Az EVA royal 3.0 tökéletes kombinációja a gõzelszívós vasalóasztalnak, a vasalónak és a beépített gozkazánnak. Választhat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az EVA royal 3.0 tökéletes kombinációja a gõzelszívós vasalóasztalnak, a vasalónak és a beépített gozkazánnak. Választhat"

Átírás

1 MAGYAR

2 BEVEZETO Gratulálunk az Ön új EVA ryal 3.0 gzvasalójáhz! Ön egy lyan terméket vásárlt meg, melyet a megfelel kezelés és karbantartás mellett hsszú éveken át örömmel tud használni. A gzvasalót Dániában tervezték és fejlesztették. A termék elállítása srán f szempnt vlt a könnyu használhatóság, a megfelel funkcinalitás és az egyedülálló frmavilág biztsítása. Az EVA ryal 3.0 nemcsak megfelel a vnatkzó EU elírásknak, hanem maradéktalanul teljesíti a vevi követelményeket azáltal, hgy száms biztnsági követelménynek is eleget tesz. Például a termék véd áramütés és égési sérülések ellen. A biztnságs tulajdnságai ellenére messzemenen szem eltt kell tartani a megfelel használatra tett javaslatainkat, különösen a VÍZ UTÁNTÖLTÉS és a BIZTONSÁGI ELOÍRÁSOK címu fejezetekben leírtakat. Az EVA ryal 3.0 használatba vétele eltt javasljuk, hgy lvassa el ezt a használati útmutatót, és mindig kövesse a használatra és a karbantartásra vnatkzó tanácskat. Javasljuk, hgy rizze meg a használati útmutatót, tekintettel a késbbi felhasználásra. Azk, akik nem lvassák el gndsan a használati útmutatót, nem szerzik meg a készülék megfelel használatáhz szükséges ismereteket. Biztsítsa, hgy a készülék használata alatt gyermekek ne tartózkdjanak a közelben, fként ne játsszanak a készülékkel! Az EVA ryal 3.0 tökéletes kmbinációja a gõzelszívós vasalóasztalnak, a vasalónak és a beépített gzkazánnak. Választhat állandó gõzelszívás vagy kézi vezérlésû gõzelszívás között, melyet a vasalón lév gz gmb és a kezelõpanel helyes beállítása után tud használni. (ezt késõbb leírjuk). Természetesen a vasalóasztalt gõzelszívás vagy szellõztetõ funkció nélkül is használhatja.az EVA ryal 3.0 hagymánys vasalóként vagy gzvasalként is használható.

3 TARTALOMJEGYZÉK Oldal A gõzvasaló készülék bemutatása 4 A gép fõbb részei 4 A gõzvasaló 5 A kezelõfelület 6 Üzembehelyezés 7 Hgyan helyezzük özembe a vasaló készüléket 7 Víz utántöltése 9 Elektrms csatlakzás 9 A kezelõpanel funkcióinak részletes leírása 11 A vasalási hõmérséklet beállítás 11 A megfelelõ hõmérséklet kiválasztása 11 Gyakrlati tanácsk 12 A gõzelszívó funkció 12 A szellõztetõ funkció 12 Függõleges vasalás 12 Áplás, karbantartás 14 Hgy tisztítsuk a készüléket? 14 A gõzfejlesztõ kazán karbantartása 14 A gõzvasaló tisztítása 15 A vasaalóasztal brításának tisztítása 15 Javítás 15 Biztnsági elõírásk 16 Mûszaki adatk 17 Javítás esetére õrizze meg az eredeti csmaglást!

4 A GÕZVASALÓ BEMUTATÁSA A fejezet könnyebb megértése érdekében javasljuk, hgy vegye elõ a csatlt különálló lapt, amelyen megtalálja a teljes készüléket bemutató ábrát. Ez az ldal segít megérteni, hgy miként épül fel a készülék. A két ábra bemutatja a készülék fõbb alkaltrészeit. A ábra: A készülék fõbb részei B ábra: A gõzvasaló AZ EGYES RÉSZEGYSÉGEK BEMUTATÁSA A gõzvasaló asztal (csatlt lapn A 1), az állvány (csatlt lapn A 2) és a gõzvasaló (csatlt lapn B1) alktják a készülék fõ részegységeit. Az egyes részegységeket a következõkben mutatjuk be. A ábra: A vasalóasztal felsõ részén találja a munkafeületet (csatlt lapn A3) melybe vasaló tartót is beépítettünk (csatlt lapn A4). Ha ldalra frdítja a vasaló tartót, akkr alatta láthatóvá válik a víztartály. Minden üzemmódt a kezelõpanel (csatlt lapn A7) használatával állíthat be. A vasaló asztal megasságát két lépésben állíthatja be (ld a 8. ldalt). A vasaló asztal középsõ gmbját (csatlt lapn A5) az egyik kézével óvatsan húzza ki, mialatt másik kezével a vasalótartónál (csatlt lapn A4) tartsa meg azt. Ilymódn leereszthetõ a vasaló asztal - a vasaló készüléket könnyen fel lehet állítani, vagy össze lehet csukni a tárláshz. A kényelmes mzgatás érdekében a készülék állványát kerekekkel (csatlt lapn A6) szereltük fel.

5 A GÕZVASALÓ BEMUTATÁSA B ábra: A vasaló (1) közepén található szabályzó gmb (2) szlgál a hõmérséklet beállítására. Ennek a gmbnak óramutató járásával megegyezõ irányba történõ elfrgatásával növelhetõ a hõmérséklet, ellenkezõleg pedig csökkenthetõ KÉRJÜK, TARTSA SZEM ELÕTT, hgy ha gõzölve kíván vasalni, akkr a hõmérsékletet minimum 120 C-ra kell beállítani. A gõzölõs hõmérséklettartmányt az 1. ábrán látható módn a világsszürke alapn található gõzölés szimbólummal jeleztük. Amennyiben túl alacsny hõmérsékletet állít be, vízcseppek jelenhetnek meg, mivel a gõzöléshez magas hõmérséklet szükséges. A megfelelõen magas hõmérséklet beállításával elkerülhetõ a vízgõz lecsapódása. Túl magas hõmérsékletnél visznt a gõz már nem látható - erre kérjük legyen figyelemmel! 1. ábra A vasaló fgantyújánál egy kis szabályzógmb helyezkedik el ( csatlt lapn B2). Ennek frgatásával szabályzható a kibcsáttt gõz hõfka, az állandó és a kézi vezérlésû gõzölésnél is. A kézi vezérlésû gõzelszívást a kezelõpanelrõl (2. ábra) indítható. A kezelõpanelt késõbb mutatjuk be részletesen. 2. ábra Az Ön EVA ryal 3.0 készülékét biztnsági kapcslóval terveztük meg, ami lehetõvé teszi a még biztnságsabb használatt. Ez a biztnsági kapcsló kikapcslja a készüléket, amennyiben azt legalább 5 percig nem használja. Azkat a funkciókat, melyeket az autmata kikapcslás elõtt használt, a készülék újbóli bekapcslása után ismét be kell állítania. KÉRJÜK, TARTSA SZEM ELÕTT, hgy használat után a fali csatlakzó aljzatból történõ kihúzással mindig kapcslja ki a készüléket!

6 A KEZELÕPANEL BEMUTATÁSA A kezelõpanel a vasaló tartó jbb ldalán található. (ld. az A jelet a 7. ábrán). A kezelõpanel szlgál a készülék ki és bekapcslására, valamint a funkciók kiválasztására. A 3. ábrán ötleteket adtunk a készülék széles használati lehetõségeinek beállítására. 3. ábra C2a C3a C4a C6a C1a C5a C1 C2 C3 C4 C5 C1: Vasaló KI/BE C1a: LED, mely a vasaló bekapcslását és készenlétét jelzi C2: Gõz funkció KI/BE C2a: LED, mely a vasaló bekapcslását és készenlétét jelzi C3: Gõzelszívás üzemmód KI/BE C3a: LED a gõzelszívó üzemmód kijelzésére C4: Szellõztetõ funkció KI/BE C4a: LED, mely a szellõztetõ funkciót jelzi C5: Kézi vezérlésû gõzelszívás funkció KI/BE C5a: LED, mely a kézi vezérlésû gõzelszívás funkciót jelzi C6: LED, mely a kevés vízmennyiségre figyelmeztet A kezelõpanellel kapcslats tvábbi infrmációkért lvassa el a KEZELÕPANEL FUNKCIÓINAK BEMUTATÁSA címû bekezdést (10. ldal).

7 ÜZEMBEHELYEZÉS HOGY HELYEZZÜK ÜZEMBE A KÉSZÜLÉKET? SEGÍTSÉG A KÉSZÜLÉK FELÁLLÍTÁSÁHOZ 1: Az ábrán látható módn helyezze kezét a vasaló asztal végére, a vasalótartó közelében. Másik kezét helyezze a keretre, és az elsõ kattanásig húzza azkat szét. Ez azt jelzi, hgy az asztal a legalacsnyabb pzícióba került. 2: Óvatsan helyezze a padlóra a készüléket. Lépjen az állvány lábára, majd a vasalótartó mögött található fgantyúnál fgva húzza felfelé az asztalt, amíg a kívánt magasságt eléri.

8 A KÉSZÜLÉK MAGASSÁGÁNAK BEÁLLÍTÁSA ÉS RÖGZÍTÉSE Ha szeretné csökkenteni a készülék magasságát, akkr a fgantyúnál fgva enyhén húzza ki a középsõ gmbt, az 5.1 ábrán látható módn. Ezután egyik kezével emelje fel a fgantyút az 5.2. ábrán látható módn. Eközben a másik kezével tartsa meg a készüléket. Ily módn lehet a készüléket a használatnak megfelelõ magasságra beállítani vagy a tárlásra alkalmas állaptra leereszteni. Kérjük, vegye figyelembe, hgy a biztnságs tárlás érdekében a középsõ gmb meghúzásával tudja a készüléket összecsukni. KÉRJÜK, hgy két kézzel csukja össze a készüléket. Ez azért fnts, mert a középsõ gmb megnymásakr az asztal rögzítését kiengedi, és a készülék instabillá válik. 5. ábra

9 VÍZ UTÁNTÖLTÉSE FONTOS! Amíg a vasaló meleg, addig ne nyissa ki a víztartályt! FONTOS! Csak a készülék vízszintes helyzetében töltsön a tartályba vizet. FONTOS! Sha ne próbáljn a megengedett mennyiségnél több vizet önteni a tartályba! FONTOS! Amíg a készülék az elektrms hálózatra van csatlakztatva, addig ne töltsön bele vizet! Ha a vasaló tartót maga felé elfrdítja (4), akkr láthatóvá válik a víztartály. A víztartályba be van építve a mechanikus biztnsági szelep, mellyel elkerülhet, hgy a tartály kinyitható legyen, amíg frró a víz, vagy nymás alatt van a tartály. A biztnsági szelep a víztartály zárókupakjában van, mely nagyn fnts tartzéka a készüléknek. Ezt a zárókupakt sha nem szabad más típussal helyettesíteni, mint a kizárólag az EVA ryal 3.0 készülékhez tervezett típussal. Távlítsa el a zárókupakt, és legfeljebb egy liter vizet töltsön a tartályba. A vízkképzdés megelzése érdekében használjn desztillált vizet! TARTSA SZEM ELOTT, hgy ha alacsny a vízszint, akkr ezt a kezelõ felületen lévõ jelzõlámpa jelzi. ELEKTROMOS CSATLAKOZTATÁS Mielõtt a készüléket csatlakztatja az elektrms hálózathz, gyõzõdjön meg, hgy a hálózati feszültség megfelelõ (230V), és a hálózat megfelelõen földelt. Tvábbi mûszaki adatkat talál a 17. ldaln.

10 A KEZELÕPANEL FUNKCIÓINAK RÉSZLETES BEMUTATÁSA 7. ábra C1 C2 C3 C4 C5 C6 A VASALÁS MEGKEZDÉSE A vasalás érdekében nymja meg a kezelpanelen található C1 gmbt (ld. a 7. ábrán!). A gmb megnymásakr a LED pirs színnel jelzi, hgy a vasalót bekapcslta. A vasalón található hmérséklet beállító gmbbal válassza ki a kívánt hmérsékletet ( csatlt lapn B2). Ha a vasaló hmérséklete eléri az elre beállíttt értéket, a LED zöld színre váltással jelzi ezt. Mst elkezdheti a vasalást. GOZ FUNKCIÓ BEKAPCSOLÁSA Ha gz funkcióval kíván vasalni, akkr nymja meg a C2 gmbt! A LED pirs színnel jelzi, hgy megkezddött a víz felfutése. Amint megfelel gz képzdött, a vasaló kész a gzös üzemmódra, és a LED zöld színnel jelzi, hgy megkezdheti a gzös vasalást. Vegye figyelembe, hgy nem tudja bekapcslni a gzkazánt, amíg a készülék nincs bekapcslva. GÕZELSZÍVÓ ÜZEMMÓD BEKAPCSOLÁSA A gzöl funkció legnagybb hatéknyságának elérése érdekében javasljuk, hgy a gzöl funkcióval együtt használja a gõzelszívó funkciót is! A gõzelszívó funkciót a C3 gmbbal tudja bekapcslni. A szellzet funkció a C4 gmbbal kapcslható be. A szellztet funkcióval kapcslats tvábbi infrmációt a 12. ldaln találja meg. A C5 gmbbal a kézi vezérlésû gõzelszívás funkció kapcslható be, mely lehetvé teszi a fgantyún lév gõzgmb ( csatlt lapn B3) megnymásakr a gz kibcsátását. Ezzel egy idõben a gõzelszívó is mûködik, ameddig a gmbt nymva tartja. A C6 LED kijelzõ pirs színnel jelzi, ha a tartályban lévõ víz szintje túl alacsny. Ez azt jelenti, hgy vizet kell önteni a tartályba.

11 A VASALÓ HÕMÉRSÉKLETÉNEK BEÁLLÍTÁSA A bekezdés könnyebb megértése érdekében vegye figyelembe a csatlt lapn B, és az ezen az ldaln lévõ 8. ábrákat. Vasalás megkezdése elõtt nagyn fnts az anyagnak megfelelõ hõmérsékletet kiválasztani, hgy ezzel kímélje a ruhát. Ennek értelmében a vasaló hõmérsékletbeállító gmbja elfrgatásával válassza ki a kívánt hõmérsékletet. ( csatlt lapn B2). VEGYE FIGYELEMBE, hgy gõzölésnél minimum 120 C-t kell beállítani, hgy elkerülje a víz lecsapódását. VEGYE FIGYELEMBE, hgy gõzölõs üzemmódban túl alacsny hõmérséklet beállításakr vízcseppek jelenhetnek meg. Túl magas hõmérséklet beállításakr a gõz nem látható. 8. ábra A MEGFELEÕ HÕMÉRSÉKLET KIVÁLASZTÁSA Erõsen javaslt a ruha gyártójának a vasalási hõmérsékletre vnatkzó tanácsait megfgadni. Ez az infrmáció rendszerint a ruhában elhelyezett címkén található meg. Néhány esetben nem talál a ruhanemûn a vasalási hõmérsékletre utaló jelzést. Szeretnénk emlékeztetni, hgy gõzölésnél minimum 120 C-t kell beállítani, (ld. a 8. ábrát). MÛSZÁL: Lásd plyacryl. ANGORA: Lásd gyapjú. PAMUT: Akár gõzöléssel, akár anélkül vasal, mindig nedvesítse meg vasalás elõtt a ruhát. A vasaló hõmérsékletét 200 C-ra állítsa! Javaslt a gõzelszívó funkció bekapcslása.

12 GYAKORLATI TANÁCSOK GÕZELSZÍVÓ FUNKCIÓ A gõzelszívó funkciót a C3 gmbbal, a kézi vezérlésû gõzelszívás funkciót pedig a C5 gmbbal tudja bekapcslni (6. ldal 3. ábra). A gõzelszívó funkció alkalmazásával a gõzölés a legjbb eredményt nyújtja. A vákuum hatására a vasalóból kiáramló gõz átjárja a ruhát, amelyet gyûrõdésmentessé és teljesen szárazzá tesz. Gõzelszívó funkció nélkül alkalmaztt gõzöléses vasalás esetén némi nedvesség marad a ruhában, ezért kicsit várni kell a gõzölve vasalt ruha szekrénybe helyezésével, míg az teljesen megszárad. Ez a várakzás a gõzelszívós vasalásnál nem szükséges. Könnyû anyagknál a gõzelszívó funkció segít a ruhának az asztaln való rögzítésében is. SZELLÕZTETÕ FUNKCIÓ A szellõztetõ funkció a C4 gmbbal kapcslható be (6. ldal 3. ábra). A szellõztetõ funkcióval elkerülhetõ, hgy a selyem vagy gyapjú anyagn a vasaló nymt hagyjn. FÜGGÕLEGES VASALÁS A gõzvasaló magas gõznymással rendelkezik, amely lehetõvé teszi, hgy függõleges helyzetben is vasalhassn, pl. hsszú ruhát, öltönyt, stb. Azkat a ruhákat, melyeket egyébként tisztítóba kell vinni, az EVA ryal 3.0 segítségével ki tud vasalni. Kapcslja be a gõz funkciót a C2 gmbbal. Várjn, amíg a LED zöld színû lesz. Helyezze a ruhát vállfára, kézzel gyengéden simítsa ki. Ha készen áll a gõz, a vasalót néhány centiméter távlságra kell tartani a ruháhz. Nymja meg a vasaló gõzkildó gmbját ( csatlt lapn B3 ábra), majd vasalót mzgassa fel és lefelé. A ruhája így ráncmentessé válik.

13 LEN: Gõzzel vagy anélkül vasalhatja, amennyiben az anyag enyhén nedves. Vasaló hõmérséklete: 200 C. Javasljuk a gõzelszívás funkciót. ANGÓRAGYAPJÚ: Lásd gyapjú. NYLON Vasaló hõmérséklete: maximum 150 C. POLYAKRYL: Szárazn vasalja. Ezen az anyagfajtán nem tanácsljuk a gõzölést! Vasaló hõmérséklete: maximum 150 C. POLYESTER: Vasaló hõmérséklete: maximum 150 C. PVC: Nem tanácsljuk a vasalását. SELYEM: Gõzzel vasaljuk, vagy enyhén nedves állaptban. Kendõket és más finm anyagkat javaslt törölközõvel letakarva vasalni, amíg a törölközõ meg nem szárad. A selyembõl készült ruhákat a hátldalukn kell vasalni, hgy elkerüljük az anyag kifényesedését. Vasaló hõmérséklete: maximum 150 C. Javaslt a szellõztetõ funkció használata. GYAPJÚ: Annak érdekében, hgy a vasaló ne hagyjn nymt az anyagn, helyezzünk egy törölközõt az anyag éas a vasaló közé. Vastag gyapjú esetén a törölközõ legyen enyhén nedves. Vékny gyapjúból készült ruhák vasalásánál használhatja a gõzölés funkciót, és egy száraz törölközõvel vasalva kiváló eredményt érhet el. Ilyenkr elõnyös lehet a szellõzõ funkció használata. Vasaló hõmérséklete: maximum 150 C. VISZKÓZ: Gõzzel vagy anélkül vasalhatja, ha a ruha enyhén nedves. Vasaló hõmérséklete: maximum 150 C. VEGYE FIGYELEMBE: Néhány ruhanemût több alapanyag keverékébõl állítanak elõ (például 40% viszkóz, 60% nyln). Ha nem talál figyelmeztetõ jelzést a ruhán, javaslt a ruhát a legnagybb figyelemmel vasalni. Ezért tanácss azt a hõmérsékletet beállítani, melyet a ruha készítõje javasl.

14 ÁPOLÁS ÉS KARBANTARTÁS Gyõzõdjön meg, hgy tisztítás és karbantartás ideje alatt a készülék le van választva az elektrms hálózatról. Csak hideg állaptban tisztítsa a készüléket! Tisztításnál ne használjn vegyszereket, savakat vagy plírzó anyagkat. Az Ön EVA ryal 3.0 készüléke lyan anyagkból készült, melyek nem igénylik a tisztítószeres tisztítást. Adunk néhány javaslatt, hgy miként tudja könnyen tisztítani a készüléket. HOGYAN TISZTÍTSUK A KÉSZÜLÉKET A vasaló asztal és keret meleg vízzel és puha rnggyal tisztítható. FIGYELEM: Ne használjn túl sk vizet a kezelõpanel tisztításáhz! A GÕZFEJLESZTÕ KAZÁN KARBANTARTÁSA A gõzfejlesztõ kazán rzsdamentes acélból készült. Ez az anyag jól ellenáll a vízkõnek. Ha csapvizet használ a gõzöléshez, akr az vízkõlerakódáshz vezet! Ebben az esetben idõnként vízkõteleníteni kell a készüléket. Desztillált víz használatával lassítható a vízkõképzõdés. Vízkõtelenítésre a kávéfõzõknél is használats vízkõldó szert alkalmazhat. Vízkõtelenítéshez a vízkõldó csmaglásán található felhasználói javaslat szerinti módn járjn el. A javaslatnak megfelelõ keveréket öntse a víztartályba, és a szkáss módn fûtse fel a vizet. Ezután alkalmazza a gõzölés szkáss mûveleteit, míg a víztartály teljesen kiürül. Felhívjuk a figyelmét, hgy a vízkõtelenítés után legalább kétszer tiszta vízzel is öblítse át a készüléket. Ezzel elkerülhetõ, hgy a vízkõldó maradéka nymt hagyjn a ruhán. A vízkõtelenítés fenti mûveleteit rendszeresen végezze el. KÉRJÜK, ÜGYELJEN ARRA, hgy a víztartály zárókupakját ne hagyja nyitva, mielõtt használatba veszi a készüléket. Ne használjn vegyszereket, savakat a készülék tiszításáhz.

15 A GÕZVASALÓ TISZTÍTÁSA Ha véletlenül PVC anyagt vasal, ami lyan nymt hagytt a vasaló talpán, amit frró vízzel és puha rnggyal nem tud eltávlítani, akkr frduljn a kereskedõhöz, vagy a márkaszervizhez. A VASALÓASZTAL BURKOLATÁNAK TISZTÍTÁSA A felsõ keret eltávlítása elõtt gyõzõdjön meg arról, hgy a készüléket leválaszttta az elektrms hálózatról. A vasalóasztal alatt, az asztal végénél talál egy csavart (9. ábra), melynek meglazításával eltávlíthatja a felsõ keretet, majd leveheti a takarót. Ezután a takaró 40 C-s vízben kimsható. FIGYELEM! Tisztítás elõtt a készülék elektrms csatlakzó dugaszát húzza ki a hálózati knnektrból. Ha a felsõ keretet eltávlíttta, javaslt alatta kitakarítani, eltávlítva az összegyûlt prt. 9. ábra JAVÍTÁS Sha se szedje szét teljesen a készüléket! A szétszerelés egyetlen ka a felsõ brítás tisztítása lehet, melyet az elõzõekben leírt módn tehet meg. A gõzvasaló és a tömlõje egy egységet képeznek a készülékkel. Emiatt nem tanácss a készülék szétszerelése. Javítást kizárólag a kijelölt szervizben végeztessen! Ha az EVA ryal 3.0 készülék javítására van szükség, keresse fel kereskedõjét. Az esetlegesen szükséges javításk miatti szállítás esetén használja a készülék eredeti csmaglását!

16 BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK Alapsan lvassa el a használati útmutatót! Azk a személyek, akik nem lvasták el a használati útmutatót, nem készültek fel a készülék használatára. Kerülje el, hgy gyerekek játsszanak a készülékkel, vagy annak közelében legyenek, amikr Ön vasal. Sha ne hagyja a gõzvasalót felügyelet nélkül, ha az csatlakztatva van az elektrms hálózatra! Használat után mindig kapcslja ki a készüléket! A készülék meleg állaptában ne nyissa ki a víztartályt! Bekapcslt állaptban ne töltsön a víztartályba vizet! Sha ne töltse túl a tartályt! Csak a készülék vízszintes helyzetében töltse fel a tartályt! A víztartály feltöltése elõtt húzza ki az elektrms csatlakzót a fali knnektrból. Gyõzõdjön meg arról, hgy a készülék megfelelõen földelt hálózathz csatlakzik, és a földelõ vezetéke megfelelõen csatlakzik a hálózathz. Csak kikapcslt, az elektrms hálózatról leválaszttt és hideg állaptában tisztítsa a készüléket! A víztartály biztnsági kupakját ne helyettesítse más típussal, mint amit a készülékkel szállítttunk! Sha ne szerelje szét a vasaló asztal, vagy ne szerelje le a gõzvasalóról a gõztömlõt, mivel ezek egy egységet képeznek.

17 MUSZAKI ADATOK A gyártó fenntartja a paraméterek megváltztatásának jgát. Hálózati feszültség 230 V AC Szigetelési sztály I. sztály Teljesítményfelvétel, összes W Teljesítményfelvétel, vasaló 500 W Teljesítményfelvétel, víztartály/kazán W Teljesítményfelvétel, ventillátr 36 W Teljesítményfelvétel, mágnesszelep 7 W Teljesítményfelvétel, elektrnikus vezérlés 3 W Vasaló felfûtési idõ kb. 2 3 perc Kazán felfûtési idõ kb. 9 perc Víztartály ûrtartalma 1,0 liter Gõznymás max 3 bar Biztnsági szelep kildási nymás 7,0 bar Teljes tömeg 18,2 kg víz nélkül Vasaló tömege 0,8 kg Vasalóasztal mérete kb. 35 x 100 cm. Méretek: 75,5 cm, 81,0 cm, 86,9 cm, 90,0 cm. Biztnsági felszerelések: Elektrnikus termsztát Mechanikus termsztát Mechanikus túlnymás ellen biztsító szelep FIGYELEM! A készüléket csak földelt dugaszló aljzatba szabad csatlakztatni!

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek i Utasítás thermtop plus fali gázkészülékek turbtop plus fali gázkészülékek VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 HU Tartalmjegyzek; Általáns

Részletesebben

Vertikális gőzölős vasaló

Vertikális gőzölős vasaló Vertikális gőzölős vasaló Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Használatba vétel előtt, kérjük, olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. A vasaló

Részletesebben

R-332. Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ. Gőzölős vasaló R-332

R-332. Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ. Gőzölős vasaló R-332 Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ R-332 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ 1. Bevezető 2-2. Szivattyúztt közeg 2-3. A szivattyú beépítése és üzembe helyezése 2-4.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7323 Masszázs matrac insportline D24

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7323 Masszázs matrac insportline D24 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7323 Masszázs matrac insportline D24 TARTALOM BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 3 KEZELÉSE... 5 TERMÉKSPECIFIKÁCIÓK... 6 2 Az ultravékny masszázs matrac luxus dizájnnal és kétféle masszázsfunkcióval

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átflyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz VARA-FÉG Kft. 1139 Budapest, Fáy út 23. Tel.: (1) 262 7475, Fax: (1) 262 7471 Budapest, 2012 Tartalmjegyzék Üdvözöljük

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. A ProCoord típusú Precíziós Lézer Targethez

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. A ProCoord típusú Precíziós Lézer Targethez HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A PrCrd típusú Precíziós Lézer Targethez A készülék üzembe helyezése: A készüléknek csak tápfeszültség igénye van, az alapműködéshez nem igényel semmi kiegészítést. Dugja be a hálózati

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kézi hőmérő. Hőmérő standard hőmérséklet érzékelővel, TM20 modell 1 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kézi hőmérő. Hőmérő standard hőmérséklet érzékelővel, TM20 modell 1 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13 Kézi hőmérő FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Hőmérő standard hőmérséklet érzékelővel, TM20 mdell 1 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13 2 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13 Előszó Köszönjük, hgy az Extech kézi hőmérőt vásárlta meg.

Részletesebben

h.koenig V5i gőzvasaló és dokkoló

h.koenig V5i gőzvasaló és dokkoló h.koenig V5i gőzvasaló és dokkoló 10006419 A vasaló részei 1. Kijelző a vasalandó szövet beállításához. 2. SETTING kiválasztógomb 3. Gőzszabályzó 4. Vízcső 5. Dokkolóbázis 6. Vasalótartó 7. Gomb a fogantyú

Részletesebben

Panini A150.676 V3/0211

Panini A150.676 V3/0211 Panini A150.676 V3/0211 H 1. Általáns infrmáció 184 1.1 Használati útmutatóval kapcslats infrmációk 184 1.2 A szimbólumk magyarázata 184 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 185 1.4 Szerzői jg védelme

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

PAINT ZOOM FESTÉKSZÓRÓ

PAINT ZOOM FESTÉKSZÓRÓ PAINT ZOOM FESTÉKSZÓRÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Paint Zm festékszóró Használati útmutató 1 Paint Zm festékszóró Használati útmutató 2 Paint Zm festékszóró Használati útmutató 3 Paint Zm festékszóró Használati

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GŐZÖLŐS VASALÓ PL-510-S PL-520-S PL-530-S

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GŐZÖLŐS VASALÓ PL-510-S PL-520-S PL-530-S HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GŐZÖLŐS VASALÓ PL-510-S PL-520-S PL-530-S 1. A vasaló részei (1. ábra) 1. Permetezés gomb 2. Gőzfújás gomb 3. Gőzszabályozó gomb 4. A vízbetöltő nyílás csúszófedele 5. Szórófúvóka 6.

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató AROMA DIFFÚZOR MODENA Használat Útmutató DC max. 100 ml 1-2 drops Press 7 IN Tartozékok 1 SOEHNLE Aroma Diffúzor, 1 töltőkészülék, 1 használati útmutató Használat The SOEHNLE Aroma Diffúzor kizárólag a

Részletesebben

thermotop pro fali gázkészülékek turbotop pro fali gázkészülékek

thermotop pro fali gázkészülékek turbotop pro fali gázkészülékek Kezelési Utasítás thermtop pr fali gázkészülékek turbtop pr fali gázkészülékek VU/VUW HU 4- VUW HU 4- HU Tartalmjegyzek; Általáns tudnivalók Tartalmjegyzek Általáns tudnivalók....................... Tájékztatásul................................

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Ultrahangos tisztító

Ultrahangos tisztító Ultrahangos tisztító 10031204 10031205 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

Használati Útmutató (4160 gőz mop)

Használati Útmutató (4160 gőz mop) Használati Útmutató (4160 gőz mop) A használati útmutatóról Annak ellenére, hogy termékeink az Európai Unió előírásainak megfelelően készülnek és minden potenciálisan veszélyes alkatrész védelemmel van

Részletesebben

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünkkel Ön is elégedett lesz és hosszú ideig szolgálja majd Önt. Az útmutató

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Mini mosógép

Mini mosógép Mini mosógép 10030788 10030789 10030790 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Rövid útmutató Cafitesse 120

Rövid útmutató Cafitesse 120 Rövid útmutató Cafitesse 0 B-05 0.003 A készülék komponenseinek leírása Hűtőtér fedele A kockában és a képen Kártya tartó Alacsony hőmérséklet kijelző Üres állapot kijelző Stop gomb Kezelőtábla Regisztráló

Részletesebben

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Klarstein Congenio Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

Használati útmutató verzió. PRETREATmaker III

Használati útmutató verzió. PRETREATmaker III Használati útmutató 15.03 verzió PRETREATmaker III 1 1. Bevezető 1.1 Tartalm 1. Bevezető... 0 1.1 Tartalm... 0 1.2 A gép kialakítása... 1 1.3 Technikai infrmációk... 1 1.4 A gép védelme... 2 1.5 Biztnsági

Részletesebben

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Használati útmutató MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

Popcorn készítő eszköz

Popcorn készítő eszköz Popcorn készítő eszköz 10030485 10030486 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Használati Utasítás. Típus: HM 3010. Gőzölős Vasaló CE

Használati Utasítás. Típus: HM 3010. Gőzölős Vasaló CE Használati Utasítás Típus: HM 3010 Gőzölős Vasaló CE Gratulálunk újonnan megvásárolt vasalójához! Kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót az üzembe helyezés előtt és a jövőre nézve is tartsa

Részletesebben

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági tanácsok, óvintézkedések Az edzőkerékpárt a maximális biztonság jegyében terveztük és készítettük el. Ettől függetlenül bizonyos biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

ELT-1310 Körbecímkéző gép. Használati útmutató. (a kép illusztráció)

ELT-1310 Körbecímkéző gép. Használati útmutató. (a kép illusztráció) ELT-1310 Körbecímkéző gép Használati útmutató (a kép illusztráció) Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve.

Részletesebben

Használatba vétel előtti tájékoztató

Használatba vétel előtti tájékoztató Használatba vétel előtti tájékoztató - A készüléket használata gyermekek részére 8 éves kor felett lehetséges. Tisztítás és felhasználói karbantartást kizárólag 18 éven felüli személy végezheti. - A készülék

Részletesebben

Arlo Baby asztali/fali állvány gyors összeszerelési útmutató

Arlo Baby asztali/fali állvány gyors összeszerelési útmutató Arlo Baby asztali/fali állvány gyors összeszerelési útmutató 1 Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlo Baby asztali/fali állványt választotta. A kezdés egyszerű. Hosszú rúd Rövid rúd Kameratalp és konzol (szorítócsavar

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték.

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték. AURATON 1300 AURATON 1300 I. Bemutatkzás Ezt a termsztátt elektrms-, gáz- és lajfűtési rendszerekhez tervezték. 1.1 Külső megjelenés HU 2 kijelző fel / le gmb On / Off RESET 3 HU 1.2 LD hőmérséklet alacsny

Részletesebben

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra!

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Honeywell D04FS Beépítési Útmutató Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Nyomásszabályzó szelep 1. Biztonsági előírások 1. Kövesse a beépítési útmutatót 2. A készüléket csak úgy szabad használni: -

Részletesebben

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás:

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás: Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró buborékok

Részletesebben

Kerek szőrıs kávéfızı

Kerek szőrıs kávéfızı Kerek szőrıs kávéfızı PRO 40T PRO 60T PRO 100T A190.141 A190.161 A190.191 V7/0209-1 - H 1. Általáns infrmáció 161 1.1 Használati útmutatóval kapcslats infrmációk 161 1.2 A szimbólumk 161 1.3 A gyártó felelıssége

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Masszázsmatrac insportline Tagy

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Masszázsmatrac insportline Tagy HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 14654 Masszázsmatrac insportline Tagy TARTALOM SPECIFIKÁCIÓK... 3 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 RÉSZEK LEÍRÁSA... 5 KEZELÉS... 6 HASZNÁLAT...6 KARBANTARTÁS... 7 Tárlás... 7 2 SPECIFIKÁCIÓK

Részletesebben

series Használati utasítás

series Használati utasítás series Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró

Részletesebben

LED-es függőlámpa. Szerelési útmutató 88346HB54XVII

LED-es függőlámpa. Szerelési útmutató 88346HB54XVII LED-es függőlámpa hu Szerelési útmutató 88346HB54XVII 2017-07 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

h á z t a r t á s i k é s z ü l é k e k Használati útmutató

h á z t a r t á s i k é s z ü l é k e k Használati útmutató h á z t a r t á s i k é s z ü l é k e k Használati útmutató Tartalomjegyzék Biztonsági tudnivalók...3 Az útmutatóról...5 A készülék kicsomagolása...5 Tartozéklista és szabályozó elemek...6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ...7

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

Használati utasítás HOME THEATER SYSTEM AUDIO VÉGERŐSÍTŐ

Használati utasítás HOME THEATER SYSTEM AUDIO VÉGERŐSÍTŐ Használati utasítás HOME THEATER SYSTEM AUDIO VÉGERŐSÍTŐ Tisztelt vásárló, gratulálunk, hgy megvásárlta termékünket. Hgy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, lvassa el figyelmesen és kövesse a következő

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! TARTALOM A BORHŰTŐ RÉSZEI... 3 TECHNIKAI ADATOK... 4 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 ÜZEMBE

Részletesebben

Soha nem volt még ennyire egyszerű a vasalás

Soha nem volt még ennyire egyszerű a vasalás Soha nem volt még ennyire egyszerű a vasalás Automata funkció Nem kell többé a megfelelő hőmérséklet beállítás miatt aggódnia. Mi megtaláltuk a tökéletes megoldást. Az automata funkció két egyedi előnnyel

Részletesebben

TC Terasz hősugárzó talppal

TC Terasz hősugárzó talppal Terasz hősugárzó talppal V. 01 22/11/2016 2 Velleman nv HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Bevezetés Az Európai Unió öszes lakosa számára: környezetvédelmi információk erről a termékről A készüléken vagy a csomagoláson

Részletesebben

Hőelem kalibrátor. Model AX-C830. Használati útmutató

Hőelem kalibrátor. Model AX-C830. Használati útmutató Hőelem kalibrátor Model AX-C830 Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Ahhoz, hogy elkerülje az áramütést vagy a személyi sérülést: - Soha ne kapcsoljon 30V-nál nagyobb feszültséget

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 96228HB43XVIII 2018-01 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére figyelme - sen olvassa el a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

C. A készülék működése

C. A készülék működése TARTALOMJEGYZÉK A. SOTO B. Termékjellemzők C. A készülék működése D. Hibaelhárítás E. Figyelmeztetés Gratulálunk,hogy a SOTO Madebyzen aromadiffúzort választotta. Kérjük őrizze mega ezt a használati útmutatót

Részletesebben

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Léghűtő berendezés Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet Visszapillantó Bluetth tükör autós készlet Tisztelt Vásárló: Gratulálunk a választásáhz! A visszapillantó bluetth tükör autós készlet az előírt alkalmazás esetén maximális szabadságt kínálja önnek a gépjárműve

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 88169HB1XVII 2016-08 334 063 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER GÔZÖLÔS VASALÓ SI-7100. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER GÔZÖLÔS VASALÓ SI-7100. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER GÔZÖLÔS VASALÓ SI-7100 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben

Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ R-347

Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ R-347 Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ R-347 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD készülékhez FIGYELEM! 1. Amennyiben gyermekek, idősek, mozgáskorlátozottak vagy fizikailag sérült személyek használják a készüléket, különös tekintettel figyeljen

Részletesebben

DM STEAM IRON/GŐZÖLŐS VASALÓ / ПPACКA

DM STEAM IRON/GŐZÖLŐS VASALÓ / ПPACКA Instruction manual Használati utasítás Інструкція з користування DM-13206 STEAM IRON/GŐZÖLŐS VASALÓ / ПPACКA Before operating this unit read these instructions completely! Használat előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Klarstein Herakles

Klarstein Herakles Klarstein Herakles 10020774 10027718 10027719 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 188 3.1 A szállítás felügyelete 188 3.2 Csomagolás 188 3.3 Tárolás 188

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 188 3.1 A szállítás felügyelete 188 3.2 Csomagolás 188 3.3 Tárolás 188 100.211 V1/1009 H 1. Általáns infrmáció 184 1.1 Használati útmutatóval kapcslats infrmációk 184 1.2 A szimbólumk 184 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 185 1.4 Szerzői jg védelme 185 1.5 Megfelelőségi

Részletesebben

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 1 Tartalomjegyzék 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 3 2. EU tanúsítvány.. 3 3. Az SD 201 felszerelése 3 4. Biztonsági elıírások. 3 5. Szállított anyagok listája.. 3 6. A berendezés felszerelése..

Részletesebben

Atomic 3000. Felhasználói kézikönyv

Atomic 3000. Felhasználói kézikönyv Atomic 3000 Felhasználói kézikönyv Biztonsági információk Figyelem! A készülék professzionális felhasználásra készült, nem otthoni használatra. Az Atomic 3000 számos veszélyt jelenthet tűz, hő, áramütés,

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott ASC típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

MELEGLEVEGŐS FRITŐZ R-286

MELEGLEVEGŐS FRITŐZ R-286 Használati útmutató MELEGLEVEGŐS FRITŐZ R-286 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-21.60DG

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-21.60DG DX-21.60DG Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! TARTALOM A BORHŰTŐ RÉSZEI... 3 TECHNIKAI ADATOK... 4 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 ÜZEMBE HELYEZÉS... 5 HASZNÁLAT

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

LB 88 H Levegőpárásító Használati útmutató

LB 88 H Levegőpárásító Használati útmutató LB 88 H H Levegőpárásító Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com MAGYAR Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy a kínálatunkban szereplő termékek egyikét választotta.

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

LÉGHŰTŐ

LÉGHŰTŐ 10031341 10031342 LÉGHŰTŐ Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

LED-es asztali lámpa. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI

LED-es asztali lámpa. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI LED-es asztali lámpa hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85677FV04X00VI 2016-01 328 108 Kedves Vásárlónk! Az Ön újonnan vásárolt LED-es asztali lámpája kellemes fényt áraszt. Ellenáll az

Részletesebben

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP A berendezés elindítása előtt kérjük ismerkedjen meg részletesen az alábbi útmutatóval és őrizze meg az esetleges későbbi felhasználás céljából. www.lge.com

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK 10028580 10028581 10029611 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatót, az esetleges károk elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

4809 HIDEGFALÚ VÍZFORRALÓ Kezelési útmutató

4809 HIDEGFALÚ VÍZFORRALÓ Kezelési útmutató 1 4809 HIDEGFALÚ VÍZFORRALÓ Az Európai Unióban forgalomba hozza: Cloer Elektrogeräte GmbH Von-Siemens-Straße12 D-59757 Arnsberg Magyarországon forgalomba hozza: BonAir BG Kft. 1174 Budapest rinci út 24.

Részletesebben

Használati Útmutató (2705 porszívó és gőz mop)

Használati Útmutató (2705 porszívó és gőz mop) Használati Útmutató (2705 porszívó és gőz mop) Hiba esetén Probléma Okok A bekapcsolást Nincs a készülék jelző lámpa csatlakoztatva a nem világít hálózathoz. Megoldások Ellenőrizze a hálózati csatlakozást.

Részletesebben

Párátlanító készülék KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Párátlanító készülék KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Párátlanító készülék KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A hatékony mûködés érdekében kérjük olvassa el ezt a kezelési útmutatót. Õrizze meg a további felhasználásra. Tartalomjegyzék FUNKCIÓK... 1 BIZTONSÁG... 1 ALKATRÉSZEK

Részletesebben

Levegő párásító

Levegő párásító Levegő párásító 10028741 10028742 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Laser LAX 300 G. Használati utasitás

Laser LAX 300 G. Használati utasitás Laser LAX 300 G hu Használati utasitás A1 4 3 2a 1a 2b 8 4 5 9 1b 6 7 A2 A3 11 10 A4 A5 A6 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 A7 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 L2 ± 1/4 ± 0,2 mm/m B1 B2 90 C1 C2 C3 C4 X1 X2 X3 5m 5m S = 5m

Részletesebben

LED-es mennyezeti lámpa

LED-es mennyezeti lámpa LED-es mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 100403HB43XIX 2019-03 379 443 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és

Részletesebben

HQ-CHARGER81 HQ SZUPERGYORS UNIVERZÁLIS TÖLTŐ AAA/AA/C/D/9V AKKUMULÁTOROKHOZ

HQ-CHARGER81 HQ SZUPERGYORS UNIVERZÁLIS TÖLTŐ AAA/AA/C/D/9V AKKUMULÁTOROKHOZ MAGYAR NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HQ-CHARGER81 HQ SZUPERGYORS UNIVERZÁLIS TÖLTŐ AAA/AA/C/D/9V AKKUMULÁTOROKHOZ TÖLTÉS ELŐTT OLVASSA EL AZ ÚTMUTATÓT Felhasználói kézikönyv Olvassa át alaposan ezt a kézikönyvet.

Részletesebben

Beltéri kandalló

Beltéri kandalló Beltéri kandalló 10030731 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. MŰSZAKI

Részletesebben

Összefoglalás HASZNÁLATI UTASÍTÁS... (HU)

Összefoglalás HASZNÁLATI UTASÍTÁS... (HU) Használati utasítás Összefoglalás HASZNÁLATI UTASÍTÁS... (HU) Alkatrészek leírása 2 3 4 5 1 2 3 Vezeték tároló Vasaló tálca Szilikon párna 4 Műgyanta burkolat 6 5 6 Víztartály kupak Víztartály 1 1. ábra:

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Budapest XIII., Röppentyű u. 53. Telefon: +36 70 426-7070

Budapest XIII., Röppentyű u. 53. Telefon: +36 70 426-7070 Kedves Vásárló! Köszönjük hgy a LRP H4 Gravit Micr quadrkptert választtta. Az LRP H4 Gravit Micr egy előre összeszerelt, 2,4GHz-es frekvencián kmmunikáló rádió távirányítású quadrkpter. A Gravit külső

Részletesebben

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII Függőlámpa hu Szerelési útmutató 91060AB4X4VII 2017-04 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat és az esetleges

Részletesebben

Kerámia hősugárzó

Kerámia hősugárzó Kerámia hősugárzó 10032003 Tisztelt Ügyfelünk, gratulálunk a készülékhez. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat a csatlakoztatásról illetve a használatról és a leírtak alapján járjon

Részletesebben

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. KEZELŐPANEL...6 5. PROGRAMTÁBLÁZAT...7 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91585AB4X5VII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91585AB4X5VII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 91585AB4X5VII 2017-06 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági műszaki megol - dásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat

Részletesebben