WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika. Beállítási javaslatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika. Beállítási javaslatok"

Átírás

1 WeatherMate 6-, 9-, 12-zónás kültéri öntözésvezérlő automatika Beállítási javaslatok Bevezetés Gratulálunk, hogy a Weathermate automatikát választotta! Biztosak vagyunk benne, hogy egy jó minőségű, megbízható vezérlő birtokába jutott, mellyel könnyű lesz irányítania kertje öntözését. Reméljük, hogy a kezelési útmutató segít az automatika képességeinek maximális kihasználásában. Ezzel az automatikával az egyes zónákat egymástól függetlenül programozhatja. Lehetősége nyílik arra, hogy a kert egyes részeire több, másokra kevesebb vizet juttasson ki; kombinálhatja az öntözést dátum és időpont szerint, kézben tarthatja a kiöntözött víz mennyiségét. A külön megrendelhető távirányítóval egyszerűvé válik a zónák indítása. Jellemzők nagy, könnyen olvasható LCD kijelző tárcsás programozás 6-, 9-, 12-zónás változat megmaradó memória: áramszünet után is megmarad a program rövidzárlat esetén automatikusan a következő zónára ugrik 3 program opcionális távirányító a tartalék elem áramszünet esetén megtartja az órajelet és a dátumot. Műszaki jellemzők Bemenet: 220 VAC, 50 Hz Kimenet: 24 VAC, 24 VA Biztosíték: 1 A, 5x20 mm Tartalék elem: 9-voltos alkáli elem Az automatika felszerelése, elektromos bekötése Elhelyezés Válassza ki a megfelelő helyet a felszereléshez. A hőmérséklet soha ne érje el a 70 C-ot. Az áramforrás kiválasztásánál legyen tekintettel arra, hogy más elektromos fogyasztó ne legyen a közelben, ill. ugyanazon az áramkörön. A felszerelés szilárd falfelületre, közel szemmagasságba történjen. Felszerelés Az automatika felszereléséhez az eredeti angol nyelvű dokumentációban található szerelési sablont használhatja. A sablon teljes méretű és méretarányos. A mellékelt sablon segítségével jelölje meg a falba fúrandó lyukak helyét (a tipliket nem tartalmazza a csomag). Fúrja ki a lyukakat, helyezze be a tipliket. Hajtsa be a felső csavart úgy, hogy a fal síkja és a csavarfej között maradjon néhány mm. Hozza fedésbe a csavart a megfelelő csavarjukkal. Finoman húzza meg lefelé az automatika házát, míg a csavarlyuk felső pereme rá nem ül a csavarra. A három alsó csavarlyukon át rögzítse az automatikát. FIGYELEM! AZ ELEKTROMOS BEKÖTÉS ELŐTT KAPCSOLJA KI AZ ÁRAMOT!

2 Az elektromos bekötést szakember végezze, a vonatkozó szabványok és szabályok betartásával. Az automatika BAL oldalán, alul kivezetett hálózati csatlakozó-vezetékeket megfelelő kapcsolódobozzal kösse be. Csatlakoztassa a KÉK és a BARNA vezetéket az áramforráshoz. A ZÖLD/SÁRGA vezeték a földelés; ezt is kösse be megfelelően. A földelésről nem szabad elfeledkezni! Minden vezetékkapcsolatot fixáljon a csavarok meghúzásával, majd helyezze vissza az elektromos kötődoboz fedelét. Az áram bekapcsolható. A szelepek elektromos bekötése Minden zónakimenet összesen max. két szelepet (szolenoidot) képes működtetni, illetve, ha a Master szelep is használatban van, azon kívül egyet. Minden föld alá kerülő elektromos kötést a megfelelő módon kell elvégezni (vízmentes kötődobozban, vagy speciális vízhatlan zsírcsatlakozóval). A zónavezetékeket az automatika JOBB oldali alsó nyílásán kell kivezetni. A vezetékek megfelelő helyének keresésekor az automatika tönkremenetelének megelőzése érdekében tartsa be az alább írtakat. A szelepek közös vezetékét a C kimenetre kell kötni. A TEST terminál segítségével azonosíthatja a zóna(szelep) helyét. A WATER/OFF/SENSOR gomb OFF pozícióba történő kapcsolása után bekötheti a szelepek vezetékeit. Szivattyúindító áramkör Az automatika egy relé segítségével szivattyút is indít. A részletekért kérdezze a forgalmazót. Tartalék elem Áramszünet esetén a tartalék alkáli elem megtartja az órajelet, a dátumot és a programot. Az elem behelyezéséhez kapcsolja ki az áramot, vegye le a takarólemezt és a felső panelt. Csatlakoztassa az elemet a kapocshoz, és helyezze az elemtartóba. Tegye vissza a felső panelt, kapcsolja be az áramot. Nyomja meg egy pillanatra a reset gombot. Esőérzékelő felszerelése és működtetése Nyissa ki az automatika ajtaját, vegye le az alsó takarólemezt. Keresse meg a biztosíték mellett a bíbor és a fehér vezetéket. Csavarja le a vezetékvéget, teljesen egyenesítse ki azt, és az automatikától legtávolabbra eső ponton vágja el. Csupaszítsa le a vezetékvégeket néhány mm-nyire. Kösse össze a vezetékvégeket az esőérzékelő vezetékeivel. Az esőérzékelő felszerelésénél tartsa be a vonatkozó szerelési, beállítási, karbantartási szabályokat. Működtetés Az automatika érzékelő-üzemmódban az esőérzékelő aktív állapotában felfüggeszti az öntözést. Ha bizonyos mennyiségű csapadékot követően az esőérzékelő nyitja az áramkört, az előbb említett vezetékvégek között megszűnik az elektromos kapcsolat. Az érzékelő kiszáradása után az áramkör újra záródik, és az öntözés a program szerint történik. Az érzékelő aktívvá tételéhez nyomja meg az ON/OFF/SENSOR gombot. Az érzékelő aktív, ha SENSOR melletti LED világít. Alapprogramozás, működtetés Dátum A dátumbeállításhoz forgassa a tárcsát ebbe a pozícióba. A kijelző mutatja: a hónapot (villog) a hónap napját a hét napját. A dátum kiválasztásához nyomja meg a vagy a gombot. Nyomja meg a next (következő) gombot.

3 A hónap napjának kiválasztásához nyomja meg a vagy a gombot. Nyomja meg a next (következő) gombot. A hét napjának kiválasztásához nyomja meg a vagy a gombot. A kijelzőn villogó szám vagy nap jelzi az éppen állítható funkciót. Idő Az időbeállításhoz forgassa a tárcsát ebbe a pozícióba. A kijelző mutatja: az órát (villog) a percet azt, hogy délelőtt (AM), vagy délután (PM) van. Az óra (de. AM, vagy du. PM ) beállításához nyomja meg a vagy a gombot. Nyomja meg a next (következő) gombot. A perc beállításához nyomja meg a vagy a gombot. A kijelzőn villogó szám vagy nap jelzi az éppen állítható funkciót. A zónák öntözési idejének beállítása Forgassa a tárcsát a STATION WATERING TIME szektorba, a programozni kívánt zónára. A kijelző mutatja az aktuális öntözési időt (villog) a zóna számát a programot, amelyben működik a zóna. Az 1. zóna öntözési idejének beállításához forgassa a tárcsát az 1-re a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). A 2. zóna öntözési idejének beállításához forgassa a tárcsát az 2-re a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). A 3., 4., 5., 6. zóna öntözési idejének beállításához forgassa a tárcsát az ra (mindig a megfelelőre) a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). A 7. zóna öntözési idejének beállításához (csak a 9- és a 12-zónás modelleken)

4 nyomja meg a 7-12 gombot forgassa a tárcsát a 7-re a vagy a gomb segítségével beállíthatja az öntözés időtartamát (1-99 perc). Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak. Hosszú idejű programozás A C program alkalmas hosszú idejű öntözésekre (9,9 óráig, 0,1 órás lépésekben). Ezen képességének kihasználásához kapcsolja ki az áramot, vegye le a takarólemezt. A biztosíték melletti kapcsot finoman mozdítsa el balra, és húzza le a 2 tüskéről. Helyezze vissza a takarólemezt, kapcsolja be újra az áramot. A C program már hosszú idejű üzemmódban használható. Az eredeti állapot visszaállításához vissza kell tenni a csatlakozót a tüskékre. Startidő (napi ciklus startideje) Forgassa a tárcsát a DAILY START TIMES szektorba, a kívánt sorszámú startidőre (1., 2. vagy 3.). A ciklus második startidejének beállításához az forgassa a tárcsát az 2-es állásba a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (óra) nyomja meg a next (következő) gombot a vagy a ; gomb segítségével beállíthatja a startidőt (perc). A ciklus harmadik startidejének beállításához forgassa a tárcsát az 3-as állásba a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (óra) nyomja meg a next (következő) gombot a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (perc). OFF ( kikapcsolva ) felirat, vagy az előzőleg beállított startidő (villog) az idő, melyre az öntözési ciklus kezdete programozva van a program, amelyben működik a zóna. A ciklus startidejének beállításához forgassa a tárcsát az 1-es állásba a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (óra) nyomja meg a next (következő) gombot a vagy a gomb segítségével beállíthatja a startidőt (perc). Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak. Ha a startidők átfedésbe kerülnek (tehát pl. az A program szerint még folyik az öntözés, ugyanakkor a B program már indítana egy újabb ciklust), az automatika a második ciklus kezdetét eltolja az első ciklus végére. Öntözési napok Az öntözési napok beállításához forgassa a tárcsát az SCHEDULE DAYS szektorba.

5 a kiválasztott nap on (be), vagy off (ki) az összes nap, amelyen lesz öntözés az öntözési nap programja. Az öntözési nap beállításához forgassa a tárcsát a megfelelő napra (SUN=vasárnap; MON=hétfő; TUE=kedd; WED=szerda; THR=csütörtök; FRI=péntek; SAT=szombat) a gomb megnyomásával aktiválhatja a napot. Az öntözés nap kikapcsolásához forgassa a tárcsát a megfelelő napra (SUN=vasárnap; MON=hétfő; TUE=kedd; WED=szerda; THR=csütörtök; FRI=péntek; SAT=szombat) a gomb megnyomásával kikapcsolhatja a napot. Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak. Automata öntözés üzemmód Forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Ebben a helyzetben az öntözés automatikusan, a beprogramozottaknak megfelelően fog működni. a pontos idő a hét napja, melyeken az A program fut a beprogramozott páratlan napok, páros napok, vagy intervallum Működés közben a kijelző az éppen futó programot az éppen működő zóna számát az éppen működő zóna maradék öntözési idejét mutatja. Ha a water/off/sensor (öntözés/kikapcsolás/érzékelő) gombot öntözés közben megnyomja, az öntözés leáll. A next gomb öntözés alatti megnyomásával az automatika a következő zónára ugrik. A program áttekintése A beprogramozott információk megtekintéséhez forgassa a tárcsát a következő pozíciók bármelyikébe: A dátum ellenőrzéséhez forgassa a tárcsát a DATE pozícióba. Az idő megtekintéséhez forgassa a tárcsát a TIME pozícióba. A következőkben az A, a B vagy a C programot válassza ki, annak megfelelően, hogy melyikről kíván információkat kapni. Forgassa a tárcsát a STATION WATERING TIME (zóna öntözési idő) pozícióba. Itt ellenőrizheti az egyes zónákra beállított öntözési időket.

6 Forgassa a tárcsát a DAILY START TIMES (napi startidő) pozícióba. Itt ellenőrizheti, mikor indul az öntözés. Forgassa a tárcsát a SCHEDULE DAYS (öntözési napok) pozícióba. Itt ellenőrizheti azokat a napokat, amelyeken öntözés lesz. Az automatikus öntözés visszaállításához forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Emelt szintű programozás Az öntözési idők %-os módosítása (az évszakok követése) Forgassa a tárcsát a SEASON % pozícióba. Itt az eredetileg beállított öntözési időket egyszerre, százalékosan tudja mindkét irányba módosítani. 100% (villog) a kiválasztott program. Az A program öntözési idejének növelése a gombbal lehetséges (10%-200%). Az öntözési időket a gombbal tudja csökkenteni (10%-200%). Ha nem választ ki más programot, a százalékos változtatások az A programon belül jelentkeznek. A B és a C programon belüli változtatásokhoz meg kell nyomni a program gombot. Az aktuális szezonális érték (%) csak öntözés közben jelenik meg a kijelzőn. Önálló zóna működtetése Bármelyik zóna önálló elindításához forgassa a tárcsát a SINGLE STATION pozícióba. Félautomata működtetés (egy ciklus kézi lefuttatása) Forgassa a tárcsát a PROGRAM A-B-C pozícióba. OFF felirat (villog) a zóna száma (villog) a zóna öntözési ideje. Egy önálló zóna elindításához a vagy a gombbal válassza ki a zónát az öntözési idő (0-90 perc) beállításához nyomja meg a next gombot az öntözési időt a és a gombokkal állíthatja be forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Az automatika elindítja a kiválasztott zónát, a beállított ideig. Az off/water/sensor gomb megnyomásával azonnal befejeződik az öntözés.

7 program A B C. Az öntözési ciklus kiválasztásához válassza ki az A, B, vagy C programot a program gomb megnyomásával a gombbal választhatja ki a programot, amelyet le szeretne futtatni forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. A ciklus elindul. Mindegyik zóna annyi ideig fog öntözni, amennyi idő a kiválasztott program szerint be van állítva. Az off/water/sensor gomb megnyomásával azonnal befejeződik az öntözés. Az öntözési ciklus tesztelése Forgassa a tárcsát a TEST CYCLE pozícióba. Itt lehetséges minden zóna egy bizonyos ideig történő elindítása. A kijelzőn látszik az öntözési idő minden zónára egységesen (villog). A zónák lefuttatásához a és a gombokkal beállíthatja, mennyi ideig működjenek a szelepek forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Az off/water/sensor gomb megnyomásával azonnal befejeződik az öntözés. A tesztet csak olyan zónákon futtathatja le, amelyekre előzőleg adott öntözési időt. Több program beállítása Nyomja meg a program gombot, további öntözési programok (B, C) beállítása céljából. A kijelző mutatja a zóna öntözési idejét a zóna számát azt, hogy melyik programra van állítva a zóna. A B öntözési program beállítása: nyomja meg a program gombot állítsa be az öntözési idő(ke)t zónánként állítsa be a startidő(ke)t ciklusonként állítsa be az öntözési napokat. A C öntözési program beállítása hasonlóképpen történik. Ha a startidők átfedésbe kerülnek (tehát pl. az A program

8 szerint még folyik az öntözés, ugyanakkor a B program már indítana egy újabb ciklust), az automatika a második ciklus kezdetét eltolja az első ciklus végére. Öntözési időintervallumok beállítása Forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre. Itt a páratlan és páros napokra, ill. bizonyos időintervallumokra lehet az öntözést programozni. Öntözési időintervallum beállítása: a beállított öntözési intervallum (villog) on (bekapcsolva) vagy off (kikapcsolva) (villog) az összes nap, melyre be van állítva az öntözés. Páratlan / páros öntözés beállítása: forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre a next gombbal választhat a páratlan (odd) és a páros (even) között a gombbal aktiválhatja választását forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre nyomja meg a next gombot a és a gombokkal állítsa be a két öntözés között kimaradó napok számát nyomja meg a next gombot a és a gombokkal állítsa be azt a napot (a héten belül), amelyikkel kezdődjön az intervallum forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Ha a páratlan vagy páros ciklus alatt egy kiválasztott napon nem kíván öntözni: forgassa a tárcsát az ODD/EVEN/INTERVAL mezőre nyomja meg a program gombot a program kiválasztásához nyomja meg a next gombot a páratlan/páros napok kiválasztásához tartsa nyomva a gombot 5 másodpercig a next gombbal válassza ki azt a napot, amelyiken ne legyen öntözés a gombbal fixálja le a kimaradó napot forgassa a tárcsát a RUN pozícióba. Ha nem választott más programot (B és/vagy C), a beállított öntözési idők az A program alatt futnak.

9 Hibakeresés Hibajelenség A hiba lehetséges oka Megoldás A kijelző üres A kijelzőn egy elem ikonja látható Az öntözés nem indul el automatikusan A kijelző öntözést mutat, de nem történik semmi Egy zóna nem öntöz Nincs hálózati áram. Nem jön ki áram a transzformátorból. Az automatika csak elemről kap áramot. A szelepkapcsoló ki van kapcsolva. A tárcsa nincs RUN állásban. Nem adott meg startidőt. Nincs beállítva öntözési nap. Nem adott meg öntözési időt a zóná(k)ra. Rövidzárlat a szolenoidban vagy a vezetékben. Az érzékelő megszakította az öntözést. Az érzékelő vezetékeit elvágták, és a szelepkapcsoló SENSOR-ra van állítva. A vízvételi helyen nincs víz. Ellenőrizze a megszakítópanelt. Ellenőrizze a reset gombot. A transzformátor meghibásodott. Ellenőrizze az áramforrást. Kapcsolja a szelepkapcsolót WATER (öntözés) vagy SENSOR (érzékelő) állásba. Állítsa a tárcsát a RUN pozícióba. Programozzon be startidőt aznapra. Engedélyezze aznapra az öntözést, vagy állítsa be az intervallumot. Állítson be öntözési időt. Cserélje ki a szolenoidot, javítsa meg a vezetéket, cseréljen biztosítékot. Hagyja kiszáradni az érzékelőt, vagy a szelepkapcsolót állítsa a WATER (öntözés) helyzetbe, kiiktatván ezzel az érzékelőt. Állítsa a szelepkapcsolót a WATER (öntözés) helyzetbe, kiiktatván ezzel az érzékelőt. Nyissa rá a vizet a rendszerre. Az ERR üzenet látható (a zóna száma mellett) Az ERR és a STATION 0 üzenet látható Az öntözési ciklus rossz napon kezdődik Nincs beállítva öntözési idő. Az érzékelő megszakította az öntözést. Rövidzárlat a szolenoidban vagy az elektromos vezetékben. Rövidzárlat a Master szelep szolenoidjában vagy vezetékében. Az öntözési napok rosszul vannak beállítva. A nap beállítása hibás. Adjon meg öntözési időt. Hagyja kiszáradni az érzékelőt, vagy a szelepkapcsolót állítsa a WATER (öntözés) helyzetbe, kiiktatván ezzel az érzékelőt. Szüntesse meg a zárlat okát, cserélje ki a hibás szolenoidot. Ellenőrizze, nincs-e csupasz vezetékszakasz vagy laza elektromos kapcsolat. Szüntesse meg a zárlat okát, cserélje ki a Master szelep szolenoidját. Programozza újra az öntözési naptárt. Ellenőrizze, hogy a beállított dátum valóban a mai nap-e. Az ERR üzenet törléséhez mindenekelőtt szüntesse meg a zárlat okát, majd végezze el a tesztet. Zavaros kijelző Áramlökés okozta zavar a processzorban. Egy hegyes eszközzel nyomja meg a reset gombot, mely a panel jobb oldalán, egy kis lyukban található. A beprogramozott információk törléséhez forgassa a tárcsát a PROGRAM A-B-C mezőbe, majd nyomja meg a reset gombot. Ezt követően programozza újra az automatikát.

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása

EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása EZ PRO Junior 8184, 8186 beltéri vezérlők kezelési leírása Tulajdonságok: - Signature kizárólagos SELECT and ADJUST programozás ( VÁLASSZ ÉS ÁLLÍTSD BE ). - Két független program. - Programonként 3 indítás

Részletesebben

NELSON EZ Pro TM Jr. NELSON az öntözés admirálisa! Szerelési és programozási útmutató a 8374, 8376, 8378, 8382 számú modellekhez.

NELSON EZ Pro TM Jr. NELSON az öntözés admirálisa! Szerelési és programozási útmutató a 8374, 8376, 8378, 8382 számú modellekhez. NELSON EZ Pro TM Jr. Szerelési és programozási útmutató a 8374, 8376, 8378, 8382 számú modellekhez. Köszönjük, hogy a EZ Pro TM Jr. elektronikus öntözésvezérlőt választotta. Ez a vezérlő nagyszerű lehetőségeket

Részletesebben

STP PLUS vezérlő automatika. Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL

STP PLUS vezérlő automatika. Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL STP PLUS vezérlő automatika Használati útmutató és programozási leírás STP4PL STP6PL STP9PL Tartalom Használati útmutató és programozási leírás Biztonsági és beállítási információk.... vezérlő automatika

Részletesebben

multi zónás rádiófrekvenciás, programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató

multi zónás rádiófrekvenciás, programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató multi zónás rádiófrekvenciás, programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató A termosztát általános ismertetése A COMPUTHERM Q8 RF szobatermosztát a Magyarországon forgalomban lévõ kazánok

Részletesebben

2030 RTH 2030. www.auraton.pl. Használati útmutató OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

2030 RTH 2030. www.auraton.pl. Használati útmutató OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.pl 2030 RTH 2030 Használati útmutató dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH Gratulálunk Önnek, hogy a modern, fejlett mikroprocesszoros AURATON 2030 /

Részletesebben

COMPUTHERM Q7RF. vezeték nélküli (rádiófrekvenciás), programozható, digitális szobatermosztát. Kezelési útmutató

COMPUTHERM Q7RF. vezeték nélküli (rádiófrekvenciás), programozható, digitális szobatermosztát. Kezelési útmutató COMPUTHERM Q7RF vezeték nélküli (rádiófrekvenciás), programozható, digitális szobatermosztát Új szoftverrel! Kezelési útmutató A készülék használatának legfontosabb mozzanatait videobemutatónkon is megtekintheti

Részletesebben

DRY PRECISION 100 Higrosztát

DRY PRECISION 100 Higrosztát DRY PRECISION 100 Higrosztát HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ Ez a sokat tudó eszköz a párátlanítók vezeték nélküli vezérléséhez használható. A higrosztát a következő funkciókat látja el: Pontos

Részletesebben

T105 programozható távvezérelt termosztát. Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK

T105 programozható távvezérelt termosztát. Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK T105 programozható távvezérelt termosztát Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK Ez a termosztát a legtöbb háztartási termosztátot helyettesítheti és az árammal, gázzal, illetve olajjal működő hűtő, vagy

Részletesebben

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ INSTATPLUS868-R 2. Hogyan helyezzünk be illetve cseréljünk elemet (2db AA, 1,5V Alkaline) PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT RÁDIÓS JELÁTVITELLEL Az elemek kimerüléseinek

Részletesebben

A termosztát működése

A termosztát működése A termosztát működése A termosztát egy beépített mobiltelefonnal rendelkezik Ez fogadja az Ön hívását ha felhívja a termosztát telefonszámát. Érdemes ezt a telefonszámot felírni valahová és figyelemmel

Részletesebben

Q20S Programóra. (Ver.: T05/P09)

Q20S Programóra. (Ver.: T05/P09) Q20S Programóra (Ver.: T05/P09) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 A programóra rövid ismertetése... 3 A programóra memória felosztása... 3 Harang memória... 3 Emlékharang memória... 3 Egyéb kapcsoló

Részletesebben

GST100 intelligens tűzjelző központ Telepítési és felhasználói kézikönyv

GST100 intelligens tűzjelző központ Telepítési és felhasználói kézikönyv GST100 intelligens tűzjelző központ 2.02 kiadás, 2006. május TARTALOMJEGYZÉK 1. fejezet A központ rövid bemutatása... 6 2. fejezet Műszaki specifikáció... 7 2.1 Üzemi feszültség...7 2.2 Akkumulátorok...7

Részletesebben

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG HU Digitális időkapcsolós termosztát isense Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG Tartalom 1 Bevezetés...4 1.1 Bevezetés...4 2 A beszerelés helyszíne...5 2.1 Helyzetét szabályozó...5 2.2

Részletesebben

Hálózatra tápláló napelemes inverterek HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ EHE-N1K5TL EHE-N2KTL EHE-N3KTL EHE-N4KTL EHE-N4K6TL

Hálózatra tápláló napelemes inverterek HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ EHE-N1K5TL EHE-N2KTL EHE-N3KTL EHE-N4KTL EHE-N4K6TL Hálózatra tápláló napelemes inverterek HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ A szerzői jog az Anhui EHE Energy Tech. Ltd. cégé. EHE-N1K5TL EHE-N2KTL EHE-N3KTL EHE-N4KTL EHE-N4K6TL Ez a dokumentáció védett és

Részletesebben

GARDENA. 1164 Öntözőcomputer 1060. Vevőtájékoztató

GARDENA. 1164 Öntözőcomputer 1060. Vevőtájékoztató GARDENA 1164 Öntözőcomputer 1060 Vevőtájékoztató 1 Vevőtájékoztató Az Ön által vásárolt GARDENA öntözőcomputerrel lehetősége nyílik arra, hogy kertjét előre megválasztott időpontokban (naponta legfeljebb

Részletesebben

Használati útmutató a VDO C szériás computerekhez. Minden C szériás modellnél. Csak a C3 és C4 modelleknél

Használati útmutató a VDO C szériás computerekhez. Minden C szériás modellnél. Csak a C3 és C4 modelleknél Használati útmutató a VDO C szériás computerekhez Köszönjük, hogy a VDO kerékpáros computerét választotta. Ahhoz, hogy a termék minden funkcióját megfelelõen tudja használni, és ne legyenek technikai problémái,

Részletesebben

GÁZ-ELEKTROMOS TŰZHELY

GÁZ-ELEKTROMOS TŰZHELY GÁZ-ELEKTROMOS TŰZHELY CFH-664 B NAT CFH-664 X NAT Ezt a készüléket az érvényben lévõ rendelkezések szerint kell felszerelni és csak jól szellõzött helyiségben szabad használni. Felszerelés és üzembe helyezés

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI RENDSZER VEZÉRLŐ

VEZETÉK NÉLKÜLI RENDSZER VEZÉRLŐ abax Kétirányú vezeték nélküli rendszer VEZETÉK NÉLKÜLI RENDSZER VEZÉRLŐ ACU-100 1.04-es Program verzió Felhasználói kézikönyv 1471! 2 FONTOS A vezérlő az elektrosztatikus hatásokra érzékeny elektronikus

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben

Tulajdonságok. r em-25/em-15

Tulajdonságok. r em-25/em-15 Használati Utasítás Köszönjük, hogy a Roland EM-25/EM-15 Kreatív Keyboard-ot választotta, amely kísérő automatikás hangszerként kiválóan alkalmas arra, hogy órákon át tartó, tiszta, gondtalan szórakozást

Részletesebben

SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ II. FEJEZET: BEKAPCSOLÁS III. FEJEZET: TÁVIRÁNYÍTÓ IV. FEJEZET: VEZÉRLÉS

Részletesebben

HygroMatik Működési leírás Vezérlések. Basic DS Comfort DS Comfort Plus DS

HygroMatik Működési leírás Vezérlések. Basic DS Comfort DS Comfort Plus DS HygroMatik Működési leírás Vezérlések Basic DS Comfort DS Comfort Plus DS 1 1. Bevezetés 5. 1.1 Nyomdai megjelölések 5 1.2 Dokumentáció 5 1.3 Rendeltetésszerű használat 6 2 Biztonsági utasítások 7 2.1

Részletesebben

FW 200. Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással. BUS-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez. Üzembe helyezési és kezelési utasítás

FW 200. Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással. BUS-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez. Üzembe helyezési és kezelési utasítás 6 720 612 481-00.1R Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással FW 200 US-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez Üzembe helyezési és kezelési utasítás HU 2 A kezelõelemek és szimbólumok áttekintése

Részletesebben

Elemek. A készülék használata a Kontroll Center -rel

Elemek. A készülék használata a Kontroll Center -rel Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Kameleon 10 univerzális távirányító Rend.sz: 352021 A készülék jellemzői A KAMELEON 10 könnyen kezelhető, univerzális távirányító. A felhasználóbarát

Részletesebben

www.auraton.pl Használati Útmutató AURATON 3013 для программного обеспечения вер. F0F

www.auraton.pl Használati Útmutató AURATON 3013 для программного обеспечения вер. F0F www.auraton.pl 3013 Használati Útmutató для программного обеспечения вер. F0F AURATON 3013 2 Gratulálunk a termosztát vásárlásához! Az Ön által megvásárolt készülék a legújabb technológiával rendelkezik.

Részletesebben

Üzembe Helyezői Kézikönyv

Üzembe Helyezői Kézikönyv Figyelmeztetés! Ez a kézikönyv információkat tartalmaz a készülék használatával és működésével kapcsolatos megkötésekről. Ezen információk a gyár garancia vállalásával kapcsolatosak. Ezért gondosan tanulmányozza

Részletesebben

6 720 612 481-00.1R. Időjárásfüggő szabályozó szolár szabályozással FW 200. Kezelési útmutató a felhasználó számára 6 720 619 950 (2009/09) HU

6 720 612 481-00.1R. Időjárásfüggő szabályozó szolár szabályozással FW 200. Kezelési útmutató a felhasználó számára 6 720 619 950 (2009/09) HU 6 720 612 481-00.1R Időjárásfüggő szabályozó szolár szabályozással FW 200 Kezelési útmutató a felhasználó számára HU 2 HU Kedves vásárlónk! Hő az életért - ennek a mottónak hagyománya van nálunk. A hő

Részletesebben

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266. 1.0 Tartalomjegyzék

Beépítési útmutató. ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266. 1.0 Tartalomjegyzék Beépítési útmutató ECL Comfort 210 / 310, alkalmazás A266 1.0 Tartalomjegyzék 1.0 Tartalomjegyzék... 1 1.1 Fontos biztonsági és termékinformációk....................... 2 2.0 Beépítés... 5 2.1 Mielőtt

Részletesebben

rádiófrekvenciás, programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató

rádiófrekvenciás, programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató rádiófrekvenciás, programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató A termosztát általános ismertetése A COMPUTHERM Q7 RF szobatermosztát a Magyarországon forgalomban lévõ kazánok túlnyomó többségének

Részletesebben

Beszerelési és szervizkézikönyv. Remeha i Sense

Beszerelési és szervizkézikönyv. Remeha i Sense Beszerelési és szervizkézikönyv Remeha i Sense Remeha isense Tartalom 1. Bevezetés..........................................................................................4 2. Áttekintés..........................................................................................5

Részletesebben