Bemutatkozás. A kezelő felület. ESP Moduláris Vezérlő Használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bemutatkozás. A kezelő felület. ESP Moduláris Vezérlő Használati útmutató"

Átírás

1 ESP Moduláris Vezérlő Használati útmutató Bemutatkozás Az ESP vezérlő egy öntözőrendszer időzítő mechanizmus házi kertek és kis közterületek részére. Az ESP vezérlő egyaránt telepíthető kültérre és beltérre is. Az alapvezérlő 4 zónát és egy mester szelepet vagy szivattyúindító relét tud vezérelni. Bővítő modulok hozzáadásával az ESP vezérlő akár 12+1 zónát is tud vezérelni. A kezelő felület A jobb oldalt látható illusztráció mutatja a kezelő felületet, melyen a következők találhatók: 1. LCD kijelző alaphelyzetben a dátum olvasható le róla, programozás közben az általunk megadott beállítások, üzem közben, pedig az aktuális zóna száma és a hátra lévő öntözési idő látható. 2. Riasztó LED világít ha: - Az öntözés szünetel egy érzékelő miatt. - A vezérlő rövidzárlatot észlel egy szelepnél. - Programozási hiba történt. 3. Nyilak/ON-OFF gombok az idő és a dátum beállításához használjuk, illetve a program megváltoztatására. 4. Manual Start/Advance gomb az öntözés kézi indításához használjuk, illetve a zónák kézi léptetéséhez. 5. Program, csúszó kapcsoló az A, B vagy C program kiválasztásához. 6. Érzékelő kiiktató kapcsoló beállíthatjuk, hogy a vezérlő figyelje vagy hagyja figyelmen kívül az érzékelő által küldött jeleket. 7. Programozási forgókapcsoló a vezérlő ki és bekapcsolásához illetve a programozáshoz.

2 Mágnesszelep zónák Az ESP vezérlőhöz (1) alap esetben több mágnesszelep van elektromos kábelekkel (2) hozzácsatlakoztatva, mint azt az ábrán is láthatja. Egy szelep (3) akkor nyit ki, amikor a vezérlőtől jelet kap, melynek hatására elindulnak a szórófejek (4). Amikor letelt a zóna öntözési ideje, a vezérlő lezárja a szelepet, és megnyitja a következőt. Például az ábrán látható, hogy az első szelep éppen öntöz (5). Amikor ez a szelep végzett, a vezérlő le fogja zárni, és megnyitja a következő szelepet (6). Ugyanezen a módon fog megnyitni a harmadik szelep (7) is, amikor a második befejezte az öntözést. A vezérlő programozása Amennyiben első alkalommal programozza be az ESP vezérlőt, szükséges a használati útmutatóban leírt sorrendet követnie. A kényelem kedvéért az alábbi lista mutatja a programozás lépéseit. Programozás lépései: Dátum beállítása Idő beállítása Program kiválasztása Kezdési időpontok beállítása Öntözési ciklus kiválasztása Zónák futási idejének beállítása Dátum beállítása (Set current date) Állítsa a forgókapcsolót SET CURRENT DATE állásba. A kijelzőn a hónap napja, a hónap és az év látható. A hónap villog. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be a hónapot. Nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot. A hónap napja villog a kijelzőn. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be a napot. Nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot. Az év villog a kijelzőn. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be az évet.

3 Az idő beállítása (Set current time) Állítsa a forgókapcsolót SET CURRENT TIME állásba. A kijelzőn az idő látható. Az órák száma villog. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be az órák számát. Nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot. A percek száma villog a kijelzőn. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be a percek számát. Program kiválasztása Az ESP vezérlőnek három különálló programja van: A, B és C. Mindegyik program külön kaphat öntözési napokat és kezdési időpontokat. Bármely mágnesszelepet be lehet programozni egy vagy több programba. A program kiválasztásához, állítsa a PROGRAM csúszó kapcsolót a kívánt programhoz. A kijelzőn megjelenik rövid időre a kiválasztott program neve (A, B vagy C). A kiválasztott program neve ezután a kijelző bal oldalán lesz látható. Minden programozási beállítás ezután ehhez a programhoz fog tartozni. Kezdési időpontok beállítása (Set watering start times) Minden program legfeljebb 4 kezdési idővel rendelkezhet. A kezdési idő, azaz időpont, amikor egy nap az öntözés el fog indulni. Amikor elérkezik a kezdési időpont, akkor a vezérlő egymás után elindítja a zónákat, a legkisebb zónaszámútól a legnagyobbig. Ha kézzel szeretne elindítani egy vagy több zónát, olvassa el a Kézi indítás részt a leírásban. Válassza ki a kívánt programot. Állítsa a forgókapcsolót SET WATERING START TIMES állásba. A kijelzőn az első kezdési időpont lesz látható, ami ehhez a programhoz lett beállítva. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be a kezdési időpontot. A beállítást 15 perces lépésekben teheti meg. A kezdési időpont törléséhez, a fel/le nyilak gombok segítségével állítsa OFFra a kezdési időpontot, mely 11:45PM és 12:00AM között található. Ha újabb kezdési időpontot szeretne beállítani, nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot, és ismételje meg az előző két lépést. Állítsa a forgókapcsolót ADVANCED CYCLES állásba.

4 Öntözési ciklus kiválasztása (SET WATERING CYCLE) Minden programhoz választhatunk egyet az alábbi öntözési ciklusokból: CUSTOM (Egyedi) a hét napjaiból kiválasztott napokon fog öntözni. Lásd később. ODD (Páratlan) a páratlan számú napokon fog a hónap napjaiból öntözni. Lásd később. EVEN (Páros) a páros számú napokon fog a hónap napjaiból öntözni. Lásd később. CYCLIC (Ciklikus) egy kiválasztott napi intervallum szerint fog öntözni (például: minden második nap vagy minden harmadik nap, stb). Lásd később. Egyedi ciklus (Custom cycle) Válassza ki a kívánt programot. Állítsa a forgókapcsolót ADVANCED CYCLES állásba. A CUSTOM feliratnak kell lennie a kijelzőn. Ha nem az van, akkor a fel/le nyilak gombok segítségével keresse meg a CUSTOM feliratot. Állítsa a forgókapcsolót MON (CUSTOM CYCLE) állásba. A kijelzőn a nap neve látható és, hogy ON (öntözni fog) vagy OFF (nem fog öntözni). Az ON/OFF gombok segítségével állítsa be, hogy öntözni szeretne-e az adott napon, vagy sem. Állítsa a forgókapcsolót a következő nap állásába. Ismételje meg az előző két lépést, amíg az összes napon beállította, hogy öntözzön-e vagy sem az adott napon. Páratlan/Páros ciklus (Odd/Even) Válassza ki a kívánt programot. Állítsa a forgókapcsolót ADVANCED CYCLES állásba. A kijelzőn a programhoz kiválasztott ciklus neve lesz látható. A fel/le nyilak gombok segítségével keresse meg az ODD (páratlan) vagy az EVEN (páros) feliratot, attól függően, hogy páros vagy páratlan napokon szeretne öntözni.

5 Ciklikus (Cyclic) Válassza ki a kívánt programot. Állítsa a forgókapcsolót ADVANCED CYCLES állásba. A kijelzőn a programhoz kiválasztott ciklus neve lesz látható. A fel/le nyilak gombok segítségével keresse meg a CYCLIC feliratot. Nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot. A kijelzőn a következő öntözési napig hátralévő napok száma és az intervallum napok száma lesz leolvasható. A DAY CYCLE felirat villog. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be a kívánt intervallum (Day cycle) számot (1-től 31- ig). Például ha minden második nap szeretne öntözni, állítsa 2-re az intervallum számot. Ha minden harmadik nap szeretne öntözni, állítsa 3- ra az intervallum számot. Nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot. A DAYS REMAINING felirat villog. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be, hogy hány nap múlva legyen az első öntözési nap. A 0 azt jelenti, hogy ma van az első öntözési nap. Ha azt szeretné, hogy holnap legyen az első öntözési nap, állítsa 1-re a REMAINING DAYS-t (hátralévő napok számát). Zónák futási idejének beállítása (Set valve run times) Bármely szelep beállítható 0-4 órás öntözési időre. Az első órát 1 perces lépésekkel lehet beállítani, a további hármat 10 perces lépésekkel. Válassza ki a kívánt programot. Állítsa a forgókapcsolót 1 (SET VALVE RUN TIME) állásba. A kijelzőn a kiválasztott zóna száma és a futási ideje lesz látható. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be, hogy hány percig üzemeljen a zóna. Ha nem szeretné, hogy a zóna elinduljon ebben a programban, akkor állítsa a futási időt 0 percre.

6 Állítsa a forgókapcsolót a következő zóna számához. Ismételje az előző két lépést, amíg az összes zónára be nem állította a kívánt futási időt a programban. Megjegyzés: Ha olyan zónaszámhoz állítja a forgókapcsolót, amihez nincs bővítő modul beszerelve a vezérlőbe, akkor a NO MOD2 vagy a NO MOD3 felirat lesz látható a kijelzőn. A vezérlő üzemeltetése Miután beprogramozta a vezérlőt, alap esetben automatikus üzemre fogja állítani. De akár kézzel is elindíthat programokat, illetve egyéb beállításokat is elvégezhet. Automatikus üzem A kijelzőn a kiválasztott program, a hét napja és az idő lesz látható. A vezérlő a beprogramozottak alapján fogja elindítani a mágnesszelepeket. A vezérlő kikapcsolásához állítsa a forgókapcsolót OFF állásba. Így semmilyen öntözés nem fog létrejönni. A kijelzőn az OFF felirat és az idő lesz látható. Százalékos csapadékmennyiség módosítás (Seasonal adjust %) Ez a mód lehetőséget ad az összes zóna futási idejének növelésére vagy csökkentésére, százalékos arányban 0 és 200% között. Így egyszerűen lecsökkentheti az öntözést a hidegebb hónapokban és megnövelheti a szárazabb időszakokban. A módosítás alapja mindig az alapban beprogramozott zóna futási idő, minden egyes zónára. Például, ha egy zóna 10 perces futási időre van beállítva, és a százalékos csapadékmennyiség módosítást 80%-ra állítjuk, akkor a zóna 8 percig fog üzemelni. Ha viszont a százalékot 120%-ra állítjuk, akkor a zóna 12 percig fog üzemelni. Állítsa a forgókapcsolót SEASONAL ADJUST % állásba. A kijelzőn a beállított százalékos érték lesz látható. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be, a kívánt százalékos értéket 10%-os lépésekben. Amikor a százalékos érték nem 100%- ra van állítva, akkor a kijelzőn a SEASONAL ADJ kiírás lesz látható.

7 Kézi indítás egy programra Válassza ki a programot, amit kézzel szeretne elindítani. Nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot, a program elindításához. A kijelzőn látható minden egyes zóna a programban és a hozzátartozó fennmaradó futási idő is. Amikor az egyik zóna befejezte az öntözést, a következő fog elindulni. Ha további programokat is el szeretne kézileg indítani, ismételje meg az előző két lépést. A következő program csak akkor fog elindulni, ha az előző lefutott. Ha le szeretné állítani az összes üzemelő programot, állítsa a forgókapcsolót OFF állásba 3 másodpercig, ezután állítsa a forgókapcsolót AUTO állásba. Kézi indítás egy vagy több zónára Állítsa a forgókapcsolót az elindítandó zónaszám állásába. Bizonyosodjon meg róla, hogy a zóna futási ideje nagyobb nullánál. Ha a futási idő nulla, akkor válasszon ki egy másik programot, vagy a fel nyíl gomb segítségével állítson be egy futási időt. Ez a futási idő azután a program részét fogja képezni. Nyomja meg a MANUAL START/ADVANCE gombot, a kiválasztott zóna elindításához. Üzem közben, a zóna száma fog a kijelzőn villogni. Ha módosítani szeretné az üzemben lévő kézileg elindított zóna futási idejét, állítsa a forgókapcsolót AUTO állásba. A kijelzőn az üzemben lévő zóna száma és a hátralévő futási idő lesz látható. A fel/le nyilak gombok segítségével állítsa be, hogy hány percig üzemeljen még a zóna. Ez a módosítás nem befolyásolja a beprogramozott futási időt. Ha másik zónákat is el szeretne indítani, ismételje meg az előző lépéseket. Csak akkor fog egy újabb szelep elindulni, ha az előző már végzett. Ha le szeretné állítani az összes üzemelő zónát, állítsa a forgókapcsolót OFF állásba 3 másodpercig, ezután állítsa a forgókapcsolót AUTO állásba. Telepítés Az ESP vezérlő egyaránt felszerelhető kültéren és beltéren is. A hely kiválasztása Válasszon egy vandál biztos helyet, ahol könnyen hozzáférhet a vezérlőhöz. Ajánlott falra szerelni, szemmagasságban. Vigyázat: az elektromágneses zavarok elkerülésére, szerelje legalább 5m távolságra üzemelő elektromotoroktól.

8 A választott hely közelében legyen 220V-os hálózati áramforrás. A választott hely legyen egy stabil, sík, függőleges felület, elég hellyel a kábelek vezetéséhez is. Legyen hely a vezérlő mellet a kültéri doboz ajtajának kinyitásához. A vezérlő felszerelése Kábelek bejárata Az ESP három kitörhető kábelbevezető nyílással rendelkezik, kettő a vezérlő alján és egy a hátulján. A nyílások kitöréséhez, használjon lapos élű csavarhúzót. A vezérlő rögzítése A vezérlő felszerelése előtt, ajánlott az ajtó és a elülső panel eltávolítása. Ezek a lépések nem kötelezőek, de leegyszerűsítik a szerelést. Nyissa ki az ajtót a kulccsal. Hajtsa ki az ajtót balra. Emelje le az ajtót a zsanérokról. Nyissa ki az elülső panelt. Hajtsa ki balra. Óvatosan húzza ki a panelt a zsanérokból. Húzza ki a szalagkábelt a vezérlőből. Vigyázat: ne hajlítsa meg a szalagkábel csatlakozási pontjának tűit. Az ESP vezérlő hátulja tetején található egy akasztó nyílás. Az alján, pedig három rögzítő lyuk. Helyezze a vezérlőt a falhoz, és jelölje meg az akasztó nyílás, illetve legalább egy rögzítő lyuk helyét. Majd vegye el a vezérlőt a faltól. Helyezzen egy kampót vagy rögzítőt a falba az akasztó nyílás helyénél. Fúrjon lyukat a falba a rögzítő lyuk(ak) helyénél. Még ne helyezzen bele rögzítő csavart. Akassza fel a vezérlőt a falra az akasztó nyílásánál lévő kampó vagy rögzítő segítségével. Helyezzen csavarokat a rögzítő lyuk(ak)ba. Ellenőrizze, hogy a vezérlő rögzítve van.

9 Mágnesszelep kábelek bekötése A szelepek egyik kábelét vezesse a számozott kábelcsatlakozási pontokhoz. A szelepek másik kábelét vezesse a COM (közös) kábelcsatlakozási pontba. Használjon föld alá temethető kábeleket! Megjegyzés: a külső (auxiliary) zóna használatához egy bővítő modult kell beszerelni a harmadik modul helyre, a vezérlőben. Mester szelep/szivattyúindító bekötése Megjegyzés: csak akkor kell ezeket a lépéseket követni, ha a rendszerünk rendelkezik mester szeleppel vagy szivattyúindító relével. A vezérlő nem tudja a szivattyút árammal ellátni. Csatlakoztassa a mester szelep/szivattyúindító kábeleit a vezérlőbe, az ábra szerint. Használaton kívüli zónák bekötése Vigyázat: szivattyúkárosodás megelőzése érdekében, amikor szivattyúindító relét használ, kösse össze egy darab kábellel a nem használt zónákat egy használaton belüli zónával. Ha ezt nem teszi meg, és véletlenül beindítja a nem használt zónát, a szivattyú bekapcsol, de nincs hová menni a víznek. Ilyenkor a szivattyú leéghet!

10 A transzformátor bekötése (beltéri kivitelű vezérlő esetén) A beltéri kivitelű ESP vezérlőnek külső transzformátora van, ami 24VAC áramot biztosít. E transzformátor kábeleit a vezérlő megfelelő kábelcsatlakozási pontjaihoz kell kötni. Vigyázat: a vezérlő károsítása és áramütés veszélye miatt, ne csatlakoztassuk a transzformátort a hálózati áramhoz, amíg nem kötöttük be a vezérlőbe. Bizonyosodjon meg róla, hogy a transzformátor nincs csatlakoztatva a hálózati áramforráshoz. Vezesse be a transzformátor három kábelét a vezérlő alján található kábelnyíláson. Kössön egy laza csomót a kábelre a vezérlőben, hogy ne akarjon kicsúszni a csatlakozási pontokból. A felső vízszintes csatlakozási pontokon, csatlakoztassa a zöld kábelt a GND terminálhoz. A maradék két kábelt csatlakoztassa a két 24VAC terminálhoz. Ellenőrizze az összes kötést. Csatlakoztassa a transzformátort a hálózati áramforráshoz. Csatlakozás a hálózati áramhoz (kültéri kivitelű vezérlő esetén) A kültéri kivitelű ESP vezérlő egy beépített transzformátorral rendelkezik, ami 24VAC áramot biztosít. Csatlakoztatnia kell a hálózati áram kábelét a transzformátor három kábeléhez. Vigyázat: az áramütés elkerülése végett, kapcsolja ki az áramot, mielőtt a bekötést elvégezni. Az áramütés súlyos sérülést vagy halált okozhat. Az ajtó és az elülső panel eltávolítása után, keressem meg a magasfeszültségű rekeszt a vezérlő bal alsó sarkában. Távolítsa el a csavart a rekesz jobb széléről, majd vegye ki a rekesz fedelét. Helyezzen egy 13mm tömbszelencét a vezérlő alján található kábel bevezető nyílásba. Vezesse be a három táp kábelt a rekeszbe. Blankolja le a kábelvégeket. Egy sorkapocs vagy kábeltoldók segítségével kösse össze a kábeleket a következők szerint: A fázist a barnához. A nullát a kékhez. A földet a zöld-sárgához. Ellenőrizze a kötéseket, majd rögzítse vissza a rekesz fedelét a csavarral.

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

STP Plus időkapcsoló Programozási útmutató

STP Plus időkapcsoló Programozási útmutató STP Plus időkapcsoló Programozási útmutató TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu Az időkapcsoló megjelenése Használja ezt az ábrát az

Részletesebben

TORO TMC-424 Programozási útmutató

TORO TMC-424 Programozási útmutató TORO TMC-424 Programozási útmutató Pontos idő és dátum beállítása 2 Öntözési időtartam beállítása 2 Öntözési időpontok beállítása 2 Öntözési napok beállítása 3 Kézi öntözés indítása 4 Szezonális százalékos

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

SET CLOCK: óra beállítása. WATER NOW: öntözés kézi indítása

SET CLOCK: óra beállítása. WATER NOW: öntözés kézi indítása Az időkapcsoló megjelenése STPi időkapcsoló Programozási útmutató onsult Tesult Te Használja ezt az ábrát az időkapcsoló funkcióinak megismeréséhez! AUTO forgató gombot állítsuk ide, hogy az öntözés automatikusan

Részletesebben

TORO TMC-424 programozási útmutató

TORO TMC-424 programozási útmutató TORO TMC-424 programozási útmutató Pontos idő és dátum beállítása 2 Öntözési időtartam beállítása 2 Öntözési időpontok beállítása 2 Öntözési napok beállítása 3 Kézi öntözés indítása 4 Szezonális százalékos

Részletesebben

chnoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technocon ult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult

chnoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technocon ult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult ESP modulos időkapcsoló TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technonsult.hu Az ESP modulos időkapcsoló kiskertek és közepes méretű közterületek öntözőrendszeréhez

Részletesebben

Tartalomjegyzék. TORO DDC Kerti vezérlőautomatika kezelési és használati utasítás 2

Tartalomjegyzék. TORO DDC Kerti vezérlőautomatika kezelési és használati utasítás 2 Tartalomjegyzék Felszerelési útmutató: 3 Az esőérzékelő bekötése: 4 Beállítás: 6 A pontos idő és nap beállítása ( SET TIME/DAY ): 6 Öntözési idők beállítása ( RUN TIME ): 6 Mester szelep/szivattyú modul

Részletesebben

Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika. Kezelési útmutató

Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika. Kezelési útmutató Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika Kezelési útmutató Kezelõelemek és jelek Beállító gombok A SELECT nyomógombok segítségével választhatjuk ki

Részletesebben

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS TULAJDONSÁGOK Négy teljesen független program, melyek egyszerre is futhatnak. A hét napjai szerinti, páros-páratlan napok szerinti vagy

Részletesebben

A transzformátor bekötése. 2. Mágnesszelepek bekötése

A transzformátor bekötése. 2. Mágnesszelepek bekötése - 2-1. A transzformátor bekötése A transzformátort az idõkapcsoló mellett helyezzük el. A piros színû vezetéket csatlakoztassuk a 220 V- os hálózatra. A fekete vezetéket illesszük az idõkapcsoló 24V jelû

Részletesebben

EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat

EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat Felhasználói és programozási kézikönyv 1 EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat Kezelőelemek és jelek: A folyadékkristályos kijelző 1. Fő kijelző az összes programozott adatról tájékoztat

Részletesebben

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Telepítés 3 Az alkalmazás beállítása 7 Hibaelhárítás

Részletesebben

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Telepítés 3 Az alkalmazás beállítása 7 Hibaelhárítás

Részletesebben

Kisvakond-ParkKft. www.kisvakond.eu

Kisvakond-ParkKft. www.kisvakond.eu Kisvakond-ParkKft. www.kisvakond.eu ( ERR =Error=hiba). Az időkapcsoló mindegyik működtethető állomást bekapcsolja, s a kijelzőjén látható a működő kör száma és a hátralévő idő. Az öntözési program végezetével

Részletesebben

ESP-RZX időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató

ESP-RZX időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató ESP-RZX időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató Köszönjük, hogy a Rain Bird ESP-RZX időkapcsolóját választotta. TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

Junior MAX. Öntözővezérlő automatika. Használati Útmutató

Junior MAX. Öntözővezérlő automatika. Használati Útmutató Junior MAX Öntözővezérlő automatika Használati Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta az Irritrol, Junior MAX öntözőrendszer vezérlőjét. A következő oldalakon lépésről lépésre tanulmányozhatja a vezérlő

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

STPi időkapcsoló Programozási útmutató

STPi időkapcsoló Programozási útmutató STPi időkapcsoló Programozási útmutató Az időkapcsoló megjelenése Használja ezt az ábrát az időkapcsoló funkcióinak megismeréséhez! AUTO forgató gombot állítsuk ide, hogy az öntözés automatikusan induljon

Részletesebben

STP PLUS vezérlő automatika. Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL

STP PLUS vezérlő automatika. Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL STP PLUS vezérlő automatika Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL Tartalom Használati útmutató és programozási leírás Biztonsági és beállítási információk.... vezérlő automatika

Részletesebben

Rain-Bird ESP RZX. Öntözésvezérlő automatika Szerelési és használati utasítás. Kárpát-Aqua Kft Bp. Telepes utca 109/A Fszt.1.

Rain-Bird ESP RZX. Öntözésvezérlő automatika Szerelési és használati utasítás. Kárpát-Aqua Kft Bp. Telepes utca 109/A Fszt.1. Rain-Bird ESP RZX Öntözésvezérlő automatika Szerelési és használati utasítás Kárpát-Aqua Kft. 1147 Bp. Telepes utca 109/A Fszt.1. Tel.: 06 (1) 791-2239 Mobil: 06 (20) 951-1442 info@ontozorendszeruzlet.hu

Részletesebben

WP1 időkapcsoló kezelési útmutató

WP1 időkapcsoló kezelési útmutató WP1 időkapcsoló kezelési útmutató A vezérlő 1 Rain Bird TBOS átbillenő szolenoidot működtet. TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika. Beállítási javaslatok

WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika. Beállítási javaslatok WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika Beállítási javaslatok Bevezetés Gratulálunk, hogy a Weathermate automatikát választotta! Biztosak vagyunk benne, hogy egy jó minőségű, megbízható

Részletesebben

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Telepítés 3 Kapcsolódás a Wi-Fi hálózathoz 5 A mágnesszelepek

Részletesebben

JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató

JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató FELSZERELÉSI JAVASLATOK JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató BELTÉRI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA LCD kijelző Transzformátor Vegye le az alsó takarólemezt. Szerelje fel a falra az automatikát a két

Részletesebben

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás Köszönjük, hogy Total Control öntözőrendszervezérlőt vásárolt. Az alábbiakban felsoroljuk a vezérlő néhány fontos tulajdonságát,

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

Orbit Hydro-Rain HRC900. Elemes vezérlő automatika Használati utasítás MINERALHOLDING KFT.

Orbit Hydro-Rain HRC900. Elemes vezérlő automatika Használati utasítás MINERALHOLDING KFT. Orbit Hydro-Rain HRC900 Elemes vezérlő automatika Használati utasítás Magyarországi forgalmazó: Mineralholding Kft. Vízöntő öntözéstechnika üzletág H-1106 Budapest, Fehér út 10. Tel.: (+36 1) 209-2770,

Részletesebben

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez Használati utasítás Megjegyzés: Mivel termékünk folyamatos fejlesztés alatt van, a használati utasítás képei eltérhetnek az Ön

Részletesebben

E-c időkapcsoló Programozási útmutató

E-c időkapcsoló Programozási útmutató E-c időkapcsoló Programozási útmutató www.palkovitskert.hu Palkovits Márk Tel.: 20/256-0079 AZ EC IDŐKAPCSOLÓ PROGRAMOZÁSA Az Ec időkapcsolót be tudod programozni akkor is, ha elemet teszel bele. Ez különösen

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv

Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv A Pro-C felépítése A.-LCD kijelző 1. Programazonosító - a használt programot (A,B,C) jelzi 2. Öntözési zóna sorszáma- jelzi az

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Lawn Master TM II időzítő Modellek: LMII-4-220 (4 zóna) és LMII-6-220 (6 zóna) Üzembe helyezési és programozási útmutató

Lawn Master TM II időzítő Modellek: LMII-4-220 (4 zóna) és LMII-6-220 (6 zóna) Üzembe helyezési és programozási útmutató Lawn Master TM II időzítő Modellek: LMII-4-220 (4 zóna) és LMII-6-220 (6 zóna) Üzembe helyezési és programozási útmutató LAWN MASTER II M T T F S S Tartalomjegyzék Alkatrészek áttekintése Hálózati áram

Részletesebben

DDC automata öntözőrendszer vezérlő

DDC automata öntözőrendszer vezérlő DDC automata öntözőrendszer vezérlő telepítési és használati utasítás Tartalomjegyzék Toro DDC automata öntözőrendszer vezérlő oldal oldal Bevezetés 2. A vezérlő lekapcsolása (OFF) 6. A vezérlő áttekintése

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

ORBIT BUDDY III. 2 Zónás Kerti csapra szerelhető elemes vezérlő +1 kézi nyitási lehetőség Használati utasítás

ORBIT BUDDY III. 2 Zónás Kerti csapra szerelhető elemes vezérlő +1 kézi nyitási lehetőség Használati utasítás ORBIT BUDDY III 2 Zónás Kerti csapra szerelhető elemes vezérlő +1 kézi nyitási lehetőség Használati utasítás Kárpát-Aqua Kft. 1147 Bp. Telepes utca 109/A Fszt.1. Tel.: 06 (1) 791-2239 Mobil: 06 (20) 951-1442

Részletesebben

ICC Hunter Ipari vezérlő

ICC Hunter Ipari vezérlő ICC Hunter Ipari vezérlő Kézikönyv és használati útmutató minden 8 zónás alap típushoz ICC-800PL Műanyag ház ICC-801PL Műanyag ház (Nemzetközi) ICC-800M Fém ház ICC-800SS Rozsdamentes acél ház Bevezetés

Részletesebben

WP sorozat elemes időkapcsoló kezelési útmutató

WP sorozat elemes időkapcsoló kezelési útmutató WP sorozat elemes időkapcsoló kezelési útmutató TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu Időkapcsoló teljesítménye: 1 főelzáró mágnesszelep,

Részletesebben

SVC. Elemes vezérlő automatika Használati útmutató és programozási leírás AZ SVC JELLEMZŐI

SVC. Elemes vezérlő automatika Használati útmutató és programozási leírás AZ SVC JELLEMZŐI SVC Elemes vezérlő automatika Használati útmutató és programozási leírás AZ SVC JELLEMZŐI Egyszerű programozás a nyomógombok segítségével Akár négy mágnesszelep vezérlésére is képes Nagyméretű folyadékkristályos

Részletesebben

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek Az előlapon látható kezelőelemek és jelek A folyadékkristályos kijelző 1. Program megjelölése - A, B vagy C 2. Öntözési zóna sorszáma 3. Fő kijelző - mutatja az időket és a beprogramozott adatokat 4. Év

Részletesebben

Megjegyzés: miután elkészült az összes elektromos bekötéssel és azok ellenőrzésével, dugja be a transzformátort a konnektorba. 1.

Megjegyzés: miután elkészült az összes elektromos bekötéssel és azok ellenőrzésével, dugja be a transzformátort a konnektorba. 1. Ki s va kondpa r kkf t. www. ki s va kond. e u Vegye le az alsó takarólemezt. Szerelje fel a készüléket a falra a felső (akasztós) csavarhely segítségével. Állítsa vízszintbe az automatikát, majd az alsó

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

EASY RAIN kezelési útmutató

EASY RAIN kezelési útmutató EASY RAIN kezelési útmutató Az Easy Rain egy elemes időkapcsoló, amely 1 mágnesszelep vezérlésére képes. Bármelyik Rain Bird DV, PGA, PEB, és PESB szelepre fölszerelhető. Az Easy Rainnel a legnagyobb üzemi

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Channel Expander 1.xx Használati útmutató

Channel Expander 1.xx Használati útmutató Channel Expander 1.xx 1. oldal 2. oldal Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 Áttekintés...4 A készülék rögzitése...5 Tápfeszültség csatlakoztatása...8 Öntözés vezérlő csatlakoztatása...8 Szelep kimenetek

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

XC vezérlő 4, 6 és 8 zónás kültéri és beltéri változat

XC vezérlő 4, 6 és 8 zónás kültéri és beltéri változat Felhasználói és programozási kézikönyv XC vezérlő 4, 6 és 8 zónás kültéri és beltéri változat KEZELŐELEMEK ÉS JELEK AZ XC VEZÉRLŐN A LCD folyadékkristályos kijelző 1. Futási idő Minden zóna futási ideje

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

E-c időkapcsoló Programozási útmutató

E-c időkapcsoló Programozási útmutató E-c időkapcsoló Programozási útmutató AZ EC IDŐKAPCSOLÓ PROGRAMOZÁSA TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu Az Ec időkapcsolót be

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben

MINERALHOLDING KFT. Orbit Easy-Set-Logic. Parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás

MINERALHOLDING KFT. Orbit Easy-Set-Logic. Parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás Orbit Easy-Set-Logic Parköntözés vezérlőautomatika Szerelési és használati utasítás Magyarországi forgalmazó: Mineralholding Kft. Vízöntő öntözéstechnika üzletág H-1118 Budapest, Kelenhegyi út 7-9. Tel.:

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EKCB07CAV Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A dokumentum bemutatása.

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

- telepítési és üzemeltetési útmutató -

- telepítési és üzemeltetési útmutató - 2-, 4-, 6-, 8-zónás beltéri öntözésvezérlő automatika - telepítési és üzemeltetési útmutató - Köszönjük, hogy ezt a kiváló képességekkel rendelkező automatikát választotta. A Junior MAX a Junior automatikacsalád

Részletesebben

ESP-ME időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató

ESP-ME időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató ESP-ME időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu Köszönjük, hogy a Rain Bird ESP-Me időkapcsolóját

Részletesebben

1. www.summatrade.hu

1. www.summatrade.hu 1. www.summatrade.hu TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... Az érzékelő ismertetése és működési módja... Az érzékelő telepítése... A vezérlő automata programozása... A z érzékelő és a vezérlő összekötése... Műszaki

Részletesebben

I. A VEZÉRLŐ AUTOMATIKA HELYÉNEK KIVÁLASZTÁSA

I. A VEZÉRLŐ AUTOMATIKA HELYÉNEK KIVÁLASZTÁSA Az ESP modulos vezérlő automatika ideális házi kertek és kisebb méretű közterületek öntözőrendszerének vezérlésre. Kültéren és beltéren egyaránt felszerelhető. Az alapegység bővítő modulok nélkül négy

Részletesebben

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása Tulajdonságok: - Signature kizárólagos SELECT and ADJUST programozás ( VÁLASSZ ÉS ÁLLÍTSD BE ). - Két független program. - Programonként 3 indítás

Részletesebben

DDC vezérlő Használati útmutató

DDC vezérlő Használati útmutató Telepítési útmutató: DDC vezérlő Használati útmutató Távolítsa el a burkolólapot a vezérlő aljáról. Helyezze a vezérlőt a falra, a hátoldal tetején lévő akasztó nyílás segítségével. Rögzítse a vezérlőt

Részletesebben

Funkciók. Szám Leírás

Funkciók. Szám Leírás Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 EMT757 Digitális időkapcsoló A. Funkciók 1. A programozható digitális

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

onsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult

onsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult onsult Tesult Te IMAGE időkapcsoló TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.tesult.hu Az IMAGE időkapcsoló az egyes állomásokat (köröket) előre beállított

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA Hydrawise Ready Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com Tartalomjegyzék HC Vízórák 4 Tervezés 5 Telepítés 6 Beállítások 7 HC Terméktámogatás Köszönjük, hogy a Hunter

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1 Szerelési kézikönyv Digitális nyomásmérő készlet BHGP6A BHGP6A Digitális nyomásmérő készlet Szerelési kézikönyv Tartalomjegyzék Oldal Felszerelés Tartozékok... Felszerelés... Munkaeljárás... Működési ellenőrzés...

Részletesebben

Lumination TM rögzítőkészlet felületre szereléshez (ET sorozatú, felületre szerelt ET22 és ET14 készlethez)

Lumination TM rögzítőkészlet felületre szereléshez (ET sorozatú, felületre szerelt ET22 és ET14 készlethez) Felszerelési útmutató Lumination TM rögzítőkészlet felületre szereléshez (ET sorozatú, felületre szerelt és készlethez) MIELŐTT HOZZÁKEZDENE A MUNKÁHOZ, olvassa el figyelmesen az összes tudnivalót! ÁRAMÜTÉS

Részletesebben

GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv

GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv Könnyen bővíthető max. 12 zónáig,2 zónás vezérlőmodulokkal 3 beépített öntözőprogram Naptárszerinti ill. időtartam szerinti vagy páros/páratlan napok szerinti programozási

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő

TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő telepítési és használati utasítás www.tmarkt.hu Tartalomjegyzék oldal oldal Bevezetés 2. A vezérlő működése 7. A vezérlő áttekintése 3. Automata öntözés 7. A vezérlő

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az Dial Star, Pocket Star, Super Star típusú öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Tartalomjegyzék 1. fejezet

Részletesebben

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations Junior MX Vezérlő automatika stations Használati Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a korszerű, többfunkciós Junior MX vezérlőt az Irritrol-tól. Junior MX az Irritrol Junior sorozatának a legújabb,

Részletesebben

Egy zónás 9 V-os vízálló vezérlő

Egy zónás 9 V-os vízálló vezérlő TSSCWP Toro Single Station Controller, Waterproof Egy zónás 9 V-os vízálló vezérlő telepítési és használati utasítás www.tmarkt.hu Tartalomjegyzék oldal oldal Bevezetés 2. A vezérlő leállítása OFF állapot

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

RX V. Műszaki jellemzők. 1 CSATORNÁS TANÍTHATÓ RÁDIÓS VEVŐ 433,92 Mhz. Telepítési és használati útmutató KAPU AUTOMATIZÁLÁS VEVŐ CSATLAKOZÓI

RX V. Műszaki jellemzők. 1 CSATORNÁS TANÍTHATÓ RÁDIÓS VEVŐ 433,92 Mhz. Telepítési és használati útmutató KAPU AUTOMATIZÁLÁS VEVŐ CSATLAKOZÓI RX 4331 12-24V 1 CSATORNÁS TANÍTHATÓ RÁDIÓS VEVŐ 433,92 Mhz Telepítési és használati útmutató KAPU AUTOMATIZÁLÁS 1. ábra VEVŐ CSATLAKOZÓI Műszaki jellemzők ANTENNA RX 4331 12-24V Tápellátás 12v / 24V ac

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az SUPER DIAL öntözést idızítı és vezérlı készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŐKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Mineralholding Kft. - 1 - Tartalomjegyzék 1. fejezet : BEVEZETÉS...

Részletesebben

T562 GB2 LAKÁSKÉSZÜLÉK

T562 GB2 LAKÁSKÉSZÜLÉK TECHNOLOGY T562 GB2 LAKÁSKÉSZÜLÉK Felhasználói Kézikönyv 2 VEZETÉS Ez a legújabb fejlesztésű lakáskészülék számtalan funkcióval rendelkezik, ami megfelelő telepítés és használat mellett sok éven keresztül

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations Junior MX Vezérlő automatika stations Használati Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a korszerű, többfunkciós Junior MX vezérlőt az Irritrol-tól. Junior MX az Irritrol Junior sorozatának a legújabb,

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

JELLEMZŐK MŰSZAKI ADATOK ALKATRÉSZEK LEÍRÁSA

JELLEMZŐK MŰSZAKI ADATOK ALKATRÉSZEK LEÍRÁSA PASSO CARD JELLEMZŐK Ebben a konkrét esetben egy RFID rendszer három alapvető elemből áll: 1) egy vagy több transzponder (vagy TAG) 2) egy olvasási és / vagy írási eszköz (olvasó) 3) egy adatinterfész

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

4,2 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-636TSYX2 + OUT9 + CLOCK

4,2 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-636TSYX2 + OUT9 + CLOCK 4,2 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-636TSYX2 + OUT9 + CLOCK Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! A DIGITÁLIS ÓRA ISMERTETÉSE

Részletesebben

X CORE Vezérlő automatika házikerti öntözőrendszerekhez

X CORE Vezérlő automatika házikerti öntözőrendszerekhez X CORE Vezérlő automatika házikerti öntözőrendszerekhez Használati útmutató és programozási leírás A készülék kompatibilis a Hunter távirányítókkal és a Solar Sync érzékelővel AZ X-CORE VEZÉRLŐ KEZELŐ

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Szobatermosztát EKRTW

Szerelési kézikönyv. Szobatermosztát EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Olvassa el ezt a kézikönyvet figyelmesen, mielőtt a készüléket bekapcsolná. Ne dobja el! Őrizze meg, később még szükség lehet rá. A berendezés vagy tartozékainak

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek Az előlapon látható kezelőelemek és jelek A folyadékkristályos kijelző 1. Program megjelölése - A, B vagy C 2. Öntözési zóna sorszáma 3. Fő kijelző - mutatja az időket és a beprogramozott adatokat 4. Év

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben