Kiotoi Egyezmény, december 11.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiotoi Egyezmény, 1997. december 11."

Átírás

1 Az Egyezményt aláíró országok együttműködnek abban, hogy hatékonyan cselekedjenek olyan fejlődés, alkalmazás és technológiák elterjedéséért, amelyek ökológiailag kompatibilisek a klímaváltozással, illetve bevezetnek minden olyan intézkedést, amely szükséges ahhoz, hogy új források felé forduljanak illetve kiterjesszék ezeket a lépéseket, elsősorban a fejlődő országok felé Kiotoi Egyezmény, december 11.

2 Cégprofil

3 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban A JÖVŐ KÉRDÉSE EGY ÚJ VÁLLALATI MODELL A FOLYTON VÁLTOZÓ VILÁG SZÁMÁRA Környezetszennyezés, klímaváltozások, ökoszisztéma átalakulások globális szinten: mind a folyamatosan növekvő technológiai fejlődés következményei. A világban felmerült egy új jövő kérdése, egy új egyensúly kérdése, a gazdasági növekedés követelményei és a már tovább halaszthatatlan környezetvédelmi politika érvei között. Az utóbbi években, a nagy nemzeti és nemzetközi intézmények szintjén is növekedik ennek a sürgős cselekvésnek a tudatossága, és megsokszorozódnak azok a kezdeményezések, amelyek gyors és pontos válaszokra törekednek. Az egész világ megoldásokat igényel a technológiától, és egy olyan piac kialakítását sürgeti, amely össze tudja kapcsolni a felelősséget és a hatékonyságot. Egy olyan új, innovatív vállalat kialakítását igényli, amelyben az elméletet átalakítják egy konkrét gyártási modellé, és ezáltal hozzájárulnak ahhoz, hogy olyan világot hozzanak létre, amelyben élni szeretnénk. Ebből a filozófiából születnek meg új lehetőségek: a környezetvédelmi problémák kontextusához kötődő vállalati tevékenységek folyamatosan a globális gazdaság húzószektoraivá válnak. A Landi Renzo 1954 óta képviseli ezt a tendenciát, és elébe megy a felmerülő igényeknek. Ma egy olyan piac főszereplője, ahol állandó és gyors fejlődés van jelen, illetve egy olyan jövő szolgálatában áll, amely már a jelenben megnyilvánul.

4 Cégprofil 1954 Megszületik a Renzo Landi műhely. Az alapító felismerte az alternatív üzemanyagok szektorának lehetőségeit, és elkezdte a GPL és metán kutatásokat Megkezdi a működését az első országos kereskedelmi hálózat. Megindul az export Európa, Japán, India és Brazília felé Létrehozzák az első reduktort a GPL meghajtáshoz, amelyet hamar befogad és használ a nemzetközi piac is Megszületik a TN1, az elektronikus vezérlésű nyomásreduktor, amit egy új vonatkoztatási alapot jelent Megkezdődök a külföldi vonalak terjeszkedésének folyamata A társaság megvásárolja a holland Eurogas Holding törzstőkéjének 70%-át A Landi Renzo elnyeri az ISO 9001 minősítést Megalapítják a Landi Renzo Polska-t Az Eurogas Utrecht működő társaság felvásárlása. A vállalat megszerzi a kiváló minőséget garantáló ISO-TS minősítést, amelyet specifikusan a gépjármű szektorra alakítottak ki Létrehoznak egy gyáregységet Brazíliában Megnyílik a leányvállalat Kínában Létrehoznak egy gyártással foglalkozó leányvállalatot Pakisztánban. Az olasz kereskedelmi hálózat megszerzi az ISO 9001 minősítést Leányvállalat nyílik Iránban.

5 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban A VÁROS LÉGZÉSE 50 ÉV, HOGY MEGALKOSSÁK A JÖVŐT Ahhoz, hogy élhetőbbé tegyük a városainkat, hogy hozzájáruljunk a Kiotoi Egyezmény céljainak eléréséhez, hogy javítsunk az életminőség standardjain, és megoldjuk azokat a problémákat, amelyek magukban foglalják az ökológia, az egészségügy és a gazdaság kiszámítathatatlan következményeit. Több mint 50 év óta a Landi Renzo története egyet jelent a fenntartható mobilitás történetével. Kutatások és kiváló gyártási folyamatok, amelyek egyetlen cél elérésére törekszenek: olyan technológiákat tervezni és megvalósítani, amelyek lehetővé teszik a metánnal és LPG-vel működő autók elterjedését, illetve kiindulópontként szolgálni a piac számára. A vállalat központjában egy megerősödött know-how áll, amely az ökokompatibilis üzemanyagok felhasználásán és a berendezések tökéletesítésén keresztül hozzájárult ahhoz, hogy konkrét megoldásokat nyújtson a mobilitás új koncepciójának elvárásaira: környezetvédelem, energia-megtakarítás, kőolaj-függőség megszüntetése, főként a fejlődő országokban, lehetőségek biztosítása a járművezető számára, hogy erőteljesen csökkentse a költségeit. Ma a Landi Renzo határozza meg a szektor irányelveit, és úgy jelenik meg, mint a piac leginnovatívabb vállalata, amely folyamatosan megerősíti az abszolút első helyét a nemzetközi piacon.

6 Cégprofil AZ ÖKOMOBILITÁS VEZETŐ VÁLLALATA GLOBÁLIS STRATÉGIA: KAPILLÁRIS JELENLÉT Beruházások a kutatásba, flexibilis üzleti modell, úttörő technológia, kiváló termékminőség, nemzetköziesedés. Azon kiváló képességeinek köszönhetően, amelyekkel magas színvonalú menedzseri, szervezeti, produktív és kereskedelmi struktúrát fejlesztett ki, a Landi Renzo ma világvezető csoport az LPG és metán meghajtású gépjárművek berendezéseinek tervezésében és gyártásában. Több mint 50 országban van jelen mind az öt kontinensen a Landi Renzo vállalat, amely értékelni tudja a világ legfontosabb piacait, megválaszolva a helyi specifikus igényeket egy nemzetközi szinten jelenlevő hálózattal, egy globális növekedési és terjeszkedési politikával a külföldi területekre vonatkozóan, amelyek lehetővé teszik, hogy egy olyan vállalati hálózatot hozzon létre, amely vezető szerepet tölt be a gépjármű szektorban. Landi Renzo Brasil Brazilíában, Beijing Landi Renzo Autogas Systems Kínában, Eurogas Hollandiában, Landi Renzo Polska Lengyelországban, LR PAK Pakisztánban, Landi Renzo Pars Iránban, illetve Landi Renzo Rt és a Med Rt, melyek Olaszországban találhatók. Mindig útmutató vállalat volt a szektorban a Landi Renzo Csoport, amely folyamatosan megerősíti és fejleszti a leadership pozícióját, ugyanakkor az egész világon ismert vállalat, amely folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenységet folytat.

7 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban

8 Company Profile IGAZOLT MINŐSÉG A Landi Renzo egy olyan üzleti modellt valósított meg, amely optimális rendszert garantál a költségek csökkentésére, ugyanakkor fenntartja a magas minőségi standardokat, lehetővé téve ezáltal a csoport számára, hogy a szektorban egyedülállóként megszerezze az ISO 9001 minősítést, és ezen túlmenően a kiemelkedő ISO-TS minősítést, amelyet specifikusan a gépjármű szektorra vonatkozóan hoztak létre novembere óta a Landi Renzo Minőségbiztosítási rendszert kiterjesztik a Landi Renzo olaszországi műhelyeire és viszonteladóira is, hogy garantálják az ügyfelek részére a magas minőségi standardeket a rendszerek eladásának, a beszerelésének és szervizszolgáltatásának fázisaiban is.

9 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban EGY ÚJ VILÁG TECHNOLÓGIÁJA A KÖRNYEZETRE SZABOTT JÖVŐ A hagyományos környezetkímélő üzemanyagoktól a hidrogénmeghajtás új horizontjáig. Az alternatív világ főszereplője a Landi Renzo vállalatcsoport, amely folyamatosan fejleszt, és beruház kutatásokba és úttörő technológiák tervezésébe, hogy egy jövőre vonatkozó tervet valósággá alakítson át. A Cavriago-i székhelyen Reggio Emilia tartomány a kísérleti tevékenység szívében a Landi Renzo Csoport több, mint 70 alkalmazottat foglalkoztat, közöttük számos technikust és kutatót. A vállalat folyamatosan együttműködik több fontos nemzetközi egyetemmel és speciális központtal, azon túlmenően, hogy partneri kapcsolatot alakít ki a világ legnagyobb autógyáraival. A tevékenység több kutatási ágazatra bomlik: az LPG és metán berendezések folyamatos tökéletesítésétől, a teljesen innovatív üzemanyagokhoz való berendezések tanulmányozásáig. Ezt az elkötelezettséget tanúsítja az elmúlt években bejegyzett több, mint 40 szabadalom, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy új utakat nyisson meg, illetve amelyekkel kijelölték azokat a célokat, amelyek az egész szektor számára fontosak.

10 Cégrofil A KIVÁLÓSÁG MODELLJE MINŐSÉG A PIAC SZOLGÁLATÁBAN Egy flexibilis és hatékony üzleti modell, amelynek célja a gyártási költségek csökkentése, a folyamat kritikus fázisainak ellenőrzése, a termék kiváló minőségének biztosítása. A Landi Renzo Csoport a gyártási rendszert egy olyan hálózaton keresztül irányítja, amely az outsourcing megvalósításán és a hatékony belső struktúrákon alapul, amelyek célja a végső összeszerelés, és főként a minőségbiztosítási ellenőrzés. Jelenleg a Csoport vállalatai gyártják az LPG és metán keverőrendszerek és befecskendező rendszerek legnagyobb választékát, amelyeket személyre szabottan terveznek, hogy adaptálják a különböző gépjármű modellekhez. A termékeket két célpiacra szánják: autógyárak (OEM) és leányvállalatok, viszonteladók, beszerelő műhelyek hálózata (After Market).

11 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban

12 Cégprofil AZ ÚJ HORIZONTOK FŐSZEREPLŐJE A MOBILITÁS ÚJ KULTÚRÁJA A hagyományos nyugati piacoktól a kiemelkedő országokon keresztül a fejlődésben levő területekig mindenütt egy új mobilitás iránti igény merül fel. A Landi Renzo ennek a változásnak áll a középpontjában, és közvetlenül jelen van a dél-amerikai, az ázsiai piacokon ban leányvállalatot hozott létre Pakisztánban, hogy megerősítse a jelenlétét Ázsiában, ahol 2000-ben vetette meg a lábát.

13 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban A vállalat egyik legfontosabb elkötelezettségeként a termék magas minőségi standardjeinek elérését és az eladás utáni megbízható szervizszolgáltatást tűzi ki, hiszen egy új műszaki és társadalmi kultúra főszereplőjének felelősségét is magán viseli. Magas színvonalat képviselő vállalati iskola, melynek célja a kutatás és az innováció a technológia, a piaci stratégiák, a management és a kommunikáció szektoraiban, illetve az etikai választásokban és a Landi Renzo értékrendszerében, amelyek a társadalmi felelősség és a kollektív jóllét javításának kultúrája felé fordulnak. Ebből a tudatosságból született meg a Landi Renzo Corporate University, amely képzési központként működik teljes szervizszolgáltatás és a technikusok, ugyanakkor a nemzetközi tudományos közösség találkozóhelye, ahol a fenntartható mobilitásról és a környezet védelmének nagy témáiról vitatkoznak.

14 Cégprofil A FELELŐSSÉG ÉRTÉKE ÁTLÁTSZÓSÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, NÖVEKEDÉS Landi Renzo: iránymutató vállalat, ismert márka egy folyamatosan erősödő piacon, az innovatív fejlődésmodell kiemelkedő képviselője. Stratégiai pozíció, amely lehetővé teszi számára, hogy megragadja a gazdasági, gyártási lehetőségeket, amelyek gyorsan kifejlődnek az úgynevezett környezetvédelmi piac kontextusában. Egy több mint 50 éves tapasztalat a szektorban, egy gyártási és szervezési szerkezet nemzetközi szinten, és egy megerősített képesség az innovációk kialakítására: a Landi Renzo készen áll arra, hogy főszereplőként járuljon hozzá az új jövő kialakításához.

15 Landi Renzo. Alternativa a mozgásban Ebből a kontextusból született meg a Csoport értéke, amely szilárd és meghatározott alapokra támaszkodva folyamatos fejlődést képes kialakítani, melyet egy olyan irányítási modell vezérel, ami a kompetencia, a folyamatosság, a korrektség és az átlátszóság elvein alapul. Abszolút garancia mindenki számára, aki kapcsolódik a Landi Renzo világához: ügyfelek, munkatársak, beszállítók, viszonteladói és beszerelői hálózat, illetve feltalálók közössége, akik folyamatosan kutatják a megbízhatóságok és a biztonságot.

16 KAPCSOLATOK LANDI RENZO S.p.A. sistemi GPL e Metano via Nobel, 2 _ Corte Tegge Cavriago (RE) _ Italia T F Med S.p.A. Via Raffaello, Reggio Emilia _ Italia T F Landi S.r.l. Via Lazzaretti, 7/C Reggio Emilia _ Italia T F Eurogas Autogas Systems Baardmeesweg XT Zeew olde _ Olanda T. +31(0) F. +31(0) Landi Renzo Polska Sp. z o.o Jozefow ul. Graniczna 79 A _ Polonia T F LR Industria e Commercio LTDA Rua Holdercim _ Quadra 5, Lote 11 Civit II _ Serra ES _ Brasile T F LR PAK (PVT.) LTD. S.I.T.E. Industrial Area, C-11 Karachi _ Pakistan T F Beijing Landi Renzo Autogas Systems Co. Ltd. BDA Building n 5 Jing Yuan Bei Jie N 2 Beijing Econ.-Techno Development Area (BDA) Beijing P.R. China _ Cina T F LANDI RENZO Rt. Minden jog fenntartva. LANDI RENZO OMEGAS bejegyzett védjegy

Fenntarthatósági Jelentés 2007

Fenntarthatósági Jelentés 2007 Fenntarthatósági Jelentés 2007 kutatás-termelés 1 4 6 7 9 14 15 16 18 19 Elnöki és Vezérigazgatói levél Bemutatkozunk A MOL-csoport Céljaink megvalósítása Eredmények és célkitűzések 2007. évi teljesítményünk

Részletesebben

A Pirelli Csoport Etikai Kódexe

A Pirelli Csoport Etikai Kódexe A Pirelli Csoport Etikai Kódexe A Pirelli Csoport identitása történelmileg azon értékek egységén alapul, amelyet mi mindannyian hozunk létre és védünk meg. Ezek az értékek tették lehetővé az évek során

Részletesebben

Innovációs vezetők bemutatása a klaszterek és régiók alapján

Innovációs vezetők bemutatása a klaszterek és régiók alapján Innovációs vezetők tartalomjegyzék 04-05 Köszöntő 06-07 Projekt leírás 08-15 Projekt partnerek Partner 01 Partner 05 CNA Regionális Egyesület Emilia-Romagna Partner 02 Partner 06 Emilia-Romagna Régió Partner

Részletesebben

A Bosch jövőképe Értéket teremtünk értéket terjesztünk

A Bosch jövőképe Értéket teremtünk értéket terjesztünk A Bosch jövőképe Értéket teremtünk értéket terjesztünk Vezető technikai és szolgáltató vállalatként világszerte kihasználjuk erőteljes fejlődési lehetőségeinket. Olyan megoldásokkal kívánjuk a mindennapi

Részletesebben

Siemens Magyarország. Éves jelentés 2013. www.siemens.com

Siemens Magyarország. Éves jelentés 2013. www.siemens.com Siemens Magyarország Éves jelentés 2013 www.siemens.com TARTALOM 1. A Siemensről 1.1. 6 Küldetés, Jövőkép, Értékek 1.2. 8 A Siemens Magyarországon 1.3. 10 A Siemens Zrt., a Siemens csoport vezető vállalata

Részletesebben

Vállalati Társadalmi Felelőségvállalás: Jó Gyakorlatok és Ajánlások

Vállalati Társadalmi Felelőségvállalás: Jó Gyakorlatok és Ajánlások Vállalati Társadalmi Felelőségvállalás: Jó Gyakorlatok és Ajánlások A DESUR projekt az INTERREG IVC program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg. ÍNDICE

Részletesebben

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 Fenntarthatósági jelentés 2014 Tartalom Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 A fenntarthatóság irányítási rendszere 12 Felelős vállalatirányítás: igazgatóság,

Részletesebben

MM 2011/5 241. A vállalatok társadalmi felelőssége a figyelem középpontjában (Vass Sándor) 243

MM 2011/5 241. A vállalatok társadalmi felelőssége a figyelem középpontjában (Vass Sándor) 243 2011/5 Vállalatok társadalmi felelősségvállalása és a fenntarthatóság Minőségirányítási rendszerek működtetése kkv-knál Kaizen folyamatos fejlesztés az emberek bevonásával A hálózatkutatás alkalmazása

Részletesebben

Magyarország. Éves jelentés 2012. www.siemens.com

Magyarország. Éves jelentés 2012. www.siemens.com Magyarország Éves jelentés 2012 www.siemens.com TARTALOM 1. A Siemensről 1.1. 4 A Siemens konszern 1.2. 6 A magyarországi Siemens csoport 1.3. 9 Küldetés, értékek, célok 1.4. 12 A Siemens Zrt., a Siemens

Részletesebben

Kulcsszavak: együttműködés, szervezetelméletek, fenntartható fejlődés, környezeti menedzsment

Kulcsszavak: együttműködés, szervezetelméletek, fenntartható fejlődés, környezeti menedzsment Dr. Zilahy Gyula 1 : Szervezetek közötti együttműködés a fenntartható fejlődés szolgálatában A vállalatok egyre gyakrabban alakítanak ki olyan kapcsolatokat, melyek célja az egymással, illetve más típusú

Részletesebben

A szándéktól a megvalósításig*

A szándéktól a megvalósításig* Üzleti Tanácsadás A szándéktól a megvalósításig* Magyarország *connectedthinking A Közép- és Kelet-Európában, valamint a Független Államok Közösségének országaiban mûködô Üzleti Tanácsadási hálózatunk

Részletesebben

GRUNDFOS HUNGÁRIA KFT. 2045 Törökbálint, Park u. 8. 23/511 110 Fax: 23/511 111 info_ghu@grundfos.com www.grundfos.hu. Grundfos Hungária Kft.

GRUNDFOS HUNGÁRIA KFT. 2045 Törökbálint, Park u. 8. 23/511 110 Fax: 23/511 111 info_ghu@grundfos.com www.grundfos.hu. Grundfos Hungária Kft. GRUNDFOS HUNGÁRIA KFT. 2045 Törökbálint, Park u. 8. 23/511 110 Fax: 23/511 111 info_ghu@grundfos.com www.grundfos.hu Grundfos Hungária Kft. Az évtized legfontosabb feladata a környezet hosszútávú és megfelelô

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS ALAPJAI

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS ALAPJAI FINNA HENRIETTA - TÓTH ZSUZSANNA ESZTER A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS ALAPJAI Oktatási anyag a magyarországi kis- és középvállalkozások számára 1 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 1. Az európai

Részletesebben

Fenntarthatósági Szótár. Útmutató a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szóhasználathoz

Fenntarthatósági Szótár. Útmutató a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szóhasználathoz Fenntarthatósági Szótár Útmutató a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szóhasználathoz 2 Magyar Telekom Fenntarthatósági Szótár A Magyar Telekom Csoport számára a fenntarthatóság, a környezet társadalom

Részletesebben

Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál

Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál SUSTAINABILITY SERVICES Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál A 2008 2009-es jelentések tükrében ADVISORY Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK HU HU HU EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.10.6. COM(2010) 546 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

Részletesebben

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Szerző: Kovács Anikó Készült: Az NPM Új Közmenedzsment Tanácsadó és Szolgáltató Betéti Társaság, valamint a PDCA

Részletesebben

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez.

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. 2 l Schindler Útmutató Kötelezettségvállalásunk Kedves Kollégák,

Részletesebben

társadalmi felelősségvállalási jelentés

társadalmi felelősségvállalási jelentés társadalmi felelősségvállalási jelentés 2007 1 társadalmi felelősségvállalási jelentés 2007 Tartalom 3 4 5 7 9 11 14 16 17 20 28 30 31 33 37 45 46 46 46 49 50 56 58 61 63 65 Elnöki köszöntô 1. Az OTP

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben

1117/2001. (X. 19.) Korm. határozat. a Nemzeti Környezetvédelmi Program második tervezési időszakára (2003-2008.) vonatkozó koncepcióról

1117/2001. (X. 19.) Korm. határozat. a Nemzeti Környezetvédelmi Program második tervezési időszakára (2003-2008.) vonatkozó koncepcióról 1117/2001. (X. 19.) Korm. határozat a Nemzeti Környezetvédelmi Program második tervezési időszakára (2003-2008.) vonatkozó koncepcióról A Kormány 1. elfogadja a Nemzeti Környezetvédelmi Program második

Részletesebben

Európai Uniós és innovációs alapismeretek

Európai Uniós és innovációs alapismeretek Európai Uniós és innovációs alapismeretek Hollósi Szabolcs Európai Uniós és innovációs alapismeretek Hollósi Szabolcs KÉSZÜLT A TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0096 TÉMÁJÚ, FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSEK FEJLESZTÉSE

Részletesebben

2010-12. Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés

2010-12. Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés 2010-12 Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés tartalomjegyzék 1. Vezérigazgatói köszöntő 4 2. A jelentésről 6 3. Cégbemutatás 7 3.1. Telenor Magyarország 8 3.2. Irányító testületek 10 3.3.

Részletesebben

A könnyűipari cégek helyzetértékelése, foglalkoztatási körkép

A könnyűipari cégek helyzetértékelése, foglalkoztatási körkép A könnyűipari cégek helyzetértékelése, foglalkoztatási körkép A BDSZ Elnöksége 2012. szeptember 12-i ülésén megvitatta a könnyűipar helyzetét, kiemelve azon cégek, társaságok működésével kapcsolatos tapasztalatokat,

Részletesebben

Biztonság. 10 éve Németországban. Biztonság a tányéron. Kockázatkezelés. A Raben Group ügyfélmagazinja. a modern ellátási láncokban 4-5. 6-7.

Biztonság. 10 éve Németországban. Biztonság a tányéron. Kockázatkezelés. A Raben Group ügyfélmagazinja. a modern ellátási láncokban 4-5. 6-7. autoportret A Raben Group ügyfélmagazinja ISSN 2391-6176 2015. / május www.raben-group.com / www.freshlogistics.com.pl Biztonság a modern ellátási láncokban 10 éve Németországban a Raben Group 4-5. 6-7.

Részletesebben

DUÁLIS KÉPZÉS MEGVALÓSÍTÁSA ÚTMUTATÓ

DUÁLIS KÉPZÉS MEGVALÓSÍTÁSA ÚTMUTATÓ DUÁLIS KÉPZÉS MEGVALÓSÍTÁSA ÚTMUTATÓ 2012-2014 Jelen útmutató segít Önnek belépni a duális szakmai képzés világába és megérteni annak előnyeit lépésről lépésre. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 BEVEZETÉS

Részletesebben

CORPORATE GOVERNANCE. Arculatunk

CORPORATE GOVERNANCE. Arculatunk CORPORATE GOVERNANCE Arculatunk A WESSLING Európa vezető analitikai, vizsgáló és tanácsadó vállalatai közé tartozik. A laboranalitikai és mérnöki munka kombinációjaként egyedülálló szolgáltatási spektrumot

Részletesebben

TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Korlátolt Felelősségű Társaság 231-ES MODELL

TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Korlátolt Felelősségű Társaság 231-ES MODELL TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Korlátolt Felelősségű Társaság 231-ES MODELL Jóváhagyta a TIGÁZ-DSO Kft. Alapítója 2013. július 31. TARTALOMJEGYZÉK ELŐZMÉNYEK... 4 1. FEJEZET... 7 Eni Etikai Kódex... 7 2. fejezet...

Részletesebben

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program TARTALOM 1. BEVEZETŐ... 4 2. A CAF MODELL JELENTŐSÉGE, FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE... 5 3. A CAF MODELL GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK MENETE... 7 4. AZ ADOTTSÁGOK ÉRTÉKELÉSE... 9 1. KRITÉRIUM: VEZETÉS... 10 1.1.

Részletesebben

Ahol élni jó Budapest

Ahol élni jó Budapest Ahol élni jó Budapest Intelligens helyi megoldások egy feltörekvő európai nagyvárosért A kiadvány a Studio Metropolitana és az MTA Regionális Kutatások Központja KÉTI közreműködésével készült www.siemens.hu

Részletesebben