Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Jelen vannak:"

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: szeptember 22-én, 9.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága üléséről Jelen vannak: 1. Sebestyén Ferenc, a bizottság alelnöke 2. Sebestyén László, bizottsági tag 3. Soós Antal, bizottsági tag 4. Szórád Róbert, bizottsági tag 5. Domján Sándor, bizottsági tag 6. Horgosi Zsolt, bizottsági tag 7. Krokavecz László, bizottsági tag 8. Szűcs Lajos, bizottsági tag valamint: - Dr. Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke - Dr. Molnár Zoltán megyei aljegyző - Horváth Béla műszaki igazgató-helyettes, Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - Hering Krisztina igazgató, Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat - Nagy Tünde könyvvizsgáló, East Audit Zrt - Lakatos István irodavezető, Térségfejlesztési és Külügyi Iroda - Dr. Györgyi Lajos irodavezető, Művelődési és Népjóléti Iroda - Bénik Andrea irodavezető-helyettes, Pénzügyi és Beruházási Iroda - Dr. Denke Gergely vagyonjogi referens, Pénzügyi és Beruházási Iroda - Galó Anita irodavezető-helyettes, Térségfejlesztési és Külügyi Iroda - Páldi Tamás környezetgazdálkodási referens, Térségfejlesztési és Külügyi Iroda - Földes Edit jegyzőkönyvvezető, Térségfejlesztési és Külügyi Iroda Bejelentéssel távol: 1. Tokajiné Demecs Katalin, a bizottság elnöke Sebestyén Ferenc tisztelettel köszönti a bizottsági ülésén megjelenteket: a bizottság tagjait, alelnök urat, aljegyző urat, a napirendi pontokhoz meghívott vendégeket, a hivatal munkatársait. Megállapítja, hogy a bizottság határozatképes. Tokajiné Demecs Katalin elnök asszony bejelentéssel van távol, Domján Sándor és Horgosi Zsolt pedig meg fog érkezni. Lakatos István tájékoztatja a bizottságot, hogy július 1-jétől a Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettesi feladatait Galó Anita látja el, a bizottsági adminisztrációs feladatokat pedig szeptember 1-jétől Földes Edit vette át. Megérkezett Horgosi Zsolt, a szavazók száma: 7 fő. Sebestyén Ferenc elmondja, az ülés előtt kiosztásra került a független könyvvizsgálói jelentés, valamint az illetékbevételek alakulását bemutató táblázat, amelyről az Egyebek napirendi pont keretében kapnak szóbeli tájékoztatást. Kéri a bizottság tagjait, amennyiben egyetértenek a meghívóban szereplő napirendi pontokkal, kézfelnyújtással jelezzék.

2 A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el: 1. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság II. félévi munkatervének elfogadása Előadó: Sebestyén Ferenc, a bizottság alelnöke 2 2. Tájékoztató a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közreműködésével Jász-Nagykun-Szolnok megye területén megvalósítás, illetve előkészítés alatt lévő Európai Uniós fejlesztésekről (közgyűlési napirend) Előadók: Horváth Béla műszaki igazgató-helyettes, Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Dr. Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke 3. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról szóló 3/2011.(II.14.) KR sz. rendelet módosítására (közgyűlési napirend) 4. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről (közgyűlési napirend) 5. Előterjesztés a létszámcsökkentési döntésekkel kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igényléséhez pályázat benyújtására (közgyűlési napirend) 6. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Szolnok, Tóth Ferenc utca 2. szám alatti társasházi ingatlan értékesítésére (közgyűlési napirend) 7. Tájékoztató a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok évi gazdálkodásának helyzetéről 8. Előterjesztés a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című felhívásra a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet által konzorciumi tagként benyújtandó pályázathoz szükséges saját forrás biztosítására (közgyűlési napirend) 9. Előterjesztés egyes közoktatási intézmények által benyújtandó Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat támogatására (közgyűlési napirend) 10. Előterjesztés Az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében című pályázat benyújtásának támogatására (közgyűlési napirend)

3 3 11. Előterjesztés a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Kollégiuma felhívására pályázat benyújtásának támogatására (közgyűlési napirend) 12. Előterjesztés egyes megyei önkormányzati intézményekben szervezési intézkedésekre (közgyűlési napirend) 13. Előterjesztés a JNSZ Megyei Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium fenntartói jogának átvételére vonatkozó megállapodás módosítására (közgyűlési napirend) 14. Előterjesztés a JNSZ Megyei Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium képzési profiljának módosítására (közgyűlési napirend) 15. Előterjesztés a JNSZ Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium képzési profiljának módosítására (közgyűlési napirend) 16. Előterjesztés a JNSZ Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon képzési profiljának módosítására (közgyűlési napirend) 17. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Energetikai Akcióterv az alternatív és megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségeiről ( ) című dokumentum elfogadására (közgyűlési napirend) 18. Előterjesztés a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részére a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye címre benyújtott évi pályázatok elbírálására Előadók: Dr. Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke Hering Krisztina igazgató, Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat 19. Előterjesztés a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részére Farkas Imre kérelméről Előadó: Sebestyén Ferenc, a bizottság alelnöke 20. Egyebek 1. napirendi pont: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság II. félévi munkatervének elfogadása Sebestyén Ferenc szóbeli kiegészítésként elmondja, előreláthatóan ebben az évben még két bizottsági ülés lesz. A kiküldött tervezet szerint október 27-én lenne a következő ülés, azonban ennek dátuma változott: november 3-án lesz a soron következő bizottsági ülés. Megkérdezi, van-e a munkatervhez kérdés, észrevétel, javaslat, vélemény? Sebestyén László bejelenti, hogy november 3-án nem tud résztvenni a bizottság ülésén.

4 4 További hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel a munkatervet. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 65/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság II. félévi munkatervéről: A bizottság II. félévi munkatervét a melléklet szerint elfogadja. 2. napirendi pont: Tájékoztató a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közreműködésével Jász-Nagykun-Szolnok megye területén megvalósítás, illetve előkészítés alatt lévő Európai Uniós fejlesztésekről Horváth Béla kiegészítésként elmondja, hogy az elmúlt évben megvalósításra került kb. 2 milliárd forint értékű belvízvédelmi fejlesztés, valamint a Tiszaroffi tározó mintegy 10 milliárd forint értékben. Ezek a létesítmények ben a természet által kipróbálásra is kerültek és igazolták mind a szakmai elgondolás helyességét, mind a befektetés jogosságát. A tájékoztatóban bemutatott, jelenleg folyamatban lévő beruházások is mintegy 60 milliárd forint értéket képviselnek, és néhány éven belül megvalósulnak. A már eddig átadott, és folyamatban lévő vízkárelhárítási fejlesztésekkel a Jász- Nagykun-Szolnok megye területén lévő belvízvédelmi főművek mindössze 30%-át tudják rendbetenni. Az árvízvédelem terén, a Vásárhelyi Terv keretében megvalósult, illetve építés alatt lévő két tározó pedig Szolnok vonatkozásában kb cm vízcsökkentést tesz lehetővé. Azok a fejlesztések, amelyeket a vízügyi igazgatóság a következő pályázati ciklusra előirányzott, feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a környezetbiztonság a megye területén olyan legyen, amilyennek lennie kell vagy legalább olyan, mint amit a vízgazdálkodási törvény meghatároz. Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc a bizottság nevében megköszöni az írásbeli tájékoztatást és a szóbeli kiegészítést, további jó munkát kíván a vízügyi igazgatóság valamennyi munkatársának. Szavazásra teszi fel a tájékoztatót. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 66/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közreműködésével Jász-Nagykun-Szolnok megye területén megvalósítás, illetve előkészítés alatt lévő Európai Uniós fejlesztésekről: A bizottság támogatja a tájékoztató és a határozati javaslat közgyűlés elé terjesztését és

5 5 3. napirendi pont: Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról szóló 3/2011.(II.14.) KR sz. rendelet módosítására Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc hozzáteszi, hogy az eredetileg tervezett hiányt ha nehezen is a megyei önkormányzat tudja tartani. Szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 67/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról szóló 3/2011.(II.14.) KR sz. rendelet módosításáról: A bizottság támogatja az előterjesztés és a rendelet-tervezet közgyűlés elé terjesztését és 4. napirendi pont: Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szóban is megköszönni a bizottság nevében mind a hivatal munkatársainak, mind az intézmények dolgozóinak, hogy lehetett idáig is tartani a megyei önkormányzat költségvetését. Szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 6 igen és 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozza: 68/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről: 5. napirendi pont: Előterjesztés a létszámcsökkentési döntésekkel kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igényléséhez pályázat benyújtására

6 6 Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 69/2011.(IX.22.) PGB számú határozat létszámcsökkentési döntésekkel kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igényléséhez pályázat benyújtásáról: 6. napirendi pont: Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Szolnok, Tóth Ferenc utca 2. szám alatti társasházi ingatlan értékesítésére Soós Antal elmondja, az önkormányzatok jelentős része ingatlanjait értékesíti, hogy a pénzügyi hiányt csökkenteni tudja. Megkérdezi: a megyei önkormányzat is ezért értékesíti az ingatlanjait, vagy nem tudja fenntartani, illetve bérbeadni? Dr. Csoór György válasza: ez az ingatlan korábban orvosi rendelőként működő helyiségcsoport volt. Más funkcióra nem alkalmas. Az itt dolgozó orvosok új rendelőben dolgoznak. Új praxist kellene nyitni ahhoz, hogy ismét orvosi rendelő lehessen. Egy komoly érdeklődő van, a szomszédos gyógyszertár, feltételezhetően felújítják az egészet. Az ingatlan forgalmi értékét csökkenti, hogy rendkívül magas a fűtésigénye az üvegportálok miatt. Próbálnak leválni a társasházról, és ha ez nem az önkormányzat költségén történik, akkor ez adott esetben milliós nagyságrendű megtakarítást is jelenthet. Természetesen a bevétel az mindig jól jön. Ezt az ingatlant más formában nem lehetne hasznosítani. Az ingatlan környékén számtalan kiadó ingatlan van, és nem valószínű, hogy ezért kapkodnának a bérlők, mivel jelentős felújítást igényel. További hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 70/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Szolnok, Tóth Ferenc utca 2. szám alatti társasházi ingatlan értékesítéséről:

7 7 7. napirendi pont: Tájékoztató a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok évi gazdálkodásának helyzetéről Sebestyén Ferenc tájékoztat arról, hogy az ülés előtt az irodavezető-helyettes asszony jelezte: a Remondis átutalta az osztalékot a megyei önkormányzat részére. Megkérdezi, van-e kérdés, észrevétel, javaslat, vélemény? Sebestyén László megkérdezi, hogy a jövő évben bekövetkező átalakítások után mi lesz ezen gazdasági társaságokkal? Dr. Csoór György válasza: a szándék az, hogy a bevételt eredményező ingatlanokat, gazdasági társaságokat ha jogszabály nem zárja majd ki a megyei önkormányzat megpróbálja majd megtartani. A jogszabály még nem ismert. Eltérő értelmezések vannak. Erről még nincs végleges elképzelés, stratégia. Dr. Denke Gergely tájékoztat arról, hogy a Regionális Egészségügyi Tanács Kht-nak tegnap volt a végelszámolásban a végső taggyűlése. Itt elfogadták a cég zárómérlegét. Ez a cég végelszámolással megszűnik. További hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel a tájékoztatót. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 71/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok évi gazdálkodásának helyzetéről: 1.) A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok évi gazdálkodásának helyzetéről készített tájékoztatót megtárgyalta és elfogadja. 2.) A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság támogatja a tájékoztatóban megfogalmazott javaslatokat. Erről: 1.) Megyei Közgyűlés tisztségviselői 2.) Megyei főjegyző 3.) Irodavezetők értesülnek.

8 8 8. napirendi pont: Előterjesztés a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című felhívásra a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet által konzorciumi tagként benyújtandó pályázathoz szükséges saját forrás biztosítására Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 72/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című felhívásra a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet által konzorciumi tagként benyújtandó pályázathoz szükséges saját forrás biztosításáról: 9. napirendi pont: Előterjesztés egyes közoktatási intézmények által benyújtandó Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat támogatására Dr. Csoór György kiegészítésként elmondja, egy új forrás nyílik meg ezzel a referencia pályázattal. Bevételt eredményezhet és adott esetben munkaerő-megtartó funkciója is lehet. A megyei önkormányzatnak, mint fenntartónak, támogatnia kell ezeket a törekvéseket. Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc ügyrendi javaslatot tesz. Megkérdezi, hogy a bizottság tagjai egyetértenek azzal, hogy az előterjesztéshez tartozó 4 határozati javaslatról egy szavazással döntsenek? A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal egyetért azzal, hogy a 4 határozati javaslatról egy szavazással döntsenek. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel a 4 határozati javaslatot:

9 A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatokat hozza: 9 73/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról: 74/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat és Gyermekotthon referenciaintézménnyé válásának támogatásáról: 75/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat és Gyermekotthon Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról: 76/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium - Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról: 10. napirendi pont: Előterjesztés Az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében című pályázat benyújtásának támogatására Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést.

10 A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 10 77/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében című pályázat benyújtásának támogatásáról: Domján Sándor megérkezett, szavazók száma: 8 fő. 11. napirendi pont: Előterjesztés a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Kollégiuma felhívására pályázat benyújtásának támogatására Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 78/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Kollégiuma felhívására pályázat benyújtásának támogatásáról: 12. napirendi pont: Előterjesztés egyes megyei önkormányzati intézményekben szervezési intézkedésekre Dr. Györgyi Lajos kiegészítést tesz a 2. és 3. határozati javaslathoz: a feladatátadással a gépkocsivezető is átkerül, így össszesen 11 álláshely átadása történik meg a két intézmény között. A Mészáros Lőrinc Gimnázium dolgozói álláshelyeinek száma január 1-jétől 165 főre változik, míg a Fehér Akác Otthon dolgozói létszáma 59 főre változik. Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést és a 3 db határozati javaslat.

11 11 A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 79/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban szervezési intézkedésekről: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 80/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban szervezési intézkedésekről: A bizottság támogatja az előterjesztés és a módosított határozati javaslat közgyűlés elé terjesztését és A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 81/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fehér Akác Idősek Otthonában szervezési intézkedésekről: A bizottság támogatja az előterjesztés és a módosított határozati javaslat közgyűlés elé terjesztését és 13. napirendi pont: Előterjesztés a JNSZ Megyei Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium fenntartói jogának átvételére vonatkozó megállapodás módosítására Horgosi Zsolt technikai jellegű kérdést tesz fel: a megyei önkormányzat fogja ezeket a költségeket biztosítani, vagy átadja az intézményeknek? Dr. Györgyi Lajos válasza: a Városgazdálkodási Zrt majd számlát küld az iskolának. A megyei önkormányzat az intézmény költségvetésébe ezt a kiadást beépítette. Az iskola és a Zrt fog egymással szerződéses kapcsolatba lépni. További hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést.

12 A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 7 igen és 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozza: 12 82/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium fenntartói jogának átvételére vonatkozó megállapodás módosításáról: 14. napirendi pont: Előterjesztés a JNSZ Megyei Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium képzési profiljának módosítására Dr. Csoór György tájékoztat arról, hogy tegnap már tárgyalta a szakbizottság a képzési profil módosítását. A helyi igényeknek és a diákok képességeinek a javasolt módosítás felel meg leginkább. Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 83/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium képzési profiljának módosításáról: 15. napiredi pont: Előterjesztés a JNSZ Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium képzési profiljának módosítására Dr. Csoór György kiegészítésként elmondja, hogy az beinduló csoportok attól is függnek, hogy lesz-e elég létszámú jelentkező. Hiánypótló szakmákról van szó. Krokavecz László megkérdezi, hogy a fitness-wellness képzésre van-e pedagógus az iskolában? Feltételezi, hogy testnevelő tanár van, de a fitness-wellness véleménye szerint ennél egy kicsit több. Dr. Györgyi Lajos válasza: az igazgató tájékoztatása szerint a megfelelő személyi ellátottságot tudják biztosítani. Soós Antal számára az, hogy fitness-wellnesst oktassanak, érthetetlen.

13 13 Dr. Csoór György elmondja, ez a fitness és wellness programokat lebonyolító és segítő képzés. Elvileg bármelyik wellness szállodában, ilyen programokat lebonyolító intézményben szükség lehet az ilyen szakemberekre. Krokavecz László szerint ez az iskola is vendéglátás-képzést folytat, és ma már egy szálloda különféle szolgáltatásokat nyújthat és a fitness-wellnes is egy szegmense ennek. Az előbbi kérdése inkább arra irányult, hogy ehhez pedagógus is kell. Véleménye szerint egy testnevelő tanár nem biztos, hogy erre megfelel. További hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 84/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium képzési profiljának módosításáról: 16. napirendi pont: Előterjesztés a JNSZ Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon képzési profiljának módosítására Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel az előterjesztést. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 85/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon képzési profiljának módosításáról: 17. napirendi pont: Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Energetikai Akcióterv az alternatív és megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségeiről ( ) című dokumentum elfogadására

14 14 Soós Antal szerint ezen a területen semmi nem történt az elmúlt időszakban, pedig a kormány megígérte, hogy az alternatív energiára mindenképpen alapozni fog. Azon kívül, hogy a Fidesz Borbás Zsolt alelnök urat kiküldte Németországba ezt tanulmányozni, semmi nem történt sem a megyében, sem országos szinten. Amit ő felvetett fél évvel ezelőtt megyei szinten, az elsikkadt. Leadtak egy olyan önkormányzati, teljesen kidolgozott projektet, amelyet még válaszra sem méltatott a megye. Olyan emberek állították össze, akik ehhez értenek. Nem érti, miért nem foglalkoznak ezzel? Szerinte elfogadhatatlan, ha csak leírják egy papírra: ez lesz, ezt, meg ezt szeretnénk és ezek vannak. Pedig több mint másfél éve ígérték, hogy a Fidesz kidolgozza azokat a tételeket, amelyek mentén el tudnak indulni. Ehhez képest senki nem csinál semmit. Dr. Csoór György elmondja, ez nem az ő kompetenciája, de Borbás alelnök úr a következő bizottsági ülésen részletesen válaszol. Tudomása szerint, nem a Fidesz küldte ki Németországba, nem pártrendezvény volt. Az energia programmal kapcsolatban érdemi változás azt követően lesz, amikor a regionális fejlesztési források elosztása megyei hatáskörbe fog kerülni. Erre komoly esélyek vanak. Lakatos István elmondja, az akcióterv tartalmazza a mostani nyertes projekteket kistérségenként. Még várhatóak új kiírások. A megyei önkormányzatnak is vannak folyamatban lévő fejlesztései, illetve előkészítés alatt lévő projektjei. Várják, hogy megnyíljanak a pályázati ablakok. Erről a közgyűlés folyamatosan meghozza a szükséges döntéseket. Amíg a megyei önkormányzat struktúrájában nem lesz változás, addig a tervezett pályázatok benyújtásra kerülnek. Az, hogy mi lesz az alternatív energiával, még országos szinten sincs kellően felmérve. Olyan döntéseket kell meghozni az energiastruktúrák megváltoztatása érdekében, amelyek több évtized alatt fognak megvalósulni. Jelenleg Magyarország teljes energiafelhasználásának 80%-a külföldről származik. Az energiafüggőség óriási mértékű. Kérdés, hogy a zöldenergia milyen mértékben fog megújulni. Vannak olyan felvetések is, hogy a zöldenergia előállítása is energiaigényes és környezetszennyező. Ez komplexebb áttekintést igényel, és a következő uniós tervezési ciklusban, ban jobban előtérbe kerülhet. Ha bekövetkezik, hogy a megyei önkormányzat dönthet a megyében lévő fejlesztésekről, akkor az sokkal hatékonyabb lehet. Sebestyén László emlékeztet arra, hogy a közgyűlés döntött például az abádszalóki strand korszerűsítéséről, valamint több intézmény fűtéskorszerűsítéséről. Ha ezeket el tudták indítani, akkor tettek valamit megyei szinten ebben az ügyben. Soós Antal nem igazán arra gondolt, hogy hol szereltek fel három napkollektort. Olyan irányú fejlesztésekre gondolt, amelyek érintik a mezőgazdaságot, az árvízvédelmet. Érti, hogy mi az irányelv, látja a pozitívumokat, de ez nem nyugtatja meg. Mindig egy helyben topognak, nem történik semmi. De ez nem az ő felelősségük, hanem másoké. További hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc annak ellenére, hogy kritika is megfogalmazódott az előterjesztéssel és az akciótervvel kapcsolatban, megköszöni a dokumentum elkészítésében közreműködőknek a munkáját. Szavazásra teszi fel az előterjesztést.

15 A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 7 igen és 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozza: 15 86/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Energetikai Akcióterv az alternatív és megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségeiről ( ) című dokumentum elfogadásáról: A bizottság támogatja az előterjesztés, a határozati javaslat és az akcióterv közgyűlés elé terjesztését és 18. napirendi pont: Előterjesztés a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részére a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye címre benyújtott évi pályázatok elbírálására Hozzászólás nincs. Sebestyén Ferenc szavazásra teszi fel a határozati javaslatokat. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 87/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a évi Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím odaítéléséről: 1) A bizottság megtárgyalta a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím évi kiírására beérkezett pályázatok és kérelmek szakmai értékelését. 2) A bizottság megköszöni a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatójának és a szakértőknek a szakmai értékelés elkészítését és az ellenőrzések elvégzését. 3) A bizottság a turisztikai értékek bemutatása, fejlesztése, a szolgáltatások terén kifejtett kiemelkedő munka elismerésére évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye címet adományozza: Turisztikai szálláshely kategóriában: Garden Hotel**** Wellness és Konferencia, Szolnok Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék kategóriában: Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény, Tiszafüred Martfű Gyógyfürdő és Uszoda Jászapáti Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő és Kemping részére. 4) A bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét a címmel járó plakett és oklevél átadására.

16 Erről: 1) Megyei közgyűlés tisztségviselői 2) Megyei főjegyző 3) Irodavezetők 4) Hering Krisztina igazgató, Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat értesülnek. 16 A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 8 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 88/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím meghosszabbításáról: 1) A bizottság Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím használatát meghosszabbítja a következő díjazottak esetében: Védjegy címet odaítélő bizottsági határozat száma Kategória Címet elnyerte Cím használata 50/2008.(IX.11.) GB Turisztikai szálláshely Termálhotel Martfű*** 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Turisztikai szálláshely Sóház Hotel*** és 2014-ig Apartmanszálloda***, Szolnok 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Fazekas műhely, Szűcs Imre, Tiszafüred 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék LIGET Termálstrand és Élményfürdő, Szolnok 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Tisza-Parti Nyár, Szolnok 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Babamúzeum, Abádszalók 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Túri Vásár, Mezőtúr 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Kevi Juhászfesztivál, Túrkeve 2014-ig 2) A bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét a cím meghosszabbítását igazoló tanúsítvány átadására. Erről: 1) Megyei közgyűlés tisztségviselői 2) Megyei főjegyző 3) Irodavezetők 4) Hering Krisztina igazgató, Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat értesülnek. 19. napirendi pont: Előterjesztés a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részére Farkas Imre kérelméről

17

18 Pénzügyi és Gazdasági Bizottság szeptember 22-ei ülésén hozott határozatai ( határozat száma, címe ) 65/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság II. félévi munkatervéről 66/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közreműködésével Jász-Nagykun-Szolnok megye területén megvalósítás, illetve előkészítés alatt lévő Európai Uniós fejlesztésekről 67/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról szóló 3/2011.(II.14.) KR sz. rendelet módosításáról 68/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről 69/2011.(IX.22.) PGB számú határozat létszámcsökkentési döntésekkel kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igényléséhez pályázat benyújtásáról 70/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Szolnok, Tóth Ferenc utca 2. szám alatti társasházi ingatlan értékesítéséről 71/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok évi gazdálkodásának helyzetéről 72/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című felhívásra a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet által konzorciumi tagként benyújtandó pályázathoz szükséges saját forrás biztosításáról 73/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról 74/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat és Gyermekotthon referenciaintézménnyé válásának támogatásáról 75/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat és Gyermekotthon Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról

19 19 76/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium - Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról 77/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében című pályázat benyújtásának támogatásáról 78/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Kollégiuma felhívására pályázat benyújtásának támogatásáról 79/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban szervezési intézkedésekről 80/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban szervezési intézkedésekről 81/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fehér Akác Idősek Otthonában szervezési intézkedésekről 82/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium fenntartói jogának átvételére vonatkozó megállapodás módosításáról 83/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium képzési profiljának módosításáról 84/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium képzési profiljának módosításáról 85/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon képzési profiljának módosításáról 86/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Energetikai Akcióterv az alternatív és megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségeiről ( ) című dokumentum elfogadásáról 87/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a évi Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím odaítéléséről 88/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím meghosszabbításáról 89/2011.(IX.22.) PGB számú határozat Farkas Imre kérelméről

20 20 Pénzügyi és Gazdasági Bizottság szeptember 22-ei ülésén hozott határozatai ( határozat száma, címe, tartalma ) 65/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság II. félévi munkatervéről: A bizottság II. félévi munkatervét a melléklet szerint elfogadja. 66/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közreműködésével Jász-Nagykun-Szolnok megye területén megvalósítás, illetve előkészítés alatt lévő Európai Uniós fejlesztésekről: A bizottság támogatja a tájékoztató és a határozati javaslat közgyűlés elé terjesztését és 67/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról szóló 3/2011.(II.14.) KR sz. rendelet módosításáról: A bizottság támogatja az előterjesztés és a rendelet-tervezet közgyűlés elé terjesztését és 68/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről: 69/2011.(IX.22.) PGB számú határozat létszámcsökkentési döntésekkel kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igényléséhez pályázat benyújtásáról: 70/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Szolnok, Tóth Ferenc utca 2. szám alatti társasházi ingatlan értékesítéséről:

21 21 71/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok évi gazdálkodásának helyzetéről: 1.) A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok évi gazdálkodásának helyzetéről készített tájékoztatót megtárgyalta és elfogadja. 2.) A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság támogatja a tájékoztatóban megfogalmazott javaslatokat. Erről: 1.) Megyei Közgyűlés tisztségviselői 2.) Megyei főjegyző 3.) Irodavezetők értesülnek. 72/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című felhívásra a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet által konzorciumi tagként benyújtandó pályázathoz szükséges saját forrás biztosításáról: 73/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról: 74/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat és Gyermekotthon referenciaintézménnyé válásának támogatásáról: 75/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat és Gyermekotthon Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról:

22 22 76/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium - Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázat benyújtásának támogatásáról: 77/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZM Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében című pályázat benyújtásának támogatásáról: 78/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Kollégiuma felhívására pályázat benyújtásának támogatásáról: 79/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban szervezési intézkedésekről: 80/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban szervezési intézkedésekről: A bizottság támogatja az előterjesztés és a módosított határozati javaslat közgyűlés elé terjesztését és 81/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fehér Akác Idősek Otthonában szervezési intézkedésekről: A bizottság támogatja az előterjesztés és a módosított határozati javaslat közgyűlés elé terjesztését és 82/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium fenntartói jogának átvételére vonatkozó megállapodás módosításáról:

23 23 83/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium képzési profiljának módosításáról: 84/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium képzési profiljának módosításáról: 85/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a JNSZ Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon képzési profiljának módosításáról: 86/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Energetikai Akcióterv az alternatív és megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségeiről ( ) című dokumentum elfogadásáról: A bizottság támogatja az előterjesztés, a határozati javaslat és az akcióterv közgyűlés elé terjesztését és 87/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a évi Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím odaítéléséről: 1) A bizottság megtárgyalta a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím évi kiírására beérkezett pályázatok és kérelmek szakmai értékelését. 2) A bizottság megköszöni a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatójának és a szakértőknek a szakmai értékelés elkészítését és az ellenőrzések elvégzését. 3) A bizottság a turisztikai értékek bemutatása, fejlesztése, a szolgáltatások terén kifejtett kiemelkedő munka elismerésére évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye címet adományozza: Turisztikai szálláshely kategóriában: Garden Hotel**** Wellness és Konferencia, Szolnok

24 Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék kategóriában: Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény, Tiszafüred Martfű Gyógyfürdő és Uszoda Jászapáti Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő és Kemping részére. 24 4) A bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét a címmel járó plakett és oklevél átadására. Erről: 1) Megyei közgyűlés tisztségviselői 2) Megyei főjegyző 3) Irodavezetők 4) Hering Krisztina igazgató, Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat értesülnek. 88/2011.(IX.22.) PGB számú határozat a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím meghosszabbításáról: 1) A bizottság Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye cím használatát meghosszabbítja a következő díjazottak esetében: Védjegy címet odaítélő bizottsági határozat száma Kategória Címet elnyerte Cím használata 50/2008.(IX.11.) GB Turisztikai szálláshely Termálhotel Martfű*** 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Turisztikai szálláshely Sóház Hotel*** és 2014-ig Apartmanszálloda***, Szolnok 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Fazekas műhely, Szűcs Imre, Tiszafüred 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék LIGET Termálstrand és Élményfürdő, Szolnok 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Tisza-Parti Nyár, Szolnok 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Babamúzeum, Abádszalók 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Túri Vásár, Mezőtúr 2014-ig 50/2008.(IX.11.) GB Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék Kevi Juhászfesztivál, Túrkeve 2014-ig 2) A bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét a cím meghosszabbítását igazoló tanúsítvány átadására. Erről: 1) Megyei közgyűlés tisztségviselői 2) Megyei főjegyző 3) Irodavezetők 4) Hering Krisztina igazgató, Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat értesülnek.

25 25 89/2011.(IX.22.) PGB számú határozat Farkas Imre kérelméről: A bizottság egyetért a bűnmegelőzés érdekében tervezett célokkal, azonban a megyei önkormányzat költségvetésének forráshiánya miatt pénzügyi támogatást nem tud nyújtani. Határidő: azonnal Felelős: Tokajiné Demecs Katalin, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Rentzné Dr. Bezdán Edit megyei főjegyző Erről: 1.) a megyei közgyűlés tisztségviselői 2.) a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai 3.) Farkas Imre, Jászapáti, Somogyi Béla utca 6. sz. értesülnek.

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről: Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 13-án, szerdán, 9.15 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Márványtermében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága, valamint a Pénzügyi és Területfejlesztési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2013. június 18-án, 10.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2013. március 21-én, 10.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága üléséről

Részletesebben

Cím/kategória megnevezése

Cím/kategória megnevezése Turisztikai Védjegye / Jász-Nagykun- Megye Turisztikai Értéke 2012. évtől Turisztikai Értéke cím adományozható és a címek átadására minden évben odaítéléséről 2006. 26/2006.(IX.07.)IKB Vendéglátóhely használatának

Részletesebben

Cím/kategória megnevezése

Cím/kategória megnevezése Turisztikai Védjegye / kitüntető et elnyert díjazottak (2006 2015) A Megyei Közgyűlés 4/2012.(III.30.) KR sz. rendeletl újraszabályozta a megyei kitüntető ek adományozási rendjét. 2012. évtől adományozható

Részletesebben

Cím/kategória megnevezése

Cím/kategória megnevezése Turisztikai Védjegye / kitüntető et elnyert díjazottak (2006 2016) A Megyei Közgyűlés 4/2012.(III.30.) KR sz. rendeletl újraszabályozta a megyei kitüntető ek adományozási rendjét. 2012. évtől adományozható

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága április 5-i üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága április 5-i üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2007. április 5-i üléséről. Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem Jelen vannak: Molnár Imre, a Bizottság elnöke

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2017. szeptember 29-i üléséről 29/2017. (IX.29.) ÜB. számú bizottsági határozat az Ügyrendi Bizottság 2017. szeptember

Részletesebben

Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Etnikai Bizottsága. Jegyzőkönyv a bizottság 2011. szeptember 21-i üléséről

Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Etnikai Bizottsága. Jegyzőkönyv a bizottság 2011. szeptember 21-i üléséről Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Etnikai Bizottsága Jegyzőkönyv a bizottság 2011. szeptember 21-i üléséről Helyszín: a JNSZ Megyei Liska József Erősáramú Szakközépiskola,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2013. január 24-én, 10.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága üléséről

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2011. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2011. február 11. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2010. június 3-án 9.00 órakor, Szolnokon, a megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Gazdasági Bizottsága NYÍLT üléséről Jelen vannak: 1. Szádvári

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2013. április 18-án, 10.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 09. 13-án tartott ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság Jegyzőkönyv a bizottság június 1-i üléséről

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság Jegyzőkönyv a bizottság június 1-i üléséről Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság Jegyzőkönyv a bizottság 2010. június 1-i üléséről A bizottság taglétszáma: 13 fő Jelen vannak: Vadas Sándor, Bóta Mizsei

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE XXI. évfolyam 5. szám 2011. szeptember 30. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága február 8-i üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága február 8-i üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2008. február 8-i üléséről. Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem Jelen vannak: Molnár Imre, a Bizottság elnöke

Részletesebben

Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Etnikai Bizottsága. Jegyzőkönyv a bizottság november 24-i üléséről

Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Etnikai Bizottsága. Jegyzőkönyv a bizottság november 24-i üléséről Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Etnikai Bizottsága Jegyzőkönyv a bizottság 2010. november 24-i üléséről Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem (Szolnok, Kossuth Lajos

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el:

Jegyzőkönyv. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 7 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el: Jegyzőkönyv Készült: 2011. december 9-én, 9.15 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága rendkívüli üléséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. december 11-én tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Bartáné Tóth Mária Dr.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 12 igen szavazattal az alábbi napirend fogadja el:

Jegyzőkönyv. A Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 12 igen szavazattal az alábbi napirend fogadja el: Jegyzőkönyv Készült: 2009. február 5-én 9.00 órakor, Szolnokon, a megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Gazdasági Bizottsága üléséről Jelen vannak: 1. Szádvári

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Gazdasági Bizottság egyhangúlag az alábbi napirendet fogadja el:

Jegyzőkönyv. A Gazdasági Bizottság egyhangúlag az alábbi napirendet fogadja el: Jegyzőkönyv Készült: 2008. július 11-én, 9.00 órakor, Szolnokon, a megyeháza Jász termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Gazdasági Bizottsága rendkívüli üléséről Jelen vannak: 1. Szádvári

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme. Jelen vannak: Kovács Mihály

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. május 6-án megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. május 6-án megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. május 6-án megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2013. december 16-án, 8.30 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés állandó bizottságainak együttes üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

2013. évi 20. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. október 29-én megtartott rendkívüli üléséről készült

2013. évi 20. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. október 29-én megtartott rendkívüli üléséről készült 2013. évi 20. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 29-én megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U T A T Ó Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2006. I. félévi M U N K A T E R V E 2006. február 17. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága december 2-ai üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága december 2-ai üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2011. december 2-ai üléséről. Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem Jelen vannak: Molnár Imre, a Bizottság

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Kunmadarasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat április 27-ei rendkívüli ülésére

Jegyzőkönyv. Készült: Kunmadarasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat április 27-ei rendkívüli ülésére Jegyzőkönyv Készült: Kunmadarasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2012. április 27-ei rendkívüli ülésére 27/2012.(IV.27.) sz. határozat Jegyzőkönyv-hitelesítő személyére tett javaslat elfogadásáról 28/2012.(IV.27.)

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: 2014. április 14. napján 14.00-kor, a Szécsényi Közös Önkormányzati Hivatal hivatali helyiségében tartott, Roma Nemzetiségi Önkormányzat soron következő üléséről.

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság Jegyzőkönyv a bizottság január 19-i üléséről

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság Jegyzőkönyv a bizottság január 19-i üléséről Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság Jegyzőkönyv a bizottság 2010. január 19-i üléséről A bizottság taglétszáma: 13 fő Jelen vannak: Vadas Sándor, Bóta Mizsei

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. január 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

Cím/kategória megnevezése

Cím/kategória megnevezése a Jász-Nagykun- Megyei Közgyűlés által alapított et odaítéléséről 2006. 26/2006.(IX.07.)IKB használatának Martfű Gyógykemping**** Thermál Hotel Szivek*** Berekfürdő Bajnok Étterem i Gulyásfesztivál Cserkeszőlő

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága január 22-i üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága január 22-i üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2010. január 22-i üléséről. Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem Jelen vannak: Molnár Imre, a Bizottság elnöke

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. január 16-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal dísztermében Jelen vannak: Drávucz Katalin polgármester levezetése mellett, Bagi Zsolt, Dr.

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 3. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 3. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 3. napján megtartott -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 12/2016.(III.03.) Önkormányzati határozat 13/2016.(III.03.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Emeleti tanácskozó terme. Jelen vannak:

Részletesebben

Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Vallásügyi Bizottsága. Jegyzőkönyv a bizottság 2010. január 20-i üléséről

Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Vallásügyi Bizottsága. Jegyzőkönyv a bizottság 2010. január 20-i üléséről Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Közgyűlés Oktatási, Kulturális és Vallásügyi Bizottsága Jegyzőkönyv a bizottság 2010. január 20-i üléséről Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem (Szolnok, Kossuth Lajos

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. május 30-án tartott üléséről. Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. május 30-án tartott üléséről. Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. május 30-án tartott üléséről Határozatok mutatója 49/2013. (V. 30.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 50/2013. (V. 30.) sz. határozat:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 12-én megtartott soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 12-én megtartott soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 12-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója 24/2013. (III. 25.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 25/2013. (III. 25.) sz.

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottságának üléséről készült jegyzőkönyv 2009. december 14.

Lajosmizse Város Önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottságának üléséről készült jegyzőkönyv 2009. december 14. Lajosmizse Város Önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottság I/2-44/2009. Lajosmizse Város Önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottságának üléséről készült jegyzőkönyv 2009. december 14. Az ülésen

Részletesebben

4. Beszámoló a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal 2010-2014. években végzett tevékenységéről Előterjesztő: dr. Barta László, megyei főjegyző

4. Beszámoló a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal 2010-2014. években végzett tevékenységéről Előterjesztő: dr. Barta László, megyei főjegyző Ikt.sz.: 43-13/2014. Jegyzőkönyv Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2014. június 26-án, a Megyeháza I. emeleti Hadady-Hargitay termében tartott soron következő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Iktatószám: 8277-8/2009 Jegyzőkönyv mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Jelen vannak: A bizottság részéről: Dr. Sípos Mihály elnök Láng András tag Gálfi Antal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság február 28-án órakor megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság február 28-án órakor megtartott rendkívüli üléséről 1 AJ K A V ÁR O S ÖNKORMÁN YZ AT A PÉNZÜGYI ÉS ÜG YRE N DI B I ZOTTS ÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-101 fax:(88) 212-794 e-mail: polgarmester@ajkanet.hu Ügyszám: 1/18-4/2013. JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta.

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta. Készült: 2012. január 6-án, 14.00 15.00 óráig megtartott, Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testületének rövid úton összehívott, n y í l t ülésén, a Borsodnádasd Város Polgármesteri Hivatal dísztermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

XVIII. évfolyam 4. szám 2008. október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XVIII. évfolyam 4. szám 2008. október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XVIII. évfolyam 4. szám 2008. október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. SZEMÉLYI RÉSZ 123/2008. (VII.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 17 napján, - 14 órakor kezdődött -, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében (Martfű, Szent István tér 1.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról 7809-11 /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Demeter Ervin tag Karacs Rudolf tag Dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének január 7-én megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének január 7-én megtartott rendkívüli üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2009. január 7-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Balogh Tibor Bodnár János Cseh Béla Dargó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről Határozatok mutatója 64/2012. (VIII. 16.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 65/2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

Iktatószám: 542-4/2007

Iktatószám: 542-4/2007 JEGYZŐKÖNYV A Pénzügyi Bizottság 2007. március 21.-én megtartott üléséről Iktatószám: 542-4/2007 Jelen vannak: Nagy István Elnök Orosz Lászlóné Képviselő tag Jékli Sándor Képviselő tag Kiss Barnabás Szakértő

Részletesebben

Iktatószám: 35-8/2015. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 35-8/2015. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 35-8/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2015. január 20-ai soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay Terem). Jelen vannak: a bizottság tagjai (6 fő) a mellékelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pintér Anita még nem érkezett meg, Balogh Béla kiment a teremből, szavazók száma: 7 fő.

Jegyzőkönyv. Pintér Anita még nem érkezett meg, Balogh Béla kiment a teremből, szavazók száma: 7 fő. Jegyzőkönyv Készült: 2013. szeptember 11-én, 9.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Nagykun termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Tervezési és Monitoring Bizottsága üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-4/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 25-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 3/2014.(III.26.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2010. szeptember 9-én 9.00 órakor, Szolnokon, a megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Gazdasági Bizottsága üléséről Jelen vannak: 1. Szádvári

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2016. augusztus 30. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2016. augusztus 30 -án 15.00 órakor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2013. március 22-én, 9.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Tervezési és Monitoring Bizottsága üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2010. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2010. február 5. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. szeptember 12.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. szeptember 12-én 15.00 órakor

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008-2010. évi fejlesztési koncepciója. Várható összköltség ezer Ft-ban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008-2010. évi fejlesztési koncepciója. Várható összköltség ezer Ft-ban. 1. sz. melléklet A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008-2010. évi fejlesztési koncepciója Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet Szolnok, Tószegi út 21. Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről. Jelen voltak: Búza Zsolt polgármester Lépné Soós Anita, alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló Jegyzőkönyv a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetségének (a továbbiakban: FODISZ) 2014. szeptember 6-án megtartott elnökségi üléséről (a továbbiakban: ülés) Az elnökségi ülés helyszíne:

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 100/2018. (XII.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Kunhegyes, Városháza nagy tanácskozó terme

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Kunhegyes, Városháza nagy tanácskozó terme Jegyzőkönyv Készült: Kunhegyes város, Tiszagyenda és Tiszaroff Községek Önkormányzata Képviselőtestületeinek 2006. december 14-én megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: Kunhegyes, Városháza nagy

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 1. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 1.-én 16.00 órakor

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság. Jegyzőkönyv a bizottság 2008. június 3-i üléséről

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság. Jegyzőkönyv a bizottság 2008. június 3-i üléséről Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság Jegyzőkönyv a bizottság 2008. június 3-i üléséről A bizottság taglétszáma: 13 fő Jelen vannak: Vadas Sándor, Elek Sándor,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

1./ Beszámoló a Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal Kovács Béla évi gazdálkodásának I. félévi alakulásáról polgármester

1./ Beszámoló a Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal Kovács Béla évi gazdálkodásának I. félévi alakulásáról polgármester ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 APÁCATORNA Szám: 125-33/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Apácatorna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 13-án (pénteken) 16,00 órai kezdettel

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. április 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. április 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 225-10/2015. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. április 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyzőkönyve 141/2015. (IV.10) számú határozata Nagyrév-Tiszabög működő komp viteldíjának

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jászkisér, Fő út 7. Tel.: 57/ Fax: 57/

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jászkisér, Fő út 7.   Tel.: 57/ Fax: 57/ J á s z k isér V á r o s Ö n k o r mányzata K é p v iselő-testülete 5137 Jászkisér, Fő út 7. E-mail: jaszkiser@vnet.hu Tel.: 57/550-130 Fax: 57/550-120 Ikt.sz.: 403-31/2012. 19. Jegyzőkönyv Jászkisér Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2013. április 23-án 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság. Jegyzőkönyv a bizottság 2007. február 16.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság. Jegyzőkönyv a bizottság 2007. február 16. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Jegyzőkönyv a bizottság 2007. február 16.-i üléséről A bizottság taglétszáma: 13 fő Jelen vannak: Vadas Sándor, Elek Sándor, Farkas András Andor, Dr. Jernei Zoltán, Dr. Juhász

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. március 29-i ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. március 29-i ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. március 29-i ülésének jegyzőkönyvéből: 48/2012.(III.29.) sz. önkormányzati határozat: A Jász-Nagykun-Szolnok Szakképzés-szervezési Társulás

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének J e g y z ő k ö n y v e 60/2014./VIII.21./ számú testületi határozat A napirendről 61/2014./VIII.21./

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 3-án tartott üléséről Rendelet és Határozatok mutatója 10/2013. (IX: 04.) önkormányzati rendelet Az Önkormányzat 2013. évi válságköltségvetéséről

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápai Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, a Gazdasági Bizottság október 9-én 8 15 órai kezdettel tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápai Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, a Gazdasági Bizottság október 9-én 8 15 órai kezdettel tartott üléséről PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápai Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, a Gazdasági Bizottság 2013. október 9-én 8 15 órai kezdettel tartott üléséről

Részletesebben

7/2016. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 17-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója.

7/2016. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 17-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 7/2016 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 17-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak mutatója.

Részletesebben

19. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA ... 13/2013. (X.22.) számú rendelet A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

19. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA ... 13/2013. (X.22.) számú rendelet A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól 19. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 22. napján megtartott soron kívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből... RENDELETEK MUTATÓJA 13/2013.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: IV.56-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2015. május 7-én (csütörtökön) 15 órakor a Vármegyeháza dísztermében (Szekszárd, Béla király tér

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 3. napján 15 óra 11 perckor a Polgármesteri

Részletesebben