Jövedéki Árumozgás és Ellenőrző Rendszer EMCS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jövedéki Árumozgás és Ellenőrző Rendszer EMCS"

Átírás

1 1/11 Jövedéki Árumozgás és Ellenőrző Rendszer EMCS A program feladata, hogy elektronikus termékkísérő okmányt (e-tko), és/vagy egyszerűsített termékkísérő okmányt (e-eko) elküldje a vámhatóságnak a KKK-Web rendszeren keresztül. Az ÁNYK nyomtatványok kitöltésére ez a modul nem használható. A modul használatának előfeltétele: 1. MOZAIK Rendszer jövedéki-készletnyilvántartó modulja 2. A vámhatóságnál regisztrálni kell a KKK-Web használatához. Ennek menete megtalálható az 1. sz mellékletben. Termékkísérő okmány létrehozása Az alapbizonylat (számla vagy szállítólevél) rögzítését követően a nyomtatást kell kiválasztani. A megjelenő panelen a Termékkísérő pontot kell bejelölni. Ezt követően a Nyomtatás indul gombra kell kattintani, majd a felbukkanó ablakban ki kell választani a létrehozni kívánt okmány típusát (e-tko, e-eko). A kiválasztást követően a Létrehoz gomb megnyomásával elkészítjük az okmányt. Ezt követően minden okmánnyal kapcsolatos teendőt az EMCS modulban végezhetünk el. EMCS modul indítása A modult a készlet Speciális menüjében található EMCS elem kiválasztásával indíthatjuk el.

2 2/11 EMCS modul használatba vétele A modul első indítását követően hibaüzenetet kapunk, mivel a paraméterek nincsenek beállítva. Ezek beállításához a menüből válasszuk ki a Paraméterek menüpontot. A paraméterek beállítását követően aktiválnunk kell a felhasználót és a telephelyeket. Az aktiválást elvégezhetjük az Aktiválás menüpont segítségével. Paraméterek Itt állíthatók be a kommunikációhoz szükséges paraméterek, illetve itt küldhető el részünkre az összes küldött-kapott okmány amely az esetleges hibakeresést könnyíti meg. Az EMCS azonosító és jelszó természetesen azonos a vámhatóságtól kapott felhasználónévvel és jelszóval (Erről részletesebben az 1.sz mellékletben olvashat.). Az EMCS URL az alapértelmezett kommunikációs csatornát tartalmazza. Éles rendszer esetén az EMCS URL a következő: Az adatok megadását követően a Rögzít gombbal menthetjük a változásokat. Aktiválás Az EMCS rendszerben történő üzenetküldés előfeltétele, hogy minden gazdálkodó egy un. regisztráló üzenetet küldjön be a vámhatóság részére. Ebben többek között arról nyilatkozik, hogy melyik üzenetküldési lehetőséget választja elsődleges kommunikációs csatornaként. A regisztráló üzenetet valamennyi gazdálkodónak be kell küldenie, amennyiben az EMCS rendszerben jövedéki szállítmányt szeretne indítani, illetve fogadni. Itt az adóazonosítót minden esetben meg kell adni. Az E01 üzenetet elküldésével a paramétereknél szereplő személyhez hozzákapcsoljuk az aktiválásnál szereplő telephelyet. Ha nem adunk meg a telephely engedély

3 3/11 számánál semmit akkor az adott cég összes telephelyét magunkhoz rendeltük. Az aktiválás gombbal elküldjük aktiválási szándékunkat a vámhivatal felé. Ha a hivatal elfogadta kérelmünket, akkor arra egy E02 üzenetet kapunk és megkezdhetjük az elektronikus okmányok küldését-fogadását. Főképernyő, menürendszer A modul indításakor az alábbi kép fogadja a felhasználót: Mint látható a program külön-külön mutatja a küldött és fogadott TKO-kat, illetve az EKO-kat. Az okmányok az okmányszám alapján szerint vannak rendezve. Egy-egy okmány szerkesztéséhez duplán kell kattintanunk az adott okmányon. A különböző üzenet állapotok beazonosításának megkönnyítése érdekében más-más színeket használunk. A színek jelentése a következő: fehér olyan okmány amely még nem lett elküldve a vámhatóságnak rózsaszín az okmányt elküldtük, de a vámhivatal még nem jelzett vissza sárga az elküldött okmányban hibát találtak (IE704 üzenet) világoszöld induló, induló visszaigazolt vagy érkező szállítmány, illetve rendeltetési hely módosítása (IE815,IE801,IE813 EKO esetén IE815E és IE801E üzenet) olíva zöld eltérített vagy törölt szállítmány (IE810 vagy IE803 EKO esetén IE810E üzenet) sötétzöld szállítmány átvétele megtörtént (IE818 üzenet) lila a címzett visszautasította a szállítmány átvételét (IE818 üzenet) kékeszöld elfogadott export szállítmány (IE829 üzenet) zöld a szállítmány késedelmét magyarázó üzenet (IE837 üzenet) piros emlékeztető üzenet, a vámhivatal választ vár tőlünk (IE802 üzenet) égszínkék vámhivatal által elutasított export (IE839 üzenet)

4 4/11 Termékkísérő szerkesztése Az fenti ablak tartalmazza az okmány adatait, illetve egy egyszerű kezelőfelületet. A kezelőfelület elemei a következők balról jobbra: Szerkesztés, Törlés, Rögzítés, Módosítások elvetése, Üzenet típus választó, Küldés, Nyomtatás, Történet. Törölni csak olyan okmányt lehet amelyik még nem rendelkezik AHK számmal! Egy-egy üzenet küldését meg kell előznie a megfelelő üzenet típusának kiválasztása! Nyomtatni a következő okmányokat tudjuk: e-tko tervezet (IE815), illetve EKO esetén EKO adatok (IE815E) érvényesített e-tko (IE801) rendeltetési hely változása (IE813) átvételi elismervény (IE818) Ha egy okmány lezárásra került, akkor csak a Nyomtatás és a Történet gomb látható. A Történet gombra kattintva az aktuális okmány történetét láthatjuk időrendben.

5 5/11 Az okmány az átláthatóság érdekében két oldalra van osztva. Az első oldalon a feladó, a feladási hely, az eredet, a címzett, a címzett telephelye, a fuvarozó ügyintéző, a fuvarozó, illetve az okmány és a szállítólevél, számla adatai láthatók. A sárgával jelölt mezők tartalma nem módosítható! Kötelező megadni a benyújtással kapcsolatos információkat, a feladás idejét, a rendeltetési hely típuskódját és a fuvarozást szervező felet. A rendeltetési helyet akkor kell megadni, ha a címzett adóraktár. Amennyiben nem adóraktár (bejegyzett címzett, ideiglenesen bejegyzett címzett, közvetlen szállítás, mentesített szervezet, export, ismeretlen rendeltetési hely) a címzett, akkor a rendeltetési hely típusát is változtatni kell. Abban az esetben ha a fuvarozást szervező fél: az áru tulajdonosa vagy egyéb, akkor a fuvarozási ügyintéző adatait is ki kell tölteni. A második lapon további információkat kell megadni. Kötelező megadni a szállítási módot (egyéb, tengeri szállítás, vasúti szállítás, közúti szállítás, légi szállítás, postai küldemények, helyhez kötött szállítási mód, belvízi hajózás), a menetidőt (formátuma H01, D02 azaz 1 óra illetve 2 nap ), a szállítóeszközt (konténer, jármű, vontatmány, vontató) és a rendszámot. Kötelező továbbá a biztosíték típusának megadása is. Amikor a biztosíték típusa "feladó", akkor a garanciavállalónak elég csak az adószámát megadni. A táblázatos rész az okmány tételeit tartalmazza. Itt kötelező megadni a csomagolás módját, csomagok számát, a bruttó-nettó tömeget, a VTSZ-t, a KN kódot és a fajtakódot. A tételeknél szinte minden szükséges adat átkerül a jövedéki rendszerből, ha a cikktörzs megfelelően volt kitöltve. Szállítmány indítása Amennyiben a felsorolt mezők ki vannak töltve akkor az üzenetnél állítsuk be a 815 > TKO tervezete - pontot, majd a Küldés gombbal küldjük el a vámhivatal részére az okmányt. Ha nem hibáztunk akkor egy érvényesített TKO-t (IE801) kapunk vissza. Hiba esetén IE704 üzenetet kapunk. Átvételi elismervény küldése Ha nemzeti átvételi elismervényt (IE818M) küldünk akkor kötelező kitölteni az átvétel értékelését, az érkezés dátumát. Továbbá a tételeknél be kell írni a fajtakódot és a VTSZ-t is, mivel ezt nem

6 6/11 kapjuk meg az előzmény IE801 üzenetben, ha mi voltunk a címzettek. Ha az átvétel értékelése nem Átvétel megtörtént, és megfelelő akkor a tételeknél meg kell adni a mennyiséget, az elutasított mennyiséget, a rossz minősítés okát és az ok kódját, továbbá a hiány/felesleg mutatót is be kell állítani. Magyarázó üzenet küldése Ha magyarázó üzenetet (IE837) küldünk akkor kötelező kitölteni a magyarázat küldőjét, típusát, kódját míg a magyarázat kitöltése opcionális. Törlő üzenet küldése Ha törlő üzenetet (IE810) küldünk, akkor a törlés okát kötelező megadni. Törlés esetén amennyiben a vámhivatal elfogadta - lehetőség van annak a bizonylatnak vagy számlának a módosítására amelyről korábban a kísérőokmány készült. Rendeltetési hely módosítása Ha a rendeltetési helyet változtatjuk (IE813) akkor az okmány első oldalán egy teljesen más címzettet kell megadni vagy a meglévő címzettnél más rendeltetési helyet adhatunk meg. Gondoskodnunk kell továbbá a rendeltetési típuskódjának és a fuvarozás szervező beállításáról is, ha szükséges. Egyszerűsített kísérőokmány szerkesztése Kezelőfelülete néhány kivételtől eltekintve azonos a termékkísérőnél ismertetettel. A szürke panelekbe nem tudunk írni, vagyis ezek tartalma nem kerül elküldésre a vámhivatalnak. A kötelezően kitöltendő mezők azonosak a TKO-nál ismertetettel. Kötelezően meg kell adni a címzett adószámát is. Ha a szállítási eljárás Terítő járat akkor a címzettet nem kell megadni.

7 7/11 A második lapon több eltérés látható a TKO-hoz képest. A szállítási adatokat itt is kötelező kitölteni. A Rendeltetési ország illetékes hatósága szekció minden adatát meg kell adni. Ez a rész opcionálissá fog válni, ezért a mezőkbe a N/A szöveget kell szerepeltetni. Az aláíró nevét szintén kötelező megadni. Ha mentesítéssel rendelkező gazdálkodó a feladó akkor itt az Aláírás alól mentesítve szöveget kell kiválasztani. A 3. példánnyal kapcsolatban is kötelező választanunk valamilyen opciót. A tételeknél ugyanazon szabályok érvényesek, mint a TKO tételeinél, plusz szükség van a kereskedelmi árra is tételenként ami automatikusan átkerül a jövedéki programból. Szállítmány indítása Amennyiben a kötelező mezők ki vannak töltve akkor az üzenetnél állítsuk be a 815E > EKO tervezete - pontot, majd a Küldés gombbal küldjük el a vámhivatal részére az okmányt. Ha nem hibáztunk akkor egy érvényesített EKO-t (IE801E) kapunk vissza. Hiba esetén IE704 üzenetet kapunk. Szállítmány törlése Törlő üzenetet (IE810E) esetén a törlés okát kötelező megadni. EKO esetén csak IE815E és IE810E üzenet küldhető, azaz az okmány és az okmányt törlő üzenet.

8 8/11 1.sz melléklet Az EMCS használatához hogyan kell regisztrálni? Az EMCS használatához a Jöt.-ben meghatározott gazdálkodóknak, illetve képviselőjüknek regisztrálniuk kell magukat a vámhatóságnál. A Jöt. 20. (1) bekezdése szerinti az adóraktár-engedélyes az EMCS-hez való kapcsolódásra a vámhatósággal létesített közvetlen számítógépes kapcsolati rendszert (a továbbiakban: KKK-Web) vagy az ügyfélkaput használhatja. Ügyfélkapu regisztrációs eljárás: Az ügyfélkapu alkalmazásához szükséges regisztrációs eljárás megegyezik a jövedéki adóbevallások és adatszolgáltatások során alkalmazandó eljárással, mely a Vám- és Pénzügyőrség Internetes honlapján ( megtalálható. Amennyiben a vámhatóság felé elektronikus adóbevallást, vagy adatszolgáltatást már jelenleg is teljesít a gazdálkodó, elegendő az R01-es adatlap segítségével kiegészíteni a korábbi eljárások körét az EMCS-szel. KKK-web használata esetén: a KKK-web-en történő kapcsolattartáshoz előzetes vámhatósági regisztráció szükséges. Kiemelten fontos, hogy amennyiben a gazdálkodó a vámhatóság felé már teljesít elektronikusan adatszolgáltatást, akkor a korábban kapott jogosultságá(ai)t is szerepeltetnie kell az R01 vagy R11 számú nyomtatványon, illetve az igényt be kell nyújtania a regisztráció elvégzéséhez, mivel a jogosultságok kiadása nem automatikusan történik. A regisztrációs eljárás lépései: 1. A gazdálkodó képviselője belép a honlapra, ahol a Regisztráció menüben megadja a nevét, címét és a rendszerbe való belépéshez használni kívánt jelszavát. 2. A megadott címre a KKK-web elküldi az aktiváláshoz szükséges URL-t, valamint a belépéshez szükséges felhasználónevet. 3. Az URL-re kattintva az aktiválás megtörténik, melyről üzenetet küld a KKK-web. Ezzel az aktivált alapszintű KKK-felhasználó létrehozásra került, azonban a gazdálkodó hozzárendelése még nem történt meg. Ahhoz, hogy a KKK-web-en regisztrált felhasználó egy gazdálkodó nevében végezhessen elektronikus adatcserét, a felhasználót ahhoz az ügyfélhez, mint jogi személyhez, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezethez, illetve természetes személyhez kell hozzárendelni aki a Vám-és Pénzügyőrség ügyfele. Ennek érdekében: Az elektronikus adatcserét folytatni kívánó ügyfélnek vagy képviselőjének egy alkalommal meg kell jelennie a székhelye szerint illetékes regionális ellenőrzési központban. 1. A VP Internetes oldaláról letölthető Bejelentés és regisztrációs adatlap a KKK-Weben történő elektronikus kérelmek benyújtásához című R11 számú nyomtatvány segítségével

9 9/11 kérni kell a vámhatósági regisztrációt. Az adatlap mellett a regisztrációhoz szükséges: A gazdálkodó nevében eljáró személy érvényes megbízása/meghatalmazása, vagy a törvényes képviseletét igazoló okirat, illetve a bejelentő azonosításához szükséges iratok (pl.: személyi igazolvány, lakcím kártya, adóigazolvány, útlevél, stb.). A megbízást/meghatalmazást adó aláírási jogosultságát igazoló okmány (pl.: aláírási címpéldány másolatát.) 2. Az eljáró személy részére személyazonosságának és esetleges képviseleti jogosultságának ellenőrzését követően kiadásra kerül egy ügyfél-regisztrációs kulcs, ami ahhoz szükséges, hogy az alapszintű felhasználó hozzá lehessen rendelni az ügyfélhez. 3. Az ügyfél és a felhasználó összerendelését a regisztrációs kulcs segítségével az aktivált alapszintű KKK felhasználó végezheti el. Ezzel a felhasználó a gazdálkodó elsődleges KKK-felhasználója lesz. Az elsődleges felhasználó rendelkezik minden az ügyfél részére kiosztott kommunikációs jogosultság felett a KKK-Web tekintetében. Az elsődleges KKK-felhasználó: a kapott jogosultságokat tovább tudja adni az általa létrehozott másodlagos felhasználóknak, valamint megtekintheti a saját másodlagos felhasználóinak küldött üzeneteket is, ezen felhasználók tekintetében adminisztrátori jogosultsággal rendelkezik. A másodlagos KKK-felhasználók: Létrehozásukat, jogosultságaik kezelését és törlésüket az elsődleges felhasználó végzi, egy ügyfélhez közvetlenül kapcsolható, annak üzeneteit küldő és fogadó felhasználók. A KKK-web regisztrációra vonatkozó egyéb szabályok: Az aktiválásra az ügyfélnek 30 nap áll rendelkezésére. Amennyiben az aktiválás az előírt határidőn belül nem történik meg, az ügyfél regisztrációs adatai a rendszerből automatikusan törlésre kerülnek. A törlést követően ismételt regisztráció szükséges a rendszer használatához. A felhasználók elsődleges felhasználó által történő létrehozása során nem adhatóak hamis, elavult vagy félrevezető információk. Az adatok hitelességéért az elsődleges felhasználói jogosultságokkal rendelkező személy felel. A felhasználó a kapott azonosítót és jelszót köteles bizalmasan kezelni. A VP nem vizsgálja az azonosítót és a jelszót használó használatra vonatkozó jogosultságát, illetve a használat körülményeit. Az aktivációs kódért valamint a jelszóért, illetve annak bizalmas kezeléséért az ügyfél felel, az aktivációs kód vagy a jelszó illetéktelen használatával végrehajtott visszaélésekből származó kárért a VP felelősséget nem vállal. Amennyiben a fel nem használt aktivációs kód, vagy az elsődleges felhasználó azonosítója, illetve jelszava elveszik, illetve azok jogosulatlan személy birtokába kerülnek, azt a jogosult haladéktalanul köteles a regisztrálást elvégző hatóságnak bejelenteni (személyesen, postai úton, faxon, telefonon vagy elektronikus levélben). A bejelentés kézhezvételét követően a hatóság haladéktalanul letiltja az ügyfélhez tartozó Webes felhasználókat, illetve törli a fel nem használt aktivációs kódot.

10 10/11 A letiltott elsődleges felhasználó jogosultságának ismételt létrehozásához új aktivációs kódot kell kérni a regisztrálást végző szervtől. Az új elsődleges felhasználó ezt követően ellenőrizheti az ügyfél további másodlagos felhasználóit, és azok letiltását feloldhatja, vagy törölheti a nem szükséges azonosítókat. Az elsődleges felhasználó azonosítója illetve jelszava, valamint a másodlagos felhasználó(k) azonosítójának, illetve jelszavának elvesztéséből, a jogosult által más személy használatba adásából, valamint a harmadik személy által történő jogosulatlan felhasználásból eredő károk az ügyfelet terhelik, ezekért a VP felelősséget nem vállal. A KKK-web regisztrációs eljárásával és a KKK-web használatával kapcsolatos részletes felhasználói kézikönyv megtekinthető a következő linken: rendszer/kkk_web_felhasznaloi_kezikonyv_v2_4.pdf

11 11/11 2.sz. melléklet Az EMCS rendszerrel kapcsolatos hasznos dokumentumok listája EMCS rendszer Gyakran Ismétlődő Kérdések (GYIK) EMCS folyamatok rendszer/emcs_folyamatok_v2.0.pdf KKK web felhasználói kézikönyv rendszer/kkk_web_felhasznaloi_kezikonyv_v2_4.pdf Jövedéki hírlevél 2010/8 rendszer/8_2010_jövedéki hírlevél_emcs.pdf

KKK2.0 Regisztráció. A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél.

KKK2.0 Regisztráció. A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél. KKK2.0 Regisztráció A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél. 2. Alapszintű felhasználó 3. Alapszintű aktivált felhasználó (hitelesített

Részletesebben

Az EMCS előnyei: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/seed/seed_consultation.jsp?lang=hu&contextpath=

Az EMCS előnyei: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/seed/seed_consultation.jsp?lang=hu&contextpath= Az EMCS alkalmazása Az Excise Movemet and Control System, magyarul Jövedéki Árumozgás és Ellenőrző Rendszer (a továbbiakban: EMCS) szolgál a jövedéki termékek közösségi adófelfüggesztéssel végzett szállításának

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról Tájékoztató az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról A regisztráció folyamatáról röviden I. A regisztráció, mint

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Tájékoztató. A folyószámla adatok lekérdezésének bemutatása az 1. számú mellékletben található. Budapest, 2010.05.01. VPRK

Tájékoztató. A folyószámla adatok lekérdezésének bemutatása az 1. számú mellékletben található. Budapest, 2010.05.01. VPRK Tájékoztató az Egyablakos vámügyintézés megvalósítása projekt keretén belül kifejlesztett felhasználók által végezhető folyószámla adatok lekérdezéséről Az Egyablakos vámügyintézés megvalósítása projekt

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Kompakt ZOLL v5 ÁRUREG rendszer segédlet

Kompakt ZOLL v5 ÁRUREG rendszer segédlet Kompakt ZOLL v5 ÁRUREG rendszer segédlet Jogosultság megadása Az Árureg-et tartalmazó frissítés után a programba belépve engedélyezni kell az Árureg menüpont használatát azoknak a felhasználóknak akik

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Online számla regisztráció

Online számla regisztráció Online számla regisztráció Az online számlázás rendszerében az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltétele a regisztráció. Ehhez be kell lépni a a NAV online számla felületére: Teszt környezet:

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció.

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció. Ingyenes Mobil helpdesk megoldás A Mobil helpdesk egy olyan androidos felületen futó hibabejelentő, amelynek néhány alapbeállítását megadva saját mobil hibabejelentő rendszere lehet, vagy partnereinek

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Kísérő okmányok felvitele

Kísérő okmányok felvitele Kísérő okmányok felvitele Ez a menüpont lehetővé teszi, hogy direkt módon lehessen borkísérő okmányokat készíteni, az áttekintés használata nélkül. Borkísérő okmányok A menüpont a borkísérő okmányok karbantartására,

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Online számlaadat-szolgáltatás a NAV felé

Online számlaadat-szolgáltatás a NAV felé Online számlaadat-szolgáltatás a NAV felé A 2018. július 1-jétől a számlázó programok kötelező eleme az online számlaadat-szolgáltatás. Az adatszolgáltatást a következő számlák esetén kell beküldeni: Magyar

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztráció 2019 WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztrációs folyamat három lépésben összefoglalva Az első lépés, hogy a 2019-es vagy a 2018-as megrendelésben megadott regisztrációra jogosult

Részletesebben

2. A Közvetlen Elektronikus Adatkapcsolatba bevont bizonylatok típusai. Okmány megnevezése Kódja Továbbítás helye

2. A Közvetlen Elektronikus Adatkapcsolatba bevont bizonylatok típusai. Okmány megnevezése Kódja Továbbítás helye 3004 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2010. évi 14. szám A pénzügyminiszter 2/2010. (II. 26.) PM tájékoztatója a jövedéki adatszolgáltatásokhoz kapcsolódó közvetlen elektronikus számítógépes kapcsolati

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen Kitöltési útmutató Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1. Kitöltési útmutató szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedő/adóképviselő) című J12 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. október 01-től.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Miért kell az ügyintézésnek cégkapun keresztül történnie a vadásztársaságok esetében? Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése

TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése Tartalom A dokumentum célja... 2 Tanúsítvány igénylése... 2 Új kérelem beadása... 2 Dokumentumok kezelése... 3 Fiók aktiválása (tanúsítvány igénylés megerősítése)...

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Tankönyvrendelési rendszer változásai a Szülői Ügyfélkapu Felülettel kapcsolatosan

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Tankönyvrendelési rendszer változásai a Szülői Ügyfélkapu Felülettel kapcsolatosan Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Tankönyvrendelési rendszer változásai a Szülői Ügyfélkapu Felülettel kapcsolatosan 1. Bevezetés 2016-ban a Kello kényelmi szolgáltatásként bevezeti

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag MUNKAVÁLLALÓI REGISZTRÁCIÓ, ELFELEJTETT ADATOK www.otpadlak.hu 2016.03.04. MUNKAVÁLLALÓK... 3 1. Az OTP ADLAK internetes portál... 3 2. Regisztráció...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1. Kitöltési útmutató Szállítási nyilvántartás havi zárás (csomagküldő kereskedő adóügyi képviselője) című J13 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. október

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN 1.3.1.16 VERZIÓ Jelen jegyzet az ÉTDR 2015. 09. 09. napján üzembe helyezett új verziója (1.3.1.16) kapcsán a szoftver újdonságaira hívja fel a figyelmet és az eddigi működés

Részletesebben

Érvényes: január 27-től.

Érvényes: január 27-től. Kitöltési útmutató Zárjegy megrendelőlap című J10/1 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. január 27-től. 1. oldal; összesen: 11 Kitöltési útmutató a Zárjegy

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal

Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal Oldal 1 / 7 Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal 2018. július 1-től kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről

Részletesebben

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. március 1.

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. március 1. Főbb EKAER tudnivalók 2015. március 1. Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles gépjárművel (3,5 t feletti össztömegű gépjármű) végzett közúti

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI

e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI User! 12/11/09 2:08 PM Formatted: Font:Times New Roman, e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI Dokumentum átvétele VERZIÓ 1.0 2009 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 1 DOKUMENTUMLETÖLTÉSI FELÜLETEK...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Központi Jogosultsági Rendszer Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. július 23. Verziószám: 1.0 Végleges Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 2 A Központi Jogosultsági Rendszer

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

Külső Kommunikációs Központ (KKK2) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE. I. rész. A KKK-Web alkalmazás verzió 2.34 Érvényes: 2011.

Külső Kommunikációs Központ (KKK2) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE. I. rész. A KKK-Web alkalmazás verzió 2.34 Érvényes: 2011. Külső Kommunikációs Központ (KKK2) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE I. rész A KKK-Web alkalmazás 2011. verzió 2.34 Érvényes: 2011. január 24-től 1 Tartalomjegyzék 1. A KKK_WEB FELHASZNÁLÓI FELÜLET FUNKCIÓJA...

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iratok küldése, postázása használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k 1. Alapvetések... 1 2. Iktatott papír és vegyes iratok érkezése...

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv PiacTér - virtuális áru- és szolgáltatás bemutató tér 2017. 07. 21. Tartalom 1. REGISZTRÁCIÓ... 2 2. BEJELENTKEZÉS... 8 3. TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE... 9 4. SZOLGÁLTATÁSOK MEGTEKINTÉSE...

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

DVNAV átállás TESZT verzióról ÉLES verzióra

DVNAV átállás TESZT verzióról ÉLES verzióra DVNAV átállás TESZT verzióról ÉLES verzióra 2018.07.01-ig a DVNAV program TESZT üzemmódban dolgozik. Ezt azt jelenti, hogy az XML-eket a https://api-test.onlineszamla.nav.gov.hu -ra küldi el a NAV Online

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Kézikönyv. a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje. pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez. http://uszt-hgcs.

Kézikönyv. a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje. pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez. http://uszt-hgcs. Kézikönyv a HGCS-2014 Háztartási nagygépek cseréje pályázati kiíráshoz kapcsolódó pályázati portál működéséhez http://uszt-hgcs.hu https://uszt-hgcs.hu/hgcs I. Regisztráció Tartalomjegyzék I. Regisztráció

Részletesebben

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra!

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! 1. Regisztráció A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! Amennyiben a regisztrációval kapcsolatosan

Részletesebben