Megállapodás. Regionális Akadémia: HÁLÓZATI TUDÁS TERJESZTÉSÉÉRT PROGRAMIRODA ALAPÍTVÁNY, a továbbiakban HTTP ALAÍTVÁNY

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megállapodás. Regionális Akadémia: HÁLÓZATI TUDÁS TERJESZTÉSÉÉRT PROGRAMIRODA ALAPÍTVÁNY, a továbbiakban HTTP ALAÍTVÁNY"

Átírás

1 Cisco Hálózati Oktatási Program Megállapodás Dátum: Kapcsolattartó neve: Intézmény (Lokális Akadémia) neve: Regionális Akadémia: HÁLÓZATI TUDÁS TERJESZTÉSÉÉRT PROGRAMIRODA ALAPÍTVÁNY, a továbbiakban HTTP ALAÍTVÁNY A Regionális Akadémia és az alulírott oktatási intézmény, mint Lokális Akadémia megállapodnak az itt rögzített feltételekben. A jelen megállapodás alapján fennálló jogi felelősség a kormányzat/non-profit szervezetek közötti szokásos felelősségi gyakorlatok függvénye. 1./ Regionális Akadémia társulásban a Cisco-val kijelenti, hogy: A./ Rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereltséggel, amellyel a jelen szerződést aláíró Lokális Akadémia részvételét a Cisco Hálózati Akadémia Programban. B./ Legjobb tudásának megfelelően ellenőrzi, hogy csatlakozó Lokális Akadémia minden olyan minőségi követelménynek megfelel, amely a képzés indításához és lebonyolításához szükséges. C./ A Lokális Akadémia számára megad minden, az oktatóképzéssel és a szakmai támogatással kapcsolatos szolgáltatást, amelyet az RA előír. D./ A Lokális Akadémiának szolgáltatási díjként felszámított összeg (amely végleges mértékének meghatározásához a Cisco beleegyezése szükséges) nem haladja meg a Program közvetlen működtetéséhez szükséges költségeket. 2./ A Lokális Akadémia, mint non-profit oktatási intézmény vállalja, hogy: A RA által előírtak alapján jár el a Program oktatása során, s maradéktalanul eleget tesz a minőségi elvárásoknak. A szerződést aláíró Lokális Akadémia a teljes tananyagot (16 chapter) hallgatói számára oktatja. A Lokális Akadémiából két olyan személyt jelöl ki, akik részt vesznek és elvégzik az IT Essentials oktatóképzést. Ezt a képzést a Regionális Akadémia által biztosított helyszínen tartják. Biztosítja, hogy a képzésen résztvevők sikeresen leteszik az IT Essentials vizsgát.

2 Megvásárolja az A Függelékben részletezett Cisco Felszerelés csomagot egy ajánlott Cisco Oktatási Partnertől/viszonteladótól, elegendő időt biztosítva az eszközcsomag megérkezésére az OKTATÁS MEGKEDZÉSE ELŐTT. Az általános szállítási idő 3-4 hét. (A szükséges felszerelés tekintetében lásd az A Függeléket). Megfelelő nagyságú oktatási területet biztosít mind az elméleti oktatáshoz, mind az A Függelékben meghatározott eszközök használatához szükséges hálózati gyakorlatok számára. A Programban részt vevő oktatók, illetve kapcsolattartó személyek rendszeresen látogatják a Program AC (Academy Connection, weboldalát annak érdekében, hogy követni tudják a Program legfrissebb gyakorlati fejleményeit. Sem elektronikus, sem nyomtatott formában nem teszi hozzáférhetővé a Cisco Hálózati tananyagát (továbbiakban Tananyag ) olyan személye(ek)/intézmények számára, akik a Programban nincsenek regisztrálva. Ezen megállapodás érvényességének ideje alatt nem fejleszt ki olyan tananyagot vagy oktatási modult, amely jelentős mértékben hasonlít a Tananyaghoz. A Lokális Akadémia jogosult más ipar által kifejlesztett oktatási programok megajánlására. Jelszóvédelemmel lát el minden olyan tananyagot, amelyet letölt az AC weboldalról. Elismeri, hogy a Regionális Akadémia a Cisco képviseletében eljárva a Tananyaghoz kapcsolódó valamennyi jogot, jogcímet és érdekeltséget fenntart. A Programmal kapcsolatos összes bevételét és jövedelmét csak és kizárólag a Programba forgatja vissza, s megerősíti, hogy a programban non-profit intézményként vesz részt. A Lokális Akadémia ezen Megállapodás érvényességének ideje alatt jogosult Cisco Hálózati Akadémiai státuszának hirdetésére, illetve reklámozására, amennyiben ezen Megállapodás feltételeinek maximálisan eleget tesz. 3./ A Lokális Akadémia által a Regionális Akadémiának fizetendő összeg: Oktatóképzés: Ft+ÁFA /oktató/oktatóképzés Képzésekhez kötődő szolgáltatási csomag: Ft+ÁFA/kurzus, benne: > gyakorlati vizsgafeladatsor > a gyakorlati vizsga szupervíziója, helyszíni kiszállással > a képzés minőségbiztosítása (laborfelszereltség, résztvevői > elégedettségmérés, képzési dokumentáció) szakmai-módszertani > konzultációs lehetőségek biztosítása (telefon, ) Ocionális szolgáltatások: tanári, tanulói segédletek közzététele, felnőttképzési programok átadása (külön megállapodás alpján) A képzésben résztvevőktől beszedhető képzési díjra vonatkozóan, a Lokális Akadémia számára ajánlott díjazás: forint +ÁFA javasolt. A fizetés kezdete: 4./ Számlázási eljárás: Jelen megállapodás aláírt formában való kézhezvételekor a Regionális Akadémia a megfelelő díjat kiszámlázza a Lokális Akadémia számára.

3 5./ A MEGÁLLAPODÁS megszűnése: Jelen Megállapodást bármelyik fél írásban, 60 napos felmondási idővel mondhatja fel, amely felmondásban egyértelműen fel kell tüntetni a szerződés hatályvesztésének pontos dátumát. Amennyiben a Megállapodást egyéb okokra hivatkozva a Regionális Akadémia mondja fel, a Regionális Akadémia vállalja, hogy a szerződés hatályvesztésének időpontját úgy jelöli meg, hogy az kívül essen a Lokális Akadémia a felmondás pillanatában zajló oktatási periódusán. Jelen Megállapodás azonnali hatállyal érvényét veszti, ha a Lokális Akadémia nem teljesít bármely e Megállapodásban foglalt feltételt, vállalást, vagy nem tesz eleget a Megállapodásban foglalt fizetési kötelezettségének, s ezen szerződéssel ellenes állapot a Regionális Akadémia írásos felszólítását követő 30 napon túl is fennáll. Továbbá, a Lokális Akadémia az írásos felszólítás kézhezvételétől számított 10 napon belül köteles megküldeni a Regionális Akadémia számára a szóban forgó sérelem orvoslásának írásos tervezetét. Ha a Lokális Akadémia ezen Megállapodás érvényessége alatt több, mint háromszor sérti meg a megállapodásban vállaltakat, a Megállapodás azonnali hatállyal érvényét veszti. Dátum:

4 ,,A MELLÉKLET (függelék) Laboreszközök IT Essentials I. Minimális rendszerkövetelmények Az IT alapismeretek: PC hardver és szoftver v4.0 tananyag részét képező közvetlen tapasztalatszerzést biztosító laborgyakorlatok az alábbi számítógép-konfigurációkat és perifériákat követelik meg. Tipikus laborkialakítás A hallgatók számára legkedvezőbb tanulási élmény érdekében fős laborméret javasolt, hallgatónként egy gyakorló PC-vel. A két hallgatóra jutó egy gyakorló PC a minimálisan elfogadható arány a közvetlen tapasztalatszerzést biztosító laborgyakorlatok során. Némely laborgyakorlathoz szükséges a hallgatói gyakorló PC-k helyi hálózathoz történő csatlakoztatása. A laborgyakorlatok során a hallgatói gyakorló PC-k különböző összeszereltségi és karbantartási állapotban lesznek, ilyenkor azok nem lesznek alkalmasak a tananyag megtekintésére. A gyakorló PC hardverkövetelményei Toronyházas PC 300W-os tápegységgel PCI, PCIe vagy AGP-kompatibilis alaplap 300MHz-es vagy gyorsabb Intel Pentium/Celeron, AMD K6/Athlon/Duron vagy kompatibilis processzor javasolt hűtőventilátor és hűtőbordák két 128 MB-os memóriamodul (minimum) vagy két 256 MB-os memóriamodul (javasolt) hibaelhárítás céljából némely laborgyakorlat során szükség lesz egy RAM modul eltávolítására vagy egy hibás modul szimulációjára 128 MB memória az elvárt minimum a Windows XP Pro teljes értékű használatához hajlékonylemezes meghajtó 15 GB-os merevlemez (minimum); 20 GB-os vagy nagyobb merevlemez (ajánlott) a rendszeren a Windows XP teljesen telepített példánya mellett maradnia kell két darab 5 GB-os partíciónak CD-ROM (minimum) vagy 24x CD/DVD-ROM (ajánlott) Ethernet hálózati kártya PCI, PCIe (ajánlott) vagy AGP csatolófelületű videokártya HDD/CD/Floppy csatlakoztatására használt kábelek egér billentyűzet Super VGA (800 x 600) vagy nagyobb felbontású képernyő A gyakorló PC szoftverkövetelményei Az IT Alapismeretek PC v4.0 tartalma a Microsoft Windows XP és a Windows 2000 operációs rendszerekre fókuszál, mivel a Vista nem kötelező része sem a CompTIA A+, Cisco Hálózati Akadémia Program, sem pedig az EUCIP IT Administrator vizsgának. Csak a Microsoft Windows XP Professional (telepítő CD) szükséges a tananyagban szereplő laborgyakorlatok megvalósításához.

5 A Microsoft különböző programokat kínál az oktatási intézmények számára, hogy kedvezményesen juthassanak hozzá a szoftvereihez. Az egyik ilyen program az MSDN Academic Alliance (MSDN oktatási szövetség), amelyről bővebb információ a címen található. Kérjük, látogasson el a Microsoft honlapjára további információért. A gyakorló PC szereléséhez szükséges eszközök Az eszközkészlet az alábbiakat kell, hogy tartalmazza: csillagfejű csavarhúzó laposfejű csavarhúzó imbuszkulcs (több méretben) kerekcsőrű fogó antisztatikus csuklópánt antisztatikus szőnyeg földeléssel védőszemüveg foszlásmentes törlőkendő elektronikai eszköz-tisztítószer zseblámpa hővezető paszta multiméter (opcionális) sűrített levegő spray (opcionális a tantermekre vonatkozó eltérő egészségügyi és munkavédelmi előírásoknak megfelelően). További eszközök és erőforrások Javasolt: Internet végpont hallgatónként, hogy illesztőprogramokat lehessen keresni és letölteni az internet segítségével. Minden két gyakorló PC-re jusson egy multifunkciós készülék (nyomtató/lapolvasó/másoló). Minden két gyakorló PC-re jusson egy Linksys vagy ezzel egyenértékű vezeték nélküli útválasztó/kapcsoló, a Linksys WRT 300N modell javasolt. Minden gyakorló PC-re jusson egy vezeték nélküli PCI hálózati kártya (amely kompatibilis a fenti vezeték nélküli útválasztóval/kapcsolóval). Minimális: Internet-hozzáférés (legalább az oktatói gépen), hogy illesztőprogramokat lehessen keresni és letölteni az internet segítségével. Egy multifunkciós készülék (nyomtató/lapolvasó/másoló) közös használatra. Egy Linksys vagy ezzel egyenértékű vezeték nélküli útválasztó/kapcsoló közös használatra, a Linksys WRT 300N modell javasolt. Két vezeték nélküli PCI hálózati kártya (amely kompatibilis a fenti vezeték nélküli útválasztóval/kapcsolóval) közös használatra.

IT Essentials v5.0. Informatikai Szakképzési Konferencia. 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány

IT Essentials v5.0. Informatikai Szakképzési Konferencia. 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány IT Essentials v5.0 Informatikai Szakképzési Konferencia 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány IT Essentials 5.0 Belépő szintű IT munkakörök betöltéséhez szükséges ismeretek Alapvető iránya a PC

Részletesebben

Cisco Hálózati Akadémia. Megállapodás Referencia szám:.../01/2010

Cisco Hálózati Akadémia. Megállapodás Referencia szám:.../01/2010 Cisco Hálózati Akadémia A Regionális Akadémia Neve:... Megállapodás Referencia szám:.../01/2010 amely létrejött az alulírott helyen és napon egyrészről... Akadémia megnevezése (kar, telephely):.. (székhelye:...

Részletesebben

IT Alapismeretek: PC hardver és szoftver v4.0 témakörei és tanmenete (2007. április)

IT Alapismeretek: PC hardver és szoftver v4.0 témakörei és tanmenete (2007. április) IT Alapismeretek: PC hardver és szoftver v4.0 témakörei és tanmenete (2007. április) Ez a dokumentum az új Cisco IT alapismeretek: PC hardver és szoftver v4.0 tananyag elızetes vázlata, mint ilyen további

Részletesebben

IT Essentials v5.0. 2013. március 14. Reményi Zoltán HTTP Alapítvány zoltan.remenyi@http-foundation.hu

IT Essentials v5.0. 2013. március 14. Reményi Zoltán HTTP Alapítvány zoltan.remenyi@http-foundation.hu IT Essentials v5.0 2013. március 14. Reményi Zoltán HTTP Alapítvány zoltan.remenyi@http-foundation.hu Új CompTIA A+ minősítő vizsgák 2009 Edition 2012 Edition A+ Essentials 220-701 220-801 A+ Practical

Részletesebben

IT Essentials v5.0. ASC Workshop és továbbképzési nap 2013. március 22. Radics Tamás HTTP Alapítvány

IT Essentials v5.0. ASC Workshop és továbbképzési nap 2013. március 22. Radics Tamás HTTP Alapítvány IT Essentials v5.0 ASC Workshop és továbbképzési nap 2013. március 22. Radics Tamás HTTP Alapítvány Új CompTIA A+ minősítő vizsgák 2009 Edition 2012 Edition A+ Essentials 220-701 220-801 A+ Practical Application

Részletesebben

a(z) SZÁMÍTÓGÉP-SZERELŐ, KARBANTARTÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

a(z) SZÁMÍTÓGÉP-SZERELŐ, KARBANTARTÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) 34 523 02 SZÁMÍTÓGÉP-SZERELŐ, KARBANTARTÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011.

Részletesebben

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő:

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő: Műszaki adatok Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:Akár 33 oldal percenként (A mérés az ISO/IEC 24734 használata alapján, a tesztdokumentumok első sorozatának kihagyásával történt. További információ:

Részletesebben

A 19. sorszámú Számítógép-szerelő, -karbantartó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 19. sorszámú Számítógép-szerelő, -karbantartó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 19. sorszámú Számítógép-szerelő, -karbantartó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 523 02

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

11. Haladó ismeretek: személyi számítógépek

11. Haladó ismeretek: személyi számítógépek 11. Haladó ismeretek: személyi számítógépek Tartalom 11.1 A szakterületi technikus, az informatikai támogató technikus és a karbantartó technikus beosztások áttekintése 11.2 A biztonságos labor- és szerszámhasználat

Részletesebben

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 4.1 A TÁPKÁBEL CSATLAKOZTATÁSA 5 4.2 A MONITOR CSATLAKOZTATÁSA 5 4.3 NYOMTATÓ, VAGY SZKENNER CSATLAKOZTATÁSA

Részletesebben

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése 5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! A laborgyakorlat során a Windows XP operációs rendszert fogjuk telepíteni. Szükséges eszközök

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató ALKALMAZÁS VERZIÓJA: 16.0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában, és választ

Részletesebben

Dell Inspiron 560s: Részletes muszaki adatok

Dell Inspiron 560s: Részletes muszaki adatok Dell Inspiron 560s: Részletes muszaki adatok Ez a dokumentum alapvető információkat tartalmaz a számítógép beállításáról és frissítéséről, valamint az illesztőprogramok frissítéséről. MEGJEGYZÉS: A kínált

Részletesebben

Ajánlat kelte: 2008. november 18. Ajánlattevő: FTK Kft. Cím: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő 32.

Ajánlat kelte: 2008. november 18. Ajánlattevő: FTK Kft. Cím: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő 32. Ajánlat kelte: 2008. november 18. Ajánlattevő: FTK Kft. Cím: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő 32. Ajánlat érvényessége: 2008. november 21. (275-ös EUR/HUF árfolyamig) Teljesíthetőség: akár 2008-as év Számítógépek:

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

A mezőgazdasági adó-visszatérítés aktuális kérdései, valamint az ABEV rendszer működésének tapasztalatai

A mezőgazdasági adó-visszatérítés aktuális kérdései, valamint az ABEV rendszer működésének tapasztalatai VP Rendszerfejlesztő Központ A mezőgazdasági adó-visszatérítés aktuális kérdései, valamint az ABEV rendszer működésének tapasztalatai 2006.08.29. Előadó: Szmolár Zsolt fhdgy. VPRK. 2 ABEV előzmények és

Részletesebben

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése 15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot, és végezd el a lépéseit! A laborgyakorlat során egy vezeték nélküli hálózati kártya beszerelését és

Részletesebben

Asztali PC kínálatunk:

Asztali PC kínálatunk: Asztali PC kínálatunk: Alfa Office PC Processzor: Intel Pentium Dual Core G3420-3,20GHz Memória: 4GB DDR-III 99 291 Ft + ÁFA Alfa II Offfice PC Processzor: Intel Pentium Dual Core G3460-3,50GHz Memória:

Részletesebben

HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN

HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN Műszaki adatok Fekete nyomtatási sebesség: Normál: Akár 43 oldal percenként Első lap kinyomtatása (üzemkész) Fekete: Akár 5,9 mp alatt Fekete nyomtatási minőség (legjobb)

Részletesebben

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel.

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. EnterNet ADSL Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. ADSL csomagok csak Magánszemélyek részére EnterNet - Privát forgalmi

Részletesebben

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése 11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton hálózati kártyát fogunk telepíteni, ellenőrizzük a működését,

Részletesebben

MEGVALÓSÍTÁSI TERV. Implementation Plan 2010 Page 1

MEGVALÓSÍTÁSI TERV. Implementation Plan 2010 Page 1 MEGVALÓSÍTÁSI TERV A HTTP Alapítvány (Csörsz 45,H-1123 Budapest, Hungary) és a Cisco (Cisco International Limited, 1 Callaghan Square, Cardiff, CF10 5BT, United Kingdom) között létrejött Együttműködési

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó információk

Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó információk Dell Vostro 330 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére hívja

Részletesebben

Intel Pentium G2120 Intel HD Graphics kártyával (3,1 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag)

Intel Pentium G2120 Intel HD Graphics kártyával (3,1 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag) Rendszerjellemzők Operációs rendszer Windows 8 64 Windows 8 Pro 64 Windows 7 Professional 32 Windows 7 Professional 64 Windows 7 Professional 32 (elérhető Windows 8 Pro 64 downgrade által) Windows 7 Professional

Részletesebben

A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása című projekt OKTATÁSI ANYAG

A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása című projekt OKTATÁSI ANYAG A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása című projekt OKTATÁSI ANYAG Bevezetés Eszköz beüzemelése, alapvető karbantartása Alapvető, általános használathoz szükséges alapismeretek

Részletesebben

Dell Inspiron 580s: Részletes műszaki adatok

Dell Inspiron 580s: Részletes műszaki adatok Dell Inspiron 580s: Részletes műszaki adatok Ez a dokumentum alapvető információkat tartalmaz a számítógép beállításáról és frissítéséről, valamint az illesztőprogramok frissítéséről. MEGJEGYZÉS: A kínált

Részletesebben

Előfizetői Szerződés ADSL szolgáltatás igénybevételére

Előfizetői Szerződés ADSL szolgáltatás igénybevételére i Szerződés ADSL szolgáltatás igénybevételére 1. A szerződés tárgya, szerződő felek 1.1. A SaSfLy.NeT Fülöp Csaba E.V.. (1221 Budapest, Mária T. u. 25., adószám: 63433089-2-43 továbbiakban ) a jelen szerződés

Részletesebben

A 18. sorszámú Számítógépes műszaki rajzoló megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 18. sorszámú Számítógépes műszaki rajzoló megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 18. sorszámú Számítógépes műszaki rajzoló megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító : 31 481 01

Részletesebben

Megnevezés Leírás Megjegyzés Irodai PC

Megnevezés Leírás Megjegyzés Irodai PC 1 Irodai PC Közepes PC 1 Közepes PC 2 Processzor: Intel Core i5; memória: 4 GB; merevlemez: 500GB HDD; optikai meghajtó: DVD-ROM; USB 3.0; billentyűzet; HUN; MS SMS client; SAMI client. Processzor: Intel

Részletesebben

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása 15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! A laborgyakorlat során a Microsoft Internet Explorer beállításait fogjuk konfigurálni. Az

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Dell Inspiron 560/570: Részletes muszaki adatok

Dell Inspiron 560/570: Részletes muszaki adatok Dell Inspiron 560/570: Részletes muszaki adatok Ez a dokumentum alapvető információkat tartalmaz a számítógép beállításáról és frissítéséről, valamint az illesztőprogramok frissítéséről. MEGJEGYZÉS: A

Részletesebben

11.4.5 Laborgyakorlat: Második merevlemez telepítése, konfigurálása és partícionálása

11.4.5 Laborgyakorlat: Második merevlemez telepítése, konfigurálása és partícionálása 11.4.5 Laborgyakorlat: Második merevlemez telepítése, konfigurálása és partícionálása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és hajtsd végre a lépéseit! Ezen a laborgyakorlaton megváltoztatjuk a rendszerindítási

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

MeryOnline alkalmazás felhasználói kézikönyv. MeryOnline Szoftver. Felhasználói kézikönyv. Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2011.11.29.

MeryOnline alkalmazás felhasználói kézikönyv. MeryOnline Szoftver. Felhasználói kézikönyv. Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2011.11.29. MeryOnline Szoftver Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2011.11.29 Oldal: 1 / 11 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MeryOnline alkalmazás 3 1.2. Támogatott modell 3 1.3. Figyelmeztetések

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP FELÉPÍTÉSE (TK 61-TŐL)

SZÁMÍTÓGÉP FELÉPÍTÉSE (TK 61-TŐL) SZÁMÍTÓGÉP FELÉPÍTÉSE (TK 61-TŐL) SZÁMÍTÓGÉP Olyan elektronikus berendezés, amely adatok, információk feldolgozására képes emberi beavatkozás nélkül valamilyen program segítségével. HARDVER Összes műszaki

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 481 04 Informatikai rendszergazda Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap

Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap A figyelmeztetésekről VIGYÁZAT! A VIGYÁZAT jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figyelmet. Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó

Részletesebben

BEVEZETÉS A SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBA

BEVEZETÉS A SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBA BEVEZETÉS A SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBA Ismeretterjesztő előadás 2. Rész Előadó:Pintér Krisztina etanácsadó aniszirk@gmail.com INFORMÁCIÓS ÍRÁSTUDÁS Az információ elérésének és felhasználásának képessége. leggyakrabban

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Max. 2 DIMM bővítőhely Nem ECC kétcsatornás 1333 MHz DDR3 SDRAM, 1 8 GB

Max. 2 DIMM bővítőhely Nem ECC kétcsatornás 1333 MHz DDR3 SDRAM, 1 8 GB Processzor Intel Core i5 Quad Core Intel Core i3 Dual Core Intel Pentium Dual Core Intel Celeron Dual Core Operációs rendszer Memória Chipkészlet Videokártya Merevlemez Windows 7 Home Basic SP1 (32/64

Részletesebben

Dell Vostro 3460/3560

Dell Vostro 3460/3560 Dell Vostro 3460/3560 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

3. Számítógép összeszerelése lépésről lépésre

3. Számítógép összeszerelése lépésről lépésre 3. Számítógép összeszerelése lépésről lépésre Tartalom 3.1 A számítógép-ház kinyitása 3.2 A megfelelő tápegység beépítése 3.3 Az alaplapra illeszthető összetevők beszerelése és az alaplap beépítése 3.4

Részletesebben

ELÕFIZETÕI SZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉS

ELÕFIZETÕI SZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉS ELÕFIZETÕI SZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉS Helyi wireless hálózaton történõ Internet szolgáltatás igénybevételére 1. Szerzõdõ felek: Szerzõdés száma: A szolgáltató adatai A szolgáltató neve: SYSCON-INFORMATIKA

Részletesebben

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások - - Az összefüggő szakmai gyakorlatról hiányozni nem lehet. Rendkívüli, nem tervezhető esemény esetén az igazgatóhelyettest kell értesíteni. - A tanulók

Részletesebben

Számítógép-szerelő, karbantartó képzés tematika oktatott modulok

Számítógép-szerelő, karbantartó képzés tematika oktatott modulok Számítógép-szerelő, karbantartó képzés tematika oktatott modulok 1142-06 - Számítógépkezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés o Hardvert üzemeltet, szoftvert telepít o Irodai programcsomagot egyedi és

Részletesebben

Dell Vostro 260/260S. Setup And Features Information. A Vigyázat! jelzésekről. Minitorony Elöl- és hátulnézet

Dell Vostro 260/260S. Setup And Features Information. A Vigyázat! jelzésekről. Minitorony Elöl- és hátulnézet Dell /260S Setup And Features Information A Vigyázat! jelzésekről WARNING: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére hívja fel a figyelmet. Minitorony

Részletesebben

Nav N Go igo 8 GPS navigációs szoftver

Nav N Go igo 8 GPS navigációs szoftver Nav N Go igo 8 GPS navigációs szoftver Legfőbb előnyök Kompatibilis a piac legtöbb Windows Mobile alapú mobil eszközével.* Egyszerűen csatlakoztassa az SD memóriakártyát, és a szoftver máris működésre

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés

1. fejezet: Bevezetés 1. fejezet: Bevezetés 1.1 A csomag tartalma Ha átvette a TVGo A03 csomagot, ellenőrizze, hogy megvannak-e a következő tartozékok. TVGo A03 CD lemez driverrel Távirányító Gyors útmutató Video- és audióbemeneti

Részletesebben

Szakmai továbbképzési nap akadémiai oktatóknak

Szakmai továbbképzési nap akadémiai oktatóknak Szakmai továbbképzési nap akadémiai oktatóknak 2013. szeptember 27. HTTP Alapítvány, Nyíregyházi Főiskola Matematika és Informatika Intézete és az Informatikai Szolgáltató Központja / WebEx 15 éves a Cisco

Részletesebben

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások - - Az összefüggő szakmai gyakorlatról hiányozni nem lehet. Rendkívüli, nem tervezhető esemény esetén az igazgatóhelyettest kell értesíteni. - A tanulók

Részletesebben

A számítógép egységei

A számítógép egységei A számítógép egységei A számítógépes rendszer két alapvető részből áll: Hardver (a fizikai eszközök összessége) Szoftver (a fizikai eszközöket működtető programok összessége) 1.) Hardver a) Alaplap: Kommunikációt

Részletesebben

EM1010 R6 10/100 Mbps USB hálózati adapter

EM1010 R6 10/100 Mbps USB hálózati adapter EM1010 R6 10/100 Mbps USB hálózati adapter 2 MAGYAR EM1010-10/100 Mbps USB hálózati adapter Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 1.3 Mielőtt elkezdené...

Részletesebben

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen

Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen A nyomtatás műszaki adatai Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:

Részletesebben

2. Számítógépek működési elve. Bevezetés az informatikába. Vezérlés elve. Külső programvezérlés... Memória. Belső programvezérlés

2. Számítógépek működési elve. Bevezetés az informatikába. Vezérlés elve. Külső programvezérlés... Memória. Belső programvezérlés . Számítógépek működési elve Bevezetés az informatikába. előadás Dudásné Nagy Marianna Az általánosan használt számítógépek a belső programvezérlés elvén működnek Külső programvezérlés... Vezérlés elve

Részletesebben

Intel Pentium G2020 Intel HD grafikus kártyával (2,9 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag)

Intel Pentium G2020 Intel HD grafikus kártyával (2,9 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag) Rendszerjellemzők Operációs rendszer Windows 8 64 Windows 8 Pro 64 Windows 7 Ultimate 64 Windows 7 Professional 64 Windows 7 Professional 32 Windows 7 Home Premium 64 Windows 7 Home Basic 32 SUSE Linux

Részletesebben

SVE1111M1E. a legnépszerűbb VAIO. Műszaki adatok SVE1111M1E. Termékek Áruházak Támogatás Közösség My Sony. Képek. Operációs rendszer.

SVE1111M1E. a legnépszerűbb VAIO. Műszaki adatok SVE1111M1E. Termékek Áruházak Támogatás Közösség My Sony. Képek. Operációs rendszer. Magyarország Professzionális termékek Termékek Áruházak Támogatás Közösség My Sony KEZDŐLAP > Minden Sony termék > VAIO és számítástechnika> VAIO hordozható számítógépek> VAIO E sorozat > SVE1111M1E A

Részletesebben

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat C. átdolgozás 2011. február 3. Áttekintés Ez a dokumentum a PolyVision illesztőprogram 2.2. változatára vonatkozó kibocsátási megjegyzéseket

Részletesebben

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter 2 MAGYAR EM1017 - USB 3.0 Gigabit hálózati adapter Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 1.3 Mielőtt elkezdené...

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk Dell Vostro 270 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére

Részletesebben

EW1051 USB Smart kártya olvasó

EW1051 USB Smart kártya olvasó EW1051 USB Smart kártya olvasó 2 MAGYAR EW1051 USB Smart kártya olvasó Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 2.0 EW1051 telepítése Windows 2000 és

Részletesebben

AZ EXCEL CSEPEL SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ AJÁNLATAI

AZ EXCEL CSEPEL SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ AJÁNLATAI AZ EXCEL CSEPEL SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ AJÁNLATAI I. Standard 89.900 HUF (Gigabyte alaplap, AMD Sempron 3200+, 512MB 667MHz DDR2 RAM, 80GB SATA WD HDD, LG DVD-ROM, 17 Acer LCD monitor, Billentyűzet, Optikai

Részletesebben

VGN-TT21XN/B. Extrém stílus és hordozhatóság

VGN-TT21XN/B. Extrém stílus és hordozhatóság VGN-TT21XN/B Extrém stílus és hordozhatóság Különösen kifinomult notebook, intenzív noir színben, nagy teljesítményű funkciókkal és biztonsági megoldásokkal. Fejezet: Extrém stílus és hordozhatóság 1 FŐ

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

12.2.3 Laborgyakorlat: Partíció létrehozása Windows XP Professional operációs rendszerben

12.2.3 Laborgyakorlat: Partíció létrehozása Windows XP Professional operációs rendszerben 12.2.3 Laborgyakorlat: Partíció létrehozása Windows XP Professional operációs rendszerben Bevezetés Nyomtasd ki a feladatlapot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton FAT32 fájlrendszerre formázott

Részletesebben

Hogyan kell 3D tartalmat megtekinteni egy BenQ kivetítőn? Minimális rendszerkövetelmények 3D tartalom lejátszásához BenQ kivetítőn:

Hogyan kell 3D tartalmat megtekinteni egy BenQ kivetítőn? Minimális rendszerkövetelmények 3D tartalom lejátszásához BenQ kivetítőn: Hogyan kell 3D tartalmat megtekinteni egy BenQ kivetítőn? Az Ön BenQ kivetítője támogatja a háromdimenziós (3D) tartalom lejátszását a D-Sub, Komponens, HDMI, Videó és S-Video bemeneteken keresztül. Kompatibilis

Részletesebben

KIDOLGOZÁS. Munkaadói elvárások:

KIDOLGOZÁS. Munkaadói elvárások: Ön egy informatikai vállalkozás operatív vezetőjétől azt a feladatot kapta, hogy vegyen részt új munkatársak toborzásában. Számítógép-szerelő munkatársak létszámának bővítése céljából kell kiválasztania

Részletesebben

Igénybe vehető előfizetői szolgáltatások és díjszabásuk

Igénybe vehető előfizetői szolgáltatások és díjszabásuk Általános Szerződési Feltételek 1. számú melléklet Igénybe vehető előfizetői szolgáltatások és díjszabásuk IT Holding Hungária Kft. Nagykáta 2014. január 1. Érvényes: 2014. február 1 IT Holding Hungária

Részletesebben

11.3.7 Feladatlap: Számítógép összetevők keresése

11.3.7 Feladatlap: Számítógép összetevők keresése 11.3.7 Feladatlap: Számítógép összetevők keresése Bevezetés Nyomtasd ki a feladatlapot és old meg a feladatokat. Ezen feladatlap megoldásához szükséged lesz az Internetre, katalógusokra vagy egy helyi

Részletesebben

14. sz. melléklet Az elektronikus számlázásról

14. sz. melléklet Az elektronikus számlázásról 14. sz. melléklet Az elektronikus számlázásról A 2007. évi CXXVII. Tv. 175. (2) bek. b. pontja, valamint a 46/2007 (XII. 29.) PM. rendelet alapján a felek a közöttük lévő hírközlési szolgáltatások nyújtására

Részletesebben

A számítógép külső felépítése

A számítógép külső felépítése A számítógép külső felépítése Hardver: A számítógéphez csatlakoztatott, kézzel megfogható eszközök. Szoftver: Egy ember, vagy egy csoport által létrehozott szellemi termék, melyet törvény véd. Szoftverek

Részletesebben

A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása

A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása S SDA Stúdió kft. A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása Kiadva: 2002.02.12. Oldalak száma: 7 A dokumentum története Verzió Dátum Módosítás rövid leírása Módosító

Részletesebben

2. rész BEVEZETÉS A SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBA. Az információ elérésének és felhasználásának képessége.

2. rész BEVEZETÉS A SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBA. Az információ elérésének és felhasználásának képessége. 2. rész BEVEZETÉS A SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBA 1. INFORMÁCIÓS ÍRÁSTUDÁS Az információ elérésének és felhasználásának képessége. - leggyakrabban számítógép és / vagy Internet használat - IKT technológiák alkalmazásának

Részletesebben

Dell Vostro 2421/2521

Dell Vostro 2421/2521 Dell Vostro 2421/2521 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére

Részletesebben

Előfizetői Szerződés

Előfizetői Szerződés Előfizetői Szerződés Mely létrejött egyrészről: Szerződő fél neve (cég esetén cégszerű elnevezés): Értesítési / Számlázási címe: Értesítési telefonszám: E-mail cím: Felhasználói név: Jelszó: Szolgáltatás

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 12/2013 (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 481 04 Informatikai rendszergazda Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Dell Latitude 3440/3540

Dell Latitude 3440/3540 Dell Latitude 3440/3540 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola 06 3 06 68 06.. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: Gyakorlati vizsgatevékenység 8 03 000 0 Számítástechnikai szoftverüzemeltető Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése:

Részletesebben

Dell Latitude E5430/E5530

Dell Latitude E5430/E5530 Dell Latitude E5430/E5530 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje

ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje Megjegyzés Ezen információk és a tárgyalt termék használatának megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a termékre vonatkozó Biztonsági és garanciális útmutató

Részletesebben

BEA 810 / 840 / 850. Üzemeltetési utasítás HU Bosch-Emisszió-Analízis

BEA 810 / 840 / 850. Üzemeltetési utasítás HU Bosch-Emisszió-Analízis BEA 810 / 840 / 850 Üzemeltetési utasítás HU Bosch-Emisszió-Analízis 2 HU BEA 810 / 840 / 850 A Tartalomjegyzék 1. Fontos tanácsok 3 1.1 Tanácsok a felhasználó részére 3 1.2 Biztonsági tanácsok 3 1.3 Elektromágneses

Részletesebben

Bepillantás a gépházba

Bepillantás a gépházba Bepillantás a gépházba Neumann-elvű számítógépek főbb egységei A részek feladatai: Központi egység: Feladata a számítógép vezérlése, és a számítások elvégzése. Operatív memória: A számítógép bekapcsolt

Részletesebben

Rendelési szám: 92P1704

Rendelési szám: 92P1704 Rendelési szám: 92P1704 Köszönjük, hogy IBMThinkPad T sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel

Részletesebben

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ MD-300 USB ADSL MODEM Termékismertetõ A. Tápfeszültség kijelzõ (be: USB-hez csatlakoztatva és a PC be van kapcsolva / ki: nincs csatlakoztatva vagy a PC ki van kapcsolva. B. ADSL LINK jelzõfény (villog:

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 1.

Számítógépes alapismeretek 1. Számítógépes alapismeretek 1. 1/7 Kitöltő adatai: 1. Név: 2. Osztály: 3. E-mail címe: 2/7 Kérdések: 1. Mi az IKT (Információs és Kommunikációs Technológia)? Olyan eszközök, technológiák, amik az információ

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató Vodafone B970 Router

Gyors Telepítési Útmutató Vodafone B970 Router Gyors Telepítési Útmutató Vodafone B970 Router Üdvözöljük a mobil kommunikáció világában Router funkciók áttekintése és rendszerkövetelmények Router alapbeállítása 2 Helyezze be a SIM kártyát 2 Csatlakoztassa

Részletesebben

*#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ]

*#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ] *#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ] Description: Elonyök Az összes csatlakoztatott eszköz védelme egy licenccel használható, könnyen kezelheto megoldás

Részletesebben

1.1. SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK 1.2. HARDVERKÖVETELMÉNYEK

1.1. SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK 1.2. HARDVERKÖVETELMÉNYEK Ingrid Signo Telepítési és üzemeltetési kézikönyv 3.0. verzió Microsoft Windows 98SE, NT 4.0, XP, 2000 operációs rendszerekre 2006. január 20. Ingrid Signo feldolgozó modul üzemeltetési kézikönyv Tájékoztató

Részletesebben