Műemléképületek energiatudatos felújítása, állagmegóvása a ThermoShield termékcsaláddal!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Műemléképületek energiatudatos felújítása, állagmegóvása a ThermoShield termékcsaláddal!"

Átírás

1 ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Műemléképületek energiatudatos felújítása, állagmegóvása a ThermoShield termékcsaláddal! Miért a ThermoShield család? -mert a világban 30 éve bizonyítja ez irányú képességeit, -hazánkban 2005-óta használatos, ÉME engedélyes, KIVÉT díjjal jutalmazott, gyártói szakmai háttérrel tudom ajánlani, - egy termékcsaláddal tudom az épületek homlokzatát és a külső fa felületeit tartósan védeni, biztosítani a falszárítást, valamint a belső végleges penészmentességet. Előadó neve:ifj. Czinege Károly

2 Egy téli hír: Nagykanizsán beázott egy gimnázium, mert a hidegben szétfagyott a padláson a vízcső. Bármely épület homlokzatvédelméhez hozzátartozik a csatornák, vápák, vízvezetékek fagymentesítő fűtése, a hasonló épületkárok megelőzésére. Elektromosan képesek vagyunk külső területeket, vagy belső térben levő munkahelyeket is megfűteni. (csokigyár) Nézze meg a fűtésekhez kapcsolódó honlapunkat!

3 Üdvözlöm Önöket a Czinege és Fiai Kft nevében, akik a termékcsaládot 7 éve kizárólagos joggal forgalmazzunk Magyarországon. ifj. Czinege Károly vagyok, a cég tulajdonosa, ügyvezetője. A termékcsalád előállítása Berlinben, az egyetlen európai gyárban történik. Elérhetőségeink:

4 Referenciáinkból: Nagykőrös, Bp. Sz.fehérvár

5 A bevonat eredete, az űrsikló védelmére alkalmazott hőpajzs. A kerámiagolyók biztosítják az űrsikló, és a házunk hővédelmét.

6 A kerámiagolyók mérete Ø µm közötti. Az üreges golyókat magas hőmérsékletű kerámiaolvadékból állítják elő, és lehűlésüket követően a belsejükben viszonylagosan vákuum alakul ki. A ThermoShield bevonat falszerkezeti modelleken végzett épületenergetikai mérésekből számított névleges hővezetési tényezője: λ = 0,014 W/mK.

7 A ThermoShield bevonatban mindhárom hőterjedési mód korlátozva van + még reflexió is segít! Szerző: Dr. Orbán József PhD. Kandidátus PTE anyagtani tanszék 1. Külső hősugárzás csökkenése: A kerámiagyöngyök az IR hősugárzás 85%-át a felületről reflexióval visszatükrözik. 2. A hővezetés csökkentése: A golyók csak kis felületen érintkeznek, így a hővezetés igen csekély, kedvezőtlen. 4. A belső tér hősugárzásának csökkenése: A gyöngyök belső üregének mérete közel azonos, mint az infravörös hősugárzás hullámhossza. A belső kerámiafelület hőtükörként működve, a hősugárzás nagy részét visszatükrözi, illetve szétszórja. 3. A konvekció csökkentése: A vákuum térben minimális a gázmolekulák ütközése, így jelentéktelen a konvekciós hőáramlás.

8 A bevonat által kialakított membrán felépítése A falból kb. 380 ml /óra /m2 víz transzportálható aktívan, akár két irányba is, ha egy fal kívül és belül is le van festve. A membrán sd. értéke (száraz környezetben) 1,70 és (nedves környezetben) 0,01 között változik! Jobb nem is lehetne! A felületen nincs nedvesség, nincs esély alga, moha képződésre, öntisztuló, ha kell lemosható. Tűzállóság B1. A bevonat teljesen fagyálló, repedésáthidaló 1mm-es tüskén hajlítható, rugalmasságát - 50 és C o között megtartja, kiváló az UV- és időjárás állósága.

9 Milyen tulajdonságokkal bír, a ThermoShield History bevonat? Ez a bevonat kielégíti minden elvárásunkat a homlokzat-felújítással kapcsolatban!

10 Alulról nedvesedő, salétromos fal kiszárítása mindennapos gondja a műemlék felújításnak.

11 A fal kiszárítása fizikai úton, a kapilláris vízmozgás kihasználásával a legeredményesebb, akár kívül és belül is. Az egyre kisebb kapilláris-átmérők biztosítják az egyirányú vízáramlást.

12 Vályog épület a Zagyva partján vízszigetelés nélkül, homoktéglával felújítva, sima vakolattal. Újravakolva 2005-ben Lefestve 2006-ban.

13 2007 tavasszal már só kiválás mutatkozik, de nem a festett felületen A tégla nincs kezelve

14 2008 tavasszal még több só, és víz a falban. A bevont felület sértetlen. (Ajtókivágás helye) A falkiszárítás nem lehet végleges, ha nincs alsó szigetelés.

15 2009-ben 2012-ben is még teljesen újszerű a bevonat! A tulajdonos örül, hiszen az eddigiektől eltérőn, már 6 éve nem kell újravakolnia, és szép az épület. A beruházás megérte.

16 Mire képes egy vizes fal esetén a bevonat? 2005-ben lefestették a vizes falú épületet, melynek egy részét felülfestettem Ts.-el az védi azóta a vakolatot.

17 Amit nem lehet hungarocell táblával beborítani! A bevonat jól működik együtt bármely hagyományos hőszigeteléssel. Bp. Garai tér ban festve, ma is újszerű!

18 25% fűtésköltségcsökkennés TS. kültéri bevonat hatására. A határoló falak páratartalma 5 hónap alatt 14 %-al csökkent, ami a fal U értékét 0,5-el javította! Ilyen mértékű javulást prognosztizálnak 5 cm habszigeteléssel! A mérést végezte: (Mülheim/Ruhr, Germany durch Prof. L. Siebel, WFA-Institut Aachen)

19 Mit tud a bevonat az energiabizonyítvány szerint? Ezen a mérésen 28% megtakarítást!

20 2010-ben Tatán több műemlék iskola homlokzatának pályázaton elnyert energetikai célú felújítása történt meg.

21 Iskolák energetikai homlokzat-felújítása, Tata Fazekas utcai iskola

22 Iskolák energetikai homlokzat-felújítása Tata, természetesen a műemlékvédelem engedélyével.

23 History referenciák Németországból

24 Cserép, vakolt felület és fa bevonása Ts bevonattal

25 Csak a szobor van festve.

26 Mitől penészedik bármely épület, és mit tehetünk a ellene, ha végleges megoldásra törekszünk? 1. A hőhidak hatásának csökkentése, azaz felületi hőmérsékletnövelés 2. Páratartalom csökkentése A ThermoShield bevonatcsalád egyedülálló 3 lépéses megoldása: helyi lemosás,légtérködölés, festés.

27 Hőmérsékletkiegyenlítés beltéri bevonat hatására A fal hőmérséklete egyenletes, profilvonalon C közötti. Mag. 2,60m A fal hőmérséklete egyenletes, profilvonalon C közötti. Mag. 3,6m

28 Ugyan az az épület, de egy festetlen helyiség falhőmérsékletében kialakuló különbség. A fal hőmérséklete egyenetlen C közötti A fal hőmérséklete egyenetlen C közötti

29 Mit jelent a homlokzati hőmérsékletkiegyenlítődés az előző épületen a gyakorlatban? Mérés :07:19 Mért objektum Hőm. [ C] Emisszió Refl. Mérési pont 1 13,8 0,93 Mérési pont 2 13,5 0,93 Mérési pont 3 13,8 0,93

30 A hőreflexió, a hőterhelés kiegyenlítődése a homlokzatokon tetőkön is fontos, azok tartós állagmegóvása szempontjából. Fém konténerek nyári hővédelme, festés előtt, és után, de bevilágító ablakok védelmére is kiváló. Ön melyik konténerben szeretne dolgozni?

31 Mit tapasztalt az építész a saját maga tervezte ikerház féltetőjének festése után? A tetőfestett ikerház-fél nyári energia-felvétele 68%-al kevesebb, mint az ellenőrző épület félnél. A téli fűtésköltség 23%-al volt kevesebb, mint az ellenőrző épület félnél. Mi ez, ha nem energia-megtakarítás pár ecsetvonással!

32 Mely tervezésekkor, tanácsadáskor javasolhatja Ön a festékcsalád használatát? A beltéri bevonatot: -Bármely épület diszkomfortja hideg falak, hőhidak, magas páratartalom esetén, -Penészedés megszüntetésére, falszárítás, páraszabályzás iskola, múzeum, iroda - -Allergiában, asztmában szenvedőknél, -A fűtési költségeit kívánja csökkenteni társas, vagy magánházban A kültéri bevonatot: -nyári hővédelem, téli fűtésköltség csökkentésének megoldására -Falkiszárítás, homlokzatok vízzáróságának biztosítása esetén -Muzeális épületek felújítása esetén -Meglévő hőszigetelés kiegészítésére, védelmére, hatásának növelésére -Egy tartós szép homlokzat kialakításának igénye esetén Tető bevonatot: -Tetők vízzárásának, tetőtéri lakások, tetőbevilágítók hővédelmének biztosítására Fa bevonatot: -Külső fa felületek tartós felületvédelmére, lakott fa épületek energia-megtakarítási igénye esetén Fém ipari- bevonatot: -Kültéri fém tartályok korrózió és hővédelme, bennük tárolt folyadék párolgásának csökkentése

33 Hogyan tudunk együttműködni? Technikai tanácsadás, termékismertető bemutató, ha kell a helyszínen, anyagszükséglet kiírás készítése, benne vagyunk a TERC programban és a Pro-idea rendszerében Ingyenes ajánlatadás, gépi színezés, színminta készítés. Névjegykártya (elérhetőség) ellenében elküldöm a History bevonat szilikon és szilikát bevonattal történt összehasonlító tanulmányt.

34 ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Elérhetőségeink: Köszönöm a figyelmet! és a A szünetben munkatársaimmal várom a standunkon.

Kedves Olvasó! Tartalom. Ugye nem lenne kellemes burkolatok nélküli épületekben, szakinfoépítészet. szigeteléstechnika

Kedves Olvasó! Tartalom. Ugye nem lenne kellemes burkolatok nélküli épületekben, szakinfoépítészet. szigeteléstechnika Tartalom Parafa a fenntartható építészetért 2 Természetes burkolat csúcsminőséggel párosítva 7 A bambusz térhódítása napjainkban 10 Svéd szalagparketta padlófűtéshez is 13 Modul padlószőnyeg 15 Harmóniában

Részletesebben

Technical Kft. Budapest legnagyobb kandalló bemutatóterme

Technical Kft. Budapest legnagyobb kandalló bemutatóterme 2009. március április Energiatakarékos és passzív házak Technical Kft. Budapest legnagyobb kandalló bemutatóterme 1103 Budapest, Kőér u. 16. Tel: 06 (1) 260-2290, Mobil: 06/20 341-1217, 06/20 9342-911,

Részletesebben

FELÚJÍTÁS ÁTALAKÍTÁS BELSÔÉPÍTÉSZET SZIGETELÉS

FELÚJÍTÁS ÁTALAKÍTÁS BELSÔÉPÍTÉSZET SZIGETELÉS Takarékossági kisokos www.ujhazcentrum.hu FELÚJÍTÁS ÁTALAKÍTÁS BELSÔÉPÍTÉSZET SZIGETELÉS TAKArÉKoSSÁGI ötletek HASZNOS TUDNIVALÓK Többcsillagos VELUX megoldások tetőtér-felújításhoz Nem éri meg kevesebbel

Részletesebben

SzázezrekbeN. mérhető nyeremény! Takarékossági. kisokos. www.ujhazcentrum.hu FELÚJÍTÁS ÁTALAKÍTÁS BELSÔÉPÍTÉSZET SZIGETELÉS

SzázezrekbeN. mérhető nyeremény! Takarékossági. kisokos. www.ujhazcentrum.hu FELÚJÍTÁS ÁTALAKÍTÁS BELSÔÉPÍTÉSZET SZIGETELÉS SzázezrekbeN mérhető nyeremény! Takarékossági kisokos www.ujhazcentrum.hu FELÚJÍTÁS ÁTALAKÍTÁS BELSÔÉPÍTÉSZET SZIGETELÉS takarékossági ötletek HASZNOS TUDNIVALÓK Többcsillagos VELUX megoldások tetőtér-felújításhoz

Részletesebben

TE MIRE KÖLTENÉD A REZSIT? Nálunk szigeteltek! Nálad mikor fognak? Mi már tudjuk, hogy megérte!

TE MIRE KÖLTENÉD A REZSIT? Nálunk szigeteltek! Nálad mikor fognak? Mi már tudjuk, hogy megérte! TE MIRE KÖLTENÉD A REZSIT? Nálunk szigeteltek! Nálad mikor fognak? Mi már tudjuk, hogy megérte! Összefoglaló a rendhagyó energia- és rezsimegtakarító kísérletről 2014 TE MIRE KÖLTENÉD A REZSIT? Egyedülálló

Részletesebben

Panel épületek felújítása. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu

Panel épületek felújítása. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Panel épületek felújítása www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Tartalomjegyzék IPAROSÍTOTT ÉPÍTÉSI TECHNOLÓGIA 1 Szerkezeti megoldások... 1 Mérföldkövek a panel szerkezetekben... 1 Panelos szerkezetek

Részletesebben

Hoszigetelési csomóponti kiadvány

Hoszigetelési csomóponti kiadvány Hoszigetelési csomóponti kiadvány www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Tartalomjegyzék Bevezetô 3 A hőszigetelés fontossága - energetika a 21. században 3 Ütemezett felújítás és a várható élettartam 3 A

Részletesebben

TÉGLÁSSY GYÖRGYI SZAKDOLGOZAT

TÉGLÁSSY GYÖRGYI SZAKDOLGOZAT TÉGLÁSSY GYÖRGYI SZAKDOLGOZAT vii BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR ÉPÜLETENERGETIKAI ÉS ÉPÜLETGÉPÉSZETI TANSZÉK SZAKDOLGOZAT BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

Részletesebben

AHI Roofing Kft - Kereskedelmi Iroda A Pavilon 307/C

AHI Roofing Kft - Kereskedelmi Iroda A Pavilon 307/C KIÁLLÍTÓI ÚJDONSÁGOK AHI Roofing Kft - Kereskedelmi Iroda A Pavilon 307/C GERARD TETŐCSALÁD - TETŐ EGY ÉLETRE Az acéllemez alapú GERARD tetőcsalád ideális, esztétikus és hosszú életű megoldást nyújt a

Részletesebben

NAGY MIKLÓS SZAKDOLGOZAT

NAGY MIKLÓS SZAKDOLGOZAT NAGY MIKLÓS SZAKDOLGOZAT i BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR ÉPÜLETENERGETIKAI ÉS ÉPÜLETGÉPÉSZETI TANSZÉK SZAKDOLGOZAT ii BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

Részletesebben

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos TARTALOMJEGYZÉK Épületgenetikai szakkiállítás 2 Épületautomatikai rendszerek másként 3 Solaraction 4 Foton ablak és ajtó 5 Komfort rádióhullámokkal 6-7 Mire kell odafigyelünk Õsszel? 8 20 éves a Stiebel

Részletesebben

Biztonságos kényelem. YTONG Kész Ház

Biztonságos kényelem. YTONG Kész Ház Biztonságos kényelem YTONG Kész Ház 2 A legjobb választás a saját otthonért YTONG az otthonához vezetõ biztos választás Az ember egyik legfõbb vágya, hogy olyan otthont teremtsen a családjának, a szeretteinek,

Részletesebben

ENERGIA- TAKARÉKOSSÁGI KISOKOS

ENERGIA- TAKARÉKOSSÁGI KISOKOS ENERGIA- TAKARÉKOSSÁGI KISOKOS www.ujhazcentrum.hu ENERGIATAKARÉKOSSÁG HŐSZIGETELÉS NAPENERGIA ÁRNYÉKOLÁS PASSZÍVHÁZ NYÍLÁSZÁRÓCSERE NYEREMÉNYJÁTÉK Rugalmas megoldások tet felújításhoz. 2 A szakemberek

Részletesebben

Ablakok hőtechnikai elemzése, az üvegezés teljesítőképességének javítása

Ablakok hőtechnikai elemzése, az üvegezés teljesítőképességének javítása Doktori (PhD) értekezés Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Cziráki József Faanyagtudomány és Technológiák Doktori Iskola Vezető: Prof. Dr. Tolvaj László

Részletesebben

times Ragyogó védelem Kimagasló hőszigetelő képesség austro Austrotherm Magazin

times Ragyogó védelem Kimagasló hőszigetelő képesség austro Austrotherm Magazin V. évf., 9. szám / 2010. ősz times austro Austrotherm Magazin Ragyogó védelem Kimagasló hőszigetelő képesség új hőszigetelő anyagok Homlokzatra, lapostetőre passzívházak Kezdjük az alapoknál! Környezetvédelem

Részletesebben

A takarékokos megoldás!

A takarékokos megoldás! A takarékokos megoldás! Őrizzük az otthon melegét A Policolor hőszigetelő rendszer védi a házat és őrzi az otthon melegét. Aki a Poli-Farbe hőszigetelő rendszerét, valamint festékeit és alapanyagait választja,

Részletesebben

Készítette: MENGYÁN TAMÁS

Készítette: MENGYÁN TAMÁS A NYÁRI NAPENERGIA ÁLTAL SZOLGÁLTATOTT HŐMENNYISÉG HOSSZÚ IDŐTARTAMÚ TÁROLÁSA ÉS FELHASZNÁLÁSA Készítette: MENGYÁN TAMÁS KÖRNYEZETTAN BSC PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM, Környezettudományi Intézet 2010. június

Részletesebben

Ön is lehet a Mesterek Mestere! MAPEI Krónika 46. szám 2015. június Rendkívüli előnyök a szerveződő szakemberek közösségében!

Ön is lehet a Mesterek Mestere! MAPEI Krónika 46. szám 2015. június Rendkívüli előnyök a szerveződő szakemberek közösségében! Ön is lehet a Mesterek Mestere! MAPEI Krónika 46. szám 2015. június Rendkívüli előnyök a szerveződő szakemberek közösségében! 46 Kedves Kivitelező Partnerünk! Biztosan olvastál, hallottál már a Mapei Kft.

Részletesebben

VAN MEGOLDÁS. a magas fűtésszámlák és a penészes falak ellen

VAN MEGOLDÁS. a magas fűtésszámlák és a penészes falak ellen VAN MEGOLDÁS a magas fűtésszámlák és a penészes falak ellen Maradjon több pénze a kasszában és gyönyörködjön évek múlva is otthona homlokzatának élénk színeiben. www.mapei.hu TECHNOLÓGIA, MELYRE ÉPÍTHET

Részletesebben

Tájékoztató a Lakatos úti 2 sz. lakásszövetkezet épületeinek szigeteléséről és a közösségi nyílászárók cseréjéről

Tájékoztató a Lakatos úti 2 sz. lakásszövetkezet épületeinek szigeteléséről és a közösségi nyílászárók cseréjéről Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet Cím: 1184 Budapest, Lakatos út 32/B a lakók szolgálatában Ügyfélfogadás: hétfő és szerda 17:00-19:00 Telefon: 295-1277 (ügyfélfogadási időben) E-mail: vezetoseg2szlakszov@digikabel.hu

Részletesebben

A gazdaságos felújítás

A gazdaságos felújítás A gazdaságos felújítás Részletes tájékoztató a költség-optimalizált energetikai korszerűsítésről magánépíttetők és intézmény üzemeltetői számára Energetikai felújítást fontolóknak Kiadó: Belügyminisztérium

Részletesebben

Bölcsőde és óvoda energiatakarékos átalakítása megújuló-energia hasznosításával

Bölcsőde és óvoda energiatakarékos átalakítása megújuló-energia hasznosításával Bölcsőde és óvoda energiatakarékos átalakítása megújuló-energia hasznosításával Bölcsőde és Óvoda, mint középület energiatakarékos átalakítása és megújuló energiahasznosítási technológiája 1.1. Közintézmények

Részletesebben

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése URSA GLASSWOOL URSA XPS Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése Szarufa közötti és alatti szigetelés 02 URSA GLASSWOOL 03 Tallin Szent Pétervár Tartalomjegyzék Tchudovo North Licolnshire London Noisiel

Részletesebben

times Referencia: Austrotherm Strada töltéskönnyítés austro Austrotherm Magazin Amitől a víz a lefolyóba talál Lejtésképző elemek polisztirolból

times Referencia: Austrotherm Strada töltéskönnyítés austro Austrotherm Magazin Amitől a víz a lefolyóba talál Lejtésképző elemek polisztirolból VI. évf., 11. szám / 2011. tél times austro Austrotherm Magazin Referencia: Austrotherm Strada töltéskönnyítés Amitől a víz a lefolyóba talál Lejtésképző elemek polisztirolból Homlokzati hőszigetelő rendszerek

Részletesebben

STYROFOAM XPS - HŐSZIGETELÉS Általános információk, műszaki adatok. 60 év építési tapasztalat

STYROFOAM XPS - HŐSZIGETELÉS Általános információk, műszaki adatok. 60 év építési tapasztalat STYROFOAM XPS - HŐSZIGETELÉS Általános információk, műszaki adatok 60 év építési tapasztalat Tartalomjegyzék Dow Chemical Company...3 Dow Magyarországon...3 A STYROFOAM története...4 STYROFOAM extrudált

Részletesebben

II. évf., 1.szám / 2007 tavasz. Lélegzik-e a fa? Mik azok a passzívházak? Lépéskényszer. AUSTROTimes / 2007. tavasz

II. évf., 1.szám / 2007 tavasz. Lélegzik-e a fa? Mik azok a passzívházak? Lépéskényszer. AUSTROTimes / 2007. tavasz II. évf., 1.szám / 2007 tavasz Lélegzik-e a fa? Mik azok a passzívházak? Lépéskényszer előhang passzívház Mik azok a passz Papp Ferenc kereskedelmi ügyvezető igazgató Kedves Olvasónk, megszületett második

Részletesebben

MEGOLDÁSOK. Transzparencia fenntartható fejlődés nyílt kommunikáció

MEGOLDÁSOK. Transzparencia fenntartható fejlődés nyílt kommunikáció MEGOLDÁSOK Transzparencia fenntartható fejlődés nyílt kommunikáció TELEPHELYEINK SALGÓTARJÁN MISKOLC BALASSAGYARMAT EGER HATVAN GYÖNGYÖS MEZŐKÖVESD FÜZESABONY BUDAPEST GÖDÖLLŐ VESZPRÉM SZÉKESFEHÉRVÁR SZOLNOK

Részletesebben

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++ Kiváló energetikai minőség okostéglával! A+++ Megoldás falazatra Miért fontos a megfelelő téglaválasztás? Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell

Részletesebben

A legjobb befektetés: a hőszigetelés

A legjobb befektetés: a hőszigetelés SZIGETELÉSTECHNIKA, REZSICSÖKKENTÉS 2014. FEBRUÁR Összefoglaló a Knauf Insulation 2013-as szigetelési eredményeiből online kiadás A legjobb befektetés: a hőszigetelés 30-40% megtakarítás a hitel is nyereséges

Részletesebben

Az ISOVER Multi-Komfort Ház és szerkezeti csomópontjai www.isover.hu

Az ISOVER Multi-Komfort Ház és szerkezeti csomópontjai www.isover.hu Az ISOVER Multi-Komfort Ház és szerkezeti csomópontjai 2009 www.isover.hu Aki törõdik a Földdel, az Passzív Házak jótétemény a mi nagy otthonunknak, a Földnek. Az élet a passzív házban számtalan elõnnyel

Részletesebben