KÉSZ IPARI GYÁRTÓ Kft. Logisztikai folyamatok szabályozása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÉSZ IPARI GYÁRTÓ Kft. Logisztikai folyamatok szabályozása"

Átírás

1 /4oldal Tartalomjegyzék./ Célmeghatározás 2./ Területi érvényesség 3./ Fogalom meghatározások 4./ Eljárás 5./ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6./ Dokumentálás Készítette: Bálint Beáta Jóváhagyta: Kiss Csaba Hatálybalépés időpontja: Példány tulajdonosa: Példány sorszáma: Módosítások: Sor- Lapszám szám Módosítás tárgya Dátum Módosító Jóváhagyta Jelen eljárás a Társaság kizárólagos tulajdona.

2 2/4oldal. Célmeghatározás A KÉSZ IPARI GYÁRTÓ Kft. acélszerkezet gyártás területén történő áruk, mozgásának nyomon követése, pontos, naprakész dokumentálása. Regisztrálása annak, hogy a festőüzem mely anyagokat jelentett készre, valamint a kooperációs partnerektől milyen festett, és horganyozott anyagok érkeztek be, ezen tételek bevétele a raktárba, és a készletmozgás dokumentálása. 2. Területi érvényesség A logisztikai szervezet teljes szervezetére és tevékenységére vonatkozóan kiterjed továbbá minden olyan személyre, szervezeti egységre vagy társasági formára, akik a szolgáltatást megrendelik. A jelen dokumentum hatálya kiterjed a logisztikai szervezetnek nyújtott szolgáltatókra is. 3. Fogalom meghatározások: Megrendelő: Minden olyan, a Logisztika szervezeti egység által ismert KÉSZ IPARI GYÁRTÓ Kft. dolgozója, aki vélelmezhetően munkája során fuvareszköz megrendelő lapot adhat fel. Fuvarozás: Belföldi fuvar: Magyarország területén van a szállítási feladat fel- és lerakási címe is. Külföldi fuvar: Minden, ami nem minősül belföldi fuvarnak. Kapcsolt fuvar: Egy fuvareszközre több fuvareszköz megrendelés áruját rátervezni. Rakodás: Az áru fizikai mozgatása, rakodóeszközök, és emberi munka igénybevételével. Csomagolás: A szállítási csomagolásnak a sajátos, más csomagolási megoldástól eltérő jellegére utal a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól szóló 94/2002. (V. 5.) Korm. rendelet is. E szerint a csomagolás lehet: a) gyűjtő- (másodlagos) csomagolás az, amely a vásárlás helyén meghatározott értékesítési egységet foglal össze, a végső felhasználó vagy fogyasztó részére történő értékesítéstől függetlenül, vagy a fogyasztói csomagolástól elkülöníthető anélkül, hogy annak tulajdonságait megváltoztatná; b) szállítási (harmadlagos) csomagolás: a fogyasztói vagy gyűjtőcsomagolás kezelését és szállítását, továbbá a fizikai kezelésnél és szállításnál történő károsodás elkerülését elősegítő Göngyöleg: A göngyöleg értéket képviselő, az áruval együtt forgalomban lévő betétdíjas, illetve a tárolásra, anyagmozgatásra használt nem betétdíjas csomagolóeszköz.

3 3/4oldal Felelősség átszállása: Nemzetközi fuvaroknál az INCOTERMS szabályozza. Belföldi fuvaroknál a felelősség átszállás a szállítólevél aláírásával, lebélyegzésével történik. Veszélyes áruk szállítása (ADR): Az ADR a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás. Accord européen relatif au transport international des marchandies Dangereuses par Route, az ugyanezen kifejezés francia nyelvű kezdő betűiből összerakott rövidítés. Az ADR áruosztályai:. osztály: Robbanóanyagok és tárgyak 2. osztály: Gázok 3. osztály: Gyúlékony folyadékok 4.. osztály: Gyúlékony szilárd anyagok, önreaktiv anyagok és szilárd érzéketlenített robbanóanyagok 4.2. osztály: Öngyulladásra hajlamos anyagok 4.3. osztály: Vízzel érintkezve gyúlékony gázokat fejlesztő anyagok 5.. osztály: Gyújtó hatású (oxidáló) anyagok 5.2. osztály: Szerves peroxidok 6.. osztály: Mérgező anyagok 6.2. osztály: Fertőző anyagok 7. osztály: Radioaktív anyagok 8. osztály: Maró anyagok 9. osztály: Különféle veszélyes anyagok és tárgyak Árukísérő dokumentumok: Belföldi rakományt kísérő dokumentumok: Fuvareszköz megrendelő lap Csomagjegyzék (szállítmány tartalmára vonatkozó tételes elemjegyzék) Szállítólevél Külföldi rakományt kísérő dokumentumok: CMR Csomagjegyzék (szállítmány tartalmára vonatkozó tételes elemjegyzék)

4 4/4oldal Számla (A szerződés, szállításra vonatkozó részeitől függően.) Nettó súly: A felrakott áru tiszta tömege kg ban, csomagolóanyag nélkül. Bruttó súly: Nettó súly, plusz a csomagolóanyagok tömege kg ban. Visszáru: Bármely szállítási címről, az elsődleges fuvarfeladat teljesítése után a telephelyre visszaszállított áru. Építési hulladék nem visszáru. Készáru: Olyan termék, mely az adott telephelyen további gyártási műveletet nem igényel. Minőségellenőrzés által elfogadott (ennek hitelességét a termékre felragasztott a minőségellenőrzés által használt zöld címke jelzi) terméket tekintjük készárunak. Alapanyag: Kereskedelmi forgalomban beszerezhető, KÉSZ IPARI GYÁRTÓ Kft. által még nem felhasznált termék. Áruátvétel: Az áruátvétel a szerződés illetve a megrendelés teljesítésének a mennyiségi ellenőrzését jelenti. Az átvétel után a felelősség már az átvevőt terheli. Ennek tényét aláírással és bélyegzővel kell a szállítólevélen, és a csomagjegyzéken igazolni. Túlméretes szállítmány: Amennyiben az előírt mérethatárokat a jármű vagy a rakomány meghaladja, akkor sajátos szervezést igénylő túlsúlyos és túlméretes szállítmányról beszélünk. Egy jármű akkor túlméretes, ha meghaladja az alábbi méreteket:

5 5/4oldal Járműkategória hossz (m) szélesség (m) magasság (m) B kat. Jármű, vagy járműszerelvény 2-6 2,5 3,0 Szóló gépjármű 2 2,5 4,0 Nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló szerelvény 6,5 2,5 4,0 Gépkocsiból, mezőgazdasági vontatóból vagy lassú járműből és egy pótkocsiból álló szerelvény 8,35 2,5 4,0 Vontatóból és kettő vontatmányból álló szerelvény 22,0 2,5 4,0 A hőszigetelt járművek szélessége 2,6 méter lehet. Nemzetközi szállítmányoknál a tranzit, és a célország törvényi előírásai az irányadóak. Túlsúlyos szállítmány: Egy jármű akkor túlsúlyos, ha a rakott össztömege 40 tonnát meghaladja, illetve a legnagyobb tengelyterhelése (Magyarországon érvényes): Egyes tengelynél Egyes, hajtott légrugós tengelynél Kettős tengelynél, ha a két tengely egymástól való távolsága m-nél kisebb Kettős tengelynél, ha a két tengely egymástól való távolsága m és 2m között van Három tengelyből álló tengelycsoportnál, ha a szélső tengelyek közti távolság 2,6m-nél nem nagyobb Három tengelyből álló tengelycsoportnál, ha a szélső tengelyek közti távolság, 2,6m-nél nagyobb Kettő vagy három tengelycsoportoknál, ha a tengelyek közötti távolság 2m-nél nagyobb, akkor egyes tengelyként kell kezelni 0 tonna tonna 0 tonna 6 tonna 22 tonna 24 tonna 0 tonna

6 6/4oldal Nemzetközi szállítmányoknál a tranzit, és a célország törvényi előírásai az irányadóak. Fuvareszköz megrendelő lap: Az a dokumentum, amely alapján szállítási szolgáltatást megrendel a Megrendelő a logisztika szervezeti egységtől. Ezen dokumentum megfelelősége az alapja a teljesítésnek. Szolgáltatási díjtáblázat: Ezen dokumentum tartalmazza az összes szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban felmerülő költségeket. Rakodási megrendelő lap: A telephelyen belül történő anyagmozgatás dokumentuma, melyet, az anyagmozgatást végző személy igazoltat az igénylővel, és a szolgáltatási díjtáblázat alapján kerül utólagos elszámolásra. Alvállalkozói szerződések: Szerződéses jogviszony alapdokumentuma, amely rögzíti a logisztika szervezeti egységnek szolgáltató vállalkozók kötelezettségeit és jogait. Erre a tevékenységre a logisztika általános keretszerződéseket köt, ill. eseti megbízásokat hoz létre. Szállítólevél: Nem szigorú számadású bizonylat. Minden olyan dokumentum minősülhet szállítólevélnek, amely az alábbi tartalmi és formai követelményeknek megfelel: Átadó, Átvevő megnevezése (nem lehet ugyanaz) Kiállítás dátuma Kiállító olvasható aláírása Munkaszám, költséghely Áru megnevezése tételesen, vagy csomagolási egység szerint. Kiállítása minden esetben a felrakó feladata. Szállítási egység: Egy rakodási egységben összecsomagolt áru vagy áruk összessége önálló gyártási egység jegyzékkel ellátva. Ezen egység tartalmi részét a fel- és lerakásnál nem vizsgálja a logisztika. Gyártási egység: az a legkisebb kiszállítható termék, alkatrész, amely az áruátvétel szempontjából önálló tételt képez.

7 7/4oldal Csomagjegyzék: Olyan tételes gyártási egység jegyzék, amely minden olyan különálló elemet tartalmaz, amely a rakomány részét képezi, függetlenül a szállítási egységtől. Kiállítása minden esetben a felrakó feladata. CMR: Nemzetközi fuvarlevél, melynek kitöltője a vámügyi előadó. Menetlevél: Olyan dokumentum, amely a saját tehergépjárművek esetén kötelezően kitöltendő útnyilvántartás. A fuvarfeladat teljesülése vagy meghiúsulása kapcsán felmerülő minden információt a gépkocsivezető ezen dokumentumon rögzít. Ez a dokumentum alapja a fuvarköltség átterhelésnek. Fuvarlevél: Olyan dokumentum, amely a vállalkozó tehergépjárműve esetén kötelezően kitöltendő útnyilvántartás. A fuvarfeladat teljesülése vagy meghiúsulása kapcsán felmerülő minden információt a gépkocsivezető ezen dokumentumon rögzít. Ez a dokumentum alapja a fuvarköltség átterhelésnek. 4. Eljárás: 4. Fuvareszköz megrendelő előzményei: A szállítási igényeket a Megrendelő, mint konkrét személy továbbítja , vagy fax formájában a Logisztika szervezeti egység, illetve a fuvarszervező felé. Az Acélszerkezet-gyártás részéről felmerülő szállítási igényeket, a szállítások mennyiségéből fakadóan 3 csoportra bomlik: kooperációs gyártás során felmerülő szállítási igények, félkész-termék horganyoztatása során felmerülő szállítási igények, késztermékek (általában festett) szállítása. Ezeknek a fuvaroknak a rendelését egy-egy személy továbbítja a Logisztika felé. A fuvarrendeléseket a gyártási folyamatban érintett szervezeti egységek (raktár, CNC, gyár, felületvédelem) vezetőinek, a projektvezetőnek is meg kell kapnia. A szállítás nem teljesíthetőségét befolyásoló tényezőkről a Logisztikát, a fuvar megrendelőjét és az érintett szervezeti egységeket értesíteni kell. A szállítás meghiúsulásáról tudomást szerző

8 8/4oldal szervezeti egység (raktár, CNC, gyár, felületvédelem) bármely vezetője köteles a Logisztikát, és a fuvar megrendelőjét a meghiúsulás tényéről azonnal értesíteni. A belföldi fuvarrendelés formája: -en vagy faxon. A megrendelésnek tartalmaznia kell: a pontosan kitöltött Fuvareszköz megrendelő lapot a szállítandó termékek tételes elemlistáját A külföldi fuvarrendelés formája: -en, vagy faxon elegendő a fuvareszköz típusára és a kiállásának időpontjára vonatkozó megrendelés. A fuvarrendelések módosítása és módosításának határideje: A módosítást csak a Fuvareszköz megrendelőt kiállító személy teheti meg. A fuvareszköz típusát és kiállásának időpontját nem befolyásoló módosítások a rakodás kezdetének időpontjáig eszközölhetők. A módosítások lehetséges eseteit és díjait a Szállítási díjtáblázat tartalmazza. A megrendelések esetében figyelembe vett elérhetőségek a következők: Telefax: fuvarozas@kesz.hu A nem megfelelően kitöltött, vagy nem megfelelő időben érkezett megrendeléseket, a megrendelő egyidejű értesítése mellett (értesítés módja minden esetben elektronikus üzenet), a teljesítés szempontjából figyelmen kívül hagyjuk. E tekintetben nevesített alapesetek a következők: Nincs kitöltve valamely mező a megrendelő lapon. Nem megfelelő adat szerepel a megrendelő lapon. Szállítási szolgáltatás megkezdése előtti munkanapon 2 óra után érkezett megrendelések. A logisztika a megfelelő, azaz elfogadott megrendeléseket nem igazolja vissza. A Megrendelt szolgáltatások módosítására a gépkocsi kiállásának időpontját megelőző napon 4 óráig van lehetőség pótdíjmentesen az összes, a megrendeléssel kapcsolatos paraméter tekintetében. Amennyiben olyan módosítási igénye van a Megrendelőnek, amely:

9 9/4oldal a fuvar lemondásával jár, alkalmatlanná teszi a fuvareszközt a feladat elvégzésére, tehát másik járművet kell a feladat elvégzéséhez biztosítani további előre jelzett fuvarok, visszfuvarok meghiúsulásával jár. A készáru raktározás részletes szabályozását az MU munkautasítás szabályozza. 4.2 Fuvarszervezés folyamatleírása (belföld) A fuvarszervező a Fuvareszköz megrendelő lapokat fogadja szállítási eszközönként. Ezek ellenőrzése, a megfelelő fuvareszköz kiválasztása és a rakodáshoz szükséges dokumentumok kiállítása szintén a fuvarszervező feladata. A fuvarszervező lenyomtatja a rakodáshoz szükséges, előzetesen megkapott tételes csomagjegyzéket, és tájékoztatja a rakodásirányítót, hogy mely napon, mely időpontban kell a feladatot elvégezni. Ezzel párhuzamosan a fuvarszervező a rendelkezésre álló adatbázisból megrendeli az adott feladatnak legmegfelelőbb fuvareszközt. Sofőrnek (alvállalkozónak) a feladat kiadása, dokumentumok átadása, hiánytalan eljuttatása a fuvarszervező feladata. A fuvarszervező nyomon követi a szállítási feladat befejezéséig a fuvareszközt. Ezt követően az eredeti szállítási dokumentumokat bekéri a fuvarozást végző szervtől: Menetlevél, vagy fuvarlevél, Aláírt Csomagjegyzék beazonosítható átvevővel, Igazolt Szállítólevél, Számla, Saját szállítás esetén tachográf korong. A szállítólevél és a mellékletét képző Csomagjegyzéket minden esetben a felrakó feladata kiállítani. A Megrendelőnek vissza kell küldeni a végleges csomagjegyzéket. A Megrendelő feladata arról gondoskodni, hogy a két jegyzék közötti eltérést hogyan kezeli.

10 0/4oldal A fuvarszervező a szállítási eszköz kiválasztásánál az alábbi szempontok szerint jár el: Figyelembe véve a saját fuvareszköz állományt és leterheltségét, elsősorban erre tervez fuvart. Ezek leterheltsége felett kerül alvállalkozó bevonásra. Alvállalkozó kiválasztásának folyamatát támogatja a korábbi gyakorlat alapján kialakult vállalkozói kör alkalmazása, illetve a keretszerződések alapján kiválasztott vállalkozók köre. Az alvállalkozók kiválasztásánál az alábbi szempontoknak kell érvényesülni: A fuvarfeladat optimális elvégezhetősége: a. A rakomány mérete, tömege b. A fuvarozási útvonal földrajzi elhelyezkedése A keretszerződés megléte: a. Ár, fizetési határidő Megbízhatóság Rugalmasság Eseti behajtási engedély beszerzése nem a fuvarszervező, hanem az építésvezető feladata. Szerződés/megrendelés folyamata az ME 7.2 Vevővel kapcsolatos folyamatok szabályozása eljárás szerint. 4.3 Nemzetközi fuvarszervezés A nemzetközi fuvarszervező tevékenysége megegyezik a belföldi fuvarszervező tevékenységével, azzal a különbséggel, hogy a fuvareszköz megrendelő lap tartalmi és formai elemei eltérnek az alábbiak szerint: A fuvareszköz megrendelés történhet tömegre, kamion mennyiségre és idősorra. Az egy fuvareszköz megrendelőhöz tartozó előzetes csomagjegyzékhez, egy végleges csomagjegyzéket kell visszaküldeni a megrendelőnek. A megrendelő feladata arról gondoskodni, hogy a két jegyzék közötti eltérést hogyan kezelje. A fuvareszköz megrendelő alapján ütemezi az alvállalkozók kapacitását és megrendeli a szükséges fuvarokat ( ). A megrendelés alapján igényelt fuvarok (export vagy import) helyzet és állapot meghatározása (telefonon egyeztet a szállító diszpécserével vagy direktben a sofőrrel).

11 /4oldal A csomagjegyzék alapján napi rendszerességgel tölti a nemzetközi kamionkiszállítások Excel táblázatot. Elérhetőség: Közös\Acélszerkezetgyártás\CNC üzem\ logisztika\ nemzetközi kamionkiszállítások A megbízó által kért információkat (rendszám, part shipment szám, bruttó nettó tömeg, várható érkezés dátumát) a megadott értesítési címre (fax vagy ) kamionindulásonként megküldi. A nemzetközi fuvarszervezőnek az adott cél-ország törvényeinek figyelembe vétele mellett kell végeznie a munkáját. A pénzügy által beérkezet fuvarszámlákat a fuvarmegrendelésekhez hasonlítva ellenőrzi a nemzetközi fuvarszervező, állásidők jogosságát megvizsgálja (emlékezet és alku tárgya alapján) ezek után igazolja és visszaviszi a pénzügyre. 4.4 Áruszállítási szolgáltatás teljesítése: A Fuvareszköz megrendelő lapon szereplő helyen, és időben a feltüntetett méretű és súlyú termék elszállítására alkalmas eszköz kezelője a megadott kapcsolattartó személynél jelentkezik. Az áru felrakodása, minden esetben a feladó feladata, és felelőssége. A gépkocsivezető felel az áru rakfelületen történő biztonságos rögzítéséért. A gépkocsivezető a gépkocsi felrakodását követően a felrakodásért felelős személytől, vagy megbízottjától köteles a felrakodott árura vonatkozó szállítólevelet kérni, és azon aláírásával, és bélyegző lenyomatával kizárólag az áru szemrevételezéssel egyértelműen megállapítható mennyiségi átvételét ismeri el. Bármilyen egyéb, főképpen minőségi átvételt a gépkocsivezető aláírásával nem igazolja. Gépkocsivezető 60 percet meghaladó késése esetén a szállítási költség 80 %-a a terhelt szállítási díj. A Logisztika minden esetben a szállítási költséget, és a várakozási díj költségét is, a megrendelő által közölt költséghelyre, munkaszámra terheli.

12 2/4oldal A felrakó hely késedelme a gépkocsi megérkezésétől (megrendelő lapon szereplő kiállási dátum, óra, perc), a folyamatos rakodás megkezdéséig tartó időtartam, amelyhez az esetleges hosszabb (5 percet meghaladó) rakodási szünetek hozzáadódnak. A gépkocsivezető késése esetén nincs lehetőség várakozási díj felszámítására. Az áru felrakodását követően, a gépkocsivezető a részére átadott utasítás szerinti útvonalon, vagy ennek hiányában a legrövidebb, és leggyorsabb, legolcsóbb, de összességében a legkedvezőbb útvonalon köteles az áru kiszolgáltatási helyére eljuttatni a felrakodott árut, és ott, a megjelölt kapcsolattartó személy részére kiszolgáltatni. Az áru gépkocsiról történő lerakodása a címzett feladata, és költsége. A lerakóhelyen, a felrakodás esetén rögzített várakozási szabályok érvényesek. Az áru kiszolgáltatását követően a gépkocsivezető az áru átvevőjével közösen a szállítólevélen, és a csomagjegyzéken rögzíti, majd az átvevő aláírásával és bélyegző lenyomatával is hitelesíti az áru kiszolgáltatásnak tényét. Az áru átvételekor szintén a szemrevételezéssel egyértelműen megállapítható mennyiségi átvétel ténye kerül feljegyzésre. Amennyiben az átadás átvétel során valamelyik félnek észrevételei vannak, azt joga a szállítólevélre feljegyezni. Felületvédelmi rendszerrel ellátott, vagy festett acélszerkezeti termékek esetében, a Logisztika vállalja az esetleges szállítási sérülések helyreállítási költségének a megtérítését, amennyiben az összes sérülés a teljes felület 2,5 %-át meghaladó felületen észlelhető, és a gépkocsivezető átvételkor nem jelezte a szállítólevélen írásban a sérüléseket. Amennyiben a bevonati rendszer, a száradási idő rövidsége miatt nem a megfelelő szilárdságú volt, az áru felrakodásakor, akkor ezt a szállítási sérülések megtérítése tekintetében mentesülési okként kezelik a felek. Ebben az esetben a rakodás irányító tájékoztatja a Fuvareszköz megrendelő személyét, aki a projektvezetővel történő egyeztetésért felelős, döntést követően dokumentált ( -ben) módon értesíti a rakodás iránytót. A rakodás, csomagolás részletes folyamatszabályozását az MU munkautasítás szabályozza. Az áru átvevőjének az áru kiszolgálását követően 2 munkanap áll rendelkezésre, hogy írásos reklamációval éljen a leszállított áru mennyiségére ill. minőségére. Amennyiben ezen időn túl jelzi

13 3/4oldal reklamációját, úgy az nem fogadható el, a reklamációból származó többletköltségeket a árú átvevője (Megrendelő) viseli. Áruszállítási szolgáltatás teljesítésének elszámolása: A szállítási szolgáltatás teljesítése érdekében felmerült költségeket a szolgáltatás megrendelője által megadott költséghely, munkaszám, EMIR kód, azonosítóknak megfelelően könyveltetjük. Amennyiben a megrendelő személy költséghelye és a könyvelési költséghely eltér, és a költségek terhelésével probléma merül fel, automatikusan a megrendelő személy költséghelyére terhelődik a szállítási díj. A szolgáltatás elszámolásának alapja a teljesítés érdekében megtett km-ek számának és a megrendelőlapon közzétett km díj szorzatának az összege, amelyet esetlegesen növelhet, a várakozás díja, módosításból eredő pótdíj, autópálya díjak, illetve csökkentheti a gépkocsivezető késedelméből eredő kedvezmény. A szállítási díj összegszerűségére és a teljesítésre vonatkozó információkat, a teljesítést követő hét végéig elektronikus levélben a megrendelő részére a Logisztika munkatársai megküldik. A szállítási díjat, minden tárgyhónapot követő hónap utolsó napjáig küldi meg a Logisztika a KÉSZ Consulting Kft. részére költségátterhelés céljából. 5. Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 5.. Minőségügyi dokumentumok - MU Készáru raktár folyamatszabályozása - ME Raktározási folyamatok szabályozása - MU Csomagolás, rakodás 5.2. Minőségügyi feljegyzések - Fuvareszköz megrendelő lap (A520) - Szolgáltatási díjtáblázat - Csomagjegyzék (A52-,2,3,4,) - Társaság Szállítási általános feltételei ((8) - Szállítólevél - CMR

14 4/4oldal - Menetlevél - Fuvarlevél - Hibafelvételi jegyzőkönyv (A40) 6. Dokumentálás Az eljárás során alkalmazott és keletkezett dokumentumok és feljegyzések kezelését az IIE 4.2 számú integrált eljárás szabályozza.

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése:

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése: 4./ Fizetési feltételek: A Szállító által adott árajánlat alapján a szerződő felek a melléklet szerinti árakban állapodnak meg. Az árak tartalmazzák a Szállító összes költségét és díját, a Bajai Szent

Részletesebben

ÁRUBESZERZÉS. Készítette: Munkácsi Adrienn

ÁRUBESZERZÉS. Készítette: Munkácsi Adrienn ÁRUBESZERZÉS Készítette: Munkácsi Adrienn BESZERZÉS HELYE, SZEREPE AZ ÁRUFORGALOMBAN Áruforgalmi folyamat: áruk beszerzése áruátvételkészletezésáruk eladása A kereskedelmi vállalkozások alaptevékenysége

Részletesebben

Az üzemanyag vételezés szabályai

Az üzemanyag vételezés szabályai Az üzemanyag vételezés szabályai Fenti témakör az Országos Mentőszolgálat(továbbiakban :OMSz)-nál 2006-ban lett kidolgozva Minőségügyi Kézikönyv-ben Az Országos Mentőszolgálat üzemanyag ellátási,üzemanyagkártya-kezelési,valamint

Részletesebben

VBKTO logisztikai modell bemutatása

VBKTO logisztikai modell bemutatása VBKTO logisztikai modell bemutatása Logisztikai rendszerek információs technológiája: Szakmai nyílt nap Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar 2007. június 6. Tartalom Vagyontárgy nyilvántartó központ

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek a Novreczky Tanácsadó és Kereskedelmi Kft. (székhely: 7632 Pécs, Móra Ferenc u. 50. fsz 1., cg: 02-09-068815; adószám: 13075675-2-02),

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. dr. Lambertus József

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. dr. Lambertus József Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer dr. Lambertus József Miről lesz szó? Az EKAER bevezetésének célja Az EKAER főbb szabályai Gyakori kérdések, problémák Az ellenőrzés gyakorlata Kötelezettségek

Részletesebben

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI Érvényes: 2015.01.15-től visszavonásig 1. Általános feltételek: Az árajánlat elfogadására vonatkozó feltételek: Ajánlatunk áttekintése, majd

Részletesebben

HTCP Rendszer Hexa-Com Kft.

HTCP Rendszer Hexa-Com Kft. HTCP Rendszer Hexa-Com Kft. 2 Köszöntöm Önöket! Engedjék meg, hogy a következőkben bemutassuk a HTCP-rendszert. A HTPC a Help to Tax Certificate Point angol kifejezés rövidítése, amely a gyakorlatban annyit

Részletesebben

A 2. számú mellékletben meghatározott készlet kialakítását követően a Megrendelő a felhasználásokat fajta, méret és darabszám szerint folyamatosan, ír

A 2. számú mellékletben meghatározott készlet kialakítását követően a Megrendelő a felhasználásokat fajta, méret és darabszám szerint folyamatosan, ír Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő), valamint a Premier G. Med Kft. (1026 Bp.

Részletesebben

Mindent tudni akarok...

Mindent tudni akarok... Mindent tudni akarok... Műszaki vizsga. A gépjármű tulajdonosok közül, egyesek számára örök talány, a többség azonban ismeri a menetét. Személygépkocsit, gépjárművet tulajdonolni kötelezettséggel is jár.

Részletesebben

2.1981.(I.31) MT rendelet A közúti árutovábbítási szerződésekről

2.1981.(I.31) MT rendelet A közúti árutovábbítási szerződésekről 2.1981.(I.31) MT rendelet A közúti árutovábbítási szerződésekről I. fejezet Bevezető rendelkezések A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a közúti gépjárművel végzett fuvarozásra, továbbá közúti

Részletesebben

Étkezési hozzájárulás kezelése MU 021.C

Étkezési hozzájárulás kezelése MU 021.C Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: Étkezési hozzájárulás kezelése MU 021.C Készítette: Szentjóbi Attila Folyamatgazda Átvizsgálta: Dr. Balatoni Ildikó

Részletesebben

1. számú melléklet: Műszaki előírás:

1. számú melléklet: Műszaki előírás: 1. számú melléklet: Műszaki előírás: A kiszállított alkatrészek felület előkészítését el kell végezni, ami áll egy mechanikus homokszórásból (porlakkozott/rilzánozott/festett) felület esetén vagy egy vegyi

Részletesebben

2. számú melléklet a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelethez. Szabályzat a veszélyes hulladékok belföldi szállításáról

2. számú melléklet a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelethez. Szabályzat a veszélyes hulladékok belföldi szállításáról 2 számú melléklet a 98/2001 (VI 15) Korm rendelethez Szabályzat a veszélyes hulladékok belföldi szállításáról 1 Általános előírások 11 Az ország területén történő hulladékmozgások követésére a veszélyeshulladék-forgalomban

Részletesebben

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Közúti szállítási tevékenység 2015. január 1-jétől csak EKÁER szám birtokában végezhető. A belföldön (nem végső fogyasztónak) történő első adóköteles

Részletesebben

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-015/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Különböző típusú gömbcsuklók beszerzése

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-015/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Különböző típusú gömbcsuklók beszerzése Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-015/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Különböző típusú gömbcsuklók beszerzése Budapest, 2012. november 14. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: BKV Vasúti

Részletesebben

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-008/1-VJSZ/2012 Eljárás címe:

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-008/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-008/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Ipari csuklós villamos járművek forgóváz alkatészeinek szállítása módosított felhívás Budapest, 2012. november 8.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Fuvarozásra

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Fuvarozásra ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Fuvarozásra 1. Ezen szerződési feltételek alkalmazandók minden olyan szerződésre, mely a Fuvaroztató és a Multiszint Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (a továbbiakban: MULTISZINT

Részletesebben

Általános szállítási feltételeink szerszámainkra vonatkozóan

Általános szállítási feltételeink szerszámainkra vonatkozóan Általános szállítási feltételeink szerszámainkra vonatkozóan Rendelését várjuk: web áruházunkban, személyesen telephelyünkön (2092 Budakeszi, Budaörsi út 11.), e- mailen (ertekesites@ballun.hu), faxon

Részletesebben

Szállítási rendszerek. Áruszállítás

Szállítási rendszerek. Áruszállítás Szállítási rendszerek Áruszállítás Áruszállítási rendszerek jellemzése 1)Az áruszállítási rendszerek feladatai 1)Általános megfogalmazásban: anyagok, áruk, termékek helyváltoztatása az értékteremtő lánc

Részletesebben

33 811 01 0000 00 00 Cukrász Cukrász

33 811 01 0000 00 00 Cukrász Cukrász A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

FORTUNA FLOTTA LOGISZTIKA VECTRA-LINE LOGISZTIKA KFT. (ÁRAINK JÚLIUS 1-TŐL ÉRVÉNYESEK)

FORTUNA FLOTTA LOGISZTIKA VECTRA-LINE LOGISZTIKA KFT. (ÁRAINK JÚLIUS 1-TŐL ÉRVÉNYESEK) VECTRA-LINE LOGISZTIKA KFT. (ÁRAINK 2018. JÚLIUS 1-TŐL ÉRVÉNYESEK) Kinek ajánljuk ezt a szolgáltatást? Ha szeretnéd a meglévő szállítmányozásai feladataidat optimalizálni, vagy új partnereket országosan

Részletesebben

ME/74-01 Beszerzés szabályozása

ME/74-01 Beszerzés szabályozása D E B R E C E N I E G Y E T E M Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar ME/74-01 2. kiadás Hatályba léptetve: 2010. május 05. Készítette:

Részletesebben

Szállítás, logisztika

Szállítás, logisztika Szállítás, logisztika Köszöntő Tisztelt Partnerünk! A több, mint 21 éve a mezőgazdasági piacon tevékenykedő Fertilia Kft. hoszszú évek kitartó munkájának köszönhetően ma már a legfejlettebb logisztikai

Részletesebben

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató EKÁER-rendszer - Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató aktualizálva: 2015.01.22. 2015. január 1-jén elindul az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszer (EKAER).

Részletesebben

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget.

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget. Általános Szerződési Feltételek A cég adatai: Cég neve: Major Légfék Kft. Cégjegyzékszám: 01-09-724623 Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság Adószám:13227724-2-43 Székhely és telephely: 1214 Budapest, II.

Részletesebben

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV Beszerzési és elosztási logisztika Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV 3. Előadás A beszerzési logisztikai folyamat Design tervezés Szükséglet meghatározás Termelés tervezés Beszerzés

Részletesebben

A szállítólevél. A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására. A szállítólevél adattartalma:

A szállítólevél. A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására. A szállítólevél adattartalma: A szállítólevél A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására szolgál. bizonylat nem elegendő az ellenérték kifizetésére ezt kizárólag a számla alapján fizetjük

Részletesebben

Áruszállítási módok részaránya az Európai Unión belül (1990): Közúti szállítás 75%, Vasúti szállítás 17%, Vízi szállítás 8%.

Áruszállítási módok részaránya az Európai Unión belül (1990): Közúti szállítás 75%, Vasúti szállítás 17%, Vízi szállítás 8%. 5. ELŐADÁS ÁRUSZÁLLÍTÁS A GLOBÁLIS LOGISZTIKÁBAN Áruszállítási módok: Közúti áruszállítás, Vasúti áruszállítás, Vízi áruszállítás, Légi áruszállítás, Csővezetékes áruszállítás, Kombinált áruszállítás.

Részletesebben

Automatikus adatbeküldés, IT megoldás info@dyntell.com (70) 635-8765 EKÁER kalkulátor mobilapplikáció Androidra. bruttó 500 kg nettó 1 millió Ft

Automatikus adatbeküldés, IT megoldás info@dyntell.com (70) 635-8765 EKÁER kalkulátor mobilapplikáció Androidra. bruttó 500 kg nettó 1 millió Ft TELEFONSZÁMOK Nonstop informatikai ügyelet: 1/441-9644 NAV ügyfélszolgálat munkaidőben: 40/42-42-42 (irányítószám után a 4-es gomb) Telefon a NAV-hoz külföldről: +36/1/250-9500 EMAIL CÍMEK Garantált 30

Részletesebben

36/2017. (IX.18.) NFM

36/2017. (IX.18.) NFM Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer (továbbiakban: TSM) bevezetéshez kapcsolódóan a túlsúlyos, túlméretes fuvarozást is érintő jogszabály is megváltozik majd 2017.

Részletesebben

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT.

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT. / 4 oldal Tartalomjegyzék:./ Célmeghatározás 2./ Területi érvényesség 3./ Fogalom meghatározások 4./ Eljárás 5./ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6./ Dokumentálás Készítette: Kővári Tímea Jóváhagyta:

Részletesebben

Szállítás, logisztika

Szállítás, logisztika Szállítás, logisztika Köszöntő Tisztelt Partnerünk! A több, mint 21 éve a mezőgazdasági piacon tevékenykedő Fertilia Kft. hoszszú évek kitartó munkájának köszönhetően ma már a legfejlettebb logisztikai

Részletesebben

(Electronic Transport Control System)

(Electronic Transport Control System) (Electronic Transport Control System) ETCS rendszer bevezetésének okai már EU csatlakozás előtt is nagy mennyiségű fiktív számlákkal találkozott a hatóság, amely jelentős bevétel kiesést jelentett az állami

Részletesebben

1. Fizetési feltételek

1. Fizetési feltételek Fizetés, szállítás, garancia 1. Fizetési feltételek 1.1. Általános tudnivalók A Fejlesztő Játékok Webáruházban a minimális rendelési érték: 5000 Ft. Amennyiben a kosárba tett termék(ek) ára eléri vagy

Részletesebben

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI Általános feltételek: Az árajánlat elfogadására vonatkozó feltételek: Ajánlatunk áttekintése, majd annak elfogadása után, kérjük, hogy azt

Részletesebben

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő),valamint a JOHNSON & JOHNSON Kft. (2045

Részletesebben

BME GTK Ipari menedzsment és Vállalkozásgazdasági Tanszék Menedzser program. Logisztika alapjai. 4. Nemzetközi szállítmányozás

BME GTK Ipari menedzsment és Vállalkozásgazdasági Tanszék Menedzser program. Logisztika alapjai. 4. Nemzetközi szállítmányozás BME GTK Ipari menedzsment és Vállalkozásgazdasági Tanszék Menedzser program Logisztika alapjai 4. Nemzetközi szállítmányozás dr. Tóth Lajos egyetemi docens dr.. Tóth Lajos: Logisztika alapjai - 4. Nemzetközi

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 31 341 04 Raktáros Vizsgafeladat megnevezése: Raktározási feladatok

Részletesebben

BKV Zrt. Becsült súly (kg)

BKV Zrt. Becsült súly (kg) BKV Zrt. ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS A jelen adásvételi szerződés (a továbbiakban: Szerződés) létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely: 1980 Budapest, Akácfa u.

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT ELFOGADVA: 2017. szeptember 12. UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS: HATÁLYOS: 2017. szeptember.12. 1 Tartalom 1. Általános adatok, elérhetőség... 3 1.1. Vállalkozás

Részletesebben

1. rész. Ekáer élesben

1. rész. Ekáer élesben 1. rész Ekáer élesben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője A rendszer célja és lényege Elektronikus, mert az interneten lehet csak bejelenteni Közúti, mert csak a közúton

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

EKAER rendszer 2015. március 1-től. Pétfürdő, 2015. március 4.

EKAER rendszer 2015. március 1-től. Pétfürdő, 2015. március 4. EKAER rendszer 2015. március 1-től Pétfürdő, 2015. március 4. Előadó: Vadász Iván alelnök Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer 2015.

Részletesebben

Logisztika A. 2. témakör

Logisztika A. 2. témakör Logisztika A tantárgy 2. témakör Beszerzési-, termelési-, elosztási-, újrahasznosítási logisztika feladata MISKOLCI EGYETEM Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék Beszerzési logisztika Beszállító Vevõ Áruátvétel

Részletesebben

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Budapest, 2014. január 27. Kalmár István vezérigazgató Székhely: 1012 Budapest, Logodi u. 34/A; ióktelep: 9071 Gönyű-Károlyháza, Kikötő

Részletesebben

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő), valamint a Johnson & Johnson Kft. (2045

Részletesebben

Konténer termináli díjak

Konténer termináli díjak Konténer termináli díjak A konténer termináli díjak az ÁFA-t nem tartalmazzák! 1. Tárolási díjak 1.1 Leadási forgalomban érkező (import) konténerek tárolási díja: A kombináltfuvarozási küldeményt szállító

Részletesebben

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése 30/38 7. sz. melléklet S ZÁLLÍTÁSI SZERZŐ DÉS ( MINTA) mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGRENDELŐ ADATAI Megrendelő neve: Székhelye:

Részletesebben

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Szállítólevél B. 10-70/A/V. r.sz. G01. 2. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29.

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Nagy Zsolt BTE Elnök

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Nagy Zsolt BTE Elnök NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR LÉGIKÖZLEKEDÉS VÉDELMI TISZTEK SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSE ÉS TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁJA DEBRECEN - 2014.05.28 Nagy Zsolt BTE Elnök LÉGI VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTÁS

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról szóló 206. évi CLV. törvény

Részletesebben

Speciális védőruha beszerzés AJÁNLATI FELHÍVÁS. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. V-338/13. Budapest, 2014.

Speciális védőruha beszerzés AJÁNLATI FELHÍVÁS. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. V-338/13. Budapest, 2014. Speciális védőruha beszerzés Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. V-338/13 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2014. Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Budapesti Közlekedési Zártkörűen

Részletesebben

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet:

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: Általános tájékoztató, segítség a weboldal használatához (vásárlás, szállítás). VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: - a webes felületen (akár regisztráció nélkül is igénybevehető)

Részletesebben

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai:

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai: Rólunk A TRANSEMEX Kft 1989-ben azzal a céllal alakult, hogy a hagyományos európai közúti szállítmányozási tevékenység mellett, megbízható szakmai hátteret biztosítson partnereinek a Törökország és Magyarország

Részletesebben

Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag

Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag 2015. Március 25. Vámeljárások Szabad forgalomba bocsátás Árutovábbítás Vámraktározás Aktív feldolgozás Vámfelügyelet melletti

Részletesebben

A 13 klauzula az eladó kötelezettségének és kockázatának a sorrendjében:

A 13 klauzula az eladó kötelezettségének és kockázatának a sorrendjében: Incoterms 2000 Habár 2011. január 1-jétől hivatalos a 2010-es Incoterms, a 2000-es nem vesztette el érvényességét, mert a szerződő felek szabadon dönthetnek, hogy melyik kiadásra hivatkoznak a szerződésben.

Részletesebben

(2) A korlátozott forgalmú közutakat a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) A korlátozott forgalmú közutakat a rendelet 1. melléklete tartalmazza. Szalkszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015.(VIII.27.) önkormányzati rendelete Szalkszentmárton község közigazgatási területén a teherforgalom közlekedésének szabályozásáról Szalkszentmárton

Részletesebben

ThyssenKruppFerroglobusKereskedelmiZRt. ÁltalánosBeszerzési(Vételi)SzerződésiFeltételei2015.április1.napjától. ÁSZFhatályaésalkalmazásiköre

ThyssenKruppFerroglobusKereskedelmiZRt. ÁltalánosBeszerzési(Vételi)SzerződésiFeltételei2015.április1.napjától. ÁSZFhatályaésalkalmazásiköre ThyssenKruppFerroglobusKereskedelmiZRt. ÁltalánosBeszerzési(Vételi)SzerződésiFeltételei2015.április1.napjától ÁSZFhatályaésalkalmazásiköre A jelen Általános Szerződési Feltételek(továbbiakban: ÁSZF) kizárólagos

Részletesebben

A BIZONYLATOK FAJTÁI

A BIZONYLATOK FAJTÁI A BIZONYLATOK FAJTÁI Pénzügyi bizonylatok Tevékenységi bizonylatok Átvételi bizonylatok Keletkezési helyek szerinti bizonylatok A szigorú számadású nyomtatványok Állampolgársági, hatósági bizonyítványok

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat Jóváhagyta a Testnevelési Egyetem Szenátusa 43/2015. sz. határozatával 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A szabályzat célja, tartalma A Testnevelési Egyetem (továbbiakban:

Részletesebben

Peronfigyelő monitorok beszerzése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-255/12. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2012.

Peronfigyelő monitorok beszerzése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-255/12. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2012. Peronfigyelő monitorok beszerzése versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-255/12. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2012. augusztus AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás 1. Ajánlatkérő neve: Budapesti

Részletesebben

RAKTÁROZÁS MF03.RE. Változtatás átvezetésére. Példány sorszám: Készítette: Dr.Domján Andrea tanszéki vezető ápoló

RAKTÁROZÁS MF03.RE. Változtatás átvezetésére. Példány sorszám: Készítette: Dr.Domján Andrea tanszéki vezető ápoló Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: RAKTÁROZÁS MF03.RE Készítette: Dr.Domján Andrea tanszéki vezető ápoló Átvizsgálta: Dr. Váncsa Andrea MICS vezető Jóváhagyta:

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások RÖVID CÉGISMERTETŐ SZÁMOKBAN - 20 éve vagyunk jelen szállítmányozás, raktározás,

Részletesebben

EKAER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes

EKAER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes EKAER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes Vonatkozó jogszabályok Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 22/E., 11. számú melléklet 50/2014.

Részletesebben

RÉSZLETES AJÁNLAT KÉRÉS

RÉSZLETES AJÁNLAT KÉRÉS RÉSZLETES AJÁNLAT KÉRÉS Az építési és bontási törmelék elszállítására és befogadására. Szeged, 2018. január 6720 Szeged, Tisza L. krt. 88. A SZEGEDI VÍZMŰ Zrt. AJÁNLAT KÉRÉSE 1., Az ajánlatkérő neve: címe:

Részletesebben

CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése

CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-001/1-VJSZ/2014 Eljárás címe: CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése Budapest, 2014. február 26. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: BKV

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) Somogyi Elektronic Kft. Székhely és postacím: 9027 Győr, Gesztenyefa út 3.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) Somogyi Elektronic Kft. Székhely és postacím: 9027 Győr, Gesztenyefa út 3. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. A CÉG FONTOSABB ADATAI, ELÉRHETŐSÉGEI Cégnév: Somogyi Elektronic Kft. Székhely és postacím: 9027 Győr, Gesztenyefa út 3. E-mail cím: somogyi@somogyi.hu Telefonszám:

Részletesebben

A fuvarozási szerződés

A fuvarozási szerződés További jogszabályok, adattárak, infók: www.stampede.hu XXXVIII. Fejezet (38.) A fuvarozási szerződés 6:257. [Fuvarozási szerződés] Fuvarozási szerződés alapján a fuvarozó a küldemény rendeltetési helyére

Részletesebben

A MinDig TV Extra háttere a back office. Viszonteladói kiszolgálás. Harsányi Réka

A MinDig TV Extra háttere a back office. Viszonteladói kiszolgálás. Harsányi Réka A MinDig TV Extra háttere a back office Viszonteladói kiszolgálás Harsányi Réka HOGYAN KERÜL AZ ÁRU A POLCRA? 1. A termékeket darabszámra, típusonként kell megrendelni. 2. E-mail-t kapunk a megrendelésről.

Részletesebben

Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF)

Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) 1. Az ÁSZF alkalmazása 1.1. A Recobin Kft. szállításai és szolgáltatásai ha a

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat A Szenátus elfogadta a 43/2015. számú határozatával. 2016. december 15-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító határozatok: 90/2016.

Részletesebben

3. (vasúti személyszállítás, (helyi közúti és kötöttpályás közlekedés)

3. (vasúti személyszállítás, (helyi közúti és kötöttpályás közlekedés) Az utazási költségtérítést, az arra való jogosultság megállapításának, igazolásának módját több jogszabály együttesen határozza meg. Az alábbiak az igénybe vett közlekedési mód - közforgalmú személyszállítás

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/114

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/114 Szállítási szerződés keretében a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0003 számú projekt megvalósításához szükséges eszközök beszerzése - Gyűjtő-, és anyagmozgató járművek, valamint technológia beszerzése Közbeszerzési

Részletesebben

Skoda Solaris Trollino 12 típusú trolibusz járművillamossági alkatrészek beszerzése (BKV Zrt. T-415/17.)

Skoda Solaris Trollino 12 típusú trolibusz járművillamossági alkatrészek beszerzése (BKV Zrt. T-415/17.) Skoda Solaris Trollino 12 típusú trolibusz járművillamossági alkatrészek beszerzése () MŰSZAKI LEÍRÁS 2018. MŰSZAKI LEÍRÁS 1. Műszaki követelmények A mellékletben az egyes tételeknél megadott gyártmány

Részletesebben

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT MAGYAR POSTA ZRT. v.3. 1 TARTALOM I. ÁLTALÁNOS RÉSZ AZ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERV ÉS AZ INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT ALAPADATAI... 3 1. AZ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERV ALAPADATAI... 3 2. AZ

Részletesebben

Elmer Kft. Cégbemutató

Elmer Kft. Cégbemutató Elmer Kft. Cégbemutató 2012 Elmer Kft. Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 98. Tel: +36-1-445-1951 Fax: +36-1-445-1968 E-mail: elmer@ciklo-group.com Web: www.elmer.hu Küldetésünk: Magyarország egyik vezető

Részletesebben

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. március 1.

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. március 1. Főbb EKAER tudnivalók 2015. március 1. Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles gépjárművel (3,5 t feletti össztömegű gépjármű) végzett közúti

Részletesebben

Minőségirányítási eljárás készítése ME/42-01

Minőségirányítási eljárás készítése ME/42-01 D E B R E C E N I E G Y E T E M Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar eljárás készítése ME/42-01 2. kiadás Hatályba léptetve: 2010. május

Részletesebben

23 BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG Módszertani Útmutató veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzéséhez

23 BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG Módszertani Útmutató veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzéséhez 23 2. SZÁLLÍTÓLEVÉL 3. FUVARLEVÉL 24 4, HIBÁS MENETLEVÉL 25 4, SZ KÍSÉRŐJEGY (VESZÉLYES HULLADÉKOKHOZ) 26 Ellenőrzési jegyzék - 14. pont 14. Írásbeli utasítás(ok) megvizsgálva szabálytalan tárgytalan ADR

Részletesebben

RÉSZLETES AJÁNLAT KÉRÉS Földmunkavégzéshez szükséges munkagépek biztosítására

RÉSZLETES AJÁNLAT KÉRÉS Földmunkavégzéshez szükséges munkagépek biztosítására RÉSZLETES AJÁNLAT KÉRÉS Földmunkavégzéshez szükséges munkagépek biztosítására Szeged, 2018. január 6720 Szeged, Tisza L. krt. 88. A SZEGEDI VÍZMŰ Zrt. AJÁNLAT KÉRÉSE 1., Az ajánlatkérő neve: címe: 6720

Részletesebben

Vajda Papír Kft. Általános Szerződési feltételei. harmadik fél által nyújtott fuvarozási szolgáltatásokhoz

Vajda Papír Kft. Általános Szerződési feltételei. harmadik fél által nyújtott fuvarozási szolgáltatásokhoz Vajda Papír Kft. Általános Szerződési feltételei harmadik fél által nyújtott fuvarozási szolgáltatásokhoz Hatályos: 2017. december 1-től 1 Harmadik fél által nyújtott fuvarozási szolgáltatásokhoz a fuvarmegbízás

Részletesebben

Felhívás! A sikeres vizsgáról a Nemzeti Közlekedési Hatóság igazolást ad ki. Az igazolás visszavonásig érvényes.

Felhívás! A sikeres vizsgáról a Nemzeti Közlekedési Hatóság igazolást ad ki. Az igazolás visszavonásig érvényes. Felhívás! A hatóság felhívja a mezőgazdasági vegyszerek és üzemanyagok mezőgazdasági vontatóval vagy lassú járművel vontatott pótkocsival történő közúti szállítását végzők figyelmét a rájuk vonatkozó veszélyes

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések Siklós Márta 2015. március 31. Budapest http://systemmedia.hu A rendezvény szakmai anyagát le tudja tölteni INGYENESEN honlapunkon!

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (kenyér, pékáru)

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (kenyér, pékáru) SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (kenyér, pékáru) E szerződés létrejött egyrészről a Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye (a továbbiakban: Megrendelő, cím: 2600 Vác, Kölcsey u. 4, adószám: 15566843-2-13,

Részletesebben

Motoralkatrészek beszerzése Karsan gyártmányú autóbuszokhoz (BKV Zrt. T-414/17) MŰSZAKI LEÍRÁS 2018.

Motoralkatrészek beszerzése Karsan gyártmányú autóbuszokhoz (BKV Zrt. T-414/17) MŰSZAKI LEÍRÁS 2018. Motoralkatrészek beszerzése Karsan gyártmányú autóbuszokhoz (BKV Zrt. T-414/17) MŰSZAKI LEÍRÁS 2018. MŰSZAKI LEÍRÁS 1. Műszaki követelmények A mellékletben az egyes tételeknél megadott gyártmányjelölések

Részletesebben

BÉRLETI M E G Á L L A P O D Á S

BÉRLETI M E G Á L L A P O D Á S BÉRLETI M E G Á L L A P O D Á S amely létrejött egyfelől - képviselője: - székhely: - számlaszám: - adószám: - cégjegyzékszám: mint Bérlő, másfelől a M6 L.O.G Járműkereskedelmi és Szolgáltató Kft. - képviselője:.

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, sak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓ KÉPZÉS SPECIÁLIS ISMERETEK KÖZÚTI ALÁGAZAT VESZÉLYES ÁRU GYAKORLÓTESZT

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓ KÉPZÉS SPECIÁLIS ISMERETEK KÖZÚTI ALÁGAZAT VESZÉLYES ÁRU GYAKORLÓTESZT BIZTONSÁGI TANÁCSADÓ KÉPZÉS SPECIÁLIS ISMERETEK KÖZÚTI ALÁGAZAT VESZÉLYES ÁRU GYAKORLÓTESZT BUDAPEST 2017. Név: Születési hely: Anyja leánykori neve: Születési idő: Vizsga helye: Vizsga időpontja: Vizsgázó

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. augusztus 1. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Ajánlatkérő neve: Budapesti

Részletesebben

Szállítási szerződés

Szállítási szerződés Szerződés száma:: Szállítási szerződés mely létrejött egyrészről: a továbbiakban Vevő, másrészről az UNIVILL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1147 Budapest, Fűrész u.25. Adószám: 10316007-242 Bankszáma:

Részletesebben

SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA

SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA igazgató P.H. 1 A SZELLEMI ÉS ANYAGI INFRASTRUKTÚRA MAGÁNCÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYZATA

Részletesebben

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete ZÖLDTERÜLET FENNTARTÁSI FELADATOK 1. Bevezetés A Szolgáltatási Szerződés I. számú fejezete, a közterület és parkfenntartás körébe tartozó feladatok, zöldfelületek

Részletesebben

Vásárlási Feltételek. Vásárlási információk Általános vevő tájékoztató

Vásárlási Feltételek. Vásárlási információk Általános vevő tájékoztató Vásárlási információk Általános vevő tájékoztató Vásárlási Feltételek Az Univerzál Zrt üzleteiben folytat értékesítést fogyasztók és felhasználók részére. A fogyasztók felé történő értékesítés kizárólag

Részletesebben

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése:

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése: A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

VASUTAK EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERVEZETE (ОSzZsD) NEM A FUVAROZÓ TULAJDONÁT KÉPEZŐ VASÚTI KOCSI FUVARESZKÖZKÉNT TÖRTÉNŐ FUVAROZÁSÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZAT

VASUTAK EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERVEZETE (ОSzZsD) NEM A FUVAROZÓ TULAJDONÁT KÉPEZŐ VASÚTI KOCSI FUVARESZKÖZKÉNT TÖRTÉNŐ FUVAROZÁSÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZAT VASUTAK EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERVEZETE (ОSzZsD) NEM A FUVAROZÓ TULAJDONÁT KÉPEZŐ VASÚTI KOCSI FUVARESZKÖZKÉNT TÖRTÉNŐ FUVAROZÁSÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZAT 4. számú Melléklet a NEMZETKÖZI VASÚTI ÁRUFUVAROZÁSRÓL SZÓLÓ

Részletesebben

Logisztikai hibák tragikus hatása a cég költségeire. ügyvezető

Logisztikai hibák tragikus hatása a cég költségeire. ügyvezető Logisztikai hibák tragikus hatása a cég költségeire Budapest, 2005. október 27. ügyvezető Szabó Zoltán Az előadás felépítése Ghibli Kft rövid bemutatása Felmérés eredményei és következtetések Néhány logisztikai

Részletesebben

A teljesítésigazolásra, illetve számlabefogadásra vonatkozó egyedi kikötések

A teljesítésigazolásra, illetve számlabefogadásra vonatkozó egyedi kikötések A teljesítésigazolásra, illetve számlabefogadásra vonatkozó egyedi kikötések BGYH ZRt. számlabefogadási rend Partnereinknek a számlájukat a központi levelezési címre kell megküldeniük: 1138 Budapest, Népfürdő

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Ikt.sz: 39/66/2017. 202187 ÁGASEGYHÁZA NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA 6076 Ágasegyháza, Óvoda utca 2. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ Bevezetés Az óvoda a dolgozók, szülők, partnerek panaszainak egységes

Részletesebben