Gyakran Ismétlődő Kérdések GYIK október 5.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyakran Ismétlődő Kérdések GYIK október 5."

Átírás

1 Gyakran Ismétlődő Kérdések GYIK október 5. II. Beruházásra vonatkozó kérdések-válaszok 1. A beadási határidőig rendelkezni kell a pályázónak hivatalos építési engedéllyel, vagy elegendő, ha folyamatban van? A 23/2007 FVM végrehajtási rendelet 28.. értelmében építéssel járó tevékenységek esetén az első, építéssel kapcsolatos kifizetési kérelemhez kell mellékelni a jogerős építési engedély hiteles másolatát vagy az illetékes építésügyi hatóság igazolását arról, hogy a tevékenység nem építési engedélyköteles. Felhívjuk figyelmét, hogy a 27.. értelmében a támogatási kérelemhez kell csatolni építési beruházások esetén tervdokumentációt, ami a tervezett építmény jellegétől függően minimálisan tartalmazza az alaprajzo(ka)t, homlokzato(ka)t, metszete(ke)t és részletrajzo(ka)t, illetve azok méretarányos adatait, a tervdokumentációt a tervezői névjegyzékben szereplő építész-tervező ellenjegyzésével kell ellátni, továbbá 30. (1) értelmében a támogatási kérelemhez az MVH által rendszeresített formanyomtatványon mellékelni kell: a) az építési normagyűjtemény alapján munkanemenkénti költségvetés-összesítőt, b) az építési tételek részletes felsorolását, c) az építési normagyűjteményben nem szereplő tétel esetén az MVH által rendszeresített formanyomtatványon árajánlatos tétel bejelentő lapot, d) legalább kettő részletes árajánlatot, kivéve ha az ügyfél a támogatott műveletre vonatkozóan közbeszerzési eljárást folytat le. 2. Kérdésem a 112/2009. (VIII. 29.) FVM rendelettel kapcsolatos: - A 8. (4) bekezdésben a következő szerepel: (4) Ha az ügyfél a támogatási kérelemben kiszolgáló helyiség(ek) kialakítására vonatkozó kötelezettségvállalást tesz: köteles azt a vonatkozó műszaki és egyéb követelményeknek megfelelően, okirattal igazolt módon kialakítani, illetve rendelkezésre bocsátani; köteles konyha kiszolgáló helyiség kialakítása érdekében az alábbi eszközöket biztosítani: - A 7. (3) bekezdésének g) pontjában a kötelezettségek között szerepel a teakonyha létrehozása. A rendeletben szereplő fenti két pont ellentétes egymással az első szerint abban az esetben kell konyhát létrehozni, amennyiben az ügyfél a támogatási kérelemben kiszolgáló helyiség kialakítására kötelezettséget vállalt, a második eset pedig azt írja le, hogy kötelező minden esetben. Kérdésem, hogy kötelező-e teakonyha kialakítása az IKSZT-ben, vagy nem? Ha kötelező, akkor mekkora helyiséget kell biztosítani, illetve lehet-e egy sarok, ahol elhelyezésre kerülnek az eszközök? A teakonyha kialakítása kötelező, annak alapterületét az Irányító Hatóság nem szabályozta, de minden esetben meg kell felelni a hatályos építőipari előírásoknak.

2 3. Az IKSZT-ben foglalkoztatott főállású vagy részmunkaidős alkalmazottak bérének van-e minimális vagy maximális összege? Az IKSZT-ben alkalmazandó munkatárs(ak) bére nem került szabályozásra. 4. Az IKSZT épület emeleti szintjén lévő helységek is bevonásra kerülnek az IKSZT tevékenységébe. Az emeleten lévő helységek megközelítésénél is kötelező-e az akadálymentesítés, lift kialakítása? Az épület teljes akadálymentesítése kötelező, költsége elszámolható. 5. Az IKSZT épületében kialakítandó helyiségek között a rendelettervezet 7. (3) bekezdésének d) pontja alapján legalább 1 db női és mozgáskorlátozott mellékhelység vagy 1 db női akadálymentesített mellékhelység kialakítása kötelező? Ez alapján megfelelő-e ha 1 db női mozgáskorlátozott mellékhelység kerül kialakítása? Csak abban az esetben megfelelő, ha azt mindkét nemű ügyfél igénybe tudja venni, mint mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelység. 6. Minden egyes beszerzendő eszközről 2 db árajánlat szükséges a támogatási kérelem benyújtásához? Az MVH honlapján megjelent 119/2009. (IX.25.) MVH Közlemény szerint Ha a referenciaár a Vhr.-ben foglaltak alapján nem állapítható meg, akkor legalább 2 árajánlat benyújtása szükséges, melyeknek hasonló műszaki tartalommal kell rendelkeznie. 7. A kiírásban kötelezően szereplő kerékpár- és babakocsi tárolót a meglévő épület mellé, hozzáépítéssel, fából, cserépfedéssel kívánjuk megvalósítani. Ezt milyen elszámolható költséggel tudjuk a támogatásban szerepeltetni? Nettó vagy Ft-on? Azaz felújításnak vagy bővítésnek minősül? Ebben az esetben a kerékpár- és babakocsi tároló bővítésnek minősül. 8. A meglévő épület tetőtere pillanatnyilag csak szerkezetkész állapotban van. Itt szigetelést, tetőablakok elhelyezését, a közfalakat, nyílászárókat, víz- villamos hálózatot, internetet tervezünk kialakítani. Ez felújításnak vagy bővítésnek minősül? A meglévő épület esetében felújításnak minősül.

3 9. A 112/2009. (VII.29) FVM rendelet kapcsán az IKSZT támogatásról az alábbi kétértelműségekre szeretnék rákérdezni: 1 kérdés: 7.. (3) bekezdésének g) pontjában szereplő tároló helyiség külön helyiségnek számít a teakonyhától? 2. kérdés: 7.. (3) bekezdésének a-g) pontjaiban felsorolt terek/helyiségek darabszámának akkor is kötelező meglennie ha az itt sorolt funkciókat összevonjuk (4-es bekezdés), vagy a minimális alapterületüknek kell összeadódni, ha egy térben valósulnak meg a funkciók? 3. kérdés: 8.. (2) bekezdésének a) pontja értelmében az opcionálisan vállalt szolgáltatásonként legalább 1 db 10 négyzetméteres irodahelyiség kialakítása kötelező, viszont ezek többfunkcionálisan is kialakíthatóak. Ez praktikusan annyit jelet, hogy amennyiben 6 opcionális szolgáltatást vállalunk, akkor minimum 6 db 10 négyzetméteres irodával kell rendelkeznünk, vagy pedig összevonhatóak az irodák (a többfunkciós kialakítás miatt) és elég 1 db 10 négyzetméteres iroda, vagy ha egy irodába kerül a 6 funkció, akkor 60 négyzetméter a minimálisan kötelező alapterület? 4. kérdés: 8.. (2) bekezdésének a) pontjában szereplő többfunkciós kialakítás megvalósulhat e úgy, hogy a kötelezően kialakítandó helyiségekkel (7.. (3) bekezdésének a-g) pontjai) kerülnek egybe az opcionálisakat? 5. kérdés: 7.. (2) bekezdésének e) pontja tiltja-e a már jelenleg is működő kötelező szolgáltatatás (könyvtár) másik épületből az IKSZT-be való költözését? Ha nem tiltja, támogatja e az ehhez szükséges tér és eszközök (polcrendszer) kialakítását a támogatásból? 6. kérdés: 7.. (5) bekezdésében felsorolt eszközkészletet már meglévő darabjairól nyilatkozni lehet, vagy mindent újonnan kell beszerezni? 1. Lehetséges az egy helyiségben történő kialakítás. 2. Nem kötelező a helyiségeknek darabszámra meglennie, amennyiben többfunkciósan kerülnek kialakításra. 3. Egy iroda kialakítása megfelelő. 4. Igen, megvalósulhat. 5. Nem tiltja, amennyiben a kérelmező ennek kialakítását vállalta, valamint így szerepel az IKSZT címbirtokosi okiratban, akkor annak költsége elszámolható. 6. Nem kötelező mindegyik beszerzése, abban az esetben ha a címbirtokos már rendelkezik a szolgáltatások működéséhez szükséges eszközökkel. 10. Az épületek felújításának/átalakításának tervezési, műszaki ellenőri díjának költségei elszámolhatók? Ezen költségek elszámolhatóak a projekt teljes költségének 12 %-ának erejéig. Pontos iránymutatást erre vonatkozóan a 23/2007. FVM (általános végrehajtási rendelet) rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

4 11. A fenntartási kötelezettség az utolsó kifizetési kérelem benyújtását követő 5 év. Amennyiben a pályázó működtetési költségek támogatására is igényt tart, akkor a fizikai megvalósítást követő 3 évnyi működtetés legvégén benyújtott kifizetési kérelemtől számított 5 év a fenntartás? Azaz a megvalósítástól számított 3+5 év? Az üzemeltetési kötelezettség a beruházás vonatkozásában benyújtott utolsó kifizetési kérelemtől számított öt év. 12. A fenntartási időszakban végig a pályázati előírásoknak megfelelő módon és a pályázatban bemutatott feltételekkel szükséges fenntartani az intézményt? Nyitva tartást, meghatározott programok szervezését, stb. végig tartani kell? Igen, a vállaltaknak megfelelően kell gondoskodni az épület üzemeltetéséről, a kötelező és vállalt szolgáltatások nyújtásáról. 13. A kiírás szerint legalább 5 db asztali számítógép beszerzése kötelező, melyből 1db számítógépet a többitől elkülönítetten kell személyes ügyek intézése érdekében tartani, illetve 1 db számítógépet a személyzet használatára kötelező fenntartani. Ezen felül irodahelység kialakítása esetén szintén szükséges 1 db asztali számítógép vagy hordozható számítógép biztosítása. A személyes ügyek intézésére, illetve személyzet számára fenntartott gépek beletartoznak a minimum 5 db beszerzendő számítógépbe? Az 5. számú melléklet II. részében a beszerezhető eszközök listája szerint nincs feltüntetve hordozható számítógép, csak asztali, iroda esetében mégis feltüntetik lehetőségként. Ezt miként kell értelmezni? A személyes ügyek intézésére, illetve a személyzet számára fenntartott gépek beletartoznak a beszerezhető számítógépekbe. Hordozható számítógép is beszerezhető. 14. Az építési tervek alapján munkanemekre lebontott tételes költségbecslésre lesz szükség? Amennyiben igen, úgy azt az ÉNGY szerinti tételekkel állítsa össze a tervező? Ugyanis a 6.. (3) bekezdése szerint a jóváhagyott elszámolható kiadások mértéke nem haladhatja meg az ÉNGY szerinti referenciaárakat. A fentiek tükrében további kérdés, hogy Gépkatalógust is figyelembe kell-e venni az eszközbeszerzések során? Arra van lehetőség, hogy az ÉNGY-ben szereplő referencia ártól alacsonyabb áron kerüljenek elszámolásra az egyes építési költségtételek, az abban szereplő áraktól magasabb költség nem számolható el. Az A és B betétlapokon minden esetben fel kell tüntetni az ÉNGY-ben szereplő MVH azonosító számokat. 15. Mikorra várható a második kör elbírálása? A évi XVII. törvény értelmében a támogatási kérelmek feldolgozását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (továbbiakban: MVH) végzi. A kérelmek

5 feldolgozására valamennyi támogatási kérelem hiánytalan beérkezését követően 90 nap áll rendelkezésre. Ezt követően az MVH rangsor állítást követően hozza meg a végső döntést. 16. Az épület földszintjén működne az IKSZT, a tetőtérben pedig turisztikai szálláshely van kialakítva. A tető átépítésének költsége hogyan számolandó? A költségeket alapterület arányosan lehet elszámolni. 17. Mit jelent a hasznos alapterület a rendeletben? Ha pl. válaszfalakat épít be valaki az IKSZT épületben, akkor az bruttó terület, tehát arra nem igényelhet támogatást? A költségeket nettó alapterületre vonatkozóan vetítve kell számolni. 18. Önkormányzatunk pályázni szeretne IKSZT kialakítására. Kérdésünk a következő: a pályázható összeg Euró nettó vagy pedig bruttó összegnek számít, amennyiben nettó összeg akkor az ÁFÁ-t szervezetünknek kell állnia? A másik fontos kérdés: ezt az összeget milyen árfolyamon kell kiszámítanunk. Költségvetési szervek esetében az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló, szeptember 20-i 1698/2005/EK tanácsi rendelet 71. cikk (3) a) pontja alapján a támogatás számításának alapja az összes elszámolható nettó kiadás. Ennek értelmében az ÁFA a kedvezményezett önkormányzatot terheli. A 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet (Vhr.) 9.. értelmében: (7) A támogatás forintban kerül kifizetésre. Az ügyfelek részére engedélyezett kifizetések teljes összege nem haladhatja meg a támogatási határozatokban rögzített támogatási összeget és az egyes jogcímek esetében a 8. számú mellékletben rögzített támogatási összeg felsőhatárokat. (8) Az engedélyezett kifizetések forint összege az 1913/2006/EK bizottsági rendelet 7. cikkének (1) bekezdésében foglaltak szerint és a 11. cikkben rögzített Európai Központi Bank (a továbbiakban EKB) árfolyamán kerül euróra átváltásra. Jelenleg ez 266,7 Ft/euro.

Check lista. A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére

Check lista. A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére Check lista A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére A jogszabályok alapján előre kell készülni a pályázat beadására. Nagyon fontos a jogszabályi háttér ismerete: 2007 évi. XVII törvény (MVH

Részletesebben

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa Támogatás tárgya, az elszámolható kiadások: Támogatás vehető igénybe: Helyi vagy országos védelem alatt álló építmény, építményrész esetén: az építmény, építményrész külső felújítására, bővítésére, restaurálására,

Részletesebben

Önellenőrzési Lista. (nem benyújtandó dokumentum)

Önellenőrzési Lista. (nem benyújtandó dokumentum) Önellenőrzési Lista (nem benyújtandó dokumentum) Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól

Részletesebben

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Krisztin-Németh László 2018. Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Az előadás menete: 1. Jogszabályi háttér 2. Leader felhívások adatai 3. Támogatást igénylők köre 4. Műszaki-szakmai elvárások

Részletesebben

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

KIVONAT. Letöltés. Letöltés

KIVONAT. Letöltés. Letöltés Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről

Részletesebben

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet 144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Az EHA társfinanszírozásában megvalósuló HOP 2. támogatási tengelye szerinti beruházási támogatások eddigi tapasztalatai és jövőbeli kilátásai

Az EHA társfinanszírozásában megvalósuló HOP 2. támogatási tengelye szerinti beruházási támogatások eddigi tapasztalatai és jövőbeli kilátásai Az EHA társfinanszírozásában megvalósuló HOP 2. támogatási tengelye szerinti beruházási támogatások eddigi tapasztalatai és jövőbeli kilátásai MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága Feldolgozóipari

Részletesebben

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálásra nyújtandó

Részletesebben

HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET 2012/I

HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET 2012/I HÍRLEVÉL VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET ÚJ ÉV ÚJ PÁLYÁZATOK 2012 első félévében újra pályázhatók az UMVP III. tengely két programja, az 5000 fő alatti települések vállalkozásai, magánszemélyei pályázhatnak.

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a növénytermesztés és kertészet korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről. EMVA III. IV. tengely

PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről. EMVA III. IV. tengely PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről EMVA III. IV. tengely 1 Kérelmek benyújtásának lehetséges időszakai Falufejlesztés, vidéki örökség megőrzése, mikrovállalkozás, turisztika, leader jogcímek,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ MIKRO 2015

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ MIKRO 2015 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ MIKRO 2015 Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete (7827 Beremend, Szabadság tér 1.) pályázatot hirdet újonnan létesülő mikro-vállalkozások, illetve működő mikro-vállalkozások

Részletesebben

2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások

2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9329 A vidékfejlesztési miniszter 47/2012. (V. 11.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére

Részletesebben

A EHA kérelmek benyújtási és helyszíni ellenőrzési tapasztalatai, az új kiírás sajátosságai

A EHA kérelmek benyújtási és helyszíni ellenőrzési tapasztalatai, az új kiírás sajátosságai A EHA kérelmek benyújtási és helyszíni ellenőrzési tapasztalatai, az új kiírás sajátosságai Vanyúrné Szanyi Judit beruházási rendszerfelelős MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága Feldolgozóipari

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/A Tel.: 76/508-750 Web: www.eccconsulting.hu Fax: 76/508-751 E-mail: info@eccconsulting.hu

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/A Tel.: 76/508-750 Web: www.eccconsulting.hu Fax: 76/508-751 E-mail: info@eccconsulting.hu Az Európai Mezıgazdasági Vidékfejlesztési Alapból egyes jogcímek esetében technológiai berendezések korszerősítés céljából történı beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeirıl A támogatás

Részletesebben

2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások

2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások Mikrovállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatása (312) ÚMVP III. tengely 33/2011. (IV. 28.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására

Részletesebben

Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete

Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete A támogatás jellege és célterületei Vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe az ügyfél egy vagy több

Részletesebben

26/2008. (III. 7.) FVM rendelet

26/2008. (III. 7.) FVM rendelet 1 26/2008. (III. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági,

Részletesebben

Önellenőrzési Lista. (nem benyújtandó dokumentum)

Önellenőrzési Lista. (nem benyújtandó dokumentum) Önellenőrzési Lista (nem benyújtandó dokumentum) Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól

Részletesebben

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához 2. évfolyam 18. szám 2013. november 18. Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó

Részletesebben

Kifizetési kérelem. EMVA III-IV tengely. Zirc, 2011.05.26.

Kifizetési kérelem. EMVA III-IV tengely. Zirc, 2011.05.26. Kifizetési kérelem EMVA III-IV tengely Zirc, 2011.05.26. 1 KÉRELMEK Támogatási kérelem támogatás igénybevételére való jogosultság megállapítására szolgál Kifizetési kérelem támogatási kérelemben elfogadott

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. A támogatás jellege és célterületei. 3. A támogatás igénybevételének feltételei

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. A támogatás jellege és célterületei. 3. A támogatás igénybevételének feltételei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 130. szám 32173 A vidékfejlesztési miniszter 103/2011. (XI. 8.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészet korszerûsítéséhez nyújtandó

Részletesebben

Állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtott támogatás

Állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtott támogatás Állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtott támogatás Megjelent a 61/2012. (VI. 29.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az állattartó telepek korszerűsítéséhez 2012. évtől

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM. LEADER nyertes pályázók kötelezettségei VÁSÁROSNAMÉNY 2012.

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM. LEADER nyertes pályázók kötelezettségei VÁSÁROSNAMÉNY 2012. TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM LEADER nyertes pályázók kötelezettségei VÁSÁROSNAMÉNY 2012. Az ügyfél kötelezettségei, ellenőrzések Az MVH a pályázatokat adminisztratív úton teljes körűen ellenőrzi, és jogosult helyszíni

Részletesebben

104/2013. (XI.14.)VM rendelet a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2013-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről 2013.11.21.

104/2013. (XI.14.)VM rendelet a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2013-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről 2013.11.21. 104/2013. (XI.14.)VM rendelet a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2013-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről FÓRUM Lébény 2013.11.21. Szigetköz Mosoni-sík LEADER Egyesület 104/2013. (XI.14.)VM

Részletesebben

LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség A tervezett fejlesztések háttere Tervezett keretösszeg (Ft) 97

Részletesebben

Hírlevél május

Hírlevél május Hírlevél 2014. május LEADER Kifizetési kérelem benyújtás 2.o Az EMVA kifizetési kérelmekhez tartozó közlemények 3.o Kifizetési kérelmek benyújtásával kapcsolatos tudnivalók 4.o Ügyfélnyilvántartási adatok

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület. 2013. évi LEADER pályázatok benyújtása

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület. 2013. évi LEADER pályázatok benyújtása Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület 2013. évi LEADER pályázatok benyújtása 2013. Évi LEADER pályázat benyújtás I. forduló: Projekt adatlap benyújtás Benyújtás a HVS LEADER intézkedési terve

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013 A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013 Jogszabályi háttér 2007 évi XVII tv. - MVH törvény 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet Vhr.../2013. (V. rendelet.) VM rendelet - Leader Összefoglaló

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter 102/2012. (X. 1.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és - fejlesztésre

A vidékfejlesztési miniszter 102/2012. (X. 1.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és - fejlesztésre A vidékfejlesztési miniszter 102/2012. (X. 1.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és - fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe

Részletesebben

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan Hírlevél Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA kifizetési kérelmekkel kapcsolatosan 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu Ezúton felhívjuk

Részletesebben

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Pályázat kódja VP6-6.2.1-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás -

Részletesebben

Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum

Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum Kimle, 2014.12.15. 12 15 A Miniszterelnökséget vezető miniszter 1/2014. (IX. 15.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési i Alapból finanszírozott egyes

Részletesebben

alatt, természetes személy végrehajtási eljárás alatt; Nincs lejárt tartozása az MVH felé;

alatt, természetes személy végrehajtási eljárás alatt; Nincs lejárt tartozása az MVH felé; Kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók EMVA III. tengely 2008. október Kérelmek Alapjogosultsági feltételek Ügyfél-regisztrációs szám (G001, legkésőbb a támogatási kérelem benyújtásakor, G002 adatváltozás

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 61/2015. (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 61/2015. (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 61/2015. (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének

Részletesebben

49/2012. (V. 22.) VM rendelet

49/2012. (V. 22.) VM rendelet 49/2012. (V. 22.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez a 2012. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

125/2009. (IX. 29.) FVM rendelet

125/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 15/009. (IX. 9.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezőgazdasági utak fejlesztéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 66/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 66/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 66/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatások keretében a támogatási összeg fennmaradó

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 30/2015. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 30/2015. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 30/2015. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg fennmaradó 10

Részletesebben

Kifizetési kérelem. EMVA III. tengely Turisztika

Kifizetési kérelem. EMVA III. tengely Turisztika Kifizetési kérelem EMVA III. tengely Turisztika 1 Kifizetési kérelmek Jogszabályok: 2007 évi XVII tv. (MVH tv.) 23/2007 FVM rendelet (Vhr.), 104/2013 VM rendelet (turisztika 5. jogcímrendelet) /egyéb jogszabályok:

Részletesebben

136/2008. (X. 18.) FVM rendelet

136/2008. (X. 18.) FVM rendelet 136/2008. (X. 18.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése

Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése 136/2008 ( X.18.) FVM rendelet A támogatás célja A vidéki térségekben a vállalkozói aktivitás, a versenyképesség, az innovációs képesség ösztönzése, munkahelyek

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 62/2012. (IV. 27.) számú KÖZLEMÉNYE. a mezőgazdasági területek erdősítése támogatás igényléséről

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 62/2012. (IV. 27.) számú KÖZLEMÉNYE. a mezőgazdasági területek erdősítése támogatás igényléséről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 62/2012. (IV. 27.) számú KÖZLEMÉNYE a mezőgazdasági területek erdősítése támogatás igényléséről Jelen Közlemény alapja az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 44/2013. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 44/2013. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 44/2013. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg fennmaradó 10

Részletesebben

Kifizetési kérelem. EMVA -IV tengely LEADER TK2

Kifizetési kérelem. EMVA -IV tengely LEADER TK2 Kifizetési kérelem EMVA -IV tengely LEADER TK2 1 Kifizetési kérelmek Jogszabályi háttér: 2007 évi XVII tv. (MVH tv.) 23/2007 FVM rendelet (Vhr.), 76/2011. (VII.29.) VM rendeletek, MVH közlemények ezeket

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

Az eddig benyújtott HOP pályázatok tapasztalatai, avagy melyek a jó kérelem alapvető ismérvei. Készítette: Szűcs Viktor beruházási jogcímfelelős

Az eddig benyújtott HOP pályázatok tapasztalatai, avagy melyek a jó kérelem alapvető ismérvei. Készítette: Szűcs Viktor beruházási jogcímfelelős Az eddig benyújtott HOP pályázatok tapasztalatai, avagy melyek a jó kérelem alapvető ismérvei Készítette: Szűcs Viktor beruházási jogcímfelelős MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága Feldolgozóipari

Részletesebben

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési 1. számú intézkedés Terv 1.1. Kapcsolódó HVS célkitűzés: Fenntartható gazdaságfejlesztés a KKV-k támogatásával 1.2. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

289/2013. (XI. 14.) I. Ügyfélkör

289/2013. (XI. 14.) I. Ügyfélkör A Z E M V A T Á R S F I N A N S Z Í R O Z Á S Ú I N T É Z K E D É S E K I R Á N Y Í T Ó H A T Ó S Á G Á N A K A 289/2013. (XI. 14.) K Ö Z L E M É N Y E az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból

Részletesebben

Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre Területi szűkítés VP6-6.4.1-16 35,94

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 162/2009. (XI. 02.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 162/2009. (XI. 02.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 162/2009. (XI. 02.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 58/2014. (IV.11.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 58/2014. (IV.11.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 58/2014. (IV.11.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások

Részletesebben

LEADER Program 3. pályázat benyújtási kör. Gyakran ismételt kérdések 2. rész

LEADER Program 3. pályázat benyújtási kör. Gyakran ismételt kérdések 2. rész LEADER Program 3. pályázat benyújtási kör Gyakran ismételt kérdések 2. rész Általános tájékoztató: A LEADER Program 3. pályázati körével kapcsolatban megjelent a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM III. TENGELY VIDÉKI ÖRÖKSÉG MEGŐRZÉSE 2012. Támogatás tárgya 103/2012. (x. 1.) Helyi/országos védelem alatt álló építmény, építményrész (1.célterület)

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A 1 Pénzügyi terv összesen: 20 pont 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max. 30+10 pont 3 Az üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 18/2008. (III. 03.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 18/2008. (III. 03.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 18/2008. (III. 03.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2013. (X.18.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2013. (X.18.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2013. (X.18.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtáshoz nyújtandó támogatások

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter 103/2012. (X. 1.) VM rendelete

A vidékfejlesztési miniszter 103/2012. (X. 1.) VM rendelete A vidékfejlesztési miniszter 103/2012. (X. 1.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki örökség megőrzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2011. (III. 25.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2011. (III. 25.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2011. (III. 25.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. LEADER KÖZÖSSÉGI CÉLÚ FEJLESZTÉSEK támogatása

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. LEADER KÖZÖSSÉGI CÉLÚ FEJLESZTÉSEK támogatása Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa LEADER KÖZÖSSÉGI CÉLÚ FEJLESZTÉSEK támogatása A LEADER közösségi célú fejlesztés (LEADER rendelet 10. ) olyan fejlesztés,

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. április 15. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 204/2009. (XII.18.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 204/2009. (XII.18.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 204/2009. (XII.18.) számú KÖZLEMÉNYE Az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről A

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9329 A vidékfejlesztési miniszter 47/2012. (V. 11.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 94/2011. (VI.21.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 94/2011. (VI.21.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 94/2011. (VI.21.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások

Részletesebben

1. 23/2007. (IV. 17.) FVM

1. 23/2007. (IV. 17.) FVM A Miniszterelnökséget vezető miniszter 48/2015. (XI. 2.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és az Európai Halászati Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. május 8. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 82/2008. (VI. 30. ) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 82/2008. (VI. 30. ) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 82/2008. (VI. 30. ) számú KÖZLEMÉNYE A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

kiegészítő eszközök,

kiegészítő eszközök, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztésii Alapból nyújtandó, a vidéki v gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások -Tájékoztató dokumentum

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 137/2008. (XI. 17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 137/2008. (XI. 17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 137/2008. (XI. 17.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások

Részletesebben

2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások

2. A támogatás tárgya és a támogatás felhasználása során elszámolható kiadások M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9329 A vidékfejlesztési miniszter 47/2012. (V. 11.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2013/1. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2011. (V. 20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2011. (V. 20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2011. (V. 20.) számú KÖZLEMÉNYE az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 68. szám 11297 IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A B 1 Pénzügyi terv összesen: 2 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max.

Részletesebben

éve (határozat kelte) 2010. 2010. január 1. 270,42 2011. 2011. január 1. 277,95

éve (határozat kelte) 2010. 2010. január 1. 270,42 2011. 2011. január 1. 277,95 A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 70/2011. (IV. 14.) számú KÖZLEMÉNYE A mezőgazdasági utak fejlesztéséhez nyújtandó támogatások kifizetésének igényléséről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 141/2009. (X. 5.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 141/2009. (X. 5.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 141/2009. (X. 5.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 151/2011 (IX.22.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 151/2011 (IX.22.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 151/2011 (IX.22.) számú KÖZLEMÉNYE Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 147. szám 24861 V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 112/2012. (XI. 7.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2015/04. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2016. (V.19.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2016. (V.19.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2016. (V.19.) számú KÖZLEMÉNYE Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó támogatás 2016.

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 21046 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 129. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 102/2012. (X. 1.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra

Részletesebben

2. Az R. 14. melléklete B részének III. pontjában szereplõ táblázat a következõ sorokkal egészül ki:

2. Az R. 14. melléklete B részének III. pontjában szereplõ táblázat a következõ sorokkal egészül ki: M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 91. szám 25933 4. melléklet a 77/2011. (VIII. 3.) VM rendelethez 1. Az R. 14. melléklete B részének II. pontjában szereplõ táblázat a következõ sorral egészül ki: Dimetil-éter

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ - pályázatok megvalósítása, kifizetések igénylése - Falufejlesztés és megújítás, A vidéki örökség megőrzése TK3

TÁJÉKOZTATÓ - pályázatok megvalósítása, kifizetések igénylése - Falufejlesztés és megújítás, A vidéki örökség megőrzése TK3 TÁJÉKOZTATÓ - pályázatok megvalósítása, kifizetések igénylése - Falufejlesztés és megújítás, A vidéki örökség megőrzése TK3 /Készült a 102/2012. (X. 1.) VM rendelet, a 103/2012. (X. 1.) VM rendelet és

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 53./2016. (V.27.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 53./2016. (V.27.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 53./2016. (V.27.) számú KÖZLEMÉNYE a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez

Részletesebben

LEADER felhívások ismertetése 1. felhívás Természeti, épített és kulturális értékek - "Vércse kincsei" - megőrzése és bemutatása

LEADER felhívások ismertetése 1. felhívás Természeti, épített és kulturális értékek - Vércse kincsei - megőrzése és bemutatása LEADER felhívások ismertetése 1. felhívás Természeti, épített és kulturális értékek - "Vércse kincsei" - megőrzése és bemutatása Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség A tervezett fejlesztések háttere

Részletesebben

125/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2012.07.28 -

125/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2012.07.28 - 125/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2012.07.28-125/2009. (IX. 29.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezőgazdasági utak fejlesztéséhez nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 114/2011. (VI. 23.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 114/2011. (VI. 23.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 114/2011. (VI. 23.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatás

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 165. szám 21367 V. A Kormány tagjainak rendeletei A Miniszterelnökséget vezető miniszter 47/2015. (XI. 2.) MvM rendelete a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatásokra

TÁJÉKOZTATÓ az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatásokra TÁJÉKOZTATÓ Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a 27/2007. (IV. 17.) FVM rendelet az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatásokra benyújtott kérelmek folyamatba épített helyszíni

Részletesebben

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10.

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter. rendelete

A vidékfejlesztési miniszter. rendelete A vidékfejlesztési miniszter /. (..) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és -fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető

Részletesebben

A vidékfejlesztési támogatások ellenőrzési tapasztalatai, különös tekintettel a fiatal gazda támogatás ellenőrzésére

A vidékfejlesztési támogatások ellenőrzési tapasztalatai, különös tekintettel a fiatal gazda támogatás ellenőrzésére A vidékfejlesztési támogatások ellenőrzési tapasztalatai, különös tekintettel a fiatal gazda támogatás ellenőrzésére Fiatal gazda információs börze 2012. november 15-29. Borbényi György osztályvezető MVH

Részletesebben

Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk:

Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk: HÍRLEVÉL 2007/8. Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk: 1. az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével

Részletesebben

LEADER felhívások ismertetése 2. felhívás Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a natúrparkok ölelésében. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

LEADER felhívások ismertetése 2. felhívás Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a natúrparkok ölelésében. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség LEADER felhívások ismertetése 2. felhívás Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a natúrparkok ölelésében Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség A tervezett fejlesztések háttere Tervezett keretösszeg

Részletesebben

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10.

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve

Részletesebben