A HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT FŐBB MÓDOSÍTÁSAI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT FŐBB MÓDOSÍTÁSAI"

Átírás

1 A HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT FŐBB MÓDOSÍTÁSAI - összefoglaló a tanulmányi szervezetek szakmai felkészítő napjára szeptember 23.

2 93/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat A módosítás a Fenntartó Testület jóváhagyását követő napon, július 24-én lépett hatályba. A HTJSZ felülvizsgálatát a szabályzat alkalmazása során szerzett gyakorlati tapasztalatok beépítése, másrészt a jogszabályoknak való még pontosabb megfeleltetés tette szükségessé.

3 Koncepcionális módosítások I. A felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 16. (1) A rendszeres szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete alapján - az intézményi térítési és juttatási szabályzatban rögzített eljárási rend és elvek szerint - egy képzési időszakra biztosított, havonta folyósított juttatás. 17. (1) A rendkívüli szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete váratlan romlásának enyhítésére - az intézményi térítési és juttatási szabályzatban rögzített eljárási rend és elvek szerint - folyósított egyszeri juttatás. 21. (3) A hallgató szociális helyzetének megállapításának részletes szabályait az intézmény térítési és juttatási szabályzata határozza meg. A vonatkozó szabályok módosítása: A módosítás a HTJSZ 5. számú mellékletként építette be az EHÖK által korábban kidolgozott szabályrendszert, mely az alábbi ösztöndíjak tekintetében meghatározza a pályázatnál alkalmazandó formanyomtatványokat, rendelkezik a pályázathoz csatolandó dokumentumokról, valamint a pályázat elbírálási szempontrendszeréről: rendszeres szociális ösztöndíj, alaptámogatás, rendkívüli szociális ösztöndíj, szakmai gyakorlaton való részvétel támogatása, külföldi részképzés támogatása, egyetemi szakmai ösztöndíj, hallgatói tudományos ösztöndíj, hallgatói közéleti ösztöndíj, hallgatói sport- és kulturális ösztöndíj, Pro Juventute ösztöndíj, egyetemi közösségi díj, Publico Bono ösztöndíj.

4 Koncepcionális módosítások II. A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 81. (2) bekezdése értelmében A magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzés keretében - jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában - a felsőoktatási intézmény nem kérhet igazgatási szolgáltatási díjat (pl. beiratkozási díj). Az Nftv. 83. (1) értelmében Ha a hallgató önköltséges képzésben vesz részt, a 81. (1)-(2) bekezdésében meghatározottakért önköltséget, a 82. (1)-(2) bekezdésben felsoroltakért térítési díjat kell fizetnie. A vonatkozó szabályok módosítása: A módosítás a HTJSZ 1. számú mellékletében a jogérvényesítéshez kapcsolódó alábbi igazgatási szolgáltatási díj jellegű díjakat helyezte hatályon kívül: méltányossági kérelem, átvételi kérelem, szak-, szakirány- és munkarendváltási kérelem, kreditátviteli kérelem, azonnali vagy soron kívüli eljárás lefolytatása iránti kérelem díja

5 További fontosabb módosítások I. Az önköltséges képzésben résztvevő hallgatót terhelő önköltség összege a következő tanévre vonatkozóan a felsőoktatási felvételi tájékoztató előkészítése keretében, minden év október 31-ig kerül megállapításra az Egyetem önköltségszámítási szabályzatában meghatározottak szerint (HTJSZ 2. (2) bekezdés). Rektori utasítás kiadása ezen felül nem szükséges, tekintettel arra is, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény végrehajtásához szükséges egyes rendelkezésekről szóló 248/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdés c) pontja értelmében az önköltség a hallgatói jogviszony fennállása alatt nem módosítható. A HTJSZ 2. (6) bekezdésében az alapfogalmak köre bővítésre került az ösztöndíj-index fogalmával (a félévben teljesített tantárgyak kreditértékének és érdemjegyének szorzata osztva a felvett kreditek számával, amelynek számítása során a kötelező és a kötelezően választható tárgyakból elért érdemjegyeket és ezek kreditértékeit 1,2-es súllyal kell figyelembe venni) összefüggésben a tanulmányi ösztöndíj számítási módjának módosításával, valamint a karhoz nem tartozó intézet által gondozott képzés definíciójával. (51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 2. (1) bekezdés d) pontjában a fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult hallgató definíciója módosításra került 220/2014. (VIII. 29.) Korm. rendelet 1..) HTJSZ 3. (1) bekezdésében és 4. (1) bekezdésében pontosításra került az ösztöndíj-jogcímek besorolása (szociális, teljesítmény alapú és egyéb ösztöndíjak) a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, valamint a közigazgatási, rendészeti és katonai felsőoktatásról szóló évi CXXXII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 363/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet (továbbiakban: NKE Vhr.) 12. -ában meghatározott besorolást alapul véve. HTJSZ 4. (4) bekezdése egy eljárásrendet határoz meg a szociális alapú ösztöndíjak keretének felosztására.

6 További fontosabb módosítások II. A HTJSZ-ben meghatározott ösztöndíjak pályázat útján kerülnek kiosztásra, ezért a módosítással új alcímként került megállapításra a pályázat alapján nyújtott ösztöndíjakra vonatkozó közös rendelkezések (4/A. ), mely alcím alatt a szabályzat rendelkezik olyan keret jellegű szabályokról, mint a pályázati felhívás és a pályázati döntés minimum-tartalma, a pályázati formanyomtatványokra, a pályázathoz csatolandó dokumentumokra és az elbírálás szempontrendszerére vonatkozó keretszabályok, utalva az új 5. számú mellékletre is. A hallgatói juttatások kifizetésének rendje körében (HTJSZ 5. ) a következő pontosításokra került sor: a hallgatók részére az Egyetem által fizetendő ösztöndíjak kifizetését a karhoz nem tartozó intézetek által gondozott képzésben résztvevő hallgatók esetén az intézet felügyeletét ellátó (és nem oktatási) rektorhelyettesi engedélyben kell elrendelni, a kötelezettségvállalási okmányt a tanulmányi adminisztrációért felelős szervezetekkel és az EHÖKkel együttműködve a gazdasági terület készíti elő, havonta folyósított ösztöndíj esetében, amennyiben a hallgató hallgatói jogviszonya bármilyen okból megszűnik vagy szünetel, a megítélt ösztöndíj számára szünetelés esetén a szünetelés időtartama alatt tovább nem folyósítható. A HTJSZ 7. (5) bekezdése rendelkezik arról, hogy a rendészeti képzésben résztvevő, közszolgálati ösztöndíjas, nem kettős jogállású hallgatók juttatásai tekintetében a szociális alapú ösztöndíjak esetén a kari Hallgatói Önkormányzat előterjesztése alapján a Hallgatói Tanulmányi, Vizsga- és Szociális Ügyek Bizottsága (a továbbiakban: HTVSZÜB) tesz javaslatot az ösztöndíjszerződést kötő szervnek. Ez igazodik a civil hallgatók szociális ösztöndíjai elbírálásának rendjéhez.

7 További fontosabb módosítások III. A tanulmányi ösztöndíj tekintetében (HTJSZ 9. ) az alábbi két fontosabb módosításra került sor: a 9. (5) bekezdése értelmében a tanulmányi ösztöndíj kiszámításának alapja a rendészeti képzésben részt vevő közszolgálati ösztöndíjas hallgatók esetében továbbra is a korrigált kreditindex, nem rendészeti képzésben részt vevő közszolgálati ösztöndíjas hallgatók esetében viszont az ösztöndíj-index; (A javaslatot előterjesztő EHÖK indokolása szerint a Közigazgatás-tudományi Kar hallgatóinak számára a felvehető kreditek száma opcionális, tehát nincs a mintatantervben meghatározva egységesen hány kreditet vegyen fel a hallgató a félév során. Ennek értelmében azon hallgatók, akik nem tudnak felvenni 30 kreditet, csak mindösszesen a tanulmányi átlaghoz szükséges 24 kreditet, eleve hátrányból indulnak. Ezen kívül a hallgatókat ezen értékelési rendszer arra buzdítja, hogy minél több kreditértékű tárgyat vegyenek fel, nem pedig arra, hogy tárgyaikat minél jobb eredménnyel elvégezzék, és ezáltal abba a veszélybe kerülnek, hogy túlteljesítik a 6 félév alatt kötelező 180 kreditet, azért, hogy ösztöndíjban részesülhessenek. Az új ösztöndíjindex a fenti torzítások kiküszöbölését szolgálja.) A 9. (7) bekezdése a Rektori Tanács korábbi vonatkozó döntése alapján rendelkezik továbbá a tanulmányi ösztöndíj-keret felosztásának eljárásrendjéről, kellő teret engedve a karok és karhoz nem tartozó intézetek részére, hogy szakjaik sajátosságait figyelembe véve alakíthassák ki az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet által előírt homogén hallgatói csoportokat. A kiemelt tanulmányi ösztöndíj (HTJSZ 10. ) vonatkozásában az alábbi fontosabb módosítások történtek: az ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból, amennyiben a folyósítás idején teljesíti a tanulmányi ösztöndíj feltételeit, az ösztöndíj összege legfeljebb 40%-al haladhatja meg az adott félévben az érintett homogén hallgatói csoportban megállapított legmagasabb tanulmányi ösztöndíj mértékét.

8 További fontosabb módosítások IV. A köztársasági ösztöndíj (HTJSZ 11. ) vonatkozásában a módosítás a gyakorlathoz igazította a pályázati felhívás összeállítására és kiírására, a pályázat benyújtására, a döntés közlésére, valamint a szenátusi előterjesztés tartalmára vonatkozó rendelkezéseket. A teljesítmény alapú ösztöndíjak szabályai a következőképpen módosultak: az egyetemi szakmai ösztöndíj (HTJSZ 12. ) vonatkozásában pályázati határidő került megállapításra, továbbá, hogy az ösztöndíj egyszeri alkalommal folyósított juttatás, és hogy összege minden díjazott esetén azonos; a hallgatói tudományos ösztöndíj (HTJSZ 13. ) vonatkozásában pályázati határidő került megállapításra, továbbá, hogy a HTJSZ-ben meghatározott kifogás intézménye a döntés pályázóval történő közlését megelőzően gyakorlandó; hallgatói közéleti ösztöndíj (HTJSZ 14. ) vonatkozásában eljárási szabályok beépítése történt meg a pályázati felhívás közzététele és a pályázatok elbírálása tekintetében, rendelkezés arról, hogy a HTJSZ-ben meghatározott kifogás intézménye a döntés pályázóval történő közlését megelőzően gyakorlandó.

9 További fontosabb módosítások V. A szociális alapú ösztöndíjak szabályai az alábbiak szerint módosultak: az általános szabályok (HTJSZ ) az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelethez igazodnak, mivel pontosításra kerültek a szociális támogatások odaítélésénél különösen figyelembe veendő szempontok, valamint a figyelembe vehető jövedelem számításának módja; az Nftv. 12. (5) bekezdésnek megfelelően összhangban a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat módosításával a szociális alapú ösztöndíjakról a HTVSZÜB hoz döntést (az EHÖK keretein belül működő Diákjóléti Bizottság javaslata alapján); a rendszeres szociális ösztöndíj és a rendkívüli szociális ösztöndíj (HTJSZ ) szabályrendszere pontosításra került a pályázat kiírására, benyújtására és elbírálására vonatkozó szabályok megállapításával; a Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (HTJSZ 20. ) tekintetében a módosítás az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelethez igazította az egyetemi rendelkezéseket; a szakmai gyakorlaton való részvétel támogatása HTJSZ(22. ) az EHÖK javaslatára átalakult utólagos támogatássá, és az odaítélhető összeg 4.000,- Ft-ról ,- Ft-ra emelkedett, azzal, hogy a pályázat elbírálása a rendszeres szociális ösztöndíj elbírálási rendjének megfelelően történik; a külföldi részképzés támogatása (HTJSZ 23. ) körében eljárási szabályok kerültek megállapításra (pályázat kiírása és elbírálása); jegyzettámogatás (HTJSZ 24. ) tekintetében a módosítással a HTJSZ összhangban az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelettel akként rendelkezik, hogy a tankönyv-, jegyzettámogatási, sport- és kulturális normatíva 56 százalékát a rendszeres, illetve a rendkívüli szociális ösztöndíj, valamint az alaptámogatás kifizetésére lehet felhasználni, vagyis nem jegyzettámogatás, hanem rendszeres, illetve rendkívüli szociális ösztöndíj, valamint alaptámogatás jogcímen juthatnak a hallgatók ezen összeghez.

10 További fontosabb módosítások VI. Az egyéb ösztöndíjak szabályai az alábbiak szerint módosultak: a hallgatói sport- és kulturális ösztöndíj (HTJSZ 26. ) vonatkozásában a HTJSZ rendelkezik a pályázati határidőről, és arról, hogy a szabályzatban meghatározott kifogás intézménye a döntés pályázóval történő közlését megelőzően gyakorlandó; a Pro Juventute ösztöndíj (HTJSZ 27. ) vonatkozásában a HTJSZ rendelkezik a pályázati határidőről, valamint pontosításra került, hogy az ösztöndíj összege minden díjazott esetén azonos. az egyetemi közösségi díj (HTJSZ 28. ) vonatkozásában a HTJSZ rendelkezik a pályázati határidőről, valamint pontosításra került, hogy az ösztöndíj összege minden díjazott esetén azonos. a Publico Bono ösztöndíj (HTJSZ 29. ) vonatkozásában a módosítással a HTJSZ rendelkezik arról, hogy a kari HÖK (és nem EHÖK) bizottsági tagként végzett munka képezheti az ösztöndíj alapját, nem pályázhatnak azok a hallgatók, akik a pályázatukban szereplő tevékenységért más jogcímen már díjazásban illetve jutalmazásban részesültek vagy részesülnek az adott tanulmányi félévben az ösztöndíj összegéről és a jogosultakról az EHÖK által létrehozott bizottság (és nem a kari HÖK választmánya) dönt a HTJSZ rendelkezik a pályázati határidőről, és arról, hogy a HTJSZ-ben meghatározott kifogás intézménye a döntés pályázóval történő közlését megelőzően gyakorlandó. a HTJSZ a ában összhangban a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat módosításával rendelkezik arról, hogy előadások, szemináriumok, konzultációk, gyakorlati foglalkozások, terepgyakorlatok első és második alkalommal történő felvétele ingyenes, a harmadik illetve méltányossági negyedik tárgyfelvétel térítési díj-köteles.

11 További fontosabb módosítások VII. Az önköltséggel kapcsolatos eljárási szabályok körében alábbi főbb pontosításokra, kiegészítésekre került sor : a kredit alapú fizetés nem külön kérelemre történik (HTJSZ 38. (3) bekezdés); alkalmazási szabályként került megállapításra, hogy ahol a HTJSZ önköltségről rendelkezik, ott azon a tanulmányaikat 2013 szeptemberét megelőzően költségtérítéses képzésben megkezdett hallgatók tekintetében a költségtérítést kell érteni (HTJSZ 38. (5) bekezdés). ha a hallgató a képzési költséget a passzív félév jelentése előtt befizette, az Egyetem külön eljárási díj nélkül és nem a Neptun-rendszeren keresztül téríti azt vissza a hallgató részére (HTJSZ 39. (1) bekezdés); a HTJSZ 39. (2)-(5) bekezdéseiben újraszabályozásra kerültek az önköltség-visszatérítés esetei ha a hallgató hallgatói jogviszonya a szorgalmi időszak megkezdésétől számított egy hónapon belül megszűnik, részére az adott félévre befizetett önköltséget az Egyetem visszafizeti, amennyiben a hallgató adott félévben tanulmányait érdemben nem kezdte meg, amennyiben a hallgató a tanulmányait érdemben megkezdte, úgy az Egyetem az adott képzési időszakra befizetett önköltség 90%-át téríti vissza, amennyiben a hallgató szorgalmi időszak megkezdését követő egy hónapon belül írásban bejelenti, hogy hallgatói jogviszonyát az adott félévben szünetelteti, akkor az Egyetem az adott képzési időszakra befizetett önköltség 90%-át a hallgató részére visszatéríti, a képzési időszak megkezdését követő egy hónapon túl nincs lehetőség a bejelentkezés visszavonására, így ezen időszak után érkezett kérelmek esetében a befizetett önköltség csak akkor téríthető vissza a hallgató részére, ha a hallgatónak a megkezdett félévet betegség, szülés vagy más, a hallgatónak fel nem róható ok miatt nem sikerült befejezni, és ezt a HTVSZÜB megállapítja, amely esetben a hallgató kérésére, a rektor döntése szerint az adott képzési időszakra befizetett önköltség minimum 25%-a, maximum 90%-a visszatéríthető;

12 További fontosabb módosítások VII. a HTJSZ 41. -ában az önköltség-fizetési hátralékkal rendelkező hallgatókra vonatkozó eljárási szabályok kerültek korrigálásra, miszerint a hallgatót a kari Gazdasági Igazgatóság, a karhoz nem tartozó intézetek esetében a Pénzügyi-Számviteli Iroda szólítja fel első alkalommal tartozásának rendezésére, ezt követően az illetékes kari dékán, illetve igazgató a kari Gazdasági Igazgatóság, illetve a Pénzügyi- Számviteli Iroda (és nem a tanulmányi osztályvezető) tájékoztatása alapján hívja fel a hallgatót az elmaradt önköltségének befizetésére, a fizetési felszólítások sikertelensége esetén a hallgató szociális helyzetének vizsgálata után szünteti meg a rektor az érintett hallgató hallgatói jogviszonyát. (2013. július 10-én kelt, 7/2013. számú gazdasági főigazgatói utasítás hallgatói jogviszony megszüntetését követően az eljáró tanulmányi szervezet kezdeményezi a Jogtanácsosi Irodánál a követelés jogi úton való behajtását.)

13 További fontosabb módosítások VIII. Az egyéb fizetési szabályok körében (HTJSZ 42. ) pontosításra kerültek a kreditarányos térítési díj és önköltség fizetésének szabályai, továbbá megállapításra került, hogy az ERASMUS+ program keretében az Egyetemre érkező hallgató önköltség, valamint térítési díj fizetésére nem kötelezhető, illetve hogy amennyiben külföldi felsőoktatási intézmény hallgatója vendéghallgatói jogviszonyt államközi vagy intézményi kétoldalú szerződés alapján, valamint olyan nemzetközi programokhoz kapcsolódóan létesít, melyekben az Egyetem vagy valamelyik szervezeti egysége is részt vesz, a hallgató az önköltség megfizetése alól mentesül. A fizetési könnyítés (HTJSZ 43. ) körében a módosítás a gyakorlathoz igazította a HTJSZ-t a tekintetben, hogy a hallgató mikor kérhet fizetési könnyítést, illetve a kérelmét mely szervezeti egységnél nyújthatja be (kari Gazdasági Igazgatóságon, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon, valamint a karhoz nem tartozó intézet esetében a tanulmányi adminisztrációért felelős szervezeti egységen). A fizetési könnyítésre irányuló kérelem tárgyában igazodva az Nftv. 12. (5) bekezdéséhez, miszerint a Szenátus a hallgatók tanulmányi és szociális ügyeinek intézésére bizottságot, hoz létre, valamint a 363/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. (3) bekezdésére, miszerint a fizetési kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó kérelmeket az Egyetem szervezeti és működési szabályzata szerint létrehozott bizottság bírálja el első fokon a HTVSZÜB (és nem a dékán, igazgató) dönt.

14 További fontosabb módosítások IX. Az átsorolás részletes szabályai (HTJSZ 45. ) tekintetében a HTJSZ arról rendelkezik az Nftv. 48. (2) bekezdésére tekintettel, miszerint a felsőoktatási intézmény tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni azt a támogatott képzésben részt vevő hallgatót is, aki az utolsó két olyan félévben, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt, nem szerezte meg az intézmény szervezeti és működési szabályzatában ajánlott tanulmányi átlagot, hogy tanévenként kötelező önköltséges képzésre átsorolni azt a nem rendészeti képzésben részt vevő közszolgálati ösztöndíjjal támogatott képzésben részt vevő hallgatót is, aki az utolsó két olyan félévben, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt, nem szerezte meg két tanulmányi félév átlagában a 3,00-ás súlyozott tanulmányi átlagot. (NKE Vhr. 13. A közszolgálati ösztöndíjas, illetve költségtérítéses képzési forma közötti átsorolásról szóló döntést a tanév végén a képzési időszak lezárását követően, de legkésőbb a következő képzési időszak kezdetét megelőző 40 nappal kell meghozni.) (79/2006. (IV. 5.) Korm. rendelet 24. (2) A súlyozott tanulmányi átlag számításánál az adott időszakban teljesített tantárgyak kreditértékének és érdemjegyének szorzataiból képzett összeget a teljesített tárgyak kreditjeinek összegével kell osztani.) A HTJSZ 1. számú mellékletének korrekciója is megtörtént, hatályon kívül helyezve az igazgatási szolgáltatási jellegű díjakat, az önköltség visszautalásának különeljárási díját (passziválás esetén), valamint a diákigazolvánnyal összefüggő adminisztrációs díj is a vonatkozó jogszabályi rendelkezésnek megfelelően került megállapításra. A 3. számú mellékletben újraszabályozásra kerültek a Közigazgatás-tudományi Kar kollégiumaiban fizetendő térítési díjak.

15 Köszönöm a figyelmet!

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2018. IX. 30- NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat,

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2018. I. 1.- NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat,

Részletesebben

A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei

A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei 1. Átsorolás az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiség ötven százaléka miatt A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2018. VII. 12- NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat,

Részletesebben

A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL

A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL Rakonczay Éva Gazdasági Igazgató Budapest, 2014. január 8. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2015. X. 3 - NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat,

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2014. VII. 24 2015. I. 31. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, valamint a 93/2014. (VII. 16.)

Részletesebben

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján 1/2010. (01. 04.) számú ÁOK dékáni utasítás a költségtérítési kedvezmény igénylésének rendjéről és a szigorló évben gyakorlati tanulmányokat folytató hallgatók költségtérítési díjának megállapításáról

Részletesebben

2. A Karon alkalmazható önköltségi kedvezmények:

2. A Karon alkalmazható önköltségi kedvezmények: 2/2019 (01.31.) sz. Dékáni Utasítás Az önköltség megfizetésének rendjéről és a hallgató számára adható önköltségi kedvezményekről a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán Preambulum A Pécsi

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2015. II. 1 2015. X. 2. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi

Részletesebben

Pályázati felhívás. MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj. 2018/2019. tanév 1. félév - 0 -

Pályázati felhívás. MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj. 2018/2019. tanév 1. félév - 0 - Pályázati felhívás MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj 2018/2019. tanév 1. - 0 - Pályázati felhívás MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj 2018/2019. tanév 1. A Budapesti Corvinus Egyetem az Egyetem és a Magyar

Részletesebben

SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER. III.2.8. Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíjszabályzata

SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER. III.2.8. Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíjszabályzata SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III.2.8. Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíjszabályzata A Szenátus 2013. május 13-i ülésén SZ-70/2012/13. (2013.

Részletesebben

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás 2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás Pályázók köre A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2016. július 1-jétől hatályos módosítása szerint, a 114/D. (1) bekezdés

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2015. II. 1-től NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat,

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2016. IX. 10 - NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat,

Részletesebben

SZTE FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES/ÖNKÖLTSÉGES SZABÁLYZATA

SZTE FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES/ÖNKÖLTSÉGES SZABÁLYZATA SZTE FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES/ÖNKÖLTSÉGES SZABÁLYZATA A Szabályzat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2014. VII. 24-től NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, valamint a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi

Részletesebben

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n július 15.

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n július 15. Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n 1. Előzmények 2016. július 15. A Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban MNB) a Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban SZTE)

Részletesebben

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n. Pótpályázat április

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n. Pótpályázat április Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n 1. Előzmények Pótpályázat 2019. április Az MNB a Társadalmi Felelősségvállalási Stratégiája alapján aktív szerepet vállal

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2013. IX. 2-től NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT 2013. Tartalomjegyzék I. FEJEZET... 4 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 A szabályzat hatálya... 4 Általános előírások...

Részletesebben

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n július 15.

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n július 15. Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n 1. Előzmények 2017. július 15. Az MNB a Társadalmi Felelősségvállalási Stratégiája alapján aktív szerepet vállal a közgazdasági

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2014. IV. 23 2014. VII. 23 NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT 2013. Tartalomjegyzék I. FEJEZET... 4 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 A szabályzat hatálya... 4

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) rektora pályázatot hirdet köztársasági ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre. 1. A pályázók köre

Részletesebben

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend 2017. február 7. A szabályzat célja és hatálya A Szent István Egyetem (a továbbiakban: SZIE) Ybl Miklós Építéstudományi

Részletesebben

Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar. Kari Diákjóléti Bizottság Ügyrendi Szabályzata

Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar. Kari Diákjóléti Bizottság Ügyrendi Szabályzata Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Kari Diákjóléti Bizottság Ügyrendi Szabályzata Jelen Ügyrend a Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 5/D mellékletének

Részletesebben

III. RÉSZ HALLGATÓK ÁLTAL FIZETENDŐ DÍJAK, TÉRÍTÉSEK

III. RÉSZ HALLGATÓK ÁLTAL FIZETENDŐ DÍJAK, TÉRÍTÉSEK III. RÉSZ HALLGATÓK ÁLTAL FIZETENDŐ DÍJAK, TÉRÍTÉSEK 1. fejezet Az államilag támogatott és költségtérítéses, illetve a magyar állami (rész)ösztöndíjas és önköltséges képzési forma közötti átsorolás rendje.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) rektora pályázatot hirdet köztársasági ösztöndíj elnyerésére a 2015/2016. tanévre. 1. A pályázók köre

Részletesebben

i III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj I. Tájékoztató a 2017/2018. tanévi Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati felhívásához A köztársasági ösztöndíj neve 2017. februártól a következő,

Részletesebben

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja 3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS 1. A szabályzat célja (1) A Magyar Nemzeti Bank, mint Támogató által (továbbiakban: MNB) az Eszterházy Károly Főiskola, mint az Eszterházy

Részletesebben

Kreditelismerés az ELTE-n

Kreditelismerés az ELTE-n Kreditelismerés az ELTE-n Cseszregi Tamás 2016. november 10. Alapvetés I. A hallgató által a külföldi felsőoktatási intézményben végzett tanegységek mindegyike beszámításra kerül, az alábbiak szerint:

Részletesebben

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei a Budapesti Gazdasági Egyetemen október 5.

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei a Budapesti Gazdasági Egyetemen október 5. Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei a Budapesti Gazdasági Egyetemen 2016. október 5. 1. Előzmények A Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban MNB) a Budapesti Gazdasági Egyetem

Részletesebben

SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER. III.2.2. Díjtételek

SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER. III.2.2. Díjtételek SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III.2.2. Díjtételek A Szenátus a HÖK egyetértésével 2015. július 13-i ülésén az SZ- 122.b/2014/2015. (2015. VII. 13.) számú határozatával támogatta a Hallgatói

Részletesebben

MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj

MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj a 2018/2019. tanév 2. ére - 0 - Pályázati felhívás MNB Közgazdasági Elemző Ösztöndíj 2018/2019. tanév 2. A Budapesti Corvinus Egyetem az Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank

Részletesebben

5. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6-i rendkívüli ülésére

5. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 6-i rendkívüli ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati

Részletesebben

Tájépítészeti Kar (BCE TájK)

Tájépítészeti Kar (BCE TájK) Tájépítészeti Kar (BCE TájK) A.) A hallgatói támogatások eljárási és pénzügyi szabályai (1. (2)) (1) A hallgatói támogatások és térítési díjak ügyében eljáró testületek: A Kari Tanács: -elfogadja, illetve

Részletesebben

VESZPRÉMI ÉRSEKI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA

VESZPRÉMI ÉRSEKI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA VESZPRÉMI ÉRSEKI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Intézmény szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet a felsőoktatásban

Részletesebben

Bevezetés. A hallgatói juttatások és térítési díjak ügyében eljáró testületek és személyek

Bevezetés. A hallgatói juttatások és térítési díjak ügyében eljáró testületek és személyek 1 Bevezetés A Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 5/D mellékletének a Hallgatói Juttatások és Térítések Szabályzat 1.. 5. bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a SZIE Ybl Miklós

Részletesebben

SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER

SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER SZMSZ III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2.2. Díjtételek A Szenátus a HÖK egyetértésével 2015. július 13-i ülésén az SZ-122.b/2014/2015. (2015. VII. 13.) számú határozatával támogatta a Hallgatói

Részletesebben

BGE felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára

BGE felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára BGE felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára Az oktatásért felelős miniszter döntése szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv) 64. (5) bekezdése, valamint

Részletesebben

Térítési és Juttatási Szabályzat

Térítési és Juttatási Szabályzat BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Térítési és Juttatási Szabályzat Módosította a Szenátus 2014. október 27-i ülésén Módosította a Szenátus 2013. június 24-i ülésén Módosította a Szenátus 2013.

Részletesebben

i III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

Hatály: VIII. 1-től

Hatály: VIII. 1-től Hatály: 2019. VIII. 1-től NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Szenátusi döntés Elfogadta a Szenátus a 29/2019. (VII. 10.) számú határozatával. Fenntartói döntés Jóváhagyta

Részletesebben

Térítési és Juttatási Szabályzat

Térítési és Juttatási Szabályzat Térítési és Juttatási Szabályzat I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 Értelmező rendelkezések... 5 1.... 5 A felsőoktatási képzés költségviselésének formái... 6 2.... 6 A magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott

Részletesebben

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ OSZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA Bevezetés A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: HÖK) úgy érezte szükséges egy mindenki

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat Hatályba lép: 2017. november 28. napján Hatályba lépés napja: A hatályba lépéssel egyidejűleg hatályon kívül helyezett szervezetszabályozó

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, június 26.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, június 26. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2017. június 26. A Szegedi Tudományegyetem Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban:

Részletesebben

TOMORI PÁL FİISKOLA SZABÁLYZAT A KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK RENDJÉRİL

TOMORI PÁL FİISKOLA SZABÁLYZAT A KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK RENDJÉRİL TOMORI PÁL FİISKOLA SZABÁLYZAT A KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK RENDJÉRİL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2008.12.09. Határozat száma: 2008/5/49. Hatályos: 2008.12.09 Készítette: dr. Kohány

Részletesebben

Tanulmányi Tájékoztató. Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK

Tanulmányi Tájékoztató. Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK Tanulmányi Tájékoztató Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK Mi kell a beiratkozáshoz? Beiratkozási lap aláírva (2 példány) a TAJ, adókártya, személyi fénymásolata

Részletesebben

Térítési és Juttatási Szabályzat

Térítési és Juttatási Szabályzat BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Térítési és Juttatási Szabályzat Módosította a Szenátus 2014. október 27-i ülésén Módosította a Szenátus 2013. június 24-i ülésén Módosította a Szenátus 2013.

Részletesebben

MNB Kiválósági Ösztöndíj

MNB Kiválósági Ösztöndíj MNB Kiválósági Ösztöndíj a 2017/2018. tanévre 2017. szeptember 0 Pályázati felhívás MNB Kiválósági Ösztöndíjra 2017/2018. tanévre A Budapesti Corvinus Egyetem az Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. (2) A felsőoktatási intézmény tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni

TÁJÉKOZTATÓ. (2) A felsőoktatási intézmény tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni TÁJÉKOZTATÓ A tanulmányi teljesítményhez tartozó átsorolási szabályok rendje a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény hatálya alá tartozó hallgatók esetében Ez a tájékoztató nem minősül

Részletesebben

ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíjra

ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíjra ZRÍNYI MIKLÓS sz. példány NEMZETVÉDELMI EGYETEM Nyt.sz.: ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíjra A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora pályázatot hirdet

Részletesebben

7. A köztársasági ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból.

7. A köztársasági ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS köztársasági ösztöndíj elnyerésére a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karán (továbbiakban NYME SKK) a 015/016. tanévre A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hatály: 2012. I. 1 2013. IX. 1. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT 2012. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: az Egyetem) Ideiglenes Szenátusa a jogbiztonság

Részletesebben

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések Iktatószám: KA/106/2016. 5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról 1. Általános rendelkezések (1) A Külföldi Tanulmányi Út Támogatás

Részletesebben

Térítési és Juttatási Szabályzat

Térítési és Juttatási Szabályzat BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Térítési és Juttatási Szabályzat Módosította a Szenátus 2012. szeptember 24-i ülésén Módosította a Szenátus 2011. május 30-i ülésén Módosította a Szenátus

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2011. október 24. A Szegedi Tudományegyetem Köztársasági Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA

ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA M - K ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA Hatályos: 2012. augusztus 1-től. 1 Á 1. (1) Jelen szabályzat a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (a továbbiakban: felsőoktatási törvény) továbbá a

Részletesebben

JAVASLAT A Budapesti Műszaki Főiskola Hallgatók részére nyújtható támogatások és az általuk fizetendő díjak és térítések szabályzatának módosítására

JAVASLAT A Budapesti Műszaki Főiskola Hallgatók részére nyújtható támogatások és az általuk fizetendő díjak és térítések szabályzatának módosítására Előterjesztés a Szenátus 2008. június 10-ei ülésére JAVASLAT A Budapesti Műszaki Főiskola Hallgatók részére nyújtható támogatások és az általuk fizetendő díjak és térítések szabályzatának módosítására

Részletesebben

7. A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból.

7. A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nemzeti felsőoktatási ösztöndíj elnyerésére a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karán (továbbiakban SOE SKK) a 017/018. tanévre A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Jogcím Megjegyzés Díjtétel Bevétel felhasználása

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Jogcím Megjegyzés Díjtétel Bevétel felhasználása SOR 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Leckekönyv késedelmes leadása Igazolások késedelmes leadása EHA kód vagy ETR jelszó ismételt kiadása Költségtérítési díj befizetésének elmulasztása Kollégiumi térítési díj késedelmes

Részletesebben

Hallgatók tájékoztatása a 2014/15. tanévi díjtételekről (kiírások és fizetési határidők)

Hallgatók tájékoztatása a 2014/15. tanévi díjtételekről (kiírások és fizetési határidők) Hallgatók tájékoztatása a 2014/15. tanévi díjtételekről (kiírások és fizetési határidők) Tisztelt Hallgatók! A BGF szenátusa 2014. június 12-én az alábbi határozatot hozta: A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2009. A Szegedi Tudományegyetem Köztársasági Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) kiemelkedő tanulmányi

Részletesebben

Külföldi részképzésben résztvevő hallgatók

Külföldi részképzésben résztvevő hallgatók 55 (2) A fogyatékossággal élő hallgatók segítését intézményi és kari részről esélyegyenlőségi koordinátor segíti, aki felsőfokú végzettséggel, valamint fogyatékosügyi kompetenciákkal vagy fogyatékosügyi

Részletesebben

1. Számú melléklet. Általános rendelkezések

1. Számú melléklet. Általános rendelkezések 1. Számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata Egységes Kollégiumi Felvételi Rend A Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya és a Hallgatói Jogviszonyból Származó

Részletesebben

Alcsútdoboz Települési Önkormányzatának. Szabályzata. a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának rendjéről

Alcsútdoboz Települési Önkormányzatának. Szabályzata. a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának rendjéről Alcsútdoboz Települési Önkormányzatának Szabályzata a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának rendjéről Alcsútdoboz Település Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2018.02.15 AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N NEMESNÉ KISS

Részletesebben

TJSZ VÁLTOZÁSOK AZ ADOTT KÉPZÉSHEZ RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ TÁMOGATÁSI IDŐ VÁLTOZTAK A HALLGATÓI TÁMOGATÁSOK JOGCÍMEI, LÉTREJÖTT A HALLGATÓI

TJSZ VÁLTOZÁSOK AZ ADOTT KÉPZÉSHEZ RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ TÁMOGATÁSI IDŐ VÁLTOZTAK A HALLGATÓI TÁMOGATÁSOK JOGCÍMEI, LÉTREJÖTT A HALLGATÓI TJSZ VÁLTOZÁSOK A 2015. december 21-i Szenátuson elfogadásra került a Térítési és Juttatási Szabályzat legújabb változata. A Szabályzatban számos változtatást kellett eszközölni, melyeket a kancellári

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Doktorandusz hallgatók pályázati kutatását támogató ösztöndíj az EFOP pályázati forrás terhére HTJSZ 16/E

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Doktorandusz hallgatók pályázati kutatását támogató ösztöndíj az EFOP pályázati forrás terhére HTJSZ 16/E PÁLYÁZATI KIÍRÁS Doktorandusz hallgatók pályázati kutatását támogató ösztöndíj az EFOP-3.6.2-16-2017-00007 pályázati forrás terhére HTJSZ 16/E 2018/2019. tanév PÁLYÁZATI KIÍRÁS a BCE Pályázat Doktori Kiválósági

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rendszeres Szociális Ösztöndíj Eljárásrendje és Pontrendszere

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rendszeres Szociális Ösztöndíj Eljárásrendje és Pontrendszere 2. sz. melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rendszeres Szociális Ösztöndíj Eljárásrendje és Pontrendszere 1. Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pontrendszere (1) A háztartás egy főre

Részletesebben

Az előterjesztés a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezése alapján a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő

Az előterjesztés a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezése alapján a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő Az előterjesztés a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezése alapján a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet

Részletesebben

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT *

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT * HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT * Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 I. RÉSZ: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 A SZABÁLYZAT HATÁLYA ÉS ÉRTELMEZÉSE... 2 II. RÉSZ: A TÁMOGATÁSI IDŐ... 2 III. RÉSZ:

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI KÖZSZOLGÁLATI KAR TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI RENDJÉT az alábbiakban állapítja meg:

EGÉSZSÉGÜGYI KÖZSZOLGÁLATI KAR TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI RENDJÉT az alábbiakban állapítja meg: A Semmelweis Egyetem 104/2007. (IX. 27.) számú határozatával megalkotott Semmelweis Egyetem a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről (továbbiakban:

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA Gödöllő, 2012. december Bevezetés A Szent István Egyetem

Részletesebben

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT *

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT * HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT * Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 I. RÉSZ: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 A SZABÁLYZAT HATÁLYA ÉS ÉRTELMEZÉSE... 2 II. RÉSZ: A TÁMOGATÁSI IDŐ... 2 III. RÉSZ:

Részletesebben

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: 2018-07-16 09:34 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes javaslat

Részletesebben

HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER X. FEJEZET JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE

HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER X. FEJEZET JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER X. FEJEZET JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT ERDŐMÉRNÖKI KAR MELLÉKLETE 2007. 1. Általános rendelkezések (1) Jelen melléklet az Ftv. 125-126., a felsőoktatási hallgatók juttatásairól

Részletesebben

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Egyetemi Tanácsa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény alapján, összhangban a vonatkozó kormányrendeletekben

Részletesebben

Továbbtanulás jogi kérdései

Továbbtanulás jogi kérdései Továbbtanulás jogi kérdései Jogszabályok, intézményi szabályzatok Törvények, kormányrendeletek A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet a felsőoktatásban

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar 1/2016 sz. DÉKÁNI UTASÍTÁS MÓDOSÍTÁSA Az önköltség/költségtérítés megfizetésének rendjéről és a hallgató számára adható önköltségi/költségtérítési kedvezményekről

Részletesebben

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT *

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT * HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT * Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 I. RÉSZ: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 A SZABÁLYZAT HATÁLYA ÉS ÉRTELMEZÉSE... 2 II. RÉSZ: A TÁMOGATÁSI IDŐ... 2 III. RÉSZ:

Részletesebben

TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA

TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 4. SZÁMÚ MELLÉKLETE Ikt. sz.: 91/1300/6-2/2012. A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM HALLGATÓINAK TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA Gödöllő, 2012. december Bevezetés A Szent István Egyetem

Részletesebben

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottságának Működési Szabályzata

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottságának Működési Szabályzata A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottságának Működési Szabályzata 2014. október 9. A szabályzat célja és alkalmazási területe A Szent István Egyetem (a továbbiakban: SZIE)

Részletesebben

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Hatályos: június 24. napjától

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Hatályos: június 24. napjától SOR Adminisztratív kötelezettség elmulasztása, késedelmes teljesítése 1. 2. Leckekönyv késedelmes leadása 8 napon belül 2.000 Ft 8 napon túl 2.000 Ft + a 9. naptól 600 Ft/nap, de legfeljebb 11.000 Ft 90

Részletesebben

4/2017. (1. 16.) számú Kancellári Utasítás a hallgatók által fizetendő egyéb díjakról

4/2017. (1. 16.) számú Kancellári Utasítás a hallgatók által fizetendő egyéb díjakról M Ú E G Y E T E M 1 7 8 2 42017. (1. 16.) számú Kancellári Utasítás a hallgatók által fizetendő egyéb díjakról A (a továbbiakban: BME) Térítési és Juttatási Szabályzat (a továbbiakban: TJSZ) 34. (2) bekezdésében

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉS FELHÍVÁS A NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATHOZ

ÚTMUTATÓ ÉS FELHÍVÁS A NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATHOZ ÚTMUTATÓ ÉS FELHÍVÁS A NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATHOZ A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) 2016. július 1- jétől hatályos módosítása szerint, a 114/D.

Részletesebben

Az SZMSZ I. rész 21. (14) bekezdésében és 22. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Semmelweis Egyetem Szenátusa az alábbi döntést hozza:

Az SZMSZ I. rész 21. (14) bekezdésében és 22. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Semmelweis Egyetem Szenátusa az alábbi döntést hozza: A Semmelweis Egyetem S z e n á t u s á n a k 23/2016. (II. 25.) számú h a t á r o z a t a A köztársasági ösztöndíj pályázat eljárásrendjéről szóló szabályzat elfogadásáról Az SZMSZ I. rész 21. (14) bekezdésében

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzatának Gazdálkodási és Juttatási Szabályzata. I. Fejezet Általános rendelkezések

A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzatának Gazdálkodási és Juttatási Szabályzata. I. Fejezet Általános rendelkezések A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzatának Gazdálkodási és Juttatási Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Doktorandusz Önkormányzata (a továbbiakban: PTE DOK) az Alapszabálya

Részletesebben

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2018/2019. tanév 1. félévére

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2018/2019. tanév 1. félévére BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2018/2019. tanév 1. félévére A pályázat célja A Biztos jövő ösztöndíj támogatás célja, hogy az Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tehetséges, szakmailag

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A haza szolgálatában

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A haza szolgálatában Nemzeti Közszolgálati Egyetem A haza szolgálatában Az egyetem missziója és pályája A közös cél: a jogelődök eredményeinek és hagyományainak tiszteletben tartása mellett az új egyetemet, az NKE-t építeni.

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. IV. fejezet

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. IV. fejezet IV. fejezet Térítési és juttatási szabályzat (a hallgatót terhelő fizetési kötelezettség megállapításának és teljesítésének rendje, a hallgatói juttatások elosztásának rendje) A Semmelweis egyetem szabályzata

Részletesebben

Az Állatorvostudományi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata. III. kötet Hallgatói Követelményrendszer

Az Állatorvostudományi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata. III. kötet Hallgatói Követelményrendszer Az Állatorvostudományi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata III. kötet Hallgatói Követelményrendszer Hallgatói Juttatások és Térítések Szabályzata Budapest 2016 Bevezetés Az Állatorvostudományi Egyetem

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA Gödöllő, 2014. február Bevezetés A Szent István Egyetem

Részletesebben

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Egyetemi Tanácsa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény alapján, összhangban a vonatkozó kormányrendeletekben

Részletesebben

Térítési és Juttatási Szabályzat

Térítési és Juttatási Szabályzat TESTNEVELÉSI EGYETEM Térítési és Juttatási Szabályzat Verzió 5.0 2015.08.24. TARTALOM 1. A hallgatók költségviselés szerinti besorolása... 3 2. Az államilag támogatott hallgató... 4 3. Az államilag támogatott

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE HALLGATÓI TÉRÍTÉSEK ÉS JUTTATÁSOK SZABÁLYZATA Budapest 2006 (2015.

Részletesebben