Műemléképületek energiatudatos felújítása, állagmegóvása a ThermoShield termékcsaláddal!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Műemléképületek energiatudatos felújítása, állagmegóvása a ThermoShield termékcsaláddal!"

Átírás

1 ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Műemléképületek energiatudatos felújítása, állagmegóvása a ThermoShield termékcsaláddal! Miért a ThermoShield család? -mert a világban 30 éve bizonyítja ez irányú képességeit, -hazánkban 2005-óta használatos, ÉME engedélyes, KIVÉT díjjal jutalmazott, gyártói szakmai háttérrel tudom ajánlani, - egy termékcsaláddal tudom az épületek homlokzatát és a külső fa felületeit tartósan védeni, biztosítani a falszárítást, valamint a belső végleges penészmentességet. Előadó neve:ifj. Czinege Károly

2 Egy téli hír: Nagykanizsán beázott egy gimnázium, mert a hidegben szétfagyott a padláson a vízcső. Bármely épület homlokzatvédelméhez hozzátartozik a csatornák, vápák, vízvezetékek fagymentesítő fűtése, a hasonló épületkárok megelőzésére. Elektromosan képesek vagyunk külső területeket, vagy belső térben levő munkahelyeket is megfűteni. (csokigyár) Nézze meg a fűtésekhez kapcsolódó honlapunkat!

3 Üdvözlöm Önöket a Czinege és Fiai Kft nevében, akik a termékcsaládot 7 éve kizárólagos joggal forgalmazzunk Magyarországon. ifj. Czinege Károly vagyok, a cég tulajdonosa, ügyvezetője. A termékcsalád előállítása Berlinben, az egyetlen európai gyárban történik. Elérhetőségeink: czinege@czinege.hu

4 Referenciáinkból: Nagykőrös, Bp. Sz.fehérvár

5 A bevonat eredete, az űrsikló védelmére alkalmazott hőpajzs. A kerámiagolyók biztosítják az űrsikló, és a házunk hővédelmét.

6 A kerámiagolyók mérete Ø µm közötti. Az üreges golyókat magas hőmérsékletű kerámiaolvadékból állítják elő, és lehűlésüket követően a belsejükben viszonylagosan vákuum alakul ki. A ThermoShield bevonat falszerkezeti modelleken végzett épületenergetikai mérésekből számított névleges hővezetési tényezője: λ = 0,014 W/mK.

7 A ThermoShield bevonatban mindhárom hőterjedési mód korlátozva van + még reflexió is segít! Szerző: Dr. Orbán József PhD. Kandidátus PTE anyagtani tanszék 1. Külső hősugárzás csökkenése: A kerámiagyöngyök az IR hősugárzás 85%-át a felületről reflexióval visszatükrözik. 2. A hővezetés csökkentése: A golyók csak kis felületen érintkeznek, így a hővezetés igen csekély, kedvezőtlen. 4. A belső tér hősugárzásának csökkenése: A gyöngyök belső üregének mérete közel azonos, mint az infravörös hősugárzás hullámhossza. A belső kerámiafelület hőtükörként működve, a hősugárzás nagy részét visszatükrözi, illetve szétszórja. 3. A konvekció csökkentése: A vákuum térben minimális a gázmolekulák ütközése, így jelentéktelen a konvekciós hőáramlás.

8 A bevonat által kialakított membrán felépítése A falból kb. 380 ml /óra /m2 víz transzportálható aktívan, akár két irányba is, ha egy fal kívül és belül is le van festve. A membrán sd. értéke (száraz környezetben) 1,70 és (nedves környezetben) 0,01 között változik! Jobb nem is lehetne! A felületen nincs nedvesség, nincs esély alga, moha képződésre, öntisztuló, ha kell lemosható. Tűzállóság B1. A bevonat teljesen fagyálló, repedésáthidaló 1mm-es tüskén hajlítható, rugalmasságát - 50 és C o között megtartja, kiváló az UV- és időjárás állósága.

9 Milyen tulajdonságokkal bír, a ThermoShield History bevonat? Ez a bevonat kielégíti minden elvárásunkat a homlokzat-felújítással kapcsolatban!

10 Alulról nedvesedő, salétromos fal kiszárítása mindennapos gondja a műemlék felújításnak.

11 A fal kiszárítása fizikai úton, a kapilláris vízmozgás kihasználásával a legeredményesebb, akár kívül és belül is. Az egyre kisebb kapilláris-átmérők biztosítják az egyirányú vízáramlást.

12 Vályog épület a Zagyva partján vízszigetelés nélkül, homoktéglával felújítva, sima vakolattal. Újravakolva 2005-ben Lefestve 2006-ban.

13 2007 tavasszal már só kiválás mutatkozik, de nem a festett felületen A tégla nincs kezelve

14 2008 tavasszal még több só, és víz a falban. A bevont felület sértetlen. (Ajtókivágás helye) A falkiszárítás nem lehet végleges, ha nincs alsó szigetelés.

15 2009-ben 2012-ben is még teljesen újszerű a bevonat! A tulajdonos örül, hiszen az eddigiektől eltérőn, már 6 éve nem kell újravakolnia, és szép az épület. A beruházás megérte.

16 Mire képes egy vizes fal esetén a bevonat? 2005-ben lefestették a vizes falú épületet, melynek egy részét felülfestettem Ts.-el az védi azóta a vakolatot.

17 Amit nem lehet hungarocell táblával beborítani! A bevonat jól működik együtt bármely hagyományos hőszigeteléssel. Bp. Garai tér ban festve, ma is újszerű!

18 25% fűtésköltségcsökkennés TS. kültéri bevonat hatására. A határoló falak páratartalma 5 hónap alatt 14 %-al csökkent, ami a fal U értékét 0,5-el javította! Ilyen mértékű javulást prognosztizálnak 5 cm habszigeteléssel! A mérést végezte: (Mülheim/Ruhr, Germany durch Prof. L. Siebel, WFA-Institut Aachen)

19 Mit tud a bevonat az energiabizonyítvány szerint? Ezen a mérésen 28% megtakarítást!

20 2010-ben Tatán több műemlék iskola homlokzatának pályázaton elnyert energetikai célú felújítása történt meg.

21 Iskolák energetikai homlokzat-felújítása, Tata Fazekas utcai iskola

22 Iskolák energetikai homlokzat-felújítása Tata, természetesen a műemlékvédelem engedélyével.

23 History referenciák Németországból

24 Cserép, vakolt felület és fa bevonása Ts bevonattal

25 Csak a szobor van festve.

26 Mitől penészedik bármely épület, és mit tehetünk a ellene, ha végleges megoldásra törekszünk? 1. A hőhidak hatásának csökkentése, azaz felületi hőmérsékletnövelés 2. Páratartalom csökkentése A ThermoShield bevonatcsalád egyedülálló 3 lépéses megoldása: helyi lemosás,légtérködölés, festés.

27 Hőmérsékletkiegyenlítés beltéri bevonat hatására A fal hőmérséklete egyenletes, profilvonalon C közötti. Mag. 2,60m A fal hőmérséklete egyenletes, profilvonalon C közötti. Mag. 3,6m

28 Ugyan az az épület, de egy festetlen helyiség falhőmérsékletében kialakuló különbség. A fal hőmérséklete egyenetlen C közötti A fal hőmérséklete egyenetlen C közötti

29 Mit jelent a homlokzati hőmérsékletkiegyenlítődés az előző épületen a gyakorlatban? Mérés :07:19 Mért objektum Hőm. [ C] Emisszió Refl. Mérési pont 1 13,8 0,93 Mérési pont 2 13,5 0,93 Mérési pont 3 13,8 0,93

30 A hőreflexió, a hőterhelés kiegyenlítődése a homlokzatokon tetőkön is fontos, azok tartós állagmegóvása szempontjából. Fém konténerek nyári hővédelme, festés előtt, és után, de bevilágító ablakok védelmére is kiváló. Ön melyik konténerben szeretne dolgozni?

31 Mit tapasztalt az építész a saját maga tervezte ikerház féltetőjének festése után? A tetőfestett ikerház-fél nyári energia-felvétele 68%-al kevesebb, mint az ellenőrző épület félnél. A téli fűtésköltség 23%-al volt kevesebb, mint az ellenőrző épület félnél. Mi ez, ha nem energia-megtakarítás pár ecsetvonással!

32 Mely tervezésekkor, tanácsadáskor javasolhatja Ön a festékcsalád használatát? A beltéri bevonatot: -Bármely épület diszkomfortja hideg falak, hőhidak, magas páratartalom esetén, -Penészedés megszüntetésére, falszárítás, páraszabályzás iskola, múzeum, iroda - -Allergiában, asztmában szenvedőknél, -A fűtési költségeit kívánja csökkenteni társas, vagy magánházban A kültéri bevonatot: -nyári hővédelem, téli fűtésköltség csökkentésének megoldására -Falkiszárítás, homlokzatok vízzáróságának biztosítása esetén -Muzeális épületek felújítása esetén -Meglévő hőszigetelés kiegészítésére, védelmére, hatásának növelésére -Egy tartós szép homlokzat kialakításának igénye esetén Tető bevonatot: -Tetők vízzárásának, tetőtéri lakások, tetőbevilágítók hővédelmének biztosítására Fa bevonatot: -Külső fa felületek tartós felületvédelmére, lakott fa épületek energia-megtakarítási igénye esetén Fém ipari- bevonatot: -Kültéri fém tartályok korrózió és hővédelme, bennük tárolt folyadék párolgásának csökkentése

33 Hogyan tudunk együttműködni? Technikai tanácsadás, termékismertető bemutató, ha kell a helyszínen, anyagszükséglet kiírás készítése, benne vagyunk a TERC programban és a Pro-idea rendszerében Ingyenes ajánlatadás, gépi színezés, színminta készítés. Névjegykártya (elérhetőség) ellenében elküldöm a History bevonat szilikon és szilikát bevonattal történt összehasonlító tanulmányt.

34 ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Elérhetőségeink: Köszönöm a figyelmet! és a A szünetben munkatársaimmal várom a standunkon.

Energia-megtakarítás, épület állagmegóvás nem hőszigeteléssel!

Energia-megtakarítás, épület állagmegóvás nem hőszigeteléssel! Energia-megtakarítás, épület állagmegóvás nem hőszigeteléssel! Üdvözlöm Önöket a Czinege és Fiai Kft nevében. Elérhetőségeink: www.elektromosfűtés.hu; www.hopajzs.hu czinege@czinege.hu ThermoShield a Hőpajzs!

Részletesebben

Előadó neve Xella Magyarország Kft.

Előadó neve Xella Magyarország Kft. ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Homlokzati falszerkezetek belső oldali hőszigetelése ásványi hőszigetelő lapokkal Előadó neve Xella Magyarország Kft. hőszigetelő lapok anyag jellemzők

Részletesebben

Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben)

Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben) Beszéljünk egy nyelvet (fogalmak a hőszigetelésben) (-) (-) (+) (+) (+/-) (+) Épületek hővesztesége Filtrációs hőveszteség: szabályozatlan szellőztetésből, tőmítetlenségekből származó légcsere Transzmissziós

Részletesebben

Az UVFK termékek forgalmazott változatai

Az UVFK termékek forgalmazott változatai Az termékek forgalmazott változatai CLASSIC - alaptermék, mely tetszőleges anyaghoz és felülethez kiváló adhézióval (tapadással), és egyedülálló hőtani tulajdonságokkal rendelkezik. Párazáró, ezért általában

Részletesebben

Nanotechnológia építőanyagipari alkalmazásai II. rész

Nanotechnológia építőanyagipari alkalmazásai II. rész Nanotechnológia építőanyagipari alkalmazásai II. rész Dr. Orbán József főiskolai tanár, Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Az építőipar területén alkalmazott hőszigetelési

Részletesebben

Épület termográfia jegyzőkönyv

Épület termográfia jegyzőkönyv Épület termográfia jegyzőkönyv Bevezetés Az infravörös sugárzáson alapuló hőmérsékletmérés, a termográfia azt a fizikai jelenséget használja fel, hogy az abszolút nulla K hőmérséklet (-273,15 C) felett

Részletesebben

Passzívházak hőszigetelése nanotechnológiával előállított anyagokkal

Passzívházak hőszigetelése nanotechnológiával előállított anyagokkal Passzívházak hőszigetelése nanotechnológiával előállított anyagokkal VII. Passzívház Konferencia 2014. Dr. Orbán József főiskolai tanár Pécsi Tudományegyetem Passzívházak hőszigetelése nanotechnológiával

Részletesebben

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Küszöbön a felújítás! E-learning sorozat Xella Magyarország Kft. ásványi hőszigetelő lapok anyagjellemzők Ásványi és tömör Magasfokú hőszigetelőképesség Természetes

Részletesebben

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók Filled with quality! HU Termékismertetõ Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók www.phobextools.com Premium Neutrális Szilikon ÁTLÁTSZÓ Egykomponensû, semleges, szagtalan, penészálló szilikon.

Részletesebben

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság SANOVA FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Tökéletes felújítás FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Rendszerek Alkalmazás Elôkészítés Vakolat- ill. höszigetelô réteg Sanova Rendszer K mérsékelten nedves és csekély

Részletesebben

Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek

Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek belső oldali hőszigetelés - technológiák Lehetséges megoldások: 1.Párazáró réteg beépítésével 2.Párazáró / vízzáró hőszigetelő anyaggal

Részletesebben

Baumit Sanova Felújító vakolat rendszer

Baumit Sanova Felújító vakolat rendszer Baumit Sanova Felújító vakolat rendszer Baumit Sanova Hogyan adhatunk régi értékeinknek új minőséget? Sanova egyrétegű trassz vakolat Géppel is feldolgozható Nedves és sókkal terhelt falazatokra Speciálisan

Részletesebben

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek YTONG és YTONG MULTIPOR anyagok használatával Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek Tartalomjegyzék: 1) Környezetbarát termék 2) Hőtechnika:

Részletesebben

Új építésű szigeteletlen Ytong ház

Új építésű szigeteletlen Ytong ház Cég KucsaKer Kft. Fő út 154 Veresegyház Mérést végezte: Kovács Balázs Készülék testo 8801 Gyártási 1691207 szám: Megbízó Lénárt Imre Erkel Ferenc utca 36/a Veresegyház Mérés napja: 2011.02.01 Megbízás

Részletesebben

A HAGYOMÁNYOS SZIGETELŐANYAGOK KORLÁTAI

A HAGYOMÁNYOS SZIGETELŐANYAGOK KORLÁTAI A HAGYOMÁNYOS SZIGETELŐANYAGOK KORLÁTAI A szigetelési technológia sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, de összességében mégis a hatékony, a hőterjedést gátló hagyományos rendszerek nagy keresztmetszetűek,

Részletesebben

Folyékony,kerámia bázisú hőszigetelő bevonat

Folyékony,kerámia bázisú hőszigetelő bevonat Folyékony,kerámia bázisú hőszigetelő bevonat A már ismert hagyományos szigetelő anyagok hőátbocsátási és hővezetési tényezőjét jelentősen felülmúlja a Thermo-S nanotechnológiás hőszigetelő bevonat, ezért

Részletesebben

Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra

Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra Silexcolor Pittura Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra ALKALMAZÁSI TERÜLET Olyan kül- vagy beltéri nedvszívó falfelületek

Részletesebben

AZ ÉPÜLETEK ENERGETIKAI JELLEMZŐINEK MEGHATÁROZÁSA ENERGETIKAI SZÁMÍTÁS A HŐMÉRSÉKLETELOSZLÁS JELENTŐSÉGE

AZ ÉPÜLETEK ENERGETIKAI JELLEMZŐINEK MEGHATÁROZÁSA ENERGETIKAI SZÁMÍTÁS A HŐMÉRSÉKLETELOSZLÁS JELENTŐSÉGE AZ ÉPÜLETEK ENERGETIKAI JELLEMZŐINEK MEGHATÁROZÁSA Három követelményszint: az épületek összesített energetikai jellemzője E p = összesített energetikai jellemző a geometriai viszonyok függvénye (kwh/m

Részletesebben

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre Quarzolite Paint Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre ALKALMAZÁSI TERÜLET Minden olyan meglévő és új, már festett felület átfestése, ahol

Részletesebben

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum. Passzív házak Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 Passzív ház Olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet

Részletesebben

Bazaltgyapot. Dűbel. Nobasil PTE

Bazaltgyapot. Dűbel. Nobasil PTE 1, Bazaltgyapot Nobasil PTE Terhelhető hő- és hangszigetelő tábla, elsősorban úsztatott padlószerkezetek lépéshang-szigetelésére, közbenső födémek akusztikai és tűzvédelmi szigeteléseként. 2, Dűbel 1 /

Részletesebben

Nanotechnológia építőipari alkalmazása energiatakarékosság és környezetvédelem

Nanotechnológia építőipari alkalmazása energiatakarékosság és környezetvédelem Nanotechnológia építőipari alkalmazása energiatakarékosság és környezetvédelem A mai magyar építőipar helyzetfeltárása Baja, 2013. 09.06 Dr. Orbán József főiskolai tanár PTE Pécs Energiatakarékosság hatékony

Részletesebben

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++ Kiváló energetikai minőség okostéglával! A+++ Megoldás falazatra Miért fontos a megfelelő téglaválasztás? Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell

Részletesebben

Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére

Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére [Mapei logó] Colorite Performance Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Régi és új felületek, illetve meglévő, festett felületek festése olyan

Részletesebben

Új jelentés. Cég ORIGO-SÁNTA ÉPÍTŐ ZRT. Mérést végezte: GYŐRI ÚT 32-36 SOPRON. Schekulin Nándor. Készülék. testo 875-2 szám: nagylátószögű 32x23

Új jelentés. Cég ORIGO-SÁNTA ÉPÍTŐ ZRT. Mérést végezte: GYŐRI ÚT 32-36 SOPRON. Schekulin Nándor. Készülék. testo 875-2 szám: nagylátószögű 32x23 Cég ORIGO-SÁNTA ÉPÍTŐ ZRT GYŐRI ÚT 32-36 SOPRON Mérést végezte: Schekulin Nándor Telefon: 99/511-540 E-Mail: info@origo-santa.hu Készülék testo 875-2 Gyártási szám: Objektív: 1910101 nagylátószögű 32x23

Részletesebben

Magyarországon gon is

Magyarországon gon is Energiatakarékos kos üvegezés Lehetőségek, buktatók, k, trendek Épületek energiatanúsítása sa 2009-től Magyarországon gon is 7/2006 TNM és s 176/2008 Kormány rendelet Sólyomi PéterP ÉMI Kht. Épületszerkezeti

Részletesebben

Nedves, sóterhelt falak és vakolatok. Dr. Jelinkó Róbert TÖRTÉNELMI ÉPÜLETEK REHABILITÁCIÓJA, VÁROSMEGÚJÍTÁS ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT.

Nedves, sóterhelt falak és vakolatok. Dr. Jelinkó Róbert TÖRTÉNELMI ÉPÜLETEK REHABILITÁCIÓJA, VÁROSMEGÚJÍTÁS ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT. ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Nedves, sóterhelt falak és vakolatok Dr. Jelinkó Róbert Nedves, sóterhelt falak és vakolatok Alapelvek és a gyakorlat Az állagmegőrzés eredményei Parádsasvár

Részletesebben

épületfizikai jellemzői

épületfizikai jellemzői Könnyűbetonok épületfizikai jellemzői és s alkalmazásuk a magastető szigetelésében Sólyomi PéterP ÉMI Nonprofit Kft. Budapest, 2009. november 24. HŐSZIGETELŐ ANYAGOK Az általános gyakorlat szerint hőszigetelő

Részletesebben

ÓVJUK MEG A TERMÉSZETBEN KIALAKULT EGYENSÚLYT!

ÓVJUK MEG A TERMÉSZETBEN KIALAKULT EGYENSÚLYT! ÓVJUK MEG A TERMÉSZETBEN KIALAKULT EGYENSÚLYT! 24. Távhő Vándorgyűlés Épület-felújítások üzemviteli tapasztalatai dr. Zsebik Albin zsebik@energia.bme.hu BME, Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék NYÍREGYHÁZA,

Részletesebben

Energetikai korszerűsítés

Energetikai korszerűsítés Energetikai korszerűsítés Küszöbön a felújítás! E-learning sorozat Előadó:Benedek László Békéscsaba, 2012 október Küszöbön a felújítás! E- learning sorozat Dátum, Előadó Energetikai korszerűsítés kissé

Részletesebben

magatartás megváltoztatására a közszférában

magatartás megváltoztatására a közszférában Javaslatok a fogyasztói magatartás megváltoztatására a közszférában Résztvevők tapasztalatai Kérdések a résztvevők felé: Ön azon a véleményen van, hogy Ön tudatos energiafelhasználó? Az Ön felhasználói

Részletesebben

Premium. VFE kiegészítő térdfalablak, fa. Előnyei. Anyag. Külső borítás

Premium. VFE kiegészítő térdfalablak, fa. Előnyei. Anyag. Külső borítás 78 VFE kiegészítő térdfalablak, fa Előnyei Kiegészítő térdfalablak a még több fényért: A tetőtéri ablak függőleges meghosszabbítása a térdfallal rendelkező helyiségekben páratlan kilátást hoz létre az

Részletesebben

Wattok, centik, határidők.

Wattok, centik, határidők. Wattok, centik, határidők A hőszigetelés fejlődése Hőátbocsátási tényező (W/m 2 K) Tető Fal Falazat Állagvédelmi szempontok 1,0 1,4 B30 Energiatakarékosság 1979 0,4 0,70 Uniform Környezetvédelem 1991 (0,3)

Részletesebben

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: lakk Elkészítés időpontja: 2012.02.05. 1 / 4. oldal TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Termék azonosító: Termékszám: JK 246 221 00 PN 112 474 06 Korrózió

Részletesebben

15990 18 kg 888 Ft/kg

15990 18 kg 888 Ft/kg Hőszigetelő rendszer PRÉMIUM MINŐSÉG Jubizol normál 29 normál, 5 cm-es 2803 normál, 8 cm-es Jubizol grafitos 3172 grafitos, 8 cm-es 3132 normál, 10 cm-es 3955 normál, 15 cm-es Mennyiségi kedvezmény a fenti

Részletesebben

Fehér Szerkezetek - 2014. Xella Magyarország Kft. 1

Fehér Szerkezetek - 2014. Xella Magyarország Kft. 1 Fehér Szerkezetek - 2014 Május 8. Május 13. Május 15. Május 20. Május 27. Budapest Debrecen Veszprém Hódmezővásárhely Győr Xella Magyarország Kft. 1 Fehér Szerkezetek - 2014 Program: 09.00-09.30: Követelmények

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI FŐISKOLAI KAR. 1055 Budapest, Alkotmány utca 7-11.

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI FŐISKOLAI KAR. 1055 Budapest, Alkotmány utca 7-11. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI FŐISKOLAI KAR 1055 Budapest, Alkotmány utca 7-11. HRSZ: 24 880 KIVITELI TERV PÁLYÁZATI ÉS SAJÁT FORRÁSBÓL KÉSZÜLŐ MUNKÁK KÖLTSÉGVETÉS

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPKOLLEKTOR BEMUTATÓN!

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPKOLLEKTOR BEMUTATÓN! ÜDVÖZÖLJÜK A NAPKOLLEKTOR BEMUTATÓN! Energiaracionlizálás Cégünk kezdettől fogva jelentős összegeket fordított kutatásra, új termékek és technológiák fejlesztésre. Legfontosabb kutatás-fejlesztési témánk:

Részletesebben

Az elsõ hõszigetelõ. alátétfedés. a siker képletével. rendszer

Az elsõ hõszigetelõ. alátétfedés. a siker képletével. rendszer rendszer DELTA Értéket véd. Energiát takarít meg. Komfortot teremt. DELTA - MAXX COMFORT Az elsõ hõszigetelõ alátétfedés a siker képletével Speciális, 3 cm vastag hõszigetelés. Ideális megoldás a szarufamagasítás

Részletesebben

Elegáns hőszigetelés.

Elegáns hőszigetelés. Elegáns hőszigetelés A hőszigetelés fejlődése Hőátbocsátási tényező (W/m 2 K) Tető Fal Falazat Állagvédelmi szempontok 1,0 1,4 B30 Energiatakarékosság 1979 0,4 0,70 Uniform Környezetvédelem 1991 (0,3)

Részletesebben

Nagymértékben páraáteresztő és vízlepergető, szilikongyanta bázisú, vizes diszperziós homlokzatfesték

Nagymértékben páraáteresztő és vízlepergető, szilikongyanta bázisú, vizes diszperziós homlokzatfesték Silancolor Pittura Nagymértékben páraáteresztő és vízlepergető, szilikongyanta bázisú, vizes diszperziós homlokzatfesték ALKALMAZÁSI TERÜLET Olyan falfelületek festésének készítése, ahol követelmény az

Részletesebben

Meggátolja a csapóeső beszívódását. Javítja a fűtés hatásfokát. Árvíz esetén javítja a szerkezet ellenállását

Meggátolja a csapóeső beszívódását. Javítja a fűtés hatásfokát. Árvíz esetén javítja a szerkezet ellenállását Meggátolja a csapóeső beszívódását Javítja a fűtés hatásfokát Árvíz esetén javítja a szerkezet ellenállását Stormdry homlokzatimpregnáló krém Ha a fal vizes, akkor hideg is és a hideg falak hideg épületeket

Részletesebben

Hőkamerás mérések szerepe az energiamegtakarításban

Hőkamerás mérések szerepe az energiamegtakarításban Hőkamerás mérések szerepe az energiamegtakarításban Bárczy Tamás Energiamegtakarítási lehetőségek az ingatlangazdálkodásban Budapest, 2009. 05.21. Energiamegtakarítás fontossága Magyarországon az összes

Részletesebben

Casobianca. Casoroc. Casostar. Casoprano Quick-Lock. A megbízható álmennyezet

Casobianca. Casoroc. Casostar. Casoprano Quick-Lock. A megbízható álmennyezet Casobianca Casoroc Casostar Casoprano Quick-Lock A megbízható álmennyezet Casoprano Quick-Lock Álmennyezet rendszer A kazettás álmennyezetekkel szemben támasztott esztétikai és műszaki elvárások megkövetelik

Részletesebben

POROTHERM Építési Rendszer

POROTHERM Építési Rendszer POROTHERM Építési Rendszer WB_8_oldalas_2011.indd 1 2011.03.28. 14:55 A téglából épült otthon Energiatakarékos, hiszen a Wienerberger leginnovatív téglater- mékeinek hőszigetelő értéke kiegészítő hőszigetelés

Részletesebben

Déli homlokzat. Homlokzat színei:

Déli homlokzat. Homlokzat színei: Déli homlokzat Homlokzat színei: - Meglévő kőtáblák: természetes anyagszínű forrásvízi mészkő - Vas felületek: olajfesték RAL 9011 grafit fekete - Falfelületek: Alapszín: Caparol 3d silikon Gingster 115

Részletesebben

Milyen döntések meghozatalában segít az energetikai számítás? Vértesy Mónika energetikai tanúsító é z s é kft

Milyen döntések meghozatalában segít az energetikai számítás? Vértesy Mónika energetikai tanúsító é z s é kft Milyen döntések meghozatalában segít az energetikai számítás? Rendelet írja elő a tanúsítást 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról Új épületeknél már kötelező

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKA. Dr. Kakasy László 2016.

ÉPÜLETENERGETIKA. Dr. Kakasy László 2016. ÉPÜLETENERGETIKA Dr. Kakasy László 2016. AZ ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS Az épületenergetikai szabályozás szintjei: I.szint: összesített energetikai jellemző E p kwh/m 2 a (épület+gépészet+villamos. jellemző)

Részletesebben

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉPÜLET ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA TENDER TERV Felújítás helye: 5435 Martfű, Május 1 út 1., hrsz:349/2 Megbízó: MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Hőkamerás épületvizsgálati jegyzőkönyv Társasház vizsgálata.

Hőkamerás épületvizsgálati jegyzőkönyv Társasház vizsgálata. NEMES VÁLLALKOZÁS Mérnöki és Szolgáltató Bt. H-4225 Debrecen-Józsa, Erdőhát u. 47. Tel: 06-20/3318944 E-mail: nemes.attila@t-online.hu www.nemesvallalkozas.hu Hőkamerás épületvizsgálati jegyzőkönyv Társasház

Részletesebben

Mapefloor Parking System. Vízzáró bevonatok forgalommal terhelt területekre

Mapefloor Parking System. Vízzáró bevonatok forgalommal terhelt területekre Mapefloor Parking System Vízzáró bevonatok forgalommal terhelt területekre Mapefloor Parking System A parkolóházak és járműforgalommal terhelt szerkezetek beton felületeinek védelme kiemelt fontosságú

Részletesebben

Épületgépész technikus Épületgépész technikus

Épületgépész technikus Épületgépész technikus É 004-06//2 A 0/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított /2006 (II. 7.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Új szabályozások Kormány rendelet Az egyes épület-energetikai tárgyú, valamint

Részletesebben

Takács Tibor épületgépész

Takács Tibor épületgépész Takács Tibor épületgépész Tartalom Nemzeti Épületenergetikai Stratégiai célok Épületenergetikát befolyásoló tényezők Lehetséges épületgépészeti megoldások Épületenergetikai összehasonlító példa Összegzés

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk!

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Partnerünk! Új termékek és csomagolások! Alábbi levelünkkel, 4 új vagy megújult termékünkre szeretnénk felhívni a figyelmét: AkroPON rugalmas padlófesték Soriflex 2K kétkomponensű kenhető szigetelés

Részletesebben

Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék

Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék Az elsı lépések, avagy az épületek energetikai tanúsítása, tanúsítás jelentısége a lakásszövetkezetek és az ingatlanforgalmazók szemszögébıl Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék 2002/91

Részletesebben

KAPILLÁRIS KONDENZÁCIÓ

KAPILLÁRIS KONDENZÁCIÓ PENÉSZ A HÁZBAN Penészkárok okai Fertőzőképes gombaelemek jelenléte Oxigén Kedvező tenyészhőmérséklet Táptalaj, a felület vegyhatása Nedvesség jelenléte (pára le/kicsapódás, kapilláris kondenzáció) Hőszigetelés

Részletesebben

A tetőszigetelés új dimenziója!

A tetőszigetelés új dimenziója! A tetőszigetelés új dimenziója! Tökéletes komfort korszerű szigetelőanyaggal! Megbízható, modern, hatékony megoldás magas- és lapostetőn egyaránt Olvassa el, hogyan érhető el tökéletes komfort a mindennapokban!

Részletesebben

Oldószertartalmú filmréteget képző párazáró szer, habarcsokhoz és betonokhoz

Oldószertartalmú filmréteget képző párazáró szer, habarcsokhoz és betonokhoz Mapecure S Oldószertartalmú filmréteget képző párazáró szer, habarcsokhoz és betonokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Vakolatok, cementhabarcsok és friss betonok oldószertartalmú párazáró védelme, hogy minimálisra

Részletesebben

BELakva. BELakva VASTAGLAZÚR

BELakva. BELakva VASTAGLAZÚR VASTAGLAZÚR Leírás: színtartó pigmenteket tartalmazó, vastagrétegû, vízzel hígítható, akrilbázisú falazúr. Alkalmazási terület: kül- és beltéren egyaránt alkalmazható. Fa felületek és szerkezetek védô-díszítô

Részletesebben

Nanopor / Open Plus Nano Tervezôi Tájékoztató

Nanopor / Open Plus Nano Tervezôi Tájékoztató Nanopor / Open Plus Nano Tervezôi Tájékoztató Baumit Nanopor Vakolat Természetesen öntisztuló homlokzat Tartósan szép homlokzat? Hogyan marad örökké fiatal? Tartós tisztaság - tartós szépség - tartós védelem:

Részletesebben

Komuves és burkoló képzések 2016

Komuves és burkoló képzések 2016 Komuves és burkoló képzések 2016 www.lb-knauf.hu/kbkepzesek2016 KŐMŰVES ÉS BURKOLÓ KÉPZÉSEK 2016 2016 januárjában ismételten meghirdeti a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Kőműves és Burkoló

Részletesebben

Casoprano Quick-Lock. A megbízható álmennyezet

Casoprano Quick-Lock. A megbízható álmennyezet Casoprano Quick-Lock A megbízható álmennyezet asoprano Quick-Lock Álmennyezet rendszer A kazettás álmennyezetekkel szemben támasztott esztétikai és műszaki elvárások megkövetelik a rendszerben alkalmazott

Részletesebben

A PERLIT HASZNOSÍTÁSA AZ ÉPÍTŐIPARI VAKOLATANYAGOK ELŐÁLLÍTÁSÁBAN

A PERLIT HASZNOSÍTÁSA AZ ÉPÍTŐIPARI VAKOLATANYAGOK ELŐÁLLÍTÁSÁBAN A Miskolci Egyetem Közleménye A sorozat, Bányászat, 60. kötet, (2001) p. 79-86 Perlit, a környezetbarát magyar ásványi nyersanyag" tudományos konferencia A PERLIT HASZNOSÍTÁSA AZ ÉPÍTŐIPARI VAKOLATANYAGOK

Részletesebben

40% 80% 8 C 99% 50% 91% 55% 15 ÉV. protektorelõnyök SZÁMOKBAN. nyári energiamegtakarítás 1 téli energiamegtakarítás 1. nyári hõmérsékletcsökkenés

40% 80% 8 C 99% 50% 91% 55% 15 ÉV. protektorelõnyök SZÁMOKBAN. nyári energiamegtakarítás 1 téli energiamegtakarítás 1. nyári hõmérsékletcsökkenés protektorelõnyök SZÁMOKBAN 80% 40% nyári energiamegtakarítás 1 téli energiamegtakarítás 1 50% 8 C nyári hõmérsékletcsökkenés kevesebb hõelnyelés 99% UV-védelem 91% hõvisszaverés dörzsállósági fok 2 tûzállósági

Részletesebben

Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) alátéthéjazat

Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) alátéthéjazat 2013 Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM Szélsőséges időjárási körülményeknek ellenálló hőszigetelési rendszer Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) sz feabad kvő on TARTALOM

Részletesebben

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek YTONG és YTONG MULTIPOR anyagok használatával Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek Tartalomjegyzék: 1) Környezetbarát termék 2) Hőtechnika:

Részletesebben

weber.pas aquasil Terméksegédlet Tulajdonságok Dokumentáció Színek Termékelőnyök

weber.pas aquasil Terméksegédlet Tulajdonságok Dokumentáció Színek Termékelőnyök weber.pas aquasil ÚJ Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, plasztikus fedővakolat, különböző felületi struktúrákban, gazdag színválasztékban Értékesítési pontok Tulajdonságok FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Részletesebben

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu 2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu Tel: +36-309-484-707 Szikora Ferenc www.clingonkft.hu TERRA Hőszigetelő alaprendszer homlokzatra KINGSTONE EPS-H80 alaprendszer : 1m2 pol.lap, 5kg/m2 terra rag,

Részletesebben

PUSZTASOMORJA KATOLIKUS TEMPLOM LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ

PUSZTASOMORJA KATOLIKUS TEMPLOM LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ KÖLTSÉGVETÉS KIÍRÁS LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ Összeállította: PATAKY ÉS HORVÁTH ÉPÍTÉSZIRODA KFT. 2000 Szentendre, Deli Antal utca 34. A MENNYISÉGEI A MEGBÍZÓ ÁLTAL RENDELKEZÉSÜNKRE

Részletesebben

Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan

Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan Fenntartható építészet Égetett kerámia építőanyagok a korszakváltás küszöbén Régi és új kihívások Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan 1 Új súlypontok az épületek energiahatékonyságának

Részletesebben

VITAINDÍTÓ ELŐADÁS. Műszaki Ellenőrök Országos Konferenciája 2013

VITAINDÍTÓ ELŐADÁS. Műszaki Ellenőrök Országos Konferenciája 2013 Műszaki Ellenőrök Országos Konferenciája 2013 VITAINDÍTÓ ELŐADÁS Az épületenergetikai követelmények változásaiból eredő páratechnikai problémák és a penészesedés Utólagos hőszigetelés a magasépítésben

Részletesebben

KEOP-5.1.0-2008-0037 KOMPLEX ENERGIARACIONALIZÁLÁS TATA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIBAN ÉS ÓVODÁIBAN

KEOP-5.1.0-2008-0037 KOMPLEX ENERGIARACIONALIZÁLÁS TATA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIBAN ÉS ÓVODÁIBAN KEOP-5.1.0-2008-0037 KOMPLEX ENERGIARACIONALIZÁLÁS TATA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIBAN ÉS ÓVODÁIBAN Pályázati életút Önkormányzati döntés: Pályázat benyújtása: Támogatói levél: Támogatási szerződés aláírása: Közbeszerzési

Részletesebben

JAVASLATOK Ne használja a Planitop 520-at rétegenként 3 mm-nél nagyobb vastagságban.

JAVASLATOK Ne használja a Planitop 520-at rétegenként 3 mm-nél nagyobb vastagságban. Planitop 520 Mész-cement bázisú sima felületképző simítóanyag bel- és kültéri vakolatokra, nedves a nedvesre eljárással történő feldolgozáshoz 3 mm rétegvastagságig ALKALMAZÁSI TERÜLET Durva felületű hagyományos

Részletesebben

Hogyan tervezzünk és hajtsunk végre épületenergetikai projekteket? Jó gyakorlatok. Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége

Hogyan tervezzünk és hajtsunk végre épületenergetikai projekteket? Jó gyakorlatok. Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége Hogyan tervezzünk és hajtsunk végre épületenergetikai projekteket? Jó gyakorlatok Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége Az Energia-Hatékony Önkormányzatok

Részletesebben

2. A hőátadás formái és törvényei 2. A hőátadás formái Tapasztalat: tűz, füst, meleg edény füle, napozás Hőáramlás (konvekció) olyan folyamat,

2. A hőátadás formái és törvényei 2. A hőátadás formái Tapasztalat: tűz, füst, meleg edény füle, napozás Hőáramlás (konvekció) olyan folyamat, 2. A hőátadás formái és törvényei 2. A hőátadás formái Tapasztalat: tűz, füst, meleg edény füle, napozás. 2.1. Hőáramlás (konvekció) olyan folyamat, amelynek során a hő a hordozóközeg áramlásával kerül

Részletesebben

Sika vízszigetelési technológiák az épületfelújításban 21. századi fegyverek az építészek kezében

Sika vízszigetelési technológiák az épületfelújításban 21. századi fegyverek az építészek kezében Sika vízszigetelési technológiák az épületfelújításban 21. századi fegyverek az építészek kezében Mindent egy kézből Az alapoktól a tetőig Betontechnológia Talajnedvesség elleni szigetelés Padlóburkolat

Részletesebben

Xella szerkezetek a gyakorlatban

Xella szerkezetek a gyakorlatban Az alaptól a belsőépítészetig Xella szerkezetek a gyakorlatban Xella Magyarország Kft. 2011 május Külső határoló szerkezetek P2-0,5 NF+GT 600x200x250 U=0.44 W/m2K P2-0,5 NF+GT 600x200x300 U=0.37 W/m2K

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM 4086 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 009 July 2011 Rev.01 Page 1 of 9 Régió Megye Észak-Magyarország Hajdú-Bihar Lakosság száma Kb. 31.636 Autópálya csatlakozás M35

Részletesebben

Megoldás falazatra 2

Megoldás falazatra 2 Megoldás falazatra 2 Mitől okos a tégla? Az okostéglák olyan új fejlesztésű termékek, melyek hőszigetelő képessége 40-50 %-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nútféderes falazóelemeké.

Részletesebben

Innovatív tetőfelújítási megoldások PIR keményhab táblákkal

Innovatív tetőfelújítási megoldások PIR keményhab táblákkal Innovatív tetőfelújítási megoldások PIR keményhab táblákkal Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó padlástér hasznosítás Budapest, II.ker. Előd utca Szarufák feletti hőszigetelés Fém tartószerkezet

Részletesebben

energeto A rendkívüli ablak

energeto A rendkívüli ablak 1 energeto A rendkívüli ablak Az ablak energiahatékonysága szempontjából az U w -érték a mérvadó. Minél alacsonyabb a hőátbocsátási tényező (U w ), annál energiahatékonyabb egy ablak. A javított ablakértéknek

Részletesebben

Épület rendeltetése Belső tervezési hőmérséklet 20 Külső tervezési hőmérséklet -15. Dátum 2010.01.10. Homlokzat 2 (dél)

Épület rendeltetése Belső tervezési hőmérséklet 20 Külső tervezési hőmérséklet -15. Dátum 2010.01.10. Homlokzat 2 (dél) Alapadatok Azonosító adatok lakóépület Épület rendeltetése Belső tervezési hőmérséklet 20 Külső tervezési hőmérséklet -15 Azonosító (pl. cím) vályogház-m Dátum 2010.01.10 Geometriai adatok (m 2 -ben) Belső

Részletesebben

Környezettudatos épületek a gyakorlatban. Magyarországon

Környezettudatos épületek a gyakorlatban. Magyarországon Környezettudatos épületek a gyakorlatban Magyarországon Mitől zöld a zöld? Zöld építés = hőszivattyúvalhűtött fűtötthűtött fűtött üvegkalitka? Zöld építés = műanyagba csomagolt betonkocka? Zöld építés

Részletesebben

Környezetbarát fűtési rendszer működési feltételei a szigorodó szabályozás tükrében

Környezetbarát fűtési rendszer működési feltételei a szigorodó szabályozás tükrében Környezetbarát fűtési rendszer működési feltételei a szigorodó szabályozás tükrében Dr. Barna Lajos c. egyetemi tanár BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék Fűts okosan! környezetbarát

Részletesebben

G-OLD-f-i 80, 150, 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-AL 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-s-sa 150, 200, 300, 400, 500 G-OLD-sdk 300, 400, 500

G-OLD-f-i 80, 150, 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-AL 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-s-sa 150, 200, 300, 400, 500 G-OLD-sdk 300, 400, 500 KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ G-OLD-f-i 80, 150, 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-AL 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-s-sa 150, 200, 300, 400, 500 G-OLD-sdk 300, 400, 500 G-OLD Infrapanel 2890 Tata,

Részletesebben

ELKEZDŐDIK A KORMÁNYHIVATAL KÖZPONTI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

ELKEZDŐDIK A KORMÁNYHIVATAL KÖZPONTI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA 2015 04. 14. SAJTÓKÖZLEMÉNY ELKEZDŐDIK A KORMÁNYHIVATAL KÖZPONTI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA A napokban megkezdődik a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal központi épületének energetikai felújítása.

Részletesebben

Előterjesztés. Biatorbágy Szily kastély területén található tornaterem felújításával összefüggő kérdésekről

Előterjesztés. Biatorbágy Szily kastély területén található tornaterem felújításával összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzatának

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKA. Dr. Kakasy László 2014.

ÉPÜLETENERGETIKA. Dr. Kakasy László 2014. ÉPÜLETENERGETIKA Dr. Kakasy László 2014. AZ ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS Az épületenergetikai szabályozás szintjei: I.szint: összesített energetikai jellemző E p kwh/m 2 év (épület+gépészet+villamos. jellemző)

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Reno

Műszaki ismertető StoLevell Reno Szerves adalékkal javított ásványi alapú filcezhető, szálerősítésű glettanyag Jellemzés Alkalmazási terület Kül- és beltéri felhasználás Régi ásványi homlokzatok és nem rugalmas szerves kötésű vakolatok

Részletesebben

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Fókuszban az energiahatékonyság Érezze magát egy életen át komfortosan korszerűen hőszigetelt otthonában! www.wienerberger.hu Az energiahatékonyság kötelező

Részletesebben

Xella szerkezetek a gyakorlatban. Xella Magyarország Kft. 2013. április

Xella szerkezetek a gyakorlatban. Xella Magyarország Kft. 2013. április Xella szerkezetek a gyakorlatban Xella Magyarország Kft. 2013. április K I V I T E L E Z É S Anyagtulajdonságok, időjárás állóság Szerkezeti elemek, áthidalók Nagyméretű falmezők,önhordó szerkezetek Falazó

Részletesebben

Nemzeti Épületenergetikai Stratégia

Nemzeti Épületenergetikai Stratégia Nemzeti Épületenergetikai Stratégia Dr. Magyar Zoltán Tanszékvezető BME Épületenergetika és Épületgépészeti Tanszék 2013.11.06. Középület állomány típusépületei Középületek elemzése Állami és önkormányzati

Részletesebben

weber.pas 15 Terméksegédlet Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban.

weber.pas 15 Terméksegédlet Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban. weber.pas 15 Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban. FELHASZNÁLÁSI TERÜLET Termék: Terméksegédlet Több mint 270 színben Kültérben,

Részletesebben

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu 2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu Tel: +36-309-484-707 Szikora Ferenc www.clingonkft.hu TERRA Hőszigetelő alaprendszer homlokzatra KINGSTONE EPS-H80 alaprendszer : 1m2 pol.lap, 5kg/m2 terra rag,

Részletesebben

Hogyan építsünk e4 házat?

Hogyan építsünk e4 házat? Hogyan építsünk e4 házat? A Wienerberger energiatudatos mintaházának kivitelezési tapasztalatai Vidóczi Árpád Okleveles építészmérnök Építés helye: Ausztria, Lustenau Építés ideje: 2012-2013. Wienerberger

Részletesebben

Energiahatékonyság és minőségi építési termékek ÉMI100

Energiahatékonyság és minőségi építési termékek ÉMI100 Energiahatékonyság és minőségi építési termékek ÉMI100 Sólyomi Péter ÉMI Nonprofit Kft. Szerkezettudományi és Energetikai Divízió 1 A múlt követelményei: 1979 k mf 2,3 W/m 2 K (k mf 1,8 W/m 2 K) 2 A múlt

Részletesebben

weber.pas 15 Terméksegédlet Tulajdonságok Dokumentáció Színek Termékelőnyök

weber.pas 15 Terméksegédlet Tulajdonságok Dokumentáció Színek Termékelőnyök weber.pas 15 Termékelőnyök Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban. Értékesítési pontok Tulajdonságok FELHASZNÁLÁSI TERÜLET Terméksegédlet

Részletesebben

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55.

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Váchartyán Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER

Részletesebben

KEHOP KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE PROJEKT BEMUTATÁSA

KEHOP KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE PROJEKT BEMUTATÁSA KEHOP-5.2.2-16-2016-00012 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE PROJEKT BEMUTATÁSA KEHOP-5.2.2-16-2016-00012 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI

Részletesebben