Szentlőrinc Városi Önkormányzat 122/2009.(VIII.27.) KT. Határozata. beszámoló az Önkormányzat évi I. félévi gazdálkodásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentlőrinc Városi Önkormányzat 122/2009.(VIII.27.) KT. Határozata. beszámoló az Önkormányzat 2009. évi I. félévi gazdálkodásáról"

Átírás

1 122/2009.(VIII.27.) KT. Határozata beszámoló az Önkormányzat évi I. félévi gazdálkodásáról 1. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak I. félévi teljesítéséről szóló előterjesztést és az abban foglaltakat elfogadja. Felhívja a figyelmet a fegyelmezett gazdálkodásra, az előirányzatok betartására. Felelős: Dr. Győrvári Márk - polgármester Dr. Karakán Béla - jegyző Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: december A szociális kiadások előirányzatából a közcélú munkában résztvevők személyi jellegű kiadásainak ténylegesen felmerült kiadásaira költségvetési rendelet módosítás tervezet elkészítését rendeli el. Felelős: Dr. Győrvári Márk - polgármester Dr. Karakán Béla - jegyző Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: október A villamos energia előirányzatából a gázenergia előirányzatra átcsoportosítást, költségvetési rendelet módosítás tervezet elkészítését rendeli el. Felelős: Dr. Győrvári Márk - polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: október 31.

2 123/2009.(VIII.27.) KT. Határozata Kistérségi Járóbeteg-szakellátás Fejlesztéséért Kiemelkedő Közhasznú Egyesület Alapszabálya Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testület megtárgyalta a Kistérségi Járóbeteg szakellátás Fejlesztéséért Kiemelkedően Közhasznú Egyesület Alapszabályzatát. A testület az alapszabályzatban foglaltakkal egyetért és azt elfogadja. A Képviselő-testület felkéri az ügyvezetőt, hogy az alapszabályzatban foglaltaknak megfelelően működjenek. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla - jegyző Tönkő Péter ügyvezető Határidő: augusztus 30.

3 124/2009. (VIII.27.) KT.H a t á r o z a t a Dél-dunántúli Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala által végzett ellenőrzésről a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál 1.) a. megállapítás: A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és szociális szakvizsgáról szóló 9/2000. (VIII.4.) SzCsM rendelet 15. (1) bekezdése értelmében a évi továbbképzési terv nem készült el. b. Képviselő-testület határozata a fenti probléma megoldására: A képzési tervet az új intézményvezető elkészítette. 2.) a. megállapítás: A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és szociális szakvizsgáról szóló 9/2000. (VIII.4.) SzCsM rendelet 15. (1) bekezdése értelmében a évi továbbképzési terv nem készült el. b. Képviselő-testület határozata a fenti probléma megoldására: Az engedélyt kiadó szervet értesítettük a hiányosságáról. 3.) a. megállapítás: Az átlagos esetszám kis mértékben meghaladja a jogszabály által előírt létszámot. b. Képviselő-testület határozata a fenti probléma megoldására: A vonatkozó szakmai rendelet szerint (15/1998.(IV.30.) NM rendelet 1. sz. melléklet) meghatározott szakmai létszám irányszámainak figyelembevételével, és a minimum normát betartva végzik a munkát az intézményben. Az esetszámok némi ingadozást mutatnak 4.) a. megállapítás: Kósáné Cservenka Gabriella szakvizsgát nem tett. b. Képviselő-testület határozata a fenti probléma megoldására: Kósáné Cservenka Gabriella szociális szakvizsgára jelentkezett, a jogszabályban előírt képesítést várhatóan 2010 tavaszán megszerzi. 5.) a. megállapítás Az óvodapedagógus végzettségű családgondozó szakképesítése nem megfelelő. b. Képviselő-testület határozata a fenti probléma megoldására: Az óvodapedagógus végzettségű családgondozó, a szakmai rendelet szakképesítésére vonatkozó előírása szerint gyermek-és ifjúságvédelmi tanácsadó képesítés megszerzését vállalta és jelentkezik a képzésre. A képesítési előírás alóli felmentés megadásáról az intézményvezető, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója intézkedik. 6.) a. megállapítás: A szakmai program több ponton kiegészítésre szorul. b. Képviselő-testület határozata a fenti probléma megoldására: Az intézményi szakmai program hatályos jogszabályoknak megfelelő átalakítása, kiegészítése folyamatban van. Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testületének jóváhagyását követően megküldjük az ellenőrzést végző hatóságnak. 7.) a.) megállapítás: Harmatné Dul Krisztina egyikeseténél az aktában nincs kitöltve a GYSZ adatlap. b. Képviselő-testület határozata a fenti probléma megoldására: Harmatné Dul Krisztina eseténél a GYSZ1 adatlap kitöltése megtörtént. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla - jegyző Szentivánszkiné dr. Örkényi Anna - intézményvezető Határidő: augusztus 30.

4 125/2009.(VIII.27.) KT Határozata a polgármester beszámolójának elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Győrvári Márk polgármesternek a két ülés közötti eseményekről és a végzett munkáról készült beszámolóját. A Képviselő-testület a június 25-től augusztus 27-ig terjedő időszakról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: augusztus 27.

5 126/2009.(VIII.27.) KT.Határozata a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Karakán Béla jegyzőnek a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentését. A Képviselőtestület az augusztus 27-ei ülésre készített jelentést elfogadja. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: augusztus 27.

6 127/2009.(VIII.27.) KT Határozata tájékoztató a két ülés közötti bizottsági munkákról és az átruházott hatáskörben hozott döntésekről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Külkapcsolatok Bizottságának, a Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottságnak, a Pénzügyi Bizottságnak, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottságnak, a Szociális és Egészségügyi Bizottságnak, a Jogi és Ügyrendi Bizottságnak augusztus üléseiről szóló beszámolót megtárgyalta és egyben meghallgatta az átruházott hatáskörben hozott döntésekről született határozatokat. Felelős: bizottsági elnökök Határidő: augusztus 27.

7 128/2009. (VIII.27.) KT. H a t á r o z a t a Horváth László szentlőrinci lakos kérelméről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Horváth László szentlőrinci lakos (Szentlőrinc, Kossuth Lajos u. 2.) kérelméről szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy az előterjesztésben szereplő kérelemnek helyt ad, mely szerint hozzájárul a tervezett adásvételhez, annak ingatlannyilvántartási bejegyzéséhez azzal a feltétellel, hogy az eredetileg bejegyzett földhasználati jog feltételei nem változhatnak, csakis a földhasználó személyében lehet változás. A fentiek értelmében e Képviselő-testület felhatalmazza a polgármester a szükséges intézkedés haladéktalan megtételére. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Tönkő Péter - beruházó Határidő: szeptember 30.

8 129/2009. (VIII.27.) Kt H a t á r o z a t a Számlavezető Pénzintézet közbeszerzési eljárásának előkészítéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Számlavezető Pénzintézet közbeszerzési eljárás előkészítéséről szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy október 1. napjáig előkészíti a fenti tárgykörben a közbeszerzési eljárás kiírását. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt a szükséges intézkedés haladéktalan megtételére. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: október 1..

9 130/2009. (VIII.27.) Kt H a t á r o z a t a Szentlőrinci Geotermia Zrt. beruházási kölcsön felvételéről Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testület megtárgyalta a Szentlőrinci Geotermia Zrt. projektjének finanszírozását biztosítandó Ft összegű beruházási kölcsön felvételéről szóló előterjesztést. A beruházási kölcsön felvételével a Képviselő-testület egyetért azzal, hogy az Önkormányzat magára nézve semmilyen kötelezettséget nem vállal. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy döntésének megfelelően járjon el. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Határidő: augusztus 30.

10 131/2009. (IX.30.) KT. H a t á r o z a t a a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázaton való részvételről könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztésére vonatkozóan Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázati részvételről szóló előterjesztést. A Testület úgy határozott, hogy Pécsvárad Város Önkormányzatával közösen konzorciumi együttműködés formájában pályázatot nyújt be a pécsváradi Városi Könyvtár és a szentlőrinci Művelődési Központ és Könyvtár könyvtári szolgáltatásinak összehangolt infrastrukturális fejlesztésére a TIOP 1.2.3/09/1 Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése Tudásdepó Expressz pályázat keretében. A konzorciumvezető feladatait Pécsvárad Város Önkormányzata látja el. A Testület megbízza Dr. Győrvári Márk polgármestert a pályázat beadásához szükséges feladatok elvégzésével. Határidő: október 30.

11 132/2009. (IX.30.) KT. H a t á r o z a t a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzat Ösztöndíjpályázati rendszer évi fordulójához Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez való csatlakozásról szóló előterjesztést megtárgyalta, s a szakbizottságok véleményét megismerve az alábbiak szerint határozott: 1. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete elhatározza, hogy a felsőoktatásban részt vevő, szociálisan hátrányos helyzetű hallgatók segítése céljából csatlakozni kíván az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázati rendszer évi fordulójához és kötelezettséget vállal a beérkezett pályázatokról hozott döntés on-line adatbázisban történő rögzítésére. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a csatlakozási nyilatkozatot aláírja. Határidő: szeptember A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a pályáztatással, elbírálással, szociális juttatással stb. kapcsolatos intézkedéseket az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően tegye meg. A Testület a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer helyi szabályozásáról szóló szabályzatát az előterjesztés mellékletében szereplő tartalomban elfogadja. A szabályzatban foglaltakat a évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat során kell először alkalmazni. Határidő: szeptember 30. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző 2. A Képviselő-testület felkéri a Pénzügyi Bizottságot, hogy a évi költségvetés összeállítása során az ösztöndíjalap feltöltésére Ft költségigényt vegyen figyelembe. Határidő: február 15. Felelős: Pénzügyi Bizottság elnöke

12 133/2009.(IX.30.) KT. Határozata Számlavezető pénzintézet közbeszerzési eljárásának megindítása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Számlavezető Pénzintézet közbeszerzési eljárás megindításáról szóló előterjesztést és az abban foglaltakkal egyetért. A Képviselő-testület megbízza a polgármestert és a jegyzőt, hogy a közbeszerzési eljárás lebonyolítására kössön szerződést a KÖZ P Szolgáltató Bt.-vel és egyben készítse elő a közbeszerzési eljárás megindítását. A Képviselő-testület a közbeszerzési eljárás előkészítése és lebonyolítása céljából ,- Ft + ÁFA összeget a évi általános költségvetési tartalékalapja terhére biztosít. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: október 10.

13 134/2009.(IX.30.) KT. Határozata A Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás módosított, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratátának módosításáról 1./ Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 96/2009.(VI.25.) KT. Határozata 1. pontjának A Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát elfogadta szövegrészét az alábbiak szerint módosítja: Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás hatályos alapító okiratának a) 6) pontját a Az intézmény működési köre: társult önkormányzatok közigazgatási területe szövegrészre módosítja; b) 7) pontját a Az intézmény irányító szerve: az alapító okirat mellékletében felsorolt társult önkormányzatok képviselő testülete szövegrészre módosítja; és a Székhelye: az alapító okirat mellékletében felsorolt társult önkormányzatok székhelye szövegrésszel egészíti ki; c) hatályos 8) pontjának Az intézmény fenntartói: az Alapító Okirat 1. számú mellékletében felsorolt önkormányzatok szövegrészt törli; d) 9) pontjának számozását 8) pontra módosítja, és a 9) pontját Az intézmény jogállása, feladatellátáshoz kapcsolódó funkciója szerinti besorolása: önálló jogi személy, önállóan működő és gazdálkodó, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, a társulás gesztor szerepét Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése látja el. szövegrészre módosítja; e) 10) pontjának számozását 9) pontra módosítja, és a 10) pontját Az intézmény típusa tevékenységének jellege alapján: közszolgáltató közüzem szövegrészre módosítja; f) 11) pontjának számozását 10) pontra módosítja; g) az alábbi 11) ponttal egészíti ki: Az intézmény jogszabályban meghatározott közfeladata: Szilárdhulladék kezelési közszolgáltatás h) a 12) pontját Az intézmény alaptevékenységének szakági besorolása: Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása szövegrészre módosítja; i) 13) pontjának hatályos szövegét törli, és a 13) pontban meghatározza az intézmény december 31. napjáig, valamint január 01. napjától hatályos tevékenységeit. Így a 13) pontba a Az intézmény tevékenységei: december 31. napjáig hatályos a.) alaptevékenységei: Települési hulladékok kezelése, köztisztasági tevékenység Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása Műszaki elemzés és tesztelés Máshova nem sorolt gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás A költségvetési szervek által végzett egyéb kiegészítő tevékenységek b.) kiegészítő tevékenységei: Máshova nem sorolt gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás A költségvetési szervek által végzett egyéb kiegészítő tevékenységek

14 2010. január 1. napjától hatályos a.) alaptevékenységei: Települési hulladék kezelése, ártalmatlanítása Települési hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása Egyéb nem veszélyes hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása Települési hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása Egyéb nem veszélyes hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása Egészségügyi és más fertőzésveszélyes hulladék begyűjtése, szállítása, átrakása Egyéb veszélyes hulladék begyűjtése, szállítása, átrakása Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése Egyéb, műszaki vizsgálat, elemzés M. n. s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység Egyéb kiegészítő gazdasági tevékenység M. n. s. egyéb kiegészítő szolgáltatások b.) kiegészítő tevékenységei: M. n. s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység Egyéb kiegészítő gazdasági tevékenység M. n. s. egyéb kiegészítő szolgáltatások szövegrész lép; 2./ Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az 1./ pontban megjelölt módosításokon túl a Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás a) alapító okiratát az alábbi 14) ponttal egészíti ki: 14.) Vállalkozási tevékenysége: A társulás vállalkozási tevékenységet nem folytat. b) alapító okiratát az alábbi 15) ponttal egészíti ki: 15.) Az intézmény foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszony: Közalkalmazotti jogviszony a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény szerint. 3./ Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás egységes szerkezetbe foglalt és az előterjesztés 1. számú mellékletét képező Alapító Okiratát elfogadja. 4./ A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás egységes szerkezetbe foglalt és az előterjesztés 1. számú mellékletét képező Alapító Okiratának aláírására. Tőnkő Péter beruházó Határidő: szeptember 30.

15 135/2009.(IX.30.) KT. Határozata Behajthatatlannak minősülő követelésekről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztésben foglaltakat megismerte és ennek megfelelően az alábbi döntést hozta: 1. / A évben a behajthatatlannak minősülő adó tartozásokat a követelés állományból ki kell vezetni, amelynek összege: Ft 2. / Az adóbevételek beszedése érdekében minden törvényi lehetőséget fel kell használni. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt és a pénzügyi osztályvezetőt, hogy fenti döntésének figyelembe vételével járjon el. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: december 31.

16 136/2009.(IX.30.) KT. Határozata beszámoló a Szociális Szolgáltató Központ kistérségi szakfeladat évi I. félévi költségvetésének végrehajtásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekjóléti szolgáltatás és családsegítés, valamint a házi segítségnyújtás és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás feladatai évi I. félévi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: október 1.

17 137/2009.(IX.30.) KT. Határozata tájékoztató a SZONEK szentlőrinci intézményegységeinek évi I. félévi gazdálkodásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a SZONEK szentlőrinci intézményegységeinek évi I. félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót tudomásul vette. Határidő: szeptember 30.

18 138/2009.(IX.30.) KT. Határozata a polgármester beszámolójának elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Győrvári Márk polgármesternek a két ülés közötti eseményekről és a végzett munkáról készült beszámolóját. A Képviselő-testület az augusztus 27-től szeptember 30-ig terjedő időszakról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: szeptember 30.

19 139/2009.(IX.30.) KT. Határozata a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Karakán Béla jegyzőnek a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentését. A Képviselőtestület a szeptember 30-ai ülésre készített jelentést elfogadja. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: szeptember 30.

20 140/2009.(IX.30.) KT. Határozata tájékoztató a két ülés közötti bizottsági munkákról és az átruházott hatáskörben hozott döntésekről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottságnak, a Pénzügyi Bizottságnak, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottságnak, a Szociális és Egészségügyi Bizottságnak, a Jogi és Ügyrendi Bizottságnak szeptemberi üléseiről szóló tájékoztatót megtárgyalta és egyben meghallgatta az átruházott hatáskörben hozott döntésekről született határozatokat. Felelős: bizottsági elnökök Határidő: szeptember 30.

21 141/2009.(IX.30.) KT. Határozata szilárd hulladékszállítás közbeszerzési eljárásának megindításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Szentlőrinc város szilárd hulladékszállítása közbeszerzési eljárás megindításáról szóló előterjesztést megtárgyalta és megbízza a polgármestert és a jegyzőt, hogy a közbeszerzési eljárás lebonyolítására kössön szerződést a Biokom Kft-vel és egyben készítse elő a közbeszerzési eljárás megindítását. A Képviselő-testület ,- Ft-ot a évi általános költségvetési tartalékalapja terhére biztosít az eljárás költségeire. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: október 10.

22 142/2009.(IX.30.) KT. Határozata Szentlőrinc Városi Önkormányzat évi közbeszerzési tervének 1. sz. módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a évi közbeszerzési tervének 1. sz. módosításáról szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy az abban foglaltak szerint módosítja az önkormányzat 40/2009.(III.26.) KT. Határozattal elfogadott évi közbeszerzési tervét. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a közbeszerzési tervben foglalt beruházások megvalósulását fokozottan kísérje figyelemmel. Dr. Karakán Béla - jegyző Kungl Mária - osztályvezető Tönkő Péter beruházó Határidő: december 31.

23 143/2009.(IX.30.) KT. Határozata Az Országos Mentőszolgálattal kötendő kötelezettségvállalásról a TIOP projektjén belül Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testület megtárgyalta az Országos Mentőszolgálattal (továbbiakban OMSZ) kötendő kötelezettségvállalást közérdekű célra a TIOP projektjén belül c. előterjesztését és az alábbiak szerint határozott: - Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a kötelezettségvállalásban leírtakat elfogadja. - Szentlőrinc Városi Önkormányzat a Magyar Állam javára tulajdonjogot az Országos Mentőszolgálat javára vagyonkezelői jogot biztosít, az 1/1 tulajdonában lévő, Szentlőrinc belterület (Eszterházy utca) 152/58. hrsz-ú 1086 m 2 ingatlan vonatkozásában. A Képviselő-testület megbízza a polgármestert és a jegyzőt a kötelezettségvállalás aláírására. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: október 30.

24 144/2009.(IX.30.) KT. Határozata Támogatási Megállapodás kötése a Nostracement Kft-vel Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testület megtárgyalta a Nostracement Kft-vel kötendő Támogatási Megállapodás tervezetét és egyetért, továbbá örömét fejezi ki a Kft. által a szentlőrinci rendezvényekre és programokra nyújtandó ,- Ft összegű támogatással. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Győrvári Márk polgármestert a Támogatási Megállapodás aláírására. Határidő: október 10.

25 145/2009.(IX.30.) KT. Határozata fellebbezés elutasításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Szép Mária Szentlőrinc- Tarcsapusztai alatti lakos törvényes határidőn belül átmeneti segély tárgyában benyújtott fellebbezését. Nevezett kérelmében előadta, hogy a Szociális és Egészségügyi Bizottság /2009. számú Határozatának felülvizsgálatát kéri. A benyújtott iratok alapján megállapítható, hogy Szép Mária esetében a háztartás havi egy főre jutó jövedelme ,- Ft. Az egyes szociális ellátásokról szóló 11/2007.(VI.29.) KT. Rendelet 18. (4) bek. értelmében az átmeneti segély esetén az ellátás megállapításánál figyelembe vehető egy főre számított havi családi jövedelemhatár gyermekét egyedül nevelő esetében a nyugdíjminimum 200 %-át, azaz ,- Ft-ot nem érheti el. A kérelmező ennek a feltételnek megfelel, viszont a Bizottság úgy ítélte meg, hogy nem került a létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe. A Képviselő-testület a felülvizsgálat során egyetért a Szociális és Egészségügyi Bizottság I. fokon született határozatával, azt megalapozottnak tartja és a fellebbezést elutasítja. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a döntésnek megfelelően gondoskodjon a határozat elkészítéséről, és arról haladéktalanul értesítse a kérelmezőt. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: október 10.

26 146/2009.(X.29.) KT. Határozata tájékoztató a lakossági távhőszolgáltatás hődíjának és melegvíz díjának csökkenéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi a Szentlőrinci Közüzemi Közhasznú Nonprofit Kft. tájékoztatását, mely szerint a lakossági távhőszolgáltatás hődíja 4451,50 Ft/GJ-ról 3784,- Ft/GJ-ra, valamint melegvíz díja 1263 Ft/m3-ről 1074 Ft/m3- re csökken október 1-jétől. Faulháber Imre ügyvezető Határidő: azonnal

27 147/2009.(X.29.) KT. Határozata Beszámoló Szentlőrinc Városi Önkormányzat évi I.-IX. havi gazdálkodásának alakulásáról 1. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak három negyedévi teljesítéséről szóló előterjesztést és az abban foglaltakat elfogadja. Felhívja a figyelmet a fegyelmezett gazdálkodásra, az előirányzatok betartására. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: 2009.december A szociális kiadások előirányzatából a közcélú munkában résztvevők személyi jellegű kiadásainak ténylegesen felmerült kiadásaira költségvetési rendelet módosítás tervezet elkészítését rendeli el. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: november A villamos energia előirányzatából a gázenergia előirányzatra átcsoportosítást, költségvetési rendelet módosítás tervezet elkészítését rendeli el. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: november 30.

28 148/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a Szentlőrinc Városi Önkormányzat évi belső ellenőrzési munkatervéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Szentlőrinc Városi Önkormányzat évi belső ellenőrzési munkatervéről szóló előterjesztést. A testület a belső ellenőrzési tervről készített előterjesztést elfogadja. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy döntéséről értesítse a kistérségi belső ellenőrt. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Gregorics Tímea - kistérségi belső ellenőr Határidő: november 05.

29 149/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a A Közüzemi Közhasznú Nonprofit Kft. kezelésében álló lakóingatlanok állapotfenntartási, felújítási munkálataira vonatkozó évi költségbecslése Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Közüzemi Közhasznú Nonprofit Kft. kezelésében álló lakóingatlanok állapotfenntartási, felújítási munkálataira vonatkozó évi költségbecslését. A testület a évre vonatkozó költségbecslést megfelelőnek és elfogadhatónak tartja. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy döntéséről értesítse a Közüzemi Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. Faulháber Imre - ügyvezető Határidő: december 31.

30 150/2009.(X. 29.) KT. H a t á r o z a t a adóamnesztia felajánlásának lehetősége a szentlőrinci lakosok részére Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az adóamnesztia c. előterjesztést és az alábbiak szerint határozott: Szentlőrinc Városi Önkormányzat Jegyzője, mint a helyi adóhatóság hívja fel az érintett adózói kör figyelmét az Adózás rendjéről szóló tv ára ((2003.évi XCII. törvény ), a Helyi adókról szóló törvényre (1990. évi C törvény) és Szentlőrinc Város Önkormányzat többször módosított 21/2001.(XI.29.)Kt rendeletére és Szentlőrinc Város Önkormányzat 150/2009. (X.29.) Kt Határozatára. A fenti jogszabályok figyelembe vétele mellett, a helyi adóhatósága lehetőséget kíván biztosítani bejelentkezési, bevallási kötelezettségek bírság mentes pótlására - azon adóalanyok számára, akik adóalanyiságukat ezideig nem jelezték és/vagy bevallást nem nyújtottak be. Az elmulasztott adózási kötelezettségek teljesítésére nyitva álló határidő: október 30. napjától november 30. napjáig terjed. A november 30. napja után érkezett bevallások, bejelentések az Art. Szabályai szerint kerülnek elbírálásra. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a fenti döntéséről értesítse a lakosságot, a helyben szokásos módon. Felelős. Dr. Karakán Béla jegyző Kungl Mária osztályvezető Határidő: november 30.

31 151/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a a polgármester beszámolójának elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Győrvári Márk polgármesternek a két ülés közötti eseményekről és a végzett munkáról készült beszámolóját. A Képviselő-testület a szeptember 30-tól október 29-ig terjedő időszakról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: október 29.

32 152/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés elfogadásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Karakán Béla jegyzőnek a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentését. A Képviselőtestület az október 29-ei ülésre készített jelentést elfogadja. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: október 29.

33 153/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a tájékoztató a két ülés közötti bizottsági munkákról és az átruházott hatáskörben hozott döntésekről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Pénzügyi Bizottságnak, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottságnak, a Szociális és Egészségügyi Bizottságnak, a Jogi és Ügyrendi Bizottságnak augusztus üléseiről szóló beszámolót megtárgyalta és egyben meghallgatta az átruházott hatáskörben hozott döntésekről született határozatokat. Felelős: bizottsági elnökök Határidő: október 29.

34 154/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a Együttműködési Megállapodás a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesülettel Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta és utólagosan jóváhagyja a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesülettel kötött Együttműködési Megállapodást. Határidő: azonnal

35 155/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a a hulladékszállítási közszolgáltatás közbeszerzési eljárásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a hulladékszállítási közszolgáltatás közbeszerzési eljárásáról szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy az előterjesztésben szereplő kérelemnek helyt ad, és az előterjesztésben szereplő Mihálovics Gábor hivatalos közbeszerzési tanácsadót megbízza az eljárás lefolytatására 200ezer Ft+ÁFA azaz összesen ,- Ft díjazásért. Ennek megfelelően a Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a szükséges intézkedések haladéktalan megtételére. Ezen határozattal a Képviselő-testület 141/2009.(IX.30.) KT. Határozatát hatályon kívül helyezi. Tőnkő Péter beruházó Határidő: december 30.

36 156/2009. (X.29.) KT. H a t á r o z a t a a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására kiírt előminősítő pályázaton való részvétel Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy részt kíván venni a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által kiírt, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására kiírt előminősítő pályázaton. A Képviselő-testület megbízza dr. Győrvári Márk polgármestert és Szentivánszkiné dr. Örkényi Anna intézményvezetőt az előminősítő pályázat beadásával kapcsolatos intézkedésekkel. Szentivánszkiné dr. Örkényi Anna intézményvezető Határidő: november 6.

37 157/2009. (XI.17.) KT. H a t á r o z a t a zárt ülés elrendeléséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete figyelemmel az Önkormányzat Képviselő-testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2007.(IV.12.) Rendelet 21. (2) bek. b) pontjára zárt ülésen tárgyalja az alábbi napirendeket: 1. Előterjesztés az Önkormányzat és a Pécsi Vízmű között fennálló szerződéses jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről Előterjesztő: dr. Győrvári Márk polgármester 2. Előterjesztés a Sziget-Víz Kft-vel kötendő Üzemeltetési szerződés módosításáról Előterjesztő: dr. Győrvári Márk polgármester 3. Előterjesztés a Sziget-Víz Kft-be történő önkormányzati vagyon apportálásáról Előterjesztő: dr. Győrvári Márk polgármester Határidő: azonnal

38 158/2009. (XI.17.) KT. H a t á r o z a t a az Önkormányzat és a Pécsi Vízmű Zrt. között fennálló szerződéses jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a évek folyamán az önkormányzat és a Pécsi Vízmű Zrt. között fennálló megállapodásokat a Zrtvel előzetesen egyeztetve - közös megegyezéssel felbontja. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Győrvári Márk polgármestert és dr. Karakán Béla jegyzőt a szükséges intézkedések megtételére. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: azonnal

39 159/2009. (XI.17.) KT. H a t á r o z a t a Sziget-Víz Kft-vel kötendő Üzemeltetési szerződés módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az évben a Sziget- Víz Kft-vel kötött Üzemeltetési szerződés módosításának tervezetét és úgy határozott, hogy az abban foglaltakat az alábbi módosításokkal elfogadja: A VII. fejezet 2.) pontjának utolsó mondata az alábbira változik: Az évenkénti díjemelés mértéke a KSH által közölt inflációs rátát, csak az önkormányzat által elfogadott indoklás esetén haladhatja meg. A VIII. fejezet harmadik bekezdése az alábbira változik: Felek megállapodnak abban, hogy az éves eszközhasználati díj minimum mértéke a Szentlőrinc város ivóvíz- és szennyvíz szolgáltatás árbevételének 12. %-a. A Testület felhatalmazza dr. Győrvári Márk polgármester a fentiek szerint módosított szerződés megkötésére. Határidő: azonnal

40 160/2009. (XI.17.) KT. H a t á r o z a t a a Sziget-Víz Kft-be történő önkormányzati vagyon apportálásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete figyelemmel a Sziget-Víz Kft. (Szigetvár, Gyár u. 1.) taggyűlésének döntésére a Szentlőrinc hrsz-ú ingatlan 1666/ ed tulajdoni hányadát, amelyet az Önkormányzat a Magyar Köztársaság Belügyminiszterének a 301-b-580/3/1994. sz. jogerős határozata alapján szerzett meg, taggyűlésen kívüli határozatával beapportálja a Sziget-Víz Kft-be. Az ingatlan forgalmi értéke bruttó módon számolva ,- Ft, mely összegből az Önkormányzatot 1666/ ed tulajdoni hányad illeti meg. Ennek megfelelően az Önkormányzat által beapportált vagyon értéke, figyelemmel a Gt. 13. (1) bek-re, a rel való oszthatóságra tekintettel ,- Ft, mely összeg a évi IV. törvény egyéb előírásainak is megfelelően került kialakításra. A forgalmi érték meghatározására a társasági törvény 13. -a alapján került sor, melyet a tagok maguk állapítottak meg azzal, hogy a 13. (4) bek-ben foglalt helytállási kötelezettségre vonatkozó törvényi előírásokat ismerik. Miután a tagok a forgalmi értéket maguk határozták meg, ezen meghatározásnál figyelemmel voltak a felülépítmények állagállapotára, azok elhasználódása fokára (amortizáció), továbbá arra, hogy a felülépítmények és technológia más célra nem használható. Az ingatlan (földrészlet) és a felülépítmények (üzemi épület, tározó, technológia) korlátozottan forgalomképesek, egy célra rendeltek (Gt. 13. ). Az önkormányzat az ingatlanhányad tulajdonjogát a Sziget-Víz Kft-re ruházza át, melynek alapján a tulajdonjog az ingatlan-nyilvántartásba apport jogcímén bejegyezhető. Határidő: Sziget-Víz Kft. taggyűléséhez igazodóan értelemszerű

41 161/2009. (XI.17.) KT. H a t á r o z a t a szándéknyilatkozat a Délnyugat Baranya Megyei Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásban való részvételről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete szándékát fejezi ki, hogy a Délnyugat Baranya Megyei Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásban részt kíván venni. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az ehhez szükséges előkészítő tárgyalások lefolytatására és a megállapodás előkészítésére. A Testület kéri a polgármestert, hogy a decemberi ülésre készítsen részletes előterjesztést. Határidő: december 17..

42 162/2009. (XI.17.) KT. H a t á r o z a t a a Polgármesteri Hivatal gépjármű állományának cseréje Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Szentlőrinc Város Polgármesteri Hivatal gépjármű állományának cseréjéről szóló előterjesztést az alábbiak szerint döntött: Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete egy új Skoda Octavia 1,4 TSI típusú gépjárművet kíván vásárolni Ft értékben. A vételár összeg teljesítése az alábbi módon történik: - Beszámításra kerül az Önkormányzat tulajdonában lévő évjáratú IRH 075 forgalmi rendszámú Skoda Octavia személygépkocsi és ugyancsak az Önkormányzat tulajdonában lévő évjáratú, LX I.3 as típusú, 1289 cm3, HTS 075 forgalmi rendszámú Skoda Felicia személygépkocsi. Mindezek együttes eladási ára: ,-Ft Ft-ot a Képviselő-testület a évi általános tartalék terhére biztosít Ft-ot pedig 60 havi részletben fizet meg. A Képviselő-testület teljes jogkörrel felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy fentiek értelmében járjon el. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: december 31.

43 163/2009.(XI. 24.) KT. H a t á r o z a t a Az Önkormányzat évi koncepciójáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta az Önkormányzat évi költségvetési koncepciójáról és ütemtervéről szóló előterjesztést és a következőről döntött: A Képviselő-testület úgy határozott, hogy a évi költségvetési rendelet az előterjesztésben megfogalmazott koncepcionális alapelvek, célkitűzések figyelembe vételével, illetve a központi költségvetésben meghatározott irányvonal szerint kerüljön kidolgozásra. A koncepcióban prognosztizált költségvetési hiány csökkentése érdekében a tervezés időszakáig el kell végezni az intézményi struktúra, az önkormányzati feladatellátás, az önként vállalt önkormányzati feladatok felülvizsgálatát. A Képviselő-testület felkéri a pénzügyi osztályvezetőt és a pénzügyi bizottság elnökét, hogy a koncepcióban megfogalmazott elvek és ütemterv alapján készítse el a évi költségvetési rendelet tervezetét. Dr. Karakán Béla jegyző Dr. Gyetván Ferenc pénzügyi bizottság elnöke Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: november 24., illetve az ütemterv szerint

44 164/2009. (XI.24.) KT. Határozata pályázat kiírása körzeti védőnői álláshely betöltésére Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés megtárgyalása után úgy határozott, hogy körzeti védőnői státusz betöltésére pályázatot ír ki az alábbiak szerint: Pályázatot hirdető megnevezése: Szentlőrinc Város Önkormányzata 7940 Szentlőrinc, Templom tér 8. Munkakör megnevezése: körzeti védőnő Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő Munkavégzés helye: Szentlőrinc, Pécsi u. 10/B. Pályázati feltételek: szakirányú felsőfokú végzettség büntetlen előélet részletes önéletrajz 30 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány képesítési okiratok másolata Juttatás: Kjt. szerint Határidő: a megjelenéstől számított 30 nap Elbírálási határidő: a leadási határidőt követő legközelebbi Képviselő-testületi ülés Az állás betöltésének időpontja: elbírálást követően azonnal Pályázatok benyújtása: zárt borítékban Pályázat megjelöléssel a Polgármesteri Hivatal címére (7940 Szentlőrinc, Templom tér 8.) A Képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt és az osztályvezetőt, hogy döntésének megfelelően járjon el és gondoskodjon a pályázat kiírásáról. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Dr. Hevesi Éva - osztályvezető Határidő: december 31.

45 165/2009.(XI.24.) KT. Határozata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázaton való részvételről egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramokra vonatkozóan Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázati részvételről szóló előterjesztést. A Testület úgy határozott, hogy pályázatot nyújt be a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok című pályázati felhívásra. A Testület megbízza Dr. Győrvári Márk polgármestert a pályázat beadásához szükséges feladatok elvégzésével. Határidő: január 08.

46 166/2009.(XI.24.) KT Határozata tájékoztató a két ülés közötti bizottsági munkákról és az átruházott hatáskörben hozott döntésekről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a mellette működő Külkapcsolatok Bizottság, Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság, Pénzügyi Bizottság, Oktatási, Kulturális és Sportbizottság, Szociális és Egészségügyi Bizottság, a Jogi és Ügyrendi Bizottság novemberi üléseiről szóló beszámolót megtárgyalta és egyben meghallgatta az átruházott hatáskörben hozott döntésekről született határozatokat. Felelős: bizottsági elnökök Határidő: november 24.

47 167/2009.(XI.24.) KT Határozata Délnyugat Baranya Megyei Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásban való részvétel Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Baranya Megyei Ivóvízminőségjavító Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodását és mellékleteit minősített többséggel jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a Társulási Megállapodás aláírására és a Társulási Tanácsban történő képviselet ellátására. A Társulás működéséhez szükséges forrást a képviselő-testület a Támogatási Megállapodásban foglaltak szerint lakosságarányosan biztosítja, és felhatalmazza a polgármestert az ehhez szükséges megállapodás aláírására. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a Társulás javára szóló az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára vonatkozó azonnali beszedési megbízás aláírására, arra az esetre, ha az önkormányzat a Társulási Tanács elnökének írásbeli értesítésében foglalt határidőre az esedékes befizetési kötelezettséget elmulasztja. Felelős: dr. Győrvári Márk polgármester Határidő: november 20.

48 168/2009.(XI.24.) KT Határozata Délnyugat Baranya Megyei Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásban való részvétel tagdíjáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete vállalja, hogy a Délnyugat Baranya Megyei Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásban való részvétel tagdíjaként 100 Ft/lakos hozzájárulást, azaz ,- Ft fizet a Társulás részére. A Képviselő-testület az előbbi összeget a évi általános költségvetési tartalékalapja terhére biztosítja. A Testület megbízza dr. Győrvári Márk polgármestert és dr. Karakán Béla jegyzőt, hogy gondoskodjanak az összeg átutalásáról. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: december 31.

49 169/2009.(XI.24.) KT Határozata TRFC/DD/t/ /2005 számon Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ kialakítása a Polgármesteri Hivatal áthelyezése című pályázat tartalmi elmének módosító kérelméről Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete évben pályázatot nyújtott be a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségre, TRFC/DD/t/ /2005 számon Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ kialakítása a Polgármesteri Hivatal áthelyezése címen. A Képviselő-testület a pályázati projekt támogatási szerződés módosítását kezdeményezi, mert a támogatási szerződés megkötése óta a pályázat megvalósítási helyének címe az érintett utca átnevezése okán 7940 Szentlőrinc, Madách I. u. 8. számról 7940 Szentlőrinc, Templom tér 8. számra változott. Tekintettel arra, hogy a pályázati projekt egyik célja a Polgármesteri Hivatal új épületbe való áthelyezése volt, így a Hivatal átköltözésével a felújított épületbe annak címe is módosult 7940 Szentlőrinc, Munkácsy M. utca 1. számról 7940 Szentlőrinc, Templom tér 8. számra. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármester, hogy az említett változás átvezetésének kérelméről a legrövidebb időn belül gondoskodjon. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Kerner -Hegyi Judit területfejlesztési szakreferens Határidő: november 30.

50 170/2009. (XI.24.) KT. H a t á r o z a t a a Polgármesteri Hivatal gépjárműveinek cseréjéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Szentlőrinc Város Polgármesteri Hivatal gépjármű állományának cseréjéről szóló előterjesztést az alábbiak szerint döntött: Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete egy új Skoda Octavia 1,4 TSI típusú gépjárművet kíván vásárolni Ft értékben. A vételár összeg teljesítése az alábbi módon történik: - Beszámításra kerül az Önkormányzat tulajdonában lévő évjáratú IRH 075 forgalmi rendszámú Skoda Octavia személygépkocsi és ugyancsak az Önkormányzat tulajdonában lévő évjáratú, LX I.3 as típusú, 1289 cm3, HTS 075 forgalmi rendszámú Skoda Felicia személygépkocsi. Mindezek együttes eladási ára: ,-Ft. A Képviselő-testület egy éves futamidőre hitelt kíván felvenni a vételár-különbözet teljes összegére, azaz Ft-ra a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezettől. A Képviselő-testület teljes jogkörrel felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy fentiek értelmében járjon el. Jelen határozattal a Képviselő-testület e tárgyban hozott, 161/2009.(XI.17.) KT. Határozata hatályát veszti. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: értelemszerűen

51 171/2009. (XI.24.) KT. H a t á r o z a t a zárt ülés elrendeléséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete figyelemmel az Önkormányzat Képviselő-testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2007.(IV.12.) Rendelet 21. (2) bekezdésére zárt ülésen tárgyalja az alábbi napirendet: Fellebbezés elbírálásáról Előterjesztő: dr. Győrvári Márk polgármester Határidő: azonnal

52 172/2009. (XI.24.) KT. H a t á r o z a t a fellebbezés elutasításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Kolompár Gyöngyi Szentlőrinc, Munkácsy M. u. 9. sz. alatti lakos törvényes határidőn belül átmeneti segély tárgyában benyújtott fellebbezését. Nevezett kérelmében előadta, hogy a Szociális és Egészségügyi Bizottság 3999/2009. számú Határozatának felülvizsgálatát kéri. Az egyes szociális ellátásokról szóló 11/2007.(VI.29.) KT. Rendelet 9. (1) bek. értelmében a Polgármesteri Hivatal ügyintézője az átmeneti segély. támogatására irányuló kérelem elbírálásához környezettanulmány készít. A Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának munkatársai többszöri időpont egyeztetés ellenére sem tudták a kérelmező helyzetéről a környezettanulmányt felvenni, az erről szóló feljegyzést megküldték a Hivatalnak. A Bizottság úgy ítélte meg, hogy a kérelem elbírálásához nem rendelkezik elegendő információval, így a kérelmet elutasította. Kolompár Gyöngyi fellebbezésében előadta, hogy a Szolgálat munkatársai nem is keresték őt. A Képviselő-testület a felülvizsgálat során egyetértett a Szociális és Egészségügyi Bizottság I. fokon született határozatával, azt megalapozottnak tartotta és a fellebbezést elutasítja. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a döntésnek megfelelően gondoskodjon a határozat elkészítéséről, és arról haladéktalanul értesítse a kérelmezőt. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: december 10.

53 173/2009. (XII.17.) KT. H a t á r o z a t a a 129/2009.(VIII.27.) KT. Határozat, valamint a 133/2009.(IX.30.) KT. Határozat hatályon kívül helyezéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hatályon kívül helyezi a számlavezető pénzintézet közbeszerzési eljárásának előkészítéséről szóló 129/2009.(VIII.27.) KT. Határozatot, valamint a számlavezető pénzintézet közbeszerzési eljárásának megindításáról szóló 133/2009.(IX.30) KT. Határozatot. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: azonnal, illetve december 17.

54 174/2009. (XII.17.) KT. H a t á r o z a t a a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezettel kötött Pénzforgalmi Bankszámlaszerződés meghosszabbításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a október 1. napján kelt levelében felmondta a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezettel kötött február 9-én kelt Pénzforgalmi Bankszámlaszerződést, a szerződés 18. pontja értelmében (a felmondás közlésétől számított 90. napon). A Képviselő-testület a folyószámla vezetése, valamint folyószámla- és beruházási hitel nyújtására vonatkozó banki szolgáltatás tárgyában a közbeszerzési eljárás kiírását januárjában kívánja megindítani. A fentiek figyelembe vétele mellett a Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a Pénzintézettel a Bankszámlaszerződést hosszabbítsa meg, a közbeszerzési eljárás eredményes befejezéséig. Határidő: azonnal, illetve december 18.

55 175/2009. (XII.17.) KT. H a t á r o z a t a beruházási hitel felvételéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a beruházási hitel felvételéről szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy a felhalmozási egyensúly megtartása érdekében az Önkormányzat ,- Ft összegű beruházási hitelt kíván felvenni a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezettől. A Testület megbízza dr. Győrvári Márk polgármestert a hitelfelvételhez szükséges intézkedések megtételére. Határidő: december 18.

56 176/2009. (XII.17.) KT. H a t á r o z a t a Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének közmeghallgatás időpontjának és témájának meghatározásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 13. -a értelmében közmeghallgatást tart, január 14-én az alábbi témakörben: Geotermális energia hasznosítása a szentlőrinci távfűtésben A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a közmeghallgatás időpontjáról és témájáról értesítse a lakosságot a helyben szokásos módon. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: január 14.

57 177/2009. (XII.17.) KT. H a t á r o z a t a a évi munka- és ütemtervről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a évi munka és ütemtervét. A Képviselő-testület úgy határozott, hogy az előterjesztésben foglaltakat elfogadja és a munka- és ütemtervnek megfelelően alakítja ki munkáját. Felelős: dr. Győrvári Márk polgármester dr. Karakán Béla - jegyző Határidő: június 30. és december 31.

58 178/2009. (XII.17.) KT. H a t á r o z a t a Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Szentlőrinci Közüzemi Közhasznú Nonprofit Kft. Alapító Okiratának módosítása Szentlőrinc Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja a Baranya Megyei Főügyészség felszólalását és jelzését, mely szerint a Szentlőrinci Közüzemi Közhasznú Nonprofit Kft. közhasznú működésének törvényességi vizsgálata során, törvénysértő gyakorlatokat és mulasztásokat tárt fel. Ennek megfelelően az alapító, Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete a T.N.1790/2009/1-I.számú ügyészi felszólalásnak és jelzésnek helyt ad és ennek megfelelően módosítani kívánja a mellékletben kiküldött anyag szerint - a Szentlőrinci Közüzemi Nonprofit Kft. Alapító okiratát. A Képviselő-testület a módosító indítványokat figyelembe véve az Alapító Okiratot módosítja, azt egységes szerkezetbe foglaltan is megtárgyalta és elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármester, hogy döntéséről értesítse a társaság ügyvezetőjét. Felelős: dr. Győrvári Márk polgármester Faulháber Imre - ügyvezető Határidő: január 17.

KACSÓTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2012. évi munka- és ütemterve

KACSÓTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2012. évi munka- és ütemterve KACSÓTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. évi munka- és ütemterve FEBRUÁR Előterjesztés Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2012.(..) KT Rendelete a 2012. évi költségvetéséről előterjesztő:

Részletesebben

Javaslat óvodavezető beosztás ellátására szóló megbízás pályázati kiírására

Javaslat óvodavezető beosztás ellátására szóló megbízás pályázati kiírására 1 PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-184/2018. Megtárgyalás

Részletesebben

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének május 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének május 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 99/2015.(V.22.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az előterjesztést megtárgyalta, és úgy határozott, hogy az előterjesztés mellékletét képező Hajdúhadház Város Integrált

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: K i v o n a t Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 58 /2018. (VI.13. ) Ök. sz. határozata: Nádudvar

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata 2. sz. melléklet a 114/2009. (VIII. 27.) sz. KT. határozathoz. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata /egységes szerkezetben / Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 23-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Erzsébet Kórház- rendelőintézet igazgatói állására beérkezett pályázat elbírálása Előadó

Részletesebben

Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására

Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Hatósági

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat fenntartásában

Részletesebben

.../2009. (V.15.) Kgy. határozat 1. sz. melléklete Alapító okirat módosítás A helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló évi

.../2009. (V.15.) Kgy. határozat 1. sz. melléklete Alapító okirat módosítás A helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló évi Ruzsa Község Polgármesterétől 6786 Ruzsa, Alkotmány tér 2. Tel.: 62/585-511, Fax.: 585-519 37-7/2009. Tárgy: Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Alapító Okirat módosítása, egységes szerkezetbe

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Városi Óvoda intézményvezetői álláshelyére pályázat kiírása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. május 29. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság magasabb vezetői álláshelyére

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

Tárgy: Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Alapító Okiratának módosítása

Tárgy: Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Alapító Okiratának módosítása Ásotthalom Község Önkormányzata Polgármesterétő l 10/2009 Témafelelős: Gábor Valéria Ikt: 1004/2009 Véleményező bizottság: PTB, TVMB Tárgy: Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás Alapító Okiratának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet magasabb vezetői

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének december havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének december havi ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 02. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére A rendszerfüggő víziközműelemek bérleti díjának megállapítására Tiszamenti-regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, mint víziközmű szolgáltatóval 2013. október 31-én aláírt bérleti-üzemeltetési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. október 27-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság magasabb vezetői

Részletesebben

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA 2013. február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Taksony Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita megbízott jegyző A Képviselőtestület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 20-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 20-ai ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. szeptember 20-ai ülésére Iktató szám: 157/2018. Tárgy: A Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központ intézményvezetői

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Témafelelős: Farkasné Kiri Klára Iktatószám: 1477- /2011 Véleményező Bizottság: SZOKB Tárgy: Pályázat kiírása a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár

Részletesebben

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 226/2011. (X. 26.) Kt. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. október 26-ai ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést készítette: Pappné Molnár Afrodité Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek:.napirendi pont E - 26. Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 27-i -i testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 27-i -i testületi ülésére Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 27-i -i testületi ülésére Tárgy: 2015. évi munkaterv Mágocs Város Önkormányzatának Szervezeti és

Részletesebben

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 348/2009. (IX.25.) K.t. sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA Zalakomár Község Önkormányzatának Képviselő - testülete a Művelődési Ház alapító okiratát a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Hesz Ildikó előterjeszti: Dr. Varga Tibor

Részletesebben

H a t á r o z a t k i v o n a t. Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 15-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

H a t á r o z a t k i v o n a t. Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 15-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 15-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 4/2011. (II.15.) számú Képviselő-testületi határozata:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. november 29-i ülésére Tárgy: A Városi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetői állás pályázat kiírása Előadó Kasper Ágota

Részletesebben

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat - 1 - DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL Alapító okirat Dunasziget Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. A képviselő-testület decemberi ülésein az alábbi fontosabb döntések születtek:

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. A képviselő-testület decemberi ülésein az alábbi fontosabb döntések születtek: ÖNKORMÁNYZATI HÍREK A képviselő-testület decemberi ülésein az alábbi fontosabb döntések születtek: Zárt ülésen a képviselő-testület a Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázati kiírásra beérkezett

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai

Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai 51/2011. (IV. 12.) számú Képviselő-testületi határozat Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének évre vonatkozó MUNKATERVE

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének évre vonatkozó MUNKATERVE Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évre vonatkozó MUNKATERVE Képviselőtestületi Február 9. Pénzügyi Osztály/ 2016. évi költségvetési rendeletének módosítására Pénzügyi Osztály

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 12-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 12-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. szeptember 12-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Napsugár Óvoda és Bölcsőde óvodavezetői álláspályázat kiírására Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 14-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 14-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 14-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény magasabb vezetői

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének január 26-i rendkívüli ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének január 26-i rendkívüli ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének január 21-ei ülésén hozott határozataiból:

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének január 21-ei ülésén hozott határozataiból: 1/2011. (I. 21.) MÖK határozat A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2011. január 21-ei ülése napirendjét a következők szerint fogadja el: 1. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnökének

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-118/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Múzeum igazgató

Részletesebben

3. A képviselő-testület ezen határozatáról értesíteni rendeli:

3. A képviselő-testület ezen határozatáról értesíteni rendeli: Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület 2011. október 26. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 101/2011.(X.26.) KT határozata A Cibakházi Vízmű

Részletesebben

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat 136/2016. (IX.29.) Kt. határozat Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. szeptember 29-i testületi ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint fogadja el: 1. A Közösen érted Nagyszentjános

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: dr. Varga Tibor jegyző Előterjeszti:

Részletesebben

Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent István u. 67. Szám: 36-14/2009. J E L E N T É S

Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent István u. 67. Szám: 36-14/2009. J E L E N T É S Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent István u. 67. Szám: 36-14/2009. J E L E N T É S A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörök gyakorlásáról a képviselő-testület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 24-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 53 /2012. (II. 28.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére Iktató szám: 47/2015. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Csudafa Óvoda óvodavezetői

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Preambulum

ALAPÍTÓ OKIRAT. Preambulum ALAPÍTÓ OKIRAT Preambulum Törökbálint Város Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. (a továbbiakban Áht.) 8. (1) bekezdése b) pontja és a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. szeptember 29-i rendkívüli ülésére Tárgy: Veszprém és Térsége szennyvízelvezetési és kezelési Önkormányzati Társulás Alapító

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 43/2015.(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 43/2015.(VI.15.) kt. határozat. 264/7/2015. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015.(VI.15.) kt. határozat. 41/2015.(VI.15.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 07-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 07-ei ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 152/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. június 07-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Kosztolányi Dezső Általános

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz: 22-117/2016. Tárgy: Pályázat kiírása a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/7/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 28-i ülésére Tárgy: A) A Veszprémi Kistérség Többcélú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 23-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Szociális feladatellátás átszervezése Iktatószám: 9672/2011. Melléklet:

Részletesebben

2. számú előterjesztés

2. számú előterjesztés Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 18-i nyilvános ülésére /2015. ( ) képviselő-testületi határozat Tárgy: a Bátaszék és Környéke Önkormányzatainak Egészségügyi,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 3. napján tartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 3. napján tartott üléséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. / 46/390-120 FAX: 46/390-305 korjegyzoseg.bukkszentkereszt@digikabel.hu www.bukkszentkereszt.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2011. október 20-án de. 8.15 órától tartandó ülésére a Justh Zsigmond Művelődési Ház, Könyvtár és Közösségi Ház vezetői pályázatának kiírása tárgyában. Tisztelt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 17-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 17-én tartandó ülésére Tárgy: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. november 17-én tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 18-i ülésén

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 Tárgyalja:- Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Ügyrendi Bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 13-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 13-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 33/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. február 13-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Csicsergő Óvoda,

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi munkaterve

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi munkaterve A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. évi munkaterve A közgyűlés állandó/aktualitásuktól függően állandó napirendi pontjai: A 67/2015. (XII. 10.) Kgy. határozat melléklete - Beszámoló a lejárt

Részletesebben

Január 23. péntek 16,00 óra

Január 23. péntek 16,00 óra III. Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 23. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 19 hétfő 16.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 20 kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2010.(XI.16.) KT sz. rendeletével elfogadott Szervezeti és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság alapító okiratának módosítása

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata

Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata Kerekegyháza Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata (Alapító Okirat száma: 32/2003. (III. 05.) sz. Kth.) (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva az 53/2010. (III. 31.) sz. Kth-ig

Részletesebben

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a Szám: IV.57-7/2015. 164/2015.(VIII.18.) határozata Szekszárd városi távfűtő rendszer folyamatos üzemeltetésére, karbantartására és fejlesztésére létrejött vállalkozási szerződés azonnali hatállyal történő

Részletesebben

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában:

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában: ~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV amely készült Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án 17.00 órakor kezdődő nyilvános testületi ülésén, Nagyszentjánoson, az Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek

Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 27. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 24. kedd 15.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 24. kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata 79/2014. (VIII.29.) számú határozata Képviselő- testülete megtárgyalta a Javaslat a 2014. évi rendkívüli Önkormányzati Támogatási Igény benyújtására elnevezésű előterjesztést és az alábbi döntést hozta:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 7. napján tartandó soron következő ülésére Tárgy: Lejárt határidejű határozatokról tájékoztató Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása Az előterjesztés száma: 95/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. május 29-én, 18-órakor megtartandó ülésére A Decs Tesz- Vesz

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 16-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 16-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 52/2/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-ai ülésére Tárgy: Napfény Óvoda óvodavezetőjének felmentési

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 5 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 223/2015. (IX.30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. szeptember 30-i ülés módosított napirendi

Részletesebben

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. rendkívüli ülésének könyvéből. 105/2009. (VI. 25.) Kt. határozat elfogadja a 2009. június 25.-ei rendkívüli ülés alábbi napirendi pontjait: 1. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.1.2. Kistérségi

Részletesebben

BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására

BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására Készítette: Halmos Istvánné ágazatvezető Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester Előterjesztést

Részletesebben

Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent István u. 67. Szám: 38-1/2010. J E L E N T É S

Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent István u. 67. Szám: 38-1/2010. J E L E N T É S Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent István u. 67. Szám: 38-1/2010. J E L E N T É S A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörök gyakorlásáról a képviselőtestület

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. évi munkaterve

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. évi munkaterve A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. évi munkaterve A közgyűlés állandó/aktualitásuktól függően állandó napirendi pontjai: Az 57/2014. (XI. 27.) Kgy. határozat melléklete - Beszámoló a lejárt

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Telefon: 85/ Fax: 85/

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Telefon: 85/ Fax: 85/ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Telefon: 85/501-001 Fax: 85/501-055 E-mail:polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 7902/7/2016. 5. sz. előterjesztés Ügyintéző: Németh Ildikó E L

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2017. május 10-én de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács tanácsüléséről Jelen vannak:

Részletesebben

Polgármester JAVASLAT. Az Oktatási Szolgáltató Intézmény gazdasági vezető (igazgató helyettes) állás pályázati kiírására

Polgármester JAVASLAT. Az Oktatási Szolgáltató Intézmény gazdasági vezető (igazgató helyettes) állás pályázati kiírására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Polgármester JAVASLAT Az Oktatási Szolgáltató Intézmény gazdasági vezető (igazgató helyettes) állás pályázati kiírására Készítette: Kiss István OSZI igazgató

Részletesebben

J a v a s l a t az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására

J a v a s l a t az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására J a v a s l a t az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: P.H. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2017. október 26. Ózd

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására

J a v a s l a t az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására J a v a s l a t az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: P.H. Településfejlesztési Osztály Ózd,

Részletesebben

Javaslat a Családsegítő Központ intézményvezetőjének megbízására irányuló pályázat kiírására Appelshoffer Ágnes, a Társulási Tanács elnöke

Javaslat a Családsegítő Központ intézményvezetőjének megbízására irányuló pályázat kiírására Appelshoffer Ágnes, a Társulási Tanács elnöke 4. sz. előterjesztés Minősített szótöbbség Előterjesztés Tolna és környéke Szociális Alapszolgáltatási és Gyermekjóléti Társulása Társulási Tanácsának 2019. február 14-i ülése IV. napirendi pontjához:

Részletesebben