Erre most mondhatnád azt kedves Olvasó, hogy ez plágium. Sőt, közönséges lopás!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Erre most mondhatnád azt kedves Olvasó, hogy ez plágium. Sőt, közönséges lopás!"

Átírás

1 Játssz velem az Ifi VB-n! Beszámoló aug Ifi Világbajnokság, Sydney Erre most mondhatnád azt kedves Olvasó, hogy ez plágium. Sőt, közönséges lopás! Bevallom, az ötlet nem eredeti. Két - általam nagyra becsült - szerzőt követek ezzel a cikkel. Ehhez hasonló stílusban írnak (írtak): Jeff Meckstroth (és Marc Smith): Win the Bermuda Bowl with Me (Nyerd meg velem a bermuda kupát!) Linczmayer Lajos: Játsszunk együtt (BÉ) És még gondolom sokan mások, akiket én nem is olvastam (legalább nyugodtan alszom, hogy csak 2 helyről csórtam ) Szerencsére a lelkiismeret furdalás mellett a címválasztással sem volt gond, mert Meckstroth könyvcíme után elég buta dolog lett volna úgy kezdeni, hogy: Legyél 5. velem az Ifi VB-n!. Szóval tekints most el légy szíves ezektől az írói gyerekbetegségektől és koncentrálj arra, hogy Te hogyan döntöttél volna akkor, ha Te vagy ott! 2. forduló, Magyarország Izrael 16. leosztás, E-W bellben, osztó: W A Te lapod délen 4 AK53 A10974 A54 1 p 1 dbl 2 3 3??? Mit licitálsz ilyen eseménydús előzmények után? Nekem nagyon megtetszett a sok ász és adu király. Ha a partnernek 5-ös kőrje van, akkor nagyon kevés ponttal is gémet tudunk teljesíteni, ezért hát 4t licitáltam. Most arra kérlek állj fel, és sétáld körbe az asztalt! Ugyanis (Mráz) Máté helyére ültetlek, hogy a felvevőjátékot lejátszd! Hogy ne kelljen sokat ugrálnod, megfordítom az égtájakat!

2 4 AK53 A10974 A54 B107 D942 K Kelet a K-lyal támad, és aztán a treff bubira vált. Megütöd? Ezt nem szabad megütni, mert 2, 1 és 1 kiadód lehet. Kelet folytatja a 9-sel. Ezt megütöd, leaduzol (3-2 volt). Hogyan tovább? Ha keletnél elfogyott a treff (ez elég valószínű abból, ahogy a treffet hívta), akkor teljesíthetsz úgy, hogy őt hozod ütésbe. Hívd ki az asztalról a 10-t és engedd körbe, ha nem fedik le. Ha lefedik, akkor ütni kell a királlyal, de már minden osztott figurára megcsináljuk a partit. Az adott partiban a későbbi játékot nem lehetett volna elrontani, mert így nézett ki a teljes kiosztás: 4 AK53 A10974 A54 AD95 B10 J6 KD732 K D82 B9 B107 D942 K Az agresszív licit (mindkét kézből) 11 IMP-t hozott a konyhára, mert az izraeli észak passzolt a 2 licitre és ezt dél sem nyitotta újra, úgyhogy MIG-ék (Minarik Gábor és Marjai Péter) +110-et csináltak.

3 5. forduló, Magyarország Egyiptom 4. leosztás, mindenki bellben, osztó: W A Te lapod délen ABT9 K43 AB72 AB p p 1??? Mit licitálsz? Én a kontrára szavazok, bár az 1 szan is felmerült. De a majorjaim elég jók és a treffet valószínűleg csak egyszer fogom. A licit folyik tovább p p 1 dbl 1 p 1szan körpassz Elindulsz a 10-sel, és az asztal a következő. 732 A D75 ABT9 K43 AB72 AB A pikk 10-be a partner a pikk 6-ost rakja (kicsivel kérünk). A felvevő üt a királlyal és treffet hív. Ebbe a bubit teszed és a következő treffet (a felvevő 8-át) viszed az ásszal. A partnered azt jelezte, hogy nem tetszett neki a pikk szín (smith jelzés), majd a maradék lapszámból ara következtetsz, hogy a felvevőnek 5 treffje van. Mit hívsz most? A felvevőnek legfeljebb 2 kőrje van, ezért a kőr király hívás csak akkor rossz, ha pont dubló dámája van. Ezt a felvevő viszi az ásszal (kézből esett a bubi), és lehívja a maradék treffjeit, amire te 2 kárót és egy kőrt dobsz. A káró király hívást elveszed és meghívod a kőrt. A partner tízesébe a felvevő kimutat és ez a 4 lapos végállás marad (feltételezve, hogy a káró dáma a felvevőnél van):

4 xx D x 2 Kxx 82 4 D AB9 B Keletnek lehet 2 kárója és 2 pikkje, mikor biztosan magas minden pikkünk, de ha véletlenül 4135 elosztással született, és most még 3 pikket és szingli káró dámát tart (ld. az ábrán ezt a verziót), akkor most egy érdekes ellenvonali beszorítás áldozata lett. a kőr dáma hívásra el kell dobnia a magas kárót, vagy dubló pikket kell hagynia. Mivel Te pedig utána dobsz, ezért később döntheted el, hogy melyik színt tartsd! 7. forduló, Magyarország Ausztrália 16. leosztás, E-W bellben, osztó: W A Te lapod délen ABT642 A4 A szan p 2 * p??? *= Transzfer Mit licitálsz? Az ászok és a dupla fit motivált a gémbemondásban. Ezt még az sem ellensúlyozta szerintem, hogy dubló kőröm van. Ezért hát 4 pikket licitáltam. A licitem nyugatnak nagyon tetszett, mert villámgyorsan kontrázott és a kőr 3-ast helyezte az asztalra (11-es szabály). Máté pedig ezt szorongatta:

5 973 K6 K876 K1052 ABT642 A4 A Hogyan tervezed a felvevőjátékot? Az én hevenyészett terveim valahogy így néztek ki. Kőrből figura(k) van keleten, és remélem osztott figura van káróból (akkor egyikük sem bonthatja a színt). Ha nyugatnak csak 3 treffje van, akkor esetleg kialakíthatok egy beszorítást kelet ellen a minor színekben. Ehhez az kell, hogy keletnél legyen 5 treff mellé 3 káró is, tehát pikkje nyilván nincs (a kontrából ez valószínű). A végállás valami ilyesmi lesz: - K xx Dx Bxx D B A109 Amikor a magas pikket hívod és kárót dobsz rá kelet tehetetlen lesz! A beszorításhoz háromszor kell a fekete színekben kiadni az ütést, tehát lássunk is hozzá. Ütsz a kézben (kelet a kőr dámát teszi) és treffet hívsz (a pikket ráér később kiadni ). Ezt nyugat viszi az ásszal és a káró 5-t hívja. Hogyan tovább? A beszorítás már nem működik. A fenti ábra nem tud előállni, mert káróban nem lesz közlekedésed! Csapást kell váltani. Ebben segített nyugat, hiszen most már valószínű, hogy nem osztott a káró dáma bubi (nyugat valószínűleg kőrt hívna, ha káró figura lenne nála).

6 Ezért ütsz a káró királlyal. A treff királyra kárót dobsz és treffet lopsz a kézben. Lehívod a káró ászt. Az asztalra mész kőrrel és kihívod az utolsó treffet, amit kézben a tízessel lopsz (és behunyod a szemed abban reménykedve, hogy nyugat nem lop fölül). Amikor újra kinyitod látod, hogy nyugat negyedszer is színre színt adott. Ezért amikor kis pikket hívsz az alábbi végállásban nyugat tehetetlen: KDx- x Bx 10xx - D AB64 10 Nyugat üthet a pikk figurájával, de utána csak dob-lopot tud hívni, vagy lemond az aduütéséről. Ez egy nagyon drága kontra volt, mert a másik asztalon a magyar srácok nem kontráztak, és így összeírtunk 590 és 50 pontot! És még egy parti abból a szakaszból, ahol mi már nem voltunk érdekeltek: Döntő, USA 1 Lengyelország 88. leosztás, mindenki mansban, osztó: W Most egy leosztás erejéig az amerikai észak helyére ültetlek, hogy a döntő egyik legkritikusabb lejátszását Rád bízzam! Ez az utolsó (16 leosztásos) szegmens a 96 partiból álló döntőben. A szegmens előtt az ellenfél 30 IMP-vel vezetett. Már volt egy-két jó részjáték írásotok, de még biztos vagy benne, hogy nem sikerült behozni őket, ha a másik asztalon nem történt tragédia. Felvevőjátékot kell játszanod az alábbi licitmenet után!

7 1083 D875 KDB942 AK7 AK K73 1 * dbl 2 3 dbl 4 p 5 p 6 körpassz A licitről annyit, hogy a hátrány miatt kicsit erőltetni kell a dolgot (legalábbis úgy érzed). A bal oldali ellenfél káróval indul. Ezt jobbra ütik az ásszal és pikket hívnak a dámát. Azt ütöd a kézben és kis kőrt hívsz a dámához (balról esik a kilences). Hogyan tovább mi a treved? Az amerikai felvevő (Joe Grue) most a következőképp okoskod(hat)ott A csapatom hátrányban van, ezért valami szokatlant kell művelnem, Miért nem hívta vissza JOE a kárót, hogy a partnere esetleg lopjon? Biztosan úgy gondolja, hogy tuti aduütése van. Ezért aztán Grue most körbeeresztette a kőr 8-ast (!!!), és nagyot nyert, amikor BOE ebbe kimutatott. Nagyon merész húzás volt, de bejött. A teljes kiosztás az alábbi volt:

8 1083 D875 KDB942 Kelet B Nyugat DB92 B1043 A3 AD4 AK7 AK K73 Ez a bátor húzás (is) azt eredményezte, hogy az amerikai csapat kiegyenlítette a mérkőzést (!), és a 8 leosztásos rájátszásban már simán verte az eredetileg (minimálisan) esélyesebbnek tartott lengyel csapatot. A nagy különbség a két csapat között az volt (és végül szerintem ez is billentette az amerikaiak oldalára a mérleg nyelvét), hogy míg a lengyelek 2 erős párral szinte végig játszották a versenyt (a 3. pár alig jutott játéklehetőséghez), addig az amerikaiak tudtak forogni még a döntőben is mindhárom párjuk sok játéklehetőséget kapott. A harmadik Kanada lett, míg a negyedik helyet a franciák szerezték meg. A magyar csapat (Marjai Péter, Minarik Gábor, Mráz Máté, Riesz András, Szabó Csaba, Szegedi Balázs) végül 5. helyen végzett. Ez sajnos azt jelentette, hogy nem jutottunk be a rájátszásba (az első 4 játszotta az elődöntőt, majd a döntőt ill. bronzmeccset). A mutatott játék sajnos nem volt olyan kiemelkedő, mint egy évvel ezelőtt a prágai Európabajnokságon. Azzal a játékkal és egy kis szerencsével meg lehetett volna a negyedik hely. Így az maradt az egyetlen vigaszunk, hogy a prágai eredményhez hasonlóan itt is a harmadik legerősebb európai csapatnak bizonyultunk. A jövő évi VB-n (Thaiföldön) én már nem lehetek jelen, de ezúton is gratulálok az ifiknek a kijutáshoz, és sok sikert kívánok a versenyhez. Remélem legalább egyel megjavítják az idei helyezésünket!

Terr IFI c! Szegedi Balázs. Beszámoló 2004. aug 1-11 Ifi Európa bajnokság, Prága

Terr IFI c! Szegedi Balázs. Beszámoló 2004. aug 1-11 Ifi Európa bajnokság, Prága Terr IFI c! Szegedi Balázs Beszámoló 2004. aug 1-11 Ifi Európa bajnokság, Prága 2004 augusztusában rendezték az Ifjusági Európa bajnokságot Prágában: 26 résztvevő csapattal az Ifik mezőnyében (a serdülő

Részletesebben

Hasznos haladó technikák

Hasznos haladó technikák Hasznos haladó technikák Elimináció ---------- Kiadjuk az ütést az ellenvonalnak úgy, hogy csak jót tudjanak hívni. Amikor impassz/expassz-helyzet van egy színből, mindig jobb, ha az ellenvonal hívja.

Részletesebben

Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: Színek: Lapok erősorrendje Ütés: Adu: A bridzs története:

Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: Színek: Lapok erősorrendje Ütés: Adu: A bridzs története: Bridzstanfolyam 1. foglalkozás Kártyajátékok: kirakós (kanaszta, römi, kaszinó, stb.), ütésre menő (snapszer, ulti, bridzs, preferansz, tarokk, stb.) Ütésben lévő lapok pontértéke számít (snapszer, ulti,

Részletesebben

Gáspár Gyula: ÉS CSAK FÜST MARAD

Gáspár Gyula: ÉS CSAK FÜST MARAD Gáspár Gyula: ÉS CSAK FÜST MARAD Tegnap még úgy szerettem e dohányfüstös termet! A Költő elgondolkozva lépett ki a metrószerelvény ajtaján. Engedte, hogy a hullámzó embertömeg a felszínig sodorja. emberlajtorján

Részletesebben

kezdőknek haladóknak

kezdőknek haladóknak FELVEVŐJÁTÉK ISKOLA Dorothy Hayden könyve alapján kezdőknek haladóknak Alapok... 2 Lapkombinációk, színkezelés... 2 Biztonsági játékok... 7 Az adu nélküli (szanzadu) játék alapjai... 10 Honnan szerezzük

Részletesebben

passz Licitálom ütéses felvételt

passz Licitálom ütéses felvételt Galim és MISKOLCI BRIDZS EGYESÜLET kezdő bridzstanfolyam elmélet 2 1.rész Bridzs - mi az? A bridzset négyen játsszák, akikből kettő - kettő párt alkot. 52 lapos francia kártya kell hozzá, melyet egyesével

Részletesebben

B R I D Z S FELVEVÕJÁTÉK KEZDÕKNEK ÉS HALADÓKNAK

B R I D Z S FELVEVÕJÁTÉK KEZDÕKNEK ÉS HALADÓKNAK B R I D Z S FELVEVÕJÁTÉK KEZDÕKNEK ÉS HALADÓKNAK A fellendülõben lévõ magyar bridzssport részére nélkülözhetetlen segítséget nyújt a KFKI bridzskörének ez a kiadványa, amely az utóbbi években megjelenõ,

Részletesebben

1 Major indulás utáni további licitek. Bergen emelések és Jacoby 2 szan 1Major 3minor

1 Major indulás utáni további licitek. Bergen emelések és Jacoby 2 szan 1Major 3minor Szegedi Balázs Az Ifi rendszer ismertetése (IV) 1 Major indulás utáni további licitek A legutóbbi számban foglalkoztunk részletesen azzal, amikor az 1 Major indulásra a partner 2-es magasságú új színt

Részletesebben

Ifi rendszer ismertetése

Ifi rendszer ismertetése Ifi rendszer ismertetése Az 1-re 2 licithelyzetek Szegedi Balázs Folytatjuk a megkezdett sorozatunkat, ahol az ifik sztenderd alapú licitrendszerét ismertetjük. Immár hivatalosan is nem ifiként írom ezeket

Részletesebben

ERŐS TREFF LICITRENDSZER

ERŐS TREFF LICITRENDSZER ERŐS TREFF LICITRENDSZER (Bárczy Tamás Gásár Gyula) Miskolc, 2009. március INDULÁSOK... 3 1 TREFF INDULÁS... 4 1 KÁRÓ INDULÁS... 6 1 KŐR INDULÁS... 9 1 PIKK INDULÁS... 12 1 NT INDULÁS... 15 2 TREFF INDULÁS...

Részletesebben

Gáspár Gyula: PÉNZ AZ ABLAKBAN. (Dr. Nikodémusz Antal emlékére)

Gáspár Gyula: PÉNZ AZ ABLAKBAN. (Dr. Nikodémusz Antal emlékére) Gáspár Gyula: (Dr. Nikodémusz Antal emlékére) PÉNZ AZ ABLAKBAN A szeptemberi alkony sápadt fényei bevilágítottak a nyitott ablakon. A négy ember kedélyesen beszélgetett a zöld asztalnál, ahogy a szombat

Részletesebben

Bridzstanfolyam kezdőknek

Bridzstanfolyam kezdőknek Bridzstanfolyam kezdőknek Írta és összeállította: Dr. Jezsó Károly A példapartik összeállításában segített: Szőllősi Mihály Miskolc, 2018 1 Bevezetés A tanfolyam anyaga úgy lett összeállítva, hogy segítséget

Részletesebben

Ifi rendszer ismertetése

Ifi rendszer ismertetése Ifi rendszer ismertetése Az 1szan viszontválasz Szegedi Balázs A Bridzsélet legutóbbi számában részletesen szó volt a (11)12-14 pontos 1szan indulsáról, amit az ifi rendszer minden szkórhelyzetben és pozícióban

Részletesebben

SAYC Licitrendszer Kezdő bridzsezőknek Összeállította: Miskolci Bridzs Egyesület Bárczy Tamás Miskolc, 2004. január 15.

SAYC Licitrendszer Kezdő bridzsezőknek Összeállította: Miskolci Bridzs Egyesület Bárczy Tamás Miskolc, 2004. január 15. SAYC Licitrendszer Kezdő bridzsezőknek Összeállította: Miskolci Bridzs Egyesület Bárczy Tamás Miskolc, 2004. január 15. 1 treff: 12-21 FP, legalább 3-as treff 1 káró: 12-21 FP, legalább 3-as káró. 1 kőr:

Részletesebben

AZ ELTE STANDARD JELLEGŰ LICITRENDSZERE

AZ ELTE STANDARD JELLEGŰ LICITRENDSZERE AZ ELTE STANDARD JELLEGŰ LICITRENDSZERE 2015. http://bolyai.cs.elte.hu/bridzs/letoltesek/elte2015.pdf A színek jele és növekvő sorrendje: treff ( ), káró ( ), kőr ( ), pikk ( ), szan (sz). Figurapontok

Részletesebben

1m - kontra - p - 1M M M... 5-ös M, csak minimummal lehet passzolni - FL... min. invit

1m - kontra - p - 1M M M... 5-ös M, csak minimummal lehet passzolni - FL... min. invit Információs kontra Az inf. * alapvetõen kétféle laptípust takar : - (9)10-16 FP, rövidség az ellenfél színében, a lapban nincs licitálható jó 5-ös szín. a) Ha major színre hangzott el, akkor mindig ígéri

Részletesebben

2 Válaszok. Saját színnek a legalább négyes szín minősül. Ezek közül a négyes nemes színnek még az ötös minorral szemben is elsőbbsége van. Ettől elte

2 Válaszok. Saját színnek a legalább négyes szín minősül. Ezek közül a négyes nemes színnek még az ötös minorral szemben is elsőbbsége van. Ettől elte BRIDZS EMLÉKEZTETŐ Lapértékelés Figurapont (FP): A = 4, K = 3, D = 2, B = 1. Elosztási pontok (EP): dubló=1, szingli=2, sikén=3. Asztali (emelési) pontok (AP): Leendő aduszín hossza minusz a legrövidebb

Részletesebben

Standard licitrendszer (Veszprémi változat) Jelölések

Standard licitrendszer (Veszprémi változat) Jelölések Standard licitrendszer (Veszprémi változat) Jelölések T - treff K - káró C - kõr P - pikk SA - szanzadu * - kontra ** - rekontra p - passz m - minor színek (treff, káró) M - major színek (kõr, pikk) GI

Részletesebben

PESTI BRIDZSLAPOK 2009. április 26. IMP bajnokság www.interface.hu/pestibridzs

PESTI BRIDZSLAPOK 2009. április 26. IMP bajnokság www.interface.hu/pestibridzs PESTI BRIDZSLAPOK 2009 április 26 IMP bajnokság wwwinterfacehu/pestibridzs Ki? A hosszú borongós tél után szinte váratlanul beköszöntı gyönyörő tavaszi idıben mindenkinek azt javasoljuk, hogy minél többet

Részletesebben

Magyar Kupa 2016. RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁS

Magyar Kupa 2016. RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁS Magyar Kupa 2016. RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁS 1. Közép-magyarországi regionális selejtező A Magyar Bridzs Szövetség a 2016. évi kupaversenyek selejtezőit az alábbiak szerint rendezi meg: Minden csapatot egy

Részletesebben

Kedves Tarokkos társaim!

Kedves Tarokkos társaim! Szőrös sorok Kedves Tarokkos társaim! Az Első Magyar Tarokk Egylet ( EMTE, alapították a Szegedi Biológiai Kutató munkában megfáradt kutatói és dolgozói 1975-ben ) tagjai rendszeresen játsszák az Illusztrált

Részletesebben

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 30-31. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 30-31. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 30-31. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com Fel a fejjel! Múlt heti pszicho-számunk nagy sikert aratott nemcsak a bridzsezık között, de terapeuta-körökben

Részletesebben

Black Jack A játék menete és további szabályok

Black Jack A játék menete és további szabályok Black Jack A játék menete és további szabályok Az Amerikai Black Jack nevű játékot 6 csomag 52 lapos francia kártyával kell játszani. A játék célja az, hogy a játékos a 21-es összértékhez minél közelebb

Részletesebben

A PÓKER ALAPJAI. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat.

A PÓKER ALAPJAI. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat. A PÓKER ALAPJAI Idegen kifejezések: Ebben a kis összefoglalóban megtaláltok minden olyan információt, ami ahhoz kell, hogy a pókerasztalnál ne érezzétek magatokat idegennek. Még akkor se, ha valójában

Részletesebben

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. április 6-7. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. április 6-7. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009 április 6-7 Magyar Kupa, KO szakasz hetibridzs@gmailcom Osztás után József Attila versének címe két okból is aktuális ezen a héten: lezárultak a küzdelmek a Magyar Kupa versenyeinek

Részletesebben

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny!

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/176/japan-es-kazahsztan-is-jon-budapestre-ime-a-vb-mezony Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! 2016.11.24. 11:09 CET Tokióban rendezték meg

Részletesebben

Bridgette (Két személyes bridge, 3 extra kártyával)

Bridgette (Két személyes bridge, 3 extra kártyával) Játék típusa: Ütésgyűjtő kártyajáték Életkor: Gyerektől - felnőttekig Játékosok száma: 2 Kártya: 52 lapos Francia kártya, 3 kiegészítő lappal Bridgette (Két személyes bridge, 3 extra kártyával) Bridgette

Részletesebben

S T A N D A R D A M E R I C A N

S T A N D A R D A M E R I C A N 1 S T A N D A R D A M E R I C A N Győr, 2002. április 2 Jelölések 1./ P - passz 2./ FP - figurapont * - kontra AP - asztali pont ** - rekontra NK - nem kényszerítő T - treff m - minor GI - géminvit K -

Részletesebben

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 16-17. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 16-17. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009 március 16-17 Magyar Kupa, KO szakasz hetibridzs@gmailcom Csináljuk a Fesztivált Mikor is volt, hogy eltőnt az I az IBBF betőszavából? Két éve? És mióta nem nemzetközi? Még

Részletesebben

HETI PESTI BRIDZSLAPOK

HETI PESTI BRIDZSLAPOK HETI PESTI BRIDZSLAPOK Hungexpo Open XXXII. Budapest Bridzs Fesztivál 2009. március 10-15. heti.bridzs@gmail.com 13 Lapunk gyakran hivatkozik erre a számra, nem véletlenül. Az eheti lapzárta szintén 13-án

Részletesebben

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 23-24. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 23-24. Magyar Kupa, KO szakasz heti.bridzs@gmail.com HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009 március 23-24 Magyar Kupa, KO szakasz hetibridzs@gmailcom A helyzet fokozódik A Magyar Kupában igazi meglepetés nélkül értek véget a 64 leosztásos nyolcaddöntık Egyetlen mérkızésen

Részletesebben

A magas tarokkra való áttérés - Gróf András (Zsiráf)

A magas tarokkra való áttérés - Gróf András (Zsiráf) A magas tarokkra való áttérés - Gróf András (Zsiráf) - 2017.12.31. 1. BEVEZETŐ GONDOLATOK XXI fogás: Az alapvető eltérés a jelenlegi illusztrált szabályzathoz képest, hogy a XXI fogás pontszáma Dr. KE

Részletesebben

Szegedi Balázs & Mráz Máté Licitrendszer 2007 Az indulóerő Egyenletes lapokkal Ötös szín nélkül 12 FP, de nem minden 12 FP-os lap. A béna 12 pontos lapokkal - főleg bellben - jobb passzolni. Pl.: xxxx,kq,xxxx,akx.

Részletesebben

MUOE ultibajnokság játékszabályai

MUOE ultibajnokság játékszabályai MUOE ultibajnokság játékszabályai I. FEJEZET 1. A játék eszköze, laprangsor Az ultit 3 résztvevő játszhatja 32 lapos magyar kártyacsomaggal. A kártyacsomag 4 színből: pirosból, makkból, tökből és zöldből

Részletesebben

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család Francia kártya Ez az 52 lapos kártya, nevével ellentétben valószínűleg nem francia, hanem keleti eredetű. Szimbólumai a kőr, a pikk, a káró és a treff. A kőr (piros szív) a bátorság, a pikk (fekete lándzsahegy)

Részletesebben

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, // KURZUS: Matematika II. MODUL: Valószínűség-számítás 21. lecke: A feltételes valószínűség, események függetlensége Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Részletesebben

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. február 23-24. Magyar Kupa, IV-VI. forduló

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. február 23-24. Magyar Kupa, IV-VI. forduló HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. február 23-24. Magyar Kupa, IV-VI. forduló Szkórgép Igen, kedves sporttársak, jól látjátok, megszületett a magyar elnevezése a BridgeMate-nek, amelyet ugyan még sokunknak szoknunk

Részletesebben

Farsangi Paskievics Tarokkverseny Biatorbágy

Farsangi Paskievics Tarokkverseny Biatorbágy Farsangi Paskievics Tarokkverseny Biatorbágy Helyszín: Közösségi Ház Biatorbágy, Fő utca 94. Ez a közösségi ház nem azonos a Faluházzal, ahol a júniusi nagy országos kupát rendezzük, a címe: Biatorbágy,

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

A magas tarokkra való áttérés Verzió:

A magas tarokkra való áttérés Verzió: A magas tarokkra való áttérés Verzió: 2018.09.09. 1. BEVEZETŐ GONDOLATOK (pirossal az újdonságok) XXI fogás: Az alapvető eltérés a jelenlegi illusztrált szabályzathoz képest, hogy a XXI fogás pontszáma

Részletesebben

(2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A)

(2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A) A póker matematikája Mostanában egyre közkedveltebb kártyajáték lett a (Holdem) Poker, melynek az is oka lehet, hogy a televízióban megjelent a nagyobb versenyek közvetítése. Mint minden kártyajátékban,

Részletesebben

MINIBRIDZS OKTATÁSHOZ

MINIBRIDZS OKTATÁSHOZ TANÁRI KÉZIKÖNYV MINIBRIDZS OKTATÁSHOZ I. FÉLÉV Fordította: Hajlik Gábor és Scharnitzky Péter 2003 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÓRA... 3 2. ÓRA... 6 3. ÓRA... 11 4. ÓRA... 14 5. ÓRA... 18 6. ÓRA... 21 7. ÓRA...

Részletesebben

KRESZ versenyek és eredmények Készítette: Pántyáné Karancsi Ilona

KRESZ versenyek és eredmények Készítette: Pántyáné Karancsi Ilona KRESZ versenyek és eredmények 2009-2013 Készítette: Pántyáné Karancsi Ilona 1. KRESZ területi, városi verseny (2009. nov. 16. Debrecen) területi I. helyezés csapatban 2. GYIK KRESZ megyei verseny (2009.

Részletesebben

Szegedi Balázs & Mráz Máté. Licitrendszer 2008

Szegedi Balázs & Mráz Máté. Licitrendszer 2008 Szegedi Balázs & Mráz Máté Licitrendszer 2008 Az indulóer Egyenletes lapokkal Ötös szín nélkül 12 FP, de nem minden 12 FP-os lap. A béna 12 pontos lapokkal - fleg bellben - jobb passzolni. Pl.: xxxx,kq,xxxx,akx.

Részletesebben

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 2-3. Magyar Kupa, VII-IX. forduló heti.bridzs@gmail.com

HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 2-3. Magyar Kupa, VII-IX. forduló heti.bridzs@gmail.com HETI PESTI BRIDZSLAPOK 2009. március 2-3. Magyar Kupa, VII-IX. forduló heti.bridzs@gmail.com Vitamin A Magyar Kupa új formátumú lebonyolítása kapcsán megjelent a VP-k és IMP-k mellett egy új szám, az INDEX.

Részletesebben

Határozatok tára (a 2007. szeptember 16-ig meghozott határozatokkal)

Határozatok tára (a 2007. szeptember 16-ig meghozott határozatokkal) Határozatok tára (a 2007. szeptember 16-ig meghozott határozatokkal) 1/Kgy/2006. (01. 14.) sz. határozat A Magyar Ulti Szövetség alakuló ülésén a tagok egyhangúlag kifejezik azon szándékukat, hogy a társadalom

Részletesebben

PÓKER JÁTÉKSZABÁLY. SOR Öt vegyes színő kártya növekvı sorrendben. Esélye 1:250.

PÓKER JÁTÉKSZABÁLY. SOR Öt vegyes színő kártya növekvı sorrendben. Esélye 1:250. PÓKER JÁTÉKSZABÁLY A póker valószínőleg a legnépszerőbb kártyajáték a világon, különbözı életkorú emberek játsszák szerte a világon különbözı pénzösszegekért. Függetlenül attól, hogy gyufaszálban játsszák

Részletesebben

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. három csapattal indult, de az erős mezőnyben egyik sem jutott a döntőbe

Részletesebben

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK Szurdi András, 1995 Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a könyv megírásához nyújtott hasznos segítségükért: - Dr. Sár Csabának jogi vonatkozásokban,

Részletesebben

Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend

Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend Nevezett csapatok: Csoportbeosztás: 1. Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) Keleti csoport: 1. MEAFC 2. Nyíregyházi Főiskola SE (NYF SE) 2. NYF

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Nyerő stratégia a magyar tarokk kártyajátékban

Nyerő stratégia a magyar tarokk kártyajátékban Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Nyerő stratégia a magyar tarokk kártyajátékban SZAKDOLGOZAT MATEMATIKA ALAPSZAK, ELEMZŐ MATEMATIKUS SZAKIRÁNY Készítette Fórizs Nándor Zoltán Konzulens

Részletesebben

1. BUCSA KUPA június 12. Csoportmeccsek A csoport 1. pálya

1. BUCSA KUPA június 12. Csoportmeccsek A csoport 1. pálya Csoportmeccsek A csoport 1. pálya 1. FÜZESGYARMAT 3 3 0 0 15:1 9 2. ZSOMBOK 3 2 0 1 6:2 6 3. KISÚJSZÁLLÁS 3 1 0 2 5:15 3 4. OBJEKTUM 3 0 0 3 2:10 0 9:00 HARMATI GYULA FÜZESGYARMAT KISÚJSZÁLLÁS Vámos László

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök A verseny megnevezése: Junior Világbajnokság A verseny helye: Trnava A verseny ideje: 2018. 09.

Részletesebben

Bevezetés a tarokkjátékba a " Tarokkakadémia " c. könyv alapján összeállította:

Bevezetés a tarokkjátékba a  Tarokkakadémia  c. könyv alapján összeállította: Bevezetés a tarokkjátékba a " Tarokkakadémia " c. könyv alapján összeállította: Gyenes Gábor és Horváth László Tartalom: I. A tarokkozásról általában II. Alapfogalmak III. A licitálás szabályai IV. A bemondások

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG 23. EREDMÉNYKÖZLŐ 2013. március 16-17. 1 KÖZLEMÉNYEK TÁJÉKOZTATÁS A Női Szuperliga bajnokság XVIII. fordulójában kisorsolt 1088. számú Pannon-Flax Győri Lenszövő SE KÖFÉM SC mérkőzés a rendkívüli időjárás

Részletesebben

Kis letétes stratégia Áttekintés

Kis letétes stratégia Áttekintés Kezdõ stratégia Kis letétes stratégia Áttekintés Alapok Hogyan játsszál a flop elõtt? Milyen kezeid lehetnek a flop után? Hogyan játsszál a flop után? Menetrend az elsõ limiteken 1 Alapok Mennyi pénzzel

Részletesebben

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK. Szurdi András, 1995. kiadta: Falukönyv-Ciceró

SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK. Szurdi András, 1995. kiadta: Falukönyv-Ciceró SZURDI ANDRÁS PÓKERKÖNYV KEZDÔKNEK ÉS HALADÓKNAK Szurdi András, 1995 kiadta: Falukönyv-Ciceró Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a könyv megírásához nyújtott hasznos segítségükért: - Dr. Sár Csabának

Részletesebben

A játék készlet tartalma: 40 bábu sógitábla játékszabályok

A játék készlet tartalma: 40 bábu sógitábla játékszabályok A játék készlet tartalma: 40 bábu sógitábla játékszabályok www.shogi.cz info@shogi.cz /Shogi.cz /Shogi.cz Online: www.shogi.cz/manuals KEZDoÁLLÁS Ha a saját oldalunkról nézzük, akkor a játékosok a bábokat

Részletesebben

VÉGEREDMÉNY ÚJONC FIÚ. Helyezés Kiem.hely No. CSAPAT NÉV J1 JÁTÉKOS 1 J2 JÁTÉKOS 2 J3 JÁTÉKOS 3 J4 JÁTÉKOS 4 J5 JÁTÉKOS 5

VÉGEREDMÉNY ÚJONC FIÚ. Helyezés Kiem.hely No. CSAPAT NÉV J1 JÁTÉKOS 1 J2 JÁTÉKOS 2 J3 JÁTÉKOS 3 J4 JÁTÉKOS 4 J5 JÁTÉKOS 5 VÉGEREDMÉNY ÚJONC FIÚ Helyezés Kiem.hely No. CSAPAT NÉV J JÁTÉKOS J JÁTÉKOS J JÁTÉKOS J4 JÁTÉKOS 4 J5 JÁTÉKOS 5 7 VÖRÖS Balázs 68 TÖRÖK Seiya Krisztián 6 KLAMPÁR Tibor z z OROSZKI Péter 4 SZLIVKA Norbert

Részletesebben

A negatív: A gyenge csapatokat jellemzően nem vertük meg eléggé, sőt volt, akitől kikaptunk (Wales, Ausztria, Törökország).

A negatív: A gyenge csapatokat jellemzően nem vertük meg eléggé, sőt volt, akitől kikaptunk (Wales, Ausztria, Törökország). Először is köszönjük a szurkolást! Nehéz értékelnem az eredményt, mert kettős érzéseim vannak. Lássuk be, amit vártunk, az nem jött össze, nem lettünk dobogósak, sőt a VB-re sem kvalifikáltuk magunkat.

Részletesebben

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/235/marcz-tamas-a-vilagbajnoksagon-nem-ismerunk-majd-lehetetlent Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent 2016.12.25. 09:40 CET Sydney olimpiai

Részletesebben

Tarokk Regiszter. Tartalom

Tarokk Regiszter. Tartalom Tarokk Regiszter ONLINE Verziószám: TRO v2.0., jelen dokumentum kiadási dátuma: 2016.05.09. Copyright Karig Gábor, 2016. Szürkével vannak jelölve azok a fontos képességek, melyeket a TRO korrekt működéséhez

Részletesebben

Versenyeredmények a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában. 2016/2017-es tanév I. félév. Alsó tagozat. I.

Versenyeredmények a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában. 2016/2017-es tanév I. félév. Alsó tagozat. I. Versenyeredmények a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában 2016/2017-es tanév I. félév Alsó tagozat I. évfolyam Első évfolyamos tanulóink két versenyen vettek részt az első félévben

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság

2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság 2009 évi Hallássérültek Texas H oldem Póker Bajnokság Versenykiírás: - A versenyen részt vehet bármilyen hallássérültek személy, aki a nevezési díjat a verseny megkezdése előtt befizeti, kivéve: 18 év

Részletesebben

2014.Május.10 Rallycross Super 1600 Interjú

2014.Május.10 Rallycross Super 1600 Interjú 2014.Május.10 Rallycross Super 1600 Interjú Auerbach András Karimo: - Szia, András. Az ősz időd nem volt annyira rossz a többiekhez képest. Futamok során lett két 2. helyed. Hogy érezted a futamokat, illetve

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2013. december 19-én tartott üléséről. Humán Közszolgáltatási Iroda

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2013. december 19-én tartott üléséről. Humán Közszolgáltatási Iroda J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2013. december 19-én tartott üléséről Jelen vannak: dr. Farkas László a bizottság elnöke Ménesi Imre a bizottság tagja dr.

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

Budapest 2013. augusztus november. Kiinduló licitrendszer A Palatinus Bridge Klubban LEKTORÁLATLAN!

Budapest 2013. augusztus november. Kiinduló licitrendszer A Palatinus Bridge Klubban LEKTORÁLATLAN! Budapest 2013. augusztus november Kiinduló licitrendszer A Palatinus Bridge Klubban Összeállította: Hazai Géza Szakmailag ellenőrizték Honti László nk. mester, n. nagymester Mezei Katalin n. nagymester

Részletesebben

Országos csapatbajnokság KOMR csapatbajnokság osztályozók

Országos csapatbajnokság KOMR csapatbajnokság osztályozók Országos csapatbajnokság 2017. KOMR csapatbajnokság osztályozók Versenykiírás A. A Magyar Bridzs Szövetség az alábbi feltételekkel írja ki a 2017. évi Országos csapatbajnokságot (OCSB): Indulásra jogosultak:

Részletesebben

1. Közép-magyarországi regionális selejtező

1. Közép-magyarországi regionális selejtező Magyar Kupa 2017. RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁS 1. Közép-magyarországi regionális selejtező A Magyar Bridzs Szövetség a 2017. évi kupaversenyek selejtezőit az alábbiak szerint rendezi meg: Minden csapatot egy

Részletesebben

2005/2006-os szezon OB.III Keleti-csoport

2005/2006-os szezon OB.III Keleti-csoport Csapatok: Szolnok CFK Tüskés Vérmókusok Szegedi Floorball Egyesület Debrecen FSE B Phoenix Fireaball SE MÖSE Triton 2005/2006-os szezon OB.III Keleti-csoport 1.forduló 2005.szeptember 11. Budapest Építők

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Szekszárdi Rádió Klub egyesület működéséről és terveinek bemutatásáról

Részletesebben

Bevezetés. 3. Egy ötfős társaságban Mindenkinek legalább 1 ismerőse van. Rajzoljon meg néhány lehetőséget!

Bevezetés. 3. Egy ötfős társaságban Mindenkinek legalább 1 ismerőse van. Rajzoljon meg néhány lehetőséget! Bevezetés A megoldásokat a feladatsor végén találod! 1. Hencidát út köti össze Kukutyimmal, Boncidával, Lustafalvával és Dágványoshetyével. Boncidáról Álmossarokra is vezet út. Lustafalvát út köti össze

Részletesebben

A KLASSZIKUS 20-AS PASKIEVICS VÉDELMÉBEN!!!

A KLASSZIKUS 20-AS PASKIEVICS VÉDELMÉBEN!!! A KLASSZIKUS 20-AS PASKIEVICS VÉDELMÉBEN!!! A tarokk szakirodalomban minden nagyra becsült szerző elfogadja, hogy az alapjáték a 20-as hívásos Paskievics. Ezt a gyönyörű és kristálytiszta logikával felépített

Részletesebben

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás,

Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, // KURZUS: Matematika II. MODUL: Valószínűség-számítás 16. lecke: Kombinatorika (alapfeladatok) Tananyag: Kiss Béla - Krebsz Anna: Lineáris algebra, többváltozós függvények, valószínűségszámítás, 3.1.

Részletesebben

Szükséges hozzá. A játék ismertetése. Licitálás. Elso kör

Szükséges hozzá. A játék ismertetése. Licitálás. Elso kör Szükséges hozzá 1. 3 vagy 4 ember (utóbbi esetben egy ember minden körben kimarad és csak oszt). 2. Egy 32 lapos magyar kártya vagy egy "csonkított" francia kártya, amelybol kivették a 2-es, 3-as, 4-es,

Részletesebben

A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata A Szabályzat

A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata A Szabályzat A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata 2005. Jelen szabályzat célja, hogy a Magyar Bridzs Szövetség (MBSz) tagszervezetei versenyengedéllyel rendelkező játékosait az e szabályzat hatálya alá

Részletesebben

SINGLE DECK BLACK JACK

SINGLE DECK BLACK JACK SINGLE DECK BLACK JACK Név Minimum tét Maximum tét Játék fajtája Single Deck Black Jack 200Ft 45000Ft Blackjack RTP 99,55 % Legnagyobb téten megnyerhető maximális összeg 112.500Ft A játék áttekintése Ha

Részletesebben

I. Mérkőzések. I.1.1. A mérkőzést a torna előre felkért játékvezetői vezetik.

I. Mérkőzések. I.1.1. A mérkőzést a torna előre felkért játékvezetői vezetik. A nevezéssel az induló csapatok, illetve a részvétellel a torna valamennyi résztvevője elfogadja a jelen torna szabályzatot és a részvételi feltételeket (ld. a www.ugyvedfoci.hu oldalon). I.1. Játékvezető

Részletesebben

M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V

M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V M A H JONG S Z A B Á L Y K Ö N Y V A játék ismertetése, kombinációk, számolás, példákkal és ábrákkal a hivatalos nemzetközi szabály (Official International Rules) alapján Zöld Sárkány Mahjong Klub Budapest,

Részletesebben

Strandröplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2009 Férfi döntő végeredmény

Strandröplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2009 Férfi döntő végeredmény Strandröplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 9 Férfi döntő végeredmény Hely Csapatnév Játékos Intézmény 1. Dudás Tamás Kovács Zoltán. Horváth - Szabados Horváth András Szabados István Eszterházy

Részletesebben

Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek.

Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek. Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek. Dobd a korongokat a táblára, és közelítsd a mesterhez (a

Részletesebben

Pathfinder Adventure Card Game

Pathfinder Adventure Card Game A JEM magazin 7. számában írtam egy ismertetőt a szerepjátékról, mint a társasjátékokkal rokon műfajról, amely sokkal szabadabb, a fantáziának nagyobb teret engedő szórakozási forma. Ha valaki járatos

Részletesebben

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter H VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, éves kortól Szerző: Szöllősi Péter A távoli Kínában 000 évvel ezelőtt elszabadultak a fenséges Han császár házi kedvencei: majom,

Részletesebben

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van.

I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Mahjong játékszabály I. A játék-készlet: 144 db követ tartalmaz, amelyek közül az összesen 4-4 db Virág és Évszak kivételével, mindegyik alábbiból 4-4 db van. Három szín: Írások, Bambuszok, Körök, mindegyikben

Részletesebben

Póker szabályzat. Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000. Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000

Póker szabályzat. Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000. Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000 Póker szabályzat Zsetonok értéke: Szürke 100 Piros 500 Kék 1'000 Zöld 2'500 Fekete 10'000 Kezdéskor kiosztott zsetonok összértéke: 40'000 Időbeosztás: Emelés 15 percenként, szünet 4 vakszintenként. 1.

Részletesebben

MAGYAR ULTISZÖVETSÉG JÁTÉKSZABÁLYOK, RENONSZOK. Érvényes: 2017.

MAGYAR ULTISZÖVETSÉG JÁTÉKSZABÁLYOK, RENONSZOK. Érvényes: 2017. MAGYAR ULTISZÖVETSÉG JÁTÉKSZABÁLYOK, RENONSZOK Érvényes: 2017. I. SZABÁLYOK 1. A játék eszköze, laprangsor (1) Az ultit 3 résztvevő játszhatja 32 lapos magyar kártyacsomaggal. A kártyacsomag 4 színből:

Részletesebben

2 Fejezet/ bekezdés. Minden súlycsoport küzdelmei 2018-tól két napig fognak tartani

2 Fejezet/ bekezdés. Minden súlycsoport küzdelmei 2018-tól két napig fognak tartani 2 Fejezet/ bekezdés Verseny lebonyolítás A versenyeket kieséses rendszerben rendezik, ahol a résztvevő birkózók, számának megfelelően kell kialakítani 4, 6, 8, 16, 32, 64-es táblát. Ha a mérlegelt versenyzők

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül.

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül. JEGYZŐKÖNYV A Magyar Biliárd Szövetség Pool Szakágának 2015. május 30. napján, 1145 Budapest, Szugló utca 65. szám alatt (Tájfun Biliárdszalon és Étterem ) 16.00 órai kezdettel megtartott közgyűléséről.

Részletesebben

MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE

MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE TREND RIPORT 2014 A hazai és nemzetközi szállodaipar teljesítményéről JANUÁR 1 TARTALOM TREND RIPORT... 1 ÖSSZEFOGLALÓ... 1 RÉSZLETES ELEMZÉSEK... 5 1. HAZAI SZÁLLODAI

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár.

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár. Iszkenderun A Nur-hegyek felett félhold ragyog, Sándor nevét susogják a romok, fűszer, selyem kél át a szír kapun - Iszkenderun, te boldog, itt vagyok! Iszkenderun (Alexandria ad Issum, majd Alexandretta,

Részletesebben

MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG. Férfi Junior Válogatott felkészülése és selejtező mérkőzései. Kovács Péter Szövetségi Kapitány

MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG. Férfi Junior Válogatott felkészülése és selejtező mérkőzései. Kovács Péter Szövetségi Kapitány MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG Férfi Junior Válogatott felkészülése és selejtező mérkőzései Kovács Péter Szövetségi Kapitány A férfi junior válogatott(1992-93) a Világbajnoki selejtezőre való felkészülése

Részletesebben

Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló. 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta. 7.

Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló. 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta. 7. Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta 3.a Csipet csapat: Bereczki Enikő Darabos Zsombor Lakato Réka Major Eszter

Részletesebben

Kétszemélyes négyes sor játék

Kétszemélyes négyes sor játék Kétszemélyes négyes sor játék segítségével lehetővé kell tenni, hogy két ember a kliens program egy-egy példányát használva négyes sor játékot játsszon egymással a szerveren keresztül. Játékszabályok:

Részletesebben

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc Maureen Hiron játéka Christine Hoffmeyer illusztrációival Játékosok: 24 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc 1 1 + 1 1 1 2+ 2+ 4 4 3+ 3+ + 1 4 4 7 710 10 A JÁTÉK TARTALMA 73 játékkártya, a sarkain

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben