Középiskolásoknak. Felhívás Magyarországi Középiskolai Intézmények Részére Amerika Nap Megrendezésére A pályázat beadási határideje: május 15.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Középiskolásoknak. Felhívás Magyarországi Középiskolai Intézmények Részére Amerika Nap Megrendezésére A pályázat beadási határideje: május 15."

Átírás

1 Középiskolásoknak Középiskolásoknak szóló pályázat Felhívás Magyarországi Középiskolai Intézmények Részére Amerika Nap Megrendezésére A pályázat beadási határideje: május A program célja Az Amerika Nap révén a diákok és a pedagógusok megismerik a budapesti Amerikai Nagykövetség munkáját, tájékoztatást kapnak az amerikai továbbtanulási lehetõségekrõl, bõvíthetik tudásukat az Amerikai Egyesült Államokról, valamint kreatív módon szerezhetnek ismereteket az amerikai kultúráról. 2. A pályázat benyújtására jogosultak köre A helyi önkormányzattal együttmûködõ, magyarországi középiskolák jelentkezését várjuk. 3. A pályázat benyújtásának módja, határidõ A pályázatokat angol nyelven kell benyújtani a mellékelt adatlap kitöltésével. A pályázatot csak az adatlappal együtt fogadjuk el. A pályázati anyagokat elektronikusan a birok@state.gov és a cecilia.nagy@nefmi.gov.hu címekre kell elküldeni, a tárgyban?amerika Nap 2012? jeligével. A pályázat beadási határideje: május 15, kedd A határidõn túl beküldött pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. Benyújtandó mellékletek: - pályázati ûrlap magyar nyelven - a helyi önkormányzattal történõ együttmûködésrõl szóló támogató levél magyar nyelven - a pályázó iskola rövid bemutatása angol nyelven - a pályázat angol nyelven 4. A pályázatok elbírálásának megítélési szempontjai Olyan iskolák jelentkezését várjuk, amelyek egy teljes tanítási napra befogadják a Nemzeti Erõforrás Minisztérium és a budapesti Amerikai Nagykövetség programját. A jelentkezõ iskolának biztosítania kell a következõ programpontok megszervezését: egy amerikai diplomata elõadása (helyi, kerületi, iskolai közösség számára) tájékoztató a magyar-amerikai csereprogramról, ösztöndíj-lehetõségekrõl az Egyesült Államokba A fenti pontokon felüli, az adott iskola profiljához illeszkedõ programelemek részletes kialakításában a helyi munkaközösség aktív közremûködését várjuk. 5. A pályázatok elbírálásának módja A pályázatok elbírálásában részt vesz az Amerikai Egyesült Államok budapesti

2 Nagykövetsége és a Nemzeti Erõforrás Minisztérium egy-egy képviselõje. A pályázatok elbírálásának eredményét június 1-jén, pénteken a NEFMI honlapján tesszük közé. A három legjobb pályázat nyerheti el az Amerika Nap megrendezésének jogát. Az elbírálásnál figyelembe vesszük az alábbi szempontokat: - az önkormányzat támogató segítségét; - a helyi közösség bevonását a programba; - a pedagógusok és a diákok aktív szerepvállalását; - az iskolai program és a tantervbe való illeszkedést; - a város/kerület egyéb középiskoláinak bevonását; - a program állandó elemei mellett felajánlott új programelemeket; - a média bevonását a programba. A program megvalósításának idõpontja: A program megszervezésének konkrét idõpontjáról az iskolával való egyeztetés során állapodunk meg. A három tervezett idõszak: õsz, év eleje, tavasz. Pályázati csomag PÁLYÁZATI KIÍRÁS A hajdúszoboszlói Szép Ernõ Középiskolai Kollégium pályázatot hirdet általános és középiskolás csoportok részére, osztálykirándulás/nyári táborozás szervezésére. A pályázat címe: Nyaralás, osztálykirándulás Hajdúszoboszlón Pályázat kiírója: Szép Ernõ Középiskolai Kollégium Hajdúszoboszló Határidõ: május 31. Tárgymutató: osztálykirándulás, nyári tábor Hajdúszoboszlón Pályázhatnak: gyermek- és ifjúsági szervezetek, általános és középiskolai osztályok, baráti közösségek, egyesületek, alapítványok, önkormányzatok, egyéb szervezetek Pályázat célja: Szeretnénk olcsó nyaralási, pihenési lehetõséget biztosítani diákcsoportok részre. Helyszín: Szép Ernõ középiskolai Kollégium Hajdúszoboszló, Gönczy P. u. 15 Hajdúszoboszló Magyarország egyik leghíresebb fürdõvárosa, mely a fejlesztéseknek köszönhetõen 2010-tõl már egész évben várja az idelátogatókat, a szórakozni illetve pihenni vágyókat. A strand hatalmas kiterjedésû, sok medencével és csúszdaparkkal várja a vendégeket tavaszán készült el az új Aqua-Palace élményfürdõ, mely rossz idõ esetén is biztosítja a kikapcsolódást. Fontos még megemlíteni a fedett fürdõt, mely gyógyvizével a gyógyulásra vágyókat várja. A kollégium épülete 3 szintes, az emeleteken ágyas szoba található, melyekhez közös mellékhelyiség és zuhanyzó tartozik. A szobákban 1-4 fõ elhelyezésére nyílik lehetõség. Minden emeleten 2 klubhelyiség található, ahol a tévézés is megoldható. Külön kérésre internet hozzáférést, programok szervezéséhez 60 fõt befogadó klubszobát tudunk biztosítani. Az épületen belül, a földszinten található az ebédlõ, ahol a félpanziós ellátást biztosítjuk.

3 Bõvebb felvilágosítás: Pályázható idõpontok: május 1.? augusztus 12. között. Pályázható éjszakák száma: A csoportok maximum 36 fõbõl és 2 kísérõbõl állhatnak A csoportokat hetes váltásában fogadjuk: érkezés hétfõnként - távozás pénteken Támogatás mértéke: 4 éjszakai szállás + félpanziós ellátás (hétfõ vacsorával indul, pénteken reggelivel zárul) árának 30%-a azaz a fizetendõ díj: 8800 Ft/ fõ (+ 18 év felett napi 410 Ft IFA fizetendõ) Pályázat beadása: pályázni április május 31-ig lehet, azonos feltételek megléte esetén a beadási határidõ a döntõ szempont. A nyertes pályázókat folyamatosan értesítjük! Kérjük, hogy a mellékelt pályázati adatlapot elektronikus formában a szepekoli@gmail.com címre küldjék el. A KIM Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat hirdet középiskolásoknak A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is meghívásos pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra az anyanyelvû és kétnyelvû nemzetiségi program szerint mûködõ középfokú iskolák és tanulóik részére. Az ösztöndíj célja - a nemzetiségi törvény által felsorolt - valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedõ képességû tanulók továbbtanulásának elõsegítése. A diákok és az iskoláik május 15-ig jelentkezhetnek a pályázatra. A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által alapított Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat elsõ alkalommal tavaly hirdette meg a minisztérium. Ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki a pályázati felhívásban megjelölt intézmények valamelyikével együttesen terjeszti elõ pályázatát és a pályázat benyújtásakor az intézmény utolsó két évfolyamát megelõzõ évfolyamot végzi. A pályázaton az a magyar állampolgárságú tanuló vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzetiséghez tartozik, tanulmányi eredménye a pályázat benyújtását megelõzõ tanév végén eléri a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra vonatkozó rendelet szerint számítandó 4.00 átlageredményt, más forrásból azonos idõszakra nézve tanulmányi ösztöndíjban nem részesül, továbbá, aki törvényes képviselõjével egyetemben a pályázat benyújtásával egyidejûleg írásban hozzájárul személyes adatainak a rendelet szerinti kezeléséhez. Az ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat hiánytalanul, határidõn belül csatolta és valamennyi meghatározott feltételnek megfelel. Az ösztöndíj mértéke havi Ft, amelyre sikeres pályázat esetén az ösztöndíj megállapítását követõ szeptember 1. utáni két tanítási évben jogosult a diák. Az ösztöndíj odaítélésekor elõnyben részesül az a tanuló, akinek a taníttatása - az intézmény nyilatkozata alapján - az eltartójára a többi pályázóhoz viszonyítva nagyobb terhet ró. Az ösztöndíjban középiskolánként kettõ, ezen belül évfolyamonként egy tanuló részesülhet. A benyújtott pályázatok alapján a miniszter dönt az ösztöndíj odaítélésérõl, a pályázatot elnyert ösztöndíjasok névsorát a kormány honlapján közzéteszi.

4 Az ösztöndíjprogram fedezetét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fejezetében meghatározott nemzetiségi célú elõirányzat biztosítja. A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthetõ kormany.hu honlapról. Amgen-KutDiák Diákköri pályázat Az Amgen biotechnológiai vállalat, a Kutató Diákokért Alapítvány és a Kutató Diákok Országos Szövetsége közös pályázatot hirdet magyarországi, illetve határon túli magyar nyelvû tudományos diákkörök támogatására. A pályázat célja: támogatni a tudományos tehetséggondozással foglalkozó iskolai mûhelyeket, ösztönözni újak megalakítását. A pályázat beadási határideje: április 15. A hivatalos pályázati felhívás letölthetõ itt. A pályázati adatlap elérhetõ itt. A költségvetés-tervezet letölthetõ itt. Kreatív kémiaverseny az interneten Pályázati kiírás A Magyar Kémikusok Egyesülete és a sanofi-aventis/chinoin rendhagyó kémiaversenyt hirdet Felszínelõk címmel kémiát tanuló diákoknak. A cél, hogy a hagyományos keretekbõl kilépve, kreatív és egyedi megoldásokat és problémafelvetéseket kapjunk, tehát megnézzük, hogy mi van a felszín alatt. A verseny elbírálása során a zsûri az ötletességet, kreativitást legalább akkora súllyal veszi figyelembe, mint a szakmai tudást. A versenyen egyénileg és három fõs csapatokban (minden esetben a felkészítõ tanár megnevezésével) lehet jelentkezni. Az egyéni és a csapatversenyben is három-három kategóriában lehet nevezni. A kategóriák leírása itt található. Nevezési határidõ: május óra Nevezni csak a kemiaeve2011.hu honlapra feltöltött pályamunkákkal lehet. A sikeres feltöltésrõl a nevezõk automatikus értesítõ t kapnak. A pályamûveket a verseny eredményhirdetéséig csak a Felszínelõk verseny szervezõi hozhatják nyilvánosságra. A nevezésnél csak valós adatokat szabad megadni. Hamis adatok megadása esetén a nevezõ a versenybõl kizárható. A beadott pályamunkákat a szakértõkbõl álló zsûri május között bírálja el. Eredményhirdetés: május 31.

5 A versenyen a legjobbak díjakat kapnak. A nevezõ diákok és tanáraik elismerik, hogy a pályázatok a diákok saját szellemi termékei, és nem plagizált dolgozatok. A Felszínelõk verseny szervezõi vállalják, hogy a birtokukba került személyes adatokat kizárólag a verseny céljából elengedhetetlen kapcsolattartásra használják fel. A Felszínelõk versenyre csak olyan pályamunkákat fogadunk el, amelyek a biztonsági elõírások maximális betartásával készültek. A pályázati anyagok készítése közben erõsen ajánlott köpeny, gumikesztyû és védõszemüveg használata. A felkészítõ tanár jelenléte a csoportos pályamunkák elkészítése közben kötelezõ, egyéni pályamunkák esetén erõsen ajánlott. KATEGÓRIÁK EGYÉNI Fényképezd le azt a tárgyiasult kémiai felfedezést, ami nélkül nem tudod elképzelni a mindennapi életedet, és írd le (maximum fél oldalban), hogy miért!magyarázd el, mutasd be a - média eszközeivel: fényképpel, filmmel, rajzzal - azt a folyamatot, amikor a kémia megfelelõen van hasznosítva, és mikor ugyanaz a kémia már rosszat tesz! Javasolj megoldást a helyes használatra! Fedezz fel érdekes kémiai változásokat, mutasd be és próbáld megmagyarázni! Nem használhatsz vegyszereket. CSOPORTOS Találjátok meg a környezetetekben azt a használati tárgyat, amelyet kémiai szempontból a legérdekesebbnek tartotok, és szakmai szempontból elemezzétek a tárgyban rejlõ kémiát! Az elemzést egy maximum 5 perces videó formájában várjuk.állítsatok elõ használati tárgyat kémiai úton! Ehhez nem használhattok ipari, csak háztartási vegyszereket. Védõszemüveg és gumikesztyû használata és a használat dokumentálása kötelezõ. Kutassátok ki az interneten, a könyvtárban, hogy a nagyszüleitek korában mi volt az a kémiai eredmény, mely forradalmasította a mindennapokat, és a jelenlegi kutatások iránya szerint mi lehet a jövõ nagy felfedezése! Mutassátok be kutatásaitokat a média eszközeivel, fényképpel, filmmel, rajzzal! Honlapkészítõ pályázat általános és középiskolásoknak Beadási határidõ: január 15. A pályázat célja, felkelteni a diákok érdeklõdését az Internet nyújtotta lehetõségek iránt, motiválás önfejlesztésre és csapatmunkára, elérhetõvé tenni számukra ingyenes, reklám mentes internetes megjelenést. A pályázatot benyújtók lehetnek: általános iskolás diákok, osztályok és csoportok (1. kategória), középiskolás diákok, osztályok és csoportok (2. kategória). A pályázati feltételek betartása, a pályázat határidõn belüli beérkezése, illetve hogy a pályázó beleegyezzen, hogy pályázati munkája megjelenhessen az Interneten. Az elsõ helyezettek díja: Saját.hu-s domain regisztrációja 2 évre, saját tárhely és cím biztosítása 2 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyintézésa második helyezettek díja: Saját.info-s domain regisztrációja 2 évre, saját tárhely és cím biztosítása 2 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyintézésa harmadik helyezettek díja: Saját.info-s domain regisztrációja 1 évre, saját tárhely és e- mail cím biztosítása 1 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel

6 kapcsolatos adminisztráció és ügyintézés Az összes résztvevõ számára biztosított: Saját.oceansolution.hu-s v aldomain biztosítása 1 évre, saját tárhely és cím biztosítása 1 évre, dinamikus felület támogatással (PHP, MySQL), az ezekkel kapcsolatos adminisztráció és ügyintézés Határidõk: Regisztráció vége: január :00 Honlap elkészítése: március :00 A készítendõ honlap témájára és felhasznált technikáira semmilyen megkötés nincs. A honlapnak legalább 250 szót és 5 képet tartalmaznia kell. A készülõ honlaphoz bannert kell készíteni, mely a pályázati oldalra kerül fel. A pályázatra való regisztráció a oldalon történik, regisztráció után a pályázó megkapja a tárhely, az ftp és az adatbázis eléréséhez szükséges kódokat és információkat, valamint beállítjuk az igényelt aldomain-t és a pályázók már kezdhetik is a munkát és a pályázat beadási határidejéig módosíthatják a tárhely tartalmát. Az elbírálásnál alapvetõen az ötlet és design összhangja kerül elõtérbe, amellett, hogy a honlapot megtalálja-e közönsége, amit a látogatottsági statisztikák alapján ellenõrzünk. Az eredmények megtekinthetõk weboldalunkon. Bõvebben: OceanSolution. Web: info@oceansolution.hu Tel: IGYFK TEHETSÉGMÛHELY Ösztöndíjfelhívás Kedves tizedikes és tizenegyedikes diákok! Az UWC Magyarországi Egyesülete örömmel értesít benneteket, hogy idén is meghirdeti kétéves külföldi ösztöndíjaira szóló pályázatát! A részletes pályázat megtekinthetõ itt.

7 Pécs-Baranyai Tudományos Ismeretterjesztõ társulat az otthonomban 2010? pályázat középiskolásoknak A NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community - TINC) pályázatot hirdet magyarországi és határontúli középiskolás diákoknak?nanotechnológia az otthonomban 2010? címmel. A pályázat a 2008-as?A nanokorszak kezdetén? és a 2009-es?NANO-TINC 2009? sikeres pályázatok folytatása. Napjainkban egyre gyakrabban hallunk a nanotudományok segítségével kifejlesztett, megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mint gondolnak a mai középiskolások a?nanokorszak? új anyagairól, módszereirõl és az ezek segítségével létrehozott termékekrõl. A nano-pályázat kategóriái: 1.?Nanotechnológia az otthonomban 2010?? rajzpályázat. Csak elektronikus formában beküldött pályamunkákat áll módunkban elfogadni. 2.?Nanotechnológia az otthonomban 2010?? a nanotudományokkal kapcsolatos, szabadon választott témájú esszé (.pdf formátumban kérjük beküldeni) A kategóriában a pályázat terjedelme legalább 5 gépelt oldal. 3.?Nanotechnológia az otthonomban 2010?? a nanotudományokkal kapcsolatos, szabadon választott témájú kisfilm A kisfilm maximum 5 perces lehet. Pályázat beküldési határidõ: november 1. A pályázatok bemutatására és értékelésére a NanoTudomány Nemzetközi Közössége Internetes oldalának magyar nyelvû tematikus csoportjában kerül sor. A pályázatokat a NanoTudomány Nemzetközi Közössége által felkért szakmai zsûri értékeli. A nyertesek jutalomban részesülnek. A beérkezett mûveket a NanoTudomány Nemzetközi Közössége weboldalán teszik közzé. A szervezõk fenntartják a jogot, hogy a legjobb írásos pályamûveket nyomtatott formában is megjelentessék. A rajzokat, kisfilmeket és a szöveges pályázatokat a következõ címre kérjük eljuttatni elektronikus formában november 1-ig: editor@nanopaprika.eu Pályázati kiírás itt. Tudományos Ismeretterjesztõ Társulat "AKI kiváncsi kémikus" - nyári kutatótábor június július 3. Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Kutatóközpontja nyári kutatótábort szervez június 27.? július 3. között. Ha érdekel a kémia, amit az iskolában tanítanak, ha szeretsz kísérletezni, de a családod nem örül neki, hogy azt otthon a konyhában vagy a pincében teszed, ha foglalkoztat, hogy a körülöttünk lévõ anyagi világ mibõl és hogyan épül fel, és azt miképpen lehet vizsgálni, ha nap mint nap találkozol jelenségekkel, eljárásokkal, amikrõl fogalmad sincs, hogy hogyan

8 mûködnek, de szeretnéd azt megtudni, ha kedved lenne új anyagokat elõállítani, vagy a meglévõket átalakítani, ha zavar hogy vannak, akik szemetelnek, vagy nagyban szennyezik a környezetet, és szeretnél tenni valamit, hogy ez ne így legyen, akkor jelentkezzél a nyári kutatótáborunkba. A kutatótábort nem sokkal a tanév befejezése után tartjuk június 27. és július 3. között. Társaiddal együtt hétfõtõl péntekig dolgozhatsz a Kémiai Kutatóközpont laboratóriumaiban. Hogy mivel foglalkozhattok, azt a témák menüpont alatt megtalálhatod. A munkában egy-egy kutató fog segíteni Benneteket, õk az adott szakterületnek jó ismerõi. A kísérleti munka menetét már elõre megtervezik, de önálló ötlettel Te is elõállhatsz. Szeretnénk, ha az ország minden részérõl és a határon túlról is érkeznének hozzánk diákok, ezért a nem Budapesten lakóknak diákotthoni elhelyezést biztosítunk, de indokolt esetben budapestiek is lakhatnak majd a kollégiumban. A tábor Nektek nem kerül pénzbe. Biztosítjuk részetekre a munkához szükséges feltételeket, napi háromszori étkezést, szállást, az ide- és hazautazás költségeit, ezeken felül arról is gondoskodunk majd, hogy az esti órákat tartalmasan tölthessétek el diáktársaitok társaságában. Ha mindezek után úgy gondolod, hogy érdekel a tábor, olvasd el a témákat, majd a jelentkezési, pályázási feltételeket június 9-ig várjuk, hogy megérkezzenek a pályázatok. A tábor Magyar Tudományos Akadémia, Kémiai Kutatóközpontjában kerül megrendezésre (1025 Budapest, II. kerület, Pusztaszeri út ) A táborban való részvétel pályázathoz (jelentkezéshez) kötött. A rendezvényrõl bõvebb információ a MTA Kémiai Kutatóintézetének honlapján olvasható. Szervezõ intézmény Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Kutatóközpont aki@chemres.hu Kapcsolódó oldalak: Nyári egyetem középiskolásoknak június július 10. A Pannon Egyetem Mérnöki Kara június 27. és július 10. között 2 6 napos turnusban nyári egyetemet szervez középiskolai képzésben résztvevõ tanulóknak. A tábor célja a középiskolás korosztály természettudományos és mûszaki érdeklõdésének és ismereteinek bõvítése. A Pannon Egyetem Mérnöki Kara június 27. és július 10. között 2 6 napos turnusban nyári egyetemet szervez középiskolai képzésben résztvevõ tanulóknak. A tábor célja a középiskolás korosztály természettudományos és mûszaki érdeklõdésének és ismereteinek bõvítése. Az egy hetes nyári egyetem során a diákok ízelítõt kaphatnak a természet-és mûszaki tudományok legújabb kutatási eredményeibõl és megismerhetik a kutatások korszerû eszköztárát. A nyári egyetem programjával hangsúlyozni szeretnénk a természettudományos és mûszaki ismeretek kiemelt társadalmi és gazdasági fontosságát. A színes és sokrétû, a diákok aktív részvételével zajló programok között kulturális és sportrendezvények is szerepelnek. A gyakorlati foglalkozásokat és

9 bemutatókat PhD hallgatók tartják; a résztvevõk érdekes tudományos ismeretterjesztõ elõadásokat hallgathatnak az egyetem neves professzorainak tolmácsolásában. Szervezõ: Csányi-Tornyos Eszter Szervezõ intézmény: Pannon Egyetem Mérnöki Kara Tel.: nyariegyetem@almos.uni-pannon.hu Kapcsolódó oldalak: A nyári egyetem honlapja Címkék: nyári egyetem

Negyedszer is: AKI Kíváncsi Kémikus nyári kutatótábor július 1. és július 7. között

Negyedszer is: AKI Kíváncsi Kémikus nyári kutatótábor július 1. és július 7. között Negyedszer is: AKI Kíváncsi Kémikus nyári kutatótábor 2012. július 1. és július 7. között A 2009., a 2010. és a 2011. évi kutatótáborok után az idén is várjuk a kémia iránt érdeklődő 10. és 11. osztályos

Részletesebben

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2017. ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA 1 A pályázat kiírója: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban:

Részletesebben

Robot Informatika Zrt. Miskolc, május.01. Kreatív ötlet pályázati dokumentáció

Robot Informatika Zrt. Miskolc, május.01. Kreatív ötlet pályázati dokumentáció Robot Informatika Zrt. Miskolc, 2015. május.01. Kreatív ötlet pályázati dokumentáció A kreatív pályázat célja: A Robot Informatika ZRt. internetes video pályázatot hirdet az ország valamennyi középiskolai

Részletesebben

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj Működési szabályzat és Pedagógusi pályázati felhívás a 2018/2019-es tanévre A National Instruments a virtuális

Részletesebben

Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018.

Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018. Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018. I. A pályázat rövid összefoglalója A pályázat kiírója a PontVelem Nonprofit Kft. (2092 Budakeszi, Kagyló u. 1-3.) e-mail cím: palyazat@pontvelem.hu

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

Kisbolygó-látogatások

Kisbolygó-látogatások Kisbolygó-látogatások A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata 1. A pályázat meghirdetői A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal együttműködve,

Részletesebben

Művészeti kreativitás verseny középiskolásoknak

Művészeti kreativitás verseny középiskolásoknak Művészeti kreativitás verseny középiskolásoknak A pályázat adatai A pályázat témája: Ritmus A pályázat célja: ösztönözni az erdélyi és határon túli középiskolás hallgatókat művészi (zenei és/vagy képzőművészeti)

Részletesebben

Hogyan pályázzak? Segédanyag középiskolás diákoknak pályázat benyújtásához. Új Nemzeti Kiválóság Program

Hogyan pályázzak? Segédanyag középiskolás diákoknak pályázat benyújtásához. Új Nemzeti Kiválóság Program Hogyan pályázzak? Segédanyag középiskolás diákoknak pályázat benyújtásához Új Nemzeti Kiválóság Program Tehetséggel fel! Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj 1. Mi a Tehetséggel fel! Felsőoktatást

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című kisfilmpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című kisfilmpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című kisfilmpályázatra 2015. Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 3 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 4 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben!

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! VERSENYSZABÁLYZAT PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! Papír- és Nyomdaipari Szövetség - elsősorban tagvállalatai bevonásával

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Felsőoktatási Posztdoktori Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében (pályázati kód: ÚNKP-16-4) 2016/2017. tanév Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet

Részletesebben

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenyét

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenyét 1204 Budapest, Török Flóris u. 89. és fax: 283-0624 283-0858 www.eotvos-szki.sulinet.hu Versenykiírás 2015/2016. tanév Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk megrendezni a Budapest

Részletesebben

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015.

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015. A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2014/2015. tanévben a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT

Részletesebben

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Kecskeméti Katona József Gimnázium Becsület és dicsőség az érdemesnek! 6000 Kecskemét, Dózsa György u. 3. Telefon: 76/481-583 www.kjg.hu OM azonosító: 027944 A 2016-2017. tanévben

Részletesebben

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 A Szegedi Tudományegyetem Tudományos és Innovációs Rektorhelyettese pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Innovációs díj elnyerésére. 1. A Pályázat célja:

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra 2015 Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 3 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 4 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016.

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Én így tanítanám az informatikát. Most minden általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban résztvevő tanuló megmutathatja, hogy milyen informatika

Részletesebben

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS Fiatal képzőművészek számára Pályázati kategória kódja: REB-15-MŰV Meghirdetés dátuma: 2015. április 3. Magyarország Kormánya a 2013. október 29-én megjelent,

Részletesebben

OFKD FELHÍVÁS! A XIV. ORSZÁGOS FELSŐOKTATÁSI KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DIÁKKONFERENCIÁN való részvételre

OFKD FELHÍVÁS! A XIV. ORSZÁGOS FELSŐOKTATÁSI KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DIÁKKONFERENCIÁN való részvételre A XIV. ORSZÁGOS FELSŐOKTATÁSI KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DIÁKKONFERENCIÁN való részvételre A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Földrajzi Intézet, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszéke 2014. április

Részletesebben

színesliget Színezd ki a Ligetet!

színesliget Színezd ki a Ligetet! színesliget Színezd ki a Ligetet! A Városliget teljes megújítását magában foglaló Liget Budapest Projekt kapcsán a Városliget Zrt. kreatív pályázatot hirdet színesliget Színezd ki a Ligetet! címmel budapesti

Részletesebben

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni.

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni. Az Én és a média rajz- és fotópályázat részvételi és játékszabályzata A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ (székhelye: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Versenykiírás. A pályázás menete:

Versenykiírás. A pályázás menete: Versenykiírás A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület orosz-magyar mesemondó versenyt hirdet minden olyan hazai és határon túli általános iskola számára, ahol tanítják az orosz nyelvet,

Részletesebben

II. Országos Baptista Ki Mit Tud? április 6-7. Kisújszállás

II. Országos Baptista Ki Mit Tud? április 6-7. Kisújszállás II. Országos Baptista Ki Mit Tud? 2018. április 6-7. Kisújszállás Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok! Meg kell tanítani a gyerekeknek azt, hogy önmagáért élvezzék a tanulást, ne csak azért, hogy jó

Részletesebben

Építs Robotot! - Pályázati felhívás óvodai csoportok és alsótagozatos- osztályok számára!

Építs Robotot! - Pályázati felhívás óvodai csoportok és alsótagozatos- osztályok számára! Építs Robotot! - Pályázati felhívás óvodai csoportok és alsótagozatos- osztályok számára! Scottie egy kis robot, aki azért járja az univerzumot, hogy a gyerekeket megtanítsa a robotika és a programozás

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

IV. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor - Zánka. Pályázati felhívás

IV. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor - Zánka. Pályázati felhívás IV. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor - Zánka Pályázati felhívás A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület

Részletesebben

Országos Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Sulitábor - Zánka. Pályázati felhívás

Országos Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Sulitábor - Zánka. Pályázati felhívás Országos Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Sulitábor - Zánka Pályázati felhívás A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, (a továbbiakban: Szervező) pályázatot hirdet meg Magyarország általános- és középfokú

Részletesebben

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, a Finn Köztársaság Oktatási Minisztériuma,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet 1. sz. melléklet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a. tanévben felsoktatási intézményekbe teljes idej, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

FELHÍVÁS A GÁL FERENC KÖZÉPISKOLAI HITTANVERSENYRE (GFKH)

FELHÍVÁS A GÁL FERENC KÖZÉPISKOLAI HITTANVERSENYRE (GFKH) Menjetek békével, szolgáljátok Istent és embertársaitokat! FELHÍVÁS A GÁL FERENC KÖZÉPISKOLAI HITTANVERSENYRE (GFKH) A GFKH célja, hogy a 9-12. osztályosok egy háromfordulós, szellemet és lelket pezsdítő

Részletesebben

MUVÉSZETI PÁLYÁZATI KIÍRÁS

MUVÉSZETI PÁLYÁZATI KIÍRÁS MUVÉSZETI PÁLYÁZATI KIÍRÁS VÁCI DUNAKANYAR SZÍNHÁZ MEGBÍZÁSÁBÓL (2600 VÁC, DR. CSÁNYI LÁSZLÓ KRT. 58.) A VÁCI DUNA PARTON, A VÉNÉGY FESZTIVÁL ÉS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ TERÜLETÉN A FESZTIVÁL IDEJÉRE ELHELYEZENDO

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatot hirdet Bács-Kiskunban itthon vagy! címmel, tanulmányi ösztöndíj pályázat hivatalos logójának elkészítésére.

Részletesebben

A Fütyülős és az ARC tárgytervező pályázatot hirdet

A Fütyülős és az ARC tárgytervező pályázatot hirdet Hagyatkozz a múltra, alkoss a jelennek, alapozd meg a jövőt! A magyaros motívumkincs aktualizálásával a Fütyülős új divatot teremt. Most te is részese lehetsz a trend-brand építésének! A Fütyülős és az

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

(L/. számú előterjesztés

(L/. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (L/. számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a kőbányai idősek 2015. évi üdültetéséről szóló pályázat

Részletesebben

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2007.

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2007. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2007. TERVEZET! E L ŐT E R J E S Z T É S a Klebelsberg Kuno ösztöndíjról szóló OKM rendelet tervezetéről Budapest, 2007. április Döntéselőkészítő munkaanyag! Vezetői összefoglaló

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2006. június 26-i ülésére Tárgy: Zirc város középiskolai tanulmányi ösztöndíja 2006. második félévi kiírás Előadó: Kasper Ágota, az

Részletesebben

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat OBO VIDEÓPÁLYÁZAT Pályázati kiírás és szabályzat Az OBO Bettermann Hungary Kft. videópályázatot hirdet A környezetvédelem menő! címmel a környező települések tanulói számára. A pályázat célja a fiatal

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző számítógépes játékok elkészítésének támogatása témában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom

Részletesebben

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések Iktatószám: KA/106/2016. 5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról 1. Általános rendelkezések (1) A Külföldi Tanulmányi Út Támogatás

Részletesebben

EFOP VEKOP-17

EFOP VEKOP-17 EFOP-3.2.15- VEKOP-17 2017-00001 azonosítószámú A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kiemelt projekt keretében Pályázati

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (Szervező) meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázat és startup versenyt.

Részletesebben

Pályázati felhívás. Kizárás: Nem lehet pályázni Budapesten megvalósítani kívánt programmal.

Pályázati felhívás. Kizárás: Nem lehet pályázni Budapesten megvalósítani kívánt programmal. Pályázati felhívás A Magyar Kardiológusok Társasága által létrehozott Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Szívünk Napja Szív Világnapja 2010. évi országos megrendezésére az alábbi pályázatot hirdeti meg. 1.

Részletesebben

A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2013/2014 tanévben

A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2013/2014 tanévben A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2013/2014 tanévben a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT

Részletesebben

Pályázati felhívás Segítő diákok 2016.

Pályázati felhívás Segítő diákok 2016. Pályázati felhívás Segítő diákok 2016. Jelen pályázat azzal a céllal kerül kiírásra, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat jól működő programjait megismerhessék az érintett intézmények, diákok, pedagógusok

Részletesebben

Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet!

Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet! Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet! Filmpályázati felhívás PhD- és MSc/MA-hallgatók számára Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja

Részletesebben

ŰRTURIZMUS CIVILEK A VILÁGŰRBEN. A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata

ŰRTURIZMUS CIVILEK A VILÁGŰRBEN. A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata ŰRTURIZMUS CIVILEK A VILÁGŰRBEN A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata 1. A pályázat meghirdetői A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal

Részletesebben

Pályázati kiírás szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására

Pályázati kiírás szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására Pályázati kiírás szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2019. évi alapjából, a szórványtelepülésekről származó

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Kereskedelmi Bank Rt. által 1988. december 17-én a volt Kossuth Lajos Tudományegyetem javára létesített UNIVERSITAS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2016-os

Részletesebben

35/2007. (VI.04.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet. A Józsefvárosi Diákösztöndíjról

35/2007. (VI.04.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet. A Józsefvárosi Diákösztöndíjról 35/2007. (VI.04.) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet A Józsefvárosi Diákösztöndíjról Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az első világháború történelmi emlékezetét feldolgozó filmforgatókönyvek megalkotásának támogatása témában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2016-2017. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2016.11.15. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 Pályázati felhívás Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 A Tempus Közalapítvány pályázati felhívást jelentet meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj elnyerésére. A felhívás célja a hazai

Részletesebben

Pályázati kiírás. A hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok körében aluliskolázottság figyelhető meg,

Pályázati kiírás. A hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok körében aluliskolázottság figyelhető meg, Pályázati kiírás A Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat ezennel kiírja ösztöndíjpályázatát a szociális helyzetük miatt rászoruló általános közép vagy felsőfokú tanulmányokat folytató tanulók számára

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére. Az Egri Törvényszék (székhely:

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez A Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázat és startup versenyt. A pályázat

Részletesebben

2011-ben is. kinézni?

2011-ben is. kinézni? Rajzverseny 2011-ben is óvodásoknak A Te környezettudatos kinézni? házad hogy fog 2010-12-15 Ilyen volt ilyen lett... Egy spontán rajz, aztán mese a környezettudatos házról, és jöhet a világmegváltó alkotás.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT Videó-, és fotópályázat kiírásához

PÁLYÁZATI ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT Videó-, és fotópályázat kiírásához PÁLYÁZATI ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT Videó-, és fotópályázat kiírásához Tartalomjegyzék 1. Általános tudnivalók: 2 2. Pályázati feltételek és kategóriák: 2 2.1. Videó pályázat 2 2.2. Fotó pályázat 2 3. Pályázat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2008. május 26-i ülésére Tárgy: Zirc város középiskolai tanulmányi ösztöndíja 2008. második félévi kiírás Előadó: Kasper Ágota, az

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2011/2012. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához A Pályázati útmutató elválaszthatatlan része a Pályázati felhívás, a Pályázati adatlap kitöltése, és a szükséges

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-3.9.2-16-2017-00055. Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében című pályázat keretein belül a 2017/2018.

Részletesebben

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Az ösztöndíj célja és tartalma A 2014-15 évi ösztöndíjhoz hasonlóan a 2015-16 tanévre kiírt

Részletesebben

Egy hét a kedvencemmel

Egy hét a kedvencemmel PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Igazgatók, Igazgatónők, Pedagógusok! A környezeti nevelés és a felelős kisállattartás fontosságának hangsúlyozására a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

EFOP számú, Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben Észak-Somogyban című projekt

EFOP számú, Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben Észak-Somogyban című projekt Ösztöndíj pályázat általános iskolások részére Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot ír ki a 114/2018. (VII.5.) sz. képviselő-testületi határozata alapján a 2018/2019 tanévre

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-3.9.2-16-2017-00055. Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében című pályázat keretein belül a 2018/2019.

Részletesebben

SZÓRVÁNY SZAKTESTÜLET

SZÓRVÁNY SZAKTESTÜLET Pályázati kiírás szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2016. évi alapjából, a szórványtelepülésekről származó

Részletesebben

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 2017. évi 48. szám 4821 A Miniszterelnökség pályázati felhívása Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra A Miniszterelnökség a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm.

Részletesebben

IFJÚSÁGI SZAKTESTÜLET

IFJÚSÁGI SZAKTESTÜLET Pályázati felhívás az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására - 2017 Tavasz - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából, az ifjúság közéleti

Részletesebben

PÁLYÁZAT. InfoPark Alapítványhoz. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Kar Kémiai Intézet. Dr. Németh Zoltán, egyetemi adjunktus

PÁLYÁZAT. InfoPark Alapítványhoz. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Kar Kémiai Intézet. Dr. Németh Zoltán, egyetemi adjunktus PÁLYÁZAT az InfoPark Alapítványhoz A mérnöki és természettudományi tantárgyak népszerűsítése, a középiskolás tanulók egyetemekre jutásának segítése témában 3. kategória: Nyílt napok, nyílt programok szervezése

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2. JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2. félév Alapvető cél A Kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról

Részletesebben

Pályázati Kiírás. Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. Smart City Micro Solutions pályázat 2016

Pályázati Kiírás. Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. Smart City Micro Solutions pályázat 2016 Pályázati Kiírás Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. Smart City Micro Solutions pályázat 2016 Előzmények; a pályázat célja Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. mint a szakmában elismert

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a pályázatot hirdet Jegyzetelő szolgáltatás támogatása felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók érdekében (kód: 21221) címmel 1. A PÁLYÁZAT

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A SAJÓ ELEMÉR PÁLYÁZAT SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 10. melléklete) 2012. 1 1.. A Sajó Elemér pályázat célja és odaítélése 1. A Magyar Hidrológiai Társaság 1981-től évente meghirdeti

Részletesebben

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás)

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) 2014. október 14. Tolnai József ügyvivő szakértő, országos versenyszervező A verseny meghirdetője Oktatáskutató és

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A CRESCENDO NYÁRI AKADÉMIA IRODÁJÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSÉRE

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A CRESCENDO NYÁRI AKADÉMIA IRODÁJÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSÉRE PÁLYÁZATI KIÍRÁS A CRESCENDO NYÁRI AKADÉMIA IRODÁJÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSÉRE 1 1. A pályázat kiírója, lebonyolítója Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány 1148 Budapest, Padlizsán utca 8. (Nem

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280 Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Mi az, hogy Chachipe (Diák)?

Mi az, hogy Chachipe (Diák)? Mi az, hogy Chachipe (Diák)? Ha 12 25 év közötti fiatal vagy, akkor a Chachipe (Diák) Neked szól! A Chachipe szó roma nyelven azt jelenti, hogy igazság és valóság, de az utóbbi években jog értelemben is

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1. JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1. félév Alapvető cél A Kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról

Részletesebben

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015. évi konferencia- és kiadvány-támogatására 1. A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Rajzverseny óvodásoknak 2011-ben is A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Ilyen volt ilyen lett... Egy spontán rajz, aztán mese a környezettudatos házról, és jöhet a világmegváltó alkotás.

Részletesebben

R_. számú előterjesztés

R_. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere R_. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére a kőbányai idősek 2014. évi üdültetéséről szóló pályázati felhívásról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak. PhD hallgatók számára

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak. PhD hallgatók számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 Az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztése forrásból támogatott 2018.szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2015/2016-os tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

1/10/2012. számú pályázati kiírás

1/10/2012. számú pályázati kiírás 1/10/2012. számú pályázati kiírás A Juventas a rászorulókért Alapítvány 1/10/2012 számon nyílt pályázatot hirdet 18 év alatti súlyos vagy krónikus betegségben szenvedő, fogyatékossággal élő, illetve mindezen

Részletesebben

Egyetemi BME ösztöndíj

Egyetemi BME ösztöndíj Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás a 2016/17. tanév tavaszi félévre A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (EHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny

Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny V E R S E N Y F E L H Í V Á S Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny A verseny meghirdetője, szervezője: Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata Társszervező: EDUTUS Főiskola A verseny célja Az

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pályázati azonosító: GRAF-1603

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pályázati azonosító: GRAF-1603 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR INFORMATIKA ALKALMAZÁSAI TANSZÉK 6725 Szeged Telefon: (+36) 62/544-727 Boldogasszony sgt. 6. külső forrásokból támogatott tudományos ösztöndíj PÁLYÁZATI

Részletesebben

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat 1204 Budapest, Török Flóris u. 89. és fax: 283-0624 283-0858 www.eotvos-szki.sulinet.hu Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye Versenyszabályzat A verseny kiírója: Eötvös

Részletesebben

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Legyél te is ott, ahol a jövőt megálmodják! Tudósíts egyenesen az első sorból és mutasd be a TEDx Danubia Cafe 2011-es előadásait!

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. - pályázni leghamarabb az első tanév két félévének teljesítésével lehet.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. - pályázni leghamarabb az első tanév két félévének teljesítésével lehet. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata, a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Soroksári Tanulmányi Ösztöndíj alapításáról és

Részletesebben