Cenius Cenius TX Cenius T XT X ender T Focus 2016 Cenius MI5757_Cenius_CeniusTX_XTender_05_2016_6c_de_DE.indd :45

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Cenius Cenius TX Cenius T XT X ender T Focus 2016 Cenius MI5757_Cenius_CeniusTX_XTender_05_2016_6c_de_DE.indd :45"

Átírás

1 Cenius Cenius TX XTender Focus 2016 Cenius

2 Cenius Cenius és Cenius TX mulcskultivátor Az univerzális munkaeszköz minden üzemmérethez SPEED tilling A Cenius TX Super-t jó kidolgozása mellett nagyon jó bekeverés, rögtörés és egyengetés jellemzi. A túlterhelés elleni védelem kioldási nyomása nagy munkavégzési mélységhez is megfelelő. Az elérhető csoroszlya változatok spektruma nagyon nagy a tömörítőhengerek választékához hasonlóan. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016)

3 2 3 Cenius A legnehezebb körülmények esetén is tökéletes munkaeredmény Cenius Intenzívebben, rugalmasabban, jobban! Oldal Meggyőző érvek 4 C-Mix kapák 8 Fogak és kapák 10 Cenius Special Cenius Super 12 Munkagép-beállítás Egyengetés 14 Futómű Mélységvezetés 16 Vonóerő növelő Felfüggesztés 18 Egyengetés és visszatömörítés 20 Visszatömörítés Hengerek 22 GreenDrill 24 Cenius és T 26 XTender hátsó tartály 28 AMAZONE szerviz 34 Műszaki adatok 36 A hidraulikus mélységvezetés segítségével a traktor üléséből jól lehet a változó talajviszonyokra és a taposott nyomokra reagálni, így tökéletes művelési kép érhető el. (dlz agrarmagazin 02/2015) Film megtekintése: Cenius Cenius TX

4 Cenius Cenius a kultivátorok új generációja! A mezőgazdasági üzemekben a munkaköltségek harmada a talajműveléssel és talajápolással kapcsolatos tevékenységekre esik. Az élelmiszerek növekvő árai folyamatosan tovább élezik a helyzetet. A gépek kiválasztásakor sok üzem keres olyan eszközöket, amelyekkel csökkenthetők a költségek az univerzális alkalmazási lehetőségeknek köszönhetően. A megoldás a Cenius függesztett mulcskultivátor 3 m, 3,5 m és 4 m munkaszélességgel, valamint a vontatott mulcskultivátorok, így a Cenius-2T 4 m munkaszélességgel és a Cenius TX 4 m, 5 m, 6 m és 7 m munkaszélességgel. Ezek a sekély tarlóhántástól a termőréteg lazításáig alkalmazhatók. A különböző felszereltségi változatoknak köszönhetően az eszköz közel minden üzem adottságaihoz jól illeszthető. Egy aktív vagy passzív AMAZONE vetőkombinációval együtt kiváló belépőt kínál a konzerváló művelési eljárásokba. Meggyőző érvek: Cenius 03 Special nyírócsavaros biztosítással, könnyű és közepes, kevéssé köves talajokhoz. Cenius 03 Super nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással és 600 kg kioldási erővel nehéz és köves talajokhoz. A C-Mix kaparendszer minden Cenius 03-hoz rendelkezésre áll és minden alkalmazási esethez kínál kapákat, valamint intenzív bekeverés elérését teszi lehetővé. A hidraulikus munkamélység-állítás és a munkamélység leolvasására szolgáló skála maximális komfortot biztosít. Egyengetés rugós simítólapokkal vagy egyengetőtárcsákkal. Választható sima vagy csipkézett kivitel. Az opcionálisan rendelhető szegélytárcsák magassága és szöge külön beállítható, így tökéletes művelési kép érhető el a széltartományokban. Az egyengetőtárcsák csapágyazása karbantartásmentes a csúszógyűrűs tömítésnek és az élettartamkenésnek köszönhetően, az egyengetőszerszámokat szériafelszereltségben túlterhelés elleni biztosítás védi. Utánfutó hengerek széles választéka biztosítja, hogy minden termőhelyen és minden talajtípus esetén elérhető legyen az optimális visszatömörítés. Felszerelhető a GreendDrill ráépített vetőgéppel, így alkalmazható apró vetőmag és köztes termények vetéséhez.

5 Meggyőző érvek 4 5 Használja a Ceniust és a Cenius TX-et a mezőgazdasági sikereinek eléréséhez XXL alkalmazási lehetőségek Sekély tarlóhántás közvetlenül aratás után: 5 12 cm Középmély talajművelés és a növénymaradványok intenzív bekeverése: cm Magágykészítés tavasszal Szilárd és folyékony trágya, valamint szerves anyagok bedolgozása Talajlazítás a termőréteg mélységében: cm, ill. 30 cm Cenius 3003 Special A kidolgozás azt a benyomást keltette, hogy ez egy nagyon átgondolt és masszív gép. A festés is kiváló minőségű volt. (dlz agrarmagazin 08/2013) Le vainqueur du comparatif Az összehasonlító teszt győztese (La France Agricole, összehasonlító teszt 11/2012)

6 Cenius Meggyőző érvek a Cenius TX nehézkultivátorok mellett Tökéletesen elmunkált talaj SPEED tilling A C-Mix-Super kapák a nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással és a 600 kg-os kioldóerővel, valamint a 30 cm-es kiemelési úttal biztonságot nyújtanak nagyon köves talajokon is, és gondoskodnak a munkamélység megbízható tartásáról 30 cm mélységig. Az új C-Mix kaparendszer a kapák variálhatóságát kínálja bármely alkalmazáshoz, és gondoskodik az intenzív bekeverésről. Egyengető szerszámként csipkés egyengetőtárcsák, sima egyengetőtárcsák vagy rugós simítólapok állnak rendelkezésre, amelyek tökéletes egyengetésről gondoskodnak. Cenius TX Super Maximális rugalmasság Négysoros kapaelrendezés kifordítható kapákkal, 28 cm osztástávolság és 80 cm keretmagasság a változó, eltömődéstől mentes használathoz. A futómű laza talajú termőhelyeken úgy állítható be, hogy az támogató módon a hengerrel együtt terhelhető, azaz a terhelés részlegesen átvihető a hengerről a futóműre. Nagyon nedves körülmények között utánfutó henger nélkül is lehet dolgozni úgy, hogy csak a futóművet és a támasztó kerekeket használja a mélységvezetéshez. Ebben az esetben a futómű gumiabroncsai mögé elhelyezett kapák gondoskodnak a keréknyom fellazításáról. A Cenius TX vonószerkezete szabadon megválasztható, és egy karimán keresztül bármikor lehetséges a módosítás.

7 Meggyőző érvek 6 7 Maximális kényelem Opcionálisan, munkamélységet jelző skálával együtt rendelkezésre áll a munkamélység fokozatmentes hidraulikus beállítása. Ezáltal lehetőség van a különböző talajviszonyokhoz történő rugalmas hozzáigazításra. Az opcionális hidraulikus tárcsasor-beállítás lehetővé teszi a beállítást a traktor vezetőüléséből, és maximális kényelmet, ill. munkabiztonságot nyújt. A hengertartók lehetővé teszik az egyszerű leszerelést, és az utánfutó hengerek biztonságos tárolását. Nagy hatékonyság A munkaszélességek 7 m-ig gondoskodnak a nagy területteljesítményről az opcionális vonóerő növelővel kombinációban. A középső futómű révén fordulékony az utakon és a szántóföldön, 40 km/h megengedett sebességgel. A GreenDrill 500 vetőgéppel kombinálva a Cenius TX a talajművelést és a köztes termény vetését csupán egy munkamenetben egyesítheti. 5 m munkaszélességben a mulcskultivátor igényes művelési képet hagy maga után. Még a hosszú kukoricatarlót is rendesen bedolgozza. (dlz agrarmagazin 02/2015) A kultivátor munkájával nagyon elégedettek vagyunk. A bekeverés, rögtörés és egyengetés minden művelés után jó benyomást tesz. A hossza ellenére a Cenius TX Super nagyon fordulékony. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016)

8 Cenius Tökéletesen elmunkált talaj C-Mix kapákkal C-Mix-Super kapák nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással Cenius 3003 Super használat közben

9 C-Mix kapák 8 9 Cenius 3003 Special használat közben C-Mix-Special kapák nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással A Cenius gépek változatai alapvetően abban különböznek, hogy a Special nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással van felszerelve, a Super pedig nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással. A gép közepén elhelyezett rugós kapák az újonnan kifejlesztett C-Mix-Super túlterhelés elleni biztosítással együtt tökéletes művelési képet nyújtanak még a termőréteg mélységében történő munkavégzés esetén is. A C-Mix-Super kapák nyomórugós túlterhelés elleni biztosításának kioldóereje 600 kg felett van 300 mm-es kiemelési út mellett. Ennek segítségével még a legnehezebb körülmények között is biztosított a hatékony és folyamatos munkavégzés. Ha a nagy, 300 mm-es kiemelési út nagy köveknél vagy akadályoknál nem lenne elegendő, akkor a C-Mix-Super kapák kiegészítő biztosítást kínálnak, amit nyírócsavarokkal valósítottak meg. A nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással ellátott C-Mix- Special kapák jelentik az alternatívát kőmentes könnyű és közepes talajokra. Cenius TX Special

10 Cenius Minden alkalmazási területhez a megfelelő kapatípus A nehézkultivátor szíve: a kapák A Cenius alkalmazási spektruma a sekély tarlóhántástól a termőréteg mélységében történő lazításon keresztül a magágykészítésig terjed. Ehhez természetesen megfelelő kapatechnika szükséges. A terelőlemez és a kapacsúcs szétválasztása mindenekelőtt a kopási költségek csökkentését szolgálja. A talajféleségtől, a termőhelytől és a talajnedvességtől függően 3 5 kapacsúcsot lehet elkoptatni, mielőtt ki kellene cserélni a terelőlemezt. A C-Mix kaparendszer új terelőlemezei forgatóval vannak felszerelve, és ezzel gondoskodnak az intenzív keverőhatásról. A C-Mix kaparendszerek a következő változatokat foglalják magukba: 320 mm-es C-Mix lúdtalp alakú kapa Munkamélység 5 10 cm A sekély tarlóhántás specialistája A tarló teljes területű elvágása, és a kapillaritás megszakítása A kihullott gabona és gyommagvak felszínközeli bekeverése C-Mix terelőlemezzel kombinálva intenzív keverőhatás 350 mm-es C-Mix kapaszárnyak Munkamélység 8 12 cm A tarló teljes területű elvágása, és a kapillaritás megszakítása A kihullott gabona és gyommagvak felszínközeli bekeverése 80/100 C-Mix kapával és terelőlemezzel kombinálva intenzív keverőhatás Levehető szárny, amellyel a 80/100 C-Mix kapa mély talajlazításra használható Az új kaparendszerrel az AMAZONE most a kapák kitűnő spektrumát kínálja, amely minden vevő számára egyedi megoldást nyújt. A Cenius így egy rendkívül rugalmasan használható gép a modern szántóföldi művelést folytató üzemek valamennyi talajművelő rendszerében. A kapatípusok választéka egyedülállóan nagy. (dlz agrarmagazin 08/2013) Az új C-Mix kaparendszer egy további pozitív tulajdonsága, hogy a hosszú élettartamú terelőlemezt nem kell a kapák minden cseréjekor kicserélni. (dlz agrarmagazin 02/2015)

11 Fogak és kapák mm-es C-Mix lúdtalp alakú kapa 350 mm-es C-Mix szárnyas kapa 100 mm-es C-Mix csúcs 100 mm-es terelőlemezzel 80 mm-es C-Mix csúcs 80 mm-es terelőlemezzel 80 mm-es C-Mix-HD kapatest 40 mm C-Mix csoroszlya 100 mm-es C-Mix csúcs 100 mm-es terelőlemezzel Munkamélység cm Univerzális használat, a tarlóhántástól az altalajművelésig Nagyon könnyű, folyékony termőhelyeken való használatra a keverőhatás javítása céljából Intenzív talajmozgatás, határozott keverőhatás a csavart terelőlemezzel kombinálva 80 mm-es C-Mix csúcs 80 mm-es terelőlemezzel Munkamélység cm Altalajműveléshez közepes és teljes termőréteg mélységben Intenzív lazítás és szalmabekeverés a csavart terelőlemezzel A 350 mm-es C-Mix szárnyas kapával kombinálva tarlóhántáshoz is használható A kapa szélessége 50 mm-re vékonyodik a csúcsnál, ezáltal: tökéletes behúzás még a legkeményebb körülmények között is egyidejűleg növekszik az anyagvastagság a kapa csúcsán 20 %-kal javított kopás elleni védelem 80 mm-es C-Mix-HD kapatest Munkamélység cm Fokozottan kopásálló változat (HD Heavy Duty) keményfémlapokkal a kopásnak legjobban kitett zónákban Egyrészes kapa csavart terelőlemezzel biztosítja az intenzív bekeverést A 350 mm-es C-Mix szárnyas kapával kombinálva tarlóhántáshoz is használható Változatlan munkamélység a teljes használati idő alatt, nincs szükség a mélységvezetés utánállítására Csökkenő termelési költségek a jelentősen hosszabb élettartamnak és a ritkább kapacseréknek köszönhetően 40 mm C-Mix csoroszlya Keskeny csoroszlya cm munkamélységhez Fellazítja a talajt csekély keverőhatással A rögöket csak kis mértékben tereli a felszínre Kisebb vonóerő szükséglet termőréteg mélységű talajlazításnál nagy munkaszélesség mellett. Ideális XTender-rel és műtrágya-lerakóval kombinálva Számunkra különösen meggyőző volt a csavart terelőlemez és kapacsúcs szétválasztása. Ezek nem csak a kopásból származó költségek csökkentését teszik lehetővé, hanem kiszélesítik az alkalmazási lehetőségeket is. (dlz agrarmagazin 02/2015) Nagyszerűek az új keményfém csoroszlyák is. Már túl vagyunk velük 500 hektáron és még várhatóan 250 hektárt kibírnak. Ez az acél végűekhez képest háromszoros élettartamot jelent. A pozitív tapasztalatainkat követően a következő műveleteknél is át akarunk állni ezekre a profi szerszámokra. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016)

12 Cenius Cenius 3 gerendás függesztett mulcskultivátor Kiemelkedő eredmények 3 m, 3,5 m és 4 m munkaszélességgel A Cenius 3003 Special háromgerendás vázfelépítése A Cenius 3003 Super háromgerendás vázfelépítése Nagy áteresztőképesség A függesztett, háromgerendás Cenius mulcskultivátor a sekély tarlóhántástól kezdve a mély talajlazításig számos feladatra használható. A magasabb építésnek köszönhető nagyobb szabadmagasság zavartalan anyagáramlást tesz lehetővé még a nagy mennyiségű szalma esetén is. A végén elhelyezett rugóacél simítólapok vagy tárcsapárok egyenletesen egyengetik el a fellazított talajt. Lazítás és keverés A művelőszerszámok 3 gerendás elrendezése a fővázon biztosítja a szalmamaradványok egyenletes bekeverését a felső talajrétegbe. A nagyjából 270 mm-es osztástávolságnak köszönhetően a mulcskultivátor a kiszáradt és kemény talajfelszínt is a teljes felületén műveli meg. A sorokban a fogak távolsága 81 cm. Ez, és a nagy, 80 cm-es vázmagasság nagy anyagáramot tesz lehetővé és biztosítja a legmagasabb fokú megbízhatóságot. A Cenius minden körülmény esetén a tökéletes eredmény elérését tette lehetővé. A Cenius kiváló kivitelezési minősége különösen sok dicséretet kapott a tesztelőktől. ( Der fortschrittliche Landwirt gyakorlati teszt 10. kiadás, 05/2013) Az AMAZONE a Ceniushoz nagyon sok felszereltségi lehetőséget kínál, így ezzel a géppel egy széles alkalmazási terület fedhető le. Az elvégzett munka minősége mindig kiváló volt. Ezen kívül a kultivátor a teszt során kivételesen megbízhatónak bizonyult. ( Der fortschrittliche Landwirt gyakorlati teszt 10. kiadás, 05/2013)

13 Cenius Special Cenius Super Cenius Special kapák nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással Cenius 3003 Special: C-Mix kapák nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással és gumigyűrűs hengerrel A Cenius Special nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással ellátott kapái kevéssé köves talajoknál alkalmazhatók. Cenius Super kapák nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással Cenius 3003 Super: C-Mix kapák nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással és kettős U-profilhengerrel A köves talajoknál a Cenius Super 600 kg-os nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással ellátott kapái alkalmazhatók. Az alsófüggesztőkar-kategória módosítása A gépet a traktorra III kategóriájú alsó függesztőkarcsapokkal lehet felkapcsolni. Az alsó függesztőkarcsapszegek átszerelésével a gépen megvalósítható a IIIN kategória is. A gép optimálisan illeszthető a traktorhoz, mert az alsó és felső függesztőkarokhoz két csatlakozási magasság áll rendelkezésre. Átszerelhető alsó függesztőkarcsapok az IIIN és III alsófüggesztőkar-kategóriák közötti váltáshoz

14 Cenius Egyszerűsítettük a gép beállítását! A munkamélység és az egyengetőelemek beállítása a függesztett Ceniusnál Az új Cenius sorozat fejlesztésekor előtérbe helyezték a gépek egyszerű, komfortos, de mindenekelőtt gyors beállítását. A munkamélység beállítása egyszerűen az orsókkal végezhető el a hátsó váz lengőkarjainál. Az áttekinthető skálák segítik a tájékozódást. 5 és 28 cm közötti munkamélységeket lehet lefedni. A Cenius opcióként hidraulikus mélységállítóval is felszerelhető. A rögtöréshez és egyengetéshez használható tárcsasorok és simítólapok központilag állítóorsókkal állíthatók be, természetesen szintén szerszám nélkül. A beállítható szélső elemek tiszta csatlakozómeneteket tesznek lehetővé A tárcsamélység beállítása 2 A teljes munkamélység beállítása a hidraulikus mélységállítóval Komfortos beállítás A Ceniusnál az egyengetőegység mélysége gyorsan, biztonságosan és szerszám nélkül, két orsóval állítható be. A kezelési komfort további javítása érdekében az AMAZONE most már hidraulikus állítást is kínál az egyengetőegységhez. Így a Cenius minden beállítását el lehet végezni a vezetőfülkéből. A hidraulikus beállítás a kényelem és a munkabiztonság legmagasabb fokát jelenti. A vezetőülésből jól látható, egyértelmű skáláról leolvasható az egyengetőtárcsák aktuális munkahelyzete. Cenius Special: C-Mix kapák nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással és vágógyűrűs hengerrel A munkamélység beállítása központilag, egy helyen történik a gépen. Szériafelszereltségben a mélységbeállítást egyszerűen mechanikusan és fokozatmentesen lehet elvégezni egy állítóorsóval. Opcióként rendelkezésre áll egy komfortos hidraulikus állítási lehetőség a munkamélységhez. Ezzel menet közben is lehet reagálni a különböző talajjellemzőkre és használati körülményekre. A vezetőfülkéből végzett gyors állítást egy jól látható skála segíti. Munkahenger az egyengetőegység mélységbeállításához Munkahenger a rugós kapák mélységbeállításához

15 Munkagép-beállítás Egyengetés Egyengetés és aprítás Egyengetőtárcsák vagy rugóacél simítólapok a függesztett Ceniushoz A megművelt talajréteg első osztályú egyengetése az egyenletes visszatömörítés alapvető feltétele. Ezt a feladatot a válaszhatóan sima, vagy csipkézett kivitelű utánfutó egyengetőtárcsák végzik el. Az egyes tárcsaelemek gumirugós elemekre vannak felfüggesztve, és rendelkeznek integrált túlterhelés elleni biztosítással is. A tárcsák felfüggesztése természetesen nem igényel karbantartást. Könnyebb termőhelyek esetén, ahol kevesebb a szalmamenynyiség, a Cenius felszerelhető utánfutó rugóacél simítólapokkal. Rugóacél simítólap 460 mm-es csipkés egyengetőtárcsa, nagyobb mennyiségű szalma esetén alkalmazható. Erősebb keverőhatás, mint a sima tárcsáknál, mindig biztonságos hajtás. 460 mm-es sima egyengetőtárcsa, közepes és nehéz talajokhoz, közepes, vagy nagy mennyiségű szalma esetén alkalmazható. Az egyengető homorú tárcsák szuper munkát végeznek. A szegélytárcsák jól be- és kitolhatók, és tisztességes állítási lehetőséggel rendelkeznek a hosszlyukakban. (profi Praxistest 07/2011) A karbantartásmentes tárcsacsapágyak a csúszógyűrűs tömítéseknek és az élettartamra szóló kenésnek köszönhetően nagyon megbízhatóak és komfortosak. A kövek által okozott károk elleni biztosítást gumi rugóelemek biztosítják. Kétsoros ferde hatásvonalú golyóscsapágy Csúszógyűrűs tömítés kúpos felfogóba szerelve Hajtóműolaj-töltet

16 Cenius 4 gerendás, vontatott mulcskultivátor, a Cenius TX A csúcskategória középső futóműve 4 m, 5 m, 6 m és 7 m munkaszélességgel A Cenius TX Super alkalmazása DUW utánfutó hengerekkel Cenius TX Super használata utánfutó henger nélkül A munka eredménye: A talajt jól átkeveri, nagyon jól elegyengeti és a kerekek is tiszták. Pozitív a széles gyűrűknek köszönhető nagy teherbírás és ehhez kapcsolódóan az alacsony vonóerő. Az U-profilok a használat során megtömődnek földdel, amely javítja a tömörítő hatást. Nagyon nedves földnél is alig van veszélye annak, hogy a henger eltömődik. A henger nagyon teherbíró és 100 százalékig alkalmas a mi területünkhöz. A teljes használati idő alatt még egyszer sem tömődött el. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016)

17 Futómű Mélységvezetés Skála a kapák munkahelyzetéhez A hengerek leszerelése és tárolása a hengertartóval Központi és egyszerű mélységbeállítás Maximális rugalmasság A mélységtartást a támasztó kerekek veszik át az elülső tartományban. A gép hátulján ezt a feladatot a hengerek veszik át. Egyenletes talaj-feltételekkel rendelkező üzemeknél elegendő a munkamélység beállítását mechanikusan és szerszám használata nélkül elvégezni a gépen. Ha a munkamélységet a talaj vagy a helytelen tömörítés miatt menet közben kell beállítani, akkor ajánljuk az opcionális, fokozatmentes hidraulikus mélységbeállítást. A támasztó kerekek, a futómű és az utánfutó henger mélységbeállítása kettős működésű vezérlőkészülékkel ellátott modern hidraulikában kerül szinkronizálásra nagy kényelmi többlet minden Cenius TX esetén! Az utánfutó hengerekkel történő munkavégzés során a futómű szükséges kiemelési magassága pontosan definiálva van. Ha menet közben a hidraulikus mélységbeállítással megváltoztatja a munkamélységet, akkor a futómű kiemelési magassága automatikusan kiegyenlítődik. Ezáltal megakadályozható a kerekek együtt futása. Ha viszont szükséges lenne a támogató együtt futás a nagyon laza talajokon, akkor az is beállítható. A késő őszi nagyon nedves körülmények között vagy a szántóföld tél előtti előkészítésénél a Cenius TX nehézkultivátort utánfutó henger nélkül is használhatja. Ebben a speciális esetben a futómű szolgál a mélységvezetésre. A befordítható hézagolók tartják ezt ekkor a munkamélységben. A kerekek mögött haladó kapák végzik a nyom fellazítását, és gondoskodnak az egyenletes művelési képről. A hengerek leszerelésének és a leszerelt hengerek tárolásának egyszerűsítése érdekében az AMAZONE most egy speciális hengertartót használ. Leszerelés közben a hengereket ezen a tartón kell elhelyezni. A szorítókengyelek oldása után így a kultivátorral egyszerűen el lehet hajtani. Az első támasztókerekek és a hátsó utánfutó hengerek megbízhatóan tartják a beállított munkamélységet. (dlz agrarmagazin 02/2015) A csavarozott szorítókkal a henger egyszerűen leszerelhető nedves körülményekhez vagy durva őszi barázdákhoz. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016)

18 Cenius Cenius TX vonóerő növelővel Cenius TX Super

19 Vonóerő növelő Felfüggesztés Vonóerő növelő opcionális szervízdobozzal Vonóerő növelő A traktor vontatóképességének növelése erőátvitel a Cenius gépről a traktor hátsó tengelyére akár kg terhelés a hátsó tengelyre A csúszás csökkentése A területteljesítmény növelése Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése Felfüggesztés A szerelhető kapcsolószerkezet maximális rugalmasságot kínál a kiválasztáskor. Így minden traktorhoz kiválasztható a megfelelő kapcsolószerkezet, mindegy, hogy III., IV., vagy V. kategóriájú alsó függesztőkar-felfüggesztés, különböző vonószemek vagy K80 vonógömbös kapcsolószerkezet van a traktoron. Praktikus: A vonórúd henger a kultivátor csatlakoztatásához vagy leválasztásához is használható a vonórúd feljebb vagy lejjebb állítása érdekében. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016) A csere a karimás csatlakozásnak köszönhetően nem probléma. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016) kg Az opcióként rendelhető vontatáserősítőt nedves talajon nem szerettük volna nélkülözni. A csúszás érezhetően csökken, így az üzemanyag-fogyasztás is csökken, a területi teljesítmény pedig érzékelhetően nő. (dlz agrarmagazin 02/2015) A vontatáserősítő nagy előnyt jelent, erről már nem akarunk lemondani. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016)

20 Cenius Optimalizált egyengetés és visszatömörítés Skála az egyengetőszerszámok munkahelyzetéhez Az egyengetőszerszámok központi hidraulikus állítása Az egyengetőegység egyszerű és kényelmes beállítása A talajfelület egyengetéséhez a négy kapasor mögött egy további sor van egyengetőszerszámokkal ellátva. A vevő itt három változat közül választhat. A rugós elemek mellett a termőhelytől függően, alternatívaként csipkés vagy sima tárcsák is választhatók az egyengetéshez. érdekében lehetséges az egyengetőegység hidraulikus beállítása is a traktor vezetőfülkéjéből. A hidraulikus beállítás a kényelem és a munkabiztonság legmagasabb fokát jelenti. A vezetőülésből jól látható, egyértelmű skáláról leolvasható az egyengetőtárcsák aktuális munkahelyzete. Az egyengetőegység beállítása a Cenius TX esetében gyorsan, biztonságosan és szerszám nélkül történik a gép oldalán elhelyezett két orsóval. A kezelési komfort további javítása Orsók az egyengetőegység központi állításához A szélső elem magassága és dőlése állítható az optimális csatlakozás érdekében

21 Egyengetés és visszatömörítés Csipkés egyengetőtárcsák Sima egyengetőtárcsák Rugós simítólapok A karbantartásmentes tárcsacsapágyak a csúszógyűrűs tömítéseknek és az élettartamra szóló kenésnek köszönhetően nagyon megbízhatóak és komfortosak. A kövek által okozott károk elleni biztosítást gumi rugóelemek biztosítják. Kétsoros ferde hatásvonalú golyóscsapágy Csúszógyűrűs tömítés kúpos felfogóba szerelve Hajtóműolaj-töltet Gyors az utakon A középső futómű nagy fordulékonyságot kölcsönöz a gépnek az utakon, valamint a szántóföldön. A Cenius TX és Cenius TX szériában 550/45-22,5 méretű gumiabroncsokkal van felszerelve. A Cenius TX és Cenius TX gépeknél a 550/45-22,5 méretű gumi abroncsok mellett 400/60-22,5 méretűek is választhatóak. A légfékberendezéssel a gyors szállítás 40 km/h sebességig megengedett. 40 km/h Szállításkor a Cenius TX stabilan fut a nagyméretű futóművén. (traction AMAZONE Cenius TX Super menetpróba 3/2016)

22 Cenius Visszatömörítés és mélységvezetés PW fogazott tömörítőhenger SW Pálcás henger TW Tandem henger KWM gumigyűrűs henger mátrix-abroncsprofillal KW gumigyűrűs henger RW Gyűrűshenge UW U-profilos henger DUW kettős U-profilos henger utánfutó pálcás boronával Utánfutóként főként a gumigyűrűs hengert használtunk, és nagyon elégedettek voltunk vele. Minden körülmények mellett dugulásmentesen működött, és a száraz, feltört talajt még igazán jól fel tudta aprítani. A visszatömörítés nagyon jó volt. Ennél normál körülmények esetén még elég laza talaj maradt a vállak között a vízfelvétel vagy a gázcsere lehetővé tételéhez. (dlz agrarmagazin 08/2013)

23 Visszatömörítés Hengerek Henger és hátsó rugós borona erős kombináció tavaszra Néhány hengerhez rendelkezésre áll az opcionálisan rendelhető hátsó rugós borona kiegészítő rögtöréshez és a talajfelület tökéletes egyengetéséhez. A hátsó rugós borona használat közben enyhén rázkódó mozgást végez. A durva talajdarabok így a felszínen maradnak és megakadályozzák az eliszaposodást erős esőzéskor. A finom föld a vetőmagok lerakási tartományába kerül. Az AMAZONE minden talajhoz és minden termőterülethez kínál megfelelő hengert! SW Pálcás henger 520 mm SW Pálcás henger 600 mm PW 600 mm-es fogazott tömörítőhenger TW Tandem henger 520 / 380 mm KW 580 mm-es gumigyűrűs henger KWM 580 mm-es gumigyűrűs henger mátrixabroncsprofillal RW Gyűrűshenger 600 mm UW 580 mm-es U-profilos henger DUW 580 mm-es kettős U-profilos henger Könnyű talajok Közepes talajok Nehéz talaj Rögtörés Visszatömörítés Önhajtó (Csúszás) Teherbírás Érzéketlenség a kövekre Érzéketlenség a felragadásra Kis eltömődési hajlam Rögtörés Visszatömörítés Önhajtó (Csúszás) Teherbírás Érzéketlenség a kövekre Érzéketlenség a felragadásra Kis eltömődési hajlam Rögtörés Visszatömörítés Önhajtó (Csúszás) Teherbírás Érzéketlenség a kövekre Érzéketlenség a felragadásra Kis eltömődési hajlam x x x x kevéssé alkalmazható alkalmazható + jól alkalmazható ++ nagyon jól alkalmazható

24 Cenius GreenDrill ráépített vetőgép apró vetőmaghoz és köztes terményekhez Cenius 3003 Special GreenDrill 200-zal

25 GreenDrill Köztes termények vetése és talajművelés egy menetben A GreenDrill ráépített vetőgéppel a tarlóhántással vagy a talajműveléssel egy időben végezheti el a köztes termények vetését vagy a fű utánvetését. Ez a vetőegység egyaránt kombinálható a Cenius (3003/3503/4003), Cenius-2T és Cenius TX mulcskultivátorral, a Catros kompakt tárcsával, a KG forgó lazítóval vagy a KE forgóboronával. A vetőmag elosztása ütközőtányérral történik. A GreenDrill vetőegység vetőmagtartályának térfogata 200 l vagy 500 l (Cenius-2T és Cenius TX), és lépcsőfok segítségével könnyen elérhető. A vetőmagtartály alatti adagolótartományban egy vetőtengely található, amely a vetőmag tulajdonságaitól és a vetési mennyiségtől függően normál vagy aprómagvető kerekekkel szerelhető fel. A vetőtengely és a ventilátor meghajtása elektromos motorral, ill. hidraulikusan történik. A gép vezérlésére két különböző kezelési komfortot nyújtó alternatíva áll rendelkezésre. A GreenDrill fedélzeti számítógépen alapkivitelben kapcsolható a vetőtengely és a ventilátor, valamint beállítható a vetőtengely fordulatszáma. Komfort kivitelben a fedélzeti számítógép kiegészítésképpen egy választómenüvel szolgál a leforgatási próba támogatására, valamint a haladási sebesség, a megművelt terület és a munkaórák kijelzéséhez. Cenius TX Super GreenDrill vetőegységgel 500

26 Cenius Cenius és T Super változatban

27 Cenius és T Cenius T Super A Cenius-2T összecsukható vagy összecsukható, vontatott változatban egy újabb lépés abba az irányban, hogy a kultivátorok elterjedjenek a 150 és 250 Le közötti teljesítményű traktoroknál. A 4 méteres Cenius vontatott változata kis vonóerőt igényel a traktortól, és megakadályozza a magas hátsó tengelyterheléseket a gép kiemelésekor a fordulóban. A taposási károk minimalizálhatók. 3D-kapák 3 soros, 28,5 cm osztástávolságú elrendezése és az egyszerűen beállítható egyengetőtárcsák számos felhasználási területet kínálnak a sekély tarlóhántástól a termőréteg mélységében végzett lazításon át a magágykészítésig. A talajfajtától függően különböző utánfutó hengerek gondoskodnak az intenzív rögtörésről és a jó visszatömörítésről. Az utánfutó futómű teljes körű rugalmasságot tesz lehetővé. A hidraulikus mélységállítás, az első tapogatókerekek és az utánfutó pálcás borona fontos opciók, amelyek lehetővé teszik a nagyon jó művelési kép elérését. Az opcionálisan a vonórúdra felszerelt 500 l tartálytérfogatú GreenDrill elegendő vetőmagmennyiséget tud szállítani a modern mezőgazdaságban fontos köztes termények vetéséhez. Különböző kapakivitelek a Cenius 02-höz Tarlóhántó kapa, 170 mm Átfordítható kapa, 75 mm Keskeny kapa, 55 mm VarioClip gyorscserélő-rendszer a Cenius 02-höz nincs szükség szerszámra és zseniálisan egyszerű Ha a termőföldeken a körülmények változatosak, és így gyakran van szükség a kapák cseréjére, ajánlott a VarioClip gyorscserélő-rendszer használata. A kapatartó a fogra van rögzítve, maga a kapatest szerszám nélkül és gyorsan cserélhető. Opcionális VarioClip gyorscserélő-rendszer a Cenius 02-höz Kapatartó Keskeny kapa, 50 mm Univerzális kapa, 110 mm Tarlóhántó kapa, 170 mm Tarlóhántó kapa, 220 mm

28 Cenius XTender hátsó tartály Nagy térfogat a talajműveléssel együtt végzett műtrágyázáshoz és köztes termények vetéséhez ISOBUS képes XTender 4200 görgős leállítóegységgel 9 1 LED-világítás 2 Kamerarendszer 3 TwinTerminal Szervizláda 5 Összecsukható rakodórámpa 6 Adagolóegység 7 A tápvezetékek csatlakozói 8 A ráépített gép csatlakozási pontja 9 Leállítógörgők Szintén opcionálisan szállíthatóak és véleményünk szerint javasoltak a tartály hátsó felső részén lévő kiegészítő LED-es fényszórók és a középen elhelyezkedő tolatókamera. (profi AMAZONE XTender 4200 menetpróba 11/2015)

29 XTender hátsó tartály Az XTender 4200 Cenius TX-szel és egy kihordóegységgel műtrágya kihordásához Nagyfokú rugalmasság Az XTender egy olyan tartályrendszer, amely nagyon rugalmasan alkalmazható a passzív talajművelésben. Az XTender hátsó tartály lehetőséget kínál a műtrágya és / vagy vetőmag kijuttatására a talajműveléssel egyidejűleg. Olyan időkben, amikor a műtrágyák ára folyamatosan emelkedik, a hatékony alapműtrágyázás kiemelkedően fontos. A talajműveléssel egybekötött lokális műtrágyázás egy olyan megoldás, amely a lehető legjobban biztosítja a növényeknek a számukra fontos tápanyagokat. A talajműveléssel egybekötött műtrágyázás mellett logisztikai érvek is szólnak a vetés közbeni műtrágyázással szemben, különösen, ha nagyobb mennyiségeket kell kihordani. A vetéstechnikai eszközök állásidői így elkerülhetők, és hatékonyabban használható ki a vetésre rendelkezésre álló időablak. Nem utolsósorban, politikai okokból a köztes termények termesztésének jelentősége folyamatosan nő. A vetéshez elsősorban az olyan megoldások keresettek, amelyek kombinálhatóak a már meglévő műszaki eszközökkel. Nagy hatékonyság Az XTender l térfogatú, 50/50 arányban osztható nyomásos tartállyal van felszerelve. Attól függően, hogy műtrágyát vagy vetőmagot és műtrágyát kell kihordani, az XTender választhatóan egy, vagy két kihordóegységgel szerelhető fel. 2 és 400 kg/ha kihordási mennyiségek valósíthatók meg. Tartályként az AMAZONE egy mélyhúzott alaptartályt használ. A mélyhúzó eljárással előállított tartály előnye, hogy nincsenek sarkai, élei és nincsenek rajta hegesztési varratok sem. Ez biztosítja a műtrágya és a vetőmag folyamatos és egyenletes csúszását. Az üresjelzés-érzékelők a tartály bal és jobb oldali csúcsában ellenőrzik a töltöttségi szintet. A rendszer figyelmeztető jelzést ad a terminálon, amikor a műtrágya szintje eléri a minimális töltöttségi szintet. A tartályhoz a szériafelszereltséghez tartozó létra és a megfelelő rakodórámpa segítségével nagyon jól hozzá lehet férni. A tartály nagy nyílásának köszönhetően a feltöltést is nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet végezni. Az XTender hátsó tartályrendszerrel az AMAZONE egy ütőképes megoldást kínál, amellyel mind a köztes termények vetése, mind a köztes termények indító műtrágyázása, ill. a szalmahulladék kiegyenlítő műtrágyázása egy munkamenetbe foglalható össze. Mivel a tartály munka közben nyomás alatt van, a tartályfedél jól hozzáférhető tömítésekkel és zárakkal rendelkezik. (profi AMAZONE XTender 4200 menetpróba 11/2015) Az XTender 4200 Cenius TX-szel és két kihordóegységgel műtrágya és vetőmag kihordásához

30 Cenius A tápvezetékek csatlakozói Alsó függesztőkar-felfüggesztés a vontatott Cenius TX-hez Univerzálisan kombinálható Az XTender alapvázát teljesen újratervezték. Ez 600 lóerős traktorteljesítményig rendelkezik jóváhagyással, és a traktoron súlypont szempontjából kedvező rögzítést tesz lehetővé. A tartályt a traktorra 3/4N kategóriájú hárompont-felfüggesz téssel lehet felkapcsolni. Az alsó függesztőkarcsapok egyszerű áthelyezésével lehet a kategóriák között váltani. A vontatott gépet szintén egy szabványos alsó függesztőkarfelfüggesztéssel lehet az XTenderhez kapcsolni. Válaszhatók a 3 vagy 4N kategóriák. Komfortos kezelés Az elektromos hajtású adagoló a Cirrus sorozatból ismert. Ez lehetővé teszi a vetési mennyiség egyszerű módosítását a vezetőfülkéből, az előadagolást a tábla sarkaiban, és gombnyomásra kalibrálható. Az adagoló jól hozzáférhető helyen van elhelyezve úgy, hogy a kalibrálás és a maradék vetőmag kiürítése nagyon könynyen elvégezhető. Különböző, a vetőmag vagy a műtrágya tulajdonságainak megfelelő adagolóhengerek kaphatók. A hidraulikus hajtású ventilátor különösen csendes, és csak 28 l a percenkénti olajigénye, azaz különösen jó a hatásfoka. Az XTenderhez opcióként rendelhető a vetéstechnikából jól ismert TwinTerminal 3.0. Ez a TwinTerminal, amely közvetlenül a hátsó tartályon van elhelyezve, kalibráláskor és a maradék vetőmag kiürítésekor megtakarítja a gépkezelőnek a felesleges utakat a hátsó tartály és a vezetőfülke között. További felszereltségi opciók a kamerarendszer, valamint a LED-munkavilágítás és a tartály belső világítása. Ezek jó kivilágítást biztosítanak sötétben, és a kamera lehetővé teszi, hogy a gépkezelő jól rálásson a traktorhoz kapcsolt gépre. A gép ISOBUS-alapú kezelése vagy az AMAZONE ISOBUS-terminálon, vagy a traktor ISOBUS-terminálján történik. A fellépőt és a dobogót az AMAZONE praktikusan és biztonságosan alakította ki. A tartályfedél Big-Bag zsákokkal való feltöltéshez is kellően nagy és stabil. TwinTerminal 3.0 Erről a dobogóról mindkét nyílás nagyon jól és biztonságosan feltölthető. (profi AMAZONE XTender 4200 menetpróba 11/2015)

31 XTender hátsó tartály Műtrágyalerakó fogak C-Mix 40 kapával Műtrágyalerakó fogak Cenius TX-hez Az XTender pl. a Cenius TX kultivátorral együtt használható. Ilyenkor a Cenius TX-et speciális műtrágyalerakó fogakkal kell felszerelni. A műtrágya lerakása a kapa mögött történik. A műtrágyalerakó fogon egy csappantyúval állítható be a műtrágya lerakási mélysége. A következő 3 kihordási lehetőség áll rendelkezésre: 100% gyökér, 50% gyökér / 50% felszínközeli, 100% felszínközeli. A műtrágyalerakó fogakat a C-Mix 80, vagy az új C-Mix 40 kapákkal lehet használni A műtrágyalerakás beállítási lehetőségei 1) 100 % felszínközeli 2) 50 % felszínközeli / 50 % gyökér 3) 100 % gyökér [A gép] azonban azokban az üzemekben is örömet okozhat, amelyek az alapműtrágyázást ásványi trágyával végzik és ezzel a felszereléssel egy műveletet megspórolhatnak. (profi AMAZONE XTender 4200 menetpróba 11/2015)

32 Cenius A tartály kialakításának előnyei A literes tartály az alaptartályból és a ZA-TS, ill. ZA-V műtrágyaszóró felső részéből áll. A tartály alsó része mélyhúzott, nincsenek rajta sarkok, élek és hegesztési varratok. Ez biztosítja a műtrágya és a vetőmag folyamatos és egyenletes csúszását. A tartály tisztítását is megkönnyíti ez a kialakítás. Két különböző komponens elkülönített szállításához a tartály opcionálisan osztott is lehet (50/50). Így számos különböző kombináció lehetséges. Mind műtrágya és vetőmag, mind két különböző műtrágyafajta, vagy két különböző vetőmagfajta problémamentesen kihordható. Üresjelzés-érzékelő A töltöttségi szint ellenőrzéséhez a tartály a bal és a jobb oldalában is fel van szerelve üresjelzés-érzékelőkkel. A gépkezelő így idejében kap figyelmeztető jelzést a terminálon, hogy az egyik garatcsúcs csaknem üres. Tetszés szerint felszerelhető szervizláda A nagyméretű szervizláda kiválóan alkalmas a tartozékok, mint a leforgatózsák, mérleg stb. tiszta és biztonságos szállítására. Saját szerszámok is problémamentesen elhelyezhetőek benne.

33 XTender hátsó tartály Adagolás Szállítóventilátor A szériafelszereltségben elektromos adagolóhajtás már sokszor bizonyított a vetéstechnikában. Az adagolóhenger cseréjét egy elzáró tolattyú segíti, valamint az is, hogy az adagolóhenger nagyon jól hozzáférhető. A komfortot tovább növeli az egyszerű kalibrálás és az elektronikus vetésimenynyiség-távbeállítás. A nagyon jó hatásfokú és különösen csendes ventilátornak szériafelszereltségben hidraulikus hajtása van, fokozatmentes fordulatszám-állítással. A biztonságos vetőmagés műtrágya-kihordáshoz szükséges térfogatáram még két kihordóegységnél is biztosított. Ehhez a légáram elosztása beállítható. Vetőmag-ütközőtányér a henger előtt XTender 4200 műszaki adatok Az optimális kelési feltételeket a vetőmag-ütközőtányérok segítségével lehet biztosítani. A vetőmagot egyenletesen, és célzottan a henger elé hordja ki a gép. A vetőmag így belenyomódik a talajba, de a gép nem munkálja be túl mélyen. Cenius TX Teljes szélesség (m) 2,90 Betöltési magasság (m) 2,12 Teljes hossz (m) 1,98 Tartálytérfogat (l) Traktor alsó függesztőkar-felfüggesztés 3/4N kategória Gép alsó függesztőkar-felfüggesztés 3/4N kategória Saját tömeg üresen (kg) Megengedett össztömeg (kg) Megengedett támasztó terhelés, felfüggesztés (kg) egyszeres működésű Szükséges vezérlőkészülékek nyomásmentes visszafolyással Maximális vontatási teljesítmény (Le) 600 A tartály feloszthatósága 50/50 Egy tartály kombinálása a talajműveléssel tehát okos dolog. (profi AMAZONE XTender 4200 menetpróba 11/2015)

34 Cenius AMAZONE szerviz Mindig az Ön közelében Az Ön elégedettsége a mi ösztönzőnk Original az 2. Auflage / 2 nd edition 2e édition / Verschleißteil katalog für Landtechnik und Kommunaltechnik Catalogue pièces d usure pour machines agricoles et gamme espaces verts Wearing parts catalogue for agricultural machinery and groundcare products VDMA-kampány: Pro-Original

35 AMAZONE szerviz Legfontosabb cél a vevőink elégedettsége Ezért megbízunk kompetens értékesítő partnereinkben. Ők szervizzel kapcsolatos kérdésekben is megbízható kapcsolattartók a mezőgazdák és bérvállalkozók számára. A folyamatos oktatások eredményeként értékesítő partnereink és a szerviztechnikusok mindig tisztában vannak a technika legújabb állásával. Első osztályú pótalkatrész-szolgáltatást kínálunk Önnek Az egész világra kiterjedő pótalkatrész-logisztikánk alapját a központi pótalkatrészraktár képezi Hasbergen-Gaste-i anyaüzemünkben. Ez gondoskodik a pótalkatrészek optimális rendelkezésre állásáról, régebbi gépekhez is. A Hasbergen-Gaste-i központi pótalkatrészraktárban tárolt alkatrészek, amennyiben a megrendelés 17 óráig beérkezik, még ugyanazon napon útnak indulnak különböző pót- és gyorsan kopó alkatrészt készletez és állít össze kiszállításra a legmodernebb raktárrendszerünk. Naponta akár 800 megrendelést küldünk szét vevőinknek. Válassza inkább rögtön az eredetit Gépei extrém igénybevételnek vannak kitéve! Az AMAZONE pót- és gyorsan kopó alkatrészeinek minősége olyan megbízhatóságot és biztonságot nyújt Önnek, amelyre az eredményes talajművelés, a pontos vetés, a professzionális műtrágyázás és a sikeres növényvédelem érdekében szüksége van. Döntsön ezért az eredeti mellett! Az eredeti pót- és gyorsan kopó alkatrészek előnyei minőség és megbízhatóság Innováció és teljesítőképesség azonnali rendelkezésre állás használt gép magas viszonteladási értéke Csak az eredeti pót- és gyorsan kopó alkatrészek vannak funkció és tartósság tekintetében tökéletes összhangban az AMAZONE gépekkel. Ez garantálja a munka optimális eredményét. Az eredeti alkatrészek korrekt árai végül is kifizetődnek.

36 Műszaki adatok Cenius 3003 Special Cenius 3503 Special Cenius 4003 Special Cenius Special Cenius T Special Cenius 3003 Super Cenius 3503 Super Cenius 4003 Super Cenius Super * Cenius T Super * Munkaszélesség (m) 3,00 3,50 4,00 4,00 4,00 Kivitel merev merev merev összecsukható összecsukható Szállítási szélesség (m) 3,00 3,50 4,00 3,00 3,00 Szállítási hossz világítással együtt (m) 3,80 3,80 3,80 3,80 7,70 Szállítási magasság (m) 3,25 Az alapgép tömege (kg) Special henger nélkül Super Alsó függesztőkarfelfüggesztés, Eszközök felkapcsolása 3 pont felfüggesztés (kat.: III) kat.: III A kapák száma Special C-Mix-Special kapák nyírócsavaros túlterhelés elleni biztosítással A kapák kivitele C-Mix-Super kapák nyomórugós túlterhelés elleni biztosítással Super * 3D-kapák rugós túlterhelés elleni biztosítással A kapasorok száma 3 Kapák távolsága a sorokban (mm) Osztástávolság (mm) Vázmagasság (mm) 800 Munkamélység (cm) 5 28 Maximális munkasebesség (km/h) 8 15 Min. teljesítményigény (kw/le) 90/ / / / /160 Kettős működésű vezérlőkészülékek száma 0, 1¹, 2² 0, 1¹, 2² 0, 1¹, 2² 1, 2¹, 3² 2, 3¹, 4² Cenius TX Cenius TX Cenius TX Cenius TX Munkaszélesség (m) 4,00 5,00 6,00 7,00 Munkasebesség (km/h) 8 15 Munkamélység (cm) 5 30 A kapák száma A kapák kivitele C-Mix-Super C-Mix-Special vagy C-Mix-Super Osztástávolság (mm) Teljesítményigény ettől/eddig (LE/m) Szállítási hosszúság (m) 9,30 10,10 Szállítási szélesség (m) 3,00 Szállítási magasság (m) 2,80 3,10 3,70 4,00 Tömeg (kg) Megengedett támasztó terhelés (kg) Boronasorok száma 4 Vázmagasság (mm) 800 Kettős működésű vezérlőkészülékek száma 2, 3¹, 4² ¹hidraulikus mélységállítással ² hidraulikus tárcsasor-állítással Az ábrák, a tartalom és a műszaki adatok megadása kötelezettség nélküli! A felszereltségtől függően egyes műszaki adatok eltérhetnek az itt közöltektől. A gépekről készült ábrák eltérhetnek az egyes országok közlekedésrendészeti előírásaitól. AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH & Co. KG Postfach Hasbergen-Gaste Tel: +49 (0) Fax: +49 (0) AMAZONEN-WERKE KFT Debrecen Balmazújvárosi út 14. Tel: 52/ Fax: 52/ MI5780 (hu_hu) Printed in Germany amazone@amazone.de

Minden felhasználási területre: tarlóhántáshoz, talajműveléshez, a termőréteg mélységében való lazításhoz és magágykészítéshez

Minden felhasználási területre: tarlóhántáshoz, talajműveléshez, a termőréteg mélységében való lazításhoz és magágykészítéshez Centaur Minden felhasználási területre: tarlóhántáshoz, talajműveléshez, a termőréteg mélységében való lazításhoz és magágykészítéshez Ön egy multifunkcionális talajművelő gépet keres? Egy gépet a sekély

Részletesebben

Tiger - Master - Master Pro - Maxer. Vontatott magágykészítő kombinátorok

Tiger - Master - Master Pro - Maxer. Vontatott magágykészítő kombinátorok Tiger - Master - Master Pro - Maxer Vontatott magágykészítő kombinátorok Kverneland Tiger - az univerzális magágykészítő TIGER magágykészítő kombinátor A Tiger magágykészítő kiváló választás azoknak a

Részletesebben

Az új Cayena száraz és rögös talajviszonyokra

Az új Cayena száraz és rögös talajviszonyokra Cayena Cayena Az új Cayena száraz és rögös talajviszonyokra Az új, modern Cayena késes csoroszlyás vetőgépet szántás nélküli vagy szántás után elmunkált talajokon a vetés gyors elvégzése érdekében fejlesztettük

Részletesebben

Dupla szív alakú kapás grubber 4 késsoros. Alkalmazkodás a legmagasabb szintű igényekhez.

Dupla szív alakú kapás grubber 4 késsoros. Alkalmazkodás a legmagasabb szintű igényekhez. Szárnyas késes grubber Dupla szív alakú kapás grubber 2 késsoros 3 késsoros 4 késsoros Alkalmazkodás a legmagasabb szintű igényekhez. Rendkívüli technika a legmagasabb szintű igények kielégítésére. A Tukan

Részletesebben

Allrounder 600 / 750 - profiline -

Allrounder 600 / 750 - profiline - Allrounder 600 / 750 - profiline - Allrounder 600 / 750 - profiline - Az ALLROUNDER -profiline- a magas és tágas vázszerkezete miatt (vázmagasság 60 cm) nem egy klasszikus magágykészítő, hanem inkább egy

Részletesebben

Triathlon - Ütőképes vetőgép

Triathlon - Ütőképes vetőgép Triathlon Triathlon - Ütőképes vetőgép kis vonóerő igénnyel a modern szántóföldi műveléshez Sok modern univerzális vetőgép nagy önsúlyuk miatt nagy vonóerőt igényelnek, magas az üzemanyagfelhasználásuk,

Részletesebben

Élvezetes teljesítmény!

Élvezetes teljesítmény! Jobb, gyorsabb, hatékonyabb... Kompakt tárcsás borona Élvezetes teljesítmény! Nagyszerű manőverező képesség, kompakt és értéket ad a pénzért. Meggyőző technológia... ezeket a kritériumokat tartottuk szem

Részletesebben

Az új, nagyteljesítményű technológia 3-9 méteres munkaszélességben. Cirrus nagyteljesítményű mulchvetőgép

Az új, nagyteljesítményű technológia 3-9 méteres munkaszélességben. Cirrus nagyteljesítményű mulchvetőgép Cirrus Cirrus nagyteljesítményű mulchvetőgép Az új, nagyteljesítményű technológia 3-9 méteres munkaszélességben A Cirrus nagyteljesítményű mulchvetőgép 3-9 m munkaszélességgel rendelhető. A vetőgép nagy

Részletesebben

RÖVIDTÁRCSA RUBIN 12

RÖVIDTÁRCSA RUBIN 12 RÖVIDTÁRCSA RUBIN 12 Mélyebb, gyorsabb és intenzívebb munka: Rubin 12 2 A rövidtárcsák korábban intenzíven és homogén módon keverték be a talajt és a szerves anyagokat körülbelül 12 cm munkamélységig.

Részletesebben

Allrounder 900 / profiline-

Allrounder 900 / profiline- Allrounder 900 / 1200 -profiline- Allrounder 900 / 1200 - profiline - Az ALLROUNDER -profiline- a magas és tágas vázszerkezete miatt (vázmagasság 60 cm) nem egy klasszikus magágykészítő, hanem inkább egy

Részletesebben

PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas

PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas TITAN PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas A Tume Titan kitűnő vetést biztosít, direkt vetéshez

Részletesebben

CULTIRAPID R-LINE MAGÁGYELŐKÉSZÍTÉSHEZ

CULTIRAPID R-LINE MAGÁGYELŐKÉSZÍTÉSHEZ CULTIRAPID R-LINE MAGÁGYELŐKÉSZÍTÉSHEZ A kombinált CULTIRAPID R-line rendkívül innovatív munkagép talajműveléshez és magágy előkészítéshez. Nagyon sokoldalú a szántóföldi munkában, moduláris rendszerű,

Részletesebben

Intelligens Növénytermesztés. Takarékos gazdálkodás

Intelligens Növénytermesztés. Takarékos gazdálkodás Intelligens Növénytermesztés Takarékos gazdálkodás 3 C Cost Cutting Concept (költség csökkentő koncepció) 110 55 Időszükséglet min/ha 100 90 80 70 60 50 40 Hozam 100 Hozam 105 kb. 46 min/ha kb. 15 l/ha

Részletesebben

Pöttinger SYNKRO. Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0110

Pöttinger SYNKRO. Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0110 Pöttinger SYNKRO Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0110 SYNKRO A föld az élet... A talajmegmunkálás klasszikus eszköze a talajlazító. A visszamaradt növényi részek felszíni bekeverése növeli

Részletesebben

LEMKEN Heliodor rövidtárcsák

LEMKEN Heliodor rövidtárcsák Rövidtárcsa Heliodor LEMKEN Heliodor rövidtárcsák A koncepció A Heliodor rövidtárcsa főként a repce gabonafélék betakarítása után a sekély tarlómegmunkálásra és a mulcsba vetés alkalmazásakor a magágy

Részletesebben

Kverneland vontatott hengerek. Actiroll és Actiroll HD hengerek

Kverneland vontatott hengerek. Actiroll és Actiroll HD hengerek Kverneland vontatott hengerek Actiroll és Actiroll HD hengerek Actiroll és Actiroll HD hengerek A vontatott Kverneland Actiroll és Actiroll HD hengerek kialakításukkal biztosítják a hatékony talajtömörítést

Részletesebben

Szántóföldi kultivátorok

Szántóföldi kultivátorok Szántóföldi kultivátorok - Magágykészítő vagy könnyű kultivátorok Feladatuk: Szántáselmunkálás, magágykészítés. Művelési mélység: 5-15 cm Művelő szerszám: rugós száron: kétoldalt ívelt művelőszerszám.

Részletesebben

A visszatömörítés csíkokban történik a haladási irányra átlósan. A kis átmérőjű hengerek esetén a kiváló munka alacsony tömeggel párosul.

A visszatömörítés csíkokban történik a haladási irányra átlósan. A kis átmérőjű hengerek esetén a kiváló munka alacsony tömeggel párosul. HENGEREK Egyszerű és olcsó A pálcás ek 400 mm, 540 mm és 600 mm átmérővel kaphatóak. Egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a munkagépek mélységtartására, és a talaj visszatömörítésére. A visszatömörítés

Részletesebben

A bajnokcsapat. www.amazone.hu

A bajnokcsapat. www.amazone.hu A bajnokcsapat www.amazone.hu A Cirrus-koncepció Fedélzeti számítógép Tartálypozíció Adagolás Magágykészítés Visszatömörítés Vetés Magtakarás 2 3 4 5 A bajnokcsapat További információ: Kovács Tamás központi

Részletesebben

*Hengerek nélkül is lehet dolgozni. Corona hibrid kultivátor

*Hengerek nélkül is lehet dolgozni. Corona hibrid kultivátor Corona hibrid kultivátor* *Hengerek nélkül is lehet dolgozni * Corona hibrid kultivátor CORONA HIBRID KULTIVÁTOR A Corona hibridkultivátor két technológiát egyesít egy gépben. A rendkívül sekély és teljes

Részletesebben

RÖVIDTÁRCSA RUBIN 12

RÖVIDTÁRCSA RUBIN 12 RÖVIDTÁRCSA RUBIN 12 Mélyebb, gyorsabb és intenzívebb munka: Rubin 12 2 A rövidtárcsák korábban intenzíven és homogén módon keverték be a talajt és a szerves anyagokat körülbelül 14 cm munkamélységig.

Részletesebben

Rövidtárcsák Heliodor

Rövidtárcsák Heliodor Rövidtárcsák Heliodor A sokoldalúság az ütőkártya A rövidtárcsák forradalmasították a modern mezőgazdaságot immár több mint tíz évvel ezelőtt. Nincs más olyan talajművelő gép, amely hasonló keverési munkát

Részletesebben

Tiger. Tiger AS ROBOSZTUS KULTIVÁTOROK AZ INTENZÍV TALAJMŰVELÉSHEZ

Tiger. Tiger AS ROBOSZTUS KULTIVÁTOROK AZ INTENZÍV TALAJMŰVELÉSHEZ Tiger Tiger AS Tiger LT Tiger MT ROBOSZTUS KULTIVÁTOROK AZ INTENZÍV TALAJMŰVELÉSHEZ Tiger AS Az eke leleményes kiváltása Tiger LT Kompakt, csekély vonóerő igénnyel Tiger MT A legjobb munkaminőség a kukoricatarlón

Részletesebben

Citan Citan Citan 1 KBM00423-AMAZONE_Citan_MI2155_H_01_2009.indd :20:12 Uhr

Citan Citan Citan 1 KBM00423-AMAZONE_Citan_MI2155_H_01_2009.indd :20:12 Uhr 1 Bevezetés, adagolás A nagy területteljesítményı vetœgép, nagy vetési teljesítmény mellett isoptimális vetœmagelhelyezést biztosít Vetés külön menetben, maximális teljesítmény akár 125 ha vetés naponta!

Részletesebben

Tiger. Robosztus kultivátorok az intenzív talajműveléshez

Tiger. Robosztus kultivátorok az intenzív talajműveléshez Tiger Robosztus kultivátorok az intenzív talajműveléshez Tiger AS Az eke leleményes kiváltása Tiger LT Kompakt, csekély vonóerő igénnyel Tiger MT A legjobb munkaminőség a kukoricatarlón Tiger Egyedülállóan

Részletesebben

A visszatömörítés csíkokban történik a haladási irányra átlósan. A kis átmérőjű hengerek esetén a kiváló munka alacsony tömeggel párosul.

A visszatömörítés csíkokban történik a haladási irányra átlósan. A kis átmérőjű hengerek esetén a kiváló munka alacsony tömeggel párosul. HENGEREK Egyszerű és olcsó A pálcás ek 400 mm, 540 mm és 600 mm átmérővel kaphatóak. Egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a munkagépek mélységtartására, és a talaj visszatömörítésére. A visszatömörítés

Részletesebben

Takarékos gazdálkodás

Takarékos gazdálkodás Intelligens Növénytermesztés Takarékos gazdálkodás www.amazone.hu Az AMAZONEN-WERKE KFT. által forgalmazott minőségi talajművelő- és vetőgépeivel mindig a megfelelő időben, gyorsan és kiváló minőségben

Részletesebben

Szántóföldi kultivátor (talajlazító) Pöttinger SYNKRO 97+220.10.0306

Szántóföldi kultivátor (talajlazító) Pöttinger SYNKRO 97+220.10.0306 Szántóföldi kultivátor (talajlazító) Pöttinger SYNKRO 97+220.10.0306 A föld az élet... A talajmegmunkálás klasszikus eszköze a talajlazító. A visszamaradt növényi részek felszíni bekeverése növeli a talaj

Részletesebben

Magágykészítő kombinátor Korund 8

Magágykészítő kombinátor Korund 8 Magágykészítő kombinátor Korund 8 2 A növények optimális fejlődésének alapja A ráfordítások csökkentésére és az agronómiai időszakok optimális időzítésére irányuló állandó törekvés olyan munkagépeket kíván,

Részletesebben

Intenzív grubber Karat

Intenzív grubber Karat Intenzív grubber Karat Tarlómegmunkálás napjainkban A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sok helyen megváltozott. Korábban főként a gyomnövények elleni védekezésül és talajlazításként szolgált. Napjainkban

Részletesebben

Tarlómegmunkálás napjainkban

Tarlómegmunkálás napjainkban Grubber Karat Kiemelkedő grubber technológia Tarlómegmunkálás napjainkban A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sok helyen megváltozott. A tarlómegmunkálás korában elsősorban a gyomnövények elleni

Részletesebben

MaxiRoll 2008 a sokoldalú henger

MaxiRoll 2008 a sokoldalú henger MaxiRoll 2008 a sokoldalú henger A Maxiroll 2008 a DAL-BO hengerek új generációja. A Maxiroll 2008 egy különösen erős építésű henger, amely a sok kiegészítőnek köszönhetően számos munka elvégzésére alkalmas.

Részletesebben

5[fS` Az év gépe 8aUge $"#% 5[fS`

5[fS` Az év gépe 8aUge $#% 5[fS` Az év gépe Citan Citan, a nagy területteljesítményű gabonavetőgép Gyors és olcsó vetés az optimális időpontban, 6 és 15 m közötti munkaszélességgel SPEED sowing 2 3 Citan a 2013-as év AMAZONE gépe Meggyőző

Részletesebben

MUNKAGÉP AJÁNLAT. 2010 tavasz

MUNKAGÉP AJÁNLAT. 2010 tavasz MUNKAGÉP AJÁNLAT 2010 tavasz VibroCult magágykészítő kombinátor - könnyű, de szívós kivitelű munkagép A VN VibroCult kombinátor a legújabb tagja a VOGEL-NOOT munkagép palettának. A könnyű kivitelű eszköz

Részletesebben

QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA

QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT MEGBÍZHATÓ A QUASAR kukorica adapter sorozat a precíz mérnöki munka és hosszú évek fejlesztésének eredménye. Az adapter problémamentes

Részletesebben

C M Y K strana 1. extra STEEL line EURÓPAI UNIÓ EURÓPAI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ALAP BERUHÁZÁS A JÖVŐBE

C M Y K strana 1. extra STEEL line EURÓPAI UNIÓ EURÓPAI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ALAP BERUHÁZÁS A JÖVŐBE C M Y K strana 1 MAGÁGYKÉSZÍTÉS KOMPAKTOR LK KOMPAKTOR CAMBRIDGE HENGER DV HENGER extra STEEL line EURÓPAI UNIÓ EURÓPAI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ALAP BERUHÁZÁS A JÖVŐBE C M Y K strana 2 KOMPAKTOROK extra

Részletesebben

Kverneland 150 B/S Variomat függesztett váltvaforgató eke 3-5 fejes kivitelben. Könnyü Robosztus Könnyen kezelhetö

Kverneland 150 B/S Variomat függesztett váltvaforgató eke 3-5 fejes kivitelben. Könnyü Robosztus Könnyen kezelhetö függesztett váltvaforgató eke 3-5 fejes kivitelben Könnyü Robosztus Könnyen kezelhetö Könnyű, Robosztus, Egyszerűen kezelhető Kverneland 150 B/S Variomat Könnyű és robosztus függesztett váltva forgató

Részletesebben

PÖTTINGER SYNKRO. Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0412

PÖTTINGER SYNKRO. Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0412 PÖTTINGER SYNKRO Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0412 1 SYNKRO A föld az élet. Az idő és a költségek megtakarítása a talajmegmunkálás két legfontosabb kívánalma közé tartozik. A két- vagy

Részletesebben

TerraDisc pro THINK AHEAD. Rövidtárcsák. www.vogel-noot.info

TerraDisc pro THINK AHEAD. Rövidtárcsák. www.vogel-noot.info HU THINK AHEAD TerraDisc pro Rövidtárcsák A céltudatos gazdák értékelik... n kitűnő talajbahúzást még kötött talajokon is n a területteljesítménnyel elérhető megtakarításokat n egyszerű kezelést és hosszú

Részletesebben

Allrounder - classic -

Allrounder - classic - Allrounder - classic - a sokoldalú tehetség számos alkalmazáshoz Az ALLROUNDER -classic- a magas és tágas vázszerkezete miatt (vázmagasság 55/60 cm) nem egy klasszikus magágykészítő, hanem inkább egy univerzális

Részletesebben

MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁTOR KORUND 8

MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁTOR KORUND 8 MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁTOR KORUND 8 2 A növények optimális fejlődésének alapja A ráfordítások csökkentésére és az agronómiai időszakok optimális időzítésére irányuló állandó törekvés olyan munkagépeket kíván,

Részletesebben

Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók -

Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók - Gigant eszközhordozó Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók - Eszközhordozó minden művelőeszközhöz A két eszközhordozó, a Gigant 10 és Gigant 12 egyedülálló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a különböző

Részletesebben

SEA NG IDR ALTALAJLAZÍTÓ MÉLYSÉGI ÉS FELÜLETI MEGMUNKÁLÁS AZ OPTIMÁLIS TERMÉNYÉRT

SEA NG IDR ALTALAJLAZÍTÓ MÉLYSÉGI ÉS FELÜLETI MEGMUNKÁLÁS AZ OPTIMÁLIS TERMÉNYÉRT ALTALAJLAZÍTÓ SEA NG IDR MÉLYSÉGI ÉS FELÜLETI MEGMUNKÁLÁS AZ OPTIMÁLIS TERMÉNYÉRT Mélységi megmunkálás és talajelőkészítés, amit a hidraulikus késtartók és rögzúzó ujjas hengerek végeznek. Felületi nagyolás,

Részletesebben

INTENZÍV GRUBBER KARAT

INTENZÍV GRUBBER KARAT INTENZÍV GRUBBER KARAT 2 Tarlómegmunkálás napjainkban A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sok helyen megváltozott. Korábban főként a gyomnövények elleni védekezésül és talajlazításként szolgált.

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804,

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804, METAL-FACH bálázók Z562 A Z562 bálázógép gyártásánál a Metal-Fach elsőként az országban alkalmazott olyan innovatív gyártási módszert, ahol a megbízhatóságot és a magas fokú préselést (szorítást) a teljesen

Részletesebben

METAL-FACH bálacsomagolók

METAL-FACH bálacsomagolók Z552 - helyben csomagoláshoz MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ METAL-FACH bálacsomagolók A Z552 bálacsomagoló helyben történő csomagolásra alkalmas. A traktorhoz hárompont felfüggesztéssel

Részletesebben

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620 Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

AMAZONE ED. szemenkénti vetőgép

AMAZONE ED. szemenkénti vetőgép ED 02 RP-ED 01 AMAZONE ED szemenkénti vetőgép AMAZONE szemenkénti vetőgép Egy család, mely magasabbra helyezi a mércét Az AMAZONE szemenkénti vetőgépek sokoldalúan felhasználhatók. Megbízhatóságuk, nagy

Részletesebben

Maestro. Szemenkénti vetéstechnika jövője

Maestro. Szemenkénti vetéstechnika jövője Maestro Szemenkénti vetéstechnika jövője PHILIPP HORSCH: A Maestro vetőgépbe és az egyedülálló szemenkénti adagoló rendszerébe kemény, több évi fejlesztő munka rejlik. A több ezer fejlesztő órának a saját

Részletesebben

MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁTOR KORUND 8

MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁTOR KORUND 8 MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁTOR KORUND 8 2 A növények optimális fejlődésének alapja A ráfordítások csökkentésére és az agronómiai időszakok optimális időzítésére irányuló állandó törekvés olyan munkagépeket kíván,

Részletesebben

Kompakt grubber Kristall

Kompakt grubber Kristall Kompakt grubber Kristall Tarlómegmunkálás napjainkban A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sokhelyütt megváltozott. Korábban elsősorban gyomirtásra és talajlazításra szolgált. Manapság a legtöbb

Részletesebben

PÖTTINGER TERRADISC. Rövidtárcsa 97+237.10.0113

PÖTTINGER TERRADISC. Rövidtárcsa 97+237.10.0113 PÖTTINGER TERRADISC Rövidtárcsa 97+237.10.0113 1 TERRADISC 3001 / 3501 / 4001 / 5 A talajmegmunkálás mindenese Rövidtárcsa 3,0 6,0 méteres munkaszélességgel A termény betakarítás után szármaradványokat

Részletesebben

A máért és a holnapért. Hagyomány Megbízthatóság Minõség STAR. Rotoros rendsodrók

A máért és a holnapért. Hagyomány Megbízthatóság Minõség STAR. Rotoros rendsodrók A máért és a holnapért. Hagyomány Megbízthatóság Minõség Rotoros rendsodrók Kiváló alkotóelemek, gyakorlati innováció és különösen robusztus építési elgondolás. A rotoros rendrakókat magas minõségû munka

Részletesebben

KOMPAKT GRUBBER KRISTALL

KOMPAKT GRUBBER KRISTALL KOMPAKT GRUBBER KRISTALL Tarlómegmunkálás napjainkban A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sokhelyütt megváltozott. Korábban elsősorban gyomirtásra és talajlazításra szolgált. Manapság a legtöbb

Részletesebben

Kezelési utasítás. Special Super Special

Kezelési utasítás. Special Super Special Kezelési utasítás AMAZONE Mulcskultivátor Cenius Cenius 3002 Cenius 3502 Cenius 4002 Cenius 4002-2 Cenius 3002 Cenius 3502 Cenius 4002 Cenius 4002-2 Cenius 3003 Cenius 3503 Cenius 4003 Cenius 4003-2 Special

Részletesebben

GIGANT ESZKÖZHORDOZÓ

GIGANT ESZKÖZHORDOZÓ GIGANT ESZKÖZHORDOZÓ Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók 2 Eszközhordozó minden művelőeszközhöz A két eszközhordozó, a Gigant 10 és Gigant 12 egyedülálló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a különböző

Részletesebben

RÖVIDTÁRCSÁK HELIODOR 9

RÖVIDTÁRCSÁK HELIODOR 9 RÖVIDTÁRCSÁK HELIODOR 9 1 2 A sokoldalúság az ütőkártya A rövidtárcsák forradalmasították a modern mezőgazdaságot immár több mint tíz évvel ezelőtt. Nincs más olyan talajművelő gép, amely hasonló keverési

Részletesebben

Delta Flex és Vibro Flex 7400

Delta Flex és Vibro Flex 7400 Delta Flex és Vibro Flex 7400 Szántóföldi kultivátorok merev és rugós kapákkal Tarlóművelés Mit érünk el a helyes tarlóműveléssel? A szalma és a tarlómaradványok bekeverése Gyors lebomlás a talajjal kevert

Részletesebben

Kompakt tárcsás boronák

Kompakt tárcsás boronák Kompakt tárcsás boronák H Rövidtárcsa a legjobbaknak Agresszív szögállású és formájú tárcsalapok garantálják a jó talajbahúzást és a tökéletes keverést Pontosabb - gyorsabb - hatékonyabb A betakarítás

Részletesebben

Power für Profis! Teknős billentős pótkocsi. Az első. www.fliegl.com

Power für Profis! Teknős billentős pótkocsi. Az első. www.fliegl.com Power für Profis! Európa legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártója Az első Teknős billentős pótkocsi www.fliegl.com HU Agrartechnik Teknős billentős pótkocsi-a robosztus mindentudó a biztonságos szállításhoz

Részletesebben

KULTIVÁTOROK. Gyártó: Komáromi Béla. Mobil: / Web:

KULTIVÁTOROK. Gyártó: Komáromi Béla. Mobil: / Web: KULTIVÁTOROK Gyártó: Komáromi Béla Mobil: +36 20/9-360-125 E-mail: komaromigep@pr.hu Web: www.komaromigep.hu Telephely: H-2740 Abony, Vasút dűlő 13. BIG-VARIO ABK 006 típusú sorközművelő kultivátor Big-Bag

Részletesebben

SEA - SEA NG. Késes közép, és mélylazítók

SEA - SEA NG. Késes közép, és mélylazítók A talajművelési koncepciókban az ekét tartották a legjobb technikának sok éven át, mivel ez biztosítja a talaj legjobb termőképességét. Mára ez megdőlni látszik! A mezőgazdaságnak és ezzel együtt a mezőgazdasági

Részletesebben

Vibro Flex. Rugóskapás szántóföldi kultivátor

Vibro Flex. Rugóskapás szántóföldi kultivátor Vibro Flex Rugóskapás szántóföldi kultivátor A Kongskilde Vibro Flex 2000/4200/4300/4000 szántóföldi kultivátorok alkalmas eszközök mind a forgatás nélküli technológia alapművelésében, mind a hagyományos

Részletesebben

GIGANT ESZKÖZHORDOZÓ

GIGANT ESZKÖZHORDOZÓ GIGANT ESZKÖZHORDOZÓ Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozók 2 Eszközhordozó minden művelőeszközhöz A két eszközhordozó, a Gigant 10 és Gigant 12 egyedülálló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a különböző

Részletesebben

Fordulékonyabbak az új rakodók

Fordulékonyabbak az új rakodók A frontkaszákról szóló korábbi cikkünk itt érhető el. A CLAAS, a Liebherrel való együttműködés keretében további kerekes rakodó modelleket kínál az 5,6 és 9 tonnás kategóriában. A három új Torion Sinusban

Részletesebben

INTENZÍV GRUBBER KARAT 9 KARAT 12

INTENZÍV GRUBBER KARAT 9 KARAT 12 INTENZÍV GRUBBER KARAT 9 KARAT 12 2 A tarlómegmunkálás ma A tarlómegmunkálási munka célja az elmúlt években sok helyen megváltozott. Korábban a tarlómegmunkálás célja elsősorban a gyomirtás és a talajlazítás

Részletesebben

Kezelési utasítás AMAZONE. Mulcskultivátor. Super / Special Special. Cenius 4002-2T Cenius 4003-2T

Kezelési utasítás AMAZONE. Mulcskultivátor. Super / Special Special. Cenius 4002-2T Cenius 4003-2T Kezelési utasítás AMAZONE Mulcskultivátor Cenius 4002-2T Cenius 4003-2T Super / Special Special MG4721 BAG0100.5 11.15 Printed in Germany hu Az első üzembe helyezés előtt, kérjük, olvassa el és tartsa

Részletesebben

Pöttinger TERRADISC. Rövidtárcsa boronálógép 97+235.10.0310

Pöttinger TERRADISC. Rövidtárcsa boronálógép 97+235.10.0310 Pöttinger TERRADISC Rövidtárcsa boronálógép 97+235.10.0310 TERRADISC A talajba életet lehelni A művelés során szántóföldi korszerű az új talajmegmunkáló rendszerek erősítik a minimális talajmegmunkálás

Részletesebben

FENIX FO széria FO széria

FENIX FO széria FO széria FENIX FO széria FO széria FENIX + Alfa drill Sokoldalú segítőtárs a földeken Univerzális munkaeszköz - tarlóhántás, magágykészítés, nehézkultivátorozás Általános ismertető A GÉP FŐ ELŐNYEI Akár 35 cm mély

Részletesebben

Joker. Kompakt rövidtárcsa tarlóműveléshez és vetőágy készítéshez

Joker. Kompakt rövidtárcsa tarlóműveléshez és vetőágy készítéshez Joker Kompakt rövidtárcsa tarlóműveléshez és vetőágy készítéshez MICHAEL HORSCH: A rövidtárcsák sikeresen megalapozták helyüket a modern talajmegmunkálási technikák között. A gazdák nagyra értékelik a

Részletesebben

2019-es évindító akciós ajánlat ÉVINDÍTÓ AKCIÓS AJÁNLAT

2019-es évindító akciós ajánlat ÉVINDÍTÓ AKCIÓS AJÁNLAT ÉVINDÍTÓ AKCIÓS AJÁNLAT 2019-es évindító akciós ajánlat Munkagép akció Quivogne és Opall-Agri gépekre! Érvényes : 2019.01.15-2019.04.15 Érdeklődjön kiemelt partnereinknél www.quivogne.hu www.opall-agri.cz/hu

Részletesebben

Árlista 2017 OPaLL-AGRI munkagépek

Árlista 2017 OPaLL-AGRI munkagépek Árlista 2017 OPaLL-AGRI munkagépek Érvényes 2017.01.01-től 1 Tartalom: JUPITER II 120/100 függesztett eke 3 JUPITER II 140/100 függesztett eke 4 JUPITER eke tartozékok 5 ORION 180 félig függesztett eke

Részletesebben

SIMEX Felületmarók PL 25.10 35.15 45.20 55.20 60.20 1000 40.35

SIMEX Felületmarók PL 25.10 35.15 45.20 55.20 60.20 1000 40.35 SIMEX Felületmarók PL 25.10 35.15 45.20 55.20 60.20 1000 40.35 Kiválóan alkalmas aszfalt és beton felületek megmunkálására. A felületmarók a SIMEX által szabadalmaztatott önszintező mechanizmussal vannak

Részletesebben

2018 évi akciós ajánlat. Munkagép akció a tavaszi Quivogne és Opall-Agri gépekre! Érvényes : Érdeklődjön kiemelt partnereinknél

2018 évi akciós ajánlat. Munkagép akció a tavaszi Quivogne és Opall-Agri gépekre! Érvényes : Érdeklődjön kiemelt partnereinknél 2018 évi akciós ajánlat Munkagép akció a tavaszi Quivogne és Opall-Agri gépekre! Érvényes : 2018.01.24-2018.03.15 Érdeklődjön kiemelt partnereinknél www.quivogne.hu SATURN IV Vontatott magágykészítő kompaktor

Részletesebben

RÓLUNK Az URBAN ágaprítók hivatalos magyarországi forgalmazója a Szakadáth-Gépker Kft KAPCSOLATOK

RÓLUNK Az URBAN ágaprítók hivatalos magyarországi forgalmazója a Szakadáth-Gépker Kft KAPCSOLATOK URBAN ÁGAPRÍTÓK RÓLUNK URBAN KOVO s.r.o. egy csehországi ágaprító gyártó, amelynek magyarországi képviselõje a Szakadáth-Gépker Kft. Gyári képviseletként napi kapcsolatban állunk a gyárral, ezért az alkatrészek

Részletesebben

Univerzális szervestrágyaszóró pótkocsik MS

Univerzális szervestrágyaszóró pótkocsik MS Univerzális szervestrágyaszóró pótkocsik MS 801-1401 Univerzális szervestrágyaszóró pótkocsik MS szórógépcsalád A sokoldalú tehetség Az Ön igénye szerint választható a szórómű. A trágyaszórók 2- vagy 4-tépőhengeres,

Részletesebben

Tarlóművelés napjainkban

Tarlóművelés napjainkban Rubin 9 Rövidtárcsa Tarlóművelés napjainkban 2 A modern tarlóművelő kultivátornak három fő funkciója van a gyomok és az árvakelés csírázásának elősegítése, a tarlómaradványok bedolgozása és a talaj káros

Részletesebben

Szárnyaskéses grubber Smaragd

Szárnyaskéses grubber Smaragd Szárnyaskéses grubber Smaragd LEMKEN Smaragd szárnyaskéses grubber Napjaink tarlómegmunkálása A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években számos helyen megváltozott. Korábban ez a munka elsődlegesen a gyomnövények

Részletesebben

A máért és a holnapért. Hagyomány Megbízthatóság Minõség SPIDER. Rotoros rendterítõk

A máért és a holnapért. Hagyomány Megbízthatóság Minõség SPIDER. Rotoros rendterítõk A máért és a holnapért. Hagyomány Megbízthatóság Minõség Rotoros rendterítõk széles választékú, nagy teljesítményû, profi rotoros rendterítõ. A kiváló alkotóelemek és a rendkívül robusztus felépítés következtében

Részletesebben

A termékek MI6598_DieProdukte_10_2017_6c_de.indd :05

A termékek MI6598_DieProdukte_10_2017_6c_de.indd :05 A termékek A termékek AMAZONE Talajművelés Vetéstechnika 3C Cost Cutting Concept 5 Nagyobb sebesség 6 Élenjár a fejlesztésben 8 Nemzetközi siker 10 AMAZONE szerviz 12 AMAZONE műtrágyaszerviz 14 AMAZONE

Részletesebben

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során.

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során. , pontosság és biztonság a tűzifavágás során. 29 A rönkhasítók a tűzifa-előkészítés speciális eszközei. Hosszában vágják el a törzseket, így biztosítják könnyű darabolásukat a kazánok, kandallók és kályhák

Részletesebben

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 MŰSZAKI ISMERETEK Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Előadás áttekintése Lazításos talajművelés gépei szántóföldi kultivátor nehéz kultivátor közép mély lazító mélylazító

Részletesebben

TALAJMŰVELÉS II. A talajművelés eljárásai

TALAJMŰVELÉS II. A talajművelés eljárásai TALAJMŰVELÉS II. A talajművelés eljárásai Cziráki László 2014. A talajművelés eljárásai Fogalma: meghatározott céllal, kiválasztott eszközzel végzett talajmunka Talajelőkészítés: több talajművelési eljárás

Részletesebben

Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket!

Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket! Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket! Long Life Kések kopásának összehasonlítása Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket! A BEDNAR vállalat nagy hangsúlyt fektet a kopó

Részletesebben

Cayron 200 függesztett váltva-forgató eke

Cayron 200 függesztett váltva-forgató eke Cayron Cayron Cayron 200 függesztett váltva-forgató eke A saját fejlesztésű ekével az AMAZONE cég saját innovációs erejét bizonyítja, és ezzel kapcsolódik a Rud. Sack és a BBG Leipzig cégek 150 éves eketörténelméhez.

Részletesebben

SYSTEM-KOMPAKTOR MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁCIÓ

SYSTEM-KOMPAKTOR MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁCIÓ SYSTEM-KOMPAKTOR MAGÁGYKÉSZÍTŐ KOMBINÁCIÓ 2 A növények optimális fejlődésének alapja amely minden a tökéletes magágykészítéssel kapcsolatos szántóföldi igényt kielégít. A növény optimális fejlődésének

Részletesebben

Szántóföldi kultivátorok 3 gerendelyes 4 gerendelyes. Kifinomult igényekhez igazodó rugalmasság

Szántóföldi kultivátorok 3 gerendelyes 4 gerendelyes. Kifinomult igényekhez igazodó rugalmasság Szántóföldi ultivátoro 3 gerendelyes 4 gerendelyes Kifinomult igényehez igazodó rugalmasság 3-gerendelyes Mulcsozó ultivátor seély és mély talajműveléshez A háromgerendelyes Regent Tuan modelle szélesörű

Részletesebben

Kezelési utasítás AMAZONE. Centaur 3001 4001 Super / Special. Mulcskultivátor

Kezelési utasítás AMAZONE. Centaur 3001 4001 Super / Special. Mulcskultivátor Kezelési utasítás AMAZONE Centaur 3001 4001 Super / Special Mulcskultivátor MG3061 BAG 0069.1 12.08 Printed in Germany Az első üzembe helyezés előtt, kérjük, olvassa el és tartsa be ezt a kezelési utasítást!

Részletesebben

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde XCELSIOR / VARI FLEX Függesztett váltvaforgató ekék Powered by Kongskilde Härdat stål A nyers kormánylemezek cementálása Edzett acél Az Överum kopóalkatrészeknél alkalmazott hőkezelt acél neve az Överum

Részletesebben

A termékek MI6028_DieProdukte_6c_02_2017_de_DE_ indd :40

A termékek MI6028_DieProdukte_6c_02_2017_de_DE_ indd :40 A termékek A termékek AMAZONE Talajművelés Vetéstechnika 3C Cost Cutting Concept 5 Nagyobb sebesség 6 Élenjár a fejlesztésben 8 Nemzetközi siker 10 AMAZONE szerviz 12 AMAZONE műtrágyaszerviz 14 AMAZONE

Részletesebben

NCS 1100-2100-3100-4100-5100 CS-CSA

NCS 1100-2100-3100-4100-5100 CS-CSA NCS 1100-2100-3100-4100-5100 CS-CSA Demeter Classic CS A Kongskilde Demeter Classic hagyományos felépítésű, vontatott sorvetőgép. Munkaszélessége ill. m. A sorvetőgép egyedül, illetve egyéb talajfelszín

Részletesebben

: KUKORICAFOSZTÓ FEJ, TERMÉSZETES INNOVÁCIÓ

: KUKORICAFOSZTÓ FEJ, TERMÉSZETES INNOVÁCIÓ : KUKORICAFOSZTÓ FEJ, TERMÉSZETES INNOVÁCIÓ QUASAR MEGBÍZHATÓSÁG HEKTÁRONKÉNT A Quasar kukoricafosztó fej sok-sok éven ketesztül folytatott alapos tanulmányozás, újítás és tökéletesítés eredménye. Szakszerű,

Részletesebben

Ekék a sikeres talajműveléshez

Ekék a sikeres talajműveléshez Ekék a sikeres talajműveléshez A forgatásos talajművelés napjainkban Az eke a mezőgazdaság szimbóluma. A talajművelés, a tápanyag visszapótlás és a növényvédelem mellett, döntő jelentőségű a szántóföldi

Részletesebben

Gabonavetőgép Mulcs és direktvetéshez Linea SICURA SSM and SSP

Gabonavetőgép Mulcs és direktvetéshez Linea SICURA SSM and SSP Gabonavetőgép Mulcs és direktvetéshez Linea SICURA SSM and SSP DIREKTVETÉS NO-TILL, és MULCHVETÉS A no-till direktvetés olyan konzervatív mezőgazdasági technika, mely azon alapszik, hogy semmilyen más

Részletesebben

RÖVIDTÁRCSA RUBIN 10

RÖVIDTÁRCSA RUBIN 10 RÖVIDTÁRCSA RUBIN 10 A talajművelés aktív növényvédelmet jelent Egyre erősödnek a földművelésben a növényvédő szerek használatának csökkentését szorgalmazó követelések. Ezáltal újra nagyobb jelentőségre

Részletesebben

RUGÓS FOGÚ, UNIVERZÁLIS MAGÁGYKOMBINÁTOR VIBROSTAR RUGÓS FOGÚ, UNIVERZÁLIS MAGÁGYKOMBINÁTOR VIBROSTAR

RUGÓS FOGÚ, UNIVERZÁLIS MAGÁGYKOMBINÁTOR VIBROSTAR RUGÓS FOGÚ, UNIVERZÁLIS MAGÁGYKOMBINÁTOR VIBROSTAR VIBROSTAR RUGÓS FOGÚ, UNIVERZÁLIS MAGÁGYKOMBINÁTOR RUGÓS FOGÚ, UNIVERZÁLIS MAGÁGYKOMBINÁTOR VIBROSTAR VIBROSTAR 4-..., 5-..., F-4-... nél alapfelszerelés VIBROSTAR 4- -nél + VIBROSTAR F-4- -nél = fogak

Részletesebben

UNIVERZÁLIS FINOMGRUBBER TAIFUN UNIVERZÁLIS FINOMGRUBBER TAIFUN

UNIVERZÁLIS FINOMGRUBBER TAIFUN UNIVERZÁLIS FINOMGRUBBER TAIFUN TAIFUN UNIVERZÁLIS FINOMGRUBBER UNIVERZÁLIS FINOMGRUBBER TAIFUN 2 A már ismert aprító-tömörítő hengerek ½ furatosztásokkal párhuzamosan magasság állíthatóak. Egyéni elképzelések szerinti talajmegmunkálás

Részletesebben

Kompakt grubber Kristall

Kompakt grubber Kristall Kompakt grubber Kristall Tarlómegmunkálás napjainkban A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sokhelyütt megváltozott. Korábban elsősorban gyomirtásra és talajlazításra szolgált. Manapság a legtöbb

Részletesebben

Titan UW. Átütőerő újabb dimenzióban

Titan UW. Átütőerő újabb dimenzióban Titan UW Átütőerő újabb dimenzióban MICHAEL HORSCH: 10 évvel ezelőtt a Titan 34 UW-t az EÁ-ból importtáljuk, ma már teljesen saját gyártmány, és ezt a lehetőséget a kiépített termelőkapacitásunknak köszönhetjük.

Részletesebben

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK KITE Bérgép Célunk a KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! AJÁNLATOK 2016 2 A KITE Zrt. Magyarországon, sőt Európában egyedülálló módon komplex

Részletesebben