A készülék első használata előtt olvassa el ezt a használati utasítást, ez alapján járjon el és tartsa meg a későbbi használatra is.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A készülék első használata előtt olvassa el ezt a használati utasítást, ez alapján járjon el és tartsa meg a későbbi használatra is."

Átírás

1 A készülék első használata előtt olvassa el ezt a használati utasítást, ez alapján járjon el és tartsa meg a későbbi használatra is. Általános megjegyzések Rendeltetésszerű használat A készüléket kizárólag magáncélra szabad használni a háztartásban, ipari folyamatos munkára, nem alkalmas! Gépek, járművek, építmények, szerszámok, homlokzatok, teraszok, kertápolási eszközök stb., nagynyomású vízsugárral történő tisztítására (szükség esetén, a tisztítószer automatikus adagolásával) Az esetleges ütemzavarokat a garancia lejártáig költségmentesen elhárítjuk, amennyiben anyag, vagy gyártási hiba okozta. A vásárlást igazoló bizonylatokkal forduljon szervizünkhöz. Biztonsági tanácsok Balesetveszély Ne fogja meg nedves kézzel a hálózati csatlakozót és foglalatot. A készüléket ne helyezze üzembe, ha a hálózati csatlakozóvezeték, vagy a készülék fontos alkatrészei, pl. a magasnyomású tömő, kézi szórópisztoly, vagy bármely biztonsági elem meg van sérülve. Minden használat előtt ellenőrizze, hogy nem sérült-e a hálózati csatlakozóvezeték, ha sérült azonnal cseréltesse ki a szervizzel, vagy villamos szakemberrel. Ellenőrizze a nagynyomású tömlő sértetlenségét is, amennyiben sérült azonnal cseréltesse ki. Tilos a gépet tűzveszélyes helységben üzemeltetni, de benzinkútnál is, csak az oda vonatkozó biztonsági és tűzrendészeti szabályok betartásával lehet használni. A magas nyomású vízsugár, nem rendeltetésszerű használat esetén veszélyes lehet. A vízsugarat soha ne irányítsa, személyek, állatok, elektromos szerelvények, vagy maga a készülék felé. Ne irányítsa, se Önmagára, se másokra, a ruházat, a ruházat, vagy lábbeli megtisztítására. A vízsugár az autógumit és annak szelepét károsíthatja és roncsolhatja, ez baleseti veszélyforrás lehet a közlekedésnél. Ezek tisztításánál legalább 30cm távolságot kell tartani, a fúvóka és a gumi között. Soha ne szívjon fel oldószer tartalmú folyadékot, vagy hígítatlan savakat és oldószereket! Ide tartozik a benzin, a hígító, vagy akár a fűtőolaj is. A képződő permetköd nagyon gyúlékony, robbanékony és rendkívül mérgező is. Ne használjon acetont, hígítatlan és oldószereket, mert ezek a készüléket azonnal megtámadják és károsítják. Figyelem A hosszabbító vezeték hálózati dugójának és csatlakozójának is vízállónak kell lennie és nem szabad vízben feküdnie. A nem megfelelő hosszabbítók veszélyesek lehetnek. Kizárólag az adott célnak megfelelő hosszabbítót használjon m: 1.5 mm 2 ; m: 2.5 mm 2.

2 A hosszabbító kábelt, amennyiben dobon van feltekerve, mindig teljes hosszában le kell húzni a dobról. A készülék nem alkalmas arra, hogy korlátozott testi, vagy szellemi képességű emberek használják. A készüléket nem használhatják gyermekek és olyan személyek, akik nem olvasták át e használati utasítást. A készüléket ne használja, ha a hatósugarán beül mások is tartózkodnak, kivéve, ha megfelelő védőruhát viselnek. A visszafröccsenő víz, vagy szennyeződés ellen, viseljen védőruházatot és védőszemüveget. Vigyázat Hosszabb üzemszünet esetén a készülék főkapcsolóját (13) kapcsolja ki, a munka befejezése után a csatlakozó dugót is húzza ki a konnektorból. A készüléket ne használja 0 C alatti hőmérsékleten. A sérülések elkerülése végett a lakkozott felülettől minimum 30 cm távolságban tartsa a szórófejet. A készüléket nem szabad felügyelet nélkül hagyni, amíg üzemel. A hálózati kábelt és a magasnyomású tömlőt védeni kell a hőtől, olajtól és a kiálló élektől. A leendő munkaterületen az áramvezető alkatrészek vízsugárral szembeni védelméről gondoskodni kell. Biztonsági okokból azt ajánljuk, hogy a készüléket hibaáram védőkapcsolón keresztül használja (Max. 30 ma) Olyan tisztítási munkát, amely során, olajtartalmú szennyvíz keletkezik (pl. alvázmosás, motormosás) csak olajleválasztóval ellátott munkahelyen szabad végezni. Biztonsági berendezések A biztonsági berendezések a felhasználó védelmét szolgálják, ezeket nem szabad módosítani, vagy megkerülni. A készülékkapcsoló megakadályozza a készülék véletlenszerű beindulását (5) A biztonsági zár (C) a pisztolyon (1) megakadályozza a készülék véletlenszerű beindulását. A túlfolyószelep megakadályozza az engedélyezett üzemi nyomás túllépését, ha a szórópisztoly (1) bekapcsoló gombját (3) visszaengedi, a magasnyomású sugár leáll, ha a kapcsolót behúzza, a készülék újra engedélyezi a szivattyú működését.

3 Üzembevétel előtt szerelje fel, illetve csúsztassa helyére a mellékelten csomagolt alkatrészeket a gépre.(4) Csatlakoztassa a víztömlőt (10) is a készülékhez és a másik végét a vízellátóhoz (12). A víztömlő nem tartozék. Hossza minimum 7,5 m, Ø ½ 13 mm.

4 Helyezze a magasnyomású tömlő hollandi anyás részét a pisztoly (H) csatlakozójához és rögzítse azt a felcsavarozás után egy villáskulccsal. A víz szennyeződéseinek a készülékbe jutását a csatlakozási pontra szerelt vízszűrő (8) beépítésével csökkentettük a minimumra. A szűrőt minden használat előtt érdemes megvizsgálni, és ha kell megtisztítani. Lehetőleg használjon minősített víztömlőt (10), ezt csatlakoztassa a készülékre csavart csatlakozó csonkhoz (9) és a vízellátó rendszerhez (12) a másik végét. Az tömlő Ø legalább ½ illetve 13 mm, a hosszúsága legalább 7.5 m legyen Vigyázat A magasnyomású tömlőt, csatlakoztassa a készülék kimenő menetes csatlakozójához (B), a másik végét a szórópisztolyhoz (H). A szórópisztolyba nyomja be a szórófejet a rugónyomás ellenében és fordítsa az el 90 al, majd elengedve a rugónyomás helyzetbe rögzíti azt (f) ábra. Dugja be a hálózati kábel (Földelt) dugóját az aljzatba és kapcsolja be a készüléket. A magasnyomás, csak a szórópisztoly kapcsolójának (II) a behúzása után indul be. A magasnyomású vízsugár induláskor a pisztoly visszalökődését idézi elő. Álljon biztonságosan és fogja erősen a szórópisztolyt. A nyomás állandó, de a szóró szár fejének (a), (b) ábra elforgatásával a nyílás a lemezek között (E) szűkül és a vízsugár egyre élesebbé válik.

5 Tisztítószer adagolása Automatikusan adagol. A tárolóedény (13) befogadóképessége: 0,57 L Munka befejezése A munka befejezése után, először kapcsolja ki a készüléket, majd zárja a víznyomást, az estlegesen a szórófejben lévő nyomást is engedje ki, annak bekapcsolásával, majd a kapcsoló kiengedése után azt is zárja le a sárga biztosító gomb benyomásával. A szórófej eltömődése esetén, egy megfelelő méretű acéldróttal tisztíthatja azt a fúvókában (D) való mozgatással (e) ábra. A kézi szórópisztolyból vegye ki a szórófej szárát (1) annak benyomásával és ellenkező irányba való 90 -os elfordításával, majd kihúzásával. majd tegye a szórófejet és a pisztolyt is a gép oldalán lévő tárolóba. Szerelje le a magasnyomású tömlőt a gépről, a pisztolyról nem fontos és tekerje karikába a magasnyomású tömlőt és akassza azt a helyére tett pisztolyra (2). A víztömlőt is szerelje le a gépről és a vízcsapról is. Az így szétszerelt gépet indítsa be, hogy a még bennmaradt víz kifolyhasson, ezután kapcsolja ki újra. A készülék kisméretű szivárgása, műszaki okok miatt lehetséges és megengedett. Erős folyás esetén forduljon a szervizhez A készülék nem indul Ellenőrizze az elektromos csatlakozást, csak búgás esetén, kapcsolja ki a készüléket és a szórópisztoly indító kapcsolójának (II) behúzása után indítsa el a készüléket a főkapcsoló segítségével. Karbantartás Minden ápolási és karbantartási munkamegkezdése előtt kapcsolja ki a készüléket és húzza ki a hálózati csatlakozót is. Fagyás elleni védelem A készüléket és tartozékait védje a fagy ellen. Tönkreteheti a készüléket és tartozékokat, ha előtte nem engedte le a vizet. Fagymentes helyen tárolja.

6 Tartozékok

7 HYUNDAI HYD-9180 Magasnyomású mosó Barkácsolási célra Forgalmazza: Devon Imp-Ex Kft Garanciális szerviz és raktár: Budapest XXI. Ker. (Csepel Gyártelep) Központi-út 53/B

8 A gép főbb részei

9 Illusztrációk Összedugás után a rugóerőt legyőzve 90 -al fordítsa el az óramutató járásával megegyező irányba és visszaengedve a helyére kerül a szórófej szára. Ide csatlakoztassa a magasnyomású tömlőt. A (C) gombot üzemen kívül tartsa benyomva. Bekapcsolás a túloldalról.

10 Műszaki adatok: Dobozméret 620x320x350mm Maximális Nyomás 150 Bar Súly 8,6 Kg Nyomás 100 Bar Szállított vízmennyiség 6 liter/perc Mosószer mennyisége 0,57 L Névleges teljesítmény 1100W Leadott teljesítmény 1800 W Maximális hőmérséklet 60 C Feszültség 220V-240V 230 V Frekvencia 50 Hz Kézre ható rezgésszám (Vibráció) 0,9 m/s 2 Hangnyomásszint 84 db(a) Hangteljesítményszint 93 db(a) Ajánlott hálózati biztosíték 16 A (lomha) Megnevezések 1 Állítható szórófej 2 Szórópisztoly 3 Magasnyomású tömlő 4 Tartókarok 2db 5 Főkapcsoló 6 Magasnyomású mosógép V-os vezeték 8 Vízszűrő betét 9 Bejövő vízcsatlakozó csonk 10 Bejövő víztömlő 11 + Szórófej 12 Csatlakozás vízcsaphoz 13 Tisztítószer adagoló A Bejövő víztömlő csatlakozó menetes csöve a gépen B Magasnyomású tömlő csatlakozó a géphez C Indító kapcsoló rögzítése (véletlen bekapcsolódása elleni védelem) D Fúvóka E Állítható lemezek (a vízsugár erősségét szabályozza) H Magasnyomású tömlő csatlakozó a szórópisztolyhoz

11 CE MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT (A 79/1997(XII.31.) IKIM rendelet és a 62/2006 (VIII.30) GKM rendelet és a 21/1998(IV.17.) IKIM rendelet előírásai szerint. Alulírott az alábbi exportőr nevében: Száma: 18-4/2011 Gyártó: Ningbo Land Industrial Co.,Ltd. Címe : No.68,Chengdong Road,Yuyao,Zhejiang P.R.China Meghatalmazott importáló : Dipex SK s.r.o. Címe :Jasná ulica 271/21, Vel'ké Dvorníky, Slovakia Illetve a termék magyarországi tovább forgalmazója nevében : Magyarországi tovább forgalmazó : DEVON IMP-EX Kft. Címe :1103 Budapest, Noszlopy u. 34. Ezennel kijelentem, hogy az alábbi termék : Termék azonosítása : HYUNDAI 9145 magasnyomású mosó HYUNDAI 9180 magasnyomású mosó (MODEL No. :LD-HP 9145, LD-HP 9180 ) Megfelel a következő EK direktívák előírásainak : Alacsony Feszültségű Direktíva 73/23 EEC( ami a 93/68/EEC szerint módosítva lett) Elektromágneses Kompatibilitás Direktíva 89/336/EEC( ami a 93/68/EEC szerint módosítva lett) Gépdirektíva 98/37/EC és, hogy az alább hivatkozott szabványok és/vagy műszaki előírások kerülnek alkalmazásra, harmonizált szabványok EN :2009 EN62233:2008 EN :2002+A11 A1:2004+A12 A2:2006+A13:2008+A14:2010 Egyéb hivatkozások és vonatkozó direktíva(-ák) által megkívánt információk: Intertek Verification of Conformity No.: HZ V1 A CE jel első kiadásának ideje és helye: Készült a CENELEC 3.sz, Memorandum A melléklet valamint az EN figyelembevételével. Budapest, Kornfeld Tamás Ügyvezető igazgató

12 HYUNDAI HYD-9180 Magasnyomású mosó Barkácsolási célra HULLADÉKKEZELÉS: Az elektromos kéziszerszámokat, tartozékokat és csomagolóanyagokat a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően kell újrafelhasználásra leadni. Csak az EU- tagországok számára: Ne dobja ki az elektromos kéziszerszámokat a háztartási szemétbe! Az elhasznált villamos és elektronikus berendezésekre vonatkozó 2002/96/EG európai irányelvnek és a megfelelő országos törvényekbe való átültetésnek megfelelően a már nem használható elektromos kéziszerszámokat külön össze kell gyűjteni és a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően kell újrafelhasználásra leadni. Forgalmazza: Devon Imp-Ex Kft Garanciális szerviz és raktár: Budapest XXI. Ker. (Csepel Gyártelep) Központi-út 53/B

Az eredeti használati utasítás fordítása

Az eredeti használati utasítás fordítása Az eredeti használati utasítás fordítása Szimbólumok FIGYELEM! Mielőtt üzembe helyezné a gépet, olvassa el figyelmesen a használati és biztonsági utasításokat! A használati utasítást mindig a gépnél vagy

Részletesebben

DS TS20-E 1.6. Használati utasítás. Printed: 10.03.2015 Doc-Nr: PUB / 5139369 / 000 / 01

DS TS20-E 1.6. Használati utasítás. Printed: 10.03.2015 Doc-Nr: PUB / 5139369 / 000 / 01 DS TS20-E 1.6 Használati utasítás hu KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Elektromos falvágó DS TS20-E 1.6 3 400 V Tartalomjegyzék 1. Általános információk 4 2. Leírás 5 3. Tartozékok 6 A gép első bekapcsolása előtt feltétlenül

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NILFISK NEPTUNE 7 FA http://hu.yourpdfguides.com/dref/3471185

Az Ön kézikönyve NILFISK NEPTUNE 7 FA http://hu.yourpdfguides.com/dref/3471185 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató NILFISK NEPTUNE 7 FA. Megtalálja a választ minden kérdésre az NILFISK NEPTUNE 7 FA a felhasználói kézikönyv

Részletesebben

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU Gáz sütõvel és gáz grillel rendelkezõ tûzhely Használati útmutató Biztonsági utasítások A készülék teljesítõképességének és biztonságának megtartásának érdekében

Részletesebben

IFU_Alpha_Sc1-mech_H.fm Page 1 Wednesday, March 30, 2005 6:56 PM TARTALOMJEGYZÉK

IFU_Alpha_Sc1-mech_H.fm Page 1 Wednesday, March 30, 2005 6:56 PM TARTALOMJEGYZÉK IFU_Alpha_Sc1-mech_H.fm Page 1 Wednesday, March 30, 2005 6:56 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA A MOSNIVALÓ ELŐKÉSZÍTÉSE

Részletesebben

1 a b c d e f g 2 5 10 6 11 7 ( ) 12 3 8 B 13 4 9 A 14

1 a b c d e f g 2 5 10 6 11 7 ( ) 12 3 8 B 13 4 9 A 14 1 a b c d e f g 2 5 10 6 11 ( ) 7 3 8 B 12 13 4 9 A 14 HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA Ezt a mosógépet kizárólag csak annyi ruhamennyiség mosására és centrifugálására tervezték, amely átlagos egy háztartásban

Részletesebben

minived DE, HR, HU, RU, SI, SK

minived DE, HR, HU, RU, SI, SK minived DE, HR, HU, RU, SI, SK Üzemeltetők számára Kezelési útmutató minived Elektromos üzemű átfolyó vízmelegítő nyitott és zárt rendszerekhez, nyomásálló HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA HASZNÁLATI UTASÍTÁS HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA GYERMEKBIZTONSÁG MOSÓSZER ÉS ADALÉKOK A VISSZAMARADT

Részletesebben

BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK!

BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK! E l e c t r o - b i d é s L u x - B i d L u x u s B i d é FONTOS BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK! Elektronikus berendezések használatánál (különösen, ha gyermek van a közelben), mindig tartsa be a kötelező biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató. Inhalátor. útmutatóval. Termékinformáció. Felhasználóbarát útmutató. www.aldi-service.hu ID: #05002

Használati útmutató. Inhalátor. útmutatóval. Termékinformáció. Felhasználóbarát útmutató. www.aldi-service.hu ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Gyors útmutatóval Inhalátor Termékinformáció myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 www.aldi-service.hu QR kódokkal gyorsan

Részletesebben

Átfolyó rendszerű kombi fali gázkazán

Átfolyó rendszerű kombi fali gázkazán Használati, szerelési és beüzemelési útmutató Átfolyó rendszerű kombi fali gázkazán SEMIA C 24 SEMIA F 24 A gázkazán kezelőfelülete 1 5 4 2 3 Jelmagyarázat 1 Állapotjelzés : Sárga: készülék mûködésben

Részletesebben

BIZTONSÁGI ÉS ÁLTALÁNOS JAVASLATOK

BIZTONSÁGI ÉS ÁLTALÁNOS JAVASLATOK RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT Ezt a mosógépet kizárólag háztartásokra jellemző mennyiségű, mosógépben mosható ruhanemű kezelésére tervezték. Kövesse a Használati útmutatóban, a Szerelési útmutatóban és a

Részletesebben

IFU Delta-Domino_LR-HR-STEAM-H NEW.fm Page 1 Monday, September 15, 2008 4:00 PM TARTALOMJEGYZÉK

IFU Delta-Domino_LR-HR-STEAM-H NEW.fm Page 1 Monday, September 15, 2008 4:00 PM TARTALOMJEGYZÉK IFU Delta-Domino_LR-HR-STEAM-H NEW.fm Page 1 Monday, September 15, 2008 4:00 PM TARTALOMJEGYZÉK HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA

Részletesebben

TARTALOM A VILLAMOS ENERGIA ÉS VÍZ FELHASZNÁLÁSÁRA

TARTALOM A VILLAMOS ENERGIA ÉS VÍZ FELHASZNÁLÁSÁRA A MOSÓGÉP ELSÕ HASZNÁLATA ELÕTT HU A mosógép rendeltetésszerû használata érdekében kérjük figyelmesen olvassa el a kezelési utasítást. A meghibásodott készüléket - beleértve a hálózati csatlakozóvezetéket

Részletesebben

Az eredeti használati útmutató fordítása HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HOMOKSZÓRÓ EGYSÉG ELSZÍVÓVAL 1200 W XHSB28 GARANCIALEVÉL

Az eredeti használati útmutató fordítása HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HOMOKSZÓRÓ EGYSÉG ELSZÍVÓVAL 1200 W XHSB28 GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA DW744STÍPUSÚ MOSOGATÓGÉPHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA DW744STÍPUSÚ MOSOGATÓGÉPHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA DW744STÍPUSÚ MOSOGATÓGÉPHEZ Tartalomjegyzék 1. Fontos biztonsági utasítások...1 Földelési utasítások...1 Figyelem! Megfelelő használat...1 2. Környezetvédelmi utasítások...2

Részletesebben

TE 50 / TE 50-AVR. ar ja ko zh cn. Printed: 08.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5130203 / 000 / 01

TE 50 / TE 50-AVR. ar ja ko zh cn. Printed: 08.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5130203 / 000 / 01 TE 50 / TE 50-AVR Bedienungsanleitung Operating instructions Használati utasítás Návod k obsluze Návod na obslu Instrukcja obsługi Upute za uporabu Navodila za uporabo Ръководство за обслужване Инструкция

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1124ZA(C/U) WF1124ZB(C/U) WF1124XA(C/U) WF1124XB(C/U) Mosógép használati útmutató Az útmutató 100%-ban újrahasznosított papírból készult. képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA EX/70 5G AI AL TR FUND TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA EX/70 5G AI AL TR FUND TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA EX/70 5G AI AL TR FUND TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPHOZ Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy a TEKA termékét választotta. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a modern és praktikus termék, amelyik

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató FALI GÁZKAZÁN Használati, szerelési és beüzemelési útmutató RenovaStar C 24 E BT RenovaStar F 24 E BT Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok megőrzése...2 3 Biztonság...2

Részletesebben

Használati útmutató. Modell TWH24, TWH32, TWHE32

Használati útmutató. Modell TWH24, TWH32, TWHE32 Használati útmutató Modell TWH24, TWH32, TWHE32 VIGYÁZAT: Ha az útmutatóban közölt információkat nem követi megfelelően, az esetleges tűz vagy robbanás jelentős anyagi kárt, személyi sérülést vagy halált

Részletesebben

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók Használati útmutató TRI gázüzemű hőlégbefúvók Kedves Vásárló! Gratulálunk, hogy egy, a csúcsminőséget képviselő Immergas terméket vásárolt, amely hosszú ideig és biztonságosan fogja az Ön kényelmét szolgálni.

Részletesebben

HELIODENT Vario. Kezelési útmutató. Magyar

HELIODENT Vario. Kezelési útmutató. Magyar HELIODENT Vario Kezelési útmutató Magyar Általános információ Kedves Vásárlónk Köszönjük, hogy a HELIODENT Vario készüléket választotta. Ezzel a készülékkel intraorális röntgen felvételek készíthetők.

Részletesebben

...... EWT 1262 TDW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

...... EWT 1262 TDW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWT 1262 TDW...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................ 3 2. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK..............................................................

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ÁTFOLYÓS KOMBI GÁZKAZÁN MIKROAKKUMULÁCIÓS TARTÁLLYAL Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ThemaFAST F 25 E H-MOD Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok

Részletesebben

NUOS 200-250-250 SOL TÍPUSÚ HASZNÁLATI-MELEGVÍZ HŐSZIVATTYÚ. - telepítési, kezelési és karbantartási kézikönyv -

NUOS 200-250-250 SOL TÍPUSÚ HASZNÁLATI-MELEGVÍZ HŐSZIVATTYÚ. - telepítési, kezelési és karbantartási kézikönyv - NUOS 200-250-250 SOL TÍPUSÚ HASZNÁLATI-MELEGVÍZ HŐSZIVATTYÚ - telepítési, kezelési és karbantartási kézikönyv - Tartalomjegyzék BEVEZETŐ 5 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ 6 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1.1 Az alkalmazott

Részletesebben

30110282aH.fm Page 1 Friday, April 7, 2006 6:04 PM TARTALOMJEGYZÉK

30110282aH.fm Page 1 Friday, April 7, 2006 6:04 PM TARTALOMJEGYZÉK 30110282aH.fm Page 1 Friday, April 7, 2006 6:04 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA AJTÓ GYERMEKBIZTONSÁGI SZERKEZET (HA VAN) AZ ELSŐ MOSÁSI

Részletesebben

Fontos biztonsági kérdések

Fontos biztonsági kérdések Fontos biztonsági kérdések Ezt a berendezést nem használhatják olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, nincs meg a megfelelő

Részletesebben

533444-64 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC413 DC415

533444-64 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC413 DC415 533444-64 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC413 DC415 1 ábra 2 ábra 3 ábra 4 ábra 2 5 ábra 6 ábra 7 ábra 3 NAGY TELJESÍTMÉNYŰ AKKUMULÁTOROS SAROKCSISZOLÓ DC413/DC415 Szívből gratulálunk

Részletesebben

ELEKTROMOS LÁNCFŰRÉSZ. Kezelési utasítás GCS-2200E

ELEKTROMOS LÁNCFŰRÉSZ. Kezelési utasítás GCS-2200E ELEKTROMOS LÁNCFŰRÉSZ Kezelési utasítás GCS-2200E 2 3 4 Rossz vágási irány Helyes vágási irány A fadöntés szándékolt iránya Állítson be kisebb, mint 1/10 faátmérőt Vágás A vágási felület kisebb, alávágási

Részletesebben