Energrade. energiagazdálkodás a mindennapokra. átláthatóság. Megtakarítás. Fenntarthatóság

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Energrade. energiagazdálkodás a mindennapokra. átláthatóság. Megtakarítás. Fenntarthatóság WWW.ENERGRADE.HU"

Átírás

1 Energrade energiagazdálkodás a mindennapokra átláthatóság Megtakarítás Fenntarthatóság

2 Kommunikáció Monitoring, finomhangolás Megvalósítás, szabályozás Az energiamenedzsment lépései akciótervek Hatékonyságjavítási Energiafelhasználás mérése, elemzése Vezetői elköteleződés, stratégiaalkotás Cégünk küldetése, hogy szoftveres támogatást nyújtson az energiaforrások biztonságos, hatékony és fenntartható kezeléséhez, így hozzájáruljon az energiafogyasztás mind gazdasági, mind ökológiai értelemben vett optimalizálásához.

3 Az Energrade olyan univerzális platformot kínál ügyfeleinek, mely az energiamenedzsment minden funkcióját hatékonyan támogatja. Legyen szó akár felsővezetőkről, kontrollerekről vagy mérnök energetikusokról, a szervezet bármely szereplője megtalálhatja azokat a modulokat, melyek stratégiai vagy napi operatív munkáját segítik. Alapját az a széleskörű adatgyűjtő és mérő rendszer alkotja, mely tetszőleges mélységben és paraméterekkel képes az energiaforrások és közművek felhasználásának kimutatására, leírására. A meglévő adatokat a vállalat érintett alrendszereiből összegyűjti, majd egy konzisztens adatbázisba rendezi, melyet szükség esetén saját mérésekkel egészít ki. Az információk integrálásával mutatja ki hatékonyságjavítás forrásait, támogatja a döntéshozatalt. Használata könnyen elsajátítható, az automatikus figyelmeztetések, ütemezett és eseti riportok vagy a feladat- és eseménykezelő funkciók olyan személyre szabott vezetői eszközzé teszik, mely hamar nélkülözhetetlenné válik a szervezetben. Rugalmas rendszer, mivel szinte minden vállalatirányítási, vagy épület intelligencia rendszerrel képes kommunikálni. Így nem csak a meglévő adatok integrációja, de a beavatkozások esetében is olyan automatizmusok kialakítására képes, mely azonnali hatékonyságjavítási eredményt hoznak. Felépítése is rugalmas, hiszen lehetőség van az egyes funkciók egyedi igényeknek megfelelő kialakítására, így mind a felügyelt eszköz struktúra, mind a riportok, vagy a figyelmeztetések rugalmasan alakíthatók. Moduláris felépítése és skálázhatósága révén könnyen igazítható a vállalat energiafelhasználásának nagyságához illetve összetettségéhez. Fontos előnye, hogy akár több lépcsőben is bevezethető, így illeszthető a szervezet beruházási lehetőségeihez vagy energiatudatossági szintjéhez. A környezet- illetve energiatudatos magatartás elősegítésének egyik leghatékonyabb eszköze, teljes körű bevezetése gyakorlatilag olyan energiairányítási rendszert (pl. ISO 50001) eredményez, mely hozzásegíti a szervezetet az energiateljesítményét javító folyamatok és működési modell létrehozásához. Használatához teljes körű támogatást nyújtunk a koncepció kidolgozásától a bevezetésig. A rendszer működtetését távfelügyelettel, oktatással vagy szakmai tanácsadással segítjük, biztosítva a rendszer biztonságos működtetését.

4 A szoftver fő funkciói Adatgyűjtés Bármilyen típusú, formátumú és forrású adatot rendszerbe szervez automatizált folyamatok mentén. Analízis Mért és számított adatokat, szabványos és egyedi mérőszámokat adatbázisba rendezi. Trendeket, kritikus adatokat és bechmarkokat tetszőleges részletességgel és idősávban elemzi. Prognózis Fogyasztási adatokat előrejelzi, modellezi az energetikai rendszer (fogyasztók) tervezett bővítésének hatását. Költségallokáció A mérések szintjéhez igazodóan allokálja a költségeket és tetszőleges devizanemben mutatja ki azokat. Riportok Rendszeres kimutatások, standard vagy egyedi jelentések, bármely szakterületre vagy hierarchia szintre szabva. Energia megtakarítás Az energia hatékonyság javításának forrásai: a belső legjobb gyakorlatok kiterjesztése, a hibás működésből származó túlfogyasztások kimutatása, a számlafizetések optimalizálása. Figyelmeztetések Tetszőlegesen parametrizálható riasztások, eseménykezelés. Automatizálás Beavatkozásokra is alkalmas, hatékonyságjavítási akciókat hajt végre, támogatja a karbantartás menedzsmentet, illetve dokumentál. Energiaminőség Az energiaminőség mérése, magasabb megbízhatóság és rendelkezésre állás. Beszerzés Szállítók ellenőrzése, előnyösebb szerződések. Teljesítménymutatók Saját KPI-ok meghatározása és folyamatos nyomonkövetése. Beruházástervezés Beruházások, megtérülés számítás, projektek priorizálása. Energiahatékonyság CO 2 kibocsátás, ökolábnyom, energiatanúsítványok.

5 Legfontosabb jellemzői Gyártó és eszköz független, szinte bármely mérő- vagy épületgépészeti rendszerrel együtt alkalmazható. Univerzális : egy rendszerben és egy központi helyről méri és szabályozza minden energiaforrás ill. jelentősebb közmű felhasználását. Cloud alapú szolgáltatásokat nyújt, dedikált és virtuális szerverekre is telepíthető, nincs szükség desktop kliens oldali adatbáziskezelésre. Kiemelkedően gyors, a hagyományos adatbázisokhoz képest több százszoros sebességgel és kisebb tárhely igénnyel működtethető, több százezer adat mérésére, gyűjtésére és feldolgozására alkalmas. Interkommunikációs tulajdonsággal rendelkezik, már telepített gépészeti vagy vállalatirányítási rendszerekkel is kommunikál, és nem igényli a meglévő rendszerek vagy hálózatok jelentős átalakítását. Nyílt forráskódú, azaz az alkalmazás forrásai a helyszínen rendelkezésre állnak, így a felhasználó kitettsége csökken, elvileg bárki (maga a felhasználó is) képes azt módosítani, bővíteni. A rendszer saját magas szintű programozási nyelvén akár online programozható, így nincs szükség harmadik féltől származó, gyakran változó és átalakuló, olykor teljesen megszűnő környezetre, hisz minden megoldható a program saját eszközeivel is. Strukturált létesítmények és fogyasztói csoportok a hierarchikus rendezés mellett többféle szem pont (pl. típus, elszámolási egység) szerinti csoportosítására is lehetőséget ad. Moduláris felépítésű, így lehetőség van csak a szükséges funkciók megvásárlására, vagy a több lépcsőben történő bevezetésre. Több, független alkalmazás egyetlen ún. szuperprojektként való kezelése, akár 50 alkalmazás egy rendszerben való integrálása. Távkonfigurálható, alkalmas a jogosultságkezelésre. Webes elérhetőség platform- és tallózó-függetlenül. Komplexitása ellenére könnyen elsajátítható és kezelhető. Nemzetközi sztenderdeknek megfelelően készült (ISO 50001, EU Energy Star).

6 BEAVATKOZÁS Szabályozási automatizmusok, rendszerfejlesztés, beruházások előkészítése és monitoringja Riasztások Egyedi beavatkozások, üzemeltetés és karbantartás támogatása, folyamatkontroll Költségek Költségkontroll, számlák és szerződések ellenőrzése ELEMZÉSEK, JELENTÉSEK Trendek, benchmarkok, energiaminőség, a hatékonyságjavítás forrásai, kontroll ADATOK ÉS INFORMÁCIÓ Adatgyűjtés és konszolidáció, transzparencia BASIC csomag EXPERT csomag PROFESSIONAL csomag BUSINESS csomag A szoftver támogatásával megvalósított energiamenedzsment öt szinten teremt értéket egy szervezetben, működtetésével összességében akár % megtakarítás is elérhető. Miután a szoftver moduláris felépítésű, az energiamenedzsment bevezetés is szakaszolható, így a követő beruházások forrásaként az előző szakaszokban keletkezett költségmegtakarítás is felhasználható.

7 További üzleti előnyök Költség Minőség Tudatosság Kockázat Hatékonyság 1. Költségmegtakarítás - Trendelemzés, benchmarking - Számlaaudit - Veszteségfeltárás - Csúcsfogyasztás korrekciók - Folyamatszabályozás - Távfelügyelet, karbantartási költségek 4. Kockázatcsökkentés - Energiaárak változásaival szemben - A működés megbízhatósága és a termelékenység javul - A szűkös beruházási források optimális elosztása - Az emberi tényező káros hatásai csökkenthetők 2. Műszaki fejlődés - Technológiai korszerűsítés - Automatizált karbantartás, hosszabb élettartamok - Csökkenő karbantartási igény, növekvő megbízhatóság - Energiaminőség javítása, növekvő műszaki biztonság - Új nézőpont a gyártási folyamatok 5. Közvetlen irányítási eszköz - Szabályozási automatizmusok - Azonnali egyedi beavatkozások - Személyre szabott riportok - Beruházási döntések előkészítése, tervezés - A legjobb gyakorlatok kiterjesztése irányítástechnikájában 3. Folyamatos kontroll - Rejtett és indokolatlan fogyasztások - Az energiabeszállítók felett - Az üzemeltetési folyamatok felett - Energetikai beruházások felett - Rendszeres riportok és dokumentáció 6. Marketing értékek, CSR - Az ISO bevezetése és nyomonkövetése - A környezettudatos vállalati magatartás megteremtése marketing érték - Csökkenő káros anyag kibocsátás - Minden vállalati erőforrás felelős kezelése - Átfogó vállalati energiatudatosság

8 Székhely: 1015 Budapest, Batthyány utca 49. fszt 5. Bemutató iroda: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 22. Telefon: nergrade

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA TARTALOM I. HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 1. KEHOP, GINOP 2014-2020 2. Pályázatok előkészítése II. ENERGIA HATÉKONY VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEK

Részletesebben

GYAKORLATI TAPASZTALATOK AZ ISO EIR SZABVÁNY TANÚSÍTÁSOKRÓL BUZNA LEVENTE AUDITOR

GYAKORLATI TAPASZTALATOK AZ ISO EIR SZABVÁNY TANÚSÍTÁSOKRÓL BUZNA LEVENTE AUDITOR GYAKORLATI TAPASZTALATOK AZ ISO 50001 EIR SZABVÁNY TANÚSÍTÁSOKRÓL BUZNA LEVENTE AUDITOR AZ SGS BEMUTATÁSA Alapítás: 1878 Központ: Genf, Svájc Tevékenység: ellenőrzés, tanúsítás és vizsgálat Szervezet:

Részletesebben

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tanfolyamaink 2018-ban A több évtizedes magyarországi szakmai tapasztalat és a közel 100 éves nemzetközi háttér garantálja tanfolyamaink magas színvonalát,

Részletesebben

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Parádi Csaba cégvezető Dr. Takács Tibor Fejlesztési vezető Rubin Informatikai Zrt Hardver- és szoftverfejlesztés Prepaid számlázó rendszer Infrastruktúra

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tanfolyamaink 2016-ban A több évtizedes magyarországi szakmai tapasztalat és a közel 100 éves nemzetközi háttér garantálja tanfolyamaink magas színvonalát,

Részletesebben

Green Dawn Kft. Bemutatkozunk

Green Dawn Kft. Bemutatkozunk Green Dawn Kft Bemutatkozunk Cégtörténet, tevékenységek Társaságunk 2006-ban alakult, fő tevékenységi körünk az energetika és az energia rendszerek optimalizálása. Jelenleg az alábbi szolgáltatásainkat

Részletesebben

Hogyan készülnek az energiaszolgáltatók az EHI megvalósítására?

Hogyan készülnek az energiaszolgáltatók az EHI megvalósítására? Hogyan készülnek az energiaszolgáltatók az EHI megvalósítására? JÁSZAY TAMÁS Vállalatfejlesztési Igazgató MET Energia Műhely Budapest, 2015. 04. 16. Hogyan készülnek az energiaszolgáltatók az EHI megvalósítására?

Részletesebben

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével.

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével. A FÜGGELÉK Az Energy Online szolgáltatás terjedelme A szolgáltatások telepítése és konfigurálása Meglévı intelligens (kommunikáció képes) mérık integrálása és adattovábbítása az Energy Online szerverek

Részletesebben

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben.

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben. Logisztikai szolgáltatók integrációja B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben Külső logisztikai szolgáltatók integrációja interdiszciplináris web-alapú platformon The logistic domai under the 6th Fram

Részletesebben

Energiapiacon is energiahatékonyan

Energiapiacon is energiahatékonyan Energiapiacon is energiahatékonyan Energia konferencia, 2017.02.02. Szalma Péter, IVR vezető- DÉMÁSZ Csoport DÉMÁSZ Csoport bemutatása Tulajdonos váltás: EDF ENKSZ Elosztói, vill. en. kereskedelmi (egyetemes

Részletesebben

ISO et működtető cég és az energetikai szakreferens együttműködése. Rácz Attila Energetikai igazgató Get-Energy Magyarország Kft

ISO et működtető cég és az energetikai szakreferens együttműködése. Rácz Attila Energetikai igazgató Get-Energy Magyarország Kft ISO 50001-et működtető cég és az energetikai szakreferens együttműködése Rácz Attila Energetikai igazgató Get-Energy Magyarország Kft. 2017.11.08. Get-Energy Magyarország Kft. Alapítás éve: 2009. Független

Részletesebben

Az energiairányítási rendszerek bevezetésének tapasztalatairól

Az energiairányítási rendszerek bevezetésének tapasztalatairól Az energiairányítási rendszerek bevezetésének tapasztalatairól Patonai Ágnes p2m Consulting Kft. 2013. október 29. 1 Process & Performance Management A szervezetek mit látnak az energiairányítási rendszerekben?

Részletesebben

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt.

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Tartalom 1. Injekció gyártó üzem átvilágítás 2. Termelés Követő Rendszer Előzmények 2014-ben 5 kiemelt hatékonyságjavítási program indult vállalati szinten az IFUA

Részletesebben

Közbeszerzési műszaki leírás

Közbeszerzési műszaki leírás Kerületi Főmérnökség Fejlesztési és Beruházási Csoport Ügyintéző: E-mail: Tel: Ügyiratszám: Porcsalmy Lászlóné porcsalmy.laszlone@zuglo.hu 1-872-9274 1/15869 -. /2016. Tárgy: Energetikai audit elkészíttetése

Részletesebben

WWW.ECOGUARDS.HU ISO 9001-140001

WWW.ECOGUARDS.HU ISO 9001-140001 WWW.ECOGUARDS.HU ISO 9001-140001 Cégcsoport tevékenysége PD-TEAM Mérnöki Iroda Kft. o o Diagnostics Kft. o o Smart Network Planning Hosszútávú tervek és probléma-feltáró vizsgálatok áramszolgáltatók részére

Részletesebben

MSZ EN ISO 50001:2012 (Energiairányítási rendszer) Energiahatékonysági törvény

MSZ EN ISO 50001:2012 (Energiairányítási rendszer) Energiahatékonysági törvény BERTING Vezetési Tanácsadó Iroda Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Minőség Klub MSZ EN ISO 50001:2012 (Energiairányítási rendszer) Energiahatékonysági törvény Előadó: Csonka László, Ügyvezető

Részletesebben

Ipari intelligens megoldások. Grüne Antwort Kft.

Ipari intelligens megoldások. Grüne Antwort Kft. Ipari intelligens megoldások Grüne Antwort Kft. 1 Bemutatkozás 2 2012-ben alapítva IoT fejlesztő cég Folyamatosan növekvő árbevétel Termékek: Saját fejlesztésű egyedi ipari monitoring és vezérlő rendszerek

Részletesebben

Mezőgazdasági külső információs rendszerek fejlesztése

Mezőgazdasági külső információs rendszerek fejlesztése Mezőgazdasági külső információs rendszerek fejlesztése Pető István Szent István Egyetem, Gödöllő Gazdasági Informatika Tanszék I. Agrárinformatikai Nyári Egyetem, Gödöllő 2004. augusztus 25-27. Az előadás

Részletesebben

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap 2017.03.29. Energiahatékony megoldások ESCO AZ ESCO-RÓL ÁLTALÁBAN ESCO 1: Energy Service Company ESCO 2: Energy Saving Company Az ESCO-k fűtési, világítási rendszerek,

Részletesebben

Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28.

Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28. Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28. Nagy István épületenergetikai szakértő T: +36-20-9519904 info@adaptiv.eu A projekt az Európai Unió támogatásával, az

Részletesebben

Energetikai auditálás és az ISO összehasonlítása. Előnyök és hátrányok

Energetikai auditálás és az ISO összehasonlítása. Előnyök és hátrányok és az ISO 50001 összehasonlítása Előnyök és hátrányok Jogszabály az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról szóló 122/2015. (V.26.) Korm.

Részletesebben

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor Üzleti intelligencia (Teljesítmény menedzsment) Web Scorecard & Műszerfal Excel Email riasztás Riportok Irányít Összehangol Ellenőriz Stratégia Stratégia

Részletesebben

Vezetői információs rendszerek

Vezetői információs rendszerek Vezetői információs rendszerek Kiadott anyag: Vállalat és információk Elekes Edit, 2015. E-mail: elekes.edit@eng.unideb.hu Anyagok: eng.unideb.hu/userdir/vezetoi_inf_rd 1 A vállalat, mint információs rendszer

Részletesebben

Energiamenedzsment ISO 50001. A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. környezetmenedzsment rendszerekről szóló tájékoztatója

Energiamenedzsment ISO 50001. A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. környezetmenedzsment rendszerekről szóló tájékoztatója Energiamenedzsment ISO 50001 A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. környezetmenedzsment rendszerekről szóló tájékoztatója Hogyan bizonyítható egy vállalat környezettudatossága vásárlói felé? Az egész vállalatra,

Részletesebben

Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások

Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások Energetikai Szakreferens Szolgáltatás Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49. +36-1-769-13-92 sourcing@sourcing.hu www.sourcing.hu

Részletesebben

Tanúsítható Energiagazdálkodási Irányítási Rendszer a SAMSUNG Zrt. Jászfényszarui gyárában

Tanúsítható Energiagazdálkodási Irányítási Rendszer a SAMSUNG Zrt. Jászfényszarui gyárában Tanúsítható Energiagazdálkodási Irányítási Rendszer a SAMSUNG Zrt. Jászfényszarui gyárában Köteles Géza részlegvezető Cordi K+F Nonprofit Zrt., Energetikai Kutatórészleg 2008. november 25. Mi az az EMC

Részletesebben

Szolgáltatás mérés/riportolás magas fokon Egy valós megoldás Pepsi berkekben

Szolgáltatás mérés/riportolás magas fokon Egy valós megoldás Pepsi berkekben Szolgáltatás mérés/riportolás magas fokon Egy valós megoldás Pepsi berkekben Mérő Gábor PepsiAmericas Kft Technikai szolgáltatási Vezető Hajdú Miklós ICON Számítástechnikai Rt Alkalmazás- és Rendszerfelügyeleti

Részletesebben

E-CENTRAL SALES AUTOMATION. Tudj mindent ügyfeleidről!

E-CENTRAL SALES AUTOMATION. Tudj mindent ügyfeleidről! E-CENTRAL SALES AUTOMATION Tudj mindent ügyfeleidről! E-CENTRAL MAGYARORSZÁG Alapítva: 2006. tulajdonosok Kerekes József ügyvezető, fejlesztés Dr. Kiss Ágnes Virág támogatás, tanácsadás Célunk: Hatékonyabbá

Részletesebben

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára VÁLLALATI TANÁCSADÁS TÁMOGATÁSA KKV-K SZÁMÁRA 2013 Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára I. Pályázók köre Gazdasági társaságok Szövetkezetek Egyéni vállalkozók Egyéni cégek Non-profit gazdasági

Részletesebben

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment Okos Városok T-City Szolnok HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment OKOS VÁROS Az angol nyelvű Smart City elnevezést fordíthatnánk korszerű városra, emberközpontú városra, vagy egyszerűen: élhetőbb

Részletesebben

Eszköz és karbantartás management

Eszköz és karbantartás management Eszköz és karbantartás management Hangoljuk össze a vállalati tevékenységeket a CabMap GIS rendszerével IBM Maximo: A vállalat komplex tevékenységének felölelésére alkalmas rendszer, mely által egy egységes

Részletesebben

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet a legmodernebb eszközökkel Intelligens és célirányos információ akkor és ahogy Ön szeretné Napjainkban már végtelen

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM]

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment Megfelelőség, kényszer? Felügyeleti előírások Belső előírások Külföldi tulajdonos előírásai Szabványok, sztenderdek, stb Tudatos

Részletesebben

Tréning anyag döntéshozók és politikusok számára

Tréning anyag döntéshozók és politikusok számára Té Tréning anyag döntéshozók és politikusok számára Résztvevők bemutatkozása és a képzés bemutatása Előadó bemutatkozása tk Résztvevők bemutatkozása A tréning tartalmának és cáljának bemutatása Előadás,

Részletesebben

Utazás a Panoramic Power világába

Utazás a Panoramic Power világába Utazás a Panoramic Power világába Az energiafogyasztás megismerése Terméksorozat 2017. szeptember Panoramic Power az energiával kapcsolatos tudásban rejlő hatalom Energia a teljesítményhez A Panoramic

Részletesebben

Bemutatkozik a Geometria

Bemutatkozik a Geometria Bemutatkozik a Geometria Tenke Tibor Okos Jövő Klubest Geometria Alapítva : 1986 Magyar tulajdonú IT szolgáltató Geometria csoport Geometria Kft Közmű informatika Tevékenységi terület: Magyarország, Hollandia,

Részletesebben

Harmadik feles (ESCO) finanszírozás lehetőségek és előnyök. Vámosi Gábor LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. Ügyvezető

Harmadik feles (ESCO) finanszírozás lehetőségek és előnyök. Vámosi Gábor LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. Ügyvezető Harmadik feles (ESCO) finanszírozás lehetőségek és előnyök Vámosi Gábor LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. Ügyvezető Energetikai fejlesztések jelentősége önkormányzatoknál Jelentőség: - Már rövid távon

Részletesebben

Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön

Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön Budai Károly Szoftver architekt 2015. április 1. Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön 2015 IBM Corpora/on Tartalom è Az IBM PureSystems termékcsalád è PureFlex - IaaS è PureApplication

Részletesebben

Virtuális Erőmű Program. Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.

Virtuális Erőmű Program. Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft. Virtuális Erőmű Program Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft. Virtuális Erőmű Program A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a vállalkozások

Részletesebben

Harmadik feles finanszírozás jelentősége és lehetőségei energetikai beruházásoknál

Harmadik feles finanszírozás jelentősége és lehetőségei energetikai beruházásoknál Harmadik feles finanszírozás jelentősége és lehetőségei energetikai beruházásoknál II. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap Nyíregyháza 2011. május 19. Dr. Grabner Péter osztályvezető Villamos Energia

Részletesebben

Az ISO szabvány szerinti energiairányítási rendszer kialakítása és alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt-nél

Az ISO szabvány szerinti energiairányítási rendszer kialakítása és alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt-nél Az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer kialakítása és alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt-nél Juszku Lajos 2017. Szeptember 28. Agenda MOL Magyarország bemutatása Energia fontossága

Részletesebben

ABB Service. Műszaki szolgáltatások

ABB Service. Műszaki szolgáltatások ABB Service Műszaki szolgáltatások Bemutatkozás Az ABB szolgáltatási tevékenységének bemutatása Napjainkban azt tapasztaljuk, hogy az ipari termelő vállalatok, energetikai szolgáltató cégek egyre hosszabb

Részletesebben

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS HATÉKONYSÁGÁRÓL A 27/2012 EK DIREKTÍVA(EED) ÉS AZ ISO 50001 SZABVÁNYOK TARTALMI KAPCSOLATAIRÓL

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS HATÉKONYSÁGÁRÓL A 27/2012 EK DIREKTÍVA(EED) ÉS AZ ISO 50001 SZABVÁNYOK TARTALMI KAPCSOLATAIRÓL AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS HATÉKONYSÁGÁRÓL A 27/2012 EK DIREKTÍVA(EED) ÉS AZ ISO 50001 SZABVÁNYOK TARTALMI KAPCSOLATAIRÓL FONTOS ELŐÍRÁS AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGRÓL SZÓLÓ 2012/27 EU DIREKTÍVÁBAN ÉS A 2015. ÉVI

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

Smart grid Hugary konferencia ENERGIATUDATOSSÁG AZ ÖNKORMÁNYZATOKBANNYZATOKBAN

Smart grid Hugary konferencia ENERGIATUDATOSSÁG AZ ÖNKORMÁNYZATOKBANNYZATOKBAN Smart grid Hugary konferencia ENERGIATUDATOSSÁG AZ ÖNKORMÁNYZATOKBANNYZATOKBAN 2006 NOVEMBER 30 Budapest Quirin Andrásné, Bp III.ker. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat EU-referens, projektvezető Fenntartható

Részletesebben

ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek

ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek Dr. Boross Norbert Kommunikációs igazgató ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Miért van szükség az energiahatékonyságra? Minden változáshoz,

Részletesebben

Az épületek monitoringjával elérhető energiamegtakarítás

Az épületek monitoringjával elérhető energiamegtakarítás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dr. Magyar Zoltán Tanszékvezető BME Építészmérnöki Kar Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék magyar@egt.bme.hu zmagyar@invitel.hu Az épületek monitoringjával

Részletesebben

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Sajner Zsuzsanna Accenture Sztráda Gyula MAVIR ZRt. FIO 2009. szeptember 10. Tartalomjegyzék 2 Mi a Szolgáltatás Orientált Architektúra? A SOA bevezetés

Részletesebben

Üzleti folyamatmenedzsment: - káoszból rendet!

Üzleti folyamatmenedzsment: - káoszból rendet! Üzleti folyamatmenedzsment: - káoszból rendet! Tóth Bálint WebSphere Brand Sales Manager IBM Magyarország balint.toth@hu.ibm.com, +36-20-8235554 2011. 10. 19. Komplexitás a vállalaton belül Vállalat Munkatársak

Részletesebben

Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások

Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások Energetikai Szakreferens Szolgáltatás és Közintézmények Energiahatékonysági Feladatellátása Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.

Részletesebben

Integrált-HardverSzoftver-Rendszer

Integrált-HardverSzoftver-Rendszer Integrált-HardverSzoftver-Rendszer dldh.hu dldh.hu/webshop Direct Line Kft DirectLine1 Direct-Line Kft. 2330-Dunaharaszti Jedlik Ányos u. 14. email: info@dldh.hu weblap: www.dldh.hu Történet A Direct-Line

Részletesebben

ÉVES JELENTÉS. a Hungast 14. Kft évi energetikai tevékenységéről (kivonat). Budapest, A jelentést összeállította:

ÉVES JELENTÉS. a Hungast 14. Kft évi energetikai tevékenységéről (kivonat). Budapest, A jelentést összeállította: ÉVES JELENTÉS a Hungast 14. Kft. 2017. évi energetikai tevékenységéről (kivonat). Budapest, 2018.05.09. A jelentést összeállította: Domokos Péter energetikai szakreferens Hungast 14_szakreferens_2017_éves

Részletesebben

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Nemzeti Workshop Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1 Az üzleti modell célja 2 Olyan vonzó ajánlat a vevők számára - a termékek

Részletesebben

CROCODILE 2.0_HU projekt

CROCODILE 2.0_HU projekt CROCODILE 2.0_HU projekt Cooperation of Road Operators for COnsistent and Dynamic Information LEvels Rónai Gergely osztályvezető Csillik Ádám fejlesztési mérnök ITS Hungary évzáró rendezvény- 2017. december

Részletesebben

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe vonatkozásában a 2018-as naptári év energiafogyasztási és energiahatékonysági tevékenységgel kapcsolatosan készítette CleanTech

Részletesebben

Vasúti Erősáramú konferencia Siófok Horváth László

Vasúti Erősáramú konferencia Siófok Horváth László Vasúti Erősáramú konferencia Siófok 2015.11.18. Horváth László Az EIR célja, hogy segítse a szervezeteket azoknak a rendszereknek és folyamatoknak a kialakításában, amelyek az energiahatékonyság növeléséhez

Részletesebben

MEE 56_DÉMÁSZ_BG_20090910 2009. szeptember 10. Oldal: 1.

MEE 56_DÉMÁSZ_BG_20090910 2009. szeptember 10. Oldal: 1. Oldal: 1. DÉMÁSZ MIRTUSZ munkairányító rendszer alapú üzleti folyamat integráció. Benke Gábor MEE 56. Vándorgyűlés Balatonalmádi 2009.09 Oldal: 2. TARTALOM Miért fontos az üzleti folyamatok integrációja?

Részletesebben

SmartStruxure. Valódi egyszerűség. Valódi intelligencia. Valódi teljesítmény. Integrált épületfelügyeleti rendszer

SmartStruxure. Valódi egyszerűség. Valódi intelligencia. Valódi teljesítmény. Integrált épületfelügyeleti rendszer SmartStruxure Valódi egyszerűség. Valódi intelligencia. Valódi teljesítmény. Integrált épületfelügyeleti rendszer Valódi egyszerűség. Valódi intelligencia. Valódi teljesítmény. > Optimalizálja energiafogyasztását,

Részletesebben

Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét!

Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét! Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét! http://m.equicomferencia.hu/ramada Liszkai János senior rendszermérnök vállalati hálózatok Miről is lesz szó? Adatközpont

Részletesebben

Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver

Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver Üzleti és projekt kockázatelemzés: a Szigma Integrisk integrált kockázatmenezdsment módszertan és szoftver Kassai Eszter kockázatelemzési tanácsadó MÉTP konferencia, 2010. június 10. A kockázat fogalma

Részletesebben

Létesítményüzemeltetés a gyakorlatban Korszerű létesítménygazdálkodási eszközök

Létesítményüzemeltetés a gyakorlatban Korszerű létesítménygazdálkodási eszközök Létesítményüzemeltetés a gyakorlatban Korszerű létesítménygazdálkodási eszközök Makay Gábor makay.gabor@hungarocad.hu 2012 HungaroCAD Informatikai Kft. HungaroCAD Informatikai Kft. 1022 Budapest, Bogár

Részletesebben

IBM felhő menedzsment

IBM felhő menedzsment IBM Váltsunk stratégiát! Budapest, 2012 november 14. IBM felhő menedzsment SmartCloud Provisioning és Service Delivery Manager Felhő alapú szolgáltatások Felhasználás alapú számlázás és dinamikus kapacitás

Részletesebben

ENERGETIKAI SZAKREFERENS Éves jelentés 2017

ENERGETIKAI SZAKREFERENS Éves jelentés 2017 Huonker Hungária Kft. Oldal: 1/8 ENERGETIKAI SZAKREFERENS Éves jelentés 2017 a Huonker Hungária Kft. altal végrehajtott energiahatékonysági fejlesztések, alkalmazott üzemeltetési megoldások által elért

Részletesebben

Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI JELENTÉS

Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI JELENTÉS Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI JELENTÉS 2017 TARTALOMJEGYZÉK 1. Összesített energia felhasználás 3 2. Energiahatékonyságot növelő intézkedések 5 Energiahatékonyságot

Részletesebben

Dél-dunántúli Energetikai Klaszter

Dél-dunántúli Energetikai Klaszter Dél-dunántúli Energetikai Klaszter DDEK küldetése A Dél-dunántúli Energetikai Klaszter küldetésének tekinti a - Dél-dunántúli régió energetikai ágazatában jelenlévı szervezetek összefogását, - a klasztertagok

Részletesebben

Projektportfólió-menedzsment az MVM Csoportban

Projektportfólió-menedzsment az MVM Csoportban Microsoft Project 2010 bevezetési esettanulmány Projektportfólió-menedzsment az MVM Csoportban Balázs István MVM Zrt. 2013.10.17. Tematika 1 Portfóliómenedzsment kompetencia kiépítése 2 Működés 3 PPM eszköz

Részletesebben

Az ISO szabvány szerinti energiairányítási rendszer kialakítása és alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt-nél

Az ISO szabvány szerinti energiairányítási rendszer kialakítása és alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt-nél Az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer kialakítása és alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt-nél Juszku Lajos 2017. november 24. Juszku Lajos Downstream Támogatás MOL vezető Tapasztalat:

Részletesebben

2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS. A Beton Viacolor Térkő Zrt. Készítette: Group Energy kft

2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS. A Beton Viacolor Térkő Zrt. Készítette: Group Energy kft 2018. ÉVES SZAKREFERENS JELENTÉS Készítette: Group Energy kft Bevezető Az energia ésszerű és hatékony felhasználására egyre nagyobb az igény és a törekvés. Mivel az áram és a gáz ára is az utóbbi években

Részletesebben

STRATÉGIA: Növekedésre programozva

STRATÉGIA: Növekedésre programozva STRATÉGIA: Növekedésre programozva 1) MODERN KONCEPCIÓ: SMART ENERGY MANAGEMENT: Az energiatermelés, kereskedelem és összetett szolgáltatások rugalmas és kifinomult kombinációja. A piacon egyedülálló.

Részletesebben

A MAVIR ZRt. Intelligens Hálózati Mintaprojektje. Lengyel András MAVIR ZRt szeptember 6.

A MAVIR ZRt. Intelligens Hálózati Mintaprojektje. Lengyel András MAVIR ZRt szeptember 6. A MAVIR ZRt. Intelligens Hálózati Mintaprojektje Lengyel András MAVIR ZRt. Az okos hálózatok kiépítése sokrétűen támogatja a Nemzeti Energiastratégia célkitűzéseit A Nemzeti Energiastratégia pillérei Az

Részletesebben

Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában

Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában Kisbej András vezető tanácsadó 2007. április 5. Projektszerű működés és a funkcionális szervezeti működés szabályozása nem egyen szilárdságú

Részletesebben

KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓS NAGYVÁLLALATI TARTALOMKEZELŐ MEGOLDÁSOK Stratis Kft. / Autonomy üzleti reggeli / 2014.10.16. Mezei Ferenc üzletág-igazgató

KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓS NAGYVÁLLALATI TARTALOMKEZELŐ MEGOLDÁSOK Stratis Kft. / Autonomy üzleti reggeli / 2014.10.16. Mezei Ferenc üzletág-igazgató KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓS NAGYVÁLLALATI TARTALOMKEZELŐ MEGOLDÁSOK Stratis Kft. / Autonomy üzleti reggeli / 2014.10.16. Mezei Ferenc üzletág-igazgató Hasonló, mégis más Ez se rossz amíg ezt ki nem próbáltad!

Részletesebben

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28.

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. WebCenter Online jóváhagyás és együttműködés Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. Egy termék piaci bevezetésének kihívásai Alkalmazkodni kell az felek időbeosztásához A felek alkalomadtán földrajzilag távol

Részletesebben

CC-Energy projekt bemutatása

CC-Energy projekt bemutatása XXII. Magyar Minőség Hét, 2013.11.05. 06. Laczó Pál, 2013. november 6. ISO50001 gyakorlati megvalósítása 08/11/2013 Slide 1 Okok (projekt kezdés 2010) Helyszín: CCHBC Magyarország Kft. Dunaharaszti Átláthatatlan

Részletesebben

KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT

KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT Kudor Attila műszaki igazgató attila.kudor@komzrt.hu KOM KÖZPONTI OKOS MÉRÉS ZRT. 100%-os MAVIR tulajdonú projektvállalat A Központi Okoshálózati Mintaprojekt végrehajtója

Részletesebben

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek BUSINESS ASSURANCE ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek XXII. Nemzeti Minőségügyi Konferencia jzr SAFER, SMARTER, GREENER DNV GL A jövőre összpontosít A holnap sikeres vállalkozásai

Részletesebben

ISO alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt. Kutatás-Termelés üzleténél

ISO alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt. Kutatás-Termelés üzleténél ISO 50001 alkalmazásának tapasztalatai a MOL Nyrt. Kutatás-Termelés üzleténél EU Energiahatékonysági irányelv EU Klíma- és Energiacsomag: 3 energiacél 2020-ig 20% üvegházhatású gáz kibocsátás csökkenés

Részletesebben

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számlázás E-Archiválás E-Hitelesítés RENDESWEB Fejlesztési és Tanácsadó Kft. Kinek ajánljuk az E-Számla Szerver megoldást? Az E-Számla Szerver megoldást

Részletesebben

ÉVES ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉSE

ÉVES ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉSE A MAGYAR POSTA Zrt. ENERGIAHATÉKONYSÁGI ÉVES ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉSE 2018. év A KÖVETKEZŐ JOGSZABÁLYOKNAK VALÓ MEGFELELÉSSEL: 2015. évi LVII. törvény 122/2015 (V.26.) kormányrendelet 2/2017. (II. 16.) MEKH

Részletesebben

CITY OF SZEGED Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor

CITY OF SZEGED Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor CITY OF Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor Bevezetés Az önkormányzatok hatásköre elég jelentősen csökkent az elmúlt években, ez korlátozza az érdemi beavatkozási területek számát Szeged viszonylag

Részletesebben

Az EasyWayII projekt

Az EasyWayII projekt Az EasyWayII projekt fővárosi eredményei Varga Attila forgalomtechnikai igazgató BKK Közút Zrt. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ITS Hungary Egyesület EasyWay Workshop Az EWII projekt keretei Előkészítési

Részletesebben

A benchmarking fogalma

A benchmarking fogalma Benchmarking Dr. Koczor Zoltán 1 A fogalma Összevetésként használt szervezet Felhasznált erőforrások ESZKÖZÖK CÉLOK Belső folyamatszabályozás Dr. Koczor Zoltán 2 1 A célja Értékelnünk kell a jelenlegi

Részletesebben

Autóipari beágyazott rendszerek Dr. Balogh, András

Autóipari beágyazott rendszerek Dr. Balogh, András Autóipari beágyazott rendszerek Dr. Balogh, András Autóipari beágyazott rendszerek Dr. Balogh, András Publication date 2013 Szerzői jog 2013 Dr. Balogh András Szerzői jog 2013 Dunaújvárosi Főiskola Kivonat

Részletesebben

Mintacím szerkesztése

Mintacím szerkesztése Mintacím szerkesztése Mintacím szerkesztése Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) bemutatása Budapest, 2012. május 16. Az Mintacím OHÜ külső szerkesztése működési modellje Nemzetgazdasági

Részletesebben

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN 2015. JÚNIUS 3. BUDAPEST. Polgár Győző energetikai szaktanácsadó

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN 2015. JÚNIUS 3. BUDAPEST. Polgár Győző energetikai szaktanácsadó LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN 2015. JÚNIUS 3. BUDAPEST Polgár Győző energetikai szaktanácsadó CÉGFILOZÓFIÁNK Fenntartható energiaszolgáltatás Környezetvédelem és energiamegtakarítás Hosszú távú

Részletesebben

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK. Debrenti Attila Sándor

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK. Debrenti Attila Sándor VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK Debrenti Attila Sándor Információs rendszer 2 Információs rendszer: az adatok megszerzésére, tárolására és a tárolt adatok különböző szempontok szerinti feldolgozására,

Részletesebben

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe vonatkozásában a 2017-es naptári év energiafogyasztási és energiahatékonysági tevékenységgel kapcsolatosan készítette CleanTech

Részletesebben

Dr. Zoboky Péter Zöldgazdaság Fejlesztési Főosztály

Dr. Zoboky Péter Zöldgazdaság Fejlesztési Főosztály A nagyvállalatok energetikai audit kötelezettsége Dr. Zoboky Péter Zöldgazdaság Fejlesztési Főosztály Az EU energiahatékonysági szabályozása 1. 2. 3. 2010/30/EU irányelv az energia címkézésről 2010/31/EU

Részletesebben

A felelős üzemeltetés és monitoring hatásai

A felelős üzemeltetés és monitoring hatásai Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dr. Magyar Zoltán Tanszékvezető BME Építészmérnöki Kar Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék magyar@egt.bme.hu zmagyar@invitel.hu A felelős üzemeltetés

Részletesebben

AZ ISO 50001 ÉS AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI DIREKTÍVA KAPCSOLATA

AZ ISO 50001 ÉS AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI DIREKTÍVA KAPCSOLATA AZ ISO 50001 ÉS AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI DIREKTÍVA KAPCSOLATA BÁRCZI ISTVÁN A FENNTARTHATÓSÁGI DIVÍZIÓ VEZETŐJE XXII. MAGYAR MINŐSÉG HÉT 2013.11.05-06. Világszerte Magyarországon AZ SGS Genfi központ 140

Részletesebben

Az Ariba Magyarországon - S2P automatizálás a világ élvonalában

Az Ariba Magyarországon - S2P automatizálás a világ élvonalában Az Ariba Magyarországon - S2P automatizálás a világ élvonalában Gergely Ákos Vezérigazgató DOQSYS Business Solutions Zrt. Tartalom DOQSYS Bemutatkozás Ariba megoldásportfólió Jövőkép a S2P területen Összefoglalás

Részletesebben

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban Gombás László Krasznay Csaba Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company HP Informatikai Kft. 2011. november 23. Témafelvetés 2 HP Confidential Cloud

Részletesebben

Megszületett a digitális minőségügyi szakember? XXIV. Nemzeti Minőségügyi Konferencia

Megszületett a digitális minőségügyi szakember? XXIV. Nemzeti Minőségügyi Konferencia Megszületett a digitális minőségügyi szakember? XXIV. Nemzeti Minőségügyi Konferencia Online szavazás részletei zeetings.com/adapto XXIV. Nemzeti Minőségügyi Konferencia 2 Bevezető Szemfelszedő, Jéghordó,

Részletesebben

Vezetői számvitel fogalma

Vezetői számvitel fogalma MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék Vezetői számvitel fogalma Dr. Musinszki Zoltán Vezetői számvitel - kontrolling Vezetői

Részletesebben

InCa NMS jelen és jövő HFC Technics szakmai napok

InCa NMS jelen és jövő HFC Technics szakmai napok InCa NMS jelen és jövő HFC Technics szakmai napok Dovalovszki András kereskedelmi igazgató InCa Információtechnológiai Kft. adovalovszki@inca.co.hu Áttekintés A cégcsoport A termék Jelenlegi fejlesztéseink

Részletesebben

Sourcing professzionális szolgáltatások a versenyszférában

Sourcing professzionális szolgáltatások a versenyszférában Sourcing professzionális szolgáltatások a versenyszférában Sourcing 360 o - energetikai és beszerzési szolgáltatások Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49. +36-1-769-13-92 sourcing@sourcing.hu

Részletesebben

Web Értékesítő" 3. 1. Szerepkör leírás" 3. 2 Szerepkör profil" 4. 2.1 Profil összefoglalása" 4. 2.2 Részletes profil" 5

Web Értékesítő 3. 1. Szerepkör leírás 3. 2 Szerepkör profil 4. 2.1 Profil összefoglalása 4. 2.2 Részletes profil 5 ! Web Értékesítő Web Értékesítő" 3 1. Szerepkör leírás" 3 2 Szerepkör profil" 4 2.1 Profil összefoglalása" 4 2.2 Részletes profil" 5 2 Web Értékesítő 1. Szerepkör leírás Profil neve Profil alternatív nevei

Részletesebben

A természeti erőforrás kvóta

A természeti erőforrás kvóta A természeti erőforrás kvóta Gyulai Iván Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány 2011. május 17. A környezetet három módon terheljük Kibocsátásokkal terheljük Erőforrásokat veszünk el Teret,

Részletesebben