A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata A Szabályzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata A Szabályzat"

Átírás

1 A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata Jelen szabályzat célja, hogy a Magyar Bridzs Szövetség (MBSz) tagszervezetei versenyengedéllyel rendelkező játékosait az e szabályzat hatálya alá eső versenyeken elért eredményeire adott mesterpontok alapján értékelje, rangsorba állítsa és nyilvánosságra hozza. A Szabályzat I. Rész - Általános rendelkezések. 1. A mesterpont-listák meghatározása 2. A Mesterpont Bizottság működése 3. Az európai mesterpont 4. A magyar mesterpont II. Rész - A Szabályzat hatálya alá eső versenyek 1. Az Európai Bridzs Liga által európai mesterpont szerzőnek minősített versenyek 2. Az MBSz vagy tagszervezetei által szervezett országos, regionális és helyi bajnokságok 3. Az MBSz által mesterpont-szerzőnek minősített versenyek III. Rész - Mellékletek a mesterpontok számításához. 1. táblázat Versenynagyság tényező PÁROSversenynél 2. táblázat Versenynagyság tényező CSAPATversenynél 3. táblázat Közép-magyarországi és Országos Párosbajnokság 4. táblázat Közép-magyarországi és Országos Csapatbajnokság 5. táblázat Magyar Kupa közép-magyarországi Regionális Bajnokság és Magyar Kupa Országos Döntő IV. Rész - A versenyek évenkénti besorolása 1. táblázat a évi versenyek besorolása

2 2 1. A mesterpont listák meghatározása I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Örök mesterpont-lista Minden játékos élete végéig megőrzi összes megszerzett mesterpontját e pontokkal kerül elkészítésre az örök mesterpont-lista. A korábbi szabályzatok érvényességi ideje alatt szerzett mesterpontokat Mesterpont Bizottság által megállapított szorzóval kell figyelembe venni. Ehhez kapcsolódóan kerül meghatározásra a játékosok minősítése: Minősítés Mesterpont határ Szuper nagymester Nagymester Mester I. osztályú II. osztályú III. osztályú Nem minősített pont alatt Kezdő játékos 100 pont alatt és max. 2 év versenyzés 1.2. Élő mesterpont-lista Az élő mesterpont-lista súlyozva összesíti a játékosok előző években szerzett mesterpontjait oly módon, hogy az előző 2 évet 100 %-ban és azt megelőző éveket sorrendben 75 %, 50% illetve 25%-ban, a hatodik évtől egységesen 10%-ban veszi figyelembe. Ez a lista használandó a kiemelésekhez Éves mesterpont-lista Az éves mesterpont-lista összesíti a játékos adott naptári évben szerzett mesterpontjait Nemzetközi mesterpont-listák A Word Bridge Federation (WBF) és a European Bridge League (EBL) egyaránt rendelkezik mesterpont szabályzattal, ami által rangsorolja a magyar versenyzőket is. 2. A Mesterpont Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) működése 2.1. A Bizottságot az MBSz Elnöksége jelöli ki, és az az SzMSz-ben meghatározottak szerint működik 2.2. A Bizottság jogosult a jelen szabályzatot értelmezni, illetve a szabályzatban nem rendezett kérdésekben döntéseket hozni. Állásfoglalásait, határozatait az MBSz honlapon nyilvánosságra hozza A Bizottság döntéseit a tagok szavazatainak egyszerű többségével hozza. Páros számú bizottsági taglétszám és egyenlő szavazat esetén a Bizottság elnöke dönt Az MBSz elnöksége mesterpont-felelőst bíz meg, aki a Bizottság felügyelete alatt nyilvántartja az egyes versenyek és játékosok mesterpontjait, karbantartja a mesterpont-listákat, azokat továbbítja az MBSz webmesternek és a Bridzsélet főszerkesztőjének.

3 3. Az európai mesterpont 3.1. Nemzeti európai mesterpont keret Az EBL tagszövetségeinek nemzeti versenyeire európai mesterpont keretet biztosít, amelyből a hazai eredményekért európai mesterpont is adható. Az Európai Mesterpont Szabályzat meghatározza az adható európai mesterpont keretet, és szabályozza az elosztás irányelveit A Bizottság az adható nemzetközi mesterpontok 1/3-át az Országos Párosbajnokságon, 1/3-át az Országos Csapatbajnokságon és 1/3-át a Magyar Kupán osztja ki A Bizottság vagy az általa megbízott nemzetközi felelős elkészíti az európai mesterpont keret felosztását, és továbbítja azt az Európai Mesterpont Bizottsághoz Az EBL a világversenyeken, euróbajnokságokon vagy egyéb versenyeken elért eredményekért további európai mesterpontokat oszt ki. 4. A magyar mesterpontok (mesterpontok) 4.1. A mesterpontok nagyságát az adott versenyen elért eredmény határozza meg, melynek megítélésében döntő szempont az elért helyezés, az ellenfelek száma, a mezőny erőssége, a lejátszott leosztások száma, a lebonyolítás módja, a verseny körülményei. 4.2 A mesterpontot versenyenként 1 tizedes pontossággal kell kiszámolni, a mesterpont listákon a mesterpontok egész része kerül megjelenítésre A mesterpont jogosultsághoz az adott verseny leosztásának 50%-át le kell játszani, kivéve, ha azt a Bizottság előzetes engedélyével a kiírás másképp nem szabályozza. II. RÉSZ A SZABÁLYZAT HATÁLYA ALÁ ESŐ VERSENYEK ÉS AZ AZOKON SZEREZHETŐ MESTERPONTOK MEGHATÁROZÁSA 1. Az Európai Bridzs Liga által európai mesterpont szerzőnek minősített versenyek. Az Európai Bridzs Liga által (EBL) az I. rész 3.2. pontja alapján szerzett mesterpontokat átszámoljuk oly módon, hogy az EBL által kiosztott 1 EMP = 50 magyar mesterpont. 2. Az MBSz vagy tagszervezetei által szervezett országos, regionális vagy helyi bajnokságok. A csapatbajnoki és kupaversenyeken a 4-6 tagú csapatok a leosztások 50%-át lejátszó játékosai a táblázatokbeli pontszámokat kapják. Nagyobb létszámú csapatoknál a pontszám hatszorosát kell elosztani a csapatlétszámmal (a hányados egész része a kiosztásra kerülő mp). Párosbajnokságokon, ha a kiírás lehetővé teszi 3 tagú párok indulását, a 3 tagú párnak a leosztások 50%-át lejátszó tagjai a mesterpontok 2/3-át kapják. 2.1 Az Országos és a közép-magyarországi régió bajnokságokon adandó mesterpontokat a III. rész (Mellékletek) táblázatai tartalmazzák.

4 2.2 A keleti és nyugati régió bajnokságain (az Országos Bajnokságok selejtezői) a III. rész mellékletében található 1. számú és 2. számú táblázatot kell alkalmazni 4-es szorzóval. 2.3 A keleti és nyugati régiók közös bajnokságain (Vidékbajnokságok) a III. rész mellékletében található 1. számú és 2. számú táblázatot kell alkalmazni 4-es szorzóval. 2.4 Az Országos Senior Bajnokságon, nöi és korosztályos (ifjúsági, serdülő, diák) bajnokságokon a III. rész mellékletében található 1. számú és 2. számú táblázatot kell alkalmazni 2,5-es Mezőnyerősségi szorzóval és 0,8 korlátozott részvételi lehetőség szorzóval. 2.5 Új lebonyolítási forma esetén a Bizottság elkészíti az ahhoz szükséges táblázatokat, és csatolja a III. részhez, mely a mellékleteket tartalmazza. 3 Az MBSz által mesterpont-szerzőnek minősített versenyek 3.1 A mesterpontot-szerző versenyek feltétele A versenyt megrendező legalább a megelőző év december 1-jéig versenyrendezési szándékát a Bizottságnak bejelenti. A versenyen képesített teremvezető működik közre. A rendező biztosítja a verseny végeredményének internetes közzétételét legkésőbb a versenyt követő napon, vagy a végeredményt elektronikus formában továbbítja az MBSz webmesterének. A rendező a verseny nevezési díjának 4%-át befizeti az MBSz-nek mesterpont nyilvántartási díjként ha nincs nevezési díj, akkor a minimális díj, 4,- Ft/játékos/forduló. Kivétel, ha a verseny e szabályzat pontja alatti Mezőnyerősségi tényező minősítésében klub vagy helyi jellegűnek tekintendő, vagy a Bizottság egyedi elbírálás alapján, annak ellenére, hogy a verseny a fenti feltételeknek nem tesz eleget, mesterpont-szerzőnek nyilvánítja. 3.2 Egy adott versenyen megszerezhető mesterpontot három tényező szorzata adja: Mezőnyerősségi tényező x Lebonyolítási tényező x Versenynagysági tényező Mezőnyerősségi tényező A Mezőnyerősségi tényezőt a Bizottság állapítja meg az előző évek tapasztalatai alapján, és az adott versenyt az alábbi öt kategóriába sorolja: Kategória Verseny jellege Szerény mezőny Közepes mezőny Erős mezőny A Klub 0,1 0,3 0,5 B Helyi jellegű 0,5 0,8 1,0 C Kisebb 1,0 1,5 2,0 D Országos 2,0 2,5 3,0 E Nemzetközi 3,0 3,5 4,0 Nemzetközi jellegűnek az a verseny tekintendő, amelyen mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban kiemelkedő eredményekkel rendelkező játékosok vesznek részt.

5 Lebonyolítási tényező A lebonyolítási tényezőt, melynek értéke 0,1 2,0 között mozog, a Bizottság az előző évek tapasztalatai alapján adja, amikor is a körülményeket és a lebonyolítási formákat veszi figyelembe. A Bizottság a tényező megállapításánál a verseny rendezési körülményeit értékeli, vagyis az előre osztott leosztásokat, a leosztások számát, a liciternyő létét, a zsűrizés színvonalát, a terem zsúfoltságát, a verseny időbeosztását a nemzetközi versenyekhez viszonyítva stb. PÁROS Körülmények CSAPAT Körülmények Szerény Átlagos Kiváló Szerény Átlagos Kiváló Nem teljes ford. 0,1 0,7 1,0 Rövid 0,1 0,7 1,0 1 fordulós 1,0 1,1 1,2 1 napos 1,0 1,1 1,2 2 fordulós 1,2 1,4 1,5 2 napos 1,2 1,4 1,5 3 fordulós 1,5 1,8 2,0 3 v. több napos 1,5 1,8 2,0 Korlátozott részvételi lehetőség esetén (pl. vegyes, női, korosztályos) az adott verseny szorzója az eredeti szorzó 0,8-szorosa Versenynagysági tényező A párosvesreny Versenynagyság tényezőjét az I. táblázat, a csapatverseny Versenynagyság tényezőjét a II. táblázat tartalmazza Mind a csapat-, mind a párosverseny táblázatban szereplő értékek játékosonként értendők A párosversenyek számolásánál az Asztalszám = (Párok száma+1)/ 2, majd a kapott hányados egész része. Az olyan páros-versenyeken, ahol külön értékelik a vonalakat (É-D és K-Ny) a pontszám fele jár. Ha a kiírás megengedi a háromtagú párok indulását, akkor a megszerzett mesterpont érték a pontszám 2/3-a Csapatversenyen a megszerzett mesterpont négy fős csapat esetén 1 játékosra vonatkozik, ha a kiírás engedi nagyobb létszámú csapatok indulását, akkor legfeljebb 6 játékos esetén az érték 4-szeresét kell elosztani a játékosok számával A táblázatban nagyobb verseny esetén az oszlopok értelemszerűen bővíthetők, míg a sorok, vagyis a helyezések bővítésénél mindig a megelőző értékpont (felfelé egészre kerekített) páros-versenynél a 80%- ával, csapatversenynél 64%-ával kell számolni.

6 A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata III. RÉSZ Mellékletek a mesterpontok számításához 1. számú táblázat Versenynagyság tényező PÁROSversenynél 2. számú táblázat Versenynagyság tényező CSAPATversenynél 3. számú táblázat Közép-magyarországi és országos PÁROSbajnokságok 4. számú táblázat Közép-magyarországi és országos CSAPATbajnokságok 5. számú táblázat Magyar Kupa közép-magyarországi Regionális Bajnokság és Magyar Kupa Országos Döntő

7 1. Táblázat Versenynagyság tényező PÁROSversenynél A táblázat vízszintesen a helyezést, függőlegesen az asztalszámot tartalmazza

8 2. számú táblázat Versenynagyság tényező CSAPAT versenynél A táblázat vízszintesen a helyezést, függőlegesen az asztalszámot tartalmazza számú táblázat Párosbajnokságok

9 A közép-magyarországi regionális párosbajnokságok mesterpontjai OPB döntő hely I/A I/B II. III. IV A IV. osztályban az indulók 60%-a kap mesterpontot. Párosbajnokságokon, ha a kiírás lehetővé teszi 3 tagú párok indulását, a 3 tagú párnak a leosztások 50%-át lejátszó tagjai a mesterpontok 2/3-át kapják.

10 4. számú táblázat Csapatbajnokságok A közép-magyarországi regionális csapatbajnokság mesterpontjai Országos csapatbajnokság hely I/A I/B II. (2 csop.) III A csapatbajnoki és kupaversenyeken a 4-6 tagú csapatok a leosztások 50%-át lejátszó játékosai a táblázatokbeli pontszámokat kapják. Nagyobb létszámú csapatoknál a pontszám hatszorosát kell elosztani a csapatlétszámmal (a hányados egész része a kiosztásra kerülő mp).

11 5. számú táblázat Kupa küzdelmek Közép-magyarországi regionális kupák Magyar Kupa országos döntő Bp. selejt.. főág vigaszverseny Káró Kupa Treff Kupa hely mp. hely mp. hely mp. mp A csapatbajnoki és kupaversenyeken a 4-6 tagú csapatok a leosztások 50%-át lejátszó játékosai a táblázatokbeli pontszámokat kapják. Nagyobb létszámú csapatoknál a pontszám hatszorosát kell elosztani a csapatlétszámmal (a hányados egész része a kiosztásra kerülő mp). A Magyar Bridzs Szövetség Mesterpont Szabályzata IV. rész SEGÉDLET az évi besoroláshoz 2005.

12 A 2005 ÉVI VERSENYEK KATEGÓRIÁKBA SOROLÁSA Mezőnyerősségi tényező Kategória Verseny jellege Szerény mezőny Közepes mezőny Erős mezőny A Klub B Helyi jellegű C Kisebb D Országos E Nemzetközi Lebonyolítási tényező PÁROS Körülmények CSAPAT Körülmények Szerény Átlagos Kiváló Szerény Átlagos Kiváló Nem teljes ford Rövid fordulós napos fordulós napos fordulós v. több napos Korlátozott részvételi lehetőség esetén az adott verseny szorzója az eredeti szorzó 0, 8-szorosa évi versenyek besorolása: Verseny Mezőny érték Lebonyolítási érték Verseny Mezőny érték Pécs páros 2,5 1,4 3,5 Debrecen csapat 1,0 1,2 1,2 Pécs csapat 2,5 1,4 3,5 Győri páros 2,0 1,8 3,6 Pécs patton 1,5 1,1 1,65 Győri Jubileum páros 2,0 1,1 2,2 IBBF nyitó páros 2,5 1,2 3,0 Miskolc páros 1,0 1,4 1,4 IBBF vegyes páros 2,5 1,2 2,4 Miskolc csapat 1,0 1,4 1,4 IBBF csapat 3,0 1,5 4,5 Piliscsaba páros 1,5 1,4 2,1 IBBF páros 3,0 1,5 4,5 Tata páros 2,5 1,5 3,75 ELTE páros 1,5 1,2 1,8 Tata csapat 2,5 1,5 3,75 Szeged csapat 2,5 1,4 3,5 Gyomaendrőd páros 1,0 1,2 1,2 Szeged páros 2,5 1,4 3,5 Gyomaendrőd csapat 1,0 1,2 1,2 Diákolimpia 1,0 1,4 1,4 Eger páros 1,0 1,2 1,2 EcoSoft páros 3,0 1,5 4,5 Eger csapat 1,0 1,2 1,2 Ecosoft csapat 3,0 1,5 4,5 Keszthely páros 2,5 1,4 3,5 Debrecen páros 1,0 1,2 1,2 Keszthely csapat 2,5 1,4 3,5 Vinum Danubius csapat 1,5 1,5 2,25 Szorzó Lebonyolí-tási érték Szorzó

Ranglista és Minősítési Szabályzat

Ranglista és Minősítési Szabályzat MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG Hatályos: 2013.január 1-től Az MTLSZ Elnöksége által elfogadva 2013.január 7-én Készítette: Bakó László és Borka György 1 1 Egyéni ranglista 1.1 Az MTLSZ minden Ranglista verseny

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tel. (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu Akrobatikus

Részletesebben

Torna. A kategória. Felversenyzés: Csapatversenyben minden tanuló csak a saját korcsoportjában versenyezhet,

Torna. A kategória. Felversenyzés: Csapatversenyben minden tanuló csak a saját korcsoportjában versenyezhet, A kategória A kategória Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága. Versenykiírás Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T 2017 / 2018. évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

IV. Tüker M. SC Kupa

IV. Tüker M. SC Kupa IV. Tüker M. SC Kupa versenykiírása 2018. 08. 08-22-23-24-25-26. 2018.06.02. Rendező: Az 1952-ben alapított Tüker M. SC Tekeszakosztálya A Tüker M. SC Tekeszakosztálya hagyományőrző céllal a 2018-es naptári

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2013/2014.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2013/2014. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2013/2014. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019.

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYARORSZÁG AKROBATIKUS KOSÁRLABDA CSAPAT BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A tájékozódási futás sportágban tevékenykedő utánpótlás edzők támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A tájékozódási futás sportágban tevékenykedő utánpótlás edzők támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS A tájékozódási futás sportágban tevékenykedő utánpótlás edzők támogatására - 2015 1 A pályázat célja A pályázat célja az utánpótlás nevelés érdekében végzett edzői munka ösztönzése és

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT

Részletesebben

Rákoshegyi Vasutas SE V.

Rákoshegyi Vasutas SE V. Rákoshegyi Vasutas SE. 2007. V. Csipet Kupa 1. A VERSENY CÉLJA A tekesport népszerűsítése. A sportolók tudásszintjének emelése. Megfelelő minőségi versenyzési lehetőség biztosítása a résztvevők számára.

Részletesebben

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök:

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2010-2011. évi, Budapest

Részletesebben

A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG ÖSZTÖNDÍJAK RENDSZERE

A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG ÖSZTÖNDÍJAK RENDSZERE A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG ÖSZTÖNDÍJAK RENDSZERE Előterjesztő: Jóváhagyta: MESZ elnöksége. november 8. TARTALOM I. Ösztöndíjak célja... II. Ösztöndíjak rendszere... III. Ösztöndíjra való jogosultság...

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. Asztalitenisz A és B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az asztalitenisz sportág népszerűsítése

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A kategória Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen. Torna B kategória 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák körében. Rendszeres foglalkoztatási, versenyzési lehetőség biztosítása a torna sportággal megismerkedő fiatalok

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2019/2020.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2019/2020. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2019/2020. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 2013 JANUÁR MKKSZ SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 SZERVEZŐ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Cím: 1138 Budapest, Latorca u.2 Email: info@mkksz.hu

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG 1. RENDEZŐ: 2012/2013. évi Nemzeti SERDÜLŐ PÁROS Bajnokságok VERSENYKIÍRÁSA A Nemzeti SERDÜLŐ leány és fiú - PÁROS Bajnokságokat a Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetség /továbbiakban:

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sakk Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

Junior ranglista kiírás 2018

Junior ranglista kiírás 2018 Junior ranglista kiírás 2018 A Magyar Golf Szövetség junior játékosok számára Junior Fiú és Junior Lány kategóriákban állít fel ranglistát. A ranglista a jelen kiírás szabályai alapján szerzett pontok

Részletesebben

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION Férfi Dr. Heppp Ferenc Emlékkupa és Magyar Kupa Versenykiírás 2012/2013. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

SZABÁLYZATOT ZENTA KÖZSÉGBEN AZ ÉLSPORT FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJÁRÓL

SZABÁLYZATOT ZENTA KÖZSÉGBEN AZ ÉLSPORT FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJÁRÓL Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 78. szakaszának 2. bekezdése és a testnevelés és a sport Zenta község költségvetéséből való finanszírozása alapjainak és mércéinek megállapításáról

Részletesebben

RANGLISTA KIÍRÁS 2015. A Magyar Golf Szövetség meghirdeti a ranglisták felállítását, és az arra való felkerülést az alábbi feltételek szerint:

RANGLISTA KIÍRÁS 2015. A Magyar Golf Szövetség meghirdeti a ranglisták felállítását, és az arra való felkerülést az alábbi feltételek szerint: RANGLISTA KIÍRÁS 2015. A meghirdeti a ranglisták felállítását, és az arra való felkerülést az alábbi feltételek szerint: 1. A ranglista A által kijelölt ranglista versenyeken a játékos által a kategóriák

Részletesebben

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője A verseny helyszíne: Budapest, Nemzeti Lovarda A verseny időpontja: 2015. szeptember 4-6. A verseny rendezője: Magyar

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T 2017 / 2018. évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

Országos csapatbajnokság KOMR csapatbajnokság osztályozók

Országos csapatbajnokság KOMR csapatbajnokság osztályozók Országos csapatbajnokság 2017. KOMR csapatbajnokság osztályozók Versenykiírás A. A Magyar Bridzs Szövetség az alábbi feltételekkel írja ki a 2017. évi Országos csapatbajnokságot (OCSB): Indulásra jogosultak:

Részletesebben

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata HEVES MEGYE 2 3 1. A verseny célja: - Az asztalitenisz sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. - Az asztalitenisz sportág utánpótlásbázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző

Részletesebben

Magyar Ultiszövetség

Magyar Ultiszövetség Magyar Ultiszövetség Versenyszabályzat 2019. Elfogadva a MAUSZ 2019. február 8.-ai Közgyűlésén. I. A TÁRSASÁGI ULTI NEMZETI BAJNOKSÁG VERSENYRENDSZERE Általános előírások 1. (1) A Magyar Ultiszövetség

Részletesebben

II. Hévízi Derby (C0 - A2)

II. Hévízi Derby (C0 - A2) II. Hévízi Derby (C0 - A2) Verseny ideje: 2008.06.06-2008.06.08 Típusa: A - kategória Hévíz, Kossuth u. Helyszíne: Labdarúgó edzőpálya és környéke Nevezés # lezárása 1 2008.06.02.nap 22:00 2 2008.06.02.nap

Részletesebben

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 2019. ÉVI WT TAEKWONDO ORSZÁGOS FORMAGYAKORLAT BAJNOKSÁG 2019. ÁPRILIS 14. BUDAPEST, HUNGARY 1 ST YELLOW SEA CUP HUNGARIAN NATIONAL POOMSAE CHAMPIONSHIP A verseny Dátum Helyszín

Részletesebben

2014. ÉVI VERSENYKIÍRÁS AZ AKROBATIKUS TORNA SZAKÁG HAZAI VERSENYEIRE

2014. ÉVI VERSENYKIÍRÁS AZ AKROBATIKUS TORNA SZAKÁG HAZAI VERSENYEIRE HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1143 Budapest, Istvánmezei út 1-3., III. emelet 306. Tel.: (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 A BAJNOKSÁG CÉLJA a. A kerekesszékes kosárlabda meghonosítása és fejlesztése, sportszakmai feladatok megvalósítása.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.)

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG 2018. IDŐPONT: 2018. DECEMBER 20-21-22. HELYSZÍN: GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) IDŐREND: Fegyvernem, idő, terembeosztás.

Részletesebben

2009. ÉVI VERSENYKIÍRÁS SPORTAKROBATIKA SZAKÁG PONTSZERZŐ VERSENYEIRE

2009. ÉVI VERSENYKIÍRÁS SPORTAKROBATIKA SZAKÁG PONTSZERZŐ VERSENYEIRE HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1143 Budapest, Istvánmezei út 1-3., III. emelet 306. Tel.: (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS VEGYES CSAPATBAJNOKSÁG KAMARAERDEI CURLING CLUB. A Magyar Curling Szövetség rendezésében.

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS VEGYES CSAPATBAJNOKSÁG KAMARAERDEI CURLING CLUB. A Magyar Curling Szövetség rendezésében. MAGYAR CURLING ORSZÁGOS VEGYES CSAPATBAJNOKSÁG 2015. KAMARAERDEI CURLING CLUB A Magyar Curling Szövetség rendezésében. A SZÖVETSÉG KIEMELT TÁMOGATÓI: 1 A VERSENY CÉLJA : - A magyarországi curling sport

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2016. ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS TÍMÁR KÁROLY

VERSENYKIÍRÁS TÍMÁR KÁROLY VERSENYKIÍRÁS A BUDAPESTI TEKÉZŐK SZÖVETSÉGE SZERVEZÉSÉBEN 2019.ÉVI TÍMÁR KÁROLY EMLÉKVERSENY A versenysorozat céljai: A 2019. évre a Budapesti Tekézők Szövetsége továbbiakban: BTSZ - által kiírt versenysorozat

Részletesebben

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök:

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2014-2015. évi, Budapest

Részletesebben

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2019/1.4.

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2019/1.4. KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI 2020. ÉVRE v.2019/1.4. Ezen dokumentum a Nemzeti A Válogatott versenyzők világversenyekre történő kiküldetésének feltételeit, módját határozza meg. 1 A Magyar Íjász Szövetség, továbbiakban

Részletesebben

2017. évi NB II. Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása

2017. évi NB II. Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 2017. évi NB II. Birkózó Csapatbajnokság Versenykiírása 1./ A csapatbajnoki versenyrendszer célja: A 2017. évi NB II. csapatbajnoki címek eldöntése. A birkózósport népszerűsítése. A szakosztályok erőviszonyainak

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 9-10. Keleti csoport: Nyugati csoport: Nyíregyháza Szombathely b) Döntő: szeptember 12-13. Székesfehérvár szeptember

Részletesebben

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta XIII. WTF Taekwondo Országos Formagyakorlat Bajnokság 2014. május 31. Nagykáta Dátum: Helyszín Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: Szabályok: Nevezési díj: Nevezési határidő: Nevezések beküldése,

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás 2018 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Magyar Pétanque Szövetség

Magyar Pétanque Szövetség Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2014. évi válogató versenysorozat

Részletesebben

Villamosenergia-ipar hagyományainak folytatása, a dolgozók egészségének megőrzése, emberi kapcsolatok erősítése, sportbarátságok ápolása.

Villamosenergia-ipar hagyományainak folytatása, a dolgozók egészségének megőrzése, emberi kapcsolatok erősítése, sportbarátságok ápolása. 2018. 06. 8-10. VERSENY- MVM NET Zrt. KIIRAS XXIX. VILLAMOSENERGIA-IPARI ASZTALITENISZ TALÁLKOZÓ 1. A VERSENY CÉLJA Villamosenergia-ipar hagyományainak folytatása, a dolgozók egészségének megőrzése, emberi

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága. Versenykiírás B U D A P E S T 2018 / 2019. évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása a Szövetség tagjainak és egyéb,

Részletesebben

2017. ÉVI VETERÁN TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA

2017. ÉVI VETERÁN TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933 0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2017.

Részletesebben

A vitorlázórepülő versenyrendszer

A vitorlázórepülő versenyrendszer Magyar Repülő Szövetség Vitorlázórepülő Szakbizottsága A vitorlázórepülő versenyrendszer Érvénybe lép: 2004. március 31. Kidolgozta a VTSB Címlap hátolda A VERSENYRENDSZER A vitorlázórepülő versenyrendszer

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2019. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2019.

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2015. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság

STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon 2890 Tata Új út 21. Telefon: 34/587-470 Fax: 34/587-471 STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság A verseny

Részletesebben

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG UTÁNPÓTLÁS VERSENYKIÍRÁSA A 2018. VERSENYÉVADRA Budapest, 2018. február 5. oldal 1 I. A verseny célja A Magyar Darts Szövetség (a továbbiakban: MDSZ) lehetőséget kíván biztosítani

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2016. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI EGYETEMI VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az Egyetemi Vízilabda Bajnokság mérkőzéssorozat

Részletesebben

2020. ÉVI TRIPLETT VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA

2020. ÉVI TRIPLETT VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933 0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2020.

Részletesebben

MAGYAR ULTISZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZAT. Elfogadva a MAUSZ január 20.-ai Közgyűlésén.

MAGYAR ULTISZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZAT. Elfogadva a MAUSZ január 20.-ai Közgyűlésén. MAGYAR ULTISZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZAT 2018 Elfogadva a MAUSZ 2018. január 20.-ai Közgyűlésén. I. A TÁRSASÁGI ULTI NEMZETI BAJNOKSÁG VERSENYRENDSZERE Általános előírások 1. (1) A Magyar Ultiszövetség évente

Részletesebben

FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016.

FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016. FARSANG KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016. 1.) Verseny célja: Az uszonyos úszás népszerűsítése, valamint minden korosztály részére versenyzési lehetőség biztosítása. 2.)Rendező: Debreceni Búvárklub /4031. Debrecen,

Részletesebben

A Diákolimpia Versenyszabályzata

A Diákolimpia Versenyszabályzata 2 3 A Diákolimpia Versenyszabályzata 1. Diákolimpia célja, feladata: A versenykiírásban szereplő sportágakban a tanév megyei diákolimpiai címeinek, helyezéseinek eldöntése a sportágak népszerűsítése. 2.

Részletesebben

ÉLSPORT IRÁNYELVEI ÉVRE v.2015/1

ÉLSPORT IRÁNYELVEI ÉVRE v.2015/1 ÉLSPORT IRÁNYELVEI 2017. ÉVRE v.2015/1 A Nemzeti A és B Válogatottba történő jelentkezésnek lehetőségei, módja és felvételének feltételei. A válogatottba való bekerülés minden versenyző, edzője és klubja

Részletesebben

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 1. Az országos döntő rendezője: Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport egyesület Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség megbízása alapján a Magyar Diáksport Szövetség

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Vidékbajnokság

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Vidékbajnokság Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2018. évi Versenykiírása Vidékbajnokság 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország

Részletesebben

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR BÚVÁR SZAKSZÖVETSÉG 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. tel.,fax: (36-1) 270 0117 E-mail: buvar@buvar.hu Web: www.buvar.hu Érvényes: 2014. 10.10-től Sportbizottság

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG 2014. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2017 március 3-5. INFO: A Világkupán 8 éves kortól vehetnek részt a nevezők. A FULL A és a Kevert Küzdelem szabályrendszerben csak a már 18. életévüket

Részletesebben

Torna B kategóriás Budapesti Diákolimpia

Torna B kategóriás Budapesti Diákolimpia Torna B kategóriás Budapesti Diákolimpia www.bpdiaksport.hu T O R N A B kategória I., II., III-IV., V-VI. korcsoport 1. A verseny célja: Diákolimpia Budapest Bajnoka cím elnyerése A torna, mint alapsportág

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

Magyar Bajnokság. Versenysport kategória évi versenykiírás

Magyar Bajnokság. Versenysport kategória évi versenykiírás ! Magyar Bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni a sportág

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás 2018 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

MBSZ ELNÖKSÉGE ÁLTAL ELFOGADOTT SZAKMAI VÁLTOZÁSOK 2018

MBSZ ELNÖKSÉGE ÁLTAL ELFOGADOTT SZAKMAI VÁLTOZÁSOK 2018 MBSZ ELNÖKSÉGE ÁLTAL ELFOGADOTT SZAKMAI VÁLTOZÁSOK 2018 Az MBSZ elnöksége a 2017. szeptember 29.-ei elnökségi ülésén elfogadott szakmai változások valamint a szakmai bizottsági ülésen elfogadott javaslatok

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport Magyarország 2017. évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport A verseny célja: Az atlétika népszerűsítése. A spotszervezetek munkájának egymással történő csapatszintű összehasonlítása. A bajnokság

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban: MATESZ/

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2017. ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

AZ ÉLSPORT ÉS A SPORTDÍJAK FINANSZÍROZÁSÁRA IRÁNYULÓ NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT A ÉVBEN

AZ ÉLSPORT ÉS A SPORTDÍJAK FINANSZÍROZÁSÁRA IRÁNYULÓ NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT A ÉVBEN A Zenta községben az élsport és a sportdíjak finanszírozásának módjáról szóló szabályzat (Zenta Község Hivatalos Lapja, 27/2015. szám) 8. szakasza alapján az élsport finanszírozására irányuló nyilvános

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2019 március 15-17. INFO: Az idei évben is helyet adunk a fogyatékkal élő küzdősportoló fiataloknak. Immár indulhatnak formagyakorlat, önvédelem és

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2014-2015. ÉVI V E R S E N Y K I Í R Á S A A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban:

Részletesebben

46. Villamosenergia-ipari Sakktalálkozó

46. Villamosenergia-ipari Sakktalálkozó 46. Villamosenergia-ipari Sakktalálkozó VERSENYKIÍRÁS Berekfürdő, 2015. május 8-10. 46. Villamosenergia-ipari Sakktalálkozó Berekfürdő, 2015. május 8-10. A verseny célja: Villamosenergia-ipar hagyományainak

Részletesebben

Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Nyugati Csoport a ZÁÉV Zrt. és ZALAEGERSZEG MJV. Önkormányzata támogatásával

Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Nyugati Csoport a ZÁÉV Zrt. és ZALAEGERSZEG MJV. Önkormányzata támogatásával Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő 2018 - Nyugati Csoport a ZÁÉV Zrt. és ZALAEGERSZEG MJV. Önkormányzata támogatásával A verseny célja: Az atlétika népszerűsítése. A spotszervezetek munkájának

Részletesebben

A FŐHESZ évi versenyei és versenysport támogatási koncepciója

A FŐHESZ évi versenyei és versenysport támogatási koncepciója A FŐHESZ 2018. évi versenyei és versenysport támogatási koncepciója I. Válogatási és támogatási koncepció a finomszerelékes úszós szakág esetén OHCSB csapatválogató verseny: Saját rendezésű csapat/egyéni

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA b) Döntő: szeptember Székesfehérvár szeptember 11. Budapest (Félmaraton OB)

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA b) Döntő: szeptember Székesfehérvár szeptember 11. Budapest (Félmaraton OB) MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2016 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 14-15. Keleti csoport: Nyugati csoport: Debrecen Szekszárd b) Döntő: szeptember 10-11. Székesfehérvár szeptember

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG) VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

Úszás. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) együttműködve

Úszás. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) együttműködve I., II. KORCSOPORT I., II. KORCSOPORT Úszás A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) együttműködve hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az úszás megszerettetése az iskoláskorú

Részletesebben

Atlétika Mezei Futóbajnokság

Atlétika Mezei Futóbajnokság Atlétika Mezei Futóbajnokság A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A Diákolimpia versenyrend szerében megrendezésre

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Egyéni és Duplaköteles Kötélugró Bajnokság Időpont: 2018.11.24-25 (Szombat-Vasárnap)

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2018. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2018.

Részletesebben

MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG

MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG 1 MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG 2013/2014. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Magyar Sakkszövetség (a továbbiakban: MSSZ), és a Magyar Diáksport Szövetség (a továbbiakban: MDSZ) között a védjegy használati

Részletesebben

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez.

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez. ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY III. BASE Budapest-Vidék Bajnokság 2013 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG. Értékszámos egyéni döntő: 2015. május 01-03. Amatőr egyéni sakkbajnokság: 2015. április 17-19.

ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG. Értékszámos egyéni döntő: 2015. május 01-03. Amatőr egyéni sakkbajnokság: 2015. április 17-19. MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG ORSZÁGOS DÖNTŐK Értékszámos egyéni döntő: 2015. május 01-03. Amatőr egyéni sakkbajnokság: 2015. április 17-19. Csapatbajnokságok: 2015. április 02-04. Helyszínek pályázat útján 1 2014/2015.

Részletesebben