Természetesen várjuk sorainkba az újonnan belépőket is!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Természetesen várjuk sorainkba az újonnan belépőket is!"

Átírás

1 Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete Budapest, 1143 Stefánia út 34. : Bp Kiss József u.5 III/37. : , OTP bankszámlaszámunk: Tisztelt bajtársak! Aki esetleg még nem rendezte ez évi tagdíját, kérjük, mielőbb tegye meg! A évre szóló tagdíj mely ez évben is minimum forint - vagy ki mennyit tud és hajlandó erre áldozni támogatva tevékenységünket - továbbra is várjuk, ha ezt eddig még nem tettétek volna meg. A tagdíj befizetésére több lehetőség is van: Személyesen, a tagszervezetek havi összejövetelein, illetve a MEBSZ bármelyik rendezvényén. A Budapesti Tagszervezet tagjai az alábbi módokon tudják befizetni a tagdíjukat: Személyesen, a havi összejöveteleken Egyszeri átutalással Bankszámlaszámunk: , ha nem tudjátok személyesen befizetni a tagdíjat, akkor lehetőleg ezt a módját válaszátok a befizetésnek, ezzel jelentős költséget tudtok megtakarítani a tagszervezetnek. Csekken történő befizetéssel, amennyiben csekken rendezed a tagdíjat, lehetőleg valamelyik OTP fiókban tedd és NE a postán, add fel. Ezzel ugyanis jelentősen csökkenthetők a banki költségeink. A feladási szelvényt mindenképp őrizd meg! Csekket csak azoknak küldünk, akik jelzik, hogy a tagdíjbefizetésnek ezt a módját választják. Természetesen várjuk sorainkba az újonnan belépőket is! 1.

2 PROGRAMAJÁNLÓ február A MEBSZ programjain szívesen látunk minden érdeklődőt! február 09. szombat Síelés Donovalyban elmarad! A február 09-ére tervezett az egynapos Síelés Donovalyban a jelentkezők alacsony száma miatt elmarad, nagyjából húsz fő jelentkezet, a szervező Kövesi Zoltán tájékoztatása alapján február 23. szombat MEBSZ Évzáró Küldöttközgyűlés Szövetségük án tartja Évzáró küldöttközgyűlését a BM Böszörményi úti objektumában. Kérünk minden küldöttet, hogy részvételi szándékát, esetleges akadályoztatását mielőbb jelezze tagszervezete vezetőjének, hogy a MEBSZ titkára felé tudják jelenteni a beléptetéshez szükséges adatokat február 27. szerda 2013-évi második összejövetelünk (klubnapunk) a Stefánián Az összejövetel programja: - Asztalos István beszámolója a 2012-ben Dubaiban megrendezett ejtőernyős világbajnokságról évi-február-márciusi havi programok megbeszélése, a részfeladatok egyeztetése és kiosztása évi tagdíjak befizetése a helyszínen A 2012-ben Dubaiban megrendezett ejtőernyős világbajnokságon harmadik helyezést elért magyar csapat 2.

3 Beszámoló a január hónapban lezajlott programokról január 24. csütörtök Az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének évi Évzáró Taggyűlése Hagyományainknak megfelelően a szolnoki HEMO-ban (Táncsics M út 5-9.) tartottuk az évzáró Taggyűlésünket A megjelent létszám miatt az új időpontra összehívott taggyűlés eredményes volt. A helyőrségben állomásozó katonai szervezetek parancsnokai és az együttműködő társszervezetek elnökei (delegáltjai) előtt tartotta meg Elnökünk beszámolóját, melyet a tagság egyhangúlag elfogadott, mint később az idei év terveit. Az Elnökség javaslatára és a Taggyűlés határozata alapján az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetében tagsági viszonya megszüntetésre került: Antal Zsolt ( ), Bacsó Attila ( ), Bakos Péter ( ), Bárdos András ( ), Bíró Sándor ( ), Bunda László ( ), Csabai Sándor ( ), Csontos Zoltán ( ), Csutak Csaba ( ), Dósa István ( ), Fehér Adrián ( ), Kiss Zsolt (), Jónás Tibor (), Kollár Csaba (), Koroknai Tibor ( ), Kovács Gábor ( ), Lányi Tamás ( ), Marik Mihály ( ), Mihály István ( ), Milák György ( ), Mursa Zoltán ( ), Nagy András Béla ( ), Nagy István (86), Nagy István ( ), Nagy József ( ), Nádházi Ferenc (), Nemes László ( ), Oláh Miklós ( ), Sánta Gábor ( ), Szabó Gyula ( ), Szilágyi Tibor Vilmos ( ), Tőzsér János ( ), Újhelyi Csaba ( ), Várnagy Gyula ( ) bajtársaknak. Az év folyamán kiléptek: Bucsai Attila, dr. Kovács Csaba, Markot Ferenc, Molnár Tamás, Sári László, dr. Tarjáni-Nagy Sándor bajtársunk. Forrás: Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete 3.

4 2013. január 30. szerda A Budapesti Tagszervezet évi Évzáró Közgyűlése Ez évi első klubnapunkon, amely egyben a Közgyűlésünk is volt igen szép számmal közel ötvenen gyűltünk össze a Stefánián. Meghívásunknak eleget téve idén is megtisztelte jelenlétével a MEBSZ elnöke Dr. Boda József dandártábornok. A bajtársak a regisztráció és a tagdíjak befejezését követően, elfoglalták helyüket. A megjelenteket Patuzzi Annamária elnök asszonyunk köszöntötte, és egyben megnyitotta a közgyűlést. A hagyományainkhoz híven a rendezvényt elhunyt sporttársainkról és bajtársainkról való megemlékezéssel, gyertyagyújtással és egy perces néma főhajtással kezdtük meg. Elnök asszonyunk közgyűlés levezető elnökre tett javaslatot a tagság felé, Pusztaházi István bajtársunk személyében, a tagság egyhangú szavazással, ellenszavazat nélkül elfogadta, és felkérte Pusztaházi Istvánt a levezető elnöki feladatok ellátására. A levezető elnök javaslatot tett jegyzőkönyvvezetőnek Barabás Pálné, hitelesítőknek Léber Frigyesné Takács Zsuzsanna és Stanek Erzsébet személyében, megszavazásuk után, a napirendi pontokat ismertette, amelyet a tagság egyöntetűen elfogadott. A napirendi pontok: évi tevékenységünkről Pusztaházi István felvezette a vetítettképes és videós visszatekintést, amelyet Fehér Miklós bajtársunk készített. 2. Kommunikációs tájékoztató 3. Beszámoló a évi pénzügyi helyzetről Zilbauer Róbert beszámolók, annak elfogadása. 4. A évi programtervezet /írásban kiadva/ elfogadása 5. Boda József r.ddtbk. a MEBSZ elnökének hozzászólása 6. Jubilánsokról megemlékezés. 7. Köszönetnyilvánítások és jutalmazások. stb. 8. Egyebek és hozzászólások 4.

5 Néhány gondolat Dr. Boda József r.ddtbk. a MEBSZ elnökének elhangzott beszédéből: Az Országos Elnökség nevében, köszönöm szépen a meghívást, továbbra is a Budapesti tagszervezet a legnagyobb létszámú ezért is fontos számunkra, számomra, hogy személyesen is mindig itt legyek, jeles alkalom van, és visszatekinthetek az elmúlt évre. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik tevékenyen kivették részüket a 2012 évi Bp. tagszervezet programjainak megszervezéséből. Külön szeretnék köszönetet mondani az elnökség tagjainak és azoknak a Bp. tagoknak, akik az országos elnökség tagjaiként is segítik az országos elnökség munkáját. Nagyon fontosnak, mérföldkőnek tartom az ejtőernyőzés történetének a szempontjából, hogy a tavalyi évben két könyvet is a mi tagjaink tollából kiadott a Zrínyi kiadó. Az egyik a Magyar Katonai Ejtőernyőzés története másik pedig a Mélységi Felderítés története. Következő évről szeretnék egy pár szót szólni, és talán a legfontosabb dolog, hogy a programokra felhívni a figyelmet nagyon sok évforduló lesz az ejtőernyőzésben az idén. Onnan kezdve, hogy 115 éve született vitéz Bertalan Árpád pm. alezredes az első katonai ejtőernyős alakulat létrehozója. Vagy éppen említhetném a polgári ejtőernyőzésben Gyulai György volt, aki az első ejtőernyős világbajnokságon eredményesen szerepelt. Ebben az évben ismét nagy vállalkozásba kezdtünk, a katonai ejtőernyőzés a történetének a megírása után neki fogunk közösen és megírjuk a polgári ejtőernyőzés történetét is. Ez a kezdeményezés is értő fülekre talált, néhány megkeresett volt klubvezető, ejtőernyős szakember kivételével nagy többsége örömmel vállalta a rá háruló feladatokat. A részletekkel egy kicsit untatnálak benneteket, hiszen ti vagytok a polgári ejtőernyőzés képviselőinek a zöme. Röviden annyit, hogy a munka címe ennek a könyvnek a következő lenne a Polgári Ejtőernyőzés története Magyarországon. Pusztaházi István levezető elnök, Dr. Boda József rendőr dandártábornok elismerő biztató szavait megköszönte, a számunkra értékes tájékoztatást. 5.

6 Továbbiakban a megjelent bajtársak kértek szót, többek között Szabó László bajtárs is, aki az 1945 utáni polgári ejtőernyőzés kezdeteiről mesélte el személyesen átélt élményeit, az akkori kiképzés és oktatás tematikáját. Patuzzi Annamária elnök asszonyunk, a 2012-évi évben, kiemelkedő munkát nyújtott bajtársak eredményes munkáját szerény jutalmazással megköszönte. A bajtársak hozzászólásai után Pusztaházi István levezető elnök, megköszönte a bajtársak hozzászólásait és ezzel a közgyűlést berekesztette. Pillanatképek a közgyűlésről Fotók: Fehér Miklós Közlemény Az előzetes bejelentünknek megfelelően tájékoztatjuk a MEBSZ illetve Budapesti tagszervezetünk tagjait, hogy a Rénes Szabolcs bajtársuk búcsúztatásán rögzített DVD film elkészült és AVI formátumban feltöltésre került a Google ingyenes online tárhelyéhez. A letöltése a követkő linken: https://docs.google.com/open?id=0b3y9tylsmdpmq2nry2lpbmlnluk Tájékoztassuk tagságunkat, hogy a film letöltés és kicsomagolás után a Media Player programmal jó minőségben az AVI file megnézhető, illetve AVI>DVD konvertálható és DVD minőségben bármelyik asztali lejátszón kiváló minőségben lejátszható. Szabolcs zuhanás közben a fotóért ezúton is köszönet a fotósnak Méhész Sándornak, Méhecskének 6.

7 :33, Kovács Dániel Hírek az ejtőernyőzést folytató katonai szervezetekről Akiket átengedett a pitbull Különleges műveleti alapkiképzés Szolnokon Huszonnégyen vágnak neki idén a szolnoki MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj által szervezett különleges műveleti alapképzésnek. Sokan közülük a zászlóalj tagjai, mások a Magyar Honvédség különböző alakulataiból érkeztek, és túl vannak a pitbull néven elhíresült kőkemény kiválasztási folyamaton. Bővebben, forrás: :00, Kovács Dániel Tűz- és vízpróba Hadi gyakorlóöltözetben, hátizsákkal és gyakorlófegyverrel úsztak a vízben extrém feladataik végrehajtására készültek a szolnoki MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj katonái. A szakkiképzésen gyakorolták a gyorsreagálású harcászat egyes elemeit, egészen pontosan azt, hogy mi a teendő, ha vízi akadály kerül az útjukba, vagy függeszkedő helikopterből kell a vízbe ugraniuk. Bővebben, forrás: 7.

8 Igényfelmérés! A MEBSZ Budapesti tagszervezete a bajtársak körében igényfelmérést készít, a Vargánya Apó Csodái: Című előadás, március vagy április hónapban történő megnézésére az unokák és a családtagokkal együtt. A tervezett helyszín: Budapest Kerepesi út 29. Honvéd táncegyüttes kisszínpadán, a várható költség 800Ft./fő, a színpad befogadó képessége fő. Kérjük Tisztelt bajtársakat, hogy várható létszám igényüket a szokásos /telefonon szíveskedjék jelezni, hogy az előadás időpontját is pontosítani lehessen, arról tájékoztatjuk a résztvevőket. Az előadás konkrét időpont lekötésének intézéséhez szükséges, hogy a résztvevők a várható költséget a következő február 27-ei bajtársi találkozó alkalmával kiegyenlítsék. Vargánya Apó Csodái: (mese zenében, dalban, táncban) A darab szövegkönyvét és dalszövegeit Szántó Csaba meséibôl írta és az elôadást rendezi Solténszky Tibor Zeneszerzô: Szántó Dániel Koreográfus: Appelshoffer János Asszisztens: Rémi Tünde (Harangozó-díjas) Látványtervezô: Mészáros Gábor Címszerepben: Kertész Péter m.v. (Jászai-díjas) Művészeti vezetô: Zsuráfszky Zoltán (Harangozó-díjas, Érdemes és Kiváló Művész) Közreműködnek a Honvéd Táncszínház színészei és táncosai: Aranyos István, Bacsó Lilla, Bocskor Salló Lóránd, Bozár László, Fazakas Júlia, Gecse Noémi, Gyôry András Botond, M. Simon Andrea, Payer Dóra A Honvéd Együttes táncszínháza és színészkarának új előadását "Vargánya apó csodái" címmel, én a Duna Palotában tartották. A premier napján készült videó felvételből készült klip, ezen a linken található: A mesejáték 58 percében, hol lendületes tempót diktálva ragadja magával a gyerekeket, hol fülbemászó, könynyen megjegyezhető dallamaival szórakoztatja az őket, kísérő felnőtteket is. Forrás: 8.

9 Farsangi szokások és hagyományok Egy kis kultúra ez + az A farsang Magyarországon vízkereszttől (január 6.) a húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart, azaz "húshagyó keddig", vagy "hamvazószerdáig". Hazánkban - elsősorban német hatás eredményeként - a középkorra tehető a farsang kialakulása. Elterjedése 3 fő területen történt: a királyi udvarban, a városi polgárság és a falusi lakosság körében. A királyi udvarban jelentős volt az itáliai hatás, míg a másik két szinten német hatással kell számolni. A farsang zajos mulatságait egy ősi hiedelem hívta életre. A középkorban azt hitték az emberek, hogy a tél utolsó napjaiban - amikor rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák - a Nap elgyengül, és a gonosz szellemek életre kelnek. Vigalommal, jelmezes karneváli felvonulással, boszorkánybábu elégetésével akarták elűzni ezeket. Egyes helyeken tüzes kerekeket görgettek, mert azt remélték, hogy a földi tűz segíti a napot, hogy újra erőre kapjon. Eleinte azért öltöztek ijesztő jelmezekbe, hogy elűzzék a halált, a rosszat és a hideget. Az első maskarások halottas menetet utánozva masíroztak. A szokások és hiedelmek többsége, és így a maskarás alakoskodások is a vígasság utolsó napjaira, "farsangvasárnapra", "farsanghétfőre", "húshagyókeddre", az ún. "farsangfarkára" összpontosulnak. Keleten és északon ez néha kitolódik. Ebben az időben a mezőgazdasági munkák szüneteltek, ez volt a szórakozás legfőbb ideje. A hamvazószerdát követő napon, az egynapos böjt után a böjtöt felfüggesztik, hogy a farsangi maradékot elfogyaszthassák. Ennek a napnak zabáló-, torkos vagy tobzódócsütörtök a neve. Ezekhez a napokhoz, a karácsonyi ünnepkör után a leggazdagabb jelesnapi szokáshagyomány kapcsolódik. Legjellemzőbbek az álarcos, jelmezes alakoskodók, és a mulatság színhelyén vagy házaknál előadott dramatikus játékok /halottas, lakodalmas, betyár - játék /. Mohács környékén ma is élő hagyomány a délszláv eredetű alakoskodó felvonulás, a "busójárás". Forrás: 9.

10 Anno, emlékezés az régmúltról és a nem is olyan nagyon rég múltról A tavalyi évben megkezdett régi fotók azonosítása, című rovatunkhoz igen kevés hozzászólást, kiegészítést kaptunk. Ezért úgy határoztunk, hogy ezt a tevékenységünket a továbbiakban a hírlevélből elhagyjuk és a facebookon folytatjuk. Tisztelt Bajtársak! HÍRCSATORNÁNK A jelenlegi hírcsatornákon, minimum egy hét szükséges ahhoz, hogy mindenkihez eljuttassuk az információt, ezért is fontos, hogy akinek van internet elérhetősége, az tudassa velem az címét, ugyanis ezen a csatornán folyamatosan, gyorsan és díjmentesen lehet információhoz jutni. Illetve Akinek megváltozott az címe az is idejében jelezze felém, mert minden alkalommal címről visszajön a hírlevél ilyenolyan automatikus üzenettel megszűnt postafiók, a felhasználó jelenleg nem elérhető, vagy éppen spamnek nézte a rendszer a hírlevelet. Továbbra is várunk minden olyan ejtőernyős történetet, fényképet és egyéb olyan anyagot, amit a tagság szeretne megosztani, közzétenni, kérem, juttassátok el hozzám, vagy hozzátok el a klubnapra, hogy a hírlevelünkben meg tudjuk jelentetni, tájékoztatni a többi bajtársunkat is. Patuzzi Annamária elnök asszonyunk elérhetőségei : , A hírlevelet szerkesztette: Fehér Miklós és Gáll Gábor 10.

Boldog Újévet kívánunk minden bajtársunknak és családjának!

Boldog Újévet kívánunk minden bajtársunknak és családjának! MAGYAR EJTŐERNYŐSÖK BAJTÁRSI SZÖVETSÉGE AZ EURÓPAI EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG TAGJA 1126 Budapest, Böszörményi út 21. : +36 1 355-1182, +36 1 224-5151 Fax: 224-5157 www-mebsz.hu Adószám: 181 82147-1-43 Boldog

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 április

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 április Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete 1143 Budapest, Stefánia út 34. : Bp. 1081 Kiss József u.5 III/37. : 303-8618, 06-20-218-5271 E-mail: patuzziannamaria@gmail.com Adószám: 181

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 Január

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 Január Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete 1143 Budapest, Stefánia út 34. : Bp. 1081 Kiss József u.5 III/37. : 303-8618, 06-20-218-5271 E-mail: patuzziannamaria@gmail.com Adószám: 181

Részletesebben

Kérjük, ha írásainkhoz bármilyen hozzáfűznivalójuk, vagy egyéb Széphalom Könyvműhely gondozza. A karácsonyi könyvvásárra, alig. fotó: www.origo.

Kérjük, ha írásainkhoz bármilyen hozzáfűznivalójuk, vagy egyéb Széphalom Könyvműhely gondozza. A karácsonyi könyvvásárra, alig. fotó: www.origo. Vers és irodalom KÖszöntő Pósa Zoltán Újévi hó Földre szállt szemfedő parttalan lepedő jégcsipkés szegélye rojtosra vékonyul Ám a Tél Tündére nem hagy cserben minket s mindenre fagyálló fehér dunna borul

Részletesebben

ARANY ALKONY. Ügyvezetői nyílt levél. Beszámoló a 2006-ban elvégzett műszaki feladatokról. Látogatóink Mádl Dalma. Sólyom Erzsébet

ARANY ALKONY. Ügyvezetői nyílt levél. Beszámoló a 2006-ban elvégzett műszaki feladatokról. Látogatóink Mádl Dalma. Sólyom Erzsébet ARANY ALKONY Ügyvezetői nyílt levél Beszámoló a 2006-ban elvégzett műszaki feladatokról Látogatóink Mádl Dalma Sólyom Erzsébet Lapok III.évf. 7. szám 2007. tavasz Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! ARANY

Részletesebben

Tartalom. Adószámunk: 18813034-1-15 Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

Tartalom. Adószámunk: 18813034-1-15 Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete Tartalom Közlemény... 3 Szemezgetés a 2011. év történéseiből... 3 A MANT és az Infoalap 2012-es évi diákpályázata... 10 Talks és iphone tanfolyamok... 12 Kapni jó, de adni jobb!... 13 Láthatatlan rendőrség...

Részletesebben

Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete

Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683

Részletesebben

A 2.sz.Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2. évfolyam 2008 január

A 2.sz.Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2. évfolyam 2008 január Bogáncs Sári A 2.sz.Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2. évfolyam 2008 január BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK! 2008. Új év, új fogadalmak! Nektek mi volt az új évi fogadalmatok? Nekem az volt, hogy rendszeresen felkelek

Részletesebben

A tartalomból: Ajánlók, csináld magad, riport, recept. Beszámolók az iskolánkban történt eseményekről. Híres emberek

A tartalomból: Ajánlók, csináld magad, riport, recept. Beszámolók az iskolánkban történt eseményekről. Híres emberek A Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola diáklapja VIII. évfolyam 3. szám 2014. február A tartalomból: Beszámolók az iskolánkban történt eseményekről Ajánlók, csináld magad, riport, recept Híres emberek

Részletesebben

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV 2013 BUDAPEST A FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET KIADVÁNYA Felelős kiadó Dr. Tömösváry Zsigmond nyá. dandártábornok, elnök Lektorálták Dr. Magyar István nyá. dandártábornok

Részletesebben

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV 2012 BUDAPEST A FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET KIADVÁNYA Felelős kiadó Dr. Tömösváry Zsigmond nyá. dandártábornok, elnök Lektorálták Dr. Magyar István nyá. dandártábornok

Részletesebben

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról.

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. 1 FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. Tisztelt Közgyűlés! Kedves Barátaim! A beszámoló összeállításánál fontos

Részletesebben

EMLÉKEZZÜNK! Hüse Károly posztumusz ejtőernyős őrnagy, 2015. február 5-én lenne 75éves, ha a tragédia nem következik be!

EMLÉKEZZÜNK! Hüse Károly posztumusz ejtőernyős őrnagy, 2015. február 5-én lenne 75éves, ha a tragédia nem következik be! Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete 1143 Budapest, Stefánia út 34. : Bp. 1081 Kiss József u.5 III/37. : 303-8618, 06-20-218-5271 E-mail: patuzziannamaria@gmail.com Adószám: 181

Részletesebben

SZIGETBECSEI. fejlődésről szól.

SZIGETBECSEI. fejlődésről szól. XVII. évfolyam 1. szám 2015. január-február SZIGETBECSEI KRÓNIKA Évértékelés, tervek, gondolatok Véget ért a 2014-es esztendő, eljött a számvetés ideje, s itt az idő az új év tervezésére. Az év utolsó

Részletesebben

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2011. február XX. évfolyam, 2. szám www.hsz.hu Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Találkozó a honvédelmi miniszterrel.......... 3. oldal Bátran és nyíltan!...........................

Részletesebben

Programok Hulladékszállítási naptár Polgármesteri tájékoztató Összefoglaló - Kolbász fesztivál 2014

Programok Hulladékszállítási naptár Polgármesteri tájékoztató Összefoglaló - Kolbász fesztivál 2014 Fonyódi Hírmondó XV. évfolyam 2. szám www.fonyod.hu 2014. február Programok Hulladékszállítási naptár Polgármesteri tájékoztató Összefoglaló - Kolbász fesztivál 2014 2 Közérdekű információk Fonyódi Polgármesteri

Részletesebben

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Magazin 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Akadémia2 Döntött az elnökség Csongrádi tanyaprogram Összefogás a betörések megelőzése érdekében Az Aegon Országos Kármegelőzési Program középpontjában

Részletesebben

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2.

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2. BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2. SZÁM Fiatalok ünnepi konfirmációja (2014. június 22. vasárnap) Egyházközségünk

Részletesebben

megnyílt a Fakutya Korcsolyapálya és Rendezvénysátor 2015. január www.zsambek.hu zsámbék város önkormányzatának közéleti havi lapja

megnyílt a Fakutya Korcsolyapálya és Rendezvénysátor 2015. január www.zsambek.hu zsámbék város önkormányzatának közéleti havi lapja zsámbék város önkormányzatának közéleti havi lapja 2015. január www.zsambek.hu interjú Horváth László polgármesterrel beszélgetés Jakosáné Palkó Petra képviselôvel Interjú Bottlik Zoltán igazgatóval tízéves

Részletesebben

Bemutatkozunk. Fotómontázs: Rajki Judit. Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál

Bemutatkozunk. Fotómontázs: Rajki Judit. Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál Bemutatkozunk Fotómontázs: Rajki Judit Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál képviselő nevéhez fűződik. A Képviselő-testület az ötlet lelkes támogatójaként már számos feladatának

Részletesebben

Országos Néptánc tábor is lesz idén nyáron Csopakon

Országos Néptánc tábor is lesz idén nyáron Csopakon 2014. március :: III. évfolyam 3. szám Országos Néptánc tábor is lesz idén nyáron Csopakon Errõl is döntött legutóbbi közgyûlésén a Városok- Falvak Szövetsége Kõszegen tartott közgyûlésén a tagság tájékoztatta

Részletesebben

Farsang. 2015. február A KÖZSÉG LAPJA 21. évfolyam 1. szám

Farsang. 2015. február A KÖZSÉG LAPJA 21. évfolyam 1. szám 2015. február A KÖZSÉG LAPJA 21. évfolyam 1. szám Farsang Van egy vágyam: gomba lenni, nagyra nőni fél nap alatt, lenne rajtam csipkegallér, és egy jó nagy pöttyös kalap. Meggondoltam mégse gomba, inkább

Részletesebben

ZÁKÁNYSZÉKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT KIALAKÍTÁSA

ZÁKÁNYSZÉKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT KIALAKÍTÁSA XXII. 5. SZÁM 2012. június ÉVFOLYAM ZÁKÁNYSZÉKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT KIALAKÍTÁSA 2011. október 7-én kezdõdtek el az építési munkálatok a DAOP-4.1.3/D-2F-2009-0014 azonosítási számú "Zákányszéki

Részletesebben

Kedves Tagtársak, Barátaink!

Kedves Tagtársak, Barátaink! A Kiss Áron Magyar Játék Társaság lapja. Megjelenik negyedévente. XII. évfolyam 3. szám, 2011. október Kedves Tagtársak, Barátaink! Nagy lehetőség nyílhat meg előttünk a karácsony előtti, adventi időszakban:

Részletesebben

Pannonhalmi Hírek. Kedves Pannonhalmi Polgárok! Város rehabilitációs pályázat

Pannonhalmi Hírek. Kedves Pannonhalmi Polgárok! Város rehabilitációs pályázat Pannonhalmi Hírek Pannonhalma város kulturális és információs kiadványa Kedves Pannonhalmi Polgárok! Gondolom, hogy az elmúlt három hónapra nem mindenki emlékszik örömmel. Nem várt hőséghullám árasztotta

Részletesebben

SZABOLCS HÍRADÓ. Húsvét elõtt. Ember lenni mindig, minden körülményben. (Arany János) Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

SZABOLCS HÍRADÓ. Húsvét elõtt. Ember lenni mindig, minden körülményben. (Arany János) Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! SZABOLCS HÍRADÓ PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS LAPJA XXIII. ÉVFOLYAM 2013. MÁRCIUS Ára: 120 Ft Húsvét elõtt Az élet igazi nagy vállalkozásai legtöbbször nem hõstettek, hanem

Részletesebben

Tovább tárgyalunk az illetményemelés érdekében... 3. oldal Problémák és megoldások... 6. oldal

Tovább tárgyalunk az illetményemelés érdekében... 3. oldal Problémák és megoldások... 6. oldal Családi nap szeptember 15-én!!! Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2012. szeptember XXI. évfolyam, 9. szám www.hsz.hu shop.hsz.hu Elkötelezettek és jogkövetôk... 4-5. oldal Legfrisebb hírek, információk:

Részletesebben

A tartalomból: Városházi tudósítások

A tartalomból: Városházi tudósítások RÉTSÁG VÁROS LAPJA XVIII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2007. FEBRUÁR Doni h ósök emléktúrája Különleges élménynek lehetett részese az, aki részt vett ezen a januárvégi napon az alkonyi szürkületben rendezett rétsági

Részletesebben

Öt kiállítást mutat be idén a GÖdÖllői Városi múzeum Néprajzi kincsek

Öt kiállítást mutat be idén a GÖdÖllői Városi múzeum Néprajzi kincsek xxiv. évf. 3. szám 2015. február 3. TerjeszTői ára: 75 ft www.szolgalat.com lokálpatrióta hetilap alapítva: 1992 Gödöllőn jártak a szaúd-arábiai Sherbiny Holdings vezetői. Acég gödöllői irodája áprilisban

Részletesebben

UDVAR I HÍREK. Áldott húsvéti ünnepet kívánunk Sárrétudvari minden lakójának! AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA. Az önkormányzat munkájáról

UDVAR I HÍREK. Áldott húsvéti ünnepet kívánunk Sárrétudvari minden lakójának! AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA. Az önkormányzat munkájáról UDVAR I HÍREK AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA Áldott húsvéti ünnepet kívánunk Sárrétudvari minden lakójának! Az önkormányzat munkájáról XX. évfolyam 1. szám 2015. március Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben