Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének évi munkájáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének 2009. évi munkájáról"

Átírás

1 Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének évi munkájáról Minden egyesület, s voltaképpen minden szervezet alapvető mondhatni, filozófiai kérdése, hogy a valós (minőségi) értékrend érvényesüljön benne és általa, hogy ne váljék csoportérdekek eszközévé. Ennek fő eszköze és módszere a nyilvánosság csorbíthatatlan érvényesítése /Sonnevend Péter/* 1 A Borsod megyei Szervezet tevékenységét évben is a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Alapszabályzatában, valamint az Ügyrendi szabályzatában megfogalmazottak figyelembevételével végezte. Szervezeti élet évi első rendezvényen elfogadott munkaterv az új szakmai programok mellett megőrizte a korábban bevezetett népszerű közösségformáló programjait: például a Helyismereti sétákat és az Ismerjük meg egymás könyvtárát elnevezésű rendezvényeket. A Borsod megyei Szervezet 2009-ben is folyamatosan napirenden tartotta a szervezetépítés kérdéseit, a taglétszám növelését. Stratégiánkban továbbra is jelentős helyen szerepelt Borsod-Abaúj-Zemplén megye városi, községi könyvtárainak bevonása a szervezeti munkába. Az MKE különböző rendezvényein, például a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, vagy továbbképzésein a Megyei Szervezet lehetőségeihez képest képviselte magát. Az elnök, mint a Megyei Szervezet képviselője rendszeresen részt vett az Egyesület tanácsának ülésein. A Megyei Szervezet tagnyilvántartása alapján tagjainak száma december 1-jén: 46 egyéni tag regisztráltatta magát, valamint 5 intézmény testületi tag. Egyéni tagjaink száma az elmúlt évhez viszonyítva 13 fővel csökkent, míg testületi tagjaink száma 2-vel emelkedett. 1 Könyvtárosok kézikönyve. Szerk. Horváth Tibor, Papp István. 3. köt p.

2 A szervezet dokumentációinak nyilvántartását és a levelezéseket az idén is Tóthné Hegyi Judit titkár, a gazdasági feladatokat 2009-ben dr. Kovásznainé Veréb Ágnes végezte. Munkáját köszönöm. Szakmai munka, rendezvények A programokról készített rövid, csupán a tényekre szorítkozó összefoglalás időrendben. Minden évnyitó taggyűlés előtt az MKE Borsod megyei Szervezete elnöksége legfontosabb feladatának a tárgyévre vonatkozó munkaterv összeállítását tartja. Ebben az évben sem történt másként. Elnökségi ülésünk meghatározó témája a Megyei Szervezet évi munkatervének előterjesztése volt. Az év első taggyűlését február 16-án a Miskolci Városi Könyvtár előadótermében tartottuk meg. Programunk a tárgyévi munkaterv előterjesztése és annak elfogadása volt április 4-én a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet 17 munkatársát fogadtuk. Közreműködtünk a megyei könyvtár szolgáltatásainak ismertetésében, valamint bemutattuk a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének eddigi tevékenységét és eredményeit. Első szakmai programunkat április 27-én a Megyei Könyvtár előadótermében rendeztük meg. Téma a könyvtárosok kommunikációja, mit gondolnak rólunk a nem szakmabeliek, valamint az óriási szakmai vitát kavaró "Polcon porosodó kötetek" címmel megjelent írás hátterének megismerése volt. Előadónk Darvas Tóth Péter volt május 21-én Széphalomban megrendezett "Nincs más haza csak az anyanyelv" című programunkról bővebben a pályázatoknál teszek említést. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete szokásos, évi vándorgyűlését július 9-11-én Debrecenben rendezte meg. A 41. Vándorgyűlésen Gulyás Lászlóné és Dr. Kovásznainé Veréb Ágnes vett részt. A Borsod megyei Szervezet életében már-már hagyomány egy őszi tanulmányút megszervezése szeptember án Marosvásárhellyel és környékével ismerkedtünk meg. Utunk legfontosabb célja a szakmai, társadalmi és kulturális ismeretszerzés volt. A színvonalas programért, a szervezéssel járó hihetetlen erőfeszítéséért Nagy Gábor tagtársunknak köszönettel tartozunk. Az út iránt érdeklődők bővebb információt a Megyei Szervezet honlapján Burmeister Erzsébet beszámolójából szerezhetnek, melyet köszönünk. Az írás a Könyvtári LevelezőLap októberi számában is megjelent. "Ismerjük meg egymás könyvtárát" rendezvénysorozatunk 2009-ben két látogatással gyarapodott. Az első látogatást március 30-án a Herman Ottó Múzeum Könyvtárába szerveztük meg. A Könyvtár gyűjteményét és szolgáltatásait Hideg Lórántné mutatta be. Ezt követően Tóth Imre festőművész emlékkiállítását Marosi Ágnes vezetésével tekintettük meg.

3 A program záró részében pedig a Kós-Ház történetével ismerkedtünk meg. A második találkozót november 19-én a Miskolci Városi Könyvtár Avasi Fiókkönyvtárában tartottuk meg. A jelenlévő kollégáknak a könyvtárat Sasvári Olga könyvtárvezető, míg az Avasi Gimnázium Színháztermét Kurián Kornélia kalauzolásával ismerhettük meg. A Megyei Szervezet rendezvényei közül kiemelkedik a október 21-én megtartott Kordos László Emléknap. A több helyszínen megrendezett esemény tiszteletadás volt a száz éve született könyvtáros-polihisztor emléke előtt. Kordos László a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezete elnöki tisztségét is betöltötte számtalan feladata mellett. Életútját Zahuczky László könyvtáros, a Megyei Szervezet tagja színvonalas tanulmányában foglalta össze, melynek megjelenését a Borsod megyei Szervezet támogatta. Az Emléknap eseményeiről Zahuczky László részletesen beszámolt az egyesületünk honlapján. Munkáját köszönjük. Pályázatok A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat évi MECÉNÁS PÁLYÁZAT-án "Nincs más haza, csak az anyanyelv" címmel sikeresen vettünk részt. Az elnyert ,- Ft-os támogatásból a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Olvasószolgálati Szekciója, a Kazinczy Múzeum, a sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár, valamint a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezete együttműködésében május 21-én a Magyar Nyelv Múzeuma, Sátoraljaújhely- Széphalomban konferenciát rendezett. A konferencián neves előadók, egyetemi oktatók segítettek feleleveníteni a múltat, Kazinczy tevékenységét. A rendezvényen közel 120-an vettek részt. A megemlékezés résztvevői között a megye könyvtárosain kívül érkeztek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, jöttek Vácról, Budapestről és szép számmal a határon túlról is.

4 Gazdálkodás Működésünket 2009-ban elsősorban a tagdíjakból és az adójuk 1%-át felajánló támogatók segítségével fedeztük. A bevételi mutatók vizsgálata azt mutatja, hogy a Megyei Szervezet pénzügyi stabilitása alapvetően, de szerényen biztosított év pénzügyi beszámolója Nyitó egyenleg január 1-jén: Egyenleg december 9-én: ,- Ft ,- Ft Pénztárban december 9-én: , -Ft Bevétel Kiadás Tagdíj ,- Ft MKE átutalás , - Ft Kamat (OTP) 595,- Ft Számlaköltségek (kezelési költségek) , - Ft Egyéb költségek (kirándulás, vendéglátás, irodaszer, szállás, , , - Ft terembérlet, pályázati díj) APEH 1% ,- Ft Összesen , - Ft , - Ft Bevételek : - tagdíjakból : ,- Ft -APEH 1% : ,- Ft

5 - kamat (OTP) : 595,- Ft -pályázat ,- Ft Kiadások : - MKE átutalás : ,- Ft - OTP kezelési ktg : ,- Ft - egyéb (útiköltség, stb.) : ,- Ft Aktuális folyószámla egyenleg december 9-én: Készpénz december 9-én: , Ft , Ft. Egyéb A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetét regisztráltattam a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány Nonprofit Önarckép adatbázisában. Az adatbázis jelenleg a legnagyobb hazai részletes adatokat tartalmazó civilszervezeti regiszter, mely gyakran az egyetlen kiindulási-tájékozódási pontja az adományozóknak, érdeklődőknek től a NIOK Alapítvány a Megyei Szervezet által önkéntesen megadott adatokon túl, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalával együttműködésben a hivatalos adatokat is megjelenteti a szervezetek, így szervezetünk profilján. Bárki megnézheti a oldalon. Szikra Alapítvány Civil Ház szervezésében február 12-én a évi NCA pályázatokról szóló információs napon részt vettem. A programjainkról készült beszámolók, fotók megtekinthetők a weblapunkon. A honlapunkat az 1%-ból befolyt összeg támogatásával megújítottuk. Köszönjük Szilágyi Benjámin tagtársunk munkáját.

6 A Magyar Könyvtárosok Egyesülete az egyesület megalapításának 75. évfordulója tiszteletére készülő jubileumi tanulmánykötet megjelenése folyamatban van. A Borsod megyei Szervezet történetének összefoglalásával Laki-Lukács László, szervezetünk korábbi elnöke foglalkozik továbbra is. A tanulmány tervek szerinti leadási határideje június 30-a volt.

7 Melléklet évi programok Időpont Programok Február 16. Miskolci Városi Könyvtár Évkezdő taggyűlés Március 30. Herman Ottó Múzeum Könyvtára Miskolc "Ismerjük meg egymás könyvtárát" A Herman Ottó Múzeum Könyvtára és a Kós Ház megtekintése Április 27. II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár előadóterme A könyvtárosok kommunikációja, mit gondolnak rólunk a nem szakmabeliek, olyannak látnak-e, mint amilyennek mi szeretnénk + "porosodó kötetek". Előadó: Darvas Tóth Péter Előadások: A fordító Kazinczy indulása Előadó: Dr. Borbély Szilárd, Debreceni Egyetem Május 21. Magyar Nyelv Múzeuma Sátoraljaújhely- Széphalom Élet és költészet egysége Előadó: Dr. Gergye László, ELTE Kazinczy és az angyal Előadó: Dr. Péterfy Gergely, Miskolci Egyetem Kazinczy Kassája Előadó: Dr. Kováts Miklós, Kassa Egy Kazinczy bibliográfus V. Busa Margit Előadó: Fehér József, Kazinczy Múzeum Kazinczy Ferenc könyvtári gyűjteménye Sárospatakon Előadó: Kiss Endre József, Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteménye A magyar nyelvújítás Előadó: Dr. Kováts Dániel - Nyiri Péter, Magyar Nyelv Múzeuma

8 Július Debrecen Magyar Könyvtárosok Egyesülete 41. Vándorgyűlése Szeptember Marosvásárhely Tanulmányút Marosvásárhely és környékének megismerése November 19. "Ismerjük meg egymás könyvtárát" A Miskolci Városi Könyvtár Avasi Fiókkönyvtárának megtekintése Október 21-én Miskolci Városi Könyvtár, II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Kordos László születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett Emlékülés. Emléktábla avatás, Síremlék megkoszorúzása, Emlékkiállítás Rendezők: Herman Ottó Múzeum, Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezete, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális és Vendégforgalmi Osztály, Miskolci Városi Könyvtár, Miskolci Városi Könyvtárért Alapítvány, II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár December 16 Miskolc II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Évzáró taggyűlés Miskolc, december 8. Gulyás Lászlóné elnök

Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének 2008. évi munkájáról

Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének 2008. évi munkájáról Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének 2008. évi munkájáról Minden egyesület, s voltaképpen minden szervezet alapvető mondhatni, filozófiai kérdése, hogy a valós (minőségi)

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod Megyei Szervezetének évi munkájáról

Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod Megyei Szervezetének évi munkájáról Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod Megyei Szervezetének 2013. évi munkájáról Minden egyesület, s voltaképpen minden szervezet alapvető mondhatni, filozófiai kérdése, hogy a valós (minőségi)

Részletesebben

a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének tevékenységéről es ciklus

a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének tevékenységéről es ciklus Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezetének tevékenységéről Szervezeti élet 2006-2010-es ciklus Minden egyesület, s voltaképpen minden szervezet alapvető mondhatni, filozófiai

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezete évi tevékenységéről

Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezete évi tevékenységéről Beszámoló a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezete 2007. évi tevékenységéről Minden egyesület, s voltaképpen minden szervezet alapvető mondhatni, filozófiai kérdése, hogy a valós (minőségi)

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 32 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE 2019.. ÉVI - ELNÖKSÉGI MUNKATERV Elfogadva: 2019. február 13. I. Projektek, főbb tevékenységek január Döntés a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentkezésről

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Egyházi Könyvtárak Egyesülése 1085 Budapest, Üllői út 24. 20/824 38 81 gabriella.hubert@lutheran.hu Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Örökségünk jövője - A 21. század kihívásai a muzeális

Részletesebben

Beszámoló. Az MKE Borsod Megyei Szervezete. 2010-2014. évi tevékenységéről. Összeállította: Gulyás Lászlóné. elnök. Miskolc, 2015. január 15.

Beszámoló. Az MKE Borsod Megyei Szervezete. 2010-2014. évi tevékenységéről. Összeállította: Gulyás Lászlóné. elnök. Miskolc, 2015. január 15. Beszámoló Az MKE Borsod Megyei Szervezete 2010-2014. évi tevékenységéről Összeállította: Gulyás Lászlóné elnök Miskolc, 2015. január 15. Minden egyesület, s voltaképpen minden szervezet alapvető mondhatni,

Részletesebben

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard)

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2014. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja:

Részletesebben

Szakmai beszámoló Kapcsolat könyvtár együttműködés: felelősséggel a sikeres közösségekért

Szakmai beszámoló Kapcsolat könyvtár együttműködés: felelősséggel a sikeres közösségekért Szakmai beszámoló Kapcsolat könyvtár együttműködés: felelősséggel a sikeres közösségekért A Magyar Könyvtárosok Egyesületének 48. Vándorgyűlése Veszprém, 2016. július 7-9. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete

Részletesebben

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. ÉV A közgyűlés a jelentést elfogadta. A szervezet adatai: Elnevezés: Viharsarok Néptáncszövetség Képviselő: Dombi Ildikó Székhely: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöksége március 7-én órai kezdéssel tartott elnökségi üléséről.

Jegyzőkönyv. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöksége március 7-én órai kezdéssel tartott elnökségi üléséről. M A G Y A R K Ö N Y V T Á R O S O K E G Y E S Ü L E T E ( M K E ) As s o c i a t i o n o f H u n g a r i a n L i b r a r i a n s V e r e i n U n garischer B i b l i o t h e k a r e Association des Bibliothècaires

Részletesebben

KOVÁCS MÁTÉ ALAPÍTVÁNY 1054 Budapest, Hold utca 6.

KOVÁCS MÁTÉ ALAPÍTVÁNY 1054 Budapest, Hold utca 6. KOVÁCS MÁTÉ ALAPÍTVÁNY 1054 Budapest, Hold utca 6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2012. év Budapest, 2013. március 31. Oldal: 1 / 6 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Kovács Máté Alapítvány Számviteli Beszámolója

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS NÓGRÁDI GEOPARK EGYESÜLET 2011. éves gazdasági évéről A közhasznúsági jelentés tartalma: a). a számviteli beszámolót; b). a költségvetési támogatás felhasználását; c). a vagyon felhasználásával

Részletesebben

Magyar Talajtani Társaság Közgyűlés december 5. Vezetőség

Magyar Talajtani Társaság Közgyűlés december 5. Vezetőség Magyar Talajtani Társaság Közgyűlés 2017. december 5. Vezetőség Miről lesz szó? A vezetőség ezévi tevékenysége Olmütz-i V4 Konferencia A 2018-ki Pécsi Vándorgyűlés előkészítése Tagdíjak, IUSS választás,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 16-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. I. félévi munkaterve Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Beszámoló jelentés a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete (KKKE) 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló jelentés a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete (KKKE) 2013. évi tevékenységéről KISALFÖLDI KÖNYVTÁROSOK ÉS KÖNYVTÁRAK EGYESÜLETE H-9021 GYŐR, BAROSS GÁBOR U. 4. TEL.: (36) 96/319-997 ; FAX: (36) 96/311-253 Beszámoló jelentés a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete (KKKE)

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére 331-6/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére Tárgy: Kunok és jászok a Kárpát-medencében 770 éve című kötet megjelentetéséhez támogatás

Részletesebben

Magyar Alagútépítő Egyesület. Közgyűlési jegyzőkönyv

Magyar Alagútépítő Egyesület. Közgyűlési jegyzőkönyv Magyar Alagútépítő Egyesület Közgyűlési jegyzőkönyv 2012.02.23. Dr Horváth Tibor, az Egyesület Elnöke, felkéri Dr Müller Miklóst, a közgyűlési Levezető Elnöki feladatainak ellátására. 14:15- Dr Müller

Részletesebben

Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul

Részletesebben

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK 2002-2006-OS CIKLUSBAN.

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK 2002-2006-OS CIKLUSBAN. KIEMELT JELENTŐSÉGŰ RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK 2002-2006-OS CIKLUSBAN. 1.Lakóhelyi Környezet és településfejlesztés 2002. október - november. - Lakossági összefogással, gyalogos utak építése ill. felújítása

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. első félévi munkaterve

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. első félévi munkaterve Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. első félévi munkaterve A Képviselő-testület elfogadta 438/2012. (XII. 20.) Kt. számú határozatával. JANUÁR 2013. január 12-én 10.00 órakor

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az élet minősége. Könyvtárosok a társadalom szolgálatában. A Magyar Könyvtárosok Egyesületének 49.

Szakmai beszámoló. Az élet minősége. Könyvtárosok a társadalom szolgálatában. A Magyar Könyvtárosok Egyesületének 49. Pályázati azonosító: 204108/01374 Magyar Könyvtárosok Egyesülete Szakmai beszámoló Az élet minősége. Könyvtárosok a társadalom szolgálatában A Magyar Könyvtárosok Egyesületének 49. vándorgyűlése Miskolc,

Részletesebben

POLGÁRMESTER. BESZÁMOLÓ az Önkormányzat által alapított alapítványok tevékenységéről

POLGÁRMESTER. BESZÁMOLÓ az Önkormányzat által alapított alapítványok tevékenységéről BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER BESZÁMOLÓ az Önkormányzat által alapított alapítványok tevékenységéről Készítette: dr. Süli Eszter jogi ügyintéző S. Szabó Ferenc Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82 Pályázati azonosító: 3508/01085. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Magyar Nemzeti Múzeum 3508/01085. számú pályázati azonosítóval jelölt pályázata 290.000,-

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/1/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. január 27-i ülésére Tárgy: Beszámoló az Eplényi Gyermekekért

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013.

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. A legjobb orvosok: Dr.Elégedettség, Dr. Higgadtság, és Dr. Jókedély (C.H.Spurgeon) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja: a

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 41 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

A január 13-i szenátusi ülésen hozott Határozatok március 9-i szenátusi ülésen hozott Határozatok

A január 13-i szenátusi ülésen hozott Határozatok március 9-i szenátusi ülésen hozott Határozatok A 2016. január 13-i SZE 1481/3.1/2016.(I.13.) döntés: A Kodolányi János Főiskola intézményfejlesztési tervének aktualizálása a 2016-2020-as időszakra SZE: 18 igen 0 nem 0 tartózkodás 2016. március 9-i

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés TORNATEREMÉRT Kiemelten Közhasznú alapítvány Kuratóriumának 1/2013. (13.04.24.) sz. határozata:(kivonat a jegyzőkönyvből): A Kuratórium elfogadta a 2012. évi TORNATEREMÉRT alapítvány

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének második félévi munkaterve

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének második félévi munkaterve Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. második félévi munkaterve A Képviselő-testület elfogadta 242/2014. (VI. 26.) Kt. számú határozatával. AUGUSZTUS 2014. augusztus 20-án 8.30

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2017. és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2017. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ RÁKOSLIGETI REFORMÁTUS KULTURÁLIS ALAPÍTVÁNY Székhely: 1172. BUDAPEST, Ferihegyi út 21. Adószám: 18065200-1-42

Részletesebben

Adonyi Gyermekekért Közalapítvány 2457 Adony Rákóczi u. 39. Adonyi Gyermekekért Közalapítvány BESZÁMOLÓ. a közalapítvány 2008. évi tevékenységéről

Adonyi Gyermekekért Közalapítvány 2457 Adony Rákóczi u. 39. Adonyi Gyermekekért Közalapítvány BESZÁMOLÓ. a közalapítvány 2008. évi tevékenységéről Adonyi Gyermekekért Közalapítvány BESZÁMOLÓ a közalapítvány 2008. évi tevékenységéről Az Adonyi Gyermekekért Közalapítvány 1998. májusában jött létre az adonyi gyermekek nevelésének és oktatásának segítésére:

Részletesebben

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum 2010. április 16-18. között rendezte meg a III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórumot a CESCI, a zentai Ci-Fi Civil Központ segítségével. A találkozónak

Részletesebben

A Fejér Megyei Építészek Kamarájának elnöki beszámolója a 2014. évről (2015. április 14-i Taggyűléshez)

A Fejér Megyei Építészek Kamarájának elnöki beszámolója a 2014. évről (2015. április 14-i Taggyűléshez) A Fejér Megyei Építészek Kamarájának elnöki beszámolója a 2014. évről (2015. április 14-i Taggyűléshez) Alapszabályunk értelmében a Taggyűlés feladata az elnöki beszámoló elfogadása, melynek része a költségvetési

Részletesebben

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete február 22-i ülésére

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete február 22-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2018. február 22-i ülésére Tárgy: A Martonosi Pál Városi Könyvtár 2017. évi beszámolója és 2018. évi munkatervének jóváhagyása Az előterjesztést

Részletesebben

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés TORNATEREMÉRT Kiemelten Közhasznú alapítvány Kuratóriumának 1/2012. (12.02.06.) sz. határozata:(kivonat a jegyzőkönyvből): A Kuratórium elfogadta a 2011. évi TORNATEREMÉRT alapítvány

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Év: 2009 Székhely:Kiskunfélegyháza Kapcsolattartó: Mészáros Gyuláné Közhasznúsági jelentés szövege: Darvas Iskola Diákjaiért Oktatási Alapítvány 2009. évi közhasznúsági jelentése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Üdvözöljük a évi. Küldöttközgyűlés résztvevőit!

Üdvözöljük a évi. Küldöttközgyűlés résztvevőit! Üdvözöljük a 2012. évi Küldöttközgyűlés résztvevőit! A PSZE ELNÖKSÉGÉNEK 2011. ÉVI BESZÁMOLÓJA 2012. május 09. Dr. Horváth Sándor elnök Az elmúlt év értékelése A Postások Szakmai Egyesülete 2011. évet

Részletesebben

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 14-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 14-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. 25/2018. (III. 14.) határozata a 2018. március havi jelentés elfogadásáról Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadta a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés közötti időszak

Részletesebben

Előterjesztés a HTBK Közgyűlésén évi költségvetési beszámolója, Közhasznúsági jelentés benyújtása. (szöveges változat) május 18.

Előterjesztés a HTBK Közgyűlésén évi költségvetési beszámolója, Közhasznúsági jelentés benyújtása. (szöveges változat) május 18. .számú melléklet / 2017 számhoz HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete 8000 Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-311-255 email htbkszfvar@htbkszfvar.hu, www.htbkszfvar.hu

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító SZAKMAI BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító KKETTKK-56P-04-0050 Pályázó neve: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító 15350844-2-05

Részletesebben

KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu

KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu Közhasznúsági jelentés 2009. Tartalom a) A számviteli beszámoló 2 b) A költségvetési

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöksége január 16-án órai kezdéssel tartott elnökségi üléséről.

Jegyzőkönyv. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöksége január 16-án órai kezdéssel tartott elnökségi üléséről. M A G Y A R K Ö N Y V T Á R O S O K E G Y E S Ü L E T E ( M K E ) As s o c i a t i o n o f H u n g a r i a n L i b r a r i a n s V e r e i n U n garischer B i b l i o t h e k a r e Association des Bibliothècaires

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÉVI MUNKATERVE I. TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJA ÉS NAPIRENDJE JANUÁR 19. 1. Köztisztviselői teljesítménykövetelmények alapját képező kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme)

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 1. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díj adományozására 2. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Tűzbiztonságáért Díj adományozására 3.

Részletesebben

D E K O M Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

D E K O M Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. D E K O M Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport Egyesület 2011 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Részei: I. Számviteli törvény szerinti beszámoló Mérleg Eredmény

Részletesebben

Horváth Zsolt: elnöki megnyitó

Horváth Zsolt: elnöki megnyitó A Magyar Geofizikusok Egyesületének közgyűlése Horváth Zsolt: elnöki megnyitó 1 Köszöntjük társegyesületeinket: Magyarhoni Földtani Társulat Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Eötvös Loránd

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.17.) határozata. a 2015. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRŐL. A munkaprogramból adódó feladatok:

Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.17.) határozata. a 2015. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRŐL. A munkaprogramból adódó feladatok: Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/. (II.17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRŐL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Pályázati lehetőségeket kell felkutatni a) község útjainak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöksége január 16-én órai kezdéssel tartott elnökségi üléséről.

Jegyzőkönyv. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöksége január 16-én órai kezdéssel tartott elnökségi üléséről. M A G Y A R K Ö N Y V T Á R O S O K E G Y E S Ü L E T E ( M K E ) As s o c i a t i o n o f H u n g a r i a n L i b r a r i a n s V e r e i n U n garischer B i b l i o t h e k a r e Association des Bibliothècaires

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Tiszteletdíjról történő lemondás következtében meghozandó támogatási döntések Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. ÉVI MUNKATERVE

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. ÉVI MUNKATERVE 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. ÉVI MUNKATERVE Összeállította: Márok Csaba polgármester 2 Közmeghallgatás 2014. február 10. 17.00

Részletesebben

ORSZÁGOS DIÁKSZÍNJÁTSZÓ EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

ORSZÁGOS DIÁKSZÍNJÁTSZÓ EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ORSZÁGOS DIÁKSZÍNJÁTSZÓ EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Készült: 2012. május 26. aláírás Országos Diákszínjátszó Egyesület Fordulónap: 2011.12.31 KSH: 19016955-9499-529-01 Mérleg Adatok eft-ban

Részletesebben

Búzavirág SC 2009. évi közhasznúsági jelentése

Búzavirág SC 2009. évi közhasznúsági jelentése Búzavirág SC 2009. évi közhasznúsági jelentése. Számviteli beszámoló Az évet 46.000 Ft maradvánnyal kezdtük ekkor érkezett meg a Wesselényi Miklós Sport Közalapítványtól a 0.000 Ft pályázati támogatás.

Részletesebben

A Magyar Parazitológusok Társasága Közgyűlése

A Magyar Parazitológusok Társasága Közgyűlése A Magyar Parazitológusok Társasága Közgyűlése 2017. Március 28. Az MPT 2014. november 28. - 2017. március. 28. közötti tevékenysége Titkári beszámoló Magyar Természettudományi Múzeum Semsey Andor terme

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének első félévi munkaterve

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének első félévi munkaterve Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. első félévi munkaterve A Képviselő-testület elfogadta 501/2016. (XII. 22.) Kt. számú határozatával. JANUÁR 2017. január 12-én (csütörtökön)

Részletesebben

III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4.

III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4. III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4. Szemelvények az előadáskivonatokból III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3. - 4. A kongresszus résztvevőinek egy csoportja

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora Polgármesteri Iroda Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Csekovszky Árpád Művészeti Közalapítvány Erdős Renée Ház Muzeális

Részletesebben

A PETŐFI SZÜLŐHÁZ MÚZEUMI ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY

A PETŐFI SZÜLŐHÁZ MÚZEUMI ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY A PETŐFI SZÜLŐHÁZ MÚZEUMI ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE a 2004. évről Jelen közhasznúsági jelentést az alapítvány 2005. május 24-i kuratóriumi ülésén a kuratórium elfogadta, és a felügyelő

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest, 2014. november 26. Országos Széchényi Könyvtár

Szakmai beszámoló. A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest, 2014. november 26. Országos Széchényi Könyvtár Az előttünk álló évek egyik kiemelt feladata a kulturális területen dolgozók társadalmi megbecsültségének és elismertségének növelése Szakmai beszámoló A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról Pályázati azonosító: 201108/01079 Beszámoló a Thália szekerén... - A

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14 sz. alatti székhelyén 2013. május 29-én 16.00-kor megtartott üléséről. Jelen voltak: a csatolt jelenléti

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Év: 2010 Székhely:Kiskunfélegyháza Kapcsolattartó: Mészáros Gyuláné Közhasznúsági jelentés szövege: Darvas Iskola Diákjaiért Oktatási Alapítvány 2010. évi közhasznúsági jelentése

Részletesebben

HULLÁM HORGÁSZ EGYESÜLET 2011. FEBRUÁR 9-EI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐKÖNYV

HULLÁM HORGÁSZ EGYESÜLET 2011. FEBRUÁR 9-EI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐKÖNYV HULLÁM HORGÁSZ EGYESÜLET 2011. FEBRUÁR 9-EI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐKÖNYV Készült 2011. február 9-én, Zalaszentgyörgyön, a Kultúrházban. Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint 1. Tóth István elnök köszönti

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

SPRINT Diáksport Egyesület

SPRINT Diáksport Egyesület M É R L E G, B E S Z Á M O L Ó 2010 SPRINT Diáksport Egyesület székhely: 5000.Szolnok, Széchenyi krt.22. adószám: 19227344-1-16 Szolnok, 2011. május 31. T a r t a l o m Számviteli beszámoló egyéb szervezetek

Részletesebben

Adonyi Gyermekekért Közalapítvány 2457 Adony Rákóczi u. 39. Adonyi Gyermekekért Közalapítvány BESZÁMOLÓ. a közalapítvány 2007. évi tevékenységéről

Adonyi Gyermekekért Közalapítvány 2457 Adony Rákóczi u. 39. Adonyi Gyermekekért Közalapítvány BESZÁMOLÓ. a közalapítvány 2007. évi tevékenységéről Adonyi Gyermekekért Közalapítvány BESZÁMOLÓ a közalapítvány 2007. évi tevékenységéről Az Adonyi Gyermekekért Közalapítvány 1998. májusában jött létre az adonyi gyermekek nevelésének és oktatásának segítésére:

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. ÉVI MUNKATERVE I. TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJA ÉS NAPIRENDJE JANUÁR 18. 1. Javaslat a Felsőzsolcai Közművelődési Intézet és Városi Könyvtár 2017.

Részletesebben

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2012. ÉVI Közhasznúsági jelentése

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2012. ÉVI Közhasznúsági jelentése MAGYAR COACH EGYESÜLET 2012. ÉVI Közhasznúsági jelentése Budapest, 2012.12.06. 1 I.. A SZERVEZET ALAPADATAI A szervezet neve: Magyar Coach Egyesület Adószáma: 18218295-1-42 Székhelye: 1147 Budapest, Benkő

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK évi MUNKAPROGRAMJA

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK évi MUNKAPROGRAMJA JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2017. évi MUNKAPROGRAMJA AZ ÖNKORMÁNYZATI MUNKAPROGRAM CÉLJA: - meghatározni azokat a legfontosabb feladatokat, melyeknek éves végrehajtását az

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita megbízott jegyző A Képviselőtestület

Részletesebben

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése Népművelők Vándorgyűlése Miskolc, 2007. november 29 december 1. Konferencia helyszíne: Művészetek Háza (Rákóczi u. 5.) Szekcióülések helyszíne: Művészetek

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától 2017. augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

2010. évi Közhasznúsági jelentése

2010. évi Közhasznúsági jelentése A Sonkádi Európa Nostra Díjas Református Templomért Alapítvány 4954 Sonkád, Rákóczi u. 36. i Közhasznúsági jelentése Sonkád, 2011.03.21. Róka Edit Alapítvány elnöke 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Sonkádi Európa

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: a Képviselő-testület 2014. július 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló a Vecsés Tájékoztatásáért Közalapítvány 2013. évi munkájáról Előterjesztő: Szlahó

Részletesebben

100 éve született Radnóti Miklós

100 éve született Radnóti Miklós 100 éve Miklós született Radnóti 100 éve született Radnóti Miklós április 15-én emlékeztünk könyvtárunkban Radnóti Miklós (1909-1944) születésének 100. évfordulójára a Radnóti-év keretén belül. A rendezvényen

Részletesebben

2012. 01. 01. -2012. 12. 31.

2012. 01. 01. -2012. 12. 31. DEBRECENI KÖR DÁMA EGYESÜLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 2012. 01. 01. -2012. 12. 31. A Debreceni Kör Dáma Egyesület Székhelye: 4024 Debrecen, Kadosa u. 5. sz. 1999. 11. 17. én alakult Bírósági végzés száma:

Részletesebben

A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével

A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével Kisalföld Fogyasztóvédelmi Egyesület Győr Arany János u 28-32 Adószám: 18984035-1-8 A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével 2006.jan.16.-án vette nyilvántartásba, mint közhasznú

Részletesebben

Dugonics András Piarista Gimnázium. Évkönyv

Dugonics András Piarista Gimnázium. Évkönyv Dugonics András Piarista Gimnázium Évkönyv 2010 2011 Dugonics András Piarista Gimnázium, Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium ÉVKÖNYV a 2010-2011. tanévről az iskola alapításának

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Honismereti Szövetség közhasznú civil szervezet évi tevékenységéről

SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Honismereti Szövetség közhasznú civil szervezet évi tevékenységéről SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Honismereti Szövetség közhasznú civil szervezet 2018. évi tevékenységéről Honismereti Szövetségünk Elnöksége 2018-ban is a küldöttek által elfogadott Feladatterv szerint végezte munkáját

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet taggyűlése részére (2014. március 28-i 2.

ELŐTERJESZTÉS A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet taggyűlése részére (2014. március 28-i 2. ELŐTERJESZTÉS A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet taggyűlése részére (2014. március 28-i 2. napirendi pont) Tárgy: A MKVK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete 2013. évi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló az Eplényi Gyermekekért

Részletesebben

Szolidaritás - Ma Konferencia 2007. február 22-23. Programtervezet. 1. nap

Szolidaritás - Ma Konferencia 2007. február 22-23. Programtervezet. 1. nap "Hogy míg nyomorra milliók születnek, Néhány ezernek jutna üdv a földön, Ha istenésszel, angyal érzelemmel Használni tudnák éltök napjait." Szolidaritás - Ma Konferencia 2007. február 22-23. Programtervezet

Részletesebben

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013.11.28. 1 I.. A SZERVEZET ALAPADATAI A szervezet neve: Magyar Coach Egyesület Adószáma: 18218295-1-42 Székhelye: 1147 Budapest, Benkő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Cserti Istvánné elnök Balogh Beáta igazgató

Jegyzőkönyv. Cserti Istvánné elnök Balogh Beáta igazgató Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatnak Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kaposvár, Kossuth tér 1. szám alatti hivatali helyiségben 2018. november

Részletesebben

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396/2014.

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396/2014. 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Tájékoztató az Önkormányzat

Részletesebben