Mennyibe kerül ez Önnek?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mennyibe kerül ez Önnek?"

Átírás

1 UNIQA Biztosító Zrt 1134 Budapest, Róbert Károly krt Gyöngyhalász utasbiztosítás búvároknak Ügyféltájékoztató

2 Gyöngyhalász Utasbiztosítás Búvároknak ügyféltájékoztató. (Az alábbi termékismertető nem váltja ki az UNIQA Biztosító vonatkozó biztosítási szerződési feltételeit, azoknak csupán magyarázata.) Fontosabb információk a Biztosítóról Az UNIQA Biztosító Zrt. európai hátterű biztosítótársaság, a legnagyobb osztrák biztosítócsoporthoz tartozik, melynek tevékenysége mintegy 150 évre nyúlik vissza. Az UNIQA csoport Ausztrián kívül többek között Magyarországon, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Svájcban, Szlovákiában, Szerbiában, Ukrajnában van jelen. Az UNIQA Biztosító Zrt. jogelődjei (a Colonia, AXAColonia majd az AXA Biztosító) révén 1991 óta van jelen a magyar biztosítási piacon. Hazánkban a hatodik legnagyobb biztosítótársaság, évi díjbevétele meghaladta a 34 milliárd forintot Biztosító főbb adatai: UNIQA Biztosító Zrt. Központi szervezete: 1134 Budapest, Róbert Károly krt Telefonszáma: (36 1) , Fax: (36 1) címe: Biztosításközvetítő főbb adatai ASP Magyarország Kft Budapest, Batthyány tér 5. cégjegyzék száma: Függő biztosításközvetítő, a biztosításközvetítésért felelős személy: Balázs Péter Telefonszám: (36 70) , Fax: (36 1) címe:

3 Biztosítási szolgáltatások táblázata Mit nyújt Önnek az UNIQA Biztosító Gyöngyhalász utazási biztosítása? Egészségügyi ellátás, költségtérítés baleset és betegség esetén : Balesetből eredő sürgősségi orvosi kezelés Betegségből eredő sürgősségi orvosi kezelés Beteg orvoshoz (speciális) szállítása, áthelyezése Beteglátogatás (hozzátartozóknak) Beteg külföldről történő hazaszállítása Holttest hazaszállítása Segítségnyújtás és költségtérítés váratlan helyzetekben : Keresés, mentés, kimentés Külföldi tartózkodás meghosszabbítása Kiskorú gyermek, család hazaszállítása Hozzátartozó értesítése, visszahívás utazásról Tolmácsszolgálat Jogi tanácsadás (ügyvédi költségek) Jogvédelem (óvadék, illeték, perköltség) Privát felelősségbiztosítás 24 órás telefonügyelet, segélyhívó, tanácsadó szolgálat Személyautó hazajuttatásában segítség (sofőrküldés) Autós segélyvonal információ Autómentő küldése Baleset következményeinek szolgáltatásai : Baleseti halál Baleseti rokkantság (100 % esetén) Útipoggyász eltulajdonítása vagy baleset miatti sérülése esetén : Útiokmányok pótlásának költsége Útipoggyász értékének térítése Mennyibe kerül ez Önnek? Egy személynek 13. napig összesen Egy személynek a 4. naptól kezdve naponta Egyéb tudnivalók Európán kívülre történő utazás esetén 65 év feletti utas esetén Választható biztosítási csomagok Standard Plusz Lux Ft Ft Ft Ft Ft A fedezet értékhatára Ft Ft Ft Igénybe vehető () adott értékhatárig Ft Ft Ft Ft Ft Ft A fedezet értékhatára Ft Ft A fedezet értékhatára Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Standard Plusz Lux 1080 Ft 360 Ft 50% 100% Ft 550 Ft 2 160Ft 720 Ft

4 I. Általános kérdések Mire jó az utasbiztosítás? Ha utazás, vagy búvárkodás során külföldön felmerült káresemény következik be egészségünkkel, poggyászunkkal, joghelyzetünkkel kapcsolatban, az utasbiztosítás 024 órán keresztül védelmet nyújt számunkra. Tanácsot ad, költséget vállal át, szakembert küld segítségünkre, vagy szakemberhez irányít bennünket. Ki lehet a szerződő? Szerződő az 14. életévét betöltött, magyarországi bejelentett lakhellyel rendelkező természetes személy, vagy devizabelföldi vállalkozás, aki az utasbiztosítást megköti, és a biztosítás díját megfizeti. Ki lehet a biztosított? Biztosított az a bejelentett magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély, aki 70 éven aluli, a sportág nemzetközi szövetsége a Búvár Világszövetség ill. a Magyar Búvár Szakszövetség (továbbiakban: MBSZ) Technikai Bizottsága által hivatalosan elismert búvárminősítéssel rendelkezik, vagy ezen szervezetek által elismert tanfolyamon, búvárminősítés megszerzése céljából vesz részt és ennek érdekében igazolható módon folytat víz alatti tevékenységet. Ki nem lehet biztosított? Nem lehet biztosított a tartósan külföldi szolgálatot teljesítő, külföldön tartósan munkát vállaló és vele kinttartózkodó családtagjai, az a külföldinek minősülő természetes személy, aki számára ezt a mindenkor érvényes devizajogszabályok nem teszik lehetővé és az állandó lakhelye szerinti országba utazik. Ki a segítségnyújtási szolgáltató? Az a jogi személy, amely a biztosítóval szerződéses kapcsolatban áll, amelyet a biztosító a segítségnyújtási szolgáltatások teljesítésére felkért, és amely a segítségnyújtási szolgáltatások vonatkozásában a biztosítót képviseli. Mely országokban nyújt a Biztosító vagy partnere segítségnyújtási szolgáltatásokat? A biztosítás Magyarország kivételével a világ összes országára érvényes. Milyen hosszú időre köthető meg a biztosítás? A biztosítás minimum 4 napra, és legfeljebb 90 napra köthető meg. Hogyan fizethető meg a biztosítási díj? Amennyiben a portálon, elektronikus úton (interneten) kötődik a biztosítás, online, fizethető dombornyomású bankkártyával. Ebben az esetben, a fizetés pillanatában már meg is kezdhető az utazás. Ha nincs erre lehetősé, kérhető házhozszállítás ez esetben a házhoz szállító cég alkalmazottjának kell fizetni készpénzben. Sportboltokban és ügynököknél is megvásárolható, melyek a portálon megtalálhatóak. Megjegyzés [NT1]: Ide érdemes egy legördülővel, vagy más módon elérhetővé tenni a listát. Persze előbb fel kell tölteni!

5 Lehetséges e díjvisszatérítés? Igen! Ha nem került felhasználásra, vagy az utazás korábban fejeződik be a tervezettnél, díjvisszatérítés kérhető személyesen, a kötvény bemutatásával. Mi a biztosító kockázatviselésének kezdete? Az az időpont, amelytől kezdve biztosítási védelmem életbe lép. Ez szerepel a kötvényen, online biztosításkötés esetén, az elektronikus módon megküldött igazoláson. Érvényességének feltétele a biztosítási díj megfizetése. Mit jelent a közlési kötelezettség? Abban az esetben, ha a biztosított orvosi segítségre szorul, szükséges minden olyan az egészségi állapotával kapcsolatos tényt feltárni, amely alapján a segítségnyújtási szolgáltató a legmegfelelőbb ellátást tudja nyújtani. Ha más biztosítónak is térítési kötelezettsége van balesettel, poggyászkárral kapcsolatban, fel kell oldani őket az erre vonatkozó titoktartási kötelezettségük alól, hogy meg tudjanak állapodni abban, melyik fél mennyit és mit fizet ki kárigénye kapcsán. Az MBSZ szeretné tudni, hogy regisztrált búvárjai az egyes országokban, milyen balesettel, egészségügyi panasszal fordultak orvoshoz, ezért ezt az információt a biztosító kiadja, név és lakcím megadás nélkül. II. A biztosító szolgáltatásaival kapcsolatos kérdések Mikor szolgáltat a biztosító? A szerződésben meghatározott időintervallumban a biztosító segítségnyújtási szolgáltatója a nap 24 órájában fogadja a hívásokat akár sürgősségi, akár egyéb esetről van szó. Mikor esedékes a kárkifizetés? A biztosító a jogosult részére fizetendő kártérítést a biztosítási szerződésben meghatározott összeghatároknak megfelelően, a kárrendezéshez szükséges összes dokumentum (az utolsó dokumentum) beérkezését követő 15 napon belül téríti meg. Milyen hosszú az elévülési idő, és honnan számítandó? A biztosításból eredő igények elévülési ideje 2 év. Az elévülési idő a biztosítási szolgáltatás esedékességétől számítandó. Mit jelentenek az utazás, a balesetbetegség és a súlyos megbetegedés kifejezések a szerződésben? Az utazás, amely Magyarország határát átlépi és az állandó lakóhelytől számított legalább 20 km távolságra esik. Baleset, betegség alatt azt kell érteni, ha a biztosított akaratán kívül, hirtelen fellépő külső mechanikus, vagy nyomásváltozás okozta, illetve vegyi hatás következtében a biztosított testi sérülést, egészségkárosodást szenved *. A súlyos megbetegedés akut megbetegedés, mely sürgős orvosi segítség, szakorvosi ellátás hiányában további egészségromlást okoz, halálhoz vezet. Azok a betegségek jelenségek nem tartozhatnak ide, amelyek az utazás előtt hat hónappal már ismertek voltak orvosi kezelést igényeltek. *Azok az események, amelyek egy éven belül halálhoz vezetnek, szintén a baleset, betegség kategóriába taroznak. Ki dönt arról, hogy milyen kezelése, milyen eljárás szükséges?

6 A , telefonszámokon kell minden káresetet bejelenteni, a bekövetkezéstől számított 24 órán belül. Csak a segélyhívó számon hívható orvosi ügyeletvezető hozhat döntést, orvosi szempontból a biztosító szolgáltatásának formájáról és fajtájáról. A biztosító csak ebben az esetben tud költséget átvállalni, a későbbiekben kártérítést fizetni. Egyéb esetekben is a segélyhívó számon hívható szolgáltató ad iránymutatást, vállal át egyes teendőket az adott esettel kapcsolatban. III. A Biztosító konkrét szolgáltatásai, melyek szükségszerűségéről, valamint azok módjáról kizárólag a biztosító dönt Mit jelent a Keresés, mentés, kimentés? Ha utazás, vagy a búvárkodás során káresemény miatt a biztosítottat keresni vagy menteni kell, akkor a biztosító megszervezi a lehető leghatékonyabb segítséget. A biztosító a kötvényben meghatározott mértékig átvállalja a költségeket, és fedezi a felkutatás és a legközelebb fekvő kórházig történő elszállítás igazolt költségeit is. Mit jelent a Külföldről való hazaszállítás? Ha utazás, vagy a búvárkodás során káresemény miatt azonnali betegszállításra szükséges, akkor a biztosító megszervezi a segélynyújtást, és átvállalja a költségeket. A biztosítási fedezet ilyen esetben kiterjed a speciális helikopteres, vagy repülőgépes betegszállításra is. Mit jelent a Szállítás áthelyezés céljával? A biztosító megszervezi az utazás, illetve búvártevékenység során a biztosított balesetével, vagy súlyos megbetegedésével kapcsolatos, orvosi szempontból szükséges másik kórházba, lakóhelyre, a lakóhelyhez legközelebbi kórházba történő átszállítást, átvállalja a bizonyíthatóan a betegséggel/sérüléssel, illetve a szállítással kapcsolatos egyéb felmerült költségeket. Mit jelent a Kiskorú gyermek, család hazaszállítása? Ha az utazás illetve búvártevékenység során a biztosítottal együtt utazó 14 éves kor alatti gyermek(ek)ről a biztosított magatehetetlensége, balesete, vagy súlyos megbetegedése következtében, sem a biztosított, sem a vele együtt utazó, vele közös háztartásban élő családtag nem tud gondoskodni, akkor a biztosító megszervezi, hogy a gyermeket kísérővel az állandó lakóhelyre hazaszállítsák Mit jelent az Orvosi kezelés költségei? Ha utazás, illetve búvár tevékenység során a biztosított balesete vagy súlyos megbetegedése következtében kórházi tartózkodás, hiperbár kamrai kezelés, járóbetegkezelés stb. válik szükségessé, akkor a biztosító megszervezi az orvosi kezelést, és az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket (orvosi vizsgálat, gyógyszer, ellátás) a kötvényben meghatározott összegig átvállalja. A biztosító nem köteles szolgáltatást nyújtani, ha a kezelés olyan betegségek illetve baleseti következmények miatt válik szükségessé, amelyek a külföldi tartózkodást közvetlenül megelőző hat hónapon belül orvosi kezelés vagy ellenőrzés alatt álltak. Ugyanez vonatkozik az esetleges terhességi panaszokra és a szülésre. Fogászati panasz esetén csak sürgősségi esetben ad fedezetet a biztosító foganként 150 Euróig, maximum 3 fog esetében.

7 Mit jelent a Beteglátogatás? Ha utazás, illetve búvár tevékenység során a biztosított balesete vagy súlyos megbetegedése következtében 10 napnál tovább tartó kórházi tartózkodás válik szükségessé, akkor a biztosító megszervezi egy személy utazását a kórházi tartózkodás helyszínére, és onnan vissza az állandó lakóhelyére. A biztosító ezen úti, és szállásköltséget a kötvényben meghatározott összegig átvállalja. Mit jelent a Tartózkodás meghosszabbítása? Ha utazás, illetve búvár tevékenység során a biztosított balesetet vagy súlyos megbetegedése következtében a biztosított állapota nem teszi lehetővé a megfelelő betegszállítást, és az állandó lakóhelyre való hazautazás nem kezdhető meg az eredetileg tervezett időpontban, akkor a biztosító megszervezi a további kinttartózkodást és biztosítja a szállást. Mit jelent az Utazás megszakítása/visszautazás? Ha utazást az előre eltervezett időpontnál korábban kell befejezni, mert a biztosított, vagy a vele közös háztartásban élő családtagja hirtelen, súlyosan megbetegszik, balesetet szenved, vagy elhalálozik, vagy mert jelentős vagyoni kár fenyeget, akkor a biztosító megszervezi az idő előtti hazautazást. A biztosító a kötvényben meghatározott összegig átvállalja az eredetileg tervezett visszautazás költségein túlmenően felmerülő, a visszautazással kapcsolatos többletköltséget. Amennyiben célhelyszínen hirtelen háború, belső zavargás tör ki, vagy természeti katasztrófa következik be és ezáltal korábban haza kell térni a tervezettnél, a hazaérkezést követően a biztosító Ftig megtéríti hazautazás költségeit. Ebben az esetben a biztosító nem tudja garantálni az utazás megszervezését, e bejelentési kötelezettség ekkor is terheli a biztosítottat. Mi jelent a Hivatalos iratok újbóli beszerzése? Az utazás során megsemmisült, ellopott, elveszett hivatalos iratok, amelyek a biztosított utazásának a folytatásához nélkülözhetetlenek. A biztosító segítséget nyújt az iratok újbóli beszerzéséhez. Az újbóli beszerzés költségeit a kötvényben meghatározott összegig a biztosító megtéríti. Mit jelent a Jogi tanácsadás? (A évi LX. tv. A továbbiakban: Bit.) A biztosító intézetekről és a biztosítási tevékenységről (Bit) 103. ) értelmében.) A biztosító jogi tanácsadást szervez meg a biztosított részére, amennyiben magán jellegű külföldi utazása illetve búvárkodása során a biztosítási szolgáltatással vagy az ellene indított hatósági eljárással kapcsolatban válik szükségessé. A tanácsadó első tanácsadásával kapcsolatban külföldön felmerülő költségeket a kötvényben meghatározott összegig a biztosító megtéríti. Mi jelent az Óvadék? Amennyiben külföldi utazás illetve búvárkodás során szabálysértés vagy gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vádjával eljárás indul a biztosított ellen, a biztosító a kötvényben meghatározott összeg mértékéig vállalja a terhére megállapított óvadék vagy hasonló biztosíték megfizetését. Az óvadékot, a kifizetéstől számított 6 hónapon belül a biztosító részére vissza kell fizetni.

8 Mit jelent a Visszahívás utazásról? Ha a biztosítottal közös háztartásban élő családtag vagy közeli hozzátartozójának a halála, hirtelen súlyos megbetegedése vagy vagyonának jelentős mértékű károsodása miatt szükségessé válik a biztosított személy külföldi utazásáról való visszahívása, a biztosító a közeli hozzátartozó írásbeli kérésére megteszi a szükséges intézkedéseket, a célnak megfelelő eszközt kiválasztja, és 100%ig átvállalja az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket. Mit jelent a privát felelősségbiztosítás? Amennyiben Biztosított személy külföldi tartózkodása, illetve búvártevékenysége során, gondatlanul más személynek balesetet okoz, mely alapján Biztosított ellen kártérítési igényt nyújtanak be, a biztosító átvállalja a számlával igazolt gyógyászati (fogászati, sebészeti, kórházi, röntgen, betegszállítási, ápolási) és temetkezési, illetve kifejezetten a búvárkodással összefüggésben keletkezett dologi kárral kapcsolatos költségeket, amennyiben a Magyar Köztársaság törvényei szerint is kártérítésre kötelezhető a Biztosított. A fedezet érvényes azokra a jogérvényesítési eljárásokra, amelyek a búvárképzési tanfolyamok, technikai/tudományos tevékenységek, önkéntes és rekreációs búvártevékenységek során merülnek fel. A kockázatvállalás kiterjed mind a vezetett és/vagy szervezett merülésre, figyelembe véve azokat a kereseteket, amelyeket harmadik fél nyújt be a biztosított ellen a szerződésen kívül eső károk miatt. Mit jelent a Tolmácsszolgálat? A biztosító vállalja, hogy külföldi utazás, illetve búvárkodás, során a biztosítottnak a biztosítási szolgáltatással vagy az ellene indított hatósági eljárással kapcsolatban tolmácsot bocsát rendelkezésére. Az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket a kötvényben meghatározott összegig a biztosító viseli. Mit jelent a baleseti halál és a maradandó rokkantság? Baleseti halál esetén a biztosító a kötvényben megjelölt összeget fizeti az elhunyt ügyfél számára. Ha az ügyfél olyan súlyos balesetet szenved, amelynek következtében legalább 50%os, maradandó rokkantság áll be, annak mértékétől függően a biztosító kártérítést fizet. A rokkantság mértékét meghatározó táblázat a feltételben található. Mit jelent a poggyászbiztosítás és mire terjed ki? A biztosító vállalja, hogy a biztosított személy úti poggyászának ellopása, elrablása, balesetből, elemi kárból eredő megsemmisülése esetében a keletkezett kárt a kötvényben meghatározott összeg mértékéig megtéríti. A búvárkodáshoz elengedhetetlen kellékek (légzőautomata, búvárkomputer, búvármellény) esetében a biztosító a poggyászbiztosítási összeg 50%áig fedezet vállal. Az 50%os mérték a poggyászbiztosítás térítési összegében benne foglaltatik. Ez alapján, a három módozatnak megfelelően a búvárfelszerelés az alábbi mértékig áll védelem alatt: 1. Gyöngyhalász Standard: Ft fedezet a búváreszközökre 2. Gyöngyhalász Plusz: Ft fedezet a búváreszközökre 3. Gyöngyhalász Lux: Ft fedezet a búváreszközökre Milyen eszközökre, tárgyakra nem terjed ki poggyászbiztosítás? Az alábbi tárgyakra: ékszerek (ideértve a karórát)

9 nemesfémek, drágakövek gyűjtemények művészeti alkotások fizetőeszköz, fizetést helyettesítő bármilyen eszköz (ideértve a készpénzt, bankkártyát, csekket, bármilyen szolgáltatás igénybevételére jogosító utalványt, bérletet, menetjegyet) értékpapír, takarékbetét szőrme okmányok sporteszközök műszaki cikkek (különösen: videokamera, (digitális) fényképezőgép, laptop, palmtop, mobiltelefon, menedzser kalkulátor) hangszerek munkavégzés céljára szolgáló eszközök poggyászt tároló eszközökre (bőrönd, táska stb.) nem terjed ki a poggyászbiztosítás! Milyen további esetekben tagadhatja meg a segítségnyújtást, szolgáltatást, kártérítést a biztosító? (A biztosító mentesülése, kizárások) Főszabály: Semmi esetben sem tagadja meg a segítségnyújtást a biztosító! Tanácsot, útbaigazítást minden esetben ad. 1. Poggyász esetében: A poggyász elvesztése, elhagyása, őrizetlenül hagyásából eredő eltűnése esetén. A gépjármű kívülről látható részéből, utastérből (beleértve a kesztyűtartót is) való eltulajdonítás esetén. A gépjármű le nem zárt merev burkolatú csomagteréből való eltulajdonítás esetén. A gépjármű nem merev burkolatú csomagteréből való eltulajdonítás esetén. A gépjármű csomagteréből való eltulajdonítás, abban az esetben, ha a csomagtérbe történő erőszakos behatolás nem egyértelműen bizonyított. Éjszaka (22 óra és reggel 6 óra között), illetve a szálláshely elfoglalása után őrizetlen gépjármű feltöréséből eredő eltűnés esetén. Kempingezéskor a nem a hatóságilag kijelölt kemping helyen bekövetkezett eltulajdonítás (vadkemping) esetén. 2. Az egyéb szolgáltatások esetében: Ha a biztosított megszegi az MBSZ mindenkor érvényben lévő merülési szabályzatát, illetve a merülésre vonatkozó helyi előírásokat. Ipari búvártevékenység végzésére, pl.: víz alatti hegesztés, szerelés és egyéb munkálatokra Ha biztosítási esemény következtében felmerülő költségek más teljesítési kötelezett (más biztosító) által megtérülnek (pl. országok közötti szerződés, társadalombiztosítás, másik biztosítás felelősség, utazási biztosítás), kivételt képez a balesetbiztosítás; amennyiben a biztosító a kárt megtérítette, őt illetik meg azok a jogok, amelyek a biztosítottat illették meg a kárért felelős személlyel szemben, kivéve, ha ez a biztosítottal közös háztartásban élő hozzátartozó Ha biztosítási eseményt a szerződő illetve a biztosított jogellenes, szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartása idézte elő, különösen: a) a biztosított gyógyszeres, kábítószeres vagy alkoholos állapotával közvetlen okozati összefüggésben b) vezetői engedély nélküli gépjárművezetés közben c) szándékosan elkövetett súlyos bűncselekménnyel összefüggésben e) szándékos bűncselekmény elkövetése vagy annak kísérlete során, azzal összefüggésben

10 A biztosító kockázatviselése ellenkező kikötés hiányában nem terjed ki azon károsító eseményekre melyek összefüggésben állnak az alábbiakkal: Motor nélküli és motoros repülőgépekkel, repülő szerkezetekkel, sárkányrepülővel, mindenfajta ejtőernyős ugrás során, valamint repülőgép személyzeteként elszenvedett baleset. Gyógykezelés vagy gyógyászati beavatkozás miatt bekövetkező egészségkárosodásokra (kivéve, ha annak igénybevételére a szerződés hatálya alá tartozó baleseti esemény miatt volt szükség). Hasi vagy altesti sérvre (megemelésre), ha az balesettel nincs okozati összefüggésben. Porckorong sérülésekre, továbbá nem baleseti eredetű vérzésekre és agyvérzésre. versenyen, csúcsdöntési kísérleteken való indulás a jogszabály szerint ionizálónak minősülő sugárzás közvetlen vagy közvetett hatása, nukleáris energia, harci cselekmények, polgárháború, belső zavargások, országok közötti háború, terrorcselekmények, ide nem értve az Utazás megszakítása/visszautazás részben tárgyalt eseteket biológiai fegyver által okozott cselekmények természeti katasztrófa a biztosított bármely elmebeli rendellenessége felmerülő nemvagyoni kár a terhességgel (annak bármely szakaszával) kapcsolatban bekövetkező biztosítási események napégés, hőguta, kihűlés, fagyás a biztosított személy azon betegségeinek eredményeként bekövetkező biztosítási esemény, mely betegség az utazás megkezdését megelőző hat héten belül lépett fel, és/vagy az utazás megkezdése előtt fennállt. az országos, nemzetközi sportversenyeken való részvétel különösen kockázatos sporttevékenység, hobby (extrém sport), mint különösen a barlangászat ( nem ide értve a barlangi merülést melynek során fennáll a biztosító szolgáltatásikártérítési kötelezettsége), szikla és hegymászás, bungee jumping, valamint a motoros meghajtású szárazföldi, vízi, vagy motoros vagy, motor nélküli légi járművek használatával járó, rendkívüli felkészültséget és tudást feltételező sportágak űzése közben bekövetkezett biztosítási esemény, szigonypuskával kapcsolatos sérülések, események, fegyveres szolgálat során, a fegyver viselésével, fegyverhasználatával összefüggésben álló esemény. IV. Irányadó jog A biztosítási szerződésre vonatkozó kérdésekben a magyar Polgári Törvénykönny, illetve a hatályos magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók. Illetékes bíróság A biztosítási szerződésből eredő jogvitákban kizárólagos illetékességgel a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelkezik. V. A biztosító titoktartási kötelezettsége A biztosítót a évi LX. Tv. alapján biztosítási titoktartási kötelezettség terheli. A biztosító titoktartási kötelezettsége az ügyfele adatainak vonatkozásában a következő szervezetekkel, hatóságokkal szemben nem áll fenn:

11 a feladatkörében eljáró felügyelettel, a hivatkozott törvényben rögzített esetekben a nyomozó hatóság vezetőjével, valamint az ügyészséggel, büntetőügyben, valamint csődeljárás, illetve felszámolási eljárás ügyében eljáró bírósággal, hagyatéki ügyben eljáró közjegyzővel, adóügyben, ha az adóhatóság felhívására a biztosítót törvényben meghatározott körben nyilatkozattételi kötelezettség, illetve ha a biztosítási szerződésből eredő adókötelezettség alá eső kifizetésből törvényben meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség terheli, versenyfelügyeleti feladatkörében eljáró Gazdasági Versenyhivatallal, a hivatkozott törvényben rögzített esetekben más biztosítótársaságokkal, a feladatkörében eljáró gyámhatósággal, az egészségügyről szóló évi CLIV. Törvény 108 (2) bekezdésében foglalt egészségügyi hatósággal. A biztosító, a biztosításközvetítő, a biztosított szerződő személyes adatait annak hozzájárulásával jogosult kezelni. Különleges személyes adatok kezeléséhez a személyes adatok külföldi adatkezeléséhez, illetőleg a biztosítási feladatok ellátása érdekében esetlegesen igénybevett más cégek részére való átadásához a biztosított, a szerződő, a károsult írásbeli hozzájárulására van szükség. A biztosított, a szerződő, a károsult személyes adatairól jogosult tájékoztatás kapni, kérésére adatait a biztosító nyilvántartásában módosíthatja. VI. A fogyasztói panaszokkal foglalkozó szerv UNIQA Biztosító Zrt. központi szervezete: 1134 Budapest, Róbert Károly krt Telefonszáma: (36 1) , Fax: (36 1) címe: Felügyeleti szerve: Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (1013 Budapest, Krisztina krt.39.

Feltétel. Travel Help utazási biztosítás

Feltétel. Travel Help utazási biztosítás UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70 74. Tel.: +36 1/20/30/70 5445-555 Fax: +36 12386-060 Travel Help utazási biztosítás Feltétel 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Jelen feltételek érvényesek

Részletesebben

Feltétel. Szuper-G + utasbiztosítás. több szerződéssel rendelkezik, a biztosító legfeljebb egy szer ző dés alapján nyújt szolgáltatást.

Feltétel. Szuper-G + utasbiztosítás. több szerződéssel rendelkezik, a biztosító legfeljebb egy szer ző dés alapján nyújt szolgáltatást. UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Róbert K. krt. 70 74. Tel.: +36 1 5445-555 Fax: +36 12386-060 Szuper-G + utasbiztosítás Feltétel 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Jelen feltételek érvényesek az UNIQA Biztosító

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Szer zô dé si fel té te lek a Raiffeisen Bank Zrt. ál tal ki bo csá tott bank kár tyá val ren del ke zôk kül föl di uta zá sá ra szó ló biz to sí tá sá hoz 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Jelen feltételek érvényesek

Részletesebben

Feltétel. Jeti utasbiztosítás hódeszkásoknak és a téli sportok kedvelôinek

Feltétel. Jeti utasbiztosítás hódeszkásoknak és a téli sportok kedvelôinek UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70 74. Tel.: +36 1/20/30/70 5445-555 Fax: +36 12386-060 Jeti utasbiztosítás hódeszkásoknak és a téli sportok kedvelôinek Feltétel 1. ÁL TA LÁ NOS

Részletesebben

Szabadidô & kikapcsolódás. Szuper-G+ utasbiztosítás sízôknek és a téli sportok kedvelôinek

Szabadidô & kikapcsolódás. Szuper-G+ utasbiztosítás sízôknek és a téli sportok kedvelôinek Szabadidô & kikapcsolódás Szuper-G+ utasbiztosítás sízôknek és a téli sportok kedvelôinek Mit nyújt Önnek a Szuper-G + utazási biztosítás? Egészségügyi ellátás és költségtérítés baleset vagy betegség esetén

Részletesebben

UNION-Retúr utasbiztosítás Biztosítási Feltételek

UNION-Retúr utasbiztosítás Biztosítási Feltételek UNION-Retúr utasbiztosítás Biztosítási Feltételek Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. (továbbiakban: Biztosító) az UNION-Retúr utasbiztosítás feltételei alapján arra vállal kötelezettséget,

Részletesebben

- felmerült problémája - tartózkodási helyének címe

- felmerült problémája - tartózkodási helyének címe K&H biztostárs tengeren túli utazási segítségnyújtás és biztosítás szolgáltatási táblázata szolgáltatás alap emelt ideál sürgősségi egészségügyi költségek: - baleset esetén 75 000 USD 150 000 USD 300 000

Részletesebben

- felmerült problémája - tartózkodási helyének címe

- felmerült problémája - tartózkodási helyének címe K&H biztostárs utazási segítségnyújtás és biztosítás szolgáltatás alap csomag emelt csomag ideál csomag sürgősségi egészségügyi költségek: - baleset esetén 50 000 USD 100 000 USD 220 000 USD - betegség

Részletesebben

- felmerült problémája - tartózkodási helyének címe

- felmerült problémája - tartózkodási helyének címe K&H biztostárs hosszú külföldi út utazási segítségnyújtás és biztosítás szolgáltatási táblázata szolgáltatás alap emelt ideál sürgősségi egészségügyi költségek: - baleset esetén 35 000 USD 75 000 USD 150

Részletesebben

UNION-Magyar Telekom Csoportos Utas Biztosítási Feltételek

UNION-Magyar Telekom Csoportos Utas Biztosítási Feltételek UNION-Magyar Telekom Csoportos Utas Biztosítási Feltételek A biztosító a jelen biztosítási feltételek alapján arra vállal kötelezettséget, hogy a szerződő által megfizetendő biztosítási díj ellenében a

Részletesebben

Utazási Biztosítási Feltételek

Utazási Biztosítási Feltételek Utazási Biztosítási Feltételek az Erste Bank Hungary Zrt. által kibocsátott bankkártyákhoz Jelen biztosítási feltételek (továbbiakban: feltételek) alapján az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Részletesebben

Utasbiztosítási feltételek. AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe

Utasbiztosítási feltételek. AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe Utasbiztosítási feltételek AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe Opcionális utasbiztosítás szolgáltatásai Biztosítási összegek/biztosított (Ft) Világ Egyéni, Világ Családi Külföldön felmerülő orvosi

Részletesebben

UTAZÁSI GARANCIA BIZTOSÍTÁS SZERZÔDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

UTAZÁSI GARANCIA BIZTOSÍTÁS SZERZÔDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere UTAZÁSI GARANCIA BIZTOSÍTÁS SZERZÔDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A biztosítás terjedelme Az Utazási Garancia Biztosítási szerzôdés jelen feltételek

Részletesebben

UTAZÁSI GARANCIA SPORTBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

UTAZÁSI GARANCIA SPORTBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere UTAZÁSI GARANCIA SPORTBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Jelen Utazási Garancia Sportbiztosítás Általános Szerződési Feltételek az egyes módozatokra

Részletesebben

Aegon Világlátó utasbiztosítás Szerződési feltételek

Aegon Világlátó utasbiztosítás Szerződési feltételek Aegon Világlátó utasbiztosítás Szerződési feltételek Hatályba lépés időpontja: 2014. november 1. 1. A SZERZŐDÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ SZEMÉLYEK Biztosító: Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (1091 Budapest,

Részletesebben

Budapest Bank utaskötvény szolgáltatásai BI850 / 20150302. Szolgáltatások Bázis 5 Komfort 10 Prémium 50

Budapest Bank utaskötvény szolgáltatásai BI850 / 20150302. Szolgáltatások Bázis 5 Komfort 10 Prémium 50 Szolgáltatások Bázis 5 Komfort 10 Prémium 50 Külföldön felmerülő sürgősségi orvosi költségek megtérítése Maximum térítési összeg (Ft) megbetegedés esetén 5 000 000 10 000 000 50 000 000 baleset és a baleset

Részletesebben

PANNÓNIA BANKKÁRTYA UTASBIZTOSÍTÁS

PANNÓNIA BANKKÁRTYA UTASBIZTOSÍTÁS PANNÓNIA BANKKÁRTYA UTASBIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. A SZERZŐDÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ SZEMÉLYEK Biztosító: CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (1033 Budapest, Flórián tér 1.) Cégjegyzékszám:

Részletesebben

UTAZÁSI GARANCIA BIZTOSÍTÁS SZERZÔDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

UTAZÁSI GARANCIA BIZTOSÍTÁS SZERZÔDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere UTAZÁSI GARANCIA BIZTOSÍTÁS SZERZÔDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A biztosítás terjedelme Az Utazási Garancia Biztosítási kár- és összegbiztosítási

Részletesebben

MKB Bank Zrt. által kibocsátott bankkártyával rendelkezők külföldi utazására szóló csoportos utasbiztosítás

MKB Bank Zrt. által kibocsátott bankkártyával rendelkezők külföldi utazására szóló csoportos utasbiztosítás www.allianz.hu MKB Bank Zrt. által kibocsátott bankkártyával rendelkezők külföldi utazására szóló csoportos utasbiztosítás Csoportos utasbiztosítás Ügyfél-tájékoztató és szerződési feltételek 1/25 Ügyfél-tájékoztató

Részletesebben

Mit nyújt Önnek a Chartis Travel Guard utasbiztosítás?

Mit nyújt Önnek a Chartis Travel Guard utasbiztosítás? Mit nyújt Önnek a Chartis Travel Guard utasbiztosítás? Click here for English Az AIG Hungary biztosítóról Jelen feltételek (a továbbiakban: Utasbiztosítási Feltételek) szerinti biztosítási fedezetet az

Részletesebben

CLASSIC, PREMIUM és PRIVILEG SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS BIZTOSÍTÁS szabályzata Kiegészítõ Balesetbiztosítással és Sportbaleset és sporteszköz biztosítással

CLASSIC, PREMIUM és PRIVILEG SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS BIZTOSÍTÁS szabályzata Kiegészítõ Balesetbiztosítással és Sportbaleset és sporteszköz biztosítással CLASSIC, PREMIUM és PRIVILEG SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS BIZTOSÍTÁS szabályzata Kiegészítõ Balesetbiztosítással és Sportbaleset és sporteszköz biztosítással Jelen szabályzati pontok a Classic, Premium és Privileg

Részletesebben

Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás

Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás Jelen szabályzati pontok a Classic, Premium és Privileg segítségnyújtás és biztosítás, a Kiegészítõ Balesetbiztosítás, a Sportbaleset és sporteszközbiztosítás, valamint a Privilég Plusz útlemondási biztosítás

Részletesebben

Kiegészítõ Balesetbiztosítás Sportbaleset és sporteszközbiztosítás. Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás

Kiegészítõ Balesetbiztosítás Sportbaleset és sporteszközbiztosítás. Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás Atlasz-CLASSIC, Atlasz-PRÉMIUM és Atlasz-PRIVILEG SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS BIZTOSÍTÁS szabályzata Kiegészítô Balesetbiztosítással és Sportbaleset és sporteszköz biztosítással, valamint Classic Plusz, Családi

Részletesebben

Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás

Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás CLASSIC, PRÉMIUM és PRIVILEG SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS BIZTOSÍTÁS szabályzata Kiegészítõ Balesetbiztosítással és Sportbaleset és sporteszköz biztosítással valamint Classic Plusz, Családi Classic Plusz, Prémium

Részletesebben

Utazási biztosítás Ügyfél-tájékoztató, Hasznos tudnivalók <ÜFTK212> Utasbiztosítás Különös Feltételek

Utazási biztosítás Ügyfél-tájékoztató, Hasznos tudnivalók <ÜFTK212> Utasbiztosítás Különös Feltételek <UTKF212> Utazási biztosítás Ügyfél-tájékoztató, Hasznos tudnivalók Utasbiztosítás Különös Feltételek Alkalmazandó: 2011.06.01-től Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük bizalmát, hogy biztosítási szerződésének

Részletesebben

Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás

Sportbaleset és sporteszközbiztosítás Személyi felelôsségbiztosítás CLASSIC, PRÉMIUM és PRIVILEG SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS BIZTOSÍTÁS szabályzata Kiegészítõ Balesetbiztosítással és Sportbaleset és sporteszköz biztosítással valamint Classic Plusz, Családi Classic Plusz, Prémium

Részletesebben

ERASMUS UTASBIZTOSÍTÁS

ERASMUS UTASBIZTOSÍTÁS ERASMUS UTASBIZTOSÍTÁS Európai Utazási Biztosító Zrt. Általános Információ EUB ügyfélszolgálat: 1132 Budapest, Váci út 36-38. Tel.: +36 1 452 3580 www.eub.hu ugyfelszolgalat@eub.hu EUB-Segítségnyújtás

Részletesebben

Poggyászbiztosítás (Classic, Prémium, Privileg esetében) Jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás (Prémium, Privileg módozatnál)

Poggyászbiztosítás (Classic, Prémium, Privileg esetében) Jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás (Prémium, Privileg módozatnál) Atlasz-CLASSIC, Atlasz-PRÉMIUM és Atlasz-PRIVILEG SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS BIZTOSÍTÁS szabályzata Kiegészítô Balesetbiztosítással és Sportbaleset és sporteszköz biztosítással, valamint Classic Plusz, Családi

Részletesebben

Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42

Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42 Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe 1146 Budapest, Hermina út 17. Telefon: (06 40) 200 521, fax: (06 1) 461 0624 Adószám: 22157629-1-42 UTASBIZTOSÍTÁS MOTORKERÉKPÁROSOKNAK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI

Részletesebben

Ügyféltájékoztató és Biztosítási feltétel-csomag az Astra Iránytű Utasbiztosítási termékhez

Ügyféltájékoztató és Biztosítási feltétel-csomag az Astra Iránytű Utasbiztosítási termékhez Ügyféltájékoztató és Biztosítási feltétel-csomag az Astra Iránytű Utasbiztosítási termékhez Tartalom Utasbiztosítás Általános Feltételek (AUBÁF013)... 7 Általános rendelkezések... 7 Szerződés alanyainak

Részletesebben