ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék"

Átírás

1 2010/28. szám Budapest, december 11. Szám: 33086/2010. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások 1. 48/2010. (OT 28.) ORFK utasítás a határforgalom ellenőrzése során alkalmazott határátléptető-, a határátlépés helyének és idejének utólagos bejegyzésére szolgáló-, valamint a kiegészítő bélyegzők alkalmazásáról szóló 7/2008. (OT 6.) ORFK utasítás módosításáról Együttműködési megállapodások: 1. Országos Rendőr-főkapitányság és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete között kötött együttműködési megállapodás (2010. december 03.) 2. Országos Rendőr-főkapitányság és a Transparency International Magyarország Alapítvány között kötött együttműködési megállapodás (2010. december 09.) 2010/28. szám Budapest, december 11.

2 2 I. rész UTASÍTÁSOK Szám: 48/2010. AZ ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY 48/2010. (OT 28.) ORFK UTASÍTÁSA a határforgalom ellenőrzése során alkalmazott határátléptető-, a határátlépés helyének és idejének utólagos bejegyzésére szolgáló-, valamint a kiegészítő bélyegzők alkalmazásáról szóló 7/2008. (OT 6.) ORFK utasítás módosításáról A személyek határátlépésére irányadó szabályok közösségi kódexének (Schengeni határellenőrzési kódex) létrehozásáról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 562/2006/EK rendeletével összhangban, a határforgalom ellenőrzése során alkalmazott határátléptető-, a határátlépés helyének és idejének utólagos bejegyzésére szolgáló-, valamint a kiegészítő bélyegzők alkalmazásáról szóló 7/2008. (OT 6.) ORFK utasítás módosítása érdekében kiadom az alábbi u t a s í t á s t: 1. Az utasítás 6. pontjának helyébe az alábbi rendelkezés lép: 6. A fenti bélyegzők dátumsorába beépített kódszámokat jelen utasítás 1. sz. mellékletében leírtak szerint, január 1-jétől havi változtatással a hónap első napjának órájától a hónap utolsó napjának órájáig az alábbiak szerint kell alkalmazni: Hónap I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. Változat B D F E A C A D F E C B 2. Ezen utasítás január 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti. Dr. Hatala József r. altábornagy sk.

3 3 Szám: /2010. ált. II. rész EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Magyar Köztársaság Rendőrsége (1139 Budapest, Teve u ) (a továbbiakban: ORFK) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (1013 Budapest, Krisztina krt. 39.) (a továbbiakban: PSZÁF) (együttesen: a Felek) között az alábbiak szerint: I. Fejezet A megállapodás célja 1) A megállapodás célja, hogy a Felek a rendelkezésükre álló eszközökkel közösen lépjenek fel minden olyan bűncselekmény megakadályozása, megelőzése és visszaszorítása érdekében, melyek a pénzügyi intézményrendszerbe és a pénzügyi piacokba vetett bizalmat veszélyeztetik (a továbbiakban: pénzügyi visszaélések), továbbá együttműködésükkel biztosítsák a pénzügyi piacok megbízható, átlátható, prudens és hatékony működését, szolgálva a PSZÁF által felügyelt intézmények és ügyfeleik védelmét, biztonságát. 2) Az együttműködés során kiemelt területnek tekintendő: a készpénz-helyettesítő fizetési eszközökkel történő visszaélés, a hitelezéssel, az eszközalapú finanszírozással összefüggő csalás, a jogosulatlan pénzügyi tevékenység, a piramisjáték, a vásárlói közösségek szervezésével, az MLM rendszerű értékesítésekkel összefüggő bűncselekmények, a pénzügyi intézmények alkalmazottai és a közvetítők által elkövetett visszaélések, az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokkal és értékesítési csatornákkal kapcsolatos jogellenes magatartások megakadályozása, megelőzése és visszaszorítása. 3) A fentiekre tekintettel az ORFK és a PSZÁF a működésüket szabályozó törvényekben és egyéb jogszabályokban foglaltak alapján az alábbiakban állapodnak meg: II. Fejezet Az együttműködés formái 4) Az együttműködés formái a következők: a) szakértői együttműködés, b) közreműködés a bűnmegelőzési feladatokat meghatározó jelentés elkészítésében a pénzügyi szektort érintő visszaélések, valamint az új jelenségek vonatkozásában, c) tájékoztatás az olyan eseményről, tevékenységről, ami a másik Fél jogalkalmazási munkáját segítheti, d) konzultációk tartása, szakmai rendezvényeken való részvétel.

4 4 III. Fejezet Szakértői együttműködés 5) A Felek vezetői szintű konzultáció keretén belül áttekintik és meghatározzák a megállapodással összefüggő célokat és prioritásokat. Az irányok és az azok érdekében elvégzendő feladatok meghatározását az ORFK bűnügyi főigazgatója és a PSZÁF piacfelügyeletért felelős igazgatóságának vezetője koordinálja. 6) A szakmai együttműködés érdekében az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztályának vezetője, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője és a PSZÁF piacfelügyeltért felelős igazgatóságának vezetője, illetve az eseti koordinációra kijelölt munkatársa az érintett szakterületek bevonásával konzultációkat tarthat. 7) Konzultációkon kerülhet sor: a) a pénzügyi intézményrendszerbe és a pénzügyi piacokba vetett bizalmat veszélyeztető pénzügyi visszaélések visszaszorításával és megelőzésével összefüggő szakmai együttműködésre, b) egyedi esetekben a szakmai tájékoztatás és szükség esetén a külső kommunikáció formájának és tartalmának kialakítására, c) a pénzügyi visszaélésre vonatkozó elemzésekkel, tipológiákkal, az új jelenségek feltárásával kapcsolatos egyeztetésre, d) szakmai képzésekkel összefüggő egyeztetésre. IV. Fejezet Elemző, értékelő tevékenység 8) A Felek a pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatban rendelkezésükre álló adatokat az adatvédelmi szabályok és egyéb jogszabályi előírások betartásával szükség szerint egymás részére átadják, mely adatokat a Felek saját tevékenységük során saját hatáskörükben felhasználhatnak. 9) A Felek a megállapodásban meghatározott cél megvalósítása érdekében a kiemelt területekkel kapcsolatban közösen célzott elemzést végeznek, az új jelenségeket és jövőbeni kockázatokat felmérik, a hazai és nemzetközi trendekre és a megelőzés módszertanára kiterjedően egyeztetnek. 10) Az ORFK vállalja, hogy a kiemelt területekkel összefüggő személyes adatot, bank-, üzleti és egyéb titkot nem tartalmazó statisztikáit, elemzéseit térítésmentesen a PSZÁF rendelkezésére bocsátja, és a meglévő elemző-értékelő szakmai háttér biztosításával segíti a PSZÁF tevékenységét. 11) A PSZÁF vállalja, hogy a kiemelt területekkel összefüggő személyes adatot, bank-, üzleti és egyéb titkot nem tartalmazó statisztikáit, elemzéseit térítésmentesen az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság rendelkezésére bocsátja.

5 5 V. Fejezet A Felek jogalkalmazási munkáját segítő kötelezettségek 12) A Felek vállalják, hogy az együttműködés céljával összefüggő szakmai állásfoglalásaikat, iránymutatásaikat, ajánlásaikat írásban egymás tudomására hozzák és tájékoztatják egymást minden olyan tevékenységükről, ami a másik Fél jogalkalmazási munkáját segítheti. 13) A Felek vállalják, hogy az összehangolt fellépés érdekében a kiemelt területekkel összefüggő információk és adatok hasznosítása jogi kereteinek kialakításakor, a jogszabályalkotás és módosítás során álláspontjaikat egyeztetik. 14) Az ORFK vállalja, hogy amennyiben eljárása során olyan jogsértésről, vagy olyan ismétlődő, szervezett kereteket öltő, tipizálható bűncselekményekről szerez tudomást, melyek a Magyarországon működő pénzügyi intézményrendszer működését veszélyeztetik, és a PSZÁF köteles vagy jogosult a megelőzésükkel összefüggő intézkedést kezdeményezni, akkor a PSZÁF-ot haladéktalanul tájékoztatja. VI. Fejezet Szakmai rendezvényeken való közös fellépés 15) A Felek kölcsönösen tájékoztatják egymást a Feleket érintő szakmai fórumokról, azokra egymást meghívják, és biztosítják a rendezvényeken a munkatársaik részvételét. 16) A Felek a pénzpiaci ismeretek bővítése, a pénzügyi intézményrendszer és a pénzügyi piacokba vetett bizalmat veszélyeztető bűncselekmények megakadályozása, megelőzése és visszaszorítása érdekében mind a munkatársaik, mind a pénzügyi intézmények alkalmazottai körében szükség szerint konferenciákat, konzultációkat szerveznek. 17) A Felek munkatársai felkérésre, térítésmentesen előadóként részt vehetnek a másik Fél által szervezett szakmai konzultációkon, ismeretbővítést szolgáló tréningeken, továbbképzéseken. VII. Fejezet Az együttműködési megállapodás aktualizálása, egyéb rendelkezések, a kapcsolattartásért felelős személyek 18) A Felek kijelentik, hogy az együttműködés során szerzett gyakorlati tapasztalatok alapján évente felülvizsgálják, és szükség esetén módosítják a jelen megállapodást. 19) Az együttműködési megállapodás végrehajtása céljából szükséges közvetlen kapcsolattartásra a Felek jelen megállapodás mellékletében megnevezett személyeket jelölik ki. 20) A Felek a másik Fél közreműködésével készült dokumentumokat csak a másik Félnek történő bemutatás után, annak hozzájárulásával hozhatják nyilvánosságra.

6 6 21) Az ORFK vállalja, hogy a PSZÁF székházát érintő rendkívüli esemény vagy katasztrófa kialakulása esetén, a PSZÁF folyamatos működésének fenntarthatósága érdekében, a válsághelyzet elhárításáig megfelelő elhelyezést biztosít a PSZÁF Helyreállítási Bizottsága számára Budapesten, illetve erre alkalmas valamelyik megyei rendőr-főkapitányság épületében. VIII. Fejezet A megállapodás hatálya 22) A jelen megállapodás határozatlan időre szól, és azt a Felek bármelyike jogosult a másik Félhez intézett írásbeli nyilatkozattal, 30 napos felmondási idővel felmondani. 23) E megállapodás az aláírást követő napon 1 lép életbe. Egyidejűleg érvényét veszti az ORFK és a PSZÁF között szeptember 14. napján megkötött együttműködési megállapodás. Budapest, december 3. Dr. Hatala József r. altábornagy sk. országos rendőrfőkapitány Dr. Szász Károly sk. a PSZÁF elnöke 1 Hatályba lépés napja: december 04.

7 7 Melléklet az Országos Rendőr-főkapitányság és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete között létrejött együttműködési megállapodáshoz Az Országos Rendőr-főkapitányság az együttműködési megállapodás egyes pontjai tekintetében a kapcsolattartásra az alábbi szervezeti elemeket, egységeket, illetve személyeket jelöli ki: Felsővezetői szintű együttműködés: Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatója 1139 Budapest, Teve utca 4-6. Tel.: Szakmai együttműködés, felügyeleti szervek koordinációja: Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály vezetője 1139 Budapest, Teve utca 4-6., Tel.: Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztály vezetője 1078 Budapest, István utca Tel.: Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója 1062 Budapest, Aradi u , Tel.: Külső kommunikációs együttműködés: Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatója 1139 Budapest, Teve utca 4-6. Tel.: ORFK Hivatal Szóvivői Iroda vezetője 1139 Budapest, Teve utca 4-6. Tel.: Informatikai fejlesztésekben való együttműködés: Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatóság Információtechnológiai és Műszaki Főosztály vezetője 1139 Budapest, Teve utca 4-6. Tel.: Képzések, szakmai rendezvények: Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatója 1139 Budapest, Teve utca 4-6. Tel.: Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője 1139 Budapest, Teve utca 4-6. Tel.:

8 8 A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az együttműködési megállapodás egyes pontjai tekintetében a kapcsolattartásra az alábbi szervezeti elemeket, egységeket, illetve személyeket jelöli ki: Felsővezetői szintű együttműködés: Piacfelügyeleti Igazgatóság vezetője 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Tel.: Szakmai együttműködés, felügyeleti szervek koordinációja: Piacfelügyeleti Igazgatóság ügyvezető igazgató-helyettese 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Tel.: Külső kommunikációs együttműködés: Kommunikációs főosztály vezetője 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Tel.: Informatikai fejlesztésekben való együttműködés: IT- Alkalmazásfejlesztési Főosztály vezetője 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Tel.: Képzések, szakmai rendezvények: Piacfelügyeleti Igazgatóság vezetője 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Tel.: Humánpolitikai Főosztály vezetője 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Tel.:

9 9 Szám: /2010. ált. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről a Transparency International Magyarország Alapítvány (Nyilvántartásba vételi végzés száma: Pk 60946/2006/1.; székhelye: 1072 Budapest, Rákóczi út 42. szám) képviseli: Dr. Alexa Noémi ügyvezető igazgató (a továbbiakban: TIM), másrészről az Országos Rendőr-főkapitányság (székhelye: 1139 Budapest, Teve u. 4-6.) képviseli: Dr. Hatala József r. altábornagy, országos főkapitány (a továbbiakban: ORFK) (a továbbiakban együttesen: Felek) között az alulírott helyen és időben az alábbiak szerint részletezett tartalommal. Felek a Kormány korrupcióval szembeni kormányzati stratégiájára, valamint a társadalom elvárásaira és a nemzetközi kötelezettségvállalásokra így különösen az Egyesült Nemzetek Szervezetének, az Európa Tanácsnak és az Európai Uniónak a korrupció visszaszorításáról szóló dokumentumaiban megfogalmazott elvekre és ajánlásokra tekintettel kinyilvánítják, hogy határozott intézkedéseket kívánnak tenni a gazdasági és társadalmi élet korrupcióval szembeni védelme, illetve a korrupciós jelenségek megelőzése, okainak felkutatása és megszüntetése, valamint a korrupció minél hatékonyabb büntetőjogi eszközökkel történő üldözése érdekében. Mindezek érdekében a Felek a korrupció elleni küzdelem terén történő együttműködés tárgyában az alábbi megállapodást kötik. I. Az együttműködés célja A Felek együttműködésének célja az összehangolt és hatékony fellépés a nemzetközi, közösségi és a magyar jog által büntetőjogi védelemben részesített jogalanyok, így különösen az állami szervek, társadalmi és gazdálkodó szervezetek, továbbá a hivatalos személyek, közfeladatot ellátó, illetve más fontos és bizalmas munkakört betöltő személyek törvényes, elfogulatlan és befolyástól mentes működésének biztosítása érdekében. II. A Felek által vállalt feladatok és kötelezettségek II.1. Az együttműködés keretében a TIM: a) az ORFK felkérésére a Rendőrség által készített korrupcióellenes dokumentumokat (például stratégiák, illetve módosításai, utasítások, intézkedések) véleményezi; b) nemzetközi kutatásokról, felmérésekről, legjobb gyakorlatokról szóló anyagokat eljuttatja az ORFK részére;

10 10 c) amennyiben a Rendőrség számára releváns korrupcióellenes képzésekről, konferenciákról, pályázatokról értesül, tájékoztatja ezekről az ORFK-t d) a korrupciós jellegű ügyekben való fellépés hatékonyabbá tétele érdekében az ORFK-val közösen, évente összeállított tervnek megfelelően, térítésmentesen közreműködik az érintett rendőri állomány képzésében, továbbképzésében; a jelen alpontban foglaltak a TIM önállóan végzett oktatási tevékenységét nem érintik. II.2. Az együttműködés keretében az ORFK: a) a TIM-től kapott, a korrupciós kutatások adataira támaszkodó tájékoztatását központilag az illetékes rendőri szervek részére hozzáférhetővé teszi; b) a korrupciós bűncselekmények vonatkozásában folyamatosan nyomon kíséri a bűnözésben bekövetkezett változásokat, rendszeresen elemzi a rendelkezésre álló, ezzel összefüggő adatokat, biztosítja a különböző területi rendőri szervek közötti koordinációt, tevékenységével támogatja a bűnmegelőző, bűnüldöző munkát; c) évente egy alkalommal (szükség esetén a kialakult helyzetnek megfelelő rendszerességgel) átfogó helyzetértékelést végez a korrupció magyarországi bűnügyi helyzete vonatkozásában, megállapításait eljuttatja a TIM részére, és e körben egyeztet a TIM-mel, valamint azokat az adatvédelmi jogszabályok figyelembevételével a Rendőrség honlapján hozzáférhetővé teszi; d) a TIM-mel egyeztetett éves képzési programot készít, kijelöli és delegálja a korrupcióval kapcsolatban szervezett képzésekre a rendőri állományt; e) a korrupciós bűncselekményekkel kapcsolatos sikeres felderítések kriminalisztikailag releváns személyes adatot nem tartalmazó információiról tájékoztatja a TIM-et. II.3. Az együttműködés keretében a Felek: a) folyamatosan tájékoztatják egymást a korrupció területén, így különösen az elkövetési módokban bekövetkezett változásokról, illetve a hatékony megelőzés lehetséges módjairól; b) kiépítik és működtetik a szükséges adatátviteli csatornát; c) megküldik egymásnak a jelen pont a) alpontja szerinti tárgykörben készített elemzéseiket, tanulmányaikat, helyzetértékeléseiket; d) meghatározott rendszerességgel, de legalább évente közös helyzetértékelést tartanak; e) a jelen megállapodás keretében egymásnak átadott információkat bizalmasan kezelik, arról harmadik személyek így különösen a sajtó részére az egymással történt előzetes egyeztetés nélkül tájékoztatást nem adnak; f) gondoskodnak a jelen megállapodás alapján őket terhelő egyes feladatok végrehajtását biztosító belső szabályok megalkotásáról. II.4. A jelen megállapodásban foglaltak végrehajtására a) a TIM jogi tanácsadóját jelöli ki (Sebestyén Diána, Tel.: , FAX: , diana.sebestyen@transparency.hu)

11 11 b) az ORFK a Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Gazdaságvédelmi és Pénzhamisítás Elleni Osztályát jelöli ki (Tel.: , FAX: , e- mail: gvpo@orfk.police.hu). III. Záró rendelkezések III.1. Jelen megállapodás csak írásban módosítható. III.2. Jelen megállapodást a Felek határozatlan időre kötik meg, melyet bármelyik Fél jogosult a másik Félhez intézett írásbeli nyilatkozat útján, indokolás nélkül 3 hónapos felmondási idővel felmondani. III.3. Jelen megállapodás a mindkét Fél általi aláírást követő hónap első napján 2 lép hatályba. Budapest, december 09. Dr. Alexa Noémi sk. ügyvezető Igazgató Transparency International Magyarország Alapítvány Dr. Hatala József r. altábornagy sk. országos rendőrfőkapitány Országos Rendőr-főkapitányság 2 Hatályba lépés napja: január 01.

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI

KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI A FINANSZÍROZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI Kapcsolat a pénz- és tőkepiaccal Egyes büntetőeljárások során (pl.: tanúkihallgatások, megkeresések) Oktatások, képzések Együttműködés

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött, a ORSZÁGOS valamint, a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között 2011 B u d a p e s t 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben,

Részletesebben

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött az ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG valamint a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között. 2007. Budapest A katasztrófák elleni védekezés

Részletesebben

A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE

A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE A rendőrség gazdaságvédelmi szervezete Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Gazdaságvédelmi és Pénzhamisítás Megyei Rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2012/19. szám Budapest, 2012. október 30. Szám: 35941/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Intézkedések: 1. 4/2012. (OT 19.) ORFK intézkedés a Személy-,

Részletesebben

/2012. ( ) Korm. rendelet

/2012. ( ) Korm. rendelet 1 /2012. ( ) Korm. rendelet a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm. rendelet valamint a

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS *

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS * EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS * amely létrejött egyrészről a Gazdasági Versenyhivatal (továbbiakban: GVH, 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.; képviseli: Dr. Juhász Miklós elnök), másrészről a Pénzügyi Szervezetek

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/3. szám Budapest, 2011. április 13. Szám: 11529/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 5/2011. (IV. 08.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/20. szám Budapest, 2009. szeptember 25. Szám: 30863/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttes utasítások: 1. 34/2009. (OT 20.) ORFK-VPOP

Részletesebben

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás Szám: 5-1/59/2007. TÜK a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 6. -a (3) bekezdésének a) pontja alapján, a Rendőrség gazdaságvédelmi

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/5. szám Budapest, 2011. május 26. Szám: 15389/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 6/2011. (V. 23.) ORFK utasítás a cigány származású

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2012/17. szám Budapest, 2012. október 03. Szám: 32541/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttműködési megállapodások: 1. Az Országos Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/9. szám Budapest, 2011. augusztus 03. Szám: 22127/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 11/2011. (VII. 21.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és Önkéntes Tűzoltó Egyesület közötti Megállapodás megkötésének részletes szabályai

Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és Önkéntes Tűzoltó Egyesület közötti Megállapodás megkötésének részletes szabályai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és Önkéntes Tűzoltó Egyesület közötti Megállapodás megkötésének részletes szabályai ( A tűzoltósági főfelügyelő 1635/1/2012/ÁLT. és 1635/2/2012. ÁLT. levelei alapján) I.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására Polgármestere Ügyszám: 22316-1/2018. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására Tisztelt Közgyűlés! A térfigyelő kamerarendszer működtetésére

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 102/2011. (05.26.) sz. határozata

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól 2013/3. szám Budapest, 2013. február 1. Szám: 5531/2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség

Részletesebben

A korrupció megelőzése érdekében tett intézkedések

A korrupció megelőzése érdekében tett intézkedések A korrupció megelőzése érdekében tett intézkedések A kormányzati szervek A korrupció megelőzése érdekében tett főbb intézkedések: 1. Részvétel a KIM által koordinált korrupciómegelőzési program végrehajtásának

Részletesebben

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012. -=- ~li~~ll ~6~-)liOA~kT EGYÜTTMŰKÖDÉSI AMELY LÉTREJÖTT MEGÁLLAPODÁS, A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT A CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.!- L 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI

Részletesebben

Belső Biztonsági Alap

Belső Biztonsági Alap Belső Biztonsági Alap Rendészeti-bűnügyi információk, uniós szintű információcsere. Tóth Judit főosztályvezető 2016. május 25. 1 Elérhető Források Rendszere (Uniós és hazai társfinanszírozás együttesen)

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Ötvöskónyi Község Önkormányzata (képviseli Pusztai László polgármester, székhely: 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. bankszámlaszám: 11743033-15570396- 00000000,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS HEVES MEGYEI HEVES MEGYEI POLGÁRŐR KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Polgárőr Szervezetek

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását:

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név: Újhartyán Községi Önkormányzat Székhely: 2367 Újhartyán Fő u. 21. Képviseli: Schulcz József polgármester mint megbízó, továbbiakban megbízó valamint

Részletesebben

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed.

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed. Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 1. oldal Készenléti Rendőrség alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.

Részletesebben

A Könyvvizsgálói Közfelügyeleti hatóság évi munkaterve

A Könyvvizsgálói Közfelügyeleti hatóság évi munkaterve A Könyvvizsgálói Közfelügyeleti hatóság 2019. évi munkaterve A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 1 2012/20. szám Budapest, 2012. november 16. Szám: 37933/2012.ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 19/2012. (XI. 13.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére Melléklet: Panaszbejelentõ lap Budapest, 2013. április 10. Hatályos: 2013. április 10. Jóváhagyta:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Elérhetőség

Részletesebben

A Kormány. /2012. ( ) Korm. rendelete. az Országos Népegészségügyi Intézetről

A Kormány. /2012. ( ) Korm. rendelete. az Országos Népegészségügyi Intézetről A Kormány /2012. ( ) Korm. rendelete az Országos Népegészségügyi Intézetről A Kormány az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdése szerinti eredeti jogalkotó hatáskörében, a 4. tekintetében a kötelező egészségbiztosítás

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék /2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő adatállománnyal kapcsolatos feladatokról

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék /2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő adatállománnyal kapcsolatos feladatokról 2013/8. szám Budapest, 2013. április 3. Szám: 13962../2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 11/2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 1. oldal 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás a Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ikt. szám: 1811/2011. Javaslat a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére térítésmentes helyiséghasználat biztosítására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarjáni

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS, FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG AMELY LÉTREJÖTT A MAGYAR HONVÉDSÉG

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS, FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG AMELY LÉTREJÖTT A MAGYAR HONVÉDSÉG EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS, AMELY LÉTREJÖTT FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG KÖZÖTT - 2013 - EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely

Részletesebben

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása Iktsz.: 9. melléklet EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása mely létrejött egyrészről név: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 8. képviselő: Dr. Kriza Ákos

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS. Amely létrejött egyrészről az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit. másrészről a(z)..

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS. Amely létrejött egyrészről az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit. másrészről a(z).. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről az Képviseli: dr. Karakó László ügyvezető igazgató Székhely: 1036 Budapest, Lajos utca 80. Levelezési cím: 1301 Budapest, Pf. 84. Adószám: 23811038-2-41

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/468-1/2011/I. Üi.: Dr. Debrey Attila/Kovács Gábor Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A gyermekek védelmére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

hatályos

hatályos 14/2018. (VI. 26.) EMMI rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet és az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló

Részletesebben

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22.

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. A Közép-európai Rendőrakadémia résztvevő minisztériumai tekintettel a Közép- Európában lezajlott társadalmi, politikai és társadalmi fejleményekre, amelyek Európa államainak

Részletesebben

Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP), képviseli: Kovács - Csincsák László, ügyvezető igazgató Megbízó dr. Farkas Csaba Sándor, jogász

Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP), képviseli: Kovács - Csincsák László, ügyvezető igazgató Megbízó dr. Farkas Csaba Sándor, jogász Megbízási szerződés Amely létrejött egyrészről a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP), székhelye: 1145 Budapest, Laky Adolf u. 36., Cégjegyzékszám: 01-09-952185 Adószám: 23084454-2-42. tel./fax:

Részletesebben

Az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) Korm.

Az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) Korm. Az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet és a kérdéskörhöz kapcsolódó jogszabályi változások hatásai

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. március 30-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 87/2017. Kth. Megbízási szerződés kötés a kiskunhalasi 6. számú gyermek háziorvosi körzet tartós helyettesítés

Részletesebben

J A V A S L A T. a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára

J A V A S L A T. a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára J A V A S L A T a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Ózd, 2014. április 30. Ózd Város

Részletesebben

Módszertani feladatellátás

Módszertani feladatellátás Sidlovics Ferenc Módszertani feladatellátás A korábban kijelölt módszertani intézmények kijelölése 2012. december 31-én megszűnt. 2013. január 1-től a Főigazgatóság látja el az országos szociális, illetve

Részletesebben

A pénzügyi visszaélések visszaszorításának, megelőzésének gyakorlati kérdései a felügyeletei munkában

A pénzügyi visszaélések visszaszorításának, megelőzésének gyakorlati kérdései a felügyeletei munkában A pénzügyi visszaélések visszaszorításának, megelőzésének gyakorlati kérdései a felügyeletei munkában Dr. Hegedűs András Pénzügyi visszaélések elleni főosztály főosztályvezető Alapvetés A Felügyelet 2010

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje Szám: 04-37-21/2009. Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje 2 Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések 1.. A Kollégium megnevezése,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Sárospatak Város Önkormányzata

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 1 2012/18. szám Budapest, 2012. október 16. Szám: 34370/2012.ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 17/2012. (X. 12.) ORFK utasítás az Európa

Részletesebben

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Belépési sorszám: TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Tanácsadás telefonon, írásban: Telefon: 237-9826, 237-9800/147 Telefax: 237-9821

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, április 28. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, április 28. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. április 28. (OR. en) 7281/1/17 REV 1 ENFOPOL 121 JAI 239 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA a Dán Királyság és az Európai

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT A Biztosítások.hu Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére I. BEVEZETÉS A Biztositasok.hu Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. (továbbiakban: Alkusz) a tevékenységére,

Részletesebben

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Hatályba lépés napja: v1 Sajti László szervezeti igazgató 2014. január 02. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I.1. A Szabályzat célja Jelen

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Gazdasági Versenyhivatal (1054 Budapest, Alkotmány u. 5.; képviseli: Dr. Juhász Miklós elnök), másrészről a Magyar Nemzeti Bank (1054 Budapest,

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.7.13. C(2018) 4438 final ANNEXES 1 to 2 MELLÉKLETEK a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE az (EU) 2016/1011 európai parlamenti és tanácsi rendeletnek

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. a Kormány részére. a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottságról

ELŐ TERJESZTÉS. a Kormány részére. a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottságról SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER Szám: 5435-4/2006-SZMM TERVEZET ELŐ TERJESZTÉS a Kormány részére a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottságról Budapest, 2006. november Vezetői összefoglaló I. Tartalmi összefoglaló

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére 1 SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013-02-27.. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Szerződés Munkáltatói hozzájárulás megadásáról

Szerződés Munkáltatói hozzájárulás megadásáról 1037 Budapest, Montevideo utca 5. Tel: (06 1) 248-2270, Fax: 319-5333 E-mail: egeszsegpenztar@medicinapenztar.hu Honlap: www.medicinapenztar.hu Bankszámlaszám: 12100011-10014932 Szerződés Munkáltatói hozzájárulás

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ORSZÁGOS KULTURÁLIS KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA TÁRGYÁBAN

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ORSZÁGOS KULTURÁLIS KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA TÁRGYÁBAN EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ORSZÁGOS KULTURÁLIS KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA TÁRGYÁBAN Amely létrejött egyrészről Magyar Nemzeti Múzeum Székhely: 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. Adószám:

Részletesebben

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól *

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * 52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Bohemian Financing Zrt. Panaszkezelési szabályzat Verzió Száma: V3 Készítette: Titkos Alexandra Jóváhagyó határozat száma: Igazgatóság 1/2013. (01. 25.) számú határozata Hatályba lépés napja: 2013. 01.

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA I. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai Költségvetési szerv megnevezése: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

A nemzetbiztonsági szolgálatok szervezete és jogállása

A nemzetbiztonsági szolgálatok szervezete és jogállása A nemzetbiztonsági szolgálatok szervezete és jogállása Footer Text 2/28/2016 1 Nemzetbiztonsági szolgálatok Footer Text 2/28/2016 2 Nemzetbiztonsági szolgálatok Alaptörvény 1995. évi CXXV. Törvény a nemzetbiztonsági

Részletesebben

A könyvvizsgálói közfelügyeleti hatóság évi munkaterve

A könyvvizsgálói közfelügyeleti hatóság évi munkaterve A könyvvizsgálói közfelügyeleti hatóság 2018. évi munkaterve A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény

Részletesebben

16. NAPIREND Ügyiratszám: 2/2449/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére

16. NAPIREND Ügyiratszám: 2/2449/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére 16. NAPIREND Ügyiratszám: 2/2449/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A háziorvosokkal

Részletesebben

A magyar kormányzat tervezett korrupcióellenes lépései és a nyílt kormányzati együttműködés

A magyar kormányzat tervezett korrupcióellenes lépései és a nyílt kormányzati együttműködés A magyar kormányzat tervezett korrupcióellenes lépései és a nyílt kormányzati együttműködés Dr. Klotz Péter, főosztályvezető-helyettes, Nemzeti Védelmi Szolgálat Budapest, 2015. május 12. Szervezeti változások

Részletesebben

Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz

Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 1. oldal Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. azzal a céllal, hogy elősegítsék és továbbfejlesszék a rendőri együttműködést a szomszédos országok között;

MEGÁLLAPODÁS. azzal a céllal, hogy elősegítsék és továbbfejlesszék a rendőri együttműködést a szomszédos országok között; BGBl. III - Ausgegeben am 18. April 2008 - Nr. 42 1 von 5 MEGÁLLAPODÁS az Osztrák Köztársaság Kormánya, a Magyar Köztársaság Kormánya és a Szlovén Köztársaság Kormánya között Dolga Vason Rendészeti Együttműködési

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 199/2016. (XI. 15.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 199/2016. (XI. 15.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

FER TŰZOLTÓSÁG ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

FER TŰZOLTÓSÁG ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Név: Székhely: Levelezési cím: Számlavezető pénzintézete: Számlaszáma: Adószáma: mint Megrendelő továbbá Név: FER Tűzvédelmi Szolgáltató Egyesülés Székhely:

Részletesebben

II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra. Szerződés befektetési tanácsadásra

II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra. Szerződés befektetési tanácsadásra II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra Jelen melléklet azon a napon lép hatályba, amelyen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a befektetési tanácsadási tevékenység végzését az Alapkezelő

Részletesebben

A pénzügyi szektort érintő gazdasági bűnözés a válság idején

A pénzügyi szektort érintő gazdasági bűnözés a válság idején A pénzügyi szektort érintő gazdasági bűnözés a válság idején Dr. Dormán Tivadar r. ezredes Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztály Az előadás felépítése: I.

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Magyar Vasúti Hivatal (a továbbiakban: az MVH ; 1088 Budapest, Múzeum u. 11.; képviseli: Antal Dániel elnök), másrészről a Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

40/2009. (OT 23.) ORFK utasítás. a Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról

40/2009. (OT 23.) ORFK utasítás. a Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról 40/2009. (OT 23.) ORFK utasítás a Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról Szám: 40/2009. A Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 30-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. március 30-i ülésére Tárgy: A fogorvosi ellátás közös körzetének és székhelyének meghatározásáról szóló megállapodások jóváhagyása

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

2015. évi MUNKATERVE

2015. évi MUNKATERVE Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi Tanácsadó Testület H-1149 Budapest, Mogyoródi út 43. : 1903 Budapest, Pf.: 314 Szám: 5/2015.TTT Jóváhagyom: Dr. Bakondi György sk.

Részletesebben

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai Előadó: Dr. Bakos József Főosztályvezető Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Az állami munkafelügyeleti rendszer

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án A Képzési és Továbbképzési Intézet (a továbbiakban: KTI) ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról Jegyzőkönyvi kivonat Készült Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 13. napján a Demecseri Polgármesteri Hivatal A épülete (4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1.) Polgármester Irodájában

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Szekszárdi Törvényszék (7100 Szekszárd, Dózsa u. 2. bankszámlaszám:10046003-01483154-00000000, adószám: 15311533-1-17, KSH azonosító: 15311533 8423

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2012/14 szám Budapest, 2012. augusztus 17. Szám: 27056/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttműködési megállapodások: 1. Az Országos Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

I. Fejezet Az együttműködésben részt vevő hatóságok

I. Fejezet Az együttműködésben részt vevő hatóságok EGYUTTMUKODESI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Gazdasági Versenyhivatal (1054 Budapest, Alkotmány u. 5.), másrészről a Magyar Nemzeti Bank (1054 Budapest, Szabadság tér 8-9.), harmadrészről a

Részletesebben

STRATÉGIAI PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS

STRATÉGIAI PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS STRATÉGIAI PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS amely a 2011. január 01. napján hatályba lépett, a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló 2010. évi CXXXI. törvény (a továbbiakban: Részvételi

Részletesebben

II. Az Adatvédelmi tv. 1. -ának 4.a) pontja határozza meg az adatkezelés fogalmát:

II. Az Adatvédelmi tv. 1. -ának 4.a) pontja határozza meg az adatkezelés fogalmát: A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet elnökének 2/2003 számú ajánlása a hitelintézetek, a befektetési szolgáltatók, az árutőzsdei szolgáltatók és a biztosítók adatkezelési szabályairól A hitelintézet,

Részletesebben

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 506/2014. 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat

Részletesebben

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t 1. oldal és Működ 7/2016. (VI. 8.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás módosításáról1 A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet) 12/2011. (I.20.) Kt. határozat melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet) amely létrejött egyfelől Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata (1173 Budapest, Pesti út 165., adószám:

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben