K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008 szeptember 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008 szeptember 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:"

Átírás

1 157/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat elfogadta a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között tett fontosabb intézkedésekről szóló polgármesteri tájékoztatót az elhangzott kiegészítésekkel együtt.

2 158/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta és elfogadta az önkormányzat I. félévi költségvetési beszámolóját és megállapította, hogy az önkormányzat I. félévi gazdálkodása, működése biztosítva volt. Tovább kell folytatni a szigorú takarékosságot és a folyamatban lévő beruházásokat, felújításokat be kell fejezni, biztosítani kell az önkormányzat zavartalan működését. Az intézmények valamennyi kiadásuk teljesítésénél szigorú, fegyelmezett gazdálkodást folytassanak, az előírt bevételeiket teljesítsék. Határidő: december 31. valamennyi intézményvezető

3 159/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Fejlesztési hitel felvételéhez szükséges közbeszerzési eljárás megindítása, bonyolító kiválasztása tárgyában készített előterjesztést, és az alábbiak szerint határozott: a) Hajdúhadház Városi Önkormányzata által évben infrastruktúra- és intézményfejlesztésre benyújtott, évre ütemezett pályázatokból megvalósítandó beruházásokhoz szükséges önerő, valamint a évi költségvetési rendeletben szereplő 91 millió forint fejlesztési hiány fedezetét hitel felvételével biztosítja, az alábbi ütemezésben: millió forint millió forint millió forint Összesen 217 millió forint b) Tekintettel arra, hogy a banki szolgáltatás megrendelése a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény IV. fejezet szerinti közösségi eljárás hatálya alá tartozik, közbeszerzési eljárást indít a hitelt nyújtó pénzintézet kiválasztására. c) A szolgáltatás megrendelés közbeszerzési eljárásának bonyolítására, a NÍVÓ-CLEAN Bt. (Hajdúbagos, Tag tanya 23.sz.) ,-Ft+ÁFA összegű ajánlatot elfogadja. d) Felhatalmazza Béres László polgármestert a bonyolításra vonatkozó szerződés aláírására. Határidő: szerződés aláírására: szeptember 19. közbeszerzési eljárás lefolytatására: azonnal Felelős: Béres László polgármester

4 160/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Bocskaikert első 15 évének történetét, fejlődését, eseményeit tartalmazó könyv kiadását támogató Bocskaikert Jövőjéért és Felemelkedéséért Alapítvány támogatását és úgy döntött, hogy a könyv megjelenésének segítésére 20 eft támogatást biztosít az általános tartalék terhére. Fenti összeggel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: december 31.

5 161/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Szociális Gondozási Központ támogatási kérelmét és úgy döntött, hogy a Hajdúhadház Városi Önkormányzat tulajdonában lévő 23 db jelzőkészülék frekvencia áthangolásának költségeire az általános tartalékból 132 eft előirányzatot biztosít, mely összeggel az intézmény dologi előirányzatát felemeli. Fenti összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli, mely összeggel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: december 31. Veres Józsefné int.vez.

6 162/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta az önkormányzat folyószámlahitel felvételére vonatkozó előterjesztést és úgy döntött, hogy a polgármester részére felhatalmazást ad arra, hogy a számlavezető pénzintézethez a Hajdú Takarék Takarékszövetkezethez 100 millió forint keret összegnek megfelelő folyószámlahitel szerződést a jelenlegi szerződés lejáratával egyidejűleg évre megkösse/meghosszabbítsa. A évi átmeneti gazdálkodásról, valamint a évi költségvetésről szóló rendeletbe be kell építeni a polgármester részére a bevételek és kiadások időbeli eltolódásának, az átmeneti likviditási zavarok kezelése érdekében 100 millió forint összegű folyószámlahitel összeg felvételére történő felhatalmazást. Határidő: december 31., február

7 163/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Városgondnokság műszaki részlegének a középiskola új tagintézményének felújítása során végzett munkájuk elismerését és úgy döntött, hogy eft (910 eft bér, 290 eft járulék) előirányzatot biztosít a dolgozók plusz munkájának anyagi elismerésére a költségvetés általános működési tartaléka terhére, mely összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli, és mely összeggel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: november 30. Szabó Sándor VG.vez.

8 164/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Polgármesteri Hivatal kazánházának Lindab borítással történő fedését és úgy döntött, hogy a munkák elvégzésére eft felújítási előirányzatot biztosít a felhalmozási tartalék terhére. Fenti összeggel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Felhatalmazza a polgármestert a DEKKA Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel a szerződés megkötésére. Határidő: november 30.

9 165/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta az Aranykapu Óvoda vizesblokk és árnyékoló felújítási kérelmét és úgy döntött, hogy a munkák elvégzésére eft-ot biztosít a felhalmozási többletbevétel terhére. Fenti összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli, mellyel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: 2008.

10 166/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Földi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Bocskai tér Posta felőli épületének tető-felújítási munkálatait tartalmazó előterjesztést és úgy döntött, hogy a évi költségvetés felhalmozási tartaléka terhére a munkálatok elvégzésére 416 eft felújítási előirányzatot biztosít az iskola részére. Fenti összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli. Fenti összeggel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: december 31. Felelős: Vass László int.vez.

11 167/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Csokonai Mvelődési Ház volt dolgozójának aki július 26-án elhalálozott -, Kiss Gábornénak a végkielégítés és járulékai kifizetéséhez szükséges eft pótelőirányzat biztosítását, és úgy döntött, hogy a költségvetés általános tartalékából biztosítja az intézménynek a fenti összeget személyi juttatás eft, járulékok 838 eft -, mely kifejezetten erre a célra használható fel, amennyiben jogszabály lehetőséget ad rá. Fenti összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli, mellyel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: december 31.

12 168/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Bocskai iskola rokkant dolgozójának felmentésének és a végkielégítés és járulékai kifizetéséhez szükséges eft pótelőirányzat biztosítását és úgy döntött, hogy a költségvetés általános tartalékából biztosítja az intézménynek fenti összeget személyi juttatás eft, járulékok 400 eft mely kifejezetten erre a célra használható fel, amennyiben jogszabály lehetőséget ad rá. Fenti összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli, mellyel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: december 31. Felelős: Hajdu Mariann int.vez.

13 169/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Városgondnokság előterjesztését a Hajdúhadház, Irinyi u. 19., 21., 25. és 27. szám alatti önkormányzati tulajdonú bérlakások ablakcseréjére vonatkozóan és úgy döntött, hogy a lakásonkénti 2-2 db ablakcserére, összesen 8 db ablakra vonatkozóan a járulékos munkákat is figyelembe véve 380 eft-ot biztosít a lakásalap számla terhére, a évi költségvetés céltartalékából. Felkéri a Városgondnokság vezetőjét, hogy az ablakcserét műanyag ablakok vásárlásával és beépítésével végezze el. Fenti összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli, mely összeggel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: október 15. Felelős: Szabó Sándor Vg. vez.

14 170/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola részére az ÁNTSZ hiányosságként előírt tantermi kézmosók és vízvezeték kiépítésére biztosított eft kiegészítését és úgy döntött, hogy a évi költségvetés felhalmozási tartalékából az intézmény beruházási előirányzatát 157 eft-tal felemeli. Fenti összeggel a Városgondnokság intézményfinanszírozását felemeli, mely összeggel a költségvetési rendeletet módosítani kell. Határidő: december 31. Felelős: Hajdu Marianna int.vez.

15 171/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola részére a biztonságtechnikai rendszer kiépítése miatt előirányzat átcsoportosításra vonatkozó kérelmét és úgy döntött, hogy az intézmény dologi előirányzatából a riasztó rendszer berekülési költségének megfelelő előirányzatot 155 eft-ot átcsoportosít az intézmény beruházási előirányzata javára. Fenti összeg átcsoportosítását a költségvetési rendeleten át kell vezetni. Határidő: december 31. Felelős: Hajdu Marianna int.vez.

16 172/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat tudomásul vette a évi költségvetésről szóló 4/2008.(II.14.) rendelet 8.. (4) bek. felhatalmazás alapján polgármester saját hatáskörben hozott döntéséről szóló tájékoztatóját Nyári Közlekedési Szaktábor támogatása ,- Ft, Radnóczi Ferenc Kertbarátkör támogatása ,- Ft -.

17 173/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta Hajdúhadház, Nap utca északi rész csapadékvíz-elvezetése tárgyában a közbeszerzési eljárás lefolytatásához bonyolító kiválasztása, valamint műszaki ellenőr kiválasztása című előterjesztést és az alábbiak szerint döntött: - Mivel a Hajdúhadház, Nap utca északi rész csapadékvíz-elvezetés építési beruházás megvalósítása a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény (Kbt.) hatálya alá tartozik, a kivitelező kiválasztásához Hajdúhadház Város Önkormányzata, mint ajánlatkérő, közbeszerzési eljárást folytat le. - A közbeszerzési eljárás lefolytatására, a bonyolítói feladatok ellátására a CSEMBI Bt. (4273 Hajdúbagos, Tag tanya 23. sz.) ajánlatát elfogadja bruttó ,-Ft összegben, és vele a szerződést megköti. - Felkéri Béres László polgármestert, hogy a bonyolítói szerződést a CSEMBI Bt.-vel (4273 Hajdúbagos, Tag tanya 23. sz.) kösse meg. - Fenti tárgyú projekt műszaki ellenőri feladatok ellátására a DEBRECENI AGROBER Kft. (4026 Debrecen, Tanító u. 14. sz.) árajánlatát bruttó ,-Ft összegben elfogadja, és vele szerződést köt. - Felkéri Béres László polgármestert, hogy a műszaki ellenőri szerződést a DEBRECENI AGROBER Kft.-vel (4026 Debrecen, Tanító u. 14. sz.) kösse meg. Határidő: az eljárás megindítására: azonnal. a közbeszerzési eljárás lefolytatására: Kbt. szerint. a bonyolítóval való szerződés megkötése: azonnal. műszaki ellenőrrel való szerződés megkötése: azonnal

18 174/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Hajdúhadház, Bercsényi utca (Dorogiás u. -Radnó Radnóti M. u. közötti szakasz) szilárd útburkolat kiépítése és csapadékvíz elvezetése tárgyában a közbeszerzési eljárás lefolytatásához bonyolító kiválasztása, valamint műszaki ellenőr kiválasztása című előterjesztést és az alábbiak szerint döntött: - Mivel a Hajdúhadház, Bercsényi utca (Dorogiás u. -Radnóti M. u. közötti szakasz) szilárd útburkolat kiépítése és csapadékvíz elvezetése építési beruházás megvalósítása a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény (Kbt.) hatálya alá tartozik, a kivitelező kiválasztásához Hajdúhadház Város Önkormányzata, mint ajánlatkérő, közbeszerzési eljárást folytat le. - A közbeszerzési eljárás lefolytatására, a bonyolítói feladatok ellátására a NÍVÓ CLEAN Bt. (4273 Hajdúbagos, Tag tanya 23. sz.) ajánlatát elfogadja bruttó ,-Ft összegben, és vele köt szerződést. - Felkéri Béres László polgármestert, hogy a bonyolítói szerződést a NÍVÓ CLEAN Bt.-vel (4273 Hajdúbagos, Tag tanya 23. sz.) kösse meg. - Fenti tárgyú projekt műszaki ellenőri feladatok ellátására a KÖZTERV Kft. (4242 Hajdúhadház, Lórántffy u. 27. sz.) árajánlatát elfogadja bruttó ,-Ft összegben, és vele köt szerződést. - Felkéri Béres László polgármestert, hogy a műszaki ellenőri szerződést a KÖZTERV Kft.-vel (4242 Hajdúhadház, Lórántffy u. 27. sz.) kösse meg. Határidő: az eljárás megindítására: azonnal. a közbeszerzési eljárás lefolytatására: Kbt. szerint. a bonyolítóval való szerződés megkötése: azonnal. műszaki ellenőrrel való szerződés megkötése: azonnal

19 175/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat úgy döntött, hogy a 4. sz. választókörzetben fekvőrendőr kiépítése tárgyú előterjesztésben nem névszerinti szavazással hozza meg döntését.

20 176/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat az előterjesztést megtárgyalta és úgy határozott, hogy a 4. sz. választókörzetben képviselői beadványként indult kérelemre a Radnóti és Dorogiás utcákon a szilárd útburkolaton forgalom lassítás céljából nem épít fekvőrendőrt. Az adott útszakaszon közlekedőknek be kell tartani a KRESZ érvényben lévő szabályait. Határidő: kérelmezők kiértesítésére képviselőjük útján szeptember 30.

21 177/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola befejező üteme beruházás közbeszerzési eljárásának megindítása, bonyolító, műszaki ellenőr kiválasztása tárgyában készített előterjesztést, és az alábbiak szerint határozott: a) A leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásának támogatására szolgáló decentralizált helyi önkormányzati fejlesztési program (LEKI) támogatás elnyerésére benyújtott A hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola befejező üteme megnevezésű nyertes pályázatban szereplő beruházást az elnyert ,-Ft összegű támogatásból és ,-Ft saját forrásból valósítja meg. b) A közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény negyedik rész, 299. (1) bekezdés b.) pontja szerinti egyszerű, meghívásos közbeszerzési eljárást indít a beruházás kivitelezőjének kiválasztására. c) A beruházás közbeszerzési eljárásának bonyolítására, valamint a műszaki ellenőrzési feladatok ellátására a KÖZTERV Kft. (4242 Hajdúhadház, Lorántffy u. 27.sz.) ajánlatát fogadja el, az alábbiak szerint: beruházás műszaki ellenőrzése bruttó ,-Ft beruházás közbeszerzési bonyolítása: bruttó ,-Ft Összesen: bruttó ,-Ft d) Felhatalmazza Béres László polgármestert a közbeszerzési bonyolításra, műszaki ellenőrzésre vonatkozó szerződés aláírására. Határidő: szerződés aláírására: szeptember 19. közbeszerzési eljárás lefolytatására: Kbt-ben, pályázatban szereplő határidők szerint Felelős: Béres László polgármester

22 178/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Vizesblokk kialakítása a hajdúhadházi piacon elnevezésű beruházás műszaki ellenőrének kiválasztása tárgyában készített előterjesztést, és az alábbiak szerint határozott: e) A leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásának támogatására szolgáló decentralizált helyi önkormányzati fejlesztési program (LEKI) támogatás elnyerésére benyújtott Vizesblokk kialakítása a hajdúhadházi piacon megnevezésű nyertes pályázatban szereplő beruházást az elnyert ,-Ft összegű támogatásból és ,-Ft saját forrásból valósítja meg. f) Felkéri a polgármestert, kérjen be építőipari tevékenységet végző vállalkozásoktól árajánlatokat a beruházás megvalósítására, majd az ajánlatok döntés végett terjessze a képviselő-testület elé. g) A műszaki ellenőrzési feladatok ellátására MAJOROS LÁSZLÓ vállalkozó (4243 Téglás, Sipos Sándor u. 28.) ajánlatát fogadja el, az alábbiak szerint: o műszaki ellenőri ajánlat nettó összege: ,-Ft o ÁFA 20 % ,-Ft Összesen: bruttó ,-Ft h) Felhatalmazza Béres László polgármestert a műszaki ellenőrzésre vonatkozó szerződés aláírására. Határidő: szerződés aláírására: szeptember 19. árajánlatok bekérésére pályázatban szereplő határidők szerint Felelős: Béres László polgármester

23 179/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Hajdúhadház Zöldfa utcai ingatlanok ivóvízbekötése című előterjesztést és az alábbiak szerint döntött: Felkéri Béres László polgármestert, hogy a Hajdú Takarék Takarékszövetkezettel vegye fel a kapcsolatot és járjon el annak érdekében, hogy a mellékletben felsorolt kérelmezők részére gyors hitelfelvételi lehetőséget biztosítsanak ivóvízbekötés céljából. Határidő: a képviselő tájékoztatására: azonnal

24 180/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Hajdúhadház, Damjanich utcai lakosok kérése című előterjesztést és az alábbiak szerint döntött: évben nyílik lehetőség a pályázatok figyelembevételével a költségvetés beállításába és a képviselőtestület újabb döntése szükséges a megépítésre kerülő utcák listájának meghatározására. - Meghatalmazza Béres László polgármestert, kérje fel a Városgondnokságot, hogy a jelenlegi földút járhatóságát gréderezéssel biztosítsa. Határidő: a lakosság tájékoztatására: azonnal

25 181/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Tiszántúli Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság (Debrecen, Hatvan u ) szolgalmi jog alapítása iránti kérelmét és úgy döntött, hogy a határozat mellékletét képező megállapodás és változási vázrajz szerinti szolgalmi jog alapításához hozzájárul az Önkormányzat tulajdonát képező hajdúhadházi hrsz-ú ingatlan vonatkozásában. Felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Határidő: szeptember 30.

26 182/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft. (Hajdúszoboszló, Rákóczi u sz.) használati jog alapítására vonatkozó ajánlatát és úgy döntött, hogy a határozat melléklete szerinti, az önkormányzat tulajdonában lévő hajdúhadházi 13914/64 hrsz-ú 252 m 2 nagyságú belterületi ingatlanra vonatkozó használati jog alapításához csak ellenérték fejében járul hozzá, az ingatlan használati díját évi ,- Ft-ban állapítja meg. Egyben az ingatlant ,- Ft-os vételárért felajánlja megvásárlásra a TIGÁZ-DSO Kft-nek. Felhatalmazza a polgármestert az adásvételi, vagy használati szerződés fenti feltételek szerinti aláírására. Határidő: október 15.

27 183/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a város településrendezési terve tervezési költségének módosításáról szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy a tervezési költség módosítását (20% ÁFA-val együtt) ,- Ft-ról ,- Ft összeggel elfogadja. Felhatalmazza Béres László polgármestert a tervezővel kötendő módosított szerződés aláírására. Határidő: a tervezési szerződés aláírására szept. 30.

28 184/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat úgy döntött, hogy a DRITOR Kft. mögött lévő, az illegális törmeléktől megtisztított területet mind a négy irányból lezárja. Határidő: október 31.

29 185/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat megtárgyalta a Hajdúhadház, Béke útja rehabilitációja beruházás tárgyában a közbeszerzési eljárás során közbenső intézkedés megtétele tárgyában készített előterjesztést, és az alábbiak szerint határozott: Hajdúhadház, Béke útja rehabilitációja beruházás tárgyában a közbeszerzési eljárás során a Kbt (1) bekezdés (a) pontjában foglaltaknak megfelelően tárgyalást kezdeményez az érvényes ajánlatot tevők felkérésével. Határidő: a tárgyalás napjára szeptember 26. vállalkozók felkérésére szeptember 19.

30 186/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat az Oktatási és Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizotság javaslata alapján a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria alapító okiratát szabályozó 128/2008.(VII.11.)HÖ sz. határozat mellékletét hatályon kívül helyezi és hatályos szövegét a jelen határozat mellékletében foglaltak szerint fogadja el. Felkéri az intézményvezetőjét, hogy az intézmény szabályzataiban a változásokat a hatályos alapító okirat szerint vezesse át. Határidő: szeptember 30.

31 186/2008.(IX.18.) HÖ. sz. határozat melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT Az intézmény neve: Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria Az intézmény székhelye: Hajdúhadház, Dr. Földi János utca 8. sz. Székhelyén kívüli egysége: Dr. Földi János utca 23. sz. (Égerházi Imre Emlékház) Létrehozás éve: 1973 Alapító szerv: Hajdúhadház Nagyközségi Tanács VB. Fenntartó neve, címe: Hajdúhadház Város Önkormányzata 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Felügyeleti szerv: Az intézmény polgári jogköre: önálló jogi személy Ellátandó alaptevékenység és kiegészítő tevékenység: (KSH által kiadott gazdasági TEÁOR-ban meghatározott szakágazati besorolás) Száma megnevezése 910 Könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális tevékenység 9101 Könyvtári, levéltári tevékenység 9102 Múzeumi tevékenység, kulturális örökség védelme Fogyasztási cikk kölcsönzése (video kazetta, DVD-k, lemezek és CD-k kölcsönzése) Fénymásolás, sokszorosítás intézményi vagyon működtetése Az intézmény alaptevékenységének részletezése: A helyi közgyűjteményi feladat ellátása érdekében beszerzi és feldolgozza a magyar nyelven megjelent könyveket, időszaki kiadványokat, világnyelven megjelenő könyvek fordításait, alapvető kézikönyveket, a városra vonatkozó dokumentumokat. Beszerzi és hozzáférhetővé teszi az informatikai lehetőségeivel kiegészített ismerethordozókat. Általános tájékoztatást és könyvtárközi kölcsönzést biztosít. Közösségi internet hozzáférés biztosítása Részben közművelődési tevékenység végzése Az alaptevékenységgel összefüggő tevékenység: Vagyonkezelői feladat ellátása Az intézmény kiegészítő tevékenységei: -Múzeum, emlékház és galériában helytörténeti emlékek gondozása - Égerházi Imre Emlékház kiállítóhelyként való működtetése Az intézmény vállalkozói tevékenységet nem folytathat.

32 - 2 - Az intézményi vagyon feletti rendelkezés joga: A működés, az alap- és az azzal összefüggő tevékenységek ellátásának tárgyi feltételeként az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló többször módosított 3/2006. (I.24.) rendelet 8. - a alapján az intézmény SZMSZ-ében felsorolt önkormányzati tulajdonú ingatlan vagyonkezelője. Tevékenység forrása: Hajdúhadházi Városi Önkormányzat költségvetéséből nyújtott támogatás és az intézmény saját bevétele Gazdálkodás jogköre: Az intézmény részben önállóan gazdálkodó, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek pénzügyi, gazdasági feladatai a Hajdúhadház Városi Önkormányzat Városgondnoksága, mint önálló gazdálkodó költségvetési szerv látja el. Amennyiben az intézmény önállóan vagy konzorcium keretében pályázatot nyújt be, pályázat elszámolása céljából nyitott alszámla tekintetében az intézményvezető aláírásra jogosult. Az intézmény vezetőjének kinevezése: Az intézmény egyszemélyi felelős vezetője az intézményvezető. Az intézményvezető kinevezéséről pályázat útján a munkahelyei érdekképviseleti szervezet/ek véleményének kikérése után a képviselő-testület dönt, illetve gyakorolja a munkáltatói jogokat. Az egyéb munkáltatói jogkör gyakorlója Hajdúhadház Városi Önkormányzat polgármestere. Hajdúhadház, szeptember 18. Vincze András címzetes főjegyző Béres László polgármester

33 187/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat az Oktatási és Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság javaslata alapján elfogadta a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. Határidő: szeptember 30.

34 188/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat az Oktatási és Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság javaslata alapján a Három Szirom Óvoda kiegészített házirendjét elfogadta. Határidő: szeptember 18.

35 189/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő testülete tárgyalta a Konzorcium keretében pályázat benyújtása Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett önyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése Tudásdepó-Expressz című, TIOP-1.2.3/08/01 kódszámú pályázati felhívásra tárgyában készített előterjesztést, és az alábbiak szerint határozott: a) Létavértesi Városi Könyvtár vezetése alatt konzorciumi partnerként részt vesz a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése Tudásdepó- Expressz című, TIOP-1.2.3/08/01 kódszámú pályázati felhívásra készített pályázati projektben a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria intézményével. b) Az elnyert támogatásból Hajdúhadházra eső összeg ,-ft, melyből informatikai eszközöket, könyvtári szoftvereket szerez be fogyatékkel élők számára is, valamint a projekttel kapcsolatos foglalkoztatás költségeit fedezi. A pályázat benyújtásához önerő nem szükséges. c) Felhatalmazza a polgármestert, valamint az intézményvezetőt a pályázattal kapcsolatos dokumentumok, nyilatkozatok, megállapodások aláírására. Határidő: szeptember 30. Felelős: Béres László polgármester, Szabó Margit intézményvezető

36 190/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat az Oktatási és Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság javaslata alapján a közoktatásról szóló többször módosított évi LXXIX. tv (2) bekezdés c.) pontjában foglaltak, valamint a 3. számú melléklete I. részében meghatározottak alapján a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a korábban engedélyezett 1 tanulószobai csoport mellett újabb 1, összesen 2 tanulószobai csoport indítását engedélyezi. a 2008/2009-es tanévben. Határidő: szeptember 30.

37 191/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat t úgy döntött, hogy a Bursa Humgarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2009 évi fordulójához való csatlakozás című előterjesztést a napirendről leveszi, azt szeptember 30-ig rendkívüli ülés keretében tárgyalja meg. Felkéri a Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Bizottság elnökét, az előterjesztés elkészítésére és a képviselő-testület elé terjesztésére. Határidő: szeptember 30. Felelős: Bezzegné Csákó Katalin SZCSEB elnök

38 192/2008.(IX.18.)HÖ sz. határozat másodfokú eljárás keretében Hadháziné Molnár Laura (sz.: Molnár Laura, Debrecen, , an: Szilágyi Ilona) 4242 Hajdúhadház, Toldi M. u. 2. szám alatti lakos ápolási díj folyósításának megszüntető határozata ellen benyújtott fellebbezését elutasítja, illetve Hajdúhadház Városi Önkormányzat Polgármesterének 8322/2008. számú határozatát helybenhagyja. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. tv. 43/B.. (1) bekezdése alapján ápolási díjra jogosult a hozzátartozó, ha önmaga ellátására képtelen, állandó és tartós felügyeletre szoruló 18. életévét betölrtött tartósan beteg személy gondozását, ápolását végzi és családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, jelen esetben ,- Ft-ot. Az ápolási díj folyósításának megszüntetése a vonatkozó jogszabály alapján történt, így a fellebbezés nem megalapozott, mivel Hadháziné Molnár Laura családjában az egy főre jutó havi jövedelem a ,- Ft ,- Ft-tal meghaladja a jogszabályban meghatározott összeget. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy döntéséről a fellebbező felet határozattal értesítse ki. Tájékoztassa nevezettet, hogy a döntés ellen, jogszabálysértésre való hivatkozással a határozat közlésétől számított 30 napon belül keresettel a Hajdú-Bihar Megyei Bírósághoz fordulhat. Határidő: október 15.

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. augusztus 28-án megtartott - rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. augusztus 28-án megtartott - rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 140/2008.(VIII.28.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a Szociális Gondozási Központ Támogató Szolgálata és Közösségi Pszichiátriai Ellátása tekintetében a

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

26/2009.(II.26.)HÖ. sz. határozat

26/2009.(II.26.)HÖ. sz. határozat 26/2009.(II.26.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a Hajdúhadház Városi Önkormányzat 235.703 eft forint alapú hitelfelvétel tárgyában az ajánlattevő kiválasztásáról

Részletesebben

1./ A beruházás megvalósításához szükséges saját forrás biztosítása mellett a TEKI támogatást az alábbiak szerint igényli meg:

1./ A beruházás megvalósításához szükséges saját forrás biztosítása mellett a TEKI támogatást az alábbiak szerint igényli meg: 121/2007.(V.03.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a Hajdúhadház, Bercsényi, Dorogiás, Lehel és Sugár utcák vízgyűjtőjén csapadékvíz elvezetés megvalósításához

Részletesebben

Igényelt támogatás (bruttó bér 100%): Szükséges saját forrás (27% járulék):

Igényelt támogatás (bruttó bér 100%): Szükséges saját forrás (27% járulék): 130/2015.(VII.02.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúhadházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: 52/2010.(III.31.)HÖ sz. határozat megtárgyalta és elfogadta a polgármester tájékoztatóját a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között tett fontosabb intézkedésekről a szóbeli kiegészítéssel

Részletesebben

48/2008.(IV.24.)HÖ. sz. határozat

48/2008.(IV.24.)HÖ. sz. határozat 48/2008.(IV.24.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között tett fontosabb intézkedésekről

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: Beszámoló a 2016. évi költségvetés I. félévi

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2017. január 18-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének március 7-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének március 7-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 49/2012.(III.07.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testülete megtárgyalta a lakásfenntartási támogatás természetben való nyújtására vonatkozóan az E-on Energiaszolgáltató Kft-vel

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata 62/2016.(III.18.)HÖ. sz. határozata

Hajdúhadház Város Önkormányzata 62/2016.(III.18.)HÖ. sz. határozata Hajdúhadház Város Önkormányzata 62/2016.(III.18.)HÖ. sz. határozata Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015.(III.5.)HMCSGYIT.

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2016. június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

Kivonat a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. május 27-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. május 27-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 103/2010.(V.27.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a 2010. évi ÖNHIKI támogatás előleg igénylés lemondásáról szóló előterjesztést és úgy döntött, hogy a

Részletesebben

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VI. fejezet 2. pontja

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1./ 2009. I. félévi beszámoló megvitatása és elfogadása Előadó: Biró Ferenc polgármester

JEGYZŐKÖNYV. 1./ 2009. I. félévi beszámoló megvitatása és elfogadása Előadó: Biró Ferenc polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009 szeptember 15-én Mezőzombor Községi Önkormányzat képviselőtestületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Fercsák

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Pályázat egészségügyi alapellátást szolgáló (háziorvosi, házi

Részletesebben

Kivonat a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. szeptember 29-én megtartott - rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. szeptember 29-én megtartott - rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. szeptember 29-én megtartott - rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 193/2008.(IX.29.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség 2011. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015. (II.16.) KT. sz.

Részletesebben

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata 79/2014. (VIII.29.) számú határozata Képviselő- testülete megtárgyalta a Javaslat a 2014. évi rendkívüli Önkormányzati Támogatási Igény benyújtására elnevezésű előterjesztést és az alábbi döntést hozta:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: KOZP/4657-6/2013. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 31-i rendkívüli ülésére Tárgy: A) Eplényi temető

Részletesebben

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2015. (III. 26.) határozata:

Részletesebben

A Képviselő-testület a április 5-ei zárt ülésén az alábbi határozatokat hozta:

A Képviselő-testület a április 5-ei zárt ülésén az alábbi határozatokat hozta: A Képviselő-testület a 2011. április 5-ei zárt ülésén az alábbi okat hozta: 58/2011. (IV.5.)számú képviselő-testületi A Képviselő-testület Kecskeméti Benedekné /sz.: Búzás Erzsébet, Nagykáta, 1947.08.01.

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi módosításának jóváhagyása Szociális Gondozási

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ERKEL FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ERKEL FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ERKEL FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint a Dunavarsány Város Önkormányzat Erkel Ferenc

Részletesebben

Szám: 62/2009. (VIII. 13.) Kt. határozat Tárgy: Bankszámla hitelkeret igénybevétele

Szám: 62/2009. (VIII. 13.) Kt. határozat Tárgy: Bankszámla hitelkeret igénybevétele Szám: 62/2009. (VIII. 13.) Kt. határozat Tárgy: Bankszámla hitelkeret igénybevétele A Képviselő-testület úgy határozott, hogy a Forró és Vidéke Takarékszövetkezetnél 6.000.000.-Ft összegű bankszámla-hitelkeretet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 27-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 27-ei ülésére 219/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 27-ei ülésére Tárgy: A Pétfürdőn az Ifjúság utca út és közvilágításának kiépítése, Berhidai

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 18-i ülésén

Részletesebben

Költségek: összeg főösszeg % limit % Előkészítés: 15 215 000 6,69%

Költségek: összeg főösszeg % limit % Előkészítés: 15 215 000 6,69% Szám: 1/2010. (I. 12.) Kt. határozat Tárgy: Körzeti Iskola és Óvoda bővítési projektjének elfogadása Halmaj község Képviselő-testülete Körzeti Iskola és Óvoda bővítési és rekonstrukciós projektjére vonatkozó

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. június 17-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. június 17-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 122/2010.(VI.17.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy Hajdúhadház Mezőgazdasági múltját bemutató állandó kiállítás elhelyezésével kapcsolatos szervező

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 259/2011.(XII.22.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a megelőlegezési likvid hitel felvételre vonatkozó előterjesztést. A likviditásának biztosítása érdekében

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére Tárgy: Döntési javaslatok az Enying város önkormányzati épületeinek

Részletesebben

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III. 18.) rendelete a Nagyközség 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. (II. 15.) rendelet módosítása Egységes szerkezetben Az önkormányzat

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XIV. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2013. FEBRUÁR 12. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 6/2013. (II.12.) ÖR. a 2012. évi költségvetésről szóló 7/2012.(II.10.)

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2011. november 25-én tartandó testületi ülésére

Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2011. november 25-én tartandó testületi ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2011. november 25-én tartandó testületi ülésére Tárgy: az önkormányzatnál folyamatban lévő EU-s projektek utófinanszírozott támogatás részének

Részletesebben

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA Zalakomár Község Önkormányzatának Képviselő - testülete a Művelődési Ház alapító okiratát a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós

Részletesebben

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési

Részletesebben

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 03-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 03-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 03-ai ülésének könyvéből: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 114/2015. (IX.03.) önkormányzati számu határozata: Nádudvar

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. augusztus 01-jén megtartott rendkívüli nyilvános ülésének

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II. 24.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II. 24.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II. 24.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 5 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 223/2015. (IX.30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. szeptember 30-i ülés módosított napirendi

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2016. október 5-i ülésére! Készítette: Balya András önkormányzati referens JELENTÉS az Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére Tárgy: Lejárt határidejű határozatokról tájékoztató Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011.

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011. Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 124-4/2011. Tárgy: Emőd Város Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása Emőd Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i ülésére 6. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata 2014. évi közbeszerzési tervének módosítása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 7. számú előterjesztés a Képviselő-testület 2013.12.19.-i ülésére MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2015. (VI.29.) KT. sz.

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

301/2016. (XI. 07.) számú Képviselő-testületi Határozat

301/2016. (XI. 07.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 301/2016. (XI. 07.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VI. fejezet 2. pontja

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2013. február 22-én megtartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2013. február 22-én megtartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésén. Ikt. szám: 6-5/2013. POLGÁRMESTERI HIVATAL HAJDÚBAGOS, Nagy u. 101. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2013. február 22-én megtartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésén. TARTALOMBÓL

Részletesebben

1. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2013. január 09. napján 18,10 órai kezdettel megtartott Képviselő- testületi ülésen.

1. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2013. január 09. napján 18,10 órai kezdettel megtartott Képviselő- testületi ülésen. 1. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. január 09. napján 18,10 órai kezdettel megtartott Képviselő- testületi ülésen. Jelen vannak: Mezőfi Zoltán polgármester Dr. Katona Ernő alpolgármester Dr. Szájbely Ernő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2013. augusztus 29. napján tartandó Képviselőtestületi ülésére Tárgy: feltételes szabadkézi beszerzések indítása közbeszerzési tanácsadó kiválasztására

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. nyilvános ülésének könyvéből. 83/2009. (V. 26.) Kt. határozat egyetért azzal, hogy a 2009. május 26.-ai nyilvános ülés egyebek napirendi pontját az alábbi napirendi pontokkal egészítse ki: A 3. napirendi

Részletesebben

K I V O N A T. Ajánlattevő: dr. Mechler Márk ügyvédet (1055 Budapest, Falk Miksa u em. 2/A) Megbízási díj: ,- Ft + ÁFA = ,- Ft

K I V O N A T. Ajánlattevő: dr. Mechler Márk ügyvédet (1055 Budapest, Falk Miksa u em. 2/A) Megbízási díj: ,- Ft + ÁFA = ,- Ft 167/2014.(VII.28.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete ülésén úgy határozott, hogy a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása c. konstrukcióra

Részletesebben

Napirendi pontok: 1.) Beszámoló az önkormányzat év I. félévi költségvetésének végrehajtásáról Előadó: Novák Jenőné pénzügyi csoportvezető

Napirendi pontok: 1.) Beszámoló az önkormányzat év I. félévi költségvetésének végrehajtásáról Előadó: Novák Jenőné pénzügyi csoportvezető Vásárosfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a vásárosfalui polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. szeptember 13-án (kedden) 19,00 órakor megtartott

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

Részletesebben

A Képviselő-testület július 31-i ülésén hozott határozatai

A Képviselő-testület július 31-i ülésén hozott határozatai A Képviselő-testület 2017. július 31-i ülésén hozott határozatai 277/2017. (VII. 31.) sz. kt. határozat Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - II. számú háziorvosi körzet rendelőjének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

79/2015.(IV.30.)HÖ. sz. határozat

79/2015.(IV.30.)HÖ. sz. határozat 79/2015.(IV.30.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzatának képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló polgármesteri tájékoztatót. 80/2015.(IV.30.)HÖ.

Részletesebben

A Képviselő-testület július 28-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület július 28-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2017. július 28-i ülésének határozatai 221/2017.(VII.28.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyílt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el.

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Az Aranykapu Óvoda alapító okiratának

Részletesebben

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat 148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2016. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2016. évi költségvetés

Részletesebben

Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert új eljárás megindítására gumilapos burkolatú játszóudvar kialakítására.

Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert új eljárás megindítására gumilapos burkolatú játszóudvar kialakítására. 154/2017.(IX.06.) KT Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Árubeszerzés a Bölcsőde fejlesztés Dunaföldváron című TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00009 azonosítószámú projekt megvalósítása során

Részletesebben

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA 2013. február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Taksony Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által december 13-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által december 13-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. december 13-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből 218/2018. (XII. 13.) önkormányzati

Részletesebben

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület július 05. napján tartott rendkívüli, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület július 05. napján tartott rendkívüli, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 224/2018. (VII.05.) Kt. határozat Tárgy: 2018. július 05. napján tartott rendkívüli ülés napirendjének elfogadása Algyő Nagyközség Képviselő-testülete elfogadja Molnár Áron napirend javaslatát az alábbiak

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A augusztus 14-i rendkívüli képviselő-testületi ülés határozatai /2017.(VIII. 14.) számú határozat (6 igen egyhangú szavazattal)

A augusztus 14-i rendkívüli képviselő-testületi ülés határozatai /2017.(VIII. 14.) számú határozat (6 igen egyhangú szavazattal) 1 A 2017. augusztus 14-i rendkívüli képviselő-testületi ülés határozatai 74 84 74/2017.(VIII. 14.) számú határozat (6 igen egyhangú szavazattal) Rád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a rendkívüli

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésről szóló 3/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor Szám: /2015. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 11/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete 12/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

VÁROSI KÖNYVTÁR és JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI HÁZ

VÁROSI KÖNYVTÁR és JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI HÁZ Dunaharaszti Város Önkormányzata VÁROSI KÖNYVTÁR és JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében nyert

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT tartott ülése könyvéből 80/2014. (XII.02.) a Képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról A Képviselő-testület: a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót a

Részletesebben

Módosított határozati javaslatok a 2012. július 24-i bizottsági ülésen elhangzott javaslatok alapján

Módosított határozati javaslatok a 2012. július 24-i bizottsági ülésen elhangzott javaslatok alapján Módosított határozati javaslatok a 2012. július 24-i bizottsági ülésen elhangzott javaslatok alapján 1) ÉMOP 3.1.2/A-09-2f-2011-0003 jelű Rétság város központi településrészének funkcióbővítő település

Részletesebben

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 4-én megtartott ülése jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 4-én megtartott ülése jegyzőkönyvéből Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete Kihagyva a kihagyandókat! K I V O N A T Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 4-én megtartott ülése jegyzőkönyvéből 225/2009.

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja. 2011. szeptember 29-i ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja. 2011. szeptember 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 93/2011. (IX. 29.) önkormányzati testületi határozat kinyilvánítja azon szándékát, hogy 2012. január 1. napjától az 1. számú melléklet szerinti együttműködési megállapodást köt a Napfényes Támogató Szociális

Részletesebben