Jegyzőkönyv. Farkasné Pocsai Blanka: Köszönti a bizottság tagjait, megállapítja, hogy a bizottság határozatképes. Javaslatot tesz a napirendre.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Farkasné Pocsai Blanka: Köszönti a bizottság tagjait, megállapítja, hogy a bizottság határozatképes. Javaslatot tesz a napirendre."

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának én tartott ülésén. Jelen vannak: Farkasné Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság alelnöke, Dr. Farkas László, a bizottság tagja, Kónya Gábor, a bizottság tagja, Horváth Attila, a bizottság külső tagja, Dr. Muhari Éva, a Személyzeti Osztály vezetője, Kardos János, az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetője, Dr. Holzinger Gabriella, a Jegyzői Iroda munkatársa, Várkonyi László, a Közgazdasági Iroda munkatársa, Végh Lászlóné, az IKV Zrt. munkatársa, Rákosné Szilágyi Éva, az ÓVI igazgatója, Gál Béla, munkaközösség-vezető, Szalai József, munkaközösség-vezető, Feketű Béla, a szakképző intézmények képviselője, Kocsis Mária, az Oktatási, Kulturális és Sportiroda munkatársa, Daróczi Erzsébet, az Oktatási, Kulturális és Sportiroda munkatársa, Patyiné Goda Margit, az Oktatási, Kulturális és Sportiroda munkatársa, jkv. Farkasné Pocsai Blanka: Köszönti a bizottság tagjait, megállapítja, hogy a bizottság határozatképes. Javaslatot tesz a napirendre /2011.(VI. 29.) OB sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási Bizottsága június 29-i ülésén az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Nyílt ülés: 1. A évi önkormányzati költségvetés 2. sz. módosítása Előterjesztő: Polgármester 2. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 30/2010. (XI. 02.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő: Polgármester 3. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése évi II. félévi munkaterve Előterjesztő: Polgármester 4. Intézményi dokumentumok módosítása Előadó: Patyiné Goda Margit

2 5. Testvériskolai kapcsolat Előadó: Patyiné Goda Margit 6. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulóinak utazása a National Geographic Földrajzi Világversenyre Előadó: Dr. Antal Anikó 7. A Deák Ferenc Gimnázium tanulójának utazása Darmstadtba Előadó: Dr. Antal Anikó 8. Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Címzetes Főjegyző 9. Egyebek Zárt ülés: 10. Doroginé Bíró Irén intézményvezető minősítése Előadó: Dr. Buchholcz Gábor 11. Oktatási-intézményi szolgálati lakásban történő elhelyezés meghosszabbítása Előadó: Végh Lászlóné 12. Egyebek Erről a tisztségviselőket, a Kabinetet, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, és az Oktatási, Kulturális és Sportirodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 1. napirendi pont A évi önkormányzati költségvetés 2. sz. módosítása Farkasné Pocsai Blanka: A költségvetés módosításában jól láthatók az oktatással kapcsolatos költségvetési átvezetések: az Oktatási támogatási keret, a TIOP pályázat, az Oktatási Bizottság határozataihoz kapcsolódó átvezetések. A bizottsági tagok kiegészítést nem fűznek az előterjesztéshez, a bizottság 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: /2011.(VI. 29.) OB sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megtárgyalta Szeged Megyei Jogú Város Polgármesterének /2011. számú előterjesztését A évi önkormányzati költségvetés 2. sz. módosítása tárgyában és az alábbi határozatot hozta:

3 A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek az előterjesztés megtárgyalását. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 2. napirendi pont Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 30/2010. (XI. 02.) önkormányzati rendelet módosítása Farkasné Pocsai Blanka: Az SZMSZ módosításának indoka a minél szélesebb körű nyilvánosság biztosítása az Önkormányzat működésével kapcsolatban. Javasolja, hogy a Közgyűlés tűzze napirendjére az SZMSZ módosításával kapcsolatos előterjesztést /2011.(VI. 29.) OB sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megtárgyalta Szeged Megyei Jogú Város Polgármesterének /2011. számú előterjesztését az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 30/2010. (XI. 02.) önkormányzati rendelet módosítása tárgyában és az alábbi határozatot hozta: A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek az előterjesztés megtárgyalását. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 3. napirendi pont Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése évi II. félévi munkaterve Farkasné Pocsai Blanka: A második félév munkaterve az oktatással kapcsolatban az eddigi, szokásos tematikát tartalmazza. Kardos János: Valóban, az elmúlt évekhez hasonlóan a második félévben a Bursa Hungaricához való csatlakozás, az óvodai nyitva tartás meghatározása, egy igazgatói pályázat kiírása, a Szeged Ifjú Tehetsége díjak átadása jelenik meg oktatással kapcsolatos feladatként a munkatervben.

4 /2011.(VI. 29.) OB sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megtárgyalta Szeged Megyei Jogú Város Polgármesterének /2011. számú előterjesztését a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve tárgyában és az alábbi határozatot hozta: A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek az előterjesztés megtárgyalását. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 4. napirendi pont Intézményi dokumentumok módosítása Farkasné Pocsai Blanka: Az előterjesztésben a Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Tisza-parti Általános Iskola kéri pedagógiai programjának módosítását azért, mert a következő tanévtől nem kívánják folytatni a nem szakrendszerű oktatást, amire a közoktatási törvény lehetőséget biztosít számukra. Így a nem szakrendszerű oktatásra beállított órakeret mindkét intézményben visszakerül az egyes tantárgyakhoz. Ezen felül a Tisza-parti Általános Iskola a házirendjét kívánja kiegészíteni, pontosítani /2011. (VI. 29.) OB sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megvitatta az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetőjének 50391/2011. sz. Intézményi dokumentumok módosítása című előterjesztését, és az alábbi határozatot hozta: 1. A 30/2010. (XI. 02.) önkormányzati rendeletben rögzített hatáskörében az Oktatási Bizottság szeptember 1-jei hatállyal a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvényben szabályozott módon jóváhagyja a Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Tisza-parti Általános Iskola Pedagógiai Programját, azzal a feltétellel, hogy a módosítások az önkormányzat számára többletköltséggel nem járhatnak. 2. A 30/2010. (XI. 02.) önkormányzati rendeletben rögzített hatáskörében az Oktatási Bizottság szeptember 1-jei hatállyal a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvényben szabályozott módon jóváhagyja a Tisza-parti Általános Iskola Házirendjét.

5 Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Kabinetet, a Közgazdasági Irodát, a Jegyzői Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát és az érintett intézményeket jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 5. napirendi pont Testvériskolai kapcsolat Farkasné Pocsai Blanka: Az Arany János Általános Iskola és a nagyszalontai Arany János Iskola évek óta tart fenn testvériskolai kapcsolatot. Ennek keretében nagyszalontai tanulók és tanárok vendégeskedtek a szegedi intézményben. A vendéglátás költségei egy részének biztosításához kéri az Arany János Általános Iskola az Oktatási Bizottság ,-Ft-os támogatását /2011. (VI. 29.) OB sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megvitatta az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetőjének 54474/2011. sz. Testvériskolai kapcsolat című előterjesztését, és az alábbi határozatot hozta: A Bizottság a polgármester útján felkéri a Közgazdasági Irodát, hogy gondoskodjon az Önkormányzati hivatal, központi gazdálkodás körbe tartozó évi működési kiadásai - Oktatási alcím - Iskolák külföldi diákkapcsolatai előirányzat terhére Ft átcsoportosításáról, az Arany János Általános Iskola költségvetése kiadási előirányzatába a soron következő költségvetés módosításakor. Határidő: költségvetés soron következő módosítása Felelős: Közgazdasági Iroda vezetője Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, a Közgazdasági Irodát és érintett intézményt jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 6. napirendi pont: A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulóinak utazása a National Geographic Földrajzi Világversenyre Farkasné Pocsai Blanka: Gratulál Gál Bélának, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium igazgatójának a két tanuló kimagasló versenyeredményéhez és felkéri, tájékoztassa a bizottságot. Gál Béla: Minden évben indulnak tanulóik a Lóczy Lajos Országos Földrajzi Tanulmányi Versenyen. Magyarország ebben az évben csatlakozott a National Geographic nemzetközi csapatversenyéhez. A magyar csapat az országos verseny első három helyezettjéből áll, a szervezést pedig a pécsi egyetem fogja össze. A világversenyt San Francisco városában rendezik, az útiköltséget a versenyzőknek kell fizetniük. Szülői, alapítványi, képviselői támogatást kapnak. A

6 bizottságtól ,-Ft-os támogatást kérnek /2011. (VI. 29.) OB sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megtárgyalta az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetőjének /2011. számú, A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulóinak utazása a National Geographic Földrajzi Világversenyre című előterjesztését és az alábbi határozatot hozta: 1. A Bizottság Ft céltámogatást hagy jóvá a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium költségvetésében Szuda Ágnes és Boros János Mátyás tanulók a National Geographic Földrajzi Világversenyre történő utazásához az Önkormányzati hivatal, központi gazdálkodás körbe tartozó évi működési kiadásai - Oktatási alcím - Iskolák külföldi diákkapcsolatai előirányzat terhére. 2. A Bizottság a polgármester útján felkéri a Közgazdasági Irodát, hogy gondoskodjon az Önkormányzati hivatal, központi gazdálkodás körbe tartozó évi működési kiadásai - Oktatási alcím - Iskolák külföldi diákkapcsolatai előirányzat terhére Ft átcsoportosításáról, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium költségvetése kiadási előirányzatába a soron következő költségvetés módosításakor. Határidő: költségvetés soron következő módosítása Felelős: Közgazdasági Iroda vezetője Erről a tisztségviselőket, a Vagyongazdálkodási Bizottságot, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, a Közgazdasági Irodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 7. napirendi pont A Deák Ferenc Gimnázium tanulójának utazása Darmstadtba Farkasné Pocsai Blanka: A testvériskolai kapcsolatok a két város között az utóbbi időben meggyengültek. A Magyar Német Baráti Társaság támogatja a kapcsolatok felélesztését. Ennek egy lépése lesz, amikor ősszel a Király-Kőnig Péter Zeneiskola két tanulója utazik Darmstadtba. A jelenlegi kérelmező Hódi Krisztina, a Deák Ferenc Gimnázium tanulója nehéz anyagi körülmények között él. Javasolja útiköltség-támogatását /2011. (VI. 29.) OB sz.

7 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megtárgyalta az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetőjének /2011. számú, A Deák Ferenc Gimnázium tanulójának utazása Darmstadtba című előterjesztését és az alábbi határozatot hozta: 1. A Bizottság Ft céltámogatást hagy jóvá a Deák Ferenc Gimnázium költségvetésében Hódi Krisztina tanuló a darmstadti nyelvtanfolyamra történő utazásához az Önkormányzati hivatal, központi gazdálkodás körbe tartozó évi működési kiadásai - Oktatási alcím - Iskolák külföldi diákkapcsolatai előirányzat terhére. 2. A Bizottság a polgármester útján felkéri a Közgazdasági Irodát, hogy gondoskodjon az Önkormányzati hivatal, központi gazdálkodás körbe tartozó évi működési kiadásai - Oktatási alcím - Iskolák külföldi diákkapcsolatai előirányzat terhére Ft átcsoportosításáról, a Deák Ferenc Gimnázium költségvetése kiadási előirányzatába a soron következő költségvetés módosításakor. Határidő: költségvetés soron következő módosítása Felelős: Közgazdasági Iroda vezetője Erről a tisztségviselőket, a Vagyongazdálkodási Bizottságot, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, a Közgazdasági Irodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Farkasné Pocsai Blanka: Felkéri az Oktatási, Kulturális és Sportirodát tegyen javaslatot a szegedi és a darmstadti iskolák közötti testvériskolai kapcsolatok javítására. Kardos János: Évente két csoport utazik Szegedről Németországba. Ősszel a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóit látják vendégül. Igazgatói értekezleten fel fogja hívni az igazgatók figyelmét erre a lehetőségre. Az Oktatási, Kulturális és Sportiroda készíteni fog egy kimutatást arról, hogy mely intézményekből jártak már tanulók a német testvérvárosban. 8. napirendi pont Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Farkasné Pocsai Blanka: Az intézmények alapító okiratait módosította az Oktatási, Kulturális és Sportiroda. Kardos János: Az Iroda elvégezte a jogszabály által előírt módosításokat, majd a közgyűlési elfogadás után átkerültek az alapító okiratok a Magyar Államkincstárhoz törzskönyvi nyilvántartásba vétel céljából. A MÁK azonban egy NGM tájékoztató alapján változtatást kért a közcélú foglalkoztatással kapcsolatosan. Ennek tettünk most eleget a módosítással /2011.(VI. 29.) OB sz.

8 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága megtárgyalta Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzőjének /2011. ikt. számú Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról című előterjesztését, és az alábbi határozatot hozta: A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek az előterjesztés megtárgyalását. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 9. napirendi pont Egyebek Farkasné Pocsai Blanka: Felkéri Rákosné Szilágyi Évát, az ÓVI igazgatóját ismertesse az SNI gyerekekkel kapcsolatban kialakult helyzetet. Rákosné Szilágyi Éva: Jelenleg 190 SNI gyermeket nevelnek integráltan az óvodákban. Ez a létszám a következő nevelési évben előre láthatólag 156 lesz. Az elmúlt héten a Kistérséggel történt egyeztetés során a Kistérség azt javasolta, hogy 20 bázisóvoda létrehozásával valósítsák meg a jövő évtől az SNI gyerekek ellátását. Ezekben az óvodákban dolgozna a gyógypedagógus, a többi óvodából pedig ide kísérnék át az érintett gyerekeket hetente két alkalommal. Ez visszalépés lenne az eddigi gyakorlathoz képest. A tárgyalások folyamatban vannak, kéri a bizottság támogatását az érintett óvodások érdekében. Farkasné Pocsai Blanka: Az SNI gyerekek felkészítése eddig jól működő rendszer volt. A bizottság tehet arra nézve javaslatot, hogy ne történjen visszalépés ebben a rendszerben. Úgy tudja, még nincs végleges döntés, a tárgyalások folytatódnak. Kocsis Mária: A Kistérség szakmai érvekkel indokolja a változtatást. Azokat az óvodákat vennék ki a rendszerből, amelyekben nem megfelelő az infrastruktúra. Fel kellene mérni, hány óvodában teremthető meg a megfelelő környezet a foglalkozásokhoz. Rákosné Szilágyi Éva: Utánanézett a körülményeknek az óvodákban. Igazából egyik óvoda sem felel meg teljes egészében a fejlesztés feltételeinek. Eddig ilyen jellegű észrevétel a Kistérségtől nem jutott el hozzájuk. Dr. Révész Mihály: Tapasztalata szerint nem csak óvodai problémáról van szó. Egyre több az SNI-s tanuló az általános és középiskolákban is. A felmentés egyes tantárgyak értékelése alól vagy a magántanulóvá nyilvánítás nem megoldása ennek a problémának. Érdemes lenne ezt a kérdést alaposabban megvizsgálni. Kardos János: Az SNI fejlesztés a szülőknek és az óvodáknak is nagy probléma. Megoldás lehetne, ha integráló intézménynek kevesebb óvodát jelölnénk meg az alapító okiratban (természetesen a szakmaiság teljes körű betartásával). Kocsis Mária: Másik megoldási lehetőség az azonos problémával rendelkező gyerekek felmérése után 2-3 fős csoportok kialakításával történő fejlesztés. Törekedni kellene arra, hogy a legközelebbi óvodába irányítsák át a gyerekeket. Nem a szülő feladata a gyerekek kísérése.

9 Rákosné Szilágyi Éva: Az SNI létszám egyre emelkedik. A jogszabály szerint egy óvodai csoportban csak két SNI gyermek lehet különböző problémával. Jelenleg több van a as létszámú csoportokban. Farkasné Pocsai Blanka: Kéri az Oktatási, Kulturális és Sportirodától a bizottság véleményének képviseletét az egyeztetések során. A végleges döntésről tájékoztatást kér. Mivel a nyári szünet alatt az Irodán előterjesztés előreláthatólag nem készül, bizottsági ülés csak augusztus végén vagy szeptember elején lesz. Megköszöni az igazgatói munkaközösségek vezetőinek és az Oktatási, Kulturális és Sportiroda munkatársainak egész évi munkáját, és mindenkinek jó pihenést kíván a nyári szünetre. A bizottság elnöke a további napirendi pontok tárgyalására zárt ülést rendel el. K.m.f. Farkasné Pocsai Blanka Dr. Révész Mihály a bizottság elnöke a bizottság alelnöke Daróczi Erzsébet ügyviteli titkár

Jegyzőkönyv. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága szeptember 8-i ülésén az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága szeptember 8-i ülésén az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2010. 09. 08-án tartott ülésén. Jelen vannak: Dr. Révész Mihály, a bizottság elnöke, Bartáné Tóth Mária, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 09. 13-án tartott ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának én tartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának én tartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 12. 19-én tartott ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Határozat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága szeptember 23-i ülésén az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Határozat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága szeptember 23-i ülésén az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2009. 09. 23-án tartott ülésén. Jelen vannak: Dr. Révész Mihály, a bizottság elnöke, Bartáné Tóth Mária, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: Határozat

Jegyzőkönyv. A bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 01. 18-án tartott ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Hüvös László, a bizottság tagja, Kónya Gábor,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott nyílt ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott nyílt ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2014. 04. 30-án tartott nyílt ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T K I V O N A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007.... tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2007. (...) KGY. sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megvitatta az Oktatási, Kulturális

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere. A 2013/2014. óvodai nevelési év előkészítése

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere. A 2013/2014. óvodai nevelési év előkészítése E L Ő T E R J E S Z T É S Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere Tárgy: A 2013/2014. óvodai nevelési év előkészítése Iktatószám: 38278/2013. Melléklet:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott nyílt ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott nyílt ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2013. 09. 18-án tartott nyílt ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. 62/564-364 Iktatószám: 23924-49//2016. Előadó: dr. Antal Anikó 564-223 Tárgy:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 24900/2011. (II.23.) OB sz. Határozat

Jegyzőkönyv. 24900/2011. (II.23.) OB sz. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2011. 02. 23-án tartott ülésén. Jelen vannak: Farkasné Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 06. 20-án tartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 06. 20-án tartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 06. 20-án tartott ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, az Oktatási Bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2006. (VI....) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Kozma József alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. szeptember 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 05-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 05-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. augusztus 05-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Lauer István a bizottság tagja Dr. Mécs

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának április 9. napján tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának április 9. napján tartott nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2014. április 9. napján tartott nyílt üléséről Jelen vannak: dr. Kozma József, a Bizottság elnöke, képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottsága június 23-án tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottsága június 23-án tartott üléséről 3397-10 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottsága 2010. június 23-án tartott üléséről Az ülésen jelen vannak: Kormos Tibor, a bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 17-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 17-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. június 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva - Sarud Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

Jegyzőkönyv /2008. (09.10.) VTLB sz. HATÁROZAT

Jegyzőkönyv /2008. (09.10.) VTLB sz. HATÁROZAT Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városrendezési, Tulajdonosi és Lakásügyi Bizottsága 2008. szeptember 10-én tartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Gila Ferenc, a bizottság elnöke

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11.

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Iktatószám: 23924-1/2016. Előadó: dr. Antal Anikó SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Tárgy: A 2016. évi oktatási

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz.

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz. 3. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. január 19-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi március 5. napján tartott ülésérıl

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi március 5. napján tartott ülésérıl 562-6/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Az ülésen jelen vannak: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. március 5. napján tartott ülésérıl

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 338/7/2013. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült e 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem Az ülés kezdési időpontja: 17 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Iktatószám: 542-4/2007

Iktatószám: 542-4/2007 JEGYZŐKÖNYV A Pénzügyi Bizottság 2007. március 21.-én megtartott üléséről Iktatószám: 542-4/2007 Jelen vannak: Nagy István Elnök Orosz Lászlóné Képviselő tag Jékli Sándor Képviselő tag Kiss Barnabás Szakértő

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. január 29. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen van az ülésen Veszner József címzetes főjegyző és Dr. Varga Katalin aljegyző.

Jegyzőkönyv. Jelen van az ülésen Veszner József címzetes főjegyző és Dr. Varga Katalin aljegyző. Jegyzőkönyv Készült a Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2014. szeptember 15.-én Segesd községben, az általános iskola éttermében megtartott, munkaterv szerinti együttes üléséről.

Részletesebben

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből 4. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012. (... ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2010.

polgármester Iktatószám: 01/ /2010. Előterjesztő: polgármester Iktatószám: 01/16546-23/2010. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Tudományegyetem között a fogászati ügyelet tárgyában létrejött jogviszony meghosszabbítása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc címe:

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc  címe: Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett Benyújtó neve: Kalmár Ferenc E-mail címe: kalmarf1@t-online.hu Kezdeményezés tárgya: Sürgősségi indítvány Leírás: Tisztelt Polgármester Úr! A

Részletesebben

Szám: 93/2014. BAKONYKOPPÁNY. Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. január 13. napján 15 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Szám: 93/2014. BAKONYKOPPÁNY. Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. január 13. napján 15 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 93/2014. BAKONYKOPPÁNY Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. január 13. napján 15 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Német Nemzetiségi Önkormányzat 8571 Bakonykoppány, Petőfi u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal, VI. emeleti nagyterme

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal, VI. emeleti nagyterme Ügyszám: 1/9-27/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. július 12-én 10.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta.

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta. 2 Tisztelt Közgyűlés! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 9. -a értelmében a közgyűlés féléves

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának 2014. december 3. napján tartott nyílt üléséről Jelen vannak: Joób Márton, a Bizottság elnöke,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6464-21 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottsága 2009. június 24-én tartott nyílt üléséről Az ülésen jelen vannak: Kormos Tibor,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila Ferenc,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged, Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. augusztus 11-én tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Mezőfalva Nagyközség:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Mezőfalva Nagyközség: 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata, Hantos és Daruszentmiklós községek Önkormányzatai Képviselőtestületének 2010. szeptember 15-én 14 órai kezdettel megtartott együttes képviselőtestületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta.

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta. 03-3/9-17/2014. Összefoglaló az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. július 18-án megtartott rendkívüli üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Lengvárszky Attila

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 100/2018. (XII.

Részletesebben

A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2014. június 23. napján 14:00 kor a Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) kis tanácstermében megtartott rendes üléséről.

A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2014. június 23. napján 14:00 kor a Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) kis tanácstermében megtartott rendes üléséről. SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Száma: 40059 69/2014 Jegyzőkönyv Készült: Jelen vannak: A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2014. június 23. napján 14:00 kor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2018. augusztus 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: Beszámoló a 2016. évi költségvetés I. félévi

Részletesebben

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának évi munkaterve

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának évi munkaterve Mályi Község Önkormányzata cím:3434 Mályi, Széchenyi u. 4., email: titkarsag@malyi.hu tel:46/529-050; 30/719-55-07; fax: 46/529-059; honlap: www.malyi.hu Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága február 07-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága február 07-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2014. február 07-én tartott üléséről Jelen vannak: dr. Farkas László a bizottság elnöke Póda Jenő Ménesi Imre dr. Révész Mihály

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea 740-4/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. február 20.-án a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ülésére Városi Képviselő-testület Kistelek sz: 190-4/2016/ALJEGYZ ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016.12.07. ülésére Tárgy: A Képviselő-testület 2017. évi munkaterve Tisztelt Képviselő-testület! Kistelek Városi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 26. napján Kalotaszentkirályon (Románia) megtartott kihelyezett ülésén

Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 26. napján Kalotaszentkirályon (Románia) megtartott kihelyezett ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. október 26. napján Kalotaszentkirályon (Románia) megtartott kihelyezett ülésén Jelen vannak: Macsári József polgármester,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Előterjesztő: Várospolitikai alpolgármester Tárgy: A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása Iktatószám: 73818/2010.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Háromfa községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Háromfa községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Háromfa községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Brantmüller Zoltán polgármester Tratnyek Gyula alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága május 21-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága május 21-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 21-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Ménesi Imre a bizottság tagja Dr. Mécs László

Részletesebben

K i v o n a t. H a t á r o z a t

K i v o n a t. H a t á r o z a t 20.4. 4271-86/2011. (IV. 14.) JÜKB. sz.. megtárgyalta Dr. Gyimesi László önkormányzati képviselő által előterjesztett Az önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 10/2011. (III. 02.)

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Jelen vannak: Távollevők:

Jelen vannak: Távollevők: Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városrendezési, Tulajdonosi és Lakásügyi Bizottsága 2009. szeptember 2-án tartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Gila Ferenc, a bizottság elnöke

Részletesebben

17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes

17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes 17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes ülésének jegyzőkönyve 1 Jegyzőkönyv Készült: Karancsság Község

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 19. napján tartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 19. napján tartott üléséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. / 46/390-120 FAX: 46/390-305 korjegyzoseg.bukkszentkereszt@digikabel.hu www.bukkszentkereszt.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 26-án tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 26-án tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. június 26-án tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-10/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. augusztus 18-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Kiss Barnabás

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város. Oktatási, Kulturális és Sportiroda

Szeged Megyei Jogú Város. Oktatási, Kulturális és Sportiroda Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 36304/2010. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város ösztöndíjrendelete Melléklet: 1 db rendelet-tervezet 1 db határozati javaslat Készítette: Oktatási,

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Német Nemzetiségi Önkormányzat november 25. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

BAKONYKOPPÁNY. Német Nemzetiségi Önkormányzat november 25. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 198-9/2016. BAKONYKOPPÁNY Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. november 25. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Német Nemzetiségi Önkormányzat 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. december 11-én tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Bartáné Tóth Mária Dr.

Részletesebben

2009. évi munkaterv.

2009. évi munkaterv. 2009. évi munkaterv. Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a 2008. évi munkaterve alapján napirendre tűzte a 2009. évi munkaterv elfogadását. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT. 24/2009. (III.5.) OTB. hat.

HATÁROZAT KIVONAT. 24/2009. (III.5.) OTB. hat. HATÁROZAT KIVONAT Készült: 2009. március 5-én az Oktatási és Testvérvárosi Bizottság (a továbbiakban OTB) ülésén. Az OTB határozatképes, jelen van 7 fő bizottsági tag. Tárgy: Napirendi pontok elfogadása

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2012. április 5-én tartott rendes nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Keresztúri Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. június 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Készítette: Jegyzői Iroda Szám: 14.324-5/2011. Tárgy: Lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató Melléklet: 3 db határozat-tervezet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 28. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel Német

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2011. június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2011. június 30-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat ALPOLGÁRMESTERE :1042 Budapest, István út 14. /Fax231-3141/231-3151 e-mail:mszabolcs@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. június 30-i ülésére

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottsága február 16-án tartott ülésén a következő napirendet fogadta el:

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottsága február 16-án tartott ülésén a következő napirendet fogadta el: 20007 J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottsága 2010. február 16-án (kedden) 11 órakor tartott üléséről Jelen voltak: Kohári Nándor, a bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2011. február 16-án, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a december 5-i rendkívüli Képviselő-testületi üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a december 5-i rendkívüli Képviselő-testületi üléséről Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete ------------------------------------ J E G Y Z Ő K Ö N Y V a 2011. december 5-i rendkívüli Képviselő-testületi üléséről Az ülés helye: Szigethalom Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült a április 17-ei Oktatási Bizottság nyílt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében

JEGYZŐKÖNYV Készült a április 17-ei Oktatási Bizottság nyílt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében JEGYZŐKÖNYV Készült a 2007. április 17-ei Oktatási Bizottság nyílt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében ikt.szám: 522-4/2007. Napirendi pontok: 1.) Eger Megyei Jogú Város rendelettervezete az

Részletesebben

2014. évi M U N K A T E R V E

2014. évi M U N K A T E R V E Zalakomár Nagyközség Önkormányzata ének és bizottságainak 2014. évi M U N K A T E R V E Jóváhagyta a a 151/2013. (XII.16.) számú határozatával 1 Zalakomár Község ének 2014. évi munkaterve Az időpontja

Részletesebben

Szám: 279-6/2012. N A G Y T E V E L

Szám: 279-6/2012. N A G Y T E V E L Szám: 279-6/2012. N A G Y T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 24. napján 7 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 1 Nagytevel

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA 1 Ikt. szám: 476-3/2017 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA 3. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: a 2017. február 20. napján megtartott soron kívüli ülésről 2 Készült: Jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 9-i rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. az Oktatási, Kulturális, Közbiztonsági és Sport Bizottság július 19-én órai kezdettel megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. az Oktatási, Kulturális, Közbiztonsági és Sport Bizottság július 19-én órai kezdettel megtartott nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V az Oktatási, Kulturális, Közbiztonsági és Sport Bizottság 2011. július 19-én 09.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről Készült: Monorierdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29.-én megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29.-én megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29.-én megtartott ülésén. Jelen vannak: Dr. Nagy János polgármester Nagyné Jobbágy Piroska jegyző Veres Istvánné alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: a szigetbecsei Petőfi Sándor Művelődési Házban a 2012. december 11-én tartott Lórév Község Képviselő-testülete, Makád Község Képviselő-testülete és Szigetbecse Község Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 19-24/2017. (V.24.) számú PÜB határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2013. november 25-én (hétfő 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Határidő: 2012. augusztus 31.

Határidő: 2012. augusztus 31. Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. április 26. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: IV-93/2681/2012. sz. határozat Tárgy: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Főegyházmegye

Részletesebben