Ha csekélységekbe nem vagyunk szigoruak önmagunk iránt, nagy dolgokban, ha akarunk, sem lehetünk. (Gróf Széchenyi István)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ha csekélységekbe nem vagyunk szigoruak önmagunk iránt, nagy dolgokban, ha akarunk, sem lehetünk. (Gróf Széchenyi István)"

Átírás

1 Ha csekélységekbe nem vagyunk szigoruak önmagunk iránt, nagy dolgokban, ha akarunk, sem lehetünk. (Gróf Széchenyi István)

2

3 Gróf Széchenyi István szept. 21-én született Bécsben. Gyermekkorát Nagycenken és Bécsben töltötte. Nagybirtokos arisztokrata család tagja. Apja Széchényi Ferenc gróf, a Magyar Nemzeti Múzeum és Könyvtár alapítója. Anyja, a Georgikont alapító, Festetics György gróf leánya, Festetics Julianna. Középfokú iskoláit magánúton végezte, de nyilvánosan, magyar páterek előtt vizsgázott. Apja akarata szerint 17 éves korában már katona volt. Részt vett a Napóleon elleni háborúkban, ki is tűnt bátorságával és vakmerőségével. Rengeteget utazott, bejárta Törökországot, Kelet- és Nyugat-Európát. Utazásai közben döbbent rá hazája elmaradottságára. Megállapította, hogy történelmi neve súlyos kötelességgel is jár, ezért életcéljául nemzete sorsának előmozdítását tűzte ki. Hazatérve ő lett a reformgondolat kezdeményezője és legjelentősebb alakja. Szinte lehetetlen felsorolni mindazt, amit élete folyamán tett nemzetéért. Megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát, előmozdította a dunai és tiszai gőzhajózást, a Lánchíd megépítését, támogatta a vasúthálózat megépítését és az egyesült Budapest ötletét. Az 1848 áprilisában megalakuló Batthyány kormányban a közmunka -közlekedésügyi miniszteri tárcát kapta. Bécs és a független magyar kormány közötti feszültségeket azonban nem volt képes elviselni. Posztjáról lemondott, és szeptember 5-én a döblingi elmegyógyintézetbe került orvosa, Almási Balogh Pál tanácsára. Széchenyi Döblingben hamarosan visszanyerte szellemi alkotóerejét, és élénk érdeklődéssel kísérte a hazai és európai politikai eseményeket, viszonyokat. A sorozatos zaklatások, házkutatások felőrölték Széchenyi maradék erejét. Az üldöztetéseknek csak a halála vetett véget április 7-éről 8-ára virradó éjszakán "karosszékében ülve, átlőtt koponyával találtatott".

4 Bevezető szeptember 1-jén kezdtük meg a gimnáziumi tanulmányinkat a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium rajz és dráma tagozatán. A kezdet nehéz volt, mint minden ember első napja, egy új helyen, egy új közösségben. Mégis sikerült beilleszkednünk és hamarosan egy ta lpraesett, barátságos és szerethető osztállyá váltunk. Kezdettől fogva segítettük egymást és az osztályfőnökünk - Hegedűs Zsuzsanna tanárnő is remek osztályprogramokat szervezett. Voltunk bowlingozni, és minigolfozni is, aminek köszönhetően rengeteg új élménnyel gazdagodtunk. - Hogy miért is jó a Széchenyibe járni, és hogy miért ez a környék legjobb iskolája? - Elmeséljük, és képekkel illusztráljuk nektek!

5 Azért - mert nagyon jól felszerelt a könyvtárunk és a tornacsarnokunk - mert az iskolában sok lehetőség van sportolni, különböző szakkörökre járni ahol fejleszthetjük tudásunkat - mert nagyon jól kiépített a tanár-diák kapcsolat - mert az iskola el van látva a legújabb technológiájú eszközökkel, mint például interaktív táblákkal és laptopokkal - mert remek a Széchenyi-lakótelep felé a közlekedés - mert büszkék vagyunk a különböző versenyeken elért eredményeinkre - mert különböző iskolaprogramokban veszünk részt - mert a sportcsarnokunk rengeteg kulturális eseménynek ad helyet - mert a kilencedik évfolyamos tanulókat mindig nagy készülődéssel fogadjuk, hogy nekik is sikerüljön beilleszkedniük a gimnázium életébe. -mert 2012 ősze óta a diákok és tanárok rendelkezésére áll a természettudományi labor is Valamint azért a mi iskolánk a legjobb, mert aki ide betér, az a legotthonosabb környezetbe fog belépni, ahol a szerető tanárok, és felsőbb évesek várják.

6 A közlekedés A Széchenyi lakótelep felé nagyszerű a közlekedés. Nem minden iskola közelíthető meg ilyen jól. Akár a vasútállomás, akár a buszpályaudvar felől szeretnénk eljutni, csak annyit kell tennünk, hogy felszállunk egy 24 vagy 24/A jelű autóbuszra, amely szinte a gimnázium kapuiban tesz le.

7 A környezet Kinek lenne kedve minden egyes nap egy gazos, szeméttel teli parkon átjutva bemenni az iskolába és 8-9 órát is végigülni ahol a kutya sem kérdezi meg, hogy jól érzed-e magad? Szerintem senkinek. Ugyanis számunkra nagyon fontos az, hogy hol töltjük el mindennapjainkat. Reggelente az az első, hogy veszünk egy nagy levegőt, érezzük a frissen vágott fű illatát, hallgatjuk, ahogyan a szökőkút csordogál és úgy lépünk be az iskola kapuin, hogy a mai napunkat már semmi sem ronthatja el. Azért, mert tudjuk, hogy jó közegben az a pár tanítási óra csak röpke pillanatnak tűnik!

8 Gimnáziumunk belülről A SZÉCHENYI KÍVÜLRŐL IS EGY BARÁTSÁGOS KÖRNYEZETBEN HELYEZKEDIK EL, EZÉRT A BELSŐ TÉR SEM OKOZHAT NEKÜNK CSALÓDÁST. DEÁK LÁSZLÓ IGAZGATÓ ÚR PRÓBÁLJA ÚGY BERENDEZNI AZ ISKOLÁT, HOGY OTTHONOS KÖRNYEZETET BIZTOSÍTSON MIND A DIÁKOK, MIND PEDIG A PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA. AZ AULÁBAN A FÖLDSZINTEN ÉS AZ EMELETEN IS SZÉKEK ÉS PADOK TALÁLHATÓAK, AHOVÁ A DIÁKOK ÓRÁK UTÁN IS SZÍVESEN LEÜLNEK BESZÉLGETNI. A KELLEMES LÉGKÖRT HIVATOTT TÁMOGATNI AZ ITT ELHELYEZETT SOK NÖVÉNY IS. A DIÁKOK EMELLETT SZÁMTALAN MÓDON DEKORÁLHATJÁK OSZTÁLYTERMEIKET IS, KIÉLVE EZZEL KREATIVITÁSUKAT. SOKKAL SZÓRAKOZTATÓBB ÚGY MINDENKI SZÁMÁRA ÓRÁN LENNI, HOGY A PLAFONRÓL MŰANYAG ÜVEGEKBŐL KIVÁGOTT VIRÁGOK VAGY CD-K LÓGNAK, A FALON PEDIG AZ OSZTÁLY TAGJAI ÁLTAL KÉSZÍTETT FESTMÉNYEK ÉS RAJZOK CSODÁLHATÓK MEG. A DIÁKOK EZEN KÍVÜL ISKOLÁBA ÉRKEZÉSÜKKOR 2-4 SZEMÉLYENKÉNT ZÁRHATÓ SZEKRÉNYT KAPNAK, MELYBEN TÁROLHATJÁK SZÜKSÉGESNEK ÍTÉLT DOLGAIKAT.

9 Akikre büszkék vagyunk KÉT MAGYAR OLIMPIKONT IS SZERETNÉNK MEGEMLÍTENI, AKIK A 2012-ES LONDONI OLIMPIÁN IGAZÁN NAGYSZERŰ EREDMÉNYT ÉRTEK EL. A LEGJOBB DOLOG AZ EGÉSZBEN AZ, HOGY MIND A KETTEN A SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM DIÁKJAI VOLTAK. KARAKAS HEDVIG IG TANULT NÁLUNK, AKI CSELGÁNCSBAN 5. HELYEZÉST ÉRT EL.

10 DRÁVUCZ RITA PEDIG IG, AKI A NŐI VÍZILABDA CSAPAT TAGJAKÉNT A 4. HELLYEL BÜSZKÉLKEDHETETT. A SZÉCHENYIBEN KIÁLLÍTOTTÁK A LÁNYOK FÉNYKÉPEIT, ÉS AKI CSAK ARRA JÁRT MEGTEKINTHETTE ŐKET. EDDIGI EREDMÉNYEIKHEZ GRATULÁLUNK ÉS TOVÁBBI SOK SIKERT KÍVÁNUNK NEKIK MIND A SPORT, MIND PEDIG AZ ÉLET MÁS TERÜLETEIN!

11 DIÁKJAINK SOKSZOR SZEREPELNEK SIKERESEN KÜLÖNBÖZŐ SPORT- ÉS TANULMÁNYI VERSENYEKEN. MINDEN ÉV VÉGÉN A KITŰNŐ EREDMÉNNYEL VÉGZETT TANULÓK FORINT ÖSZTÖNDÍJJAL GAZDAGODHATNAK. ÖSZTÖNDÍJAT NEM CSAK A KITŰNŐ TANULÓK KAPHATNAK. A NEM SZÍNÖTÖS, DE AZÉRT JÓ TANULMÁNYI EREDMÉNYŰ TANULÓK, AKIK VALAMELY TERÜLETEN (SPORT-, MŰVÉSZETI VERSENYEK, OSZTÁLY- ÉS ISKOLAKÖZÖSSÉGI MUNKA, STB.) KIEMELKEDŐ MUNKÁT VÉGEZTEK, PÁLYÁZHATNAK A TEHETSÉG-ÖSZTÖNDÍJRA. TERMÉSZETESEN NEM CSAK A TANULÓKNAK LÉTEZNEK KITÜNTETÉSEK. TANÁRAINK ÉS A NEM PEDAGÓGUSI MUNKÁT VÉGZŐ DOLGOZÓK SZÁMÁRA ALAPÍTOTTÁK A SEMPER PRODESSE ( LÉGY HASZNOS ) KITÜNTETÉST. TANÁROK ÉS DIÁKOK IS MEGKAPHATJÁK A SZÉCHENYI ISTVÁN ALAPÍTVÁNY ÁLTAL ALAPÍTOTT SZÉCHENYI EMLÉKPLAKETTET, MELYET AZOKNAK ÍTÉLNEK ODA, AKIK HUZAMOS IDEIG TEVÉKENY RÉSZT VÁLLALNAK AZ ISKOLA HÍRNEVÉNEK GYARAPÍTÁSÁBAN. HÁLA AZ ISKOLA TEHETSÉGEIT SOKOLDALÚAN TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGNEK, A SZÉCHENYI 2012 JÚLIUSÁBAN MEGKAPTA AZ AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT MINŐSÍTÉST!

12 A tagozatok AZ ISKOLÁNKBA KÉSZÜLŐ DIÁKOK KÜLÖNBÖZŐ TAGOZATOKRA JELENTKEZHETNEK, MINT PÉLDÁUL RAJZ, DRÁMA, TESTNEVELÉS, BIOLÓGIA, VALAMINT NÉMET VAGY ANGOL IDEGEN NYELVEKRE. EZ BIZTOSÍTJA, HOGY EGY-EGY OSZTÁLYBA HASONLÓ KÉPESSÉGŰ ÉS MENTALITÁSÚ DIÁKOK KERÜLJENEK. A SZÉCHENYI JÓL FELSZERELTSÉGÉBŐL ADÓDÓAN MINDEN TAGOZATOS DIÁK A LEHETŐ LEGJOBB MINŐSÉGŰ OKTATÁSBAN VESZ RÉSZT. A BIOLÓGIA TAGOZATOSOK SZÁMÁRA LABOR, A TESTNEVELÉS TAGOZATOSOKNAK TORNACSARNOK, MŰFÜVES PÁLYA, HOMOKGÖDÖR, FUTÓPÁLYA, A RAJZOSOKNAK RAJZESZKÖZÖK, A NYELVISEK RÉSZÉRE PEDIG NYELVI LABOR ÁLL RENDELKEZÉSRE.

13 Iskolai programok, kirándulások ISKOLAI SZERVEZÉSBEN A SZÉCHENYI DIÁKJAI ÉVENTE TÖBBSZÖR IS RÉSZT VEHETNEK KÜLÖNBÖZŐ KIRÁNDULÁSOKON, PÉLDÁUL MINDEN ÉVBEN VAN SÍTÁBOR, PLANETÁRIUMI ELŐADÁS, SZÍNHÁZ. EZEK KÖZÜL KIEMELKEDŐ SZEREPE VAN A SZÉCHENYI-TÚRÁNAK, MELY SORÁN A DIÁKOK TÖBB NAP ALATT LÁTOGATNAK MEG EMLÉKMŰVEKET, MÚZEUMOKAT, UGYANAKKOR JUT IDEJÜK A SZÓRAKOZÁSRA IS. A 9. C-SEKNEK MINDEN ÉV VÉGÉN HÁROM NAPOS ALKOTÓTÁBORT TARTANAK, MELYNEK ÉVEK ÓTA A NEFAG AD HELYET. ILYENKOR A KILENCEDIKESEKNEK NEM KELL ISKOLÁBA MENNIÜK, HELYETTE FOGLALKOZÁSOKON VESZNEK RÉSZT TAGOZATUKNAK MEGFELELŐEN. A SZÉCHENYI EMLÉKTÚRÁN TAVALY ÉV VÉGÉN AZ ALKOTÓTÁBORBAN

14 Rendezvények ISKOLÁNK KIEMELKEDŐEN SOK RENDEZVÉNYNEK AD HELYET, ÉS DIÁKJAINK IS KAPHATÓAK A SZEREPLÉSRE. GYAKRAN LÁTHATUNK SZÉCHENYISEKET VÁROSI RENDEZVÉNYEKEN ISKOLÁN KÍVÜL IS. EMELLETT TERMÉSZETESEN MINDEN ÉVBEN TARTUNK MEGEMLÉKEZÉSEKET NEMZETI ÜNNEPEINKEN, AHOL TÖBBNYIRE DRÁMÁSAINK LÉPNEK FEL, LEGTÖBBSZÖR AZ ISKOLA ÉNEKKARÁVAL VAGY ROCK ZENEKARÁVAL KIEGÉSZÜLVE. TERMÉSZETESEN ARRA IS VAN LEHETŐSÉG, HOGY AZ IFJÚ TEHETSÉGEK EGYÉNILEG IS KIPRÓBÁLHASSÁK MAGUKAT. NEKIK KÉTÉVENKÉNT KERÜL MEGRENDEZÉSRE A SZÉCHENYI-GÁLA. A GÁLÁN ELŐZETES VÁLOGATÓ UTÁN BÁRKI FELLÉPHET BÁRMILYEN PRODUKCIÓVAL, EGYEDÜL VAGY CSAPATBAN IS, SŐT MÁS ISKOLÁKBÓL IS ÉRKEZNEK IDE FELLÉPŐK. AZ IGAZÁN JÓL SIKERÜLT ELŐADÁSOK MÉG HETEKIG TÉMÁT ADNAK A BESZÉLGETÉSEKNEK. ISKOLÁNK TORNACSARNOKÁBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE MINDEN ÉVBEN A 24 ÓRÁS VETÉLKEDŐ IS, MELYET MINDIG ÉLVEZNEK A DIÁKOK, EREDMÉNYÜKTŐL FÜGGETLENÜL. MÁR A VERSENY ELŐTT IS LELKESEN KÉSZÜLNEK AZ ELŐZETES FELADATOKKAL, UTÁNA PEDIG, - HA MÉG MINDIG FÁRADTAN IS, DE TÖRVE NEM SOKÁIG EMLEGETIK AZ ITT SZERZETT ÉLMÉNYEKET. A RÉSZTVEVŐKNEK EMELLETT NEM KELL FELELNIÜK/ DOLGOZATOT ÍRNIUK A VERSENY UTÁNI ELSŐ TANÍTÁSI NAPON. TORNACSARNOKUNK SZOKOTT HELYT ADNI AZ ÉVENTE MEGRENDEZETT PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁSNAK IS, AHOVÁ BÁR MÁR NEM KELL AZON GONDOLKODNIUK, MELYIK KÖZÉPISKOLÁBA MENJENEK SZÜNETEKBEN SZÍVESEN ÁTJÁRNAK A SZÉCHENYISEK IS, MEGNÉZNI OSZTÁLYTÁRSAIK FELLÉPÉSÉT A KIS SZÍNPADON, VAGY PALACSINTÁT ENNI MÁS ISKOLÁK STANDJAINÁL. ÉVENTE TARTUNK MÉG DIÁKNAPOT IS, AMIKOR EGÉSZ NAP NINCS TANÍTÁS, HELYETTE A DIÁKOK KÜLÖNBÖZŐ PROGRAMOKON VEHETNEK RÉSZT, MINT PÉLDÁUL KÉZMŰVES HÁZ, FILMNÉZÉS, SPORTVERSENYEK, VAGY A MINDIG NAGY SIKERT ARATÓ PALACSINTASÜTŐ VERSENY, AHOL A TANULÓK SZAVAZHATJÁK MEG, MELYIK CSAPAT SÜTÖTTE A LEGFINOMABB PALACSINTÁT. DRÁMÁSAINK TAVALYI ELŐADÁSA

15 Tanáraink MINT MÁR KORÁBBAN IS EMLÍTETTÜK, A SZÉCHENYIBEN NAGYON JÓ A KAPCSOLAT A TANÁROK ÉS DIÁKOK KÖZÖTT. PERSZE NÁLUNK IS VANNAK SZIGORÚBB ÉS ENGEDÉKENYEBB TANÁROK, VANNAK, AKIK ELNÉZIK AZ ÓRÁN VALÓ FIRKÁLÁST, ESETLEG MÉG MEG IS DICSÉRIK MŰVEINKET, ÉS VANNAK, AKIKNÉL VÉGIG FIGYELNI KELL(ENE) AZ ÓRÁN. MÉGIS, TANÁRAINKBAN KÖZÖS, HOGY MEGÉRTŐEK KOROSZTÁLYUNKKAL SZEMBEN, LELKESEK TANTÁRGYUK IRÁNT, SZÍVESEN RÉSZT VESZNEK AZ ISKOLAI PROGRAMOKBAN, SEGÍTENEK DIÁKJAIKNAK ÚTJUK EGYENGETÉSÉBEN. NEM CSODA, HOGY A TANULÓK GYAKRAN SZÍVESEN BESZÉLGETNEK TANÁRAIKKAL ÓRÁK UTÁN IS, ILLETVE KIKÉRIK A TAPASZTALTABBAK TANÁCSÁT. TANÁRAINK NAGY ERÉNYE EMELLETT AZ IS, HOGY NEM VESZIK TÚL KOMOLYAN MAGUKAT AHHOZ, HOGY NE MERJENEK KIÁLLNI DIÁKJAIK ELÉ ISKOLAI RENDEZVÉNYEKEN EGY AKTUÁLIS HÍRES, MINDENKI ÁLTAL ISMERT ELŐADÓNAK BEÖLTÖZVE, ELŐADNI EGY DAL ÁLTALUK ÁTÍRT PARÓDIÁJÁT. A TANÁRAINKBÓL ÁLLÓ SZIG SINGERS KÓRUS FELLÉPÉSEIT MINDIG KITÖRŐ LELKESEDÉSSEL FOGADJÁK. A SZIG Singers tavalyi előadása A Te kettesed

16 A kilencedikesek Iskolánk újonnan érkezettjeinek különböző módokon kell kivívniuk idősebb társaik tiszteletét vagy legalábbis megnevettetni azokat a Fecske-hét és a Fecskeavató keretében. Ilyenkor- mint más iskolákban- vicces feladatokat kell megoldaniuk. Bár a feladatok minden évben mások, általában mindig szerepel közöttük felvonulás különböző témákban beöltözve, osztálydal-írás, éneklés az iskola holdudvarában, osztálytánc előadása a Fecskeavató elején. A feladatok megoldásának sikeressége nagyban függ az osztály lelkesedésétől, összetartásától, kreativitásától. A Fecskeavató végén az új diákoknak bonyolult pózokba állva (pl. fél lábon guggolva, a mellettük lévő fülét fogva) esküt kell tenniük, mely magában foglalja például azt, hogy a felsőbb éveseket előreengedjék a WC -n, ne a szünetben írják a házi feladatot stb. És bár még alighogy találkoztak- a Fecskeavató végére a kilencedikes osztályok tagjai már jól összecsiszolódnak. A 2012-ES TANÉVNYITÓ

17 A természettudományi labor 2012 ŐSZÉN AVATTÁK FEL ISKOLÁNK TERMÉSZETTUDOMÁNYI LABORÁT, MELY AZÓTA IS NAGY BÜSZKESÉGÜNK. A LABOR RENDKÍVÜL JÓL FEL VAN SZERELVE SZEMLÉLTETŐ ESZKÖZÖKKEL, INTERAKTÍV TÁBLÁKKAL, MELYEK NAGY SEGÍTSÉGET NYÚJTANAK A TANÁROKNAK A TANANYAG MEGÉRTETÉSÉBEN. A DIÁKOKNAK IS LEHETŐSÉGÜK NYÍLIK KÍSÉRLETEZNI, A TUDOMÁNY TESTKÖZELBE KERÜLÉSÉVEL PEDIG SOKKAL JOBBAN MEGÉRTIK A TANANYAGOT, VAGY ÉPPEN EMIATT KEZDENEK EL ÉRDEKLŐDNI IRÁNTA. A BIOLÓGIA TAGOZATOSOKNAK IDŐNKÉNT GILISZTÁK BONCOLÁSÁRA IS LEHETŐSÉGÜK NYÍLIK, A NEM BIOSZOSOKNAK MEG KELL ELÉGEDNIÜK A KÉMIAI ÉS FIZIKAI KÍSÉRLETEKKEL ÉS AZ ALACSONY RENDŰ ÉLŐLÉNYEK MIKROSZKÓPPAL VALÓ MEGFIGYELÉSÉVEL.. A LABOR SZAKKÖRÖK MELLETT SZAKMAI KONFERENCIÁKNAK, VERSENYEKNEK, EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGINEK IS HELYT AD. NEM CSODA, HOGY GYAKRAN MÁS ISKOLÁKBÓL IS JÖNNEK IDE KÍSÉRLETEZNI!

18 Szakkörök A SZÉCHENYIBEN SOK SZAKKÖRÖN MÉLYÍTHETIK EL TUDÁSUKAT A NEBULÓK. A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL NÉHÁNY LEHETŐSÉG: - DIVATTERVEZÉS - MÉDIASZAKKÖR - SZÍNJÁTSZÁS - INFORMATIKA SZAKKÖR - DIÁKÚJSÁGÍRÁS - RÖPLABDA, FLOORBALL, TORNA, KOSÁRLABDA-EDZÉSEK - BIOLÓGIA SZAKKÖR - NYELVVIZSGA-FELKÉSZÍTÉS A KÍNÁLAT SZÉLES, GONDOT CSAK A SZABADIDŐ BEOSZTÁSA OKOZHAT, HA EZEK MELLETT MÉG TANULÁSRA IS SZERETNÉNK NÉMI IDŐT SZÁNNI

19 LEGFŐBB BIZONYÍTÉKA ANNAK, MIÉRT A MI ISKOLÁNK A LEGJOBB, A FELSOROLT LEHETŐSÉGEKEN TÚL TALÁN MÉGIS AZ A TÉNY, HOGY NAGYON SOK TANÁRUNK MAGA IS A SZÉCHENYI GIMNÁZIUM PADJAIT KOPTATTA DIÁKKÉNT. LEHET, HOGY ŐK SEM TUDTÁK ELFELEJTENI AZT A HANGULATOT, AMIRŐL MI MÁR MOST TIZEDIKESEN IS TUDJUK, HOGY PÁR ÉV MÚLVA NAGYON FOG HIÁNYOZNI

20 TANULJ A TEGNAPBÓL, ÉLJ A MÁNAK ÉS REMÉNYKEDJ A HOLNAPBAN. A LEGFONTOSABB AZONBAN, HOGY NE HAGYD ABBA A KÉRDEZÉST. (ALBERT EINSTEIN)

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Szolnoki Széchenyi István Gimnázium Kelt: 2014. augusztus 29. P R O G R A M T E R V 2014-2015. TANÉV A tanév rendje A tanév: 2014. szeptember 1.-2015. augusztus 31. 180 tanítási nap A tanítási év: 2014.

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 030175 Telefon: 06-22-368-940 E-mail:iskola@mail.knyek.sulinet.hu http://www.vmg.vm-knyek.hu/ Kápolnásnyék,

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Kelt: 2015. augusztus 27. SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16. (56) 340-555, 522-167 (56) 342-834 OM azonosító: 035994 E-mail: szig@szechenyi-szolnok.sulinet.hu

Részletesebben

P r o g r a m t e r v tanév

P r o g r a m t e r v tanév SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16. (56) 340-555, 522-167 (56) 342-834 OM azonosító: 035994 E-mail: szig@szechenyi-szolnok.sulinet.hu http:// www.szechenyi-szolnok.sulinet.hu

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16. (56) 340-555, 522-167 (56) 342-834 OM azonosító: 035994 E-mail: szig@szechenyi-szolnok.sulinet.hu http:// www.szechenyi-szolnok.sulinet.hu

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

MIÉRT ÉPPEN SZÉCHENYI?

MIÉRT ÉPPEN SZÉCHENYI? MIÉRT ÉPPEN SZÉCHENYI? Készítette A Csornai Széchenyi Ist ván Általános Iskola csapata: Funtek Dániel, Hernitz Bianka, Kiss Virág, Kocsis Bianka, Nagy Anna,Tuba Frida, Vári Dorina 2019. 04. 26. GRÓF SZÉCHENYI

Részletesebben

MIÉRT ÉPPEN A SZÉCHENYI?

MIÉRT ÉPPEN A SZÉCHENYI? MIÉRT ÉPPEN A SZÉCHENYI? az ifjúság nevelése egy olyan országban, mely létéhez és szabadságához ragaszkodik, tekintettel minden honpolgárnak hazája iránti kötelességére, tökéletes kell, hogy legyen (Széchenyi

Részletesebben

Köszöntjük vendégeinket!

Köszöntjük vendégeinket! Köszöntjük vendégeinket! Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 030175 Telefon: 06-22-368-940 E-mail:iskola@mail.knyek.sulinet.hu http://www.vmg.vm-knyek.hu/

Részletesebben

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

A TEHETSÉGEK BEAZONOSÍTÁSA, A TEHETSÉGEK GONDOZÁSA

A TEHETSÉGEK BEAZONOSÍTÁSA, A TEHETSÉGEK GONDOZÁSA A TEHETSÉGEK BEAZONOSÍTÁSA, A TEHETSÉGEK GONDOZÁSA JÓ GYAKORLAT A BERETTYÓÚJFALUI JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA és ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN MOTTÓNK: Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben,

Részletesebben

Budaörsi 1. Számú Általános Iskola

Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Az adományozható iskolai díjak kritériumrendszere Tartalom 1. A Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Für unsere Schule, für das Ungarndeutschtum ( Iskolánkért a magyarországi

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások,

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, 4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai 4.1 A műveltségterületek és tantárgyak viszonya: Műveltségi területek / Tantárgyak 1-4. 5. 6.

Részletesebben

Helytörténeti tantárgy oktatása Tatán

Helytörténeti tantárgy oktatása Tatán Helytörténeti tantárgy oktatása Tatán Miért? Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy az itt élő, illetve Tatán tanuló fiatalok megismerkedjenek az őket körülvevő környezettel, a város történetével és nevezetességeivel.

Részletesebben

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe.

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe. Az iskolaválasztás a családok számára fontos, felelősségteljes döntés, amely meghatározza a gyermek további fejlődését. E fontos döntésben szeretnénk Önöknek segíteni! Elsődleges feladatunknak tekintjük

Részletesebben

Iskolai bemutató. Észak-Budapesti Tankerületi Központ Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Iskolai bemutató. Észak-Budapesti Tankerületi Központ Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Iskolai bemutató Észak-Budapesti Tankerületi Központ Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket iskolánk pedagógusai és magam nevében a

Részletesebben

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium SPACES Sociology-Philosophy-Arts Concerning Extraterrestial Sciences Tudományos és fantasztikus lehetőség a világ működése iránt érdeklődő diákok számára! Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK A 4 évfolyamos gimnáziumi osztályaink Emelt idegen nyelvi képzések Intézményünkben nagy hagyományai vannak az emelt szintű angol és német nyelvoktatásnak. A nyelvi tagozaton

Részletesebben

Pályázati azonosító: NTP-MTI-14-0180. Pályázó neve: Kőbányai Bem József Általános Iskola. Pályázó címe: 1101 Budapest, Hungária krt. 5-7.

Pályázati azonosító: NTP-MTI-14-0180. Pályázó neve: Kőbányai Bem József Általános Iskola. Pályázó címe: 1101 Budapest, Hungária krt. 5-7. A matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben Pályázati azonosító: NTP-MTI-14-0180

Részletesebben

Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója

Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója 6060 Tiszakécske, Erkel fasor 10. Telefon: 76/441-255, Fax: 76/440-063 OM azonosító:

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Szekszárdi I. Béla Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Mentoráló intézmény

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához:

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: Közzétételi lista A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. - a értelmében az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola az alábbi adatokat, információkat honlapunkon is közzé tesszük: 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19.

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2018-2019-ES TANÉVRE Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19. Tel./fax: 42/444-300 Honlap:

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Intézmény neve: Egri Dobó István Gimnázium Intézmény kódja: 031599 Telephely kódja: 001 Intézmény címe: Eger, Széchenyi u. 19. Intézmény telefonszáma: 36/312-717 Intézmény honlapja:

Részletesebben

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító)

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító) (Gönczy Barnabásné tanító) Diplomáját 1977-ben vette át a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Pályakezdőként Nyírbátorban helyezkedett el. Az elmúlt 40 év során, ha iskolát váltott is, de

Részletesebben

Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA

Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA Cím: 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5 Telefon: 75/ 541-269,

Részletesebben

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2 2018/2019. tanévre 4 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Fél osztály négy évfolyamos kerettantervre épülő, helyi tantervű, matematikából emelt óraszámú Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0003

Részletesebben

Informatika verseny Nevezés alapján Varga Csongor Terv szerint megvalósult 27 versenyző

Informatika verseny Nevezés alapján Varga Csongor Terv szerint megvalósult 27 versenyző TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HETEK PROGRAMJA 2014.03.-24-től 04.22.-ig Program Időpont Helyszín Résztvevők Felelős Megjegyzés Víz Világnapi megemlékezés Iskolarádiós műsor 03.24. Minden diák Jávorszky Györgyné

Részletesebben

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője 1980-as évek: a tömegoktatás következménye a tehetségvédelem újraéledése (nemzetközi, hazai) Megalakul a Tehetség Világtanács (1975), majd az Európai

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége.

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége. Közzétételi lista A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. - a értelmében az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola az alábbi adatokat, információkat honlapunkon is közzé tesszük: 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

Bemutatkozik a Béri Balogh Ádám Tagintézmény Zalaszentgrót www.bba.sulinet.hu

Bemutatkozik a Béri Balogh Ádám Tagintézmény Zalaszentgrót www.bba.sulinet.hu Bemutatkozik a Béri Balogh Ádám Tagintézmény Zalaszentgrót Képzési profilunk Általános gimnáziumi oktatás. Emelt nyelvi oktatás. Emelt informatika oktatás. Szakmai alapozó orientációs oktatás 9-10. évfolyamon.

Részletesebben

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel.

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel. Jeles napok 113 VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL énekléssel sok-sok tánccal...és a gólyaesküvel. 114 A szalagavatót minden évben nagy várakozás előzi meg, mind a diákok, mind a tanárok részéről. Így történt ez

Részletesebben

Szegedi Baptista Középiskola

Szegedi Baptista Középiskola Szegedi Baptista Középiskola OM azonosító száma: 200917 Cím: 6724 Szeged, Rigó u. 24/D Telefonszám: 20/478-4819, 62/246-062 E-mail: szeged@baptistaoktatas.hu Honlap: www.mffg.hu; szeged.baptistaoktatas.hu

Részletesebben

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe.

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe. Az iskolaválasztás a családok számára fontos, felelősségteljes döntés, amely meghatározza a gyermek további fejlődését. E fontos döntésben szeretnénk Önöknek segíteni! Elsődleges feladatunknak tekintjük

Részletesebben

Mit kínál az I. Béla Gimnázium?

Mit kínál az I. Béla Gimnázium? Mit kínál az I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) I. Béla Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont, Európai Tehetségpont, kiemelt teljesítményű iskola, Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Az I. Béla Gimnázium Tehetséggondozó Középiskola Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Pénziránytű

Részletesebben

A 11. B osztály pályázata a Heptaéder Díjra

A 11. B osztály pályázata a Heptaéder Díjra A 11. B osztály pályázata a Heptaéder Díjra Az osztály adatai: Létszám a 2011/2012. tanévben: 25 fő (14 fő speciális biológia, 11 fő emelt matematika tagozat) Osztályfőnök: Gabnai Edit Osztályterem: 206.

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Szolnoki Széchenyi István Gimnázium Kelt: 2016. augusztus P R O G R A M T E R V 2016-2017. TANÉV A Programterv a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium 2016/2017-es tanévre szóló munkaterve készült. A tanév

Részletesebben

NYÍLT NAP MAGYAR MŰHELY ÁMK GIMNÁZIUMA

NYÍLT NAP MAGYAR MŰHELY ÁMK GIMNÁZIUMA NYÍLT NAP 2018. 11. 14. MAGYAR MŰHELY ÁMK GIMNÁZIUMA Milyen célkitűzésekkel jött létre az iskola? Mezőörs és környéke fiataljainak tehetséggondozása Felelősséget vállalni a környezetért és a közösségért

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOS GYERMEKEK SZÜLEI SZÁMÁRA. Emelt szintű első osztályok a 2017/2018. tanévben

TÁJÉKOZTATÓ A LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOS GYERMEKEK SZÜLEI SZÁMÁRA. Emelt szintű első osztályok a 2017/2018. tanévben TÁJÉKOZTATÓ A LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOS GYERMEKEK SZÜLEI SZÁMÁRA Emelt szintű első osztályok a 2017/2018. tanévben NÉVADÓNK A KERÜLET ELSŐ ISKOLÁJA NÉVADÓNK, AZ ALSÓ ÉS A FELSŐ TAGOZAT A sport nemcsak testnevelés,

Részletesebben

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 15. Molnár Lajos iskolavezető

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 15. Molnár Lajos iskolavezető KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA 2017. november 15. Molnár Lajos iskolavezető Miről lesz szó? Milyenek vagyunk? Miben vagyunk mások? Felvételi Anyagiak Végső dia Küldetésünk Demokrácia Milyenek vagyunk? Együttműködés

Részletesebben

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola OM azonosító: 201584 4254 Nyíradony, Árpád tér 10. K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a 10. számú melléklet a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KOSSUTH LAJOS GYAKORLÓ GIMNÁZIUMA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK KÉPZÉSI SZERKEZETE

A DEBRECENI EGYETEM KOSSUTH LAJOS GYAKORLÓ GIMNÁZIUMA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK KÉPZÉSI SZERKEZETE A DEBRECENI EGYETEM KOSSUTH LAJOS GYAKORLÓ GIMNÁZIUMA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK KÉPZÉSI SZERKEZETE 1 KÉPZÉSEK KÓDSZÁMAI Az iskola azonosítási (OM) kódja: 031200, telephely kód: 001 6 évf. reál orientációs

Részletesebben

Képzési formák a középiskolában

Képzési formák a középiskolában Képzési formák a középiskolában Hatosztályos gimnázium Négyosztályos gimnázium Szakgimnáziumi képzés: 1. XXXIV. Kertészet és parképítés (A szakmai érettségit követő 13. évfolyamon szerezhető szakképesítés:

Részletesebben

Programterv tanév

Programterv tanév SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16. (56) 340-555, 522-167 (56) 342-834 OM azonosító: 035994 E-mail: szig@szechenyi-szolnok.sulinet.hu http:// www.szechenyi-szolnok.sulinet.hu

Részletesebben

JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről

JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről 2009/2010 TARTALOMJEGYZÉK SZÜLŐK... 3 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége...

Részletesebben

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Az előző tanévben is sikert sikerre halmoztak iskolánk tanárai és tanulói, amelyekről örömmel adunk hírt. Élmezőnyben az OKTV-n Évek óta kiemelkedően szerepelnek

Részletesebben

A legfontosabb adatok

A legfontosabb adatok Alapítva 1876-ban A legfontosabb adatok Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ Iskola címe: 8000 Székesfehérvár, Budai út 7. Tagintézmény: 8000 Székesfehérvár, Sziget u. 1. www.telekiblanka.hu

Részletesebben

TEHETSÉGGONDOZÁS A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUMBAN

TEHETSÉGGONDOZÁS A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUMBAN TEHETSÉGGONDOZÁS A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUMBAN TÁMOP 3.1.7. pályázat Referencia területünk: tehetséggondozás Jó gyakorlataink: Gólyanapi Filmszem Német nyelvi GÓLYANAP FILMSZEM A tehetséggondozással kapcsolatos

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2019/2020. tanévre

Felvételi tájékoztató 2019/2020. tanévre Felvételi tájékoztató 2019/2020. tanévre Miről fogunk beszélni? Intézményünk profilja Közösségünk Felvételi eljárás Pontszámítás menete Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium Tehetséggondozó középiskola

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista i Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2013/2014. tanév Pedagógus végzettsége Pedagógus szakképzettsége

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. 18 fő tanító

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. 18 fő tanító A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok által ellátott tantárgyak és szolgáltatások Végzettség, szakképzettség Alsó tagozatos

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HETEK PROGRAMJA

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HETEK PROGRAMJA TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HETEK PROGRAMJA 2017.03.-22-től 04.22.-ig Program Időpont Helyszín Résztvevők Felelős Megjegyzés Víz Világnapi megemlékezés Iskolarádiós műsor 03.22. 3. óra Minden diák Magyarné Gyarmati

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény FORGATÓKÖNYV KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT FEJLESZTÉSI ÉS PROJEKTIGAZGATÓSÁG 1051 Budapest, Nádor u. 32. www.klik.gov.hu Iskolánk idén ünnepli 110. évfordulóját, ennek alkalmából egy egész élménynapot

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztását

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztását 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztását Legmagasabb iskolai végzettség Szakképzettség német nyelv és irodalom - orosz nyelv és irodalom

Részletesebben

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2016 1 1. Számviteli beszámoló 2. A költségvetési támogatás felhasználása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Cél szerinti juttatások

Részletesebben

Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium

Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium 2 Gratulálunk a felvett tanulóknak! A tájékoztató témái Röviden az osztályokról Gólyatábor Beiratkozás 4 9. NY

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

BETHLEN GÁBOR KOLLÉGIUM

BETHLEN GÁBOR KOLLÉGIUM BETHLEN GÁBOR KOLLÉGIUM NAGYENYED http://www.bethlengabor.ro SZILÁGYI RÓBERT tanár műhelyvezető A Bethlen Gábor Kollégium madártávlatból Mit kell tudni a Bethlen Gábor Kollégiumról? Óvodától posztliceális

Részletesebben

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 2018/2019. tanévre 6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0001 Egy osztály 6 évfolyamos, kerettantervre épülő helyi tanterv, angol nyelvből emelt szintű (TAGOZAT)

Részletesebben

AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE

AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2017/18. 1. 2017-2018-AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE A kötelező tanítási napok száma szakgimnáziumban: 178 nap, a gimnáziumban 179 nap. A tanítási év első tanítási napja 2017. szeptember

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVRŐL Alapítványunk alapvető célja a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen fontosnak

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Budapest IX. Kerületi Szent Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A L SÓ TAGOZAT P edagógiai programunkban célul tűztük ki, hogy minden tanulónkat képességének megfelelő szinten

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ABONY Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 2740 Abony, Kossuth tér 18. Tel.: 06 53/360-071 e-mail: kinizsi@kinizsi-abony.sulinet.hu http://www.kinizsi-abony.hu OM azonosító: 032618 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Középiskolai beiskolázási és pályaválasztási tájékoztató Nyílt nap: 2013. november 15. 8.00-tól

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ABONY FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2016/2017-es tanévre 2740 Abony, Kossuth tér 18. Tel.: 06 53/360-071 e-mail: kinizsi@kinizsi-abony.sulinet.hu http://www.kinizsi-abony.hu OM azonosító: 032618 Az elmúlt tanévben

Részletesebben

Különös közzétételi lista:

Különös közzétételi lista: Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgy-felosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

Adatlap. 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem (Kérem aláhúzni a megfelelı választ!)

Adatlap. 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem (Kérem aláhúzni a megfelelı választ!) Adatlap 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem Ha igen, akkor: Központi írásbeli vizsgát tartanak: - 8 évfolyamos képzésre jelentkezıknek igen nem - 4 (5) évfolyamos képzésre

Részletesebben

ANGOL NYELVI VETÉLKEDŐ

ANGOL NYELVI VETÉLKEDŐ Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem című pályázat TÁMOP 3.1.4.C-14-2015-0494. számú Tanulj nyelveket és közlekedj okosan! projekt ANGOL NYELVI VETÉLKEDŐ Az angol nyelvi vetélkedőt a témahét utolsó napján

Részletesebben

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA február 5. Molnár Lajos iskolavezető

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA február 5. Molnár Lajos iskolavezető KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA 2019. február 5. Molnár Lajos iskolavezető Miben más? Milyenek vagyunk? KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA: Demokrácia - szervezeti garanciák Együttműködés partnerek: diákok, szülők,

Részletesebben

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés Képzési formák Hatosztályos gimnázium Négyosztályos gimnázium Szakközépiskolai képzés (kertész- és növényvédelmi technikus, bor és pezsgőgyártó technikus 4+1 év) A gimnáziumi képzés eredményei Célja, hogy

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2014/15-ös tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2014/15-ös tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2014/15-ös tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989 ÚJPEST CSOKONAI Alapítva:1989 Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév U JPESTI CSOKONAI VITE Z MIHA LY A LTALA NOS ISKOLA E S GIMNA ZIUM 1048 Budapest Bo rfesto u. 5-9. www.csvmg.hu ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

Baross. Élet az iskolánkban. 2009-ben befejeződött az iskola épületének felújítása.

Baross. Élet az iskolánkban. 2009-ben befejeződött az iskola épületének felújítása. Baross Élet az iskolánkban 2009-ben befejeződött az iskola épületének felújítása. 2009-ben befejeződött az iskola épületének felújítása. 2009-ben befejeződött az iskola épületének felújítása. 2010-ben

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

Készítette: Morovics Ibolya Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 2012

Készítette: Morovics Ibolya Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 2012 Tanulmányi kirándulás tervezete, szervezése, lebonyolítása Tartalom: Készítette: Morovics Ibolya Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 2012 1. A tanulmányi kirándulás útvonala 2. A tanulmányi kirándulás

Részletesebben

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára Kedves Érdeklődő! Tudod hogyan kell helyesen kezet mosni? Megfelelően használod az antibiotikumokat? Mit tudsz a mikróbákról? Ismered meg a szexuális úton terjedő betegségeket és tudod hogy lehet megelőzni

Részletesebben

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2010/11-es tanévre

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2010/11-es tanévre Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2010/11-es tanévre Iskolánk bejárata Karácsonyi hangverseny Szüreti nap, gólyaavató Görögországi kirándulás A felvételi eljárás Az iskolánkba

Részletesebben

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 2017/2018. tanévre 6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0001 Egy osztály 6 évfolyamos, kerettantervre épülő helyi tanterv, angol nyelvből emelt szintű (TAGOZAT)

Részletesebben

Hó/nap Esemény Helyszín. Külön beosztás szerint Kanizsay, nagytanári II Sz V H Egész héten folyamatosan:

Hó/nap Esemény Helyszín. Külön beosztás szerint Kanizsay, nagytanári II Sz V H Egész héten folyamatosan: ok száma: 180 Tanítás nélküli munka: 6 Tanévtár 2014/2015. tanév 1 Szalagavató (2014.12.24. helyetti munka): 2014.11.22. 1 félévi osztályozó értekezlet: 2015.01.17. 1 ról az IDB dönt (Kanizsay ): 2015.03.13.

Részletesebben

ANDRÁSSY GYULA A G K GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. Nyílt nap összeállította: Kovács Tibor ivh.

ANDRÁSSY GYULA A G K GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. Nyílt nap összeállította: Kovács Tibor ivh. NDRÁSSY YUL IMNÁZIUM ÉS OLLÉIUM Nyílt nap 2018. 11. 17. IMNÁZIUM ( - 4 ) FONTOS DÖNTÉS Érettségi (középszintű, emelt szintű) Felsőfokú szakképzés, érettségire épülő szakmák nyelvvizsga Felsőoktatás Szakgimnázium

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés. összefoglaló

Partneri elégedettségmérés. összefoglaló Partneri elégedettségmérés összefoglaló Szülői kérdőívek visszaküldése Évfolyam Visszaküldött kérdőívek 1. 75% 2. 57% 3. 85% 4. 92% 5. 67% 6. 75% 7. 80% 8. 90% Összesen 76% Szülők Az elégedettség rangsora

Részletesebben

"CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév

CSALÁDI HÁTTÉR felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév "CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola 9. évfolyama 214/215. tanév Kérdések - Válaszok - Alapadatok Ssz. Kérdés 9.a 9.b Gimnázium 9.c 9.d 9.e Szakiskola Iskolai

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Intézmény neve: Egri Dobó István Gimnázium Intézmény kódja: 031599 Telephely kódja: 001 Intézmény címe: Eger, Széchenyi u. 19. Intézmény telefonszáma: 36/312-717 Intézmény honlapja:

Részletesebben

Telefon: 88/ Telefon/fax: 88/ Internet cím:

Telefon: 88/ Telefon/fax: 88/ Internet cím: Telefon: 88/560-630 Telefon/fax: 88/560-730 e-mail: isk@ipariszakkozep.hu Internet cím: www.ipariszakkozep.hu Tanulmányi ösztöndíjak a hiányszakmákban Az ösztöndíj mértéke az első szakképzési évfolyam

Részletesebben

Gimnáziumi felvételi tájékoztató. 2017/2018. tanév

Gimnáziumi felvételi tájékoztató. 2017/2018. tanév Gimnáziumi felvételi tájékoztató 2017/2018. tanév Miért érdemes gimnáziumunkat választani? Jó hangulatú iskola. Értéket közvetítő hagyományok, rendezvények, sportolási lehetőségek (úszás, kézilabda, szertorna).

Részletesebben

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium bemutatása

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium bemutatása Csordásné Marton Melinda BME GTK Műszaki Pedagógiai Tanszék Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzés Első félév gyakorlati feladata Konzulens: Sipos Imre Gyakorlatvezető: Ráczné

Részletesebben

2016/2017-es tanév rendje (programok)

2016/2017-es tanév rendje (programok) Augusztus Szeptember Október 23. kedd 9.00 Alakuló értekezlet 24. szerda 9.00 Munkaközösségi értekezletek 25. csütörtök 9.00 Javítóvizsgák 29. hétfő 9.00 Szent Liturgia / Nyitó értekezlet Tanári lelki

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére 10. számú melléklet a 11/1994 (VI.8 ) MKM rendelet alapján 1. A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben