Hogyan szedd össze azokat a kulcsszavakat, amelyekre a számodra ideális munkatárs jelölt azonnal beizgul?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan szedd össze azokat a kulcsszavakat, amelyekre a számodra ideális munkatárs jelölt azonnal beizgul?"

Átírás

1 Pongor-Juhász Attila bemutatja Hogyan szedd össze azokat a kulcsszavakat, amelyekre a számodra ideális munkatárs jelölt azonnal beizgul? De CSAK ő és senki más! Azaz, mi a hasznod, ha pontosan azokat a szavakat írod bele az álláshirdetésbe, amire az ideális jelölted ráugrik?

2 Csepregi Balázs a Marketingszoftverek ( ügyvezetője azzal a kérdéssel keresett meg, hogy Figyelj, elvégeztem a 7 Lépéses Nincs szükségem fejvadászra Világbajnok munkatárs kiválasztási Rendszered Első lépésében, a Teljesítmény profilozásban meghatározott feladatokat. Részletesen megadtam a válaszaimat az összes feltett kérdésekre, elkészítettem az álláshirdetést, közzétettem. A jelentkezőket az általad tanított módszerrel előszűrtem és interjúztam, majd behívtam 2 jelöltet próbamunkára, és ők ott elvéreztek. Kérlek, nézzük át együtt - hol rontottam el valamit ill. - hogyan csináljam másként, hogy megtaláljam az új munkatársamat? Ebben az esettanulmányban nem célom röviden bemutatni a Nincs szükségem fejvadászra 7 lépéses munkatárs kiválasztási /módszertan Első lépésének, a Munkaköri teljesítmény profilozásnak a főbb pontjait. Azonban célom annak bemutatása, amennyiben egy cégvezető elvégzi ezt a 1,5-2 órás gondolkodási és előkészítési feladatot, akkor nagymértékben megkönnyíti saját helyzetét, saját magának időt és pénzt takarít meg, nem kevés frusztrációtól is megkímélve magát az új munkatárs kiválasztása és felvétele során.

3 Így Csepregi Balázzsal a következőket tettük: 1. Átnéztük az általa kitöltött Teljesítmény profilt, ami a 7 lépéses Nincs szükségem fejvadászra kiválasztási módszertan Első lépése, megnéztük, hogy milyen toborzási forrást használt az első keresés során és annak hatékonyságát, átnéztük az általa elkészített álláshirdetést, röviden megvizsgáltuk az előszűrés során használt kiválasztási eszköz, a jelentkezési lap kérdéseit, illetve a személyes interjúk tapasztalatait. Ezeket követően ráfókuszáltunk az új toborzás-kiválasztási projektre: 2. Pontosítottuk az ő cégvezetői munkateljesítmény és eredményelvárásait az új munkakörrel kapcsolatban. Így az általa elvárt eredmények biztosítása érdekében többek között - részleteztük a végrehajtandó feladatokat és azokat a várható munkahelyi helyzeteket, amelyekre az új munkatársnak reagálnia kell. 3. Ezek alapján véglegesítettük azon kulcskompetenciákat, amelyek szükségesek a cégnél a betölteni kívánt munkakör eredményes elvégzéséhez. 4. E fenti 2 pont egyik végeredménye, és Balázs számára a nagy ráeszmélés az volt, hogy az ő munkaeredmény elvárásai alapján más titulust - munkakör megnevezést - kell használnia. Az eddigi Cégvezető asszisztens helyett ugyanis a Pénzügyi asszisztens Irodavezető pontosabban kifejezi a munkakör tartalmát. 5. Az új toborzási kampányhoz új (több) toborzási forrást választott 6. Az ütős és figyelemfelkeltő álláshirdetés elkészítéséhez Balázs kitöltötte a Munkakörnyezet felmérést, amelyben meghatározta az eredményes munkavégzéshez szükséges részletes munkavégzési szokásokat és munkahelyi viselkedési stílusokat.

4 7. E fentiekben pontosított információk alapján elkészítette az aktualizált álláshirdetést. 8. E hirdetést fel is adta kedvezményesen a állásportálon. E tanulmány témája azon kulcsszavak összeszedésének technikája, amelyekre beizgul a számodra ideális munkatárs jelölt. Az általam alkalmazott módszer a következő: Az ilyen ütős és figyelemfelkeltő álláshirdetés megírásához - a kulcskompetenciák közül - most csak a munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások meghatározásának technikáját mutatom be részletesen. Kérdezheted, hogy miért? 1. A kulcskompetenciák másik 3 részterülete most még legyen titok. Egy másik e- tanulmányban majd azokat is bemutatom számodra. 2. A munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások összeszedése elsőre akár könnyűnek tűnhet, de nem az. Sok cégvezető ügyfelem arcát látom most magam előtt, amint 10 percnyi gondolkodás után kissé elveszett benyomást keltett... Szinte mindenkitől hallottam a következő munkavégzési stílus jegyeket: pontos csapatjátékos jó kommunikáció megbízható, lojális kreatív stb...

5 Ebben eddig semmi különös nincs. Tapasztalatom azonban az, hogy 1. Sok cégvezető magából indul ki. Abból hogy ő milyen. Ez súlyos hiba forrása, mivel ennek eredményeképéen egy másik vállalkozót vesz fel maga mellé. A végeredménye megjósolható: Hamar véget ér a közös munka, mivel a tulaj megunja, hogy megpróbálják őt irányítani Vagy abból indul ki, aki már jól teljesített az adott munkakörben. Ez már sokkal jobb megközelítés! Nagyon jó kiindulópont a munkaköri elvárások megfogalmazásához, s - többek között - így a legvégén az álláshirdetés megírásához is. De még azon cégvezetők is, akik már megélt tapasztalataikra alapozzák az ő cégükben, az ő általuk betölteni kívánt munkakör eredményes elvégzéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílusokat, sokszor mellélőnek. Miért? Mert ők vállalkozó-cégvezetők, és - feltételezem - nem végzett munkapszichológusok illetve nem munkatárs kiválasztással napi szinten foglalkozó tanácsadók (tudod, ők az én kedvenc fejvadászaim...) Az általam ismert fejlett vállalkozási kultúrával rendelkező országok cégvezetői sem rendelkeznek pszichológiai végzettséggel. Nincs is rá szükségük, mivel számukra munkapszichológusok kidolgoztak egy olyan tesztet, amely a betölteni kívánt munkakör eredményes elvégzéséhez szükséges és elvárt munkahelyi viselkedési jellemzőket és munkavégzési szokásokat megbízható módon szedi össze. Ennek a munkaköri tesztnek a neve Munkakörnyezet felmérés, s már jó pár éve magyar nyelven is elérhető a magyar cégvezetők és menedzserek részére.

6 Mi a haszna számodra egy ilyen 10 perc alatt - online - kitölthető Munkakörnyezet riportnak? 1. Támogat Téged abban, hogy pontosan megfogalmazd elvárásaidat az általad betölteni kívánt munkakör sikerességéhez, 2. Pontos szavakkal, jelzőkkel leírja, hogy a Te elvárásaidnak megfelelően az ideális új munkatársadnak HOGYAN kell a munkáját végeznie a meghatáro zott munkateljesítmények és eredmények biztosítása céljából, 3. Az előző pontban említett szavak és jelzők segítségével - amelyek az általad elvárt munkahelyi viselkedési stílust és munkavégzési szokásokat írják le - szinte gyerekjáték az ütős álláshirdetést elkészíteni. A következő oldalon találod a Munkakörnyezet felmérés riport összesítő oldalát. Egy színes kereket, amely Carl Jung svájci és William Marston amerikai pszichológusok munkássága alapján lett elkészítve. Viselkedési Stílus vagy más néven DISC keréknek is hívják és 4 fő viselkedési stílus típust határoz meg. E modell alapját és üzleti gyakorlati alkalmazását egy 2 napos tréning keretén belül szoktam cégvezetők és menedzserek részére átadni. Most, itt csak a főbb pontokat emelem ki az ütős hirdetésírás elkészítéséhez. Ezek a Domináns (D), vagy Piros Befolyásoló (I) vagy Sárga Kitartó (S) vagy Zöld és a Szabálytisztelő (C) vagy Kék

7 A Viselkedési stílus modell lényege - nagyon röviden -, hogy a DISC kereket a függőleges és vízszintes tengelyek mentén 4 részre osztjuk. Amikor a függőleges tengellyel vágjuk ketté a Viselkedési stílus kereket Jobb oldalon helyezkednek el az ún. Extrovertált típusok (Domináns és a Befolyásoló), akikre az jellemző, hogy a külvilágból merítenek energiát, látványosan kifelé élnek. A bal oldalon találhatóak az ún. Introvertált embertársaink (Kitartó és Szabálytisztelő), akik inkább befelé élnek, energiát magukból merítenek. Amikor vízszintesen vágjuk ketté a Viselkedési stílus kereket Felül helyezkednek el a Feladat-orientált típusok (Domináns és Szabálytisztelő). Számukra a tényeknek, adatoknak van jelentősége az életük, így pl. a döntéshozataluk során. Alul helyezkednek el az Ember-orientált típusok (Befolyásoló és Kitartó). Számukra az emberi kapcsolatoknak és érzéseknek van elsődleges jelentősége.

8 Csepregi Balazs A SUCCESS INSIGHTS KERÉK Csepregi Balazs penzugyi asszisztens irodavezeto Tényeken alapuló megoldások. Tapintat és együttműködés. Elemzésre szánt tények és adatok. elező irányelvek. KötRutinmunka. Pontosság. Tények és adatok elemzése. Normák betartása. Csapatközpontúság. ÖSSZEHANGOLÓ ELEMZŐ TÁMOGATÓ FELADATMEGOLDÓ Logikus gondolkodás. Rendszeres rutin. Részvétel a csapatban. NyuL ezárás. Biztonság. godt tempó. normák. Kötelező eljárások. Szigorú minőségi Biztonság és veszélymentesség. Tiszta, rendes munkaállomás. Eredeményes gazdálkodás az idővel. Hatékony módszerek. Problémák tanulmányozása és megoldása. Logikus döntések. Kreatív és eredeti gondolkodás EGYÜTTMŰKÖDŐ Merész, agresszív tettek. IRÁNYÍTÓ megbízatások Csapatmunka. Támogatás és tanácsadás. Mások kiszolgálása. Harmonikus munkakörnyezet. ÜgyBiztonság. felek segítése. Munkakörnyezet: (21) ELEMZŐ ÖSSZEHANGOLÓ Események siettetése. Erőpróbát jelentő MEGGYŐZŐ KAPCSOLATÉPÍTŐ Határozott, gyors döntéshozatal. Eredményközpontúság. A feladatok végrehajtásához szükségeshatáskör. Változások előmozdítója. Emberi kapcsolatok. Derűlátás. Az emberekkel kapcsolatos problémákmegoldása. Lelkesedés. Meggyőző beszélgető partner. szavakbaöntése. Gondolatok és elképzelések eredmények. Változatos tevékenységek. Mozgásszabadság. Emberek révén elért Új elképzelések kipróbálása. Verseny másokkal. orsolya.pongor@psidium.hu 9 Copyright 1992,1998. Target Training International, Ltd.

9 Miért fontos ezt egy cégvezetőnek ismernie? Azért, mert az adott munkakörrel szembeni teljesítmény-elvárásokat CSAK egy adott viselkedési stílussal és munkavégzési személyiséggel rendelkező munkatárs fogja eredményesen ellátni. Hadd mutassam be ennek jelentőségét egy konkrét példán keresztül. Az általad betölteni kívánt munkakör : Asszisztens, adminisztratív munkatárs. Ez a munkakör mind a 4 fentiekben röviden részletezett munkahelyi viselkedési negyedben szerepelhet. Hogy mégis melyik munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások kellenek a sikeres betöltéséhez azt a Te, mint cégvezető elvárásaid fogják meghatározni. Így, Amennyiben egy olyan asszisztensre, titkárságvezetőre van szükséged, aki határozottan, rámenősen irányítja a háttérországodat, azaz egy fajta kapuőrként védelmez Téged, egy Domináns típusra van szükséged, és így a Viselkedési stílus kerék jobb felső negyede körül találod a munkakör eredményes betöltéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílus jellemzőket. Amennyiben egy ügyfélszolgálati területre keresel munkatársat, ahol a jó kommunikációs, kapcsolatépítő stílus az elvárás, egy Befolyásoló típusra van szükséged, és a munkakör eredményes betöltéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílus jellemzőket a jobb alsó negyed körül olvashatod, Amennyiben egy erősen rutin jellegű munkára keresel megbízhatóan és kiszámíthatóan dolgozó asszisztenst, akinek a hátán fát lehet vágni, akkor egy Kitartó típusra van szükséged és a sikeres munkahelyi viselkedési jellemzőket a Viselkedési Stílus kerék bal alsó része körül olvashatod,

10 Amennyiben egy pénzügyi asszisztenst keresel, ahol a számokkal, excel táblákkal, nagy megbízhatósággal való munkavégzésnek van jelentősége, akkor egy Szabálytisztelőre van szükséged és a sikeres munkahelyi viselkedési jellemzőket a Viselkedési Stílus kerék bal felső része körül olvashatod. Az álláshirdetés írás szempontjából számunkra itt a következő a lényeges: Amennyiben a cégvezető felkészült és lelkiismeretesen elvégezte a 7 Lépéses Nincs Szükségem Fejvadászra Világbajnok munkatárs kiválasztási rendszer első lépésének, a Teljesítmény profilozáshoz szükséges házi- azaz előkészítő feladatait, akkor nagy pontossággal meg fogja tudni határozni a Munkakörnyezet felmérés/kérdőív segítségével a betölteni kívánt sikeres munkakör elvégzéséhez szükséges munkahelyi viselkedési stílus és munkavégzési szokások jellemzőit. Csepregi Balázs példáját folytatván, amint Balázs számára is egyértelművé vált, hogy pénzügyi asszisztenst - irodavezetőt keres (a Cégvezetői asszisztens helyett), már sokkal könnyebb volt kitöltenie a Munkakörnyezet Kérdőívet. A Munkakörnyezet kérdőív eredménye is egyértelműen azt mutatja, hogy Balázs számára a munkakör elvárásai egy Szabálytisztelő/Kitartó munkavégzési stílust kívánnak meg. Így az általa betölteni kívánt munkakör viselkedési stílus jellemzői a következők: tények adatok elemzése, pontosság, kötelező eljárások, tiszta munkakörnyezet normák betartása elemzésre szánt adatok és tények rutinmunka Így Balázs átírta az álláshirdetést, amelyet az alábbiakban olvashatsz (különösen figyeld az aláhúzott kulcsszavakat, amelyek külön az általa meghatározott célközönséghez szólnak)

11 Keressük Budapest legmegbízhatóbb Pénzügyi asszisztens - Irodavezetőjét Amennyiben élvezed a kimutatásokkal, táblázatokkal való munkát, ha szeretsz jól meghatározott, mégis változatos feladatokat végezni egy fiatal csapatban, és ha szívesen vagy Te a stabil pont egy pörgős iroda életében, akkor ezt a munkát igazán élvezni fogod! Megtaláltad az ideális munkahelyet, ha... Készen állsz egy nagy célokat kitűző és megvalósító cégvezető jobbkezeként dolgozni. Biztosan rád van szükségünk, ha olyan ember vagy, aki... Képes nagy odafigyeléssel, precízen dolgozni, Örömmel végez naponta ismétlődő rutinfeladatokat, Képes összetett feladatokat is átlátni, nagy pontossággal végezni, Nagy rutinnal bánik a számítógéppel (Excel, Word, Internet), Kész újabb szoftverek és munkamódszerek megtanulására, Rendkívül barátságos, és aki számára a szolgálatkészség nem erőfeszítés, hanem személyiségének természetes megnyilvánulása. Íme néhány, legfontosabb feladataid közül: Beérkező és kimenő pénzügyi tételek adminisztrációja A cég számlázási rendszerének kezelése Kimenő utalások előkészítése Pénzügyi és egyéb kimutatások készítése a cégvezető számára Levelek írása, postázása, számlák postázása Munkatársak, alvállalkozók adminisztrációjának ellenőrzése, jelentések készítése

12 Szervezési, egyeztetési feladatok Piaci információk beszerzése, előkészítése a cégvezető számára Az irodai készletek beszerzése, kezelése (boríték, szalvéta, stb.) Postafiók kezelése Adminisztratív egyeztetések ügyfelekkel és alvállalkozókkal Amit még érdemes tudnod rólunk és a munkáról Cégünk Magyarország vezető internet-marketing szoftverfejlesztő vállalkozása, mely napi szinten 300 cég életét teszi egyszerűbbé és eredményesebbé megoldásai által, és hónapról hónapra növekszik, bővül már ötödik éve, ezzel stabil hosszú távú munkahelyet biztosít számodra. A cég vezetői fiatal, eltökélt vállalkozók, akik nagyra értékelik a tradicioná lis értékeket, így a szorgalmas és lojális munkatársak mindig többet kapnak, mint amire számítanak. A munkádhoz rengeteg személyes segítséget és minden lehetséges tech nikai felszerelést biztosítunk, hogy az eredményesség csak szorgalmadon és hozzáállásodon múljon. Kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha legalább alapszinten értesz angolul, és ha nem okoz nehézséget Budapest II. kerület, Moszkva térhez közeli tágas, családias irodánkba reggelente időben bejárni. A jelentkezés módja Önéletrajzodat és motivációs leveledet (melyben leírod, hogy miért Téged válasszunk) kérlek, mielőbb küldd el Kapcsolatfelvétel oldalunkon keresztül. Köszönjük!

13 Mi a további hasznod, amennyiben ezeket a kulcsszavakat, munkavégzési stílus jelzőket írod bele az álláshirdetésbe? CSAK azok fogják beadni az álláspályázatukat, akiknek ezek a szavak pozitív kicsengésűek. Gondold meg, annak, aki szeret emberekkel kommunikálni és állandó kapcsolatban lenni és imádja a változatosságot, ő mennyire izgulna be a fenti álláshirdetéstől? Tapasztalatom szerint, amint elolvassa ezeket a szavakat, már klikkel is tovább. Azonban azok, akiknek fontos a kiszámíthatóság, nem szeretik a sok változást, élveznek számokkal dolgozni, ők úgy érzik, hogy ezt az álláshirdetést nekik írták! És ez a cél, hogy olyan álláskeresők adják be hozzád a pályázatukat, akik olymódon dolgoznak és olyan munkavégzési szokásokkal rendelkeznek, amelyek szükségesek az általad betölteni kívánt munkakör eredményes végrehajtásához. További profitábilis munkatárs vadászatot kívánok, Pongor-Juhász Attila UI2: tervezek írni egy e-tanulmányt arról, Hogyan írj olyan álláshirdetést, amire az ideális jelölt azonnal beizgul és ráugrik? Figyeld az postafiókodat. UI3: 1. Mellékletek; Csepregi Balázs első álláshirdetése Cégvezetői Asszisztens munkakörre

14 Keressük Budapest legügyesebb Cégvezető Asszisztensét! Ha szeretnéd végre bebizonyítani, hogy precíz, okos, talpraesett és szolgálatkész cégvezető-asszisztensként kulcsfontosságú vagy egy kis cég sikere szempontjából, akkor téged keresünk! Ha olyan munkát keresel, ahol megbecsülik az asszisztens munkáját, ahol felelősségteljes feladatokat bíznak rá, és ahol egy asszisztensnek is van fejlődési és továbblépési lehetősége, akkor Te minket keresel. Megtaláltad az ideális munkahelyet, ha... Szeretnél egy gyorsan fejlődő és gyorsan változó cég olajozott működésében kulcsszerepet vállalni, és ha......fő motivációd, hogy a rád bízott - sokszor összetett, változatos és érdekes - feladatokat mindig hibátlanul, határidőre elvégezd, és ezzel hozzájárulj az ügyfelek WOW! élményéhez. Biztosan rád van szükségünk, ha olyan ember vagy, aki... Képes összetett feladatokat is hamar átlátni, megtanulni Képes nagy odafigyeléssel, precízen dolgozni Virtuóz módon bánik a számítógéppel (nem csak papírja van róla), és bármikor kész újabb szoftverek és munkamódszerek megtanulására Rendkívül barátságos, és aki számára a szolgálatkészség nem erőfeszítés, hanem személyiségének természetes megnyilvánulása Íme néhány, legfontosabb feladataid közül: Szervezési, egyeztetési feladatok Munkatársak, alvállalkozók adminisztrációjának, ellenőrzése, jelentések készítése

15 Piaci információk beszerzése, előkészítése cégvezető számára A cég számlázási rendszerének kezelése Beérkező és kimenő pü. tételek adminisztrációja Kimenő utalások előkészítése Pü. kimutatások készítése a cégvezető számára Az irodai készletek beszerzése, kezelése (boríték, szalvéta, stb.) A CRM rendszer által generált levelek nyomtatása, postázása, számlák postázása Postafiók kezelése Adminisztatív egyeztetések ügyfelekkel és alvállalkozókkal Általános kimutatások készítése cégvezető részére Kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha legalább alapszinten beszélsz angolul, ha az első pár hónapban 4 vagy 6 órás munkavégzés is megfelel neked, és ha nem okoz nehézséget Budapest II. kerület, Moszkva térhez közeli irodánkba reggelente időben bejárni. Ezen túl kérünk szépen, semmiképpen ne jelentkezz, ha véleményed szerint az asszisztensi munka lényege a körömreszelés és a rádióhallgatás, ha nem bírod a kemény munkát, ha a legkisebb mértékben is derogál neked mások keze alá dologzni, és ha szeretnél a munkahelyeden dohányozni. A jelentkezés módja Önéletrajzodat és motivációs leveledet tartalmazó jelentkezésedet kérlek mielőbb küldd el Kapcsolatfelvétel oldalunkon keresztül. Köszönjük! UI3. 2. Melléklet; A Munkakörnyezet kérdőív riportja, Balázs által kitöltve a Pénzügyi asszisztens - Irodavezető munkakörre

16 SUCCESS INSIGHTS Munkakörnyezet verzió penzugyi asszisztens irodavezeto Csepregi Balazs véleménye Copyright Target Training International, Ltd.

17 Csepregi Balazs BEVEZETÉS Minden emberi erőfeszítést igénylő munkához hozzátartozik egy adott munkakörnyezet, amely leginkább a viselkedés segítségével jellemezhető. Egyszerűbben: "Ha a munkakör beszélni tudna, milyen viselkedési jellegzetességeket várna el?" Amikor egy adott személy viselkedési stílusa egy adott munkakörhöz jól illeszkedik, az illető a munkaköri elvárásoknak jobban meg tud felelni. Ha viszont a viselkedés és a munkakör nem illik egymáshoz, a munkakör és az azt betöltő személy természetes viselkedési stílusa között feszültségek keletkeznek, ami a munkakörben töltött időt és a végzett munka eredményét is befolyásolja. Ez a profil azt mutatja be milyen kép alakul ki egy adott személyben a munkáról. A munkakörüket legtöbben úgy látják el, ahogy felfogásuk szerint azt el kell látni. A profil segít felismerni és javítani a munkakörről alkotott hibás elképzeléseket. orsolya.pongor@psidium.hu 1 Copyright Target Training International, Ltd.

18 Csepregi Balazs MUNKAKÖRNYEZET Változó munkakörnyezetünk miatt világosan kell látnunk a munkakörben tanúsított viselkedés szerepét. Ennek hiányáért konfliktusokkal, félreértésekkel és gyenge teljesítménnyel fizetünk. A profil segítségével állapítsa meg pontosan, hogy a munkakör a viselkedés szempontjából milyen követelményeket támaszt. A munkakör Csepregi Balazs szerint: Pontosság és szigorú normák betartása. A részletekre való koncentrálás képessége. Elemzőkészség. Minőségi előírások betartását igénylő részfeladat. Nagyobb döntések meghozatala előtt az érvek és ellenérvek értékelése. Követendő elvek és eljárásrend. Magas színvonal és az eredmények eléréséhez szükséges idő. Részletes munkaköri leírás. Konkrét eredmények, noha egyes feladatok ismétlődhetnek. Konkrét területekre korlátozódó hatáskörrel járó felelősség. Érzékenység a hibákra és a tévedésekre. Elég idő ahhoz, hogy a feladat megoldása elsőre jól sikerüljön. Kevés konfrontáció. Konkrét eredmények, noha egyes feladatok ismétlődhetnek. Biztonság és kiszámítható munkaköri feladatok. A biztonsági szabályok okvetlen betartása. Újabb eredményes munkamódszerek felfedezéséhez szükséges elvont gondolkodás. Inkább alkalmazkodásra, mint konfrontációra való hajlam. orsolya.pongor@psidium.hu 2 Copyright Target Training International, Ltd.

19 Csepregi Balazs MUNKAKÖRNYEZET A kapott idő felhasználására vonatkozó terv. A feladatok elsőbbséget élveznek az emberekkel szemben. Logikus gondolkodás. Előléptetés a képességek és a tudás alapján. Adatgyűjtés a döntéshozatal előtt. Szakértelemre és pozícióra épülő hatáskör és tekintély. Kevés kapcsolat az emberekkel. Egyedül vagy kis csapatban végzett munka. Korlátozott hatáskörrel járó felelősség. orsolya.pongor@psidium.hu 3 Copyright Target Training International, Ltd.

20 Csepregi Balazs DOMINANCIA KIHÍVÁS Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a problémákra, kihívásokra reagálni. Fontos terület ebből a szempontból a hatáskör, a jogkör és a határozottság. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Néhány követendő előírás és szabály. 2. A minőség fontosabb, mint a hatékonyság. 3. Alkalmazkodóképesség. 4. Vezetés példamutatással. 5. Korlátozott tevékenységi kör. 6. Döntéshozatal előtt az adatok elemzése. 7. Türelem. orsolya.pongor@psidium.hu 4 Copyright Target Training International, Ltd.

21 Csepregi Balazs BEFOLYÁS KAPCSOLATOK Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a többieket befolyásolni, velük egy adott cselekvési vagy gondolkodási formát elfogadtatni. Fontos ebből a szempontból a bizalom, a nyíltság, (a szóbeli vagy írásos) adatok és tények, a megbeszélés és a kommunikáció. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Képesség az egyedül, társak nélkül végzett munkára. 2. Tapasztalatra épülő, kiérdemelt bizalom. 3. Az új ötletek kritikus elemzése. 4. Tervszerű időgazdálkodás. 5. Logikus hozzáállás a döntések meghozatalához. 6. Kevés kapcsolat az emberekkel. 7. Konzervatív hozzáállás az új tevékenységekhez. 8. Kevés feladat megfelelő határidővel. 9. Tények és adatok elemzése. 10. Előbb a gondolat, aztán a tett. 11. A felelősség kiosztása előtt a következmények elemzése. orsolya.pongor@psidium.hu 5 Copyright Target Training International, Ltd.

22 Csepregi Balazs KITARTÁS KÖVETKEZETESSÉG Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a tevékenységi szinteket kezelni. Fontos ebből a szempontból a változás, a kitartás, a következetesség és a mások meghallgatására való képesség. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Türelem. 2. Figyelem. 3. Rendszerben végzett munka. 4. Feladatközpontú koncentráció. 5. Feladat sorsát követi. 6. A munkaköri tevékenységek csekély változása. 7. Részvétel a csapatban. 8. Biztonság saját maga és mások számára. 9. Munkaköri leírás. 10. Egyenletes teljesítmény. 11. A közösen végzett munka őszinte öröme. 12. Barátságos környezet. orsolya.pongor@psidium.hu 6 Copyright Target Training International, Ltd.

23 Csepregi Balazs SZABÁLYTISZTELET MEGSZORÍTÁSOK Ezen az oldalon azt soroljuk föl, hogy az adott munkakör igényei szerint az azt betöltő személynek hogyan kell a mások által felállított szabályokra, minőségi követelményekre reagálni. Ebből a szempontból fontos megvizsgálni a minőség biztosítására vonatkozó szabályokat, a pontosságot és a precizitást. A megállapításokat alaposan elemezze. Csepregi Balazs véleménye: 1. Szabályok és eljárások. 2. Szigorú minőségbiztosítási normák. 3. Szisztematikus hozzáállás. 4. Első nekifutásra pontosan elvégzett munka. 5. Tények és adatok elemzése. 6. A felelősség és a hatáskör tisztázása. 7. Tiszta, rendes és rendezett munkaállomás. 8. A minőségi munka elvégzéséhez szükséges elegendő idő. 9. Jó ítélőképesség. 10. A változások kezdeményezése előtt a következmények elemzése. 11. Kevés hiba. 12. Pontos munkaköri leírás és elvárások. 13. Teljes körű utasítások. orsolya.pongor@psidium.hu 7 Copyright Target Training International, Ltd.

24 Csepregi Balazs MUNKAKÖRNYEZET penzugyi asszisztens irodavezeto D I S C Pontszám % orsolya.pongor@psidium.hu 8 Copyright Target Training International, Ltd.

25 Csepregi Balazs A SUCCESS INSIGHTS KERÉK Csepregi Balazs penzugyi asszisztens irodavezeto Tényeken alapuló megoldások. Tapintat és együttműködés. Elemzésre szánt tények és adatok. elező irányelvek. KötRutinmunka. Pontosság. Tények és adatok elemzése. Normák betartása. Csapatközpontúság. ÖSSZEHANGOLÓ ELEMZŐ TÁMOGATÓ FELADATMEGOLDÓ Logikus gondolkodás. Rendszeres rutin. Részvétel a csapatban. NyuL ezárás. Biztonság. godt tempó. normák. Kötelező eljárások. Szigorú minőségi Biztonság és veszélymentesség. Tiszta, rendes munkaállomás. Eredeményes gazdálkodás az idővel. Hatékony módszerek. Problémák tanulmányozása és megoldása. Logikus döntések. Kreatív és eredeti gondolkodás EGYÜTTMŰKÖDŐ Merész, agresszív tettek. IRÁNYÍTÓ megbízatások Csapatmunka. Támogatás és tanácsadás. Mások kiszolgálása. Harmonikus munkakörnyezet. ÜgyBiztonság. felek segítése. Munkakörnyezet: (21) ELEMZŐ ÖSSZEHANGOLÓ Események siettetése. Erőpróbát jelentő MEGGYŐZŐ KAPCSOLATÉPÍTŐ Határozott, gyors döntéshozatal. Eredményközpontúság. A feladatok végrehajtásához szükségeshatáskör. Változások előmozdítója. Emberi kapcsolatok. Derűlátás. Az emberekkel kapcsolatos problémákmegoldása. Lelkesedés. Meggyőző beszélgető partner. szavakbaöntése. Gondolatok és elképzelések eredmények. Változatos tevékenységek. Mozgásszabadság. Emberek révén elért Új elképzelések kipróbálása. Verseny másokkal. orsolya.pongor@psidium.hu 9 Copyright 1992,1998. Target Training International, Ltd.

DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa?

DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa? DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa? A viselkedéstudomány szerint az eredményes emberek, eredményes vezetők, tisztában vannak saját magukkal, ismerik erősségeiket és fejlesztendő területeiket, így

Részletesebben

Az ideális munkatárs profiljának véglegesítése, az üzleti eredmények megvalósításához szükséges kulcskompetenciák meghatározásán keresztül.

Az ideális munkatárs profiljának véglegesítése, az üzleti eredmények megvalósításához szükséges kulcskompetenciák meghatározásán keresztül. Az ideális munkatárs profiljának véglegesítése, az üzleti eredmények megvalósításához szükséges kulcskompetenciák meghatározásán keresztül. A HOGYAN kell csinálni? lista összeállítása Ez a tanulmány egy

Részletesebben

54 345 03 0000 00 00 Munkaerőpiaci szervező, elemző Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő

54 345 03 0000 00 00 Munkaerőpiaci szervező, elemző Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Pozíció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Weboldal Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Egyéb

Pozíció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Weboldal Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Egyéb 2017.01.03 pénztáros Csergő Kft. http://www.csergoe.hu/ pénztárkezelés Szívesen vesszük megváltozott munkaképességűek (kerekesszékes munkatársak felvételéhez is adottak a körülmények), illetve pályakezdők

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző KORMÁNYZATI SZEMÉLYÜGYI SZOLGÁLTATÓ ÉS KÖZIGAZGATÁSI KÉPZÉSI KÖZPONT

Részletesebben

Képzettségi elvárások:

Képzettségi elvárások: Az MP Solutions Személyzeti Tanácsadó Kft. - toborzási és kiválasztási csapata bővítésére - HR gyakornokot keres. HR gyakornok Feladat és felelősségi kör: szaksajtó figyelés és piackutatási projektekben

Részletesebben

Asszertivitás tréning vagy szervezetfejlesztés?

Asszertivitás tréning vagy szervezetfejlesztés? HD esettanulmány Asszertivitás tréning vagy szervezetfejlesztés? ÚJ VEZETŐ(K) RÉGI CSAPATTAL ESETTENULMÁNY EGY GYÁRTÓ/ÉRTÉKESÍTŐ CÉG PROGRAMJA ALAPJÁN 1. A CÉG Egy korábbi ügyfelünk keresett meg minket

Részletesebben

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK Vállalati eszmémykép A sikerhez vezető utunk A vállalat eszményképe az EVVA önképét írja le és utat mutat a szervezet egészének. A vállalati kultúra és a vállalati azonosság

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

A fejvadászat természetrajza. Dr. habil. Szretykó György tanszékvezető egyetemi docens

A fejvadászat természetrajza. Dr. habil. Szretykó György tanszékvezető egyetemi docens A fejvadászat természetrajza Dr. habil. Szretykó György tanszékvezető egyetemi docens A fejvadászat fogalma Hosszú múltra tekint vissza Ma: a külső forrásból történő toborzás egyik típusa Kemény G.: A

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

Építs teljesítmény-központú kultúrát!

Építs teljesítmény-központú kultúrát! Építs teljesítmény-központú kultúrát! A Terra Nova egy interaktív, saját élményű szimulációs játék, amely valós szervezetek működését modellezi. A szimuláció minimum tíz, de akár több száz fős csoportoknak

Részletesebben

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok Hogyan és mit is csinálunk? Pályázati anyag: önéletrajz + motivációs levél +? Önéletrajz : lehet 1 oldalnál hosszabb? Kulcsszavak használata Tömör és átlátható, ne a

Részletesebben

HR ügyintéző FŐBB FELADATOK:

HR ügyintéző FŐBB FELADATOK: HR ügyintéző az intézmény munkavállalóinak munkaügyi adminisztrációjában való részvétel; személyügyi nyilvántartásban lévő adatok naprakészen tartása; HR tevékenységgel kapcsolatos adminisztratív feladatok

Részletesebben

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra Képzés hatékonyságának növelése felnőttképzést kiegészítő tevékenység Tematikai vázlat - 16 óra A felnőttképzést kiegészítő tevékenység célja:a közfoglalkoztatásból való kivezetés támogatása, a képzés

Részletesebben

NYOMON KÖVETÉS-ÉS UTÓGONDOZÁS DOKUMENTÁCIÓS RENDSZER

NYOMON KÖVETÉS-ÉS UTÓGONDOZÁS DOKUMENTÁCIÓS RENDSZER NYOMON KÖVETÉS-ÉS UTÓGONDOZÁS DOKUMENTÁCIÓS RENDSZER NYOMON KÖVETÉS-ÉS UTÓGONDOZÁS ŰRLAPOK III/1 NYOMONKÖVETÉS ŰRLAP Munkaköri elemzés felülvizsgálata A tevékenységet végzi: foglalkoztatás szervezők Dátum:

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

A jelentkezésbe kérjük beírni a megváltozott munkaképesség ÖEK százalékát és a következő felülvizsgálat idejét.

A jelentkezésbe kérjük beírni a megváltozott munkaképesség ÖEK százalékát és a következő felülvizsgálat idejét. 2016.09.28 pénztár host és hostess Maglód(Pest-megye) Work Force Kft. http://workforce.hu/ http://www.cvonline.hu/megvaltozott-munkakepessegumunkavallalokat-keresunk-partnerunk-reszere-reszmunkaidos-penztarhostess-munkakorbe

Részletesebben

SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió

SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió "Aki másokat ismer, az tanult, aki önmagát ismeri, bölcs." -Lao Ce MINTA Anna 2004.2.16 BEVEZETÉS A viselkedéstudomány szerint a legeredményesebb emberek azok, akik tisztában

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens A Regionális Innovációs Ügynökségként működő, innovációs fejlesztésekkel és projektek menedzsmentjével foglalkozó Pannon Novum Nonprofit Kft. pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: Gazdasági

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN OBJEKTIVITÁS ÉS MÉRHETŐSÉG BEVEZETÉSE PAK TÁJÉKOZTATÓ Programjaink célja,

Részletesebben

Országos Egészségfejlesztési Intézet

Országos Egészségfejlesztési Intézet Országos Egészségfejlesztési Intézet (Budapest, Nagyvárad tér 2.) pályázatot hirdet egészségfejlesztő konzulens munkakör betöltésére Munkakör pontos megnevezése: egészségfejlesztő konzulens Főbb feladatai:

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

2014.11.26. KULCSFONTOSSÁGÚ TEHETSÉGEK MENEDZSMENTJE

2014.11.26. KULCSFONTOSSÁGÚ TEHETSÉGEK MENEDZSMENTJE 2014.11.26. KULCSFONTOSSÁGÚ TEHETSÉGEK MENEDZSMENTJE KIT TEKINTÜNK TEHETSÉGNEK? 26/11/2014 Page 1 KI A TEHETSÉG KIK PÁLYÁZHATNAK A BONAFARM CSOPORTBAN? VEZETŐI SZAKEMBER - Lelkesedés, erős teljesítmény

Részletesebben

Motivációs teszt válaszok, kiértékelés

Motivációs teszt válaszok, kiértékelés A tesztalany sorszáma (áldozatvállalási készség) 1 2 2 2 3 3 3 2 2 2 2 2 2 1 3 2 2 2 3 3 3 2 3 3 3 2 3 3 3 3 2 3 2 3 3 2 2 3 0 2 2 2 1 2 2 1 3 1 2 3 2 4 1 3 3 1 1 2 2 3 2 3 0 2 1 3 2 2 5 2 3 2 1 1 1 3

Részletesebben

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet 2. Számú Melléklet Pályázati adatlap A sikeres pályázat érdekében minél részletesebben töltsd ki az adatlapot. A megadott információkkal minél precízebben próbáld megfogalmazni gondolataidat, szándékodat.

Részletesebben

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A MUNKATÁRSAK BEVÁLÁSA? A BELSŐ ÉRTÉKELŐ KÖZPONT MÓDSZEREI ÉS S BEVÁLÁSVIZSG SVIZSGÁLATA Budapest, 2010.03.25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Besze Judit BÉK módszergazda. 1/28 BEVÁLÁS

Részletesebben

J a v a s l a t az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására

J a v a s l a t az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására J a v a s l a t az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: P.H. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2017. október 26. Ózd

Részletesebben

A házasság kritikus pontjainak kezelése

A házasság kritikus pontjainak kezelése Képzési program neve Angol C2 2 1 069 - C1-es szint Német C2 3 1 110 - C2 szint Vállalkozási felkészítő tréning Kutatásmenedzsment, K+F Innováció Változásmenedzsment A házasság kritikus pontjainak kezelése

Részletesebben

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Stengl Kereskedelmi és Székhely: 7632 Pécs, Júlia u. 13. IV. em. 13. Tel: 06 30 758 75 16 Fax: 06 72 520 263 Tisztelt leendő Partnerünk! Kérem, engedje meg, hogy röviden bemutassuk cégünket. A Stengl Kereskedelmi

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS A KOSSUTH ZSUZSANNA LEÁNYKOLLÉGIUMBAN

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS A KOSSUTH ZSUZSANNA LEÁNYKOLLÉGIUMBAN TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS A KOSSUTH ZSUZSANNA LEÁNYKOLLÉGIUMBAN 1 1. A vezetői feladatokat ellátók, továbbá a pedagógiai munkakörben foglalkoztatottak teljesítményértékelésének szemjai és az értékelés rendje

Részletesebben

GO-HUMAN. Cégbemutató. A humánerőforrás a mi szakterületünk.

GO-HUMAN. Cégbemutató. A humánerőforrás a mi szakterületünk. Cégbemutató A humánerőforrás a mi szakterületünk. MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS Mi a munkaerő-kölcsönzés? A munkaerő-kölcsönzés a legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma, melynek keretében a foglalkoztató

Részletesebben

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember Portfólió Név: Szklenár Bence Dátum:. szeptember 1 A mobilitás adatai: A kiutazó neve, évfolyama: Szklenár Bence 1/13log. A küldő intézmény neve: Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA FELÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL. Jogi szakértő (F/N)

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA FELÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL. Jogi szakértő (F/N) ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA FELÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL Munkakör Besorolási csoport/besorolási fokozat AD 6 Szerződés típusa Hivatkozás A pályázatok benyújtásának határideje A munkavégzés helye Jogi szakértő

Részletesebben

S atisztika 1. előadás

S atisztika 1. előadás Statisztika 1. előadás A kutatás hatlépcsős folyamata 1. lépés: Problémameghatározás 2. lépés: A probléma megközelítésének kidolgozása 3. lépés: A kutatási terv meghatározása 4. lépés: Terepmunka vagy

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett irodai titkár tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett irodai titkár tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-13 Ütemezés: 2 hetente Időtartam: 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

Emberi erőforrás menedzsment

Emberi erőforrás menedzsment Emberi erőforrás menedzsment Toborzás - Álláskeresés Dr. Gyökér Irén BME Részidős Mesterképzés 2014 tavasz 55-62 Vázlat A hiány betöltésnek módozatai A kiválasztás folyamata A toborzás célja módszerei

Részletesebben

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp Ügyfélkapcsolat fejlesztése ALITER = másképpen Alapítva: 2004. Ügyfélkapcsolati Fejlesztő Központ programja a minőségi ügyfélkapcsolatokért

Részletesebben

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Veszprém, 6. szeptember Vezetői értékelő lap Kérjük, a megfelelő oszlopban lévő szám aláhúzásával vagy bekarikázásával

Részletesebben

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084 Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 mail@bkf.hu Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Részletesebben

Interneten. MinőségDoktorok.hu - fejlessze vállalkozása minőségszemléletét az Interneten az Internettel! 2008-03-11 Dr.

Interneten. MinőségDoktorok.hu - fejlessze vállalkozása minőségszemléletét az Interneten az Internettel! 2008-03-11 Dr. Minőségszeml gszemlélet let fejlesztése se az Interneten MinőségDoktorok.hu - fejlessze vállalkozása minőségszemléletét az Interneten az Internettel! 2008-03-11 Dr. Horváth Zsolt Tartalmi áttekintés Okok

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

A SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS SZEREPE A DUÁLIS KÉPZÉSRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSBEN

A SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS SZEREPE A DUÁLIS KÉPZÉSRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSBEN SZATMÁRINÉ DR. BALOGH MÁRIA: A SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS SZEREPE A DUÁLIS KÉPZÉSRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSBEN II. DUÁLIS FELSŐOKTATÁSI KONFERENCIA A KECSKEMÉTI DUÁLIS MODELL 3 ÉVE 2015. OKTÓBER 15. A program a TÁMOP-4.1.1.F-13/1-2013-0019.

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

PROJEKT MENEDZSMENT ERŐFORRÁS KÉRDÉSEI

PROJEKT MENEDZSMENT ERŐFORRÁS KÉRDÉSEI PROJEKT MENEDZSMENT ERŐFORRÁS KÉRDÉSEI Dr. Prónay Gábor 2. Távközlési és Informatikai PM Fórum PM DEFINÍCIÓ Költség - minőség - idő - méret C = f (P,T,S ) Rendszer - szervezet - emberek rendszertechnikai

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Munkakör Besorolási csoport/besorolási fokozat AD 6 Szerződés típusa Hivatkozás A pályázatok benyújtásának határideje A munkavégzés helye Humánerőforrás

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

AZ IDEÁLIS ÁLLÁS- HIRDETÉS 2018-BAN

AZ IDEÁLIS ÁLLÁS- HIRDETÉS 2018-BAN AZ IDEÁLIS ÁLLÁS- HIRDETÉS 2018-BAN 1 A jó álláshirdetés alapvető kritériumait így foglalhatjuk össze: A tulajdonságok helyett az előnyökre koncentrál. A szövegezéshez nem árt némi online értékesítési,

Részletesebben

A KONZULTÁCIÓ FOLYAMATA. Konzultáció a segítésben WJLF ÁSZM

A KONZULTÁCIÓ FOLYAMATA. Konzultáció a segítésben WJLF ÁSZM A KONZULTÁCIÓ FOLYAMATA Konzultáció a segítésben WJLF ÁSZM TANÁCSADÁSI MODELLEK I. Számtalan konzultációs terület és elmélet: a konz. folyamat leírására sok elképzelés született 1. Általános tanácsadási

Részletesebben

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ Készült: Jacques Crevoisier előadása alapján (UEFA, Nyon, 2013) A labdarúgás környezete megváltozott Európában Új befektetők Új tulajdonosok A költségvetés

Részletesebben

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus Dr. Gyökér Irén egyetemi docens BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék 2014 ősz - Vezetési stílus Hogyan lesz Ön hatékony vezető? leadership 27 Mi a vezetési

Részletesebben

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Terület Szempont Az értékelés alapját képező általános elvárások Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. Kísérje figyelemmel

Részletesebben

IMPC Personnel Hungária Kft. Álláskeresési irányzatok 2016

IMPC Personnel Hungária Kft. Álláskeresési irányzatok 2016 Álláskeresési irányzatok 2016 1 A szakemberpiac az elmúlt időszakban jelentősen átalakult, a vállalkozások mind gyakrabban szembesülnek a gyártóipari szegmensben tapasztalható szakember hiánnyal. A megváltozott

Részletesebben

Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához

Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához Helyi tanterv a Tanulásmódszertan oktatásához A Tanulásmódszertan az iskolai tantárgyak között sajátos helyet foglal el, hiszen nem hagyományos értelemben vett iskolai tantárgy. Inkább a képességeket felmérő

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017. 06. 12. 15:51 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Kancellária, Informatikai

Részletesebben

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés NYÍLT KÉPZÉS Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés SZERETNE TÖBBET LÁTNI? MIÉRT? A program résztvevői átértékelhetik a

Részletesebben

Az üzleti magatartás szabályzata

Az üzleti magatartás szabályzata A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata Gyógyszereink képesek alapjaiban befolyásolni az emberek egészségét. Vevőink és a társadalom egész mindnyájunkra számít minden munkakörben, hogy segítséget

Részletesebben

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú

Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál. Toborzás Kiválasztás - Interjú Humán Erőforrás Menedzsment a General Motors Powertrain Magyarországnál Toborzás Kiválasztás - Interjú HRM alapfeladata: a szervezet működéséhez szükséges megfelelő munkaerő-állomány biztosítása a vállalat

Részletesebben

SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA TÁMOP 6.2.5 B

SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA TÁMOP 6.2.5 B SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA TÁMOP 6.2.5 B KONFERENCIA AZ EGÉSZSÉGESEBB EGÉSZSÉGÜGYÉRT 2015 06 30 Egységesen eredményesebben

Részletesebben

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés NYÍLT KÉPZÉS Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés MIÉRT? A program résztvevői számára nyilvánvalóvá válnak a toborzás

Részletesebben

A vezetők és a betegellátó team együttműködése

A vezetők és a betegellátó team együttműködése A vezetők és a betegellátó team együttműködése XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és XII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred 2015. Szeptember 16. Tornyosné Bagosi Melinda

Részletesebben

Szülői elégedettségmérés eredményeinek összegzése

Szülői elégedettségmérés eredményeinek összegzése Szülői elégedettségmérés eredményeinek összegzése Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium 2015. május 5. Intézményünkben bevett gyakorlat, hogy a tanév végéhez közeledve elégedettségméréseket végzünk legfontosabb

Részletesebben

DIPLOMA ÉS KOMPETENCIA KONFERENCIA HR KOMPETENCIÁK HAZAI IPARÁGI SZEMSZÖGBŐL MP SOLUTIONS HELLNER ALIDA

DIPLOMA ÉS KOMPETENCIA KONFERENCIA HR KOMPETENCIÁK HAZAI IPARÁGI SZEMSZÖGBŐL MP SOLUTIONS HELLNER ALIDA DIPLOMA ÉS KOMPETENCIA KONFERENCIA HR KOMPETENCIÁK HAZAI IPARÁGI SZEMSZÖGBŐL MP SOLUTIONS HELLNER ALIDA MP SOLUTIONS TAPASZTALAT a Majer&Field Consulting jogutódjaként 10 éve sikeresen működik a tanácsadói

Részletesebben

Hogyan oldjuk meg a munkaerőhiányt?

Hogyan oldjuk meg a munkaerőhiányt? Hogyan oldjuk meg a munkaerőhiányt? Embereket valamely célra igyekszik megnyerni szervezni. Álláshirdetés = Reklám A felmérések tévednek! Miért? Cselekvés ösztönzői, kiváltói latin movere igéből,

Részletesebben

Esettanulmány készítése

Esettanulmány készítése Esettanulmány készítése Az anyag a KPMG Academy szervezésében tartott Esettanulmányok az oktatásban című tréning anyagának felhasználásával készült (tréner: Pusztai Csaba) Miért írjunk esettanulmányt?

Részletesebben

Álláskeresés. Aktív. Passzív. Munkaügyi kirendeltség Álláshirdetések böngészése Újságban Neten Mindenhol Ismerősök mozgósítása

Álláskeresés. Aktív. Passzív. Munkaügyi kirendeltség Álláshirdetések böngészése Újságban Neten Mindenhol Ismerősök mozgósítása Aktív Passzív Munkaügyi kirendeltség Álláshirdetések böngészése Újságban Neten Mindenhol Ismerősök mozgósítása Bejelentkeztem a munkanélküli központban szóltam anyámnak Megfelelő állásajánlat Jogi értelmezés

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 részeként végzett hallgatói motivációs felmérés. Foglalkoztatási felmérés a nappalis hallgatók körében

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 részeként végzett hallgatói motivációs felmérés. Foglalkoztatási felmérés a nappalis hallgatók körében DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 részeként végzett hallgatói motivációs felmérés Kiegészítés a felmérés automatikusan generált jelentéseihez Felmérés indítása: 2017.04.03. Utolsó adatfogadás: 2017.05.16.

Részletesebben

tanszéki adminisztrátor

tanszéki adminisztrátor 1 / 5 2017. 07. 25. 7:55 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi

Részletesebben

Érzelmeink fogságában Dr. József István okl. szakpszichológus egyetemi docens Érzelmi intelligencia Emotional Intelligence Az érzelmi intelligencia az érzelmekkel való bánás képessége, az a képesség, amivel

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL. Az EUIPO Akadémia igazgatója (f/n) december 31.

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL. Az EUIPO Akadémia igazgatója (f/n) december 31. ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Munkakör Besorolási csoport/fokozat AD 10 A szerződés típusa Hivatkozás A pályázatok benyújtásának határideje A munkavégzés helye A tartaléklista érvényességi

Részletesebben

Min múlik manapság az értékesítés sikere?

Min múlik manapság az értékesítés sikere? Min múlik manapság az értékesítés sikere? Az eredményes értékesítési munka feltételei és az üzletfelek, a gazdasági környezet is megváltoztak. Az értékesítők új helyzettel állnak szemben: az ügyfelek tájékozottabbak.

Részletesebben

Humánerőforrás menedzsment, személyzetfejlesztés

Humánerőforrás menedzsment, személyzetfejlesztés Humánerőforrás menedzsment, személyzetfejlesztés Mindenkire szükség van! Hunánerőforrás fejlesztés 1 A személyzetfejleszt lyzetfejlesztés megközel zelítése Hunánerőforrás fejlesztés 2 A csoport hatékonyságának

Részletesebben

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board.

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board. Új munkatársak megtalálása és megtartása Célok Toborzással kapcsolatos célok Jelentkezők- minőség és mennyiség Time to hire rövidítése Állásajánlatok elfogadási arányának a növelése Célcsoport Szakmailag

Részletesebben

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Milton Kft. Tréning ajánló Elérhető tudás hiteles forrásból Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Bevezetés Tisztelt Ügyfelünk! Kedves Hölgyem és Uram! Belső,

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember , tájékoztató 2012. február szeptember Tartalom A program célja 3 A program felépítése 3 Technikai információk 5 Trénereink 6 2 Mindenkinek szüksége van sikerélményre is, hiszen éppen ez lendít át a bizonytalanságon,

Részletesebben

- sztereotípiák kezdőknek és haladóknak. a férfi? Az Y kromoszóma irányítja Nincsenek kielégítve a megfelelő

- sztereotípiák kezdőknek és haladóknak. a férfi? Az Y kromoszóma irányítja Nincsenek kielégítve a megfelelő A vezetői nem? Miért rossz vezető - sztereotípiák kezdőknek és haladóknak a nő? a férfi? Piros pontos napok vannak Az Y kromoszóma irányítja Nincsenek kielégítve a megfelelő Nem rendelkezik, megfelelő

Részletesebben

Tartalom MÉRNÖK-ÜZLETKÖTŐ... 2 BEÜZEMELŐ MÉRNÖK... 3 SZERVIZ TECHNIKUS... 4 PROJEKTVEZETŐ... 5. Jelenleg az alábbi pozícióra keresünk Kollégákat:

Tartalom MÉRNÖK-ÜZLETKÖTŐ... 2 BEÜZEMELŐ MÉRNÖK... 3 SZERVIZ TECHNIKUS... 4 PROJEKTVEZETŐ... 5. Jelenleg az alábbi pozícióra keresünk Kollégákat: Jelenleg az alábbi pozícióra keresünk Kollégákat: Tartalom MÉRNÖK-ÜZLETKÖTŐ... 2 BEÜZEMELŐ MÉRNÖK... 3 SZERVIZ TECHNIKUS... 4 PROJEKTVEZETŐ... 5 fájlnév: Álláshirdetés_13-03-29 oldal: 1/5 1996-ban magyar

Részletesebben

A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata

A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata A sikeres vállalatirányítás X+I parancsolata A sikeres vállalkozás vezetéséről és irányításáról szóló intelmek Budapest, 2014. Április Az AKC az MCS Kft. saját márkája! MCS Management & Controlling-Service

Részletesebben

KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA!

KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA! OpenJobs Megoldások mindenkinek, aki munkatársat keres! KOCKÁZATMENTES HASZNÁLAT TÖLTSE FEL ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYEN AZ OPENJOBS FACEBOOK ÁLLÁSPORTÁLRA! KORLÁTLAN HOZZÁFÉRÉS VÁLOGASSON A JELENTKEZŐK ÉS AZ

Részletesebben

Az 1. szinten a közös munkára való készségeidet különféle célokra kell használnod. Be kell mutatnod, hogy képes vagy:

Az 1. szinten a közös munkára való készségeidet különféle célokra kell használnod. Be kell mutatnod, hogy képes vagy: KULCSKÉSZSÉGEK Közös munka 1. szint A kulcskészségek az élet különböző területein a munkában, az oktatásban és képzésben, valamint a mindennapokban való sikeres boldoguláshoz általában szükséges leggyakoribb

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL. Szellemi tulajdonnal foglalkozó digitális szakértő (F/N) Besorolási csoport/fokozat AD 8

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL. Szellemi tulajdonnal foglalkozó digitális szakértő (F/N) Besorolási csoport/fokozat AD 8 ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Beosztás Szellemi tulajdonnal foglalkozó digitális szakértő (F/N) Besorolási csoport/fokozat AD 8 Szerződés típusa Ideiglenes alkalmazott Hivatkozás VEXT/18/288/AD

Részletesebben

A vállalati célok teljesülésében való aktív részvétel A munkavédelmi részleg munkájának támogatása Ad-hoc feladatokban való részvétel

A vállalati célok teljesülésében való aktív részvétel A munkavédelmi részleg munkájának támogatása Ad-hoc feladatokban való részvétel EHS gyakornok Az amerikai tulajdonú TE Connectivity esztergomi munkavégzéssel EHS terület támogatására gyakornokot keres A vállalati célok teljesülésében való aktív részvétel A munkavédelmi részleg munkájának

Részletesebben

Bizalmas 360 fokos visszajelzés Riport

Bizalmas 360 fokos visszajelzés Riport Bizalmas 360 fokos visszajelzés Riport Iksz Ipszilon részére üzletági vezető Készítette: OD Partner Kft. Válaszok száma: 10 : 1 Beosztott: 3 : 3 : 1 : 1 Ügyfél: 1 2008 A visszajelző riport értelmezése

Részletesebben

A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata

A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata A feddhetetlenség a legfontosabb. Úgy kell dolgoznunk a mindennapok során, hogy megfeleljünk azoknak a legmagasabb szintű etikai normáknak, amelyek elvárhatók

Részletesebben

Az álláskeresés és önéletrajz. Dr. Gyökér Irén

Az álláskeresés és önéletrajz. Dr. Gyökér Irén Az álláskeresés és önéletrajz 2 * Álláskeresés Kell világos stratégia, mit keresek? Hol vannak ezek? Kreativitás! Folyamatos munkaerő-piaci figyelés. Önértékelés Erősségek, gyengeségek: Lehetőségek, veszélyek

Részletesebben

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Beszélni és beszélgetni önmagában nem nehéz, viszont kevésbé sikert eredményező folyamat. Megértetni magunkat pontosan úgy, ahogy azt mi gondoljuk, illetve

Részletesebben

CIPŐBOLTI KISEGÍTÉS BUDAPESTEN

CIPŐBOLTI KISEGÍTÉS BUDAPESTEN BOLTI KISEGÍTÉS DUNAKESZIN Munkavégzés helye: Dunakeszi segítségnyújtás. Feladat: Ruhák hajtogatása, vállfázás, próbafülkézés, csipogózás. Vásárlóknak Fizetés: Bruttó 564 Ft/óra Munkaidő: 10.01-10.17 Hétfőtől

Részletesebben

Üdvözöljük a Mellow-n! Az oldal használatához bemutatjuk a különböző funkciókat: Regisztráció. Profil kitöltés. Hirdetés feladás.

Üdvözöljük a Mellow-n! Az oldal használatához bemutatjuk a különböző funkciókat: Regisztráció. Profil kitöltés. Hirdetés feladás. business.mellow.hu Előfizetés Mellow hirdetőknek Üdvözöljük a Mellow-n! A hirdetői oldal eléréséhez látogasson el a business.mellow.hu-ra! Az oldal használatához bemutatjuk a különböző funkciókat: Előfizetés

Részletesebben

Ajánlatok, szerződések készítése/megkötése, személyes tárgyalások Feladatkör lebonyolítása

Ajánlatok, szerződések készítése/megkötése, személyes tárgyalások Feladatkör lebonyolítása 2016.05.11 Poízció értékesítési munkatárs JOBINFO/JOBLINE.HU Hirdető cég http://www.jobinfo.hu/allas/ertekesitesi-munkatars Oláh Andrea Elérhetőség +36 (1) 301 7870 A vállalat üzletpolitikájának, belső

Részletesebben

Edzők vezető szerepben

Edzők vezető szerepben Edzők vezető szerepben Helyzetkép és kihívások az edzői munkában Mizsér Attila, tréner,mentor,coach, olimpiai bajnok 2017.November 4. A tartalom I. Az edző vezető is! Az edzői kihívások a mai sportban

Részletesebben