MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE év IV. Hírlevél

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE 2014. év IV. Hírlevél"

Átírás

1 Általános Információk: Magyar Radiográfusok Egyesülete MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE év IV. Hírlevél MRAE Telephely:, Fsz Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf Honlap: MRAE Adószám: Számlaszám: ide kérjük utalni az éves tagdíjat. Az éves tagdíj: 3000 Ft évre május 31-ig, ezután történő befizetés esetén 4000 Ft december 31-ig. Befizetési lehetőségek - banki átutalással (Közleményként adják meg a tag nevét és lakcímét!) - bankban készpénzes befizetéssel (Közleményként adják meg a tag nevét és lakcímét!) - csekken, amelyet csak igény esetén küldünk (A csekket kérjük nyomtatott NAGY betűvel, névvel/címmel ellátva, olvashatóan kitölteni!) Egyszerre több tag tagsági díj befizetésekor kérjük, hogy minden egyes tag nevét és lakcímét vagy postacímét adják meg a pontos könyvelés miatt. Az MRAE tag jelezze az Egyesület felé: Adataiban (név, lakcím, levelezési cím, stb.) történő változásokat Be- és kijelentkezési szándékát írásban az Egyesület felé. Bejelentkezéshez a Belépési (Tagnyilvántartási) Nyilatkozat formanyomtatvány töltendő ki, mely letölthető a internetes portálunkról. Írásos ( ) lemondó nyilatkozat, hogy nem kéri az elektronikus Hírlevelünket, ill. egyéb információs anyagunkat a szakmával kapcsolatosan.

2 MRAE HÍREK MRAE Névváltozás, Új LOGOnk Örömmel tájékoztatjuk az Egyesület tagságát, hogy a 2013-as Közgyűlés határozata, valamint a 2014-es Közgyűlés jóváhagyása alapján az Egyesület megváltoztatta a nevét. A korábbi Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete helyett, az új neve: Magyar Radiográfusok Egyesülete. A Fővárosi Bíróság határozata megérkezett. A névváltozás célja, hogy a szakmai szervezet hivatalos nevét harmonizáljuk az Európai többségi gyakorlatnak megfelelően dr. Háray Alfrédné Díjkiosztó Sor került a dr. Háray Alfrédné Emlékdíj ünnepélyes átadására a XI. Nemzetközi Radiográfus napi rendezvényünkön évben Somogyiné Csiki Mária vehette át a díjat, aki a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Radiológiai Diagnosztikai Osztályvezető asszisztense. Riával Németh Katalin készített egy riportot, melynek hosszabb változata a honlapunkon lesz olvasható. NK: Hogyan kezdődött a szakmai pályafutásod? Ria: 1975-ben az érettségi után a MÁV Kórházban helyezkedem el, ahol asszisztensként dolgoztam egy belgyógyászati szakrendelőben. Ez idő alatt több alkalommal felvételiztem az orvostudományi egyetemre, mely sajnos nem sikerült. Időközben megismertem a férjem, majd hamarosan megszületett a fiam. Tehát a család került előtérbe. Három évig voltam GYES-en, ez alatt az idő alatt volt időm gondolkozni, hogyan tovább? NK: Mi segített dönteni abban, hogy a radiológia területén kezdjél el dolgozni? Ria: A MÁV Kórházban, ahol pályafutásom kezdtem, volt egy idősebb korú belgyógyász orvos, Dr. Almásy Attila, aki szinte pótapám volt. Ő terelgetett a radiológia felé. Azt tudtam, hogy mindenképpen szeretnék tanulni, és olyan területen dolgozni az egészségügyön belül, ahol viszonylag önálló munkát végezhetek. Ezért én is láttam fantáziát a radiológiában. Azt nem gondoltam, hogy majdnem ugyanolyan nehéz lesz bejutni a röntgenosztályra, mint az orvosira. Abban az időben státusz volt röntgenesnek lenni, úgymond elit szakmának számított. Bizonyára azért, mert már akkor is magas szintű tudásra volt szüksége a röntgenasszisztensnek, és meg is volt a respektjük.

3 NK: Mi az, amit szeretsz a radiológiában? Ria: Ha egy szóval kellene kifejezni: a képalkotást. Jó tanítómestereim voltak mind a munkahelyen, mind az iskolában. Az volt a szemlélet, hogy mindig a legjobb minőségre kell törekedni. Évekig a hagyományos radiológiában dolgoztam, jelenleg már régóta CT-ben. Mindkét területen lehet igényes, szép munkát végezni és alkotni egyaránt. Ahhoz viszont, hogy ez megtörténjen, feltétlen szükségesnek tartom, hogy az ember szeresse, amit csinál. NK: Hogyan kerültél a röntgenasszisztensi oktatás forgatagába? Ria: A Szentágothai János Szakiskolában tanítottam, ahol előzőleg végeztem a röntgenasszisztensi iskolát, melyet kitűnő eredménnyel fejeztem be. Osztályfőnökünk Dr. Kovács Lászlóné, Cili volt, aki egyben az iskola röntgen szakcsoportvezető tanára is volt. Ő kért fel, hogy tanítsak az iskolában. Talán látta rajtam, hogy élvezem, amit csinálok és olyan adottságaim is vannak, melyek alkalmassá tehetnek, hogy én magam is oktassak. Több éven keresztül tanítottam a szakiskolában felvétel-technikai gyakorlatot, amelyre a mai napig szívesen emlékszem vissza, nagyon szerettem. NK: Milyen cél vezérel, amikor a fiatal kollégákkal megismerteted a szakmát? Ria: A cél mindenképpen az, hogy a fiatalok meglássák, megérezzék a képalkotás szépségét, sikerélményük legyen munkájukban. Ahhoz, hogy ez az érzés kialakulhasson, fontosnak tartom az elméleti tudást, amelyre a gyakorlati munkát lehet a későbbiekben építeni. De fontosnak tartom a beteggel való empatikus viselkedést is. NK: Mi jellemzi a munkastílusodat? Ria: A törekvésem, hogy a lehetőségekhez képest pontos, szép munkát adjak ki a kezemből, hiszen a radiológus orvos ez alapján ad véleményt a klinikusnak. Eközben pedig a beteggel is szeretek kapcsolatot kialakítani. Sikerül az esetleges konfliktusokat is megoldanom, ahogy kolléganőim szokták mondani- Ria gyere, mert tüzet kell oltani - ilyenkor kell a türelmetlen beteget megnyugtatni, vagyis az empátiát gyakorolni. NK: Milyen szereped volt az MRAE-ban? Ria: közötti időszakban voltam az Egyesület titkára, amikor Dr. Háray Alfrédné Lola néni volt az elnök. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerhettem őt, és hogy együtt dolgozhattunk. Ezért is jelent számomra nagyon sokat ez az emlékdíj. Sok szép közös munkánk volt, több sikeres kongresszust, regionális továbbképző tanfolyamot szerveztünk. Ebben az időben történt az Egyesület akkori meglévő tagjainak számítógépes rendszerbe való feldolgozása, ami igen nagy feladat volt számomra. Azelőtt úgymond csak papíralapon volt meg minden dokumentum. Akkor kb tagja volt az Egyesületnek.

4 NK: Mivel foglalatoskodsz szabadidődben? Magyar Radiográfusok Egyesülete Ria: Mivel középiskolás koromban versenyszerűen atletizáltam (középtávú futó voltam) a mozgás igénye a mai napig is megmaradt. Már 16 éve jógázom. Szeretem a szép zenét, mind a klasszikus mind a könnyedebb műfajt egyaránt. Szeretek színházba járni, olvasni, kedvenc stílusom az impresszionista festők és a szecesszió. Egyik kedvenc hobbim az üvegfestés, dekupázsolás, valamint a gobelinem. Szívből gratulálunk az Emlékdíjhoz és kívánjuk, hogy még sok esztendőt eltölthess a munkádban, okítsd a fiatalokat! Köszönjük a válaszaidat! MRAE Elnöksége decemberben megtartotta az évzáró ülését. Mi is karácsonyi sütikkel vártuk egymást alkalomhoz illően, mely energiát szolgáltatott a hosszúra nyúlt megbeszéléshez. A titkár megtartotta éves beszámolóját, valamint felvezette a dr. Háray Alfrédné Emlékdíj dokumentumaival kapcsolatos módosítási javaslatait, ezután a jövő évi tudományos programjainkról, a 2015 évi rendes Közgyűlésről tervezgettünk. Ezekről pontosabb információt jövő évben várhatnak tagjaink.

5 Európai Radiográfusi Szervezetek Federációja A European Federation of Radiographer Societies (EFRS) a Facebook-on. Rövid hírek és aktuális információk céljából like-olni lehet a következő linken valamint érdemes figyelemmel kísérni a honlapjukat: MRAE 2015 első kreditpontos továbbképzése: FELHÍVÁS A MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE Hagyományos röntgendiagnosztika címmel Időpont: 2015 április 25. Helyszín: SE. ÁOK. I. sz. Belgyógyászati Klinika 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a Akkreditáció: folyamatban MRAE tagoknak szabadon választható ingyenes továbbképzés. jelentkezés: mraejelentkezes@gmail.com további információ: Mindenkit szeretettel várunk! A továbbképzés célja: A hagyományos röntgendiagnosztika mindennapjainkban még mindig jelentős szerepet foglal el. Szerepe van a mindennapi betegellátásban, sürgősségi vizsgálatokban, betegségek diagnosztikájában, valamint kutatási témákban is könnyen alkalmazható illetve elérhető. Célunk a hagyományos röntgendiagnosztika egyes speciális felhasználhatóságának bemutatása hazánkban. A tudományos program: Mocsári Zsuzsanna A hagyományos röntgendiagnosztika szerepe a sürgősségi betegellátásban Dr. Győri Gabriella A csökkent mésztartalommal járó csontbetegségek röntgendiagnosztikája Fehér Lászlóné Erzsébet Röntgensugár és hadirégészet Pékó Tamás Az országos orvosi rehabilitációs intézet radiológiai osztályának megújult gépparkja Dr. Nagy Judit Gerincbetegségek röntgen diagnosztikája

6 Egyéb minősített, szabadon választható elméleti továbbképzések az EEKH- GYEMSZI által jóváhagyva: Jogom van hozzá! Vagy mégsem! Az egészségügyi dolgozók és betegek jogai és kötelezettségei Idő: jan.1-dec.31. Helyszín: Megbízó intézményben Információ: Árkádia Műhely Kft., 7478 Bárdudvarnok, Olajhegy u. 37. Tel: 06-30/ ; Williams Életkészségek Stresszkezelő és kommunikációs készségfejlesztő program Idő: aug aug. 1. Helyszín: Semmelweis Egyetem, Kútvölgyi Klinikai Tömb, Budapest Információ: Horváth Anikó, Tel: 06-1/ melléken Az egészségügyi tevékenység során kialakuló kockázatok és azok csökkentése a szakdolgozók védelmének érdekében Idő: nov nov. 1. Helyszín: Károlyi Sándor Kórház, Budapest Információ: Dr. Siposné Tomkovics Ágnes, Tel: 06-1/ /1570; tomkovics@gmail.com Továbbképzési pont: 17 Hatékony problémamegoldás és konfliktuskezelés Idő: jan jan. 1. Helyszín: AGORA Oktatási Intézet Kft. Irodája, Budapest Információ: Benyo Ilona, Tel: 06-1/ ; ilona.benyo@agoraintézet.hu Továbbképzési pont: 10 Media megjelenéseink Beszámoló a Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete XVIII. Kongresszusáról 1. rész Írta: Maléta Andrea, GYEMSZI-ETI GYEMSZInfo Október; 17. Évf. 10. p Beszámoló a Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete XVIII. Kongresszusáról 2. rész Írta: Maléta Andrea, GYEMSZI-ETI GYEMSZInfo december; 17. Évf. 12. p.8-10

7 Továbbképzési kreditpontok változásáról: Az egészségügyi dolgozók továbbképzési rendszerében számos új, lényegi változás jelentkezett 64/2011 (XI. 29.) NEFMI rendelet alapján. Az új rendelettel lehetővé válik a külföldön teljesített elméleti továbbképzés és az ott megszerzett gyakorlat hazai elismerése. A szakdolgozók részére lehetővé válik a több részben teljesített hazai és külföldi gyakorlati idő összeadása is, a megszerezhető pontérték ebben az esetben naptári negyedévhez van kötve. A szakdolgozók számára lesz kötelező és szabadon választható továbbképzés. A jogszabály szakmacsoportonként egy kötelező elméleti továbbképzést ír elő, mely 30 pontértékkel bír. A kötelező továbbképzések szervezésére a jogszabályban kijelölt intézmények, valamint azok jogosultak, amelyek intézményi akkreditációval rendelkeznek. Minden szakdolgozói továbbképzés kötelező eleme lesz az újraélesztés. Szabadon választható továbbképzéssel minimum 20 pontot kell gyűjteni egy továbbképzési cikluson belül. Új pontgyűjtési formák jelennek meg az egészségügyi szakdolgozói területen. Az egynapos és többnapos konferenciák és elektronikus továbbképzések mellett további új továbbképzési formák is szerepet kaphatnak, mint például elismerhetővé válik az előadás tartása, referálás, szakmai célú tanulmányút, és egyéb tudományos tevékenység. Szabadon választható továbbképzést továbbra is bárki szervezhet, aki az adott programot minősítési eljárás keretében akkreditáltatja. A gyakorlati pontok teljesítéséhez elegendő lesz egyszer minimum 3 év időtartamú gyakorlati idő igazolása, mellyel 20 pontot lehet gyűjteni évente. Azon egészségügyi szakdolgozók, akiknek a folyamatban lévő továbbképzési időszakából e rendelet hatálybalépésekor 3 év vagy annál kevesebb idő van hátra, a továbbképzési kötelezettség teljesítéséhez a továbbképzési időszak alatt az e rendeletben foglaltak szerint a szakképesítése (szakképesítései) szerint szakmacsoportonként összesen 100 pont teljesítését kell igazolnia.

8 TAGNYILVÁNTARTÁSI NYILATKOZAT (Kérjük, hogy géppel vagy nyomtatott betűkkel, olvashatóan töltse ki a nyilatkozatot és aláírva küldje a következő címre mrae@mrae.hu) Név * Születési név* Születési hely / idő* Anyja neve* Szakképesítés megnevezése* MRAE tagsági kártya száma, ha rendelkezik kártyával Működési nyilvántartási szám (EEKH) * Lakcím irányítószámmal* Levelezési cím irányítószámmal (Kitöltendő, ha nem egyezik meg a lakcímmel!) Telefonszám cím* Munkahely neve* Munkahely címe* Az Egyesület Alapszabályának, SZMSZ és Etikai Kódexének rendelkezéseit magamrara nézve elfogadom. * Személyes adataimnak kezeléséhez hozzájárulok az MRAE-n belül.* * Kötelezően kitöltendő részek! IGEN IGEN NEM NEM Érvényes tagságot csak a tagdíj befizetését követően áll módunkban igazolni! A Ft éves tagsági díjat (május 31.-ig) kérjük átutalni az Egyesület számlaszámára. Június 1-e után fizetőknek 4000 Ft az éves tagsági díj. MRAE számlaszáma: OTP Bank Kérjük csatolni a befizetést igazoló dokumentum másolatát a Tagnyilvántartási Nyilatkozat mellé! Dátum: Aláírás:

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely: Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf. 337 Postafiók címünk megváltozott 2012. november 1-vel!!!!!!

Részletesebben

MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE év IV. Hírlevél MRAE ÉVES TAGDÍJ

MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE év IV. Hírlevél MRAE ÉVES TAGDÍJ MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE 2015. év IV. Hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely:, Fsz. 104. Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf. 337 E-mail: mrae@mrae.hu Honlap: www.mrae.hu MRAE Adószám: 18060968-1-42

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2014. év II. Hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2014. év II. Hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2014. év II. Hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely:, Fsz. 104. Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf. 337 E-mail: info@mrae.hu; mrae@mrae.hu Honlap: www.mrae.hu

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete EFRS tagszervezete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levélcím: Budapest Pf.: 337. 1445 www.mrae.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete EFRS tagszervezete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levélcím: Budapest Pf.: 337. 1445 www.mrae. MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE I. negyedévi hírlevél Általános Információk: MRAE Székhelye: 1082 Budapest, Üllői út 78/a Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf.: 337. E-mail: info@mrae.hu, mrae@mrae.hu

Részletesebben

MRAE tagsági toborzó

MRAE tagsági toborzó MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE 2019. év I. Hírlevél Boldog, egészségben és sikerekben gazdag új esztendőt kíván az MRAE! Általános Információk: MRAE Székhely:, Fsz. 104. E mail: mrae@mrae.hu Honlap: www.mrae.hu

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete EFRS tagszervezete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levélcím: Budapest Pf.: 337. 1445 www.mrae.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete EFRS tagszervezete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levélcím: Budapest Pf.: 337. 1445 www.mrae. MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE IV. negyedévi hírlevél Általános Információk: MRAE Székhelye: Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf.: 337. E-mail: info@mrae.hu mrae@mrae.hu Honlap: MRAE Adószám:

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE II. negyedévi hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE II. negyedévi hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE II. negyedévi hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely: Levelezési cím: 1325 Budapest, Pf.: 221. E-mail: info@mrae.hu mrae@mrae.hu Honlap: MRAE Adószám:

Részletesebben

Elnöki beszámoló 2011

Elnöki beszámoló 2011 Elnöki beszámoló 2011 MRAE Közgyűlés Budapest, 2012. IV. 14. Vandulek Csaba MRAE elnök Szervezeti felépítés MRAE Elnökség Elnök Vandulek Csaba Érdekképviseleti alelnök Mocsári Zsuzsanna Tudományos, oktatási

Részletesebben

MRAE Honnan, hová, hogyan?

MRAE Honnan, hová, hogyan? MRAE Honnan, hová, hogyan? Képalkotó Vezető Asszisztensek Szimpóziuma Siófok, 2010 II. 12-13. Vandulek Csaba MRAE elnök Kezdetek I. 1992. XII. 03. 1991 MRT felajánlotta Rtg szekció alapítást 1992 MRAE

Részletesebben

Elnöki beszámoló 2009-2013

Elnöki beszámoló 2009-2013 Elnöki beszámoló 2009-2013 MRAE Közgyűlés Budapest, 2013. IV. 13. Vandulek Csaba MRAE elnök Szervezeti felépítés MRAE Elnökség Elnök Vandulek Csaba Érdekképviseleti alelnök Mocsári Zsuzsanna Tudományos,

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE IV. negyedévi hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE IV. negyedévi hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE IV. negyedévi hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely: Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf. 337 Postafiók címünk megváltozott 2012. november 1-vel!!!!!!

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE II. negyedévi hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE II. negyedévi hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE II. negyedévi hírlevél Általános Információk: MRAE Székhelye: Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf.: 337. E-mail: info@mrae.hu mrae@mrae.hu Honlap: MRAE Adószám:

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE Első negyedévi hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE Első negyedévi hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE Első negyedévi hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely: Levelezési cím: 1325 Budapest, Pf.: 221. E-mail: info@mrae.hu mrae@mrae.hu Honlap: MRAE Adószám:

Részletesebben

64/2011.(XI.29) NEFMI rendelet, utolsó módosítás 14/2014.(III.10.) EMMI hatályos 2014.III.11-től

64/2011.(XI.29) NEFMI rendelet, utolsó módosítás 14/2014.(III.10.) EMMI hatályos 2014.III.11-től 64/2011.(XI.29) NEFMI rendelet, utolsó módosítás 14/2014.(III.10.) EMMI hatályos 2014.III.11-től dr. Szombath Dezső 06-20-8250675 SE Továbbképzési Központ hivatalvezető laboratóriumi szakorvos Változások,

Részletesebben

Soproni Vízilabda Sport Egyesület

Soproni Vízilabda Sport Egyesület Kedves Új Tagunk! Belépési szándékodat az alábbi belépési nyilatkozattal tudod megerősíteni. Kérjük a korodnak megfelelő belépési nyilatkozatot (2 oldal) kitöltve és aláírva hozd el Nekünk. Amennyiben

Részletesebben

MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE év II. Hírlevél

MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE év II. Hírlevél Magyar Radiográfusok Egyesülete EFRS tagszervezete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levélcím: 2310 Szigetszentmiklós, Bajcsy Zs. u. 43/C, 2/8. www.mrae.hu ; mrae@mrae.hu MAGYAR RADIOGRÁFUSOK EGYESÜLETE 2017.

Részletesebben

Dr. Losonczy György egyetemi tanár. Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika. Általános szervező: Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet

Dr. Losonczy György egyetemi tanár. Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika. Általános szervező: Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet Légúti fertőzések továbbképző tanfolyam LÉGÚTI FERTŐZÉSEK KLINIKUMA, MIKROBIOLÓGIAI GYORS-DIAGNOSZTIKÁJA ÉS CÉLZOTT ANTIBIOTIKUS KEZELÉSE 3. MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT IX. SE-TK/2017.II./00219.

Részletesebben

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 1 (2) A továbbképzési időszak teljesítéséhez az egészségügyi szakdolgozónak e rendelet szerinti a) kötelező

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

M E G H Í V Ó XII. OBAT

M E G H Í V Ó XII. OBAT Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfalu Pathologiai Osztály Osztályvezető főorvos: Dr. Dombi Imre 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1. Tel.: 06/54/507-534, Fax: 06/54/507-551 e-mail: pathologia@berettyokorhaz.hu

Részletesebben

Meghívó. Tisztelt Kolléga!

Meghívó. Tisztelt Kolléga! Meghívó Tisztelt Kolléga! Értesítem, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház 2012. április 13-14-én a PTE ÁOK Neurológiai és Fül-Orr-Gégészeti Klinika részvételével a tavalyi rendezvény sikerére és nagy érdeklődésre

Részletesebben

Változások az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályozásában. Tóbiásné Csutka Anett megyei vezető ápoló

Változások az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályozásában. Tóbiásné Csutka Anett megyei vezető ápoló Változások az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályozásában Tóbiásné Csutka Anett megyei vezető ápoló Új jogi szabályozás 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének

Részletesebben

Köszöntő. Kedves Kollégák!

Köszöntő. Kedves Kollégák! Köszöntő Kedves Kollégák! A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Sürgősségi Orvostani Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, az Országos Mentőszolgálat

Részletesebben

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye a 2015. II. félévére meghirdetett kötelező tanfolyamokról hatályos: 2015.05.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye a 2015. II. félévére meghirdetett kötelező tanfolyamokról hatályos: 2015.05. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye a II. félévére meghirdetett kötelező tanfolyamokról hatályos: 05.06 - EüK. 8. szám közlemény 3 A tanfolyamokra történő jelentkez határideje:

Részletesebben

MRAE Közgyűlés Budapest, IV. 16.

MRAE Közgyűlés Budapest, IV. 16. Elnöki beszámol moló 2010. IV. - 2011. IV. MRAE Közgyűlés Budapest, 2011. IV. 16. Vandulek Csaba MRAE elnök Szervezeti felépítés Pályázatok MRAE Elnökség Elnök Vandulek Csaba Nemzeti Civil Alapprogram

Részletesebben

IX. Radiológus Asszisztensi Kongresszus 2004. szeptember 3-4., Budapest

IX. Radiológus Asszisztensi Kongresszus 2004. szeptember 3-4., Budapest IX. Radiológus Asszisztensi Kongresszus 2004. szeptember 3-4., Budapest Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ismét eltelt egy év és újra együtt lehetünk, összehozott bennünket a szakma szeretete. A radiológia

Részletesebben

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék.

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Óvodai jelentkezési lap 2015/2016 Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. 1. A

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok:

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Jegyzőkönyv Felvéve: A Magyar Radiológus Asszisztensek elnökségi ülésén Dátum: 2012-12-13, 14 óra Helyszín: SE Radiológiai és Onkoterápiás Klinika könyvtár Cím: 1082.Budapest, Üllői út 78/A. Jelen vannak:

Részletesebben

Márton Mártonné oktatási, továbbképzési referens MESZK Országos Szervezet Budapest, Továbbképzés változásai 2017.

Márton Mártonné oktatási, továbbképzési referens MESZK Országos Szervezet Budapest, Továbbképzés változásai 2017. Márton Mártonné oktatási, továbbképzési referens MESZK Országos Szervezet Budapest, 2017. Továbbképzés változásai 2017. TOVÁBBKÉPZÉSI RENDELET SZAKDOLGOZÓK RÉSZÉRE 63/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet az egészségügyi

Részletesebben

Hírlevél 2010/09. MAGYE info

Hírlevél 2010/09. MAGYE info MAGYE info Feladó: MAGYE info [info@magyehu] Küldve: 2010 december 1 18:54 Címzett: 'info@magyehu' Tárgy: Hírlevél Okleveles Csecsemőmasszázs oktatók számára 2010/09 Hírlevél 2010/09 ESEMÉNYEK Kedves CIMI!

Részletesebben

RADIOLÓGIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013.

RADIOLÓGIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. CSONGRÁD MEGYEI DR. BUGYI ISTVÁN KÓRHÁZ, SZENTES A 2007.09.30-től

Részletesebben

Kérelem Tagsági Jogviszony Helyreállítása Szünetelő Tag részéről Magyar Orvosi Kamara. év hó nap

Kérelem Tagsági Jogviszony Helyreállítása Szünetelő Tag részéről Magyar Orvosi Kamara. év hó nap 1 / 6 Kérelem Tagsági Jogviszony Helyreállítása Szünetelő Tag részéről Magyar Orvosi Kamara Alulírott: S zemélyes adatok Nyilvántartási szám Egészségügyi tevékenység során használt név Születési név Személyi

Részletesebben

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA 2. sz. melléklet A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA Név:. Születési hely:. Születési idő:... Anyja neve:. Lakcím: település: utca/házszám: irányítószám: Értesítési cím (ha eltér a lakcímtől): település: utca/házszám:

Részletesebben

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA 2. sz. melléklet A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA Név:. Születési hely:. Születési idő:... Anyja neve:. Lakcím: település: utca/házszám: irányítószám: Értesítési cím (ha eltér a lakcímtől): település: utca/házszám:

Részletesebben

2017. évben megvalósított továbbképzési programokon részt vettek száma

2017. évben megvalósított továbbképzési programokon részt vettek száma Tájékoztatás a 9/2000. (VIII. 4.) SZCSM-rendelet (továbbiakban Rendelet) 4. (4) bekezdése szerint minősített továbbképzések 2017-es megvalósításáról. A Rendelet 4. (8) bekezdése értelmében a Rendelet 3.

Részletesebben

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49.

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. tudományos ülés Debrecenben. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Meghívó tudományos ülés Debrecenben Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. REGISZTRÁCIÓS LAP tudományos ülés Helyszín Debreceni Akadémiai

Részletesebben

1. Neve:... neme:... anyja születési neve:... TAJ száma: személyi igazolvány száma:...

1. Neve:... neme:... anyja születési neve:... TAJ száma: személyi igazolvány száma:... Beérkezés időpontja: 2016/2 Szám: JELENTKEZÉSI LAP RENDŐR TISZTHELYETTES SZAKKÉPESÍTÉS megszerzésére irányuló képzésre A jelentkezési lapot az érvényes okmányok alapján, olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel,

Részletesebben

Felhívás. a II. kategóriás növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély (zöld könyv) meghosszabbítására

Felhívás. a II. kategóriás növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély (zöld könyv) meghosszabbítására Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete 2100 Gödöllő, Kotlán Sándor u. 3. Elnök elérhetősége: Erdész Ferenc Telefon: (06-20347-2223, E-mail: erdeszf@gmail.com Felhívás A

Részletesebben

(54) Radiográfus (52) Sugárterápiás szakasszisztens (54) Röntgenasszisztens Röntgenasszisztens (52)

(54) Radiográfus (52) Sugárterápiás szakasszisztens (54) Röntgenasszisztens Röntgenasszisztens (52) 5. KÉPI DIAGNOSZTIKA SZAKMACSOPORT 5.A. Képi diagnosztika 5.E. Radiofarmakológia 5.3. Diagnosztikai képalkotó 5.4. Radio-farmakológiai szakasszisztens 5.5. Radio-farmakológiai szakasszisztens (egészségügyi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. OBDK ADATVÉDELMI FELELŐSÖK TOVÁBBKÉPZÉSE / Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ által minősített képzés/ SE-TK/2015.I.

TÁJÉKOZTATÓ. OBDK ADATVÉDELMI FELELŐSÖK TOVÁBBKÉPZÉSE / Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ által minősített képzés/ SE-TK/2015.I. TÁJÉKOZTATÓ OBDK ADATVÉDELMI FELELŐSÖK TOVÁBBKÉPZÉSE / Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ által minősített képzés/ SE-TK/2015.I./00371 2015. május 16. BUDAPEST Jelentkezési határidő: 2015. május

Részletesebben

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP DIABETOLÓGIA

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP DIABETOLÓGIA SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP a 23/2012. (IX.14.) EMMI rendelet alapján szülészet-nőgyógyászat szakképesítéssel rendelkező szakorvosok részére DIABETOLÓGIA licenc képzésre

Részletesebben

Köszöntő. Kedves Kollégák!

Köszöntő. Kedves Kollégák! Köszöntő Kedves Kollégák! A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság, a Magyar

Részletesebben

civil és sportszervezetek támogatása tárgyában pályázat kiírására

civil és sportszervezetek támogatása tárgyában pályázat kiírására Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/13 Fax: (06-32) 460-918 Szám :1-21/2016 A javaslat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT civil és

Részletesebben

Kérelem Tagsági Jogviszony Helyreállítása Szünetelő Tag részéről Magyar Orvosi Kamara. Sze mé lye s adato k 1. év hó nap

Kérelem Tagsági Jogviszony Helyreállítása Szünetelő Tag részéről Magyar Orvosi Kamara. Sze mé lye s adato k 1. év hó nap Kérelem Tagsági Jogviszony Helyreállítása Szünetelő Tag részéről Magyar Orvosi Kamara 1/6 Sze mé lye s adato k 1 Nyilvántartási szám Egészségügyi tevékenység során használt név Születési név Személyi igazolványban

Részletesebben

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013.11.28. 1 I.. A SZERVEZET ALAPADATAI A szervezet neve: Magyar Coach Egyesület Adószáma: 18218295-1-42 Székhelye: 1147 Budapest, Benkő

Részletesebben

Akikért a törvény szól

Akikért a törvény szól SZISZIK ERIKA KLÉR ANDREA Akikért a törvény szól Családsegítõ és gyermekjóléti szolgálatunk keretein belül olyan kutatást végeztünk Zuglóban, amelyben igyekeztünk képet kapni a kerületben veszélyeztetettként

Részletesebben

Endokrin betegek perioperatív ellátása Továbbképző tanfolyam

Endokrin betegek perioperatív ellátása Továbbképző tanfolyam Endokrin betegek perioperatív ellátása Továbbképző tanfolyam Célcsoport: endokrinológia, aneszteziológia-intenzív terápia, családorvos, belgyógyászat, sebészet, gyermeksebészet, gyermekgyógyászat, idegsebészet,

Részletesebben

A továbbképzés részvételi díja: 19.500 Ft/fő a 6 alkalmas szakmai műhelyen

A továbbképzés részvételi díja: 19.500 Ft/fő a 6 alkalmas szakmai műhelyen É S Z A K - A L F Ö L D I R E G I O N Á L I S S Z O C I Á L I S F E J L E S Z T Ő, T A N Á C S A D Ó É S M Ó D S Z E R T A N I K Ö Z P O N T K O N Z O R C I U M P A R T N E R E 2 0 1 1. F E B R U Á R Kedves

Részletesebben

CSALÁDTÁMOGATÁSI NYOMATATVÁNY Kérjük, nyomtatott betűkkel, OLVASHATÓAN töltse ki!

CSALÁDTÁMOGATÁSI NYOMATATVÁNY Kérjük, nyomtatott betűkkel, OLVASHATÓAN töltse ki! CSALÁDTÁMOGATÁSI NYOMATATVÁNY Kérjük, nyomtatott betűkkel, OLVASHATÓAN töltse ki! 1. SZEMÉLYI ADATOK BETEG GYERMEK ADATAI Név: Születési hely: Születési idő: Anyja születési neve: Testvérek száma: TAJ

Részletesebben

TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP

TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP Az alábbi űrlap kitöltésével, valamint a tagsági nyilatkozat aláírásával jelentkezhet a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) tagjainak a sorába. CÉGRE/SZERVEZETRE

Részletesebben

Tisztelt Pofesszor Asszony/Úr, Főorvos Asszony/Úr!

Tisztelt Pofesszor Asszony/Úr, Főorvos Asszony/Úr! Tisztelt Pofesszor Asszony/Úr, Főorvos Asszony/Úr! 2013. december 02-04-ig az Országos Onkológiai Intézetben megrendezésre kerül a PET-CT napjainkban c. tanfolyam. Helyszín: 19-es épület patológia előadó.

Részletesebben

Étkezési tájékoztató és nyilatkozatok. a 2018/19-es tanévben a skolában tanuló

Étkezési tájékoztató és nyilatkozatok. a 2018/19-es tanévben a skolában tanuló kérjük június 8-ig leadni az Étkezési tájékoztató és nyilatkozatok a 2018/19-es tanévben a skolában tanuló Tájékoztatjuk Önöket, hogy Göd Város Önkormányzatának 13/2018 (IV.12.) számú rendelete alapján

Részletesebben

SZEGEDI BŐRGYÓGYÁSZATI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM (50 PONT)

SZEGEDI BŐRGYÓGYÁSZATI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM (50 PONT) SZEGEDI BŐRGYÓGYÁSZATI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM (50 PONT) Kedves Kolléganők! Kedves Kollégák! Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves Munkatársait a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati

Részletesebben

A MOTESZ Képzési és Tudományos Bizottsága által 2006. július 11-én minősített rendezvények

A MOTESZ Képzési és Tudományos Bizottsága által 2006. július 11-én minősített rendezvények A MOTESZ Képzési és Tudományos Bizottsága által 2006. július 11-én minősített rendezvények Cím: Merre tart a radiológia? Szervező: Fejér Megyei Szent György Kórház Magyar Radiológusok Társasága Helye:

Részletesebben

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet 2. Számú Melléklet Pályázati adatlap A sikeres pályázat érdekében minél részletesebben töltsd ki az adatlapot. A megadott információkkal minél precízebben próbáld megfogalmazni gondolataidat, szándékodat.

Részletesebben

Kedves Kollégák! TUDOMÁNYOS ÉS SZERVEZŐ BIZOTTSÁG TUDOMÁNYOS INFORMÁCIÓ FŐ TÉMAKÖRÖK

Kedves Kollégák! TUDOMÁNYOS ÉS SZERVEZŐ BIZOTTSÁG TUDOMÁNYOS INFORMÁCIÓ FŐ TÉMAKÖRÖK Kedves Kollégák! Nagy sikerű pécsi kongresszusunk után az idei évben Balatonalmádiba invitáljuk Önöket. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy Balatonalmádi az ország minden szegletéből

Részletesebben

Belépési nyilatkozat és hozzájárulás. Alulírott, ezúton nyilatkozom, hogy a Franciaországi Ösztöndíjasok Egyesülete rendes tagjai sorába lépek.

Belépési nyilatkozat és hozzájárulás. Alulírott, ezúton nyilatkozom, hogy a Franciaországi Ösztöndíjasok Egyesülete rendes tagjai sorába lépek. Belépési nyilatkozat és hozzájárulás Alulírott, ezúton nyilatkozom, hogy a Franciaországi Ösztöndíjasok Egyesülete rendes tagjai sorába lépek. Az Egyesület alapszabályát megismertem, célkitűzéseit, szellemiségét,

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP. KARDIOLÓGIA újabb első szakképesítés megszerzésére a 22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet 2. sz. melléklete alapján

JELENTKEZÉSI LAP. KARDIOLÓGIA újabb első szakképesítés megszerzésére a 22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet 2. sz. melléklete alapján SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR Benyújtandó: 1 eredeti példányban (olvashatóan szíveskedjék kitölteni!) JELENTKEZÉSI LAP KARDIOLÓGIA újabb első szakképesítés megszerzésére a 22/2012. (IX.

Részletesebben

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Tisztelt Jelentkező! Jelen tájékoztatásunkat annak érdekében állítottuk össze, hogy az energetikai auditori szakmai vizsgával összefüggő lényeges információkat

Részletesebben

Regisztráció - Továbbképzés aktualitások

Regisztráció - Továbbképzés aktualitások Regisztráció - Továbbképzés aktualitások Zaletnyik Zita országos szakfelügyelő gyógytornász Minősített Továbbképzés Akreditáció Működési engedély Alap Nyilvántartás GYEMSZI Regisztráció Működési nyilvántartás

Részletesebben

ÁTVÉTELI KÉRELEM A BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, ÓVODA ÉS SPORTISKOLA 1-8. ÉVFOLYAMAIRA

ÁTVÉTELI KÉRELEM A BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, ÓVODA ÉS SPORTISKOLA 1-8. ÉVFOLYAMAIRA ÁTVÉTELI KÉRELEM A BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, ÓVODA ÉS SPORTISKOLA 1-8. ÉVFOLYAMAIRA Cím: 1107 Budapest, Száva utca 1. Tájékoztató 1. Az Átvételi kérelmen

Részletesebben

Aláírás: TAJ szám: - - Kelt:,...

Aláírás: TAJ szám: - - Kelt:,... Adatlap a többször módosított 1968. február 29-i 259/68/EGK, Euratom, ESZAK tanácsi rendelet és a 2012. évi CXII. törvény alapján, nyugdíjtranszferhez E nyomtatvány pontos kitöltése a kérelem elbírálását

Részletesebben

VI. Kelet-Magyarországi Diabétesz hétvége és IV. szegedi diabétesz nap

VI. Kelet-Magyarországi Diabétesz hétvége és IV. szegedi diabétesz nap VI. Kelet-Magyarországi Diabétesz hétvége és IV. szegedi diabétesz nap Szeged, 2009. október 8 10. A Szegedi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika és a Magyar Diabetes Társaság tisztelettel meghívja

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET

POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET A Tagdíj fizetési szabályzata A (továbbiakban PVSE) tagjainak az egyesület működtetésére fizetendő tagdíjak fizetését a következőképpen szabályozom: 1. A PVSE igazolt sportolói

Részletesebben

A Ma g y a r R a d i o l ó g u s Tá r s a s á g X X V. Ko n g resszusa

A Ma g y a r R a d i o l ó g u s Tá r s a s á g X X V. Ko n g resszusa A Ma g y a r R a d i o l ó g u s Tá r s a s á g X X V. Ko n g resszusa A Magyar Radiológus Társaság XXV. Kongresszusát a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum és a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezi a Kaposvári

Részletesebben

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye a 2014. I. félévére meghirdetett kötelező tanfolyamokról

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye a 2014. I. félévére meghirdetett kötelező tanfolyamokról A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye a 2014. I. félévére meghirdetett kötelező tanfolyamokról 2013. EüK. 17. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.11.28 - ) A tanfolyamokra történő jelentkezés

Részletesebben

szíveskedjen június

szíveskedjen június Étkezési tájékoztató és nyilatkozatok a 2018/19-es tanévben a tanuló diákok szülei, Tisztelt Tájékoztatjuk Önöket, hogy Göd Város Önkormányzatának 13/2018 (IV.12.) számú rendelete alapján a 2018/19-es

Részletesebben

MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17.

MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17. MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17. www.conf.hu/mit2015 KEDVES KOLLÉGÁK! A két évvel ezelőtti nagy sikerű balatonalmádi kongresszusunk után

Részletesebben

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP KOMPLEX RADIOLÓGIAI EMLŐDIGNOSZTIKA

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP KOMPLEX RADIOLÓGIAI EMLŐDIGNOSZTIKA SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP a 23/2012. (IX.14.) EMMI rendelet alapján radiológia szakképesítéssel rendelkező szakorvosok részére KOMPLEX RADIOLÓGIAI EMLŐDIGNOSZTIKA

Részletesebben

Tisztelettel: Prof. Dr. Cseh Károly egyetemi tanár Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézet

Tisztelettel: Prof. Dr. Cseh Károly egyetemi tanár Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézet Tisztelt Kollégák! 2017. május 18-20.-a között Balatonfüreden, a Hotel Füred Spa & Conference**** termeiben kerül sor a IV. Országos Foglalkozásegészségügyi Kongresszusra. A korábban már három alkalommal

Részletesebben

1. Neve:... neme:... születési neve:... anyja születési neve:... születési helye:...ideje:... év...hó...nap. állampolgársága:... családi állapota:...

1. Neve:... neme:... születési neve:... anyja születési neve:... születési helye:...ideje:... év...hó...nap. állampolgársága:... családi állapota:... Beérkezés időpontja: 2015/2 Szám: JELENTKEZÉSI LAP RENDŐR SZAKKÉPESÍTÉS megszerzésére irányuló képzésre A jelentkezési lapot az érvényes okmányok alapján, olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel, írógéppel

Részletesebben

ZEMPLÉNI VÍZILABDA KLUB

ZEMPLÉNI VÍZILABDA KLUB ZEMPLÉNI VÍZILABDA KLUB KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 3950 Sárospatak, Eötvös utca 15. Adószám: 18448674-1-05 M E G H Í V Ó Tisztelt Egyesületi Tag! A Zempléni Vízilabda Klub Közhasznú Egyesület elnöksége nevében

Részletesebben

I. Rendszeres egyesületi feladatok

I. Rendszeres egyesületi feladatok Turul Csontritkulás Egyesület 2800 Tatabánya Dózsa Gy. út 77. Tel/Fax: (06) 34/515-422, E-mail: jkoranyi@t-online.hu Bankszámlaszám: 11740009-20061447 Adószám: 18609116-1-11 2015. évi M U N K A T E R V

Részletesebben

A tanfolyamot INDÍTJUK!

A tanfolyamot INDÍTJUK! A képzés kezdésének időpontja: 2018. március 28. (szerda) A képzés helyszín(ei): 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12. és/vagy 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. A tanfolyamot INDÍTJUK! ntéző (OKJ 51 344 01;

Részletesebben

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15.

Meghívó. Sürgősségi Orvostani Fórum. Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. Meghívó Sürgősségi Orvostani Fórum tudományos ülés Debrecenben Helyszín Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza Debrecen, Thomas Mann utca 49. Időpont 2015. május 15. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi

Részletesebben

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére az egészségügyi szakdolgozók kötelező továbbképzési pontjait nyilvántartó rendszer 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 5 A rendszer elérése... 6 Regisztráció...

Részletesebben

Egészségügyi Szakdolgozók Első Alapellátási Konferenciája

Egészségügyi Szakdolgozók Első Alapellátási Konferenciája Egészségügyi Szakdolgozók Első Alapellátási Konferenciája Szeged, 2015. május 22-23. MÁSODIK ÉRTESÍTŐ KONFERENCIA FELHÍVÁS Egészségügyi Szakdolgozók Első Alapellátási Konferenciája címmel a Magyar Egészségügyi

Részletesebben

401/2017. (XII. 15.) Korm. rendelet a rehabilitációs orvosszakértői névjegyzékről és a foglalkozási rehabilitációs szakértői névjegyzékről

401/2017. (XII. 15.) Korm. rendelet a rehabilitációs orvosszakértői névjegyzékről és a foglalkozási rehabilitációs szakértői névjegyzékről 401/2017. (XII. 15.) Korm. rendelet a rehabilitációs orvosszakértői névjegyzékről és a foglalkozási rehabilitációs szakértői névjegyzékről hatályos: 2018.01.01 - ) A Kormány a megváltozott munkaképességű

Részletesebben

GYALOGOS VÁNDORTÁBOR-VEZETŐ Akkreditált pedagógus továbbképzés

GYALOGOS VÁNDORTÁBOR-VEZETŐ Akkreditált pedagógus továbbképzés A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület akkreditált továbbképzést szervez pedagógusok számára GYALOGOS VÁNDORTÁBOR-VEZETŐ Akkreditált pedagógus továbbképzés A továbbképzés azonosító száma:

Részletesebben

Beíratás a 2016/2017. tanévre

Beíratás a 2016/2017. tanévre Beíratás a 2016/2017. tanévre A tanköteles korba lépő gyermekek beíratásának ideje a Budapest Főváros Kormányhivatala által meghatározottak szerint. A beíratáskor be kell mutatni: - a szülő, törvényes

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata a 2015. évi lakossági internet-hozzáférés és használat támogatása pályázat kiírásáról A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Részletesebben

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S SEMMELWEIS EGYETEM Testnevelési és Sporttudományi Kar Felnőttképzési Csoport 1123 Budapest, XII. Alkotás u. 44. Csoportvezető: Nagy Dóra Tel.: 487-9247, Fax.: 356-6337 Email: ndori@mail.hupe.hu A nem olimpiai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák)

PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák) Pályázati iktatószám:..-.. Alapítvány tölti ki! PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák) MILYEN KATEGÓRIÁ(K)BAN PÁLYÁZIK? irodalom zene általános iskolai tanulmányok közép- és felsőfokú tanulmányok tanulmányi ösztöndíj

Részletesebben

Dr. Valkusz Zsuzsanna (SZTE ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. Sz. Belgyógyászati Klinika)

Dr. Valkusz Zsuzsanna (SZTE ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. Sz. Belgyógyászati Klinika) MEGHÍVÓ A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a MAGYAR ENDOKRINOLÓGIAI ÉS ANYAGCSERE TÁRSASÁG XXVI. JUBILEUMI KONGRESSZUSÁRA, amely 2016. május

Részletesebben

Név: Alapnyilvántartási szám:

Név: Alapnyilvántartási szám: EGÉSZSÉGÜGYI ENGEDÉLYEZÉSI ÉS KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL Működési nyilvántartás Orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, klinikai szakpszichológusok Kérelem Felhívjuk szíves figyelmét, hogy csak a hiánytalanul

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP. PSZICHIÁTRIA újabb első szakképesítés megszerzésére a 22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet 2. sz. melléklete alapján

JELENTKEZÉSI LAP. PSZICHIÁTRIA újabb első szakképesítés megszerzésére a 22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet 2. sz. melléklete alapján SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR Benyújtandó: 1 eredeti példányban (olvashatóan szíveskedjék kitölteni!) JELENTKEZÉSI LAP PSZICHIÁTRIA újabb első szakképesítés megszerzésére a 22/2012. (IX.

Részletesebben

2009. július. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levelezési cím: 1406 Budapest 76 Pf. 47

2009. július. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levelezési cím: 1406 Budapest 76 Pf. 47 HÍRLEVÉL 2009. július Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete 1082 Budapest, Üllői út 78/a. Levelezési cím: 1406 Budapest 76 Pf. 47 A Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesületének vezetősége Elnök:

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete XVIII. Kongresszusáról 2. rész

Beszámoló a Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete XVIII. Kongresszusáról 2. rész Beszámoló a Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete XVIII. Kongresszusáról 2. rész A Magyar radiológus Asszisztensek Egyesülete 2014. szeptember 25. és 27. között a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum

Részletesebben

Általános tájékoztató 2010/2011 tanév 1. félév

Általános tájékoztató 2010/2011 tanév 1. félév Általános tájékoztató 2010/2011 tanév 1. félév Szept 6-10 (nappali is) H rehab alapism 8 ó elm K rehab alapism /Epid+biostat 4-4 ó elm Sz rehab alapism 8 ó gyak = 12óelm/8gy Cs Epidemiol/biostat 8 ó elm

Részletesebben

Az ingatlan ingatlan-nyilvántartás szerinti besorolása: (lakás, lakóház, stb.) A Felhasználó neve:... A Felhasználási hely pontos címe:... ...

Az ingatlan ingatlan-nyilvántartás szerinti besorolása: (lakás, lakóház, stb.) A Felhasználó neve:... A Felhasználási hely pontos címe:... ... SZALKA-VÍZ NYILATKOZAT a közüzemi szolgáltatási szerződéses jogviszony szerinti Felhasználó VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁS SZÜNETELTETÉSE iránti kérelméhez Felhasználó azonosító Felhasználási hely kódja Bekötési

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

TAGFELVÉTELI KÉRELEM Magyar Orvosi Kamara

TAGFELVÉTELI KÉRELEM Magyar Orvosi Kamara TAGFELVÉTELI KÉRELEM Magyar Orvosi Kamara 1/6 Sze mé lye s adato k 1 Nyilvántartási szám Egészségügyi tevékenység során használt név Születési név Személyi igazolványban szereplő név Születési dátum Születési

Részletesebben

Határozatok tára. Közgyűlések határozatai:

Határozatok tára. Közgyűlések határozatai: Határozatok tára Közgyűlések határozatai: 1/2012.01.06 határozat: a tagok egyhangúan döntenek arról, hogy létrehozzák az EGY S ÉG Központ Közhasznú Egyesületet. 2/2012.01.06 határozat: a jelen lévő alapítók

Részletesebben

Sportszervezet neve:, bajnoki osztálya:

Sportszervezet neve:, bajnoki osztálya: Sportszervezet neve:, bajnoki osztálya: Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság által szervezett férfi felnőtt és fiú utánpótlás-bajnokságokba való digitálisan kitöltött nevezési nyomtatvány mellékletei (2014/2015.)

Részletesebben

Tagfelvételi kérelem a Magyar Orvosi Kamarába

Tagfelvételi kérelem a Magyar Orvosi Kamarába www.mok.hu Tagfelvételi kérelem a Magyar Orvosi Kamarába Személyazonosító adatok Prefix: Dr. Családi név (vezetéknév): Milassin-Bárdos Utónév (keresztnév): Anna Születési családi és utónév Bárdos Anna

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Bőrgyógyászati gyakorlat 1 hét (Terv1) Onkodermatológiai Osztály Dr. Liszkay Gabriella 1 hét 1 fő 2011.07.01. - 2015.07.01. Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika Dr. Kárpáti Sarolta 1 hét 5 fő 2012.09.01.

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP. A jelentkező munkáltatójának neve (teljes) és címe:... ir.sz... helység... u... hsz.

JELENTKEZÉSI LAP. A jelentkező munkáltatójának neve (teljes) és címe:... ir.sz... helység... u... hsz. SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR Benyújtandó: 1 eredeti példányban (olvashatóan szíveskedjék kitölteni!) JELENTKEZÉSI LAP SPORTORVOSTAN ráépített szakképesítés megszerzésére a 22/2012. (IX.

Részletesebben

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek)

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek) Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja 2017. május 4-5. (csütörtök - péntek) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. jáig a harmadik életévét betölti, a nevelési

Részletesebben