WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika. Beállítási javaslatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika. Beállítási javaslatok"

Átírás

1 WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika Beállítási javaslatok Bevezetés Gratulálunk, hogy a Weathermate automatikát választotta! Biztosak vagyunk benne, hogy egy jó minőségű, megbízható vezérlő birtokába jutott, mellyel könnyű lesz irányítania kertje öntözését. Reméljük, hogy a kezelési útmutató segít az automatika képességeinek maximális kihasználásában. Ezzel az automatikával az egyes zónákat egymástól függetlenül programozhatja. Lehetősége nyílik arra, hogy a kert egyes részeire több, másokra kevesebb vizet juttasson ki; kombinálhatja az öntözést dátum és időpont szerint, kézben tarthatja a kiöntözött víz mennyiségét. A külön megrendelhető távirányítóval egyszerűvé válik a zónák indítása. Jellemzők nagy, könnyen olvasható LCD kijelző tárcsás programozás 6-, 9-, 12-zónás változat megmaradó memória: áramszünet után is megmarad a program rövidzárlat esetén automatikusan a következő zónára ugrik 3 program opcionális távirányító a tartalék elem áramszünet esetén megtartja az órajelet és a dátumot. Műszaki jellemzők Bemenet: 220 VAC, 50 Hz Kimenet: 24 VAC, 24 VA Biztosíték: 1 A, 5x20 mm Tartalék elem: 9-voltos alkáli elem Az automatika felszerelése, elektromos bekötése Elhelyezés Válassza ki a megfelelő helyet a felszereléshez. A hőmérséklet soha ne érje el a 70 C-ot. Az áramforrás kiválasztásánál legyen tekintettel arra, hogy más elektromos fogyasztó ne legyen a közelben, ill. ugyanazon az áramkörön. A felszerelés szilárd falfelületre, közel szemmagasságba történjen. Felszerelés Az automatika felszereléséhez az eredeti angol nyelvű dokumentációban található szerelési sablont használhatja. A sablon teljes méretű és méretarányos. A mellékelt sablon segítségével jelölje meg a falba fúrandó lyukak helyét (a tipliket nem tartalmazza a csomag). Fúrja ki a lyukakat, helyezze be a tipliket. Hajtsa be a felső csavart úgy, hogy a fal síkja és a csavarfej között maradjon néhány mm. Hozza fedésbe a csavart a megfelelő csavarjukkal. Finoman húzza meg lefelé az automatika házát, míg a csavarlyuk felső pereme rá nem ül a csavarra. A három alsó csavarlyukon át rögzítse az automatikát. FIGYELEM! AZ ELEKTROMOS BEKÖTÉS ELŐTT KAPCSOLJA KI AZ ÁRAMOT!

2 Az elektromos bekötést szakember végezze, a vonatkozó szabványok és szabályok betartásával. Az automatika BAL oldalán, alul kivezetett hálózati csatlakozó-vezetékeket megfelelő kapcsolódobozzal kösse be. Csatlakoztassa a KÉK és a BARNA vezetéket az áramforráshoz. A ZÖLD/SÁRGA vezeték a földelés; ezt is kösse be megfelelően. A földelésről nem szabad elfeledkezni! Minden vezetékkapcsolatot fixáljon a csavarok meghúzásával, majd helyezze vissza az elektromos kötődoboz fedelét. Az áram bekapcsolható. A szelepek elektromos bekötése Minden zónakimenet összesen max. két szelepet (szolenoidot) képes működtetni, illetve, ha a Master szelep is használatban van, azon kívül egyet. Minden föld alá kerülő elektromos kötést a megfelelő módon kell elvégezni (vízmentes kötődobozban, vagy speciális vízhatlan zsírcsatlakozóval). A zónavezetékeket az automatika JOBB oldali alsó nyílásán kell kivezetni. A vezetékek megfelelő helyének keresésekor az automatika tönkremenetelének megelőzése érdekében tartsa be az alább írtakat. A szelepek közös vezetékét a C kimenetre kell kötni. A TEST terminál segítségével azonosíthatja a zóna(szelep) helyét. A WATER/OFF/SENSOR gomb OFF pozícióba történő kapcsolása után bekötheti a szelepek vezetékeit. Szivattyúindító áramkör Az automatika egy relé segítségével szivattyút is indít. A részletekért kérdezze a forgalmazót. Tartalék elem Áramszünet esetén a tartalék alkáli elem megtartja az órajelet, a dátumot és a programot. Az elem behelyezéséhez kapcsolja ki az áramot, vegye le a takarólemezt és a felső panelt. Csatlakoztassa az elemet a kapocshoz, és helyezze az elemtartóba. Tegye vissza a felső panelt, kapcsolja be az áramot. Nyomja meg egy pillanatra a reset gombot. Esőérzékelő felszerelése és működtetése Nyissa ki az automatika ajtaját, vegye le az alsó takarólemezt. Keresse meg a biztosíték mellett a bíbor és a fehér vezetéket. Csavarja le a vezetékvéget, teljesen egyenesítse ki azt, és az automatikától legtávolabbra eső ponton vágja el. Csupaszítsa le a vezetékvégeket néhány mm-nyire. Kösse össze a vezetékvégeket az esőérzékelő vezetékeivel. Az esőérzékelő felszerelésénél tartsa be a vonatkozó szerelési, beállítási, karbantartási szabályokat. Működtetés Az automatika érzékelő-üzemmódban az esőérzékelő aktív állapotában felfüggeszti az öntözést. Ha bizonyos mennyiségű csapadékot követően az esőérzékelő nyitja az áramkört, az előbb említett vezetékvégek között megszűnik az elektromos kapcsolat. Az érzékelő kiszáradása után az áramkör újra záródik, és az öntözés a program szerint történik. Az érzékelő aktívvá tételéhez nyomja meg az ON/OFF/SENSOR gombot. Az érzékelő aktív, ha SENSOR melletti LED világít. Alapprogramozás, működtetés Dátum A dátumbeállításhoz forgassa a tárcsát ebbe a pozícióba. A kijelző mutatja: a hónapot (villog) a hónap napját a hét napját. A dátum kiválasztásához nyomja meg a vagy a gombot. Nyomja meg a next (következő) gombot.

3 A hónap napjának kiválasztásához nyomja meg a vagy a gombot. Nyomja meg a next (következő) gombot. A hét napjának kiválasztásához nyomja meg a vagy a gombot. A kijelzőn villogó szám vagy nap jelzi az éppen állítható funkciót. Idő Az időbeállításhoz forgassa a tárcsát ebbe a pozícióba. A kijelző mutatja: az órát (villog) a percet azt, hogy délelőtt (AM), vagy délután (PM) van. Az óra (de. AM, vagy du. PM ) beállításához nyomja meg a vagy a gombot. Nyomja meg a next (következő) gombot. A perc beállításához nyomja meg a vagy a gombot. A kijelzőn villogó szám vagy nap jelzi az éppen állítható funkciót. A zónák öntözési idejének beállítása Forgassa a tárcsát a STATION WATERING TIME szektorba, a programozni kívánt zónára. A kijelző mutatja az aktuális öntözési időt (villog) a zóna számát a programot, amelyben működik a zóna. Az 1. zóna öntözési idejének beállításához forgassa a tárcsát az 1-re a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). A 2. zóna öntözési idejének beállításához forgassa a tárcsát az 2-re a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). A 3., 4., 5., 6. zóna öntözési idejének beállításához forgassa a tárcsát az ra (mindig a megfelelőre) a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). A 7. zóna öntözési idejének beállításához (csak a 9- és a 12-zónás modelleken)

4 nyomja meg a 7-12 gombot forgassa a tárcsát a 7-re a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak. Hosszú idejű programozás A C program alkalmas hosszú idejű öntözésekre (9,9 óráig, 0,1 órás lépésekben). Ezen képességének kihasználásához kapcsolja ki az áramot, vegye le a takarólemezt. A biztosíték melletti kapcsot finoman mozdítsa el balra, és húzza le a 2 tüskéről. Helyezze vissza a takarólemezt, kapcsolja be újra az áramot. A C program már hosszú idejű üzemmódban használható. Az eredeti állapot visszaállításához vissza kell tenni a csatlakozót a tüskékre. Startidő (napi ciklus startideje) Forgassa a tárcsát a DAILY START TIMES szektorba, a kívánt sorszámú startidőre (1., 2. vagy 3.). A ciklus második startidejének beállításához az forgassa a tárcsát az 2-es állásba a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (óra) nyomja meg a next (következő) gombot a vagy a ; gomb segítségével beállíthatja a startidőt (perc). A ciklus harmadik startidejének beállításához forgassa a tárcsát az 3-as állásba a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (óra) nyomja meg a next (következő) gombot a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (perc). OFF ( kikapcsolva ) felirat, vagy az előzőleg beállított startidő (villog) az idő, melyre az öntözési ciklus kezdete programozva van a program, amelyben működik a zóna. A ciklus startidejének beállításához forgassa a tárcsát az 1-es állásba a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (óra) nyomja meg a next (következő) gombot a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (perc). Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak. Ha a startidők átfedésbe kerülnek (tehát pl. az A program szerint még folyik az öntözés, ugyanakkor a B program már indítana egy újabb ciklust), az automatika a második ciklus kezdetét eltolja az első ciklus végére. Öntözési napok Az öntözési napok beállításához forgassa a tárcsát az SCHEDULE DAYS szektorba.

5 a kiválasztott nap on (be), vagy off (ki) az összes nap, amelyen lesz öntözés az öntözési nap programja. Az öntözési nap beállításához forgassa a tárcsát a megfelelő napra (SUN=vasárnap; MON=hétfő; TUE=kedd; WED=szerda; THR=csütörtök; FRI=péntek; SAT=szombat) a gomb megnyomásával aktiválhatja a napot. Az öntözés nap kikapcsolásához forgassa a tárcsát a megfelelő napra (SUN=vasárnap; MON=hétfő; TUE=kedd; WED=szerda; THR=csütörtök; FRI=péntek; SAT=szombat) a gomb megnyomásával kikapcsolhatja a napot. Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak. Automata öntözés üzemmód Forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Ebben a helyzetben az öntözés automatikusan, a beprogramozottaknak megfelelően fog működni. a pontos idő a hét napja, melyeken az A program fut a beprogramozott páratlan napok, páros napok, vagy intervallum Működés közben a kijelző az éppen futó programot az éppen működő zóna számát az éppen működő zóna maradék öntözési idejét mutatja. Ha a water/off/sensor (öntözés/kikapcsolás/érzékelő) gombot öntözés közben megnyomja, az öntözés leáll. A next gomb öntözés alatti megnyomásával az automatika a következő zónára ugrik. A program áttekintése A beprogramozott információk megtekintéséhez forgassa a tárcsát a következő pozíciók bármelyikébe: A dátum ellenőrzéséhez forgassa a tárcsát a DATE pozícióba. Az idő megtekintéséhez forgassa a tárcsát a TIME pozícióba. A következőkben az A, a B vagy a C programot válassza ki, annak megfelelően, hogy melyikről kíván információkat kapni. Forgassa a tárcsát a STATION WATERING TIME (zóna öntözési idő) pozícióba. Itt ellenőrizheti az egyes zónákra beállított öntözési időket.

6 Forgassa a tárcsát a DAILY START TIMES (napi startidő) pozícióba. Itt ellenőrizheti, mikor indul az öntözés. Forgassa a tárcsát a SCHEDULE DAYS (öntözési napok) pozícióba. Itt ellenőrizheti azokat a napokat, amelyeken öntözés lesz. Az automatikus öntözés visszaállításához forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Emelt szintű programozás Az öntözési idők %-os módosítása (az évszakok követése) Forgassa a tárcsát a SEASON % pozícióba. Itt az eredetileg beállított öntözési időket egyszerre, százalékosan tudja mindkét irányba módosítani. 100% (villog) a kiválasztott program. Az A program öntözési idejének növelése a gombbal lehetséges (10%-200%). Az öntözési időket a gombbal tudja csökkenteni (10%-200%). Ha nem választ ki más programot, a százalékos változtatások az A programon belül jelentkeznek. A B és a C programon belüli változtatásokhoz meg kell nyomni a program gombot. Az aktuális szezonális érték (%) csak öntözés közben jelenik meg a kijelzőn. Önálló zóna működtetése Bármelyik zóna önálló elindításához forgassa a tárcsát a SINGLE STATION pozícióba. Félautomata működtetés (egy ciklus kézi lefuttatása) Forgassa a tárcsát a PROGRAM A-B-C pozícióba. OFF felirat (villog) a zóna száma (villog) a zóna öntözési ideje. Egy önálló zóna elindításához a vagy a gombbal válassza ki a zónát az öntözési idő (0-90 perc) beállításához nyomja meg a next gombot az öntözési időt a és a gombokkal állíthatja be forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Az automatika elindítja a kiválasztott zónát, a beállított ideig. Az off/water/sensor gomb megnyomásával azonnal befejeződik az öntözés.

7 program A B C. Az öntözési ciklus kiválasztásához válassza ki az A, B, vagy C programot a program gomb megnyomásával a gombbal választhatja ki a programot, amelyet le szeretne futtatni forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. A ciklus elindul. Mindegyik zóna annyi ideig fog öntözni, amennyi idő a kiválasztott program szerint be van állítva. Az off/water/sensor gomb megnyomásával azonnal befejeződik az öntözés. Az öntözési ciklus tesztelése Forgassa a tárcsát a TEST CYCLE pozícióba. Itt lehetséges minden zóna egy bizonyos ideig történő elindítása. A kijelzőn látszik az öntözési idő minden zónára egységesen (villog). A zónák lefuttatásához a és a gombokkal beállíthatja, mennyi ideig működjenek a szelepek forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Az off/water/sensor gomb megnyomásával azonnal befejeződik az öntözés. A tesztet csak olyan zónákon futtathatja le, amelyekre előzőleg adott öntözési időt. Több program beállítása Nyomja meg a program gombot, további öntözési programok (B, C) beállítása céljából. A kijelző mutatja a zóna öntözési idejét a zóna számát azt, hogy melyik programra van állítva a zóna. A B öntözési program beállítása: nyomja meg a program gombot állítsa be az öntözési idő(ke)t zónánként állítsa be a startidő(ke)t ciklusonként állítsa be az öntözési napokat. A C öntözési program beállítása hasonlóképpen történik. Ha a startidők átfedésbe kerülnek (tehát pl. az A program

8 szerint még folyik az öntözés, ugyanakkor a B program már indítana egy újabb ciklust), az automatika a második ciklus kezdetét eltolja az első ciklus végére. Öntözési időintervallumok beállítása Forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre. Itt a páratlan és páros napokra, ill. bizonyos időintervallumokra lehet az öntözést programozni. Öntözési időintervallum beállítása: a beállított öntözési intervallum (villog) on (bekapcsolva) vagy off (kikapcsolva) (villog) az összes nap, melyre be van állítva az öntözés. Páratlan / páros öntözés beállítása: forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre a next gombbal választhat a páratlan (odd) és a páros (even) között a gombbal aktiválhatja választását forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre nyomja meg a next gombot a és a gombokkal állítsa be a két öntözés között kimaradó napok számát nyomja meg a next gombot a és a gombokkal állítsa be azt a napot (a héten belül), amelyikkel kezdődjön az intervallum forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Ha a páratlan vagy páros ciklus alatt egy kiválasztott napon nem kíván öntözni: forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre nyomja meg a program gombot a program kiválasztásához nyomja meg a next gombot a páratlan/páros napok kiválasztásához tartsa nyomva a gombot 5 másodpercig a next gombbal válassza ki azt a napot, amelyiken ne legyen öntözés a gombbal fixálja le a kimaradó napot forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak.

9 Hibakeresés Hibajelenség A hiba lehetséges oka Megoldás A kijelző üres A kijelzőn egy elem ikonja látható Az öntözés nem indul el automatikusan A kijelző öntözést mutat, de nem történik semmi Egy zóna nem öntöz Nincs hálózati áram. Nem jön ki áram a transzformátorból. Az automatika csak elemről kap áramot. A szelepkapcsoló ki van kapcsolva. A tárcsa nincs RUN állásban. Nem adott meg startidőt. Nincs beállítva öntözési nap. Nem adott meg öntözési időt a zóná(k)ra. Rövidzárlat a szolenoidban vagy a vezetékben. Az érzékelő megszakította az öntözést. Az érzékelő vezetékeit elvágták, és a szelepkapcsoló SENSOR-ra van állítva. A vízvételi helyen nincs víz. Ellenőrizze a megszakítópanelt. Ellenőrizze a reset gombot. A transzformátor meghibásodott. Ellenőrizze az áramforrást. Kapcsolja a szelepkapcsolót WATER (öntözés) vagy SENSOR (érzékelő) állásba. Állítsa a tárcsát a RUN pozícióba. Programozzon be startidőt aznapra. Engedélyezze aznapra az öntözést, vagy állítsa be az intervallumot. Állítson be öntözési időt. Cserélje ki a szolenoidot, javítsa meg a vezetéket, cseréljen biztosítékot. Hagyja kiszáradni az érzékelőt, vagy a szelepkapcsolót állítsa a WATER (öntözés) helyzetbe, kiiktatván ezzel az érzékelőt. Állítsa a szelepkapcsolót a WATER (öntözés) helyzetbe, kiiktatván ezzel az érzékelőt. Nyissa rá a vizet a rendszerre. Az ERR üzenet látható (a zóna száma mellett) Az ERR és a STATION 0 üzenet látható Az öntözési ciklus rossz napon kezdődik Nincs beállítva öntözési idő. Az érzékelő megszakította az öntözést. Rövidzárlat a szolenoidban vagy az elektromos vezetékben. Rövidzárlat a Master szelep szolenoidjában vagy vezetékében. Az öntözési napok rosszul vannak beállítva. A nap beállítása hibás. Adjon meg öntözési időt. Hagyja kiszáradni az érzékelőt, vagy a szelepkapcsolót állítsa a WATER (öntözés) helyzetbe, kiiktatván ezzel az érzékelőt. Szüntesse meg a zárlat okát, cserélje ki a hibás szolenoidot. Ellenőrizze, nincs-e csupasz vezetékszakasz vagy laza elektromos kapcsolat. Szüntesse meg a zárlat okát, cserélje ki a Master szelep szolenoidját. Programozza újra az öntözési naptárt. Ellenőrizze, hogy a beállított dátum valóban a mai nap-e. Az ERR üzenet törléséhez mindenekelőtt szüntesse meg a zárlat okát, majd végezze el a tesztet. Zavaros kijelző Áramlökés okozta zavar a processzorban. Egy hegyes eszközzel nyomja meg a reset gombot, mely a panel jobb oldalán, egy kis lyukban található. A beprogramozott információk törléséhez forgassa a tárcsát a PROGRAM A-B-C mezőbe, majd nyomja meg a reset gombot. Ezt követően programozza újra az automatikát.

Megjegyzés: miután elkészült az összes elektromos bekötéssel és azok ellenőrzésével, dugja be a transzformátort a konnektorba. 1.

Megjegyzés: miután elkészült az összes elektromos bekötéssel és azok ellenőrzésével, dugja be a transzformátort a konnektorba. 1. Ki s va kondpa r kkf t. www. ki s va kond. e u Vegye le az alsó takarólemezt. Szerelje fel a készüléket a falra a felső (akasztós) csavarhely segítségével. Állítsa vízszintbe az automatikát, majd az alsó

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató

JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató FELSZERELÉSI JAVASLATOK JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató BELTÉRI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA LCD kijelző Transzformátor Vegye le az alsó takarólemezt. Szerelje fel a falra az automatikát a két

Részletesebben

TORO TMC-424 Programozási útmutató

TORO TMC-424 Programozási útmutató TORO TMC-424 Programozási útmutató Pontos idő és dátum beállítása 2 Öntözési időtartam beállítása 2 Öntözési időpontok beállítása 2 Öntözési napok beállítása 3 Kézi öntözés indítása 4 Szezonális százalékos

Részletesebben

EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat

EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat Felhasználói és programozási kézikönyv 1 EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat Kezelőelemek és jelek: A folyadékkristályos kijelző 1. Fő kijelző az összes programozott adatról tájékoztat

Részletesebben

Tartalomjegyzék. TORO DDC Kerti vezérlőautomatika kezelési és használati utasítás 2

Tartalomjegyzék. TORO DDC Kerti vezérlőautomatika kezelési és használati utasítás 2 Tartalomjegyzék Felszerelési útmutató: 3 Az esőérzékelő bekötése: 4 Beállítás: 6 A pontos idő és nap beállítása ( SET TIME/DAY ): 6 Öntözési idők beállítása ( RUN TIME ): 6 Mester szelep/szivattyú modul

Részletesebben

SET CLOCK: óra beállítása. WATER NOW: öntözés kézi indítása

SET CLOCK: óra beállítása. WATER NOW: öntözés kézi indítása Az időkapcsoló megjelenése STPi időkapcsoló Programozási útmutató onsult Tesult Te Használja ezt az ábrát az időkapcsoló funkcióinak megismeréséhez! AUTO forgató gombot állítsuk ide, hogy az öntözés automatikusan

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS TULAJDONSÁGOK Négy teljesen független program, melyek egyszerre is futhatnak. A hét napjai szerinti, páros-páratlan napok szerinti vagy

Részletesebben

GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv

GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv Könnyen bővíthető max. 12 zónáig,2 zónás vezérlőmodulokkal 3 beépített öntözőprogram Naptárszerinti ill. időtartam szerinti vagy páros/páratlan napok szerinti programozási

Részletesebben

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

Junior MAX. Öntözővezérlő automatika. Használati Útmutató

Junior MAX. Öntözővezérlő automatika. Használati Útmutató Junior MAX Öntözővezérlő automatika Használati Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta az Irritrol, Junior MAX öntözőrendszer vezérlőjét. A következő oldalakon lépésről lépésre tanulmányozhatja a vezérlő

Részletesebben

ESP-RZX időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató

ESP-RZX időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató ESP-RZX időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató Köszönjük, hogy a Rain Bird ESP-RZX időkapcsolóját választotta. TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu

Részletesebben

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

STPi időkapcsoló Programozási útmutató

STPi időkapcsoló Programozási útmutató STPi időkapcsoló Programozási útmutató Az időkapcsoló megjelenése Használja ezt az ábrát az időkapcsoló funkcióinak megismeréséhez! AUTO forgató gombot állítsuk ide, hogy az öntözés automatikusan induljon

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás Köszönjük, hogy Total Control öntözőrendszervezérlőt vásárolt. Az alábbiakban felsoroljuk a vezérlő néhány fontos tulajdonságát,

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

Kisvakond-ParkKft. www.kisvakond.eu

Kisvakond-ParkKft. www.kisvakond.eu Kisvakond-ParkKft. www.kisvakond.eu ( ERR =Error=hiba). Az időkapcsoló mindegyik működtethető állomást bekapcsolja, s a kijelzőjén látható a működő kör száma és a hátralévő idő. Az öntözési program végezetével

Részletesebben

DDC automata öntözőrendszer vezérlő

DDC automata öntözőrendszer vezérlő DDC automata öntözőrendszer vezérlő telepítési és használati utasítás Tartalomjegyzék Toro DDC automata öntözőrendszer vezérlő oldal oldal Bevezetés 2. A vezérlő lekapcsolása (OFF) 6. A vezérlő áttekintése

Részletesebben

Lawn Master TM II időzítő Modellek: LMII-4-220 (4 zóna) és LMII-6-220 (6 zóna) Üzembe helyezési és programozási útmutató

Lawn Master TM II időzítő Modellek: LMII-4-220 (4 zóna) és LMII-6-220 (6 zóna) Üzembe helyezési és programozási útmutató Lawn Master TM II időzítő Modellek: LMII-4-220 (4 zóna) és LMII-6-220 (6 zóna) Üzembe helyezési és programozási útmutató LAWN MASTER II M T T F S S Tartalomjegyzék Alkatrészek áttekintése Hálózati áram

Részletesebben

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations Junior MX Vezérlő automatika stations Használati Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a korszerű, többfunkciós Junior MX vezérlőt az Irritrol-tól. Junior MX az Irritrol Junior sorozatának a legújabb,

Részletesebben

Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv

Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv A Pro-C felépítése A.-LCD kijelző 1. Programazonosító - a használt programot (A,B,C) jelzi 2. Öntözési zóna sorszáma- jelzi az

Részletesebben

DDC vezérlő Használati útmutató

DDC vezérlő Használati útmutató Telepítési útmutató: DDC vezérlő Használati útmutató Távolítsa el a burkolólapot a vezérlő aljáról. Helyezze a vezérlőt a falra, a hátoldal tetején lévő akasztó nyílás segítségével. Rögzítse a vezérlőt

Részletesebben

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek Az előlapon látható kezelőelemek és jelek A folyadékkristályos kijelző 1. Program megjelölése - A, B vagy C 2. Öntözési zóna sorszáma 3. Fő kijelző - mutatja az időket és a beprogramozott adatokat 4. Év

Részletesebben

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations

Junior MAX. Használati Útmutató. Vezérlő automatika. stations Junior MX Vezérlő automatika stations Használati Útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a korszerű, többfunkciós Junior MX vezérlőt az Irritrol-tól. Junior MX az Irritrol Junior sorozatának a legújabb,

Részletesebben

TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő

TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő telepítési és használati utasítás www.tmarkt.hu Tartalomjegyzék oldal oldal Bevezetés 2. A vezérlő működése 7. A vezérlő áttekintése 3. Automata öntözés 7. A vezérlő

Részletesebben

XC vezérlő 4, 6 és 8 zónás kültéri és beltéri változat

XC vezérlő 4, 6 és 8 zónás kültéri és beltéri változat Felhasználói és programozási kézikönyv XC vezérlő 4, 6 és 8 zónás kültéri és beltéri változat KEZELŐELEMEK ÉS JELEK AZ XC VEZÉRLŐN A LCD folyadékkristályos kijelző 1. Futási idő Minden zóna futási ideje

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Orbit Hydro-Rain HRC900. Elemes vezérlő automatika Használati utasítás MINERALHOLDING KFT.

Orbit Hydro-Rain HRC900. Elemes vezérlő automatika Használati utasítás MINERALHOLDING KFT. Orbit Hydro-Rain HRC900 Elemes vezérlő automatika Használati utasítás Magyarországi forgalmazó: Mineralholding Kft. Vízöntő öntözéstechnika üzletág H-1106 Budapest, Fehér út 10. Tel.: (+36 1) 209-2770,

Részletesebben

STP PLUS vezérlő automatika. Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL

STP PLUS vezérlő automatika. Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL STP PLUS vezérlő automatika Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL Tartalom Használati útmutató és programozási leírás Biztonsági és beállítási információk.... vezérlő automatika

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet Jellemzők - 500 kártya vagy kulcstartós kártya tanítható meg akár vegyesen is - 30 programozható, maximum 6 számjegyű

Részletesebben

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása Tulajdonságok: - Signature kizárólagos SELECT and ADJUST programozás ( VÁLASSZ ÉS ÁLLÍTSD BE ). - Két független program. - Programonként 3 indítás

Részletesebben

MINERALHOLDING KFT. Kezelési útmutató az. Pocket Star öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ

MINERALHOLDING KFT. Kezelési útmutató az. Pocket Star öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési útmutató az Pocket Star öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Mineralholding Kft. - 1 - Tartalomjegyzék 1. fejezet :

Részletesebben

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez Használati utasítás Megjegyzés: Mivel termékünk folyamatos fejlesztés alatt van, a használati utasítás képei eltérhetnek az Ön

Részletesebben

ICC Hunter Ipari vezérlő

ICC Hunter Ipari vezérlő ICC Hunter Ipari vezérlő Kézikönyv és használati útmutató minden 8 zónás alap típushoz ICC-800PL Műanyag ház ICC-801PL Műanyag ház (Nemzetközi) ICC-800M Fém ház ICC-800SS Rozsdamentes acél ház Bevezetés

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az Dial Star, Pocket Star, Super Star típusú öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Tartalomjegyzék 1. fejezet

Részletesebben

WP sorozat elemes időkapcsoló kezelési útmutató

WP sorozat elemes időkapcsoló kezelési útmutató WP sorozat elemes időkapcsoló kezelési útmutató TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu Időkapcsoló teljesítménye: 1 főelzáró mágnesszelep,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

SALUS T105 TERMOSZTÁT

SALUS T105 TERMOSZTÁT SALUS T105 TERMOSZTÁT A T105 termosztát egy programozható hőfokszabályozó, amely a fűtő- és hűtőrendszerek vezérlésére és szabályo-zására szolgál. A termosztát első használata előtt figyelmesen tanulmányozza

Részletesebben

HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ. HU beépítési és használati útmutató

HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ. HU beépítési és használati útmutató HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ HU beépítési és használati útmutató HU Tartalom 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 1.1 Műszaki adatok... 3 2. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ... 4 2.1 Az automatikus adagoló használata... 4 2.2

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek

Az előlapon látható kezelőelemek és jelek Az előlapon látható kezelőelemek és jelek A folyadékkristályos kijelző 1. Program megjelölése - A, B vagy C 2. Öntözési zóna sorszáma 3. Fő kijelző - mutatja az időket és a beprogramozott adatokat 4. Év

Részletesebben

E-c időkapcsoló Programozási útmutató

E-c időkapcsoló Programozási útmutató E-c időkapcsoló Programozási útmutató www.palkovitskert.hu Palkovits Márk Tel.: 20/256-0079 AZ EC IDŐKAPCSOLÓ PROGRAMOZÁSA Az Ec időkapcsolót be tudod programozni akkor is, ha elemet teszel bele. Ez különösen

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

MAGICTIME digitális szobatermosztát 1

MAGICTIME digitális szobatermosztát 1 MAGICTIME digitális szobatermosztát 1 MAGICTIME digitális szobatermosztát 2 MAGICTIME BAXI DIGITÁLIS SZOBATERMOSZTÁT KHG 714 086 710 páratlan típus: napi és heti programozás 2 db AA típusú elemmel működik

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

MINERALHOLDING KFT. Orbit Easy-Set-Logic. Parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás

MINERALHOLDING KFT. Orbit Easy-Set-Logic. Parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás Orbit Easy-Set-Logic Parköntözés vezérlőautomatika Szerelési és használati utasítás Magyarországi forgalmazó: Mineralholding Kft. Vízöntő öntözéstechnika üzletág H-1118 Budapest, Kelenhegyi út 7-9. Tel.:

Részletesebben

onsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult

onsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult Technoconsult onsult Tesult Te IMAGE időkapcsoló TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.tesult.hu Az IMAGE időkapcsoló az egyes állomásokat (köröket) előre beállított

Részletesebben

ESP-ME időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató

ESP-ME időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató ESP-ME időkapcsoló Telepítési és kezelési útmutató TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu Köszönjük, hogy a Rain Bird ESP-Me időkapcsolóját

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Channel Expander 1.xx Használati útmutató

Channel Expander 1.xx Használati útmutató Channel Expander 1.xx 1. oldal 2. oldal Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 Áttekintés...4 A készülék rögzitése...5 Tápfeszültség csatlakoztatása...8 Öntözés vezérlő csatlakoztatása...8 Szelep kimenetek

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

ÚJ elemes vezérlő Kezelési és programozási utasítás

ÚJ elemes vezérlő Kezelési és programozási utasítás ÚJ elemes vezérlő Kezelési és programozási utasítás 2 TARTALOMJEGYZÉK A NODE JELLEMZŐI 4 Időszakonkénti öntözés 11 A NODE KEZELŐELEMEI.. 5 Évszakokhoz igazítás.. 11 Kezelő gombok A rendszer kikapcsolása.

Részletesebben

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére!

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére! A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA Leírás telepítő szakemberek részére! ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A Sun Power berendezés a 24 V-os Telcoma automatizációk mozgatására lett tervezve, szükségtelenné téve a 230

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

X CORE Vezérlő automatika házikerti öntözőrendszerekhez

X CORE Vezérlő automatika házikerti öntözőrendszerekhez X CORE Vezérlő automatika házikerti öntözőrendszerekhez Használati útmutató és programozási leírás A készülék kompatibilis a Hunter távirányítókkal és a Solar Sync érzékelővel AZ X-CORE VEZÉRLŐ KEZELŐ

Részletesebben

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató CSATLAKOZÁS A MÁGNESSZELEPHEZ MEGJEGYZÉS:MIELŐTT AZ ELEMEKET BEHELYEZNÉ, VÉGEZZE EL AZ ELEKTROMOS BEKÖTÉST. A vezérlő kapacitása A vezérlő

Részletesebben

Szobai Fűtő Termosztát Adatlap&Telepítés HT01 Sorozat 2.0 Verzió

Szobai Fűtő Termosztát Adatlap&Telepítés HT01 Sorozat 2.0 Verzió Termék leírás HT01-es sorozatú Fűtő Termosztát alkalmas Vízfűtő rendszerként működni 3 amper terhelés alatt, valamint 16 amper terhelés alatt Elektromos fűtő rendszerként funkcionál. A termék egyenletes

Részletesebben

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11 H 1. Tartalom jegyzék 2 1. Tartalom Oldal 2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5 3. Kezelőelemek 6 4. Kijelző 6 5. Gyári beállítás 7 6 Beállítások változtatása 8 6.1 Pontos idő, a hét napjai 8 6.2

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az SUPER DIAL öntözést idızítı és vezérlı készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŐKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Mineralholding Kft. - 1 - Tartalomjegyzék 1. fejezet : BEVEZETÉS...

Részletesebben

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység FILCOM Visszamosatást vezérlő egység Tartalom 1.0 Bevezetés...2 2.0 Műszaki jellemzők...2 3.0 Kijelző panel...2 3.1 LED...3 3.2 Kijelző...3 4.0 A vezérlő egység hardver konfigurálása...3 4.1 Váltóáramú

Részletesebben

PL800 PL1600 PL1620 PL1624 PL4800

PL800 PL1600 PL1620 PL1624 PL4800 ProLine Öntözésvezérlő automatika PL800 PL1600 PL1620 PL1624 PL4800 Kezelési útmutató BEVEZETŐ Gratulálunk! Tulajdonosa lett egy ProLine automatikának, mely egyedülálló képességekkel bír. A kert szebb

Részletesebben

Z7-SDM1K-WO típusú programkapcsoló kezelési leírása

Z7-SDM1K-WO típusú programkapcsoló kezelési leírása Z7-SDM1K-WO típusú programkapcsoló kezelési leírása 5. Kezelés Csatlakoztassuk a feszültség-tápellátást az a és b csatlakozókapcsokra. Rövid idıre megjelenik az LCDkijelzın létezı összes szimbólum. Ezt

Részletesebben

MINERALHOLDING KFT. K-Rain RPS 46. Házikerti és parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás

MINERALHOLDING KFT. K-Rain RPS 46. Házikerti és parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás K-Rain RPS 46 Házikerti és parköntözés vezérlőautomatika Szerelési és használati utasítás Magyarországi forgalmazó: Mineralholding Kft. Vízöntő öntözéstechnika üzletág H-1118 Budapest, Kelenhegyi út 7-9.

Részletesebben

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz U Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz 1133AW, 1133BW, 1134AW, 1134BW I. behúzó függőleges szerelése az ajtón kívül vagy belül 1. A szerelési igénytől föggően (ajtón kívül vagy belüli

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérl automata

4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérl automata XC 4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérl automata AUTOMATA XC Felhasználói kézikönyv és kezelési útmutató KIKAPCSOLÁS MINDEN

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

DDC sorozatú Kerti vezérlő Szerelési és használati utasítás

DDC sorozatú Kerti vezérlő Szerelési és használati utasítás DDC sorozatú Kerti vezérlő Szerelési és használati utasítás Sateam Kft. 2092 Budakeszi, Fő u. 66. Tel.:23/ 453 453 Fax:23/ 457 127 sateam@sateam.hu www.sateam.hu Tartalomjegyzék Felszerelési útmutató:

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Kezelési útmutató. DSD 01 Illatanyag-adagoló automatika gőzkabinokhoz. Magyar

Kezelési útmutató. DSD 01 Illatanyag-adagoló automatika gőzkabinokhoz. Magyar Kezelési útmutató DSD 01 Illatanyag-adagoló automatika gőzkabinokhoz Magyar Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy ezt az AROMAWOLKE terméket választotta. Az illatanyag-adagoló megvásárlásával Ön egy nagyon

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

Panel bekötési pontok:

Panel bekötési pontok: Panel bekötési pontok: 1.-2. Közös pont minden be és kimenethez 3. 24Vac, 7W terhelhetőségű kimenet külső eszközök táplálásához 4.-5. Közös pont minden be és kimenethez 6. 24Vac 10W kimenet figyelmeztető

Részletesebben

A TMC 212 vezérlő néhány főbb tulajdonsága:

A TMC 212 vezérlő néhány főbb tulajdonsága: A TMC 212 vezérlő néhány főbb tulajdonsága: - Kényelmesen bővíthető vezérlő 2-től 12 zónáig, 2 zónás bővítőmodulokkal - Zárható kültéri doboz - Automatikus szivattyúindítás, mesterszelep vezérlés - 365

Részletesebben

CM927 - Használati útmutató

CM927 - Használati útmutató Leírás A Honeywell CM927 egy vezeték nélküli szobatermosztát mely az Ön fűtésrendszerének nagy hatásfokú vezérlésére lett kifejlesztve. A készülék otthon tartozkodása esetén biztosítja a kellemes hőmérsékletet

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai 1. Üzemeltetési alapelvek Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai A vezérlő panel a működését tekintve egy komplett elektronikus készülék, mely elektronika a "Beril kazántól

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

1. www.summatrade.hu

1. www.summatrade.hu 1. www.summatrade.hu TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... Az érzékelő ismertetése és működési módja... Az érzékelő telepítése... A vezérlő automata programozása... A z érzékelő és a vezérlő összekötése... Műszaki

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

MINERALHOLDING KFT. Orbit Pocket Star Ultima. Parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás

MINERALHOLDING KFT. Orbit Pocket Star Ultima. Parköntözés vezérlőautomatika. Szerelési és használati utasítás Orbit Pocket Star Ultima Parköntözés vezérlőautomatika Szerelési és használati utasítás Magyarországi forgalmazó: Mineralholding Kft. Vízöntő öntözéstechnika üzletág H-1118 Budapest, Kelenhegyi út 7-9.

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Tel. +36 20 9254726 E-mail: info@hotjet.hu Web: www.hotjet.hu DIGITÁLIS VEZÉRLŐEGYSÉG NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREKHEZ

Tel. +36 20 9254726 E-mail: info@hotjet.hu Web: www.hotjet.hu DIGITÁLIS VEZÉRLŐEGYSÉG NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREKHEZ Tel. +36 20 9254726 E-mail: info@hotjet.hu Web: www.hotjet.hu DIGITÁLIS VEZÉRLŐEGYSÉG NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREKHEZ RENDELHETŐ KIEGÉSZÍTŐK ÉS ALKATRÉSZEK Kiegészítők potenciálmentes érintkezőkhöz: 2 x 230V

Részletesebben

GrassKeeper 8 zónás DC elemes öntözésvezérlő

GrassKeeper 8 zónás DC elemes öntözésvezérlő Tulajdonságok GrassKeeper 8 zónás DC elemes öntözésvezérlő 4 kezdési idő mind a 8 szelepnél A szelepeket napi négy öntözési időre lehet programozni. A beprogramozott idők minden szelepre vonatkoznak. Napi

Részletesebben

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró DT591 DT592 Tartalomjegyzék 1. Kaputábla és funkciói...3 2. Kaputábla leírása...3 3. Zárnyitás műszaki paraméterei...4 4. Felszerelés...4 4.1 Felszerelés esővédő nélkül...4 4.2 Felszerelés esővédővel...5

Részletesebben