Trans-Europe Express 2. Elektronikus zenei és kortárs művészeti fesztivál március Művészetek Háza - Eger

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Trans-Europe Express 2. Elektronikus zenei és kortárs művészeti fesztivál 2005. március 17-19. Művészetek Háza - Eger"

Átírás

1

2 Mikor tavaly az uniós csatlakozás éjszakáját elektronikus zenei fesztivállal ünnepeltük Egerben, reménykedtünk abban, hogy a városban helye van egy nagyobb elektronikus zenére fókuszáló rendezvénynek. A remény beigazolódott és a tavalyi sikeres bulin fellelkesedve az egri Urban Breakdown csapat idén is megrendezi a Trans-Europe Express fesztivált a Művészetek Háza évszázados falain belül. A város nyitottságát mutatja, hogy a rendezvény idén már az Egri Tavaszi Fesztivál része szerves részeként kerül megrendezésre. Célunk, hogy két-három estén át mindenki jól érezze magát úgy, hogy közben hallhasson, láthasson olyan országosan ismert DJ-ket és zenészeket, mint például Ludmilla, Longman, Tigrics vagy XRC. Mellettük persze itt lesz majdnem mindenki, aki Egerben és környékén részt vesz a partyéletet szervezésében. Hogy a buli fesztivál legyen, különböző kiegészítő rendezvények is lesznek a három nap alatt: a teaházban jókat lehet majd beszélgetni, az Agria party szerviz segít a test és a lélek feltöltésében, az érdeklődők láthatnak filmeket, videoinstallációkat és VJ-zést, az egri breaktáncosok megmutatják mit ért a sok téli edzés, és persze a zsonglőrök folyamatos pörgése és a kongások, dobosok, spontán zenészek sem hiányozhatnak egy ilyen buliból. Két országosan is ismert civil szervezetet is meghívtunk, hogy mutatkozzanak be nekünk és Egernek. A Greenpeace-ről és a TASZ-ról (Társaság a Szabadságjogokért) már sokat hallottunk, de nem eleget. Nincs mese: márciusban a Trans-Europe Express tovább zakatol és nekünk ott a helyünk. Nem szabad kihagyni Eger idei legnagyobb, legszínesebb, legfesztiválabb party-ját a Művészetek Házában.

3 PROGRAMTERVEZET 2005 március 17. csütörtök BEMELEGÍTŐ NAP Átrium: Filmvetítések, előadások DJ Havoc DJ Lektron Ingyenes! 2005 március 18. péntek BREAKBEAT + EXPERIMENTAL Átrium: Filmvetítések, előadások DJ Lektron + DJ Tesla DJ Neuro DJ LUDMILLA Klubszoba: DJ Havoc Beatcode Live Act Nicron Live Act Tigrics Live Act XRC Live Act nodance Crew

4 2005 március 19 DRUM AND BASS + HIPHOP Átrium: Filmvetítések, előadások DJ Gamma DJ Snatch + MC Cornelius DJ LONGMAN DJ BRATWA Klubszoba: DJ Havoc DJ Gatyás HipHopJamLive + DJ Neuro DJ Lektron A rendezvény első napján a belépés ingyenes. A második és a harmadik napon a belépőjegy ára 800 Ft, illetve a két napra közösen 1000 Ft.

5 NÉHÁNY SZÓ A FELLÉPŐKRŐL ÉS A RENDEZVÉNYRŐL URBAN BREAKDOWN Az Urban Breakdown 2002-es megalakulása óta (elődje az 1998-ban alapított egerunderground) Eger legaktívabb, legismertebb csoportja a város elektronikus zenei színterén. Tagjai fiatal dj-k, és programszervezők, akik célul tűzték ki, hogy megismertessék a modern, minőségi elektronikus zenét a városban erre fogékony közönséggel. Fontosabb rendezvényeik: Trans-Europe Express Fesztivál 2004 Tolerancia Zene Kamion 2004 Urban Breakdown EGAL - minden hónapban Művészetek Háza - minden második hónapban Császárerdő picnic tól minden nyáron Hol játszottak eddig: EGAL Klub, EgriEst, Broadway Palace@Eger, Tüzesvíz@Eger, TRex@Eger, Lyceum Udvarbál@Eger, Pepsi Sziget, Kotta Fesztivál, Based on Breakz@Szeged, Pilot Pub@BP, Zanzibár@BP, Summer Stylewars@Komárom, Hypnosis@Jailhouse-BP, Hajdúszoboszló, Kecskemét, Ablakadubra és downtempo.hu party@st.tropez, Mezőkövesd, Füzesabony, Dunaújváros, Baja, Tilos Rádió, Rádió7, Rádió Eger, Pararádió, Töréspont Rádió.

6 LUDMILLA (Tilos/I-Lektric Records) Ludmilla egyike a kevés magyarországi női DJ-knek. Évek óta egyik vezető egyénisége a breakbeat tábornak, és folyamatos fellépésivel az ország minden pontjára eljuttatta már a stílust. Jelenleg a zenekészítésre koncentrál, Beatman-el közösen több szerzeményük is bakelitlemezre került. LONGMAN ÉS BRATWA (Airbag/Tactile) Longman és Bratwa egy régi, összeszokott páros a magyar party-szcénában. Az utóbbi évek alatt a drum and bass élet éllovasai lettek, könnyedebb, táncolhatóbb stílusoknak köszönhetően - persze ha arról van szó, ők sem mennek a szomszédba pár zúzós lemezért. NEURO (Urban Breakdown) 1998-ban kezdte a DJ-zést és azóta sikerült az ország összes nagyobb városában bemutatnia lemezeit. A breakbeat-től a hiphop-on át a dub-ig sokfajta stílust képvisel, lényeg hogy benne legyen a funk. LEKTRON (Urban Breakdown) Egyedi lemezivel és egyedi stílusával messze kiemelkedik az átlagos DJ-k közül: a breakbeat gondolkodósabb, inkább elektrósabb vonalát követi, amivel jól kiegészíti a csapat másik két tagját. A breakbeat mellett nagyszerű nujazz és downtempo szetteket is hallhatunk tőle.

7 HAVOC (Urban Breakdown) Havoc zene imádata még a punk korszakából származik, így nem is meglepő, hogy stílusa talán a legvegyesebb a csapatból: a reggae-től kezdve a dancehall-on át a nujazz és a downtempo kellemes egyvelegét szereti a lemezjátszókon bemutatni. TESLA (Urban Breakdown) A breakbeat.hu internetes portál újságírójaként került először szorosabb kapcsolatba a zenével, majd hamarosan belekóstolt a DJ-zésbe is. Jó párja lesz Lektronnak, mivel Tesla is inkább a technósabb breakbeat-eket kedveli. SNATCH (Braindeath) A mezőkövesdi partiélet fő szervezője, aki nélkül a matyó főváros még ma sem ismerné az elektronikus zenét. Csapatával, a Braindeath-el az utóbbi négy évben szinte az összes fontosabb DJ-t meghívta Mezőkövesdre, ahol folyamatosan telt házzal szerveznek bulikat. GAMMA (Braindeath) Egyike a fiatal drum and bass DJ tehetségeknek. Nem csak a lemezjátszók mögött, hanem a zenekészítésben is otthonosan mozog, és biztos, hogy 19-én este jó pár saját szerzeményét is hallhatjuk majd tőle.

8 MC CORNELIUS (Urban Breakdown / Braindeath) A város nagydumás MC-je, azaz mikrofonbetyárja, aki a lemezlovasok mellett a jó hangulatért felelős. Épp úgy benne van a drum and bass életben mint a hiphop-ban, így a három nap alatt több stílusú zene alatt is hallhatjuk mély baritonját. GATYÁS (Steel City Underground) Eger város első számú hiphop lemezlovasa, aki már évek óta próbálja megszerettetni ezt a stílust a helyi fiatalokkal. Talán majd most, hogy több embernek is megmutathatja magát, elindít egy olyan folyamatot, mint ami 1998-ban történt az elektronikus zenékkel. NODANCE CREW Zene, zaj, tea és élő video mix - röviden így lehetne jellemezni az egri csapat nodance Party néven hirdetett ücsörgős, önszórakoztató kísérleteit. Stílus és műfaj behatárolhatatlan, illetve mindig más: experimental, noize, drill n base, avantgarde, jazz, minimal, ambient, kortárs komolyzene vagy bármi más amire épp senki sem számít. Ezt próbálja emészthetőbbé tenni az egyszerre több projektorból kiömlő, minden elképzelhető felületre vetített kép-orgia, a mécsesek és a teaház illata.

9 LIVE ACT-ek TIGRICS Tigrics, azaz polgári nevén Bereznyei Róbert, a 90-es évek közepétől készít zenéket. Elsq lemeze az Ultrahang ben jelent meg, legújabb Drapdap pedig a Neon Music-nál jött ki 2004 végén: A micimackós név, az idétlen cím és az óvodás borító megtévesztő lehet, de a hanganyag már nem: az éretlenség minden látszata ellenére ez bizony egy érett lemez. Tigrics első hivatalos magyar kiadványa az lehet a hazai kísérleti elektronikának, ami Yonderboi Shallow And Profoundja volt a hazai tánczenének. (est.hu) XRC Kovács Balázs. Hangművész, hangszobrász, a Diaspóra és a Dióbél kiadó elindítója. Balázs a pécsi GFM Rádió a Török Bazárjának műsorvezetője, művészeti szervező és aktivista a Közelítés Művészeti Egyesületben, valamint a székesfehérvári MéhKASaula csoportban. Barátnőjével, Do it Yourself alapon, nemrégiben hozta létre saját zenekiadóját, a Diaspórát. Xrc zenei kiindulópontja a ritmuselmélet, valamint a sztereo-fónia alkalmazása. NICRON Nicron a pécsi Porousherben kezdte zenei pályáját, ami néhány igéretes anyag elkészítése és pár emlékezetes fellépés után sajnos zeneileg passzívvá vált ben felvételeket

10 jelentetett meg tőle az amerikai Leonardo Music Journal egy, a volt keleti blokk mai zenéjét bemutató tematikus számhoz tartozó CD-n. Nicron ugyanebben az évben meghívást kapott Európa egyik legrangosabb elektronikai fesztiváljára, a bécsi phonotaktik-ra. A minden bizonnyal eddigi legfontosabb fellépésre a város pálmaházában került sor. BEATCODE (Sonicboom) A Debrecenből származó, bár most Budapesten élő duó hangzása az elmúlt évek alatt egyre kiforrottabb és egyedibb lett. A csapat egyaránt képes arra, hogy megtáncoltassa az embereket és arra is, hogy elvarázsolja őket.

11 KIEGÉSZÍTŐ RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK Break-tánc bemutató Az egri breaktáncosok a tavaly nyári Dobó téri bemutató után idén is felvillantják tudásukat az Urban Breakdown bulin. Ha minden igaz, akkor már rendszeres edzésekkel a hátuk mögött. Ők is egyre jobbak. Teaház A teaháznak idén sem csak a forró vízben áztatott különböző (tea)fűfélék adják meg a varázsát; le lehet ülni, pihenni, dumálni a rég nem látott haverokkal. Zsonglőrök Szóljon, akinek nincs otthon ördögbotja vagy valami hasonló ketyeréje. Aki nem szól, az hozhatja magával. Agria Party Service A party service léte is mutatja, hogy van Egerben és környékén van partyélet. Jó tesz az embernek, ha a tánc közben kap egy falat kekszet, két korty innivalót és három jó szót. Videoinstallációk a klubteremben Kísérleti zenék mellé kísérleti videók vetítése, keverése is jár és mindez ott is lesz a klubszobában, a falon.

12 Filmvetítések a kezdő órákban Ráhangolásként mindhárom nap a nagyobb pörgés beindulása előtt meg lehet nézni egy-egy filmet kényelmesen, nyugodtan, ingyen. Greenpeace és TASZ Bemutatkozik a Greenpeace környezetvédelmi szervezet és a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) jogvédő szervezet. A két országosan ismert civil szervezet aktivistái eddig még nem mutatták be tevékenységeiket Egerben. Itt a lehetőség első kézből megtudni részleteket lezajlott és készülő Greenpeace akciókról és tájékozódni a személyi szabadság, az emberi méltóság, a magánszféra jogi hátteréről és mindezt olyan arcoktól, akik a bulin is ott lesznek. Itt az ideje, hogy közelebbről megismerjük a Greenpeace viszonylag fiatal magyar szervezetét. Bár az hogy fiatal semmit sem jelent, mert rövid pályafutásuk alatt több sikeres akciót tudhatnak maguk mögött a környezet- és a természetvédelem területén. Elég itt a mecseki Zengő hegy védelmét vagy a genetikailag manipulált élőlények elleni küzdelmüket említeni. - A TASZ, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet nem annyira közismert, mint a Greenpeace, de munkájuk ugyanolyan jelentős. Sajnos. Mert a különböző törvényekben leírt alapvető jogaink nem mindig érvényesülnek úgy, ahogy az Alkotmányban vagy nemzetközi szerződésekben az le van írva

13 és a TASZ e jogaink védelmében ügyködik. Tevékenységüket olyan jogterületekre összpontosítják, ahol gyakoriak a jogsértések, és az áldozatok különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak. Hogy csak néhány ilyen területet említsünk: a személyes adatok védelme, a közérdekű adatok nyilvánossága, kábítószerfogyasztók jogai, de megjelent kiadványuk arról is, hogy a biztonsági őrnek mihez van joga és mihez nincs. TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) HELYSZÍNEK Átrium Nincs még egy olyan belső tér a városban, mint a Művészetek Háza átriuma, mert ez olyan tér, ahol van tér. Van hely mozogni, behúzódni sarkokba és felülemelkedetten a korlátot támasztani. Mi a mozgást javasoljuk. Klubszoba A második emeleten a klubszobában igazi klubhangulat lesz. Garantálja ezt a jó zene, a vetítés és a padlószőnyeg. Kísérleti galéria Az elsőn lesz a teaház a kísérleti galériában. A zajtól és a villogó fényektől távol, egy nyugis pont.

14 Büfé Folyamatosan működik a fesztivál ideje alatt Eger közismert helye az Ifiházbüfé. Barátságos árak, barátságos arcok. Folyosók Party szerviz, Greenpeace és a TASZ segít a tudat tágításában. Porta A bejáratnál kell megváltani vagy bemutatni az érvényes jegyeket, bérleteket. A ház előtt A tiszta levegőt itt lehet cigifüstre cserélni, mert a házban tilos a dohány. Ha az írek kibírják, akkor mi is.

15 SZERVEZŐK, TÁMOGATÓK, KÖSZÖNET... Hasznos Linkek: - aktuális információk - a helyszín - a város hivatalos oldala - Kulturális Főváros - turisztikai információk, térképek Kérdések, kérések, további információk: Ivády Péter neuro@agria.hu Urban Breakdown Idegenforgalmi és Kulturális Iroda Művészetek Háza Egri Tavaszi Fesztivál Agria Partyservice Pergamos EGAL.CULT.CLUB Zebra Design egercity.hu Greenpeace Társaság a szabadságjogokért deepen.hu antropos.hu breakbeat.hu drumandbass.hu

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

Az alábbiakban rövid áttekintést kívánunk adni a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséről.

Az alábbiakban rövid áttekintést kívánunk adni a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséről. Az alábbiakban rövid áttekintést kívánunk adni a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséről. I. Előzmények, taglétszám Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 23/2001. (I.25.) sz. határozatával támogatta a Kábítószerügyi

Részletesebben

január :00 Lengyel táncosok a SzólóDuó 2018 Nemzetközi Tánc Fesztiválon.

január :00 Lengyel táncosok a SzólóDuó 2018 Nemzetközi Tánc Fesztiválon. 2018 JANUÁR FEBRUÁR január 11 14. 20:00 Lengyel táncosok a SzólóDuó 2018 Nemzetközi Tánc Fesztiválon. január 16. 17:00 január 17 február 28. 19:00 január 22 február 3. január 24 28. február 12 március

Részletesebben

Egyesületünk. A Dancing Feet Akrobatikus Rock And Roll Sportegyesület ben alakult, és 1993-tól egyesületként működik Tatabányán.

Egyesületünk. A Dancing Feet Akrobatikus Rock And Roll Sportegyesület ben alakult, és 1993-tól egyesületként működik Tatabányán. Bemutatkozunk Egyesületünk A Dancing Feet Akrobatikus Rock And Roll Sportegyesület 1992- ben alakult, és 1993-tól egyesületként működik Tatabányán. Az egyesületünk célja Célunk a rock and roll tánc műfajának

Részletesebben

Sportágak és hangszerek között választhatott Magyarország!

Sportágak és hangszerek között választhatott Magyarország! Sportágak és hangszerek között választhatott Magyarország! Óriási érdeklődés mellett, fantasztikus hangulatban zajlott a XXIV. Nagy Sportágválasztó, ahová több mint 19 000 mozogni vágyó gyermek és felnőtt

Részletesebben

A fesztivál piac jellemzői

A fesztivál piac jellemzői A fesztivál piac jellemzői A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítő Programba 20-201 között 3 fesztivál kérte a regisztrálását. A következő adatok, ennek a 3 fesztiválnak az elemzésén alapulnak. 1

Részletesebben

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben.

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Élmények Minden ember számára fontosak az élmények, ahogy Önnek is, hiszen egy jó élmény örök

Részletesebben

Bor Baráti Kör. képes krónikája 2001. Október Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból

Bor Baráti Kör. képes krónikája 2001. Október Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból A Bor Baráti Kör képes krónikája 2001. Megszületik az ötlet, és hirtelen elhatározásból elmegyünk Egerbe, a Szépasszony völgybe. Következő héten borkóstolót tartunk (képen balról jobbra: Miki, Konyak)

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/OKTÓBER Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi tizedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre szeretettel vár minden érdeklődőt márciusi programjaira, a Mit vétettem? Író-olvasó találkozóra és a GULÁG-GUPVI Emlékévben készült filmek Pécs-Baranyai

Részletesebben

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel.

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel. A rendezvény célja Az egészségtudatos és energikus életvitel népszerűsítése, ahol megmutatjuk az országnak, hogy az egészségünk megőrzéséért mit tudunk tenni. Megmozdítjuk, megmozgatjuk az országot, egy

Részletesebben

A szóbeli vizsgatevékenység sikertelen, ha a vizsgafeladat értékelése 50% alatt van.

A szóbeli vizsgatevékenység sikertelen, ha a vizsgafeladat értékelése 50% alatt van. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben szereplő 10736-12 Hangfelvétel, stúdiómunka, a 10747-12 Műsorkészítés

Részletesebben

Pályázat az ELTE TáTK 2015 Gólyatábor főszervezői posztjára

Pályázat az ELTE TáTK 2015 Gólyatábor főszervezői posztjára Pályázat az ELTE TáTK 2015 Gólyatábor főszervezői posztjára Bemutatkozás 2012 óta járok a Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Tanulmányok nappalis alapképzésére, továbbá 2013 szeptembere óta vagyok a Hallgatói

Részletesebben

PONGRÁC barátokat keres!

PONGRÁC barátokat keres! PONGRÁC van; gondolkodik, filozofálgat, az élet kérdésein töpreng; olyan dolgokon, amiket más észre sem venne. Neki viszont feltûnnek: ô mindenre figyel, ôt minden érdekli. PONGRÁC mozgalmat indított:

Részletesebben

* SPANYOL KLUBTAGSÁGI * RENDSZER. SPANYOL PORTÁL.

* SPANYOL KLUBTAGSÁGI * RENDSZER. SPANYOL PORTÁL. * SPANYOL KLUBTAGSÁGI * RENDSZER. SPANYOL PORTÁL. TARTALOM: 1. MIT NYÚJT A KLUBTAGSÁG A TAGOK SZÁMÁRA, TAGSÁGI FORMÁK 2. TERVEZETT TEMATIKA 3. TAGDÍJAK, BEFIZETÉS 4. KEDVEZMÉNYEK SPANYOL KLUBTAGSÁGI RENDSZER

Részletesebben

Bán Zsófiával, az ELTE Amerikanisztika Tanszékének docensével Szöllõsi Adrienne beszélget

Bán Zsófiával, az ELTE Amerikanisztika Tanszékének docensével Szöllõsi Adrienne beszélget Mindentudás Egyeteme 85 SZÖVEG ÉS KÉP HATÁRÁN Bán Zsófiával, az ELTE Amerikanisztika Tanszékének docensével Szöllõsi Adrienne beszélget Kutatási területed eredetileg az irodalmi modernizmus. Írásaidban,

Részletesebben

Egy élhet lhető fesztivál l elemei Szolgáltat ltatások és s fejlesztések sek marketinges szemmel D Ouvenou Karolin 2011.03.24. Vezetői összefoglaló Pályázatomban a Sziget Fesztivál fejlesztésére dolgoztam

Részletesebben

H Í R L E V. XV.éfv.10.szám 2012.szeptember14.

H Í R L E V. XV.éfv.10.szám 2012.szeptember14. IFELORE H Í R L E V É L XV.éfv.10.szám 2012.szeptember14. Eseménynaptár 2012. szeptember 16. (vasárnap) 10:00-19:00 Egészségnap egészségügyi biztosítása Helyszín: Budapest XVIII., Görögdomb, Nefelejcs

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Helyszín: Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok előtti tér, Jégcsarnok előtti terület, Zala Plaza előtti terület mintegy 30.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Helyszín: Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok előtti tér, Jégcsarnok előtti terület, Zala Plaza előtti terület mintegy 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ Az NKA Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma által gasztronómiai rendezvények támogatására (kódszám: 7707) kiírt pályázatra II. Pálinka és Mangalica Majális - kért

Részletesebben

- március - Kaptárkő Egyesület havi hírlevele. A tavasz küszöbén. Ez történt januárban és februárban: Sítábor Hargitafürdőn

- március - Kaptárkő Egyesület havi hírlevele. A tavasz küszöbén. Ez történt januárban és februárban: Sítábor Hargitafürdőn Kaptárkő Egyesület havi hírlevele - március - A tavasz küszöbén Az év elején ólomlábakon vánszorog a tél és már inkább virágok nyílását várjuk. Hogy gyorsabban teljen ez a hónap is, ismét lehet válogatni

Részletesebben

I2010IjúliusIaugusztusI

I2010IjúliusIaugusztusI I2010IjúliusIaugusztusI 06.28. 07.21. Nyári, intenzív nyelvtanfolyam kezdőknek engyel Intézet Bp., VI. Nagymező u. 15. 07.16-ig engyelországból jöttünk! Fiatal lengyelek Budapesten fotókiállítás engyel

Részletesebben

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január - IV. évf. 1. szám Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január 12-én tartotta évnyitó ülését a Vértes-Gerecse Közösség Elnöksége. A napirendi pontok között az alábbi témák szerepeltek: 1. Fejlesztési

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

2012 / ősz III. évfolyam 3.szám. seasons

2012 / ősz III. évfolyam 3.szám. seasons 2012 / ősz III. évfolyam 3.szám seasons 01 02 Lépj az őszbe! Az ősz beköszönténél érezzük talán leginkább, hogy kompromisszumot kötünk. Hiszen amennyire szép ez az évszakunk, annyira fájdalmas néha visszatérni

Részletesebben

***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad

***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad ***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad Sok szeretettel várok mindenkit a tánctanfolyamokon. :) Csatlakozz Te is egy nagyszerű közösséghez, táncolj, fejlődj, hozz ki magadból még többet és szerezz új barátokat!

Részletesebben

09.06. Aktív polgárok, Visegrád és Közép Európa

09.06. Aktív polgárok, Visegrád és Közép Európa NEMZETKÖZI KONFERENCIA ÉS CIVILPARTNERSÉG PROGRAMOK VÁROSSZERTE 2. NEMZETKÖZI JÓTÉKONYSÁGSZIGET KONFERENCIA ÉS TALÁLKOZÁS CIVILEKKEL TÖBB HELYSZÍNEN CIVILEK VADONATÚJ, FORMABONTÓ KIÁLLÍTÁSON 2013. SZEPTEMBER

Részletesebben

A Rémálom Visszatért ZENEKARI AJÁNLÓ. Élõ koncertek, igazi, hamisítatlan rockzene és Mindhalálig punkrockparty

A Rémálom Visszatért ZENEKARI AJÁNLÓ. Élõ koncertek, igazi, hamisítatlan rockzene és Mindhalálig punkrockparty Élõ koncertek, igazi, hamisítatlan rockzene és Mindhalálig punkrockparty A Rémálom Visszatért Elkezdõdtek az élõ lemezbemutató koncertek A röfögtetõs bulikról elhíresült csapat nyolcévnyi munka után 2006-ban

Részletesebben

VILÁGNAP 2015. május 23. Országos megmozdulás és központi ünnepség Székesfehérváron

VILÁGNAP 2015. május 23. Országos megmozdulás és központi ünnepség Székesfehérváron S clerosis M ultiplex VILÁGNAP 2015. május 23. Országos megmozdulás és központi ünnepség Székesfehérváron A Sclerosis Multiplexrõl A sclerosis multiplex a fiatalkorban elõforduló egyik leggyakoribb neurológiai

Részletesebben

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV 2016. június-július Az önkormányzat havi programajánlója SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Kálmán Imre Kulturális Központ Siófok,

Részletesebben

Részletes program: - Híres Józsefvárosiak / Vendég: Jakupcsek Gabriella

Részletes program: - Híres Józsefvárosiak / Vendég: Jakupcsek Gabriella SZAKMAI BESZÁMOLÓ Pályázat: Híres Józsefvárosiak 2018. Előzmények: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzata 2018. év elején közzétette nyilvános pályázati felhívását. A beadási határidő

Részletesebben

SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET

SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET Bemutatkozunk Az egyesület 2010 augusztusában alakult azzal a céllal, hogy tagjaink megfelelő körülmények között, szervezett kereteken belül tudják űzni ezt a sportot.

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

augusztus 2-9. közötti időszakra

augusztus 2-9. közötti időszakra Programajánló Egerbe és környékére az augusztus 2-9. közötti időszakra 37 C 38 C 39 C 35 C 36 C 32 C 32 C 26 C aug 2. aug 3. aug 4. aug 5. aug 6. aug 7. aug 8. aug 9. szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

Részletesebben

Szakmai beszámoló. a /02159 azonosítószámú NKA támogatáshoz

Szakmai beszámoló. a /02159 azonosítószámú NKA támogatáshoz a azonosítószámú NKA támogatáshoz A MAZSIHISZ fenntartásában működő Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár azonosítószámon vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kulturális Alaptól A tiszaeszlári

Részletesebben

Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivál 2018.

Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivál 2018. XXVII. Országos Táncművészeti Fesztiválok 2018. Országos Ifjúsági és Felnőtt Táncművészeti Fesztivál Országos Junior és Művészeti Szakközépiskolások fesztiválja Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivál

Részletesebben

SZILVESZTERI TROMBITA

SZILVESZTERI TROMBITA SZILVESZTERI TROMBITA Azoknak, akiknek a könyvtár mást jelent Ki megy a könyvtárba szilveszterezni? Öt éve nem sötét a könyvtár szilveszter éjjelén. A fényeket azonban nem hazajáró lelkek keltik e szokatlan

Részletesebben

Kineziológia interaktív tanácsadás-sorozat

Kineziológia interaktív tanácsadás-sorozat Kineziológia interaktív tanácsadás-sorozat A TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-1128 azonosító számú pályázat keretében interaktív tanácsadás sorozatot szerveztünk, melyet Frankó Tünde kineziológus tartott. Az előadások

Részletesebben

reactable interaktív zeneasztal

reactable interaktív zeneasztal reactable interaktív zeneasztal 2(6) - reactable Interaktív zeneasztal reactable Interaktív zeneasztal A reactable interakív asztal egy modern, többfelhasználós elektroakusztikus hangszer. A hangszer kezeléséhez

Részletesebben

A HANSA kiállítása igazán ütős volt. A zenére koreografált, különböző színű vízsugarakat kibocsátó zuhanyfejek mágnesként vonzották a látogatókat.

A HANSA kiállítása igazán ütős volt. A zenére koreografált, különböző színű vízsugarakat kibocsátó zuhanyfejek mágnesként vonzották a látogatókat. Frankfurt, ISH szubjektíven Szerző: Bodor Éva lakberendező A HANSA-GEBERIT pályázat helyezettjeként alkalmam nyílt ellátogatni a frankfurti ISH kiállításra, amely a szaniter kiállítások körében olyan helyet

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Veszprém megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

A Manna Kulturális Egyesület közhasznúsági jelentése a 2011-es esztendőről - szöveges beszámoló - A Manna Egyesület ebben az esztendőben is folytatta megkezdett segítő munkáját: támogatta az alkotókat,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZESGYARMAT VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSÉNEK MUNKÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FÜZESGYARMAT VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSÉNEK MUNKÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ FÜZESGYARMAT VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSÉNEK MUNKÁJÁRÓL Békéscsaba, 2016. május 16. Készítette: Pozojevich Miklós Füzesgyarmat Város közművelődéssel kapcsolatos feladatait egyszerre több szervezet is

Részletesebben

Kedves Gellértes! Mivel foglalkozik a Szövi? Szövitábor

Kedves Gellértes! Mivel foglalkozik a Szövi? Szövitábor Kedves Gellértes! Az I. Gellértes Öregdiák Találkozó alkalmából jelentetjük meg e bemutatkozó füzetet, melyben minden fontos és hasznos információt összegyűjtöttünk a Szent Gellért Diákszövetségről. Amennyiben

Részletesebben

Az edelényi Tájház bővítése a Borsodi Földvár interaktív bemutatóhely és gasztropince látogatóközpont kialakításával

Az edelényi Tájház bővítése a Borsodi Földvár interaktív bemutatóhely és gasztropince látogatóközpont kialakításával Az edelényi Tájház bővítése a Borsodi Földvár interaktív bemutatóhely és gasztropince látogatóközpont kialakításával Edelény Város Önkormányzata 2010 novemberében támogatói szerződést kötött a NORDA Észak-Magyarországi

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Szemiotikai Társaság 2012-es közgyűlésén

Beszámoló a Magyar Szemiotikai Társaság 2012-es közgyűlésén 1 Beszámoló a Magyar Szemiotikai Társaság 2012-es közgyűlésén Valamivel több mint egy éve hangzott el legutóbbi közgyűlési beszámolónk. Azóta is körülbelül ugyanúgy működött társaságunk, úgyhogy semmi

Részletesebben

MUSICAL-re hangolva Egyesület Közhasznúsági Jelentése 2009.

MUSICAL-re hangolva Egyesület Közhasznúsági Jelentése 2009. MUSICAL-re hangolva Egyesület Közhasznúsági Jelentése 2009. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. A szervezet céljainak rövid leírása 3. Szöveges beszámoló a közhasznúsági tevékenységről 4. A költségvetési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

VIZUÁLIS KULTÚRA. Célok és feladatok

VIZUÁLIS KULTÚRA. Célok és feladatok VIZUÁLIS KULTÚRA A vizuális nevelés legfőbb célja, hogy hozzásegítse a tanulókat a látható világ jelenségeinek, a vizuális művészeti alkotásoknak mélyebb átéléséhez, értelmezéséhez, környezetünk értő alakításához.

Részletesebben

INTERAKCIÓK ÉS HATÁRÁTLÉPÉSEK A NEM SZAKRENDSZERŰ OKTATÁS FOLYAMATÁBAN

INTERAKCIÓK ÉS HATÁRÁTLÉPÉSEK A NEM SZAKRENDSZERŰ OKTATÁS FOLYAMATÁBAN INTERAKCIÓK ÉS HATÁRÁTLÉPÉSEK A NEM SZAKRENDSZERŰ OKTATÁS FOLYAMATÁBAN Készítette: Szabó Ildikó általános iskolai matematika-fizika tanár Pécs 2009. április 2.. A kor, amiben élünk Digitalizáció kora Egy

Részletesebben

Erasmus Ázsia kapujában, Törökországban

Erasmus Ázsia kapujában, Törökországban Erasmus Ázsia kapujában, Törökországban Minek mész te Törökországba és nem valahová Európába? - kérdezték tőlem sokan indulásom előtt. Most magabiztosan tudok válaszolni, hogy ez az ország a gyönyörű helyeken,

Részletesebben

2017. évben kiutalt támogatások 5 MFt felett. 2016/2017-es bajnoki évadra működési támogatás Kaposvár Ft

2017. évben kiutalt támogatások 5 MFt felett. 2016/2017-es bajnoki évadra működési támogatás Kaposvár Ft Támogatott neve Támogatott címe Támogatás forrása Támogatási döntés Támogatási cél Megvalósítás helye Működési támogatás összege Fejlesztési támogatás összege Támogatási szerződés megkötése 1. MCM- Diamant

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel.

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel. A rendezvény célja Az egészségtudatos és energikus életvitel népszerűsítése, ahol megmutatjuk az országnak, hogy az egészségünk megőrzéséért mit tudunk tenni. Megmozdítjuk, megmozgatjuk az országot, egy

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről

az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről Beszámoló az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről Munkánk során találkoztunk olyan problémákkal, melyek orvoslását feltétlenül szükségesnek tartanánk

Részletesebben

HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szakmák Éjszakája 2018.

HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szakmák Éjszakája 2018. HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szakmák Éjszakája 2018. Az iskolánkban harmadik alkalommal megrendezett SZÉJ a várakozásoknak megfelelően, jól sikerült. A rendezvény programját az

Részletesebben

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely 8.sz. melléklet Balaton régió idegenforgalma 2015. évben A Balaton régió hazánk egyik legjelentősebb belföldi fogadóterülete,

Részletesebben

III. ESÉLY A MŰVÉSZETRE TÁNCFESZTIVÁL Pécs, 2011. április 16-17.

III. ESÉLY A MŰVÉSZETRE TÁNCFESZTIVÁL Pécs, 2011. április 16-17. Pécs, 2011. április 16-17. nevezési határidő:2011. március 1!! Kiírás Rendező: Esély a Művészetre- Esély a Sportra Közhasznú Alapítvány Helyszín: Budai- Városkapu Iskola 7629 Pécs, Komlói u. 58. Időpont:

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

2013 Budapest Jazz Club. 2014. tavasz-nyár

2013 Budapest Jazz Club. 2014. tavasz-nyár 2013 Budapest Jazz Club 2014. tavasz-nyár MAGUNKRÓL A Budapest Jazz Club egyedi atmoszférájának, csúcsminőségű technikai felszereltségének és több mint ötéves tapasztalatának köszönhetően izgalmas színfoltja

Részletesebben

RÁDAY-KULT 2 UCCA. Ráday kult 2 ucca csoport BEMUTATJA A RÁDAY UTCA ÉS KÖRNYEZETE: A KULT 2 UCCA KONCEPCIÓ 2009.

RÁDAY-KULT 2 UCCA. Ráday kult 2 ucca csoport BEMUTATJA A RÁDAY UTCA ÉS KÖRNYEZETE: A KULT 2 UCCA KONCEPCIÓ 2009. Ráday kult 2 ucca csoport BEMUTATJA A RÁDAY UTCA ÉS KÖRNYEZETE: A KULT 2 UCCA KONCEPCIÓ 2009. RÁDAY-KULT2UCCA A KULTUCCA A GOOGLE KÉPÉN RÁDAY-KULT2UCCA A KULT2UCCA MA RÁDAY-KULT2UCCA A KULT2UCCA SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

SZABADKAI MŰSZAKI SZAKFŐISKOLA

SZABADKAI MŰSZAKI SZAKFŐISKOLA SZABADKAI MŰSZAKI SZAKFŐISKOLA PREZENTÁCIÓ Elektronikus ügyvitel tantárgyból Facebook kampány JELÖLT MENTOR Kokrehel Grácián dr Zlatko Čović 12213218 SZABADKA, 2015. Tartalom Bevezető... 3 Facebook hírdetés

Részletesebben

RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA 3-4. évfolyam

RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA 3-4. évfolyam RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA 3-4. évfolyam A vizuális nevelés legfőbb célja, hogy hozzásegítse a tanulókat a látható világ jelenségeinek, a vizuális művészeti alkotásoknak mélyebb átéléséhez, értelmezéséhez.

Részletesebben

90 évnyi varázslot Időutazás a Lengyel Légitársaság történetében. Lengyel táncosok a 20. Szóló-Duó 2019 Nemzetközi Tánc Fesztiválon

90 évnyi varázslot Időutazás a Lengyel Légitársaság történetében. Lengyel táncosok a 20. Szóló-Duó 2019 Nemzetközi Tánc Fesztiválon 2019 január február január 9. 18:00 január 9 12. 20:00 90 évnyi varázslot Időutazás a Lengyel Légitársaság történetében Lengyel táncosok a 20. Szóló-Duó 2019 Nemzetközi Tánc Fesztiválon Lengyel Intézet

Részletesebben

Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz.

Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz. Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz. A Magyar AMSE keresi minden olyan partnerét, aki a sport és Magyarország legnépesebb autósportja, a

Részletesebben

Zsoldos Napok 2012. október 18-19. 2012. október 18. csütörtök

Zsoldos Napok 2012. október 18-19. 2012. október 18. csütörtök Zsoldos Napok 2012. október 18. csütörtök 8 óra: A Zsoldos Napokat megnyitja: Pintér Etelka igazgatónő 8 óra: Nullenergiás házak előadás Előadó: Pászti Tóth Gyula Helyszín: B épület 2. terem 8 óra: 8.

Részletesebben

Sena - Sena nem siettet semmit. Megjelent: Népszabadság 2008. október 24. péntek, 01:00 - Módosítás: 2010. július 25.

Sena - Sena nem siettet semmit. Megjelent: Népszabadság 2008. október 24. péntek, 01:00 - Módosítás: 2010. július 25. Dagadu Veronika Sena a budapesti underground élet jellegzetes figurája. Anyja magyar, apja ghánai, Accrában született, ott is nőtt fel - két testvér és jó sok zene társaságában. 2001-ben, tizennyolc évesen

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Vezetői összefoglaló

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Vezetői összefoglaló SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉTER 2014.- Észak-Magyarországi Tehetségkutató Fesztivál (Feltörekvő Zenekarok fesztiválja) Egy zenei tehetséggondozó-fesztivál és konferencia. Vezetői összefoglaló Sikeresen lezajlott

Részletesebben

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT 2017 KÖZÉP-KELET EURÓPA LEGNAGYOBB GAMER ÉS IT RENDEZVÉNYE PLAYIT SHOW A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a PlayIT A 2015-ben Superbrands oklevéllel jutalmazott

Részletesebben

Jelölje a helyes választ! A Kultúra Európai Fővárosa kezdeményezés első kiválasztottja 1985-ben Kép Válasz Róma HIBAS Válasz Athén HELYES

Jelölje a helyes választ! A Kultúra Európai Fővárosa kezdeményezés első kiválasztottja 1985-ben Kép Válasz Róma HIBAS Válasz Athén HELYES Jelölje, hogy melyik a hibás válasz! A célt, hogy az EU 2010-re a világ legversenyképesebb gazdasága legyen a Lisszaboni stratégia fogalmazta meg HIBAS az eeurope 2005 program fogalmazta meg Jelölje, hogy

Részletesebben

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet-

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- az integrart bemutatja VÁRSZ? FESZTIVÁL MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- Káin Gyermekei - dokumentumfilm Időpont: 2016. április 4. 19:00-21:00 Helyszín: Szabadkikötő (Király utca 64.) A Káin gyermekei

Részletesebben

NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail.

NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail. NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail.com Szakmai beszámoló Hang-Játék-Zene Ismeretterjesztő élménykoncertek

Részletesebben

A megvalósítás lépései

A megvalósítás lépései K&K hasznos tippek A megvalósítás lépései 1. Munkamegbeszélés - SZC 2. Programjavaslatok begyűjtése - SZC 3. Költségvetés - SZC 4. Együttműködés más szervezetekkel, vállalkozásokkal - SZC 5. Programjavaslatok

Részletesebben

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Zelevics Fruzsina, a Benedek I. éves óvodapedagógus hallgatójának beszámolója: "Kiskorom óta szerves része az életemnek a tánc. Szüleim

Részletesebben

EU közjogi alapjai május 7.

EU közjogi alapjai május 7. EU közjogi alapjai 2018. május 7. TEMATIKA febr. 12. Integrációtörténeti áttekintés febr. 19. Az EU jogalanyisága, alapértékei, integrációs célkitűzések, tagság, Az EU hatáskörei febr. 26. Az intézmények

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: Nyugdíjas kedd - Szeptembertől újra! 2014. szeptember 2-től folytatódik a "Nyugdíjas kedd" akció.

Részletesebben

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk:

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: A sikeres belépés után az alábbi oldal jelenik meg: A második lépés a zenei

Részletesebben

MUNKAANYAG. Vargáné Subicz Beáta. Az információforrások alkalmazása a nem formális tanulás eszköztárában. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Vargáné Subicz Beáta. Az információforrások alkalmazása a nem formális tanulás eszköztárában. A követelménymodul megnevezése: Vargáné Subicz Beáta Az információforrások alkalmazása a nem formális tanulás eszköztárában A követelménymodul megnevezése: Egyéni fejlesztés és segítő támogatás A követelménymodul száma: 1896-06 A tartalomelem

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

Juhász Bence. A nagy litikamu

Juhász Bence. A nagy litikamu Juhász Bence A nagy P litikamu Parlamentből a Parlamentbe Viszontválaszra megadom a szót képviselő úrnak. Köszönöm Elnök úr, Tisztelt Országgyűlés, Tisztelt Ház. Amint az előző felszólalásomban is ismertettem

Részletesebben

Kis-Riói Karnevál Debrecenben augusztus 4 21. PROGRAM

Kis-Riói Karnevál Debrecenben augusztus 4 21. PROGRAM Kis-Riói Karnevál Debrecenben augusztus 4 21. PROGRAM Augusztus 4. csütörtök zene - 18.30 Silver tánccsoport - 19.00 Dolce Dance Tóth Enikő - 19.15 mixer show - 19.30 Dolce Dance Tóth Enikő vezetésével

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584 Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A hódmezővásárhelyi kulturális élet egyik nagyszabású rendezvénye

Részletesebben

ISSN Konkoly-Thege pp György: Elektronikus zenei sivatagi fesztivál ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN.

ISSN Konkoly-Thege pp György: Elektronikus zenei sivatagi fesztivál ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN. terepbeszámoló ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN ÍRTA ÉS FÉNYKÉPEZTE: KONKOLY-THEGE GYÖRGY Jártam már Tunéziában, de az egy teljesen szokványos bár szép Tunisz-Hammamet- Monastir és környéke

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15.

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. 1994-2009 15 évesek lettünk! EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. ÉVFORDULÓJÁT A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR Képeink a 2008. év legrangosabb

Részletesebben

A KOSSUTH KLUB TEHETSÉGGONDOZÓ TEVÉKENYSÉGE

A KOSSUTH KLUB TEHETSÉGGONDOZÓ TEVÉKENYSÉGE A KOSSUTH KLUB TEHETSÉGGONDOZÓ TEVÉKENYSÉGE 2018 A TIT Kossuth Klub Egyesület a nagy hagyományú TIT-mozgalom budapesti szervezetének örököse, amely alapítása óta megkülönböztetett figyelmet fordít a természet-

Részletesebben

Mecsek Egyesület Ifjúsági osztály 2016.

Mecsek Egyesület Ifjúsági osztály 2016. Mecsek Egyesület Ifjúsági osztály 2016. Közösségi szolgálat Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános iskolája és Sportiskolája Tájékoztató anyag az iskola

Részletesebben

Napirendi javaslat. 4. Törvényességi felülvizsgálat vagyon rendelet módosítása. Előadó: jegyző

Napirendi javaslat. 4. Törvényességi felülvizsgálat vagyon rendelet módosítása. Előadó: jegyző J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 26-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester dr. Héczei Eszter jegyző Illési Sándor

Részletesebben

Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója

Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója Az egyesület 1991 októbere óta működik, a Fővárosi Bíróság közhasznú szervezeteként a Pk.66925/1991/1 számú végzése alapján jegyezte be. Az Andaxínház a különböző

Részletesebben

W W W. E V E R N E S S. H U

W W W. E V E R N E S S. H U verness Fesztivál, alatonakarattya Lassan két éve már annak, hogy megálmodtunk egy olyan fesztivált, ahol a mozgás, az előadások és a beszélgetések, az önmeghaladás, az emberi kapcsolatok és az egészséges

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben

Magad uram, ha szolgád nincs

Magad uram, ha szolgád nincs Magad uram, ha szolgád nincs Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület 1998-2015 2015.02.05. Szigetvár és térsége 45 kistelepülés 1 város 26.000 lakos Halmozottan hátrányos helyzet Nincs bejegyzett művelődési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben

Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról

Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról Összefoglaló a 2013. március 14-17. között megrendezésre került Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborról I. 2013. március 14-17. között a Balaton mellett fekvő Zánkán, az Új Nemzedék Központban került sor

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019.

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt

Részletesebben

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG MINTATÉTEL. A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG MINTATÉTEL. A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel A szóbeli vizsga három értékelt részből áll. A II. és III. feladatnál kb. 30 másodperce van a vizsgázónak a feladatok végiggondolására. A vizsga egy rövid

Részletesebben