Olvasólámpa pályázat általános iskolásoknak Kérdések az ajánlott könyvekhez (alsó tagozat)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Olvasólámpa pályázat általános iskolásoknak - 2014 Kérdések az ajánlott könyvekhez (alsó tagozat)"

Átírás

1 Olvasólámpa pályázat általános iskolásoknak Kérdések az ajánlott könyvekhez (alsó tagozat) Schmidt, Annie M. G.: Titi a toronyház tetején (7 pont) 1. Hogyan sikerült kiűzni a toronyszobából Patyolatnét? 2. Hogyan lett Gerdából tévésztár? 3. Mi az a majomlánc? Miért volt rá szükség? 4. Hogy nézett ki Nyurgaló? 5. Hogyan sikerült meggyőzni Patyolatnét, hogy engedje el Ágicát Trappolkáékkal a tengerhez? 6. Hogyan mentették meg Lenke tojásait? Dániel András: Matild és Margaréta (6 pont) 1. Milyen furcsa lakók népesítik be a boszorkányikrek házát? 2. Mi volt Matilda Nagy Ötlete? 3. Ki ő? Szőrös volt, szürke és nagyon kövér, mint egy partra vetett plüssbálna. 4. Hogyan sikerült Matilda mindentbele születésnapi tortája? 5. Hogyan lett tiszta a ház porszívó nélkül? Tóthfalusi István: Meseország lakói (3 pont) 1. Kik azok, akik nem csak Meseországban laknak, hanem a valóságban is léteznek? 2. Ki a kedvenced és miért? Thilo: Kiscica, nagy kaland (3 pont) 1. Kiscicát egy takaró keveri bajba. Hogyan? 2. Végül utazása szerencsés véget ér. Miért? Brami, Elisabeth: Babazseb (3 pont) 1. Miért nem lehetett kicsinyük Kenguruéknak? 2. Kenguru úr ezért csúnya dolgot tett. Mi volt az? 3. Egy szerencsétlenség végül szerencsét hozott Kenguruék életébe. Mi történt? 4. Milyen üzletet nyitott a házaspár? Gibb, Sarah Jones, Ursula: Szépség és a Szörnyeteg (4 pont) 1. Szépség csak egy rózsát kért ajándékba, mégis óriási baj lett belőle. Mi történt? 2. Szörnyeteg és szörnyeteg között is nagy különbség lehet. Mi ez a különbség? 3. Hogyan vették rá Szépséget nővérei, hogy ne csak egy napot maradjon otthonukban? 4. Hogyan akadályozta meg Szépség, hogy Szörnyeteg meghaljon? Bátky András Takács Mari: Mirka avagy hogyan kell szeretni? (4 pont) 1. Mirka szerint szülei nem jól szeretik őt. Miért? 2. Milyen az elengedős szeretet? 3. Milyen a bálna szeretete? 4. Milyen az oroszlán szeretete? 5. Milyen fontos dolgot mondott a tevelovas asszony a szeretetről? 6. Mit tanult Mirka a szeretetről?

2 Tomlinson, Jill: A cica, aki haza akart menni (5 pont) 1. Mi az az egyetlen dolog, amit Szuzi nem szeret? 2. Hogyan sikerült elvesznie? 3. Szuzi sokféle vízisportot kipróbált. Mik voltak ezek? 4. Hogyan jutott haza? Oldland, Nicolas: A melegszívű medve (2 pont) 1. Milyen nem medvés tulajdonsága volt főhősünknek? 2. Egyetlenegyszer jött ki a sodrából. Mi történt? 3. Mi a véleményed, szerinted mindenki örült, hogy a medve ölelgeti? Oldland, Nicholas: A jámbor jávorszarvas (2 pont) 1. Jávorszarvas úgy érezte, hogy hiányzik valami az életéből. Szerinted miért? 2. Egy véletlen esemény megváltoztatta életét. Mi történt vele? 3. Amikor hazaért, a barátai alig ismertek rá. Miért? Maros Krisztina: Tücsök a Holdon (3 pont) 1. Hogyan óvta hegedűjét a rendszerető tücsök? 2. Kihez mehet hozzá a tücsöklány? 3. Hogyan jutott fel a holdra a tücsök? 4. Mi történt a fűzfavessző hegedűvel? Schmidt, Annie M. G.: Titi a parkban (7 pont) 1. Hogyan mentették meg a Gerliceparkot? 2. Milyen növényt adott a renete Titinek, mire volt jó? 3. Miért nem akart senki a vérfarkassal átkelni a vízen? 4. Milyen hatással volt Patyolatnéra a szederlekvár? 5. Hogyan mentették meg göndörgém életét? Vig Balázs: A rettegő fogorvos (3 pont) 1. Mi a története annak, hogy Fognyűvő doktor retteg a gyerekektől? 2. Milyen ízű tömést kapott a fogába Pajti? 3. Mivel próbálta megnyugtatni Fognyűvő Húgit, aki teljesen kétségbeesett fogszabályzója miatt? Agostini, Sara Tonin, Marta: Gömbi nem akar lefeküdni (Gömbi meséi 1.) (2 pont) 1. Miért nem akart Gömbi lefeküdni? Mitől félt? 2. Miért hívta vissza háromszor az apukáját Gömbi? 3. Mit hitt Gömbi szörnyek? Agostini, Sara Tonin, Marta: Gömbi nem fél (Gömbi meséi 2.) (3 pont) 1. Miért félt Gömbi attól, hogy pótkerék nélkül biciklizzen? 2. Ki tartotta hátulról a biciklit Gömbinek? 3. Miket tanult meg Gömbi a biciklivel?

3 Donaldson, Julia Scheffler, Axel: A graffaló (2 pont) 1. Milyen állatok hívják egérkét ebédre/teára/bulizni? 2. Egészítsd ki, hogy néz ki a Graffaló? Borzasztó a., rettentő, s rémes. rajta, göcsörtös a., minden ujja.., és az orra hegyén van egy rút., szeme, fekete a., rücskös háta lila van fedve! 3. Mit mond egér a Graffalónak, mi a kedvenc étele? Annick Beyers - Lucy Elliott: Álomország (2 pont) 1. Mit vett ki Mama a szekrényből? 2. Álomországban Hanna, Lizi. volt, pedig mókusokkal, vakonddal, rókával és nyuszikkal játszott. Paulovkin Boglárka: A nagy utazás (4 pont) 1. Kivel találkozott Róka és Egér a piacon? 2. Kinél találnak új otthonra? 3. Miket csomagoltak a Balatonra Andrisék? 4. Hol veszett el Egér? Kertész Edina: A rejtélyes kulcs (3 pont) 1. Hogy hívták a vidámparkot, amikor Guriga bácsi még kisfiú volt? 2. Mi a varázsige? 3. Mit nyitott a kulcs, és mi volt benne? Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje (6 pont) 1. Egy idegen Szibill jó tanácsáért hány évet ígért neki a Földön? 2. Mi volt Máli 3 vallomása? 3. Ki Bodza János édesapja? 4. Milyen névnapi ajándékot adtak Málinak a szülei? 5. Neked milyen faházad lenne? Írd le röviden és rajzold is le! Balázs Ágnes: Rakoncátlan Rozi Ramazuriországban (3 pont) 1. Kivel találkozott Rozi, amikor leszállt a vonatról? 2. Hogyan juthatnak haza Ramazuriországból az emberek? 3. Mit kívánt Rozi barátja? Gimesi Dóra: Csomótündér (3 pont) 1. Hány éves a Csomótündér, és mi az igazi neve? 2. Istipistinek milyen különleges adottsága volt, ami senki másnak? 3. Miket gyűjtött össze Pongrác?

4 Csepregi Zoltán: Helló, Brub vagyok! - Történetek a barátságról (4 pont) 1. Melyik országban hagyták el Brub párját? 2. Brub eltűnt bújócska közben. Ki találta meg? 3. Mi a tizenhét pecsétes titok? Prakter Mariann: Paprika és Rózsa - Udvarlós mesék (2 pont) 1. Mit készít Rózsa a rózsaszirmokból? 2. Milyen vacsorát akart készíteni Paprika Rózsának? 3. Rózsa mit kötött ajándékba Paprikának? Donaldson, Julia: Tüköry Léda hercegkisasszony (4 pont) 1. Tüköry Léda csak abban az esetben jelenik eg, ha Adél.elé áll. 2. Mit művelt a nyolcadik törpe a színházi előadáson? 3. Milyen gúnynevet adott Andrisnak Léda? Szerinted miért? 4. Hogy sikerült elijeszteni a kötözködő fiúkat a bűbájcsipsszel? Jeli Viktória Tasnádi István: Rozi az égen (5 pont) 1. Miért gondolta Rozi, hogy szülei elfelejtették a születésnapját? 2. Ki az a Szupernóva? 3. Kit találsz a legfurcsábbnak a csillagjegyek közül és miért? 4. Milyen bűnei voltak Rozinak? 5. Mi van a Rák bazárjában? Peppa malac kedvenc kalandjai (2 pont) 1. Peppa a történet során háromszor kérte, hogy hadd mehessen a saras pocsolyába. Mik voltak a válaszok? 2. Peppa jó testvér módjára viselkedett Zsolival. Miért? Máté Angi: Kapitány és Narancshal (5 pont) 1. Hogyan jutott hozzá a kapitány Narancshalhoz? 2. A szél szerint mint jelent a keresés? Hogyan vélekedett erről a rák? 3. A Narancshal szinte a történet végéig egy egyszerű halnak látszott. Mi derült ki róla? 4. Narancshal volt az egyedüli társa a kapitánynak, a kapitány mégis elengedte őt. Miért? Parvela, Timo Talvitie, Virpi: Körhinta (4 pont) 1. Miért szerette volna a kiscsirka, hogy gyorsabban teljen az idő? 2. Érdekes dolog az idő. Mire elég egy másodperc és mire nem elég? Keress példákat a történetből! 3. A mese befejezését képekben mesélik el. Fejez be a történetet!

5 Both Gabi: A hintarabló - Lilipótvárosi kalandok (4 pont) 1. Hová vitte a lift a három testvért? 2. Ki tüntette el a cipőket? 3. Hogy hívják az időrablógépet? 4. Ki rabolta el Babett és a többi szobor orrát? Donaldson, Julia: Tüköry Léda és a varázscipő (5 pont) 1. Milyen tulajdonsága volt Léda varázscipőjének? 2. Milyen játékot talált ki Adél nagypapája a húsvéti tojások összegyűjtésére? 3. Hogyan úszta meg Adél a kutyás kalandot? Gondolj arra, hogy a két kutya egymás tükörképe! 4. Hogyan sikerült a két lánynak, hogy a betörőket rendőrkézre juttassák? 5. Hogyan szabadult meg Adél a három civakodó hercegkisasszonytól? Berg Judit: Lengemesék. I. Tavasz a Nádtengeren (5 pont) 1. A zöldhajú lengéknek sok dolog nem engedélyezett. Mik ezek? 2. Milyen a harácsok külseje? 3. Milyen kalandokat úszott meg nagyobb baj nélkül Vilkó? 4. Milyen maradandó sérülést szerzett Táltos, amikor elrabolták a harácsok? 5. Mire jó a pókfonál? Parvela, Timo Talvitte, Virpi: Szerencsekerék (4 pont) 1. A kiscsirka nagyon vágyakozott barátja után. Mit talált ki? 2. Pi és Argon barátsága csaknem véget ért egy alma miatt. Miért? 3. A harály évek óta egy szigeten ücsörgött a székén. Mi mozdította ki ebből az állapotból? 4. Mit talált ki a harály, hogy segítsen a kiscsirkának? 5. Hogyan oldották meg, hogy a kiscsirka délre mehessen a harmonákkal? Majoros Nóra: 3X1 család (4 pont) 1. Bruni nagyon bonyolult családban él. Gyűjtsd össze a családtagokat és írd le, ki kicsoda! 2. Bruniékat kitiltották a győri állatkertből. Miért? 3. Bruninak sok testvére van, mégis egyedül érzi magát. Miért? 4. Bruni tart Juci nénitől a szúrós pillantása miatt. Miből derül ki, hogy Juci néni nem haragszik rá? Tamás Zsuzsa: Macskakirálylány (4 pont) 1. Mit tartalmazott a B betűs csupor? 2. Egyre többen lettek a kis kunyhóban. Kik ők? 3. Szerinted kié volt a legszomorúbb történet. Indokold! 4. Miért változott a királylány macskává? Ulickaja, Ljudmila: Történetek gyerekekről és felnőttekről (4 pont) 1. Hogyan jutott végül káposztához Dúszja és Olga? 2. Dina dédnagyapjának mi volt a mestersége? 3. Miket hajtogatott Génya?

6 N. Tóth Anikó: Az eszemet tudom (3 pont) 1. Kik a gondűzők, és hogyan segítenek? 2. A békák kedvenc helye a terasz. Mit csinálnak ott? 3. Ki volt a mosdószörny? Sopotnik Zoltán: Fahéjas kert (5 pont) 1. Hogy hívta Lassú Báró a férfiakat és a nőket? 2. Miből teremtik az új évszakokat a színsárkányok? 3. A családi zsebóra az ősidőben milyen célt szolgált? 4. A Ripők milyen érzelmek élménylénye? Oldland, Nicolas: A vadvízi kaland (2 pont) 1. Mindenki kormányozni akart. Mi lett vége? 2. Mit csináltak miután partot értek? 3. Szerinted végül hogy indultak haza, gyalog, vagy csónakkal? Paterson, Cynthia Paterson, Brian: Karácsonyi meglepetés (3 pont) 1. Mit kapott Tádé útravalónak a mamájától? 2. Hogyan szabadították ki a kocsit? 3. Mi volt Róka úr terve karácsony napján? Lackfi János: Karácsonyi vándorok (5 pont) 1. Boldizsár szerint az élet értelme nem a gazdagság. Sok dologba belefogtak, amelyekről azt gondolták, az élet értelme lehet. Mik voltak ezek a tevékenységek? 2. Miért döntöttek úgy, hogy elindulnak Betlehembe? 3. A három király nagy kísérettel indult útnak, végül csak hárman maradtak. Miért? 4. Heródes király nagyon nyájas és vendégszerető volt, mégis megszökött tőle a három király. Miért? 5. Hogyan találták meg Betlehemben az istállót? Fóti Lola: Pacsiták (3 pont) 1. Kik azok a Pacsiták? 2. Milyen csínyeket követtek el András király udvarában? 3. Mi az érdekes ebben a mesében? Gondolj arra, hogy kik mesélik!

7 Berg Judit: Lengemesék. II. Nádtengeri nyár (6 pont) 1. Mire akarták használni Vilkó ügyes találmányát a harácsok? 2. Meséld el, hogy nézett ki a Harácstanya! 3. Mi történt Táltossal és még jó néhány vízisiklóval és békával? 4. Hogyan tudott észrevétlen maradni Vilkó a Harácstanyán? 5. Hogyan zajlott a csata a harácsok és a lengék között? 6. Mit kapott jutalmul Vilkó Sulyom királytól? Szakács Eszter: Tulipánháború. Mesék Habakuk királyról (5 pont) 1. Hogyan szabták meg a betűtészták a királyság lakóinak életét? Hogyan segített Habakuk királyfi? 2. Hogyan segített a virágszörnynek, édesanyjának és a békának Habakuk királyfi? 3. Mi az a váltott gyerek? Hogyan kapta vissza Vilkó az igazi testvérét? 4. Ki volt valójában a loncsos fenevad? Hogyan sikerült Vilkónak visszavarázsolnia? 5. Hová tűntek Rudolf király tulipánhagymái? TÁMOP /1 "A Reneszánsz Palota" 6.

80/ S z ö v e g é r t ő v e r s e n y május osztály. Jó versenyzést kívánunk! Név: Iskola: Elért pontszám:

80/ S z ö v e g é r t ő v e r s e n y május osztály. Jó versenyzést kívánunk! Név: Iskola: Elért pontszám: S z ö v e g é r t ő v e r s e n y 2018. május 3. 1. osztály Név: Iskola: Elért pontszám: 80/ Hasznos tanácsok: 1. 45 percig dolgozhatsz! 2. Ceruzával írj! 3. Figyelj az utasítás pontos végrehajtására!

Részletesebben

Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket!

Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket! Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket! 2015. 04. 22. Olvasmányok: 1. évf.: Benedek Elek: Szélike királykisasszony/ Zolnainé Lovas Emma 2. évf.: Tersánszky Józsi Jenő:

Részletesebben

II. kerületi Kötélugró Diákolimpia (2018. február 28.) EREDMÉNYEK

II. kerületi Kötélugró Diákolimpia (2018. február 28.) EREDMÉNYEK II. kerületi Kötélugró Diákolimpia (2018. február 28.) EREDMÉNYEK Gyorsasági verseny: I. korcsoport lány: Tőkey Hanga Áldás 42,5 1. Kim Min Chan Áldás 41,5 2. Bajusz Boglárka Újlaki 36 3. Pálinkás Réka

Részletesebben

AKADÉMIAI KIADÓ KILIKI A FÖLDÖN OLDAL LECKE OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT. A pince A képek (Apu családja. Az unokatestvérek.

AKADÉMIAI KIADÓ KILIKI A FÖLDÖN OLDAL LECKE OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT. A pince A képek (Apu családja. Az unokatestvérek. OLDAL OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT 8 Sziasztok! 11 1. A furcsa idegen 32 2. Amia bajban van Meglepetés 56 3. A kincsesláda 76 4. Vásárolni megyünk 96 5. Kedves naplóm! A pince A képek (Apu családja.

Részletesebben

TÖRTÉNETEK, ESETEK, MESÉK SZÖVEGFELDOLGOZÁSA

TÖRTÉNETEK, ESETEK, MESÉK SZÖVEGFELDOLGOZÁSA TÖRTÉNETEK, ESETEK, MESÉK SZÖVEGFELDOLGOZÁSA Az elsõ nap az iskolában Az elsõ napon még nem tanultunk, hanem ismerkedtünk egymással. Bemutatkoztunk, és elmeséltük, hogy mi volt a jelünk az óvodában. A

Részletesebben

OLVASÓK KIRÁLYA 2012

OLVASÓK KIRÁLYA 2012 OLVASÓK KIRÁLYA 2012 Kányádi Sándor: Virágon vett vitéz Fejtsd meg a találós kérdéseket, majd olvasd el a könyvben a megfelelő történeteket! 1. Hóval, faggyal nem törődik Tűri némán, szótlanul, De mikor

Részletesebben

Mesék. Jorinde és Joringel. Komplex iskolai bűnmegelőzési program hallássérült gyermekek számára 2017

Mesék. Jorinde és Joringel. Komplex iskolai bűnmegelőzési program hallássérült gyermekek számára 2017 Mesék Jorinde és Joringel Komplex iskolai bűnmegelőzési program hallássérült gyermekek számára 2017 Az oktatási segédanyagot készítette: Mészáros Judit, Szalay Katalin Témavezető: Mészáros Judit Olvasószerkesztő:

Részletesebben

Macskák, nyávogjatok, hogy az ellenség távol maradjon! ... Mindenkinél legyen fakanál!... A királynak le kell esnie a lováról!...

Macskák, nyávogjatok, hogy az ellenség távol maradjon! ... Mindenkinél legyen fakanál!... A királynak le kell esnie a lováról!... Olvasásnépszerűsítő játék II. írásbeli forduló Beküldési határidő: 2016. április 27. A csapat neve:... Tagjai:... Az iskola neve, címe, telefonszáma:.... Felkészítő tanár neve:... 1. Trapiti avagy A nagy

Részletesebben

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2.

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya Pozsonyi Pagony 2014. Hajdúböszörményi

Részletesebben

Feladatlap. lókedvelő könyvbarátoknak

Feladatlap. lókedvelő könyvbarátoknak Feladatlap lókedvelő könyvbarátoknak Összegyűjthető 56 / Név: Iskola, osztály:. Lakcím:. Elérhetőség: mail, telefon Beküldés határideje: 2012. április 13. Cím: Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, Gyermekkönyvtár

Részletesebben

KÉPES MESEKINCSTÁR. roland

KÉPES MESEKINCSTÁR. roland KÉPES MESEKINCSTÁR roland 3 Tartalomjegyzék Aladdin és a csodalámpa...6 Hófehérke és a hét törpe...12 Az élet vize...22 Hamupipőke...30 A méhkirálynő...38 Pöttöm Panna...46 A palackba zárt szellem...56

Részletesebben

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám:

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: Jelentkezési lap.. NÉV Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: 1. Feladat Életrajz Beck Andrea 1977-ben született.. Diplomát szerzett kommunikációs, majd területen. Első könyve, A Titoktündér

Részletesebben

Könyvek Tusája 6. forduló

Könyvek Tusája 6. forduló Könyvek Tusája 6. forduló Gyerek kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

minden ami rejtvény, kisiskolásoknak! Olvasórally Csivitelő

minden ami rejtvény, kisiskolásoknak! Olvasórally Csivitelő Olvasórally 2-3. oldalhoz Csivitelő 3. oldalhoz 1. Karikázd be a helyes megoldások előtt álló betűt! Ezután olvasd össze, és megtudhatod, hogyan dolgoztál! Melyik az év legrövidebb napja? T/ Miklós nap

Részletesebben

ÉG A GYERTYA, ÉG. 1. Bontsuk betűkre a szót! SZERETET = _ Miből indul ki? Abból, hogy valaki _

ÉG A GYERTYA, ÉG. 1. Bontsuk betűkre a szót! SZERETET = _ Miből indul ki? Abból, hogy valaki _ ÉG A GYERTYA, ÉG Ég a gyertya ég, Sok kis gyertya ég, Jaj, de szép a karácsonyfa, Égjen soká még! 1. Bontsuk betűkre a szót! SZERETET = _ Miből indul ki? Abból, hogy valaki _ 2. Mi már tudjuk: fal + at

Részletesebben

OKTATÁSI AZONOSÍTÓ HANGSZER TANÁR MEGJEGYZÉS hegedű Ács Ferenc Vörösmarty hegedű Ács Ferenc Gyöngyvirág utca 7-9.

OKTATÁSI AZONOSÍTÓ HANGSZER TANÁR MEGJEGYZÉS hegedű Ács Ferenc Vörösmarty hegedű Ács Ferenc Gyöngyvirág utca 7-9. OKTATÁSI AZONOSÍTÓ HANGSZER TANÁR MEGJEGYZÉS 72947163713 hegedű Ács Ferenc Vörösmarty 72781508958 hegedű Ács Ferenc Gyöngyvirág utca 7-9. 78265828051 hegedű Ács Ferenc Gyöngyvirág utca 7-9. 72874976246

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 Helyszín: KOMÁROM GYÓGYFÜRDŐ FEDETT USZODA EREDMÉNYEK 0. KORCSOPORT - FIÚ 33,3 m GYORS 1. Halász Viktor (oklevél) 1 : 05 : 30 Gesztenyés Óvoda 33,3 MELL 1. Halász

Részletesebben

Bemutatkozási lap. Nyugodt vagy nyugtalan kisbaba volt? Hogyan lehetett megnyugtatni? Mennyi ideig szopott? Hogyan alakult a hozzátáplálás?

Bemutatkozási lap. Nyugodt vagy nyugtalan kisbaba volt? Hogyan lehetett megnyugtatni? Mennyi ideig szopott? Hogyan alakult a hozzátáplálás? Bemutatkozási lap Gyermekem fejlődése Váratlan vagy tervezett volt-e gyermekük érkezése? Milyen volt a terhesség lefolyása, hogyan élte meg a család ezt az időszakot, a várakozást? Időre született-e és

Részletesebben

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3)

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3) Rangsor Egyesület Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA Arany pontok (10) Ezüst pontok (6) Bronz pontok (3) 4. hely pontok (1) Összpontszám 1 I.C. TATAMI 140 120 57 15 332 2 NÓVA 110

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Gyerek kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Kedvenc magyar íróink műveiből. Feladatlap

Kedvenc magyar íróink műveiből. Feladatlap OLVASÁSI VERSENY 2016. Janikovszky Éva Békés Pál Kedvenc magyar íróink műveiből Feladatlap Lázár Ervin Nemes Nagy Ágnes Lázár Ervin: A legkisebb boszorkány 1. feladat: Milyen órák voltak Anya-Banya boszorkányiskolájában.

Részletesebben

AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁt október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.

AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁt október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. ÁLLATOK VILÁGNAPJA 2012. október 18. AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁt október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A könyvtár kapcsolódott a napközis munkaközösség

Részletesebben

Pátyi Terepfutás szeptember 01, vasárnap

Pátyi Terepfutás szeptember 01, vasárnap Pátyi Terepfutás 2013. szeptember 01, vasárnap 400 m 2007-1. 29 Nagy Soma Dániel f 2007-1 1:29 2. 24 Sike Roland András f 2007-2 1:30 3. 88 Laky Péter f 2007-3 1:32 4. 8 Szöllıs Hanka n 2007-1 1:35 5.

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport 2014. FEBRUÁR 19- én (szerdán) ANGOL NYELVBŐL FELVÉTELIZŐK BEOSZTÁSA 12 óra 30 perc Mészáros Emma 12 óra 30 perc Hajdu Dominik 12 óra 30 perc Herczeg-

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2 ANGOL Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka Március 26. Igazgatási épület 312 14.45 Baligács László angol B2 B2 Ferenc Baráth Norbert angol B2 B2 Berencsik Szabolcs angol B2 B2 Bódis Tamás angol B2 B2

Részletesebben

60 m - Leány Döntő. Hajdú Édua 2008 Titán TC 9,19 I. Forrai Sára 2008 Arany János 9,8 II. Kovács Anna 2008 Hódiák 10,4 III.

60 m - Leány Döntő. Hajdú Édua 2008 Titán TC 9,19 I. Forrai Sára 2008 Arany János 9,8 II. Kovács Anna 2008 Hódiák 10,4 III. 60 m - Leány 2010-2011 Hofman Manka Panka 2010 Rókus II. 11,29 I. Lóvéra Gina 2010 Rókus II. 12,44 II. Veres Lili 2010 Rókus II. 13,03 III. Zsigmond Léna 2010 Rókus II. 13,46 60 m - Leány 2008-2009 Előfutam

Részletesebben

BUDAPEST XIV. KERÜLETI NÉMETH IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA

BUDAPEST XIV. KERÜLETI NÉMETH IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA Tanuló neve: Alföldi Bence Tanuló osztálya: 5.B Tanuló oktatási azonosítója: 70000000002 Tanuló neve: Balatoni Márton Tanuló osztálya: 5.B Tanuló oktatási azonosítója: 70000000019 Tanuló neve: Bicskei

Részletesebben

OLVASÓK KIRÁLYA 2011

OLVASÓK KIRÁLYA 2011 OLVASÓK KIRÁLYA 2011 Pályázati lap Nagy Bandó András: Nagyapám, nagyanyám és a vakond 1. A Nagyanyám című mesében található az alábbi kifejezés. Hogy mondanád másképpen: nem lesz már résen 2. A vakondnak

Részletesebben

VEDAC Esti verseny

VEDAC Esti verseny VEDAC Esti verseny 2015.07.31 Férfi 100 m - Időfutam 1. Kása Tibor 1987 HVSE 1. 10,92 2. Pozsgai Dániel 1993 FTC 1. 10,97 3. Orosz Zoltán 1992 TFSE 1. 10,98 4. Pázmándi Zsolt 1995 GEAC 1. 11,17 5. Molnár

Részletesebben

CSAPAT ÖSSZPONTSZÁMA HELYEZÉS

CSAPAT ÖSSZPONTSZÁMA HELYEZÉS Budapest - Honvéd pálya -217. április 29. Postás SE 6m pont 2 m pont magas pont hármas pont Kislabda pont Kalapács pont 1 Rákosy Márton 25 7:2 2 615 14 37, 17 51 2 Méhling Levente 26 12,2 1 558 1 25, 9

Részletesebben

Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről

Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről KIDSCREEN-52 Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről Szülői kérdőív Page 1 of 7 Kedves Szülő, Dátum: év hónap Hogy van a gyermeke? Hogy érzi magát? Ezeket szeretnénk most megtudni Öntől.

Részletesebben

Várgesztesi Terepfutás május 12, vasárnap

Várgesztesi Terepfutás május 12, vasárnap Várgesztesi Terepfutás 2013. május 12, vasárnap 500 m 1. 7 Vámos András f 2007-1 2:38 2. 6 Ujhelyi Balázs f 2007-2 2:42 3. 3 Takács-Lissai Máté f 2007-3 2:52 4. 2 Kusztván Menyhért f 2007-4 3:18 5. 1 Miksa

Részletesebben

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás A képzőművészeti és a tánc tagozat szóbeli felvételije két részből áll (elméleti és gyakorlati). (Angyalföld tér 7.) aulájában szakmai tájékoztató (csoport

Részletesebben

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR Centre Number Vizsgaközpont száma.... Candidate No. Vizsgázó száma EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL For Examiners'

Részletesebben

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény VEDAC-2015.07.31. 100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény Budai Alexandra 1994 GEAC 1 12,41 Torma Evelin 1994 GEAC 2 12,56 Baráti Patrícia 1997 GEAC 3 12,61 Fülöp Virág 1998 VEDAC 4 13,23

Részletesebben

III Erdei futónap eredmények

III Erdei futónap eredmények III Erdei futónap eredmények Legkisebbek 600m (2-6 év) fiú futónaptár.hu 1. Móser Barnabás 2. Hidy Krisztián 3. Tücsök Gergı 4. Boros Barna 5. Soós Donát 6. Kalmár Benjamin 7. Csuka Zsombor 8. Láng Olivér

Részletesebben

Rajzold ide magad! Ez a mesekönyv...tulajdona.

Rajzold ide magad! Ez a mesekönyv...tulajdona. Rajzold ide magad! Ez a mesekönyv...tulajdona. Copyright Hermann Marika, 2014 Illusztráció: Gönczi Anikó Szerkesztés: Szűcs Szilvia Hungarian edition Angry Cat Kiadó 2014. 1. kiadás Minden jog fenntartva!

Részletesebben

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 14 éves és ez alatti 1 5089 SZŐKE-KISS Jácint 2003 00:20:00 Nem Fóton Járok Iskolába 4:00 min/km +00:00:00 2 5091 TAKÁCS Levente Márton 2004 00:21:04 Garay János Általános Iskola, Fót 4:12 min/km

Részletesebben

Az egyik kedvenc ünnepem a palacsintanap. Rita néni palacsintát is hozott. Palacsintadobáló versenyt is játszottunk. Balázs Anna

Az egyik kedvenc ünnepem a palacsintanap. Rita néni palacsintát is hozott. Palacsintadobáló versenyt is játszottunk. Balázs Anna Pancake Day vagy palacsintanap a böjt előtti utolsó nap, nálunk húshagyó keddnek hívják. Ezzel zárjuk le a farsangi időszakot. Az angol nyelvű országokban ezen a napon palacsintát esznek, mert olyan hozzávalókat

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY ÁPRILIS

ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY ÁPRILIS ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY 2018. ÁPRILIS 25. Ladányi Jázmin 1.b I. 1. évfolyam Kerezsi Flóra 1.a II. 1. évfolyam Vanyorek Levente 1.b III. 1. évfolyam Soltészné Szörfi Anikó Zimmermanné

Részletesebben

... Talyigán vetett ágy. hózz mosni, takarftaxri, én meg ideástam e mögé a dög taliga mögé és

... Talyigán vetett ágy. hózz mosni, takarftaxri, én meg ideástam e mögé a dög taliga mögé és Németh István Talyigán vetett ágy Háti itt van a tavasz is megint. A tavasz mindig eljön, meg a: nyár is, meg a tél is, ha várják, ha nem. Az ember szerencséje em jđn el soha. Hiába várják, hiába futnak

Részletesebben

Hakszer Erika 24:33:00 25:26:00 49:59:00 Balotai Valéria 34:34:00 32:52:00 67:26:00

Hakszer Erika 24:33:00 25:26:00 49:59:00 Balotai Valéria 34:34:00 32:52:00 67:26:00 DÖKE Négy Évszak Futás Tavasz Nyár Ősz Tél Összidő Félmaraton 1968-ban és előtte születettek Hámori Ernő 24:29:00 24:50:00 49:19:00 Leirer László 38:21:00 nincs Poronyi Gábor 29:14:00 nincs Hakszer Erika

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Forg-Tech Cross Kupa Mezeifutó Magyar Liga 1. állomás Sport XXI. Alapprogram Mezei Verseny Sport XXI. Mezei őszi verseny U fiúk

Forg-Tech Cross Kupa Mezeifutó Magyar Liga 1. állomás Sport XXI. Alapprogram Mezei Verseny Sport XXI. Mezei őszi verseny U fiúk Sport XXI. Mezei őszi verseny U9 2007-2008 fiúk 1. Vaszkán Milán 2008 Békéscsabai Atlétikai Club 3:23 2. Karsai Patrik 2007 Békéscsabai Atlétikai Club 3:37 3. Molnár Roland 2007 KARC 3:39 4. Tóth Bence

Részletesebben

Családfa. Kohn Simon (1840-es évek 1928 körül) Hermin) 1897) (1850-es évek 1883) (1840-es évek. Anya. Apa. Kohn Sámuelné (szül.

Családfa. Kohn Simon (1840-es évek 1928 körül) Hermin) 1897) (1850-es évek 1883) (1840-es évek. Anya. Apa. Kohn Sámuelné (szül. Családfa Apai nagyapa Kohn Simon (1840-es évek 1928 körül) Apai nagyanya Kohn Simonné (szül.: Smutzer Teréz) 1850-es évek 1890-es évek) Anyai Anyai nagyapa nagyanya Weisz Adolfné Weisz Adolf (szül.: Rosenstock

Részletesebben

Baka Judit Makár Júlia 1+1. I. rész

Baka Judit Makár Júlia 1+1. I. rész Baka Judit Makár Júlia Egyszer volt 1+1 I. rész Kolozsvár, 2010 Támogatta a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma Írta: Baka Judit Illusztrálta: Makár Júlia Véleményezte: dr. P. Dombi

Részletesebben

EREDMÉNYEINK. Bárány Viktória 7.c Fizika Kerület fizika tan. verseny II. hely

EREDMÉNYEINK. Bárány Viktória 7.c Fizika Kerület fizika tan. verseny II. hely EREDMÉNYEINK Bárány Viktória 7.c Fizika Kerület fizika tan. verseny II. hely Csernyánszkiné N. Tünde Kőrösi Lilla Vadász Dóra 11.a Történelem Fővárosi IX.hely Takács Judit Tóth Vilmos Binder Nikolett Takács

Részletesebben

2. Auriga Erdei Futóverseny sorozat

2. Auriga Erdei Futóverseny sorozat 2. Auriga Erdei Futóverseny sorozat Második forduló 2015.04.12 Leány 1.6km 1. Kalocsai Klaudia 20 6:49 T.várkony, Endre Király Ált.Isk. SE2 / 1, 10 2. Gál Kitti 19 7:10 T.várkony, Endre Király Ált.Isk.

Részletesebben

Jó tanulást kíván: Linda, Szilvi és Nóra

Jó tanulást kíván: Linda, Szilvi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást, kérjük, hogy július 3-án hétfőn a listán megadott teremben jelenjetek meg. Mivel az első nap vizsga is van, két csoport esetében

Részletesebben

Hely. Cím Csapatnév Össz.

Hely. Cím Csapatnév Össz. Hely. Cím Csapatnév 1 Nagykőrös Toldi Miklós Élelm. Szki. 46,050 2 46,050 2 47,950 1 47,350 1 46,200 1 45,400 2 279,000 2 Nyíregyháza Eötvös József Gyak. Ált. Isk. és Gimn. 46,950 1 47,250 1 47,050 2 47,300

Részletesebben

FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, március 20.

FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, március 20. FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás 10-11-12 éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, 2010. március 20. Gyermek 10 éves fiú 60 méter gátfutás 1. időelőfutam 1. Farkas Ádám 2000 Albertirsa 11,89

Részletesebben

A CSALÁD. Következzen tehát a család:

A CSALÁD. Következzen tehát a család: A CSALÁD 2013. február. Eljutottam végre ide is - hogy összeismertessem a rokonokat. A több ezernyi kép közül majdnem mindegyik régi Aputól származik, az újak túlnyomó része pedig tőlem. Igyekeztem őket

Részletesebben

I. Boros Dezső Téli Gyermekverseny-sorozat első forduló LÁNY

I. Boros Dezső Téli Gyermekverseny-sorozat első forduló LÁNY I. Boros Dezső Téli Gyermekverseny-sorozat első forduló LÁNY 2002-2003 (10 éves) Aumann Viktória 2002 Kaposvári SI 1. 9,4 Doma Kármen 2002 Kaposvári SI 2. 9,6 Borchy Anna 2002 PVSE 3. 9,9 Lehmann Adonika

Részletesebben

Bohóchal Tanévzáró Verseny Rajtlista Versenyszám:1. 33m lány hátúszás 2010, 2009, 2008, 2007

Bohóchal Tanévzáró Verseny Rajtlista Versenyszám:1. 33m lány hátúszás 2010, 2009, 2008, 2007 Versenyszám:1. 33m lány hátúszás 2010, 2009, 2008, 2007 2010 2009 2007 1. pálya Ludvig Laura Benedek Virág Bagaméri Panni Mezősi Panni Njus Kriszti Veiszer Kata Csenge 2. pálya Kovács Rafaéla Katona Viktória

Részletesebben

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2012-2013. 2. OSZTÁLY 2. FORDULÓ

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2012-2013. 2. OSZTÁLY 2. FORDULÓ ANYANYELVI JÁTÉKOK 2012-2013. 2. OSZTÁLY 2. FORDULÓ 1. TITKOS NYELV SZAVANKÉNT 1 PONT Gyűjtsetek szavakat titkos nyelven! A példa: tábla. 3 percig dolgozhattok. 2. MELYIKET VÁLASSZAM? 10+1 PONT Színezzétek

Részletesebben

Judo Eredménye. Kategória (súlycsoport) Tanuló neve. Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol Magyar Két Tanítási Nyelvő Általános Iskola

Judo Eredménye. Kategória (súlycsoport) Tanuló neve. Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol Magyar Két Tanítási Nyelvő Általános Iskola Judo Eredménye Tanuló neve Barczikay Eszter lány kg Burda Linett lány kg Szabó Krisztina lány 8 kg Dobrik Viktória lány 6 kg Fekete Henrietta lány kg Bálint Anna lány 6 kg Vanolik Szonja lány 6 kg Radnai

Részletesebben

14 óra. 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea. 2. Papp Máté Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea

14 óra. 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea. 2. Papp Máté Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea Erzsébet királyné emlékére rendezett vers- és prózamondó verseny Elődöntő I. kategória- 2013. november 12. kedd NÉV ISKOLA FELKÉSZÍTŐ 14 óra 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea

Részletesebben

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés y FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés Nagy Miklós, Berencsi Sándor, Jádi Bence, Dálnoki László, Kosdi Bálint, Pócsi Balázs, Páter Gergő, Lakatos Patrik LÁNY LABDARÚGÁS (5.oszt.) 3. helyezés Koszta

Részletesebben

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz,

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: KOLOZS Körzet: Kolozsvár, Bálványosváralja és Szék 5. osztály 1. Bajnóczi Zsolt Bucur Tünde János Zsigmond Unitárius Kollégium Kolozsvár

Részletesebben

SPORT XXI. ALAPPROGRAM I.PÁLYAVERSENY jegyzőkönyv Régió: Észak-Dunántúl

SPORT XXI. ALAPPROGRAM I.PÁLYAVERSENY jegyzőkönyv Régió: Észak-Dunántúl SPORT XXI. ALAPPROGRAM 2019. I.PÁLYAVERSENY jegyzőkönyv Régió: Észak-Dunántúl Győr, 2018.05.18. CSAPAT NEVEK csapat össz pontszáma helyezés 2. Győri AC "A" 414 1 6. TSC - Dózsa 395 2 9. Mosonmagyaróvári

Részletesebben

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala?

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? VŐLEGÉNY KVÍZ Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? Mi a kedvenc sportja? Mi a legfőbb hobbija? Mi a kedvenc évszaka?

Részletesebben

EGYÉNI VÉGEREDMÉNY. Pest Megyei Kéttusa Diákolimpia - 1. kcs. fiú. Százhalombatta / HUN Pest Megyei Diáksport Szövetség

EGYÉNI VÉGEREDMÉNY. Pest Megyei Kéttusa Diákolimpia - 1. kcs. fiú. Százhalombatta / HUN Pest Megyei Diáksport Szövetség Pest Megyei Kéttusa Diákolimpia - 1. kcs. fiú 1 TÓTH Ármin Gödöllő-Hajós 2006 262 (1) 0:41,31 401 (1) 02:49,11 663 2 SZABÓ Csongor Gödöllő-Hajós 2007 211 (8) 0:58,03 400 (2) 02:50,75 611 3 MERÉSZ Gellért

Részletesebben

Forg-Tech Kupa Mezeifutó Magyar Liga 1. forduló Valamint amatőr mezei és cross verseny Békéscsaba, Póstelek 2015. október 24.

Forg-Tech Kupa Mezeifutó Magyar Liga 1. forduló Valamint amatőr mezei és cross verseny Békéscsaba, Póstelek 2015. október 24. Férfi Mezei futás Mezei Magyar Liga 1. Gregor László 1992 Békéscsabai AC 19:56 2. Kovács Benjámin Ádám 1995 UTE 20:20 3. Király István 1994 Mogyi SE Baja 20:35 4. Juhász Balázs 1996 DSC-SI 20:51 5. Szemeti

Részletesebben

bibliai felfedező Olvasd el: 1. Sámuel 16:1-13

bibliai felfedező Olvasd el: 1. Sámuel 16:1-13 Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Királyválasztás Olvasd el: 1. Sámuel

Részletesebben

5 perc frontális Csomagolópapír, 1.sz. mell.

5 perc frontális Csomagolópapír, 1.sz. mell. Tantárgy: szövegértés,- szövegalkotás Időkeret:2x45 perc Korosztály: 1. évfolyam Az óra célja: testtudat fejlesztése, térérzékelés tudatosítása, sajátmozgásérzék ápolása, figyelem tartósságának megteremtése,

Részletesebben

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három...

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három... A SÓ (népmese) Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy öreg király s volt három szép lánya. Volt néki három dúsgazdag országa, mindhárom lányának jutott egy-egy ország. Hanem ahogy mondják: nincs három

Részletesebben

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány 7km F1 férfi 1 140 Riczu Balázs UFC 00:33:01 00:00:00 Tempo Sport Kft 1/ 13 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány

Részletesebben

Sakk Diákolimpia Csapatverseny Országos Döntő. 11. helyezés

Sakk Diákolimpia Csapatverseny Országos Döntő. 11. helyezés Sakk Diákolimpia Csapatverseny Országos Döntő 11. helyezés A csapat tagjai: Peredi Olivér, Németh Gábor, Csatári Dominik, Baranyi Róbert, Száraz Szabolcs Felkészítő tanár: Sinka István Sakk Diákolimpia

Részletesebben

Marica Bábszínház- Holnemvolt Park

Marica Bábszínház- Holnemvolt Park Marica Bábszínház- Holnemvolt Park Játszók: Tárnok Marica és Sz. Nagy Mária bábművészek Június 6. péntek 15.00 Vásárosdi (3-8 éveseknek) Játszók : Tatai Zsolt és Tatai Amál 15 perces bábelőadások. Belépő:

Részletesebben

FELADATOK IDŐRENDI ÜTEMEZÉSE

FELADATOK IDŐRENDI ÜTEMEZÉSE Pitypang hetek Pitypang hetek FELADATOK IDŐRENDI ÜTEMEZÉSE Szeptember Napok Téma hetek Programok Felelősök 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. Vezetői értekezlet Szülői értekezlet vezető

Részletesebben

Kádár Annamária: Mesepszichológia 2. című könyvében található ajánlott mesekönyvek témák szerint

Kádár Annamária: Mesepszichológia 2. című könyvében található ajánlott mesekönyvek témák szerint Kádár Annamária: Mesepszichológia 2. című könyvében található ajánlott mesekönyvek témák szerint Hiszti, dackorszak Berg Judit: Hisztimesék (2-4 éveseknek). Ecovit K., 2011. L. Molnár Edit: Mese a kislányról,

Részletesebben

Megoldások. I. Osztályozás, rendezés, kombinatorika. 1. osztály

Megoldások. I. Osztályozás, rendezés, kombinatorika. 1. osztály Megoldások I. Osztályozás, rendezés, kombinatorika 1. osztály 4. Lackó kezében egy gesztenye van. 5. Kettő. 1 + 1 = 2. 6. Öt. 3 + 2 = 5. 7. Igaz állítás: A), D), E). 2. osztály 1. 6 lehetőség van. Ha ismétel,

Részletesebben

Olvasásnépszerűsítő játék I. írásbeli forduló Beküldési határidő: április 6.

Olvasásnépszerűsítő játék I. írásbeli forduló Beküldési határidő: április 6. Olvasásnépszerűsítő játék I. írásbeli forduló Beküldési határidő: 2018. április 6. A csapat neve:... A csapattagok neve, lakcíme:... Az iskola neve, címe, telefonszáma:... Felkészítő tanár neve, telefonszáma:...

Részletesebben

6.Kőszegi Aquatlon 2015.

6.Kőszegi Aquatlon 2015. 6.Kőszegi Aquatlon 2015. név iskola születési év Pongrácz Marcell Árpád-házi Szent Margit 2009 Fodor Kinga 2008 Hóbor Álmos Árpád-házi Szent Margit 2008 Koczor Tímea Árpád-házi Szent Margit 2008 Ziskó

Részletesebben

V.WALLACHER ÁKOS EMLÉKVERSENY

V.WALLACHER ÁKOS EMLÉKVERSENY V.WALLACHER ÁKOS EMLÉKVERSENY 2017.03.11. SZEKSZÁRD, GARAY ÁLT. ISK. 60 m gátfutás 2007-es fiúk 1. Vajda Dávid Várdomb 11,18 2. Both Benedek Baka 11,20 3. Kovalik Máté Baka 11,22 4. Rácz Dávid Baka 12,08

Részletesebben

Csivitelő (2. osztály)

Csivitelő (2. osztály) Olvasórally 2-3. oldalhoz Csivitelő (2. osztály) 2-3. oldalhoz 1. Olvasd el az újság 2. és 3. oldalán található szövegeket, verseket! Keresd meg, mely dátumhoz mi tartozik, kösd össze! Kisboldogasszony

Részletesebben

Szóbeli felvételi csütörtök I. bizottság 12. terem angol-általános

Szóbeli felvételi csütörtök I. bizottság 12. terem angol-általános I. bizottság 12. terem angol-általános 1. 08.00 Mészáros Máté László 2. Mihály Alexandra Melinda 3. Nagy Bence Botond 4. Nagy Dorina Petra 5. Nagy Réka 6. 09.00 Nándori Boróka 7. Nemes Katalin 8. Németh

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

Eredménylista. Megye:_Hargita Körzet: Székelyudvarhely Osztály: 1. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám

Eredménylista. Megye:_Hargita Körzet: Székelyudvarhely Osztály: 1. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám Eredménylista Megye:_Hargita Körzet: Székelyudvarhely Osztály: 1. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve neve Település Pontszám 1. Szász Dávid Bálint Ibolya Bethlen Gábor Általános Székelyudvarhely 150 2.

Részletesebben

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév Versenyeredmények 2010/2011-es tanév A 4 tusa lány szept. csapat Horogh Kati 4 tusa fiú okt. csapat 1 Horogh Kati 5 tusa fiú okt. csapat Horogh Kati 5 tusa fiú okt. egyéni Kovács Norbert Horogh Kati 5

Részletesebben

Név Sportág Ösztöndíj kategória

Név Sportág Ösztöndíj kategória Cseh László úszás I/A Dombi Rudolf kajak - kenu I/A Lőrincz Tamás birkózás I/A Risztov Éva úszás I/A Sors Tamás paraúszás I/A Szabó Gabriella Tímea kajak - kenu I/A Szilágyi Áron vívás I/A Tóth Tamás paraúszás

Részletesebben

Mezei diákolimpia megyei döntő

Mezei diákolimpia megyei döntő Mezei diákolimpia megyei döntő (Bonyhád, 2009. 04. 01) I. korcsoport : Leány: / indult 50 fő / 1. Lágler Adél Viktória 00 Dienes Szekszárd 2. Reizinger Dóra 00 Gárdonyi Dombóvár 3. Kemény Anita 00 Gárdonyi

Részletesebben

BETŰFALÓ. Csapat neve: Intézmény neve: Intézmény címe: Az első forduló megoldott feladatlapjait 2012. december 20-ig kérjük visszajuttatni:

BETŰFALÓ. Csapat neve: Intézmény neve: Intézmény címe: Az első forduló megoldott feladatlapjait 2012. december 20-ig kérjük visszajuttatni: BETŰFALÓ Csapat neve: Intézmény neve: Intézmény címe: Az első forduló megoldott feladatlapjait 2012. december 20-ig kérjük visszajuttatni: - elektronikus kitöltés, vagy bescennelt változat esetén a szandabetufalo@gmail.com

Részletesebben

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Szombathely, 2012.06. 1-3. EREDMÉNYEK Végeredmény női: M Gy V Pont Kosár 1. Szegedi Tudományegyetem 3 2 1 5 202:203 2. Semmelweis Egyetem

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

Graboplast Győri Vízisport Egyesület évi Magyar Bajnoki Eredményei

Graboplast Győri Vízisport Egyesület évi Magyar Bajnoki Eredményei Verseny Versenyszám Korosztály Táv Hely Név Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokság C-2 serdülő 4000 m 1 Balla Levente Gellért U23, Ifjúsági Magyar Bajnokság C-1 ifi 3x200 m 1 Balla Levente Gellért U23,

Részletesebben

Benevezett: 68 fő Részt vett: 60fő

Benevezett: 68 fő Részt vett: 60fő Kalmá László Mat. verseny 2014. Végleges lista Helyezés Név Évfolyam Felkészítő tanár 1. Takács Balázs 5 Szalainé Szunyi Klára 2. Hámori Janka 5 Tánczosné Fullér Ildikó, Hoffer G 3. Jászapáti Péter 5 Tánczosné

Részletesebben

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok.

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. Elsőként bemutatkozunk egymásnak. Ekkor derül ki, hogy értik a nyelvünket,

Részletesebben

Győrújbaráti Terepfutás km Terepfutás abszolút eredmények Absz Hely. R.sz. Név Nem Bruttó cél Diff. Tempó

Győrújbaráti Terepfutás km Terepfutás abszolút eredmények Absz Hely. R.sz. Név Nem Bruttó cél Diff. Tempó 1 162 LEDVAI András Férfi 00:27:57 00:00:00 3:59 p/km Férfi 1996-1999 1 Férfi 1 2 128 TAKÁCS Dávid Férfi 00:28:43 00:00:46 4:06 p/km Férfi 1976-1980 1 Férfi 2 3 160 GERLEI Máté Férfi 00:28:47 00:00:50

Részletesebben

7 mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2015/ forduló Feladatsor

7 mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2015/ forduló Feladatsor Mese: Kicsi Jóska 1. Villámkérdések (Válaszoljatok röviden! ) 1. Ki mesélt a csodaforrásról? 2. Hol ültek, akik a mesét hallgatták? 3. Hol volt a csodaforrás? 4. Kit változtatott királlyá a csodaforrás?

Részletesebben

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám:

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: Jelentkezési lap.. NÉV Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: 1.Feladat TOTÓ (Húzd alá a helyes választ!) 1. Mibe lépett bele Kópé, amikor vérzett a lába? egy hegyes szögbe egy süni

Részletesebben

HARMATCSEPP LEVELEZŐS TANULMÁNYI VERSENY Olvasás-szövegértés III.

HARMATCSEPP LEVELEZŐS TANULMÁNYI VERSENY Olvasás-szövegértés III. A versenyző neve: HARMATCSEPP LEVELEZŐS TANULMÁNYI VERSENY Olvasás-szövegértés Forduló: III. Osztály: 3. Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Az iskola kódja: H- Elérhető pontszám: 39 p. Ellenőrizte:

Részletesebben

I. Szekszárdi Fürdő Triatlon Tolna megyei NSI utánpótlás olimpia és nyílt verseny 2012.06.02.

I. Szekszárdi Fürdő Triatlon Tolna megyei NSI utánpótlás olimpia és nyílt verseny 2012.06.02. I. Szekszárdi Fürdő Triatlon Tolna megyei NSI utánpótlás olimpia és nyílt verseny 2012.06.02. Újonc1 fiú 1 2003 Mattenheim Bálint B 0:07:26 Bátaszék 2 2003 Sebestyén Tamás B 0:08:05 Szekszárd 3 2004 Bán

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Eredmény Rekord Futam

Hely. Atléta Sz. év Nevező Eredmény Rekord Futam EREDMÉNYEK Fiú 100 méter Időfutam SERDÜLŐ Hely. Atléta Sz. év Nevező Eredmény Rekord Futam 1 Mitru Máté 2001 VEDAC 11.9h PB 1 2 Galántai Bence 2002 TSC-Geotech 12.5h PB 1 2 Kertész Levente 2001 Reménység

Részletesebben

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra Tó- s - Ádám Kriszt nincs nincs Ambrus Norbert X nincs nincs Asszonyi Veronika X X nincs nincs Balla Antal nincs nincs Balogh Bettina X X X X X X X X X ezüst arany Balogh János X X nincs nincs Balogh Judit

Részletesebben

21. K.I.D.S. KUPA FIÚ és LEÁNY TORNÁSZBAJNOKSÁG Budapest III-IV. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

21. K.I.D.S. KUPA FIÚ és LEÁNY TORNÁSZBAJNOKSÁG Budapest III-IV. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Győr Apor Vilmos Római Katolikus Ált. Isk., Gimn. 45,600 1 44,500 2 45,900 1 136,000 2 Celldömölk Szent Benedek Katolikus Általános Iskola 44,150 2 44,600 1 42,000 4 130,750 3 Miskolc

Részletesebben