K I V O N A T. a Képviselő-testület december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 293/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t :

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "K I V O N A T. a Képviselő-testület december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 293/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t :"

Átírás

1 K I V O N A T a Képviselő-testület december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 293/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : A Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat gazdálkodásának háromnegyed éves alakulásáról szóló beszámolót elfogadja. 294/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : A Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat évi költségvetési koncepcióját megtárgyalta, és a költségvetése készítésénél az alábbi szempontokat határozza meg: 1. A költségvetési terv összeállításánál alapvető szempont a pénzügyi egyensúly megteremtése. 2. A költségvetés készítése során a személyi juttatások és a munkáltatói kötelezettségek megállapításánál a közalkalmazotti, a köztisztviselői, a költségvetési törvény előírásait valamint az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII.16.) Kormány rendeletben rögzített tervezési elveket kell figyelembe venni. 3. Az intézményeknél a feladatokat felülvizsgálva, azzal összhangban meg kell vizsgálni a dologi kiadások iránti igényeket és a kiadások csökkentésének lehetőségét. 4. A Polgármesteri Hivatal szakfeladatainál a feladatokat felülvizsgálva, azzal összhangban kell meghatározni az eredeti előirányzatot, figyelemmel a rendelkezésre álló forrásokra. 5. A fejlesztési kiadások tervezése során: Elsőséget élvez a fejlesztési célú hitel és kamatainak visszafizetése, a korábbi képvelő-testületi elkötelezettségek, a folyamatban lévő beruházások évi üteme, valamint a pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések. A költségvetés tárgyalásának első fordulójáig meg kell határozni a évi fejlesztési forrásokat a benyújtott pályázatok megvalósíthatósága érdekében. 6. Az újabb kötelezettségek vállalása előtt figyelembe kell venni a meglévő, többéves kihatással járó kötelezettségeket, továbbá a fedezetül szolgáló bevételek realizálását. 7. Át kell tekinteni és újragondolni a társadalmi szervezetek támogatási rendszerét január /2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Balaton Volán Személyszállítási ZRt. támogatási kérelmét a mai ülésen nem tárgyalja.

2 A támogatási kérelemmel kapcsolatban a évi költségvetés elfogadását követően, a törvényben megállapított közlekedési normatíva ismeretében fog döntést hozni. a évi költségvetési törvény elfogadása dr. Bóka István polgármester 296/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : 1. Balatonfüred Város Képviselő-testülete a PROBIO ZRt évi városi fizető parkolási tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadja. A évi eredmény fel nem használt összege, valamint a évben képződött eredmény együttesen ,- Ft, melyet a Társaság beruházásra fordíthat, az alábbiak szerint: Borsos M. u. parkoló csapadékvíz elvezetés Ft Honvéd-Zákonyi utcák összekötése, parkolóhely kialakítás beruházás előkészítésére (a beruházás összértéke becsülten Ft Szívkórház mögötti (Táncsics u) zöldterület műszaki védelme A Táncsics u végén lévő zöldterület védelme pollersor elhelyezésével PDA ellenőri gépbeszerzés A használt eszközök nem ipari használatra tervezettek, ezért elhasználódásuk gyors, üzembiztonságuk bizonytalanná válik, javításuk nem lehetséges. Az ellenőrzés minőségének fenntarthatósága érdekében javasolt a folyamatos gépcsere. Burkolati jelek és közúti jelzőtáblák felújítása Tavasszal, az indokolt területeken, helyeken Kisfaludy strandi parkoló teljes területén útburkolati jelek felújítása a Kisfaludy strandi parkolót és strandot összekötő Ny-i oldali nagy forgalmú gyalogút környezetének kertészeti felújítása 2. Balatonfüred Város Képviselő-testülete utasítja a PROBIO ZRt-t, hogy a fizetőidőszak május és szeptember hónapokra (május 15. szeptember 15.) való kiterjesztésének lehetőségét a évi üzleti terv készítése során vizsgálja meg. 3. Balatonfüred Város Képviselő-testülete utasítja a PROBIO ZRt-t, hogy az pontok figyelembe vételével készítse el a évi üzleti tervét és terjessze a Képviselő-testület elé: januári ülés Somogyi László vezérigazgató

3 297/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Arácsi út (Öreghegyi utca és Tamási Áron utca közötti szakasz) légvezeték hálózatok kiváltása vonatkozásában az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. részére összesen bruttó ,- Ft-ot biztosít a évi költségvetésben, valamint felhatalmazza a polgármestert a vonatkozó megállapodások aláírására. 1. fedezet biztosítására: a évi költségvetés összeállításakor 2. Megállapodások aláírására: azonnal évi költségvetés összeállítására: dr. Tárnoki Richárd, Jegyző 2. Megállapodások aláírására: dr. Bóka István, Polgármester 298/2010. (XII.15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete a város teljes közigazgatási területére vonatkozó, 97/2004. (III:25.) számú önkormányzati határozattal megállapított és többször módosított településszerkezeti tervét a VÁTI Városépítési Tanácsadó és Tervező Iroda Kft. által a 4223/2009. munkaszámon készített, 6 sorszámú és 56. sorszámú módosításokat tartalmazó, novemberi keltezésű tervlapokon ábrázolt fedvényrajzok szerint módosítja. A Helyi Építési Szabályrendelet mellékletét képező Szabályozási Tervnek ezzel összhangban kell lennie. folyamatos 299/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete Pósvári Gábor tulajdonos kérésére a Balatonfüred, Arácsi út 94. szám alatti, műemléki védettségű Gombás kúria épületének állagmegóvását szolgáló szivárgó rendszer építéséhez és a homlokzata felújításához utófinanszírozással 1 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást nyújt a évi költségvetésben, a céltartalékban biztosított keret terhére. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a pályázat nyertesével a megállapodást az építészeti örökség helyi védelméről és a védett elemek megőrzéséhez nyújtható anyagi támogatásról szóló 26/2009. (VIII.24.) számú önkormányzati rendelet szerint megkösse.

4 A megállapodásnak tartalmaznia kell, hogy a munkáknak a műemléki hatósággal egyeztetett módon kell készülnie és a támogatás csak a használatbavételi engedély kiadását követően folyósítható. Határidő a megállapodás kötésére: január /2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete Kurutz Károly tulajdonos kérésére a Balatonfüred, Petőfi Sándor u. 14. szám (hrsz: 649/3) alatti, helyi védett lakóépület tetőszerkezetének, toronyrészének és a toronyablakoknak a felújításához utófinanszírozással 1 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást nyújt a évi költségvetésben, a céltartalékban biztosított keret terhére. A megállapodás megkötéséhez rendelkezésre kell állnia a jogerős építési engedélynek. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a pályázat nyertesével a megállapodást az építészeti örökség helyi védelméről és a védett elemek megőrzéséhez nyújtható anyagi támogatásról szóló 26/2009. (VIII.24.) számú önkormányzati rendelet szerint megkösse. Határidő a megállapodás kötésére: január 31. Dr. Bóka István polgármester 301/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzata úgy dönt, hogy az időskorúak átmeneti gondozásának biztosítására január 1-től december 31-ig a Sümegi Gondviselés Alapítvánnyal ellátási szerződést köt. Az alapítványt az Önkormányzat 2011-ben Ft-tal támogatja, mely összeg január 31-ig kerül átutalásra. Felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására. 302/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : 1. Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a évi Idegenforgalmi Intézkedési Tervet. 2. Felkéri a Polgármestert, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnökét, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját és a Füred Tv Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy az abban meghatározott feladatok végrehajtásáról és a határidők betartásáról gondoskodjon.

5 3. Felkéri a Humán Erőforrás Bizottságot hogy a Városi Művelődési Központtal és a Turisztikai Egyesülettel együtt a Szüreti Fesztivál koncepcióját legkésőbb a februári ülésre dolgozza ki. Rádóczy Andrea, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke Dallos Krisztina, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Csorba Katalin, a Füred Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója Molnár Judit a Humán Erőforrás bizottság elnöke folyamatos 3. pont tekintetében: februári testületi ülés 303/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzata módosítja a Feratel Hungary Médiatechnológiai Kft-vel június 15-én kelt, majd április 22-én módosított Üzemeltetési és szolgáltatási szerződést, és felhatalmazza dr. Bóka István polgármestert a szerződés-módosítás aláírására. Az eredeti és a módosított szerződés 6. pontja az alábbiak szerint módosul: 6. Fizetési feltételek: 6.1. Vállalkozó az eredeti szerződés 4. pontjában rögzített szolgáltatásokat január 1. december 31-ig bruttó Ft keret összegért nyújtja Megrendelőnek A szolgáltatási díj megfizetése négy egyenlő részben az alábbi ütemezés szerint történik: 1. részlet: április 15-ig bruttó Ft 2. részlet: július 15-ig bruttó Ft 3. részlet: október 15-ig bruttó Ft 4. részlet: január 15-ig bruttó Ft. A szerződés és a módosítás további pontjai változatlanok. Az éves díjat a évi költségvetés-tervezetben idegenforgalom szakfeladaton tervezni kell. az érintettek tájékoztatására: azonnal dr. Bóka István polgármester 304/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul a városi honlap ( grafikai felületének, és informatikai rendszerének teljes megújításához. Hozzájárul továbbá ahhoz, hogy a városi honlapról

6 közvetlen eléréssel a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület naprakész, versenyképes turisztikai portált üzemeltessen ( A fenti célok megvalósításához: 1. Jelen előterjesztésben foglaltaknak megfelelő struktúrában március 1-jei indulással jóváhagyja a városi honlap teljes megújítását. 2. Az önkormányzat évi költségvetésében idegenforgalmi szakfeladaton bruttó 1 m Ft-ot tervez a honlap teljes grafikai felületének és informatikai programjának fejlesztésére. 3. Megbízza a Füred Stúdió Kft-t a városi honlap üzemeltetésével. Elfogadja a évi megállapodás tartalmát (II. számú melléklet), és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására. A megállapodásban foglalt szolgáltatás díját a évi költségvetésben a közművelődés szakfeladaton tervezi. az érintettek tájékoztatására: azonnal a megújult városi honlap indulására: március 1. dr. Bóka István polgármester 305/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete elfogadja a Kovászna Város Helyi Tanácsa által átdolgozott együttműködési megállapodás-tervezet tartalmát, és felhatalmazza dr. Bóka István polgármestert a megállapodás hivatalos dokumentumának az aláírására. az érintettek tájékoztatására: azonnal dr. Bóka István polgármester 306/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő - testülete a Humán Erőforrás Bizottság véleménye alapján támogatja, hogy Nagy Tímea nyolcadik évfolyamos tanuló (anyja neve: Mészáros Anikó) Balatonfüred Város képviseletében részt vegyen a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó programjában. Az önkormányzat vállalja, hogy az általa delegált diák számára a programban való részvétel idejére (maximum 5 tanévre, tanévenként 10 hónapra) Ft havi ösztöndíjat a Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretéből biztosítja. dr. Bóka István, polgármester Köz Kádi Sarolta, intézményvezető

7 307/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete együttműködési megállapodást köt Paloznak Község Önkormányzatával a rendezvények, valamint az idegenforgalmat érintő feladatok közös megvalósítására. Felhatalmazza dr. Bóka István polgármestert, hogy a megállapodást aláírja. dr. Bóka István, polgármester 308/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete együttműködési megállapodást köt Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával a rendezvények, valamint az idegenforgalmat érintő feladatok közös megvalósítására. Felhatalmazza dr. Bóka István polgármestert, hogy a megállapodást aláírja. dr. Bóka István, polgármester 309/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Aranycsapat Alapítvány részére a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság megrendezéséhez 50 e Ft támogatást biztosít, mely összeggel a évi költségvetés polgármesteri keretét csökkenti január /2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja az Önkormányzat és a Füredehő Kft. között az Önkormányzat tulajdonát képező balatonfüredi 995/36, 995/33, 995/27, 995/28, 995/29, 995/3, 995/30, 995/39, 995/40, 995/41 hrsz.-ú ingatlanok összesen m²-es területére, a Füredhő Kft. javára szóló távhővezeték elhelyezését és üzemeltetését biztosító szerződést. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Bóka István polgármestert az előterjesztéshez mellékelt távhővezeték elhelyezését és üzemeltetését biztosító szerződés aláírására.

8 311/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete kötelezettséget vállal, hogy a P. Horváth Á. u. szélesítéséhez szükséges területek megszerzése érdekében a Móra F. u. és Séta u. közötti szakaszon, az északi oldalon megvásárolandó, illetve kisajátítandó, 14 db földrészletet érintő kisajátítási dokumentáció megrendeléséhez ,- Ft + ÁFA összegű vállalkozói díj fedezetét a évi költségvetésben biztosítja. költségvetési rendelet elkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd jegyző 312/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Vásárcsarnok Kft.-től megvásárolja az előterjesztéshez mellékelt eszközlista szerinti eszközöket ,- + ÁFA Forintos vételáron. Az eszközöket az Önkormányzat üzemeltetésre átadja a Balatonfüredi Turisztikai Egyesületnek. A Képviselő-testület kötelezettséget vállal, hogy az eszközvásárlás költségvetési fedezetét a évi költségvetésben biztosítja. költségvetési fedezet biztosításáért: dr. Tárnoki Richárd je 313/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja az előterjesztéshez mellékelt ingatlancsere szerződéseket a balatonfüredi 08/15 és 02/10, valamint a 08/17 és 02/11 hrsz.-ú ingatlanok cseréjére vonatkozóan, valamint a Megállapodás költségek átvállalásáról c. szerződést. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Bóka István polgármestert a szerződések aláírására. A Képviselő-testület kötelezettséget vállal, hogy az ingatlancserék okán az Önkormányzat részéről fizetendő ,- Ft áfa összegére a évi költségvetésben fedezetet biztosít. a 02/10 és 02/11 hrsz.-ú ingatlanok ingatlan-nyilvántartásban történt átvezetése, valamint a Megállapodás költségek átvállalásáról szóló okirat aláírását követően: azonnal költségvetési rendelettervezet előkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd jegyző

9 314/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete köszönettel elfogadja a Kövesd Kft. tulajdonos felajánlását, mely szerint térítésmentesen az Önkormányzat tulajdonába kerül az előterjesztéshez mellékelt E:70/2010. sz. változási vázrajzon jelölt 638 m² területű ingatlanrész, azzal, hogy az önkormányzati tulajdonú, 6118/1 hrsz.-ú közúthoz lesz csatolva. Az Önkormányzat az ingatlan átvételéhez szükséges megállapodás elkészítését, és az ingatlan-nyilvántartási átvezetés költségeit vállalja. Ezen kívül az ingatlan átvételével kapcsolatban az Önkormányzat semmilyen költséget nem vállal át, és az út kiépítésére, kerítés, és közművek áthelyezésére, valamint közművesítés megvalósítására sem vállal kötelezettséget. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Bóka István polgármestert, hogy az ingatlan térítésmentes önkormányzati tulajdonba kerüléséhez szükséges megállapodást aláírja, valamint az ingatlan-nyilvántartásban az ingatlan tulajdonjogának bejegyzése érdekében intézkedjen. 315/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az önkormányzati és polgármesteri hivatali beszerzésekre vonatkozó évi közbeszerzési tervet a módosításokkal egységes szerkezetben a melléklet szerint jóváhagyja. Felhatalmazza a polgármestert a tervben szereplő eljárások megindítására. folyamatos 316/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete kötelezettséget vállal, hogy - A Kiserdő kulturális- és ökoturisztikai fejlesztése projekt kivitelezése megismételt közbeszerzési eljárás bonyolítói díját maximum ,- Ft értékben a évi költségvetésében biztosítja.

10 317/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete TIOP / kódszámú projekttel kapcsolatosan az OKM Támogatáskezelő Igazgatóság által megküldött és aláírt Támogatói Okiratban foglaltakat tudomásul veszi. Kötelezettséget vállal, hogy a kötelezően megvalósítandó feladatokra a fedezetet a évi költségvetésében biztosítja évi költségvetés jóváhagyása 318/2010. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t o t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. és a HBF Hungaricum Kft. konzorciumával kötött, - a KDOP-5.2.2/C-2f kódszámú, a Szociális komplexum létrehozása Balatonfüreden című projekt projektmenedzsment szolgáltatására vonatkozó XVIII. sz. feladatmeghatározást, valamint - a KEOP 5.3.0/A/ kódszámú, az Épületenergetikai fejlesztések a balatonfüredi általános iskolákban című projekt projektmenedzsment szolgáltatására vonatkozó XX. sz. feladatmeghatározást közös megegyezéssel megszűntetik. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a mellékelt megállapodások aláírására december 31. Kmf. dr. Bóka István sk. polgármester dr. Tárnoki Richárd sk. jegyző Kivonat hiteléül:

K I V O N A T. Felhatalmazza továbbá a polgármestert, hogy amennyiben a leadási határidőig nem érkezik ajánlat, az ajánlatkérést újra közzétegye.

K I V O N A T. Felhatalmazza továbbá a polgármestert, hogy amennyiben a leadási határidőig nem érkezik ajánlat, az ajánlatkérést újra közzétegye. K I V O N A T a Képviselő-testület 2009. szeptember 10-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 284/2009. (IX. 10.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből 239/2013. (VII.25.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 309/2013. (X.31.) h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. a Képviselő-testület december 13-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Képviselő-testület december 13-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a Képviselő-testület 2007. december 13-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 331/2007. (XII.13.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a lejárt határidejű

Részletesebben

K I V O N A T. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.július 24-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.július 24-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.július 24-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 190/2014. (VII.24.) h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. A Képviselő-testület november 24-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 316/2005. (XI.24.) számú h a t á r o z a t :

K I V O N A T. A Képviselő-testület november 24-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 316/2005. (XI.24.) számú h a t á r o z a t : K I V O N A T A Képviselő-testület 2005. november 24-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 316/2005. (XI.24.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat gazdálkodásának

Részletesebben

K I V O N A T. a Képviselő-testület március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Képviselő-testület március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a Képviselő-testület 2007. március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 40/2007. (III.01.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fűtési és használati

Részletesebben

K I V O N A T. 1 Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a évi költségvetés benyújtását tudomásul veszi.

K I V O N A T. 1 Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a évi költségvetés benyújtását tudomásul veszi. könyvéből 5/2009. (II. 5.) számú h a t á r o z a t: 1 Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2009. évi költségvetés benyújtását tudomásul veszi. Utasítja a Jegyzőt, hogy a módosításokat

Részletesebben

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1 Szám: 1/205- /2013. Pékné dr. Csefkó Judit E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2013. február 7--i ülésére Tárgy:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptembert 26-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptembert 26-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 118/2013. (IX. 26.) önkormányzati testületi határozat 1. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete 2012. évi munkájáról készült beszámolót elfogadja; 2. kötelezi továbbá az intézményvezetőt, hogy

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2012. évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2012. évi munkatervét a 11/2012. (II. 8.) számú határozatával elfogadta

Részletesebben

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 130/2015. (X.01.) Önkormányzati számu határozata:

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének könyvébol 246/2010. (IV. 12.) határozata: Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselo-testülete a 2010. április 12. napján megtartott rendkívüli Képviselo-testületi

Részletesebben

KIVONAT. a Képviselő-testület december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 347/2005. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t :

KIVONAT. a Képviselő-testület december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 347/2005. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t : KIVONAT a Képviselő-testület 2005. december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 347/2005. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete a lejárt határidejű határozatokra adott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs kérelem másolata,

Részletesebben

K I V O N A T. - Arácsi u. engedélyezési terveinek átdolgozása: ,- Ft - Vaszary kastély elektromos energia és gázbekötés

K I V O N A T. - Arácsi u. engedélyezési terveinek átdolgozása: ,- Ft - Vaszary kastély elektromos energia és gázbekötés K I V O N A T a Képviselő-testület 2010. február 4-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 8/2010. (II. 4.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2017. január 18-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület december 17-i testületi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület december 17-i testületi ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/367- /2015. Előkészítő: dr. Tárnoki Richárd/Harsányiné dr. Tóth Beáta

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT könyvéből. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 101/2018. (IX.20.) számú ÖKT határozata

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-7/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT könyvéből. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: 1) Tanyagondnoki rendelet felülvizsgálata 142/2016. (12.01.) számú

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. március 28-ai munkaterv szerinti képviselőtestületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 2016. május 30. napján 19 óra 00 perckor tartott ülésének könyvéből. az alábbi napirendeket fogadta el: 56/2016. (05.30.) számú határozat (Napirendek elfogadása) 1) Beszámoló a Kistérségi Családsegítő

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. ELŐTERJESZTÉS

P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. ELŐTERJESZTÉS BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/ 217- /2016 Előkészítő: Dr. Szőke Szabolcs Melléklet: vázrajz ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 31/2017.(IV.26.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata képviselő-testülete a Rác Dénes helyettes lelkész, a Nagysimonyi Evangélikus Egyházközség Sitkei Evangélikus Leányegyházközösségének

Részletesebben

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület július 05. napján tartott rendkívüli, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület július 05. napján tartott rendkívüli, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 224/2018. (VII.05.) Kt. határozat Tárgy: 2018. július 05. napján tartott rendkívüli ülés napirendjének elfogadása Algyő Nagyközség Képviselő-testülete elfogadja Molnár Áron napirend javaslatát az alábbiak

Részletesebben

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér 137/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat a 2010. évi költségvetési koncepcióban leírt tervezési irányelveket elfogadja, a 2010. évi költségvetési rendelettervezetet kidolgozásra alkalmasnak

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére Tárgy: Lejárt határidejű határozatokról tájékoztató Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 26-án megtartott ülése jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 26-án megtartott ülése jegyzőkönyvéből 2014. március 26-án megtartott ülése könyvéből 40/2014. (III. 26.) sz. NORMATÍV Kth. 2014. március 26-án megtartott képviselő-testületi ülés napirendje Normatív Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Képviselő-testületének Képviselő-testületének 534/2012. (XI. 21.) határozata Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 21. napján megtartott ülésének napirendjét az alábbiak

Részletesebben

95/2007.(XI.27.) számú önkormányzati határozat:

95/2007.(XI.27.) számú önkormányzati határozat: 95/2007.(XI.27.) számú önkormányzati határozat: többször módosított 1990. évi LXV. törvény 8. (4) bekezdésére, az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló 2003.

Részletesebben

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. február 12-i ülésének könyvéből 16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

1. napirend. Előterjesztés

1. napirend. Előterjesztés 1. napirend Tárgy: A beszámolója Kulcs Községi Önkormányzat Képviselőtestületének a szociális ellátásokról szóló, 4/2015. (II. 27.) Önkormányzati rendelete 4. (3) bekezdése alapján a részére átruházott

Részletesebben

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat 148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2016. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2016. évi költségvetés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 136-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. április 30-án 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

H A T Á R O Z A T K I V O N A T

H A T Á R O Z A T K I V O N A T Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-30/2016. I. H A T Á R O Z A T K I V O N A T a 2016. március 10-ei rendes nyílt Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből 32/2016.

Részletesebben

Előterjesztés. a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról

Előterjesztés. a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról Előterjesztés a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról 1. előterjesztés száma: 245/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő személy

Részletesebben

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat 83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya (4024 Debrecen, Piac u. 54. szám) által

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. január 24.-i ülésén az

Részletesebben

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT A képviselő-testület november 12-i nyílt üléséről 1. 119/ (XI. 12.) Kt. határozat Csörötnek

Részletesebben

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása 96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása H A T Á R O Z A T Tiszasziget Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: Beszámoló a 2016. évi költségvetés I. félévi

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Városüzemeltetési Csoport évi munkájáról készített beszámolót.

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Városüzemeltetési Csoport évi munkájáról készített beszámolót. 2015. március 24-i bizottsági ülés: Határozati javaslat módosítások: 2.) Javaslat közétkeztetés vállalkozásba adására ( 8 igen) Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a napközis konyha

Részletesebben

KIVONAT július 19-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyvéből

KIVONAT július 19-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyvéből Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-302. E-mail: polgmhiv@hajduszob.hu Ikt. sz.: 2747-1/2013. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Részletesebben

K I V O N A T. A Képviselő-testület február 7-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. A Képviselő-testület február 7-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T A Képviselő-testület 2013. február 7-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 22/2013. (II.07.) számú h a t á r o z a t: 1. Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. évi költségvetés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv. Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 205-144/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. április 29-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről. A Képviselő-testület

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300 Fax: 52/557-302 E-mail: polgmhiv@hajduszob.hu Ikt. sz.: 6728-1/2017. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 243/2015. (X.28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. október 28-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt

Részletesebben

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 42/2017.(V.29.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete a polgármester hatáskörébe átruházott 2016. évi szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló beszámolót

Részletesebben

Módosított határozatok

Módosított határozatok Módosított határozatok 1 1) A 2018. évi átmeneti gazdálkodás szabályairól szóló rendelet megalkotása 2) Településrendezési eszközök módosítása 3) 2017. évi költségvetés módosítása 4) A Képviselő-testület

Részletesebben

K I V O N A T. a Képviselő-testület június 26-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Képviselő-testület június 26-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 199/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete, a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 22/434/2008. számú, 2008. április 17. napján kelt törvényességi

Részletesebben

I. HATÁROZAT KIVONAT

I. HATÁROZAT KIVONAT Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-332/2013. 14/2013. I. HATÁROZAT KIVONAT a 2013. december 05-ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 371/2013.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2005. május 5-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

A Képviselő-testület július 31-i ülésén hozott határozatai

A Képviselő-testület július 31-i ülésén hozott határozatai A Képviselő-testület 2017. július 31-i ülésén hozott határozatai 277/2017. (VII. 31.) sz. kt. határozat Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - II. számú háziorvosi körzet rendelőjének

Részletesebben

Határidő: 2012. augusztus 31.

Határidő: 2012. augusztus 31. Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. április 26. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: IV-93/2681/2012. sz. határozat Tárgy: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Főegyházmegye

Részletesebben

Képviselő-testületének évi munkaterve

Képviselő-testületének évi munkaterve BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2015. évi munkaterve

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról.

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Tartalomjegyzék Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2018. szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Hat. száma Tartalom Nyílt: 45/2018. (IX.19.) Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 106/2019. (VI. 18.) számú határozata

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 106/2019. (VI. 18.) számú határozata Tárgy: Napirend elfogadása 106/2019. (VI. 18.) számú határozata A Képviselő-testület az alábbi módosított napirendet fogadta el: 1. Nagymaros Városi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetői munkaköre

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 14.-i ülésén

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 20-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

Felelős: polgármester Határidő: a) pont: november 29. b) pont: az ingatlan átalakítására vonatkozó műszaki átadás-átvételét követően azonnal

Felelős: polgármester Határidő: a) pont: november 29. b) pont: az ingatlan átalakítására vonatkozó műszaki átadás-átvételét követően azonnal Javaslat az Orczy Negyed Programmal kapcsolatos döntések meghozatalára c. képviselőtestületi előterjesztéshez CSERE Határozati javaslat (elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges) A Képviselő-testület

Részletesebben

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 51 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2012. február 29. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2016. június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

Tárgy: Cződör Krisztián r.főhadnagy őrsparancsnok kinevezésének véleményezése 111/2016. (X.24.) H A T Á R O Z A T

Tárgy: Cződör Krisztián r.főhadnagy őrsparancsnok kinevezésének véleményezése 111/2016. (X.24.) H A T Á R O Z A T B E S Z Á M O L Ó Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. december 15. napján tartandó együttes testületi ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Tárgy: Cződör Krisztián

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-124/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. június 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 2-án tartott rendkívüli nyílt üléséről. 9/2017. (II.2.) ÖKT számú határozat

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 2-án tartott rendkívüli nyílt üléséről. 9/2017. (II.2.) ÖKT számú határozat 9/2017. (II.2.) ÖKT számú határozat Csopak Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 29-i ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 29-i ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 155/2010.(VI.29.) sz. előterjesztés E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. június 29-i ülésére Tárgy: Készítette: Egyeztetve: Ellenőrizte: Látta:

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY szeptember 4. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY szeptember 4. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2017. szeptember 4. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2017. augusztus 31-én megtartott munkaterv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 18-i rendkívüli

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület január 31.-én megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület január 31.-én megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2013. január 31.-én megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: A helyi hulladékgazdálkodásról, valamint a település köztisztaságának fenntartásáról szóló 14/2004. (XII.31.)

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. SZEPTEMBER 17-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. SZEPTEMBER 17-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. SZEPTEMBER 17-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 20/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelet A 2015. évi költségvetésről szóló

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/563-12/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2016. december 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testülete 2017.

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2014. (IX.16.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

129/2017. (VII.12.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapítására

129/2017. (VII.12.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapítására 129/2017. (VII.12.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapítására Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság a 2017. július 12-i Pénzügyi-Ellenőrző-

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 20-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 20-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 22988-1/2011. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 18-i ülésén

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 103/2017. (IX. 28.) önkormányzati testületi határozat a víziközműszolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 11. -a alapján, Püspökladány 2018-2032. időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terv felújítási

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által december 13-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által december 13-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. december 13-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből 218/2018. (XII. 13.) önkormányzati

Részletesebben

K I V O N A T. 18/2015.(III.31.) számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T. 18/2015.(III.31.) számú képviselő-testületi határozat könyvéből 18/2015.(III.31.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete Morgós István polgármester polgármesteri tisztsége főállásban történő ellátására vonatkozó

Részletesebben

A Képviselő-testület június 15-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület június 15-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2015. június 15-i ülésének határozatai 149/2015.(VI.15.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyílt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2017. március 21... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 55/2017.(IX.05.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot nyújt be kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatására az alábbi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Módosított határozati javaslatok a 2012. július 24-i bizottsági ülésen elhangzott javaslatok alapján

Módosított határozati javaslatok a 2012. július 24-i bizottsági ülésen elhangzott javaslatok alapján Módosított határozati javaslatok a 2012. július 24-i bizottsági ülésen elhangzott javaslatok alapján 1) ÉMOP 3.1.2/A-09-2f-2011-0003 jelű Rétság város központi településrészének funkcióbővítő település

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/18/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 14-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi határozat

58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi határozat SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2. K I V O N A T a képviselő-testület 2013. március 13-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi

Részletesebben

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KIVONAT

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KIVONAT Ikt. szám: 9-3/9/2010. 1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KIVONAT Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. május

Részletesebben