Mar zibányi december. Téri Mûvelõdési Központ. Honlap: Budapest, Marczibányi tér 5/A

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mar zibányi. 2009. december. Téri Mûvelõdési Központ. E-mail: marczi@marczi.hu Honlap: www.marczi.hu. 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A"

Átírás

1 Mar zibányi Téri Mûvelõdési Központ 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A Tel.: , Tel./Fax: Honlap: december

2 TARTALOMJEGYZÉK Családi programok Gyerekeknek, Diákoknak Zene Klub, Komolyzene Gyermekszínház Iskolai csoportoknak Nyitott Ajtó Szakmai rendezvény Képzések Kézmûvesmûhelyek Kiállítótér Vízivárosi Galéria Budai Táncklub A Marczibányi Téri Mûvelõdési Központ programjainak támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Fõváros II. kerületi Önkor mányzat Kulturális Bizottsága, Fõvárosi Közgyûlés Kulturális Bizottsága, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Médiatámogató: Fidelio EST IMPRESSZUM: A programajánlót kiadja a MARCZIBÁNYI TÉRI MÛVELÕDÉSI KÖZPONT 1022 Bp., Marczibányi tér 5/A; Tel.: , ; Fax: ; marczi@marczi.hu; Megjelent: 1000 példányban Felelõs kiadó: Németh Katalin Tervezõszerkesztõ: Féder Márta Címlap: Szathmári Éva munkája (Készült decemberében a karácsonyi ajándékkészítő foglalkozáson.) Kenyeres játszóház Fotó: Maki

3 családi programok 3 :)SZIAMARCZI! CSALÁDI JÁTSZÓSZOMBATOK {DECEMBER 5., SZOMBAT, 16.00} MOMENTÁN TÁRSULAT MINI RÖGVEST Interaktív mese-élmény 6 éves kortól A Momentán Társulat vezetésével az Óperenciás tengeren túl, a Marczin, a gyerekek választják ki, hogy ki legyen aznap a főhős, és ki legyen a fő gonosz. A kurta farkú kismalac sok kreativitást tűr: a gyerekek végig aktív irányítói az eseményeknek, segítői a hősöknek az ötleteik, az általuk készített csodás tárgyak pedig beépülnek a varázslatos tör ténetbe. A klasszikus és modern mesék elemeivel, a gyerekek humorával, zenével és meglepetésekkel bolyongunk a gyermeki fantázia mezőin, csúcsain. A foglalkozás után a történethez kapcsolódva kreatív foglakozást tart a CSIPESZ ALKOTÓMŰHELY.

4 családi programok 4 {DECEMBER 12., SZOMBAT, 11.00} KARÁCSONYI CSILLAG betlehemes bábjáték a ZIRÁNÓ SZÍNHÁZ és a MAGAMURA ALKOTÓMŰHELY közös előadásában 3 éves kortól Mi nem azért jöttünk, Hogy históriázzunk, Vagy valami tréfás Játékot indítsunk, Hanem egy fertálynyit Múlatni kívánunk, Midőn a Kisdednek, Születése napját, Példázni kívánjuk. Olyan bábjátékot terveztünk és készítettünk, mely az ovisok és a kisiskolások számára is érthetővé teszi azt a misztikus eseményt, melyet karácsony kor ünnepelünk. A népi betlehemes játékokból olyan részeket emeltünk be az előadásba, amelyeket még a mai kor gyermeke is megért és szívesen fogad. Zenés élőjáték, kesztyűsbábok és mívesen faragott totem-bábok segítségével elevenedik meg a történet. Ziránó Színház Belépő: 800 Ft/fő, családi jegy (4 fő): 2500 Ft A NOE tagsági kártyával rendelkező családok személyenként 300 Ft-os belépővel látogathatják programunkat. Népi betlehemes játékok nyomán a szöveget írta: Boráros Milada Tervezte és készítette: Boráros Szilárd Játsszák: Boráros Milada, Pfeifer Zsófia, Varga Péter

5 családi programok 5 KARÁCSONYI AJÁNDÉKKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁS ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR {DECEMBER 12., SZOMBAT, } Karácsonyra várva ünnepi kézműves készülődésre hívjuk az érdeklődőket, alkotni vágyókat, ahol egy - szerűen megvalósítható ötletes meglepeté seket, ajándékokat, ünnepi díszeket, lakásdekorációt ké - szíthetnek. A vásáron iparművészek és kézművesek egyedi ajándéktárgyai, jó hangulat, zene, ízek és illatok várják a hozzánk látogatókat. Belépő: 1000 Ft/fő Információ: Vadászy Eszter ( ) KŐKETÁNC GYERMEKTÁNCHÁZ {MINDEN VASÁRNAP } 1-7 éves gyerekeknek szóló, élő moldvai és gyime si muzsikával kísért gyermektáncház, ahol a dalok és a táncok mellett a magyar népi gyermekjátékok sokaságával ismerkedünk, körjá té kokkal, mondó - kákkal, mesékkel, kézművességgel és az év közbeni ünnepek, népszokások megtar tásával vezetjük foglalkozásainkat. Házigazda: Sándor Ildikó; Táncot tanít: Földi Lehel, Prekler Kata; Zenél: Kerényi Róbert, Horváth Gyula, Nyíri László, Vellner Balázs; Kézművesség: Bálint Ágnes, Huszti Kinga Belépő: 600 Ft/fő; családi jegy (4 főtől): 2000 Ft A NOE tagsági kártyával rendelkező családok személyenként 300 Ft-os belépővel látogathatják programunkat. Évzáró táncház: december 13., évnyitó táncház: január 10.

6 gyerekeknek-diákoknak 6 RADÍRPÓK Játékos-kreatív alkotóműhely 5-10 éveseknek A foglalkozások során a gyerekek különböző anyagokkal, eszközökkel, művészeti és kézműves technikákkal ismerkednek meg, majd mindezek segítségével hozzák létre személyes alkotásaikat. A foglalkozásokra a gyerekek munkapólót hozzanak magukkal! Szeretettel várunk mindenkit! {MINDEN KEDDEN } {DECEMBER 1.}: KARÁCSONYI FÉNYEK {DECEMBER 8.}: ÜNNEPI DÍSZEK {DECEMBER 15.}: MÉZESKALÁCS A szakkör vezetője: Vadászy Eszter ( ; vadaszy.eszter@marczi.hu) DOMINÓ SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT 9-10 éves gyerekek részére {MINDEN SZERDÁN } Tudod, milyen érzés egész héten izgatottan várni egy délutánra? Tudod, milyen másokkal önfeledten együtt játszani és nevetni, amíg belefájdul az oldalad? És tudod, milyen egy összetartó közösség tagjának lenni? Aki már megtapasztalta, az, keresi azt a helyet... Aki még nem, az reméli, hogy megtalálja... Az idén szeptemberben indult Dominó színjátszó csoport szeretettel várja olyan 9-10 év közötti gyerekek jelentkezését, akiknek fontos a társaság, a jókedv és a közös alkotómunka. A csoportot Topor Rita és Egervári György drámatanárok vezetik. További információ és jelentkezés: Vörös Zsuzsa ( ; voros.zsuzsa@marczi.hu)

7 irodalom 7 KEX ÉS TEA Kortárs irodalmi est, nem csak középiskolásoknak Miért fontos? Nem tudom, hogy fontos-e. De jó. Jó, mert más, mint a többi, kreatívabb, ami azonnal megtisz - telő is ( de hisz ezek időt pocsékoltak rám ), jó a közönség is mindennek van nívója. És még a szerző is jól érzi magát, pedig az neki nem is munkaköri kötelessé - ge. Esterházy Péter {DECEMBER 1., KEDD, 18.30} BASSZUS! KORTÁRS MAGYAR SZERZŐK A KÖNNYŰZENE BŰVÖLETÉBEN Vendég: NAGY GERGELY író, dramaturg, a Kimnowak együttes tagja Az estek házigazdája a Momentán Társulat, tagjai jókedvvel, tehetséggel, fogyasztható stilusban (mint a keksz és tea) közvetitik a kortárs magyar irodalmat. A Momentán Társulat 2000-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy saját szerkesztésű kedvcsináló felolvasóesteket tartson: megkedvel - tesse a hallgatokkal a kortárs irodalmat, és olvasásra buzditsa őket. A művekkel a művekért, az irodalomért, magáért a szöveg öröméért. Kávéházi hangulatú sorozatunk negyedik éve működik, estjeink időn ként szubjektiv válogatások, gyakorta pedig tematikusak. Középpontjukban vagy egy örök irodalmi téma, vagy egy mai magyar iró/költő áll, az ő műveikből válogatunk. Belépő: 700 Ft További információ: Vörös Zsuzsa ( )

8 diákoknak 8 DIÁKSZÍNHÁZI ESTEK ÉS MŰHELYEK A Diákszínházi Estek bátor emberekről/emberekhez szóló eseménysorozat. Olya nokról és olyanoknak mesél, akik mernek önállóan gondolkodni, akik nem a szomszédjuktól lopják a véleményüket, akik mernek a szívükre hallgatni, és akiknek legalább annyi sütnivalójuk van, hogy pontosan tudják, miben vesznek részt. Schilling Árpád Az előadások utáni beszélgetések moderátora: GÁSPÁR MÁTÉ {DECEMBER 4., PÉNTEK 18.00} Molière nyomán: DON JUAN DIVATHÁZ (70 ) Vörösmarty Mihály Gimnázium 12. d előadása De figyelmeztetésül inter nos annyit mondhatok, hogy gazdámban, Don Juanban a föld hátán élő legalávalóbb gazembert tekintheted, egy megveszekedettet, egy kutyát, egy sátánt, egy pogányt, egy eretneket, aki nem hisz sem mennyben, sem pokolban, sem a hétfejű sárkányban, aki úgy éli életét, mint a dúvad, egy epikureus disznó, egy megtestesült Sardanapal, aki füle botját sem mozdítja azokra a keresztényi intelmekre, melyeket fejére olvashatnak; ami nekünk szent, az neki mind csak füst. Rendező: Golden Dániel Játsszák: Bondici Beáta, Farkas Katalin, Fekete Tamás, Gulás Fanni, Gyenes Dorottya, Juhász Renáta, Kántás Éva, Nagy Petra, Pintér Zita, Sárkány Dóra, Tóth Szilvia, Varga Bence, Varga Zsófia, Völgyi Nauzika Havonta egy alkalommal a diákszínjátszóké a színpad; középiskolás diákok, pedagógusok, szakmabeli és szakmán kívüli érdeklődők a nézők. Olyan fővá - rosi, vidéki és határon túli diákszín ját szó csoportokat hívunk meg, amelyek előadásaikkal reprezentálják a tematikailag, műfajilag igen sokszínű diákszínjátszást. A tartalmas, igényes időtöltés mellett a színházzal, színjátszással foglalkozó diákok találkozhatnak egymással, megismerhetik egymás előadásait, módszereit, stílusát. Szert tehetünk átvehető, adaptálható tapasztalatokra, bepillantha - tunk műhelytitkokba, meg ismerhetjük egymás módszerét, s a különböző színházi irányzatok hatását a diákszínjátszásra Az előadásokhoz kapcsolódóan tematikus beszélgetésekre és műhely foglalkozásokra várjuk az alkotókat és az érdeklődőket, ahol az is kiderülhet, hogy az ötlettől, a játékokból kiindulva a próba - folyamaton keresztül hogyan lesz tartalmas, izgalmas előadás. Belépő: 500 Ft/előadás Jegyigénylés, információ: Juszcák Zsuzsa ( ; juszcak.zsuzsa@marczi.hu)

9 diákoknak 9 DENEVÉR VARÁZSLÓISKOLA Összetartozás. Másoknak adni és másoktól kapni. Sokat. A közvetlen hangvétel. Megtalálni minden emberben a varázslatot, ki miben varázslatos. Egymás megbecsülése. Egy hét zöld sziget a mindennapok szürke tengerében. Nekem a VS a minden. Annyi pluszt kaptam A társaság csodás, a tanárok pedig olyat adnak nekem/nekünk, hogy azt szerintem máshol nem kapnánk meg. És persze ebben a táborban nőttem fel, így olyan játékokat tanultam, amiket máshol nem. {DECEMBER 5. SZOMBAT, } MI LESZEL, HA NAGY LESZEL? Műhelyfoglalkozás éveseknek Kérdezték már tőletek? Tűzoltó, orvos, mérnök, esetleg divattervező, színésznő? Te mit szeretnél? Mire van lehetőséged? Mit várnak el tőled a szüleid? Mit diktál a józan ész? Karrier, siker, életpálya. De mit is jelentenek ezek az oly sokak által, s oly sokszor hangoztatott fogalmak? Gondol kod - junk, beszélgessünk, játsszunk és vitatkozzunk együtt ezekről a számotokra is fontos kérdésekről két pályaorientációs szakember bevonásával. Információ: Vörös Zsuzsa ( ; voros.zsuzsa@marczi.hu) TITÁNOK Közös gondolkodás és játék évesekkel {DECEMBER 19., SZOMBAT, } LELKIZŐS, KIBESZÉLŐS, MEGMONDÓS A decemberi Titánok foglalkozás keretében egy rendhagyó klub-délutánra hívunk Benneteket. Az ünnepek közelségének igézetében, ezen a teaházi hangulatú délutánon a közös ételkészítés, zenehallgatás és társas-játékok mellett szeretnénk alkalmat teremteni a kötetlenebb baráti beszélgeté - sekre is. Bárki-bármikor lehet Titán! Gyertek minél többen! Jelentkezés, információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu)

10 zene 10 CSÁNGÓ CSÜTÖRTÖKÖK GUZSALYAS {MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN ÓRÁTÓL} gyimesi és moldvai csángó táncház {DECEMBER 3.} SOMOS {DECEMBER 10.} SZIGONY {DECEMBER 17.} CSÁNGÓ KARÁCSONY A SOMOS, SZIGONY, FANFARA COMPLEXA és a ZURGÓ zenekarok részvételével, karácsonyi kántálással, meglepetéssel. A táncban segítenek: Papp Eszter, Zoltán Eszter, Földi Lehel, Fülöp Attila Belépő: 800Ft/felnőtt; 500Ft/diák diákigazolvánnyal Információ Szeleczki Petra ( , ; szeleczki.petra@marczi.hu) Nyitó táncház: január ÉVES A CALCUTTA TRIÓ INDIAI ZENEKLUBJA AZ ÜNNEPI ÉVAD JUBILEUMI KONCERTJE {DECEMBER 7., HÉTFŐ, 19.00} A klasszikus indiai zene világába és szellemiségébe ringat minket a Calcutta Trió, amelynek tagjai ha - gyományt teremtve, immáron harminc esztendeje a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartják klubestjeiket. Vetítésekkel és kiállítással tekintünk vissza a trió gazdag múltjára. Az együttes tagjai: Kozma András, Szalai Péter, Molnár András Indiai vendégfellépő: SANDHYADIPA KAR, táncművész Belépő: 800 Ft 40 ÉVES A KALÁKA EGYÜTTES KARÁCSONYI KONCERT {DECEMBER 25., PÉNTEK, 19.00} akusztikus koncertek felnőtteknek A Kaláka együttes karácsonyi válogatása betlehemezéssel, ünnepi hangulattal elsősorban a felnőtt közönség számára. Az együttes tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs Belépő: 1000 Ft

11 klub, komolyzene 11 A RICHARD WAGNER TÁRSASÁG KOMOLYZENEI DÉLUTÁNJAI DECEMBER 13. VASÁRNAP 15 ÓRA FIATALOK HANGVERSENYE A BAYREUTHI ÖSZTÖNDÍJ ELNYERÉSÉRE Fővédnök: Marton Éva A belépés díjtalan, kisebb adományokat köszönettel fogadunk. Éves tagdíj: Ft, diákok, egyetemisták a rendezvényeket díjmentesen látogathatják. Bővebb felvilágosítás: Király Éva (T.: ) NYUGDÍJAS KLUB DECEMBER 4., PÉNTEK, SZÍNHÁZI DÉLUTÁN NEMES NAGY ÁGNES HUMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA, Budapest: AZ ARANYECSET keleti mese Szádeli, az árva kisfiú méltónak találtatott arra, hogy tehetségét és kitartását segítve egy aranyecsetet kapjon. Az ecset varázserővel bír, Szádeli megidéz - he ti vele, amire vágyik, megelevenednek az általa festett lények. Az előadás rendkívül mozgalmas, óriásbábok, színes jelmezek teszik látványossá, az érdekes hangzású keleti hangszerekkel egzotikus zenei világ teremtődik. Szereplők a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola színész szakképzős növendékei: Balla Richárd, Bálint Bernadett, Hargitai Eszter, Horvai Csilla, Lingl Zsófia, Nagy Márta Zsuzsanna, Péntek Ramóna, Radácsi Gabriella, Resetár Dániel, Tóth Orsolya, Tömő György, Vanya Róbert, Zaveczky Nóra Nemes Nagy Ágnes műve alapján átdolgozta: Jakob Nóra; Zene: Pap Gábor; Látvány, jelmezek, bábok: Jakob Nóra; Rendező: Gyevi-Bíró Eszter Az előadás az V. Gyermekszínházi Szemlén diplomát és a Magyar Művek szemléjén arany minősítést kapott. DECEMBER 11., PÉNTEK, KARÁCSONYI HANGULATBAN Kézműves foglalkozás VADÁSZY ESZTER vezetésével. Szeretettel várjuk a közösségre, érdekes, értékes programokra, kirándulásra vágyó nyugdíjasokat! Klubvezetõ: Kilián Mária ( )

12 gyermekszínház 12 :)SZIAMARCZI! GYERMEKSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK Sorozatunkba színházzal, gyermekneveléssel fog - lalkozó szakemberek véleménye és ajánlása alapján hívtunk meg előadásokat. A :)sziamarczi! védjegy garantálja a szakmailag kidolgozott, igényes, erős élményt jelentő produkciókat. Fontos, hogy legyen olyan színház, ami a gyerekeknek szól. Fontos, hogy az a színház jó legyen. Fontos, mert ha jót kapnak, valami jobbul bennük. Fontos, mert belő - lük lesznek a felnőtt színházjárók. Háy János {DECEMBER 10., CSÜTÖRTÖK, ÉS 14.30} DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES: HAMUPIPŐKE A Hamupipőke a Grimm fivérek egyik legismertebb, örök érvényű meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűség - ről. A Ghymes zenéjére készült lendületes koreo grá - fiákban elevenedik meg a királyi udvar élete, a mostohák civódása, az elveszett cipő gazdájának kere sé se és a szerelmesek egy más ra találása. A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból (Skandináviától a Balkánig) merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs előadását. Előadja a Duna Művészegyüttes tánckara és szólistái: Hamupipőke: Pozsár Kitti; Herceg: Soós Gyula András; Mostoha: Bulyáki Bernadett; Mostohatestvérek: Szabó Vera, Kriston Fruzsina; Király: Balogh Csaba; Királynő: Bonifert Katalin; Hoppmester: Végh Tamás Zene: Ghymes; Jelmez: Túri Erzsébet Díszlet: Karóczkai Tünde; Fény: Lendvai Károly Koreográfia: Juhász Zsolt, Maros Anna Rendező-koreográfus: Mucsi János, Juhász Zsolt Belépő: 800 Ft/előadás, csoportoknak 12 fő felett kísérőjegyet biztosítunk. Jegyigénylés és további információ: Makofka Tünde ( , masajto@marczi.hu)

13 gyermekszínház 13 VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ, Győr CSIPKERÓZSIKA {DECEMBER 14., HÉTFŐ, 10.30} II. kerületi iskolások számára térítésmentesen tekinthető meg! Kedves gyerek gyerkőcök és felnőtt gyerkőcök! Ti szerettek aludni? Nagyot? Hétalvósat, nyolca l vósat, vagy hétvégén akár délig is? És mondok egy nagyot: lenne-e kedvetek aludni száz évet? Nem? És ha csak ebben az esetben találkozhatnátok azzal az emberrel, akit társul kiszemelt számotokra a sors? Ugye, ez már meggondolandó? Volt már rá példa. Igen, Csipkerózsika. Wilhelm és Jacob Grimm meséje alapján írta: Szabó Attila Tervező: Bartal Kiss Rita Blattner-díjas Zeneszerző: Csernák Zoltán Rendező: Szabó Attila Szereplők: Csipkerózsika: Pallai Mara Királyfi: Szúkenyik Tamás Boszorkány: (váltott szereposztásban) Kocsis Rozi, Ujvári Janka A II. kerületi Önkormányzat pályázati támogatásának köszönhe tően a Gyermekszínházak Háza Alapítvány meghívta az V. Gyermek színházi Szemle egyik díjazott társulata, a győri Vaskakas Bábszínház Csipkerózsika című előadását, melyre szeretettel várjuk a kerületi kisiskolásokat! Az előadás térítésmentesen tekinthető meg és korlátozott számban BKV jegyeket is tudunk biztosítani a kerület távolabbi pontjáról érkező kisdiákoknak. További információ és jelentkezés: Makofka Tünde ( , masajto@marczi.hu)

14 iskolai csoportoknak 14 SZÍNHÁZI NEVELÉSI PROGRAMOK A Marczibányi Téri Művelődési Központ térítésmentes színházi nevelési prog ra mokat kínál iskolai osztályok számára, hétköznap délelőttönként 3 órás (kb. 180 perc) időtartamban a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a KÁVA Kulturális Műhely közreműködésével. A foglalkozásokon mindig csak egy osz tályt tudunk vendégül látni előzetes bejelentkezés, időpont-egyeztetés után. A KEREKASZTAL SZÍNHÁZI NEVELÉSI KÖZPONT PROGRAMJAI {DECEMBER 7., 8., } FIVÉREK komplex színházi nevelési program az általános iskolák 3-4. osztályos tanulói számára. Az V. Gyermekszínházi Szemle diplomás előadása. A sors és az idő változékony dolgok, szép fiam. Ami tegnap gyötrelemnek tűnt, kínos emlék ma, és hasznos tapasztalat holnap. Egy Mátyás király gyerekkoráról szóló történethez kapcsolódóan a foglalkozás az identitás témakörét járja körül. {DECEMBER 11., } TIZENEGY TRIKÓ színházi nevelési program a középiskola I-II-III. osztályos tanulói számára. A da - rab arra készteti a fiatal nézőket, hogy alapvető kérdése ket tegyenek fel az erőszak kialakulásáról, intézményesüléséről, illetve az igazi okokat elken - dőző ideológiákról. A KÁVA KULTURÁLIS MŰHELY PROGRAMJAI {DECEMBER 15., 16., 17., } BÁBOK komplex színházi nevelési program az általános iskola 8. és közép iskola I. osztályos ta nulói számára a felnőtté válás és a lázadás téma köréről. {DECEMBER 8., 9., } HINTA komplex színházi nevelési program az általános iskola osztályos tanulói számára. Játékunk során az erõszak és az áldozatként való létezés témakörét vizsgáljuk.

15 iskolai csoportoknak 15 DRÁMAÓRÁK A SZÍNHÁZI NEVELÉSBEN kísérleti drámaóra-sorozat a KÁVA KULTURÁLIS MŰHELY közreműködésével különböző korcsoportoknak {DECEMBER 8., } TENGERPART éveseknek szóló drámaprogram a felelősségről, a közönyről és a zavarról, megtörtént esemé - nyek (újsághír) alapján. TÖRTÉNETI JÁTSZÓHÁZAK KOMPLEX JÁTSZÓHÁZI PROGRAMOK Általános iskolás diákoknak hétköznap délelőttön - ként a TÁR-S Egyesület közreműködésével EGYIPTOMI JÁTSZÓHÁZ 5. és 6. osztályosoknak {HÉTFŐNKENT } Az egyiptomi kultúra megismertetése a gyerekek kel. A játszóház egy rejtvény megfejtésével indul, mely beve - zet a hieroglifák világába. Dramatikus játékokkal feleleve - ní tjük az ókori Egyiptom népének életét. Mesterségekkel, tudo mányokkal, a hit vi lággal és istenekkel, a művésze tek - kel, az építészettel is megismerkedünk. A korhoz tar tozó kézműveskedés: levegőn száradó gyurmából amulett készítés. Belépő: 700 Ft/fő Előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés, információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu) DÉLELŐTTI KÉZMŰVESÓRÁK iskolai osztályoknak Foglalkozásainkon az ünnepekhez, jeles napokhoz kap - csolódóan ajándék- és dísztárgyakat, népi játékokat ké - szí thetnek a gyerekek. Megismerhetik a régi mestersé - geket és a divatos hobbi techniká kat is: fazekasság, ke - rámia, tűzzománc, vesszőfonás, papírmerítés, hang szer - készítés, szövés, nemezelés, ékszerkészítés stb. A foglalkozáson alkalmazott konkrét technikákat a jelent - kező osztályokkal előre egyeztetjük. A foglalkozás díja: 1000 Ft/fő Jelentkezés, információ: Vadászy Eszter ( ; vadaszy.eszter@marczi.hu)

16 iskolai csoportoknak 16 MARCZI MŰHELY {EGYEZTETETT NAPOKON } A Műhely célja, hogy segítséget nyújtson az osz tály - főnöknek, az osztályt tanító tanárnak, az iskolai kere - tek közül kilépve a tantárgyakhoz kapcsolódó anya - got, vagy az osztályfőnöki órák erkölcsi, etikai kérdéseit feldolgozni. A foglalkozások során kép zett, gyakorlott drámatanárok segítségével járják körül a gyerekek az adott témát játékos, változatos formá - ban. A Műhely a konkrét tartalmán felül, hangsúlyt fektet az alapkompetenciák, önkifejezés, önértékelés fejlesztésére és az alapvető emberi értékekre. MÁR MEGINT ÉN? Műhelyfoglalkozás 2-4. osztályos tanulóknak Közösségben létezni jó. Közösségben létezni nehéz. Különösen azok számára, akik valamilyen mértékben, valamilyen szempontból különböznek társaiktól. Akár testi, akár lelki másságról legyen szó, az elkülönü lést, rosszabb esetben kiközösítést nagyon nehéz feldolgozni. A játékok és beszélgetések so rán többféle nézőpontot is megvizsgálunk, beleél jük magunkat a szereplők helyébe, átérezzük gondjaikat. A délelőtt utol só harmadában pedig a témá hoz kapcsolódó egész csoportos kézműves foglal ko zásra invitáljuk a gyere keket. A KORMÁNYOS Műhelyfoglalkozás 4-5. osztályos tanulóknak Osztályfőnöki órához kapcsolódó három órás mű - helyfoglalkozásunk a döntéshelyzetek nehézsé gei ről szól. A dramatikus játék keretein belül a gyere kek közvetlen tapasztalatot szereznek olyan élet helyzetekről, melyekben az egyéni és a közösségi érdekek összeegyeztetése konfliktusokhoz vezet. Ezekre a konfliktushelyzetekre próbálunk közösen megoldásokat találni, miközben a középkori hajós élet örömeivel és nehézségeivel is közelebbről megismerkedünk. EZ CSAK TERMÉSZETES... Műhelyfoglalkozás 3-4. osztályos tanulóknak A foglalkozás mesei keretben ill. komplex, játékos formá - ban vizsgálja a fenntartható fejlődés problémakörét. A történet a nyulak és rókák szigetén játszódik, a résztve - vők a két állatcsapat bőrébe bújva játszhat ják és gondol - hatják végig, vajon mi törté nik, ha a környezetünkben lé - vő erőforrások kime rül nek, vagy akár el is fogynak? A 3X45 perces játéksorban a csoport együtt- és kisebb cso portokban játszhat, szabályjátékok és színházi jellegű já téksorok, szerepjátékok segítsé gé vel. A játéksor fontos eleme egy kézműves fog lal kozás, a tör ténetet szervesen kiegészítve. A já téksorban szerepjátékot, koncentrációt fejlesztő, együtt mű ködést és csoportkohéziót elősegítő játékokat kínálunk, színházi formák használatával. A játék alapvető kellékei festett kövek és kavicsok, me - lyeket a történetmeséléshez és a szerepek kia la kí tásához és megtartásához egyaránt használunk.

17 iskolai csoportoknak 17 CSODALÉNYEK Műhelyfoglalkozás 1-2. osztályos tanulóknak A foglalkozás során különös, képzelt alakok világába utazhatnak a gyerekek, ahol kalandos játé kok és furcsa képzőművészeti alkotások várnak rájuk, majd fantáziájuk segítségével megalkothatják saját lényeiket. Az izgalmas vizuális kalandozásban a Csipesz Alkotóműhely pedagógusai lesznek a segítőik. A Műhely kiemelt jellemzője, hogy rugalmasan alakítható az osztály képességeihez, egyéni igényeihez. MARCZI PROGRAMCSOMAG alsó tagozatos osztályoknak A Marczibányi Téri Művelődési Központ kedvez mé - nyes lehetőséget biztosít általános iskolai osztályoknak három különböző programunkon való részvételre. A foglalkozások az osztály életkorához igazodnak. A csomag tartalma: komplex, történeti játszóház; délelőtti kézművesóra; :)sziamarczi! Gyerekszínházi előadás A bérlet ára: 2000 Ft/fő Az egyes programok részletes leírása megtalálható a Marczibányi Téri Művelődési Központ műsorfüzeteiben és honlapján. A foglalkozás díja: 700 Ft/fő Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu) A programcsomag részleteiről és időpontokról további információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu)

18 nyitott ajtó 18 ADVENT {DECEMBER 8., KEDD, 16.00} A hírek szerint idén is útba ejti a Marczibányi teret a MIKULÁS, ebben reménykedve hívunk meg mindenkit aki eddig is velünk tartott egy kis közös ünneplésre és a VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ CSIPKERÓZSIKA című előadására. (Az előadásról bővebb információ a 13. oldalon.) {DECEMBER 15., KEDD, 15.00} Persze nem marad el a táncház sem az ünnepekhez kötődő kézműves-foglalkozással, ahol nagy örömünkre idén is vendégünk lesz BOGNÁR SZILVIA, énekes. Szere tettel várunk minden iskolát, csa ládban nevelkedő fiatalt, és nyitott érdeklődésű em bert a programokra! NYITOTT AJTÓ KOMPLEX KULTURÁLIS FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSSOROZAT SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ, ÉRTEL MI LEG AKADÁLYOZOTT GYEREKEKNEK ÉS FIATALOKNAK {KEDDENKENT } A foglakozásokra előzetes egyeztetés alapján lehet jelentkezni, a részvétel ingyenes. Jelentkezés, információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu) Támogató: II. kerületi Önkormányzat Szociális Bizottsága, Coin Service Kft.

19 szakmai rendezvény 19 STOP ACTING! EDWARD BOND HÉTVÉGE {DECEMBER } Decemberben Budapestre érkezik a huszadik század egyik meghatározó színházi személyisége. Edward Bond drámái fordulópontot jelentettek a társadalmi problémák színpadi megjelenítésben, nem véletlen, hogy Saved (Kinn vagyunk a vízből) című darabjának be mutatásával hozzák kapcsolatba a brit színházi cenzúra 1968-as meg - szűnését. Bond azonban nem botránykeltő provokátor, drámái mögött elmélyült vizsgálódás és össze füg gő, komplex színház elmélet áll. A Kerekasztal Színházi Neve - lési Központ által szer vezett másfél napos esemény lehe - tőséget teremt arra, hogy megismerkedhessünk a radi ká - lis társa dalomkritikájáról és szélsőséges emberi hely ze te - ket vizsgáló drámáiról ismert alkotó által kínált új színházi irányzattal. Bond abból indul ki, hogy a drámának ő a görögökhöz visszanyúlva a színház helyett inkább ezt a kifejezést használja fontos társadalmi feladata van. A dráma nem válhat a politikai eszmék közve títőjévé, sem egyének pszichológiai problémáinak vizsgálójává, hanem lehetőséget kell teremtenie arra, hogy a néző ma - gának ke resse a válaszokat a dramatikusan feltett kérdé - sekre, elsősorban arra, hogy mit jelent ember ként létezni. Hogy mindezt miként csinálja Bond? Erre igyekszik választ adni ez a hétvége. PROGRAM: Edward Bond előadása: dráma és a társadalom Edward Bond: Tizenegy trikó, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ előadása utána beszélgetés a szerzővel Bond elméletének alkalmazása klasszikus drámák rendezésénél Chris Cooper (Big Brum TIE Company, Birmingham) műhelymunkája Acting vs enactment a színészi munka Bond színházában Edward Bond demonstrációja színészekkel Fórum: Van-e társadalmi felelőssége a színháznak? Nem tudunk magunkról, magunkból, sem magunkkal be - szélni. Hamlet bírt beszélni ma gá val (monológjaiban) és a sírásókkal is. A mi némaságunk önmagunk felé szól ami azt eredményezi, hogy képtelenek vagyunk meg te - remteni az énünket. A darabjaimban megpróbálom az embereket (a karaktereket és nézőket) szélsőséges szituációkba he lye zni, amelyekben kénytelenek szóba állni önmagukkal és így, egyenként, elkezdik megte - remteni saját énjüket. Edward Bond Szervező: Kerekasztal Színházi Nevelési Központ ( ; kerekasztal@kerekasztalszinhaz.hu; Támogatók: UNDEF; Partnerek: Marczibányi Téri Művelődési Központ; Krétakör Színház;

20 képzés 20 PÁHOLY budapesti drámaműhely, drámapedagógusok baráti köre, szakmai fóruma saját élményű foglalkozások, tréningek, elemző beszélgetések {DECEMBER 12., SZOMBAT, } MESEVILÁG DRÁMAPEDAGÓGIA MINT MÓDSZERTANI EGYÜTTES Variációk egy témára egy téma több variációja RUDOLF ÉVA és a FÉSZEKALJA CSOPORT foglalkozása NAPKÖZI PEDAGÓGUS KLUB {DECEMBER 9., SZERDA, } Gyerekszínjátszó műhelymunka dramatikus játékokkal Vezeti: Szakall Judit, gyermekszínjátszó-rendező, drámapedagógus A napközis pedagógusoknak szeretnénk átadni és megtanítani azokat a gyakorlati módszereket, játéko kat, (kom munikációs, koncentrációs, bizalomépítő, kreati vitást fejlesztő, improvizációs, mozgásos, ritmusfejlesztő stb.) amelyekkel a délutáni órákban hozzájárulnának a gyerekek speciális fejlesztésekhez. Az elsajátított ismeretek birtokában a pedagógusoknak könnyebb lesz a gyermekek életkorához igazodó, nem betanításon alapuló, hanem a tanítványaikkal közösen létrehozott előadás elkészítésére. Szakmai vezető: Kaposi László Szakmai partnerünk: Magyar Drámapedagógiai Társaság Információ: Juszcák Zsuzsa ( ) Részvételi díj: 500 Ft/alkalom Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu) és Sugár Anna ( , Újlaki Általános Iskola) napközis munkaközösség vezetőnél. A részvétel: Ft A Napközi programjának alakítási jogát fenntartjuk!

21 pedagógus-továbbképzés 21 AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSEK DRÁMAPEDAGÓGIAI TANFOLYAM 120 oktatási órában A Marczibányi téren folyó immár 16 éves múltra visszatekintő képzésre az ország minden részéről érkez nek az oktatás-nevelés különböző területein gyakorló vagy pályakezdő pedagógusok. A képzés felkészít a drámapedagógia mint módszeregyüttes tanórai alkalmazására más műveltségi területek tanításában, valamint óvodapedagógiai, tanórai kere teken kívüli iskolai, illetve az alapfokú művészeti iskolák színjáték tagozatán a főtárgy keretei közötti alkalmazásra. A tavaszi képzés időpontjai: {2010. MÁRCIUS 6-7., , , ÁPRILIS , , MÁJUS 8-9., , JÚNIUS (PÉNTEK-SZOMBAT)} Az órák szombaton óráig, vasárnaponként 9-14 óráig tartanak. Képzésvezető: Kaposi László Részvételi díj: Ft. Ez az összeg tartalmazza a vizsgadíjat is. (Szakirodalmat, szállást és étkezést a részvételi díj nem tartalmaz.) A csoport limitált létszámmal indul, a jelentkezéseket a beér - kezés sorrendjében fogadjuk el. További információ és jelentkezési lap kérhető Juszcák Zsuzsától ( ; juszcak.zsuzsa@marczi.hu) 60 ÓRÁS TÁNC- ÉS MOZGÁSMŰVÉSZETI TANFOLYAM a Magyar Drámapedagógiai Társaság szervezésében A 60 órás képzés a tánc- és mozgásművészet eszköztárának együttes pedagógiai alkalmazására készíti fel a kurzus résztvevőit. Segítségével a résztvevők képessé válhatnak a NAT dráma és tánc műveltségi területének mozgásgyakorlatok, valamint tánc- és mozgásszínházi tréning részterülete szerinti fejlesztő tevékenységének alkalmazására. A képzés (pedagógus diplomával rendelkezőknek) tanúsítványt ad. A képzés időpontja: {2010. JANUÁR 9-10., , FEBRUÁR 6-7., } A képzés oktatója: Uray Péter tánc- és mozgásszínházi rendező, mozgástanár A képzés helyszíne: Budai Táncklub, II. Kapás utca 55. Részvételi díj: Ft A következő képzés (intenzív, egyhetes) várhatóan 2010 júliusában indul. Jelentkezés és információ: Kondás Réka ( , , drama@drama.hu)

22 képzés 22 DRÁMAJÁTÉK ÓVODÁSOKNAK Rövid történeteket feldolgozó, a feldolgozás során a gyere - keknek igazi játékélményt nyújtó, s közben a pedagógus számára a nevelési-tanítási céljainak teljesítését is lehetővé tevő foglalkozások ismertetői szerepelnek a kötetben. Szerkesztő: Kaposi László Nyitva tartás: hétfõ, kedd, csütörtök, péntek: szerda: Információ: Bauer Eszter (T.: , ; konyvesbolt@marczi.hu; MOLDVAI ÉS GYIMESI NÉPZENE ÉS NÉPTÁNC KURZUSOK Kezdőknek és haladóknak {MINDEN HÓNAP 2. VASÁRNAPJÁN: DECEMBER 13.} A kurzusokat a csángó kultúra, népzene és néptánc iránt mélyebben érdeklődőknek, laikusoknak és szakembereknek egyaránt ajánljuk. HANGSZEROKTATÁS { } Hodoróg András furulya, kaval, tilinkó Kerényi Róbert furulya, kaval, tilinkó, Horváth Gyula koboz, gardony Nyíri László hegedű Benke Grátzy dob Tintér Gabriella ének, gardony Részvételi díj: 2000 Ft TÁNCTANFOLYAM { } moldvai táncok { } gyimesi táncok A tánctanítás során az eredeti táncokat mutatjuk be, archív felvételeket, gyűjtéseket nézünk meg együtt. Kezdőket és haladókat egyaránt szeretettel várunk! Tanítanak: Zoltán Eszter, Papp Eszter, Földi Lehel Részvételi díj: 1000 Ft Kérjük, hogy a kurzusokon való részvételi szándékukat mindenképpen jelezzék előre Szeleczki Petránál ( , ) a kurzust megelőzően legalább 2 nappal!

23 kézművesműhelyek 23 KÉZMŰVESMŰHELYEK SELYEMFESTÉS, TŰZZOMÁNC, KOSÁRFONÁS, KERÁMIA, KÉZIMUNKA A kézművesműhelyekkel kapcsolatos felvilágosítás és jelent kezés: VADÁSZY ESZTER ( ; vadaszy.eszter@marczi.hu) SELYEMFESTŐ MŰHELY {KÉTHETENTE CSÜTÖRTÖKÖN } DECEMBER 3., 17.} Bócz Orsolyával felnőtteknek és gyerekeknek (10 éves kortól) Műhelyünkben minden résztvevő igénye és alkotó - kedve szerint való síthatja meg elképzeléseit. Köz ben elsajátíthata az összes selyemfestési technikát, ezeket egymással kombinálva egyszerre is alkalmazhatja (festés, akvarell, sómarás, se lyem - filc, batikviasz stb.). Készítünk dekorációs tárgya kat, mint falikép, terítő, díszdoboz, és festünk szemüvegtokot, illat zsákot, legyezőt, zseb kendőt, nyakkendőt, stólát, sálat, kendőt. TŰZZOMÁNCKÉSZÍTŐ MŰHELY {MINDEN SZOMBATON } Dékány Margóval felnőtteknek és gyerekeknek (8 éves kortól) Várunk mindenkit, aki szeret rajzolni és festeni és szeretne megismer kedni a zománcok fajtáival, a zománcozás technikájával. A műhelyben zománcképeket, ékszereket készítünk, és megismerkedünk az erdélyi technikájú sodronyzománccal is. Részvételi díj: 1000 Ft/alkalom +anyagköltség, családoknak 800 Ft/fő+anyagköltség. (A csoport munkájába folyamatosan bekap csolódhatnak.) Bérlet: Ft/fő/10 alkalom+anyagköltség 1400 Ft/alkalom

24 kiállítótér 24 M GALÉRIA Kiállítások a mûvelõdési központ színházi elõterében {DECEMBER 5-20.} ILKA GÁBOR SZOBROK Az ember él, lát, tapasztal. Ilka Gábor is él, lát, tapasztal, és akarva-akaratlan elraktározódnak az élményei. A jók is, a rosszak is, csakúgy, mint mindenki másnak. Aztán egyszer csak valamely friss élménytől, vagy csak egy véletlennek tetsző agykérgi képzettársítástól ezek egyike-másika hirtelen összerendeződik, s ugrásszerűen, mint egy látomás, előjön, megjelenik egy szemléleti kép. (...) Olyan újféle belső kép ez, ami felaljzón, izgatón formába, anyagba kívánkozik. Bálványos Huba Megnyitó: {DECEMBER 5., SZOMBAT, } Megnyitja: Wegenast Róbert festőművész, díszlettervező A kiállítást a II. Kerületi Önkormányzat, a Telmark Borászat és az Érd-Tv támogatja A kiállítások megtekinthetõk: naponta Információ: Gross Patrícia ( ; gross.patricia@marczi.hu) Ilka Gábor: Fényt hozó

25 Vízivárosi Galéria 25 VÍZIVÁROSI GALÉRIA 1027 Bp., Kapás u. 55. ( ; {NOVEMBER 26. DECEMBER 18.} Karácsonyi Tárlat VIII. ÚTON SZABLYÁR ZSUZSANNA művészkönyvek, festmények RÉKASY BÁLINT* ötvösművek RIPPL RENÁTA* textilek, illusztrációk BOHUS ÁRON érmek, plasztikák Megnyitó: {NOVEMBER 26., CSÜTÖRTÖK 18.00} Megnyitja: Simonffy Szilvia művészettörténész Szablyár Zsuzsanna majdnem minden képén (Tóth Árpád szavaival élve) az em - ber utáni csend megbéké lését érzem. Mi, emberek, nem háborgatjuk tájai nyugodt békéjét. Budapest aranyban úszó éjszakai arcát nem hasítják fel száguldó autók, ahogy Rippl Renáta Pipifax képeskönyv, részlet; (Both Gabi: A meselátó); 2009 Velence hajnal pír ban remegő képét, sem a vaporettok zaja és bűze. Izgalmas, sok egyéni invenciót mutató a képek fakturája, felépítése. Az érdes felületű papíron, vagy az ap - ró lamellákból álló falemezen, a mi kép előtti mozgásunk ritmu sát követve, finoman vibrál a pigment. A méret sokszor tenyérnyi, mégis monumentális hatású részben a kö - zépsík besüllyesztése, részben pedig a kép keretszélre is kiterjedő, organikus nyújtózkodása folytán Somogyi Borbála művészettörténész Rékasy Bálint beleszületett az alkotásba, soha fel sem me - rült benne, hogy mással is foglalkozhatna, mint amit a szü - leitől örökölt. A művészet iránti hagyománytisztelet, ugyanakkor a fiatalkori lázadási vágy keveréke ötvöződik tárgyaiban. Munkáiban eleinte kissé szokatlan anyag pá - rosítást választ, de ez később mind az alkotó, mind a szemlélő-használó számára teljesen természetessé válik. A FÉM születésének gyötrelmei (nehéz testi munka, kör nyezetszennyezés stb.) elgon - dolkodtatják. Talán en nek köszönhető, hogy ékszereiben szívesen felhasználja a Duna-

26 Vízivárosi Galéria 26 Bohus Áron: Vízilabda; 2008; üveg, bronz; 35x30x30 cm kavicsot vagy a hitvesének készített gyűrűhöz pél dául, a Dunából maga mosta aranyat. Egy jelentős ötvös generáció ifjú tagjaként nagy lehetőségek tárulnak fel előtte egy közösen felmerült ötlet, vagy elképzelés lehet, hogy éppen az ő munkáiban valósul meg től szabadúszóként dolgozom. Főiskolai éveim so rán ismét egyre közelebb kerültem a szobrászathoz, ér mé szethez. Eleinte cégérek terve - zése és készítése fog lalkoz tatott, majd később az utóbbi pár évben a Kisplasz tika-szobrászat és az Érmé - szet szabta meg számomra az izgalmas útirányt. Rendszeresen részt veszek szakmai kiállításokon, pályá zatokon. Elsősorban a fém vonz mágnesként magához, a tartós; megbízható; önthető; ötvözhető; nyújtható; zömíthető; csi szolható; mattítható; fényezhető; polírozható anyag, mely még rengeteg lehetőséget tartogat számomra. Per - sze nem kizárólag fémmel dolgozom. Agyaggal, gipsszel, fával, néha üveggel is. A téma határozza meg a felhasz ná landó anyagot. Munkámban nem zárok ki semmilyen matériát, a lehetőségek szerint igyekszem leginkább az anyag törvényszerűségeit figyelembe véve kialakítani a formát. Pogány Frigyes erre vonatkozó megfogalmazását tartom a tervezésnél és kivitelezésnél a legfontosabbnak: az anyag, szerkezet, funkció és a forma egységét Szakmámban elengedhetetlen fontosságú a grafikai ol dal, például az érmészetben, vagy a cégérek cégtáblák készítésénél, beütő jel logo tervezésénél. Ezt a szakmát még csak részben sajátítottam el, mondhatnám úgy is, az alapoknál tartok. A jövőben a szá - mítógépes és rajzi tervezést szeretném fejleszteni magamban, hogy alkotásaimban a képi információk-megfogalmazások és a kie gé szítő szöveges felületek minél inkább összhangba ke rülhessenek egymással. Ezekhez társítom még a fo tózást és a videó technikát, melyek a negyedik dimenzió az idő kifejezésében lehetnek segítségemre Bohus Áron NYITVA TARTÁS: keddtõl-péntekig óráig; szombaton óráig A Vízivárosi Galéria támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Fõvárosi Közgyûlés Kulturális Bizottsága, II. kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága

27 Budai Táncklub 27 BUDAI TÁNCKLUB 1027 Bp., Kapás u. 55. ( ; ALAKFORMÁLÓ TORNA Női kondicionáló torna hölgyeknek {HÉTFŐ-SZERDA-PÉNTEK: ÉS , CSÜTÖRTÖK ÉS SZOMBAT: } Vezetik: Kállai Tímea és Jós Fruzsina Zongorán kísérnek: Gabura Marika és Jós Éva Bérlet ára: Ft/10 alk./2 hó; Napijegy: 800 Ft JANUÁRI ELŐZETES: Félévi nyílt bemutató órák minden táncpedagógusnál, valamennyi csoportban! Bővebb információ: Cs. Szabó Mária intézményvezetõ ( ,

28 Építő közösségek a közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: Ft A projekt időtartama: szeptember június 30. TÁMOP /2-KMR A projekt keretében támogatott tevékenységi körök: Nyitott ajtó Varázslóiskola Titánok Színjátszó csoportok: Dominó, Gong, Kaktusz Madarász suli Radírpók Agyagos műhely Színházi nevelési programok Kiscsoportos kompetenciafejlesztés hátrányos helyzetű gyerekeknek Marczi Műhely Komplex történeti játszóházak Táborok Konferencia Intézménylátogatás Módszertani kiadványok Továbbképzések A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény.

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Kedves Lakók, Szülők, Gyerekek! A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Alaptevékenysége az iskoláskorúak általános iskolai oktatása, napközi otthonos ellátásuk, a gyermekek, fiatalok,

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Drámaoktatás a hazai oktatási rendszerben. Kaposi József 2014

Drámaoktatás a hazai oktatási rendszerben. Kaposi József 2014 Drámaoktatás a hazai oktatási rendszerben Kaposi József 2014 A közoktatás keretei között folyó színházi nevelés Általános és középiskola Dráma és tánc 1-6. évfolyam Dráma és tánc 7-12. évfolyam Dráma érettségi

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

2014.október Gyermekek Háza

2014.október Gyermekek Háza 2014.október Gyermekek Háza 2014.október 1. 17.45-19.45 óráig 2014.október 1. 15-17 óra István fotográfus.. Részvételi díj: 4.500 Ft/hó. 2014.október 2. 9.15-9.45 óra 2014.október 2. 10-10.40 óra és 11-11.40

Részletesebben

A pedagógiai szakmai szolgáltató tanfolyamai 2012/2013 AKKREDITÁLT TANFOLYAMOK

A pedagógiai szakmai szolgáltató tanfolyamai 2012/2013 AKKREDITÁLT TANFOLYAMOK PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

MI IS AZ A DRÁMAPEDAGÓGIA? A drámapedagógia rövid tör ténete

MI IS AZ A DRÁMAPEDAGÓGIA? A drámapedagógia rövid tör ténete MI IS AZ A DRÁMAPEDAGÓGIA? A drámapedagógia rövid tör ténete A DRÁMAPEDAGÓGIA FOGALMA a dráma és a színház eszközeit sajátos módon használja a nevelésben határozott cél szolgál tudatosan kialakított helyzetek

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház Cím: Sztregova u. 3. Tel.: 206-5300 Fonó Budai Zeneház novemberi programja November 2. Hétfı November 3. Kedd November 4.

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24.

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24. Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2013. október 3 24. október 3. Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.) Mesterek és tanítványok 17.00 Prof. Dr. Winkler Gábor építésszel, egyetemi tanárral dr.

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KÉZMŰVESSÉG FAZEKASSÁG - Honti Rita, - Szarka Szilvia A foglalkozás indításának tervezett időpontja: 2013. február A foglalkozásokon a tanulók megismerkednek: - a fazekasság

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre, iskolai végzettsége

Részletesebben

Pedagógusok továbbképzésére akkreditált tanfolyamaink a 2008 / 2009-es tanévben

Pedagógusok továbbképzésére akkreditált tanfolyamaink a 2008 / 2009-es tanévben Pedagógusok továbbképzésére akkreditált tanfolyamaink a 2008 / 2009-es tanévben (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8.) Ha érdeklődik valamely továbbképzésünk iránt, kérem hívjon bennünket a 210 1030-as

Részletesebben

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04 Új kiállításban gyönyörködhetnek a Bóbita Bábmúzeum látogatói: az egri Harlekin Bábszínház néhány előadásának míves és nagyméretű bábjai és díszletei köszöntik az ide betérőt. A Harlekin Bábszínház - ahol

Részletesebben

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM DEBRECENI NYÁRI EGYETEM Az anyanyelvi kultúra megőrzése idegennyelvi környezetben Grundtvig felnőtt tanulói műhely 2010. OKTÓBER 14 24. Október 14. csütörtök 12.00-14.00 Ebéd (Cívis Étterem) 14.00-16.00

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2016-2017. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2016/2017-es nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2016

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

101 éves az FPI november Fővárosi Pedagógiai Napok Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

101 éves az FPI november Fővárosi Pedagógiai Napok Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 101 éves az FPI A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet ez évben 2013. november 26-28. között rendezi meg a Fővárosi Pedagógiai Napok több évtizedes múltú programsorozatát, melyre tisztelettel meghívja

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2017-2018. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2017/2018-as nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2017

Részletesebben

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26 Több mint harminc éve működik hivatásos bábszínházként a kecskeméti Ciróka. A Bóbita szintén több évtizede áll szakmai és baráti kapcsolatban vele. Szeptember 9-én Rigócsőr király című darabjukat adták

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

Újbudai Petőfi Sándor

Újbudai Petőfi Sándor Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola A 2019/20-AS TANÉVBEN INDULÓ PROGRAMOK Az iskolát 1828-ban alapították - Albertfalvai Községi Iskola A 6000 m 2 iskola épületegyütteséhez felújított udvar, sportpályák,

Részletesebben

Mar zibányi. 2010. január. Téri Mûvelõdési Központ. 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A Tel.: 212-2820, Tel./Fax: 212-4885

Mar zibányi. 2010. január. Téri Mûvelõdési Központ. 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A Tel.: 212-2820, Tel./Fax: 212-4885 Mar zibányi Téri Mûvelõdési Központ 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A Tel.: 212-2820, Tel./Fax: 212-4885 E-mail: marczi@marczi.hu Honlap: www.marczi.hu 2010. január TARTALOMJEGYZÉK Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév

BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév BUDAPEST XXIII. KERÜLETI FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA GYÖNGYHALÁSZOK - TEHETSÉGPONT Cím: 1237 Budapest, Soroksár-Újtelep Nyír u. 22. Tel.: 283-13-82 E-mail: fiai@feketei-bpny.sulinet.hu

Részletesebben

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS DERECSKEI PROGRAMFÜZET E-mail:programfuzet@gmail.com 2007. DECEMBER HÓ Közösségi programok Klubok, tanfolyamok Zenés rendezvények Iskolai programok Kiállítás, vásár Színház, mozi Egyházi élet Áldott, Békés

Részletesebben

A tanév rendje: alapját a 13/2018. EMMI rendelet és az iskolai hagyományok alkotják. A tanév 181 tanítási napból áll.

A tanév rendje: alapját a 13/2018. EMMI rendelet és az iskolai hagyományok alkotják. A tanév 181 tanítási napból áll. A tanév rendje: alapját a 13/2018. EMMI rendelet és az iskolai hagyományok alkotják. A tanév 181 tanítási napból áll. Program Időpont Felelős Tanévnyitó ünnepély szept. 3. 8 00 1. osztály, Szőcei Renáta,

Részletesebben

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Pakod, Csány László u. 2.

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Pakod, Csány László u. 2. Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola Pakod, Csány László u. 2. MUNKATERV 2014/2015. tanévre Készítette: Ódorné Marton Edit tagintézmény vezető Pakod, 2014. augusztus 25. A 2014-2015 tanév rendje:

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Művészetek hete a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Reneszánsz Iskolánkban október 1. és 5. között rendeztük meg a Művészetek hetét. A diákok és a tantestület tagjai ezáltal kicsit visszacsöppentek

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november 20-ig. XV. Könyvszalon

Részletesebben

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Június 01. hétfő NYÁRI KALENDÁRIUM Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Kalandozások Napja Lovas kocsikázás településeink utcáin Június 02. kedd Tűzoltók, Rendőrök Napja 10. 00 11. 00 Ismerkedés a tűzoltók,

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

Szeptember 28. (péntek) Jöttek királyok, hercegek, grófok, válogatott cigánylegények. VIII. Országos népmese-konferencia. Fővédnök: Fésűs Éva meseíró

Szeptember 28. (péntek) Jöttek királyok, hercegek, grófok, válogatott cigánylegények. VIII. Országos népmese-konferencia. Fővédnök: Fésűs Éva meseíró Szeptember 28. (péntek) Jöttek királyok, hercegek, grófok, válogatott cigánylegények VIII. Országos népmese-konferencia Fővédnök: Fésűs Éva meseíró Helyszín: Kaposvári Egyetem 8:00 10:00 Regisztráció 10:00

Részletesebben

CSOPORTNAPLÓJA. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program

CSOPORTNAPLÓJA. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program CSOPORTNAPLÓJA Tisztellek téged, fontos vagy nekem, csakis rád figyelek, és segítek neked, ha szükséged van a segítségemre 1 Az óvoda bélyegzője

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31.

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. Iskolánkról néhány szóban Tisztelt Szülők! A gyermekek iskolába kerülése fontos állomás életükben, a Szülők számára pedig

Részletesebben

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette:

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: Magashegyi Ferencné Munkaközösség vezető I. Bevezetés Az oktatásban kiemelt szerep jut azon kompetenciák fejlesztésének, melyek az

Részletesebben

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ 33. szám Ára: 3887, Ft TARTALOMJEGYZÉK 62/2006. (III. 27.) Korm. r. Az egyes pénzbeli szociális ellátások elszámolásának szabályairól...

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár 2019. évre Időpont Rendezvény Helye Jan. 04. Egy kis esti természettudomány Múzeumi rejtélyek Jan. 06. Újévi koncert a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekarral

Részletesebben

Busáné Jordán Judit. Okosító. szó-ta-go-ló. Olvasás-írás munkafüzet 5-10 éves gyermekek számára

Busáné Jordán Judit. Okosító. szó-ta-go-ló. Olvasás-írás munkafüzet 5-10 éves gyermekek számára Busáné Jordán Judit Okosító szó-ta-go-ló Olvasás-írás munkafüzet 5-10 éves gyermekek számára 1. Kedves Gyerekek, s okosodásotokat segítő Felnőttek! Játszva, mégis kreatívan gondolkodva, olvasni és írni

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

2013. május havi programtáblázat

2013. május havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. május

Részletesebben

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit a Dávid Gyula születésének századik évfordulója alkalmából rendezendő koncertekre, 2013. május 2. és május 9. között

Részletesebben

Hírek FÖLD PROJEKT április

Hírek FÖLD PROJEKT április Hírek 2016. április 18-22. FÖLD PROJEKT A projekt témája: a FÖLD A projekt megvalósításának helyszíne: Monorierdei Fekete István Általános Iskola A projekt időtartama: 2016. április 18-22. A projekt résztvevői:

Részletesebben

A projekt fő témakörét a második osztály dolgozza fel, támogatóként részt vesz benne az iskola 1-5 osztálya.

A projekt fő témakörét a második osztály dolgozza fel, támogatóként részt vesz benne az iskola 1-5 osztálya. Téma: Téli ünnepkör, népszokások A projekt fő témakörét a második osztály dolgozza fel, támogatóként részt vesz benne az iskola 1-5 osztálya. A projekt időtartama: 4 hét (nov. 30. dec. 22.) A projekt résztvevői:

Részletesebben

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek 75. szám Ára: 2478, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2007: LXI. tv. A cég nyil vá nos ság ról, a bí ró sá gi cég el já rás ról és a vég el szá

Részletesebben

SZLOVÉNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE

SZLOVÉNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE SZLOVÉNIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE Hajdúszoboszló 2012 A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola hosszú előkészületek után 2011. szeptember 1-jén integrálódott a Debreceni Református Hittudományi

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2015/2016

Tanítási év helyi rendje 2015/2016 Tanítási év helyi rendje 2015/2016 jogszabályi háttér: az emberi erőforrások minisztere 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete a 2015/2016. tanév rendjéről tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok

Részletesebben

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA 2012-2013-as tanév Könyvtárosok: Tóthné Wittmann Borbála gyermekkönyvtáros Szabóné Faragó Szilvia gyermekkönyvtáros Elérhetőségek: Tel.: 343-070/17-es

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2016-17. AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői 22. 8 00 Munkaközösségi Alakuló megbeszélések 25. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 29-31. 8 00 Tanév előkészítése Iskolavezetés

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2004. no vem ber 15., hétfõ 169. szám TARTALOMJEGYZÉK 2004: CI. tv. Az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekrõl szóló tör vé nyek mó do

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy július 6-án 9 órakor a megadott teremben jelenjetek meg. Aki még nem fizetett tandíjat, kérjük, hogy vagy a teljes

Részletesebben

DRÁMAFUTÁR DRÁMAFUTÁR. tanítási drámaprogram 2010. a Vajdasági Magyar Drámapedagógia Társaság és a budapesti Káva Kulturális Műhely programja

DRÁMAFUTÁR DRÁMAFUTÁR. tanítási drámaprogram 2010. a Vajdasági Magyar Drámapedagógia Társaság és a budapesti Káva Kulturális Műhely programja DRÁMAFUTÁR DRÁMAFUTÁR tanítási drámaprogram 2010 a Vajdasági Magyar Drámapedagógia Társaság és a budapesti Káva Kulturális Műhely programja A Drámafutár elnevezésű program tanítási drámafoglalkozásokat

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Név Tanított tárgy A nevelő szakképzettsége / végzettsége

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Név Tanított tárgy A nevelő szakképzettsége / végzettsége Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú mellékletének értelmében a nevelési-oktatási intézmények az alábbi adatokat, információkat kötelesek honlapjukon (is) közzé tenni: 1. A pedagógusok

Részletesebben

Értékorientált nyári gyermektábor Egyiptom 2010

Értékorientált nyári gyermektábor Egyiptom 2010 Besenyszög-Tiszasüly Chiovini Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 5071 Besenyszög Vasvári Pál út 5. Értékorientált nyári gyermektábor Egyiptom 2010 Készítették: Hamarné Nagy Gabriella Sedon Katalin

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista végzettség Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a tanterv tantárgyfelosztásához mely szakra képesített mely tantárgyakat tanít 1-4. évfolyam 5-8.

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein

Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein október 13. (hétfő) Kinyílik a mesesarok A könyvtáros meséi Időpont: 10.30 óra Alap Kezdjük mesével a hetet!- Mesedélután Böde Péter mesemondóval

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2019. szeptember 9 15. II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Szeptember 11., szerda 14.00 Mit Miskolc adhatott az elővárosainak is Kerekasztal-beszélgetés Miskolc város és a Miskolc

Részletesebben

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település.

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település. ADATLAP MINTA Az alábbi adatok feltöltése szükséges, értelemszerűen a relevánsak. - Név (csoport/egyéni alkotó) - Elérhetőségek (cím, e-mail, telefonszám, honlap) - Képviselő neve, elérhetőségei - Művészeti

Részletesebben

ALAPFOKÚ BARLANGJÁRÓ TANFOLYAM

ALAPFOKÚ BARLANGJÁRÓ TANFOLYAM ALAPFOKÚ BARLANGJÁRÓ TANFOLYAM Bevezetés Ország János Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesület Orfű Az SZKBE története: 1993. kutatások kezdete 1995. József Attila Tudományegyetem Barlangkutató Csoportja

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Készítette: a PIGYÖ képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó a Pigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Olvassatok mindennap!

Olvassatok mindennap! Olvassatok mindennap! A könyvekben, amelyek közt nevelkedtem, láthatatlan, titkos barátokra leltem; s bár lapjaik rég elporladtak már, az illatukat azóta is őrzi kezem. Carlos Ruiz Zafón ZALAI GYERMEKKÖNYVHETEK

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2600 Vác Báthori u. 17-19 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008 (XI.24.) OKM rendelet alapján JUHÁSZ

Részletesebben

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje 2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje Nap AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői értekezlet 23. 8 00 Munkaközösségi Alakuló értekezlet megbeszélések 24. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer

Részletesebben

Brassó Utcai Általános Iskola ökoiskolai munkaterve

Brassó Utcai Általános Iskola ökoiskolai munkaterve Brassó Utcai Általános Iskola ökoiskolai munkaterve 2018/2019. tanév Az ÖKO munkaterv az alábbi dokumentumok alapján készült: az intézményi Pedagógiai Program, melynek része a helyi tanterv az intézmény

Részletesebben

Kedves Szülők, Gyerekek!

Kedves Szülők, Gyerekek! Az intézmény neve: Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda Az intézmény székhelye: 9062 Kisbajcs Kossuth út 19. Elérhetőség: 96/358-945 vagy 20/5987842 E-mail cím: nefelejcs58@freemail.hu Óvodavezető: Kónyiné

Részletesebben

2013. április havi programtáblázat

2013. április havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. április

Részletesebben

Betlehemezés Létavértesen

Betlehemezés Létavértesen A XXVI. Nemzetközi Betlehemes Találkozón Betlehemezés Létavértesen Immáron negyedik éve, a dráma szakköröseimmel november elején elkezdünk készülődni a betlehemezésre. A mi vidékünkre jellemző alföldi

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

TÁNC ÉS DRÁMA 612 TÁNC ÉS DRÁMA 5. ÉVFOLYAM

TÁNC ÉS DRÁMA 612 TÁNC ÉS DRÁMA 5. ÉVFOLYAM TÁNC ÉS DRÁMA 612 TÁNC ÉS DRÁMA 5. ÉVFOLYAM TÁNC ÉS DRÁMA 613 CÉLOK ÉS FELADATOK A Tánc és dráma tantárgy tanterve nem elméleti ismeretek tanítását helyezi a középpontba, hanem a drámajáték eszköztárának

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

A kreatív tudás megalapozása kisiskolás korban

A kreatív tudás megalapozása kisiskolás korban A kreativitás nem a zenéről és a művészetekről szól. Ez egy élettel kapcsolatos attitűd, egy olyan, amelyre mindenkinek szükséges van. (Guy Claxon) XXVI. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2018 A kreativitás fejlesztése

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám TARTALOMJEGYZÉK 2008:

Részletesebben

Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. 2018/2019-es tanév. Eseménynaptár

Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. 2018/2019-es tanév. Eseménynaptár 1 Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola 2018/2019-es tanév Eseménynaptár Tanítás nélküli munkanap Időpontja Felelőse Diákönkormányzati nap 2018. december 1. szombat diákönkormányzat Szakmai nap

Részletesebben

JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA Budapest Főváros X. kerület Kőbányai önkormányzat Képviselő-testület ulcsc BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT "OT Budapcsl, JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

Részletesebben

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról A verseny megrendezésének időpontja: 2019. 03. 05. rendező intézményének neve: szervezőjének neve, beosztása: Kerekes Gábor Imre, Művész

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Jászboldogházi

Részletesebben