Hogyan szedd össze azokat a kulcsszavakat, amelyekre a számodra ideális munkatárs jelölt azonnal beizgul?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan szedd össze azokat a kulcsszavakat, amelyekre a számodra ideális munkatárs jelölt azonnal beizgul?"

Átírás

1 Pongor-Juhász Attila bemutatja Hogyan szedd össze azokat a kulcsszavakat, amelyekre a számodra ideális munkatárs jelölt azonnal beizgul? De CSAK ő és senki más! Azaz, mi a hasznod, ha pontosan azokat a szavakat írod bele az álláshirdetésbe, amire az ideális jelölted ráugrik?

2 Csepregi Balázs a Marketingszoftverek (www.marketingszoftverek.hu) ügyvezetője azzal a kérdéssel keresett meg, hogy Figyelj, elvégeztem a 7 Lépéses Nincs szükségem fejvadászra Világbajnok munkatárs kiválasztási Rendszered Első lépésében, a Teljesítmény profilozásban meghatározott feladatokat. Részletesen megadtam a válaszaimat az összes feltett kérdésekre, elkészítettem az álláshirdetést, közzétettem. A jelentkezőket az általad tanított módszerrel előszűrtem és interjúztam, majd behívtam 2 jelöltet próbamunkára, és ők ott elvéreztek. Kérlek, nézzük át együtt - hol rontottam el valamit ill. - hogyan csináljam másként, hogy megtaláljam az új munkatársamat? Ebben az esettanulmányban nem célom röviden bemutatni a Nincs szükségem fejvadászra 7 lépéses munkatárs kiválasztási /módszertan Első lépésének, a Munkaköri teljesítmény profilozásnak a főbb pontjait. Azonban célom annak bemutatása, amennyiben egy cégvezető elvégzi ezt a 1,5-2 órás gondolkodási és előkészítési feladatot, akkor nagymértékben megkönnyíti saját helyzetét, saját magának időt és pénzt takarít meg, nem kevés frusztrációtól is megkímélve magát az új munkatárs kiválasztása és felvétele során.

3 Így Csepregi Balázzsal a következőket tettük: 1. Átnéztük az általa kitöltött Teljesítmény profilt, ami a 7 lépéses Nincs szükségem fejvadászra kiválasztási módszertan Első lépése, megnéztük, hogy milyen toborzási forrást használt az első keresés során és annak hatékonyságát, átnéztük az általa elkészített álláshirdetést, röviden megvizsgáltuk az előszűrés során használt kiválasztási eszköz, a jelentkezési lap kérdéseit, illetve a személyes interjúk tapasztalatait. Ezeket követően ráfókuszáltunk az új toborzás-kiválasztási projektre: 2. Pontosítottuk az ő cégvezetői munkateljesítmény és eredményelvárásait az új munkakörrel kapcsolatban. Így az általa elvárt eredmények biztosítása érdekében többek között - részleteztük a végrehajtandó feladatokat és azokat a várható munkahelyi helyzeteket, amelyekre az új munkatársnak reagálnia kell. 3. Ezek alapján véglegesítettük azon kulcskompetenciákat, amelyek szükségesek a cégnél a betölteni kívánt munkakör eredményes elvégzéséhez. 4. E fenti 2 pont egyik végeredménye, és Balázs számára a nagy ráeszmélés az volt, hogy az ő munkaeredmény elvárásai alapján más titulust - munkakör megnevezést - kell használnia. Az eddigi Cégvezető asszisztens helyett ugyanis a Pénzügyi asszisztens Irodavezető pontosabban kifejezi a munkakör tartalmát. 5. Az új toborzási kampányhoz új (több) toborzási forrást választott 6. Az ütős és figyelemfelkeltő álláshirdetés elkészítéséhez Balázs kitöltötte a Munkakörnyezet felmérést, amelyben meghatározta az eredményes munkavégzéshez szükséges részletes munkavégzési szokásokat és munkahelyi viselkedési stílusokat.

4 7. E fentiekben pontosított információk alapján elkészítette az aktualizált álláshirdetést. 8. E hirdetést fel is adta kedvezményesen a állásportálon. E tanulmány témája azon kulcsszavak összeszedésének technikája, amelyekre beizgul a számodra ideális munkatárs jelölt. Az általam alkalmazott módszer a következő: Az ilyen ütős és figyelemfelkeltő álláshirdetés megírásához - a kulcskompetenciák közül - most csak a munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások meghatározásának technikáját mutatom be részletesen. Kérdezheted, hogy miért? 1. A kulcskompetenciák másik 3 részterülete most még legyen titok. Egy másik e- tanulmányban majd azokat is bemutatom számodra. 2. A munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások összeszedése elsőre akár könnyűnek tűnhet, de nem az. Sok cégvezető ügyfelem arcát látom most magam előtt, amint 10 percnyi gondolkodás után kissé elveszett benyomást keltett... Szinte mindenkitől hallottam a következő munkavégzési stílus jegyeket: pontos csapatjátékos jó kommunikáció megbízható, lojális kreatív stb...

5 Ebben eddig semmi különös nincs. Tapasztalatom azonban az, hogy 1. Sok cégvezető magából indul ki. Abból hogy ő milyen. Ez súlyos hiba forrása, mivel ennek eredményeképéen egy másik vállalkozót vesz fel maga mellé. A végeredménye megjósolható: Hamar véget ér a közös munka, mivel a tulaj megunja, hogy megpróbálják őt irányítani Vagy abból indul ki, aki már jól teljesített az adott munkakörben. Ez már sokkal jobb megközelítés! Nagyon jó kiindulópont a munkaköri elvárások megfogalmazásához, s - többek között - így a legvégén az álláshirdetés megírásához is. De még azon cégvezetők is, akik már megélt tapasztalataikra alapozzák az ő cégükben, az ő általuk betölteni kívánt munkakör eredményes elvégzéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílusokat, sokszor mellélőnek. Miért? Mert ők vállalkozó-cégvezetők, és - feltételezem - nem végzett munkapszichológusok illetve nem munkatárs kiválasztással napi szinten foglalkozó tanácsadók (tudod, ők az én kedvenc fejvadászaim...) Az általam ismert fejlett vállalkozási kultúrával rendelkező országok cégvezetői sem rendelkeznek pszichológiai végzettséggel. Nincs is rá szükségük, mivel számukra munkapszichológusok kidolgoztak egy olyan tesztet, amely a betölteni kívánt munkakör eredményes elvégzéséhez szükséges és elvárt munkahelyi viselkedési jellemzőket és munkavégzési szokásokat megbízható módon szedi össze. Ennek a munkaköri tesztnek a neve Munkakörnyezet felmérés, s már jó pár éve magyar nyelven is elérhető a magyar cégvezetők és menedzserek részére.

6 Mi a haszna számodra egy ilyen 10 perc alatt - online - kitölthető Munkakörnyezet riportnak? 1. Támogat Téged abban, hogy pontosan megfogalmazd elvárásaidat az általad betölteni kívánt munkakör sikerességéhez, 2. Pontos szavakkal, jelzőkkel leírja, hogy a Te elvárásaidnak megfelelően az ideális új munkatársadnak HOGYAN kell a munkáját végeznie a meghatáro zott munkateljesítmények és eredmények biztosítása céljából, 3. Az előző pontban említett szavak és jelzők segítségével - amelyek az általad elvárt munkahelyi viselkedési stílust és munkavégzési szokásokat írják le - szinte gyerekjáték az ütős álláshirdetést elkészíteni. A következő oldalon találod a Munkakörnyezet felmérés riport összesítő oldalát. Egy színes kereket, amely Carl Jung svájci és William Marston amerikai pszichológusok munkássága alapján lett elkészítve. Viselkedési Stílus vagy más néven DISC keréknek is hívják és 4 fő viselkedési stílus típust határoz meg. E modell alapját és üzleti gyakorlati alkalmazását egy 2 napos tréning keretén belül szoktam cégvezetők és menedzserek részére átadni. Most, itt csak a főbb pontokat emelem ki az ütős hirdetésírás elkészítéséhez. Ezek a Domináns (D), vagy Piros Befolyásoló (I) vagy Sárga Kitartó (S) vagy Zöld és a Szabálytisztelő (C) vagy Kék

7 A Viselkedési stílus modell lényege - nagyon röviden -, hogy a DISC kereket a függőleges és vízszintes tengelyek mentén 4 részre osztjuk. Amikor a függőleges tengellyel vágjuk ketté a Viselkedési stílus kereket Jobb oldalon helyezkednek el az ún. Extrovertált típusok (Domináns és a Befolyásoló), akikre az jellemző, hogy a külvilágból merítenek energiát, látványosan kifelé élnek. A bal oldalon találhatóak az ún. Introvertált embertársaink (Kitartó és Szabálytisztelő), akik inkább befelé élnek, energiát magukból merítenek. Amikor vízszintesen vágjuk ketté a Viselkedési stílus kereket Felül helyezkednek el a Feladat-orientált típusok (Domináns és Szabálytisztelő). Számukra a tényeknek, adatoknak van jelentősége az életük, így pl. a döntéshozataluk során. Alul helyezkednek el az Ember-orientált típusok (Befolyásoló és Kitartó). Számukra az emberi kapcsolatoknak és érzéseknek van elsődleges jelentősége.

8 Csepregi Balazs A SUCCESS INSIGHTS KERÉK Csepregi Balazs penzugyi asszisztens irodavezeto Tényeken alapuló megoldások. Tapintat és együttműködés. Elemzésre szánt tények és adatok. elező irányelvek. KötRutinmunka. Pontosság. Tények és adatok elemzése. Normák betartása. Csapatközpontúság. ÖSSZEHANGOLÓ ELEMZŐ TÁMOGATÓ FELADATMEGOLDÓ Logikus gondolkodás. Rendszeres rutin. Részvétel a csapatban. NyuL ezárás. Biztonság. godt tempó. normák. Kötelező eljárások. Szigorú minőségi Biztonság és veszélymentesség. Tiszta, rendes munkaállomás. Eredeményes gazdálkodás az idővel. Hatékony módszerek. Problémák tanulmányozása és megoldása. Logikus döntések. Kreatív és eredeti gondolkodás EGYÜTTMŰKÖDŐ Merész, agresszív tettek. IRÁNYÍTÓ megbízatások Csapatmunka. Támogatás és tanácsadás. Mások kiszolgálása. Harmonikus munkakörnyezet. ÜgyBiztonság. felek segítése. Munkakörnyezet: (21) ELEMZŐ ÖSSZEHANGOLÓ Események siettetése. Erőpróbát jelentő MEGGYŐZŐ KAPCSOLATÉPÍTŐ Határozott, gyors döntéshozatal. Eredményközpontúság. A feladatok végrehajtásához szükségeshatáskör. Változások előmozdítója. Emberi kapcsolatok. Derűlátás. Az emberekkel kapcsolatos problémákmegoldása. Lelkesedés. Meggyőző beszélgető partner. szavakbaöntése. Gondolatok és elképzelések eredmények. Változatos tevékenységek. Mozgásszabadság. Emberek révén elért Új elképzelések kipróbálása. Verseny másokkal. 9 Copyright 1992,1998. Target Training International, Ltd.

9 Miért fontos ezt egy cégvezetőnek ismernie? Azért, mert az adott munkakörrel szembeni teljesítmény-elvárásokat CSAK egy adott viselkedési stílussal és munkavégzési személyiséggel rendelkező munkatárs fogja eredményesen ellátni. Hadd mutassam be ennek jelentőségét egy konkrét példán keresztül. Az általad betölteni kívánt munkakör : Asszisztens, adminisztratív munkatárs. Ez a munkakör mind a 4 fentiekben röviden részletezett munkahelyi viselkedési negyedben szerepelhet. Hogy mégis melyik munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások kellenek a sikeres betöltéséhez azt a Te, mint cégvezető elvárásaid fogják meghatározni. Így, Amennyiben egy olyan asszisztensre, titkárságvezetőre van szükséged, aki határozottan, rámenősen irányítja a háttérországodat, azaz egy fajta kapuőrként védelmez Téged, egy Domináns típusra van szükséged, és így a Viselkedési stílus kerék jobb felső negyede körül találod a munkakör eredményes betöltéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílus jellemzőket. Amennyiben egy ügyfélszolgálati területre keresel munkatársat, ahol a jó kommunikációs, kapcsolatépítő stílus az elvárás, egy Befolyásoló típusra van szükséged, és a munkakör eredményes betöltéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílus jellemzőket a jobb alsó negyed körül olvashatod, Amennyiben egy erősen rutin jellegű munkára keresel megbízhatóan és kiszámíthatóan dolgozó asszisztenst, akinek a hátán fát lehet vágni, akkor egy Kitartó típusra van szükséged és a sikeres munkahelyi viselkedési jellemzőket a Viselkedési Stílus kerék bal alsó része körül olvashatod,

10 Amennyiben egy pénzügyi asszisztenst keresel, ahol a számokkal, excel táblákkal, nagy megbízhatósággal való munkavégzésnek van jelentősége, akkor egy Szabálytisztelőre van szükséged és a sikeres munkahelyi viselkedési jellemzőket a Viselkedési Stílus kerék bal felső része körül olvashatod. Az álláshirdetés írás szempontjából számunkra itt a következő a lényeges: Amennyiben a cégvezető felkészült és lelkiismeretesen elvégezte a 7 Lépéses Nincs Szükségem Fejvadászra Világbajnok munkatárs kiválasztási rendszer első lépésének, a Teljesítmény profilozáshoz szükséges házi- azaz előkészítő feladatait, akkor nagy pontossággal meg fogja tudni határozni a Munkakörnyezet felmérés/kérdőív segítségével a betölteni kívánt sikeres munkakör elvégzéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások jellemzőit. Csepregi Balázs példáját folytatván, amint Balázs számára is egyértelművé vált, hogy pénzügyi asszisztenst - irodavezetőt keres (a Cégvezetői asszisztens helyett), már sokkal könnyebb volt kitöltenie a Munkakörnyezet Kérdőívet. A Munkakörnyezet kérdőív eredménye is egyértelműen azt mutatja, hogy Balázs számára a munkakör elvárásai egy Szabálytisztelő/Kitartó munkavégzési stílust kívánnak meg. Így az általa betölteni kívánt munkakör viselkedési stílus jellemzői a következők: tények adatok elemzése, pontosság, kötelező eljárások, tiszta munkakörnyezet normák betartása elemzésre szánt adatok és tények rutinmunka Így Balázs átírta az álláshirdetést, amelyet az alábbiakban olvashatsz (különösen figyeld az aláhúzott kulcsszavakat, amelyek külön az általa meghatározott célközönséghez szólnak)

11 Keressük Budapest legmegbízhatóbb Pénzügyi asszisztens - Irodavezetőjét Amennyiben élvezed a kimutatásokkal, táblázatokkal való munkát, ha szeretsz jól meghatározott, mégis változatos feladatokat végezni egy fiatal csapatban, és ha szívesen vagy Te a stabil pont egy pörgős iroda életében, akkor ezt a munkát igazán élvezni fogod! Megtaláltad az ideális munkahelyet, ha... Készen állsz egy nagy célokat kitűző és megvalósító cégvezető jobbkezeként dolgozni. Biztosan rád van szükségünk, ha olyan ember vagy, aki... Képes nagy odafigyeléssel, precízen dolgozni, Örömmel végez naponta ismétlődő rutinfeladatokat, Képes összetett feladatokat is átlátni, nagy pontossággal végezni, Nagy rutinnal bánik a számítógéppel (Excel, Word, Internet), Kész újabb szoftverek és munkamódszerek megtanulására, Rendkívül barátságos, és aki számára a szolgálatkészség nem erőfeszítés, hanem személyiségének természetes megnyilvánulása. Íme néhány, legfontosabb feladataid közül: Beérkező és kimenő pénzügyi tételek adminisztrációja A cég számlázási rendszerének kezelése Kimenő utalások előkészítése Pénzügyi és egyéb kimutatások készítése a cégvezető számára Levelek írása, postázása, számlák postázása Munkatársak, alvállalkozók adminisztrációjának ellenőrzése, jelentések készítése

12 Szervezési, egyeztetési feladatok Piaci információk beszerzése, előkészítése a cégvezető számára Az irodai készletek beszerzése, kezelése (boríték, szalvéta, stb.) Postafiók kezelése Adminisztratív egyeztetések ügyfelekkel és alvállalkozókkal Amit még érdemes tudnod rólunk és a munkáról Cégünk Magyarország vezető internet-marketing szoftverfejlesztő vállalkozása, mely napi szinten 300 cég életét teszi egyszerűbbé és eredményesebbé megoldásai által, és hónapról hónapra növekszik, bővül már ötödik éve, ezzel stabil hosszú távú munkahelyet biztosít számodra. A cég vezetői fiatal, eltökélt vállalkozók, akik nagyra értékelik a tradicioná lis értékeket, így a szorgalmas és lojális munkatársak mindig többet kapnak, mint amire számítanak. A munkádhoz rengeteg személyes segítséget és minden lehetséges tech nikai felszerelést biztosítunk, hogy az eredményesség csak szorgalmadon és hozzáállásodon múljon. Kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha legalább alapszinten értesz angolul, és ha nem okoz nehézséget Budapest II. kerület, Moszkva térhez közeli tágas, családias irodánkba reggelente időben bejárni. A jelentkezés módja Önéletrajzodat és motivációs leveledet (melyben leírod, hogy miért Téged válasszunk) kérlek, mielőbb küldd el Kapcsolatfelvétel oldalunkon keresztül. Köszönjük!

13 Mi a további hasznod, amennyiben ezeket a kulcsszavakat, munkavégzési stílus jelzőket írod bele az álláshirdetésbe? CSAK azok fogják beadni az álláspályázatukat, akiknek ezek a szavak pozitív kicsengésűek. Gondold meg, annak, aki szeret emberekkel kommunikálni és állandó kapcsolatban lenni és imádja a változatosságot, ő mennyire izgulna be a fenti álláshirdetéstől? Tapasztalatom szerint, amint elolvassa ezeket a szavakat, már klikkel is tovább. Azonban azok, akiknek fontos a kiszámíthatóság, nem szeretik a sok változást, élveznek számokkal dolgozni, ők úgy érzik, hogy ezt az álláshirdetést nekik írták! És ez a cél, hogy olyan álláskeresők adják be hozzád a pályázatukat, akik olymódon dolgoznak és olyan munkavégzési szokásokkal rendelkeznek, amelyek szükségesek az általad betölteni kívánt munkakör eredményes végrehajtásához. További profitábilis munkatárs vadászatot kívánok, Pongor-Juhász Attila UI2: tervezek írni egy e-tanulmányt arról, Hogyan írj olyan álláshirdetést, amire az ideális jelölt azonnal beizgul és ráugrik? Figyeld az postafiókodat. UI3: 1. Mellékletek; Csepregi Balázs első álláshirdetése Cégvezetői Asszisztens munkakörre

14 Keressük Budapest legügyesebb Cégvezető Asszisztensét! Ha szeretnéd végre bebizonyítani, hogy precíz, okos, talpraesett és szolgálatkész cégvezető-asszisztensként kulcsfontosságú vagy egy kis cég sikere szempontjából, akkor téged keresünk! Ha olyan munkát keresel, ahol megbecsülik az asszisztens munkáját, ahol felelősségteljes feladatokat bíznak rá, és ahol egy asszisztensnek is van fejlődési és továbblépési lehetősége, akkor Te minket keresel. Megtaláltad az ideális munkahelyet, ha... Szeretnél egy gyorsan fejlődő és gyorsan változó cég olajozott működésében kulcsszerepet vállalni, és ha......fő motivációd, hogy a rád bízott - sokszor összetett, változatos és érdekes - feladatokat mindig hibátlanul, határidőre elvégezd, és ezzel hozzájárulj az ügyfelek WOW! élményéhez. Biztosan rád van szükségünk, ha olyan ember vagy, aki... Képes összetett feladatokat is hamar átlátni, megtanulni Képes nagy odafigyeléssel, precízen dolgozni Virtuóz módon bánik a számítógéppel (nem csak papírja van róla), és bármikor kész újabb szoftverek és munkamódszerek megtanulására Rendkívül barátságos, és aki számára a szolgálatkészség nem erőfeszítés, hanem személyiségének természetes megnyilvánulása Íme néhány, legfontosabb feladataid közül: Szervezési, egyeztetési feladatok Munkatársak, alvállalkozók adminisztrációjának, ellenőrzése, jelentések készítése

15 Piaci információk beszerzése, előkészítése cégvezető számára A cég számlázási rendszerének kezelése Beérkező és kimenő pü. tételek adminisztrációja Kimenő utalások előkészítése Pü. kimutatások készítése a cégvezető számára Az irodai készletek beszerzése, kezelése (boríték, szalvéta, stb.) A CRM rendszer által generált levelek nyomtatása, postázása, számlák postázása Postafiók kezelése Adminisztatív egyeztetések ügyfelekkel és alvállalkozókkal Általános kimutatások készítése cégvezető részére Kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha legalább alapszinten beszélsz angolul, ha az első pár hónapban 4 vagy 6 órás munkavégzés is megfelel neked, és ha nem okoz nehézséget Budapest II. kerület, Moszkva térhez közeli irodánkba reggelente időben bejárni. Ezen túl kérünk szépen, semmiképpen ne jelentkezz, ha véleményed szerint az asszisztensi munka lényege a körömreszelés és a rádióhallgatás, ha nem bírod a kemény munkát, ha a legkisebb mértékben is derogál neked mások keze alá dologzni, és ha szeretnél a munkahelyeden dohányozni. A jelentkezés módja Önéletrajzodat és motivációs leveledet tartalmazó jelentkezésedet kérlek mielőbb küldd el Kapcsolatfelvétel oldalunkon keresztül. Köszönjük! UI3. 2. Melléklet; A Munkakörnyezet kérdőív riportja, Balázs által kitöltve a Pénzügyi asszisztens - Irodavezető munkakörre

16 SUCCESS INSIGHTS Munkakörnyezet verzió penzugyi asszisztens irodavezeto Csepregi Balazs véleménye Copyright Target Training International, Ltd.

17 Csepregi Balazs BEVEZETÉS Minden emberi erőfeszítést igénylő munkához hozzátartozik egy adott munkakörnyezet, amely leginkább a viselkedés segítségével jellemezhető. Egyszerűbben: "Ha a munkakör beszélni tudna, milyen viselkedési jellegzetességeket várna el?" Amikor egy adott személy viselkedési stílusa egy adott munkakörhöz jól illeszkedik, az illető a munkaköri elvárásoknak jobban meg tud felelni. Ha viszont a viselkedés és a munkakör nem illik egymáshoz, a munkakör és az azt betöltő személy természetes viselkedési stílusa között feszültségek keletkeznek, ami a munkakörben töltött időt és a végzett munka eredményét is befolyásolja. Ez a profil azt mutatja be milyen kép alakul ki egy adott személyben a munkáról. A munkakörüket legtöbben úgy látják el, ahogy felfogásuk szerint azt el kell látni. A profil segít felismerni és javítani a munkakörről alkotott hibás elképzeléseket. 1 Copyright Target Training International, Ltd.

18 Csepregi Balazs MUNKAKÖRNYEZET Változó munkakörnyezetünk miatt világosan kell látnunk a munkakörben tanúsított viselkedés szerepét. Ennek hiányáért konfliktusokkal, félreértésekkel és gyenge teljesítménnyel fizetünk. A profil segítségével állapítsa meg pontosan, hogy a munkakör a viselkedés szempontjából milyen követelményeket támaszt. A munkakör Csepregi Balazs szerint: Pontosság és szigorú normák betartása. A részletekre való koncentrálás képessége. Elemzőkészség. Minőségi előírások betartását igénylő részfeladat. Nagyobb döntések meghozatala előtt az érvek és ellenérvek értékelése. Követendő elvek és eljárásrend. Magas színvonal és az eredmények eléréséhez szükséges idő. Részletes munkaköri leírás. Konkrét eredmények, noha egyes feladatok ismétlődhetnek. Konkrét területekre korlátozódó hatáskörrel járó felelősség. Érzékenység a hibákra és a tévedésekre. Elég idő ahhoz, hogy a feladat megoldása elsőre jól sikerüljön. Kevés konfrontáció. Konkrét eredmények, noha egyes feladatok ismétlődhetnek. Biztonság és kiszámítható munkaköri feladatok. A biztonsági szabályok okvetlen betartása. Újabb eredményes munkamódszerek felfedezéséhez szükséges elvont gondolkodás. Inkább alkalmazkodásra, mint konfrontációra való hajlam. 2 Copyright Target Training International, Ltd.

19 Csepregi Balazs MUNKAKÖRNYEZET A kapott idő felhasználására vonatkozó terv. A feladatok elsőbbséget élveznek az emberekkel szemben. Logikus gondolkodás. Előléptetés a képességek és a tudás alapján. Adatgyűjtés a döntéshozatal előtt. Szakértelemre és pozícióra épülő hatáskör és tekintély. Kevés kapcsolat az emberekkel. Egyedül vagy kis csapatban végzett munka. Korlátozott hatáskörrel járó felelősség. 3 Copyright Target Training International, Ltd.

20 Csepregi Balazs DOMINANCIA KIHÍVÁS Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a problémákra, kihívásokra reagálni. Fontos terület ebből a szempontból a hatáskör, a jogkör és a határozottság. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Néhány követendő előírás és szabály. 2. A minőség fontosabb, mint a hatékonyság. 3. Alkalmazkodóképesség. 4. Vezetés példamutatással. 5. Korlátozott tevékenységi kör. 6. Döntéshozatal előtt az adatok elemzése. 7. Türelem. 4 Copyright Target Training International, Ltd.

21 Csepregi Balazs BEFOLYÁS KAPCSOLATOK Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a többieket befolyásolni, velük egy adott cselekvési vagy gondolkodási formát elfogadtatni. Fontos ebből a szempontból a bizalom, a nyíltság, (a szóbeli vagy írásos) adatok és tények, a megbeszélés és a kommunikáció. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Képesség az egyedül, társak nélkül végzett munkára. 2. Tapasztalatra épülő, kiérdemelt bizalom. 3. Az új ötletek kritikus elemzése. 4. Tervszerű időgazdálkodás. 5. Logikus hozzáállás a döntések meghozatalához. 6. Kevés kapcsolat az emberekkel. 7. Konzervatív hozzáállás az új tevékenységekhez. 8. Kevés feladat megfelelő határidővel. 9. Tények és adatok elemzése. 10. Előbb a gondolat, aztán a tett. 11. A felelősség kiosztása előtt a következmények elemzése. 5 Copyright Target Training International, Ltd.

22 Csepregi Balazs KITARTÁS KÖVETKEZETESSÉG Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a tevékenységi szinteket kezelni. Fontos ebből a szempontból a változás, a kitartás, a következetesség és a mások meghallgatására való képesség. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Türelem. 2. Figyelem. 3. Rendszerben végzett munka. 4. Feladatközpontú koncentráció. 5. Feladat sorsát követi. 6. A munkaköri tevékenységek csekély változása. 7. Részvétel a csapatban. 8. Biztonság saját maga és mások számára. 9. Munkaköri leírás. 10. Egyenletes teljesítmény. 11. A közösen végzett munka őszinte öröme. 12. Barátságos környezet. 6 Copyright Target Training International, Ltd.

23 Csepregi Balazs SZABÁLYTISZTELET MEGSZORÍTÁSOK Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a mások által felállított szabályokra, minőségi követelményekre reagálni. Ebből a szempontból fontos megvizsgálni a minőség biztosítására vonatkozó szabályokat, a pontosságot és a precizitást. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Szabályok és eljárások. 2. Szigorú minőségbiztosítási normák. 3. Szisztematikus hozzáállás. 4. Első nekifutásra pontosan elvégzett munka. 5. Tények és adatok elemzése. 6. A felelősség és a hatáskör tisztázása. 7. Tiszta, rendes és rendezett munkaállomás. 8. A minőségi munka elvégzéséhez szükséges elegendő idő. 9. Jó ítélőképesség. 10. A változások kezdeményezése előtt a következmények elemzése. 11. Kevés hiba. 12. Pontos munkaköri leírás és elvárások. 13. Teljes körű utasítások. 7 Copyright Target Training International, Ltd.

24 Csepregi Balazs MUNKAKÖRNYEZET penzugyi asszisztens irodavezeto D I S C Pontszám % Copyright Target Training International, Ltd.

25 Csepregi Balazs A SUCCESS INSIGHTS KERÉK Csepregi Balazs penzugyi asszisztens irodavezeto Tényeken alapuló megoldások. Tapintat és együttműködés. Elemzésre szánt tények és adatok. elező irányelvek. KötRutinmunka. Pontosság. Tények és adatok elemzése. Normák betartása. Csapatközpontúság. ÖSSZEHANGOLÓ ELEMZŐ TÁMOGATÓ FELADATMEGOLDÓ Logikus gondolkodás. Rendszeres rutin. Részvétel a csapatban. NyuL ezárás. Biztonság. godt tempó. normák. Kötelező eljárások. Szigorú minőségi Biztonság és veszélymentesség. Tiszta, rendes munkaállomás. Eredeményes gazdálkodás az idővel. Hatékony módszerek. Problémák tanulmányozása és megoldása. Logikus döntések. Kreatív és eredeti gondolkodás EGYÜTTMŰKÖDŐ Merész, agresszív tettek. IRÁNYÍTÓ megbízatások Csapatmunka. Támogatás és tanácsadás. Mások kiszolgálása. Harmonikus munkakörnyezet. ÜgyBiztonság. felek segítése. Munkakörnyezet: (21) ELEMZŐ ÖSSZEHANGOLÓ Események siettetése. Erőpróbát jelentő MEGGYŐZŐ KAPCSOLATÉPÍTŐ Határozott, gyors döntéshozatal. Eredményközpontúság. A feladatok végrehajtásához szükségeshatáskör. Változások előmozdítója. Emberi kapcsolatok. Derűlátás. Az emberekkel kapcsolatos problémákmegoldása. Lelkesedés. Meggyőző beszélgető partner. szavakbaöntése. Gondolatok és elképzelések eredmények. Változatos tevékenységek. Mozgásszabadság. Emberek révén elért Új elképzelések kipróbálása. Verseny másokkal. 9 Copyright 1992,1998. Target Training International, Ltd.

Az ideális munkatárs profiljának véglegesítése, az üzleti eredmények megvalósításához szükséges kulcskompetenciák meghatározásán keresztül.

Az ideális munkatárs profiljának véglegesítése, az üzleti eredmények megvalósításához szükséges kulcskompetenciák meghatározásán keresztül. Az ideális munkatárs profiljának véglegesítése, az üzleti eredmények megvalósításához szükséges kulcskompetenciák meghatározásán keresztül. A HOGYAN kell csinálni? lista összeállítása Ez a tanulmány egy

Részletesebben

Képzettségi elvárások:

Képzettségi elvárások: Az MP Solutions Személyzeti Tanácsadó Kft. - toborzási és kiválasztási csapata bővítésére - HR gyakornokot keres. HR gyakornok Feladat és felelősségi kör: szaksajtó figyelés és piackutatási projektekben

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző KORMÁNYZATI SZEMÉLYÜGYI SZOLGÁLTATÓ ÉS KÖZIGAZGATÁSI KÉPZÉSI KÖZPONT

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp Ügyfélkapcsolat fejlesztése ALITER = másképpen Alapítva: 2004. Ügyfélkapcsolati Fejlesztő Központ programja a minőségi ügyfélkapcsolatokért

Részletesebben

MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÉS. szolgáltatás leírás. ahogy a Viapan Group csinálja!

MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÉS. szolgáltatás leírás. ahogy a Viapan Group csinálja! MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÉS szolgáltatás leírás ahogy a Viapan Group csinálja! A Viapan Groupról röviden A Viapan Group egy márkanév, garancia a minőségi szolgáltatásra. Cégcsoportunk több HR szolgáltató cégből

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

Min múlik manapság az értékesítés sikere?

Min múlik manapság az értékesítés sikere? Min múlik manapság az értékesítés sikere? Az eredményes értékesítési munka feltételei és az üzletfelek, a gazdasági környezet is megváltoztak. Az értékesítők új helyzettel állnak szemben: az ügyfelek tájékozottabbak.

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok Hogyan és mit is csinálunk? Pályázati anyag: önéletrajz + motivációs levél +? Önéletrajz : lehet 1 oldalnál hosszabb? Kulcsszavak használata Tömör és átlátható, ne a

Részletesebben

A jó CRM - amikor már nem Te vadászol az ügyfelekre

A jó CRM - amikor már nem Te vadászol az ügyfelekre A jó CRM - amikor már nem Te vadászol az ügyfelekre Képzeld el az ÁLOM ügyfeled! Pont az érdekli, ami Neked van Pont olyan a cégmérete, ami Neked ideális Akár hosszú hónapokig kitartóan tárgyal Tájékozott

Részletesebben

munkaerő-kölcsönzés kiszervezett HR munkaerő-közvetítés

munkaerő-kölcsönzés kiszervezett HR munkaerő-közvetítés munkaerő-kölcsönzés kiszervezett HR munkaerő-közvetítés Optimal Choice for Business RÓLUNK Cégünk, a HRem, 2009 óta működik sikeresen a komplex HR szolgáltatások magyarországi piacán. Kezdetben családi

Részletesebben

Tanács Rt. ( A vállalat)

Tanács Rt. ( A vállalat) Tanács Rt. ( A vállalat) A cég bemutatása A cég (továbbiakban Tanács Rt. ) a világ egyik legnagyobb gazdasági tanácsadó szervezete. Legfőbb törekvése, hogy megoldásokat találjon azokra a bonyolult üzleti

Részletesebben

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember , tájékoztató 2012. február szeptember Tartalom A program célja 3 A program felépítése 3 Technikai információk 5 Trénereink 6 2 Mindenkinek szüksége van sikerélményre is, hiszen éppen ez lendít át a bizonytalanságon,

Részletesebben

PÉLDA. Társadalmi Hatás - Végzett hallgatókat foglalkoztató cégek

PÉLDA. Társadalmi Hatás - Végzett hallgatókat foglalkoztató cégek EvaSys MISKOLCI EGYETEM Válasz jelölése: Javítás: Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül. Az optimális beolvasási eredmények érdekében kérem, kövesse

Részletesebben

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál Toborzás Kiválasztás - Interjú HRM alapfeladata: a szervezet működéséhez szükséges megfelelő munkaerő-állomány biztosítása a vállalat

Részletesebben

Ügynökségi pozíciók leírása

Ügynökségi pozíciók leírása Ügynökségi pozíciók leírása Ügyfélkapcsolatok Account Asszisztens Az első lépcsőfok az ügynökségi ügyfélkapcsolati munkában, egyetem, főiskolai végzés után, vagy kevés üzleti tapasztalattal. Egy vagy több

Részletesebben

2014.11.26. KULCSFONTOSSÁGÚ TEHETSÉGEK MENEDZSMENTJE

2014.11.26. KULCSFONTOSSÁGÚ TEHETSÉGEK MENEDZSMENTJE 2014.11.26. KULCSFONTOSSÁGÚ TEHETSÉGEK MENEDZSMENTJE KIT TEKINTÜNK TEHETSÉGNEK? 26/11/2014 Page 1 KI A TEHETSÉG KIK PÁLYÁZHATNAK A BONAFARM CSOPORTBAN? VEZETŐI SZAKEMBER - Lelkesedés, erős teljesítmény

Részletesebben

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet 2. Számú Melléklet Pályázati adatlap A sikeres pályázat érdekében minél részletesebben töltsd ki az adatlapot. A megadott információkkal minél precízebben próbáld megfogalmazni gondolataidat, szándékodat.

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK SZERVEZÉSE

VÁLLALKOZÁSOK SZERVEZÉSE VÁLLALKOZÁSOK SZERVEZÉSE MUNKAERŐPIACI ISMERETEK A MUNKAERŐ KIVÁLASZTÁSÁNAK FOLYAMATA Célja: egy üres állás betöltése, teljesítménynövelés, piacbővítés, megfelelő helyen, megfelelő időben a megfelelően

Részletesebben

Pongor-Juhász Attila 30 napos időgazdálkodási GYAKORLATSORA

Pongor-Juhász Attila 30 napos időgazdálkodási GYAKORLATSORA Pongor-Juhász Attila 30 napos időgazdálkodási GYAKORLATSORA Ahhoz, hogy megváltozz, nagyon kell fájjon számodra az a helyzet, amiben most élsz, amit most megélsz, vagy vágyaidtól vezérelve saját magadat

Részletesebben

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens A Regionális Innovációs Ügynökségként működő, innovációs fejlesztésekkel és projektek menedzsmentjével foglalkozó Pannon Novum Nonprofit Kft. pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: Gazdasági

Részletesebben

a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján

a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján Közművel velődési, idegen nyelvű pályázatíró, projektmenedzser eupalyazatiportal.hu Budapesti Művelődési Központ. Jelentkezési határidő: 2013. március 29. Budapesti Művelődési Központ a Közalkalmazottak

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

FELSŐVEZETŐ- KIVÁLASZTÁS

FELSŐVEZETŐ- KIVÁLASZTÁS FELSŐVEZETŐ- KIVÁLASZTÁS CÉLKITŰZÉSÜNK, HOGY A MEGFELELŐ FELSŐVEZETŐ KIVÁLASZTÁSÁ- VAL NÖVELJÜK PARTNERÜNK VÁLLALATÁNAK ÉRTÉKÉT! A felsővezető-kiválasztás prémium szolgáltatásunk igénybevételét azok számára

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS IRODA. Előterjesztés -a Közgyűléshez

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS IRODA. Előterjesztés -a Közgyűléshez NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS IRODA Ügyiratszám: 68.289/2008.05 Ügyintéző: Tóthné Csatlós Ildikó 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-585; Fax: (42)

Részletesebben

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz?

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Vezetői kompetenciafejlesztés lehetőségei az egészségügyben A KONETT Team komplex vezetőfejlesztési modelljének bemutatása Előadó: Salamon Hugó, KONETT Team vezető

Részletesebben

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek.

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek. WTS Klient. A híd. Tartalomjegyzék WTS Klient csoport 2 WTS Alliance 3 Munkatársak 4 Szolgáltatások 6 Adótanácsadás 7 Jogi tanácsadás 8 Könyvelés 9 Bérszámfejtés 10 Egyéb számviteli tanácsadás 11 Kiadványok

Részletesebben

Építs teljesítmény-központú kultúrát!

Építs teljesítmény-központú kultúrát! Építs teljesítmény-központú kultúrát! A Terra Nova egy interaktív, saját élményű szimulációs játék, amely valós szervezetek működését modellezi. A szimuláció minimum tíz, de akár több száz fős csoportoknak

Részletesebben

JOB Klub Álláskeresési technikák

JOB Klub Álláskeresési technikák JOB Klub Álláskeresési technikák 2015. január 22. A iről szó lesz Milyen a jó CV? A CV fő részei Tippek és ötletek az önéletrajzhoz A motivációs levél Jele tkezés o li e vagy offli e? Fontos tennivalók

Részletesebben

Érzelmeink fogságában Dr. József István okl. szakpszichológus egyetemi docens Érzelmi intelligencia Emotional Intelligence Az érzelmi intelligencia az érzelmekkel való bánás képessége, az a képesség, amivel

Részletesebben

A főnökön is lehet változtatni

A főnökön is lehet változtatni A főnökön is lehet változtatni Futótűzként terjednek el a 360 fokos felmérések a cégeknél, amelyek a vezetők teljesítményét hívatottak mérni. Ennek során a nagyfőnök, a beosztottak és más vezetők is véleményt

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM. Az oktatói munka hallgatói véleményezési rendszerének szabályzata

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM. Az oktatói munka hallgatói véleményezési rendszerének szabályzata Hatály: 2012. XI. 27-2014. XII. 2. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Az oktatói munka hallgatói véleményezési rendszerének szabályzata Budapest 2012. PREAMBULUM A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság 8900 Zalaegerszeg, Kert utca 39. e-mail: foglalkoztatas@kontaktkht.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság 8900 Zalaegerszeg, Kert utca 39. e-mail: foglalkoztatas@kontaktkht. A Kontakt Kht. pályázatot hirdet tanácsadó munkakörre zalaegerszegi, zalaszentgróti-keszthelyi telephelyre várhatóan 2008. június 1. 2010. július 31-ig terjedı idıtartamra. Az alkalmazás a Munka Törvénykönyve

Részletesebben

Gyakorló ápoló képzés 2012.03.26.

Gyakorló ápoló képzés 2012.03.26. Etikai Kódexek Hivatások, foglalkozások szakmai szabályai Az etikai kódex feladata A kódex jogra épülő, írásos erkölcsi normagyűjtemény, a jognál részletesebb, olykor szigorúbb megfogalmazásokkal is él.

Részletesebben

TEHETSÉGGONDOZÁSI PROGRAMTERV A NASZÁLY-GALGA TISZKBEN 2010. 2010. február

TEHETSÉGGONDOZÁSI PROGRAMTERV A NASZÁLY-GALGA TISZKBEN 2010. 2010. február TEHETSÉGGONDOZÁSI PROGRAMTERV A NASZÁLY-GALGA TISZKBEN 2010 2010. február 1 I. A Naszály-Galga TISZK Tehetséggondozó Programjának céljai A Naszály-Galga TISZK tehetséggondozó programjának célja, hogy elősegítse

Részletesebben

A Borsodi Műhely Kft. gépalkatrész gyártó középvállalat, győri telephelyére, Hőkezelő segédmunkás munkakörbe. munkatársat keres.

A Borsodi Műhely Kft. gépalkatrész gyártó középvállalat, győri telephelyére, Hőkezelő segédmunkás munkakörbe. munkatársat keres. A gépalkatrész gyártó középvállalat, győri Hőkezelő segédmunkás munkakörbe Hőkezelésre előkészített és már hőkezelt munkadarabok mozgatása, készülékekre helyezése A tevékenységhez előírt dokumentációs

Részletesebben

Interneten. MinőségDoktorok.hu - fejlessze vállalkozása minőségszemléletét az Interneten az Internettel! 2008-03-11 Dr.

Interneten. MinőségDoktorok.hu - fejlessze vállalkozása minőségszemléletét az Interneten az Internettel! 2008-03-11 Dr. Minőségszeml gszemlélet let fejlesztése se az Interneten MinőségDoktorok.hu - fejlessze vállalkozása minőségszemléletét az Interneten az Internettel! 2008-03-11 Dr. Horváth Zsolt Tartalmi áttekintés Okok

Részletesebben

Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához

Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához A Tanulásmódszertan az iskolai tantárgyak között sajátos helyet foglal el, hiszen nem hagyományos értelemben vett iskolai tantárgy. Inkább a képességeket felmérő

Részletesebben

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése A diszpozíciókat úgy is elképzelhetjük,

Részletesebben

TI és ÉN = MI Társas Ismeretek és Érzelmi Nevelés Mindannyiunkért Érték- és értelemközpontú kísérleti program kisiskolásoknak 1 PATAKY KRISZTINA iskolapszichológus, logoterápiai tanácsadó és személyiségfejlesztő,

Részletesebben

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Milton Kft. Tréning ajánló Elérhető tudás hiteles forrásból Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Bevezetés Tisztelt Ügyfelünk! Kedves Hölgyem és Uram! Belső,

Részletesebben

JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS

JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK Az emberi erőforrások miniszterének 39/2012. (XI. 21.) EMMI rendelete a felsőoktatási szakképzések képzési és kimeneti követelményeiről 1.

Részletesebben

Belső Ellenőrzési Alapszabály

Belső Ellenőrzési Alapszabály Belső Ellenőrzési Alapszabály Az Ecomore Befektetési és Tanácsadó Kft. ügyvezetőjének utasítása a belső ellenőrzési rendszer szabályozásáról Az Ecomore Kft ellenőrzési funkciói a belső ellenőrzési rendszer

Részletesebben

Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN

Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN Az előadás vázlata A közoktatás egyik legnehezebb, megoldásra váró problémája A differenciálás Az egyének differenciált

Részletesebben

AZ ISKOLAPSZICHOLÓGUS SZAKMAI MUNKÁJÁNAK SZUPERVÍZIÓJA

AZ ISKOLAPSZICHOLÓGUS SZAKMAI MUNKÁJÁNAK SZUPERVÍZIÓJA AZ ISKOLAPSZICHOLÓGUS SZAKMAI MUNKÁJÁNAK SZUPERVÍZIÓJA MI A SZUPERVÍZIÓ? A szakmai munkát végző, kevés tapasztalattal rendelkező szakember munkájának ellenőrzése és segítése, egy megfelelő tapasztalattal

Részletesebben

Karrierlehetőségek az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régiójában. Jozipovics Tímea osztályvezető

Karrierlehetőségek az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régiójában. Jozipovics Tímea osztályvezető Karrierlehetőségek az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régiójában Jozipovics Tímea osztályvezető Toborzás 2 KIEMELT FIGYELEM A MEGFELELŐ SZAKMAI KVALITÁSOKKAL RENDELKEZŐ JELÖLTEK FELKUTATÁSÁSRA, VEZETŐI UTÁNPÓTLÁS

Részletesebben

Asszisztensi munka, Dél-Pesti Régióban

Asszisztensi munka, Dél-Pesti Régióban Asszisztensi munka, Dél-Pesti Régióban Gyakornoki munka Dél-Pest szakmai gyakorlaton. Ezúttal papírgyártó partnerünkhöz keresünk asszisztenst. A napi vevői megrendelések feldolgozása A gyártási utasítások

Részletesebben

MEC gyakornoki program

MEC gyakornoki program MEC gyakornoki program MEC gyakornoki program 10 éve indítottuk el gyakornoki programunkat, melynek legfőbb célja, hogy olyan tehetségeket fedezzünk fel, akikre a diploma után is számíthatunk. Miért az

Részletesebben

A KONZULTÁCIÓ FOLYAMATA. Konzultáció a segítésben WJLF ÁSZM

A KONZULTÁCIÓ FOLYAMATA. Konzultáció a segítésben WJLF ÁSZM A KONZULTÁCIÓ FOLYAMATA Konzultáció a segítésben WJLF ÁSZM TANÁCSADÁSI MODELLEK I. Számtalan konzultációs terület és elmélet: a konz. folyamat leírására sok elképzelés született 1. Általános tanácsadási

Részletesebben

Álomkarrier az uniós intézményekben: hogyan is juthatok el addig? Fülep Ágnes 2012.03.26

Álomkarrier az uniós intézményekben: hogyan is juthatok el addig? Fülep Ágnes 2012.03.26 Álomkarrier az uniós intézményekben: hogyan is juthatok el addig? Fülep Ágnes 2012.03.26 Mi is az az EPSO? Európai Személyzeti Felvételi Hivatal 2004 cél: 10 új tagállamból nagyszámú munkaerő felvétele

Részletesebben

SZOCIÁLIS MUNKA SZAK II. évf. LEVELEZŐ TAGOZAT

SZOCIÁLIS MUNKA SZAK II. évf. LEVELEZŐ TAGOZAT SZOCIÁLIS MUNKA SZAK II. évf. LEVELEZŐ TAGOZAT A tárgy neve: A szociális munka módszertan II. (Csoportokkal és közösségekkel végzett szociális munka) Félévi óraszám: L:10 óra Kreditértéke:4 kredit Helye

Részletesebben

A TERMELŐISKOLAI MODELL mint a hátrányos helyzetű munkanélküli fiatalok munkaerő piaci re integrációjának KOMPLEX PROGRAMJA

A TERMELŐISKOLAI MODELL mint a hátrányos helyzetű munkanélküli fiatalok munkaerő piaci re integrációjának KOMPLEX PROGRAMJA A TERMELŐISKOLAI MODELL mint a hátrányos helyzetű munkanélküli fiatalok munkaerő piaci re integrációjának KOMPLEX PROGRAMJA MUTASS UTAT! Budapest, 2013. november 28. Alapítás: 1993 Cél: A Zala megyében

Részletesebben

Miért dolgozna éppen Dániában radiológusként? 5 érvünk is van rá:

Miért dolgozna éppen Dániában radiológusként? 5 érvünk is van rá: Miért dolgozna éppen Dániában radiológusként? 5 érvünk is van rá: 1. A munka és a magánélet egyensúlya Az infografika és a kreatív vizualitással bemutatott mutatók iránt érdeklődők kedvéért: http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/work-life-balance/

Részletesebben

Gönczy Pál Általános Iskola Debrecen, 2012. október 27.

Gönczy Pál Általános Iskola Debrecen, 2012. október 27. A HATÉKONY TEHETSÉGGONDOZÓ SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK SZAKMAI KRITÉRIUMAI Gönczy Pál Általános Iskola Debrecen, 2012. október 27. Dr. Balogh László Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke Tehetséghidak Program

Részletesebben

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Professzionális kiválasztási megoldás azoknak, akik nem elégszenek meg a hagyományos kiválasztási folyamatok hatékonyságával. Gyors Hatékony

Részletesebben

Karner Orsolya ELTE PPK Tanácsadás Pszichológiája Tanszék. Álláskeresők részére nyújtott csoportos pályatanácsadás hatékonyságvizsgálata

Karner Orsolya ELTE PPK Tanácsadás Pszichológiája Tanszék. Álláskeresők részére nyújtott csoportos pályatanácsadás hatékonyságvizsgálata Karner Orsolya ELTE PPK Tanácsadás Pszichológiája Tanszék Álláskeresők részére nyújtott csoportos pályatanácsadás hatékonyságvizsgálata MPT Nagygyűlés Szombathely 2012. június 1. Társadalmi igény A társadalompolitikai

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS Less Myths more Practice A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata. A

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

ComFit Kft. részére végzett Farmakovigilanciai irodalomfigyelés - Megbízói elégedettség mérő kérdőív 2013. február 11.

ComFit Kft. részére végzett Farmakovigilanciai irodalomfigyelés - Megbízói elégedettség mérő kérdőív 2013. február 11. ComFit Kft. részére végzett Farmakovigilanciai irodalomfigyelés - Megbízói elégedettség mérő kérdőív 2013. február 11. Kiküldött kérdőívek száma: 35. A kimutatás a kitöltött kérdőívek adatait tartalmazza

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

CHESTIONAR PENTRU MĂSURAREA CUNOȘTINȚELOR GENERALE DE PE PIAȚA MUNCII

CHESTIONAR PENTRU MĂSURAREA CUNOȘTINȚELOR GENERALE DE PE PIAȚA MUNCII Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară: 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii Domeniul

Részletesebben

a Bonafarm Csoportot!

a Bonafarm Csoportot! Bonafarm Vezetőképző Program Ismerd meg a Bonafarm Csoportot! Bonafarm Zrt. felelős a csoportszintű stratégia megalkotásáért és a hatékony együttműködés kialakításáért menedzseli azokat a funkciókat, ahol

Részletesebben

NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI MENEDZSER SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA

NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI MENEDZSER SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI MENEDZSER SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei 180 perc 15 perc 240 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök A vizsgázó biztosítja

Részletesebben

Angol nyelvű kommunikációs munkatárs 2008

Angol nyelvű kommunikációs munkatárs 2008 Angol nyelvű kommunikációs munkatárs 2008 1. A cég bemutatása Szoftvert termék fejlesztő cég, amely réspiacra szállít prémium minőségű termékeket és nemzetközi piacra értékesít. A versenytársainkat azzal

Részletesebben

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Beszélni és beszélgetni önmagában nem nehéz, viszont kevésbé sikert eredményező folyamat. Megértetni magunkat pontosan úgy, ahogy azt mi gondoljuk, illetve

Részletesebben

Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés

Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés Karcag, 2011. április 4. Horváthné Pandur Tünde munkaközösség vezető Kiskulcsosi

Részletesebben

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015)

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015) Szülők és pedagógusok körében végzett vezetői értékelés (2015) A közoktatási intézmények vezetőinek munkáját a megbízatásuk során két alaklommal kell az intézmény pedagógusainak és a tanulók szüleinek

Részletesebben

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050)

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) I. A pályázat keretében megvalósuló képzések Döntéshozatal Célja: a résztvevők megismerik és gyakorolják a hatékony, önérvényesítő

Részletesebben

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Minőségirányítási Csoportjának igényfelmérése az első évfolyamban, a 2013-2014-es tanévben

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Minőségirányítási Csoportjának igényfelmérése az első évfolyamban, a 2013-2014-es tanévben Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Minőségirányítási Csoportjának igényfelmérése az első évfolyamban, a 2013-2014-es tanévben Bevezetés Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola minőségpolitikájának

Részletesebben

DMSZ MENTOR PROGRAM A MENTORI PROGRAMHOZ KAPCSOLÓDÓAN HR TANÁCSADÁS KEDVEZMÉNYES DÍJAKON - KÜLSŐS TANÁCSADÓ BEVONÁSÁVAL

DMSZ MENTOR PROGRAM A MENTORI PROGRAMHOZ KAPCSOLÓDÓAN HR TANÁCSADÁS KEDVEZMÉNYES DÍJAKON - KÜLSŐS TANÁCSADÓ BEVONÁSÁVAL DMSZ MENTOR PROGRAM MI EZ? A DMSZ által szervezett és koordinált gyakornoki program, ami minden résztvevőnek többet nyújt, mint egy átlagos gyakornok cég együttműködés. A programban kizárólag DMSZ tagok

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus 1 Asszertivitás (Sam R. Lloyd alapján) Jelentése: Pozitívan gondolkodunk Önérvényesítő módon viselkedünk Önbizalmat érzünk 2 Önmagunk és

Részletesebben

Munkaköri rendszer kialakítása, munkaköri leírások, munkakör-értékelés Larskol Tanácsadók

Munkaköri rendszer kialakítása, munkaköri leírások, munkakör-értékelés Larskol Tanácsadók Munkaköri rendszer kialakítása, munkaköri leírások, munkakör-értékelés Larskol Tanácsadók 1165 BUDAPEST, FARKASFA U. 21. +3620 931 7979 +3620 329 2651 email: info@larskol.hu web: www.larskol.hu Kik vagyunk?

Részletesebben

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül Miben más a GDP? >> cégre, szakterületre, csapatra, egyénre szabott tréningek a valós fejlődésért Mit nyújt a GDP Önnek? >> komplex fejlesztési

Részletesebben

Mintacím szerkesztése

Mintacím szerkesztése Mintacím szerkesztése Paradigmaváltás a call center munkaerő-fejlesztésben ClemVITAL - A Clementine Consulting és a Fusion Vital fiziológiás mérésekre épülő front-end fejlesztési programja Mintacím A stressz

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

ÖKOTÁR S ZSEBKÖ NY V 1.

ÖKOTÁR S ZSEBKÖ NY V 1. ÖKOTÁR S ZSEBKÖ NY V 1. Sorozatunkkal az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk a civil non-profit szervezetek életében felmerülő szervezési kérdésekben. Lényegre törő leírásokra törekedtünk, ami alkalmassá

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

KÉRDŐÍV SZERVEZETEK RÉSZÉRE

KÉRDŐÍV SZERVEZETEK RÉSZÉRE KÉRDŐÍV SZERVEZETEK RÉSZÉRE AZ ÖNKÉNTESSÉG SORÁN SZERZETT TAPASZTALATOK FELMÉRÉSE MUNKAERŐPIACI HASZNOSÍTHATÓSÁG SZEMPONTJÁBÓL Kedves válaszadó! A megkeresés oka: A Leonardo da Vinci programon belül megvalósuló

Részletesebben

Berlitz 1. szint KER szint A 1

Berlitz 1. szint KER szint A 1 Társalgási Berlitz 1. szint KER szint A 1 A tanuló képes általános kifejezéseket és egész egyszerű mondatokat használni és megérteni. Képes személyes adatokra vonatkozó kérdések megfogalmazására illetve

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

Nyilvános Munkaerő-piaci Kerekasztal 2010. november 30. Fogyatékos emberek a nyílt munkaerő-piacon

Nyilvános Munkaerő-piaci Kerekasztal 2010. november 30. Fogyatékos emberek a nyílt munkaerő-piacon Salva Vita Alapítvány 1073 Bp. Erzsébet krt. 13. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Nyilvános Munkaerő-piaci Kerekasztal 2010. november 30. Fogyatékos emberek a nyílt munkaerő-piacon Előadó: Csányi Zsuzsanna,

Részletesebben

Munkakörelemzés a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Munkakörelemzés a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Munkakörelemzés a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél 1. A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Kft 2007-től munkaerő közvetítő irodát üzemeltet megváltozott munkaképességű munkavállalók számára. Mint olyan,

Részletesebben

Solingen 19. március 2013. Sikertörténet. Felhasználói jelentés. Üzemi eszközöket gyártó vállalkozás Acélról Alumíniumra vált

Solingen 19. március 2013. Sikertörténet. Felhasználói jelentés. Üzemi eszközöket gyártó vállalkozás Acélról Alumíniumra vált Solingen 19. március 2013 Sikertörténet Felhasználói jelentés Üzemi eszközöket gyártó vállalkozás Acélról Alumíniumra vált Görgősoros FiFo állvány a szereldében Üzemi eszközöket gyártó vállalkozás Acélról

Részletesebben

A bennem rejlő vezető. Eredményes iskolai kultúra kialakítása pedagógusok és diákok életvezetési kompetenciáinak fejlesztésével

A bennem rejlő vezető. Eredményes iskolai kultúra kialakítása pedagógusok és diákok életvezetési kompetenciáinak fejlesztésével A bennem rejlő vezető Eredményes iskolai kultúra kialakítása pedagógusok és diákok életvezetési kompetenciáinak fejlesztésével Mit jelent a vezetés? A vezetés azt jelenti, hogy olyan világosan kommunikáljuk

Részletesebben

EDZŐI KONFLIKTUS KEZELÉS

EDZŐI KONFLIKTUS KEZELÉS EDZŐI KONFLIKTUS KEZELÉS Ahogyan a vezető vezet, a hatalom gyakorlásának módja. A vezetés több, mint a hatalom gyakorlása: fontos a személyiség szerepe tanult magatartásforma Vezetési stílust befolyásoló

Részletesebben

A mikrovállalkozók tipikus foglalkoztatási problémája a szezonalítás: megoldás az alkalmi foglalkoztatás.

A mikrovállalkozók tipikus foglalkoztatási problémája a szezonalítás: megoldás az alkalmi foglalkoztatás. A mikrovállalkozók tipikus foglalkoztatási problémája a szezonalítás: megoldás az alkalmi foglalkoztatás. Nonprofit Munkaerő Közvetítő Iroda bemutatása Mikrovállalkozás, növekedés, foglalkoztatás, esélyteremtés

Részletesebben

ÖT ESETTANULMÁNY. 5.1. Kiválasztás műszaki képzésre

ÖT ESETTANULMÁNY. 5.1. Kiválasztás műszaki képzésre ÖT ESETTANULMÁNY Az alább olvasható esettanulmányok példaként szolgálnak arra, hogy mire használják a vállalatigazgatók, a személyzeti vezetők és az oktatásszervezők a TOEIC-tesztet. A Chauncey Group Europe

Részletesebben

MINTA. Béranalízis egy adott pozícióban. Adminisztratív alkalmazott Adminisztráció

MINTA. Béranalízis egy adott pozícióban. Adminisztratív alkalmazott Adminisztráció Béranalízis egy adott pozícióban Adminisztratív alkalmazott Adminisztráció COPYRIGHT 2012 WORKANIA.HU Tartalom Nyitólap A teljes minta struktúrája Eredmények Általános Pénzbeni és nem pénzbeli béren kívüli

Részletesebben

FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY ELISMERÉS JELENTKEZÉSI LAP NAGYVÁLLALATOK, ÉS 250 FŐ FELETT FOGLALKOZTATÓ KÖLTSÉGVETÉSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY ELISMERÉS JELENTKEZÉSI LAP NAGYVÁLLALATOK, ÉS 250 FŐ FELETT FOGLALKOZTATÓ KÖLTSÉGVETÉSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY ELISMERÉS JELENTKEZÉSI LAP NAGYVÁLLALATOK, ÉS 250 FŐ FELETT FOGLALKOZTATÓ KÖLTSÉGVETÉSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE 1. Pályázat benyújtására jogosultak köre: Fogyatékosság- barát

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás. Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető

Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás. Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS (BA) A Duális Képzésbe bevont specializációk: Külgazdasági

Részletesebben

Életreval(l)ó Hajdúhadházi térségben élő hátrányos helyzetű, inaktív nők komplex önálló életvitelre való felkészítése TÁMOP-5.3.

Életreval(l)ó Hajdúhadházi térségben élő hátrányos helyzetű, inaktív nők komplex önálló életvitelre való felkészítése TÁMOP-5.3. Életreval(l)ó Hajdúhadházi térségben élő hátrányos helyzetű, inaktív nők komplex önálló életvitelre való felkészítése TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0102 PÁLYÁZÓ: Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesület

Részletesebben

Útmutatás a vállalkozás kompetenciaszükségletének meghatározásához a vállalkozási stratégia alapján

Útmutatás a vállalkozás kompetenciaszükségletének meghatározásához a vállalkozási stratégia alapján A 01 Further analysis instruments Útmutatás a vállalkozás kompetenciaszükségletének meghatározásához a vállalkozási stratégia alapján A folyamatközpontú szakmai alapképzés és az alkalmazottak vállalati

Részletesebben

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ OKJ 55 344 05 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Készüljön fel a változásokra Ön is, és szerezze meg az IFRS mérlegképes könyvelő

Részletesebben

Minőségkritériumok az elearning oktatásban

Minőségkritériumok az elearning oktatásban Minőségkritériumok az elearning oktatásban Krausz János - Oktatási vezető Képzési és Tudásmenedzsment Innovációs Kft 1107. Budapest, Kékvirág u. 2-4 Telefon: +36(1)431-1610 Fax: +36(1)431-1601 kti@ktionline.net

Részletesebben

A sportpszichológia alkalmazásának lehetőségei egyéni sportágakban

A sportpszichológia alkalmazásának lehetőségei egyéni sportágakban A sportpszichológia alkalmazásának lehetőségei egyéni sportágakban Fejes Enikő Sport szakpszichológus Munka-és szervezet szakpszichológus Pszichológiai tudományok felosztása ALAPTUDOMÁNYOK Általános lélektan

Részletesebben