BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/1993. (VI. 24.) r e n d e l e t e A ZAJVÉDELEMRİL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/1993. (VI. 24.) r e n d e l e t e A ZAJVÉDELEMRİL"

Átírás

1 BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/1993. (VI. 24.) r e n d e l e t e A ZAJVÉDELEMRİL (A 34/2000. (X. 27.) KT, a 13/2002. (V. 31.) KT, a 18/2004. (VI. 25.) és a 30/2004. (VIII. 27.) rendeletekkel módosított) EGYSÉGES SZERKEZETBEN A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv. 46. (1) bekezdésének C pontja, illetve a zaj- és rezgésvédelemrıl szóló 12/1983. (V. 12.) MT számú rendelet, valamint a zaj-és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 8/2002. (III. 22.) KöM-EüM rendelete alapján a következı rendelet kerül megalkotásra: Értelmezı rendelkezések 1.. (1) Zaj (környezeti zaj): olyan nemkívánatos, zavaró, kellemetlen hang, amely az embert tevékenységében zavarja, illetve a zajtól védendı létesítmény rendeltetésszerő használatában gátolja (2) Veszélyes mértékő zaj: a levegınek az emberi környezetben észlelhetı olyan mértékő és minıségő nyomásingadozása, amely meghaladja a megengedett zajterhelési (zajimissziós), illetıleg zajkibocsátási (zajemissziós) határértékeket (3) Nem mérhetı veszélyes mértékő zaj: olyan veszélyes mértékő zaj, amelyre jellegénél fogva zajkibocsátási határértéket elıírni nem lehet, vagy a zajhatás azonos körülmények között nem ismételhetı, de érzékszervi észleléssel megállapíthatóan az emberek nyugalmát nagy mértékben zavarja (4) Zajterhelési határérték: védett épületek homlokzata elıtt és védett területek határán, a zajforrástól származó környezeti zaj megengedett egyenértékő A-hangnyomásszintje (db (A)) (5) Zajkibocsátási határérték: az egyes zajforrásokra, a zajterhelési határérték teljesülése érdekében elıírt, megengedett mértékő A-hangnyomásszint (db (A))

2 2 (6) Zajforrás: minden olyan rendeltetésszerően használt hangosító berendezés, zajkeltı eszköz vagy tevékenység, amely a környezetben észlelhetı zajhatást okoz (pl: hangosító berendezés, élızene, üzemelı gépi berendezések) (7) E rendelet alkalmazásában alkalomszerően megrendezett esemény az, amelynek gyakorisága ugyanabban a létesítményben nem haladja meg az évi négy alkalmat. 2.. Ezen rendelet hatálya kiterjed Békés Város belterületén mőködı vagy létesítendı, 2. számú mellékletben felsorolt vagy ahhoz hasonló szolgáltató tevékenységre és zajforrásnak minısülı berendezésre, eszközre. 3.. (1) Az e rendelet hatálya alá tartozó tevékenység úgy folytatható, illetve zajt elıidézı új üzemi létesítményt, berendezést technológiát, telephelyet és egyéb helyhez kötött külsı zajforrást csak oly módon szabad tervezni, létesíteni, üzembe helyezni, meglevıt bıvíteni, felújítani, korszerősíteni, valamint építési munkát végezni, hogy azok rendeltetésszerő használata, illetıleg az építési munka végzése során keletkezı zaj a rendelet a rendelet 3. számú mellékletében foglalt zajterhelési határértéket nem haladhatja meg. (2) A i idıszak alatt óra, az éjszakai idıszak alatt óra közötti idıben értendı. (3) Alkalmi kulturális, szórakoztató, vendéglátó, sport-, reklámcélú, közösségi, továbbá minden hangosítást igénylı rendezvénytıl származó zajterhelésre a környezetvédelmi hatóság az üzemeltetınek, illetve a rendezvény szervezıjének szakértıi véleménnyel alátámasztott kérelmére meghatározott idıtartamra a rendelet 3. számú melléklet A.) pontjában szereplı zajterhelési határértékhez képest eseti túllépést engedélyezhet, amelynek mértéke legfeljebb 10 db lehet. (4) A vendéglátó üzletek nem eseti jellegő kitelepítésekor közterületen zeneszolgáltatás 22, kiszolgálás 23 végezhetı, a közterületi vendéglátás üzleti körülményeit 24 meg kell szüntetni. 4.. (1) A rendelet 3. számú mellékletének A., B., C. pontjában a zajtól védendı területeken meghatározott zajterhelési határértékeknek a.) az épületek (épületrészek) külsı környezeti zajtól védendı azon homlokzata elıtt, melyen legfeljebb 45 db beltéri zajterhelési határértékő helyiség nyílászárója van, az egyes épületszintek padlószintje felett 1,5 m magasságban a nyílászáró általában 2 m-re,

3 3 aa) ha a nyílászáró és a zajforrás távolsága 6 méternél kisebb, akkor e távolság zajforrástól számított 2/3 részén, de a nyílászáró elıtt legalább l m-re, ab) ha a nyílászáró környezetében 4 m-en belül hangvisszaverı felület van, akkor a nyílászáró és e felület közötti távolság felezıpontjában, de a nyílászárótól legalább 1 m- re, ac) ha a zajforrás a vizsgált homlokzaton van, akkor a nyílászáró felületén, b) emberi pihenésre, üdülésre, kegyeleti megemlékezés céljára (pl. temetı) külön jogszabály szerint kijelölt területen kell teljesíteniük. (2) Az épületek (épületrészek) azon homlokzata elıtt, melyen 45 db-nél nagyobb beltéri zajterhelési határértékő helyiség nyílászárója van, az (1) bekezdés a.) pontja szerinti helyeken a zajterhelés nem haladhatja meg jelentıs mértékben a 3. számú mellékletek A., B., C. pontja szerinti határértéket. (3) Kereskedelmi egység, közösségi létesítmény, vendéglátó- ipari egység zajvédelmi engedélyezésénél figyelembe kell venni a forgalmához valószínősíthetıen hozzá tartozó gépjármővek zaj kibocsátását is. 5.. (1) Új zajforrás létesítése és használata esetén a tevékenység megkezdése elıtt az üzemeltetı köteles zajkibocsátási határérték megállapítását kérni Békés Város Jegyzıjétıl. (2) Az engedély iránti kérelemnek az alábbiakat kell tartalmaznia: - üzemeltetı neve, címe - telephely, illetve tevékenység helyszíne - a tevékenység rövid ismertetése - zajforrások megnevezése - mőködés rendje (rendszeres, alkalomszerő) - üzemelési illetve nyitvatartási idı, ezen belül a zajkeltı tevékenység kezdete és vége - helyszínrajz a telephelyrıl és 100 m sugarú környezetérıl, feltüntetve a zajforrások elhelyezkedését és a védendı létesítményeket - akusztikai szakvéleményt, amely igazolja, hogy a kibocsátott zaj a zajterhelési határértéket nem lépi túl, illetve meghatározza, hogy milyen feltételek mellett lehet azokat betartani, valamint a zaj csökkentésére tervezett megoldásokat, azok várható eredményét. Az akusztikai szakvéleményt az 1. számú melléklet szerint kell elkészíteni. (3) A kérelem alapján Békés Város Jegyzıje határozatában zajkibocsátási határértéket ír elı, meghatározza azokat a feltételeket, amelyek mellett a zajforrás mőködtetését engedélyezi. 6.. (1) A zaj- és rezgésvédelmi ügyekben az elsı fokú környezetvédelmi hatósági jogkört Békés Város Jegyzıje gyakorolja.

4 4 (2) A jegyzı zajkibocsátási határértéket ad ki (engedélyezi a zajforrás mőködését) és visszavon (zajforrás megszőnése esetén), a kiadott engedélyekrıl nyilvántartást vezet, ellenırzi a rendelet hatálya alá tartozó zajforrások mőködését, zajmérést végeztet, engedély nélkül üzemelı vagy az elıírt határidıre a zajkibocsátási határértéket nem teljesítı üzemeltetıjével szemben zajbírságot szab ki.. (3) A jegyzı korlátozza vagy felfüggeszti az elsı fokú közegészségügyi hatóság véleményének figyelembevételével a veszélyes mértékő zajt és rezgést okozó tevékenységet, ha a kötelezett nem teljesíti az ezen rendeletben elıírt kötelezettségét, és a mulasztásból a környezetére közvetlen, súlyos veszély származhat. (4) A jegyzı amennyiben feltételezhetı, hogy a szolgáltató tevékenységet ellátó zajforrás és a szomszédos védendı helyiség vagy épület közötti hangszigetelés nem megfelelı az üzemeltetıt a meglévı hangszigetelés mőszeres vizsgálatára és az errıl szóló szakvélemény bemutatására, valamint a vizsgálat eredményétıl függıen a hangszigetelés javítására vagy zajvédelmi létesítmény kiépítésére és az eredmény mőszeres méréssel történı igazolására kötelezi. 7.. (1) Szabálysértést követ el és Ft-ig terjedı pénzbírsággal sújtható az, aki engedély nélkül zajforrást mőködtet. (2) Zaj-, illetve rezgésbírság fizetésére kell kötelezni azt, aki: - a számára megállapított zajkibocsátási határértéket nem tartja be, illetıleg a megengedett rezgésterhelési határértéket túllépi, - ha a hatóság által megállapított határidıt követıen a meglevı üzemi létesítmény által okozott zaj továbbra is meghaladja a megállapított zajkibocsátási, illetıleg az okozott rezgés meghaladja a megengedett rezgési határértéket. 8.. A rendelet szeptember 1. napján lép hatályba, annak rendelkezéseit a hatálybalépéskor még nem bírált, folyamatban levı ügyekben is alkalmazni kell. B é k é s, november 10. Pataki István s.k. polgármester Molnárné dr. Tarkovács Márta s.k. címzetes fıjegyzı Egységes szerkezetbe foglalva: Békés, szeptember 13.

5 1. SZÁMÚ MELLÉKLET A ZAJVÉDELEMRİL SZÓLÓ 19/1993. (VI.24.) számú rendelethez. A zajkibocsátás vizsgálata és akusztikai szakvéleményezése során - a hangosító berendezések vizsgálati és értékelési módjára vonatkozó szabvány megjelenéséig - az alábbi szabványokat kell alkalmazni: MSZ 18150/1-98 Imissziós zajjellemzık vizsgálata. Lakó-, üdülı- és középületek környezetében fellépı mértékadó A-hangnyomásszint. MSZ Üzemek és építkezések zajkibocsátásának vizsgálata és a zajkibocsátási határérték meghatározása. Az MSZ szabvány alkalmazása során a 2.5 megítélési idıt az alábbi értékekkel kell figyelembe venni: A TMI megítélési idı: - : a legnagyobb zajkibocsátási A-hangnyomásszintet adó folyamatos 2 óra (7200 s ) - : a legnagyobb zajkibocsátási A-hangnyomásszintet adó folyamatos 1/2 óra (1800 s) A rendelet szerinti határérték teljesülését a megitélési idıre vonatkoztatott mértékadó A- hangnyomásszint alapján kell vizsgálni. A mőködés kezdetekor, új hangosító berendezések, illetve zajos terek méréssel történı ellenırzése során a határérték teljesülését az alábbi feltételek mellett kell vizsgálni: (a belsı téri A-hangnyomásszint, a terem közepén): - diszkó esetén: 98 db - zenés szórakozóhely, élızene: 90 db - vendéglátóhelyen háttérzene: 85 db A határértékeknek a szellıztetés, illetve klímaberendezés mőködése közben, természetes szellıztetés esetén a szellızı nyílászárók nyitott állapota mellett kell teljesülniük.

6 2. SZÁMÚ MELLÉKLET A jegyzı hatáskörébe tartozó zaj-és rezgésvédelmi ügyek a.) Az alábbi gazdasági tevékenységek (TEÁOR szerint) - TEÁOR 01 mezıgazdasági, vadgazdálkodás - TEÁOR 02 erdıgazdálkodás - TEÁOR 05 halgazdálkodás - TEÁOR 22 kiadói, nyomdai egyéb sokszorosítási tevékenység - TEÁOR 45 építıipari - TEÁOR 50 jármő-kereskedelem, - javítás, üzemanyag-kiskereskedelem - TEÁOR 51 nagykereskedelem - TEÁOR 52 kiskereskedelem - TEÁOR 55 szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás - TEÁOR 71 kölcsönzés - TEÁOR 72 számítástechnikai tevékenység - TEÁOR 73 kutatás, fejlesztés - TEÁOR 74 egyéb gazdasági szolgáltatás - TEÁOR 80 oktatás - TEÁOR 85 egészségügyi, szociális ellátás - TEÁOR 90 szennyvíz-, hulladékkezelés, szennyezıdésmentesítés - TEÁOR 91 érdekképviselet - TEÁOR 92 szórakoztatás, kultúra, sport - TEÁOR 93 egyéb szolgáltatás b.) Az alábbi szolgáltatás SZJ szerint): parkolási szolgáltatás c.) Egyéb lakossági zajkeltés (szomszédsági zajok, hobby-, szabadidıs tevékenység)

7 3. sz. melléklet A.) Az üzemi telephelytıl, berendezéstıl, technológiától, valamint kulturális, szórakoztató, vendéglátó, sport-, reklámcélú, közösségi, továbbá minden hangosítást igénylı rendezvénytıl és egyéb helyhez kötött külsı zajforrástól (a továbbiakban együtt: üzemi létesítmény) okozó zaj terhelési határértékei a zajtól védendı területen: Üzemi létesítményektıl származó zaj terhelési határértékei zajtól védendı területeken Sorszám 1. Zajtól védendı terület Üdülıterület, gyógyhely, egészségügyi terület, védett természeti terület kijelölt része Határérték (db) Lakóterület (kisvárosias, kertvárosias, falusias, telepszerő beépítéső) Lakóterület (nagyvárosias beépítéső), vegyes terület Gazdasági terület és különleges terület Kórházak, szanatóriumok, rendelıintézetek, jelentıs zöldfelületet igénylı intézmények környezetében legfeljebb 50 db, legfeljebb 40 db engedhetı meg. B.) Az építıipari kivitelezési tevékenységtıl származó zaj terhelési határértékei a zajtól védendı területeken: Sorszám Zajtól védendı terület Üdülıterület, gyógyhely, egészségügyi terület, védett természeti terület kijelölt része Lakóterület (kisvárosias, kertvárosias, telepszerő beépítéső) Lakóterület (nagyvárosias beépítéső) vegyes terület Gazdasági terület és különleges terület Határérték (db) ha az építési munka idıtartama 1 hónap vagy 1 hónap felett kevesebb 1 évig 1 évnél több 22-6 óra 6-22 óra 22-6 óra 6-22 óra 6-22 óra 22-6 óra

8 C.) A közlekedéstıl származó zaj terhelési határértékei a zajtól védett területeken: Sorszám Zajtól védendı terület Üdülıterület, gyógyhely, egészségügyi terület, védett természeti terület kijelölt része Lakóterület (kisvárosias, kertvárosias, falusias, telepszerő beépítéső) Lakóterület (nagyvárosias beépítéső), vegyes terület Gazdasági terület és különleges terület üdülı-, lakóterületek és közintézmények közötti forgalomtól elzárt területeken: pihenésre kijelölt közterületeken kiszolgáló út: átmenı forgalom nélküli út mentén Határérték (db) győjtıút; összekötıút; bekötıút; egyéb közút; vasúti mellékvonal és pályaudvara, repülıtér, illetve helikopterállomás - leszállóhely mentén autópálya; autóút; I. rendő fıút; II. rendő fıút; autóbuszpályaudvar; vasúti fıvonal és pályaudvara; repülıtér, illetve helikopterállomás - leszállóhely mentén D.) A zaj terhelési határértékei épületek zajtól védendı helyiségeiben 1 Sor- Határérték 2 (db) Zajtól védendı helyiség szám 6-22 óra 22-6 óra 1. Kórtermek és betegszobák Kórházak, rendelıintézetek kezelı- és mőtıhelyiségei Egyéb orvosi rendelı- és kezelıhelyiségek 40 Tantermek, elıadó- és foglalkoztató termek bölcsıdékben, 4. óvodákban és oktatási intézményekben; ülés- és tárgyalótermek; könyvtári olvasótermek; tanári szobák, intézmények akusztikai 40 szempontból igényes irodahelyiségei 5. Lakószobák lakásokban, szociális otthonokban, üdülıkben Lakószobák szállodákban, panziókban, munkaszállókban, diákotthonokban, üdülıházakban Étkezıkonyha, étkezıhelyiség lakásokban Szállodák, panziók, üdülık, szociális otthonok, munkaszállók és diákotthonok közös helyiségei Éttermek, eszpresszók 55 Kereskedelmi, vendéglátó épület eladóterei, illetve vendéglátó 10. helyiségei; várótermek, intézmények akusztikai szempontból 60 kevésbé igényes helyiségei 1 A közlekedési zaj terhelési határértékei csukott nyílászárók mellett értendık. 2 Értelmezése és ellenırzése az MSZ , illetve az MSZ szerint. A megítélési idı - közlekedésre a i 16 óra, i 8 óra; - más zajforrásokra a legnagyobb zajterhelést adó folyamatos i 8 óra, i 0,5 óra. 2

9 E.) Az emberre ható rezgés terhelési határértékei épületekben Sorszám Rezgésterhelési határérték 2 (mm/s 2 ) Épület, helyiség 1 A M A 0 A max 3 1. Rezgésre különösen érzékeny helyiség (pl. mőtı) Lakóépület, üdülıépület, szociális otthon, 6-22 óra szálláshely-szolgáltató épület, kórház, szanatórium lakó- és pihenıhelyiségei óra Kulturális, vallási létesítmények nagyobb figyelmet igénylı helyiségei (pl. hangversenyterem, templom); bölcsıde, óvoda, foglalkoztató helyiségei; orvosi rendelı Mővelıdési, oktatási, igazgatási és irodaépület nagyobb figyelmet igénylı helyiségei (pl. tanterem, számítógépterem, könyvtári olvasóterem, tervezıiroda, diszpécserközpont); színházak, mozik nézıterei; magasabb komfortfokozatú szállodák közös terei Kereskedelmi, vendéglátó épület eladó-, illetve vendéglátó terei; sportlétesítmények nézıtere; középületek folyosói, elıcsarnokai Megjegyzések: 1 A táblázatban nem szereplı helyiség esetén a funkciójának legmegfelelıbb sorszámba való besorolást kell alkalmazni. 2 Értelmezése és ellenırzése az MSZ szabvány szerint. A megítélési idı: a i 16 óra, 8 óra. 3 Ha a rezgés az MSZ értelmezése szerint ritkán elıforduló, rövid idejő rezgési jelenség, akkor a i idıszakra vonatkozó (az 1. sorszámú helyiségek kivételével) a táblázatban közölt értékek másfélszerese. 4 Csak akkor kell érvényesíteni az éjszakai határértéket, ha a helyiséget éjszaka is rendeltetésszerően használják. 5 Rendszeres üzemi tevékenységbıl származó rezgések esetén A max = 30 mm/s 2 3

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testület 34/2008/XI.25./ MÖK sz. rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testület 34/2008/XI.25./ MÖK sz. rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról 1 Módosította: 15/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testület 34/2008/XI.25./ MÖK sz. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Mezıberény Város Önkormányzatának

Részletesebben

A Visegrádi Önkormányzat 3/2004. (VI. 29.) ör. rendelete a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályozásról

A Visegrádi Önkormányzat 3/2004. (VI. 29.) ör. rendelete a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályozásról A Visegrádi Önkormányzat 3/2004. (VI. 29.) ör. rendelete a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályozásról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 1. -ában foglaltak, továbbá az 1991. évi XX.

Részletesebben

8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról

8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról 8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 89. -ának (3) bekezdésében

Részletesebben

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet. a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról. KIVONAT Lezárva június 27.

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet. a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról. KIVONAT Lezárva június 27. 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról KIVONAT Lezárva 2014. június 27. 1. E rendelet alkalmazásában: a) megítélési szint (LAM):

Részletesebben

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet. a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet. a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról A jogszabály mai napon hatályos állapota 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról A környezet védelmének általános szabályairól szóló

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2007. (VIII. 1.) rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályairól

Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2007. (VIII. 1.) rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályairól Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2007. (VIII. 1.) rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályairól Tét Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 4/1996. (I.31.) önkormányzati rendelete

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 4/1996. (I.31.) önkormányzati rendelete 1 KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/1996. (I.31.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról a 7/2004. (I.30.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben Kisújszállás Város Önkormányzati

Részletesebben

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet. a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet. a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról 1. oldal 27/2008. (XII. 3.) KvV-Eü együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 89. (3)

Részletesebben

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról A(z) 2008.12.11. óta érvényes állapot Tartalomjegyzék 1. melléklet a 27/2008. (XII. 3.)

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének /2003. ( ) Kgy. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról. Általános rendelkezések

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének /2003. ( ) Kgy. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról. Általános rendelkezések Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének /2003. ( ) Kgy. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. -ban, a környezet védelmének általános szabályairól

Részletesebben

9/2007(VI. 26.) rendelete. a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól

9/2007(VI. 26.) rendelete. a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól MEZİCSÁT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 9/2007(VI. 26.) rendelete a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól Mezıcsát Város Képviselı-testülete a város lakói életminıségének fenntartása

Részletesebben

Tájékoztató az üzemi létesítmények környezeti zajkibocsátási határérték megállapításáról

Tájékoztató az üzemi létesítmények környezeti zajkibocsátási határérték megállapításáról Tájékoztató az üzemi létesítmények környezeti zajkibocsátási határérték megállapításáról A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban:

Részletesebben

Páty Község Önkormányzatának 30/2007. (XII.19.) rendelete a zaj és rezgésvédelemrıl

Páty Község Önkormányzatának 30/2007. (XII.19.) rendelete a zaj és rezgésvédelemrıl Páty Község Önkormányzatának 30/2007. (XII.19.) rendelete a zaj és rezgésvédelemrıl Páty Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, a környezet védelmének

Részletesebben

Problémák a légi közlekedés zajának jogimőszaki szabályozásában

Problémák a légi közlekedés zajának jogimőszaki szabályozásában Problémák a légi közlekedés zajának jogimőszaki szabályozásában Hirka Ferenc Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség 159/2010. (V. 6.) Korm. rendelet a repülıtér létesítésének,

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzati Képviselő-testületének 7/1997. (VII.09.) rendelete a zaj és rezgésvédelem helyi szabályairól

Halmaj Község Önkormányzati Képviselő-testületének 7/1997. (VII.09.) rendelete a zaj és rezgésvédelem helyi szabályairól Halmaj Község Önkormányzati Képviselő-testületének 7/1997. (VII.09.) rendelete a zaj és rezgésvédelem helyi szabályairól Halmaj Község képviselő-testülete a zaj és rezgésvédelemről szóló többször módosított

Részletesebben

Öttevény Község Önkormányzati Képviselő-Testületének. 5/2001.(III.28.) KR. számú. r e n d e l e t e

Öttevény Község Önkormányzati Képviselő-Testületének. 5/2001.(III.28.) KR. számú. r e n d e l e t e 1 Öttevény Község Önkormányzati Képviselő-Testületének 5/2001.(III.28.) KR. számú r e n d e l e t e A zaj- és rezgés elleni védelem helyi szabályairól. A 14/2001.(VI.29.) Kr. számú és a 9/2012. (V.31.)

Részletesebben

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról

27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 89. (3) bekezdésében,

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2009.(VI.30.) sz. rendelettel módosított 17/2008 (V.30.) SZ. RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2009.(VI.30.) sz. rendelettel módosított 17/2008 (V.30.) SZ. RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2009.(VI.30.) sz. rendelettel módosított 17/2008 (V.30.) SZ. RENDELETE a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva:

Részletesebben

11/1998. (VIII. 17.) Kt.sz. rendelete

11/1998. (VIII. 17.) Kt.sz. rendelete Nagykörű Község Önkormányzatának 20/2001. /XI. 22./ önk. sz. rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt 11/1998. (VIII. 17.) Kt.sz. rendelete a zajártalom elleni védekezésről Nagykörű Község

Részletesebben

14/2005. (IV.19) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról. I. fejezet

14/2005. (IV.19) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról. I. fejezet 4/2005. (IV.9) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Budapest-Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet - a környezeti za 2. oldal b)1 zajtól nem védett en helyezkedik el, az 1. melléklet

Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet - a környezeti za 2. oldal b)1 zajtól nem védett en helyezkedik el, az 1. melléklet Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet - a környezeti za 1. oldal 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról

Részletesebben

Etyek Község Önkormányzat Képviselő-testületének Önk. sz. rendelete /javaslat/ a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról. Általános rendelkezések

Etyek Község Önkormányzat Képviselő-testületének Önk. sz. rendelete /javaslat/ a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról. Általános rendelkezések Etyek Község Önkormányzat Képviselő-testületének Önk. sz. rendelete /javaslat/ a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Általános rendelkezések 1. (1) E rendelet hatálya Etyek Község közigazgatási területére

Részletesebben

CSABACSÜD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/ 2004.(V.1.) KT. SZÁMÚ R E N D E L E T E

CSABACSÜD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/ 2004.(V.1.) KT. SZÁMÚ R E N D E L E T E CSABACSÜD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/ 2004.(V.1.) KT. SZÁMÚ R E N D E L E T E A ZAJ-ÉS REZGÉSVÉDELEMRŐL ( egységes szerkezetbe foglalva) Csabacsűd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Algyő Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 3/1999. (I.18.) Önkormányzati rendelete. a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló

Algyő Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 3/1999. (I.18.) Önkormányzati rendelete. a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló Algyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/1999. (I.18.) Önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló 16/1998. (VI.26) Kt. rendelet módosításáról és egységes szerkezetben

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1998. (IV.01.) önkormányzati rendelete

PÉTFÜRDŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1998. (IV.01.) önkormányzati rendelete PÉTFÜRDŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1998. (IV.01.) önkormányzati rendelete helyi zajvédelmi szabályokról 1 Pétfürdő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2005. (VI.6.) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2005. (VI.6.) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2005. (VI.6.) Ör. r e n d e l e t e A zajvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a 23/2005. (X.28.) önkormányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

12/1983. (V. 12.) MT rendelet a zaj- és rezgésvédelemről. Általános rendelkezések

12/1983. (V. 12.) MT rendelet a zaj- és rezgésvédelemről. Általános rendelkezések 12/1983. (V. 12.) MT rendelet a zaj- és rezgésvédelemről A Minisztertanács az emberi környezet védelméről szóló 1976. évi II. törvény 53. -ának (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket

Részletesebben

11/2007. (V. 2.) rendelete. a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról

11/2007. (V. 2.) rendelete. a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról Arló Nagyközség Önkormányzat 11/2007. (V. 2.) rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról Arló Nagyközségi Önkormányzat Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990.

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete március 26-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete március 26-i ülésére Tárgy: Zaj rendelet hatályon kívül helyezése, új rendelet alkotása Elıkészítette: Dr. Csarnai Judit osztályvezetı Hatósági Osztály Gál András osztályvezetı Ilyés Péter környezetvédelmi referens Mőszaki

Részletesebben

Mucsony Nagyközségi Önkormányzat 22/2003.(XI.13.)sz. rendelete a a zajártalom elleni védekezésről

Mucsony Nagyközségi Önkormányzat 22/2003.(XI.13.)sz. rendelete a a zajártalom elleni védekezésről Mucsony Nagyközségi Önkormányzat 22/2003.(XI.13.)sz. rendelete a a zajártalom elleni védekezésről Mucsony Nagyközség képviselő-testülete a lakosság nyugalmának fokozottabb védelme érdekében, az 1990. évi

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Hatályos zajvédelmi jogszabályok Farkas Kristóf környezetvédelmi szakügyintéző Győri Járási Hivatal Agrárügyi Környezetvédelmi Főosztály Környezetvédelmi Osztály

Részletesebben

14 / (VI. 30.) RENDELETE

14 / (VI. 30.) RENDELETE BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT K ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14 / 2003. (VI. 30.) RENDELETE A HELYI ZAJ- ÉS REZGÉSVÉDELMI SZABÁLYOK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Balatonszemes Községi Önkormányzat 14/2003.(VI.30.) számú

Részletesebben

Izsák Nagyközség Képviselőtestülete 4/1992. (III.25.) számú és a módosításáról szóló 7/1992.(VI.8.) számú rendelete. A zajártalom elleni védekezésről.

Izsák Nagyközség Képviselőtestülete 4/1992. (III.25.) számú és a módosításáról szóló 7/1992.(VI.8.) számú rendelete. A zajártalom elleni védekezésről. Izsák Nagyközség Képviselőtestülete 4/1992. (III.25.) számú és a módosításáról szóló 7/1992.(VI.8.) számú rendelete A zajártalom elleni védekezésről. (Egységes szerkezetbe foglalva) Izsák Nagyközség Képviselőtestülete

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK A KULTURÁLIS, SPORT ÉS KERESKEDELMI MŰSORSZÓRÓ TEVÉKENYSÉGEK ZAJVÉDELMI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK A KULTURÁLIS, SPORT ÉS KERESKEDELMI MŰSORSZÓRÓ TEVÉKENYSÉGEK ZAJVÉDELMI SZABÁLYOZÁSÁRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 40/1996. (XI. 30.) 1 RENDELETE 2 A KULTURÁLIS, SPORT ÉS KERESKEDELMI MŰSORSZÓRÓ TEVÉKENYSÉGEK ZAJVÉDELMI SZABÁLYOZÁSÁRÓL A 40/2003. (XI. 3.) 3, A 14/2005.

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. /2011. ( ) sz. önkormányzati rendelete a helyi zajvédelem szabályozásáról

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. /2011. ( ) sz. önkormányzati rendelete a helyi zajvédelem szabályozásáról POLGÁRMESTERI HIVATAL VALAMINT SZAKÉRTİ VÁLTOZATA 95/2011. SZ. ELİTERJESZTÉS 1. SZ. MELLÉKLET PILIS, 2011. MÁJUS HÓ 17. NAPJÁN. DR. CSIKI GÁBOR JEGYZİ PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének /2011.

Részletesebben

Páty Község Önkormányzatának 30/2007. (XII.19.) rendelete a zaj és rezgésvédelemről

Páty Község Önkormányzatának 30/2007. (XII.19.) rendelete a zaj és rezgésvédelemről Páty Község Önkormányzatának 30/2007. (XII.19.) rendelete a zaj és rezgésvédelemről az azt módosító 55/2008. (XII.18.) és 12/2012. (V.31.) rendeletekkel EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Páty Község Önkormányzatának

Részletesebben

a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2003. október 15.)

a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2003. október 15.) SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2000.(VIII.25.) sz., a 19/2002.(VI.19.) sz., a 26/2002.(IX.27.), a 22/2003.(V.30.) sz. rendeletekkel módosított 7/1997. (III.28.) SZ. RENDELETE a helyi zaj- és rezgésvédelmi

Részletesebben

Ügyszám: J-5548/2008/ 9. Tárgy: Szolnok, József Attila utca forgalom terhelése következtében kialakult rezgés és zajhatások. Tisztelt [ ]!

Ügyszám: J-5548/2008/ 9. Tárgy: Szolnok, József Attila utca forgalom terhelése következtében kialakult rezgés és zajhatások. Tisztelt [ ]! JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA Ügyszám: J-5548/2008/ 9 Tárgy: Szolnok, József Attila utca forgalom terhelése következtében kialakult rezgés és zajhatások Tisztelt [ ]! A Jövı Nemzedékek Országgyőlési

Részletesebben

Karancsalja község Önkormányzat Képviselő - testületének 2/2006.(I.25.) Ör. rendelete a környezetvédelem helyi szabályozásáról

Karancsalja község Önkormányzat Képviselő - testületének 2/2006.(I.25.) Ör. rendelete a környezetvédelem helyi szabályozásáról Karancsalja község Önkormányzat Képviselő - testületének 2/2006.(I.25.) Ör. rendelete a környezetvédelem helyi szabályozásáról Karancsalja község Önkormányzat Képviselő - testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A ZAJVÉDELEMRŐL. A rendelet célja és hatálya

A ZAJVÉDELEMRŐL. A rendelet célja és hatálya FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2009. (X.30.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A ZAJVÉDELEMRŐL Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a városban

Részletesebben

(módosításokkal egységes szerkezetben)

(módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzata Képviselıtestületének 8/2010. (IV. 29.) számú önkormányzati rendelete a zajvédelem, valamint az üzletek éjszakai nyitva tartásának helyi szabályairól (módosításokkal egységes

Részletesebben

HATÁROZAT. Az ISA 2000 Bt. (Cg. 13-06-035566; székhelye: 2117 Isaszeg, Hısök u. 18.; adószáma:

HATÁROZAT. Az ISA 2000 Bt. (Cg. 13-06-035566; székhelye: 2117 Isaszeg, Hısök u. 18.; adószáma: Szám: 111/144-12/2010. Ügyintézı: dr. Kuji Eszter Telefonszám: (28) 529-241 Tárgy: Az ISA 2000 Bt. által üzemeltetett Indul a bakterház Sörözı (Isaszeg, Kossuth L. u. 113.) zajkibocsátási határértékének

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzatának. 10/2001. (V. 23.) számú rendelete. a környezetvédelemről. (egységes szerkezetben) 1

Tárnok Nagyközség Önkormányzatának. 10/2001. (V. 23.) számú rendelete. a környezetvédelemről. (egységes szerkezetben) 1 Tárnok Nagyközség Önkormányzatának 10/2001. (V. 23.) számú rendelete a környezetvédelemről (egységes szerkezetben) 1 Tárnok Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselőtestület)

Részletesebben

ZALAKAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 21/2004. (VI.11) RENDELETE. a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról

ZALAKAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 21/2004. (VI.11) RENDELETE. a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról ZALAKAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 21/2004. (VI.11) RENDELETE a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16../1/bek. alapján a Képviselőtestület

Részletesebben

dr. Kovács Györgyi hivatalvezetı nevében és megbízásából:

dr. Kovács Györgyi hivatalvezetı nevében és megbízásából: Iktatószám: VA-06/AKF05/1609-6/2017. Ügyintézı: dr. Monostori Veronika Pernyész István Telefon: (94) 506-718 Tárgy: A Nyugati-Fém Kft. 9700 Szombathely, Pálya u. 8156/6 hrsz. alatti telephelyén üzemelı

Részletesebben

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2010.(VII. 1.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemrıl.

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2010.(VII. 1.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemrıl. MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/2010.(VII. 1.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemrıl. Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testülete a környezet védelmének általános szabályairól

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló. 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló. 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési zajvédelmi szabályokról szóló 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított 8/2012. (VI.18.) rendelete (egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Részletesebben

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2004. (X. 28.) rendelete A helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2004. (X. 28.) rendelete A helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2004. (X. 28.) rendelete A helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról Baja Város Képviselő-testülete, a helyi önkormányzatok és szerveik, a

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(V.13.) önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról

Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(V.13.) önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(V.13.) önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képvisel

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képvisel 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (VIII. 29.) önkormányzati rendelete a helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról Kihirdetve: 2013. augusztus 29. Kifüggesztve:

Részletesebben

33/2006.(VI.21.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

33/2006.(VI.21.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A ZAJ- ÉS REZGÉSVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ a 21/2007. (V.22.), 22/2007. (VI.20.), 20/2009. (IX.25.) és a 18/2012. (V.25.) rendeletek által módosított

Részletesebben

Szám: /3/2013. Tárgy: A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. (1541 Budapest) Nagykanizsa, Bartók B. u. 8. szám alatti ingatlanon lévő telefonközpont

Szám: /3/2013. Tárgy: A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. (1541 Budapest) Nagykanizsa, Bartók B. u. 8. szám alatti ingatlanon lévő telefonközpont NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 2843-2/3/2013. Tárgy:

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési zajvédelmi szabályokról szóló 1/2013.(II.18.) 6/2016 (IX.12.) rendelettel módosított 8/2012. (VI.18.) rendelete (egységes szerkezetbe

Részletesebben

Zaj-és rezgésvédelem a gyakorlatban

Zaj-és rezgésvédelem a gyakorlatban TTDExpert Zrt. 1107 Bp, Basa u. 22. Tel.: 06-1-459-6090 Zaj-és rezgésvédelem a gyakorlatban Budapesti 4.sz. Metró vonal vágányépítés során alkalmazott zaj- és rezgésvédelem és annak tapasztalatai 1 Meghatározások

Részletesebben

A szabadtéri (közterületi és alkalmi) rendezvények megítélése; a környezeti zajhatások mérési eredményei; a szabályozás lehetıségei

A szabadtéri (közterületi és alkalmi) rendezvények megítélése; a környezeti zajhatások mérési eredményei; a szabályozás lehetıségei A szabadtéri (közterületi és alkalmi) rendezvények megítélése; a környezeti zajhatások mérési eredményei; a szabályozás lehetıségei Kvojka Ferenc, OPAKFI Budapest, 2010. október 6. Fesztiválok országszerte

Részletesebben

33/2008 (VI. 30.) RENDELETE AZ ÜZLETEK ÉJSZAKAI NYITVA TARTÁSÁNAK RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

33/2008 (VI. 30.) RENDELETE AZ ÜZLETEK ÉJSZAKAI NYITVA TARTÁSÁNAK RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 33/2008 (VI. 30.) RENDELETE AZ ÜZLETEK ÉJSZAKAI NYITVA TARTÁSÁNAK RENDJÉRİL A 45/2008. (VIII. 28.), AZ 52/2008. (IX. 30.), A 24/2009. (VI. 25.) A 42/2009.

Részletesebben

A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 26/2009. (XII.04.) rendelete a zaj elleni védelem egyes szabályairól

A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 26/2009. (XII.04.) rendelete a zaj elleni védelem egyes szabályairól A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 26/2009. (XII.04.) rendelete a zaj elleni védelem egyes szabályairól A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának

Részletesebben

dr. Kovács Györgyi hivatalvezetı nevében és megbízásából:

dr. Kovács Györgyi hivatalvezetı nevében és megbízásából: Iktatószám: VA-06/AKF05/192-3/2017. Ügyintézı: dr. Monostori Veronika Törkenczi Arnold Telefon: (94) 506-718 Tárgy: Az ALCUFER Kft. Szombathely, Mérleg u. 5. szám alatti telephelyének zajforrásaira zajkibocsátási

Részletesebben

KISKUNHALAS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 58/2004(XII.22) rendelete. a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól

KISKUNHALAS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 58/2004(XII.22) rendelete. a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól KISKUNHALAS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 58/2004(XII.22) rendelete a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN Kiskunhalas Város Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet módosítása

1. A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet módosítása A Kormány 427/2015. (XII. 23.) Korm. rendelete a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet, valamint a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről

Részletesebben

8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról

8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról 8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 89. -ának (3) bekezdésében

Részletesebben

Elıterjesztés-tervezet

Elıterjesztés-tervezet Elıterjesztés-tervezet Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. szeptember 22-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2016. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

25/2006. (VII. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

25/2006. (VII. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 25/2006. (VII. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló többször módosított 28/2003. (V.14.) ök. sz. rendelet módosítására

Részletesebben

GYAKORLATI ÉPÜLETFIZIKA

GYAKORLATI ÉPÜLETFIZIKA GYAKORLATI ÉPÜLETFIZIKA A levegőben terjedő hang a levegő részecskéit megmozgatja, közöttük sűrűsödéseket és ritkulásokat hoz létre. Hangnyomás: a normál légnyomás [10 5 Pa] hang hatására történő változásának

Részletesebben

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H a t á r o z a t

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H a t á r o z a t ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet. a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól. A rendelet hatálya. Fogalommeghatározások

284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet. a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól. A rendelet hatálya. Fogalommeghatározások A jogszabály 2010. április 2.napon hatályos állapota 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995.

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselı-testületének. 34/2011. (VII.11.) önkormányzati rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselı-testületének. 34/2011. (VII.11.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselı-testületének 34/2011. (VII.11.) önkormányzati rendelete 1 az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjérıl szóló 33/2008. (VI. 30.) rendelet módosításáról Óbuda-Békásmegyer

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 1912-4/6/2013.I. Tárgy:

Részletesebben

Jogszabályi eszközök a helyi döntéshozók/hatóságok kezében

Jogszabályi eszközök a helyi döntéshozók/hatóságok kezében Jogszabályi eszközök a helyi döntéshozók/hatóságok kezében kötelezettség és lehetőség Készítette: Kara Milán Az előadás témája Csendes övezet, illetve zajvédelmi szempontból fokozottan védett terület Kibocsátási

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének../2019.(..) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének../2019.(..) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól Előterjesztés 1. sz. melléklete Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének../2019.(..) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól Budapest Főváros IX. Kerület

Részletesebben

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya Nagytarcsa Község Önkormányzatának 7/1996. számú rendelete a község belterületéhez csatolt 749 hrsz.-ú lakóterület helyi szabályozási és építési elıírásairól, és az egyes építési munkák engedélyezésérıl

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2010. március 29 i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2010. március 29 i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. március 29 i ülésére Tárgy: Az üzletek éjszakai nyilvántartási rendjének szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása Előadó:

Részletesebben

Rákóczifalva Város Képviselő-testületének a 24/ 2013. (XI. 29.) rendeletével módosított

Rákóczifalva Város Képviselő-testületének a 24/ 2013. (XI. 29.) rendeletével módosított Rákóczifalva Város Képviselő-testületének a 24/ 2013. (XI. 29.) rendeletével módosított 11/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról Rákóczifalva

Részletesebben

A legújabb kormányrendeletek hatása a közlekedési zaj csökkentésére vonatkozó útügyi műszaki szabályozásra Bite Pálné dr.

A legújabb kormányrendeletek hatása a közlekedési zaj csökkentésére vonatkozó útügyi műszaki szabályozásra Bite Pálné dr. A legújabb kormányrendeletek hatása a közlekedési zaj csökkentésére vonatkozó útügyi műszaki szabályozásra Bite Pálné dr. VIBROCOMP Kft Az előadás tartalma 284/2007.(X.29) Korm. rendelet a környezeti zaj

Részletesebben

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 59. -a (3) bekezdésének d) pontjában

Részletesebben

Szabadtéri rendezvények zajvédelmi szabályozása külföldi példák

Szabadtéri rendezvények zajvédelmi szabályozása külföldi példák Szabadtéri rendezvények zajvédelmi szabályozása külföldi példák Parászka Viola Környezetmegırzési és -fejlesztési Fıosztály Levegı-minıségi és Zaj-ellenırzési Osztály 2 Az elıadás tartalma Osztrák példa:

Részletesebben

18/2014.(VII.25.) önkormányzati rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról

18/2014.(VII.25.) önkormányzati rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról Üllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014.(VII.25.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Üllő Város Önkormányzatának Képviselő testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének

Részletesebben

Új zajvédelmi rendeletek - 2008, MAÚT 15. Tervezési útmutató Közlekedési zaj mérésének és csökkentésének lehetőségei

Új zajvédelmi rendeletek - 2008, MAÚT 15. Tervezési útmutató Közlekedési zaj mérésének és csökkentésének lehetőségei Új zajvédelmi rendeletek - 2008, MAÚT 15. Tervezési útmutató Közlekedési zaj mérésének és csökkentésének lehetőségei Bite Pálné dr. VIBROCOMP Kft Az előadás tartalma a környezeti zaj és rezgés ellen védelem

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 465-10/2015. Hiv. szám: Tárgy: Ügyintéző: dr. Király Bernadett Zsófia / Sovánné Nagy Gréte Melléklet: Rábaszentmihály, Németh Csaba egyéni vállalkozó,

Részletesebben

28/2003. (V. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet. a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról *

28/2003. (V. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet. a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról * 28/2003. (V. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról * Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Paks Város Önkormányzatának 32/2008. (XII. 17.) számú rendelete A helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról* (Egységes szerkezetben)

Paks Város Önkormányzatának 32/2008. (XII. 17.) számú rendelete A helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról* (Egységes szerkezetben) Paks Város Önkormányzatának 32/2008. (XII. 17.) számú rendelete A helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról* (Egységes szerkezetben) A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Zaj- és rezgés elleni védelem

Zaj- és rezgés elleni védelem 9700 Szombathely Kisfaludy S. 57. T/F: 94/500-354, regiofokusz@limexnet.hu www.regiofokusz.hu Zaj- és rezgés elleni védelem 6. modul készítette: Bencsics Attila 1 6. Modul Tartalomjegyzék 6. ZAJ ÉS REZGÉS

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Vas Megyei Kormányhivatal

Vas Megyei Kormányhivatal Vas Megyei Kormányhivatal Iktatószám: VAV/KTF/488-6/2015 Ügyintézık: Paksa Tibor, dr. Bodorkós Erzsébet Telefon: (94) 506-719 Tárgy: 8. sz. fıút Szemenye-Kám közötti szakasz burkolat-megerısítése során

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. A Visegrádi Önkormányzat 2/1997. (IV. 9.) ör. rendelete a kéményseprıipari közszolgálatatások kötelezı igénybevételérıl [egységes szerkezetben a *21/2005. (XI. 25.), az **1/2007. (I. 26.) rendeletekkel,

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN. (a 28/2009. (XI.20.) valamint a 12/2012 (V.28.) ör. sz. rendelettel módosítva!)

EGYSÉGES SZERKEZETBEN. (a 28/2009. (XI.20.) valamint a 12/2012 (V.28.) ör. sz. rendelettel módosítva!) EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 28/2009. (XI.20.) valamint a 12/2012 (V.28.) ör. sz. rendelettel módosítva!) Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2005. (XII.15.) sz. rendelete a zaj- és rezgésvédelem

Részletesebben

CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 27/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról 1

CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 27/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról 1 CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 27/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról 1 Csopak község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TERVEZET. A Kormány. /2015. (..) Korm rendelete

TERVEZET. A Kormány. /2015. (..) Korm rendelete Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Környezetvédelem műszaki alapjai. alapjai, akusztika. Nagy László nagy@ara.bme.hu. 2014. Április 17.

Környezetvédelem műszaki alapjai. alapjai, akusztika. Nagy László nagy@ara.bme.hu. 2014. Április 17. Környezetvédelem műszaki alapjai, akusztika Nagy László nagy@ara.bme.hu 2014. Április 17. Környezetvédelem műszaki alapjai 2013/2014. II. Az előadás vázlata Az akusztika A hang kettős természete Animáció

Részletesebben

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1.

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1. Kiszombor Község Önkormányzata Képviselıtestületének 21/1996 (XII.30.) KKÖT R E N D E L E T E kéményseprı-ipari közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben) Kiszombor Község Önkormányzatának

Részletesebben

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H A TÁ R O Z A T

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H A TÁ R O Z A T ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról Csörög Község Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott

Részletesebben

Zajvédelmi alapállapot, háttérterhelés vizsgálata. Eger, Déli iparterület és környezete

Zajvédelmi alapállapot, háttérterhelés vizsgálata. Eger, Déli iparterület és környezete SM 973/2016. Zajvédelmi alapállapot, háttérterhelés vizsgálata Eger, Déli iparterület és környezete 2016. december cím: tel/fax: e-mail: bankszámla: 1114 Budapest, Bartók Béla út 15/a +36 309870415 info@prevenciokft.hu

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete. a zaj és rezgés elleni védelem helyi szabályozásáról

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete. a zaj és rezgés elleni védelem helyi szabályozásáról Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a zaj és rezgés elleni védelem helyi szabályozásáról Tápióság Község Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

2. A rendelet hatálya

2. A rendelet hatálya Szeghalom Város Önkormányzat Képviselıtestületének /2010. (../..) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjérıl és a közterületen való szeszesitalfogyasztás korlátozásának szabályairól

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 27/2009. (VI. 25.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 27/2009. (VI. 25.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2009. (VI. 25.) rendelete 1 a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló 24/2005. (VI. 13.) rendelet módosításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról

Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Kistótfalu Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

Üzletek éjszakai nyitva tartásának korlátozásáról szóló rendelet megtárgyalása. zárt ülés

Üzletek éjszakai nyitva tartásának korlátozásáról szóló rendelet megtárgyalása. zárt ülés Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı út 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám: 41- /2012. ELŐTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben