QosmioEngine: Fejlett grafikus megjelenítés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "QosmioEngine: Fejlett grafikus megjelenítés"

Átírás

1 technológiai ismertető qosmioengine QosmioEngine: Fejlett grafikus megjelenítés A Qosmio egy páratlan szórakoztatóközpont biztosítása érdekében egyetlen hordozható rendszerben egyesíti a magas színvonalú televíziózást, a QosmioEngine és QosmioPlayer kiváló minőségű videoszolgáltatásait, a Harman Kardon hangszórókat, a Dolby Home Theatre hangzást, a digitális lejátszási és rögzítési szolgáltatást, valamint a hálózati funkciókat. Jelen cikk a Qosmio sorozat egyik fő technológiacsoportjának, a QosmioEngine rendszernek az előnyeit és szolgáltatásait ismerteti. A szoftveres és hardveres megoldások alkotta rendszer fejlettebb megjelenítést kínál többek között a térhatású játékok, multimédiás tartalmak és DVD-filmek számára.

2 A QosmioEngine bemutatása? A készülékek fő összetevője a szoftveres megoldások alkotta QosmioEngine rendszer, mely a korszerű megjelenítési szolgáltatások érdekében rendkívüli videofeldolgozási teljesítményt biztosít. A QosmioEngine köré épülő összetevők emellett analóg televízióés videobemeneti szolgáltatást, valamint digitális (MPEG2) multimédiás bemenetet kínálnak. A QosmioEngine számos képfeldolgozó művelet elvégzésére is alkalmas, ideértve a megjelenítési teljesítmény javítását, az egyéb videobemeneti szolgáltatásokat és a Toshiba Picture Enhancement segédprogram funkcióit. E fejlesztések kihasználását a Qosmio ötletes felhasználói felülete segíti, melynek a QosmioPlayer lejátszó és a távirányítót is részét képezi.

3 Általános megjelenítési fejlesztések Digitális élességnövelés Az apróbb részletek megjelenítése érdekében a QosmioEngine mind függőleges, mind vízszintes irányban növeli a képek élességét. Ez a művelet az élkiemelési funkcióval kombinálva a képen található élek kontrasztjának növelésével javítja a részletek megjelenítését. Vizsgálja meg az apróbb részleteket: A kép élei hangsúlyosabbá válnak az élkiemelés révén. Sötét és világos árnyalatok kibővítése A sötétebb képek általában kevésbé kontrasztosabbak, a világosabb képeken pedig gyakran összemosódnak a színek. A sötét és világos árnyalatok kibővítése révén a rendszer megnöveli a sötét és világos képek kontrasztarányát, így a sötétebb részek részletgazdagabbak, míg a világosabbak élénkebbek lesznek. Kristálytiszta, kontrasztos megjelenítés: Részletgazdagabb sötét és élénkebb világos képek.

4 Overdrive technológia A folyadékkristályos kijelzők jellemzői közé sorolható a képpontok állapotváltoztatásának alacsony sebessége. a gyorsan váltózó képek (például gyors mozgások vagy színváltozás) megjelenítése esetén azonban az egyes képpontoknak gyorsan kell megváltoztatniuk a színüket. A hagyományos LCD-k késleltetett reakciója gyorsabb mozgások megjelenítésekor elmosódottságot és szellemképet eredményezhet. A QosmioEngine az overdrive technológia segítségével képes csökkenteni a megjelenítő látszólagos válaszidejét, így a felhasználó az ilyen típusú mozgóképek lejátszásakor sem tapasztal elmosódottságot. Ily módon élvezetesebbé válik az akciófilmek, játékok, sportközvetítések és egyéb, gyorsabb mozgásokkal tűzdelt tartalmak megtekintése. Sebességre tervezve: Élesebb, egyenletesebb mozgóképek. Váltottsoros képek javítása Számos analóg videojeltípus esetén váltottsoros formátumban továbbítódnak az adatok, vagyis először a képek páratlan, majd páros sorait fogadja a rendszer. Gyors mozgások megjelenítésekor ez csipkés hatást eredményezhet, mivel a kép a páratlan és páros csomagok továbbítása között egy keveset változik. A váltottsoros képek javításakor a rendszer a páratlan és páros sorok sűrítésével egyetlen képet alkot, melyen már nem tapasztalható a fenti hatás, így a szolgáltatás végeredményben élesebben, egyenletesebb mozgóképet biztosít. Élesebb, tisztább képek: Az élek elmosottságának csökkentése váltottsoros mozgóképeken.

5 Színhelyesbítés A QosmioEngine a mozgóképek megtekintésekor egy átfogó eljárás keretében ellenőrzi a gamma, a fényerő és a színegyensúly paramétereit. Az eljárás biztosítja a tartalmak megfelelő fényerejű, színhelyes megjelenítését, így tisztább, valósághűbb képeket eredményez (a sárga szín például valóban sárgának hat, piros árnyalat nélkül). Lenyűgöző színek: Valósághűbb színegyensúly.

6 Továbbfejlesztett videobemeneti szolgáltatások A Qosmio videobemeneti szolgáltatásokat is nyújt, így a képernyőt analóg és digitális videó, valamint grafikák megjelenítése egyaránt használhatja. a szolgáltatás igénybe vételéhez egyszerűen csatlakoztassa például videomagnóját vagy videokameráját, és nyomban megtekintheti a kívánt tartalmat. Az élkiemelés és a digitális zajcsökkentés megnövelt képminőséget biztosít, mely az analóg tartalmak megtekintése során különösen nagy jelentőséggel bír. Videobemeneti szolgáltatások: A rendszer az S-Video port melletti különálló videobemeneti port révén monitorbemeneti szolgáltatást is nyújt. Élkiemelés Analóg videotartalom lejátszásakor (például videokamera vagy videomagnó használata esetén) a képek élei gyakran túlzottan elmosottak. Az élvezetesebb filmezés érdekében a QosmioEngine egy élkiemelési eljárással pótolja vagy hozzáadja a szükséges színfokozatokat és szegmensképpontokat: a készülék ily módon láthatóbbá teszi a megjelenített tartalom éleit, így a képek élesebbnek és tisztábbnak hatnak. Lenyűgöző színek: Valósághűbb színegyensúly.

7 Digitális zajszűrés Az analóg videojelek nagy mennyiségű zajt, vagyis felesleges adatot is tartalmazhatnak. a QosmioEngine a videobemenetről érkező jeleken digitális zajszűrést hajt végre, melynek segítségével kiszűri a gyors, analóg jelforrások zajára jellemző képpontváltozásokat. Ez a művelet az életlen és hibás képpontok korrigálásával nagyban hozzájárul a képminőség javításához. Javított analóg videó: Zajszűréssel javított videominőség.

8 Fejlett szolgáltatásokat nyújtó tv-vevőegység A szín- és világosságjel szétválasztása Az analóg jelforrásokban a világosságot és a színegyensúlyt tartalmazó adatok egyazon jellel továbbítódnak, így a színes képek megjelenítéséhez a készülékeknek külön kell választania ezt a két adatot. A folyamat végrehajtása számos nehézségbe ütközhet, és az egyes módszerek hatékonyságát a beérkező jel formátuma határozza meg (például NTSC vagy PAL/SECAM jelforrás). A Qosmio tv-vevője a villódzás, színtorzulás és képhibák csökkentése érdekében bonyolult különválasztási eljárást alkalmaz, így biztosítja a megjelenített képek megfelelő tisztaságát és színegyensúlyát. Kiváló képminőség: Csökkentett villódzás és pontosabb, valósághűbb színek. Időzítőjel-korrigálás A gyenge vagy szabálytalan videojelek (például régi, elhasználódott videokazetták használatakor) zajos képet eredményeznek, mivel a videojel időzítőjelei e szalagok esetén nem egyenletesek. A Qosmio időalapú javítóeljárása az élesség és képtisztaság javítása érdekében újraépíti és korrigálja az alacsony jelszintű mozgóképek időzítését. Digitális zajszűrés. Javított időzítés és képminőség: Tisztább, alacsonyabb torzítású képek. Digitális zajszűrés A Qosmio az analóg videoadatokba ágyazott zaj csökkentése végett zajszűrésnek veti alá a videobemeneti portról érkező forrásjeleket.

9 Toshiba Picture Enhancement segédprogram Az emberi szem rendkívül érzékeny a fényerősségre, így a fényviszonyok nagymértékben befolyásolhatják a filmnézés élményét: egy sötét szobában például megegyező kontrasztérzet eléréséhez jelentősen kevesebb fényerő szükséges. Toshiba Picture Enhancement segédprogram: A Windows rendszerre írt kezelőfelület. A Picture Enhancement segédprogram lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan és kényelmesen módosítsák a képi tartalom QosmioEngine általi megjelenítésének módját. A segédprogrammal a felhasználók az LCD képernyős rendszerek szokásos használati körülményei mellett számtalan egyéb fényviszony esetén is biztosíthatják a megfelelő megjelenítést. Toshiba Picture Enhancement segédprogram: A QosmioPlayer kezelőfelülete.

10 QosmioPlayer és távirányító a gyors és kényelmes mozizáshoz Az eddig ismertetett fejlesztések élvezetes használatát a Qosmio rendszerekbe épített ötletes felhasználói felület biztosítja. Többfunkciós hordozható szórakoztatóés információs rendszereink segítségével a tv-adások és egyéb multimédiás tartalmak egyaránt könnyedén megtekinthetők. A multimédiás szolgáltatások kezeléséhez az alábbi módszerek állnak rendelkezésre: Lejátszás egyetlen gombnyomással: a QosmioPlayer használatakor a DVD-filmek és televízióadások megtekintéséhez még a számítógépet sem kell bekapcsolnia. a lejátszásvezérlést a QosmioPlayer vezérlőgombjai segítségével végezheti el (például tv-adás megtekintése, hangerő és fényerő módosítása és lejátszás kezelése). Multimédiás gombok: A billentyűzet felett lévő vezérlőgombok gyors hozzáférést nyújtanak a QosmioPlayer lejátszóhoz. Távirányító a még nagyszerűbb szórakozáshoz: Vezérelje a QosmioPlayer lejátszót távirányítóval! A Microsoft Windows XP Media Centre Edition rendszer futásakor a hangbeállítások, a csatornaváltás és a multimédiás fájlok lejátszásának kezeléséhez a távirányítót is használhatja. Bármelyik módot is választja, a QosmioEngine rendszernek köszönhetően rendkívüli élményben lesz része. Összefoglalás A hangrendszerrel, a QosmioPlayer lejátszóval, a távirányítóval és a Toshiba fejlett képernyő-technológiájával kombinált QosmioEngine egy egyedülálló, kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtó hordozható szórakoztatórendszert alkot. Tapasztalja meg a Qosmio révén a térhatású grafika, a televíziózás, a zenehallgatás és a multimédiás szolgáltatások legjavát. Technikai ismertető QosmioEngine Toshiba Europe GmbH. A Toshiba a közzététel előtt mindent megtett az itt közölt információk pontosságának biztosítása érdekében, azonban a termékjellemzők, a konfigurációk, az árak, valamint az elérhető rendszerek, összetevők és választható tartozékok előzetes értesítés nélkül is változhatnak. Az adott számítógéppel kapcsolatos legfrissebb termékinformációkat, illetve az elérhető szoftverek és hardverek aktuális listáját a webhelyen olvashatja.

Qosmio: A hallható különbség

Qosmio: A hallható különbség Qosmio: A hallható különbség PERSONAL COMPUTER LCD TV WITH TRUBRITE DISPLAY HDD/DVD Qosmio TM a kivételes hangzás RECORDER élménye VIRTUAL SURROUND A Toshiba vállalat Qosmio elnevezésű hordozható szórakoztató

Részletesebben

A Toshiba és az Intel: izgalmas, személyre szabott digitális szórakozás utazás közben

A Toshiba és az Intel: izgalmas, személyre szabott digitális szórakozás utazás közben Technikai ismertető A Toshiba és az Intel A Toshiba és az Intel: izgalmas, személyre szabott digitális szórakozás utazás közben Az Intel Centrino Duo mobileszköz-technológiára alapozva a Toshiba új hordozható

Részletesebben

Satellite p100 Tapasztalja meg a video- és audiolejátszás legjavát

Satellite p100 Tapasztalja meg a video- és audiolejátszás legjavát szolgáltatás SateLlite p100 Satellite p100 Tapasztalja meg a video- és audiolejátszás legjavát A Toshiba Satellite P100 sorozatú hordozható számítógépei élvonalbeli, személyre szabott digitális tartalmat

Részletesebben

A Qosmio bemutatása: Az intelligens szórakozás művészete

A Qosmio bemutatása: Az intelligens szórakozás művészete A Qosmio bemutatása: Az intelligens szórakozás művészete Mire lenne képes álmai számítógépe? Amikor a Toshiba fókuszcsoportok és felmérések segítségével kereste a választ erre a kérdésre, a műszaki érdeklődésű

Részletesebben

A QOSMIO BEMUTATÁSA: AZ INTELLIGENS SZÓRAKOZÁS MŰVÉSZETE

A QOSMIO BEMUTATÁSA: AZ INTELLIGENS SZÓRAKOZÁS MŰVÉSZETE SZOLGÁLTATÁST ISMERTETŐ CIKK A QOSMIO BEMUTATÁSA A QOSMIO BEMUTATÁSA: AZ INTELLIGENS SZÓRAKOZÁS MŰVÉSZETE TARTALOMJEGYZÉK Megoldások ötvözése: az egyszerűség és a korlátlan 02 Qosmio: a hordozható szórakoztató-

Részletesebben

A MEDIA CENTER EDITION 2005 ISMERTETÉSE

A MEDIA CENTER EDITION 2005 ISMERTETÉSE SZOLGÁLTATÁST ISMERTETŐ CIKK MEDIA CENTER EDITION A MEDIA CENTER EDITION 2005 ISMERTETÉSE A MICROSOFT WINDOWS XP MEDIA CENTER EDITION 2005 (EGYSZERŰBB ÉS ISMERTEBB NÉVEN MCE) AZ OTTHONI SZÓRAKOZÁS LEGJAVÁT

Részletesebben

Hatékony kétmagos teljesítmény a ma és a holnap üzletemberei számára

Hatékony kétmagos teljesítmény a ma és a holnap üzletemberei számára Kiváló kétmagos teljesítmény Hatékony kétmagos teljesítmény a ma és a holnap üzletemberei számára A Toshiba legújabb üzleti célú, Intel Core 2 Duo processzort tartalmazó termékcsaládjával újfent eleget

Részletesebben

LEGYEN RÉSZE A JÁTÉKNAK! EPSON KIVETÍTŐK JÁTÉKHOZ

LEGYEN RÉSZE A JÁTÉKNAK! EPSON KIVETÍTŐK JÁTÉKHOZ LEGYEN RÉSZE A JÁTÉKNAK! EPSON KIVETÍTŐK JÁTÉKHOZ KÖZÖS SZÓRAKOZÁS KELTSE ÉLETRE A JÁTÉKOT SZÉLESVÁSZNÚ KÉPPEL Kedvenc játékai még izgalmasabbak lesznek, ha nagy képernyőn játszik velük. Vesse bele magát

Részletesebben

Hogyan kell 3D tartalmat megtekinteni egy BenQ kivetítőn? Minimális rendszerkövetelmények 3D tartalom lejátszásához BenQ kivetítőn:

Hogyan kell 3D tartalmat megtekinteni egy BenQ kivetítőn? Minimális rendszerkövetelmények 3D tartalom lejátszásához BenQ kivetítőn: Hogyan kell 3D tartalmat megtekinteni egy BenQ kivetítőn? Az Ön BenQ kivetítője támogatja a háromdimenziós (3D) tartalom lejátszását a D-Sub, Komponens, HDMI, Videó és S-Video bemeneteken keresztül. Kompatibilis

Részletesebben

A vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN)

A vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN) A JÖVŐ SZOLGÁLTATÁSAI Ismerkedjen meg a vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN) előnyeivel! A vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN) alkalmazásának előnyei Napjainkban egyetlen üzleti

Részletesebben

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: tecra s3

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: tecra s3 Toshiba EasyGuard a gyakorlatban Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: tecra s3 Kiemelkedően biztonságos és megbízható, méretezhető megoldás vállalati környezethez. A Toshiba EasyGuard számos olyan szolgáltatást

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

A képernyő felbontásának módosítása

A képernyő felbontásának módosítása A képernyő felbontásának módosítása A folyadékkristályos megjelenítési (LCD) technológia jellegéből fakadóan a képfelbontás rögzített. A lehető legjobb megjelenítési teljesítmény elérése érdekében állítsa

Részletesebben

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban:

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: Toshiba EasyGuard a gyakorlatban Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: Satellite Pro U200 Kiemelkedően biztonságos és megbízható, méretezhető megoldás vállalati környezethez. A Toshiba EasyGuard számos olyan

Részletesebben

storemore Adattárolás nagy tárterületű merevlemezeken

storemore Adattárolás nagy tárterületű merevlemezeken storemore Adattárolás nagy tárterületű merevlemezeken A következő részek azt mutatják be, hogy miként tehető hatékonyabbá a munkavégzés, és hogyan lehet még élvezetesebb a szórakozás, akár utazás közben

Részletesebben

A sorozat tagjai az E-Cube 7, az E-Cube 9 az E-Cube 15 és az E-Cube Inno.

A sorozat tagjai az E-Cube 7, az E-Cube 9 az E-Cube 15 és az E-Cube Inno. Cégünk kínálata ismét új termékcsaláddal bővült. Az ALPINION ultrahang diagnosztikai készülékek a koreai gyártó E-Cube terméksorozata. A készülékek méltó versenytársai a hasonló kategóriájú készülékeknek.

Részletesebben

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma 1. fejezet: Bevezetés Ez az új Genius TVGo A31 eszköz ideális választás TV-hez, videókészülékhez vagy akár 1280 x 1024 képpont felbontású TFT / LCD / CRT monitorokhoz. Ez a TV/ Video eszköz lehetővé teszi,

Részletesebben

Lenovo Ideapad G Q5000VHV

Lenovo Ideapad G Q5000VHV Lenovo Ideapad G70-35 - 80Q5000VHV (80Q5000VHV) Bruttó ár: 0 Ft Termékvonal: Lenovo Notebook / Lenovo Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: AMD Quad-Core Processzor jellemző: A4-6210 1,80GHz

Részletesebben

F2380M LCD monitor. F2380M - monitorok. Megaszín, Megakontraszt, Megaélmény. F2380M LCD monitor

F2380M LCD monitor. F2380M - monitorok. Megaszín, Megakontraszt, Megaélmény. F2380M LCD monitor F2380M - monitorok F2380M LCD monitor F2380M LCD monitor Megaszín, Megakontraszt, Megaélmény Van pusztán dinamikus, és van Megadinamikus. A megnövelt a jelenleg elérhet legnagyobb kontrasztaránynak köszönheten

Részletesebben

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: tecra M4

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: tecra M4 Toshiba EasyGuard a gyakorlatban Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: tecra M4 Nagy teljesítményű hordozható számítógép és rugalmas táblaszámítógép egyetlen készülékben. A Toshiba EasyGuard számos olyan szolgáltatást

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

A Samsung bemutatta a világ első Thunderbolt 3 QLED ívelt monitorát. Írta: Samsung augusztus 31. péntek, 11:45

A Samsung bemutatta a világ első Thunderbolt 3 QLED ívelt monitorát. Írta: Samsung augusztus 31. péntek, 11:45 A Samsung Electronics az IFA 2018 kiállításon mutatta be a CJ79 (Modellkód: C34J791) monitort, ezzel bővítve az úttörő, ívelt képernyős termékcsaládját. A 34 colos CJ79 ívelt monitor az első a kategóriában,

Részletesebben

Dell Inspiron 3567 i3 notebook

Dell Inspiron 3567 i3 notebook AUDI VBK notebook A kategória Dell Inspiron 3567 i3 notebook Kitűnő választás otthoni vagy irodai használatra. Média lejátszáshoz, internetezéshez, munkához ajánljuk. Intel Core i3 2,0 GHz 15,6 FullHD

Részletesebben

Lenovo Ideapad Z K601DCHV

Lenovo Ideapad Z K601DCHV Lenovo Ideapad Z51-70 - 80K601DCHV (80K601DCHV) Bruttó ár: 158.990 Ft Termékvonal: Lenovo Notebook / Lenovo Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: Intel Core i3 Processzor jellemző: i3-5005u

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot.

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot. Az ALPINION E-CUBE sorozat megváltoztatja a diagnosztikai ultrahang területét, egyedi és megbízható technológiai áttörései révén maximális eredményességet tesz lehetővé. Az E-CUBE 9 az integrált ALPINION

Részletesebben

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: Portégé M400

Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: Portégé M400 Toshiba EasyGuard a gyakorlatban Toshiba EasyGuard a gyakorlatban: Portégé M400 Az univerzális, könnyen hordozható táblaszámítógép. A Toshiba EasyGuard számos olyan szolgáltatást foglal magában, amely

Részletesebben

Érintse meg és érezze a különbséget!

Érintse meg és érezze a különbséget! Érintse meg és érezze a különbséget! Az első hordozható, 15"-os kijelzővel rendelkező Color Doppler ultrahang készülék Kínában való megjelentetése óta elkötelezett a SonoScape az ultrahang csúcstechnológiák

Részletesebben

Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai

Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai 1. A... egyedi alkotóelemek, amelyek együttesen formálnak egy képet. Helyettesítse be a pixelek paletták grafikák gammák Helyes válasz: pixelek

Részletesebben

Képszerkesztés elméleti kérdések

Képszerkesztés elméleti kérdések Képszerkesztés elméleti kérdések 1. A... egyedi alkotó elemek, amelyek együttesen formálnak egy képet.(pixelek) a. Pixelek b. Paletták c. Grafikák d. Gammák 2. Az alábbiak közül melyik nem színmodell?

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Toshiba-kiadvány MEGkEZdŐdÖTT a TanÉv MEGkEZdŐdÖTT a TanÉv Multimédiás számítógépek kedvező áron vásárlási ÚTMUTaTÓ

Toshiba-kiadvány MEGkEZdŐdÖTT a TanÉv MEGkEZdŐdÖTT a TanÉv Multimédiás számítógépek kedvező áron vásárlási ÚTMUTaTÓ Toshiba-kiadvány MEGKEZDŐDÖTT A TANÉV MEGKEZDŐDÖTT A TANÉV VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ A diákok, a tanárok és az osztálytermeket számítógépekkel felszerelni kívánó oktatási intézmények egyaránt megtalálhatják a

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Informatika 9. évf. Alapfogalmak. Informatikai alapismeretek I.

Informatika 9. évf. Alapfogalmak. Informatikai alapismeretek I. Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek I. 2013. szeptember 12. Készítette: Gráf Tímea Alapfogalmak Hardver: A számítógép alkotórészeinek összessége. Szoftver: A számítógépre írt programok összessége.

Részletesebben

Alcor HD-2800 digitális vevő

Alcor HD-2800 digitális vevő Alcor HD-2800 digitális vevő MPEG-4 HD DVB-T vevő, szabadon fogható és kódolt adásokhoz Beépített Conax 7 kártyaolvasó MinDigTV Extra kompatibilis Teljes kompatibilitás az MPEG-4 H.264/AVC High Definition

Részletesebben

Megbízható számítástechnika: a biztonságos hordozható platform felé vezető úton

Megbízható számítástechnika: a biztonságos hordozható platform felé vezető úton Megbízható számítástechnika: a biztonságos hordozható platform felé vezető úton Mindannyian ismerjük a hordozható számítástechnikai platformokat veszélyeztető biztonsági fenyegetéseket a vírusokat, férgeket,

Részletesebben

efocus Content management, cikkírás referencia

efocus Content management, cikkírás referencia Samsung SyncMaster P2770HD LCD monitor teszt Samsung P2770HD LCD monitor teszt Bevezető Televízió vagy LCD monitor? A SyncMaster termékcsaládba tartozó Samsung P2770HD egy termékben ötvözi a nagy méretű

Részletesebben

AZ EXCEL CSEPEL SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ AJÁNLATAI

AZ EXCEL CSEPEL SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ AJÁNLATAI AZ EXCEL CSEPEL SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ AJÁNLATAI I. Standard 89.900 HUF (Gigabyte alaplap, AMD Sempron 3200+, 512MB 667MHz DDR2 RAM, 80GB SATA WD HDD, LG DVD-ROM, 17 Acer LCD monitor, Billentyűzet, Optikai

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

Toshiba Satellite L50-C-15E (PSKWTE-00N008HU)

Toshiba Satellite L50-C-15E (PSKWTE-00N008HU) Toshiba Satellite L50-C-15E (PSKWTE-00N008HU) Bruttó ár: 0 Ft Termékvonal: Termékvonal2: Processzor: Processzor jellemző: Memória mérete: Memória bővíthetőség: Memória típusa: Háttértár mérete: Háttértár

Részletesebben

USB2.0 HD AV digitalizáló Használati útmutató

USB2.0 HD AV digitalizáló Használati útmutató USB2.0 HD AV digitalizáló Használati útmutató 1. Bevezetés Ezzel a komponens videó bemenettel rendelkező USB-s videó digitalizálóval könnyen lehetséges tetszőleges AV készülékekről (pl. DV, V8, Hi8, VHS,

Részletesebben

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült

Részletesebben

Lenovo YOGA 500. Ildikó Árva 2015 Lenovo Internal. All rights reserved.

Lenovo YOGA 500. Ildikó Árva 2015 Lenovo Internal. All rights reserved. Lenovo YOGA 500 Ildikó Árva (iarva@lenovo.com) A Lenovo YOGA 500 etailer Kit (zip.) tartalma PPT Javasolt tartalom (összegzés, áttekintés, főbb jellemzők) Fotók 3D modell Termékfotók 2 Javasolt Tartalmak

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv Műszaki jellemzők - Egyszerre 4/8 kamera csatlakoztatható Állítható fényerő, kontraszt, telítettség, színárnyalat és élesség - Magas felbontás

Részletesebben

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el!

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! www.metroman.hu VEZETÉK NÉLKÜLI 7 LCD TFT SZÍNES MEGFIGYELŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! Köszönjük, hogy az általunk

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez A készülék főbb elemei a központi egység, a HD kamera, az asztali HUB kiemelhető mikrofonnal (H sorozat) vagy 1-2 darab asztali mikrofon (HVC sorozat)

Részletesebben

Bruttó ár: 0 Ft. Háttértár mérete: Háttértár típusa: Lemez meghajtó: Kijelző méret: LED háttérvilágítás, 16:9 képarány

Bruttó ár: 0 Ft. Háttértár mérete: Háttértár típusa: Lemez meghajtó: Kijelző méret: LED háttérvilágítás, 16:9 képarány ASUS X302UJ-FN021D (X302UJ-FN021D) Bruttó ár: 0 Ft Termékvonal: Asus Notebook / Asus Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: Intel Core i5 Processzor jellemző: i5-6200u / 2,30GHz - 2,80GHz /

Részletesebben

Acer Aspire Timeline X - új Intel Core Processzor alapokon

Acer Aspire Timeline X - új Intel Core Processzor alapokon Acer Aspire Timeline X - új Intel Core Processzor alapokon Nem csak gyorsabb. Okosabb is! A 2010-es Intel Core Processzor Család Az Intel új processzorcsaládjában az első szintet képviseli. Az okos teljesítmény

Részletesebben

Lenovo Ideapad YOGA3 PRO 80HE00MCHV (80HE00MCHV)

Lenovo Ideapad YOGA3 PRO 80HE00MCHV (80HE00MCHV) Lenovo Ideapad YOGA3 PRO 80HE00MCHV (80HE00MCHV) Bruttó ár: 0 Ft Termékcsalád: YOGA Termékvonal: Lenovo 2 az 1-ben Hibrid Notebook Termékvonal2: 2 az 1-ben Hibrid Notebook Processzor: Intel Core M Processzor

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

Lenovo YOGA 300. Ildikó Árva 2015 Lenovo Internal. All rights reserved.

Lenovo YOGA 300. Ildikó Árva 2015 Lenovo Internal. All rights reserved. Lenovo YOGA 300 Ildikó Árva (iarva@lenovo.com) A Lenovo YOGA 300 etailer Kit (zip.) tartalma PPT Javasolt tartalom (Összegzés, áttekintés, főbb jellemzők) Fotók 3D modell link Termék és lifestyle fotók

Részletesebben

Aktív zajcsökkentést demonstráló rendszer továbbfejlesztése. Csofcsics Donát Gusztáv Tamás

Aktív zajcsökkentést demonstráló rendszer továbbfejlesztése. Csofcsics Donát Gusztáv Tamás Aktív zajcsökkentést demonstráló rendszer továbbfejlesztése Csofcsics Donát Gusztáv Tamás Előző félévben végzett munka Szenzorhálózattal működő többcsatornás zajcsökkentő rendszer megismerése Berkeley

Részletesebben

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)... A 7.1 hangszórók bekötése. 2

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)... A 7.1 hangszórók bekötése. 2 Termékismertető A: Analóg bemenetek és kimenetek B: Digitális S/PDIF bemenet és kimenet C: Belső analóg bemenetek C A B Üzembe helyezés A műveletek előtt végezze el a következőket: Ha alaplapi hangkártyával

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Használati útmutató Tulajdonságok: (1) Felhasználóbarát állomáskeresés TV Expert egyszerűen meghatározható TV lejátszóként, mindegy hogy digitális TV jelről vagy analog TV jelről van szó. A nem felhasználóbarát

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

MONITOROK ÉS A SZÁMÍTÓGÉP KAPCSOLATA A A MONITOROKON MEGJELENÍTETT KÉP MINŐSÉGE FÜGG:

MONITOROK ÉS A SZÁMÍTÓGÉP KAPCSOLATA A A MONITOROKON MEGJELENÍTETT KÉP MINŐSÉGE FÜGG: MONITOROK ÉS A SZÁMÍTÓGÉP KAPCSOLATA A mikroprocesszor a videókártyán (videó adapteren) keresztül küldi a jeleket a monitor felé. A videókártya a monitor kábelen keresztül csatlakozik a monitorhoz. Régebben

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

72-74. Képernyő. monitor

72-74. Képernyő. monitor 72-74 Képernyő monitor Monitorok. A monitorok szöveg és grafika megjelenítésére alkalmas kimeneti (output) eszközök. A képet képpontok (pixel) alkotják. Általános jellemzők (LCD) Képátló Képarány Felbontás

Részletesebben

8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény 12. Csatornaválasztó kapcsoló 13. VIDEO BEMENET

8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény 12. Csatornaválasztó kapcsoló 13. VIDEO BEMENET Termékinformáció ADÓ VEVŐ 1. Antenna 2. VGA KIMENET 3. VGA BEMENET 4. AUDIO BEMENET 5. S-VIDEO 6. Tápfeszültség 7. Kezelőgombok 8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény

Részletesebben

Home Media Server. A Home Media Server telepítése aszámítógépre. A médiafájlok kezelése. Home Media Server

Home Media Server. A Home Media Server telepítése aszámítógépre. A médiafájlok kezelése. Home Media Server 2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Az említett egyéb termékek és cégek neve tulajdonosuk védjegye

Részletesebben

CLOSER TO YOU. FONA ART Plus Új érzékelős technológia, rendkívüli képminőség!

CLOSER TO YOU. FONA ART Plus Új érzékelős technológia, rendkívüli képminőség! CLOSER TO YOU FONA ART Plus Új érzékelős technológia, rendkívüli képminőség! A FONA ART Plus egy teljesen új digitális panoráma rendszer, egyedi CdTe-CMOS érzékelővel ellátva. Egyesíti magában a kiváló

Részletesebben

1. Fejezet Hardver Installálás

1. Fejezet Hardver Installálás 1. Fejezet Hardver Installálás Az egyes kártyák és az opcionálisan használható kiegészítők különbözősége miatti egyes hardverkiépítések eltérhetnek egymástól. Ez a fejezet segít minden egyes Geovision

Részletesebben

Tegyünk nagyszerű dolgokat!

Tegyünk nagyszerű dolgokat! Tegyünk nagyszerű dolgokat! Ismerős Természetes környezet Multiplatform Nagyobb hatékonyság Letöltés Ismerős és minden elődjénél jobb Ismerős felületa Windows 10 a jól ismert Windows-élményt nyújtja még

Részletesebben

Toshiba Satellite C50-B-19U (PSCMNE-01W006HU)

Toshiba Satellite C50-B-19U (PSCMNE-01W006HU) Toshiba Satellite C50-B-19U (PSCMNE-01W006HU) Bruttó ár: 0 Ft Termékvonal: Termékvonal2: Processzor: Processzor jellemző: Memória mérete: Memória bővíthetőség: Memória típusa: Háttértár mérete: Háttértár

Részletesebben

Toshiba Encore 2 Elegáns, windows-os táblagép kedvező áron

Toshiba Encore 2 Elegáns, windows-os táblagép kedvező áron Toshiba Encore 2 Elegáns, windows-os táblagép kedvező áron Encore 2 WT10-A egy könnyű, 10,1 hüvelykes (25,65 cm) tablet, mellyel a Windows 8.1 funkciói kitűnően használhatók, és a választható Bluetooth

Részletesebben

Intel Pentium G2020 Intel HD grafikus kártyával (2,9 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag)

Intel Pentium G2020 Intel HD grafikus kártyával (2,9 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag) Rendszerjellemzők Operációs rendszer Windows 8 64 Windows 8 Pro 64 Windows 7 Ultimate 64 Windows 7 Professional 64 Windows 7 Professional 32 Windows 7 Home Premium 64 Windows 7 Home Basic 32 SUSE Linux

Részletesebben

USB 2.0 DVB-T vevő (MPEG4) Használati útmutató

USB 2.0 DVB-T vevő (MPEG4) Használati útmutató USB 2.0 DVB-T vevő (MPEG4) Használati útmutató Ez a DVB-T eszköz egy USB 2.0 csatlakozóval ellátott digitális TV vevő, amely teljes körű és költséghatékony megoldásként szolgálhat digitális televízióadások

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Műszaki jellemzők SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Fizikai műszaki jellemzők Méret Állítható állvánnyal 46,7 cm széles 33 cm magas 7,6 cm mély (18 3/8" széles 13"

Részletesebben

ű s z a k i F e j l e s z t ő, G y á r t ó é s K e r e s k e d e l m i K f t. StP Walk-DVR Telepítési és Használati útmutató

ű s z a k i F e j l e s z t ő, G y á r t ó é s K e r e s k e d e l m i K f t. StP Walk-DVR Telepítési és Használati útmutató M ű s z a k i F e j l e s z t ő, G y á r t ó é s K e r e s k e d e l m i K f t. StP Telepítési és Használati útmutató s H-1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Tel.: +36 1 410-0556 Fax: +36 1 414-0913 E-mail:

Részletesebben

Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS

Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében, tartsa

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

2012.09.30. p e r i f é r i á k

2012.09.30. p e r i f é r i á k Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek II. 2012. szeptember 30. Készítette: Gráf Tímea A számítógép felépítése p e r i f é r i á k 2 1 Perifériák Beviteli perifériák: billenty zet egér érint pad,

Részletesebben

Nagyszerű képminőség. Az SCI tisztább képet ad a többszögű összetett nyaláb kivetítés által növelt kontraszt felbontással.

Nagyszerű képminőség. Az SCI tisztább képet ad a többszögű összetett nyaláb kivetítés által növelt kontraszt felbontással. All- in-one Nagyszerű képminőség Az E-CUBE 7 jelenti a következő mérföldkövet az E-Cube sorozat fejlődésében, beépített képalkotó technológiája a képek egységességével, nagy felbontással és vizsgálati

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal.

Alapként a Szabálykönyv szolgál és minden szabálypont illusztrált videoklipekkel, összekapcsolva a megfelelő szöveges állományokkal. Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag Multimédiás röplabda játékvezetői oktatási anyag röplabda játékvezetők és játékvezetői oktatók és minden, röplabda szabályok iránt érdeklődő számára készült,

Részletesebben

* (Nokia, ZTE (OMTP) kivételével) Főbb jellemzők

* (Nokia, ZTE (OMTP) kivételével) Főbb jellemzők A Panasonic 2016-ban bevezeti új, HD6M típusú, mikrofonos fejhallgatóját, amely a belépő szintet képviseli kategóriájában. Az új fejhallgató kiválóan adja vissza a legigényesebb zenéket is. A HD6M a korábbi

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók Nézegesse kedvenc képeit a fotelben ülve TV-je képernyőjén, vagy éppen hallgassa kedvenc zenéit szintén a TV-je segítségével! A Képek és zene új IPTV

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

Felső kategóriás, hordozható Color Doppler ultrahang

Felső kategóriás, hordozható Color Doppler ultrahang S8 Felső kategóriás, hordozható Color Doppler ultrahang Caring for Life through Innovation Az S8-at mérnökeink hihetetlenül könnyűnek, de erőteljesnek alkották meg. Bár nagykapacitású beépített Li-ion

Részletesebben

ELSŐ LÉPÉSEK A SZÁMÍTÓGÉPEK RODALMÁBA AMIT A SZÁMÍTÓGÉPEKRŐL TUDNI ÉRDEMES

ELSŐ LÉPÉSEK A SZÁMÍTÓGÉPEK RODALMÁBA AMIT A SZÁMÍTÓGÉPEKRŐL TUDNI ÉRDEMES ELSŐ LÉPÉSEK A SZÁMÍTÓGÉPEK RODALMÁBA AMIT A SZÁMÍTÓGÉPEKRŐL TUDNI ÉRDEMES Számítógép = Univerzális gép! Csupán egy gép a sok közül, amelyik pontosan azt csinálja, amit mondunk neki. Hardver A számítógép

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

AUDI VBK notebook Belépő kategória. HP 15 notebook

AUDI VBK notebook Belépő kategória. HP 15 notebook AUDI VBK notebook Belépő kategória HP 15 notebook Kitűnő választás otthoni vagy irodai használatra. Média lejátszáshoz, internetezéshez, munkához ajánljuk. Intel Core i3-7100u 15,6 FullHD AG (1920x1080)

Részletesebben

COPYRIGHT 2013 BY SAMSUNG TECHWIN. ALL RIGHT RESERVED

COPYRIGHT 2013 BY SAMSUNG TECHWIN. ALL RIGHT RESERVED 1 Előadás témája: SAMSUNG új BEYOND sorozat Előadó: Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető 2 Az elvárásokon túl! 2014.11. Samsung Techwin Europe Fordította és szerkesztette: Szentandrási-Szabó Attila

Részletesebben

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az

Részletesebben

TachoSafe DownloadTOOL

TachoSafe DownloadTOOL TachoSafe DownloadTOOL Használati utasítás SVT Electronics Braila utca 7 540331 Marosvásárhely Románia Telefon: 0040 365 809 305 Email: tachosafe@svt.ro YM: tachosafe@yahoo.com SVT Electronics TachoSafe

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató ALKALMAZÁS VERZIÓJA: 16.0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában, és választ

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e Ellenőrzőkönyv TwinNet Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Osztálynapló e-ellenőrzőkönyv 2.0 verzió TwinNet Számítástechnikai és Oktatási Kft. 1146 Ajtósi Dürer sor 11. +36(1) 343-6430 www.twinnet.hu

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Lenovo Ideapad YOGA M1001BHV (80M1001BHV)

Lenovo Ideapad YOGA M1001BHV (80M1001BHV) Lenovo Ideapad YOGA 300 80M1001BHV (80M1001BHV) Bruttó ár: 0 Ft Termékcsalád: YOGA Termékvonal: Lenovo 2 az 1-ben Hibrid Notebook Termékvonal2: 2 az 1-ben Hibrid Notebook Processzor: Intel Celeron Processzor

Részletesebben

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését Perifériák monitor Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését szolgálják. Segít kapcsolatot teremteni

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2014. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 10/2014 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZEGED VÁROS KÖZLEKEDÉSE 1.00 verzió Dátum: 2012.02.29. Tartalom 1. Rendszerigény... 3 2. Bevezető... 3 3. Az alkalmazás indítása... 3 4. Az oldal felépítése... 4 4.1. Főképernyő...

Részletesebben