Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának V. sz. módosítása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának V. sz. módosítása"

Átírás

1 Ügyszám: 03-3/98-2/2016. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának V. sz. módosítása I. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatnak (a továbbiakban SZMSZ) a Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítéséről szóló II. fejezetének 4) pontjában a Pénzügyi Főosztály szervezeti egységeiről szóló felsorolásból törlésre kerül az Adóügyi Osztály. Ezzel egyidejűleg a fejezet kiegészül egy új 9. ponttal a következők szerint: II. 9.) Adóügyi Osztály Adóügyi és Ügyfélszolgálati Csoport Jogi és Ellenőrzési Csoport Pénzügyi és Nyilvántartási Csoport Végrehajtási Csoport A jelenlegi 9. pont számozása 10-re, a 11. pont 12-re módosul és ezen pontok kiegészülnek az Adóügyi Osztály kifejezéssel. III. IV. Az SZMSZ IV. fejezet 4) d) pontja kiegészül az Adóügyi Osztály kifejezéssel és az 5. pontjának a) alpontja kiegészül a következő szövegrésszel: - az Adóügyi Osztályt főosztályvezető-helyettes Az SZMSZ-nek a főosztályok feladatköreit felsoroló VI. fejezetének a Pénzügyi Főosztály főbb feladatairól szóló 4. pontjából törlésre kerülnek az f)-i) pontok, ezzel egyidejűleg a VI. fejezet kiegészül a következő ponttal: 9.) Az Adóügyi Osztály főbb feladatai a) Adóügyi és ügyfélszolgálati feladatok: Eljár a helyi adók, az önkormányzat költségvetés javára más törvényben megállapított adó és díjak ügyében és ennek megfelelően végzi az anyagi és eljárásjogi szabályok alapján az első fokú adóhatósági teendőket. Ellátja az önkormányzati költségvetés javára az idegenforgalmi adó és termőföld bérbeadásából származó személyi jövedelemadó nyilvántartásával beszedésével, kezelésével, elszámolásával, és az információ-szolgáltatással kapcsolatos feladatokat. Ellátja az önkormányzati költségvetés javára a gépjárműadó törvényben megállapított adó előírásával, nyilvántartásával, kezelésével, elszámolásával, és az információszolgáltatással kapcsolatos feladatokat. Biztosítja a hatáskörébe utalt központi és helyi adókról szóló törvények, illetve a közgyűlés adózással kapcsolatos rendeleteinek végrehajtását.

2 Megadja a települési képviselő képviselői munkájához szükséges tájékoztatást, ügyviteli közreműködést. Intézi a hatáskörébe tartozó központi adókkal, valamint a helyi adókkal összefüggő bejelentéseket, kérelmeket, teljesíti a hatáskörébe tartozó ügyekkel kapcsolatos megkereséseket. Tájékoztatja a település lakosságát és a gazdálkodó szervezeteket adókötelezettségük teljesítésének elősegítése érdekében az adójogszabályok előírásairól. Ellenőrzi az adójogszabályok érvényesülését, az adókötelezettség teljesítését, valamint az adóbefizetések és elszámolások helyességét, folyamatos egyeztetéssel nyomon követi az adózói kör változásait. Ellátja a hatáskörébe tartozó adók kivetésével, közlésével, nyilvántartásával, beszedésével, behajtásával, kezelésével, elszámolásával, ellenőrzésével és az információszolgáltatással kapcsolatos feladatokat. Ellátja az elektronikus bevallásokkal kapcsolatos fejlesztéseket, teszteléseket. Az adókötelezettség megállapítása érdekében adatokat gyűjt, tájékoztatást kér, helyszíni szemlét tart, tájékoztatja a társhatóságokat, és adófeltárási tevékenységet végez. Felhívja az adóalanyokat az adókötelezettség időben történő teljesítésére. Ellátja a helyi adóhatóság döntéseinek ügyfelekhez történő eljuttatásával kapcsolatos feladatokat. Megkeresésre vagyoni bizonyítványt állít ki. Költségmentességi kérelem nyomtatvány kiállítása bírósági eljáráshoz Szervezi és ellátja az ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat. Szervezi és ellátja az online-ügyintézéssel kapcsolatos feladatokat. Szervezi és ellátja az elektronikus bevallásokkal kapcsolatos fejlesztéseket, teszteléseket. Együttműködik a szociális központokkal és ellenőrzi a kérelmezők vagyonnyilatkozatainak valódiságát. Adatot szolgáltat a szociális bérlakást igénylők kérelmeinek elbírálásához. b) Jogi és ellenőrzési feladatok: A vonatkozó jogszabályok alapján elbírálja az adózók által benyújtott fizetési könnyítési és adómérséklési, adóelengedési kérelmeket. Ellátja az Adóügyi Osztály valamennyi csoportjánál felmerülő jogi feladatokat. Csőd-, felszámolási-, végelszámolási ügyekben érvényesíti a hitelezői igényt. Csőd-, felszámolási, végelszámolási ügyekben képviseli a Hivatalt a Pécsi Törvényszéken Intézi a jogorvoslati eljárással kapcsolatos feladatokat. Eljár az eljárási illeték kiszabása és nyilvántartása tárgyában Az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott ellenőrzéseket folytat le és adófeltárási tevékenységet végez. A tartozások behajtása érdekében mögöttes kötelezést végez.

3 Vizsgálja a belső munkafolyamatokat és előkészíti azok hatékonyságát növelő intézkedéseket. Végzi az Iratminták karbantartását. Adóigazolásokat állít ki. Előkészíti a központi adójogszabályokból eredő helyi képviselő-testületi rendeletalkotást, így a képviselő-testület döntése alapján bevezetendő helyi adórendelete(ke)t. Előkészíti a helyi rendeletalkotást, a változásokat lemodellezi és feltölti a LOGOrendszerbe. Támogatja az önkormányzati képviselők munkáját. Ellátja a tisztségviselőkhöz írásban benyújtott, adózással kapcsolatos beadványokkal kapcsolatos feladatokat. Az önkormányzati adóhatóság feladat- és hatáskörét érintő kérdésekben tájékoztatást, adatot, szakmai véleményt és jogértelmezést ad az Adóügyi Osztály egységes jogalkalmazásának elősegítésére. c) Pénzügyi és nyilvántartási feladatok: Az adóhatóság számláit vezető pénzintézettől naponta érkező számlakivonatokat és az ehhez csatolt átutalási utalványok értesítő szelvényeit ellenőrzi és nyilvántartja. Ellátja a befizetések elszámolásával, utalásával, visszatérítésével, pótlékok és bír-ságok, valamint a települési önkormányzat hatáskörébe tartozó adók és adók módjára behajtandó köztartozások nyilvántartásáról, kezeléséről és elszámolásáról szóló PM rendeletben szabályozott egyéb bevételekkel kapcsolatos könyvelési feladatokat. Ellátja az érkeztetési, iktatási, selejtezési és irattározási feladatokat. Továbbítja az adóztatási programmal előállított zárási összesítőket és egyéb nyilvántartásokat a Pénzügyi Főosztály részére. Szervezi és irányítja a nem a Kttv. hatálya alá tartozó munkavállalók munkáját. d) Végrehajtási feladatok: Ellátja az Adóügyi Osztály hatáskörébe tartozó végrehajtási feladatokat. Eljár az eljárási illeték valamint a központi költségvetésbe beutalt gépjárműadó végrehajtása tárgyában. Adóbehajtás során érvényesíti a jogszabályi előírásokat. Meghatározott feltételek esetén gondoskodik az adótartozás biztosításáról. Első fokon eljár az adók módjára behajtandó köztartozások ügyében a törvényben meghatározott esetekben. Külön jogszabály rendelkezése alapján, az ügyfél kérelmére vagy hatóság megkeresésére kiállítja, illetőleg megküldi az adó- és értékbizonyítványt. Megkeresésre környezettanulmányt készít. Az adókötelezettség megállapítása érdekében adatokat gyűjt, tájékoztatást kér, helyszíni szemlét tart, tájékoztatja a társhatóságokat.

4 Jogszabályban meghatározott feltételek fennállása esetén behajthatatlanság címén vagy a behajtáshoz való jog elévülése miatt törli a köztartozást illetve a túlfizetést, illetőleg megkeresi ez iránt a behajtást kérő szervet. e) Informatikai feladatok: Ellátja a helyi adózással kapcsolatos informatikai feladatokat. az Osztály valamennyi csoportjának hatékony munkavégzéséhez biztosítja az informatikai hátteret (szűréseket végez, kimutatásokat, statisztikai elemzéseket készít, stb.) Legyűjti és feltölti az Államháztartási Kontrolling rendszerhez szükséges adatokat. Végzi az informatikai, valamint a gépi nyilvántartás folyamatos rendezését, illetve karbantartását. Kapcsolatot tart az adóztatást segítő programok fejlesztőivel. V. Az SZMSZ-nek a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkaköröket felsoroló 2. sz. melléklete helyébe a jelen módosítás melléklete szerinti melléklet lép. VI. Az SZMSZ vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkaköröket felsoroló 4. sz. melléklete helyébe a jelen módosítás melléklete szerinti melléklet lép. VII. Az SZMSZ képzettségi pótlékra jogosító munkaköröket, képzettségeket felsoroló 6. sz. melléklete helyébe a jelen módosítás melléklete szerinti melléklet lép. VIII. Az SZMSZ-nek a Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítését bemutató 8. melléklet helyébe a jelen módosítás melléklete szerinti ábra lép. Az SZMSZ jelen módosítása július 1. napján lép hatályba Pécs, június 23. Dr. Páva Zsolt polgármester Dr. Lovász István jegyző Záradék: A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának V. módosítását a Közgyűlés a /2016. (06.23.) számú normatív határozatával hagyta jóvá.

5 2. sz. melléklet A Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkakörök Szervezeti egység Munkakör Létszám Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jegyző 1 Aljegyző 1 összes létszám 2 Polgármesteri Kabinet (Főosztály) 16 Polgármesteri Kabinet vezetője 1 Polgármesteri Kabinet helyettes vezetője 1 Polgármesteri referens 1 Referens 4 Társadalmi kapcsolatok referens 1 Önkormányzati tanácsadó 1 Általános ügyintéző 2 Nemzetközi referens 2 Nemzetiségi és társadalmi kapcsolatok referens 1 Ellátási referens 1 Műszaki ügyintéző 1 Ellenőrzési Osztály 8 Főosztályvezető-helyettes 1 Belső ellenőr 6 Városi Főépítészet 5 Főépítész 1 Városrendezési ügyintéző 2 Városfejlesztési ügyintéző 1 Pályázati referens 1 Városüzemeltetési Főosztály 23 Főosztályvezető 1 Jogtanácsos 1 3 Városüzemeltetési Csoport 5 Műszaki referens 2 Közlekedési referens 1 Pince, támfal és parkolási referens 1 Környezetvédelmi referens 1 Lakásgazdálkodási Csoport 8

6 Szervezeti egység Munkakör Létszám összes létszám Jogász 1 Lakás és helyiséggazdálkodási ügyintéző 3 Lakás és helyiséggazdálkodási ügyintéző, helyszínelő 1 Szocpol. koordinátor, helyszínelő 1 Vagyon-nyilvántartási Csoport 7 Műszaki nyilvántartó 2 Vagyon-nyilvántartási ügyintéző 2 Címnyilvántartási ügyintéző 2 Pénzügyi Főosztály 32 Főosztályvezető 1 3 Ágazati jogász 1 Költségvetési Csoport 4 Költségvetési ügyintéző 4 Vagyongazdálkodási és Pénzügyi Controlling Osztály Vagyongazdálkodási Csoport 6 Vagyon-gazdálkodási ügyintéző 1 Jogász 3 Közgazdász 1 Pénzügyi Controlling Csoport 6 Controlling ügyintéző 2 Kötelezettség nyilvántartó 2 Forrás program rendszerfelelős 1 Pénzügyi és Számviteli Osztály Osztályvezető 1 1 Pénzügyi Csoport 8 Beruházási ügyintéző 1 Pénztáros 1 Pénzügyi ügyintéző 5 Számfejtő 1 Könyvelési Csoport 4 Könyvelő 4 Adóügyi Osztály 59 Főosztályvezető-helyettes 1 3 Informatikus 1 Adóügyi és Ügyfélszolgálati Csoport 15 Adóügyi ügyintéző 14

7 Szervezeti egység Munkakör Létszám összes létszám Pénzügyi és Nyilvántartó 11 Csoport Könyvelő 2 Ügykezelő 5 Adatrögzítő (Mt. hatálya alatt) 3 Végrehajtási Csoport 14 Adóbehajtási ügyintéző 3 Végrehajtó 9 Jogász 1 Jogi és Ellenőrzési Csoport 16 Jogász 6 Ellenőr 9 Humán Főosztály 40 Főosztályvezető 1 7 Főosztályvezető-helyettes 1 Jogász 1 Szociális ügyintéző 3 Szociálpolitikai Osztály I. sz. Területi Szociális Központ 8 Területi Szociális Központ vezető 1 Szociális és gyermekvédelmi ügyintéző 5 Ügykezelő 2 II. sz. Területi Szociális Központ 6 Területi Szociális Központ vezető 1 Szociális és gyermekvédelmi ügyintéző 3 Ügykezelő 2 III. sz. Területi Szociális Központ 7 Területi Szociális Központ vezető 1 Szociális és gyermekvédelmi ügyintéző 4 Ügykezelő 2 IV. sz. Területi Szociális Központ 8 Területi Szociális Központ vezető 1 Szociális és gyermekvédelmi ügyintéző 5 Ügykezelő 2 Kulturális, Köznevelési és Sport Osztály Osztályvezető 1 Kulturális ügyintéző 1 Programkoordinációs ügyintéző 1 Szervezési és Jogi Főosztály 22 4

8 Szervezeti egység Munkakör Létszám összes létszám 1 Jogi Csoport 3 Jogtanácsos 2 Humán Erőforrás Csoport 3 Humán erőforrás ügyintéző 1 Szervezési Csoport 9 Igazgatásszervező 4 Önkormányzati és választási referens 1 Önkormányzati és választási ügyintéző 1 Ügykezelő 2 Informatikai Csoport 6 Informatikus 4 Hatósági Főosztály 43 Főosztályvezető 1 Ágazati jogász 1 3 Igazgatási Osztály 5 Osztályvezető 1 Ügykezelő 3 Végrehajtó 1 Általános Igazgatási Csoport 10 Hagyatéki ügyintéző 2 Mezőgazdasági ügyintéző 1 Általános igazgatási ügyintéző 2 Ipari-kereskedelmi ügyintéző 2 Jogász 1 Ügyfélszolgálati ügyintéző 1 Anyakönyvi Hivatal (csoport) 7 Anyakönyvvezető 5 Anyakönyvi ügyintéző 1 Műszaki Osztály 2 Műszaki osztályvezető 1 Ügykezelő 1 Építésigazgatási Csoport 9 Építésigazgatási ügyintéző 8 Általános Műszaki Csoport 7

9 Szervezeti egység Munkakör Létszám Általános műszaki ügyintéző 1 Közlekedési-vízügyi ügyintéző 1 Építésigazgatási ügyintéző 4 összes létszám összesen 250 Pécs, Dr. Lovász István jegyző

10 4. sz. melléklet A Polgármesteri Hivatalban vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök A évi CLII. törvény 3. (1) bek. a) pontja, valamint a (2) bek. c) és d) pontja alapján 5 évente tesznek vagyon-nyilatkozatot: önkormányzati tanácsadó főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, osztályvezető illetve csoportvezető Hatósági főosztály: ált. igazgatási ügyintéző ipar-kereskedelmi ügyintéző mezőgazdasági ügyintéző hagyatéki ügyintéző építésigazgatási ügyintéző általános műszaki ügyintéző közlekedés és vízügyi ügyintéző jogász anyakönyvvezető anyakönyvi ügyintéző ügyfélszolgálati ügyintéző ágazati jogász A évi CLII. törvény 3. (1) bek. c), d), e) pontja alapján 2 évente tesznek vagyon-nyilatkozatot: jegyző aljegyző Ellenőrzési Osztály: ellenőrzési osztályvezető belső ellenőr Humán Főosztály: főosztályvezető főosztályvezető-helyettes területi szociális központvezető osztályvezető szociális és gyermekvédelmi ügyintéző szociális ügyintéző jogász

11 kulturális ügyintéző köznevelési ügyintéző programkoordinációs ügyintéző Pénzügyi Főosztály: főosztályvezető osztályvezető csoportvezető controlling ügyintéző jogász könyvelő Forrás program rendszerfelelős kötelezettség nyilvántartó számfejtő beruházási ügyintéző pénztáros pénzügyi ügyintéző vagyon-gazdálkodási ügyintéző közgazdász Városüzemeltetési Főosztály: főosztályvezető csoportvezető lakás és helyiséggazdálkodási ügyintéző szociálpolitikai koordinátor jogász referens vagyon-nyilvántartási ügyintéző műszaki nyilvántartó címnyilvántartási ügyintéző Városi Főépítészet: főépítész városrendezési ügyintéző városfejlesztési ügyintéző pályázati referens Polgármesteri Kabinet: főosztályvezető főosztályvezető-helyettes referens műszaki ügyintéző

12 Adóügyi Osztály: főosztályvezető-helyettes csoportvezető jogász könyvelő adóügyi ügyintéző adóbehajtási ügyintéző végrehajtó ellenőr A évi CLII. törvény 3. (1) bek. b) pontja alapján évente tesznek vagyonnyilatkozatot: A Közbeszerzési Bíráló Bizottság elnöke és tagjai. Pécs, Dr. Lovász István jegyző

13 6. sz. melléklet A Polgármesteri Hivatalban a képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek Képzettségi pótlékra jogosító szakképzettségek 1. Doktori (PhD), az azzal egyenértékű, vagy ennél magasabb tudományos fokozat, Doktori (PhD) képzettségi pótlékra jogosító munkaterületek és munkakörök: A doktori (PhD), az azzal egyenértékű, vagy ennél magasabb tudományos fokozattal rendelkező köztisztviselő a Polgármesteri Hivatal bármely munkaterületén és munkakörében foglalkoztatva jogosult a képzettségi pótlékra. 2. Felsőfokú szakképzettségek: Az országos képzési jegyzék bevezetését megelőző időszakban szerzett felsőfokú szakképesítések közül: - felsőfokú államháztartási oklevél - felsőfokú költségvetési oklevél, - felsőfokú adó- és illeték oklevél, A 37/2003.(XII.27.) OM rendelet, 150/2012(VII.6.) Korm.rendelet, alapján szerzett felsőfokú szakképesítések közül: - mérlegképes könyvelő (államháztartási szak) - pénzügyi tanácsadó adó, illeték szakon szerzett oklevél - pénzügyi szakügyintéző - számviteli szakügyintéző - pénzügyi számviteli szakügyintéző 150/2012.(VII.6.) Korm. rendelet alapján szerzett felsőfokú szakképesítések közül: - államháztartási mérlegképes könyvelő - pénzügyi szakügyintéző - számviteli szakügyintéző - költségvetési gazdálkodási szakügyintéző A felsorolt felsőfokú szakképesítésekre járó képzési pótlék az 2011.évi XCXCIX. Törvény 1. sz. mellékletében szereplő II. besorolási osztályba tartozó köztisztviselőket illeti meg. Felsőfokú szakképzettségi pótlékra jogosító munkaterületek és munkakörök: Pénzügyi Főosztály: Adóügyi Osztály: könyvelő, pénzügyi ügyintéző, nyilvántartási ügyintéző, beruházási ügyintéző, pénztáros, könyvelő, adóügyi ügyintéző, végrehajtó, ellenőr, adóbehajtási ügyintéző P é c s, Dr. Lovász István jegyző

14 8. sz. melléklet

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának VII. sz. módosítása

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának VII. sz. módosítása Ügyszám: 03-3/330/2017. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának VII. sz. módosítása I. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatnak

Részletesebben

A Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkakörök. Szervezeti egység Munkakör Létszám

A Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkakörök. Szervezeti egység Munkakör Létszám 2. sz. melléklet 1 2 A Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkakörök Szervezeti egység Munkakör Létszám ö lé Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jegyző 1 Aljegyző 1 Polgármesteri (Főosztály)

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzatának III. sz. módosítása

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzatának III. sz. módosítása Ügyszám: 03-3/346-4/2013. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzatának III. sz. módosítása 1.) Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési

Részletesebben

A Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkakörök. Szervezeti egység Munkakör Létszám

A Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkakörök. Szervezeti egység Munkakör Létszám A Hivatal szervezeti egységei által ellátott munkakörök 2. sz. melléklet Pécs M.J. Város Polgármesteri Hivatala Polgármester Alpolgármester Jegyző Aljegyző Jogi és Önkormányzati Főosztály Jogi Csoport

Részletesebben

Pénzügyi Főosztály főbb feladatai:

Pénzügyi Főosztály főbb feladatai: a.) Pénzügyi controlling feladatok: Pénzügyi Főosztály főbb feladatai: Elkészíti a likviditási tervet. Figyelemmel kíséri az előirányzatok teljesítését. Ellenőrzi az előirányzatok módosításait a Forrás

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának VI. sz. módosítása

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának VI. sz. módosítása Ügyszám: 03-3/98-4/2016. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának VI. sz. módosítása I. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatnak

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról 1. Göd Város Önkormányzatának 40/2006.(XII.14.) sz.

Részletesebben

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai TITKÁRSÁG (osztály) képviselőtestület, városrészi önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, bizottságok tevékenységével kapcsolatos

Részletesebben

Kővágóörsi Közös Hivatal

Kővágóörsi Közös Hivatal Kővágóörsi Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 22 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 2 fő: kereskedelmi

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának X. sz. módosítása

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának X. sz. módosítása Ügyszám: 03-3/62-2/2018. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának X. sz. módosítása I. Az SZMSZ-nek a Polgármesteri Hivatal Szervezeti felépítéséről szóló II.

Részletesebben

A Szabályzat 11/A. (1) és (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

A Szabályzat 11/A. (1) és (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK /2004. ( ) Kgy. rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS SZERVEI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 23/1995. (VI. 16.) KGY. RENDELETE módosításáról Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. április 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. április 28-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. április 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a 2013. évi adóztatási tevékenységről Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Paulovicsné Takács Mária, Bézi Mária

Paulovicsné Takács Mária, Bézi Mária Cserkeszőlői Polgármesteri Hivatal A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai Szervezeti egység Egység feladatai Vezető

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2013. április 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2013. április 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a 2012. évi adóztatási tevékenységről Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 23-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 23-i ülésére Tárgy: Beszámoló 2011. évi adóztatási tevékenységről Előadó: Dr. Árpásy Tamás jegyző Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

e-mail cím: jegyzo@ph.pecs.hu

e-mail cím: jegyzo@ph.pecs.hu Tisztségviselők Dr. Páva Zsolt polgármester 533-807 e-mail cím: polgarmester@ph.pecs.hu Girán János alpolgármester 533-819 e-mail cím: giran.janos@ph.pecs.hu Dr. Őri László alpolgármester 533-815 e-mail

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2010. (V.03.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2010. (V.03.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2010. (V.03.) önkormányzati rendelete a Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 56/2003. (XII.22.)

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

1. melléklet A HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSÉNEK - SZERVEZETI EGYSÉGEK SZERINTI BEMUTATÁSA ÉS SZERVEZETI ÁBRA

1. melléklet A HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSÉNEK - SZERVEZETI EGYSÉGEK SZERINTI BEMUTATÁSA ÉS SZERVEZETI ÁBRA 1. melléklet A HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSÉNEK - SZERVEZETI EGYSÉGEK SZERINTI BEMUTATÁSA ÉS SZERVEZETI ÁBRA I. Polgármesteri Kabinet: A./ Városépítészeti Osztály B./ Koordinációs Osztály: 1. Titkársági

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete április 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete április 28-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a 2015. évi adóztatási tevékenységről Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. május 7-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. május 7-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 7-i ülésére Tárgy: Beszámoló a 2014. évi adóztatási tevékenységről Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS AZ ADÓÜGYI IRODA FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS AZ ADÓÜGYI IRODA FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA AZ ADÓÜGYI IRODA FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA 1. AZ ELJÁRÁS CÉLJA A jelen folyamatszabályozás a helyi adók kivetésével, beszedésével, a nem adózók felkutatásával, továbbá az önkormányzat adóhátralékainak és az

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 26/2012. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/1995. (VI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Tájékoztató a 2014. évi adóigazgatási feladatok végrehajtásáról, az adóterv teljesüléséről

Tájékoztató a 2014. évi adóigazgatási feladatok végrehajtásáról, az adóterv teljesüléséről Az előterjesztés száma: 81/2015. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. április 29-én, 19 órakor megtartandó ülésére Tájékoztató a

Részletesebben

- Szervezeti struktúra

- Szervezeti struktúra - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző -

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2004. (VIII.23.) Kt. számú rendelettel módosított 35/2003. (XI.26.) Kt. számú rendelete a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 56/2003. (XII.

Részletesebben

Beszámoló a 2012. évi adóigazgatási feladatok végrehajtásáról, az adóterv teljesüléséről

Beszámoló a 2012. évi adóigazgatási feladatok végrehajtásáról, az adóterv teljesüléséről Az előterjesztés száma: 43/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. március 27-én, 18-órakor megtartandó ülésére Beszámoló a 2012.

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

1. melléklet A HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSÉNEK SZERVEZETI EGYSÉGEK SZERINTI BEMUTATÁSA ÉS SZERVEZETI ÁBRA

1. melléklet A HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSÉNEK SZERVEZETI EGYSÉGEK SZERINTI BEMUTATÁSA ÉS SZERVEZETI ÁBRA 1. melléklet A HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSÉNEK SZERVEZETI EGYSÉGEK SZERINTI BEMUTATÁSA ÉS SZERVEZETI ÁBRA "I. Polgármesteri Kabinet A./ Jogi és Koordinációs Osztály 1. Jogi Csoport 2. Lakossági Kapcsolati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE CÍM: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztálya ügyrendjének módosításáról Ügyiratszám: Előterjesztő

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának megállapításáról,

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 181/2013.(XII.12.) sz. önkormányzati határozat: Fegyverneki Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának

Részletesebben

Vonatkozó jogszabályok:

Vonatkozó jogszabályok: Vonatkozó jogszabályok: - A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat-és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény. - Az illetékekről

Részletesebben

Portaszolgálat: 06-48/524-100

Portaszolgálat: 06-48/524-100 Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal munkaköri jegyzéke A Hivatal egyes szervezeti egységei 2014. október 01-jét követően az alábbi címeken elérhetőek el: Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal - Edelény,

Részletesebben

Adóbehajtás. ügyintéző. ügyintézés helyszíne. telefon / mellék: . Tamás Andrea. II. épület 6. iroda 06 (23) /178.

Adóbehajtás. ügyintéző. ügyintézés helyszíne. telefon / mellék:  . Tamás Andrea. II. épület 6. iroda 06 (23) /178. Adóbehajtás ügyintéző ügyintézés helyszíne telefon / mellék: e-mail Tamás Andrea II. épület 6. iroda 06 (23) 535-710/178 ado.o@budakeszi.hu 1 / 11 ADÓK MÓDJÁRA BEHAJTANDÓ TARTOZÁSOK ÜGYINTÉZÉSE a. Közigazgatási

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

Összesítő riport. Riportoló intézmény: TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Szűrési feltételek - 1 -

Összesítő riport. Riportoló intézmény: TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Szűrési feltételek - 1 - Összesítő riport Riportoló intézmény: TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Szűrés Szűrési feltételek Érték - 1 - Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások 02 B1-B7. Költségvetési bevételek

Részletesebben

Előterjesztés. a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal szervezeti és működési szabályzatának módosításáról státuszbővítési kérelmekről

Előterjesztés. a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal szervezeti és működési szabályzatának módosításáról státuszbővítési kérelmekről Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/250,242,244 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés a Biatorbágyi Polgármesteri

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje 2016. június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódása, működési és ügyfélfogadási

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S 5. napirendi pont E LŐ T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29. napjára összehívott ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló az önkormányzati adóigazgatással

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

Portaszolgálat: 06-48/

Portaszolgálat: 06-48/ Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal munkaköri jegyzéke A Hivatal egyes szervezeti egységei 2014. október 01-jét követően az alábbi címeken elérhetőek el: Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal Edelény,

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 9. évfolyamon induló szakgimnáziumi ágazati képzések: Kódszámok Ágazat 4 év után érettségi + középszintű szakképesítés 3001 Közgazdaság Pályázati-támogatási asszisztens 4+1 3002 Közgazdaság Pályázati-támogatási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 9. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 1. napjára összehívott ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló az önkormányzati

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: KOZP/4657-1/2013. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirc-Eplény Körjegyzői

Részletesebben

ADÓ ÜGYTÍPUSOK FELSOROLÁSA ÜGYINTÉZŐK SZERINT. Gépjárműadó kivetés. ügyintéző. Ügyintézés helyszíne. telefon / mellék: . Fodorné Kiss Bernadett

ADÓ ÜGYTÍPUSOK FELSOROLÁSA ÜGYINTÉZŐK SZERINT. Gépjárműadó kivetés. ügyintéző. Ügyintézés helyszíne. telefon / mellék:  . Fodorné Kiss Bernadett ADÓ ÜGYTÍPUSOK FELSOROLÁSA ÜGYINTÉZŐK SZERINT Gépjárműadó kivetés ügyintéző Ügyintézés helyszíne telefon / mellék: e-mail Fodorné Kiss Bernadett II. épület 6. szoba 06 (23) 535-710/140 ado.o@budakeszi.hu

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 27-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 27-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 27-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a 2013. évi adóztatásról Előterjesztő: Dr.

Részletesebben

ADÓ ELENGEDÉSÉRE, MÉRSÉKLÉSÉRE, RÉSZLETFIZETÉSRE VONATKOZÓ HATÁROZATOK

ADÓ ELENGEDÉSÉRE, MÉRSÉKLÉSÉRE, RÉSZLETFIZETÉSRE VONATKOZÓ HATÁROZATOK ADÓ ELENGEDÉSÉRE, MÉRSÉKLÉSÉRE, RÉSZLETFIZETÉSRE VONATKOZÓ HATÁROZATOK a. Építményadó mentesség b. Gépjármű adómentesség c. Iparűzési adó elengedése, illetve mérséklése d. Talajterhelési díj megfizetése

Részletesebben

Előzmények. Jogszabályok

Előzmények. Jogszabályok Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám: Tárgy: Ügyintéző: ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KERÜLET SOROKSÁR ÖNKORMÁNYZAT. Szűrési feltételek - 1 -

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KERÜLET SOROKSÁR ÖNKORMÁNYZAT. Szűrési feltételek - 1 - Összesítő riport Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KERÜLET SOROKSÁR ÖNKORMÁNYZAT Szűrés Szűrési feltételek Érték - 1 - Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. Részletes rendelkezések

1. Általános rendelkezések. 2. Részletes rendelkezések HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 2019. évi 15. szám 1257 A Nemzeti Választási Iroda elnökének 2/2019. (III. 11.) NVI utasítása a szavazási levélcsomag személyes átvételére rendelkezésre álló időszak megállapításáról

Részletesebben

Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII.02.) Kt. számú R E N D E L E T E. A helyi iparűzési adóról

Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII.02.) Kt. számú R E N D E L E T E. A helyi iparűzési adóról 1 Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII.02.) Kt. számú R E N D E L E T E A helyi iparűzési adóról Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testülete a a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

63/1995.(XII.14) sz. önk. rendelet

63/1995.(XII.14) sz. önk. rendelet 63/1995.(XII.14) sz. önk. rendelet a telekadóról * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: A Képviselő-testület) a helyi adókról szló 1990. évi C. Törvény 1. és 6. -a alapján

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

13/2018. (XII. 18.) PM rendelet. az egyes önkormányzati adózási, illetékezési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

13/2018. (XII. 18.) PM rendelet. az egyes önkormányzati adózási, illetékezési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról Hatály: 2019.I.1. - 2019.I.1. 13/2018. (XII. 18.) PM rendelet az egyes önkormányzati adózási, illetékezési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 100.

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEIRÁS. LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére

MUNKAKÖRI LEIRÁS. LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére MUNKAKÖRI LEIRÁS LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére Beosztása: pénzügyi-gazdálkodási feladatokat ellátó köztisztviselő. Munkaideje: hétfőtől-csütörtökig 8 00 órától 16 30 óráig. pénteken 8 00 órától

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADATOK KÖZZÉTÉTELE ADÓOSZTÁLY

KÖZÉRDEKŰ ADATOK KÖZZÉTÉTELE ADÓOSZTÁLY KÖZÉRDEKŰ ADATOK KÖZZÉTÉTELE ADÓOSZTÁLY 2.2. A hatósági ügyek intézésével kapcsolatos adatok Államigazgatási, önkormányzati, és egyéb hatósági ügyekben ügycsoportonként (ügytípusonként) és eljárás típusonként

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról

T Á J É K O Z T A T Ó A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról sz. napirend a Képviselő-testület 2014. november 29-i ülésén T Á J É K O Z T A T Ó A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról Tisztelt Képviselő-testület! Rábapatona Község Önkormányzata illetékességi

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatalról E rendelet kihirdetve: Várpalota, 1999. október 29. Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

10. (2) A Megyei Közgyűlés egyes hatásköreinek gyakorlását a kizárólagos hatáskörébe tartozók kivételével átruházhatja:

10. (2) A Megyei Közgyűlés egyes hatásköreinek gyakorlását a kizárólagos hatáskörébe tartozók kivételével átruházhatja: A Tolna Megyei Önkormányzat 11/2007. (IV. 19.) önkormányzati rendelete a Tolna megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2003. (IV. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról A

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S E LŐ T E R J E S Z T É S Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 11. napjára összehívott ülésére. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló az önkormányzati adóigazgatással

Részletesebben

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket.

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket. A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 6.) Ügyfélszolgálati Főosztály főbb feladatai: a.)ügyfélszolgálati feladatok: Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi

Részletesebben

Rendelet hatálya 1. Illetménykiegészítés, képzettségi pótlék 2.

Rendelet hatálya 1. Illetménykiegészítés, képzettségi pótlék 2. Tiszasziget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete a közös önkormányzati hivatal köztisztviselőit megillető juttatásokról, támogatásokról Tiszasziget Község

Részletesebben

A szakmai követelménymodul tartalma:

A szakmai követelménymodul tartalma: Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től

Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) államigazgatási és fegyveres rendvédelmi feladatokat is ellátó kormányhivatal. A NAV felügyeletét a miniszterelnök

Részletesebben

I. Szervezeti, személyi adatok Cserkeszőlői Polgármesteri Hivatal

I. Szervezeti, személyi adatok Cserkeszőlői Polgármesteri Hivatal I. Szervezeti, személyi adatok Cserkeszőlői Polgármesteri Hivatal I.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai Családsegítő

Részletesebben

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei 2.SZ. MELLÉKLET Javaslat a Polgármesteri Hivatal strukturális átalakítására című előterjesztéshez A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei Építéshatósági és Általános feladatköre a) az építési,

Részletesebben

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Főosztály általános feladatai tekintetében a) Kodifikációs feladatai tekintetében a hatósági tevékenység tapasztalatai alapján jogszabálymódosító javaslatokat

Részletesebben

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalva) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról 8. (5) bekezdésében

Részletesebben

Besorolása Szerv típus megnevezése. elnök vez. Központi Hivatal Hivatalvezetés / irányítás

Besorolása Szerv típus megnevezése. elnök vez. Központi Hivatal Hivatalvezetés / irányítás 13. melléklet a(z) 9/2010. PM utasításhoz 5. számú melléklet az 1/2007. PM utasításhoz Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel betölthető munkakörök Tevékenységi terület Központi Hivatal elnök Központi

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendje

A Polgármesteri Hivatal ügyrendje Módosítva a 219/2012. (VIII. 29.) számú határozattal bezárólag. A Polgármesteri Hivatal ügyrendje Enying Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvényben,

Részletesebben

2010. évi LVII. törvény a helyi iparűzési adóval kapcsolatos egyes törvények módosításáról

2010. évi LVII. törvény a helyi iparűzési adóval kapcsolatos egyes törvények módosításáról 2010. évi LVII. törvény a helyi iparűzési adóval kapcsolatos egyes törvények módosításáról 1. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 43. -a helyébe a következő rendelkezés lép:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS RÉSZLETES INDOKOLÁS. 1. -hoz

ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS RÉSZLETES INDOKOLÁS. 1. -hoz SZENTENDRE VÁROS POLGÁRMESTERE Az előterjesztés előkészítésében közreműködött: Önkormányzati és Szervezési Iroda A rendelet-tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! ELŐTERJESZTÉS Szentendre

Részletesebben

15. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS

15. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS 15. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Döbrököz Község Önkormányzat képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2003. (VI. 26.) sz. ÖK rendeletének módosításáról Tisztelt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bechtold Tamás: A meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalására tesz javaslatot.

JEGYZŐKÖNYV. Bechtold Tamás: A meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalására tesz javaslatot. JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 04-i együttes üléséről Helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti

Részletesebben

I. Fejezet Bevezető rendelkezés A RENDELET HATÁLYA

I. Fejezet Bevezető rendelkezés A RENDELET HATÁLYA Kerepes Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2003. (X. 29.) rendelete Kerepes Nagyközség Polgármesteri Hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről egységes szerkezetben

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E. a helyi iparűzési adóról

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E. a helyi iparűzési adóról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E a helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben a 22/2011.(XII.30.) és a 31/2015.(XII.29.) önkormányzati rendelettel) a

Részletesebben

K I V O N A T. Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi március 17-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi március 17-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7054. Tengelic, Rákóczi u.11. Szám: 285-19 /2015. K I V O N A T Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi március 17-én megtartott

Részletesebben

MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJA Adótárgyak száma

MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJA Adótárgyak száma ELŐTERJESZTÉS 2016. március 10. 5. napirendi pont: Beszámoló a helyi adóztatási tevékenységről; Előadó: Domjánné dr. Fehérvári Diána aljegyző A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak,

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008.

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Ásotthalom Község Jegyzőjétől 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek teljesítményértékeléséhez a 2008. évi önkormányzati célok meghatározása Mell.:

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármestere 5525. Füzesgyarmat, Szabadság tér 1 Tel.: (66)491-401, Fax: (66)491-361 e-mail: fgyphiv@globonet.

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármestere 5525. Füzesgyarmat, Szabadság tér 1 Tel.: (66)491-401, Fax: (66)491-361 e-mail: fgyphiv@globonet. Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármestere 5525. Füzesgyarmat, Szabadság tér 1 Tel.: (66)491-401, Fax: (66)491-361 e-mail: fgyphiv@globonet.hu Előterjesztés Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában projektidőszak: 2013.12.01. - 2014.12.31. I.)Bevezetés: Jelen dokumentáció célja, hogy közérthető formában bemutassa

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület december 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület december 19-i ülésére BALATONFÜREDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám:./2013 Előkészítő: Horváth Zsolt ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december

Részletesebben

2. Az SZMSZ 7. (1) bekezdés első mondata kiegészül az alábbiak szerint:

2. Az SZMSZ 7. (1) bekezdés első mondata kiegészül az alábbiak szerint: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2013.(IV. 5.) rendelete a 14/2012.(V.25.) rendelettel és a 16/2012. (VI.29) rendelettel módosított, az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályainak

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Alcsútdoboz Település Önkormányzata. Képviselő-testületének. 2013. szeptember hó 25. napjára összehívott ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Alcsútdoboz Település Önkormányzata. Képviselő-testületének. 2013. szeptember hó 25. napjára összehívott ülésére ELŐTERJESZTÉS Alcsútdoboz Település Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember hó 25. napjára összehívott ülésére 3. napirendi pont Beszámoló az önkormányzati adóigazgatással kapcsolatos feladatok

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 68/2013. (IV. 25.) határozata

Részletesebben

Összesítő riport. Riportoló intézmény: Központi Statisztikai Hivatal irányító szerv. Szűrési feltételek. PIR (Teljes egyezés)

Összesítő riport. Riportoló intézmény: Központi Statisztikai Hivatal irányító szerv. Szűrési feltételek. PIR (Teljes egyezés) Összesítő riport Riportoló intézmény: Központi Statisztikai Hivatal irányító szerv Szűrési feltételek Szűrés Érték - 1 - Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások 02 B1-B7.

Részletesebben

Tolnai Polgármesteri Hivatal

Tolnai Polgármesteri Hivatal Tolnai Polgármesteri Hivatal A Képviselő-testület döntéseinek végrehajtására, valamint a közigazgatási ügyek intézésének céljából Polgármesteri Hivatal működik. A hivatal szakmai szervezet, dolgozói a

Részletesebben

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE I. A hivatal szervezete 1.) A hivatalt Kozármisleny Város Polgármestere által határozatlan időre kinevezett jegyző vezeti. 2.) A hivatal személyi állománya:

Részletesebben

ADÓHATÓSÁGOK. NAV-hoz tartozó adók (ah) NAV (vámhatóság) hatáskörébe tartozik Art.79. (1) Önkormányzati adóhatóság adói

ADÓHATÓSÁGOK. NAV-hoz tartozó adók (ah) NAV (vámhatóság) hatáskörébe tartozik Art.79. (1) Önkormányzati adóhatóság adói VÁLLALKOZÁSOK ÉS AZ ADÓHATÓSÁGOK KAPCSOLATA ADÓHATÓSÁGOK Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) adóztatási szerve, mint állami adóhatóság, NAV vámszerve, mint vámhatóság önkormányzat jegyzője

Részletesebben

Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 13/2003/XII.31./ kt. rendelete. A helyi iparűzési adóról

Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 13/2003/XII.31./ kt. rendelete. A helyi iparűzési adóról Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 13/2003/XII.31./ kt. rendelete A helyi iparűzési adóról A Képviselő testület! Mérk Nagyközség Önkormányzata a helyi adókról szóló 2003. évi XCII. Tv. felhatalmazása

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 138/2016.

Az előterjesztés száma: 138/2016. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 138/2016. Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2016. szeptember

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. II. A bevezetett egyes helyi adókra vonatkozó különös rendelkezések. 1. Építményadó. Adókötelezettség

I. Általános rendelkezések. II. A bevezetett egyes helyi adókra vonatkozó különös rendelkezések. 1. Építményadó. Adókötelezettség Ózd Város Önkormányzatának a helyi adókról szóló 38/2007. (XII. 29.) sz. önkormányzati rendelete a 11/2008. (III.21.) sz., a 38/2008.(XII.30.) sz., a 21/2009.(XII.22.) sz., az 1/2010. (I.4.) sz. és az

Részletesebben