Intézményi radioaktív hulladékok tárolása és elhelyezése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Intézményi radioaktív hulladékok tárolása és elhelyezése"

Átírás

1 Intézményi radioaktív hulladékok tárolása és elhelyezése Hosszú távon is biztonságosan

2 Kedves Olvasó! Magyarországon a radioaktív hulladékok begyûjtését 1960-ban kezdték meg. A tevékenység törvényi hátterét azonban csak késõbb, a 10/1964. Kormányrendelet, valamint az ennek végrehajtására kiadott 11/1964. EüM rendelet teremtette meg. A feladat elvégzésére a Fõvárosi Közegészségügyi és Járványügyi Állomást jelölték ki. Az Országos Atomenergia Bizottság (OAB) beruházásában 1960-ra elkészült Solymáron az elsõ kísérleti izotóptemetõ. Itt helyezték el az izotópalkalmazás során keletkezett radioaktív hulladékokat. A szakértõi vélemények alapján a telephely végleges megoldásként nem volt alkalmas, ezért 1970-ben az OAB egy új tároló létesítésérõl döntött. Ez a létesítmény a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (továbbiakban RHFT), mely Budapesttõl 40 km re, Püspökszilágy és Kisnémedi községek közigazgatási területének határán, 10 hektáron létesült. Az RHFT beruházása december 22-én fejezõdött be. Az elsõ szállítmány március 1-jén érkezett a telephelyre. A végleges üzemeltetési engedélyt az Egészségügyi Minisztérium július 28-án adta ki. A tároló elsõ üzemeltetõje a Fõvárosi Közegészségügyi és Járványügyi Állomás volt.

3 1 Az elmúlt évtizedekben az RHFT épületeinek, mûszerparkjának, kiszolgáló eszközeinek mûszaki állapota jelentõsen elavult. A technológiai rendszerek egy része az eredetileg tervezett funkcióját már nem volt képes ellátni, illetve a valós igényekhez képest jelentõsen túlméretezettnek bizonyult. A telephellyel kapcsolatos feladatok újragondolását a törvényi és szabályozási keretek idõközbeni jelentõs megváltozása is sürgetõen vetette fel. Az atomenergiáról szóló évi CXVI. törvény 40. -a rendelkezik arról, hogy a radioaktív hulladékok végleges elhelyezésével, továbbá a nukleáris létesítmények leszerelésével összefüggõ feladatok elvégzésérõl a Kormány által kijelölt szerv gondoskodik. Ennek megfelelõen a Kormány kijelölte, valamint megbízása alapján az Országos Atomenergia Hivatal fõigazgatója a fenti törvényben megfogalmazott feladatok elvégzésére megalapította a Radioaktív Hulladékokat Kezelõ Közhasznú Társaságot (RHK Kht.), és kötelezte az atomtörvényben megfogalmazott feladatok végrehajtására. A társaság egyik feladata az RHFT üzemeltetése. Ennek megfelelõen július 1-jétõl az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól a feladatok és a kezelõi jog az RHK Kht.-hoz került. Társaságunk megalakulását követõen szinte azonnal megkezdõdtek a telephely biztonságának növelésére és korszerûsítésére irányuló fejlesztések. Ezek alapvetõ célja a létesítmény mûszaki állapotának és üzemeltetési feltételeinek javítása. A 30 év során mintegy 5000 m 3 helyet foglalt el a beszállított hulladék, azaz a tároló megtelt. Mivel a hazai intézményekben a jövõben keletkezõ hulladékok elhelyezése változatlanul fontos feladat, ezért további szabad térfogatot kell biztosítani. Az elemzések eredményei alapján körvonalazhatók voltak azok a teendõk, melyeket a hosszabb idõtávban elvárt biztonság garantálása, illetve további tárolási kapacitás kialakítása érdekében el kell végezni. A következõ évek feladata egy olyan biztonságnövelõ program megvalósítása, melynek eredményeként biztosítható a tároló hosszú idejû zavartalan, megbízható és a hatósági elõírásoknak minden tekintetben megfelelõ üzemeltetése. Legújabb kiadványunk, melyet minden érdeklõdõnek szívbõl ajánlok, e kettõs törekvésünket modernizálás és biztonságnövelés mutatja be. Dr. Hegyháti József Ügyvezetõ igazgató

4 2 Üzemeltetés jobb feltételek mellett Korszerûsítés A felújított üzemi épület pincetere a kis és közepes aktivitású, hosszú élettartamú radioaktív hulladékok részére kialakított átmeneti tároló létesítmény. Az üzemi épület technológiai rendszereinek üzemszerû használatára korábban nem került sor a kezelendõ hulladékok kis mennyisége miatt. A feldolgozó épület rendkívül túlméretezetteknek bizonyult a néhány m 3 /év hulladékmennyiség feldolgozására. A telephely korszerûsítése részeként döntés született az üzemi épület felújításáról és átalakításáról, ami 2003-ban fejezõdött be. Ennek pincetere a kis és közepes aktivitású, hosszú élettartamú radioaktív hulladékok részére kialakított átmeneti tároló létesítmény. Célja, hogy az RHFT rendelkezzen olyan nagy kapacitású tárolótérfogattal, amely biztosítja a telephelyre érkezõ kis és közepes aktivitású, hosszú élettartamú radioaktív hulladékok átmeneti tárolását. Az átmeneti tárolóban kialakításra került 50 db csõkút az elhasznált sugárforrások számára, továbbá 800 db 200 l-es hordó tárolására alkalmas térrész. Itt található még a nukleáris anyagok ideiglenes elhelyezését célzó helyiség is. Az épület földszintjén a radioaktív anyagok átcsomagolása és tárolásra történõ elõkészítése történik. Ezen tevékenységek során esetlegesen keletkezõ folyékony radioaktív hulladékokat egy zárt rendszerû tartályparkban lehet összegyûjteni.

5 3 Az új õrzésvédelmi és beléptetõ rendszer kialakításával a fizikai védelem jelentõsen korszerûsödött. A biztonságos hulladékszállítás feltételeinek fenntartása, illetve fokozása érdekében korszerû gépjármûveket és szállító konténereket alkalmazunk ben megtörtént a fogadó- és laborépület teljes rekonstrukciója. Az RHFT üzemeltetése során biztosított, hogy a tároló területére kívülrõl, illetve a fokozottan védett zónában tárolt radioaktív hulladékokhoz az üzemi terület felõl ellenõrzés nélkül ne lehessen hozzáférni. A védelmi rendszer biztosítja, hogy a zónahatárokon kontroll nélkül személyek, jármûvek nem juthatnak át, illetve az esetleges behatolási kísérletrõl a fegyveres biztonsági õrség idõben értesülhet, és gyorsan tud reagálni a megelõzõ, felszámoló intézkedések megtétele érdekében. A telephelyet teljes körû biztonságtechnikai rendszerrel felszerelt kerítések veszik körül, és a telep minden pontját számítógéppel vezérelt kamerahálózat figyeli. A kamerák képei egy központi monitorrendszeren jelennek meg ben a rendszer felülvizsgálata során adminisztratív és mûszaki intézkedésekkel tovább erõsítettük a védelmi szintet. A radioaktív hulladékok szállításához kapcsolódóan társaságunk a 2/2002 Korm. rendelet elõírásának megfelelõen veszélyesáru-szállítási biztonsági tanácsadót alkalmaz. A radioaktív anyagok szállítása minden esetben az ADR követelményeinek megfelelõen történik. Az RHFT évente alkalommal szállít be, illetve vesz át hulladékot, melynek során több száz TBq aktivitás kerül a telephelyre. A hulladékfajták közül a zárt sugárforrások adják az összes aktivitás több mint 95%-át. A biztonságos hulladékszállítás feltételeinek fenntartása, illetve fokozása érdekében új gépjármû és szállító konténerek kerültek beszerzésre. A szállítások biztonságát nyomkövetõ rendszerrel, belsõ, adminisztratív szabályokkal és a szállítást végzõ személyzet rendszeres oktatásával erõsítjük. A megfigyelõ hálózathoz szervesen kapcsolódik egy elektronikus kártyás beléptetõ rendszer, mely rögzít minden, a telephelyre történõ be- és kilépési adatot.

6 4 A korszerûsítési program részeként felújítottuk a sugárvédelem mûszerparkját. Megújult a nukleáris környezetellenõrzés mûszerparkja év elejétõl mûködik az RHFT ellenõrzött zónáját folyamatosan felügyelõ telemetrikus sugárvédelmi ellenõrzõ rendszer, mely 2 db levegõmonitorozó állomásból, 7 db gamma-dózisteljesítmény mérõ szondából és 2 db forgalom ellenõrzõ sugárkapuból áll. A rendszer 2003 végén kibõvült az üzemi épületben telepített 2 db levegõmonitorozó állomásból, 19 db gamma-dózisteljesítmény mérõ és 2 db neutron-dózisteljesítmény mérõ szondából álló rendszerrel. A folyamatosan mûködõ elektronikus rendszer biztosítja a tárolótér területének, valamint a belépõ és kilépõ forgalom ellenõrzését. Újra szabályoztuk a telephely sugárveszélyes részébe, az úgynevezett ellenõrzött zónába történõ belépés rendjét. A biztonságot szolgálja az a két telepített sugárkapu is, amely méri és jelzi az áthaladók esetleges szennyezettségét, vagy a náluk lévõ anyag sugárzását. A fontos pontokon elhelyezett érzékelõk jeleit központilag rögzítjük és jelenítjük meg. A környezeti elemek rendszeres vizsgálatát az üzemeltetés kezdete óta - a szakhatóságok által elfogadott program szerint - az RHFT környezeti laboratóriuma végzi ban az üzemelés megkezdése elõtt, majd pedig ben az új monitoring rendszer üzembe helyezésével megtörtént az akkori alapszint felmérése ben felújítottuk a környezetellenõrzõ rendszert, mely - a mûszerpark korszerûsítésén kívül - újabb ellenõrzési pontok programba vételét is jelentette. A korszerû új meteorológiai állomás mûszerei - többek között - gyûjtik a csapadék mennyiségére és összetételére vonatkozó adatokat, továbbá fontos információkat szolgáltatnak a biztonsági elemzések elvégzéséhez. Automata aeroszol mérõállomásokat helyeztünk üzembe, és újabb figyelõkutakat telepítettünk. A levegõ radioaktivitását az épületeken belül és kívül is folyamatosan ellenõrzzük. Rendszeresen mérjük az ellenõrzött zóna körül legeltetett kecskék és birkák húsának, belsõségének és csontozatának radioaktivitását. Az RHFT nukleáris környezetellenõrzési tevékenysége több laboratórium munkájából tevõdik össze. Az RHFT saját környezeti laboratóriuma végzi az alapvetõ, legszükségesebb méréseket. A szerzõdéses partnerek - az ATOMKI és az OSSKI laboratóriumai - hajtják végre a speciális méréseket, a nehezen detektálható izotópok kimutatását a környezeti mintákban. A hidrogeológiai vizsgálatok, a telephelyi mozgásvizsgálatok, a meteorológiai állomás méréstechnikai és adattovábbító egységeinek technikai színvonalát, megbízhatóságát új eszközök beszerzésével fejlesztettük.

7 5 A medencék körüli terület helyreállítása Annak érdekében, hogy a jövõben tervezett tárolómedencék lefedésével a hosszú távú állékonyságot biztosítani lehessen, elvégeztük a medencesorok környezetének helyreállítását. A III-as és IV-es medencesor kiépítésekor a szokásos technológia - közös munkagödör kialakításával - nem a várt eredményt hozta. A felette létesült útburkolaton néhány év múlva kisebb repedések jelentek meg, melyen az esõvíz beszivárgott, melynek következtében a munkagödör feltöltése még jobban összetömörödött és megsüllyedt. Ennek következtében a csapadékgyûjtõ rendszer már nem tudta megfelelõ hatékonysággal ellátni a feladatát, az útburkolat is megsüllyedt. A tároló medencék pozíciója és sértetlensége ugyan nem változott, és a hulladéktárolás biztonsága megmaradt, azonban az észlelt degradációs folyamatok a késõbbi végleges takarás hosszú távú stabilitását veszélyeztették volna októberében a cellasorok fölé esõvédõ sátrat emeltünk, amely mindkét sort teljesen lefedte. A felújítás során a medencesorok környezetében az útburkolat alatti földrétegeket újra tömörítettük, új csapadékvíz elvezetési rendszert építettünk ki, és új útburkolat felületet alakítottunk ki. A munkavégzés nem járt a radioaktív hulladékokat tartalmazó cellasorok megnyitásával, bontásával, illetve sérülésük veszélyével. A már lassan 30 éves csapadékelvezetõ árkok nyomvonalán modern, esztétikus árokrendszert alakítottunk ki.

8 6 A hosszú távú biztonság megteremtése A biztonság értékelése A tároló ugyan 25 éve megbízhatóan üzemelt, ám mivel a telephelyre vonatkozóan korábban nem készült sem átfogó biztonsági értékelés, sem környezeti hatástanulmány, ezért a hosszú távú hatásokra vonatkozóan nem voltak megalapozott ismeretek. Ezt pótolni kellett. A tartós üzemeltetési engedély megszerzésének és a további üzemeltetés elõfeltételének biztosítása érdekében az engedélyezõ hatóság átfogó biztonsági elemzés elkészítését írta elõ. A biztonsági értékelések arra a kérdésre keresték a választ, hogy a telephely biztonságos-e, illetve biztonságos marad-e a jövõben is, vagy pedig szükség lesz olyan javító jellegû intézkedésekre, amelyek révén a kellõ biztonság garantálható. A 2000-ben elvégzett biztonsági elemzés eredményei alapján megállapítható, hogy az RHFT jelenlegi üzemeltetése és a környezetbiztonság a passzív intézményes ellenõrzési idõszak végéig megfelelõen garantált. A telephely összességében (a befogadó geológiai környezet, a létezõ mesterséges korlátok és egyedi hulladékformák) alkalmas a kis és közepes aktivitású, rövid élettartamú hulladékok biztonságos végleges elhelyezésére. Mindazonáltal sem az eredeti engedély, sem a telephely késõbbi bõvítésére vonatkozó engedély nem határozott meg hulladék-átvételi kritériumokat. Ezért a medencékbe olyan hulladékok is kerültek, amelyeknek a távoli jövõben történõ szándékolatlan megbolygatása (útépítés, házépítés, feltáró fúrások stb.) komoly radiológiai következményekkel járhatna. A biztonsági elemzések rámutattak, hogy korrekciós lépések szükségesek a létesítmény hosszú távú biztonságának javítása érdekében.

9 7 A hulladékátvételi rendszer újragondolása Az új hulladékátvételi kritériumok alkalmazásával biztosítható, hogy csak a biztonsági elemzés feltételei által meghatározott hulladéktípusok és -formák kerüljenek végleges elhelyezésre. Az RHFT engedélyokmányainak egyike sem rögzítette a hulladékátvételi-követelményeket, vagy egyéb korlátozásokat az elhelyezhetõ hulladékok fajtájára és mennyiségére. Ma már a nemzetközi ajánlások és a hazai hatályos szabályozás a radioaktív hulladékok átmeneti tárolásához és végleges elhelyezéséhez igénylik a hulladékátvételi-követelmények olyan rögzítését, amely mind az üzemviteli, mind a lezárást követõ környezet- és sugárbiztonság mûszaki szempontjait figyelembe veszi. Ennek megfelelõen 2004-ben bevezettük azokat az új átvételi kritériumokat, melyek alkalmazásával biztosítható, hogy csak a biztonsági elemzés feltételei által meghatározott hulladéktípusok és -formák kerüljenek végleges elhelyezésre.

10 8 Megfelelni a nemzetközi elvárásoknak Az általunk megkezdett biztonságnövelõ intézkedések elvégzése egyben a nemzetközi kötelezettségeknek való megfelelést is szolgálja június 18-án lépett hatályba a kiégett fûtõelemek és a radioaktív hulladékok kezelésének biztonságáról a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében kelt Közös Egyezmény, melyet Magyarország is ratifikált és a évi LXXVI. törvénnyel kihirdetett. Az Egyezmény célkitûzése, hogy - világszerte magas színvonalú nukleáris biztonságot hozzon létre és tartson fenn a radioaktív hulladékok kezelése terén az állami intézkedések és a nemzetközi együttmûködés elõsegítésével, beleértve - ahol lehetséges - a biztonsággal összefüggõ mûszaki együttmûködést is; - hatásos védelmet biztosítson a radioaktív hulladékok kezelésének valamennyi fázisában az esetleges veszélyekkel szemben úgy, hogy az egyének, a társadalom és a környezet védett legyen az ionizáló sugárzás káros hatásaival szemben most és a jövõben. Mindezt oly módon, hogy a jelen generáció igényei és elvárásai teljesüljenek a jövõ generációk lehetõségeinek korlátozása nélkül úgy, hogy õk is kielégíthessék igényeiket és megvalósíthassák törekvéseiket. A Közös Egyezmény a cikkelyekben foglalkozik a radioaktív hulladékok kezelésének biztonságával. Külön említést érdemel a 12. cikkely: Meglévõ létesítmények és múltbeli tevékenységek. Ez a következõkrõl rendelkezik: Minden szerzõdõ fél kellõ idõben megfelelõ intézkedéseket tesz, hogy felülvizsgálja az Egyezmény hatálybalépésekor meglévõ radioaktív hulladékokat kezelõ létesítményének a biztonságát, és szükség esetén gondoskodik arról, hogy e létesítmények biztonságának fokozása érdekében minden, a gyakorlatban észszerûen elvégezhetõ korszerûsítés megtörténjék. Az RHFT-vel kapcsolatban elvégzett biztonsági elemzések alapján - az Egyezmény célkitûzéseivel összhangban - indokoltak az általunk megkezdett biztonságnövelõ intézkedések.

11 9 A beavatkozás céljai Az RHFT az egyetlen olyan létesítmény, amely az egész országra kiterjedõen nyújtja szolgáltatásait, ahol egyetlen helyen lehet az intézményi eredetû hulladékokat biztonságosan elhelyezni, illetve - azon hulladékok esetében, melyek nem kerülhetnek itt végleges elhelyezésre - hosszú ideig átmenetileg tárolni. A tároló medencék 2005-ben megteltek, az újabb hulladékszállítmányok fogadásához jelenleg már az üzemi épület pinceszintjén kialakított átmeneti tárolóteret használjuk. A magyarországi intézményekben, a jövõben keletkezõ mennyiségek elhelyezése továbbra is szükséges, ezért meg kell teremteni a térfogatbõvítés lehetõségét, miközben el kell végezni a szükséges biztonságnövelõ intézkedéseket. A két jövõbeli feladat - nevezetesen a biztonság növelése és további elhelyezési térfogat biztosítása - összekapcsolható. A telephelyen nagyobb mennyiségû hulladék úgy is elhelyezhetõ, hogy újabb tárolókapacitást nem építünk ki, hanem a meglévõ tárolótereket hatékonyabban használjuk ki. Elvileg a biztonságnövelõ beavatkozás egy késõbbi idõpontra is kitolható lenne, ám ez ellen két érv szól. Az egyik, hogy a medencék és a hulladékcsomagok állapota ma még olyan, hogy - jelentõs állagromlás (degradáció) hiányában - sokkal kedvezõbb körülmények között kerülhet sor a beavatkozásra. A másik szempont a térfogat-felszabadítás igénye, ami szintén sürgetõen veti fel a viszonylag gyors beavatkozást. E mellett van még egy fontos tény. Jelenleg még megvan, illetve hozzáférhetõ az a tudás, tapasztalat és ismeretanyag, melylyel a tárolót üzemeltetõ személyzet rendelkezik, ami a beavatkozás tervezéséhez és kivitelezéséhez elengedhetetlen. Az RHFT biztonsági értékelését megalapozó vizsgálatok keretében 2000 márciusában sor került az RHFT eredeti kiépítésekor megépült, feltöltött, lezárt és ideiglenesen földtakarással lefedett tároló medencék közül az A5 és A6 feltárására. Az itt szerzett tapasztalatok megerõsítik, hogy a medencék állapota alapján megfogalmazható egy olyan program, amely - a medencékbõl a hulladékokat kiemelve, tömörítve és újracsomagolva - nemcsak az elhelyezés biztonságát növelné, hanem jelentõs tároló térfogatot is felszabadítana. A feltárás során jelentõs mennyiségû olyan információ halmozódott fel (sugárzási viszonyok, hulladékcsomagok állapota, stb.), melyek nagyon jól hasznosíthatók a biztonságnövelõ beavatkozás tervezése során.

12 10 Elõkészületek, a mûszaki feltételek megteremtése A biztonságnövelõ intézkedések megkezdésének fontos feltétele, hogy a telephelyen rendelkezésre álljanak a szükséges mûszaki feltételek és hatósági engedélyek. Az Európai Unió PHARE programja keretében az RHFT biztonságnövelõ programjához kapcsolódóan 2004 végére elkészült egy megalapozó tanulmány. A lehetséges javító intézkedések vizsgálata során értékelni kellett a beavatkozások jelenlegi és jövõbeli kockázatait, figyelembe véve számos más szempontot is, nem utolsó sorban azt, hogy további jelentõs térfogat-felszabadítást kell biztosítani a jövõbeli intézményi hulladékok elhelyezésére. Az angol és magyar szakemberek részvételével tartott döntéselõkészítõ értekezleteken részletesen értékeltük a lehetséges javító opciókat, melyeket ezt követõen számításokkal is elemeztünk. Ennek alapján lehetett kiválasztani azokat a technológiai megoldásokat, melyek alkalmazásával elérhetõ a tároló lezárását követõ idõszak biztonságának növelése. Az RHFT biztonságnövelõ programjának mûszaki elõkészítéséhez igénybe vettük a NAÜ Mûszaki Együttmûködési Programja keretében nyújtott segítséget is. Ennek keretében jutottunk egy válogatófülkéhez, mely elengedhetetlen a visszatermelt hulladékcsomagok tartalmának átválogatásához. A hulladékcsomagok újrafeldolgozásához, a hordóba helyezett hulladékok térfogatának csökkentéséhez szükség volt egy hulladéktömörítõ prés telepítésére. Ez lehetõvé teszi a tömöríthetõ hulladékok térfogatának jelentõs csökkentését, ezáltal a tárolómedencék hatékonyabb kihasználását. Az üzemi épületen belül az elhasznált sugárforrások kondicionálására egy manipulátorokkal felszerelt forró fülkét telepítettünk. Ennek segítségével mód van a medencékbõl kiszedett hulladékok átválogatásakor kikerülõ sugárforrások biztonságos kezelésére és átcsomagolására. Ugyancsak szükség volt a folyékony hulladékok szilárdítására alkalmas cementezõ berendezés beszerzésére.

13 11 Demonstrációs program A biztonságnövelés több ütemben kerül végrehajtásra. A kellõ tapasztalatok megszerzése érdekében az a döntés született, hogy a tervezett intézkedéseket szakaszoljuk, és elsõ fázisban egy úgynevezett demonstrációs programot hajtunk végre. Ennek során a korábban elhelyezett hulladékcsomagok visszanyerése, minõsítése, a biztonsági elemzés alapján kritikusnak ítélt izotópokat tartalmazó csomagok átmeneti tárolóba helyezése, az egyéb hulladékcsomagok lehetséges tömörítése és a - szükség szerint javított - medencékbe történõ visszatemetése történik meg. A beavatkozás eredményeként olyan mértékben nõ az RHFT hosszú távú biztonsága, amely megfelel a hatályos magyar jogszabályoknak és a nemzetközi ajánlásoknak. A térfogat felszabadítás pedig annyi szabad helyet eredményez, amely még hosszú ideig biztosítja az intézményi hulladékok zökkenõmentes elhelyezését a telephelyen. A teljes program elsõ lépéseként egy négy medencére kiterjedõ demonstrációs fázisra kerül sor. A demonstrációs program végrehajtásával biztosítani lehet azt, hogy a hulladék-visszatermelés minden egyes részletét kellõen leteszteljük, mielõtt hozzákezdenénk a teljes helyreállítási program megvalósításához. Ezzel a költségek, a rövid- és középtávú további hulladék elhelyezési kapacitások, és az idõbeli ütemezések pontosan meghatározhatók. A demonstrációs program eredményei alapján lehet majd véglegesíteni az alkalmazandó eljárásrendeket és visszatermelési követelményeket. A demonstrációra kiválasztott medencék közül háromban a hulladékot tartalmazó csomagok közti teret nem betonozták ki (azaz, nem visszatömedékelt medencék), míg a negyedikben a hulladékot részben kibetonozták. A felnyitásra kijelölt elsõ 2 db cella felett egy 10x7x4 m méretû fóliasátrat állítottunk fel, mely fölé egy további, nagyobb sátor került. A munkavégzés környezeti feltételeit a belsõ sátoron belül kellett létrehozni. A hulladék-visszatermelés és -feldolgozás megkezdéséhez átalakítási engedélyre volt szükség, amit az illetékes hatóság 2006 elején kiadott. A demonstrációs program 2006 õszén kezdõdött.

14 12 A demostrációs program tevékenységei Elõzetes sugárvédelmi célú mérések A demonstrációs projekt elsõ szakaszában a kijelölt cellák földtakarására, illetve a födémpanelek feletti záróbeton eltávolítására, valamint a konténment felépítésére került sor. Ezzel párhuzamosan számos sugárvédelmi célú mérés is történt. A medencék megnyitását megelõzõen az alábbi mérések történtek: - elvégeztük az eltávolított föld víztartalmának trícium aktivitáskoncentrációja mérését két rétegben; - felvettük a dózistérképet a takaróbeton eltávolítása elõtt, illetve után; - gázmintát vettünk a négy cellából; - elvégeztük a gázminták mennyiségi és minõségi analízisét (gázösszetétel, T, 14 C aktivitás mérés, 13 C stabil izotóparánymérés); - elvégeztük a sátor alatti levegõ páratartalmának trícium aktivitáskoncentráció mérését 3 ponton, illetve az átadó konténerben, valamint egy külsõ referenciaponton a sátoron kívül; - hordozható gamma detektorral spektrumokat vettünk fel a dózisméréssel forrópont -ként azonosított helyeken (a födémpanel eltávolítása elõtt). Ezen mérések alapján lehetett pontosítani a szükséges sugárvédelmi intézkedéseket (pl. a szellõzés mértékének meghatározását).

15 13 Medencenyitás, hulladék kitermelés A munkavégzés egyik legnagyobb figyelmet igénylõ eleme az egyes hulladékcsomagok - lehetõleg sérülésmentesen - történõ kiemelése a medencékbõl. A csomagoktól származó dózisteljesítményt célszerû rögtön a kiemelés után megmérni, és a csomagokat az eredmények alapján elkülönítetten gyûjteni. Külön gyûjtõhordóba kerülnek a magas gamma dózissal jellemezhetõ csomagok, külön hordóba kerülnek a mérhetõ gamma dózisteljesítményt adó csomagok és azok, amelyek nem mutatnak érzékelhetõ aktivitást. Ugyancsak külön konténereket kell alkalmazni az egyedi hulladékformák gyûjtésére. A visszatermelt csomagokat a tárolómedence környezetébõl a gyûjtõhordóban a technológiai épületbe szállítjuk, ahol sor kerül a további feldolgozásukra és minõsítésükre.

16 14 Hulladék-elõminõsítés, -válogatás, -tömörítés, végsõ minõsítés A visszatermelt csomagokat a tárolómedence környezetébõl a gyûjtõhordóban a technológiai épületbe szállítjuk, ahol sor kerül az egyes csomagok aktivitástartalmának mérésére, további feldolgozásukra és minõsítésükre. A tömörített és nem tömörített hulladékokat tartalmazó hordók radiológiai jellemzõit meghatározzuk. A rövid és hosszú élettartalmú radionuklidokat tartalmazó hordókat a továbbiakban külön tároljuk. A technológiai épületben az egyedi csomagok tartalmát elõször egy gyors gamma-spektrometriai méréssel vizsgáljuk. Az alfa- és lágy béta-sugárzók mennyiségének meghatározása dörzsminta vételezést követõen folyadék-szcintillációs méréssel történik. Azokat a csomagokat, amelyek a mérések alapján úgynevezett kritikus nuklidokat tartalmaznak (rádium, urán, plutónium, amerícium, tórium, radiokarbon), a további feldolgozásig (tömörítés) elkülönítetten gyûjtjük. A mérések után a mûanyag zsákos csomagok a válogató fülkéhez kerülnek, ahol tartalmukat - zárt sugárforrást keresve - átvizsgáljuk, és a sugárforrásokat kiemeljük. A szétválogatott tömöríthetõ hulladékokat tartalmazó mûanyag zsákokat 200 literes fémhordóba tömörítjük egy 50 tonna nyomóerejû hidraulikus prés segítségével. Ezáltal a tömöríthetõ hulladékmennyiség térfogatát átlagosan hatodára tudjuk csökkenteni.

17 15 A feldolgozást követõen alapvetõen négy hulladékáram marad: - hordóba vagy lemezkonténerbe csomagolt rövid felezési idejû hulladék, ami visszakerül a medencékbe elhelyezésre; - hosszú felezési idejû hordós; - sugárforrások, amelyeket az üzemi épület pinceszintjén kialakított csöves tárolóban kell elhelyezni. Ezeket elõször a forrókamrába kell irányítani, értékelésre, és szükség szerinti átcsomagolásra; - további kezelést igénylõ hulladékok (pl. biológiai hulladék), melyeknél meg kell vizsgálni a felszabadíthatóságot).

18 16 Sugárforrások kezelése Az átmeneti tárolásra kerülõ forrásokat rozsdamentes, hermetikusan lezárt torpedóba helyezzük (tokozzuk). A védelem nélküli, alacsonyabb aktivitású sugárforrásokat a hulladékválogatásnál az élettartam, jelleg, nukleáris anyag-tartalom alapján elkülönítve gyûjtjük. A sugárforrásokat megfelelõ védelemmel ellátott konténerekkel szállítjuk át a forrófülkéhez tokozás céljából. Vannak olyan hordók, melyekben bebetonozott zárt sugárforrások találhatók. A hordók állapotától függõen döntünk az elhelyezés elõtti átcsomagolásukról. A zárt sugárforrásokat a továbbiakban az érvényes hulladékkezelési szabályzat szerint kezeljük. A nagy (GBq-nél nagyobb) és jelentõs tömörtelenséget mutató 3 H és 14 C izotópokat tartalmazó források és egyéb hulladékok rozsdamentes, hermetikusan lezárt konténerbe kerülnek, amelyek fedeleit hegesztéssel zárjuk le.

19 17 Átmeneti tárolás, végleges elhelyezés Az átválogatott és feldolgozott hulladékot tartalmazó csomagok végleges elhelyezésre vagy pedig tartós átmeneti tárolásra kerülnek. A feldolgozott - szétválogatott, tömörített vagy átcsomagolt - hulladékokat tartalmazó hordókat ideiglenesen a technológiai épület pinceszintjén gyûjtjük. Valamennyi hulladékcsomagot egyedi azonosítóval látunk el. A rövid élettartamú hulladékot tartalmazó csomagok viszszakerülnek az A típusú cellákba végleges elhelyezésre, a hosszú élettartamú hulladékok pedig az épület pinceszintjén maradnak, ahol a hosszú idejû átmeneti tárolásukról gondoskodunk. A hulladékcsomagoknak az A típusú cellákban történõ elhelyezése elõtt - a medencék mûszaki állapotának függvényében - döntenünk kell arról, hogy szükséges-e a medencék javítása (pl. szigetelés). A hulladékcsomagok közötti térkitöltés módját, illetve a medencék lezárásának mûszaki részleteit a demonstrációs program során dolgozzuk ki. Valamennyi, a hulladékcsomagokra vonatkozó adatot és információt egy egységes számítógépes adatbázisban rögzítünk.

20 18 Sugárvédelem és környezetellenõrzés A telephelyi sugárvédelmi és környezetellenõrzõ rendszerek a demonstrációs program során ugyanúgy mûködnek, mint normál üzemviteli esetben. Ezen kívül sok kiegészítõ mérõeszköz került telepítésre, illetve jelentõs a kézi mûszerek (szennyezettség- és dózisteljesítmény mérõ) használata. A sugárvédelemi tevékenység három fõ területet ölel fel: Személyi sugárvédelem: - hatósági film dózismérõ használata, havi kiértékeléssel; A hatósági engedélyt megalapozó munkák során elvégeztük a tervezett beavatkozás környezeti hatásvizsgálatát. Az elemzésbõl egyértelmûen kiderült, hogy a demonstrációs program következtében a környezet elemeit (levegõ, felszíni vizek, felszín alatti vizek, föld, élõvilág, ember, mûvi elemek) érõ hatótényezõk nem vagy csak semleges (nem érzékelhetõ), esetleg elviselhetõ minõsítésûre értékelhetõk. Mivel a radioaktívanyag-tartalmú közegek (levegõ, víz) kibocsátása nem növekszik a normál üzemi tevékenységhez képest, ezért a lakosság sugárterhelése kizárható. Az elsõ medence ürítése kapcsán végzett mérések megerõsítették a tervezés megállapításait. - elektronikus dózismérõ használata, napi kiértékeléssel; - személyi védõruha és védõfelszerelés biztosítása; - belsõ sugárterhelés ellenõrzése: exkréció havi rendszerességgel, egésztest-számlálás félévente, valamint a tevékenység megkezdése elõtt és azt követõen. Munkahelyi sugárvédelem: - a munkaterületek szennyezettségének rendszeres ellenõrzése; - a munkaterületek sugárzási viszonyainak folyamatos figyelemmel kísérése; - a szükséges sugárvédelmi árnyékolások, mérõeszközök biztosítása. Sugárvédelmi tervezés: - munka- és pihenõidõ tervezés; - sugárvédelmi árnyékolás alkalmazásának tervezése; - dózisszintek meghatározása: napi, heti, havi, éves korlátok.

21 19

22 20 Kapcsolat a lakossággal A RHK Kht. miként eddig, a jövõben is kész a lakosság hiteles tájékoztatására és a korrekt társadalmi kapcsolatok ápolására. A törvényi kötelezettségekkel összhangban elengedhetetlen a lakosság tájékoztatása a radioaktív hulladékok kezelésével és elhelyezésével összefüggõ minden tevékenységrõl, és a meghozott intézkedésekrõl, legyen az a rutinszerû üzemeltetéssel, a fejlesztésekkel vagy a biztonságnöveléssel összefüggõ híranyag. Ez nem csak az információk közreadását jelenti, hanem érdemi párbeszéd kialakítását az RHFT környéki terület lakosságával, ami leghatékonyabban az 1998-ban megalakult Izotóp Információs Társuláson (IIT) keresztül valósítható meg. Az IIT megalakulása óta annak érdekében, hogy hatékonyabban tudja tájékoztatni a helyi lakosságot, folyamatosan bõvítette kommunikációs eszköztárát. A társulás és az RHFT mindennapjairól rendszeresen beszámolnak a helyi újságban, valamint a helyi kábeltévé rendszeren. A tájékoztató tevékenység szerves részét képezik a különbözõ kiadványok. A demonstrációs program 2006 õszén kezdõdött. Az itt szerzett tapasztalatok birtokában azután - szükség esetén a kellõ módosításokat követõen - végezhetõk el a további beavatkozások. Mindezek eredményeként a telephely még hosszú évtizedekig fogadhatja az ország intézményi radioaktív hulladékait. A tároló lezárását követõen pedig a mai kor követelményeinek megfelelõ szigorú biztonsági követelmények is teljesülnek.

23

24 FELELÕSSÉGGEL BIZTONSÁGGAL GARANCIÁKKAL Radioaktív Hulladékokat Kezelõ Közhasznú Társaság Felelõs kiadó: DR. HEGYHÁTI JÓZSEF Ügyvezetõ igazgató Szerkesztõ: DR. ORMAI PÉTER Társasági fõmérnök Nyomtatás: Páskum Nyomda, Szekszárd Tipográfia: Bátec november

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló üzemeltetési engedély kérelme. Közérthető összefoglaló

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló üzemeltetési engedély kérelme. Közérthető összefoglaló Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló üzemeltetési engedély kérelme Közérthető összefoglaló Készítette: RHK Kft. 2016 1 Bevezetés 1.1 A Radioaktív Hulladékokat Kezelő

Részletesebben

Radioaktív. Hulladék. Feldolgozó. és Tároló

Radioaktív. Hulladék. Feldolgozó. és Tároló Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló A püspökszilágyi tároló több mint harmincöt éve, 1976-ban kezdte meg működését. Társaságunk, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK Kft.)

Részletesebben

A RADIOAKTÍV HULLADÉKKEZELÉS PROGRAMJA MAGYARORSZÁGON. Dr. Kereki Ferenc ügyvezető igazgató RHK Kft. 2015. 06. 02.

A RADIOAKTÍV HULLADÉKKEZELÉS PROGRAMJA MAGYARORSZÁGON. Dr. Kereki Ferenc ügyvezető igazgató RHK Kft. 2015. 06. 02. A RADIOAKTÍV HULLADÉKKEZELÉS PROGRAMJA MAGYARORSZÁGON Dr. Kereki Ferenc ügyvezető igazgató RHK Kft. 2015. 06. 02. Programjaink RHFT Püspökszilágy Paks KKÁT NRHT MKKB Kutatási helyszín Boda Kővágószőlős

Részletesebben

HULLADÉKTÁROLÓ FEJLESZTÉS A HOSSZÚ TÁVÚ BIZTONSÁG TOVÁBBI NÖVELÉSÉVEL

HULLADÉKTÁROLÓ FEJLESZTÉS A HOSSZÚ TÁVÚ BIZTONSÁG TOVÁBBI NÖVELÉSÉVEL HULLADÉKTÁROLÓ FEJLESZTÉS A HOSSZÚ TÁVÚ BIZTONSÁG TOVÁBBI NÖVELÉSÉVEL Kedves Olvasó! A Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (továbbiakban RHFT) hazánk egyik legfontosabb létesítménye, mivel az egyetlen

Részletesebben

Radioaktív hulladékok kezelése az atomerőműben

Radioaktív hulladékok kezelése az atomerőműben Radioaktív kezelése az atomerőműben 1 Elter Enikő, Feil Ferenc MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tartalom Célok, feladatmegosztás Hulladékkezelési koncepciók Koncepció megvalósítás folyamata A kis és közepes aktivitású

Részletesebben

Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló

Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló Az atomenergia felhasználása közben sugárzó, radioizotóppal különböző mértékben szennyezett hulladék anyagok maradnak vissza, amelyek biztonságos kezelésére, tárolására

Részletesebben

Radioaktív hulladékok osztályozása (javaslat a szabályozás fejlesztésére)

Radioaktív hulladékok osztályozása (javaslat a szabályozás fejlesztésére) Radioaktív hulladékok osztályozása (javaslat a szabályozás fejlesztésére) Sebestyén Zsolt Nukleáris biztonsági felügyelő 1 Tartalom 1. Feladat forrása 2. VLLW kategória indokoltsága 3. Az osztályozás hazai

Részletesebben

Atomerőmű. Radioaktívhulladék-kezelés

Atomerőmű. Radioaktívhulladék-kezelés Atomerőmű. Radioaktívhulladék-kezelés Lajos Máté lajos.mate@osski.hu OSSKI Bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyam 2016. október 13. Országos Közegészségügyi Központ (OKK) Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi

Részletesebben

A kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezése és tárolása

A kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezése és tárolása A kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezése és tárolása Eleso Denis Környezettan alapszakos hallgató Témavezető: Kiss Ádám Egyetemi tanár A radioaktív anyag a természetben előforduló

Részletesebben

Tájékoztatás a személyes adatok kezeléséről Kötelező adatkezelés A közmeghallgatásról a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Szabályozás. Alapkezelő: Országos Atomenergia Hivatal Befizetők: a hulladék termelők Felügyelet: Nemzeti Fejlesztési Miniszter

Szabályozás. Alapkezelő: Országos Atomenergia Hivatal Befizetők: a hulladék termelők Felügyelet: Nemzeti Fejlesztési Miniszter PURAM Dr. Kereki Ferenc Ügyvezető igazgató RHK Kft. Szabályozás Az Atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. Tv. határozza meg a feladatokat: 1. Radioaktív hulladékok elhelyezése 2. Kiégett fűtőelemek tárolása

Részletesebben

A Központi Nukleáris Pénzügyi Alap évi költségvetési javaslata

A Központi Nukleáris Pénzügyi Alap évi költségvetési javaslata Alap fejezet száma és megnevezése: Alap felett rendelkező megnevezése: Alapkezelő megnevezése: LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Innovációs és Technológiai Miniszter Innovációs és Technológiai Minisztérium

Részletesebben

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Alap fejezet száma és megnevezése: Alap felett rendelkező megnevezése: Alapkezelő megnevezése: LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Innovációs és Technológiai

Részletesebben

Radioaktív. Hulladékokat. Feldolgozó. és Tároló Kft.

Radioaktív. Hulladékokat. Feldolgozó. és Tároló Kft. Radioaktív Hulladékokat Feldolgozó és Tároló Kft. Tisztelt Olvasó! Az intézményi radioaktív hulladékok kezelését és tárolását végző RHFT - jelen szakmai kiadványunk tárgya társaságunk megalakulásakor került

Részletesebben

2013. szeptember 17.

2013. szeptember 17. NRHT KONFERENCIA 2013. szeptember 17. A radioaktív hulladékok kezelésének helyzete Magyarországon Dr. Kereki Ferenc ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ JOGI KERETEK: AZ ATOMENERGIÁRÓL SZÓLÓ 1996. ÉVI CXVI. TÖRVÉNY Meghatározza

Részletesebben

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása Alap felett rendelkező megnevezése: Nemzeti fejlesztési miniszter Alapkezelő megnevezése: Országos Atomenergia Hivatal Alap megnevezése: Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Fejezet száma: LXVI. Az elkülönített

Részletesebben

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Alap fejezet száma és megnevezése: Alap felett rendelkező megnevezése: Alapkezelő megnevezése: LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Nemzeti Fejlesztési Miniszter

Részletesebben

A radioaktív hulladékok kezelésének kérdései

A radioaktív hulladékok kezelésének kérdései A radioaktív hulladékok kezelésének kérdései Az RHK Kft. programjai DR. KEREKI FERENC ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ RADIOAKTÍV HULLADÉKOKAT KEZELŐ KFT. Feladat Az Atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. Tv. határozza

Részletesebben

Felkészülés a radioaktív hulladékok kezelésének hatósági ellenőrzésére

Felkészülés a radioaktív hulladékok kezelésének hatósági ellenőrzésére Országos Atomenergia Hivatal 1.22. sz. útmutató Felkészülés a radioaktív hulladékok kezelésének hatósági ellenőrzésére Verzió száma: 3. 2005. október Kiadta: Dr. Rónaky József, az OAH főigazgatója Budapest,

Részletesebben

A radioaktív hulladékokról

A radioaktív hulladékokról A radioaktív hulladékokról Dr. Kereki Ferenc ügyvezető igazgató RHK Kft. Miskolc, 2013. november 29. Radioaktív hulladékok forrásai Radioaktív izotópok széleskörű felhasználása (pl.: nukleáris energetika,

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2014-BEN

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2014-BEN SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2014-BEN 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2014-ben is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

Kiégett KKÁT. Kazetták Átmeneti Tárolója

Kiégett KKÁT. Kazetták Átmeneti Tárolója Kiégett KKÁT Kazetták Átmeneti Tárolója KIÉGETT KAZETTÁK ÁTMENETI TÁROLÓJA Az atomerőmű szomszédságában álló Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója (KKÁT) fontos feladatot lát el: ide kerülnek a Paksi Atomerőműben

Részletesebben

Fichtinger Gyula, Horváth Kristóf

Fichtinger Gyula, Horváth Kristóf A sugárvédelmi hatósági feladatok átvételével kapcsolatos feladatok és kihívások Fichtinger Gyula, Horváth Kristóf Országos Atomenergia Hivatal 2015.04.21. Sugárvédelmi hatósági feladatok átvétele 1 Tartalom

Részletesebben

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása Alap felett rendelkező megnevezése: Közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Országos Atomenergia Hivatal Alap megnevezése: Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Fejezet száma:

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI HELYZET 2003-BAN

SUGÁRVÉDELMI HELYZET 2003-BAN 1 SUGÁRVÉDELMI HELYZET 2003-BAN 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2003-ban is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

Nagy aktivitású kutatás

Nagy aktivitású kutatás B AF Nagy aktivitású kutatás Milyen hulladék elhelyezését kell megoldani? Az atomenergia alkalmazásának legismertebb és legjelentősebb területe a villamosenergia-termelés. A négy, egyenként 500 MW névleges

Részletesebben

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Alap fejezet száma és megnevezése: Alap felett rendelkező megnevezése: Alapkezelő megnevezése: LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Nemzeti Fejlesztési Miniszter

Részletesebben

ÉVINDÍTÓ SA JTÓTÁ JÉKOZTATÓ OAH évindító sajtótájékoztató

ÉVINDÍTÓ SA JTÓTÁ JÉKOZTATÓ OAH évindító sajtótájékoztató ÉVINDÍTÓ SA JTÓTÁ JÉKOZTATÓ 2015.01.27. OAH évindító sajtótájékoztató 1 Biztonság Megelőzés Kiemelten fontos a biztonságos üzemelés, az események, üzemzavarok és balesetek megelőzése a létesítményekben.

Részletesebben

Ipari hulladék: 2 milliárd m 3 / év. Toxikus hulladék: 36 millió t/év (EU-15, 2000.) Radioaktív hulladék: 40 000 m 3 /év

Ipari hulladék: 2 milliárd m 3 / év. Toxikus hulladék: 36 millió t/év (EU-15, 2000.) Radioaktív hulladék: 40 000 m 3 /év Ipari hulladék: 2 milliárd m 3 / év Toxikus hulladék: 36 millió t/év (EU-15, 2000.) Radioaktív hulladék: 40 000 m 3 /év Nagy aktivitású hulladék: 240 m 3 /év Európai Unióban keletkezı radioaktív hulladékok

Részletesebben

VÁLTOZÁS A RADIOAKTÍV HULLADÉKTÁROLÓK HATÓSÁGI FELÜGYELETÉBEN. Nagy Gábor nukleáris biztonsági felügyelő, Országos Atomenergia Hivatal

VÁLTOZÁS A RADIOAKTÍV HULLADÉKTÁROLÓK HATÓSÁGI FELÜGYELETÉBEN. Nagy Gábor nukleáris biztonsági felügyelő, Országos Atomenergia Hivatal VÁLTOZÁS A RADIOAKTÍV HULLADÉKTÁROLÓK HATÓSÁGI FELÜGYELETÉBEN Nagy Gábor nukleáris biztonsági felügyelő, Országos Atomenergia Hivatal Hullán Szabolcs mb. főigazgató-helyettes, Országos Atomenergia Hivatal

Részletesebben

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ Nagy Gábor 1, Zsille Ottó 1, Csurgai József 1, Pintér István 1, Bujtás Tibor 2, Bacskó Gábor 3, Nős Bálint 3, Kerekes Andor 4, Solymosi József 1 1 SOMOS Kft., Budapest 2 Sugár- és Környezetvédelmi Főosztály,

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2016-BAN. Dr. Bujtás Tibor

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2016-BAN. Dr. Bujtás Tibor SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2016-BAN Dr. Bujtás Tibor 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2016-ban is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak.

Részletesebben

Tájékoztatás a személyes adatok kezeléséről Kötelező adatkezelés A közmeghallgatásról a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Alap fejezet száma és megnevezése: Alap felett rendelkező megnevezése: Alapkezelő megnevezése: LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Nemzeti Fejlesztési Miniszter

Részletesebben

RADIOAKTÍV HULLADÉK; OSZTÁLYOZÁS, KEZELÉS ÉS ELHELYEZÉS. (Dr. Kanyár Béla, SE Sugárvédelmi Szolgálat)

RADIOAKTÍV HULLADÉK; OSZTÁLYOZÁS, KEZELÉS ÉS ELHELYEZÉS. (Dr. Kanyár Béla, SE Sugárvédelmi Szolgálat) SE Bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyam, 2005 márc. 21-24 RADIOAKTÍV HULLADÉK; OSZTÁLYOZÁS, KEZELÉS ÉS ELHELYEZÉS (Dr. Kanyár Béla, SE Sugárvédelmi Szolgálat) Radioaktív hulladéknak tekinthető az a

Részletesebben

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ Nagy Gábor SOMOS Kft., Budapest RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ (DIPLOMAMUNKA BEMUTATÁSA) XLII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam Hajdúszoboszló, 2017. április

Részletesebben

Kivonat FSU204_KIV_V02. Célja: A PA Zrt. területén történő munkavégzés alkalmával betartandó szabályok ismertetése.

Kivonat FSU204_KIV_V02. Célja: A PA Zrt. területén történő munkavégzés alkalmával betartandó szabályok ismertetése. FSU204_KIV_V02 Oldal: 1 / 7 Kivonat az FSU204 Sugárveszélyes tevékenységek felügyelete folyamatról FSU204_KIV_V02 Célja: A PA Zrt. területén történő munkavégzés alkalmával betartandó szabályok ismertetése.

Részletesebben

Sugárbiztonságot növelő műszaki megoldások a Paksi Atomerőmű Zrt. Sugárfizikai Laboratóriumában

Sugárbiztonságot növelő műszaki megoldások a Paksi Atomerőmű Zrt. Sugárfizikai Laboratóriumában XXXVII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam, 2012. április 24-26. Hajdúszoboszló Sugárbiztonságot növelő műszaki megoldások a Paksi Atomerőmű Zrt. Sugárfizikai Laboratóriumában Készítette: Orbán Mihály

Részletesebben

Sugárvédelmi feladatok az egészségügyben. Speciális munkakörökben dolgozók munkavégzésére vonatkozó általános és különös szabályok.

Sugárvédelmi feladatok az egészségügyben. Speciális munkakörökben dolgozók munkavégzésére vonatkozó általános és különös szabályok. Sugárvédelmi feladatok az egészségügyben. Speciális munkakörökben dolgozók munkavégzésére vonatkozó általános és különös szabályok. Dr. Kóbor József,biofizikus, klinikai fizikus, PTE Sugárvédelmi Szolgálat

Részletesebben

Radioaktív hulladékok és besorolásuk

Radioaktív hulladékok és besorolásuk Radioaktív hulladékok és besorolásuk Radioaktív hulladéknak azokat a radioaktivitást tartalmazó anyagokat tekintjük, amelyek további felhasználásra már nem alkalmasak, illetve amelyek felhasználójának,

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2007-BEN

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2007-BEN SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2007-BEN 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2007-ben is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

A püspökszilágyi RHFT lezárást követő időszakának biztonsági elemzése

A püspökszilágyi RHFT lezárást követő időszakának biztonsági elemzése A püspökszilágyi RHFT lezárást követő időszakának biztonsági elemzése Baksay Attila, Benedek Kálmán XLI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam, Hajdúszoboszló, 2016. április 28. Az RHFT eddigi biztonsági

Részletesebben

Az RHFT múltja, jelene és jövője

Az RHFT múltja, jelene és jövője Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Felelősséggel Biztonsággal - Garanciákkal www.rhk.hu Az RHFT múltja, jelene és jövője a 2013. december 02-án bekövetkezett esemény tükrében XL. Sugárvédelmi

Részletesebben

Radioaktív hulladékok kezelésére vonatkozó szabályozás kiegészítése

Radioaktív hulladékok kezelésére vonatkozó szabályozás kiegészítése Radioaktív hulladékok kezelésére vonatkozó szabályozás kiegészítése TS Enercon Kft. Takáts Ferenc Baksay Attila TSO szeminárium, Budapest 2018. június 5. Feladat Országos Atomenergia Hivatal 2017.08.17-én

Részletesebben

Közérthető összefoglaló. a KKÁT üzemeltetési engedélyének módosításáról. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója

Közérthető összefoglaló. a KKÁT üzemeltetési engedélyének módosításáról. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója Közérthető összefoglaló a KKÁT üzemeltetési engedélyének módosításáról Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója Bevezetés A világ iparilag fejlett országaihoz hasonlóan a nukleáris technológiát Magyarországon

Részletesebben

RADIOAKTÍV HULLADÉKOK MAGYARORSZÁGI KEZELÉSE ÉS ELHELYEZÉSE

RADIOAKTÍV HULLADÉKOK MAGYARORSZÁGI KEZELÉSE ÉS ELHELYEZÉSE Bevezetés 518 RADIOAKTÍV HULLADÉKOK MAGYARORSZÁGI KEZELÉSE ÉS ELHELYEZÉSE Az atomenergia alkalmazása során keletkező radioaktív hulladékok kezelése Magyarországon is élettartamuktól és aktivitásuktól függően

Részletesebben

RADIOAKTÍV HULLADÉKOKAT KEZELŐ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

RADIOAKTÍV HULLADÉKOKAT KEZELŐ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE RADIOAKTÍV HULLADÉKOKAT KEZELŐ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. 2008. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Az Atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény, a 240/1997.(XII.18.) Korm. rendelet, valamint 2414/1997.(XII.17.)

Részletesebben

NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEKRE VONATKOZÓ SUGÁRVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE

NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEKRE VONATKOZÓ SUGÁRVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEKRE VONATKOZÓ SUGÁRVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE Sebestyén Zsolt, Laczkó Balázs, Ötvös Nándor, Petőfi Gábor, Tomka Péter Országos Atomenergia Hivatal Hajdúszoboszló, 2017.04.26.

Részletesebben

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft.

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. amely egyrészről: Neve: M E G Á L L A P O D Á S (tervezet) Ügyfél-azonosító szám: --- Radioaktív Korlátolt Felelősségű Társaság. Radioaktív Kezelő Kft. Rövidített cégneve: Székhelye: 2040 Budaörs, Puskás

Részletesebben

A Bátaapáti kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló üzemeltetés előtti környezeti felmérése

A Bátaapáti kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló üzemeltetés előtti környezeti felmérése A Bátaapáti kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló üzemeltetés előtti környezeti felmérése Janovics R. 1, Bihari Á. 1, Major Z. 1, Molnár M. 1, Mogyorósi M. 1, Palcsu L. 1, Papp L. 1, Veres

Részletesebben

KIS ÉS KÖZEPES AKTIVITÁSÚ RADIOKTÍV HULLADÉKOK KEZELÉSE ÉS ELHELYEZÉSE

KIS ÉS KÖZEPES AKTIVITÁSÚ RADIOKTÍV HULLADÉKOK KEZELÉSE ÉS ELHELYEZÉSE KIS ÉS KÖZEPES AKTIVITÁSÚ RADIOKTÍV HULLADÉKOK KEZELÉSE ÉS ELHELYEZÉSE Készítette: KOCSIS ERIKA Témavezető: Prof. Kiss Ádám 2015. 01. 29. Célkitűzés A radioaktív hulladékok kezelésének és kategorizálásának

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2018. (..) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2018. (..) NFM rendelete Melléklet a JEF/ / 2017-NFM számú előterjesztéshez A nemzeti fejlesztési miniszter /2018. (..) NFM rendelete A nukleáris létesítményben foglalkoztatott munkavállalók speciális szakmai képzéséről, továbbképzéséről

Részletesebben

A RADIOAKTÍVHULLADÉK-TÁROLÓK KÖRNYEZETI HATÁSAINAK VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI 2009.

A RADIOAKTÍVHULLADÉK-TÁROLÓK KÖRNYEZETI HATÁSAINAK VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI 2009. A RADIOAKTÍVHULLADÉK-TÁROLÓK KÖRNYEZETI HATÁSAINAK VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI 2009. Hazánkban a pest megyei Püspökszilágy és Kisnémedi határában létesült Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló már több mint

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI ÉRTÉKELÉS 2012. ÉVRE

SUGÁRVÉDELMI ÉRTÉKELÉS 2012. ÉVRE SUGÁRVÉDELMI ÉRTÉKELÉS 2012. ÉVRE 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2012-ben is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

Dozimetrikus Dozimetrikus 2/42

Dozimetrikus Dozimetrikus 2/42 /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás,

Részletesebben

Definíciók. Aktivitás szerint: N < 2kW / m 3 KKAH. N > 2KW / m 3 NAH. Felezési idı szerint: T ½ < 30 év RÉH. T ½ > 30 év HÉH

Definíciók. Aktivitás szerint: N < 2kW / m 3 KKAH. N > 2KW / m 3 NAH. Felezési idı szerint: T ½ < 30 év RÉH. T ½ > 30 év HÉH Definíciók Források: 1996. évi CXVI. törvény //47/2003. ESzCsM// MSz 14344-1 Radioaktív hulladékok: Tovább nem használható, de aktív... Kiégett nukleáris üzemanyag: Reaktorban nem, de azon kívül újrahasznosítható,

Részletesebben

Nemzeti Nukleáris Kutatási Program

Nemzeti Nukleáris Kutatási Program Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont Nemzeti Nukleáris Kutatási Program 2014-2018 Horváth Ákos Főigazgató, MTA EK foigazgato@energia.mta.hu Előzmények 2010. Elkészül a hazai nukleáris

Részletesebben

Sugárvédelmi szervezet változása a Paksi Atomerőműben

Sugárvédelmi szervezet változása a Paksi Atomerőműben Sugárvédelmi szervezet változása a Paksi Atomerőműben Bujtás Tibor Paksi Atomerőmű Zrt. Sugár- és Környezetvédelmi Hajdúszoboszló, 2010. április 27. Történeti áttekintés A Sugárvédelmi (SVO) vezetői: -

Részletesebben

A PAKSI ATOMERŐMŰ NUKLEÁRISBALESET- ELHÁRÍTÁSI RENDSZERE SUGÁRVÉDELMI SZEMPONTBÓL

A PAKSI ATOMERŐMŰ NUKLEÁRISBALESET- ELHÁRÍTÁSI RENDSZERE SUGÁRVÉDELMI SZEMPONTBÓL Sugárvédelmi Nívódíj pályázat A PAKSI ATOMERŐMŰ NUKLEÁRISBALESET- ELHÁRÍTÁSI RENDSZERE SUGÁRVÉDELMI SZEMPONTBÓL Manga László 1, Lencsés András 1, Bana János 1, Kátai- Urbán Lajos 2, Vass Gyula 2 1 MVM

Részletesebben

A RADIOAKTÍVHULLADÉK-TÁROLÓK KÖRNYEZETI HATÁSAINAK VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI 2009.

A RADIOAKTÍVHULLADÉK-TÁROLÓK KÖRNYEZETI HATÁSAINAK VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI 2009. A RADIOAKTÍVHULLADÉK-TÁROLÓK KÖRNYEZETI HATÁSAINAK VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI 2009. Hazánkban a pest megyei Püspökszilágy és Kisnémedi határában létesült Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló már több mint

Részletesebben

A Kormány /2011. ( ) rendelete. az országos nukleárisbaleset-elhárítási rendszerről szóló 167/2010. (V. 11.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány /2011. ( ) rendelete. az országos nukleárisbaleset-elhárítási rendszerről szóló 167/2010. (V. 11.) Korm. rendelet módosításáról Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának A Kormány /2011. ( ) rendelete az országos nukleárisbaleset-elhárítási rendszerről szóló 167/2010. (V. 11.)

Részletesebben

A NEMZETI RADIOAKTÍVHULLADÉK- TÁROLÓ ÜZEMELTETÉSI ENGEDÉLYKÉRELME

A NEMZETI RADIOAKTÍVHULLADÉK- TÁROLÓ ÜZEMELTETÉSI ENGEDÉLYKÉRELME A NEMZETI RADIOAKTÍVHULLADÉK- TÁROLÓ ÜZEMELTETÉSI ENGEDÉLYKÉRELME AZ ELJÁRÁS KÖZÉRTHETŐ ÖSSZEFOGLALÓJA KÉSZÍTETTE: ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL 2017. Kiadja az Országos Atomenergia Hivatal 1036 Budapest,

Részletesebben

Kiégett fűtőelemek visszaszállításának non-proliferációs engedélyezési tapasztalatai

Kiégett fűtőelemek visszaszállításának non-proliferációs engedélyezési tapasztalatai Kiégett fűtőelemek visszaszállításának non-proliferációs engedélyezési tapasztalatai Stefánka Zsolt, Vincze Árpád Országos Atomenergia Hivatal 2014.05.15. 1 Releváns jogszabályok - Az Euratom biztosítéki

Részletesebben

FELELŐSSÉGGEL - BIZTONSÁGGAL - GARANCIÁKKAL

FELELŐSSÉGGEL - BIZTONSÁGGAL - GARANCIÁKKAL 2040 Budaörs Puskás T. 11. Tel: (+36) 23-423-180; Fax: (+36) 23-423-181 7031 Paks, Pf. 12 Tel: (+36) 75-519-531; Fax: (+36) 75-519-589 2166 Püspökszilágy RHFT Tel: (+36) 27-368-448; Fax: (+36) 27-368-280

Részletesebben

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft.

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Kedves Olvasó! Az iparilag fejlett világ országaihoz hasonlóan Magyarország is alkalmazza az emberek egészsége, életkörülményeinek javítása érdekében

Részletesebben

Nemzeti Népegészségügyi Központ Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Főosztály

Nemzeti Népegészségügyi Központ Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Főosztály Nemzeti Népegészségügyi Központ Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Főosztály Bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyam 2019. március 18-21. Szóbeli és írásbeli vizsga napja: 2019. március 21. Képzési idő:

Részletesebben

LXIII. MUNKAERŐPIACI ALAP

LXIII. MUNKAERŐPIACI ALAP 9. ú melléklet a 00. évi... törvényhez 009. évi előirányzat LXIII. MUNKAERŐPIACI ALAP Aktív támogatások Foglalkoztatási és képzési támogatások Foglalkoztathatóság EU-s társfinanszírozása Közmunka céljára

Részletesebben

Hulladékkezelés. Gyűjtés-tárolás

Hulladékkezelés. Gyűjtés-tárolás Hulladékkezelés Gyűjtés-tárolás feladatok az első technológiai lépés A hulladékkezelés technológiai folyamatának első fázisa a hulladék összegyűjtése és tárolása az elszállításig a keletkezés üteméhez

Részletesebben

Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkján

Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkján 3. melléklet Az OAH-2013-01505-0012/2014 számú jegyzőkönyvhöz Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkján Az engedélyezési eljárás összefoglaló ismertetése Közmeghallgatás,

Részletesebben

Tokozott üzemanyag kiszárítása, hermetizálása

Tokozott üzemanyag kiszárítása, hermetizálása Tokozott üzemanyag kiszárítása, hermetizálása Bujtás Tibor, Makovecz Gyula, C. Szabó István XXXIX. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam Hajdúszoboszló, 2014.05.13. Sérült fűtőelemek Ilyen volt a helyzet

Részletesebben

Az építészeti öregedéskezelés rendszere és alkalmazása

Az építészeti öregedéskezelés rendszere és alkalmazása DR. MÓGA ISTVÁN -DR. GŐSI PÉTER Az építészeti öregedéskezelés rendszere és alkalmazása Magyar Energetika, 2007. 5. sz. A Paksi Atomerőmű üzemidő hosszabbítása előkészítésének fontos feladata annak biztosítása

Részletesebben

Stratégia felülvizsgálat, szennyvíziszap hasznosítási és elhelyezési projektfejlesztési koncepció készítés című, KEOP- 7.9.

Stratégia felülvizsgálat, szennyvíziszap hasznosítási és elhelyezési projektfejlesztési koncepció készítés című, KEOP- 7.9. Stratégia felülvizsgálat, szennyvíziszap hasznosítási és elhelyezési projektfejlesztési koncepció készítés című, KEOP- 7.9.0/12-2013-0009 azonosítószámú projekt Előzmények A Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési

Részletesebben

Természet és környezetvédelem. Hulladékok környezet gyakorolt hatása, hulladékgazdálkodás, -kezelés Szennyvízkezelés

Természet és környezetvédelem. Hulladékok környezet gyakorolt hatása, hulladékgazdálkodás, -kezelés Szennyvízkezelés Természet és környezetvédelem Hulladékok környezet gyakorolt hatása, hulladékgazdálkodás, -kezelés Szennyvízkezelés Hulladék-kérdés Globális, regionális, lokális probléma A probléma árnyalása Mennyisége

Részletesebben

Telephely vizsgálati és értékelési program Közmeghallgatás - tájékoztató

Telephely vizsgálati és értékelési program Közmeghallgatás - tájékoztató Telephely vizsgálati és értékelési program Közmeghallgatás - tájékoztató Eck József projektmenedzsment igazgató MVM Paks II. Zrt. Paks, 2014. május 5. Tartalom Törvényi háttér Telephely bemutatása Telephely

Részletesebben

Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló engedélyezési eljárása

Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló engedélyezési eljárása Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló engedélyezési eljárása Volentné Daróczi Beáta, Bertalan Csaba Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Sugáregészségügyi Decentrum ELFT

Részletesebben

Török Bálint, Ballay László, Solymosi József, Pintér István. 2013. Április 24.

Török Bálint, Ballay László, Solymosi József, Pintér István. 2013. Április 24. XXXVIII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam Sugárzásjelző rendszerek telepítése a Magyar Posta Zrt. OLK, valamint NPKK telephelyeire Török Bálint, Ballay László, Solymosi József, Pintér István 2013. Április

Részletesebben

A sugárvédelem legfontosabb személyi és tárgyi feltételei

A sugárvédelem legfontosabb személyi és tárgyi feltételei A sugárvédelem legfontosabb személyi és tárgyi feltételei Bővített sugárvédelmi tanfolyam 2016. október 12. Kalászi Pál OSSKI Int. Sug.véd. Szolgálat 06-20-936-4847 Az ionizáló sugárzás munkahelyi felhasználásának

Részletesebben

PAKS NPP GENERAL OVERVIEW OF THE WWER-440 TECHNOLOGY

PAKS NPP GENERAL OVERVIEW OF THE WWER-440 TECHNOLOGY PAKS NPP GENERAL OVERVIEW OF THE WWER-440 TECHNOLOGY October 2012 Vietnami szakemberek képzése a paksi atomerőműben Bodnár Róbert, Kiss István MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Attila Szőke Head of Section Paks

Részletesebben

A bátaapáti NRHT sugárvédelmi és környezetellenőrző rendszere

A bátaapáti NRHT sugárvédelmi és környezetellenőrző rendszere A bátaapáti NRHT sugárvédelmi és környezetellenőrző rendszere Gyöngyösi Péter 1, Janovics Róbert 2, Rosenfeld Sándor 1, Veres Mihály 2 1 Pöyry ERŐTERV Zrt. 1094 Budapest, Angyal u. 1-3, tel.: +36-1-455-3600

Részletesebben

50 év a sugárvédelem szolgálatában

50 év a sugárvédelem szolgálatában Magyar Tudományos Akadémia KFKI Atomenergia Kutatóintézet Fehér István, Andrási Andor, Deme Sándor 50 év a sugárvédelem szolgálatában XXXV. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam Hajdúszoboszló, 2010. április

Részletesebben

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap

LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Alap fejezet száma és megnevezése: Alap felett rendelkező megnevezése: Alapkezelő megnevezése: LXVI. Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Nemzeti Fejlesztési Miniszter

Részletesebben

RADIOAKTÍV HULLADÉKOKAT KEZELŐ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

RADIOAKTÍV HULLADÉKOKAT KEZELŐ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE RADIOAKTÍV HULLADÉKOKAT KEZELŐ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Az Atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény, a 240/1997.(XII.18.) Korm. rendelet, valamint 2414/1997.(XII.17.)

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Pécsely Község Önkormányzat képviselő-testületének 12/2015. (VIII.15. ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pécsely

Részletesebben

A radioaktív anyagok új nyilvántartási rendelete:

A radioaktív anyagok új nyilvántartási rendelete: A radioaktív anyagok új nyilvántartási rendelete: a 11/2010. (III.4.) KHEM rendelet Vajda-Katona Tünde, Sáfár József Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris és Radioaktív Anyagok Főosztálya Vajda-Katona@haea.gov.hu

Részletesebben

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. KKÁT kamrák létesítési engedélyének módosítása. Közérthető összefoglaló

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. KKÁT kamrák létesítési engedélyének módosítása. Közérthető összefoglaló Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. KKÁT 25-33 kamrák létesítési engedélyének módosítása Közérthető összefoglaló Készítette: RHK Kft. 2016 1 Bevezetés 1.1 A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI MÉRÉSI ELJÁRÁSOK A SEMMELWEIS EGYETEMEN

SUGÁRVÉDELMI MÉRÉSI ELJÁRÁSOK A SEMMELWEIS EGYETEMEN SUGÁRVÉDELMI MÉRÉSI ELJÁRÁSOK A SEMMELWEIS EGYETEMEN 1 Kári Béla, 2 Zagyvai Péter, 3 Kanyár Béla 1 Semmelweis Egyetem ÁOK Radiológia és Onkoterápiás Klinika / Nukleáris Medicina Tanszék 2 Budapesti Műszaki

Részletesebben

RADIOAKTÍV HULLADÉKOK MINŐSÍTÉSE A PAKSI ATOMERŐMŰBEN

RADIOAKTÍV HULLADÉKOK MINŐSÍTÉSE A PAKSI ATOMERŐMŰBEN RADIOAKTÍV HULLADÉKOK MINŐSÍTÉSE A PAKSI ATOMERŐMŰBEN Bujtás T., Ranga T., Vass P., Végh G. Hajdúszoboszló, 2012. április 24-26 Tartalom Bevezetés Radioaktív hulladékok csoportosítása, minősítése A minősítő

Részletesebben

Új atomerőművi blokkok nukleáris biztonsági engedélyezése

Új atomerőművi blokkok nukleáris biztonsági engedélyezése Új atomerőművi blokkok nukleáris biztonsági engedélyezése 2014.11.12. 1 Legyen? 2 3 Szempontok 4 Szempontok 5 Szempontok 6 Szempontok 7 Szempontok 8 Biztonságos? 9 Kellően biztonságos az autónk? Fék Kézifék

Részletesebben

VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Vízgazdálkodási és környezetvédelmi tervezés, tanácsadás

VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Vízgazdálkodási és környezetvédelmi tervezés, tanácsadás VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Vízgazdálkodási és környezetvédelmi tervezés, tanácsadás MINTAVEVŐ NAT-1-1016/2006 9025 Győr, Bálint Mihály u. 100. telefon: (96) 510-480 fax: (96) 510-499 e-mail: vidrakft@vidra.hu

Részletesebben

Dr. Pintér Tamás osztályvezető

Dr. Pintér Tamás osztályvezető Mit kezdjünk az atomreaktorok melléktermékeivel? Folyékony radioaktív hulladékok Dr. Pintér Tamás osztályvezető 2014. október 2. MINT MINDEN TECHNOLÓGIÁNAK, AZ ENERGIA- TERMELÉSNEK IS VAN MELLÉKTERMÉKE

Részletesebben

Összefoglaló jelentés

Összefoglaló jelentés Összefoglaló jelentés A 2018. évi országgyűlési képviselők választásának lebonyolítási időszakában a választást támogató informatikai rendszerek működése során történt informatikai események vizsgálatáról

Részletesebben

Budapesti Mûszaki Fõiskola Rejtõ Sándor Könnyûipari Mérnöki Kar Médiatechnológiai Intézet Nyomdaipari Tanszék. Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban

Budapesti Mûszaki Fõiskola Rejtõ Sándor Könnyûipari Mérnöki Kar Médiatechnológiai Intézet Nyomdaipari Tanszék. Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban Budapesti Mûszaki Fõiskola Rejtõ Sándor Könnyûipari Mérnöki Kar Médiatechnológiai Intézet Nyomdaipari Tanszék Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban 6. előadás Karbantartás irányítási információs rendszer

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 7/2005./III.24./ rendelete (egységes szerkezetben) Földeák község

Részletesebben

A műszaki vizsgálatról

A műszaki vizsgálatról A műszaki vizsgálatról A Nemzeti Közlekedési Hatóság a kormány kijelölése alapján felelős többek között a közúti járművek műszaki megvizsgálásáért is. A járművek műszaki megvizsgálásáról rendelkező jogszabályok

Részletesebben

A SUGÁRVÉDELEM ÚJ HAZAI SZABÁLYOZÁSA ÉS A MEGVÁLTOZOTT HATÓSÁGI RENDSZERREL KAPCSOLATOS EDDIGI TAPASZTALATOK

A SUGÁRVÉDELEM ÚJ HAZAI SZABÁLYOZÁSA ÉS A MEGVÁLTOZOTT HATÓSÁGI RENDSZERREL KAPCSOLATOS EDDIGI TAPASZTALATOK A SUGÁRVÉDELEM ÚJ HAZAI SZABÁLYOZÁSA ÉS A MEGVÁLTOZOTT HATÓSÁGI RENDSZERREL KAPCSOLATOS EDDIGI TAPASZTALATOK Dr. Vincze Árpád, Dr. Stefánka Zsolt Országos Atomenergia Hivatal XV. Nukleáris Technikai Szimpózium

Részletesebben

Nyitott források, izotóplaboratórium, radioaktív hulladék

Nyitott források, izotóplaboratórium, radioaktív hulladék Nyitott források, izotóplaboratórium, radioaktív hulladék Bővített sugárvédelmi tanfolyam 2016. október 12. Kalászi Pál OSSKI Int. Sug.véd. Szolgálat 06-20-936-4847 26. Nyitott radioaktív sugárforrásokra

Részletesebben

NRHT konferencia. Hosszú távú biztonsági modellezés. koncepcionális és számítási vonatkozások. Baksay Attila és Dankó Gyula, szeptember 17.

NRHT konferencia. Hosszú távú biztonsági modellezés. koncepcionális és számítási vonatkozások. Baksay Attila és Dankó Gyula, szeptember 17. NRHT konferencia Hosszú távú biztonsági modellezés koncepcionális és számítási vonatkozások Baksay Attila és Dankó Gyula, 2013. szeptember 17. Tartalom Mi is az a biztonsági értékelés és mire is jó az?

Részletesebben

A belügyminiszter. Az R. 1. melléklet I. fejezet 2.4. pont d) és i) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

A belügyminiszter. Az R. 1. melléklet I. fejezet 2.4. pont d) és i) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép: A belügyminiszter /2017. ( ) BM rendelete az atomenergia alkalmazásával kapcsolatos sajátos tűzvédelmi követelményekről és a hatóságok tevékenysége során azok érvényesítésének módjáról szóló 5/2015 (II.27.)

Részletesebben

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről 317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről A Kormány a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (1) bekezdés 18.

Részletesebben

Paks déli részén a 6-os számú főút és a Duna között. Ennek oka: Az atomerőmű működéséhez nagy mennyiségű víz szükséges, amit a Dunából vesznek.

Paks déli részén a 6-os számú főút és a Duna között. Ennek oka: Az atomerőmű működéséhez nagy mennyiségű víz szükséges, amit a Dunából vesznek. www.atomeromu.hu Paks déli részén a 6-os számú főút és a Duna között Ennek oka: Az atomerőmű működéséhez nagy mennyiségű víz szükséges, amit a Dunából vesznek. Az urán 235-ös izotópját lassú neutronok

Részletesebben