Hozzunk létre és használjunk levelezõlistát. Fontoljuk meg Google AdWords kampány indítását a közvetlen forgalom elõsegítése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hozzunk létre és használjunk levelezõlistát. Fontoljuk meg Google AdWords kampány indítását a közvetlen forgalom elõsegítése"

Átírás

1 9 Könnyen megtalálható honlapok létrehozása a gyakorlatban Számos olyan módszert ismerünk már, amelyek révén webhelyünket megtalálhatóbbá tehetjük. De hogyan lehet ezeket az eszközöket egy átfogó stratégiává alakítani? Állítsunk fel fontossági sorrendet, amely révén egyenes utunk nyílik a megtalálható honlap sikeres végcéljához. A könyvünkben bemutatott módszerek mindegyike az alábbi elsõdleges célokat szeretné elérni: Segítsük az embereket, hogy megtalálhassák honlapunkat. Ha a hallgatóságunk odatalált honlapunkra, segítsük õket, hogy megtalálják, amit keresnek. Ösztönözzük õket az ismételt visszatérésre.

2 242 Keresõk és webhelyek Természetes, hogy a megtanult technikákat minden projektben szeretnénk alkalmazni, mégis szembe kell néznünk azzal, hogy nincs univerzális recept. Minden projektnek vannak sajátos céljai, és ehhez kell kitalálni a legmegfelelõbb stratégiát. Azt a középutat kell megtalálni, amely oly módon vezet el a megtalálható honlap célkitûzéseihez, hogy eközben a lehetõ legjobban megfelel hallgatóságunk igényeinek. Érdemes fontossági sorrendet rendelni többszintû stratégiánk egyes technikáihoz. Ez abban is segít, hogy a megtalálható honlap legfontosabb összetevõire tudjunk koncentrálni munkánk során. A teendõk fontossági sorrendje Mivel minden projektnek megvan a maga súlya, céljai, hallgatósága ehhez kell illesztenünk a megtalálható honlap érdekében tett erõfeszítéseinket. Vannak olyan megoldások, amelyek minden projektnek javára válnak, míg másokat nem minden esetben célszerû túlságosan erõltetni. Ajánlatos meghatározni a teendõk fontossági sorrendjét, hogy olyan ívû stratégiánk legyen, amely eléri hallgatóságunkat. Kinek-kinek magának kell eldöntenie, mi felel meg legjobban saját webhelye céljainak, mégis bemutatunk egy rövid példát arra, hogy hogyan lehet átgondolni az egyes feladatkörök súlyát. Elsõdleges fontosságú teendõk Olyan tartalmat hozzunk létre, amely jól megírt, eredeti, hiánypótló amelyet nem (vagy alig) fednek le más webhelyek, és amely fontos információt hordoz hallgatóságunk számára. Végezzünk kulcsszókutatást, és helyezzük el kulcsszavainkat HTML kódunk stratégiai helyeire (de a kulcsszósûrûség ne haladja meg a 7%-ot). Használjunk szemantikus, szabványos kódot. Teljesítsük az akadálymentesítési követelményeket így a keresõmotorok számára is olvasható lesz tartalmunk. Hozzunk létre ésszerû, keresõbarát URL-címeket. Törekedjünk arra, hogy más webhelyekrõl is irányuljanak hivatkozások a miénkre mozdítsuk elõ honlapunk értékét más honlapok révén is. Hozzunk létre megfelelõ robots.txt és sitemap.xml állományokat, és értesítsük a nagyobb keresõmotorokat honlaptérkép (sitemap) állományunkról. Az sitemap.xml állomány szerkezetérõl további tudnivalókat találnak (angolul) a könyvhöz tartozó honlapon található kiegészítõ fejezetben: Free Search Services ( Szabad keeresõszolgáltatások ). Hozzunk létre testre szabott 404-es hiba oldalt, hogy zsákutcába jutott felhasználóink visszatalálhassanak a keresett oldalakra.

3 9. fejezet Könnyen megtalálható honlapok létrehozása a gyakorlatban 243 Hozzunk létre HTML honlaptérképet, amely a felhasználókat és a keresõmotorokat is segíti a navigációban. Gyõzõdjünk meg arról, hogy a JavaScript vagy a Flash nem képez akadályt a keresõmotorok indexelési munkája számára Figyeljük rendszeresen forgalmunkat, hogy kiderüljön, ha valami igen sikeres vagy igen rosszul mûködik. A témáról további részleteket találnak (angolul) a könyvhöz tartozó honlapon található kiegészítõ fejezetben: Analyzing Your Traffic ( Forgalmunk elemzése ). Másodlagos fontosságú teendõk Hozzunk létre weboldalunkon helyi keresõrendszert. Használjunk mikroformátumokat, hogy az eseményekre és elérhetõségi információkra vonatkozó tartalom könnyen hordozható legyen. Hozzunk létre blogot, amely értesíti a nagyobb üzenetgyûjtõ (ping) szolgáltatókat a frissülõ tartalmakról. Szindikáljuk tartalmunkat RSS csatornákon, ahol csak lehet. Segítsük elõ webhelyünk tartalmának önkéntes terjesztését. A témáról további részleteket találnak (angolul) a könyvhöz tartozó honlapon található kiegészítõ fejezetben: Viral Marketing ( Vírus marketing ). Optimalizáljuk webhelyünk teljesítményét, hogy hatékony lehessen az indexelése. Harmadlagos fontosságú teendõk Hozzunk létre és használjunk levelezõlistát. Fontoljuk meg Google AdWords kampány indítását a közvetlen forgalom elõsegítése érdekében. Hirdessük webhelyünket nyomtatott anyagokkal, TV és rádió hirdetésekkel is. A témáról további részleteket találnak (angolul) a könyvhöz tartozó honlapon található kiegészítõ fejezetben: Places to Promote Your Site ( Webhelyünk hirdetési lehetõségei ).

4 244 Keresõk és webhelyek Webhelyünk problematikus pontjainak feltérképezése Miután kialakítottunk egy olyan honlapot, amely minden bizonnyal megtalálható, érdemes ezt néhány szempontból meg is vizsgálni. Elképzelhetõ ugyanis, hogy honlapunk nem annyira megtalálható és keresõbarát, mint ahogy azt mi hisszük. Ehhez szerencsére igen hasznos segédeszközök állnak rendelkezésünkre. A Sitening SEO eszközei A Sitening cég kifejezetten a keresõmotorok optimalizálására és internetes stratégiák kidolgozására alakult Nashville-ben (Tennessee államban, USA). Van egy igen hatékony eszközgyûjteményük, amely jó áttekintést ad arról, hogy webhelyünk mennyire megtalálható (http//sitening.com/seo-tools/). A keresõoptimalizálás érdekében tett erõfeszítéseink hatását a SEO Analyzer nevû alkalmazással tudjuk kiértékelni. A SEO Analyzer a webes szabványok szempontjából vizsgálja honlapunkat, és kódolási javaslatokat is ad. Webhelyünket tisztán karakteres böngészõbõl is megmutatja, így képet kapunk arról, hogy a keresõmotorok mit látnak weboldalaink indexelésekor. A Search Engine Ranking Page (SERP; Keresõmotorok rangsorolását értékelõ alkalmazás) megvizsgálja a megcélzott kulcsszavakat, és megméri, hogy a nagyobb keresõmotorok hogyan rangsorolják webhelyünket. A Backlink Analyzer (Oldalunkra történõ hivatkozások elemzõje) gyors áttekintést ad azokról a webhelyekrõl, amelyek a mi honlapunkra hivatkoznak. Spamfigyelõ Ahogy a neve is mondja, a spamfigyelõ (( olyan szempontból elemzi webhelyünket, hogy használunk-e olyan gyanús technikákat, amelyek (a félrevezetés szándékát sugallva) a keresõmotorok büntetõ mechanizmusait hívhatják elõ. Szemantikai értelmezõ A W3C-nek van egy kiváló szemantikai értelmezõje ( /12/semantic-extractor.html), amely kiértékeli, hogy jelölésrendszerünk mennyire tükrözi a honlap információs hierarchiáját. Ha lefuttatjuk a szemantikai értelmezõt, akkor az eredmények közt meg kell jelennie a fontosnak ítélt kulcsszavaknak. Ki kell derülnie a hallgatóságunknak szánt üzenet lényegének. A kulcsszósûrûség és -fontosság felmérése Ismerjük meg honlapunk kulcsszósûrûségét és kulcsszavaink fontosságát a ügyes alkalmazása segítségével. Az a jó, ha a kulcsszavak a lehetõ legnagyobb fontossági szintet érik el, de

5 9. fejezet Könnyen megtalálható honlapok létrehozása a gyakorlatban 245 a kulcsszósûrûségnek nem szabad meghaladnia a 7%-ot. Ilyen esetben gyanús lesz a weboldal: hátsó szándékkal telezsúfolt, félrevezetõ reklámoldalak szoktak ilyen kulcsszósûrûséget mutatni. Figyeljük statisztikáinkat Számtalan problematikus pontra, szûk keresztmetszetre fényt deríthetünk, ha folyamatosan figyeljük statisztikáinkat. Rendszeresen kövessük nyomon a forgalmi jellemzõket, hogy azonnal közbe tudjunk lépni, mihelyt kiderülnek a problémák. Mikor látjuk végre az eredményt? Miután rengeteg idõt és energiát áldoztunk arra, hogy weboldalaink megtalálhatóak legyenek, érthetõ, hogy kíváncsian várjuk a tényleges eredményt. A forgalom növekedését a használt technikától függõen különbözõ idõ után tapasztalhatjuk. A megcélzott kulcsszavak találati listáin nyert elõnyös helyezéshez idõ kell, ami függ a konkurencia erõsségétõl, a keresés gyakoriságától valamint attól, hogy hogyan optimalizáltuk az adott kulcsszavak kiemelésére oldalainkat. Ha nagyon erõs versenytársaink vannak a megcélzott kulcsszavakra, akkor hosszú idõbe telhet, amíg webhelyünk értéke emelkedni kezd (és összemérhetõ lesz versenytársainkéval) a nagyobb keresõmotorokban. A keresõmotorok körülbelül egy héttel azután kezdik el egy webhely indexelését, miután értesültek a sitemap.xml állomány hollétérõl. Honlapunkat indexelését követõen a keresõforgalomnak érezhetõen növekednie kell, mégpedig az oldalrang erõsödésével arányosan. Tartománynevünk életkorának elõrehaladtával emelkedni fog az oldalrang. Természetesen a webhelyünkre irányuló külsõ hivatkozások emelhetik meg leginkább honlapunk rangját, különösen, ha neves weboldalakról hivatkoznak ránk. Ez azonnal érezteti hatását a keresõforgalom erõteljes emelkedésében. A forgalom gyors megnövelésének egyik leghatásosabb módja az, ha létrehozunk egy blogot, amelyben gyakran írunk a hallgatóságunkat érdeklõ témákról. Úgy érdemes beállítani blogrendszerünket, hogy az új tartalmak közzétételekor értesítse a nagyobb üzenetgyûjtõ (ping) szolgáltatókat. Mivel a keresõmotorok gyakran indexelik a blogokat, és a Technorati ( valamint a hozzá hasonló szolgáltatók sokat segítenek a felhasználók megtartásában, a blogírás jelenti az egyik legközvetlenebb lehetõséget hallgatóságunk eléréséhez.

6 246 Keresõk és webhelyek Ha belefér a költségvetésbe, webhelyünk létrehozását követõen fontoljuk meg a Google AdWords használatát ( Ezzel szinte azonnali forgalom- és bevételnövekedésre számíthatunk a kereskedelmi weboldalak esetében. Természetesen vannak esetek, amikor nem ez jelenti a legjobb megoldást. Ha a 4. fejezetben leírtaknak megfelelõen kivételesen magas szintû tartalmat tudunk szolgáltatni, és átfogó megtalálhatósági stratégiánk van, akkor a világ tudomást szerez honlapunkról, ami forgalomnövekedést eredményez. Arra a kérdésre azonban nem tudunk általános választ adni, hogy mikor is jelenik meg pontosan erõfeszítéseink eredménye. Ha kezdettõl fogva okosan tervezzük meg és építjük fel honlapjainkat, és mindvégig figyelünk arra, hogy oldalaink megtalálhatóak legyenek, akkor kiemelkedõen magas forgalmat érhetünk el, és célközönségünk igen széles rétegeit tudjuk megszólítani. Záró megjegyzések: a megtalálható honlap megmentheti a világot Webhelyek milliói versengenek figyelmünkért - mintha egy hatalmas hangzavart hallanánk, amelybõl egy-két hang kiemelkedik. Ha szeretnénk a kiemelkedõ hangok közé tartozni, akkor a többieknél intelligensebben kell kommunikálnunk. Magától értetõdõ, hogy minél megtalálhatóbb egy honlap, annál sikeresebbé tehetjük vele a magunk (vagy ügyfelünk) üzleti vállalkozását, és annál szélesebb tömegeknek tudjuk közvetíteni üzenetünket. Ezek könnyen felfogható, nyilvánvaló állítások, amelyek a megtalálható honlap értékére vonatkoznak, és amelyek közvetlenül üzleti érdekeinket szolgálják. Egy történettel szeretném zárni mondandómat, amely arról szól, hogy hogyan változtatta meg világunkat a megtalálható honlapra való törekvés. Ha hosszú távú célokra törekszünk, sokkal többet érhetünk el, mint ha mindenáron a gyors megtérülést hajszoljuk. A Kanadai Közegészségügyi Intézet által létrehozott Globális Közegészségügyi Megfigyelési Hálózat (Global Public Health Intelligence Network GPHIN; figyeli az internet kiszemelt részterületeit, amelyekbõl kiderülhet, hogy fenyeget-e veszélyes járvány, amely eltörölheti az emberiséget. Az alkalmazás hasonlít egy keresõmotorhoz, amely beolvassa és katalogizálja az interneten található adatokat. Célja azoknak az információknak az azonosítása, amelyek járványokra utalhatnak. Ha idejében fény derül ilyesmire, akkor az egészségügyi hatóságok közbe tudnak lépni, és karantén létrehozásával megakadályozhatják a járvány terjedését.

7 9. fejezet Könnyen megtalálható honlapok létrehozása a gyakorlatban 247 Ha figyelemmel kísértük az elmúlt évek eseményeit, bizonyára hallottunk az atípusos tüdõgyulladás, vagyis SARS vírus (Severe Acute Respiratory Syndrome) kínai kitörésének rémhíreirõl ban. Ez egy igen agresszív vírus, amely gyors elterjedéssel és embermilliók elpusztításával fenyegetett világszerte a GPHIN azonban idejekorán felfedezte. A GPHIN fontos webhelyek átpásztázásával három hónappal azelõtt észlelte a SARS vírust, mielõtt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette volna. A világ úgy megmenekült meg egy halálos járványtól, hogy egy webalkalmazás nyilvános weboldalak alapján azonosította a járvány korai elõjeleit. Igen valószínûtlen, hogy emberi erõforrásokkal ilyen korán be lehetett volna határolni a kitörés elõtt álló járványt. A GPHIN korai észrevétele gyors válaszreakciót tett lehetõvé, amely megakadályozta az elterjedést, és emberek millióinak az életét mentette meg. Gondoljunk bele: a webes szabványok, mikroformátumok és más technikák, amelyek a megtalálhatóbb honlapok létrejöttét támogatják, milyen komoly támogatást jelentenek a GPHIN számára. Így sokkal hatékonyabban tudják megtalálni a világhálón közzétett releváns tartalmakat, és fel tudják térképezni az életveszélyes járványokat. Ha tartalmainkat a webes szabványok követésével, hozzáférhetõ módon és a megtalálható honlap technikáival hozzuk létre, akkor ezzel képessé tesszük programjainkat arra, hogy a látóhatárunkon túl nyúló feladatok megoldására is képesek legyenek. Larry Brilliant 2006-os TED konferenciájának prezentációja a járványok megállításáról (angolul) megtalálható a webhelyen. A GPHIN csak egy a sok webalkalmazás közül, amely a webet pásztázza, és amellyel hatékonyabban kell kommunikálnunk. Akár járványokat, akár termékeket keresünk, a megtalálható tartalom javítja felhasználóink véleményét, és sok más szempontból is elõnyökkel jár az emberiség számára. Bár nem biztos, hogy az általunk közzétett tartalom gátolja meg a következõ világjárványt, mégsem jelentéktelen, hogy mi is van honlapjainkon. Senki sem azért tesz közzé egy honlapot, hogy hangja észrevétlen maradjon sok más hang között. Az ismeretlenség ködébe rejtõzni nem jelent jó stratégiát sem a saját, sem ügyfeleink webhelyei számára, és nem elõnyös a világháló jövõjének tekintetében sem. Érdemes a megtalálható honlap elkészítésének gyakorlatát beépíteni projektjeink teljes életciklusába érdemes webhelyeinket megtalálhatónak megépíteni. M Ha az olvasó folytatni szeretné a megtalálható honlapra vonatkozó eszmecserét, bátran lépjen kapcsolatba a szerzõvel a weboldalon.

8

1. fejezet A megtalálható webhely. 2. fejezet Jelölési stratégiák

1. fejezet A megtalálható webhely. 2. fejezet Jelölési stratégiák Tartalomjegyzék 1. fejezet A megtalálható webhely Miben is merül ki tehát egy weboldal megtalálhatósága?..................... 2 A megtalálható honlap a fejlesztõ szemszögébõl...........................

Részletesebben

Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért

Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért Tartalomjegyzék 3 Szerző 6 I. Bevezető 7 II. A keresőoptimalizálás alapjai 9 SEO vs Google Ads 9 Miért pont a Google? 12 Internetes keresők 12 Miért jó az első helyen lenni? 16 Black hat vs white hat SEO

Részletesebben

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap Vajda Éva Keresőoptimalizált üzleti honlap Hagyományos és keresőmarketing Hagyományos marketing Csoportképzésen alapul Passzív befogadás Magas belépési korlát Konverzió alig mérhető Keresőmarketing Egyéni

Részletesebben

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Ezeknek a változásoknak hatására fejlesztettük ki megfizethető díjazású Web Jelenlét és Tartalom Optimalizációs szolgáltatásainkat - elégedettségi

Részletesebben

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg:

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg: NETTESZT Informatikai Kft. Számlázási és postai cím: 2013 Pomáz, Deák Ferenc utca 2. Tel.: +36-1-445-0999 Fax: +36-1-445-0998 E-mail:info@netteszt.hu Bankszámlaszám: 10403057-50526565-90851007 Keresőoptimalizálás

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

A SEO szerepe egy híroldal életében BUBLIK MÁTÉ

A SEO szerepe egy híroldal életében BUBLIK MÁTÉ A SEO szerepe egy híroldal életében BUBLIK MÁTÉ Keresőoptimalizálás Teljes forgalom Keresési forgalom Organikus forgalom Non-brand organikus forgalom SEO Total Visits Organic search Non-brand organic*

Részletesebben

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket?

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Gergely Gábor online marketing tréner Simon László részére Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Itt a megoldás ami... egyszerűen használható,

Részletesebben

A keresőoptimalizálás szerepe és hatása az online csatornahasználatban

A keresőoptimalizálás szerepe és hatása az online csatornahasználatban A keresőoptimalizálás szerepe és hatása az online csatornahasználatban PAPP GÁBOR 1 { 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 } "Name": " Papp Gábor", "City": " Budapest", "Company": { "Name":

Részletesebben

KERESÉS A NETEN DR. KÓNYA LÁSZLÓ: KERESÉS A NETEN KERESÉS MÓDSZERE, KERESŐPROGRAMOK 2004.04.20

KERESÉS A NETEN DR. KÓNYA LÁSZLÓ: KERESÉS A NETEN KERESÉS MÓDSZERE, KERESŐPROGRAMOK 2004.04.20 INTERNET 1/42 KERESÉS A NETEN DR. KÓNYA LÁSZLÓ: KERESÉS A NETEN KERESÉS MÓDSZERE, KERESŐPROGRAMOK 2004.04.20 FORRÁS: TARR BENCE : KERESÉS AZ INTERNETEN PANEM KIADÓ, 2001 ISBN 963 545 326 4 INTERNET 2/42

Részletesebben

Google Analytics és mérési lehetőségei. Békési Károly

Google Analytics és mérési lehetőségei. Békési Károly Google Analytics és mérési lehetőségei Békési Károly Tartalom Mi a Google Analytics, és mire jó? Gyors kezdéshez Gyakorlati alkalmazások Következtetések Bemutatkozás - ez itt nem a reklám helye Békési

Részletesebben

INTERNETES KERESÉS. Szórád László Óbudai Egyetem TMPK

INTERNETES KERESÉS. Szórád László Óbudai Egyetem TMPK INTERNETES KERESÉS Szórád László Óbudai Egyetem TMPK AZ INTERNET INTERNET = WEB? - NEM! A web csak egy (bár az egyik legismertebb) részhalmazát jelenti az interneten használt alkalmazásoknak és protokolloknak.

Részletesebben

TOP SEO Trendek 2015-ben. We understand, we deliver.

TOP SEO Trendek 2015-ben. We understand, we deliver. TOP SEO Trendek 2015-ben We understand, we deliver. Önök szerint Elvis Presley halott? Elvis Presley is dead: 7 150 000 találat Elvis Presley is not dead: 1 550 000 találat Az Google szerint Elvis sajnos

Részletesebben

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

Ez a weboldal elég gyorsan betöltődik. A weboldal mérete (kilobyte) megfelelő. A betöltődő adatok száma elfogadható. Keresőbarát a weblap URL címe.

Ez a weboldal elég gyorsan betöltődik. A weboldal mérete (kilobyte) megfelelő. A betöltődő adatok száma elfogadható. Keresőbarát a weblap URL címe. Honlapelemzés A honlapelemzés kimutatja, hogy a honlap mennyire keresőbarát az adott kulcsszóra. Dátum: June 03, 2014 GYORSASÁG MÁSODPERC 0.13 KILOBYTES 26.08 KÉRÉSEK 31 Ez a weboldal elég gyorsan betöltődik.

Részletesebben

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT A GrandVision Hungary Kft. (székhely: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. cégjegyzékszám: 01-09-468765.) (továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetetett www.ofotert.hu oldalon (továbbiakban:

Részletesebben

Facebook, mint keresőrendszer Egy nyomós érv megszületése a Bing optimalizálás mellett Clear Online Riport www.clear.hu 1. oldal JOGI FELTÉTELEK FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁS Ez a riport nem üzleti vagy jogi tanácsadás

Részletesebben

Adatvezérelt. kezdetektől Digitális. Full service. ügynökség

Adatvezérelt. kezdetektől Digitális. Full service. ügynökség Az Full service Adatvezérelt kezdetektől Digitális ügynökség Ad operations Full service digitális ügynökség Az INTREN-nél digitalis marketing ökoszisztémák tervezésével és működtetésével foglalkozunk.

Részletesebben

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó Long tail vagy fat head? Erdei út vagy autópálya? Énekes Barbara (Weboriginal Kft, ügyvezető) Azelőadástémái A klasszikuslong tail ábra: fat head, chunky middle, éslong tail Miért érdemes a long tail-el

Részletesebben

A cégek szerint. Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni. Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra.

A cégek szerint. Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni. Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra. A cégek szerint Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra. Már csak sel tudjuk a vevőket elérni. A Zuckerberg gyerek megásta

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

Az Internet jövője Internet of Things

Az Internet jövője Internet of Things Az Internet jövője Dr. Bakonyi Péter c. docens 2011.01.24. 2 2011.01.24. 3 2011.01.24. 4 2011.01.24. 5 2011.01.24. 6 1 Az ( IoT ) egy világméretű számítógéphálózaton ( Internet ) szabványos protokollok

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing

A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing Gandera Balázs Yasar Umut 1 PERC BEVEZETÉS ZMOT és a keresések Display, RTB, Online video 2 10,4 A A vásárlók által a vásárlás előtt felhasznált információs

Részletesebben

Az Arkánum Medhotel fejlődése

Az Arkánum Medhotel fejlődése Az Arkánum Medhotel fejlődése Hogyan véssük be egy új hotel nevét a köztudatba 2015-ben? Péter Krisztina Link Consulting Kft. PR is storytelling for your business. Patrick Goodness, The Goodness Company

Részletesebben

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20.

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. Projekt rövid leírása Weboldal és shop magyar nyelven, szűk termékkínálattal, célzott marketinggel. A romániai piac

Részletesebben

DIGITÁLIS MARKETING ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI CSATORNÁK MIT ÉS HOGYAN HASZNÁLJAK?

DIGITÁLIS MARKETING ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI CSATORNÁK MIT ÉS HOGYAN HASZNÁLJAK? DIGITÁLIS MARKETING ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI CSATORNÁK MIT ÉS HOGYAN HASZNÁLJAK? Online marketing fogalmak Marketing értékesítés Online marketing termékek és szolgáltatások reklámozása és eladásösztönzése az interneten

Részletesebben

Inbound marketing. Damjanovich Nebojsa, Senpai Consulting, HubSpot viszonteladó

Inbound marketing. Damjanovich Nebojsa, Senpai Consulting, HubSpot viszonteladó Inbound marketing Damjanovich Nebojsa, Senpai Consulting, HubSpot viszonteladó Rólam Inbound marketing tanácsadó, HubSpot viszonteladó Tanácsadó a Fortune 500 cégeknek Elismert tréner és konferencia előadó

Részletesebben

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka Tartalom Google szolgáltatásai - A keresésen túl - Tarcsi Ádám adam.tarcsi@gmail.com 2006. november 17. Google név eredete Története Titka PageRank Google trükkök Szolgáltatások Jövője InfoÉRA 2006 Tarcsi

Részletesebben

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Kik is vagyunk? A célzott webes megoldások ügynöksége! Az e-kereskedelemről Adatok: A GKIeNET 2700 magyarországi legális webshopot

Részletesebben

WEB 2.0 tipikus szolgáltatások

WEB 2.0 tipikus szolgáltatások WEB 2.0 olyan második generációs internetes szolgáltatások gyűjtőneve, amelyek elsősorban a közösségre épülnek vagyis a felhasználók közösen készítik a tartalmat vagy megosztják egymás információit. Webkettes

Részletesebben

A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre. Netikett

A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre. Netikett A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett Etikett Etikettnek nevezzük a társadalmi érintkezés formáinak elfogadott rendszerét. Az informatika fejlődése új kultúrát

Részletesebben

A Mediaforce. A többit bízza ránk:

A Mediaforce. A többit bízza ránk: A Mediaforce Cégünk egyedi, testre szabott megoldásokat kínál vállalkozása fejlesztésére és marketingjének racionalizálására. A mindig túlterhelt vállalatvezetők válláról vesszük le a terhet integrált

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ május 25-étől hatályos az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR).

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ május 25-étől hatályos az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR). ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2018. május 25-étől hatályos az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR). Jelen Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy az adatok forrásai: hirdetésünk vagy ismerős

Részletesebben

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag Karácsonykor mindenkinek égeti a zsebét néhány ezer vagy tízezer forint, amit muszáj elkölteni ajándékra! Ne feledd! Ilyenkor az emberek sokkal fogékonyabbak a vásárlási ajánlatokra! Most még van időd

Részletesebben

Marketinggel könnyebb. Mi változott? Mi változott? 2013.12.27. Papp-Váry Árpád Dr. Marketinggel könnyebb - a fogászati klinikák számára is 1

Marketinggel könnyebb. Mi változott? Mi változott? 2013.12.27. Papp-Váry Árpád Dr. Marketinggel könnyebb - a fogászati klinikák számára is 1 Marketinggel könnyebb volt az elmúlt években is és lesz a jövőben is Dr. Papp-Váry Árpád Mi változott? 1. Gazdasági helyzet Mi változott? 2. Technológia Hallottunk erről a válságról. De úgy döntöttünk,

Részletesebben

Adatkeresés az interneten. Cicer Norbert 12/K.

Adatkeresés az interneten. Cicer Norbert 12/K. Adatkeresés az interneten Cicer Norbert 12/K. Internetes keresőoldalak Az internet gyakorlatilag végtelen adatmennyiséget tartalmaz A dokumentumokat és egyéb adatokat szolgáltató szerverek száma több millió,

Részletesebben

Stratégia. Márkaépítés. Kommunikáció. Határozott értékszemlélettel

Stratégia. Márkaépítés. Kommunikáció. Határozott értékszemlélettel Stratégia. Márkaépítés. Kommunikáció. Határozott értékszemlélettel MITTE Communications A MITTE Communications az iparági területek működését értő és támogató csapatával megkerülhetetlen résztvevője a

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Cookie kezelési nyilatkozat Cookie kezelési nyilatkozat Az Üzemeltető a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. cookie -t) helyez el.

Részletesebben

Miért olyan fontos a minıségi pont?

Miért olyan fontos a minıségi pont? A fiókban látható konkrét minıségi pont értékek egy olyan általános számítás eredményei, ami a kulcsszó tökéletes egyezése esetére érvényesek. Miért olyan fontos a minıségi pont? A minıségi pont három

Részletesebben

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET?

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? VOIT PETER HEAD OF EXPANSION - POST FOR RENT PETER@POSTFORRENT.COM +36 70 211 77 47 LINKEDIN.COM/IN/VOITPETER HOGYAN TALÁLJUK MEG A JÓ CÉLKÖZÖNSÉGET

Részletesebben

Kedves Openhouse-os munkatársak!

Kedves Openhouse-os munkatársak! Kedves Openhouse-os munkatársak! Tapasztalataink szerint a tartalom kezelő rendszerek (Content Management Systems CMS) felhasználói gyakran kevéssé ismerik azokat az elveket, amik segíthetik az oldal eredményesebb

Részletesebben

Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu 2014. Június. Martoncompetition.hu. Dátum: 2014. június

Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu 2014. Június. Martoncompetition.hu. Dátum: 2014. június Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu Dátum: 2014. június 1 Zeneakadémia Világra szól! A jól ismert szlogenhez méltó, világra szóló kampánnyal kívánta beharangozni a Liszt Ferenc Zeneművészeti

Részletesebben

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tartalomjegyzék KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁS - 2 - MIÉRT HASZNOS? - 2 - A JÓ SHARE GOMB ISMERTETŐ JELEI - 3 - MEGOSZTÁSI

Részletesebben

Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal

Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal Cookie Nyilatkozat Válts Fel weboldal Tájékoztatjuk, hogy a weboldal sütiket használ a weboldal (valtsfel.hu) működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése

Részletesebben

ALAPOK. I. A keresőoptimalizálásról általában

ALAPOK. I. A keresőoptimalizálásról általában ALAPOK I. A keresőoptimalizálásról általában A SEO (Search Engine Optimization), azaz keresőoptimalizálás, mint tevékenység az Internet Marketing, azon belül is a Keresőmarketing (SEM Search Engine Marketing)

Részletesebben

GOOGLE TÖBB MINT KERESŐ

GOOGLE TÖBB MINT KERESŐ GOOGLE TÖBB MINT KERESŐ A Google kereső találati listája Pénznyelő, vagy pénznyerő? A válasz: IGEN Ez hogy lehetséges? Adwords Mitől lesz pénznyelő? Tipikus beállítási hibák Avagy a 10 főbűn 1. Kampány

Részletesebben

Bemutató anyag. Flash dinamikus weboldal adminisztrációs felület. Flash-Com Számítástechnikai Kft. 2012. Minden jog fenntartva!

Bemutató anyag. Flash dinamikus weboldal adminisztrációs felület. Flash-Com Számítástechnikai Kft. 2012. Minden jog fenntartva! Bemutató anyag Flash dinamikus weboldal adminisztrációs felület Flash-Com Számítástechnikai Kft. 2012. Minden jog fenntartva! Testreszabott weboldalhoz egyéni adminisztrációs felület Mivel minden igény

Részletesebben

Sütik (cookie) kezelése

Sütik (cookie) kezelése Sütik (cookie) kezelése A Magyar Telekom Nyrt. weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése

Részletesebben

Felkészültél az új szezonra?

Felkészültél az új szezonra? Felkészültél az új szezonra? Bizonyíto)an működő szállodai online marke7ngeszközök Damjanovich Nebojsa - tanácsadó Bemutatkozó Bemutatkozó Tanácsadó a Fortune 500 cégeknek Magyarországon Bemutatkozó Tanácsadó

Részletesebben

BLENDED LEARNING KOMBINÁLT TANULÁS. RPI idegen nyelvi szakmai nap November 29. Budapest Nagy Lajos SZTA

BLENDED LEARNING KOMBINÁLT TANULÁS. RPI idegen nyelvi szakmai nap November 29. Budapest Nagy Lajos SZTA BLENDED LEARNING KOMBINÁLT TANULÁS RPI idegen nyelvi szakmai nap 2016. November 29. Budapest Nagy Lajos SZTA A MAI KUTATÁSOK ALAPJÁN A (nyelv)tanulás az élet része nem az iskola privilégiuma. A blended

Részletesebben

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27.

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. Budapest, 2014. január 27. ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. 1. Mi a www.tetalap.hu címen elérhető

Részletesebben

Az Internet. avagy a hálózatok hálózata

Az Internet. avagy a hálózatok hálózata Az Internet avagy a hálózatok hálózata Az Internet története 1. A hidegháború egy fontos problémája Amerikában a hatvanas évek elején: Az amerikai kormányszervek hogyan tudják megtartani a kommunikációt

Részletesebben

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció Schwarcz Tibor Oneline PR Marketingkommunikáció elhelyezése A marketing ( társadalmi és vezetési lépések láncolata, melyek során az egyének és csoportok

Részletesebben

WEBSHOP.HILLVITAL.HU ADWORDS ESETTANULMÁNY, ÜGYFÉL VÉLEMÉNY, SIKERSZTORI KLIKKMÁNIA KFT BUDAPEST, HERCEGPRÍMÁS UTCA 18.

WEBSHOP.HILLVITAL.HU ADWORDS ESETTANULMÁNY, ÜGYFÉL VÉLEMÉNY, SIKERSZTORI KLIKKMÁNIA KFT BUDAPEST, HERCEGPRÍMÁS UTCA 18. WEBSHOP.HILLVITAL.HU ADWORDS ESETTANULMÁNY, ÜGYFÉL VÉLEMÉNY, SIKERSZTORI KLIKKMÁNIA KFT. 1051 BUDAPEST, HERCEGPRÍMÁS UTCA 18. - HÁTTÉRTÖRTÉNET - Amikor megkaptuk a HillVital webshop-hoz tartozó fiókot

Részletesebben

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN A SZERZŐI KÖNYVKIADÁS FORRADALMA II. Évad, 2. Szám, 2015. 07. A HÓDÍTÓ ÍR Egy kis whisky-történelem A TŐZSDEI ROBOT Barát vagy ellenség? INGYENES TECHNOLÓGIA ÉS ÜZLET MÁSKÉPP SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

Részletesebben

openeu - Gazdasági Portál

openeu - Gazdasági Portál openeu - Gazdasági Portál Cégjegyzék Ágazati jegyzék - B2B-piactér tagja Az Ön openeu cégjegyzéke Szolgáltatások és többletértékek a németországi piacon Ön előtt álló sikerpályához Az openeu cégjegyzék

Részletesebben

SEO alapismeretek, tippek

SEO alapismeretek, tippek SEO alapismeretek, tippek 1 SEO beállítások SEO alapismeretek, hogy már a tartalom feltöltésnél, termék feltöltésnél, a termék leírások megírásánál ismerd és figyeld a legfontosabb szempontokat. SEO beállítások

Részletesebben

Milyen sütiket és mire használ az OTP Bank?

Milyen sütiket és mire használ az OTP Bank? Sütik (cookie) kezelése Az OTP Bank weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Részletesebben

Sütik (cookie) kezelése

Sütik (cookie) kezelése Sütik (cookie) kezelése A Simaliba Játszóház weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése

Részletesebben

Programozási segédlet

Programozási segédlet Programozási segédlet Programozási tételek Az alábbiakban leírtam néhány alap algoritmust, amit ismernie kell annak, aki programozásra adja a fejét. A lista korántsem teljes, ám ennyi elég kell legyen

Részletesebben

PIACKUTATÁS VERSENYTÁRS ELEMZÉS

PIACKUTATÁS VERSENYTÁRS ELEMZÉS PIACKUTATÁS VERSENYTÁRS ELEMZÉS 1 Ügyfélismeretből kiinduló üzleti modellek Az egész a vevő megértésével kezdődik Lehetséges vevőink, a PIAC ahova az értékajánlatunkat el kell juttatnunk: Emberek és számítógépes

Részletesebben

Tudatos média- és információhasználat információs műveltség

Tudatos média- és információhasználat információs műveltség Dr. Varga Katalin OFI Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Tudatos média- és információhasználat információs műveltség Hazai és nemzetközi tapasztalatok Média Oktatás. Médiatudatosság az oktatásban. 2013. november

Részletesebben

A HORIZONT 2020 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

A HORIZONT 2020 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A HORIZONT 2020 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI Ki pályázhat? A kedvezményezett lehet: Konzorcium Önálló jogi entitás Országokra vonatkozó szabályok Kutatók Kutatói csoportok Együttműködés Párhuzamos finanszírozások

Részletesebben

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató Email Marketing szolgáltatás tájékoztató RENDESWEB Kft. Érvényes: 2013.03.01-től visszavonásig +3 20 A RENDES (273 337) Adószám: 12397202-2-42 Cégjegyzékszám: 01-09-7079 1. Minőség Nálunk legmagasabb prioritást

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere

Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere By: Béres Roland Will Gábor Miről lesz szó? Szintrehozás pár szó a reklámokról Internetes reklámozás kezdetei A nyerő üzleti modell made by Google

Részletesebben

Internet és világháló

Internet és világháló Internet és világháló Forczek Erzsébet Orvosi Informatikai Intézet 2018.10.04. Proportion of individuals using the Internet, by age, 2017* https://www.itu.int/en/itu-d/statistics/pages/facts/default.aspx

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

NIKIMASSZAZS.HU WEBOLDAL COOKIE (SÜTI) ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

NIKIMASSZAZS.HU WEBOLDAL COOKIE (SÜTI) ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA NIKIMASSZAZS.HU WEBOLDAL COOKIE (SÜTI) ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA 1. MIK AZOK A COOKIE-K ( SÜTIK )... 2 2. A "SÜTIK" CÉLJA... 2 3. "SÜTIK" TÍPUSAI... 3 3.1. "MUNKAMENET SÜTIK"... 3 3.2. "HASZNÁLATOT TÁMOGATÓ

Részletesebben

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS ELŐKELŐ GOOGLE POZÍCIÓK 2018 DENTAL SEO PROSPEKTUS MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS MIBEN SEGÍTHETÜNK ÖNNEK? Fogászati listaoldalakon való megjelenés Weboldalkészítés Linképítés Arculattervezés Social Média

Részletesebben

Internet of Things 2

Internet of Things 2 Az Internet jövıje Internet of Things Dr. Bakonyi Péter c. Fıiskolai tanár 2009.09.29. Internet of Things 2 2009.09.29. Internet of Things 3 2009.09.29. Internet of Things 4 2009.09.29. Internet of Things

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával.

Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával. Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával orsolya@zoomsphere.com Közösségi megjelenés A közösségi oldalak lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy egy olyan interaktív felületen jelenjenek

Részletesebben

Vállalatfejlesztési Diagnózis

Vállalatfejlesztési Diagnózis Vállalatfejlesztési Diagnózis ÚT A BELSŐ POTENCIÁL FELTÁRÁSÁHOZ Az eredmények bemutatásának tartalmi elemei Motiváció Kompetencia Eredmények A Vállalatfejlesztési Diagnózis egy olyan integrált szervezeti

Részletesebben

Horizon2020 Hogyan pályázzunk? Földessy Aranka TTK

Horizon2020 Hogyan pályázzunk? Földessy Aranka TTK Horizon2020 Hogyan pályázzunk? Földessy Aranka TTK Horizon 2020 nyitóoldal Horizon 2020 bemutatása A nyitóoldalon lehet elindulni az információ keresésében Felhasználóbarát oldal Az alapoktól a gyakorlati

Részletesebben

Webmarketing Online marketing Gerilla marketing

Webmarketing Online marketing Gerilla marketing Webmarketing Online marketing Gerilla marketing 2014. 03. 03. Kovács Máté, tanársegéd info@kovacs-mate.hu 1 2 Weboldal az online marketing alapja A jó weboldal teljesíti a(z üzleti) CÉLt! SMART célok (specifikus,

Részletesebben

SZÁMALK SZAKKÖZÉPISKOLA

SZÁMALK SZAKKÖZÉPISKOLA KÉPZÉS MEGNEVEZÉSE: Web-marketing szolgáltatások fejlesztése (Web-marketing szakértő alapok fakultáció) Készítette: dr. Mlinarics József ügyvezető elnök Magyar Tartalomipari Szövetség Jóváhagyta: dr. Sediviné

Részletesebben

Minőségi tartalom. Amely beindítja üzletét

Minőségi tartalom. Amely beindítja üzletét Minőségi tartalom Amely beindítja üzletét Külö aján nleges latta l az IND ULÓ válla lkoz ások nak A tartalommarketing fontosságáról Rendeljen jó minőségű, kereső-optimalizált tartalmat blogjához, online

Részletesebben

Hogyan készítsünk online marketing stratégiát?

Hogyan készítsünk online marketing stratégiát? Hogyan készítsünk online marketing stratégiát? +3 Mrd büdzsé kezelés 13 év tapasztalat +200 Tréning +15 ország WebMa Analitikus marketing Kiemelt kompetenciák FMCG Retail IT/B2b 2005 óta foglalkozunk Google

Részletesebben

SÜTISZABÁLYZAT. Pontok

SÜTISZABÁLYZAT. Pontok SÜTISZABÁLYZAT Pontok Mik azok a sütik (cookie-k), és hogyan használjuk őket? Mennyi ideig tartanak a sütik? Milyen típusú sütiket alkalmazunk ezen a webhelyen? Mi a helyzet harmadik felek sütijeivel?

Részletesebben

Keresımarketing. 1.1 PPC Pay per Click kampány

Keresımarketing. 1.1 PPC Pay per Click kampány Keresımarketing A mai trendeknek megfelelıen a felhasználók internetezési szokásainak szerves részét képezi a webes keresık használata. Számos kutatás támasztja alá, hogy a felhasználók jelentıs része

Részletesebben

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Innováció a marketingben és a termékfejlesztésben (amit az informatika nyújthat a vállalkozásomnak) Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Hungary.Network Informatikai Zrt.

Részletesebben

Stratégiai és üzleti döntéstámogatás közösségi médiaelemzéssel

Stratégiai és üzleti döntéstámogatás közösségi médiaelemzéssel Stratégiai és üzleti döntéstámogatás közösségi médiaelemzéssel @MIBE konferencia, 2017.10.03. Szekeres Péter CEO peter.szekeres@neticle.com +36 70 701 6488 2 2013. óta vagyunk a magyar piacon. 2015. május

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

Google Cloud Print útmutató

Google Cloud Print útmutató Google Cloud Print útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a Használati útmutatóban a megjegyzéseket végig a következő módon használjuk: A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző

Részletesebben

Adatvédelem & Cookie szabályzat

Adatvédelem & Cookie szabályzat Adatvédelem & Cookie szabályzat 1. Adatvédelmi & Cookie Szabálzat célja A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a www.folandrol.hu weboldal által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Társaság

Részletesebben

Súlyos vagy súlytalan problémák? Az e-könyvek jelene és jövője a könyvtárakban

Súlyos vagy súlytalan problémák? Az e-könyvek jelene és jövője a könyvtárakban Súlyos vagy súlytalan problémák? Az e-könyvek jelene és jövője a könyvtárakban 2012. szeptember24. Budapest Fogalmi meghatározás és tétel E-könyv, elektronikus könyv Az e-könyv az elektronikus formában

Részletesebben

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek BUSINESS ASSURANCE ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek XXII. Nemzeti Minőségügyi Konferencia jzr SAFER, SMARTER, GREENER DNV GL A jövőre összpontosít A holnap sikeres vállalkozásai

Részletesebben

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 1. Válassz olyan kulcsszavakat és kifejezéseket, melyek szorosan kapcsolódnak termékéhez, vagy szolgáltatásához Az általános kulcsszavak több megjelenést

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa A SZERVEZETT ÉS SÚLYOS NEMZETKÖZI BŰNÖZÉSRE VONATKOZÓ EURÓPAI UNIÓS SZAKPOLITIKAI CIKLUS

Az Európai Unió Tanácsa A SZERVEZETT ÉS SÚLYOS NEMZETKÖZI BŰNÖZÉSRE VONATKOZÓ EURÓPAI UNIÓS SZAKPOLITIKAI CIKLUS Az Európai Unió Tanácsa A SZERVEZETT ÉS SÚLYOS NEMZETKÖZI BŰNÖZÉSRE VONATKOZÓ EURÓPAI UNIÓS SZAKPOLITIKAI CIKLUS A SZERVEZETT ÉS SÚLYOS NEMZETKÖZI BŰNÖZÉSRE VONATKOZÓ EURÓPAI UNIÓS SZAKPOLITIKAI CIKLUS

Részletesebben

Az e-marketing szerepe az élelmiszeriparban

Az e-marketing szerepe az élelmiszeriparban Az e-marketing szerepe az élelmiszeriparban 2018. december 4. Nemzeti Agrárgazdasági kamara Gandera Balázs balazs.gandera@intren.hu Full service digitális ügynökség Az INTREN-nél digitalis marketing ökoszisztémák

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2015

Nagy Webáruház Felmérés 2015 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2015 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 790 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

minic studio Melinda Steel Weboldal kivitelezési árajánlat 2013.03.01.

minic studio Melinda Steel Weboldal kivitelezési árajánlat 2013.03.01. minic studio Melinda Steel Weboldal kivitelezési árajánlat 2013.03.01. Weboldal 1. Előkészítés 1.1. Anyaggyűjtés 1.2. Kutatás 2. Tervezés 3. Kivitelezés 3.1. Drótváz 3.2. Grafikus tervezés 3.3. Programozás

Részletesebben

Amit meg kell tenned, hogy a weboldalad "Kapcsolat" oldala me g jobban mu ko djo n!

Amit meg kell tenned, hogy a weboldalad Kapcsolat oldala me g jobban mu ko djo n! Amit meg kell tenned, hogy a weboldalad "Kapcsolat" oldala me g jobban mu ko djo n! Mivel talán az egyik leg nézettebb oldal a weboldalakon a Kapcsolat oldal, így mindenképpen több figyelmet kell rá szentelnünk!

Részletesebben

Google Analytics. Miért fontos egy kisebb cég esetén is? Hogyan értsük meg a fontos összefüggéseket? Vajda Éva iwebma Analitikus Marketing

Google Analytics. Miért fontos egy kisebb cég esetén is? Hogyan értsük meg a fontos összefüggéseket? Vajda Éva iwebma Analitikus Marketing Google Analytics Miért fontos egy kisebb cég esetén is? Hogyan értsük meg a fontos összefüggéseket? Vajda Éva iwebma Analitikus Marketing Analytics nélkül Ha tudjuk használni az Analyticset - előnyök Valós

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN VÁLLALATI ÉS LAKOSSÁGI FELMÉRÉS A KISKUNMAJSAI TELEPHELLYEL RENDELKEZŐ TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN ÜGYET INTÉZŐ

Részletesebben

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató Email Marketing szolgáltatás tájékoztató RENDESWEB Kft. Érvényes: 2012.03.01-től visszavonásig +3 20 A RENDES (273 337) 1. Minőség Nálunk legmagasabb prioritást vevőink elégedettsége élvez így próbálunk

Részletesebben