NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 47/2011.{XII.16.) önkormányzati. rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 47/2011.{XII.16.) önkormányzati. rendelete"

Átírás

1 NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 47/2011.{XII.16.) önkormányzati rendelete a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről, valamint közzétételéről szóló 68/2003.(XII.22.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény 54. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről valamint közzétételéről szóló 68/2003.(XI1.22.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 3. (1) bekezdés I) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: I) Mozgó szabadtéri reklámhordozó: Helyét időnként vagy állandóan változtató, minden olyan reklámhordozó (kivéve tömegközlekedési eszközön, vagy gépjárművön elhelyezett matrica, fe Ifestés, ha az a tömegközlekedési eszköz, gépjármű karosszériájának síkjától nem tér el), amely mozgás közben is megőrzi információ-továbbítási funkcióját. (PI. hőlégballon, úszó objektum, szendvicsember, stb.). 2.. Az Ör. 3.. (1) bekezdése a következő s.) ponttal egészül ki: s) Közterületi reklám hasznosító szervezet: a Város-Kép Nonprofit Kft-vel megkötött megállapodás alapján valamely gazdálkodó szervezet (ptk c) pontja) 3.. Az Ör. 3.. (2) m) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: ma) Közterületi információs tábla: a közlekedők, elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok tájékozódásának és tájékoztatásának megkönnyítésére szolgáló, a közúti jelzőtáblák körébe nem tartozó, általában a települések közterületein elsösorban lakott területen belül - felállított tábla mb) Céljelölő információs tábla (céljelölö tábla): önállóan, vagy a térképes információs táblán megjelölt létesítmények megközelíthetőségét a létesítmény jelképével, megnevezésével illetőleg irányával mutató színes közterületi információs tábla.,r hj!

2 2 4.. Az Ör. 4. -ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: I. Övezet A kiskörút rendezési terv szerinti vonala és az azon belüli területek; Sóstófürdő történelmi magja, a műemléki környezetek, valamint a helyileg védett épületektől számított 50 m-es közterület. II. övezet: III. Övezet A kiskörutat övező terület 50m-es szélességben, a Bessenyei tér, Benczúr tér, valamint a főútvonalak és azok 50m-es körzete. A már kialakult kertváros jellegű lakónegyedek: Sóstófürdő, Sóstóhegy, Hímes, Kertváros, Korányi F. út környéke, a nagykörút és a kiskörút közötti terület. IV. Övezet A város előző övezetekkel nem érintett teljes területe. 5.. Az Ör. 5. -ának (1) és (2) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek: (1) A város közterületein reklámhordozó létesítésére, kihelyezésére csak közterület-bérleti szerződés birtokában kerülhet sor. A 2 m 2 -nél nagyobb fixen telepített reklámhordozó ki helyezését a reklámhordozó tulajdonosa köteles bejelenteni a Hatósági Főosztály Építésügyi Osztályának. Szerkezetileg több elemből álló reklámhordozó egy egésznek tekintendő. Az üzleti céllal tovább hasznosítható reklámhordozók esetében a közterület bérleti szerződést a Város-Kép Nonprofit Kft-vel szerződésben álló közterületi reklámhasznosító szervezet, az üzleti céllal tovább nem hasznosítható reklámhordozók esetében pedig a NvíRW Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. köti meg. (2) Minden reklámhordozó elhelyezéséhez (homlokzati vagy kerítésen elhelyezett reklámhordozóknál azokra, amelyek a homlokzat síkjától vagy az ingatlanhatártól 10 cm-nél nagyobb mértékben kinyúlnak) közterület-bérleti szerződést kell kötni. 6.. Az Ör. 5.. (3) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: a) Építési engedély és közterület bérleti szerződés alapján, ha a reklárnhordozók létesítését az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007.(XI1.13) ÖTM rendelet alapján, illetőleg egyéb más jogszabály építési engedélyhez, illetve bejelentéshez köti. 7.. Az Ör. 5.. (4) bekezdésében az "építési engedély számát "szövegrész helyébe a "bérleti szerződés vagy az eszköz azonosítójának számát." szöveg lép.

3 8. Az Ör. 5.. (8) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 3 b) villogó, káprázást okozó fény, futófény, fényvisszaverő, vagy fényvisszavető anyag, olyan világítótest, sugárzó, vagy vetített hirdetés, reklám, amelynek elhelyezése, kialakítása működése révén a közúton közlekedőket vakítja, ezzel figyelmüket elvonja, ezzel a közlekedés biztonságát veszélyezteti vagy a lakosság nyugalmát zavarja. 9.. Az Ör. 6.. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (3) Mobil reklámhordozó csak a közzétevő kereskedelmi egység nyitvatartási ideje alatt annak homlokzati síkjában vagy a megközelítést szol~áló bejárata előtt helyezhető el. A mobil reklám hordozó nagysága a 4 m -t nem haladhat ja meg. 10. Az Ör. 6. -a (5) és (6) bekezdésekkel egészül ki: (5) Fixen telepített reklámhordozó az úttest szélétől legalább 1,5 m-rel, úgy hogy az a csomóponti rálátási háromszöget ne akadályozza. Tartószerkezetét úgy kell kialakítani, hogy az a reklámfelület alatt legalább 1,5 m magasságig átlátható legyen. (6) A 3. (2) bekezdés ma) és mb) pontjában megjelölt reklámhordozók kialakítása és elhelyezése esetében a rendelet általános szabályain túlmenően az ÚT Útügyi Műszaki Előírásban foglaltakat is be kell tartani. 11. Az Ör. 7. (5) bekezdésben, a 8. (2) bekezdésében, (5) bekezdés, a) és c) pont jaiban, (6) bekezdésében, 10. (3) és (5) bekezdéseiben a "közterület kezelője" szövegrész helyébe a "közterület kezelője, közterületi reklámhasznosító szervezet" szöveg lép. 12. Az Ör. 8. (5) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: b) Az eltávolított berendezést, reklámhordozót az eltávolító 30 napig köteles megőrizni és a tulajdonos részére visszaszolgáitatni abban az esetben, ha a tulajdonos a 3. sz. mellékletben szereplő tárolási díjat az eltávolítónak és a közterület bérleti díjat a terület kezelőjének megfizeti. Ellenkező esetben a reklámtábla megsemmisítésre kerül 13. Az Ör. 8. (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (8) Mentesül a díjfizetés alól a 3.. (2) bekezdés a), c), d), e) pontjában szereplő reklámhordozók. Az önkormányzat, vagy az önkormányzati intézmények által kihelyezett ideiglenes hirdetések, reklámtáblák, plakátok mentesek a kőzterület használati díj alól.

4 14. Az Ör. 9.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 4 (1) A közterület - bérleti szerződést a hirdetmény közzétevőjének kell megkötnie a közterület kezelőjével, vagy a közterületi reklámhasznosító szervezettel. A közterület bérlete iránti kérelmet a reklámhordozó kihelyezése, illetve a közterület bérleti szerződés lejárta előtt legalább 8 nappal kell igényelni a 4. sz. mellékletében szereplő kérelem benyújtásával. 15. Az Ör. 10. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az építési engedély köteles reklámhordozók azok az eszközök, amelyek engedélyezése a jogszabályok, különösen az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007.(XI1.13) ÖTM rendelet szerint az építésügyi hatóság feladata. 16. Az Ör. 10. (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (4) Az építési engedély köteles reklámberendezés esetén az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007.(XI1.13) ÖTM rendelet alapján, illetve az építőipari kivitelezési tevékenységről, az építési naplóról és a kivitelezési dokumentáció tartalmáról szóló 290/2007. (X. 31.) Korm. rendelet előírásai szerint elkészített erre a célra rendszeresített kérelmi nyomtatványon a mindenkor előírt illeték lerovásával egyidejűleg az építési hatóság hoz kell benyújtani Az Ör. 1. számú mellékiete helyébe jelen rendelet 1. számú mellékiete lép. 18. Az Ör. 3. szám ú mellékiete helyébe jelen rendelet 2. számú mellékiete lép. 19. Az Ör. jelen rendelet 3. számú mellékletével egészül ki. 20. Ez a rendelet január 1. napján lép hatályba. Nyíregyháza, december 15. )A~ ~ Dr. Kovács Ferenc polgármester /1 Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző Jelen rendeletet december hó 16. napján kihirdetem. Nyíregyháza, december 16. ""'.~"..-'.,, I '" i -1l)r. Szemán Sándor ~.. ~.;.//címzetes főjegyző."'j~""// ~.~ ~J\

5 1. számú melléklet a 47/2011.(XI1.16.) önkormányzati rendelethez KÖZTERÜLETBÉRLETISZERZÖOÉS (üzleti céllal tovább nem hasznosítható reklámhordozó elhelyezés céljára) amely létrejött egyrészről a közterület kezelője, a NvíRW Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (4400 Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4., adószám: ), mint Bérbeadó másrészről..... (4400 Nyíregyháza,...) adószáma:..., mint Bérlő között az alulírott napon és helyen a következő feltételekkel: 1.) A szerződő felek megállapítják, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonát képezi és a Bérbeadó kezelésében áll a Nylregy h' aza,... u... sz. e I"tt' o I k" oz t eru "I e t. 2.} Bérbeadó bérbe adja Bérlő bérbe veszi az 1. pont szerinti kőzterületből m 2 nagyságú reklámtábla elhelyezése céljára szükséges területet. 3.) A jelen szerződés napjáig tartó meghatározott időre jön létre. 4.) Az elfoglalt közterületért Bérlő köteles...,-ft + Áfa =...,-Ft azaz forint 00/100 Ft közterület bérleti díjat fizetni készpénzben a szerződés aláírásakor. Bérbeadó fenntartja azon jogát és szerződő felek megállapodnak abban, hogy amennyiben Nyíregyháza, Megyei Jogú Város Közgyűlése a közterület bérleti díjak emelését határozza el, úgy a jelen szerződésben meghatározott bérleti díj is módosításra kerül melyet Bérbeadó a Bérlő felé érvényesít. 5.) Bérlő tudomásul veszi, hogy amennyiben 30 napon túli bérleti díj tartozása áll fenn és határidőt is tartalmazó fizetési felszólítás ellenére sem rendezi fizetési kötelezettségét Bérbeadó felé, az a bérleti jogviszony felmondását vonja maga után, me ly a Bérbeadó által közölt időponttal a bérleti jogviszonyt megszünteti. 6.) Bérbeadót zálogjog illeti a meg a bérelt területen elhelyezett, a bérlő tulajdonát képező vagyontárgyakra a hátralékos bér és járulék mértékéig, mely jog lehetővé teszi a záloggal terhelt vagyontárgyak elszállításának megakadályozását. 7.) Bérlő tudomásul veszi, hogy Bérbeadó fenntartja magának azt a jogot, hogy közterület bérlettel kapcsolatosan fennálló díjtartozás esetén annak rendezéséig a Bérlővel nem köt IJjabb közterület bérleti szerződést. 8.) Bérbeadó hozzájárul, hogy Bérlő a közterületre kihelyezett reklámtáblán az alábbi szöveget tüntetheti fel:

6 2 9.) Bérlő tudomásul veszi, hogy - a kihelyezett reklámtáblán feltünteti a jelen szerződés ügyirat számát, mely / ; - a tábla a kőzúti és gyalogos kőzlekedést nem akadályozhatja; - nem takarhat el korábban engedéllyel kihelyezett reklámtáblát, más üzlet bejáratát, kirakatát, lakóépület ablakát. 10.) Amennyiben Bérlő a jelen szerződésben meghatározott kötelezettségeit nem teljesíti, úgy Bérbeadó jogosult a bérleti szerződést azonnali hatállyal - jogkövetkezmény és kártérítés nélkül - felmondani, ezzel egyidejűleg a Bérlő a közterület-használat megszüntetésére köteles. 11.) Bérlő tudomásul veszi, hogy a jelen szerződés alapján elhelyezett reklámtábla megrongálódásából, meghibásodásából eredő károkat egymaga köteles viselni és a megrongálódott, meghibásodott reklámtáblát saját költségén köteles kijavítani. Ha ezen kötelezettségének felszólítás ellenére nem tesz eleget, Bérbeadó a Bérlő veszélyére és költségére jogosult a kijavítást elvégezni, elvégeztetni vagy a reklámtáblát leszerelni. 12.) Bérlő tudomásul veszi, hogya bérleti szerződés lejárta után az általa használt területet az eredeti állapotnak megfelelően köteles helyreállítani, s a reklámtáblát eltávolítani saját költségén. 13.) A bérleti szerződésben foglaltak ellenőrzésére jogosultak: - NYíRW Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. 14.) Jelen szerződés más szükséges hatósági és egyéb engedélyek megszerzése alól nem mentesít. 15.) Jelen szerződéssel nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és a 63/2003.(XI1.22.) KGY rendelkezései az irányadók. Jelen szerződést a felek elolvasás és értelmezés után mint az akaratukkal mindenben megegyezőt saját kezűleg aláírták. Nyíregyháza, Bérbeadó Bérlő

7 2. számú melléklet a 47/2011.(XI1.16.) önkormányzati rendelethez Bérleti szerződés esetén minden megkezdett hónap, minden megkezdett m 2 egésznek számít. Üzleti céllal tovább nem hasznosítható reklámhordozók kihelyezésének díjtételei nettó díj I. övezet - FtlmL/hó II. övezet - FtlmL/hó III-IV. övezet - Ftlmt/hó Hangos reklám Ftlnap Tárolási díj (reklámhordozónként) Pótdíj (Plakátldb) Szendvicsember - Ftlnap Szórólap - Ftlnap/helyszín 1.000

8 3. számú melléklet a 47/2011.(XI1.16.) önkormányzati rendelethez KÖZTERÜLETBÉRLETIRÁNTIKÉRELEM Kérelmező neve (cég):... Adóazonosító száma vagyadószáma:... Telefon száma:... Kérelmező lakcíme ( cég esetén annak címe) : Nem magánszemélyesetén képviselő neve, lakcíme, telefonszáma : A területhasználat célja: reklámtábla elhelyezése A közterületbérlet helyének pontos meghatározása lutca, házszáml: Reklámtábla esetén annak mérete:.... annak felirata:.... a reklámtábla egyoldalas vagy kétoldalas:::; mobil vagy fixen telepített A területhasználat ideje: 20. év...hó...napjától ' h'.,. 20. ev... o....napjalg Bérbeadó vállalja, hogya fenti kérelemne k megfelelően a közterület bérleti szerződést 8 napon belül elkészíti. A reklámtáblát kizárólag a szerződés megkötését követően lehet kihelyezni. Bérleti szerződés Városüzemeltető nélküli közterület igénybevétel esetén a használó a Nyíregyházi és Vagyonkezelő Kft. felhívására köteles a használatot 24 órán belül megszüntetni és a közterület eredeti állapotát a saját költségén - minden kártalanítási igény nélkül - helyreállítani, ennek elmulasztása esetén a NvíRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. a használó költségére és terhére a közterületet helyreállíttathatja. Nyíregyháza, hó... nap kérelmező aláírása

9 Részletes indokolás a 47/2011.(XII.16.) önkormányzati rendelethez az 1. -hoz A mozgó szabadtéri reklámhordozó fogalma pontosításra kerül, úgy hogya gépjármű karosszériájának síkjától el nem térő reklám után nem kell közterület használati díjat fizetni. a 2. -hoz Nevesítésre kerül a rendeletben az üzleti céllal tovább értékesített reklámhordozók után közterület bérleti szerződést kötő szervezet. a 3. -hoz Az információs tábla megnevezése pontosításra kerül, illetve egy új fogalom meghatározás kerül be a rendeletbe. a hoz Az elmúlt időszakban történt jogszabályi változtatások miatt szükséges a tervezett módosítás, illetve a közterület bérleti szerződést kötő cégek neveinek változtatása válik szükségessé. a 7. -hoz A reklámhordozókon a rendelet szerint az építési engedély számát kellett feltüntetni, mivel azonban nem minden tábla építési engedély köteles, így a módosítás után a bérleti szerződés számát vagy az eszköz azonosítóját kell feltűntetni. a 8. -hoz A módosítás után közterületen elhelyezett reklámhordozón nem alkalmazható sugárzó vagy vetített reklám, mivel veszélyeztetik a közlekedés biztonságát. a 9. -hoz A mobil, földhöz nem rögzített reklámhordozók esetében egy méret korlát kerül bevezetésre, mivel a tervezett 4m 2 -t meghaladó nagyságú mobil táblák elhelyezése balesetveszélyes. A NYíRW Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. javaslata szerint az önkormányzatnak a város területén létre kell hoznia 10 db fix reklámhordozót, amiken az önkormányzati rendezvényeket, eseményeket hirdetni tudja. nl,

10 2 a 10. -hoz Ezen pont beépítése a rendeletbe is a közlekedés biztonságát segíti elő. a 11. -hoz A rendeletben nevesített közterületi reklámhasznosító szervezet kerül be a felsorolt pontokba. a 12. -hoz Szövegpontosítást tartalmaz a módosítás. a 13. -hoz Szintén az alaprendelet indoklásában szerepelt ez a szövegrész és kerül beépítésre a rendeletbe. a 14. -hoz Pontosításra kerül a szerződés megkötését szabályozó bekezdés. a hoz Jogszabályváltozás miatti pontosítást tartalmaz a módosítás. a 17. -hoz A közterület bérleti szerződés tartalma módosul az elmúlt időszakban bekövetkezett módosítások, illetve tapasztalatok alapján. a 18. -hoz A reklámtáblák közterületen történő elhelyezéséhez kapcsolódó bérleti díjak mértéke változik, mivel legutóbb január 01-vel történt változás, illetve az ÁFA mértéke is változott az elmúlt évben. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján két új díjtétel is bevezetésre kerül. (szendvicsember, szórólap) a 19. -hoz A rendelet egy új melléklettel bővül, mivel eddig nem tartalmazta a közterület igénybevételéhez szükséges kérelem mintáját.

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/2006. (VI.1.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/2006. (VI.1.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/2006. (VI.1.) KGY r e n d e l e t e a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről valamint közzétételéről szóló 68/2003. (XII. 22.) KGY rendelet módosításáról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 68/2003. (XII. 22.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 68/2003. (XII. 22.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 68/2003. (XII. 22.) számú r e n d e l e t e a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről valamint közzétételéről (egységes szerkezetben a 39/2005.(X.27) KGY,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 68/2003. (XII. 22.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 68/2003. (XII. 22.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 68/2003. (XII. 22.) számú r e n d e l e t e a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről valamint közzétételéről (egységes szerkezetben a 39/2005.(X.27) KGY,

Részletesebben

Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (XI. 23.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről

Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (XI. 23.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (XI. 23.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók elhelyezéséről Hetes Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2012. május 14.)

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2012. május 14.) Felsőtárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (III. 8.) önkormányzati rendelete a közterületi hirdető és reklámhordozók elhelyezéseinek szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 68/2003. (XII. 22.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 68/2003. (XII. 22.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 68/2003. (XII. 22.) számú r e n d e l e t e a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről valamint közzétételéről A Közgyűlés Nyíregyháza Megyei Jogú Város

Részletesebben

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2012. DECEMBER 19.

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2012. DECEMBER 19. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 460-10/2012. 4. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez LOTUS QUICK

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 7/1998.(II.15.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közúton végzett munkák engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról szóló 5/1996.(II.1.)

Részletesebben

(2) Az Ör 2. -ának 34. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) Az Ör 2. -ának 34. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2016. (I.28.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámberendezések, hirdetmények és hirdető-berendezések elhelyezésének szabályairól szóló 11/2013.(III.29)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 34/2007.(XI.13.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 34/2007.(XI.13.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 34/2007.(XI.13. KGY r e n d e l e t e a közterületek használatának valamint a közutak nem közlekedési célú igénybevétele engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról

Részletesebben

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014(111. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú helyiségeinek bérleti díjáról egységes szerkezet Kisköre Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (I. 29.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (I. 29.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (I. 29.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól A rendelet hatálya 1. (1) E rendelet hatálya kiterjed Balatonkenese

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017. (XII.08.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 30.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 30.-i ülésére Napirend: Ügyiratszám: /2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. október 30.-i ülésére Tárgy: A reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képvisel-testületének./2010.(I.29.) rendelete a hirdet és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól

Balatonkenese Város Önkormányzata Képvisel-testületének./2010.(I.29.) rendelete a hirdet és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól Balatonkenese Város Önkormányzata Képvisel-testületének./2010.(I.29.) rendelete a hirdet és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól A rendelet hatálya 1. (1) E rendelet hatálya kiterjed Balatonkenese

Részletesebben

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2)

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2) 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2015. (IV. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000. (III.31.)

Részletesebben

Fentieket ismeretében a Tisztelt Bizottság elé terjesztem a kérelmet megvitatásra és döntésre.

Fentieket ismeretében a Tisztelt Bizottság elé terjesztem a kérelmet megvitatásra és döntésre. Nyílt ülésen kerül tárgyalásra A Bizottság saját hatáskörébe tartozó döntések: 1. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület közterület-használati kérelme a Várpark területére

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról Jegyzőkönyvi kivonat Készült Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 13. napján a Demecseri Polgármesteri Hivatal A épülete (4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1.) Polgármester Irodájában

Részletesebben

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. A 14/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 13/2008. (IV. 24.) sz.

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. A 14/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 13/2008. (IV. 24.) sz. Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének A 14/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 13/2008. (IV. 24.) sz. rendelete A hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről /Egységes

Részletesebben

1.. 3.. /2/ A közterületen tartósan reklámtáblát elhelyezni csak meghatározott, egységes formai kialakítás alapján lehet.

1.. 3.. /2/ A közterületen tartósan reklámtáblát elhelyezni csak meghatározott, egységes formai kialakítás alapján lehet. CSERKESZŐLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 19/2011. (VII. 28.) SZÁMU ÖNKOMRMÁNYZATI RENDELETE A HIRDETŐ ÉS REKLÁMTÁBLÁK ELHELYEZÉSÉNEK SZABÁLYAIRÓL Cserkeszőlő, Község Önkormányzata, a Helyi

Részletesebben

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLEÉNEK 12/2017 (XII.04.) önkormányzati rendelete

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLEÉNEK 12/2017 (XII.04.) önkormányzati rendelete LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLEÉNEK 12/2017 (XII.04.) önkormányzati rendelete Reklámok, reklámhordozók, cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról,valamint

Részletesebben

BÉRBE ADHATÓ INGATLANOK. Ajánlattételi feltételek

BÉRBE ADHATÓ INGATLANOK. Ajánlattételi feltételek BÉRBE ADHATÓ INGATLANOK Ajánlattételhez szükséges letölthető dokumentumok - Ajánlattételi feltételek - Ajánlattételi adatlap - Szerződés-tervezet Ajánlattételi feltételek Tisztelt Érdeklődő! A Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására 14253058 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/2.411-2/2015 Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

Jegyző: - Tisztelt Képviselő-testület!

Jegyző: - Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés képviselő-testületi ülésre Nagykovácsi, 2011. január 26. Előterjesztő:. Előadó: Dr. Zakály Erzsébet igazgatási előadó. Melléklet: Rendelet tervezet Véleményezi: PB E- 5 Polgármester:.. Jegyző:

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2017. (XII.1.) önkormányzati rendelete a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról,

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Vál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(XII.14.) önkormányzati rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI BEJELENTÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI BEJELENTÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI BEJELENTÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ 34/2014. (X.29.) önkormányzati rendelet által módosított 9/2013. (III.11.) önkormányzati rendelete egységes

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. , mint Beruházó (székhely:.., önkormányzati törzsszám:.., adószám:.., képviseli:..), a továbbiakban: Beruházó, Preambulum

MEGÁLLAPODÁS. , mint Beruházó (székhely:.., önkormányzati törzsszám:.., adószám:.., képviseli:..), a továbbiakban: Beruházó, Preambulum MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, mint vagyonkezelő (székhely: 1024 Budapest, Lövőház utca 39., statisztikai számjele: 15329358-8413-312-01, képviselője:

Részletesebben

1.. (1) E rendelet hatálya Pincehely Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő közterületek, közutak rendeltetéstől eltérő igénybevételére terjed ki.

1.. (1) E rendelet hatálya Pincehely Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő közterületek, közutak rendeltetéstől eltérő igénybevételére terjed ki. Pincehely Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületének 11/2011. (V.30. ) számú önkormányzati rendelete a közterület használatának rendjéről, valamint a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételéért

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 9/2004. (III. 30.) rendelete a közterületek használatáról, védelméről és a közterület használat díjáról* Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az 1. pontban nevezett bérbeadó (a továbbiakban: Bérbeadó), másrészről pedig a 2. pontban nevezett bérlő (a továbbiakban: Bérlő) együttesen a továbbiakban:

Részletesebben

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16 /2012.(VI.29.) Önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és közterület használati díjakról Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

26/2003. (06.23.) Kgy. sz. rendelet 1. a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről

26/2003. (06.23.) Kgy. sz. rendelet 1. a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről 26/2003. (06.23.) Kgy. sz. rendelet 1 a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezéséről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében,

Részletesebben

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5 Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2009. (II.27) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló, többször módosított 70/2005.(XII.15.)

Részletesebben

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita Előterjeszti:Mezőfi

Részletesebben

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015.

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. 14253065 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. Javaslat a 3681 hrsz.-ú ingatlan ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szerves

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjesztő: Vargáné

Részletesebben

Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (X.31.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről

Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (X.31.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (X.31.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2.

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2. BABÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5 /2005. (VIII. 29.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Babót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2011. (XI.16.) önkormányzati rendelete

Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2011. (XI.16.) önkormányzati rendelete Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2011. (XI.16.) önkormányzati rendelete a közterület rendeltetésétől eltérő célú használatának általános szabályairól szóló 7/2000.(II.29.) önkormányzati

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS-TERVEZET amely létrejött egyrészről a Szekszárdi Víz-és Csatornamű Kft. (cégjegyzékszám: Cg. 17-09- 002090, adószám: 11285610-2-17, székhely: 7100 Szekszárd, Epreskert

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: B/499-2/2018. Sorszám: 13. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. március 29. napján tartandó ülésére

Részletesebben

VÁROSI FŐÉpíTÉSZ. NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA. í i 1.1 I i fl, t-' I ;r. - A Közgyűléshez

VÁROSI FŐÉpíTÉSZ. NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA. í i 1.1 I i fl, t-' I ;r. - A Közgyűléshez 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1, PF.: 8,. TELEFON: +36 42 524-550; FAX: +36 42 310-647 E-MAfl: VERES.ISTVAN@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 1570j2013.X Ügyintéző: Kukucska Zsolt ELŐTERJESZTÉS - A Közgyűléshez

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: 3515 Miskolc, Egyetemváros; képviseli: Dr. Patkó Gyula rektor) - mint bérbeadó, a továbbiakban bérbeadó, másrészről a Bartók

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2014. (VI. 06.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2014. (VI. 06.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2014. (VI. 06.) Önkormányzati Rendelete a városképet meghatározó hirdetı-berendezések, hirdetmények elhelyezésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Az előterjesztést megtárgyalja: Gazdasági Bizottság Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1000-1/2014/I Üi.: dr. Kurunczi Péter Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád Megyei Levéltár használati

Részletesebben

Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100

Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100 Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100 KÉRELEM ÉTKEZTETÉS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ I. 1. Az ellátást igénybe vevő adatai: Név:... Születési

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a közterületek használatáról szóló 15/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a közterületek használatáról szóló 15/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet módosítására Szám: 23455 / 2017 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Javaslat a közterületek használatáról szóló 15/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére. A reklámelhelyezésekről szóló rendelethez

ELŐTERJESZTÉS. Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére. A reklámelhelyezésekről szóló rendelethez ELŐTERJESZTÉS Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. október 31-én tartandó ülésére A reklámelhelyezésekről szóló rendelethez Tisztelt Képviselő-testület! Az országgyűlés a 2017. szeptember

Részletesebben

A rendelet területi hatálya. A telkek hasznosítása jellegük szerint

A rendelet területi hatálya. A telkek hasznosítása jellegük szerint BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő pihenő és mezőgazdasági hasznosítási célú bértelkek hasznosításáról Budakalász

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz -

ELŐTERJESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz - NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA VAGYONGAZDÁLKODÁSI OSZTÁLY 4401 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-540; FAX: 136 42 524-541 E-MAIL: VAGYONGAZDALKODAS@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról I. Fejezet 1. A rendelet hatálya: Gáborján Község közigazgatási területén a közterületet

Részletesebben

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása Az előterjesztés száma: 151/2014. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2014. december 3-án, 18-órakor megtartandó ülésére A Piactér üzemeltetésének

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e A közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 25/2005. (X.28.) önkörmányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

A Rendelet 18/A. (1) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul: a) fennálló hátralékát a bérbeadó, vagy a szolgáltató felé rendezte,

A Rendelet 18/A. (1) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul: a) fennálló hátralékát a bérbeadó, vagy a szolgáltató felé rendezte, 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 17/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság február 18 -i ülésére. A Ha-Hoa 2004 Bt. közterület-használati díjtartozás elengedése iránti kérelme

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság február 18 -i ülésére. A Ha-Hoa 2004 Bt. közterület-használati díjtartozás elengedése iránti kérelme Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-51/2015. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2015. február 18 -i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Ha-Hoa 2004 Bt. közterület-használati

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (X. 27.) önkormányzati rendelete. a reklámelhelyezésekről

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (X. 27.) önkormányzati rendelete. a reklámelhelyezésekről Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (X. 27.) önkormányzati rendelete a reklámelhelyezésekről Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. február 16-ai ülésére 11. napirend Tárgya: Előadó: Bérleti szerződés elfogadása dr. Takács Béla aljegyző Melléklet: határozati kivonatok,

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére Tárgy: Közterület-használatról szóló önkormányzati rendelet módosítása Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Sorszám: III/6 Döntéshozatal módja: Minősített többség

Részletesebben

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételének szabályairól Dunaszentmiklós Község

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Terembérleti szerződés egyéb használatra (sport, klub, egyéb tevékenység) (bérleti díj fizetési kötelezettséggel)

Terembérleti szerződés egyéb használatra (sport, klub, egyéb tevékenység) (bérleti díj fizetési kötelezettséggel) Terembérleti szerződés egyéb használatra (sport, klub, egyéb tevékenység) (bérleti díj fizetési kötelezettséggel) 5.számú függelék amely létrejött egyrészről a Tápióság Község Önkormányzata (képviseletében

Részletesebben

(4) A rendelet hatálya nem terjed ki a Harangos téri piac- és vásár, a Május 1 téri piaci helyhasználat szabályaira.

(4) A rendelet hatálya nem terjed ki a Harangos téri piac- és vásár, a Május 1 téri piaci helyhasználat szabályaira. Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályozásáról szóló 28/2004. (VI.02) önkormányzati rendelet módosításáról Kiskunhalas

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. május 16-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-317/2012. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. május 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Bp. IX. ker. Soroksári Duna

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a Pécel Város közigazgatási területén korlátozással terhelt helyi közutakra történő behajtás rendjéről és a fizetendő

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja. A rendelet hatálya 2. Baja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 46/2008 (X. 31.) rendelete a reklámhordozók, hirdetmények, plakátok, falragaszok elhelyezésének szabályairól Baja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XVIII. évfolyam 11. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2017. SZEPTEMBER 15. A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 24/2017. (IX.15.) ÖR. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város építési szabályzatáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-505/2011. ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére Tárgy: Bp. IX. ker. Fővám tér 11-12. sz. alatti Kulturális

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 15/2003. (IV.07.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 15/2003. (IV.07.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/2003. (IV.07.) számú rendelete a közterületek elnevezéséről és a művészeti alkotások közterületen történő elhelyezésének szabályairól (Egységes szerkezetben a

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 11-i rendkívüli zárt üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 11-i rendkívüli zárt üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 15-12/2011/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 11-i rendkívüli zárt

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2007. (XI. 15.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló rendelet

Részletesebben

GARÁZS BÉRLETI SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület augusztus 30-i ülésére

GARÁZS BÉRLETI SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület augusztus 30-i ülésére RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjesztő: Vargáné Fodor Rita pü.csop.vez.

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala >>>1145 Budapest, Pétervárad utca 2. SZMSZ BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Városépítési Osztály

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2012. (IV.28.) önkormányzati rendelete a fizető várakozás rendjéről (hatályos 2016. június 1-től) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület október 26-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület október 26-án tartandó ülésére Füzesgyarmat Város Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r é t ő l 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról 1 Tabdi Község Képviselőtestülete 5/1998. (III. 25.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Tabdi Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonát képező MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 10. SZÁM ALATTI KORONA ÜZLETI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT I. EMELET, 201-208-AS 51 m 2 ALAPTERÜLETŰ

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya

Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános szabályok

A rendelet hatálya. Általános szabályok Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2000.(XII.1.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Kaskantyú Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. február 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. február 15-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-127/2012. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. február 15-i ülésére Tárgy: Bp. IX. ker. Üllői út 147. sz. alatti áruház energia

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/1997. (XI.6.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság június 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság június 14-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-387/2011. ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. június 14-i ülésére Tárgy: A Bp. IX. ker. Laczkovich utca 5. előtt távközlés célú,

Részletesebben

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról.

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról. Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E a közterület használatáról és közterület-használati díjról. A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed az ingatlan-nyilvántartás

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Záradék: Megalkotta: A közgyűlés 2011. december -i ülésén. Kihirdetve: 2011. december -én.

Záradék: Megalkotta: A közgyűlés 2011. december -i ülésén. Kihirdetve: 2011. december -én. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2011. (XII...) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 31/2008.(X.15.) önkormányzati rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 5/2010. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006.(XII.13.)

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a város területén a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával

Részletesebben

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata (2800 Tatabánya, Fő tér 6., bankszámlaszám: OTP Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága 11740009-15384481-00000000, adószám:

Részletesebben