PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR ROMANISZTIKAI INTÉZET SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR ROMANISZTIKAI INTÉZET SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT"

Átírás

1 PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR ROMANISZTIKAI INTÉZET SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PÉCS, 2013

2 I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKREZÉSEK 1. AZ INTÉZET NEVE ÉS SZÉKHELYE (1) Az Intézet neve: Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romanisztikai Intézet (2) Az Intézet megnevezése: Institut de Langues et Cultures Romanes, Faculté des Lettres, Université de Pécs Istituto di Lingue e Culture Romanze Instituto de Lenguas Y Cultures Romances (3) Az Intézet székhelye: Pécs, címe: 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. (4) Az Intézetben használatos bélyegzők feliratai: Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romanisztikai Intézet 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. (kör- és hosszú bélyegző) a) az Intézeten belül működő, nem önálló szervezeti egységek magyar nyelvű bélyegzői: Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romanisztikai Intézet Francia Tanszék Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romanisztikai Intézet Olasz Tanszék Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romanisztikai Intézet Spanyol és Ibero-amerikai Tanulmányok Tanszék b) Az Intézeten belül működő nem önálló szervezeti egységek francia, olasz és spanyol nyelvű bélyegzői: Université de Pécs Faculté des Lettres Institut d Études Romanes Départment d Études françaises et francophones UNIVERSITÁ DI PÉCS Facoltá di Lettere e Filosofia Istituto di Romanistica Dipartimento di Italianistica UNIVERSIDAD DE PÉCS Facultad de Humanidades Departamento de Estudios Hispánicos e Iberoamericanos

3 2. AZ INTÉZET FEALDATAI (1) A romanisztika-francia szakos hallgatók BA (beleértve a szakterületi specializációkat pl. minor képzés), szakfordító, valamint MA szintű képzése. (2) A romanisztika-olasz szakos hallgatók BA (beleértve a szakterületi specializációkat pl. minor képzés), szakfordító, valamint MA szintű képzése. (3) A romanisztika-spanyol szakos hallgatók BA szintű képzése, beleértve a szakterületi specializációt (minor képzés). (4) A romanisztikai tárgyak oktatása az egyetem különböző szakjain (pl. Neveléstudományi Intézet, Fsz képzések). (5) A doktori képzésbe történő bekapcsolódás. (6) A francia, olasz, spanyol nyelvvel, nyelvészettel, illetve nyelvterületek irodalmával és kultúrájával kapcsolatos oktatási, alap- és alkalmazott kutatási, valamint kutatásfejlesztési tevékenység végzése. (7) Kapcsolattartás a hazai és külföldi francia és frankofon, olasz, spanyol és hispanofon intézetekkel, kutatóhelyekkel és külképviseletekkel. (8) Oktatás és kutatásszervezés az intézeti tanszékvezetők, szakfelelősök, valamint tantárgyfelelősök közreműködésével. 3. AZ INTÉZET SZERVEZETI EGYSÉGEI (1) Az Intézeten belül három tanszék működik: a) Francia Tanszék b) Olasz Tanszék c) Spanyol és Ibero-amerikai Tanulmányok Tanszék II. AZ INTÉZET VEZETÉSE (1) Az Intézet vezetésével kapcsolatos feladatokat az intézetigazgató és az Intézeti Tanács (IT) látja el. Az intézetigazgató munkáját az intézetigazgató helyettesei segítik. 4. AZ INTÉZETIGAZGATÓ (1) Az Intézet felelős vezetője az intézet igazgatója. Az intézetigazgató az Intézeti Tanáccsal szorosan együttműködve látja el feladat- és hatásköreit. (2) Az intézetigazgató munkáját két helyettes segíti, akik a két másik tanszék tagjai. Így biztosítva van mindhárom nyelv és kultúra képviselete. Az intézetigazgató megbízására a kari SZMSZ-ben és a vonatkozó egyetemi és kari szabályzatokban foglaltak irányadóak. (3) Az intézetigazgatót az intézeti értekezlet választja meg.

4 (4) Intézetigazgatói feladatkörrel az egyetemmel teljes munkaidős közalkalmazotti jogviszonyban álló egyetemi tanár vagy habilitált egyetemi docens, kivételes esetben egyetemi docens bízható meg. (5) Az intézetigazgatói megbízatás pályázat alapján legfeljebb a 65. életévig tölthető be. (6) Az intézetigazgatót a Kari Tanács javaslatára, a Szenátus véleménye ismeretében az egyetem rektora bízza meg. (7) Az intézetigazgatói megbízatás egyetemi tanár esetében öt, egyetemi docens esetében három évre szól, amely az Intézeti Tanács véleményére is figyelemmel, pályázat alapján megismételhető. Megbízatása idején az intézetigazgató csak a Pécsi Tudományegyetemen láthat el vezetői feladatot. (8) Az intézetigazgatói megbízatás megszűnik: a) a megbízás időtartamának lejártával, b) lemondással, c) felmentéssel, d) a törvényben meghatározott életkor betöltésével, e) az intézet megszűnése vagy más intézettel történő egyesülése, illetve szétválása esetén. 5. AZ INTÉZETIGAZGATÓ FELADTA- ÉS HATÁSKÖRE (1) Összehangolja az Intézetben folyó oktató-kutató munkát. (2) Képviseli az Intézetet az egyetemen belül és kívül. (3) Véleményt nyilvánít, javaslatot tesz az Intézet hatáskörébe tartozó minden kérdésben, javaslataival magasabb egyetemi testületek és vezetők döntését kezdeményezi. (4) Koordinálja az Intézet keretében folyó tudományos kutatási tevékenységet, ösztönzi a publikációs és a pályázati tevékenységet, szervezi az Intézet szakmai és tudományos kapcsolatait. (5) Az Intézeti Tanács és az intézeti tanszék munkaértekezlete véleményének ismeretében kinevezi az intézeti tanszék irányítására az intézeti tanszékvezetőket. Előkészíti az Intézeti Tanács üléseit, gondoskodik az ott hozott határozatok végrehajtásáról. (6) Koordinálja az Intézet feladatait, gyakorolja mindazokat a jogokat, amelyeket jogszabályok, egyetemi vagy kari szabályzatok ráruháznak. (7) Ellátja, illetve gyakorolja a felsőbb szintű szabályzatokban megállapított egyéb feladatokat és hatásköröket. 6. AZ INTÉZETIGAZGATÓ-HELYETTESEK (1) Az intézetigazgató munkáját intézetigazgató-helyettesek segítik, ők a két másik intézeti tanszék tagjai. Az Intézeti Tanács választja meg őket. Megbízatásuk az intézetigazgató megbízásának idejére szól. Az intézetigazgató-helyettes újraválasztható. Visszahívását kezdeményezheti az Intézetigazgató, vagy az Intézeti Tanács.

5 (2) Az intézetigazgató munkáját két intézetigazgató-helyettes segíti, akiket - az intézetigazgató javaslata alapján - az Intézeti Tanács egyszerű többséggel választ meg. Megbízatásuk az intézetigazgató megbízásának idejére szól. Az intézetigazgató-helyettesek újraválaszthatók. (3) Az igazgatóhelyettes az intézetigazgató általános vagy eseti felhatalmazása alapján az intézetigazgató hatáskörében járhat el. (4) Ha az intézetigazgató jogkörének gyakorlásában két hétnél hosszabb ideig akadályoztatva van (külföldi út, szabadság, betegség stb.), az igazgatóhelyettesek felhatalmazás nélkül is jogosultak nevében eljárni. 7. AZ INTÉZETI TANSZÉK ÉS AZ INTÉZETI TANSZÉKVEZTETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE (1) Az intézeti tanszéket a tanszékvezető irányítja. (2) Az intézeten belül a korábban hatályos képzés rendszerében meghatározott kutatási és oktatási feladatok ellátására intézeti tanszékek működnek. (3) Az intézeti tanszék az előző pontban meghatározott oktatási feladatokon túl a Karon működő valamely Doktori Iskola felkérése alapján közreműködik a PhD képzésben akkreditált Doktori Program, vagy PhD szigorlati tárgy oktatásában is. (4) Az intézeti tanszék a) végzi a rábízott tantárgyak oktatását, b) biztosítja a számonkérést, c) intézi az ezekkel kapcsolatos, hallgatókat érintő, a BTK Kari Hivatal Tanulmányi Osztálya hatáskörébe nem tartozó tanulmányi ügyeket, d) kutatási feladatokat végez. (5) Az intézeti tanszékvezető megbízása a) Az intézeti tanszékvezetőt az intézeti tanszék munkaértekezletének javaslata alapján az intézetigazgató nevezi ki, az Intézeti Tanács véleményének figyelembevételével. b) Megbízatása egyetemi tanár esetében 5 évre, egyetemi docens és adjunktus esetében 3 évre szól. c) Intézeti tanszékvezető csak egyetemi tanár, docens, vagy doktori fokozattal rendelkező adjunktus lehet. d) Az intézeti tanszékvezető megbízásának visszavonásáról az intézeti tanszék munkaértekezlete és az Intézeti Tanács javaslata alapján az intézetigazgató dönt. (6) Az intézeti tanszékvezető feladat- és hatásköre: a) Az intézeti tanszékvezető hatásköre kiterjed minden olyan ügyre, amelyet a jelen szabályzat nem utal az intézetigazgató vagy az IT hatáskörébe, beleértve az önálló tanszékvezetőt korábban megillető jogosítványokat: javaslat a tanszéki státus betöltésére, a folyó és jövendőbeli pályázati pénzek feletti rendelkezés.

6 b) Javaslatot tesz a tanszék által gondozott tantárgyak oktatási programjára: előadás, szeminárium, gyakorlat, alternatív, fakultatív tárgyak körére és óraszámukra. c) Javaslatot tesz az Intézet igazgatójának az oktatási feladatot ellátó intézeti munkatársak személyére, illetve külső óraadók megbízására, figyelembe véve az oktatói-kutatói követelményrendszer rendelkezéseit, az ellátandó óraszámot és kapcsolódó oktatási feladatokat. d) Közreműködik az intézeti tanszéki oktatók, kutatók és nem oktató-kutatódolgozók minősítésében. e) Meghatározza és ellenőrzi az egyes oktatók konkrét tanévi/félévi oktatási feladatait. f) Megszervezi a hallgatók tanulmányi munkájával összefüggő oktatási, vizsgáztatási és más, a BTK Kari Hivatal Tanulmányi Osztálya hatáskörébe nem tartozó feladatokat. g) Az intézeti tanszék vezetőjének jogában áll intézeti tanszékvezető-helyettest megbízni. (7)Az intézeti tanszék munkaértekezlete: a) Tagok: az intézeti tanszék oktatói, kutatói állománya, a fő- és mellékállású oktatók. b) Az intézeti tanszék munkaértekezlete megvitatja a tanszékvezető feladat- és hatáskörébe tartozó kérdéseket és javaslatot tesz a döntések továbbítására. c) Az intézeti tanszék munkaértekezlete egyszerű többséggel javaslatot tesz az intézeti tanszékvezető személyére. d) Az intézeti tanszék munkaértekezlete kezdeményezheti intézeti értekezlet összehívását. III. A ROMANISZTIKAI INTÉZET TANÁCSA (1) A Romanisztikai Intézeti Tanács (a továbbiakban RIT) az intézet döntéshozó, javaslattételi, véleményezési jogkörrel felruházott vezető testülete. 8. AZ INTÉZETI TANÁCS TAGSÁGA (1) Az Intézeti Tanács tagjai a) Az intézetigazgató, mint a tanács elnöke. b) Az intézetigazgató-helyettesek. c) Az intézeti tanszékek vezetői. d) Amennyiben a fenti tisztségek betöltői ugyanazok a személyek, az intézeti tanszékek delegálnak további oktatókat, amíg a tanszékek képviselete eléri a 2-2 főt. Az oktató tagok összlétszáma nem haladhatja meg a 6 főt. e) A HÖK által delegált 3 fő, a 3 tanszék képviseletében, BA vagy MA szakos hallgató. (2) Tanácskozási joggal az ülésen részt vesz továbbá: a) A Kar dékánja vagy az általa megbízott képviselő.

7 b) Ha annak napirendjén gazdasági tárgyú előterjesztés is szerepel, a Kar gazdasági vezetője. c) Bárki, akinek részvételét a napirendi pont tárgyára tekintettel az RIT igazgatója indokoltnak tartja. d) Az Intézet bármelyik nem szavazati jogú tagja. (3) A tanácstagság időtartama: a) Egybeesik a tisztségre történő megbízás időtartamával. b) A választott tagok esetében 3 év, a hallgatói tagok esetében 1 év. 9. AZ INTÉZETI TANÁCS FELADATAI ÉS FUNKCIÓI (1) Az Intézeti Tanács dönt az intézet a) Munka- és ülésrendjéről. b) Oktatási-kutatási tevékenysége fejlesztésének irányairól. c) Az oktatás szempontjából fontos jegyzetek megírásának támogatásáról. (2)Az Intézeti Tanács javaslatot tesz: a) Az Intézet által gondozott tantárgyak körére és annak módosítására. b) Az intézeti tanszékek és szeminárium létesítésére, megszüntetésére és az intézeti tanszékvezetői megbízásra. c) Az Intézeti belső SzMSz módosítására. d) Kitüntetések adományozására. e) Tiszteletbeli doktori és professzori cím adományozására. (3)Az Intézeti Tanács véleményt nyilvánít: a) A képzés indítása, szüneteltetése és megszüntetése tárgyában olyan szakokon, amelyben az intézet közreműködik. b) A Kar fejlesztését érintő kérdésekben. c) A szakot, hallgatóit érintő kari és egyetemi ügyekben. d) A HÖK által az Intézeti Tanácshoz címzett hallgatói ügyekben. e) A Kar vezetője vagy a Kari Tanács által kezdeményezett kérdésekben. IV. AZ INÉZETI TANÁCS ÜGYRENDJE 10. AZ INTÉZETI TANÁCS ÜLÉSE (1) Az Intézeti Tanácsot az intézetigazgató, akadályoztatása esetén az intézetigazgató-helyettesek hívják össze szükség szerint, de félévenként legalább kétszer. (2) Az Intézeti Tanácsot 15 napon belül össze kell hívni, ha azt az Intézet tagjainak 1/3-a, valamely intézeti tanszékvezető, vagy a kar vezetője vagy a Kari Tanács a napirend megjelölésével írásban kezdeményezi.

8 (3) Az ülésekről jegyzőkönyv készül, ezt az intézetigazgató és a jegyzőkönyvvezető aláírásával hitelesíti. A jegyzőkönyv alapján készült emlékeztetőt a jegyzőkönyv vezetője 5 munkanapon belül nyilvánosságra hozza az intézeti tanszékek hirdetőtábláin. (4) Az Intézeti Tanács akkor határozatképes, ha a tagok legalább kétharmada jelen van. Határozatképtelenség esetén az IT ülését újra össze kell hívni, és ebben az esetben az IT már határozatképes lesz. (5) Az IT üléseit az elnök, vagy megbízottja vezeti. (6) Az ülésekről az ügyvivő szakértők ülésenként felváltva jegyzőkönyvet készítenek, amelyet az igazgató és a jegyzőkönyvvezető aláírásával hitelesíti. A jegyzőkönyv alapján készült emlékeztetőt a jegyzőkönyv vezetője 2 munkanapon belül eljuttatja a dékánnak és az Intézeti Tanács tagjainak. (7) Az IT-t előzetes napirend alapján kell összehívni, melyet az ülés előtt legalább 3 nappal meg kell küldeni a IT tagjainak, a dékánnak és az Intézet minden oktatójának. Indokolt esetben a 3 napos határidőtől el lehet tekinteni, az indoknak az emlékeztetőben szerepelnie kell. (8) Az IT szavazatait nyílt szavazással hozza meg. Szavazategyenlőség esetén az IT elnökének szavazata dönt. Személyi ügyekben mindig titkos szavazást kell tartani, illetve ha azt a jelenlevők legalább fele kéri, egyéb ügyekben is. Kelt: Pécs, június 26. Dr. Luigi Tassoni s.k. intézetigazgató Záradék 1. Jelen Szervezeti és Működési Szabályzatot a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Tanácsa a június 26-i ülésén a 960/2013. (VI. 26.) számú határozatával fogadta el. 2. Jelen szabályzat a Kari Tanács által történő jóváhagyás napján lép hatályba. Dr. Fischer Ferenc s.k. dékán

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. ROMANISZTIKA INTÉZET Működési Szabályzata

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. ROMANISZTIKA INTÉZET Működési Szabályzata A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR ROMANISZTIKA INTÉZET Működési Szabályzata PÉCS, 2018 TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ INTÉZET NEVE ÉS SZÉKHELYE...3 2. AZ

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR ANGLISZTIKA INTÉZET BELSŐ SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2009 1 TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...3 1. AZ INTÉZET NEVE

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR HUMÁN FEJLESZTÉSI ÉS MŰVELŐDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET. Működési Szabályzata

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR HUMÁN FEJLESZTÉSI ÉS MŰVELŐDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET. Működési Szabályzata A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR HUMÁN FEJLESZTÉSI ÉS MŰVELŐDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET Működési Szabályzata PÉCS, 2018 TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ INTÉZET

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Társadalom- és Médiatudományi Intézet. Működési Szabályzata

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Társadalom- és Médiatudományi Intézet. Működési Szabályzata A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR Társadalom- és Médiatudományi Intézet Működési Szabályzata PÉCS, 2013. 1 TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ INTÉZET NEVE ÉS

Részletesebben

GERMANISZTIKAI INTÉZET

GERMANISZTIKAI INTÉZET A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR GERMANISZTIKAI INTÉZET SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2008. TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...3 1. AZ INTÉZET NEVE

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. PSZICHOLÓGIA INTÉZET Működési Szabályzata

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. PSZICHOLÓGIA INTÉZET Működési Szabályzata A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR PSZICHOLÓGIA INTÉZET Működési Szabályzata PÉCS, 2018 TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ INTÉZET NEVE ÉS SZÉKHELYE...3 2. AZ

Részletesebben

Filozófia és Művészetelméleti Intézet

Filozófia és Művészetelméleti Intézet A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Bölcsészettudományi Kar Filozófia és Művészetelméleti Intézet SZERVEZETI -- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2013 1 TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ

Részletesebben

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZLAVISZTIKA INTÉZET

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZLAVISZTIKA INTÉZET PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZLAVISZTIKA INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Pécs 2008 TARTALOM I. Az Intézetre vonatkozó általános rendelkezések 1 1. Az Intézet neve és címe 1

Részletesebben

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR NEVELÉSTUDOMÁNYI INTÉZET BELSŐ MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2009.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR NEVELÉSTUDOMÁNYI INTÉZET BELSŐ MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2009. A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR NEVELÉSTUDOMÁNYI INTÉZET BELSŐ MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2009. TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 3 1. AZ INTÉZET NEVE ÉS SZÉKHELYE

Részletesebben

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1. A Fizikai Intézet 1.1. Az Intézet neve: Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézete Angolul: Institute of Physics of Pécs 1.2. Az Intézet

Részletesebben

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Pécs 2013 TARTALOM Preambulum I. Az Intézetre vonatkozó általános rendelkezések

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNETTUDOMÁNYI INTÉZET

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNETTUDOMÁNYI INTÉZET A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNETTUDOMÁNYI INTÉZET Belső Működési Szabályzata PÉCS, 2009. 1 TARTALOM I. AZ INTÉZETRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ INTÉZET NEVE ÉS SZÉKHELYE...3

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata ( )

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata ( ) PTE TTK Biológiai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzat - 1 A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata (2013.06.05.) 1. A Biológiai Intézet

Részletesebben

Hatályba lépett: május 4-én

Hatályba lépett: május 4-én A BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM FIZIKAI INTÉZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Jóváhagyta a BME Természettudományi Kar Tanácsa 2011. május 4-én Hatályba lépett: 2011. május 4-én

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2017. február 28., hatályba lép: 2017. március

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2013.

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2013. A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PÉCS, 2013. 1 Az intézetre vonatkozó általános rendelkezések Az intézet neve és székhelye

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013.november 19, hatályba lép: 2013.november 21-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án 1

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2018. január 23., hatályba lép: 2018. január 25-én

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: november 19.

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: november 19. NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19. 1 A Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet ügyrendjét a Nyíregyházi Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szenátusa

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Külügyi Bizottsága a jogszabályokkal és a vonatkozó egyetemi szabályzatokkal

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Bizottság BIZOTTSÁGI ÜGYREND Iktatószám: Készítette*: Gecse Veronika 2018. 02. 21. Bizottság titkára, vagy a Dátum bizottság elnöke által

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

I. Fejezet. A szabályzat hatálya

I. Fejezet. A szabályzat hatálya I. Fejezet A szabályzat hatálya A szabályzat hatálya kiterjed a Zeneművészeti Intézet valamennyi foglalkoztatottjára és az intézet (szakfelelősök) által kezelt képzésekben részt vevő hallgatóira. 1. Általános

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Kari Ügyrendje

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Kari Ügyrendje A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Kari Ügyrendje A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Tanácsa a jogszabályokban és az egyetemi szabályzatokban foglaltak figyelembe vételével a

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2016. december 6, hatályba lép: 2016. december 8-án A Gazdálkodástudományi

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ ALKALMAZOTT PEDAGÓGIA ÉS PSZICHOLÓGIA INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ ALKALMAZOTT PEDAGÓGIA ÉS PSZICHOLÓGIA INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ ALKALMAZOTT PEDAGÓGIA ÉS PSZICHOLÓGIA INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések 1. Általános rendelkezések (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti és Működési Rendjének (a továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM RESTAURÁTOR TANSZÉK ÜGYRENDJE Elfogadva a Szenátus 54/2015. (IX.30.) számú határozata alapján. 2015. október 1. 1. Általános rendelkezések (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2010 T A R T A L O M 1. A Tanszék neve 3. o. 2. A Tanszék címe

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tatabánya, 2012. október 29. VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ)

Részletesebben

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat 2.2. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA A Miskolci Egyetem Szenátusának 379/2012. sz. határozata. - 1 - A Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabálya

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete Az Intézményi Érdekegyeztető Tanács Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2006 A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX.

Részletesebben

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 6. sz. melléklet a 1164/115 ZMNE számhoz 1. sz. példány A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS INFORMATIKAI KAR, KÖRNYEZETTUDOMÁNYI ÉS MŰSZAKI INTÉZET

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS INFORMATIKAI KAR, KÖRNYEZETTUDOMÁNYI ÉS MŰSZAKI INTÉZET A Környezettudományi és Műszaki Intézet Ügyrendje I. Preambulum Az intézet definíciója az Nftv. 108. szakasza szerint Intézet: több tanszék tevékenységét összefogó vagy több tanszék feladatait ellátó szervezeti

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM RKH/333/5/2015. MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MŰVÉSZETELMÉLETI TANSZÉK ÜGYRENDJE Elfogadva a Szenátus 27/2015. (VI. 1.) számú határozata alapján. 2015. június 1. 1. Általános rendelkezések (1) A nemzeti

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE (Egységes szerkezetben a ZMNE ának módosító határozataival)1-2007 -

Részletesebben

Az SZTE TTIK Biológia Intézet ügyrendje

Az SZTE TTIK Biológia Intézet ügyrendje Az SZTE TTIK Biológia Intézet ügyrendje Az Intézet neve: SZTE TTIK Biológia Intézet Rövidített neve: SZTE TTIK BI Székhelye: 6726 Szeged, Közép fasor 52. I. Az Intézet feladata 1. A TTIK képzési programjának

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása Szeged, 2017. március 2. 1 A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar A Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

KÖRNYEZETTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

KÖRNYEZETTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE A Nyíregyházi Főiskola Természettudományi és Informatikai Kar KÖRNYEZETTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE 1. Az Intézet neve: 1. Általános rendelkezések Környezettudományi Intézet (rövidítése: KTI, a továbbiakban

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA REJTŐ SÁNDOR KÖNNYŰIPARI MÉRNÖKI FŐISKOLAI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA REJTŐ SÁNDOR KÖNNYŰIPARI MÉRNÖKI FŐISKOLAI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 3. verzió BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA REJTŐ SÁNDOR KÖNNYŰIPARI MÉRNÖKI FŐISKOLAI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BMF Szervezeti és Működési Szabályzata Kari kiegészítése Budapest, 2004. december

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar. Képzési és Kreditátviteli Bizottságának. Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar. Képzési és Kreditátviteli Bizottságának. Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Képzési és Kreditátviteli Bizottságának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Képzési és Kreditátviteli Bizottsága a jogszabályokkal

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

BAPTISTA TEOLÓGIAI AKADÉMIA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

BAPTISTA TEOLÓGIAI AKADÉMIA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT BAPTISTA TEOLÓGIAI AKADÉMIA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2015. szeptember 23. 1 Preambulum (1) A Baptista Teológiai Akadémia (továbbiakban BTA) Hallgatói Önkormányzata

Részletesebben

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata ROSTI PÁL GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata Dunaújváros, 2013. 2013. 1 S Z K A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata A szülői munkaközösség

Részletesebben

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 59. rendelkezése

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar. A Szak-és Továbbképző Bizottság ügyrendje

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar. A Szak-és Továbbképző Bizottság ügyrendje Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar A Szak-és Továbbképző Bizottság ügyrendje 1 Készítette: Dr. Vincze Áron A dokumentáció kódja: ÜR- SZTB Jóváhagyta: Dr. Nyitrai Miklós dékán Változat száma

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetének ügyrendje

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetének ügyrendje Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet 1075 Budapest, Kazinczy utca 23 27. +36-1-461-4500/3854 fti@ppk.elte.hu http://www.ppk.elte.hu

Részletesebben

Nyíregyházi Egyetem Kulturális és Sport Bizottság Kulturális Albizottságának ügyrendje

Nyíregyházi Egyetem Kulturális és Sport Bizottság Kulturális Albizottságának ügyrendje Nyíregyházi Egyetem Kulturális és Sport Bizottság Kulturális Albizottságának ügyrendje 1. A Nyíregyházi Egyetem (a továbbiakban: NYE) Kulturális Albizottsága (a továbbiakban: KAB) a Szenátus által létrehozott,

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata 1. A Sporttudományi és Testnevelési Intézet 1.1. Az Intézet neve, rövidített elnevezése,

Részletesebben

A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként. működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje

A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként. működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje A Kereskedelmi Választottbíróság elnöksége a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Részletesebben

Kari Tanács Választásának Szabályzata

Kari Tanács Választásának Szabályzata SZTE FOK kari ügyrend 1. számú melléklet Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Kari Tanács Választásának Szabályzata Szeged, 2019. február 7. Tartalom: I. A Kari Tanács választásának általános

Részletesebben

Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A Fórum üléseinek helyszíne: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Békés Megye Önkormányzat Közgyűlésének

Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A Fórum üléseinek helyszíne: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Békés Megye Önkormányzat Közgyűlésének A BÉKÉS MEGYEI KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Fórum adatai A Fórum neve: A Fórum rövidített neve: Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS ÖSSZETÉTELÉRE VONATKOZÓ, VALAMINT EGYES KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK MÓDOSÍTÁSÁRA A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 12. (7) bekezdés a)-e)

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem szervezeti és működési szabályzatának. 19. számú melléklete. A Pedagógusképzési Koordinációs Központ

A Pécsi Tudományegyetem szervezeti és működési szabályzatának. 19. számú melléklete. A Pedagógusképzési Koordinációs Központ A Pécsi Tudományegyetem szervezeti és működési szabályzatának 19. számú melléklete A Pedagógusképzési Koordinációs Központ Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2007. 2010. december 16. napjától hatályos

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE

ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE 2017 Az Eszterházy Károly Egyetem vezetése a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 103. -ban foglaltak

Részletesebben

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7.

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Intézmény OM- azonosítója: 201827 Intézményvezető: Kovács Péterné

Részletesebben

ÜGYRENDJE. Tartalomjegyzék. Első rész Az Ügyrend célja Az Ügyrend hatálya... 3

ÜGYRENDJE. Tartalomjegyzék. Első rész Az Ügyrend célja Az Ügyrend hatálya... 3 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 3/2016. (11. 22.) sz. DÉKÁNI UTASÍTÁS Az Építészmérnöki Kar által gondozott Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan képzésnek és annak

Részletesebben

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend 2017. február 7. A szabályzat célja és hatálya A Szent István Egyetem (a továbbiakban: SZIE) Ybl Miklós Építéstudományi

Részletesebben

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015.

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. Az Érdekképviseleti Fórum megalakítása és működtetése: A gyermeki jogok érvényesülésének és védelmének érdekében a gyermekjóléti

Részletesebben

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje Preambulum A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: PTE) Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: EHÖK) a PTE Térítési és Juttatási Szabályzatának

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL 1. Az oktatási dékánhelyettes feladat-

Részletesebben

* *

* * KIR Intézménytörzs Intézményi tanács ügyrend bejelentése Beküldendő: Oktatási Hivatal KIR 9001 Győr, Pf. 646 *140069147* 140069147 Intézmény adatai OM azonosító: 035292 Név: Kanizsay Dorottya Egészségügyi

Részletesebben

A Budapest VI. Kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje

A Budapest VI. Kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje Budapest VI. Kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola 1068 Budapest, Felső erdősor u. 20. A Budapest VI. Kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje Készítette: a Budapest VI.

Részletesebben

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR A Budapesti M szaki F iskola Szervezeti és M ködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és M ködési Rend 7. függelék 2. verzió A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 -

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános rendelkezések...

Részletesebben

MŰKÖDÉSI REND KÓRHÁZI FELÜGYELŐ TANÁCS. MAGYAR HONVÉDSÉG HONVÉDKÓRHÁZ Szakterület:

MŰKÖDÉSI REND KÓRHÁZI FELÜGYELŐ TANÁCS. MAGYAR HONVÉDSÉG HONVÉDKÓRHÁZ Szakterület: Költségvetési szerv megnevezése: Magyar Honvédség Honvédkórház Rövidített megnevezése: Honvédkórház Angol nyelvű megnevezése: Military Hospital Tartalomjegyzék 1. Megnevezés 2. Székhely 3. Tevékenysége

Részletesebben

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: 2018-07-16 09:34 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes javaslat

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának Hallgatói és Doktorandusz Alapszabálya

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának Hallgatói és Doktorandusz Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának Hallgatói és Doktorandusz Alapszabálya A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TANULMÁNYI BIZOTTSÁG

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TANULMÁNYI BIZOTTSÁG Az ELTE Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Bizottság ügyrendje Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: ELTE HÖK) Tanulmányi Bizottsága (továbbiakban:

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar. Képzési és Kreditátviteli Bizottságának. Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar. Képzési és Kreditátviteli Bizottságának. Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Képzési és Kreditátviteli Bizottságának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Képzési és Kreditátviteli Bizottsága a jogszabályokkal

Részletesebben

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata Budapest, 2013. július 32015 november 26. 1. Bevezetés 1.1. A HTE Választmánya 2011 áprilisában létrehozta az Infokommunikációs

Részletesebben

Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND

Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND Ügyiratszám: GTK/268/2014 Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND Gödöllő, 2014. Április 10. A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Oktatásfejlesztési

Részletesebben

Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyrendje

Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyrendje A Szervezeti és működési szabályzat 15. számú, 2017-ben módosított melléklete Ikt. sz.: Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyrendje 2017. december 11. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (továbbiakban:

Részletesebben

Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar. A Kari Tanács Működési Rendje

Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar. A Kari Tanács Működési Rendje Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar A Kari Tanács Működési Rendje A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Szervezeti és Működési Rendje 19/B. 2017 TÖRTÉNETISÉG A Kaposvári Egyetem 2004. július

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK 2017. június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE Tárgy: Javaslat a PTE TTK Kari Tanácsának 2017/2018. tanév munkaprogramjának elfogadására

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola Kulturális és Sport Bizottság Kulturális Albizottságának ügyrendje

Nyíregyházi Főiskola Kulturális és Sport Bizottság Kulturális Albizottságának ügyrendje Nyíregyházi Főiskola Kulturális és Sport Bizottság Kulturális Albizottságának ügyrendje 1. A Nyíregyházi Főiskola (a továbbiakban: NYF) Kulturális Albizottsága (a továbbiakban: KAB) a NYF Szenátusa által

Részletesebben

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata ,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. Az Önkormányzat neve:,,salesianum

Részletesebben

v (2) A Szenátus a jelen Szabályzat elfogadásával létrehozza [...] c) a Tanárképzési és Tanártovábbképzési

v (2) A Szenátus a jelen Szabályzat elfogadásával létrehozza [...] c) a Tanárképzési és Tanártovábbképzési Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképzési és Tanártovábbképzési Tanácsának ügyrendje * v.6.0. ELTE SZMR 88. (2) A Szenátus a jelen Szabályzat elfogadásával létrehozza [...] c) a Tanárképzési és Tanártovábbképzési

Részletesebben

Iromány száma: T/710. Benyújtás dátuma: :27. Parlex azonosító: NHE3459J0001

Iromány száma: T/710. Benyújtás dátuma: :27. Parlex azonosító: NHE3459J0001 Iromány száma: T/710. Benyújtás dátuma: 2018-06-26 21:27 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: NHE3459J0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar IDEGEN NYELVI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest 2018. TARTALOMJEGYZÉK 1. Az SzMSz hatálya 2. A Központ

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS)

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) Ü G Y R E N D J E Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

A PTE Gyógyszerésztudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyviteli rendje

A PTE Gyógyszerésztudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyviteli rendje A PTE Gyógyszerésztudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának ügyviteli rendje A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar kiemelt feladatának tekinti a nemzetközi oktatási, tudományos és

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR Tudományos Bizottságának Ügyrendje (Jelen ügyrendet a Kari Tanács 1/2019. (I.15.) sz. határozatával elfogadta.) Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Dr. Ugrai János

Részletesebben

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Szervezeti és Működési Szabályzat

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Szervezeti és Működési Szabályzat Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Szervezeti és Működési Szabályzat [Az Egyetem Szervezeti- és Működési Szabályzatával egységes szövegbe foglalva] Budapest 2012. 1 I. Szervezeti

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017.01.09. 8:53 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi

Részletesebben

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Dunaföldvár, 2016. szeptember 20. 1. Általános rendelkezések 1.1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011.

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának. Demonstrátori Szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának. Demonstrátori Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Demonstrátori Szabályzata Pécs 2010. 2013. május 22. napjától hatályos változat A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar oktatói és kutatói munkájának,

Részletesebben