Hévíz.hu. W e l l n e s s. Egészség Mozgás Gasztronómia Kultúra. H é v í z

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hévíz.hu. W e l l n e s s. Egészség Mozgás Gasztronómia Kultúra. H é v í z"

Átírás

1 W e l l n e s s Hévíz.hu Egészség Mozgás Gasztronómia Kultúra H é v í z

2 Szaunák Fürdôk világa A wellness közkedvelt mozgalom, amely a 80-as években indult útjának. A szó jelentése: Érezd jól magad!, ami kiegészül a Légy egészséges! szlogennel. A wellness örömteli, testileg, lelkileg, mentálisan és szociálisan kiegyensúlyozott életformát takar. Ez egy holisztikus szemlélet, ahol a testi fittség mellett a szellemi és lelki harmónia megteremtése is elengedhetetlen. A wellness célja nem egyszerûen az évente egy-két alkalommal beiktatott regeneráló kúra bevezetése. Egy olyan önként választott életmódot szeretne meghonosítani, melynek jellemzôi az egyéni felelôsségtudat és a kiegyensúlyozottság. Hévízrôl sem hiányozhatnak a testi és lelki feltöltôdést segítô kezelések. A gyógytó mellett mindenki számára elérhetôk az uszodák, élmény - és termálfürdôk. A víznek kiemelt jelentôsége van Hévízen, hiszen önmagában is gyógyító erôvel bír. Ha fürdôzöl, nyugodt és derûs lélekkel tedd. Hippokratész A szaunázás jótékony hatásait már a maják és az aztékok is ismerték, kôbôl épült szaunáikban testüket edzették és betegségeket gyógyítottak. A mai kultúráktól sem idegen az egészségmegôrzésnek ez a módja. A szaunázás alapvetô hatása az egészség megszilárdítása (üdítô, edzô és kondíciójavító) és az ellenállóképesség fokozása. Szauna fajták, amelyek Hévízen igénybevehetôk: Finn szauna magas hômérsékletû Celsius fokos, Bio-szauna Celsius fok közötti, Infraszauna mélymeleg kezelés Celsius fos, Aromakabin különbözô hômérsékletû növényi illóolajokkal illatosított szauna, Hôlégkamra Celsius fokos, Gôzfürdô % páratartalmú, Celsius fokos szauna, Tepidarium Celsius fokos, Caldarium, Frigidarium, Laconium, Török fürdô (Kplidzsa és Hamam), Rasul-fürdô

3 Wellness terápiák Masszázsok A masszázs a legôsibb és legegyszerûbb gyógykezelés. Az orvostudomány atyja, Hippokratész szerint az orvosnak sok mindenben járatosnak kell lennie, de elsôsorban a dörzsölésben. Ma már a nyugati orvoslás is tudja, hogy a masszázs nem kizárólag fizikai folyamat, lelki hatása is van. A masszázs testi hatása serkentô és nyugtató is lehet. Oldja a feszültséget, ellazít, tonizálja az izmokat, elôsegíti a vénás vér és nyirok áramlását, és nyújtja az ízületek kötôszöveti elemeit. Lelki hatásként megszünteti a feszültséget, a szorongást, olyan energiákat szabadít fel, amelyeket eddig feszültség kötött le. A gyógymasszázson kívül számos fajtája igénybe vehetô Hévízen a masszázsoknak, pl.: nyirokmasszázs, akupresszúra, lávaköves masszázs, aromamasszázs, vitálmasszázs, cellulitmasszázs és torna, thalasso masszázsok, talpmasszázs, és különleges keleti faják, mint például az ajurvéda masszázs, a shiatsu masszázs, a thai masszázs vagy az orosz-tibeti mézes masszázs A masszázsokon kívül számos kezelés tartozik a wellness körébe. Ilyenek a kényeztetô kádfürdôk, tápláló pakolások, amelyek segítik a stressz kezelését, hozzájárulnak az ellazuláshoz és egyes funkcionális és reguláris panaszok enyhítéséhez is hozzájárulnak. Speciális fürdókúra a Kneipp-terápia, amit Sebastian Kneipp fejlesztett ki a XIX. Században. A kúra lényege a hidegvíz és különbözô termálvizek felhasználása a test frissítésére, vagy akár reumás panaszok kezelésére. Kneipp szerint: A víz, amit a Teremtô az emberiségnek adott és a gyógynövény, a legfontosabb gyógyszerek, melyek meggyógyítják a betegségeket, és megerôsítik a test egészét. A Kneipp által kifejlesztett módszer lényege a harmonikus együttmûködés az öt elem: a víz, a mozgás, a táplálkozás, a gyógynövények és az életfelfogás között.

4 Relaxáció Szépségápolás A szépségápolás egyidôs az emberiség történetével. Maga a kozmetika szó görög eredetû, a kozmein szóból származik, amelynek jelentése rendbe szedni, díszíteni. A kultúrák és korok változásával a szépítkezés igényei is változtak. Napjainkban a természethez való visszafordulás, a bio-kozmetikumok terjedése a jellemzô. A hagyományos kezelések mellett egzotikus, távol - keleti filozófiák is teret hódítanak, valamint kedveltek a tengeri anyagok felhasználásával szépítô arc és testpakolások, valamint fürdôk is. A modern korra jellemzô, hogy a elektromosság vívmányait a szépségápolásban is hasznosítják például ultrahangos vagy lézeres kezelések formájában. A stressz napjaink nagy problémája, amit mégsem betegségként kezelnek, hanem mint a modern élet velejáróját. A relaxáció célja a stressztôl való megszabadulás, a szervezet energiaáramlásának helyreállítása. A wellness-központokban és hotelekben alkalmazott relaxációs technikák kiválóan alkalmasak a stressz megszüntetésére. Ezeket a kezeléseket azonban csak szakember segítségével tudjuk alkalmazni. Energiarendszerünk akkor van megfelelô állapotban, ha kiegyensúlyozott, szabadon áramlik, továbbá megfelelô minôségû és mennyiségû. A szervezet energiarendszerének helyreállítására kiválóan alkalma a Csi Kung, és a Jóga, valamint a különbözô relaxáló masszázsok, vagy a fény és zeneterápiák.

5 Mozgásban Táplálékunk: egészség Wellness konyha A helyes táplálkozás is beletartozik az egészséges életmódba. A wellness konyha kínálatában a vegetáriánus ételek, a növényi rostokban dús friss zöldségek, gyümölcsök, alacsony koleszterin tartalmú húsokból, teljeskiôrlésû lisztbôl és alacsony zsírtartalmú tejtermékekbôl álló fogások találhatók meg. Az egészséges táplálkozás tízparancsolata: Fontos a zsírok fajtája és mennyisége ételeinkben Teljes értékû és rostban gazdag ételek Naponta legalább egyszer teljes értékû étkezés Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása Mesterséges, finomított termékek és konzervek teljes vagy részleges kiiktatása Hús és húsáruk, felvágottak teljes vagy részleges kiiktatása Alkohol teljes vagy részleges kiiktatása Háztartási só fogyasztásának csökkentése Megfelelô mennyiségû folyadékbevitel Alapos rágás Fontos része a wellnessnek az aktív és passzív mozgás. Aktív mozgás alatt minden olyan sporttevékenységet értünk, ami fizikai igénybevétellel jár. Végezhetjük ezt a természetben a friss levegôn, pl.: túrázás, kerékpározás, nordic walking, lovaglás, golf vagy tenisz, vagy a vízhez kötôdôen aquajogging, aquafitness formájában. Az edzséseket végezhetjük kondícionáló termemben is, speciális gépek használatával. Akárhol is mozgunk, fontos, hogy személyreszabott az egészségi állapotunknak megfelelô edzéstervet állítsunk össze, szakember segítségével. A passzív mozgások közé tartoznak a keleti, alternatív mozgások, mint a jóga, a tai chi vagy a qi gong, amelyek nem az erôkifejtésre koncentrálnak, hanem a szervezet egészének a harmonizálására. Itt is elengedhetetlen a képzett tréner irányítása.

6 Medical wellness Prevenció A prevenció megelôzést jelent. A betegségek megelôzése fontos mindennapjainkban is, mivel könnyebb az egészségünket megôrizni, mint betegségeinket gyógyítani. A cél egészséges életmód kialakítása, ami csökkenti a betegségek kialakulásának lehetôségét. A prevenció figyelembevételével orvosi konzultáció alapján alakítanak ki egy céltudatos kezelést és követendô életmódot. A hagyományos hévízi kúra is kiváló preventív hatásokkal bír. A hévízi üdülés alatt a megelôzés filozófiáját a mozgás, a kikapcsolódás és az étkezés területén is követni tudja a gazdag program lehetôségek között válogatva. A wellness-nyaralás megkezdésekor elsôdleges a test egészségi állapotának felmérése, amelyre számos vizsgálati módszert fejlesztettek ki. A medical wellness orvosilag ellenôrzött kúrákat jelent, ami a hagyományos gyógymódtól abban is eltér, hogy mindig az egyén áll a központban, valamint a prevenció meghatározó jellegû. Divatos kifejezés lett egész Európában, így követve a trendeket Hévízen is gyakori a használata. Központi eleme a stressz oldás, valamint egy harónikus egészségtudatos életvitel kialakítása, nem csak az üdülés, hanem a hétköznapok terén is. Gyakran egészségpénztárak által finanszírozott kúra.

7 Wellness Quality Kitüntetett és minôsített szállodáink Danubius Health Spa Resort Hévíz HHHHsuperior Hotel Európa fit HHHHsuperior German Medical Wellness Medical Wellness TÜV medical wellness quality system 2007 Magyar Turizmus Minôség díj 2007 HOTREC európai szállodaszövetségi tag A Szobakiadók Szövetségének vendégei térítés ellenében igénybe vehetik a hotel wellness- és gyógyszolgáltatásait, valamint az élményfürdôt, termálfürdôt és uszodát. Deutsche Medical Wellness Verband által minôsített szálloda 2007 TÜV medical wellness quality system 2007 Gesunde Reisen: gesundereisen.de minôsítése 2007 Glóbusz: az év családi wellness szállodája 2007 NaturMed Hotel Carbona HHHHsuperior Az év wellness központja 2004 a Business Traveller olvasóinak szavazata alapján Az év wellness szállodája 2005 Magyar Wellness Társaság Nívódíja Legjobb Wellness Központ 2006 a Business Traveller Corporate Club szavazata alapján Gesunde Reisen: Német minôsítési díj 2007 Medical Wellness kategória Gesunde Reisen: Német minôsítési díj 2007 Beauty kategória A Szobakiadók Szövetségének vendégei térítés ellenében igénybe vehetik a hotel wellness- és gyógyszolgáltatásait, valamint az élményfürdôt, termálfürdôt és uszodát. Rogner Hotel & Spa Lotus Therme Hévíz HHHHH Best Health Austria - Ezüst fokozat Deutscher Wellness Verband - Kiváló minôsítés Magyarország Legjobb Wellness Szállodája az Utazó Magazin szakmai és olvasói megkérdezése alapján Zala Megye Kereskedelmi és Iparkamarájának Védnöki Táblájával kitüntetett Szálloda A szállodák osztálybasorolási szabályai Magyarországon: Wellness szálloda: A szálloda minimum 1 beltéri fürdômedencével rendelkezik. A szálloda rendelkezik minimum 2-féle szauna vagy gôzfürdô létesítménnyel. A szálloda az arc-, test-, kéz-, láb- és hajápolási szolgáltatások közül legalább négy-féle szépségápolási lehetôséget nyújt. A szálloda legalább 6-féle masszázs, relaxációs és egyéb közérzetjavító vizes és száraz - szolgáltatást kínál. A szálloda gasztronómiai kínálatában szerepelnek a régióra jellemzô, hagyományôrzô magyar, továbbá reform- és vegetáriánus étel és italajánlatok. A szálloda rendelkezik kardiogépekkel is felszerelt fitness-teremmel és sportedzôvel, sport-oktatóval, vagy testnevelô tanárral. A szálloda minimum 4-féle szabadidôs sportolási vagy keleti mozgásprogramot kínál, és további minimum 1-féle aerobik jellegû tréninget. A szálloda minimum 3-féle közösségi, kulturális, zenei, mûvészeti programlehetôséget nyújt, illetve folyamatosan ajánlja a környék nyújtotta lehetôségeket. A szálloda a nappali és a délutáni mûszakban rendelkezik legalább 1 fô wellness végzettségû vagy azzal egyenértékû végzettséggel rendelkezô dolgozóval. A fenti elôírások alapján Hévízen az alábbi wellness szállodák közül választhat: Danubius Health Spa Resort Aqua HHHH HHHH superior Danubius Health Spa Resort Hévíz HHHH superior Hotel Európa fit HHH superior Hotel Palace Hotel Sante HHH HHH superior Hunguest Hotel Helios Hunguest Hotel Panoráma HHH HHHH superior NaturMed Hotel Carbona Rogner Hotel and Spa Lotus Therme HHHHH Wellness szállodáink

8 Wellness a léleknek A wellness legtágabb értelemben az egyén szociális életének javítását célozza meg. A szociális élet színtere a család, a párkapcsolatok, a baráti és munkahelyi kapcsolatok. Így a testi egészség megôrzésén kívül a kulturális és szociális igényeink kielégítését is magába foglalja. Az amerikai szerzô, Greg Anderson szerint Az igazi wellness az a képesség, amivel minden napnak újra örömtelien és életigenlôen vágunk neki. Három alapelvet különböztet meg: A belsô beállítottság szabálya : keressük mindig az apró örömöket A személyes felelôsség szabálya : csak saját magunk felelünk testi és lelki állapotunkért A test, a szellem és a lélek egységének szabálya : minden amit teszünk, gondolunk, érzünk és hiszünk hatással van a testi és lelki állapotunkra Az új szemléletre való áttéréssel sokan javíthatnának közérzetükön, és az egyes emberek közérzetjavulása elôsegíthetné a társadalmak közérzetének javulását is. Kérjük jelölje X-szel azt a négyzetet, mely katalógus kínálatából bôvebb információt szeretne kapni, és mi postai úton megküldjük Önnek... a z é l e t f o r r á s a Hévíz G a s z t r o n ó m i a Hévíz E g é s z s é g Egészség K u l t ú r a H é v í z M o z g á s b a n Mozgásban bélyeg helye Tourinform Hévíz Gasztronómia Kultúra Szálláskatalógus Hévíz, Rákóczi u. 2. Név: Város: 8380 Utca: hsz.: Tel./fax:

9 Tourinform Hévíz 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. Tel: Fax: Impresszum Kiadó: Hévíz Város Önkormányzata Fotók: Tucsek Tünde NaturMed Hotel Carbona HHHH superior Bujtor Tibor Festetics György Mûvelôdési Központ Print: Ziegler Nyomda Bt. Grafika: TheCube Creative

Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar. Szakdolgozat

Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar. Szakdolgozat Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar Szakdolgozat A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szaunavilágának fejlesztése és működésének értékelése Konzulens neve:

Részletesebben

Minősítési rendszer kidolgozása a termálfürdőkben

Minősítési rendszer kidolgozása a termálfürdőkben Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesülete Gyógy- és Termálturisztikai Klaszter Minősítési rendszer kidolgozása a termálfürdőkben Jelentés Orfűi Turisztikai Egyesület Ez a dokumentum 54 oldalt tartalmaz

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGTURIZMUS SZOLGÁLTATÁSAI ÉS MENEDZSMENTJE

AZ EGÉSZSÉGTURIZMUS SZOLGÁLTATÁSAI ÉS MENEDZSMENTJE BOROS SZILVIA- MONDOK ANITA- VÁRHELYI TAMÁS AZ EGÉSZSÉGTURIZMUS SZOLGÁLTATÁSAI ÉS MENEDZSMENTJE Szolnoki Főiskola 2012 AZ EGÉSZSÉGTURIZMUS SZOLGÁLTATÁSAI ÉS MENEDZSMENTJE Szerkesztette: Dr.Kóródi Márta,

Részletesebben

WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT 3.

WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT 3. WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT 3. 2008 Boronyák Mária Wellness életmód d jellemzői 1. Egés ségtudatosság 2. Rendszeres testmozgás 3. Egés séges táplt plálkozás 4. Rendszeres relaxáci ció és stresszkezelés

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP DANUBIUS HOTELS GROUP DANUBIUS KEDVEZMÉNYES AJÁNLATOK 2012. november 1-2013. március 31. danubiushotels.hu FOGLALJON MOST! Tartalom DANUBIUS AJÁNDÉKKÁRTYA Szállodai élmények ajándékba! A választás szabadsága.

Részletesebben

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar. Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet. Szakdolgozat

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar. Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet. Szakdolgozat Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Szakdolgozat A Mórahalmi egészségturizmus kialakulása, fejlődése és fejlesztési lehetőségei

Részletesebben

ékszerfüggő www.heartandstyle.hu

ékszerfüggő www.heartandstyle.hu 2014/II LIFESTYLE MAGAZINE heartandstyle.hu FASHION JEWEL CULTURE PROGRAMME BEAUTY WELLNESS ékszerfüggő INTRODUCTION 3 www.heartandstyle.hu Divat, ékszer, kultúra, program, egészség, szépség és wellness.

Részletesebben

Balaton. Kedves Vendégünk! Tartalom

Balaton. Kedves Vendégünk! Tartalom Kedves Vendégünk! Szeretettel köszöntjük Önt a páratlan szépségű Balaton régióban. A Balaton régió Magyarország egyik legkedveltebb desztinációja, ahol túrázhat a Nemzeti Park csodás területén, az egyedülálló

Részletesebben

Szállodavezetés és gazdálkodás. Hotel Management. Első kötet. III.13. Szállodák szabadidős turisztikai bevételei. Dr.

Szállodavezetés és gazdálkodás. Hotel Management. Első kötet. III.13. Szállodák szabadidős turisztikai bevételei. Dr. Szállodavezetés és gazdálkodás Hotel Management Első kötet III.13. Szállodák szabadidős turisztikai bevételei Dr. Juhász László PhD Bachelor of Art Turizmus Vendéglátás 2010-2014 Dr. Juhász László PhD.

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Nemzetközi Kommunikáció szak Nappali tagozat Reklám szakirány

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Nemzetközi Kommunikáció szak Nappali tagozat Reklám szakirány BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Nemzetközi Kommunikáció szak Nappali tagozat Reklám szakirány A WELLNESS JELENTŐSÉGE A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE VALAMINT A GAZDASÁG

Részletesebben

ÉLMÉNY KATALÓGUS. Wellness Üdülés

ÉLMÉNY KATALÓGUS. Wellness Üdülés ÉLMÉNY KATALÓGUS Wellness Üdülés Üdvözöljük a feldobó élmények világában! Egyedi ajándékának sokszínű programajánlatából saját maga választhatja ki azt az élményt, amelyre a legjobban vágyik. Kiváló feltételeket

Részletesebben

A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI

A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK NAPPALI TAGOZAT PUBLIC RELATIONS SZAKIRÁNY A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

CONNEX HOTELCSEKK. V1400 Kiadás

CONNEX HOTELCSEKK. V1400 Kiadás CONNEX HOTELCSEKK V I TA L & A K T I V V1400 Kiadás Meghívjuk Önt egy kétszemélyes rövid üdülésre Ez a hotelcsekk meghívó két személy részére egy 3-napos üdülésre egy magas kategóriájú szállodába. Válassza

Részletesebben

Országos egészségturizmus fejlesztési stratégia

Országos egészségturizmus fejlesztési stratégia AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM TURISZTIKAI SZAKÁLLAMTITKÁRSÁGA MEGBÍZÁSÁBÓL Országos egészségturizmus fejlesztési stratégia A stratégia elkészítésben részt vevő szakértők Aquaprofit

Részletesebben

PDF Compressor Pro 2013/I LIFESTYLE MAGAZINE heartandstyle.hu FASHION JEWEL CULTURE PROGRAMME BEAUTY WELLNESS

PDF Compressor Pro 2013/I LIFESTYLE MAGAZINE heartandstyle.hu FASHION JEWEL CULTURE PROGRAMME BEAUTY WELLNESS 2013/I LIFESTYLE MAGAZINE heartandstyle.hu FASHION JEWEL CULTURE PROGRAMME BEAUTY WELLNESS INTRODUCTION 3 A divat üveg oldala The glass side of fashion www.heartandstyle.hu Divat, ékszer, kultúra, program,

Részletesebben

HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS

HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS Harkányi Turisztikai Egyesület HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS Baranya aranya: Harkány Földrajzi adottságok Elhelyezkedés A régió központ nagyvárosától Pécstől 25 km-re délre, a horvát határ felé tartó 58-as

Részletesebben

101 MÓDSZER A FIATALSÁG MEGŐRZÉSÉHEZ

101 MÓDSZER A FIATALSÁG MEGŐRZÉSÉHEZ 101 MÓDSZER A FIATALSÁG MEGŐRZÉSÉHEZ TARTALOM : BEVEZETÉS...5 1. FEJEZET...7 Természetes élelmiszerek fogyasztása...7 2. FEJEZET...13 Élénkítő gyakorlatok...13 3. FEJEZET...22 A természetes szépség...22

Részletesebben

fitnesz egészség program wellness lelkesítô szépítô

fitnesz egészség program wellness lelkesítô szépítô 2014/2 ingyenes magazin fitmagic.hu fitnesz egészség program wellness lelkesítô szépítô BEVEZETÔ Kamarás Iván színmüvész ajánlásával Kedves Olvasó! Varázsige: FIT MAGIC! Sportos ötletek sztároktól, szakemberektôl,

Részletesebben

HARKÁNYI VENDÉG. 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október

HARKÁNYI VENDÉG. 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október HARKÁNYI VENDÉG 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október Harkányfürdő, egy tradicionális gyógyfürdő, mely egész évben várja Önt! A vendégváró Harkány és vendégszerető lakói 1824 óta, közel kétszáz

Részletesebben

SÁRVÁR. M e g k ö z e l í t h e t ô s é g : s á r v á r É S K Ö R N Y É K E

SÁRVÁR. M e g k ö z e l í t h e t ô s é g : s á r v á r É S K Ö R N Y É K E SÁRVÁR É S K Ö R N Y É K E M e g k ö z e l í t h e t ô s é g : Budapest - Sárvár 213 km Budapest Győr (M1-es autópálya), Szombathely felé a 85-ös főút Csorna Vasegerszeg (86-os főút) után a körforgalomnál

Részletesebben

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Fókuszban Jégvirágtól borvirágig 2013. JANUÁR. Minden élménnyel több leszel www.itthon.

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Fókuszban Jégvirágtól borvirágig 2013. JANUÁR. Minden élménnyel több leszel www.itthon. Ingyenes turisztikai programajánló magazin ÉLMÉNY itthon Fókuszban Jégvirágtól borvirágig 2013. JANUÁR Minden élménnyel több leszel EGÉSZSÉGESEN mozgásban vízparton kul-túra ízutazás falujárás JANUÁR 10

Részletesebben

Települési Egészségterv Orgovány

Települési Egészségterv Orgovány Orgovány Község Jegyzőjétől T/74/2012. E l ő t e r j e s z t é s a Képviselőtestület 2012. október 25-én tartandó ülésére Települési Egészségterv Orgovány I. Állapotleírás 1. A település bemutatása, demográfiai

Részletesebben

Az egészség hete Új életvitel az Energetizálódás jegyében Tiszta lapot nyitok! - Új ember leszek, új életvitel kezdek.

Az egészség hete Új életvitel az Energetizálódás jegyében Tiszta lapot nyitok! - Új ember leszek, új életvitel kezdek. Az egészség hete Új életvitel az Energetizálódás jegyében Tiszta lapot nyitok! - Új ember leszek, új életvitel kezdek. CSOMAG CÉLCSOPORTJA: 30+ korosztálytól egészen 65, 70 éves korosztályig. CSOMAG AJÁNLOTT

Részletesebben

AZ EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

AZ EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 6. sz. melléklet AZ EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAMJA 1. Bevezető gondolatok Az élet minőségét jellemezve legegészségesebbnek, legerősebbnek vélt, és feltételezhetően

Részletesebben

XII. Primer Prevenciós Fórum összefoglalói 2005. május 19.

XII. Primer Prevenciós Fórum összefoglalói 2005. május 19. XII. Primer Prevenciós Fórum összefoglalói 2005. május 19. Összefoglalók A mindennapjaink éléséhez szükséges testmozgás drámaian csökkent 2-3 emberöltô során, és egyéb civilizációs ártalmak is hozzájárulnak

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatások vendégelégedettségi. magyarországi gyógy- és termálfürdőkben

Egészségügyi szolgáltatások vendégelégedettségi. magyarországi gyógy- és termálfürdőkben Egészségügyi szolgáltatások vendégelégedettségi vizsgálata a magyarországi gyógy- és termálfürdőkben GÖNCZI Kinga, LUKÁCS Andrea Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar kinga.gonczi@gmail.com, efklandi@uni-miskolc.hu

Részletesebben

FIZIOTERÁPIA AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN

FIZIOTERÁPIA AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN SZENT ISTVÁN EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS KÖRNYEZETEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET GYULA FIZIOTERÁPIA AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN oktatási segédlet 2010. SZERZİK: Hojcska Ágnes Erzsébet gyógytornász Gyulai Várfürdı Kft.,

Részletesebben

magazin Gyógyfürdôk és gyógymódok A hospice Alapítvány önkéntese Interjú Dobó Katával Koleszterindiéta Böjt vagy fogyókúra?

magazin Gyógyfürdôk és gyógymódok A hospice Alapítvány önkéntese Interjú Dobó Katával Koleszterindiéta Böjt vagy fogyókúra? IV. évfolyam 3. szám 2009. március magazin A hospice Alapítvány önkéntese Interjú Dobó Katával Böjt vagy fogyókúra? Koleszterindiéta Gyógyfürdôk és gyógymódok Ezt a Gyógyhír magazint mi ajándékoztuk Önnek:

Részletesebben

Speciális szállodák menedzsmentje-lexikon

Speciális szállodák menedzsmentje-lexikon KJBTTU021 Speciális szállodák menedzsmentje Szerző: Pohner Tamás Szakmai lektor: Fehér Tamásné Speciális szállodák menedzsmentje-lexikon 4 P 1. P: Termékpolitikai eszközök (Product) 2. P: Árpolitikai eszközök

Részletesebben

Tartalom. Kedves Támogatónk! Közhasznú Alapítványunk kéri, hogy tevékenységünket (betegújság, betegségismertetők, adójuk 1%-ának felajánlásával.

Tartalom. Kedves Támogatónk! Közhasznú Alapítványunk kéri, hogy tevékenységünket (betegújság, betegségismertetők, adójuk 1%-ának felajánlásával. Tartalom V I. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 0. á p r i l i s In memoriam Dr. Merétey Katalin emlékére 2 Ismerjük meg! Fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés ésszerű alkalmazása a reumtológiai gyakorlatban

Részletesebben