C.Scope 3MX-I kezelési útmutató. A detektor részei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "C.Scope 3MX-I kezelési útmutató. A detektor részei"

Átírás

1 Kezelési útmutató

2 A C.Scope sorozat 3MX-I modellje mozgásdetektor, ami annyit jelent,hogy a gépnek mozgásban kell lennie ahhoz, hogy az adott fém objektumról visszajelzést adjon. Miután összeszereltük gépünket úgy dolgozzunk vele, hogy a keresőfej a földfelszínnel párhuzamosan álljon és jobbra-balra mozgassuk a gépet. A keresőfejet tartsuk a talajhoz a lehető legközelebb, de maximum 3-5 cm-re a felszíntől. A detektor részei

3 Rövid áttekintés A CS3MX-I egy nagyteljesítményű fémdetektor, amely MOZGÓ elven működik. Ez azt jelneti, hogy a fémdetektornak mozgásban lennie ahhoz, hogy egy adott fémtárgyról jelet közvetítsen. Egy beépített pin-point funkcióval ezt a mozgóhatást megszűntethetjük, így egy folyamatos hangjelzést hallhatunk a fémdetektorból, miközben egy fémtárgy felett mozdulatlanul tartjuk. A fém-megkülönböztetés szerepe, hogy olyan fémeket küszöböljön ki, amelyek rossz vezetőképességgel rendelkeznek, mint például vashulladék, rozsdás szegek stb. A C.Scope mérnökök a 3MX-I-t nagyteljesítményűre és egyszerű kezelhetőségre tervezték. Gyors start Kövesse az alábbi lépéseket, hogy percek alatt használni tudja a fémkeresőt: 1. Helyezze az alsó szárat a felső szárba. 2. Forgassa az alsó szárat, és egyenletesen tekerje fel a kábelt a szárakra. 3. A szükséges szárhosszúság beállítása után rögzítse a szárakat a rögzítő csavarral 4. Vegye le az elemrekesz fedőlapját úgy, hogy lazítsa ki rajta a 4 darab csavart. 5. Helyezzen be 8, egyforma, kivétel nélkül új elemet az elemrekeszbe, és helyezze azt az elemházba, miközben ellenőrizze a helyes polaritást. 6. Forgassa a diszkrimináció szabályzót a zöld sávba (a jobb oldali tekerőszabályzó). 7. Forgassa az érzékenység szabályzót a zöld mezőbe, míg egy gyenge alaphangot nem hall. 8. Indulhat a keresés. A nemesfémek egy tiszta jelet adnak, miközben oda-vissza lengetjük felettük a keresőfejet, mindkét irányba. A vashulladékok nem adnak ezen a beállításon jelet, illetve néha (minden 3-5. alkalommal) miközben mozgatjuk a keresőfejet felettük. Előfordulhat, hogy egy torz, nem tiszta jelet kaphatunk a vasakra, azok minőségétől függően. A pin-point megnyomásával átállíthatjuk a fémkeresőt nem mozgó üzembe, amikor egy céltárgynak bemérhetjük pontos helyzetét (a legerősebb hangot akkor adja, amikor a keresőfej közepe alatt lesz). Pinpoint üzemben nem működik a fémszelektálás! A szabályzókról 1. Az elektronikai egység rögzítő csipesze A detektor súlyát megkönnyíthetjük, ha a tartócsipeszt összenyomva lecsúsztatjuk az elektronika egységet a sínről, amire fel van szerelve. Ezután a derékszíjra szerelhető csipeszre szerelhetjük a műszerdobozt (a csipesz a papírborítékban található). 2. Az érzékenység szabályzó Az érzékenység / teljesítmény felső határa a zöld mezőben van, amikor egy halk alaphangot hallhatunk a detektorból. Itt a fémkereső a legérzékenyebb a legapróbb fémtárgyakra is. Ezen a beállításon előfordulhat, hogy a talajásványosodás hamis jeleket produkál a detektorból. Ilyen esetben redukáljuk az érzékenységet. 3. Hangszóró/ elem indikátor Az audio jelben bekövetkező változás jelzi, hogy az elemeket ki kell cserélni.

4 4. Pin-point nyomógomb Lekapcsolja a mozgó szisztémát. Ebben az üzemben a keresőfejet mozdulatlanul tarthatjuk a céltárgy felett, amikor egy folyamatos jelet hallhatunk. A legerősebb jelet akkor kapjuk, amikor a keresőfej közepe alatt lesz a céltárgy. Ebben a módban nem működik a fémmegkülönböztetés, vagyis a beállított szűrési szint lekapcsolódik. Ez a lehetőség megengedi egy céltárgy hozzávetőleges körvonalainak meghatározását. 5. Diszkrimináció Ezzel a jobb oldali szabályzóval állíthatjuk be a fémszűrés mértékét. Alaphelyzetben (kikapcsolva) a fémkereső minden fémre egyformán reagál (all metal üzem). Bekapcsolva 1-4 között a zöld tartományban az apró vasszemetek figyelmen kívül lesznek hagyva. Magasabb tartományba tekerve mérettől függően a nemesfémek / nagyobb vasak is ki lesznek iktatva (bővebben az érzékenység, talaj efekt, diszkrimináció részben). A 3MX-I összeszerelése A szárrögzítő csavart lazítsuk ki, hogy belecsúsztathassuk az alsó szárat a felsőbe. Ekkor a képen látható módon tekerjük fel a kábelt a szárra úgy, hogy az alsó szárrészt forgatjuk a felsőben (kezünkkel óvatosan igazgassuk el). Ha nem rendben rögzítjük a kábelt a száron, hamis jeleket kaphatunk mozgatás közben. Az alsó szár műanyag részében egy nyílás van, amibe beleilleszthetjük a kábelt (itt egy laza hurkot hagyjunk a kábelnek, ha a keresőfej elmozdul, ne sérüljön meg). Végezetül rögzítsük a műanyag csavarral a szárakat. Ne szorítsa meg túl erősen a csavart, mert megsérülhet, csak amíg megszorul. Állítsuk be a keresőfejet úgy, hogy mikor a felhasználó álló pozícióban van és kezében tartja a fémkeresőt, a fej párhuzamosan álljon a talaj felszínével. Ekkor szorítsa meg a fej rögzítő csavarját, nem jobban, míg megszorul.

5 Az övre szerelés A képeken látható módon a kiegészítő övcsipeszre helyezze fel az elektronikai egységet. Ügyeljen arra, hogy az elektronikai egység és a szár között a kábel mindig laza és megfelelő hosszúságú legyen. A munka befejezésekor helyezze vissza a felső száron levő helyére az elektronikai egységet. Elemek Emelje ki az elemházból az elemrekeszt. Helyezzen be 8 db, egyforma, új elemet. Csak AA felirattal ellátott elemeket használjon, ne keverjen használt és új elemeket össze. Behelyezéskor figyeljen a helyes polaritásra. Az elemek negatív / lapos vége kerül a rugókhoz az elemrekeszben. Helyezze a betöltött elemrekeszt vissza az elemházba, és tegye fel a fedelet, majd rögzítse azt a csavarokkal. Ne húzza meg jobban, mint amíg zár. Alacsony elemszintnél egy magasabb szintű audio hangot fog hallani. Javaslat: mindig legyen Önnél 8db tartalék elem! Szonda cseréje A C.Scope 3MX- I fémdetektoron a keresőszonda cserélhető. Opciós tartozékként rendelhető 28 cm-es DD szonda. Amennyiben a szondát le szeretné szerelni a detektorról, fontos, hogy az alábbiak szerint tegye. Fogja meg két ujjal a képen látható szonda csatlakozónak azt a részét, melyen a képen felrajzolt kis háromszög látható (a jpbb oldali képen, a felső kis háromszög), és húzza meg a detektor elektronika egységén levő fogadó csatlakozóval ellentétes irányba. Ezzel a csatlakozó meglazul, és kihúzható lesz. Ezután egyszerűen csatlakoztassa az új keresőfejet. Minden esetben figyeljen a csatlakoztatáskor arra, hogy a felrajzolt kis háromszögek pontosan illeszkedjenek egymáshoz (kép szerint) egyéb esetben kárt tehet a csatlakozóban.

6 Általában A használat során lassan, kb. fél keresőfejnyit előre haladva dolgozzunk. A jobbra-balra lengetés során figyeljünk a lehető legkisebb távolság tartására a talaj és a keresőfej közt. Az érzékenységet állíthatjuk addig a határig, míg egy halk alaphangot hallunk. Ilyenkor egy túl mélyen levő céltárgyról csak egy alaphang emelkedésről következtethetünk. Csendes módban (alaphang nélkül) kereséskor ezt nem kapjuk meg, viszont stabilabb lesz a fémkereső a hamis, talajhatások okozta jelek ellen. Mi történik, ha egy alacsony érzékenységi szintet állítunk be? Ekkor a fémkereső az apróbb fémtárgyakra nem fog reagálni, csak a nagyobbakra. Mi az a diszkrimináció? Mint azt feljebb leírtuk a fémek kiiktatása vezetőképesség szerint. Minden fémkereső, ami ma forgalomban van, csak 10-15cm-es fémtárgyat képes szelektálni. Ennél nagyobb fémtárgyak, anyagtól függetlenül jól vezető, vagyis nemesfémnek lesznek jelezve. Fejhallgató: A fejhallgató használatával elemeket spórolhatunk, és ami még fontosabb precízebben szelektálhatjuk fülünkkel az audio hangokat. Fejhallgatóval egy mélyebbről jövő, gyengébb jel is meghallható, ami használata nélkül elveszne. Rendeltetésszerű használat: A fémkereső rendeltetése fémtárgyak lokalizálása, helymeghatározása, felkutatása, épületen kívüli helyszíneken. Nem alkalmas elektromos vezetékek felkutatására falban, földben, ezek, károsodást okozhatnak a fémdetektorban. Jogok, kötelezettségek, biztonsági előírások: Robbanásveszély a fémtárgy kiásása közben!!! A fémkereső detektor nem különbözteti meg a lokalizált fémtárgyakat, kivétel nélkül, minden fémes eredetű tárgyat jelez. Ezért, bármikor előfordulhat a használat során, hogy egy bomba vagy egyéb más robbanóeszköz kerül felfedezésre, és a kiásása életveszéllyel jár. A kiásást, a felhasználó saját felelősségére végezheti, ha az, az adott helyszínen / időpontban nem jogszabályba, törvénybe ütköző. A gyártó és a forgalmazó nem vállal semmiféle felelősséget a használat során következő károkért. Minden esetben kövesse országunk, a fémkereső használatára vonatkozó törvényeit, jogszabályait, illetve más országban való használat során is tartsa be az országok előírásait a használatra vonatkozóan. Országunkban tilos régészeti tárgyak felkutatása céljából műszeres lelőhely felderítést végezni, illetve tilos régészetileg védett helyszíneken fémdetektorral kutatni. Minden használatot megelőzően egyeztesse kereséséi céljait az éppen aktuális törvényekkel, jogszabályokkal, előírásokkal, mert ennek hiányában törvényt sérthet!

7 A fémkeresőt gyermek, csak szülői felügyelettel használhatja!fontos: a vonatkozó jogszabályok szerint tilos a használt elemeket és akkumulátorokat a lakossági hulladékba keverni, tehát a háztartási szemétgyűjtőbe (kukába) dobni! Lásd: 9/2001 (IV. 9.) KöM rendelet 5! Kérjük ezért, ha az elem kimerült, - Ne dobja ki a háztartási szemétbe! - Ne dobja tűzbe! - Ne dobja élővízbe és a környezetbe! Figyelem! A készüléket, miután már nem tesz eleget rendeltetésének, szintén ne kezelje háztartási hulladékként, hanem az erre kijelölt tárolóba helyezze, vagy lépjen kapcsolatba a forgalmazóval bővebb információért. Hasznos tudni, hogy azok az elemet, illetve akkumulátort forgalmazó kereskedők, akik a Gyűjtőpont lokátorban megtalálhatók, visszafogadják a kimerült, feleslegessé vált áramforrásokat. Ez a visszafogadás ingyenes és a kereskedő nem kötheti a visszavételt új termék vásárlásához. Érzékenység, talajhatások, diszkrimináció A legjobb teljesítményt kihozni a 3MX-ből, 3 dolgot kell megtanulni gyakorlattal: - érzékenység - talajhatás - fém-megkülönböztetés - Egy túlzott szintű érzékenységen egy erősen ásványosodott talajon sok hamis jelet kaphatunk, és ezzel nehezebb lesz a használat. A 3MX egy automata talajhatás kizárással van szerelve, de ennek ellenére minden fémkeresővel egyaránt egy erősen átnedvesedett, ásványos talajon sok hamis jelet adhat. Ilyen esetben csökkenteni kell az érzékenységi szintet. A diszkrimináció mértéke is nagyon befolyásolhatja munkánk eredményét. Mivel a fémek mérete nagyon fontos tényező a szelektálásban, ezért például egy nagyon vékony fémtárgy, egy alacsonyabb szinten ki lesz ejtve, mint egy ugyanolyan anyagból készült erősebb, nagyobb fémtárgy. A diszkriminálás térképe a képen enged következtetni a különböző fémek vezetőképességére, amire épül ez a folyamat.

8 Egyéb tudnivalók: Egy magasra állított diszkriminálási szint csökkenti az észlelési mélységet. A 3MX egy robosztus felépítés, de ennek ellenére óvjuk meg gépünket az erősebb fizikai hatásoktól. A keresőfej és a kábel vízálló, patakba, kisebb mélységű vízben dolgozhatunk vele. Minden esetben tisztítsuk meg nem sósvízzel a fémkereső fejét, mert a rátapadt föld hamis jeleket okozhat. Ne használjuk vegyszert a tisztításhoz! Ne nyissa fel a lecsavarozott vezérlődobozt, mert a garancia érvényét veszti. Ha hosszabb ideig nem használja a fémkeresőt, vegye ki az elemeket belőle. Garancia, szerviz A C.Scope termékekre 2 év garancia érvényes. A garancia nem érvényes fizikai károkra, kopásra, víz okozta kárra stb. Meghibásodás esetén, vegye fel a forgalmazóval a kapcsolatot. Őrizze meg a garanciakártyát és lehetőség szerint az eredeti dobozt, számlát. A C.Scope termékek egy ISO 9001 minősítéssel vannak ellátva, megfelelnek EMC 89/336/EEC irányelveknek. Gyakori kérdések és válaszok. Milyen mélyen tud egy fémdetektor fémtárgyakat lokalizálni? Ez a leggyakrabban feltett kérdés. Sajnos, erre nem lehet abszolút választ adni. A következő változók mellett, a detektor saját képességei vannak az észlelési mélység hatására: 1. A talaj vezetőképessége: Súlyosan ásványos talaj általában csökkenti a behatolási erejét a detektornak. A talaj ásványosodás elnyomása nagyon fontos feladat egy detektor jó működésében, hisz ha ez nem megfelelő, rengeteg hamis jelzés érkezhet, ami kellemetlenné teheti a keresés folyamatát. Ezen kívül szükségünk lehet arra a fantom jelek elnyomásához, hogy csökkentsük érzékenységet és / vagy növelni kell a diszkriminálás mértékét, ami azonban a behatolási mélység csökkenését is eredményezheti. 2. Mennyi ideje van a fémtárgy eltemetve a talajban: A különféle vegyi anyagok a talajban korróziós hatással vannak a fémekre. Néhány fém gyorsabban rozsdásodik, mint mások. Egy modern cinket például nagyon gyorsan megtámadnak ezek a talajban levő vegyi anyagok, míg a réz és az ezüst sokkal jobban ellenáll ezeknek, és ez a hatását az aranyon alig észrevehető, vagy szinte egyáltalán semennyire sem. Mivel ezek a vegyi anyagok eszik a fémet, így azon rozsda keletkezik, ami felszívódik a környező talajban. Ez okozza azt, hogy talaj vezetőlépessé válik, és a fémtárgy jóval messzebbről észlelhető lesz a fémdetektorral, mint pár évvel korábban. 3. Akkora a keresett fém, mint egy tank: Minél nagyobb a fémes tárgy, annál könnyebben és mélyebb is ki lehet mutatni. Például, egy vödröt ki lehet mutatni sokkal könnyebben, mint egy érmet. Minél több fémes területetet érzékel egy fémkereső felülről, annál mélyebben lesz kimutatható.

9 4. A tárgyak alakja: Minden egyes fémtárgy egy részét a fémdetektor által kiadott jelnek tovább szállítja, továbbítja. Ily módon az objektumok úgy működnek, mint a kiegészítő antennák, és ennek következtében a formájuk fontossá válik. - gyűrű vagy hurok alakú tárgyak fekvő pozícióban a föld alatt, a legjobb eredményeket hozzák mérés szempontjából; - lapos vagy tál alakú objektumok hasonlóan könnyen észlelhetők; - rúd alakú tárgyakat, nagyon nehéz észlelni, ha vasból készültek, ezek felkutatására leginkább egy ferromágneses detektor ajánlott. Általánosságban elmondható a keresési mélységről: hogy a felszíni fémkeresők kisebb tárgyakat (pl. érem, gyűrű) max cm-ig képesek érzékelni, amely lehet, hogy csak 10, de lehet, hogy cm, a fenti viszonyok értelmében. A detektorok között vannak kissé gyengébb, és erősebb modellek, így a behatolási mélység egy erősebb és egy gyengébb detektor között akár % - kal is eltérhet, de semmi esetre sem többszöröse az egyik teljesítménye a másikénak. A piacon levő detektorok árai általában arányban vannak a teljesítményükkel, tudásukkal, megbízhatósággal. Melyik szonda a jobb, a kisebb vagy a nagyobb? Különböző formájú, méretű és munkaelvű keresőszondák léteznek. Azt, hogy milyen szondát használjunk, minden esetben az adott talaj és a keresett céltárgy fogja eldönteni. Sok esetben előfordulhat, hogy keresés közben lesz szükség a szonda kicserélésre. Az átlagos szondák kör, vagy ellipszis alakúak. Az ellipszis szondák keskenyebbek, így sokkal mozgékonyabbak szűkös helyeken, de nem is ez a főbb megkülönböztetőjük. Keskenyebbek, de mégis szinte azonos lefedettséget biztosítanak egy hasonló méretű koncentrikus szondával. Ugyanakkor a koncentrikus szondák, ásványokkal nem telített talajokon nagyobb érzékenységgel dolgoznak, nagyobb mélységben. Egy nagyobb méretű szonda nagyobb mágneses mezőt hoz létre, így nagyobb keresési mélység érhető el vele, de minden esetben ez szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk a keresett tárgyat. Hogyan dolgozik a diszkrimináció? A jobb szó talán erre a megkülönböztetés "megkülönböztethető." Minden, kisebb méretű fémtárgy analizálható a megkülönböztetés diszkriminátor által. A kisebb tárgyak a vezetőképességük szerint kerülnek osztályozásra egy fémdetektorral való mérés során. Az eredmény minden esetben a tárgy anyagától, formájától, súlyától, méretétől függ. Nagy tárgyak nem osztályozhatók, azok mind a jól vezető tartományban kerülnek kijelzésre. A legfontosabb, hogy rendelkeznek rosszul (vasak) és jól (nemesfémek) vezető tárgyak. Ezen belül, pl. a jól vezető fémek vegyesen kerülnek kijelzésre, a feljebb említett paraméterek szerint. Így az ólom, arany, ezüst, réz..egyformán a jól vezető tartományban lesznek kijelezve, de addig, amíg kézbe nem fogjuk, soha nem tudhatjuk, hogy arany-e vagy ólom, vagy ezüst a lokalizált nemesfém, hisz sok esetben előfordul, hogy egyezik egy ólomgolyó és egy aranygyűrű vezetőképessége. Ahogy lassan növeli a diszkriminálást, a kis darab fémes szemetet és földi ásványosodást figyelmen kívül hagyja a fémdetektor. Ahogy növeli a kizárást, úgy a körömnyi fémek, vasak, fólia, és még néhány jó cél (mint az arany gyűrűk és nikkelek) elutasításra kerülnek. A legjobb módja annak, hogy megtanulják a diszkrimináció működését, csináljon saját teszteket, különböző típusú, méretű és formájú fémekkel.

10 Mi az érzékenység szabályozó és hogyan használják? Az érzékenység szabályozás egy fémdetektoron valószínűleg a leginkább félreértett fogalom. Érzékenység szabályzása általában úgy történik, hogy a maximális szintet szeretnénk elérni a legnagyobb keresési mélység érdekében. Ez azonban nem mindig teszi lehetővé a maximálisan stabil és megbízható működést egy fémdetektornál. Használatához hasonlóan, gondoljon egy gázpedálra egy autón. Nem hajthat mindenhol teljes sebességgel. Tény, hogy kihelyezett sebességkorlátozások vannak a normális körülmények között. De mi a helyzet esőben, hóban, vagy akár nagy szél esetében? Természetesen, csökkentjük a sebességet. Hasonlóképpen, úgy kell beállítani a érzékenységet különböző körülmények között. Nehéz, ásványos talajnál, közeli transzformátorok estében, és a közeli rádióadók mind okai, hogy csökkentsük a érzékenységet. Bár lehet, hogy ez csekély mélység veszteséggel jár, lehet, hogy elveszít több jó célt, de ez a megoldás a rengeteg, felesleges, hamis jelzés elkerülése érdekében, amelyeket fémtárgyak hiányában is kaphatunk egy magas érzékenységi fokozaton. Miért használjon fejhallgatót? A fejhallgató nagymértékben csökkentheti a külső zajokat (szél, hullámok, forgalom, stb.) Összességében egy jó fejhallgató javítja a találatok számát nagyban csökkenti az időt amit felesleges ásással tölthet egy rosszul értelmezett jelzés miatt. A fejhallgató csökkenti figyelem elterelést és meghosszabbítja az akkumulátorok élettartamát. Mik azok a hamis jelek? Hamis jelek néha "fantom" jelek. Előfordulnak bármikor, amikor a detektor egy olyan fémre reagál, ami nem fémből van. Hamis jeleket a leggyakrabban okoznak a természetben előforduló vas-oxidok, mint például a magnetit és hematit. Ezen kívül hamis jelnek tűnhet, egy a diszkriminálás üzemmódban fogadott jel, amit a fémdetektor nem tud tökéletesen osztályozni, így ki is jelezné meg nem is. Amikor ilyen előfordul, kapcsoljuk ALL METAL, azaz minden fémet jelző üzemmódba a detektort, hogy pontosan lokalizálhassuk a talált fémtárgyat. További információért keresse a hivatalos magyarországi forgalmazót: Metector Kft. info@metector.hu Mobil: Tel: +36/ Fax: +36/ H-8296 Monostorapáti Gyártó: C.Scope International LTD Kingsnorth Technology Park Wotton Road, Ashford Kent TN23 6LN UK Made in England

White s Bullseye II kézi fémdetektor. 120mm BULLSEYE 2 ELECTRONIC PINPOINTING PROBE. Kezelési útmutató, felhasználói kézikönyv

White s Bullseye II kézi fémdetektor. 120mm BULLSEYE 2 ELECTRONIC PINPOINTING PROBE. Kezelési útmutató, felhasználói kézikönyv 120mm BULLSEYE 2 ELECTRONIC PINPOINTING PROBE Kezelési útmutató, felhasználói kézikönyv A műszer bemutatása, kapcsolói, funkciói: Bevezetés A White s 120mm-es érzékelője arra tervezett, hogy egy fémtárgy

Részletesebben

CS4MX Használati útmutató

CS4MX Használati útmutató CS4MX as n lati tmutat 19 CS4MX 20 6 21 Al ot r s e 18 1, Ki/Be, érzékenység(sens.) kapcsoló 2, Talajkiegyenlítés (GROUND) 3, Pinpoint/ Diszkrimináció 1(DISC 1)/ Diszkrimináció 2(DISC2) kapcsoló 4, All-Metal/

Részletesebben

White s Treasure Master kezelési útmutató. White s Treasure Master fémkereső detektor kezelési útmutató

White s Treasure Master kezelési útmutató. White s Treasure Master fémkereső detektor kezelési útmutató White s Treasure Master fémkereső detektor kezelési útmutató Bemutatás Köszönjük, hogy White s terméket választott! A White s Treasure Master a legújabb termékünk, pillesúlyú, könnyen kezelhető fémkereső

Részletesebben

UWEX 720C. Vízalatti fémkereső detektor. Használati útmutató

UWEX 720C. Vízalatti fémkereső detektor. Használati útmutató UWEX 720C Vízalatti fémkereső detektor Használati útmutató EBINGER PRÜF- UND ORTNUNGSTECHNIK GMBH HANSE STR. 13 D- 51149 GERMANY Felhasználás: Az EBINGER keresőkészülékeket 20 éves tapasztalattal gyártják

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv A Super THD rövid bemutatása Gratulálunk, hogy Ön a Garrett termékcsalád THD modelljét választotta! Ön gyorsan és egyszerűen elsajátíthatja fémdetektor kezelését, miután figyelmesen

Részletesebben

A Super Scanner-V rövid bemutatása. Felhasználói kézikönyv

A Super Scanner-V rövid bemutatása. Felhasználói kézikönyv A Super Scanner-V rövid bemutatása Felhasználói kézikönyv Gratulálunk, hogy Ön a Garrett termékcsalád Super Scanner -V modelljét választotta! Ön gyorsan és egyszerűen elsajátíthatja fémdetektor kezelését,

Részletesebben

Alapfogalmak: Tisztelt Ügyfelünk!

Alapfogalmak: Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi anyagot tájékoztató jelleggel állítottuk össze, fontos információkat tartalmaz a fémkereső műszerekről, használatukról, a típusokról. Az anyag rövid tartalma: - alapfogalmak

Részletesebben

RECON-PRO, AML1000 BEVETÉS - NORMÁL MŰKÖDÉS (SOP) Thursday, November 10, 11

RECON-PRO, AML1000 BEVETÉS - NORMÁL MŰKÖDÉS (SOP) Thursday, November 10, 11 RECON-PRO, AML1000 BEVETÉS - NORMÁL MŰKÖDÉS (SOP) BEVETÉS ELŐTTI BEÁLÍLTÁS 1. Telepek behelyezve, kapacitás ellenőrzés A: KI / Be kapcsoló 4 sípolás=teljes töltés 3 sípolás=75% 2 sípolás=50% 1 sípolás=cseréljen

Részletesebben

Elcometer Protovale 500. Fémkereső műszer. Használati útmutató

Elcometer Protovale 500. Fémkereső műszer. Használati útmutató Elcometer Protovale 500 Fémkereső műszer Használati útmutató Az Elcometer Protovale P500 fémkereső készülék a IEC801-2, EN55011 és BSEN55022-A-B mértékadó fejezetének értelmében lett tesztelve és megfelelt

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

FÉMDETEKTOR

FÉMDETEKTOR 10003493 10019079 FÉMDETEKTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Használati útmutató FÉMDETEKTOR, 20 CM VÍZÁLLÓ SZONDA, ÉRZÉKELÉSI TÁVOLSÁG 3 M

Használati útmutató FÉMDETEKTOR, 20 CM VÍZÁLLÓ SZONDA, ÉRZÉKELÉSI TÁVOLSÁG 3 M Használati útmutató 10000503 FÉMDETEKTOR, 20 CM VÍZÁLLÓ SZONDA, ÉRZÉKELÉSI TÁVOLSÁG 3 M Tisztelt vásárló, elsősorban gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el alaposan az egész használati

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató Beszerelés ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató LCD kijelző 1,5 m Szint 1 Biztonságos Zöld 1,1-1,4 m Szint 2 Biztonságos Zöld 0,8-1,0 m Szint 3 Riasztás Sárga 0,6-0,7 m Szint 4 Riasztás Sárga

Részletesebben

AMICO Külső szárnyaskapu hajtás 2db A18230 motorral (a leírásban a A1824 motor adatai is megtalálhatók!)

AMICO Külső szárnyaskapu hajtás 2db A18230 motorral (a leírásban a A1824 motor adatai is megtalálhatók!) AMICO Külső szárnyaskapu hajtás 2db A18230 motorral (a leírásban a A1824 motor adatai is megtalálhatók!) A vásárolt terméket csak megfelelő szakismerettel rendelkező, cégünk által felkészített szakember

Részletesebben

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünkkel Ön is elégedett lesz és hosszú ideig szolgálja majd Önt. Az útmutató

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és õrizze meg késõbbi áttekintésre is. Kérjük a szülõket vagy a terméket összeszerelõ

Részletesebben

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez TM-42200 Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az

Részletesebben

Szoba edzőgép

Szoba edzőgép Szoba edzőgép 10022302 10022301 Tisztelt vásárló, gratulálunk Önnek a Klarfit eszköz vásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

TM-73726 Szervó vezérlő

TM-73726 Szervó vezérlő TM-73726 Szervó vezérlő Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI TARTALOM BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 FUNKCIÓK... 3 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ... 4 KÖRNYEZETVÉDELEM... 4 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Kérjük, a termék

Részletesebben

Ébresztőóra. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 69380FV06XIII00GS

Ébresztőóra. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 69380FV06XIII00GS Ébresztőóra Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69380FV06XIII00GS Kedves Vásárlónk! Ez a színes ébresztőóra különösen halk kvarc óraszerkezettel rendelkezik, így nem zavarja gyermekét alvás

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EKCB07CAV Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A dokumentum bemutatása.

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKKUMULÁTOR TERHELHETŐSÉGI TESZTER 500A. INTERNET: www.uni-max.hu

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKKUMULÁTOR TERHELHETŐSÉGI TESZTER 500A. INTERNET: www.uni-max.hu Termék: AKKUMULÁTOR TERHELHETŐSÉGI TESZTER 500A Típus: 446500 Gyártás dátuma: Eladás dátuma, pecsét, aláírás: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak

Részletesebben

WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19.

WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19. WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19. Tartalom 1) Figyelmeztetés... 2 2) Műszaki adatok... 2 3) A gép leírása... 2 4) Üzembe

Részletesebben

EN: This Datasheet is presented by the manufacturer. Please visit our website for pricing and availability at ore.hu.

EN: This Datasheet is presented by the manufacturer. Please visit our website for pricing and availability at   ore.hu. EN: This Datasheet is presented by the manufacturer. Please visit our website for pricing and availability at www.hest ore.hu. Fém, feszültség és fa detektor 3 az 1-ben DM-902 Használati útmutató A készülék

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Q30 ventilátor használati útmutató

Q30 ventilátor használati útmutató Q30 ventilátor használati útmutató Fontos! Későbbi használat céljából őrizzük meg az útmutatót. Összeszerelés előtt mindenképp tanulmányozzuk át az útmutatót. utasítások Motor Tápkábel Biztosító anya Hátsó

Részletesebben

Tanuló zene-szék tanulóasztallal

Tanuló zene-szék tanulóasztallal K2832 Tanuló zene-szék tanulóasztallal Kérjük, őrizze meg ezt az útmutatót, mert fontos információkat tartalmaz, melyekre később is szüksége lehet. Működtetése 3 AA típusú elemet igényel (tartozék). Az

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági tanácsok, óvintézkedések Az edzőkerékpárt a maximális biztonság jegyében terveztük és készítettük el. Ettől függetlenül bizonyos biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

Multifunkciós fém és gerendakereső Multi detektor

Multifunkciós fém és gerendakereső Multi detektor Multifunkciós fém és gerendakereső Multi detektor WMV Plus Használati útmutató... 2 1. Numerikus kijelzés 2. Figyelmeztető hangjelzés gyenge elem esetén 3. Fa 4. Váltakozó feszültség 5. Fém 6. Fém érzékelési

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben

TM Fékezés és állomás vezérlő modul

TM Fékezés és állomás vezérlő modul TM-22272 Fékezés és állomás vezérlő modul Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás lépés 1 Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik.

Részletesebben

Kétsebességű varrógép

Kétsebességű varrógép Kétsebességű varrógép hu Használati útmutató - egyszerű cérnabefűzés és feltekerés - kétféle sebesség A használat előtt olvassa el figyelmesen az útmutatót. Fontos biztonsági figyelmeztetések 1. Az elemek

Részletesebben

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA Pocket Radio AE1506 1 AERIAL DIAL LENS TUNING BAND (FM/MW or LW) 2 VOLUME/ POWER OFF p BATTERY COMPARTMENT 2x R6/UM3/AA Minõségtanúsítás A garanciajegyen feltüntetett forgalombahozó vállalat a 2/1984.

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, a használatba vétel előtt, olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Elemek behelyezése 2x AA 1.5V elem 2x

Részletesebben

3-as szett ablak- és ajtóriasztó

3-as szett ablak- és ajtóriasztó 3-as szett ablak- és ajtóriasztó Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87763HB55XVI 2016-06 332031 / 332032 Biztonsági előírások Figyelmesen olvassa el a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

LED-es karácsonyfagyertyák

LED-es karácsonyfagyertyák OFF ON OFF ON LED-es karácsonyfagyertyák Termékismertető Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 71166AS5X6III 297 235 Biztonsági előírások Figyelmesen olvassa el a biztonsági előírásokat, és az esetleges sérülések

Részletesebben

WH-800 Nokia sztereó fülhallgató /2

WH-800 Nokia sztereó fülhallgató /2 WH-800 Nokia sztereó fülhallgató 9211099/2 2009 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Eredeti Nokia tartozékok (Nokia Original Accessories) logó a Nokia Corporation bejegyzett

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

Használati útmutató Tartalom

Használati útmutató Tartalom Használati útmutató Tartalom Általános ismertetés... 2 Belső akkumulátor tesztelése...2 Jármű indítása... 2 Belső akkumulátor töltése...2 Az akkumulátorra nincs garancia... 3 Javaslatok, figyelmeztetések...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4100 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt.

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt. BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. MEGJEGYZÉS: használata esetében lásd a 8. oldalt. Csatlakoztassa a szkimmer tömlőt () a szkimmer () alsó csatlakozójához. Az ábrán látható

Részletesebben

Mi 4K akciókamera vízálló tok

Mi 4K akciókamera vízálló tok Mi 4K akciókamera vízálló tok Xiaomi Mi 4K Action Cam Waterproof Housing Manual HU v1.0-1. oldal HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEVEZETÉS Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt

Részletesebben

Mindig az Ön rendelkezésére áll!

Mindig az Ön rendelkezésére áll! Mindig az Ön rendelkezésére áll! A termék regisztrációja és a rendelkezésre álló támogatás igénybevétele a következő weboldalon lehetséges: www.philips.com/welcome Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Kedves Ügyfelünk SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Gratulálunk, hiszen Ön minőségi, SpeedPower terméket választott. Cégünk

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

SUPERMASTER 230Vac, 24Vdc Elektromos láncos ablakmozgató motor

SUPERMASTER 230Vac, 24Vdc Elektromos láncos ablakmozgató motor SUPERMASTER 230Vac, 24Vdc Elektromos láncos ablakmozgató motor KIFELÉ NYÍLÓ ABLAKOK ABLAKPÁRKÁNNYAL ABLAKPÁRKÁNY NÉLKÜL BEFELÉ BUKÓ ABLAK TETŐABLAKOK ÉS KUPOLÁK Műszaki adatok: Táp 230Vac ± 10%, 50Hz 24Vdc±10%

Részletesebben

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP A berendezés elindítása előtt kérjük ismerkedjen meg részletesen az alábbi útmutatóval és őrizze meg az esetleges későbbi felhasználás céljából. www.lge.com

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

LED-es karácsonyfagyertyák

LED-es karácsonyfagyertyák OFF ON OFF ON LED-es karácsonyfagyertyák hu Termékismertető Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82315AS5X6V 2015-06 Biztonsági előírások Figyelmesen olvassa el a biztonsági előírásokat, és az esetleges sérülések

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

1PMC. 1 Phase Motor Control. H&M Elektronik Kft.

1PMC. 1 Phase Motor Control. H&M Elektronik Kft. 1PMC 1 Phase Motor Control H&M Elektronik Kft. 1 Phase Motor Control 1PMC Felhasználói Kézikönyv H&M Elektronik Kft. 1 Tartalom Biztonsági előírások... 3 Megfelelő használat... 4 Védelmi szint... 4 Tartozékok...

Részletesebben

SPC Filepecker - I(X) PAPÍR LYUKASZTÓ KEZELÉSI UTASÍTÁS

SPC Filepecker - I(X) PAPÍR LYUKASZTÓ KEZELÉSI UTASÍTÁS SPC Filepecker - I(X) PAPÍR LYUKASZTÓ KEZELÉSI UTASÍTÁS 2009.12.18. Tartalom 1) Figyelmeztetés... 2 2) Műszaki adatok... 2 3) A gép leírása... 2 4) Üzembe helyezés és beállítás... 3 5) Megsemmisítés...

Részletesebben

IK-EC8 RFID zárbetét használati, és szerelési útmutató

IK-EC8 RFID zárbetét használati, és szerelési útmutató IK-EC8 RFID zárbetét használati, és szerelési útmutató 1.1. A csomag tartalma Eszköz Darab Zárbetét 1 Mesterkártya 1 Felhasználói kártya 2 Mechanikus kulcs 2 Szerelési kulcs 1 1.2. Főbb jellemzők Megnevezés

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL Kezelési útmutató FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL VÁZLATOS MEGJELENÉS ÉS RENDELTETÉS 1. Sávkapcsoló 2. Kijelző 3. Órát beállító gomb 4. Tápkijelző 5. Kézi hordszíj 6. Megvilágítás

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató

Összeszerelési és kezelési útmutató Összeszerelés és kezelés útmutató Vakolat alá szerelt rádó 0315.. 1 Kezelés Kép 1: Kezelő elem A falba süllyesztett rádó funkcó a kezelő elem gombjaval kezelhetők: rövd nyomás kapcsolja be/k a rádót; hosszú

Részletesebben

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató H2O kád beépítési és karbantartási útmutató Köszönjük vásárlását és bizalmát termékünk iránt. Reméljük, sok éven át nagy megelégedettséggel tudja majd használni termékünket. Általános tudnivalók: - Beépítés

Részletesebben

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra!

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Honeywell D04FS Beépítési Útmutató Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Nyomásszabályzó szelep 1. Biztonsági előírások 1. Kövesse a beépítési útmutatót 2. A készüléket csak úgy szabad használni: -

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

Grillbegyújtó. Cikk sz.: GA 500

Grillbegyújtó. Cikk sz.: GA 500 Grillbegyújtó I/B Vált. 090130 Cikk sz.: GA 500 D 1 Csatlakozó vezeték 2 Fogantyú 3 Fűtőelem 4 Tartó 5 Fém jelölés SC GA 500-090130 Assembly page 2/16 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161

KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161 SZERELÉSI- ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS : KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161 HINTAVÁZ HINTA 01/07-1 - READ THIS FIRST!!! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Ha törött vagy hiányos a csomag tartalma,

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás 1. lépés Távolítsa el az összes védő elemet. 2. lépés Lassan csukja le a lapolvasó egységet. Figyelem!; a személyi sérülések elkerülése érdekében pontosan az ábrán bemutatott módon végezze

Részletesebben

LED-es gyertyák. Termékismertető. Tchibo GmbH D Hamburg 87505HB55XVI

LED-es gyertyák. Termékismertető. Tchibo GmbH D Hamburg 87505HB55XVI LED-es gyertyák hu Termékismertető Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87505HB55XVI 2016-06 Biztonsági előírások Figyelmesen olvassa el a biztonsági előírásokat, és az esetleges sérülések és károk elkerülése érdekében

Részletesebben

Ugró nyuszi. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88709AB2X1VII

Ugró nyuszi. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88709AB2X1VII Ugró nyuszi hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88709AB2X1VII 2016-11 Kedves Vásárlónk! Gyermeke imádni fogja új nyusziját! Amikor bekapcsolja, a nyuszi ugrál előre, mozgatja az orrát és

Részletesebben

Futópad Sportmann Abarqs BZ-201 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Futópad Sportmann Abarqs BZ-201 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Futópad Sportmann Abarqs BZ-201 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK 1. Fontos, hogy elolvassa ezt az egész kézikönyvet a berendezés felszerelése és használata előtt. A biztonságos és hatékony

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Ez a a hűtő-fagyasztószekrények bútorzatba való beépítésére vonatkozik és a szakemberek számára készült. A készülék beépítését az itt leírtak és a szerelési munkákra

Részletesebben

1106 Budapest, Gránátos u. 6. tel.: (+361) fax: (+361)

1106 Budapest, Gránátos u. 6. tel.: (+361) fax: (+361) 1106 Budapest, Gránátos u. 6. tel.: (+361) 433 1666 fax: (+361) 262 2808 FIGYELEM! Fontos telepítési és biztonsági utasítások! Olvassa el gondosan! Az AXO kapunyitó automatika feladata, hogy automatizáljon

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Használati útmutató ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben