EÖTVÖS KÁROLY DÍJ májusában a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökségétől a Dr. Nagy Judit Emlékalapítvány díját kapta meg.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EÖTVÖS KÁROLY DÍJ. 1996. májusában a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökségétől a Dr. Nagy Judit Emlékalapítvány díját kapta meg."

Átírás

1 EÖTVÖS KÁROLY DÍJ A díjat az Elnökség 1999-ben alapította. Kiemelkedő szakmai tudású, felkészültségű kollégáknak adományozza, akiknek életútja is például szolgál a jövő nemzedékének. DR. B Á L I N T S Z I L V I A Egy ügyvéddinasztia harmadik generációjához tartozik. Középiskolai tanulmányait a Fazekas Mihály Gimnáziumban végezte ban diplomázott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A Budapesti 4. sz. Ügyvédi Irodában volt ügyvédjelölt édesapja, dr. Bálint Ákos György mellett ben kitűnő eredménnyel tette le a jogi szakvizsgát, azóta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja májusában a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökségétől a Dr. Nagy Judit Emlékalapítvány díját kapta meg óta vesz részt a Budapesti Ügyvédi Kamara munkájában, ahol 4 évig a Felvételi Bizottság tagja, 2010-től pedig a Kamara titkára és az elnökség tagja márciusában a BÜK főtitkára elismerő oklevelet és emlékgyűrűt adományozott a részére. Ügyvédi munkája mellett 10 évig egy jogvédő irodában jogsegélyszolgálatot látott el. Hitvallását Szophoklész szavaival fogalmazta meg: "Az igazság mindig a legerősebb érv". Gyermekei: Dániel 8 éves, Laura 2 éves.

2 EÖTVÖS KÁROLY DÍJ A díjat az Elnökség 1999-ben alapította. Kiemelkedő szakmai tudású, felkészültségű kollégáknak adományozza, akiknek életútja is például szolgál a jövő nemzedékének. DR. KOMÁN O V I C S I B O L Y A 1987-ben szerzett diplomát a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán, majd 1989-ben szakvizsgázott. Jogászi pályafutását a rendszerváltás előtt az egyik legnagyobb vállalatnál, a Hídépítő Vállalatnál kezdte meg, ahol a szakvizsga megszerzése után közvetlenül a Jogi Osztály vezetője mellett jogtanácsosként dolgozott től a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, egyéni ügyvédként a 12. sz. Ügyvédi Irodában kezdte meg ügyvédi tevékenységét januárjában négy kollégájával együtt megalapították a Bárándy és Társai Ügyvédi Irodát, amelynek 11 éven keresztül volt tulajdonos tagja ben a Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének közgyűlése elnökségi tagnak választotta meg, amely tisztséget azóta is ő tölti be. A jogszabályok folyamatos jelentős bővülése miatt szükségesnek tartotta az egyes jogágakra történő specializálódást, ezért 2004-ben önálló irodát alapított saját név alatt között a Budapesti Ügyvédi Kamarában dr. Kiss Pál akkori titkár mellett kamarai ellenőri tevékenységet végzett től a Magyar Munkajogi Társaság tagja. A 2010-es kamarai választáskor a Választási Bizottsága titkáraként a választást követően tapasztalatai alapján módosítási javaslatot terjesztett elő a Választási Szabályzattal kapcsolatban től a Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületében az ügyvédek ellen indult kárügyek elbírálásával foglalkozó Szolgáltatási Bizottság vezetőjeként jelentős szerepe van az ügyvédek érdekeit képviselő újítások kidolgozásában. Pályafutása során részt vett szállodaláncok privatizálásában, a kincstári vagyon kezelésével foglalkozó intézmény jogutódlással történő megszűnésében, az orvosi kártérítés területén előadásokat tartott. Az utóbbi időben a széleskörű jogi szabályozás miatt már sokkal szűkebb területen dolgozik, elsősorban munkajogi, családjogi és kártérítési ügyekben jár el. Saját megfogalmazása szerint ügyvédi tevékenységét a hagyományos ügyvédi praxis jellemzi.

3 EÖTVÖS KÁROLY DÍJ A díjat az Elnökség 1999-ben alapította. Kiemelkedő szakmai tudású, felkészültségű kollégáknak adományozza, akiknek életútja is például szolgál a jövő nemzedékének. DR. FA L U D I GÁBO R Diplomáját: 1976-ban felsőokatási érdeméremmel kíséretében szerezte, szakvizsgáját 1979-ben tette le. Joggyakorlatot az Egyetemi Oktatók Jogi Képviseleti Munkaközösségében között szerzett óta ügyvéd 1997-től a dr. Faludi Gábor Ügyvédi Irodában, társulási együttműködésben a Szecskay Ügyvédi Irodával. Szakterülete a polgári jog, különösen szellemi tulajdonjog. Külföldi ösztöndíjas, köztük a müncheni Max Planck Intézet negyedéves kutatási ösztöndíjasa. Rendszeres bel- és külföldi előadások szerzője jogi témában. PhD tudományos fokozatot is szerzett. Az ELTE ÁJK oktatója óta, Polgári Jogi Tanszék egyetemi docense, szakterülete a szellemi tulajdonjog. Egyéb tisztségei: MKIK Választottbíróságának tagja, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja, a MIE (Magyar Szerzői és Iparjogvédelmi Egyesület) elnökség tagja, az AIPPI Magyar Csoport elnökség tagja, a CISAC (Szerzői közös jogkezelő társaságok Nemzetközi Szövetsége) Jogi Bizottság tagja, a GESAC (Európai Szerzői Közös Jogkezelő Társaságok Szövetsége) Madrid Group (stratégiai tanácsadó testület) tagja, a Medien und Recht (osztrák szakfolyóirat) szerkesztő bizottság tagja és az Infokommunikáció és Jog című magyar folyóiratszerkesztő bizottsági tagja.

4 EÖTVÖS KÁROLY DÍJ A díjat az Elnökség 1999-ben alapította. Kiemelkedő szakmai tudású, felkészültségű kollégáknak adományozza, akiknek életútja is például szolgál a jövő nemzedékének. DR. FÁ B R Y GY Ö R G Y Gyulán született 1967-ben. Az általános- és a középiskolát Gyulán végezte. A József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett. Azon kevés szerencsések között van, akinek a római jogot szeminárium vezetőként dr. Pólay Elemér oktatta. Diplomáját cum laude minősítéssel 1991-ben szerezte meg. Friss diplomásként érkezett Budapestre és helyezkedett el a 30. sz. ÜMK-ban. Mentora, dr. Szentmiklósi Péter mellett kezdte meg az ügyvédi munka rejtelmeinek elsajátítását. Feleségét, dr. Simén Réka fogszakorvost is ebben az időben ismeri meg ben kötnek házasságot, melyből két gyermekük született. Zsombor ma már 17, míg a kisebbik Kristóf 14 éves. A BÜK 1994-ben vette fel tagjai sorába. Ekkor még a Harmincas Ügyvédi Iroda tagja, de hamarosan dr. Szentmiklósi Péterrel közösen megalakítják a Szentmiklósi & Társa Ügyvédi Irodát, amely márciusáig tevékenykedik ezen a néven. Az iroda jelenleg Fábry & Társa Ügyvédi Irodaként működik, mely jelzi, hogy egykori mentora válláról levéve a terhet ma már ő az Iroda vezetője. Az Iroda széleskörű főleg polgári- és gazdasági jogi joggyakorlatot folytat, melynek keretében a közbeszerzési törvény 1995-ös megalkotásától fogva egyre nagyobb teret kap az ajánlatkérői és ajánlattevői szervezetek/cégek képviselete a közbeszerzési eljárásokban. A sportolói múltja visszaköszön jelenlegi munkája során. Hangsúlyos szerepet kap munkájában a sportjog is. Számos sportszervezet (Magyar Úszószövetség, Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség), sportoló és sportvezető képviseletét látta el az elmúlt években, illetőleg látja el jelenleg is. Olimpiai klubjának tagjai között megtalálható Darnyi Tamás, Czene Attila, Rózsa Norbert, Szabó Joe, Hargitay András, Kovács Ági, Gyarmati Dezső, illetőleg Széchy Tamás, továbbá a kajakos Storcz Botond és Kovács Katalin. Társadalmi szerepvállalásai között említendő, hogy immár a második ciklusban tagja a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának. A fegyelmi előéletét természetesen ezt megelőzően jegyzőként kezdte. A fegyelmis lét azonban nem csak az Ügyvédi Kamarában érvényesül. A Magyar Úszószövetség Fegyelmi Bizottságának is második ciklus óta tagja.

5 EÖTVÖS KÁROLY DÍJ A díjat az Elnökség 1999-ben alapította. Kiemelkedő szakmai tudású, felkészültségű kollégáknak adományozza, akiknek életútja is például szolgál a jövő nemzedékének. DR. PA P P S Á N D O R Az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Jogi karát 1968-ban végezte el, cum laude minősítéssel január 15. napján ügyvédjelölti felvételt nyert a Budapesti Ügyvédi Kamarához azzal, hogy a 13. sz. Ügyvédi Munkaközösségbe lett beosztva ben szakvizsgázott kitűnő eredménnyel augusztus 1-jén jegyezték be a Budapesti Ügyvédi Kamaránál, ügyvédi tevékenységét pedig a 13. sz. Ügyvédi Munkaközösségben kezdte meg, ahol december 31-ig dolgozott január 1. napján átkerült a 36. sz. Ügyvédi Munkaközösségbe december 28-ától mind a mai napig egyéni ügyvéd, irodája előbb az Andrássy út 32-ben, majd január 1-jétől az Október 6. utcában, november óta pedig a Montevideo u. 3/b. sz. alatt van. Bár ügyvédi pályája elején az ügyvédek számára elérhető jogterület szinte mindegyikével foglalkozott, néhány év után szakterületévé a polgári jog vált, illetve a rendszerváltozás óta gazdasági jogi területen is tevékenykedik (peres képviselet, szerződések, cégügyek, jogi vélemények készítése) óta mint megbízott ügyvéd dolgozik az állami vagyonkezelőnek (korábban ÁPV Rt., ÁPV Zrt., MNV Zrt.), amely megbízása keretében nagy pertárgyértékű peres ügyekben látja el a Magyar Állam vagy az állami vagyonkezelő képviseletét.

6 NAGY J UDIT DÍJ Dr. Nagy Judit ügyvédnő halálát követően férje, dr. Berzy László ügyvéd alapította a Nagy Judit Alapítványt a summa cum laude eredménnyel szakvizsgázott ügyvédjelöltnők díjazására. DR. K ÁDÁR-F Ü Z E S J U D I T 2005-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán cum laude minősítéssel. Már az egyetemi évek alatt is a klasszikus polgári jog területe vonzotta, így diplomamunkáját az új Ptk. kártérítési rendszerében is bevezetésre kerülő előreláthatósági korlát elvéből írta (Az előreláthatósági korlát, mint a szerződésszegéssel okozott kár megtérítésének korlátja címmel). A diploma megszerzését megelőzően a es tanévben az angliai University of Warwick jogi karán végzett jogi tanulmányokat. Az ügyvédjelölti éveket a Lendvai és Társai Ügyvédi Irodában, valamint az Orbán András Ügyvédi Irodában töltötte, majd 2008-tól 2013-ig a Gárdos, Füredi, Mosonyi, Tomori Ügyvédi Irodában volt ügyvédjelölt, majd alkalmazott ügyvéd óta egyéni ügyvédként dolgozik ben szakvizsgázott kiváló minősítéssel, azóta tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának. A kezdetek óta a társasági jog, gazdasági jog, ingatlanjog és klasszikus polgári jog területén fejti ki tevékenységét. Ezeken túlmenően 2008 óta értékpapírjogi, pénzügyi jogi és bankjogi kérdésekben is nyújt jogi szolgáltatást. Felsőfokon beszél angolul, melyet a magyar mellett munkanyelvként folyamatosan használ.

7 NAGY J UDIT DÍJ Dr. Nagy Judit ügyvédnő halálát követően férje, dr. Berzy László ügyvéd alapította a Nagy Judit Alapítványt a summa cum laude eredménnyel szakvizsgázott ügyvédjelöltnők díjazására. DR. S Z I L A S DÓRA 2003-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájában, majd 2009-ben cum laude minősítéssel az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Szakdolgozatának témája: A gyermekelhelyezés és az elhelyezés megváltoztatásának szempontjai a Legfelsőbb Bíróság 17. számú Irányelve alapján januárjában tette le a jogi szakvizsgát summa cum laude eredménnyel ben az Erdős és Társa Ügyvédi Irodában tevékenykedett gyakornokként, ahol elsősorban cégbírósági, földhivatali beadványok előkészítése és intézése volt a feladata között a Partos és Noblet Ügyvédi Iroda gyakornoka, hivatalos iratokat, beadványokat, szerződéseket készített elő, között az iroda ügyvédjelöltje. Az iroda magyar és külföldi cégek általános jogi képviseletét látja el. Fő profil: társasági jog, ingatlanjog, a munkanyelve: magyar, angol. Szerződések, beadványok, jogi állásfoglalások, egyéb okiratok készítése angol és magyar nyelven, az ügyfelek peres és nem peres eljárásokban történő teljes körű képviseletének ellátása a fő munkaterülete ban itt kezdte meg ügyvédi munkáját. Angol nyelven tárgyalóképes szinten beszél, felsőfokú nyelvvizsgája van, jogi szaknyelvi képzésen vett részt, francia és spanyol nyelven alapfokú ismeretekkel rendelkezik.

8 NAGY J UDIT DÍJ Dr. Nagy Judit ügyvédnő halálát követően férje, dr. Berzy László ügyvéd alapította a Nagy Judit Alapítványt a summa cum laude eredménnyel szakvizsgázott ügyvédjelöltnők díjazására. DR. TI M Á R K I N G A 2002-ben kitűnően érettségizett, majd 2008-ban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel végzett és még ebben az évben PhD képzésen vett részt januárban LLM fokozatot szerzett kitűnő minősítéssel az európai jogi mesterképzésen a Saarlandi Egyetemen. Szakdolgozata a 2012/2013. év legjobb szakdolgozataként elnyerte a Hans-Werner-Osthoff díjat januárjában kitűnőre szakvizsgázott májusban LLM képzés keretén belül nemzetközi üzleti jogi mesterképzésen vett részt a Bostoni Egyetem Jogi Karán. Német és angol nyelvtudása tárgyalóképes szintű. Ösztöndíjat nyert a Hesseni Ügyvédi Kamaránál, valamint Sokrates/Erasmus Ösztöndíjas, Köztársasági Ösztöndíjas, DAAD. ösztöndíjas ben gyakornok volt az Ormai és Társai CMS Cameron McKenna LLP-nél, majd januártól a Dr. Nagy Koppány Kornélia Ügyvédi Irodánál között tudományos munkatárs a Saarlandi Egyetemen között gyakornok a Mayer Brown LLP Ügyvédi Irodánál (Frankfurt am Main) ig tudományos segédmunkatárs ELTE ÁJK-nál, majd 2012-től tanársegéd óta ügyvéd a KNP LAW Nagy Koppány Varga és Társai / Dr. Timár Kinga Ügyvédi Irodánál. Szakmai eredményei közül a fontosabbak: részt vett a Pp. kodifikációjában, az ELTE-ÁJK és a Göttingeni Egyetem által szervezett polgári eljárásjogi csereszemináriumokon többször volt előadó, Polgári Eljárásjogi és Nemzetközi Magánjogi Kutatásokat Végző Doktoranduszok és Doktorjelöltek I. Országos Konferenciája előadója, a PPKE, Jog- és Államtudományi Kar által szervezett konferencia, valamint az ELTE-ÁJK Kari Doktori Tanács Ünnepi Konferenciája az ELTE megalakulásának 375. évfordulója alkalmából, az ELTE-ÁJK és a Müncheni Egyetem Jogi Kara által szervezett európai polgári eljárásjogi csereszeminárium és az ELTE-ÁJK és a Berlini Humboldt Egyetem által szervezett csereszeminárium az európai jog és a nemzeti jogrendszerek koherenciája előadója, demonstrátor az ELTE-ÁJK Polgári Eljárásjogi Tanszékén, évfolyamelső (ELTE-ÁJK)2004/2005. tanév II. félév, 2005/2006. tanév I. félév, 2006/2007. tanév I. félévében. Publikáció jelentek meg - a teljesség igénye nélkül a következő kiadványokban: A nemzetközi és európai uniós szabályozók szerepe a Polgári perrendtartás kodifikációjában, A választottbírósági szerződésre alkalmazandó jog, Party Autonomy in International Arbitration, Egyéb fontosabb bírósági nemperes eljárások, Immunitás és joghatóság az Európai Bíróság joggyakorlatában, Egyéb fontosabb bírósági nemperes eljárások, Az aranyrészvény, Az általános szerződési feltételekben rejlő visszaélési lehetőségek, Az ombudsman jogfejlesztő szerepének lehetőségei és korlátai.

9 A dr. Kiss Pál által adományozott "A FŐTITKÁR KÖSZÖNETE" DÍSZOKLEVÉL ÉS GYŰRŰ díjazottjai: DR. S Z Ű C S ANDR E A 1968-tól volt ügyvédjelölt augusztus 15-ig a 25. ÜMK-ban dolgozott ban fegyelmi bíró lett, 1980-ban a 44. ÜMK tagja lett februártól a Budapesti Ügyvédi Kamara ifjúsági felelőse és ugyanettől az időtőtől a Demokratikus Jogásznők Nemzetközi Szövetségének tagja.1991-ben alapította a Szűcs és Andor Ügyvédi Irodát től a Szűcs Ügyvédi Iroda néven működött tovább, 2008-tól a Szűcs Andrea Ügyvédi Iroda tulajdonosa ben kapta meg a kiváló ügyvéd kitüntetést. Eötvös díjas, a Magyar Ügyvédi Kamara teljes ülésének tagja, Deák- díjas ügyvéd. Ez a hivatalos adatsor nem takarja azt a jó kollegiális kapcsolatot és azt a mindig segítőkész hozzáállást, amit az évtizedek során tapasztaltam, illetve esetenként kaptam Andreától. A tárgyalóteremben mindig kőkemény ellenfél, nagy taktikus és stratéga, de a tárgyalótermen kívül mindig ugyanaz a kedves kolléga aki mindenre figyel. A családjogi ügyekben mindig a gyerek érdekét veszi figyelembe, igyekszik tompítani az ellentétet és igyekszik esetlegesen egyezséget is létre hozni. Főtitkári működésem során mindig számíthattam a véleményére és segítségére. A mögötte álló hölgykoszorú is hasonló hozzáállást tanúsított. Én ezt úgy igyekeztem honorálni, hogy a költségvetés keretein belül minden olyan igényt ami közös érdek biztosítottam, így termet, eszközt stb. Köszönöm Andreának az emberségét, a segítségét, azt hogy biztosan lehetett rá támaszkodni és nem utolsó sorban a humorérzékét, hisz a sok feszültség mellett azonnal tudtunk nevetni még a saját kínunkon. Ezért kérem, hogy fogadja olyan szeretettel és tisztelettel ezt a gyűrűt, ahogy én ezt Neki szánom.

10 A dr. Kiss Pál által adományozott "A FŐTITKÁR KÖSZÖNETE" DÍSZOKLEVÉL ÉS GYŰRŰ díjazottjai: DR. TAKÁCS P É T E R P Á L 1969-ben végzett az ELTE Jogi karán. Kezdetben vállalati jogtanácsos volt különböző kisebb és nagyobb állami cégeknél. Ez az út a 269. számú Jogtanácsosi Munkaközösségbe vezetett, majd a pálya liberalizációjakor Ő is karunk tagja lett 1990-ben. A Kiss Ügyvédi Irodának 1996-ban lett tagja, melynek neve 2000-ben Takács és Kiss-re változott és így maradt egészen decemberig, amikor a kedvezőbb adózás miatt a tagok kiváltak az irodából. Péter barátom egyetemista korunk óta komoly támaszom és segítségem. Bármikor lehetett vele konzultálni, volt türelme végighallgatni és segített megoldást keresni. Mivel a főtitkárságom alatt az állandó kamarai feladatok teljesítése minden időt lekötött, Pétert kellett folyamatosan kérni, hogy helyettesítsen, amit zokszó nélkül megtett még a legutolsó pillanatban bekövetkező kérés esetében is. Köszönöm az évtizedes barátságot, a folyamatos segítségedet és kérlek fogadd olyan szeretettel ezt a gyűrűt, mint ahogy én adom Neked.

11 50 ÉVES JUBILEUMI OK LEVÉL A Budapesti Ügyvédi Kamara Elnöksége 1993-ban megalapította az 50 éves kamarai tagságot honoráló Jubileumi Oklevelet. Az 50 éves kamarai tagságról szóló oklevelet azok az ügyvédek kapják, akiknek az ügyvédi bejegyzése óta 50 év eltelt, aktívak, vagy már nyugdíjban vannak, de legalább 20 évet ügyvédként a pályán töltöttek. DR. PERESZTEGI SÁNDOR A pályára kerülése rendhagyónak mondható. Gyermekkorában hallotta édesapjától a Jókai anekdotát, a fiatal ügyvédbojtár sírva fakadt, amikor a bank elárverezte a parasztcsalád minden vagyonát és földönfutóvá lettek. Ennek hatására szilárdan elhatározta, hogy ügyvéd pedig nem lesz. Az érettségi után tanácstalan volt, matematikus legyen, vagy hegedűművész, de 1955 őszén a jogi karon találta magát, még fel sem ocsúdott, már Brósz Róberttől hallgatta a római jogot, ami rabul ejtette és letett a korábbi terveiről, mert ez volt való neki ben megszerezték a diplomájukat a feleségével, de csak vállalati jogi előadói állást kaptak. A két év alatt, amit egy autóközlekedési vállalatnál eltöltött, világossá vált, milyen szűk jogi terület nyílt meg előtte. Ez nem elégítette ki. Bement a Kamara Elnökéhez, mondván, hogy ő ennél többre képes. Meglepetésére felvették, évfolyamtársai közül harmadiknak sikerült bejutnia a Kamarába. Az 50-es ÜMK-ban töltötte a jelölti idejét, majd január 1-el jegyezték be. A jelölti idő alatt és az ügyvédi működés első éveiben a 33-as ÜMK-ban, olyan csodálatos idősebb kollegákkal találkozott, akiktől nemcsak a szakma alapvető tudnivalóit tanulhatta meg, hanem a hivatás gyakorlásához szükséges szilárd erkölcsi alapokat és, hogy mindezt kellő alázattal kell gyakorolni. Az első évtizedekben a klasszikus ügyvédi tevékenység töltötte ki a munkáját és mindebben kellő jártasságot szerzett, ez ma is nagy biztonságot ad számára. A büntető ügyek közül a közlekedési büntetőügyekben, polgári ügyek közül pedig az ingatlanforgalommal kapcsolatos peres és peren kívüli ügyekben elért eredmények jelentették a legnagyobb sikerélményt. A kamarában a 60-as években az ő generációja a régen várt fiatalokat képviselte, ennek előnyeit élvezték és mert igény volt rá szívesen vettek részt a Kamara életében. A 60-as évek végétől az akkor működő rendszeres ellenőrzésben vett részt mindaddig, amíg 1983-ban a Fegyelmi Bizottság tagjává választották és ezt a munkát végezte közel negyed századig. Két lánya közül Ágnes most mint a Budapesti és a New Yorki, ez évtől a Párizsi Kamarának is tagja, a műkincsjog Európában és tengerentúl is elismert szakértője, öregbíti a magyar ügyvédek hírnevét a világban. A magánéletre maradó szabadidejét a sport, a zene, a színház és a kulturális élet tölti ki. Az utóbbi 10 évben egészségügyi krízisekből a nélkülözhetetlen sport segített gyorsan felépülni. A zene mindennapjainak része, ez maradt a hegedűművészi ambícióiból.

12 50 ÉVES JUBILEUMI OK LEVÉL A Budapesti Ügyvédi Kamara Elnöksége 1993-ban megalapította az 50 éves kamarai tagságot honoráló Jubileumi Oklevelet. Az 50 éves kamarai tagságról szóló oklevelet azok az ügyvédek kapják, akiknek az ügyvédi bejegyzése óta 50 év eltelt, aktívak, vagy már nyugdíjban vannak, de legalább 20 évet ügyvédként a pályán töltöttek. DR. TÍMÁR GYÖRGY (az ügyvéd kérése volt, hogy ne írjunk laudációt)

13 "ÖRÖKÖS TISZTELETB ELI TAG" Külön öröm számunkra, hogy ebben az évben is átadhatjuk a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökségének döntését tartalmazó okiratot, mellyel örökös tiszteletbeli tag címmel tüntetjük ki több évtizedes kiemelkedő ügyvédi tevékenységéért: DR. B A L O GH BÉ L A augusztus 1-jén, közvetlenül az egyetem elvégzése után lett ügyvédjelöltként bejegyezve a Kamarában és a 33. számú Ügyvédi Munkaközösségben kezdte meg gyakorlati idejét ban lett ügyvéd ben a Kamara megbízta egy irodahelyiség átépítésnek megszervezésével és a munkaközösségi tagság átszervezésével. A kialakított új munkaközösségnek a vezetője lett 1971-ben, egészen 1991-ig októberében önálló, egyszemélyes ügyvédi irodát alapított, majd 1995-ben, amikor fia ügyvéd lett, megalapította a Balogh és Társa Ügyvédi Irodát. Folyamatosan és aktívan részt vesz a Budapesti Ügyvédi Kamara munkájában, óta az Elnökség tagja tól létesített kapcsolatot a kamara képviseletében a Fővárosi Földhivatallal, ez a kapcsolat jelenleg is működik, az évente megrendezett ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos konferenciákat a földhivatali vezetőkkel ő szervezi. Évek óta jelennek meg szakmai cikkei a Pesti Ügyvédben és az Ügyvédek Lapjában az ingatlan-nyilvántartási jogszabállyal-és gyakorlattal kapcsolatban. Ugyancsak 1998-tól, mint "egyszemélyes oktatási bizottság" szervezte és irányította az ügyvédjelöltek oktatását 2006-ig, amikortól a jelenleg is működő Oktatási Bizottság vette át ezt a feladatot ben az elsők között kapta meg az Eötvös Károly díjat ben kapta meg a kiváló ügyvéd kitüntetést, 2006-ban az 50 éves kamarai tagság jubileumi oklevelét, 2009-ben pedig a Magyar Ügyvédi kamara által alapított "Ügyvédségért" kitüntetést kapott.

D R. GÉCZI ZSUZS A N N A

D R. GÉCZI ZSUZS A N N A KITÜNTETÉSEK Á T A D Á SA E ÖTVÖS KÁROLY D Í J A SOK A díjat az Elnökség 1999-ben alapította. Kiemelkedő szakmai tudású, felkészültségű kollégáknak adományozza, akiknek életútja is például szolgál a jövő

Részletesebben

ü g y v é d i i r o d a

ü g y v é d i i r o d a ügyvédi iroda Az iroda Dr. Bittera Csaba és dr. Tóth Péter partnerek különféle profilú ügyfélkörnek nyújtott jogi szolgáltatással több, mint egy évtizedes széleskörű tapasztalatra tettek szert számos különböző

Részletesebben

DR. H A L Á S Z J UDIT

DR. H A L Á S Z J UDIT A díjat az Elnökség 1999-ben alapította. Kiemelkedő szakmai tudású, felkészültségű kollégáknak adományozza, akiknek életútja is például szolgál a jövő nemzedékének. DR. H A L Á S Z J UDIT Budapesten született,

Részletesebben

benke.gabor@yahoo.de Dr. Bereczky Dániel Dr. Barborják Zoltán

benke.gabor@yahoo.de Dr. Bereczky Dániel Dr. Barborják Zoltán Dr. Benke Gábor LL.M., S.J.D. Dr. Benke Gábor kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal és jelentős bank- és pénzügyi jogi tapasztalatokkal rendelkezik. Külön kiemelendő közösségi jogi, valamint a versenyjog

Részletesebben

B U D A P E S T I Ü G Y V É D I K A M A R A K Ö Z G Y Ű L É S 2 0 1 3

B U D A P E S T I Ü G Y V É D I K A M A R A K Ö Z G Y Ű L É S 2 0 1 3 DR. D E S S E W F F Y A L I C E Az ELTE Jogtudományi Karán szerzett diploma átvétele után azonnal ügyvédjelöltként kezdett dolgozni, és több mint 40 éve az ügyvédi pályán tevékenykedik. EU manageri, gazdasági

Részletesebben

2013. március Ügyvéd KNP LAW Nagy Koppány Varga és Társai / Dr. Timár Kinga Ügyvédi Iroda

2013. március Ügyvéd KNP LAW Nagy Koppány Varga és Társai / Dr. Timár Kinga Ügyvédi Iroda SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyes adatok: Név: E-Mail: dr. Timár Kinga, LL.M. ktimar@ajk.elte.hu Szakmai tapasztalatok: 2013. március Ügyvéd KNP LAW Nagy Koppány Varga és Társai / Dr. Timár Kinga Ügyvédi Iroda

Részletesebben

KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSA E Ö T V Ö S K Á ROLY DÍJAS OK

KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSA E Ö T V Ö S K Á ROLY DÍJAS OK KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSA E Ö T V Ö S K Á ROLY DÍJAS OK A díjat az Elnökség 1999. február 19-i határozatával alapította. A kitüntetést az Elnökség azoknak a kollégáknak adományozza, akik kiemelkedő szakmai

Részletesebben

dr. Rónay Zoltán szakmai önéletrajza

dr. Rónay Zoltán szakmai önéletrajza dr. Rónay Zoltán szakmai önéletrajza Személyi adatok: Születési hely idő: Budapest, 1976. május 9. Szülők: dr. Rónay Zoltán ügyvéd (a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara tagja), néhai Szántó Judit, újságíró.

Részletesebben

ENERGETIKUS MEGOLDÁSOK

ENERGETIKUS MEGOLDÁSOK Az RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Cg.: 01-10-045428, Székhelye: 1118 Budapest, Számadó u. 19.) IGAZGATÓSÁGÁNAK rendkívüli tájékoztatója

Részletesebben

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia. 2016. május 11-12. Thermál Hotel Visegrád

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia. 2016. május 11-12. Thermál Hotel Visegrád II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia 2016. május 11-12. Thermál Hotel Visegrád Megnyitó előadások Gárdos Péter, ügyvéd: A Ptk. az elmúlt év tükrében Az I. Wolters Kluwer Jogi Konferencián elhangzott, hogy

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tiszteletbeli tanára címet adományozta Dr. Kovácsy Zsombor, a Jogi Továbbképző Intézet oktatója részére.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tiszteletbeli tanára címet adományozta Dr. Kovácsy Zsombor, a Jogi Továbbképző Intézet oktatója részére. EGYETEMI ÉS KARI KITÜNTETÉSBEN, ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLŐK NÉVSORA (2015) I. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karon, illetve a Karért hosszú időn át végzett kiemelkedően színvonalas tevékenységének egyetemi

Részletesebben

Egy iparista életútja Az iskolapadtól a Magyar Tudományos Akadémiáig DR. SZTIPANOVITS JÁNOS

Egy iparista életútja Az iskolapadtól a Magyar Tudományos Akadémiáig DR. SZTIPANOVITS JÁNOS Egy iparista életútja Az iskolapadtól a Magyar Tudományos Akadémiáig DR. SZTIPANOVITS JÁNOS 1946-ban született Pécsett egy iparos család egyetlen gyermekeként. 1960-ban jelentkezett a Zipernowski Károly

Részletesebben

Szakmai önéletrajz. dr. Cserba Andrea

Szakmai önéletrajz. dr. Cserba Andrea Szakmai önéletrajz dr. Cserba Andrea Tel.szám: 00-36/30-326-19-65 Személyes adatok Név: dr. Cserba Andrea Szül. hely, idő: Miskolc, 1987.05.02. E-mail: cserba.andrea@gmail.com Szakmai honlap: www.fontanaforditas.hu

Részletesebben

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI)

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Kállai Ernő Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Osztály: Romakutatások Osztálya Tudományos cím vagy fokozat: PhD E-mail: kallai.erno@tk.mta.hu Telefonszám: +36-1 224-6700 / 5224 Épület: T (Emelet,

Részletesebben

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Több mint húsz éve foglalkozik kommunikációval hazai és nemzetközi

Részletesebben

Gazdasági társaságok működéséhez kapcsolódó szerződések elkészítése

Gazdasági társaságok működéséhez kapcsolódó szerződések elkészítése Büntetőjog Csődjog Ingatlanjog Családjog Munkajog Társasági jog Polgári jog Képviselet közigazgatási eljárásban Követelések, adósságok behajtása Állandó, komplex képviselet Gazdasági társaságok működéséhez

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács október 20-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács október 20-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. október 20-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 53/2015. (X.20.) KT. sz. határozat az Egyetem téri épület I. em. 118. terem Navratil Ákosról

Részletesebben

SZAKMAI ÉLETRAJZ. Dr. Szuchy Róbert PhD. egyetemi adjunktus

SZAKMAI ÉLETRAJZ. Dr. Szuchy Róbert PhD. egyetemi adjunktus SZAKMAI ÉLETRAJZ Dr. Szuchy Róbert PhD egyetemi adjunktus Tudományos minősítés PhD 2010 Állam- és jogtudományok Summa cum laude A disszertáció címe: Az összefonódás-ellenőrzés európai uniós szabályai a

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok. Cím 1061 Budapest, Andrassy u. 11. E-mail mail@andrastoth.hu. Szakmai tapasztalat

Önéletrajz. Személyi adatok. Cím 1061 Budapest, Andrassy u. 11. E-mail mail@andrastoth.hu. Szakmai tapasztalat Dr. Tóth András PhD egyetemi adjunktus ügyvéd Önéletrajz Személyi adatok Cím 1061 Budapest, Andrassy u. 11. E-mail mail@andrastoth.hu Web Állampolgárság www.andrastoth.hu Magyar Születési dátum 1979.03.11

Részletesebben

Prof. Dr. Gál István László telefon: tanszékvezető egyetemi tanár lakcím: 7100, Szekszárd, Herman Ottó u. 1. Szakmai önéletrajz

Prof. Dr. Gál István László telefon: tanszékvezető egyetemi tanár lakcím: 7100, Szekszárd, Herman Ottó u. 1. Szakmai önéletrajz Prof. Dr. Gál István László telefon: +3630-471-0922 tanszékvezető egyetemi tanár lakcím: 7100, Szekszárd, Herman Ottó u. 1. jogász, okleveles közgazdász e-mail: gal.istvan@ajk.pte.hu Szakmai önéletrajz

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. GÁCSI ANETT ERZSÉBET

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. GÁCSI ANETT ERZSÉBET SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. GÁCSI ANETT ERZSÉBET Személyi adatok: Név: Gácsi Anett Erzsébet Születési hely, idő: Mezőtúr, 1987. 05. 01. Állampolgárság: magyar Levelezési cím: Szegedi Tudományegyetem, Állam-

Részletesebben

Prof. Dr. Maróti Mihály ( )

Prof. Dr. Maróti Mihály ( ) Prof. Dr. Maróti Mihály (1917-2009) DR. MARÓTI MIHÁLY EMLÉKÜLÉS 2017. április 21. BUDAPEST Szervezők: Magyar Növény-Mikroszaporítók Egyesülete Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar, Dísznövénytermesztési

Részletesebben

ELTE Emlékérmet adományozott Dr. Menyhárd Attila, a Polgári Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Kar leköszönő dékánja részére;

ELTE Emlékérmet adományozott Dr. Menyhárd Attila, a Polgári Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Kar leköszönő dékánja részére; EGYETEMI ÉS KARI KITÜNTETÉSBEN, ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLŐK NÉVSORA (2019) I. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karon, illetve a Karért hosszú időn át végzett kiemelkedően színvonalas tevékenységének egyetemi

Részletesebben

A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében

A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében A rendszerváltozás során a helyi önkormányzati rendszer kiépülésével párhuzamosan megtörtént az új államigazgatási szervezet kialakítása.

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 25-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 25-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2018. szeptember 25-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 42/2018. (IX.25.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2018/2019. tanév I.

Részletesebben

Prof. Dr. Patyi András Patyi András. elnök, Nemzeti Választási Bizottság. 2012-2016 rektor, egyetemi tanár

Prof. Dr. Patyi András Patyi András. elnök, Nemzeti Választási Bizottság. 2012-2016 rektor, egyetemi tanár 1. Személyi adatok Vezetéknév/Utónév: Születési név: 2. Betöltött beosztás, munkakör, foglalkozási terület: Önéletrajz Prof. Dr. Patyi András Patyi András elnök, Nemzeti Választási Bizottság 3. Szakmai

Részletesebben

Magyar joganyagok - 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet - a bírói álláspályázatok elbírálásá 2. oldal (2) A kollégium a véleményét 8 napon belül megküldi a

Magyar joganyagok - 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet - a bírói álláspályázatok elbírálásá 2. oldal (2) A kollégium a véleményét 8 napon belül megküldi a Magyar joganyagok - 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet - a bírói álláspályázatok elbírálásá 1. oldal 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet a bírói álláspályázatok elbírálásának részletes szabályairól és a pályázati

Részletesebben

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Luxemburg

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Luxemburg Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Luxemburg Az információ szolgáltatója: Ordre des avocats du Barreau de Luxembourg 2014. április AZ ÜGYVÉDEK EMZETI KÉPZÉSI REDSZERÉEK LEÍRÁSA Luxemburg 1.

Részletesebben

S/6668. Az Országgyűlés.../2019. ( ) OGY. az alapvetőjogok biztosának megválasztásáról. dr. Kozma Ákost

S/6668. Az Országgyűlés.../2019. ( ) OGY. az alapvetőjogok biztosának megválasztásáról. dr. Kozma Ákost AZ O~ ZÁGGYŰLÉS ELNÖKE Érkez.ett: 2019 JOL O l S/6668. Az Országgyűlés..../2019. ( ) OGY határozata (javaslat) az alapvetőjogok biztosának megválasztásáról 1.Az Országgyűlés az Alaptörvény 30. cikk (3)

Részletesebben

PÉNZÜGYI JOGI AKADÉMIA szeptember május 22.

PÉNZÜGYI JOGI AKADÉMIA szeptember május 22. PÉNZÜGYI JOGI AKADÉMIA 2019. szeptember 20. 2020. május 22. S Z A K M A I P R O G R A M J A 10:00-10:15 Köszöntés; az Akadémia célja előadó: dr. Kandrács Csaba Pénzügyi szervezetek felülegyeléért felelős

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány évi ösztöndíjasai

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány évi ösztöndíjasai A Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány 2007. évi ösztöndíjasai A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványa 2001. január 2- án jött létre, és eddig 4 millió forint

Részletesebben

Dr. Kenyeres István. Születési hely, idő Budapest, 1972. június 26.

Dr. Kenyeres István. Születési hely, idő Budapest, 1972. június 26. Dr. Kenyeres István Születési hely, idő Budapest, 1972. június 26. Adatok Szem. ig. szerinti név: Dr. Kenyeres István Tibor Lakcím: 1078 Budapest, István u. 26. II. 14. Telefon: 06-309190388 E-mail: kenyeresi@bparchiv.hu

Részletesebben

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének 1.sz. ügyvédi felelősségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) 1993.

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének 1.sz. ügyvédi felelősségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) 1993. Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének 1.sz. ügyvédi felelősségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) 1993. január 1-től 2 1. SZ.MELLÉKLET A MAGYAR ÜGYVÉDEK BIZTOSÍTÓ ÉS SEGÉLYEZŐ

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács január 30-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács január 30-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2018. január 30-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2018. (I.30.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2017/2018. tanév II. félévi

Részletesebben

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Az információ szolgáltatója: Lett Ügyvédi Kamara (Latvijas Zvērinātu advokātu padome) 2014. április AZ ÜGYVÉDEK NEMZETI KÉPZÉSI RENDSZERÉNEK LEÍRÁSA Lettország

Részletesebben

AZ ÜGYVÉDEK NEMZETI KÉPZÉSI RENDSZERÉNEK LEÍRÁSA Belgium IGEN IGEN

AZ ÜGYVÉDEK NEMZETI KÉPZÉSI RENDSZERÉNEK LEÍRÁSA Belgium IGEN IGEN Ügyvédképzés Belgiumban az uniós jog területén Válaszadó szervezet: Orde van VlaamseBalies AZ ÜGYVÉDEK ZETI KÉPZÉSI RENDSZERÉNEK LEÍRÁSA Belgium 1. A szakma gyakorlása Szükséges-e felsőfokú végzettség

Részletesebben

III. AZ ORSZÁGOS BÍRÓI TANÁCS 2012. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI

III. AZ ORSZÁGOS BÍRÓI TANÁCS 2012. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI III. AZ ORSZÁGOS BÍRÓI TANÁCS 2012. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI 14/2012. (IV. 17.) OBT határozat a Szervezeti és működési szabályzat elfogadásának időpontjáról Az Országos Bírói Tanács a végleges

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 26-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 26-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2017. szeptember 26-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 70/2017. (IX.26.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2017/2018. tanév I.

Részletesebben

S Z E M É L Y E S A D A T O K E G Y É N I K É P E S S É G E K T A N U L M Á N Y O K

S Z E M É L Y E S A D A T O K E G Y É N I K É P E S S É G E K T A N U L M Á N Y O K S z a k m a i ö n é l e t r a j z S Z E M É L Y E S A D A T O K Név: Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett Születési név: Lukács Nikolett Születési hely, idő: Budapest, 1986.01.24. Lakcím: Debrecen, 4028,

Részletesebben

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Szlovénia Az információ szolgáltatója: Szlovén Ügyvédi Kamara (Odvetniška zbornica Slovenije)

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Szlovénia Az információ szolgáltatója: Szlovén Ügyvédi Kamara (Odvetniška zbornica Slovenije) Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Szlovénia Az információ szolgáltatója: Szlovén Ügyvédi Kamara (Odvetniška zbornica Slovenije) 2014. április AZ ÜGYVÉDEK EMZETI KÉPZÉSI REDSZERÉEK LEÍRÁSA

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

elnök, Nemzeti Választási Bizottság Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.

elnök, Nemzeti Választási Bizottság Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 1083 Budapest, Ludovika tér 2. 1. Személyi adatok 2. Betöltött beosztás, munkakör, foglalkozási terület: Önéletrajz Vezetéknév/Utónév: Prof. Dr. Patyi András Születési név: Patyi András elnök, Nemzeti Választási Bizottság 3. Szakmai

Részletesebben

BÜK Tisztújító választás BÜK. hogy tovább folytathassuk az eddig megkezdett munkánkat. Kedves Kollégák!

BÜK Tisztújító választás BÜK. hogy tovább folytathassuk az eddig megkezdett munkánkat. Kedves Kollégák! BÜK 2018-2019 BÜK Tisztújító választás 2018 Kedves Kollégák! A 2018-as Tisztújító Választáson a már megszokott érdekképviseleti csapatunk néhány új taggal kibővülve indul. Megköszönve eddigi bizalmatokat,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Csató László

Oktatói önéletrajz Csató László tanársegéd Közgazdaságtudományi Kar Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 2009-2011 Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Emlékeztető a Kari Doktori Tanács március 25-i üléséről

Emlékeztető a Kari Doktori Tanács március 25-i üléséről Emlékeztető a Kari Doktori Tanács 2004. március 25-i üléséről Jelen vannak: Gönczöl Katalin, Harmathy Attila, Erdei Árpád, Fazekas Marianna, Kisfaludi András, Nagy Marianna, az utolsó napirendi pont tárgyalásánál

Részletesebben

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2006-2011 ELTE BTK Nyelvészeti Doktori Iskola, Budapest, doktori képzés,

Részletesebben

Dr. Klein Tamás SZAKMAI ÉLETRAJZ. tanársegéd Szoba: épület, T/21. szoba. Tel: cím: Tudományos minősítés: -

Dr. Klein Tamás SZAKMAI ÉLETRAJZ. tanársegéd Szoba: épület, T/21. szoba. Tel:  cím: Tudományos minősítés: - SZAKMAI ÉLETRAJZ Dr. Klein Tamás tanársegéd Szoba: épület, T/21. szoba Tel: Email cím: klein.tamas@kre.hu Tudományos minősítés: - Felsőfokú tanulmányok és végzettség: 2004 2010 Eötvös Loránd Tudományegyetem,

Részletesebben

Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról

Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról I. A pályázati felhívás és az előszűrés Az Ügyészségi Közlöny 2014. évi 6. számában megjelent 20 ügyészségi fogalmazói álláshelyre szóló pályázati

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. február 1-jei ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2011. (II.1.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2010/2011. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

ÖNÉLETRAJZ. Személyes adatok. Szakmai eredmények, tevékenységek

ÖNÉLETRAJZ. Személyes adatok. Szakmai eredmények, tevékenységek ÖNÉLETRAJZ Személyes adatok Név: Váry Miklós Születési hely és idő: Baja, 1991. március 21. Lakcím: 6500 Baja, Darázs u. 40. Telefonszám: 70/419-7208 E-mail cím: varym@ktk.pte.hu Szakmai eredmények, tevékenységek

Részletesebben

ENERGETIKAI ÁLLANDÓ VÁLASZTOTTBÍRÓSÁG VÁLASZTOTTBÍRÓI NÉVJEGYZÉK

ENERGETIKAI ÁLLANDÓ VÁLASZTOTTBÍRÓSÁG VÁLASZTOTTBÍRÓI NÉVJEGYZÉK ENERGETIKAI ÁLLANDÓ VÁLASZTOTTBÍRÓSÁG VÁLASZTOTTBÍRÓI NÉVJEGYZÉK (Lezárva: 2009. február 16.) ELNÖK: ELNÖKSÉGI TAGOK: Dr. Faludi Zoltán Dr. Berzeviczi Attila Dr. Grmela Zoltán Dr. Lajer Zsolt Dr. Szentkereszty

Részletesebben

német tárgyalási szint, angol társalgási szint, orosz alapfok

német tárgyalási szint, angol társalgási szint, orosz alapfok Név: Prof.Dr. Nochta Tibor Születési hely: Mór Születési idő: 1958. július 13. Családi állapot: nős, feleség: Dr. Simon Andrea bíró gyermekek: Lilian; Márton; András Elérhetőségek: Lakcím: H-7635 Pécs,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet - a bírói álláspályázatok elbírálásá 2. oldal 4. (1) A bírói tanács a pályázati rangsort a rendelet

Magyar joganyagok - 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet - a bírói álláspályázatok elbírálásá 2. oldal 4. (1) A bírói tanács a pályázati rangsort a rendelet Magyar joganyagok - 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet - a bírói álláspályázatok elbírálásá 1. oldal 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet a bírói álláspályázatok elbírálásának részletes szabályairól és a pályázati

Részletesebben

9/2017. (XI.20.) MÜK szabályzata az ügyvédi felelősségbiztosítás évenként számított legalacsonyabb összegéről és követelményeiről 1

9/2017. (XI.20.) MÜK szabályzata az ügyvédi felelősségbiztosítás évenként számított legalacsonyabb összegéről és követelményeiről 1 9/2017. (XI.20.) MÜK szabályzata az ügyvédi felelősségbiztosítás évenként számított legalacsonyabb összegéről és követelményeiről 1 A Magyar Ügyvédi Kamara teljes ülése az ügyvédi tevékenységről szóló

Részletesebben

CURRICULUM VITAE. Tanulmányok, végzettség. /2008/ Corvinus Egyetem, posztgraduális képzés Tuirizmus szakértő diploma. Ügyvédi, jogi szakvizsga

CURRICULUM VITAE. Tanulmányok, végzettség. /2008/ Corvinus Egyetem, posztgraduális képzés Tuirizmus szakértő diploma. Ügyvédi, jogi szakvizsga CURRICULUM VITAE Adatok Név: dr Kricsfalvi. Anita Születési hely, idő : Budapest, 1972.12.10. Állampolgárság: magyar Postacím: 1061 Budapest,Jókai tér 8. Mobiltelefon:36 20 5120705 anita@businessitalia.hu

Részletesebben

A MAGÁNJOG OKTATÁSA TEKINTETTEL AZ ALAPTÖRVÉNYRE ÉS AZ ÚJ PTK-RA A MAGÁNJOGOT OKTATÓK EGYESÜLETE DEÁK FERENC ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR

A MAGÁNJOG OKTATÁSA TEKINTETTEL AZ ALAPTÖRVÉNYRE ÉS AZ ÚJ PTK-RA A MAGÁNJOGOT OKTATÓK EGYESÜLETE DEÁK FERENC ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR A MAGÁNJOG OKTATÁSA TEKINTETTEL AZ ALAPTÖRVÉNYRE ÉS AZ ÚJ PTK-RA TUDOMÁNYOS KONFERENCIA A ÉS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM DEÁK FERENC ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KARA SZERVEZÉSÉBEN. 2013. JÚNIUS 14-15. SZÉCHENYI

Részletesebben

Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK A doktori iskola vezetője: Dr. Kukorelli István egyetemi tanár Állam- és Jogtudományi Kar Tudományági Doktori

Részletesebben

78/2016. (II. 25.) Kt. határozat Az önkormányzat tulajdonát képező szennyvíztelephez történő csatlakozásról

78/2016. (II. 25.) Kt. határozat Az önkormányzat tulajdonát képező szennyvíztelephez történő csatlakozásról rendkívüli ülésének könyvéből: 78/2016. (II. 25.) Kt. határozat Az önkormányzat tulajdonát képező szennyvíztelephez történő csatlakozásról 1. Dombóvár Város Önkormányzatának előzetesen és feltételesen

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1997-2002 Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, közgazdász (gazdálkodási szak) 2002-2013,

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Cím(ek) Mikecz Kálmán utca 19/b, 4400 Nyíregyháza (Magyarország) Mobil +36 30 205 7047 E-mail(ek) bazoli@freemail.hu Állampolgárság

Részletesebben

SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA

SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA A Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda létrejötte a Szabó és Társai Ügyvédi Irodára vezethető vissza, amelyet Szabó Tamás

Részletesebben

eseményei 2003. december 4. (Szemelvények szabad jegyzetelés alapján) Az ünnepeltek: dr. Gálos Miklós, dr. Kleb Béla, dr. Kertész Pál tanár urak

eseményei 2003. december 4. (Szemelvények szabad jegyzetelés alapján) Az ünnepeltek: dr. Gálos Miklós, dr. Kleb Béla, dr. Kertész Pál tanár urak A Mérnökgeológiai Jubileumi Konferencia eseményei 2003. december 4. (Szemelvények szabad jegyzetelés alapján) Az ünnepeltek: dr. Gálos Miklós, dr. Kleb Béla, dr. Kertész Pál tanár urak Dr. Farkas György

Részletesebben

Szakmai önéletrajz Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Pénzintézet szakirány

Szakmai önéletrajz Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Pénzintézet szakirány Szakmai önéletrajz Egyetemi/főiskolai tanulmányok: 1998-2003 Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Pénzintézet szakirány záróvizsga 1999-2000 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Jogi Továbbképző Intézet európai

Részletesebben

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Portugália

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Portugália Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Portugália Az információ szolgáltatója: Comissão acional de Estágio e Formação da Ordem dos Advogados AZ ÜGYVÉDEK EMZETI KÉPZÉSI REDSZERÉEK LEÍRÁSA Portugália

Részletesebben

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros 1 Ö N É L E T R A J Z F O R M A N Y O M T A T V Á N Y SZEMÉLYES ADATOK Név DR. LUKÁCS JÁNOS Cím 3535 MISKOLC (MAGYARORSZÁG), ELŐHEGY U. 48/2. Telefon +36 46 565 111/14 11 Fax +36 46 561 504 E-mail janos.lukacs@uni-miskolc.hu

Részletesebben

Határozatok

Határozatok 1./ 11-12 (10. 18.) KT. számú határozat: Határozatok 2011-2012 A Kari Tanács titkos szavazással 26 igen, 0 nem, 1 tartózkodás mellett támogatta Dr. Polyák Gábor, míg 26 igen, 0 nem, 1 tartózkodás mellett

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 27-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 27-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. szeptember 27-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 40/2011. (IX.27.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2011/2012. tanév I. félévi ülés- és

Részletesebben

Az Eximbank Zrt. jogi szogáltatásokra vonatkozó megbízási szerződései január 1-től. Szerződéskötés időpontja

Az Eximbank Zrt. jogi szogáltatásokra vonatkozó megbízási szerződései január 1-től. Szerződéskötés időpontja Szerződő fél Szerződés tárgya Szerződés értéke (nettó) Szerződéskötés időpontja Szerződés hatálya Státusz 2014. évi kifizetés 2015. évi kifizetés 2016. évi kifizetés 2017. évi kifizetés Allen & Overy (NY)

Részletesebben

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 506/2014. 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat

Részletesebben

Dr. Anthony GALL, okl. építészmérnök. SZIE YBL MIKLÓS Építéstudományi Kar, Építészmérnöki Intézet, Tervezési Szakcsoport vezető

Dr. Anthony GALL, okl. építészmérnök. SZIE YBL MIKLÓS Építéstudományi Kar, Építészmérnöki Intézet, Tervezési Szakcsoport vezető 0 2. Szakmai tudományos életrajz Dr. Anthony GALL, okl. építészmérnök született: Mackay [Ausztrália], 1967.ápr.23.) 1993 1993-ban telepedett le Magyarországon, 1997-óta óta magyar állampolgár. Nős, három

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest, 2014. november 26. Országos Széchényi Könyvtár

Szakmai beszámoló. A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest, 2014. november 26. Országos Széchényi Könyvtár Az előttünk álló évek egyik kiemelt feladata a kulturális területen dolgozók társadalmi megbecsültségének és elismertségének növelése Szakmai beszámoló A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Kontroll Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 2002-2013, Vezetéstudományi Intézet, Gazdálkodástani Ph.D. program 2004-2005 Institute of Education,

Részletesebben

2008 doktori fokozat (PhD) megszerzése SZTE ÁJTK, summa cum laude József Attila Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar,

2008 doktori fokozat (PhD) megszerzése SZTE ÁJTK, summa cum laude József Attila Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar, SZAKMAI ADATLAP 1. Személyes adatok Név: Dr. Juhász Zsuzsanna E-mail cím: juhaszzs@juris.u-szeged.hu 2. Végzettségek, tudományos fokozatok 2014 habilitáció, SZTE ÁJTK, summa cum laude 2008 doktori fokozat

Részletesebben

Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai. Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója

Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai. Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Több mint húsz éve foglalkozik kommunikációval hazai és nemzetközi

Részletesebben

Dr. Lenkei Péter mérnök, egyetemi tanár

Dr. Lenkei Péter mérnök, egyetemi tanár A Baranya megyei Mérnöki Kamara Örökös tagja Dr. Lenkei Péter mérnök, egyetemi tanár Budapesten 1933. május 25-én született. A Moszkvai Építészmérnöki Egyetem Szerkezetépítő Szakán 1956-ban végzett. Diplomája

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. október 21-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. október 21-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. október 21-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 50/2014. (X.21.) KT. sz. határozat a Kari Etikai Bizottság elnökének és tagjainak megválasztásáról

Részletesebben

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik.

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik. Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Ifjú Reménysége cím alapításáról, támogatásának rendjéről Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

ARANYKÖNYV. Horv{th Enikő 12.C. Az év tanulója

ARANYKÖNYV. Horv{th Enikő 12.C. Az év tanulója Horv{th Enikő 12.C Az év tanulója 2008-ban az Irinyi János Országos Középiskolai Kémia Versenyen bejutott a megyei döntőbe. 2009-ben az Irinyi János Országos Középiskolai Kémia Verseny Somogy megyei döntőjén

Részletesebben

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító)

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító) (Gönczy Barnabásné tanító) Diplomáját 1977-ben vette át a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Pályakezdőként Nyírbátorban helyezkedett el. Az elmúlt 40 év során, ha iskolát váltott is, de

Részletesebben

Pirmajer Attila

Pirmajer Attila Önéletrajz Pirmajer Attila E-mail: pirmajer.attila1990@gmail.com Személyes adatok Pirmajer Attila Születtem: 1990. 03. 02. Szabadka, Szerbia Munkahely 2018-2019 Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program

Részletesebben

5/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat az ügyvédi tevékenységet gyakorlók névhasználatának részletes szabályairól 1

5/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat az ügyvédi tevékenységet gyakorlók névhasználatának részletes szabályairól 1 5/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat az ügyvédi tevékenységet gyakorlók névhasználatának részletes szabályairól 1 A Magyar Ügyvédi Kamara teljes ülése az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény

Részletesebben

9. évfolyam 1. szám február 10.

9. évfolyam 1. szám február 10. 9. évfolyam 1. szám hirkukac@or-zse.hu 2015. február 10. 1 / 8 BÚCSÚZUNK Az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem oktatói, hallgatói és dolgozói búcsúznak prof. DR. SCHWEITZER JÓZSEF z"cl, nyugalmazott országos

Részletesebben

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban

Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Ügyvédek képzési rendszerei az Európai Unióban Az információ szolgáltatója: Észak-ír Ügyvédi Kamara 2014. április AZ ÜGYVÉDEK EMZETI KÉPZÉSI REDSZERÉEK LEÍRÁSA Észak-Írország 1. A szakma gyakorlása Szükséges-e

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács november 6-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács november 6-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2018. november 6-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 49/2018. (XI.06.) KT. sz. határozat a 2018. évi kari tanácsi választások

Részletesebben

A TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANÁCSA ÁLTAL LÉTREHOZOTT BIZOTTSÁGOK ÖSSZETÉTELÉNEK SZABÁLYZATA

A TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANÁCSA ÁLTAL LÉTREHOZOTT BIZOTTSÁGOK ÖSSZETÉTELÉNEK SZABÁLYZATA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR A TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANÁCSA ÁLTAL LÉTREHOZOTT BIZOTTSÁGOK ÖSSZETÉTELÉNEK SZABÁLYZATA A bizottságok összetételét elfogadta a TTK

Részletesebben

KOTK Külgazdasági Szakközépiskola. A Vámjogi feladatok tantárgy oktatása. A Termékdíj feladatok és a Vámjogi feladatok tantárgy oktatása

KOTK Külgazdasági Szakközépiskola. A Vámjogi feladatok tantárgy oktatása. A Termékdíj feladatok és a Vámjogi feladatok tantárgy oktatása S ZAKMAI Ö NÉLETRAJZ SZEMÉLYES ADATOK Név DR. SUBA LÁSZLÓ Telefon 392-3559/19249; IP: 111020; BM: 19-249 E-mail suba.laszlo@nav.gov.hu SZAKMAI TAPASZTALAT 2014-től KOTK Külgazdasági Szakközépiskola A Vámjogi

Részletesebben

VASUTASOK SZAKSZERVEZETE KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA. Módosítva: a Választmány 2015. április 29-ei határozatával.

VASUTASOK SZAKSZERVEZETE KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA. Módosítva: a Választmány 2015. április 29-ei határozatával. VASUTASOK SZAKSZERVEZETE KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA Módosítva: a Választmány 2015. április 29-ei határozatával. A Vasutasok Szakszervezete tagja kiemelkedő szakszervezeti munkájáért kitüntetésben, vagy más

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 16-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 16-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. szeptember 16-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 35/2014. (IX.16.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2014/2015. tanév I. félév ülés- és

Részletesebben

A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÁLTAL ALAPÍTOTT ÉS ADOMÁNYOZOTT DÍJAK, ELISMERÉSEK RENDSZERE

A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÁLTAL ALAPÍTOTT ÉS ADOMÁNYOZOTT DÍJAK, ELISMERÉSEK RENDSZERE A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÁLTAL ALAPÍTOTT ÉS ADOMÁNYOZOTT DÍJAK, ELISMERÉSEK RENDSZERE A Magyar Hadtudományi Társaság (továbbiakban Társaság, illetve MHTT) tagságát képviselő küldöttértekezlet felhatalmazása

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács június 23-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács június 23-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. június 23-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 24/2015. (VI.23.) KT. sz. határozat Dr. Fekete Balázs Jog- és Társadalomelméleti Tanszékre

Részletesebben

Tudásbázis kiterjesztése Egyéni kérdőív bíró

Tudásbázis kiterjesztése Egyéni kérdőív bíró Tudásbázis kiterjesztése Egyéni kérdőív bíró NÉV: SZOLGÁLATI HELY: 1. Jogi diploma: megszerzésének I. Szakmai primer ismeretek ideje: 2. Szakdolgozat: jogterülete: címe: 3. Szakvizsga: megszerzésének ideje:

Részletesebben

A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG

A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG Pécs 2016 PÉCSI HATÁRŐR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK XVII. A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG Szerkesztette: Gaál Gyula Hautzinger Zoltán Pécs 2016 PÉCSI HATÁRŐR

Részletesebben

Összefoglaló. a évi ügyészségi fogalmazói pályázatról

Összefoglaló. a évi ügyészségi fogalmazói pályázatról Összefoglaló a 2018. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról I. A pályázati felhívás és az előszűrés Az Ügyészségi Közlöny 2018. évi 5. számában megjelent 10 ügyészségi fogalmazói álláshelyre szóló pályázati

Részletesebben

Átadták a Szociális Munkáért Díjat

Átadták a Szociális Munkáért Díjat A Szociális Munkáért-Dunaújváros Díjat a közgyűlés idén Borsos József szakpszichológusnak, valamint Katona Péternek, a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum volt vezetőjének posztumusz adományozta.

Részletesebben

Egyéves Miniszterelnöki Ösztöndíjban részesül a 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért

Egyéves Miniszterelnöki Ösztöndíjban részesül a 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért Egyéves Miniszterelnöki Ösztöndíjban részesül a 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért Biológia bronzérme elismeréseként Hegedűs Barnabás egyetemi hallgató, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

Részletesebben

... Dr. Záray Gyula Dr. Surján Péter Dr. Rábai József Dr. Novák Zoltán

... Dr. Záray Gyula Dr. Surján Péter Dr. Rábai József Dr. Novák Zoltán Jegyzőkönyv Felvétetett az ELTE TTK Kémia Doktori Iskolába jelentkezett pályázókkal tartott felvételi beszélgetések alkalmából. A felvételi beszélgetés időpontja: 2010. július 5. és 6. helye: ELTE TTK

Részletesebben

HB elnöks a 2009-es. Szenes Zoltán bizottsági elnök. Budapest, 2009. december 17-én. MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi Bizottság

HB elnöks a 2009-es. Szenes Zoltán bizottsági elnök. Budapest, 2009. december 17-én. MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi Bizottság HB elnöks kségg beszámol molója a 2009-es évben végzettv munkáról Szenes Zoltán bizottsági elnök Budapest, 2009. december 17-én MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi Bizottság Tevékenységi

Részletesebben

Jogi szolgáltatásokra vonatkozó megbízási szerződések január 1-től Frissítve: Szerződés értéke (nettó)

Jogi szolgáltatásokra vonatkozó megbízási szerződések január 1-től Frissítve: Szerződés értéke (nettó) Szerződő fél Szerződés tárgya Szerződés értéke (nettó) Szerződéskötés időpontja Szerződés hatálya Státusz Allen & Overy (NY) Allen & Overy (NY) Allen & Overy USA Oroszországgal szemben bevezetett szankcióinak

Részletesebben

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke: Dr. Pósfai Mihály akadémikus, egyetemi tanár Oktatási

Részletesebben