Kiotoi Egyezmény, december 11.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiotoi Egyezmény, 1997. december 11."

Átírás

1 Az Egyezményt aláíró országok együttműködnek abban, hogy hatékonyan cselekedjenek olyan fejlődés, alkalmazás és technológiák elterjedéséért, amelyek ökológiailag kompatibilisek a klímaváltozással, illetve bevezetnek minden olyan intézkedést, amely szükséges ahhoz, hogy új források felé forduljanak illetve kiterjesszék ezeket a lépéseket, elsősorban a fejlődő országok felé Kiotoi Egyezmény, december 11.

2 Cégprofil

3 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban A JÖVŐ KÉRDÉSE EGY ÚJ VÁLLALATI MODELL A FOLYTON VÁLTOZÓ VILÁG SZÁMÁRA Környezetszennyezés, klímaváltozások, ökoszisztéma átalakulások globális szinten: mind a folyamatosan növekvő technológiai fejlődés következményei. A világban felmerült egy új jövő kérdése, egy új egyensúly kérdése, a gazdasági növekedés követelményei és a már tovább halaszthatatlan környezetvédelmi politika érvei között. Az utóbbi években, a nagy nemzeti és nemzetközi intézmények szintjén is növekedik ennek a sürgős cselekvésnek a tudatossága, és megsokszorozódnak azok a kezdeményezések, amelyek gyors és pontos válaszokra törekednek. Az egész világ megoldásokat igényel a technológiától, és egy olyan piac kialakítását sürgeti, amely össze tudja kapcsolni a felelősséget és a hatékonyságot. Egy olyan új, innovatív vállalat kialakítását igényli, amelyben az elméletet átalakítják egy konkrét gyártási modellé, és ezáltal hozzájárulnak ahhoz, hogy olyan világot hozzanak létre, amelyben élni szeretnénk. Ebből a filozófiából születnek meg új lehetőségek: a környezetvédelmi problémák kontextusához kötődő vállalati tevékenységek folyamatosan a globális gazdaság húzószektoraivá válnak. A Landi Renzo 1954 óta képviseli ezt a tendenciát, és elébe megy a felmerülő igényeknek. Ma egy olyan piac főszereplője, ahol állandó és gyors fejlődés van jelen, illetve egy olyan jövő szolgálatában áll, amely már a jelenben megnyilvánul.

4 Cégprofil 1954 Megszületik a Renzo Landi műhely. Az alapító felismerte az alternatív üzemanyagok szektorának lehetőségeit, és elkezdte a GPL és metán kutatásokat Megkezdi a működését az első országos kereskedelmi hálózat. Megindul az export Európa, Japán, India és Brazília felé Létrehozzák az első reduktort a GPL meghajtáshoz, amelyet hamar befogad és használ a nemzetközi piac is Megszületik a TN1, az elektronikus vezérlésű nyomásreduktor, amit egy új vonatkoztatási alapot jelent Megkezdődök a külföldi vonalak terjeszkedésének folyamata A társaság megvásárolja a holland Eurogas Holding törzstőkéjének 70%-át A Landi Renzo elnyeri az ISO 9001 minősítést Megalapítják a Landi Renzo Polska-t Az Eurogas Utrecht működő társaság felvásárlása. A vállalat megszerzi a kiváló minőséget garantáló ISO-TS minősítést, amelyet specifikusan a gépjármű szektorra alakítottak ki Létrehoznak egy gyáregységet Brazíliában Megnyílik a leányvállalat Kínában Létrehoznak egy gyártással foglalkozó leányvállalatot Pakisztánban. Az olasz kereskedelmi hálózat megszerzi az ISO 9001 minősítést Leányvállalat nyílik Iránban.

5 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban A VÁROS LÉGZÉSE 50 ÉV, HOGY MEGALKOSSÁK A JÖVŐT Ahhoz, hogy élhetőbbé tegyük a városainkat, hogy hozzájáruljunk a Kiotoi Egyezmény céljainak eléréséhez, hogy javítsunk az életminőség standardjain, és megoldjuk azokat a problémákat, amelyek magukban foglalják az ökológia, az egészségügy és a gazdaság kiszámítathatatlan következményeit. Több mint 50 év óta a Landi Renzo története egyet jelent a fenntartható mobilitás történetével. Kutatások és kiváló gyártási folyamatok, amelyek egyetlen cél elérésére törekszenek: olyan technológiákat tervezni és megvalósítani, amelyek lehetővé teszik a metánnal és LPG-vel működő autók elterjedését, illetve kiindulópontként szolgálni a piac számára. A vállalat központjában egy megerősödött know-how áll, amely az ökokompatibilis üzemanyagok felhasználásán és a berendezések tökéletesítésén keresztül hozzájárult ahhoz, hogy konkrét megoldásokat nyújtson a mobilitás új koncepciójának elvárásaira: környezetvédelem, energia-megtakarítás, kőolaj-függőség megszüntetése, főként a fejlődő országokban, lehetőségek biztosítása a járművezető számára, hogy erőteljesen csökkentse a költségeit. Ma a Landi Renzo határozza meg a szektor irányelveit, és úgy jelenik meg, mint a piac leginnovatívabb vállalata, amely folyamatosan megerősíti az abszolút első helyét a nemzetközi piacon.

6 Cégprofil AZ ÖKOMOBILITÁS VEZETŐ VÁLLALATA GLOBÁLIS STRATÉGIA: KAPILLÁRIS JELENLÉT Beruházások a kutatásba, flexibilis üzleti modell, úttörő technológia, kiváló termékminőség, nemzetköziesedés. Azon kiváló képességeinek köszönhetően, amelyekkel magas színvonalú menedzseri, szervezeti, produktív és kereskedelmi struktúrát fejlesztett ki, a Landi Renzo ma világvezető csoport az LPG és metán meghajtású gépjárművek berendezéseinek tervezésében és gyártásában. Több mint 50 országban van jelen mind az öt kontinensen a Landi Renzo vállalat, amely értékelni tudja a világ legfontosabb piacait, megválaszolva a helyi specifikus igényeket egy nemzetközi szinten jelenlevő hálózattal, egy globális növekedési és terjeszkedési politikával a külföldi területekre vonatkozóan, amelyek lehetővé teszik, hogy egy olyan vállalati hálózatot hozzon létre, amely vezető szerepet tölt be a gépjármű szektorban. Landi Renzo Brasil Brazilíában, Beijing Landi Renzo Autogas Systems Kínában, Eurogas Hollandiában, Landi Renzo Polska Lengyelországban, LR PAK Pakisztánban, Landi Renzo Pars Iránban, illetve Landi Renzo Rt és a Med Rt, melyek Olaszországban találhatók. Mindig útmutató vállalat volt a szektorban a Landi Renzo Csoport, amely folyamatosan megerősíti és fejleszti a leadership pozícióját, ugyanakkor az egész világon ismert vállalat, amely folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenységet folytat.

7 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban

8 Company Profile IGAZOLT MINŐSÉG A Landi Renzo egy olyan üzleti modellt valósított meg, amely optimális rendszert garantál a költségek csökkentésére, ugyanakkor fenntartja a magas minőségi standardokat, lehetővé téve ezáltal a csoport számára, hogy a szektorban egyedülállóként megszerezze az ISO 9001 minősítést, és ezen túlmenően a kiemelkedő ISO-TS minősítést, amelyet specifikusan a gépjármű szektorra vonatkozóan hoztak létre novembere óta a Landi Renzo Minőségbiztosítási rendszert kiterjesztik a Landi Renzo olaszországi műhelyeire és viszonteladóira is, hogy garantálják az ügyfelek részére a magas minőségi standardeket a rendszerek eladásának, a beszerelésének és szervizszolgáltatásának fázisaiban is.

9 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban EGY ÚJ VILÁG TECHNOLÓGIÁJA A KÖRNYEZETRE SZABOTT JÖVŐ A hagyományos környezetkímélő üzemanyagoktól a hidrogénmeghajtás új horizontjáig. Az alternatív világ főszereplője a Landi Renzo vállalatcsoport, amely folyamatosan fejleszt, és beruház kutatásokba és úttörő technológiák tervezésébe, hogy egy jövőre vonatkozó tervet valósággá alakítson át. A Cavriago-i székhelyen Reggio Emilia tartomány a kísérleti tevékenység szívében a Landi Renzo Csoport több, mint 70 alkalmazottat foglalkoztat, közöttük számos technikust és kutatót. A vállalat folyamatosan együttműködik több fontos nemzetközi egyetemmel és speciális központtal, azon túlmenően, hogy partneri kapcsolatot alakít ki a világ legnagyobb autógyáraival. A tevékenység több kutatási ágazatra bomlik: az LPG és metán berendezések folyamatos tökéletesítésétől, a teljesen innovatív üzemanyagokhoz való berendezések tanulmányozásáig. Ezt az elkötelezettséget tanúsítja az elmúlt években bejegyzett több, mint 40 szabadalom, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy új utakat nyisson meg, illetve amelyekkel kijelölték azokat a célokat, amelyek az egész szektor számára fontosak.

10 Cégrofil A KIVÁLÓSÁG MODELLJE MINŐSÉG A PIAC SZOLGÁLATÁBAN Egy flexibilis és hatékony üzleti modell, amelynek célja a gyártási költségek csökkentése, a folyamat kritikus fázisainak ellenőrzése, a termék kiváló minőségének biztosítása. A Landi Renzo Csoport a gyártási rendszert egy olyan hálózaton keresztül irányítja, amely az outsourcing megvalósításán és a hatékony belső struktúrákon alapul, amelyek célja a végső összeszerelés, és főként a minőségbiztosítási ellenőrzés. Jelenleg a Csoport vállalatai gyártják az LPG és metán keverőrendszerek és befecskendező rendszerek legnagyobb választékát, amelyeket személyre szabottan terveznek, hogy adaptálják a különböző gépjármű modellekhez. A termékeket két célpiacra szánják: autógyárak (OEM) és leányvállalatok, viszonteladók, beszerelő műhelyek hálózata (After Market).

11 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban

12 Cégprofil AZ ÚJ HORIZONTOK FŐSZEREPLŐJE A MOBILITÁS ÚJ KULTÚRÁJA A hagyományos nyugati piacoktól a kiemelkedő országokon keresztül a fejlődésben levő területekig mindenütt egy új mobilitás iránti igény merül fel. A Landi Renzo ennek a változásnak áll a középpontjában, és közvetlenül jelen van a dél-amerikai, az ázsiai piacokon ban leányvállalatot hozott létre Pakisztánban, hogy megerősítse a jelenlétét Ázsiában, ahol 2000-ben vetette meg a lábát.

13 Landi Renzo. Alternatíva a mozgásban A vállalat egyik legfontosabb elkötelezettségeként a termék magas minőségi standardjeinek elérését és az eladás utáni megbízható szervizszolgáltatást tűzi ki, hiszen egy új műszaki és társadalmi kultúra főszereplőjének felelősségét is magán viseli. Magas színvonalat képviselő vállalati iskola, melynek célja a kutatás és az innováció a technológia, a piaci stratégiák, a management és a kommunikáció szektoraiban, illetve az etikai választásokban és a Landi Renzo értékrendszerében, amelyek a társadalmi felelősség és a kollektív jóllét javításának kultúrája felé fordulnak. Ebből a tudatosságból született meg a Landi Renzo Corporate University, amely képzési központként működik teljes szervizszolgáltatás és a technikusok, ugyanakkor a nemzetközi tudományos közösség találkozóhelye, ahol a fenntartható mobilitásról és a környezet védelmének nagy témáiról vitatkoznak.

14 Cégprofil A FELELŐSSÉG ÉRTÉKE ÁTLÁTSZÓSÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, NÖVEKEDÉS Landi Renzo: iránymutató vállalat, ismert márka egy folyamatosan erősödő piacon, az innovatív fejlődésmodell kiemelkedő képviselője. Stratégiai pozíció, amely lehetővé teszi számára, hogy megragadja a gazdasági, gyártási lehetőségeket, amelyek gyorsan kifejlődnek az úgynevezett környezetvédelmi piac kontextusában. Egy több mint 50 éves tapasztalat a szektorban, egy gyártási és szervezési szerkezet nemzetközi szinten, és egy megerősített képesség az innovációk kialakítására: a Landi Renzo készen áll arra, hogy főszereplőként járuljon hozzá az új jövő kialakításához.

15 Landi Renzo. Alternativa a mozgásban Ebből a kontextusból született meg a Csoport értéke, amely szilárd és meghatározott alapokra támaszkodva folyamatos fejlődést képes kialakítani, melyet egy olyan irányítási modell vezérel, ami a kompetencia, a folyamatosság, a korrektség és az átlátszóság elvein alapul. Abszolút garancia mindenki számára, aki kapcsolódik a Landi Renzo világához: ügyfelek, munkatársak, beszállítók, viszonteladói és beszerelői hálózat, illetve feltalálók közössége, akik folyamatosan kutatják a megbízhatóságok és a biztonságot.

16 KAPCSOLATOK LANDI RENZO S.p.A. sistemi GPL e Metano via Nobel, 2 _ Corte Tegge Cavriago (RE) _ Italia T F info@landi.it Med S.p.A. Via Raffaello, Reggio Emilia _ Italia T F sales.ant@med-italy.com Landi S.r.l. Via Lazzaretti, 7/C Reggio Emilia _ Italia T F info@landi-gas.it Eurogas Autogas Systems Baardmeesweg XT Zeew olde _ Olanda T. +31(0) F. +31(0) info@eurogas.nl Landi Renzo Polska Sp. z o.o Jozefow ul. Graniczna 79 A _ Polonia T F info@landi.pl LR Industria e Commercio LTDA Rua Holdercim _ Quadra 5, Lote 11 Civit II _ Serra ES _ Brasile T F info@landirenzo.com.br LR PAK (PVT.) LTD. S.I.T.E. Industrial Area, C-11 Karachi _ Pakistan T F info@landirenzo.com.pk Beijing Landi Renzo Autogas Systems Co. Ltd. BDA Building n 5 Jing Yuan Bei Jie N 2 Beijing Econ.-Techno Development Area (BDA) Beijing P.R. China _ Cina T F info@landirenzo.com.cn LANDI RENZO Rt. Minden jog fenntartva. LANDI RENZO OMEGAS bejegyzett védjegy

Landi Renzo. A gáztechnológia

Landi Renzo. A gáztechnológia Ma a technológia és az innováció szinonimája a vállalat, amely vezetô szerepet tölt be a világon a gépjármûvek részére tervezett gpl és metán rendszerek gyártásában, illetve az egyik fôszereplô az ökológiailag

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem Magyarország 2008 Egészség g és kényelem A SISTEM-AIR CSOPORT A SISTEM-AIR az európai központi porszívó gyártás és kereskedelem kiemelkedö képviselöje mind a lakossági, mind az ipari szektor területén.

Részletesebben

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez.

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. 2 l Schindler Útmutató Kötelezettségvállalásunk Kedves Kollégák,

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

Dr. Szabó Zsolt Roland: Bizonytalanság, stratégia és teljesítmény Kvalitatív kutatás innovatív kis- és középvállalatok vezetői körében

Dr. Szabó Zsolt Roland: Bizonytalanság, stratégia és teljesítmény Kvalitatív kutatás innovatív kis- és középvállalatok vezetői körében Dr. Szabó Zsolt Roland: Bizonytalanság, stratégia és teljesítmény Kvalitatív kutatás innovatív kis- és középvállalatok vezetői körében Aki innovál és növekedni szeretne, az miben látja a lehetőségeket

Részletesebben

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK Vállalati eszmémykép A sikerhez vezető utunk A vállalat eszményképe az EVVA önképét írja le és utat mutat a szervezet egészének. A vállalati kultúra és a vállalati azonosság

Részletesebben

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek 2 Változás sebessége A gazdasági átalakulás nehezen követi a technológiai fejlődést Technológiai változás

Részletesebben

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia 2020-ig Stratégiai célkitűzések a vidéki munkahelyek

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Innovációs szupersztráda

Innovációs szupersztráda Innovációs szupersztráda Az ITS innováció irányai, hazai lehetőségek Dávidházy Gábor, projekt igazgató Amiről ma szó lesz Kik vagyunk Globális tendenciák és kihívások Globális ITS irányok - ITS World Congress

Részletesebben

Szemléletváltás. új kompetencia követelmények a HR munkában. Dr. Gyökér Irén

Szemléletváltás. új kompetencia követelmények a HR munkában. Dr. Gyökér Irén Szemléletváltás új kompetencia követelmények a HR munkában Dr. Gyökér Irén 2 Milyennek kell lennie, mit kell tudnia, és tennie a HR szakembereknek, hogy személyes hatékonyságukat nagyra értékeljék? Hogyan

Részletesebben

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának (2011-2015) első évi eredményei

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának (2011-2015) első évi eredményei A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának (2011-2015) első évi eredményei XIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés Szomolányi Katalin Vállalati Fenntarthatósági Központ 2012.06.01. 1 Arthur

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

Beghelli a Nagyvilágban 2. A Beghelli Csoport 4. Tevékenységi területek 6

Beghelli a Nagyvilágban 2. A Beghelli Csoport 4. Tevékenységi területek 6 CÉGPROFIL Beghelli Csoport Cégprofil Beghelli a Nagyvilágban 2 A Beghelli Csoport 4 Tevékenységi területek 6 Tartalékvilágítás.................................... 8 Általános világítás..................................

Részletesebben

Partnerség a jövő nemzedékéért. FranklinCovey Magyarország Oktatás-nevelési üzletága

Partnerség a jövő nemzedékéért. FranklinCovey Magyarország Oktatás-nevelési üzletága Partnerség a jövő nemzedékéért FranklinCovey Magyarország Oktatás-nevelési üzletága Vajon milyen lesz a világ amikor minden gyermek tudást és esélyt kap ahhoz, hogy családi, anyagi, társadalmi hátterétől

Részletesebben

Az MVM Csoport közötti stratégiája

Az MVM Csoport közötti stratégiája Az MVM Csoport 201-2020 közötti stratégiája Az új MVM jövőkép Az MVM regionálisan is versenyképes, jövő- és ügyfélorientált vállalatcsoport, amely folyamatos innováció mellett felelős, fenntartható és

Részletesebben

A JÖVİ IT SZERVEZETE. Technológia által vezérelt változó környezet, dr.antal Erzsébet managing partner Nobel Management Consulting

A JÖVİ IT SZERVEZETE. Technológia által vezérelt változó környezet, dr.antal Erzsébet managing partner Nobel Management Consulting A JÖVİ IT SZERVEZETE Technológia által vezérelt változó környezet, változó igény az IT szervezetek felé dr.antal Erzsébet managing partner Nobel Management Consulting Nyomtatás elterjedése :50év 0 év Nyomtatás

Részletesebben

Sikertörténetek innovatív cégek nemzetközi technológia transzferében. Dr. Mogyorósi Péter, igazgató Laser Consult Kft. laserconsult@t-online.

Sikertörténetek innovatív cégek nemzetközi technológia transzferében. Dr. Mogyorósi Péter, igazgató Laser Consult Kft. laserconsult@t-online. Sikertörténetek innovatív cégek nemzetközi technológia transzferében Dr. Mogyorósi Péter, igazgató Laser Consult Kft. laserconsult@t-online.hu Technológia transzfer folyamatok általánosságban Technológia

Részletesebben

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020 NETWORKSHOP 2014 Pécs A FEJLESZTÉSPOLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZER 2014-2020 EU EU Koh. Pol. HU Koh. Pol. EU 2020 stratégia (2010-2020) 11 tematikus cél >> 7 zászlóshajó

Részletesebben

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával Társaságunk Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával A Xypex Chemical Corporation egyike a világ vezető vízszigetelő anyag gyártóinak. A társaság a Xypex kristályos technológia bevezetésével

Részletesebben

EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe. Hatálybalépés: november

EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe. Hatálybalépés: november EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe Hatálybalépés: 2017. november Nyilatkozat Vállaljuk, hogy működésünk minden terén beleértve üzleti partnereinket és beszállítói láncunkat -- tiszteletben tartjuk

Részletesebben

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az út amin jár(hat)unk. Nagy István gyártási osztályvezető, MIR megbízott Vasúti Berendezések Kft. A hazai kötöttpályás közlekedés első

Részletesebben

XELLA Pórusbeton építés jövõje

XELLA Pórusbeton építés jövõje XELLA Pórusbeton építés jövõje Hagyomány és fejlõdés A növekedésorientált vállalati stratégiát a technikai és minõségi elõrelépés indokolja. Franz Haniel und Cie. Haniel Bau-Industrie (Führungsgesellschaft)

Részletesebben

Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem

Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem Globális környezeti problémák és fenntartható fejlődés modul Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdasá Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI

Részletesebben

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004.

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. T-Mobile Magyarország - a piacvezető mobil szolgáltató 19.38% 47.19% TMM Pannon Vodafone 33.43% 2004.október 2 Életutunk a technológiai kiválóságtól

Részletesebben

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek BUSINESS ASSURANCE ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek XXII. Nemzeti Minőségügyi Konferencia jzr SAFER, SMARTER, GREENER DNV GL A jövőre összpontosít A holnap sikeres vállalkozásai

Részletesebben

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A MANN+HUMMEL cégcsoportba tartozunk egy olyan konzorciumba, mely a szűrési technológiák terén világelső pozíciót tölt be. Az általunk gyártott szűrők 1982 óta vannak jelen a

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

A K+F+I forrásai között

A K+F+I forrásai között Joint Venture Szövetség EU 2014-2020 Konferencia 2014. január 30. A K+F+I forrásai 2014-2020 között Pecze Tibor Csongor elnök Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal EU tematikus célok Kötelező illeszkedés OP-k

Részletesebben

Az Élet forrásában nincs tegnapi víz. Körforgásos gazdaság: lehetőség a víziparban

Az Élet forrásában nincs tegnapi víz. Körforgásos gazdaság: lehetőség a víziparban Körforgásos gazdaság koncepciója és hazai realitása MASZESZ XVIII. ORSZÁGOS KONFERENCIA Lajosmizse (2017.05.16) Az Élet forrásában nincs tegnapi víz. Körforgásos gazdaság: lehetőség a víziparban Galambos

Részletesebben

AZ 5G ÉS MAGYARORSZÁG

AZ 5G ÉS MAGYARORSZÁG AZ 5G ÉS MAGYARORSZÁG Mácz Ákos, DJP 2018. november 9. LEHETETLEN? 300 < 20 A VÁLTOZÁS SEBESSÉGE 300 < 20 A világ többet változik a következő 20 évben, mint amennyit változott az elmúlt 300 évben. Gerd

Részletesebben

FIRECE PROJEKT bemutatása

FIRECE PROJEKT bemutatása NGM GINOP IH Interreg nap 2017. október 10., Budapest FIRECE PROJEKT bemutatása Bán Róbert ügyvezető, Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség ASP 11, FIRECE CE1131 projekt TARTALOM FIRECE - RÖVID INFORMÁCIÓK

Részletesebben

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI

AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI AZ ÍR VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI GYAKORLAT SIKERÉNEK TITKAI ÍRORSZÁG NEMZETI HELYREÁLLÍTÁSI TERV Fiatal, jól képzett munkaerő Szerencsés demográfiai összetétel Kiváló minőségű infrastruktúra Nyitott gazdaságpolitika

Részletesebben

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4.

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4. OTP Consulting Romania OTP Bank Romania Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, 2008. április 4. A Nemzeti Stratégiai Referencia Kerethez kapcsolódó Operatív Programok Humánerőforrás-fejlesztési Operatív

Részletesebben

Beke Zsuzsa PR és Kormányzati kapcsolatok vezető Richter Gedeon Nyrt.

Beke Zsuzsa PR és Kormányzati kapcsolatok vezető Richter Gedeon Nyrt. Erős vállalati márkára épülő gyógyszerbrand-kommunikáció Beke Zsuzsa PR és Kormányzati kapcsolatok vezető Richter Gedeon Nyrt. RICHTER GEDEON NYRT. Innováció-orientált, multinacionális specializált gyógyszercég

Részletesebben

Újrahasznosítási. Fenntartható bigbag zsákjaink csomagolási megoldásai.

Újrahasznosítási. Fenntartható bigbag zsákjaink csomagolási megoldásai. Újrahasznosítási ipar Fenntartható bigbag zsákjaink csomagolási megoldásai www.lcpackaging.com Kiváló minőség, 100%- os újrahasznosíthatóság 02 A bigbag zsákok vezető szakértője az újrahasznosítási iparágban

Részletesebben

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok Széni Zoltán - EY (Ernst & Young), Europe, Middle East, India and Africa (EMEIA) HR Igazgató Farkas

Részletesebben

Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara

Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara A Kanadai Kereskedelmi Kamara úgy vállal felelősséget magyarországi jelenlétével, hogy felkészítő és képzési lehetőségeket nyújt, amelyek révén a

Részletesebben

Területfejlesztési konferencia. Az innováció szerepe Nógrád megye gazdasági fejlődésében

Területfejlesztési konferencia. Az innováció szerepe Nógrád megye gazdasági fejlődésében Területfejlesztési konferencia Dr. Simonyi Sándor - ügyv. ig. (TRIGON, SIK) Kókai Szabina - ügyv. ig. (UNIVERSIS Kft.) Az innováció szerepe Nógrád megye gazdasági fejlődésében 2012.11.29. Lehetséges gazdasági

Részletesebben

A HORIZONT 2020 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

A HORIZONT 2020 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A HORIZONT 2020 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI Ki pályázhat? A kedvezményezett lehet: Konzorcium Önálló jogi entitás Országokra vonatkozó szabályok Kutatók Kutatói csoportok Együttműködés Párhuzamos finanszírozások

Részletesebben

Az FTP és Stratégiai Kutatási Terve. Birte Schmetjen, Lengyel Atilla CEPF Titkárság

Az FTP és Stratégiai Kutatási Terve. Birte Schmetjen, Lengyel Atilla CEPF Titkárság Az FTP és Stratégiai Kutatási Terve Birte Schmetjen, Lengyel Atilla CEPF Titkárság Tartalom Bevezető / FTP általában Stratégiai Kutatási Terv (SRA) Az SRA megvalósítása = FTP FTP szervezetei Összefoglalás

Részletesebben

Aktualitások a minőségirányításban

Aktualitások a minőségirányításban BUSINESS ASSURANCE Aktualitások a minőségirányításban Auditok változásai ZRUPKÓ János 1 SAFER, SMARTER, GREENER Új távlatok Biztosítani, hogy a minőségirányítás többet jelentsen egy tanúsításnál és amely

Részletesebben

Szomolányi Katalin. Csoport Környezetvédelmi Koordinációs Osztály. VII. Környezetvédelmi kerekasztal-beszélgetés Budapest, 2004. március 30.

Szomolányi Katalin. Csoport Környezetvédelmi Koordinációs Osztály. VII. Környezetvédelmi kerekasztal-beszélgetés Budapest, 2004. március 30. Szomolányi Katalin Csoport Környezetvédelmi Koordinációs Osztály Tartalom Csoport Működés Környezetvédelmi Stratégiai eredmények Csoport Környezetvédelmi Politika Csoport Környezetvédelmi Stratégia Csoport

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

Fókuszban az üzlet. Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter

Fókuszban az üzlet. Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter Fókuszban az üzlet Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter Az IKT vállalatok vállalkozásfejlesztés támogatása modern eszközökkel érett és éretlen piacokon, mint például Hollandia és Törökország. Szántó

Részletesebben

LOKÁLIS KAPCSOLATOK

LOKÁLIS KAPCSOLATOK LOKÁLIS KAPCSOLATOK 2018.02.28. JÖVŐKÉPÜNK: megváltoztatja a [vásárlókét] [kollégákét] [partnerekét] életet ÉRTÉKEINK BIZALOM KIVÁLÓSÁG NYITOTTSÁG 2 meggyőződésünk Az Auchannál azt gondoljuk, hogy A kereskedő

Részletesebben

25 év az egészségügy szolgálatában

25 év az egészségügy szolgálatában 77 Elektronika Kft. 25 év az egészségügy szolgálatában Zettwitz Sándor ügyvezető igazgató, 77 Elektronika Kft. 2011. május 26. A 77 Elektronika növekedése 2 1986: 6 fő 27m 2 bérelt lakás 2011: több mint

Részletesebben

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció Ügyfelünk a Knorr-Bremse Központilag szervezett európai disztribúció Copyright Knorr-Bremse AG Közös növekedés lépésről lépésre A stabil kapcsolatok kialakulásához idő kell. Idő kell a kölcsönös bizalom

Részletesebben

SONIMA. Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén

SONIMA. Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén SONIMA Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén 1 Moduláris megoldások Manufacturing Gyártás Assembly Szerelés Industrial Ipari Cleaning tisztítás Warehousing Raktározás Logisztika Logistics

Részletesebben

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu Belső ellenőrzés és compliance Cover szolgáltatások KPMG.hu Stratégiai fontosságú lehetőségek a belső ellenőrzésben Valós képet nyújt a szervezet működésének hatásosságáról és hatékonyságáról. Felderíti

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön számít

Üdvözöljük! Ön számít Üdvözöljük! Ön számít 2 Az ügyfél az első Bármit teszünk, ügyfeleink igényeiből indulunk ki Hiszen a munkánk Önről szól. Az Ön életéről, igényeiről és pénzügyi biztonságáról. Ezért az NN-nél folyamatosan

Részletesebben

BalaBit IT Security. A sárkány útja. Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. www.balabit.

BalaBit IT Security. A sárkány útja. Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. www.balabit. BalaBit IT Security A sárkány útja Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. A BalaBitről A BalaBit a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalata

Részletesebben

Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft.

Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. Szerepük a hazai ipar hatékonyságának növelésében Dr. Grasselli Norbert ügyvezető igazgató A Bay Zoltán Nonprofit Kft. állami tulajdonú nonprofit kutatóintézet. Alapítás

Részletesebben

VÁROSI KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Balatonfenyves, szeptember Kérdőívek eredményei

VÁROSI KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Balatonfenyves, szeptember Kérdőívek eredményei VÁROSI KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Balatonfenyves, 2015. szeptember 10-11. Kérdőívek eredményei Mi az első szó, ami eszébe jut a Fenntartható közlekedés fogalmához kapcsolódóan? Környezet, környezetszennyezés,

Részletesebben

ELEKTROMOBILIZÁLÓ: KÖSZÖNTÜNK, NAGARES!

ELEKTROMOBILIZÁLÓ: KÖSZÖNTÜNK, NAGARES! ELEKTROMOBILIZÁLÓ: KÖSZÖNTÜNK, NAGARES! Mostantól a portfóliójában Járműi megoldások ÚJDONSÁG WWW.MAHLE-AFTERMARKET.COM 02 Köszöntünk, Nagares! Köszöntünk, Nagares! 03 KÉT KIVÁLÓ CSAPAT: MAHLE ÉS NAGARES

Részletesebben

I. CRM elmélete és gyakorlata. II. Stratégiai elemek. III. Strukturális megoldások

I. CRM elmélete és gyakorlata. II. Stratégiai elemek. III. Strukturális megoldások Transzformáció -CRM Értékesítési stratégiák I. CRM elmélete és gyakorlata II. Stratégiai elemek III. Strukturális megoldások 1 Customer Relationship Management egy filozófia Értékesítés Ügyfél Marketing

Részletesebben

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Dr. Boda György Boda & Partners Kft partnere Budapesti Corvinus egyetem, egyetemi docens.. XXIII. Magyar

Részletesebben

Tekno Point Hungary Kft. CÉGBEMUTATÓ

Tekno Point Hungary Kft. CÉGBEMUTATÓ Tekno Point Hungary Kft. CÉGBEMUTATÓ "Komforttechnika az Adriától a Kárpátokig" Tevékenységünk: A Tekno Point Hungary Kft főként lakossági és részben ipari komforttechnológiai termékeket gyárt, árusít

Részletesebben

Jövőkép, Küldetés, Stratégia és Értékek

Jövőkép, Küldetés, Stratégia és Értékek Jövőkép, Küldetés, Stratégia és Értékek Jövőképünk Vezető szerepet kívánunk betölteni a bevonatok területén, mindenkor kiváló minőségű, innovatív és fenntartható megoldásokat kínálunk, amelyekben ügyfeleink

Részletesebben

Gazdaság és felsőoktatás Egymásrautaltság együttműködés lehetőségei, távlatai. 2013. Április 18-19. Bihall Tamás MKIK alelnök

Gazdaság és felsőoktatás Egymásrautaltság együttműködés lehetőségei, távlatai. 2013. Április 18-19. Bihall Tamás MKIK alelnök Gazdaság és felsőoktatás Egymásrautaltság együttműködés lehetőségei, távlatai 2013. Április 18-19. Bihall Tamás MKIK alelnök Életszínvonal, életminőség Magyarország versenypozícióját a magyar gazdaság

Részletesebben

ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence MI AZ, AMI ÚJ AZ ISO 9001:2015-BEN ÉS AZ ISO 14001:2015-BEN? ÜZLETORIENTÁLTABB KULCSSZAVAK VEZETŐI KÉPESSÉG ÉS ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Körforgásos gazdaság: mi ez és hova szeretnénk eljutni? Kriza Máté kuratóriumi elnök Körforgásos Gazdaságért Alapítvány

Körforgásos gazdaság: mi ez és hova szeretnénk eljutni? Kriza Máté kuratóriumi elnök Körforgásos Gazdaságért Alapítvány Körforgásos gazdaság: mi ez és hova szeretnénk eljutni? Kriza Máté kuratóriumi elnök Körforgásos Gazdaságért Alapítvány Körforgásos Gazdaságért Alapítvány 2014 elején jött létre magánkezdeményezésre Elsődleges

Részletesebben

INTELLIGENS SZAKOSODÁSI STRATÉGIÁK. Uniós válasz a gazdasági válságra

INTELLIGENS SZAKOSODÁSI STRATÉGIÁK. Uniós válasz a gazdasági válságra INTELLIGENS SZAKOSODÁSI STRATÉGIÁK Uniós válasz a gazdasági válságra INTELLIGENS SZAKOSODÁSI STRATÉGIÁK. MEGHATÁROZÁS 2014. évi 1303 sz. EU Rendelet

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0156/153. Módosítás. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas az EFDD képviselőcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0156/153. Módosítás. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas az EFDD képviselőcsoport nevében 21.3.2019 A8-0156/153 153 5 preambulumbekezdés (5) Az európai kulturális sokféleség előmozdításához elengedhetetlenek a jól fejlődő és stabil kulturális és kreatív ágazatok, amelyek széles és sokrétű közönségeknek

Részletesebben

#01. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): összefüggések és célok

#01. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): összefüggések és célok Állampolgárok az Energiatudatosságért Hírlevél #01 Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): összefüggések és célok Ebben a számban A projekt első eredményei: a tudomány jelenlegi állása és a pedagógiai

Részletesebben

PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés. a vezérigazgatók?

PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés. a vezérigazgatók? 5. PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés Miben látják a siker zálogát a vezérigazgatók Világszerte 1409 Magyarországon 155 vezérigazgató, 7 iparágból vett részt a felmérésben. Vélemények növekedésről,

Részletesebben

Az innovatív Európa megteremtése

Az innovatív Európa megteremtése Az innovatív Európa megteremtése A Hampton Courtban tartott csúcsértekezletet követően kijelölt, K+F-fel és innovációval foglalkozó független szakértői csoport jelentése ÖSSZEFOGLALÓ 2006. január A jelentés

Részletesebben

AZ ESSILOR ALAPELVEI

AZ ESSILOR ALAPELVEI AZ ESSILOR ALAPELVEI Munkavégzésünk során mindannyian osztozunk az Essilor felelősségében és ügyelünk jó hírnevére. Ezért ismernünk kell, és tiszteletben kell tartanunk a mindenkire érvényes alapelveket.

Részletesebben

A vállalati minőségi rendszer kiépítésének lehetőségei

A vállalati minőségi rendszer kiépítésének lehetőségei 6. A vállalati minőségi rendszer kiépítésének lehetőségei 6.1 A választás és az első lépés A vállalat több minőségi filozófia és minőségbiztosítási rendszer közül választhat, tetszése szerint dönthet.

Részletesebben

Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás Gödöllő, június Fenntartható termelés és fogyasztás

Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás Gödöllő, június Fenntartható termelés és fogyasztás Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás Gödöllő, 2012. június 13-14. Fenntartható termelés és fogyasztás Szuppinger Péter Kállay Tamás szakértők Regionális Környezetvédelmi Központ Regional Environmental

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG KIVÁLÓSÁG PROFIL 2011. június A kiváló szervezetek elérik és fenntartják azt a teljesítményt, mely megfelel a partnereik elvárásainak. Ennek a célnak sikeres elérése

Részletesebben

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában?

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Kórász Tamás igazgató, KPMG Tanácsadó Kft. 2013.11.12. Tartalom 1. Mit vár el egy KKV-vezető az informatikától? 2. A buzzword felhő

Részletesebben

NYITOTTSÁG TAPASZTALAT TERVEZÉS, KUTATÁS, FEJLESZTÉS MEGOLDÁS KAPACITÁS, DINAMIKA PARTNERSÉG KÖZELSÉG

NYITOTTSÁG TAPASZTALAT TERVEZÉS, KUTATÁS, FEJLESZTÉS MEGOLDÁS KAPACITÁS, DINAMIKA PARTNERSÉG KÖZELSÉG NYITOTTSÁG Engedjék meg, hogy néhány szóban bemutassuk a KORAX Gépgyárat és tevékenységünket. A gépgyártás során megszerzett tapasztalataink és technikai (technológiai) lehetőségeink felhasználásával kívánunk

Részletesebben

Közbeszerzés és innováció

Közbeszerzés és innováció Új közbeszerzési törvény közbeszerzési irányelvek átültetése Budapest, 2015. november 11. Közbeszerzés és innováció Szuppinger Péter Regionális Környezetvédelmi Központ - REC Közép- és Kelet-Európai Regionális

Részletesebben

0. Nem technikai összefoglaló. Bevezetés

0. Nem technikai összefoglaló. Bevezetés 0. Nem technikai összefoglaló Bevezetés A KÖZÉP-EURÓPA 2020 (OP CE 2020) egy európai területi együttműködési program. Az EU/2001/42 SEA irányelv értelmében az OP CE 2020 programozási folyamat részeként

Részletesebben

IPACKCHEM 6 ORSZÁG 6 TERMELŐ ÜZEM 68 M EUR ÁRBEVÉTEL 344 MUNKAVÁLLALÓ TONNA CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLUNK SPECIÁLIS VEGYI ANYAGOK SZÁMÁRA

IPACKCHEM 6 ORSZÁG 6 TERMELŐ ÜZEM 68 M EUR ÁRBEVÉTEL 344 MUNKAVÁLLALÓ TONNA CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLUNK SPECIÁLIS VEGYI ANYAGOK SZÁMÁRA 2017 KIVONAT IPACKCHEM CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLUNK SPECIÁLIS VEGYI ANYAGOK SZÁMÁRA Tevékenységünk EGYESÜLT KIRÁLYSÁG FRANCIAORSZÁG BRAZÍLIA OROSZORSZÁG MAGYARORSZÁG DÉL AFRIKA Az IPACKCHEM csoport

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN. Pomázi Gyula

AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN. Pomázi Gyula AZ SZTNH SZEREPE A HAZAI INNOVÁCIÓ-, ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN Pomázi Gyula 2019.06.20. 2 Szakpolitikai és fejlesztéspolitikai paradigma váltás 3 A gazdaság versenyképességének további fokozása mögötti

Részletesebben

bemutatja A Vivitek projektorok gyártójáról

bemutatja A Vivitek projektorok gyártójáról bemutatja A Vivitek projektorok gyártójáról Vivitek Corporation A Vivitek Corporation termékei professional Display Solutions kategóriába tartoznak. Monitorok, projektorok A Vivitek kereskedelmi aktivitása

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön számít

Üdvözöljük! Ön számít Üdvözöljük! Ön számít Az ügyfél az első Bármit teszünk, ügyfeleink igényeiből indulunk ki Hiszen a munkánk Önről szól. Az Ön életéről, igényeiről és pénzügyi biztonságáról. Ezért az NN-nél folyamatosan

Részletesebben

Wallace S. Broecker: Felelősségünk terhe. 1997.április

Wallace S. Broecker: Felelősségünk terhe. 1997.április Kék bolygónk a legkritikusabbnak ígérkező évszázadba lép. Mindeddig bolygónkat a természeti erők kormányozták 4,5 milliárd éven át. Ha tetszik, ha nem, bolygónk fenntartása kezünkbe hull, és sajnos mi

Részletesebben

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása 2009 június Tartalom Elan SBI Capital Partners Tőkealapkezelő Zrt.- Bemutatása SBI European Tőkealap (Alap) - Bemutatása SBI European Tőkealap

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

Ipar 4.0: digitalizáció és logisztika. Prof. Dr. Illés Béla Miskolci Egyetem, GÉIK, Logisztikai Intézet Miskolc, április 19.

Ipar 4.0: digitalizáció és logisztika. Prof. Dr. Illés Béla Miskolci Egyetem, GÉIK, Logisztikai Intézet Miskolc, április 19. Ipar 4.0: digitalizáció és logisztika Prof. Dr. Illés Béla Miskolci Egyetem, GÉIK, Logisztikai Intézet Miskolc, 2018. április 19. Az előadáson érintett témák Termelés és piaci hatások Új piaci színtér

Részletesebben

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése 1 Mi a közös? Vevő Folyamatok Résztvevők (emberek) Folyamatmenedzsment Azonosított, szabályozott, ellenőrzött, mért És állandóan továbbfejlesztett folyamatok Cél: vevői elégedettség, üzleti siker 2 az

Részletesebben

A hazai beszállító ipar esélyeinek javítása innovációval a megújuló energiatermelés területén

A hazai beszállító ipar esélyeinek javítása innovációval a megújuló energiatermelés területén A hazai beszállító ipar esélyeinek javítása innovációval a megújuló energiatermelés területén Lontay Zoltán irodavezető, GEA EGI Zrt. KÖZÖS CÉL: A VALÓDI INNOVÁCIÓ Direct-Line Kft., Dunaharszti, 2011.

Részletesebben

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára Kutatási és Technológiai Innovációs Alap - 2012 Új innovációs pályázatok az ÚSZT keretében Kiemelt figyelem a K+F+I témájú pályázatokra. 5 pályázati konstrukció Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Részletesebben

Céljaink és értékeink

Céljaink és értékeink Céljaink és értékeink Elsődleges célunk szolgáltatásaink kiválóságának biztosítása. Termékeinket és szolgáltatásainkat ennek szellemében kínáljuk. Logisztikai vállalatként a GW világszerte az ellátási

Részletesebben

Dr. Szántó Szilvia. Marketingkörnyezet

Dr. Szántó Szilvia. Marketingkörnyezet Dr. Szántó Szilvia Marketingkörnyezet Az előadás témái 1./ Marketingkörnyezet jellemzése 2./ A mikrokörnyezet alkotóelemei 3./ A makrokörnyezet jellemzése Marketingkörnyezet Azok a külső tényezők és erők,

Részletesebben

A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe

A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe Szerkesztette Grafikai koordináció Vállalati Kommunikáció Jóváhagyta Assicurazioni Generali S.p.A. Igazgatósága Milánó, 2011. december 16. Bevezető Az elmúlt

Részletesebben

Flottamenedzsment Konferencia

Flottamenedzsment Konferencia Flottamenedzsment Konferencia 2010. január 29. Budapest Balogh Nikoletta Projekt Menedzser Geonardo Kft. Geonardo Kft. Budapesti KKV 1999-ben alapítva Főbb területeink: Környezetvédelem Vízgazdálkodás

Részletesebben

Üdvözöljük a tökéletes kábelrendezők világában

Üdvözöljük a tökéletes kábelrendezők világában Üdvözöljük a tökéletes kábelrendezők világában Piacok és Termékek Üdvözöljük a HellermannTyton-nál. A HellermannTyton piacvezető a kábel rögzítők, kötegelők, jelölők és kábelvédelem területén. Üttörő szerepet

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ENERGIAGAZDÁLKODÁSI MENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az Energiagazdálkodási menedzser képzés az energiagazdaságtan alapfogalmainak és a globális és

Részletesebben

X. Változásmenedzselés - kultúraváltás

X. Változásmenedzselés - kultúraváltás BBTE, Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi kar, Szatmárnémeti egyetemi kirendeltség X. Változásmenedzselés - kultúraváltás Emberi Erőforrás Menedzsment 2013 Január 12 Gál Márk PhD Közigazgatási

Részletesebben

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Az információs társadalom európai jövőképe Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Tartalom Lisszaboni célok és az információs társadalom Az eeurope program félidős értékelése SWOT elemzés Az információs

Részletesebben

A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI

A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI 1 Az Értékteremtő Folyamat Menedzsment stratégia A vállalat küldetése Környezet Vállalati stratégia Vállalati adottságok Kompetitív prioritások Lényegi képességek ÉFM stratégia

Részletesebben

Szikrától szikráig, 15 másodperc alatt

Szikrától szikráig, 15 másodperc alatt Fast Tool Changer A legnagyobb sebesség élménye Szikrától szikráig, 15 másodperc alatt Váltson elektródákat a forradalmian új Gyors Szerszám Váltóval (FTC - Fast Tool Changer), a világ valóban leggyorsabb

Részletesebben

Techológiai Előretekintési Program Magyarországon TECHNOLÓGIAI ELŐRETEKINTÉSI PROGRAM

Techológiai Előretekintési Program Magyarországon TECHNOLÓGIAI ELŐRETEKINTÉSI PROGRAM Techológiai Előretekintési Program Magyarországon TECHNOLÓGIAI ELŐRETEKINTÉSI PROGRAM Technológiai Előretekintési Program (TEP): célok Gazdasági, kutató-fejlesztő és államigazgatási szakemberek együttműködésén

Részletesebben