A jelen Szabályzat célja, hogy szervezetének és mûködési kereteinek meghatározásával

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A jelen Szabályzat célja, hogy szervezetének és mûködési kereteinek meghatározásával"

Átírás

1 A TTK Számítástechnikai Szolgáltató Központ Mûködési Szabályzata A jelen Szabályzat célja, hogy szervezetének és mûködési kereteinek meghatározásával elõsegítse TTK Számítástechnikai Szolgáltató Központ (A továbbiakban: a Számítóközpont) mûködését, adminisztratív eszközökkel rendezze az ott dolgozók munkaügyi viszonyait és felelõsségüket. 1. (1) A Számítóközpont kari irányítású számítógépes szolgáltató központ, amely a Pécsi Tudományegyetem (a továbbiakban: PTE) Természettudományi Kara (a továbbiakban a TTK) számítógépes hálózatának üzemeltetését, karbantartását és fejlesztését felelõsséggel irányítja és végzi. (2) A számítóközpont olyan szolgáltatásokat nyújt a TTK számítógép-hálózatán, melyek állandóan üzemelõ számítógépekkel - szerverekkel - oldhatók meg, beleértve - de nem korlátozó értelemben - azokat a szolgáltatásokat, amelyekhez számlát - account - biztosít a felhasználársa jogosultak részére. I. A hálózat mûszaki szolgáltatásai A hálózat használatának általános szabályai 2. (1) A hálózatot veszélyeztetõ, annak normális mûködését megzavaró minden cselekmény tilalom alá esik. (2) A számítógéphálózat nem használható a hatályos magyar jogszabályokba ütközõ cselekményekre. (3) A hálózat nem használható profitszerzést célzó üzleti célú tevékenység folytatására, beleértve a reklámok terjesztését. (4) Tilos a belsõ hálózaton folytatott kommunikáció lehallgatása az átvitt adatokhoz való illetéktelen hozzáférés céljából. A számítóközpont fenntartja magának a jogot a

2 forgalom figyelésére hibafelderítés, hibajavítás céljából. (5) A hálózat vonalvezetésének, konfigurációjának megváltoztatása csak a számítógépközpont írásos beleegyezésével és szakvéleményével megengedett, ide értve, a hálózat bõvítését és a hálózatra kötött számítógépek hálózati beállításainak megváltoztatását. (6) Tilos a hálózati erõforrások magáncélra való túlzott igénybevétele. Magáncélra való túlzott igénybevételnek minõsül a hálózati adatforgalom bit-értékének 30 %-át meghaladó magáncélú felhasználás. (7) A hálózat mûködésének érdekében a hálózatra kötött számítógépet üzemeltetõ személynek képességeinek megfelelõen mindent meg kell tennie az általa üzemeltetett rendszer biztonsága érdekében. A felhasználó illetéktelen belsõ vagy külsõ hozzáférés észlelésekor a Számítóközpontot haladéktalanul értesíteni köteles. (8) A Számítóközpont hibajavítást végzõ munkatársainak a hálózati elemeket tartalmazó helyiségbe veló bejutását a helyiség üzemeltetõjének haladéktalanul lehetõvé kell tennie. 3. A belsõ hálózat használatának általános szabályain túl a Számítóközpont egyes munkahelyeire vonatkozó különös szabályok meghozatalára, és a kialakult gyakorlat pontos követésének megkövetelésére jogosult. II. A számla 4. (1) A Számítóközpont az általa üzemeltetett gépeken nevesített, autentikációhoz kötött szolgáltatásokat nyújt, amelyek igénybevételéhez számlát biztosít. (2) A számla egy felhasználói névbõl és egy - a felhasználói névhez tartozó - jelszóból áll. 5.

3 (1) A számlát a hálózat rendszere a felhasználó azonosítására használja és a hálózaton elérhetõ erõforrások használatára jogosít fel. (2) A számla lehet egyéni és csoportos, amely egy személy vagy egy meghatározott csoport hozzáférését biztosítja. (3) Csoportos számla esetében a csoport egy tagja képviselõként szerepel a nyilvántartásban. (4) A másik hálózaton található - nem a számítóközpont által üzemeltetett - erõforrásokon vezetett számlák használati rendjét a másik hálózat üzemeltetõje szabályozza. A számlához jutás 6. (1) A Számítóközpont által üzemeltetett erõforrásokra számlát az egyetem dolgozói, oktatói, az egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló hallgatók és indokolt esetben az egyetem ideiglenesen munkát végzõ személyek igényelhetnek. (2) Indokolt esetben számlát igényelhetnek az elõzõ pontban említett személyekbõl álló csoportok, amennyiben a csoport egy tagja felelõsséget vállal a csoportos számla kezeléséért. (3) Egy személy vagy csoport részére ugyarra az erõforrásra csak egy számla adható ki. (4) A számla igénylésekor a számlát igénylõ adatszolgáltatási kötelezettséggel tartozik és írásban nyilatkozik arról, hogy a számla használati rendjét megismerte, azt magára nézve kötelezõnek elismeri. (5) A számítóközpont a számlaigényléskor a birtokába került adatok kezelésekor betartja a Pécsi Tudományegyetem adatvédelmi szabályzatát. A számaligényléskor a szabályzatot a számítóközpont elolvasásra automatikausan megküldi az igénylõnek. (6) Az igényelt számla kiadását a számítóközpont indokoltan tagadhatja meg.

4 A hálózat szabályzatellenes felhasználása 7. A hálózat szabályzatellenes felhasználásának szankciói: 1. magatartási kötelezettség megállapítása; 2. a hálózati szolgáltatások megvonása; 3. a számla megvonása; 4. a számla törlése; 5. a számlakiadás megtagadása. Magatartási kötelezettség megállapítása 8. (1) Magatartási kötelezettség megállapítása lehet egyedi, vagy általános, vonatkozhat tevékenységre kötelezésre illetve magatartástól való tartózkodásra. (2) A másik hálózat üzemeltetõjének megkeresésére a Számítóközpont kötelezõ általános magatartási szabályokat hirdethet ki a hálózaton, illetve egyedi magatartási elõírást foganatosíthat a hálózaton keresztül ez egyedi vagy csoportos felhasználóval szemben. A hálózati szolgáltatások megvonása 9. (1) A használati szabályok súlyos megsértésének esetében a számítóközpont vezetõje a hálózati szolgáltatásokat megvonhatja, a kapcsolódó hálózati elemet vagy elemeket a hálózatról fizikailag lekapcsolhatja. (2) A hálózat javítását végzõ személy a hálózat egyes szakaszait lekapcsolni jogosult, ha a javítás során nem válik lehetõvé a helyiségbe való bejutás. (3) A számítóközpont vezetõje a felhasználót írásban értesíti a szolgáltatás megvonásának tényérõl, elõre látható tartamáról vagy a visszakapcsolás feltételeirõl. A Számítóközpont az értesítésben a korlátozó intézkedést közérthetõ formában indokolja.

5 (4) A hálózati szolgáltatások megvonása körében tett intézkedéessel leválasztott elemek visszakapcsolása a hálózatra a Számítóközpont vezetõjének engedélyével történik. A számla megvonása 10. (1) A számla megvonása a Számítóközpont azonnali intézkedése, amely a felhasználó jogosultságát ideiglenes azonnali intézkedéssel korlátozza vagy szünetelteti. (2) A számlát a Számítóközpont megvonja a felhasználótól, ha az a számlahasználat során az egyetem hírnevét, a róla kialakított képet a számlatulajdonos rombolja, tevékenységével a PTE érdekeit sérti. (3) A Számítóközpont a számlát megvonja ha illegális adathozzáférés vagy rongálás kísérletét tapasztalja a számla felhasználójától. (4) A Számítóközpont a számla megvonásáról haladéktalanul értesíti a TTK Dékáni Hivatalát. A számla kiadásának megtagadása és törlése 11. (1) A Számítóközpont megtagadhatja a számla kiadását, ha az igénylõ személy vagy csoport nem felel meg a számlához jutás feltételeinek. (2) A számla kiadását a Számítóközpont megtagadja ha a számla-név foglalt, vagy másokra nézve sértõ, mások vallási, etnikai, politikai vagy más jellegû érzékenységét sértheti. (3) A számlaigénylõ a számlához tartozó jelszó kiválasztásában korlátozható, annak cseréjére kötelezhetõ. (4) A Számítóközpont a számla kiadását megtagadja, ha az igénylõ az erõforrások használatától el van tiltva.

6 (5) A Számítóközpont a számla kiadását megtagadhatja, ha az igénylõt más hálózat üzemeltetõje a saját erõforrásainak használatától eltiltotta. 12. (1) A Számítóközpont a számlát elõzetes figyelmeztetés nélkül indokolt esetben törölheti. (2) A Számítóközpont automatikusan írásban tájékoztatja a számlatulajdonost a megvonás okáról, illetve az engedélyezés feltételeirõl. A számlahasználat rendje 13. (1) A számla másra át nem ruházható. (2) A számla magáncélokra túlzott mértékben nem használható. (3) A számlahasználat során be kell tartani az alapvetõ etikai szabályokat. A számla használatakor mások zaklatása, ismételt kéretlen megkeresése akkor is tilos, ha a zaklatott személy nem az egyetemi számítógéphálózatot használja. (4) A számla olyan célokra nem használható, amely mások vallási, etnikai, politikai vagy más jellegû érzékenységét sérti. (5) A számla használata során a Számítóközpont szabályait akkor is be kell tartani, ha az erõforrásokhoz való hozzáférés nem a számítóközpont által üzemeltetett számítógéprõl történik. Hozzáférés a jelszó ismeretének hiányában 14. (1) A Számítóközpont által üzemeltetett erõforrásokon az erõforrás rendszergazdája - amennyiben a munkája szempontjából indokolt - a számlatulajdonos beleegyezése vagy tudta nélkül is hozzáférhet a számlához tartozó adatokhoz.

7 (2) A Számítóközpont a számlához tartozó adatokat más számára nem adja ki, kivéve, ha erre jogerõs bírósági határozat kötelezi, illetve erre nyomozó hatóság határozata illetve végzése szólítja fel. Ez utóbbi esetben a kiadás tényérõl a felhasználót haladéktalanul értesíti. (3) A Számítóközpont a számlához tartozó jelszót még a számlatulajdonosnak sem adja ki. (4) Az erõforrás rendszergazdája a számla tulajdonosának kérésére új jelszót állít be, amennyiben az hitelt érdemlõen bizonyítja, hogy õ a számla tulajdonosa. Az új jelszó beállításához a számlatulajdonos különeljárásí díjat fizetni köteles. III. A számítógéplaborok használata 15. A Számítóközpont a képzési idõben az oktatásra és az általános számítógép-használatra számítógéptermeket tart fenn, amelyet mindazok használhatnak, akik érvényes számlával rendelkeznek és nincsenek eltiltva a használattól. A nyitvatartási rend 16. (1) A Számítóközpont az egyénileg és szervezett keretek közt igénybe vehetõ számítógéptermek nyitvatartási rendjérõl folyamatosan értesíti a hallgatókat és oktatókat. (2) A Számítóközpont az általa üzemeltetett termekben tartandó órákról nyilvántartást vezet, azt kérésre bemutatja idõpontegyeztetés céljából. (3) A számítógéptermekben - azok nyitvatartása idején - felelõs személy tartózkodik, aki az ott elhelyezett eszközökért leltári felelõsséggel tartozik. Tanrendi óra esetén az óraadó tartozik leltári felelõsséggel. (4) A számítógéplaborokból eszközöket elvinni csak a Számítóközpont vezetõjének írásos

8 engedélyével lehet. (5) A Számítóközpont vezetõje hallgatók és dolgozók számára állandó engedélyt állít ki a termek nyitására. Akik ilyen engedéllyel nem rendelkeznek a termeket eseti megbízás alapján nyithatják és zárhatják. (6) A reguláris képzés során a számítóközpont által üzemeltetett géptermek ingyenesen használhatóak. Költségtérítéses képzés esetén a számítógéplaborokat a számítóközpontnak fizetendõ bérleti díj elenében lehet használni. A bérleti díjat a Dékán a PTE vonatkozó szabályzatai szerint állapítja meg. A használat rendje 17. (1) A számítógéptermekben tartott órákat számlával nem rendelkezõ, eltiltott személyek is látogathatják. (2) A teremhasználat esetén a meghibásodásokról, rongálásokról a teremért felelõsséggel tartozó személy feljegyzést készít. (3) A laborhasználat esetén az okozott kárt meg kell téríteni abban az esetben, ha bizonyítható, hogy a kárt szándékos rongálás, gondatlanság vagy a számítógéphasználat alapvetõ ismereteinek hiánya okozta. Szándékos rongálás esetén az okozott teljes kár megtérítéséért az okozók egyetemleges felelõsséggel tarztoznak. (4) A számítógéptermekben található számítógépek beállításait módosítani csak a számítóközpont dolgozóinak engedélyével szabad. (5) A számítógéptermekben különösen tilos az illegális szoftvermásolás, illegális szoftverek telepítése vagy használata. (6) A számítógéptermekbe ételt, italt bevinni tilos. (7) A számítógéptermekben mások munkáját zavarni nem szabad. IV. A számítóközpont egyéb szolgáltatásai

9 18. A Számítóközpont a TTK szervezeti egységei számára egyéb szolgáltatásokat nyújt. A Számítóközpont dolgozói az általuk az egyéb szolgáltatások körében elvégzett munkáról feljegyzést készítenek, amelyet a munkát megrendelõ személy aláírásával igazol. Beszerzések és javítások 19. (1) A Számítóközpont dolgozói beszerzések esetén szakvéleményt adnak, munkájukkal segítik a beszerzendõ informatikai eszközök listájának összeállítását. (2) A Számítóközpont dolgozói beszerzések során segítik a beérkezett árajánlatok, pályázatok kiértékelését. (3) A Számítóközpont szakmai munkájával segíti az egyetem egyes egységei által készített pályázatok elkészítését, ha az informatikai eszközökre (is) vonatkozik. (4) A Számítóközpont a hibás számítástechnikai eszközöket megvizsgálja, a hibafeltárás után pedig képviseli a TTKt a javítást végzõ szakszervízzel való kapcsolattartás során. (5) A Számítóközpont számítógépek javítását, szervizelését és átépítését nem végzi. (6) A Számítóközpont nem vállal felelõsséget a számítógépek meghibásodásából eredõ anyagi vagy erkölcsi kárért. Szoftverekhez köthetõ szolgáltatások 20. (1) A Számítóközpont az általa támogatott szoftverekrõl listát vezet. A listán nem szereplõ számítógépes programok használatához a Számítóközpont nem nyújt segítséget. (2) A Számítóközpont nem felelõs az általa támogatott szoftverek minõségéért, az általuk okozott anyagi vagy erkölcsi kárért.

10 (3) A támogatott szoftverek üzembehelyezését a számítóközpont munkatársai kérésre elvégzik. A számítógépet üzemeltetõ egység a programok felmásolása elõtt igazolni köteles, hogy a szoftver legális felahsználója. (4) A Számítóközpont dolgozója nem kötelezhetõ illegális szoftvermásolatok üzembe helyezésére vagy használatára. Segítségnyújtás 21. (1) A segítségnyújtás a szakember és a számítógép felhasználója által végzett közös munka, amely valamely feladat informatikai eszközökkel való elvégzésére irányul. Nem minõsül segítségnyújtásnak az oktatás vagy a munka elvégzésre való átvétele. (2) A Számítóközpont dolgozói segítik a felhasználót a napi munkája során szakvéleményükkel, tapasztalatukkal, általános számítástechnikai ismereteikkel. (3) A Számítóközpont dolgozója megtagadhatja a segítségnyújtást akkor, ha a felhasználó a tõle elvárható mértékben nem mûködik közre a felmerülõ probléma megoldásában.

Informatikai Rendszer Használati Szabályzat

Informatikai Rendszer Használati Szabályzat SZABADSZÁLLÁSI ÁMK JÓZSEF ATTILA KÖZÖSSÉGI HÁZ, KÖNYVTÁR ÉS HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY Informatikai Rendszer Használati Szabályzat Jóváhagyta:.. Szabadszállás 2013. Érvényes: 2013. 07.19. Tartalom 1. Bevezetés...

Részletesebben

Az informatikai és hírközlési miniszter. 20 /2004. (VI.21.) IHM rendelete. a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program

Az informatikai és hírközlési miniszter. 20 /2004. (VI.21.) IHM rendelete. a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program Az informatikai és hírközlési miniszter 20 /2004. (VI.21.) IHM rendelete a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program Felhasználói Szabályzatának közzétételéről A Nemzeti Információs Infrastruktúra

Részletesebben

Bevezetés...2. Az Informatikai Rendszer...3. A rendszergazda...4. A felhasználókra vonatkozó szabályok...5

Bevezetés...2. Az Informatikai Rendszer...3. A rendszergazda...4. A felhasználókra vonatkozó szabályok...5 Tartalom Bevezetés...2 Az Informatikai Rendszer...3 A rendszergazda...4 A felhasználókra vonatkozó szabályok...5 A tanulók számítógéphasználatára vonatkozó elírások...7 A Szabályzat hatálya...8 1 Bevezetés

Részletesebben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének 7. számú melléklete Keszthely Hatályba lépés ideje:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek PixelHosting.eu (Berkeczi Imre E.V., ) mint Szolgáltató vagy Bérbeadó az alábbiak szerint határozza meg az általa nyújtott szolgáltatások igénybevételét: 1. A szerződés

Részletesebben

A CIB BANK ZRT. CIB HÁZIBANKRA VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE

A CIB BANK ZRT. CIB HÁZIBANKRA VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE A CIB BANK ZRT. CIB HÁZIBANKRA VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE Hatályos: 2014. március 15. napjától 2 1. TECHNIKAI RENDELKEZÉSEK... 3 2. HASZNÁLAT SZABÁLYAI...

Részletesebben

Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma Informatikai rendszer használatának szabályzata 2016. Péterváriné Kiss Sarolta igazgató INFORMATIKAI RENDSZER FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Keszthely Hatályba lépés ideje: 2019. február 15. Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének

Részletesebben

2/2003. számú rektori utasítás a Pécsi Tudományegyetem hálózatának (UPNET)) használatáról (Acceptable Use Policy) Preambulum. Értelmező rendelkezések

2/2003. számú rektori utasítás a Pécsi Tudományegyetem hálózatának (UPNET)) használatáról (Acceptable Use Policy) Preambulum. Értelmező rendelkezések 2/2003. számú rektori utasítás a Pécsi Tudományegyetem hálózatának (UPNET)) használatáról (Acceptable Use Policy) Preambulum A jelen utasítás (a továbbiakban: utasítás) a Pécsi Tudományegyetem hálózatának

Részletesebben

Szoftverkezelési szabályzat

Szoftverkezelési szabályzat 20. sz. melléklet MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Szoftverkezelési szabályzat OM azonosító: 031202 Intézményazonosító: HA2301 2017.09.01 MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

Ár: 3.735 Ft+Áfa/év. Ár: 7.485 Ft+Áfa/év

Ár: 3.735 Ft+Áfa/év. Ár: 7.485 Ft+Áfa/év HOSZT ITYU-125 125MB web tárterület, 125Mb e-mail tárterület, Ár: 3.735 Ft+Áfa/év ITYU-250 250MB web tárterület, 250Mb e-mail tárterület, Ár: 7.485 Ft+Áfa/év ITYU-500 500MB web tárterület, 500Mb e-mail

Részletesebben

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT I. A SZABÁLYZAT CÉLJA, HATÁLYA A számítógép hálózat nagy anyagi és szellemi értéket képviselő rendszer. Felhasználóinak vállalniuk kell a használattal járó kötöttségeket

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatósága A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Szabályzata a Távkereskedés

Részletesebben

NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT FIÓKKAL RENDLEKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE

NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT FIÓKKAL RENDLEKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT FIÓKKAL RENDLEKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE CÍMŰ KIEMELT PROJEKT KLEBELSBERG KÖZPONT 2018.03.01. Tisztelt Pedagógus! A örömmel értesült

Részletesebben

2010. 1 sz. IK FŐIGAZGATÓI UTASÍTÁS. Az intézményi kollégiumok informatikai hálózatainak működéséről és ezen hálózatok használatáról

2010. 1 sz. IK FŐIGAZGATÓI UTASÍTÁS. Az intézményi kollégiumok informatikai hálózatainak működéséről és ezen hálózatok használatáról 2010. 1 sz. IK FŐIGAZGATÓI UTASÍTÁS Az intézményi kollégiumok informatikai hálózatainak működéséről és ezen hálózatok használatáról Az Eszterházy Károly Főiskola (továbbiakban EKF) Informatikai Központjának

Részletesebben

INFORMATIKAI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

INFORMATIKAI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 2013 SZMSZ 4. sz. melléklete INFORMATIKAI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Szentlőrinci Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Részletesebben

INFORMATIKAI SZABÁLYZAT

INFORMATIKAI SZABÁLYZAT Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolája INFORMATIKAI SZABÁLYZAT 2018 Felülvizsgálati határidő: 2019. szeptember 30. A szabályozás

Részletesebben

Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! promóció hivatalos részvételi- és játékszabályzata

Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! promóció hivatalos részvételi- és játékszabályzata Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! promóció hivatalos részvételi- és játékszabályzata 1. A promóció szervezője A Szabaduljon meg a papírtól és nyerjen! elnevezésű promóció (a továbbiakban: Promóció

Részletesebben

SZMSZ 7. számú melléklete. Hatályba lépés időpontja: 2009. július 1. Heller Alajosné főigazgató

SZMSZ 7. számú melléklete. Hatályba lépés időpontja: 2009. július 1. Heller Alajosné főigazgató SZMSZ 7. számú melléklete Hatályba lépés időpontja: 2009. július 1. Heller Alajosné főigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA 3 2. AZ INFORMATIKAI RENDSZER CÉLJA 3 3. ESZKÖZÖK 3 4. FELHASZNÁLÓK

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Könyvtári szolgáltató hely: Bogyiszló

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Könyvtári szolgáltató hely: Bogyiszló KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Könyvtári szolgáltató hely: Bogyiszló 1. Bevezető Bogyiszló község könyvtári szolgáltató helyén (7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28; konyvtar@bogyiszlo.hu) igénybe vehető nyilvános

Részletesebben

Számítógép használati szabályzat

Számítógép használati szabályzat Számítógép használati szabályzat 1. Bevezetés Jelen dokumentum (továbbiakban Szabályzat) feladata, hogy a Lengyel Menyhért Városi Könyvtár (továbbiakban könyvtár) számítógépeinek és hálózatának használatát

Részletesebben

AZ INFORMATIKAI RENDSZER HASZNÁLATA

AZ INFORMATIKAI RENDSZER HASZNÁLATA AZ INFORMATIKAI RENDSZER HASZNÁLATA 1. A szabályzat célja Az informatikai szabályzat (továbbiakban röviden szabályzat) feladata az intézmény informatikai berendezéseinek, valamint azokon futó szoftvereinek

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM VEZETÉKES- ÉS MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA. Miskolc 2015.

A MISKOLCI EGYETEM VEZETÉKES- ÉS MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA. Miskolc 2015. A MISKOLCI EGYETEM VEZETÉKES- ÉS MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Miskolc 2015. 6.16. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM VEZETÉKES- ÉS MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A Miskolci

Részletesebben

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére amely létrejött egyrészről a (1053, Budapest, Szép u. 2., Cg.: 01-10-046204),

Részletesebben

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI ÉS MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND A Szabályzat a LIFELIKE Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ (továbbiakban Diagnosztikai Központ) tulajdonát képezi. Bárki

Részletesebben

Felhasználási Feltételek

Felhasználási Feltételek Felhasználási Feltételek A jelen szabályzat tartalmazza a DélUtán Alapítvány (székhelye: 1093 Budapest, Közraktár u. 22. elérhetősége: info@delutan.hu) közvetítő szolgáltató (a továbbiakban: üzemeltető)

Részletesebben

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján 1/2010. (01. 04.) számú ÁOK dékáni utasítás a költségtérítési kedvezmény igénylésének rendjéről és a szigorló évben gyakorlati tanulmányokat folytató hallgatók költségtérítési díjának megállapításáról

Részletesebben

A hallgatók fegyelmi és kártérítési felelősségéről szóló szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzat 7. sz. melléklete

A hallgatók fegyelmi és kártérítési felelősségéről szóló szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzat 7. sz. melléklete Ikt. sz.: RH/206-7/2014 A hallgatók fegyelmi és kártérítési felelősségéről szóló szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzat 7. sz. melléklete 2014. augusztus 28. Tartalomjegyzék 1. A szabályzat célja...

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Polgármesteri Hivatal 2462 Martonvásár, Budai út 13. sz. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010. július 1. napjától HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA SZENT-GYÖRGYI ALBERT GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA BALASSAGYARMAT, RÁKÓCZI ÚT 50. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A BAR-NABBA KFT INTERNETES SZOLGÁLTATÁSAIHOZ ÉRVÉNYES: 2015. szeptember 1-től

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A BAR-NABBA KFT INTERNETES SZOLGÁLTATÁSAIHOZ ÉRVÉNYES: 2015. szeptember 1-től ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A BAR-NABBA KFT INTERNETES SZOLGÁLTATÁSAIHOZ ÉRVÉNYES: 2015 szeptember 1-től 1 A szolgáltatás tárgya, szerződés tartalma 11 A Bar-Nabba Kft(6400 Kiskunhalas, Jókai u 45,

Részletesebben

SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA

SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA igazgató P.H. 1 A SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA

Részletesebben

A WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I. HATÁLY

A   WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I. HATÁLY 1 A WWW.ARBCONSULTING.HU WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I.1. A www.arbconsulting.hu weboldal I. HATÁLY Jelen Jogi nyilatkozat (Nyilatkozat) hatálya alá tartozik az ARB Privacy Consulting Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Könyvtárhasználati szabályzata

Könyvtárhasználati szabályzata Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola 1. sz. melléklet A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Könyvtárának Könyvtárhasználati szabályzata Érvényes: 2006. szeptember 11-től Aktualizálva: 2013. január

Részletesebben

A VPKNet hálózati szabályzata

A VPKNet hálózati szabályzata A VPKNet hálózati szabályzata A Vásárhelyi Pál Kollégium internethálózatának használatbavételi szabályzata Hatálya: 2016. február 14. VPKNet Nonprofit Szervezet Székhely: 1111 Budapest Kruspér utca 2.

Részletesebben

VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2. sz. melléklet VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA [Hatályos: Könyvtárhasználati Szabályzat hatályba lépésétől] Készítette: Szekeresné Sennyey Mária helyismereti és zenei részleg

Részletesebben

Karbantartási és szervíz szerződés

Karbantartási és szervíz szerződés Karbantartási és szervíz szerződés A szerződő felek: Ezen szerződés létrejött egyrészről: Cégnév:. Cím: H-7624 Pécs, Zichy Gyula utca 13. Postacím: H-7624 Pécs, Zichy Gyula utca 13. Adószám: 14204537-2-02

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI TÖRVÉNY RENDELKEZÉSEI

AZ EGÉSZSÉGÜGYI TÖRVÉNY RENDELKEZÉSEI AZ EGÉSZSÉGÜGYI TÖRVÉNY RENDELKEZÉSEI 1997. évi CLIV. Törvény az egészségügyről Itt az egészségügyet részletesen szabályozó törvényből két területet emelünk ki, az egészségügyi szolgáltatások szakmai követelményeire

Részletesebben

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács Kollégiumi Fegyelmi Szabályzat a Pannon Egyetem kollégiumaiban és kollégiumként üzemelő bérleményeiben történő fegyelmi vétségek kezelésére A Pannon Egyetem a a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével

Részletesebben

ADATVÉDELEM 1. Az adatkezelő megnevezése: 2. A kezelt személyes adatok köre:

ADATVÉDELEM 1. Az adatkezelő megnevezése: 2. A kezelt személyes adatok köre: ADATVÉDELEM A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (BMFKB), tiszteletben tartja az internetes oldalt felkereső személyek személyes

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft (a továbbiakban: Kft) vonatkozásában a közérdekű adatok megismerésére

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A FIT SOLUTIONS KFT mint Szolgáltató és az általa üzemeltetett Szolgáltatást igénybe vevő Felhasználó között a Szolgáltatás igénybevételére vonatkozó feltételeket, a felek

Részletesebben

Felhasználási feltételek Shopmasters ingyenes webáruházakhoz

Felhasználási feltételek Shopmasters ingyenes webáruházakhoz Felhasználási feltételek Shopmasters ingyenes webáruházakhoz http://www.shopmasters.hu Shopmasters Ingyenes - 1 / 5 - A shopmasters.hu webhely (továbbiakban webhely ) használata, illetve a webhelyen kínált

Részletesebben

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata. (a továbbiakban: a Szabályzat )

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata. (a továbbiakban: a Szabályzat ) A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata (a továbbiakban: a Szabályzat ) 1. (1) Az Egyetemen működő tanulmányi és művészeti élet feltételeinek minél magasabb szintű

Részletesebben

Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Informatikai szabályzat

Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Informatikai szabályzat Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Informatikai szabályzat 1. A szabályzat célja Az Informatikai Szabályzat (a továbbiakban: ISZ) a Karolina Katolikus Általános

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Szám:./2016. Emü. amely létrejött EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Vilonya Község Önkormányzata (cím: 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., képviseli: Fésüs Sándor, polgármester),

Részletesebben

Főnix Hosting Általános Szerződési Feltételek

Főnix Hosting Általános Szerződési Feltételek Főnix Hosting Általános Szerződési Feltételek 1. A Szolgáltató adatai: Név: Web Art Design Stúdió Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Rövid név: Web Art Design Stúdió BT Székhely:

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 61. (1) bekezdése értelmében A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra,

Részletesebben

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Alapítványunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, személyes

Részletesebben

Lájkold és nyerj Forma 1 Diákjegyet! promóciós játék - Játékszabályzat

Lájkold és nyerj Forma 1 Diákjegyet! promóciós játék - Játékszabályzat Lájkold és nyerj Forma 1 Diákjegyet! promóciós játék - Játékszabályzat Kérjük, olvassa el figyelmesen az Festival Travel International Kft., a Meex oldal, Meex Lounge Debrecen, MEEX Lounge Szeged Facebook

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA.. igazgató P.H. 1 A HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A Békés Megyei Tisza Kálmán

Részletesebben

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29.-én tartandó rendkívüli ülésére

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29.-én tartandó rendkívüli ülésére Hajdúhadház Városi Önkormányzat Polgármesterétől 4242 Hajdúhadház Bocskai tér 1. Tel: 52/384-103 Fax:52/384-295 e-mali: polgarmester@hajduhadhaz.hu ELŐTERJESZTÉS Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

I. Honlap üzemeltetési szerződés

I. Honlap üzemeltetési szerződés I. Honlap üzemeltetési szerződés Amely létrejött a Webtoday Kft. 1056 Budapest Szerb u. 19. Cégjegyzékszám:01-09-206176 Adószám: 25285204-2-41 mint üzemeltető, adatfeldolgozó és Név/cégnév, képviseli Cím,

Részletesebben

Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerének Felhasználási Szabályzata

Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerének Felhasználási Szabályzata Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerének Felhasználási Szabályzata 1. A Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszere felhasználási szabályzatának jogszabályi alapja, közzététele

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSKÖTÉSI FELTÉTELEK TRACKATEAM ONLINE SPORTMENEDZSMENT SZOFTVER HASZNÁLATÁRA

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSKÖTÉSI FELTÉTELEK TRACKATEAM ONLINE SPORTMENEDZSMENT SZOFTVER HASZNÁLATÁRA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSKÖTÉSI FELTÉTELEK TRACKATEAM ONLINE SPORTMENEDZSMENT SZOFTVER HASZNÁLATÁRA A jelen Általános Szerződéskötési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a Trackateam online sportmenedzsment

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT C S Ó K A B O S C H C A R S E R V I C E 7781, LIPPÓ Ifjúság u. 21. Telefon: +3669/377-091 Csóka István: +3630/594-8550 Munkafelvétel: +3630/629-5711 E-mail: csoka.auto@gmail.com ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI

Részletesebben

A csatlakozás eljárásrendje

A csatlakozás eljárásrendje A csatlakozás eljárásrendje 1. melléklet A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek (a gyógyszertárnak) az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: 1.

Részletesebben

Felhasználási és adatvédelmi szabályzat

Felhasználási és adatvédelmi szabályzat Felhasználási és adatvédelmi szabályzat Ahogy én láttam - Élményeim a Gyulai Várfürdőben A Gyulai Várfürdő Kft. (5700 Gyula, Várkert u. 2., adószáma: 11049755-2-04) Facebook oldalán (https://www.facebook.com/varfurdo)

Részletesebben

A Játékban részt vehet minden az alábbi 2. pontban meghatározott természetes személy, az alábbi feltételek együttes teljesülésével:

A Játékban részt vehet minden az alábbi 2. pontban meghatározott természetes személy, az alábbi feltételek együttes teljesülésével: Játékszabályzat Az Athenaeum Kiadó Kft. (1086 Budapest, Dankó u. 4-8., továbbiakban: Szervező) által Magyarország területén 2019. 03. 18. és 2019. 04. 18. között szervezett AVATAR KIÁLLÍTÁS NYEREMÉNYJÁTÉK

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek I. Általános tudnivalók I.1. Az N.D.- KER Kft. által üzemeltetett webáruházban és honlapon történő rendeléssel a vásárló kijelenti, hogy megértette és elfogadja jelen szerződési

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA Hajdúhadház, 2012. június 18. A VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

Részletesebben

NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT- FIÓKKAL NEM RENDELKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE

NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT- FIÓKKAL NEM RENDELKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT- FIÓKKAL NEM RENDELKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE CÍMŰ KIEMELT PROJEKT KLEBELSBERG KÖZPONT 2018.03.01. Tisztelt Pedagógus! A örömmel

Részletesebben

Az ETKIKI Többcélú Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola Informatikai Szabályzata

Az ETKIKI Többcélú Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola Informatikai Szabályzata Az ETKIKI Többcélú Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola Informatikai Szabályzata 2010. Készítette: Vitéz Zsolt számítástechnika szakos pedagógus 1 Szabályzat A Móra Ferenc Általános Iskola informatikai

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat Adatkezelési Szabályzat 1. Adatkezelő megnevezése : Adatkezelő megnevezése: KOMO - SKY Kft. Adatkezelő cégjegyzékszáma:13-09-091653 Adatkezelő székhelye: 2317 Szigetcsép, Szabadság u.7 Adatkezelő képviselője:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ELEKTRONIKUS EGYÜTTMŰKÖDÉSRE KÖTELEZETT SZERVEK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ ELEKTRONIKUS EGYÜTTMŰKÖDÉSRE KÖTELEZETT SZERVEK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ ELEKTRONIKUS EGYÜTTMŰKÖDÉSRE KÖTELEZETT SZERVEK RÉSZÉRE 1. A kapcsolattartás módjai elektronikus ügyintézés során Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) biztonságos

Részletesebben

HOSZTING SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

HOSZTING SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI HOSZTING SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI 1 A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE Jelen szerződés létrejött egyrészről a Hrenkó Kft. (Székhely: 4461 Nyírtelek, Petőfi Sándor u. 4. adószám: 116959851-2-15,

Részletesebben

Hálózat Használatbavételi Szabályzat (Vásárhelyi Pál Kollégium)

Hálózat Használatbavételi Szabályzat (Vásárhelyi Pál Kollégium) (Vásárhelyi Pál Kollégium) 1. Hatáskör Jelen dokumentum a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Vásárhelyi Pál Kollégiumában lévő számítógépes hálózat használatát szabályozza. A szabályzatot

Részletesebben

1. A részvételre való alkalmasság és a Játék menete

1. A részvételre való alkalmasság és a Játék menete Kérjük, olvassa el figyelmesen az Intervet Hungária Kft. által a Kisállatorvos Facebook oldalon megrendezett Gazdi-kedvenc szelfiverseny elnevezésű nyereményjáték (a továbbiakban: Játék ) részvételi feltételeit.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek a NETKEY Virtuális Szerver szolgáltatáshoz. Érvényes: 2013. január 1-től

Általános Szerződési Feltételek a NETKEY Virtuális Szerver szolgáltatáshoz. Érvényes: 2013. január 1-től Általános Szerződési Feltételek a NETKEY Virtuális Szerver szolgáltatáshoz Érvényes: 2013. január 1-től A szolgáltatás tárgya, szerződés tartalma Jelen ÁSZF az NETKEY SRO. Virtuális szerver szolgáltatás

Részletesebben

Vízöntő Gyógyszertár 2085 Pilisvörösvár Fő u. 69/a Vízöntő Patika Kft. 2085 Pilisvörösvár Klapka u. 30. www.vizontogyogyszertar.

Vízöntő Gyógyszertár 2085 Pilisvörösvár Fő u. 69/a Vízöntő Patika Kft. 2085 Pilisvörösvár Klapka u. 30. www.vizontogyogyszertar. VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR HŰSÉGPROGRAM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tartalom 1. A működési szabályzat érvényessége... 2 2. Általános feltételek, belépés... 3 3. A Regisztráció igénylése, adattartalma... 3 4. A Törzsvásárló

Részletesebben

Informatikai és Adatvédelmi Szabályzat

Informatikai és Adatvédelmi Szabályzat Informatikai és Adatvédelmi Szabályzat Informatikai és Adatvédelmi Szabályzat... 1 1. A szabályzat célja... 2 2. Az Informatikai Rendszer célja... 2 3. Eszközök... 2 4. Felhasználók... 3 5. Jogosultságok...

Részletesebben

Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola Informatikai Védelmi Szabályzata

Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola Informatikai Védelmi Szabályzata Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola Informatikai Védelmi Szabályzata Pécs 2005 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS... 3 2.1. AZ Informatikai Védelmi Szabályzat célja... 3 2.2.

Részletesebben

PARKOLÁSI SZABÁLYZAT

PARKOLÁSI SZABÁLYZAT PARKOLÁSI SZABÁLYZAT LEHEL CSARNOK 1134 Budapest, Váci út 9-15. 1. A parkolási szabályzat hatálya Jelen parkolási rend területi hatálya kiterjed a 1134 Budapest, Váci út 9-15. alatt működő Lehel Csarnok

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT- FIÓKKAL RENDELKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE

NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT- FIÓKKAL RENDELKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE NOTEBOOK ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ MICROSOFT- FIÓKKAL RENDELKEZŐ PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE KIEMELT PROJEKT 2018.03.22. Tisztelt Pedagógus! A örömmel értesült arról, hogy Ön a

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Bevezetés Jelen felhasználási feltételek a foto-info Bt. (a továbbiakban: Üzemeltető ) által üzemeltetett www.cukraszdakereso.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal ) felhasználására

Részletesebben

Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére

Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére Tartalom 1. A kapcsolattartás módjai elektronikus ügyintézés során... 3 2. lnformációátadási szabályzat... 3 3. Tájékoztatás az üzemszünetekről...

Részletesebben

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése:

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése: 4./ Fizetési feltételek: A Szállító által adott árajánlat alapján a szerződő felek a melléklet szerinti árakban állapodnak meg. Az árak tartalmazzák a Szállító összes költségét és díját, a Bajai Szent

Részletesebben

4/2003.számú ÜGYVITELI UTASÍTÁS INGATLANRÉSZEK, HELYISÉGEK BÉRBEVÉTELÉVEL KAPCSOLATOS ÜGYVITELI FOLYAMATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL A GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓSÁGON

4/2003.számú ÜGYVITELI UTASÍTÁS INGATLANRÉSZEK, HELYISÉGEK BÉRBEVÉTELÉVEL KAPCSOLATOS ÜGYVITELI FOLYAMATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL A GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓSÁGON 4/2003.számú ÜGYVITELI UTASÍTÁS INGATLANRÉSZEK, HELYISÉGEK BÉRBEVÉTELÉVEL KAPCSOLATOS ÜGYVITELI FOLYAMATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL A GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓSÁGON 4/2003. számú Ügyviteli Utasítás - ingatlanrészek,

Részletesebben

Chip sztorik nyereményjáték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervezésében

Chip sztorik nyereményjáték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervezésében Chip sztorik nyereményjáték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervezésében Kérjük, olvassa el figyelmesen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által a Szabad a Gazdi Facebook oldalon

Részletesebben

Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére

Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére 1 Tartalom 1. A kapcsolattartás módjai elektronikus ügyintézés során... 3 2. Információátadási szabályzat... 3 3. Tájékoztatás az üzemszünetekről...

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató Adatvédelmi tájékoztató Jelen Adatvédelmi tájékoztatást a PontVelem Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (rövidített név: PontVelem Nonprofit Kft., cégjegyzékszám: 13-09-145720, székhely:

Részletesebben

Felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat

Felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat Felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat I. Bevezetés 1.1. A DIGI Online szolgáltatás (a továbbiakban: DIGI Online ) üzemeltetője a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (székhelye: 1134 Budapest,

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat Érvényes: 2017.09.15-től Bevezetés, a szabályzat hatásköre 1. (1) Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban: SZMSZ) a Széchenyi István Egyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat 1. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre 5. sz. melléklet: Adatkezelési Szabályzat A jogszabályban kötelezően előírt illetve jogként biztosított adatkezelés

Részletesebben

Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24.

Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24. Bátor Tábor Alapítvány Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24. 1 1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI: A szolgáltató neve: Bátor Tábor Alapítvány A szolgáltató székhelye: 1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 46-48.

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete az erdőgazdálkodás szakszerűségének biztosítása érdekében végzett erdészeti szakirányítási tevékenységhez nyújtott csekély összegű

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1.

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2002. (06. 29.) számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről A Pécs Megyei Jogú Város

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) A szolgáltatás tárgya, szerződés tartalma Jelen ÁSZF az ECOSOL Kft. Virtuális szerver szolgáltatás (VPS) havidíjas bérelhető szolgáltatására vonatkozik. A szolgáltatóról

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő

Szent István Egyetem Gödöllő Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/B. melléklete A HALLGATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK ÉS KÖTELESSÉGEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJE Gödöllő, 2006. augusztus 1.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Az alábbi általános szerződési feltételek című dokumentum tartalmazza a www.bucloudmining.co.uk címen működő internetes oldalon keresztül igénybe vehető szolgáltatások igénybevételi

Részletesebben

8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték

8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték 8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZAT 1. A Program szervezője A " 8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték (a továbbiakban: Játék/Nyereményjáték) szervezője a Penny Market Kft.

Részletesebben

Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére

Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére Tájékoztató elektronikus együttműködésre kötelezett szervek részére 1 TARTALOM 1. A KAPCSOLATTARTÁS MÓDJAI ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS SORÁN 3 2. INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT... 3 3. TÁJÉKOZTATÁS AZ ÜZEMSZÜNETEKRŐL...

Részletesebben

6/2000. sz. Rektori Utasítás a Szent István Egyetem számítógépes hálózatának használatával kapcsolatos szabályokról

6/2000. sz. Rektori Utasítás a Szent István Egyetem számítógépes hálózatának használatával kapcsolatos szabályokról 6/2000. sz. Rektori Utasítás a Szent István Egyetem számítógépes hálózatának használatával kapcsolatos szabályokról 2000. december Bevezetés A Szent István Egyetem (a továbbiakban egyetem) Rektora 2000.

Részletesebben

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzatának fő hivatkozási pontját a 2011. évi

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZAT

KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZAT A Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: CSVK Kft.) közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét meghatározó szabályzata KÖZZÉTÉTELI

Részletesebben

Telenor MyTV Facebook játék játék a Telenor Hungary Facebook oldalán

Telenor MyTV Facebook játék játék a Telenor Hungary Facebook oldalán Telenor MyTV Facebook játék játék a Telenor Hungary Facebook oldalán Játékszabályzat Kérjük, olvassa el figyelmesen a Telenor Hungary Facebook oldalán megrendezett játék (a továbbiakban: Játék ) részvételi

Részletesebben