A nemzetközi nőnap alkalmából boldog nőnapot kívánunk minden hölgynek!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A nemzetközi nőnap alkalmából boldog nőnapot kívánunk minden hölgynek!"

Átírás

1 Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete Budapest, 1143 Stefánia út 34. : Bp Kiss József u.5 III/37. : , eje1938@gmail.com OTP bankszámlaszámunk: A nemzetközi nőnap alkalmából boldog nőnapot kívánunk minden hölgynek! Tisztelt bajtársak! Aki esetleg még nem rendezte ez évi tagdíját, kérjük, mielőbb tegye meg! A évre szóló tagdíj mely ez évben is minimum forint - vagy ki mennyit tud és hajlandó erre áldozni támogatva tevékenységünket - továbbra is várjuk, ha ezt eddig még nem tettétek volna meg. A tagdíj befizetésére több lehetőség is van: Személyesen, a tagszervezetek havi összejövetelein, illetve a MEBSZ bármelyik rendezvényén. A Budapesti Tagszervezet tagjai az alábbi módokon tudják befizetni a tagdíjukat: Személyesen, a havi összejöveteleken Egyszeri átutalással Bankszámlaszámunk: , ha nem tudjátok személyesen befizetni a tagdíjat, akkor lehetőleg ezt a módját válaszátok a befizetésnek, ezzel jelentős költséget tudtok megtakarítani a tagszervezetnek. Csekken történő befizetéssel, amennyiben csekken rendezed a tagdíjat, lehetőleg valamelyik OTP fiókban tedd és NE a postán, add fel. Ezzel ugyanis jelentősen csökkenthetők a banki költségeink. A feladási szelvényt mindenképp őrizd meg! Csekket csak azoknak küldünk, akik jelzik, hogy a tagdíjbefizetésnek ezt a módját választják. Természetesen várjuk sorainkba az újonnan belépőket is! MEBSZ márciusi hírlevele 1.

2 PROGRAMAJÁNLÓ március A MEBSZ programjain szívesen látunk minden érdeklődőt! március 22. Szolnok Ejtőernyősök és Különleges Erők Fegyvernemi napja A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi információkat vegyétek figyelembe: Helyszín: Szolnok, Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázis (Kilián út 1. Katonai repülőtér). Az Ejtőernyősök Napja nappali programjának lebonyolításáért az előzetes egyeztetések alapján a 25/88 KV Zászlóalj a felelős. Tervezett program: 09:00-tól: regisztráció, vendégek fogadása. 10:00-tól: bemutató foglalkozások, koszorúzás az Ejtőernyős Emlékfalnál, Ünnepi állománygyűlés, Közös ebéd a meghívott vendégekkel (legénységi étkezde), 15:00 Ejtőernyős kiállítás megtekintése (Szolnok, Helyőrségi Művelődési Otthon) 16:00 Nappali program zárása Regisztrációs díj: 1200 Ft/fő, mely magába foglalja a büfét és az ebédet is. A regisztrációs lap elkészítéséhez szükség van az alábbi adatokra: Név, anyja neve, születési idő és Személyi Igazolvány száma. Jelentkezési határidő: március 15-ig. Jelentkezést csak az adatok megadásával és a részvételi díj megfizetésével fogadunk el. Várjuk a mihamarabbi jelentkezést az alábbi elérhetőségünk bármelyikére. Szabovik Zoltán, tel: , ejtoernyosokszsz@gmail.com Számlaszám: OTP Bank (a bankszámlára történő átutalással vagy befizetéssel) A közleménybe kérjük feltüntetni: eje. nap A Budapesti Tagszervezet tagjai a szokásoknak megfelelően az egységes nyilvántartás miatt, kizárólag Patuzzi Annamáriánál jelentkezhetnek az ismert elérhetőségein: , március 15-ig. Utazás egyénileg A jelentkezési határidő letelte után jelentkezést NEM tudunk elfogadni! A Budapesti Tagszervezet az alábbi vonattal indul az ejtőernyősök napjára, Szolnokra: Oda út: március 22-én pénteken, a Budapest Keleti pályaudvarról 7:15-kor indul a 3312 számú személyvonat, Szolnokra érkezik 8:58-ra. Visszaút: március 22-én pénteken, Szolnok vasútállomásról 15:00-kor órakor indul a 3313-as számú személyvonat, Budapest Keleti pályaudvara 16:45-kor érkezik be. Öltözet: MEBSZ formaruha, avagy az alkalomhoz illő kulturált polgári öltözet MEBSZ márciusi hírlevele 2.

3 2013. március 27. szerda 2013-évi harmadik összejövetelünk (klubnapunk) a Stefánián Az összejövetel tervezett programja: évi-márciusi-áprilisi havi programok megbeszélése, a részfeladatok egyeztetése és kiosztása. - Sződi Sándor előadása - Gyimóthy Zsolt bajtársunk rövid ismertetője a Gödöllői és a Budapest környéki repülőterek jelenlegi helyzetéről. A helyszínen továbbra is lehetőség van a 2013-évi tagdíjak befizetése Beszámoló a február hónapban lezajlott programokról február 23. szombat MEBSZ Évzáró Küldöttközgyűlés Küldöttközgyűlés az ejtőernyősöknél február 23-a esős délelőttjén Tatától Debrecenig, Pécstől Budapestig gyülekeztek a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének küldöttei a BM Böszörményi úti objektumában, hogy közgyűlés keretében számot adjanak 2012 évi tevékenységükről és meghatározzák 2013 évi feladataikat. A küldöttközgyűlés előkészítése eredményes volt, hiszen a küldöttek száma biztosította a határozatképességet. MEBSZ márciusi hírlevele 3.

4 A kor felcsendülő Magyarország és az Európa Unió Himnuszát követően dr. Boda József r. dandártábornok Szövetségünk elnöke köszöntötte a megjelenteket. A küldötteken kívül megtisztelte rendezvényünket, a Honvéd Vezérkar képviseletében Szűcs András Péter dandártábornok felderítő csoportfőnök, az Összhaderőnemi Parancsnokság képviseletében Koller József ezredes és Nagy Lajos őrnagy. Az ejtőernyőzést folytató alakulatokat dr. Ruszin Romulusz ezredes, Cseklán István alezredes, Rédei Róbert alezredes és Lázár Tibor százados képviselte. Az együttműködő szervezetek közül a Felderítők Társaságát dr. Tömösvári Zsigmond ny. dandártábornok, a Veterán Repülők Szövetségét Gál István, míg a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét Daróczy Ferenc ny. ezredes reprezentálta. Szűcs András Péter dandártábornok Daróczy Ferenc ny. ezredes A küldöttközgyűlésen külföldi vendégeket is köszönthettünk. Eric Foulatier ny. alez. az Európai Ejtőernyős Unió főtitkára Franciaországból, míg Helfried Kellerhoff ny. alezredes Németországból érkezett. Eric Foulatier ny. alezredes, Dr. Boldizsár Gábor ezredes, Helfried Kellerhoff ny. alezredes A köszöntőt követően Gáll Gábor küldött a Kegyeleti Bizottság vezetője meggyújtott egy mécsest, és a megjelentek a Takarodó hangjait hallgatva, egyperces felállással emlékeztek meg a 2012 évben elhunyt bajtársakról. A megemlékezés után a küldöttek meghallgatták a Szövetség 2012 évi közhasznúsági és pénzügyi jelentését, valamint a 2013 évi munka és pénzügyi tervét. Ezt követően az Ellenőrző Bizottság, az Ejtőernyős Bajtársainkért Alapítvány és a Tanácsadó Testület beszámolói hangzottak el. A jelentéseket és beszámolókat a küldöttközgyűlés elfogadta. A szavazás után a évben végzett átlagon felüli munkájáért 21 fő részesült elismerésben. Az Ejtőernyős Bajtársakért Alapítvány elnöke családi okok miatt lemondott, utódjául a közgyűlés Pusztaházi Istvánt választotta meg. Munkájához sok sikert kívánunk! MEBSZ márciusi hírlevele 4.

5 A küldöttközgyűlés hivatalos részének zárásaként a résztvevők meghallgatták a Szózatot. Délután került sor a MEBSZ Szerkesztő Bizottságának (SZB) első ülésére. Szövetségünk újabb nagy vállalkozásba kezdett, ugyanis fel kívánjuk dolgozni a polgári és félkatonai ejtőernyőzés történetét. A SZB 24 fővel vitatta meg a készülő könyv felépítését, tartalmi és formai követelményeit, határozta meg a fejezetekért felelősöket és a határidőket. Terveink szerint a könyv bemutatójára a évi Ejtőernyős Fegyvernemi napon kerül majd sor. Február 24-én délelőtt ülésezett az Európai Ejtőernyős Unió (EEU) Stratégiai Munkacsoportja, elnökünk vezetésével, a francia és a német képviselők bevonásával. Feladtuk az volt, hogy az EEU elnöksége részére ajánlásokat dolgozzon ki a szervezet jövőjére vonatkozólag. Végezetül a rendezvény sikeres előkészítéséért és lebonyolításáért köszönetet mondunk házigazdánknak Dr Farkas István r. ezredes úrnak és munkatársainak. Budapest, Köpöczi József ny. ezredes A MEBSZ titkára Pillanatképek a küldöttközgyűlésről Fotók: Gáll Gábor, Fehér Miklós MEBSZ márciusi hírlevele 5.

6 2013. február 27. szerda Ez évi második klubnapunkon, igen szép számmal közel ötvenen gyűltünk össze a Stefánián, a regisztráció és a tagdíjak rendezése után a szokásos baráti beszélgetés vette kezdetét az elnökség tájékoztatása előtt. Az elnökség az aktuális programok megbeszélése után, felkérte Patuzzi Annamária elnök asszonyunkat, hogy számoljon be az elmúlt hónapban lezajlott programjainkról. A rövid beszámoló után ismertette a tagsággal a márciusi programokat és azok részfeladatait. Majd köszöntötte a körünkben megjelent Asztalos István bajtársunkat az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének tagját. Pusztaházi István kért szót, tájékoztatta a tagságot, hogy a MEBSZ küldöttközgyűlése megválasztotta az Ejtőernyős Bajtársainkért Alapítvány kuratóriumi elnökének, a továbbiakban Ő fogja ellátni ezt fontos feladatott, amelynek igyekszik a legjobb tudása szerint ellátni. A továbbiakban Asztalos István bajtársunk mindenre kiterjedő részletes előadását hallgathattuk meg rengeteg fotóval és több videóval is színesítve a 2012-ben Dubaiban megrendezett ejtőernyős világbajnokságról, amelyen a harmadik helyezést elért Magyar Katonai Ejtőernyős válogatott tagjaként Ö is részt vett a versenyen. Pillanatképek a közgyűlésről Fotók: Fehér Miklós MEBSZ márciusi hírlevele 6.

7 2013. március 02. szombat MESZ Évzáró közgyűlés A Magyar Ejtőernyős Szövetség, a Magyar Repülő Szövetség székházában, március 02-án órától tartotta meg az éves közgyűlését. A közgyűlésen harminc fő vett részt, megjelentek a hazai ejtőernyőzés képviselői, többek között a 2012-ben a Dubai ejtőernyős világbajnokságon résztvevő néhány csapattag is, értékes hozzászólásukkal az elkövetkező VB való felkészülés céljait ismertették. Továbbá megválasztásra kerültek, az Elnök, Dr. Sipos István, Alelnök Figeczky Attila, Szakmai igazgató Simon Sándor, Főtitkár Tóth János, elnökség tagjai; Farkas Gábor, Kiss György, Mengyán László, Hegyháti Zoltán, Szörényi Csaba, ellenőrző bizottság tagjai; Bércesi Balázs, Jászai Béla és Sárai Pál. Pillanatképek a közgyűlésről Fotók: Fehér Miklós MEBSZ februári hírlevele 7.

8 Közlemény Az előzetes bejelentünknek megfelelően tájékoztatjuk a MEBSZ illetve Budapesti tagszervezetünk tagjait, hogy a Rénes Szabolcs bajtársuk búcsúztatásán rögzített DVD film elkészült és AVI formátumban feltöltésre került a Google ingyenes online tárhelyéhez. A letöltése a követkő linken: Tájékoztassuk tagságunkat, hogy a film letöltés és kicsomagolás után a Media Player programmal jó minőségben az AVI file megnézhető, illetve AVI>DVD konvertálható és DVD minőségben bármelyik asztali lejátszón kiváló minőségben lejátszható. Szabolcs zuhanás közben a fotóért ezúton is köszönet a fotósnak Méhész Sándornak, Méhecskének 8

9 Hírek az ejtőernyőzést folytató katonai szervezetekről A kiváló sportemberre emlékeztek :22, honvedelem.hu Születésnapja alkalmából emlékeztek meg az alakulat egykori katonájáról, Hüse Károly posztumusz őrnagyról Szolnokon, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljnál. Az alakulat volt parancsnokhelyettese, Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, és jelenlegi megbízott parancsnoka, Cseklán István alezredes február 4-én, hétfőn emlékezett meg Hüse Károly posztumusz őrnagyról, aki 1940 február 5-én született. Hüse Károly bronz mellszobra méltán áll az alakulat ejtőernyőzés közben hősi halált halt katonáinak emlékműve mellett, mivel az egykori katonatiszt munkássága példaértékű a jelenlegi és leendő ejtőernyős nemzedéknek. A posztumusz őrnagy érdemes sportoló, polgári és katonai beugró valamint aranykoszorús ejtőernyős volt; május 26-án lelte halálát Szolnokon, a ejtőernyős ugrása közben. Furkó Kálmán ny. ezredes és Cseklán István alezredes 9

10 Gyorsan reagáltunk! :40, Bleszkán Szilárd Öv, rohamsisak, málhamellény, sátorlap, esővédő, elemlámpa, kulacs, kalandkalap, kanálgép, egy napi ellátmány; gumikarabély és szíj ezek a szavak visszhangoztak a fejünkben február 26-a reggelén Szolnokon, az MH 25/88-as Könnyű Vegyes Zászlóaljnál, ahol szerkesztőségünk képviselői is átélhették a gyorsreagálású katona egy napját az újságíróraj tagjaként a különleges sajtónap alkalmából. A cikk folytatása: Majdnem 6260 ugrás :34, honvedelem.hu Nem tudom szavakkal megfogalmazni, mit jelent számomra az ejtőernyőzés. Én ebben éltem és élek a mai napig. Az ugrás nekem olyan volt, mint a levegővétel. Simon László nyugállományú alezredes, egykori ejtőernyős szolgálatfőnök 6259 ugrás után akasztotta szó szerint szögre a sisakot. Veszprémi, 17. emeleti lakásából, ha leül a kanapéra, az eget látja maga előtt. Sorsszerű mindez, mert tulajdonképpen rendszeresen onnan érkezett a földre, repülőgépből, helikopterből, de még hőlégballonból is. A valóságban persze minden Ózdon kezdődött, a híres vasgyár környékén, de Simon László nem lett kohász. Ő ennél többre, másra vágyott. A többet és a mást meg is kapta. Persze mindezt a véletlennek és egyik általános iskolás osztálytársának köszönheti, aki annak idején rokonságban állt egy bizonyos Básti József nevű vitorlázórepülőgép-oktatóval at írunk és az oktató nyáron csábította a gyerekeket ugyan jöjjenek ki időnként a bánrévei repülőtérre, rendetlenkedni úgymond, ott is lehet. Írnokból ejtőernyős Tologattuk a gépeket egész nyáron, aztán jutalomból elvittek minket repülni. Később le is tettem a vitorlázórepülő-vizsgát. Csak éppen a következő nyári repülőtábor idejére már az összes vitorlázó mentő ejtőernyőnek lejárt a hajtogatási ideje, Ózdon viszont nem élt akkoriban ejtőernyős eleveníti fel a kezdeteket Simon László. (További részletek a Magyar Honvéd magazin március 8-án, pénteken megjelenő számában!) 10

11 Igényfelmérés! A MEBSZ Budapesti tagszervezete a bajtársak körében igényfelmérést készít, a Vargánya Apó Csodái: Című előadás, április vagy május hónapban történő megnézésére az unokák és a családtagokkal együtt. A tervezett helyszín: Budapest Kerepesi út 29. Honvéd táncegyüttes kisszínpadán, a várható költség 800Ft./fő, a színpad befogadó képessége fő. Kérjük Tisztelt bajtársakat, hogy várható létszám igényüket a szokásos /telefonon szíveskedjék jelezni, hogy az előadás időpontját is pontosítani lehessen, arról tájékoztatjuk a résztvevőket. Az előadás konkrét időpont lekötésének intézéséhez szükséges, hogy a résztvevők a várható költséget a következő március 27-ei bajtársi találkozó alkalmával kiegyenlítsék. Vargánya Apó Csodái: (mese zenében, dalban, táncban) A darab szövegkönyvét és dalszövegeit Szántó Csaba meséibôl írta és az elôadást rendezi Solténszky Tibor Zeneszerzô: Szántó Dániel Koreográfus: Appelshoffer János Asszisztens: Rémi Tünde (Harangozó-díjas) Látványtervezô: Mészáros Gábor Címszerepben: Kertész Péter m.v. (Jászai-díjas) Művészeti vezetô: Zsuráfszky Zoltán (Harangozó-díjas, Érdemes és Kiváló Művész) Közreműködnek a Honvéd Táncszínház színészei és táncosai: Aranyos István, Bacsó Lilla, Bocskor Salló Lóránd, Bozár László, Fazakas Júlia, Gecse Noémi, Gyôry András Botond, M. Simon Andrea, Payer Dóra A Honvéd Együttes táncszínháza és színészkarának új előadását "Vargánya apó csodái" címmel, én a Duna Palotában tartották. A premier napján készült videó felvételből készült klip, ezen a linken található: A mesejáték 58 percében, hol lendületes tempót diktálva ragadja magával a gyerekeket, hol fülbemászó, könynyen megjegyezhető dallamaival szórakoztatja az őket, kísérő felnőtteket is. Forrás: 11

12 HÍRCSATORNÁNK Tisztelt Bajtársak! A jelenlegi hírcsatornákon, minimum egy hét szükséges ahhoz, hogy mindenkihez eljuttassuk az információt, ezért is fontos, hogy akinek van internet elérhetősége, az tudassa velem az címét, ugyanis ezen a csatornán folyamatosan, gyorsan és díjmentesen lehet információhoz jutni. Illetve Akinek megváltozott az címe az is idejében jelezze felém, mert minden alkalommal címről visszajön a hírlevél ilyenolyan automatikus üzenettel megszűnt postafiók, a felhasználó jelenleg nem elérhető, vagy éppen spamnek nézte a rendszer a hírlevelet. Továbbra is várunk minden olyan ejtőernyős történetet, fényképet és egyéb olyan anyagot, amit a tagság szeretne megosztani, közzétenni, kérem, juttassátok el hozzám, vagy hozzátok el a klubnapra, hogy a hírlevelünkben meg tudjuk jelentetni, tájékoztatni a többi bajtársunkat is. Patuzzi Annamária elnök asszonyunk elérhetőségei : , A hírlevelet szerkesztette: Fehér Miklós és Gáll Gábor MEBSZ februári hírlevele 12.

Természetesen várjuk sorainkba az újonnan belépőket is!

Természetesen várjuk sorainkba az újonnan belépőket is! Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete Budapest, 1143 Stefánia út 34. : Bp. 1081 Kiss József u.5 III/37. : 303-8618, 06-20-218-5271 E-mail: eje1938@gmail.com OTP bankszámlaszámunk:

Részletesebben

Képek a megemlékezésről

Képek a megemlékezésről 2012 Közgyűlések Felderítő Napi megemlékezés 2012. november 11.: az immár hagyományosan a családtagok részvételével tartott ünnepi megemlékezésünkre rendkívül kulturált környezetben, a Művészetek Palotájában

Részletesebben

Boldog Újévet kívánunk minden bajtársunknak és családjának!

Boldog Újévet kívánunk minden bajtársunknak és családjának! MAGYAR EJTŐERNYŐSÖK BAJTÁRSI SZÖVETSÉGE AZ EURÓPAI EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG TAGJA 1126 Budapest, Böszörményi út 21. : +36 1 355-1182, +36 1 224-5151 Fax: 224-5157 www-mebsz.hu Adószám: 181 82147-1-43 Boldog

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ (július)

PROGRAMAJÁNLÓ (július) Ejtıernyısök Szolnoki Szervezete (a Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége tagja) Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

TTT-HSE Éves beszámoló közgyűlés év eredményei év tervei

TTT-HSE Éves beszámoló közgyűlés év eredményei év tervei TTT-HSE Éves beszámoló közgyűlés 2006. év eredményei 2007. év tervei 2007. február 03. Létszám Tájfutó Szakosztály Tömegsport Szakosztály Íjász Szakosztály 29 fő 22 fő 8 fő Kispályás Labdarúgó Szakosztály

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben 1 A Magyar Honvédség 2014. évi sportbajnokságain összesített pontversenyben I. helyezést ért el és ezzel végleg elnyerte a Honvéd Vezérkar Főnök vándorserlegét MH 86. SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS CSAPATA II.

Részletesebben

100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés. PROGRAMAJÁNLÓ (január) Tisztelt Bajtársak!

100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés. PROGRAMAJÁNLÓ (január) Tisztelt Bajtársak! Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete 5000 Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 30/8155725, Email: ejtoernyosokszsz@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683 Adószám: 18139297 1 16 PROGRAMAJÁNLÓ (január) 100

Részletesebben

MUNKATERV a 2014-es évre

MUNKATERV a 2014-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI EGYESÜLETE MUNKATERV a 2014-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai fegyverzet-ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere Állami Ünnepünk 2010. augusztus

Részletesebben

- 1 - Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet története

- 1 - Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet története - 1 - Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete 5000 Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 30/8155725, Email: ejtoernyosokszsz@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683 Adószám: 18139297-1-16 Magyar Ejtőernyősök

Részletesebben

Lurdy ház TŰZVÉDELMI KONFERENCIA január 30. Budapest. OTSZ 5.1 az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai

Lurdy ház TŰZVÉDELMI KONFERENCIA január 30. Budapest. OTSZ 5.1 az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai OTSZ 5.1 az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai TŰZVÉDELMI KONFERENCIA A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatójának fővédnökségével, a BM OKF és TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség által szervezett

Részletesebben

MUNKATERV a 2010-es évre

MUNKATERV a 2010-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2010-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Tájékoztató előadások megtartása az európai és a világ konfliktus gócairól és azok kezelésének helyzetéről;

Részletesebben

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz Ismertetem Magyarország Honvédelmi Miniszterének a Honvéd Vezérkar Főnökének a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnökének a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának

Részletesebben

REGIMENT VETERÁNOK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG BUDAPESTI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA NEMZETBIZTONSÁGI TAGOZAT PROGRAM

REGIMENT VETERÁNOK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG BUDAPESTI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA NEMZETBIZTONSÁGI TAGOZAT PROGRAM REGIMENT VETERÁNOK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG BUDAPESTI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA NEMZETBIZTONSÁGI TAGOZAT PROGRAM 2014. január 1. december 31. BUDAPEST Békés, boldog Eredményekben gazdag Új

Részletesebben

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Emlékeztető a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Helyszín: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság épület I. emeleti Tímár terem (cím: 1108 Budapest, Dologház u. 1.), Időpont: 2013. március

Részletesebben

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE EGYETEMI ÉS VÁROSI KÉP SZET ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ, 2015. OKTÓBER 02-04.

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE EGYETEMI ÉS VÁROSI KÉP SZET ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ, 2015. OKTÓBER 02-04. 5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE EGYETEMI ÉS VÁROSI KÉP SZET ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ, 2015. OKTÓBER 02-04. 2 ( C ) IPA by 1974 5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.)

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Program:

Részletesebben

!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!!

!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!! FONTOS!!! ELŐZETES!!! Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Szervezet

Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Szervezet Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Szervezet Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 505 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről 2005 BESZÁMOLÓ a 2005. évben végzett tevékenységről I. A Tüzér szakosztály a Szervezeti és Működési Szabályzatában,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Közgyűlés a javaslatot egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

JEGYZŐKÖNYV. A Közgyűlés a javaslatot egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009. január 29-én 17.00 órakor a Magyar Gószövetség közgyűlésén. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Dienes Péter köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a Közgyűlés

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ (december)

PROGRAMAJÁNLÓ (december) Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683

Részletesebben

IV. Budapesti Vándor Révész Fesztivál és II. Nemzetközi Kórusverseny május Budapest

IV. Budapesti Vándor Révész Fesztivál és II. Nemzetközi Kórusverseny május Budapest IV. Budapesti Vándor Révész Fesztivál és II. Nemzetközi Kórusverseny 2016. május 19-22. Budapest A Budapesti Vándor Kórus és a kórus tevékenységét segítő Budapesti Vándor Kórus Barátai Egyesület, valamint

Részletesebben

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE 5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE GÖDÖLLŐ, ISASZEG, 2015. NOVEMBER 27-29. 2 5 éves (C) IPA by 1974 az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE A SZERVEZETÜNK MEGALAKULÁSÁNAK

Részletesebben

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről Magyar Evezős Szövetség Közgyűlési határozatok 2013. Határozatok a Magyar Evezős Szövetség 2013. 04. 06-ára összehívott Közgyűléséről MESZ 2013.04.06/1. sz. közgyűlési Határozat A közgyűlés egyhangúan

Részletesebben

M EG H Í V Ó A MAGYAR KATONAI- KATASZTRÓFAORVOSTANI TÁRSASÁG XXI. TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁJÁRA november 14. HELYE: TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT

M EG H Í V Ó A MAGYAR KATONAI- KATASZTRÓFAORVOSTANI TÁRSASÁG XXI. TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁJÁRA november 14. HELYE: TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT M EG H Í V Ó A MAGYAR KATONAI- KATASZTRÓFAORVOSTANI TÁRSASÁG XXI. TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁJÁRA 2018. november 14. HELYE: TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT BUDAPEST X., 1101 Zách u. 4. A MAGYAR KATONAI- KATASZTRÓFAORVOSTANI

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2013. április. A MEBSZ programjain szívesen látunk minden érdeklődőt!

PROGRAMAJÁNLÓ 2013. április. A MEBSZ programjain szívesen látunk minden érdeklődőt! Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete Budapest, 1143 Stefánia út 34. : Bp. 1081 Kiss József u.5 III/37. : 303-8618, 06-20-218-5271 E-mail: eje1938@gmail.com OTP bankszámlaszámunk:

Részletesebben

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 1126 Budapest, Böszörményi út 21. : 1531 Bp., Pf. 28 : 355-1182, 224-5151 Fax: 224-5157 BM : 36-101, Fax: 36-108 Email: foig@nbsz.gov.hu Adószám: 181 82147-1-43

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Biztonságpolitika és Hadtörténelem tagozatban: II Bánki Szabolcs honvéd tisztjelölt

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely: Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf. 337 Postafiók címünk megváltozott 2012. november 1-vel!!!!!!

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

H Í R E K Szegedről. A MEE. DÉRI MIKSA Dél Alföldi Régió régi új területi vezetői a régiós együttműködés folytatása mellett döntöttek.

H Í R E K Szegedről. A MEE. DÉRI MIKSA Dél Alföldi Régió régi új területi vezetői a régiós együttműködés folytatása mellett döntöttek. H Í R E K Szegedről A MEE. DÉRI MIKSA Dél Alföldi Régió régi új területi vezetői a régiós együttműködés folytatása mellett döntöttek. A 2019. évi tisztújítást követően, most első ízben Békéscsabán - 2019.

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben

A Magyar Honvédség évi sportbajnokságain az összesített pontversenyben 1 A Magyar Honvédség 2013. évi sportbajnokságain összesített pontversenyben I. helyezést ért el és ezzel újból elnyerte a Honvéd Vezérkar Főnök vándorserlegét MH 86. SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS CSAPATA II.

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Alkalmazott hadtudomány tagozatban: I Fodor Dóra Konzulense: Dr. Forgács Balázs százados

Részletesebben

Versenykiírás (Tervezet)

Versenykiírás (Tervezet) - 1 - XIII. MEBSZ- MATASZ Bajtársi Találkozó, Versenykiírás (Tervezet) I. Általános rész A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége a Magyar Tartalékosok Szövetségének Csongrád megye szervezete, valamint

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

MAMS ELNÖKSÉGI ÜLÉS január h Magyar Sport Háza, 1146 Bp, Istvánmezei út 1-3.

MAMS ELNÖKSÉGI ÜLÉS január h Magyar Sport Háza, 1146 Bp, Istvánmezei út 1-3. MAMS ELNÖKSÉGI ÜLÉS 2010. január 20. 17h Magyar Sport Háza, 1146 Bp, Istvánmezei út 1-3. Jelenlévők a mellékelt jelenléti ív szerint: Pusztai Csaba Elnök Csiba Péter Sportszakmai alelnök Németh Péter Gazdasági

Részletesebben

MFTTT2018 IB-határozatok

MFTTT2018 IB-határozatok MFTTT2018 IB-határozatok 1/2018.(IV.4.) számú IB-határozat: Az Intézőbizottság köszönetét fejezi ki Iván Gyulának, ifj. Domokos Györgynek és Zalaba Piroskának, továbbá Szrogh Gabriella ügyvezető titkárnak

Részletesebben

Magyar Tűzoltó Szövetség évi. munkaterve

Magyar Tűzoltó Szövetség évi. munkaterve MAGYAR TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG H-1101. Budapest, Kerepesi út 47-49. Telefon: 00 36 1 433-4001; BM-telefon: 26217 Fax: 00 36 1 433-4002; BM-fax: 26246 Web: www.mtsz-firefa.hu ; E-mail: office@mtsz-firefa.hu Szám:60/2008

Részletesebben

Valamennyi Tagegyesület Vezetője számára Tájékoztatásul elektronikus úton, a helyi csoportok, a MEOSZ Tagozatok, Szekciók vezetői számára

Valamennyi Tagegyesület Vezetője számára Tájékoztatásul elektronikus úton, a helyi csoportok, a MEOSZ Tagozatok, Szekciók vezetői számára MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 1032. Budapest, San Marco u. 76. Levelezési cím: 1300. Budapest, Pf. 141. Telefon: (1)388-5529; (1)388-2387; (1)388-2388: (1)368-1758: (1)454-1174:

Részletesebben

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE Magyar Hadtudományi Társaság Tüzér Szakosztály. számú példány J Ó V Á H A G Y O M! Budapest, 2015. 01. 28. Dr. Szabó Tibor alezredes MHTT Tüzér Szakosztály elnöke A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 09-én, Mezőkövesden, az

Részletesebben

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete E Ü D SZ M Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete II. Közgyűlés Budapest, 2010. 12. 10. "Ha többek életét és munkáját összekapcsoljuk, együttesen mindnyájan sokkal messzebbre jutunk,

Részletesebben

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE

A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI TERVE Magyar Hadtudományi Társaság Tüzér Szakosztály. számú példány J Ó V Á H A G Y O M! Budapest, 2016. 01. 15. Dr. Szabó Tibor alezredes MHTT Tüzér Szakosztály elnöke A TÜZÉR SZAKOSZTÁLY TUDOMÁNYOS KUTATÁSI

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai

A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a Zsűri döntése alapján 1. Biztonságpolitika tagozatban: I Rajnai

Részletesebben

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.)

ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület ALAPÍTÓ TAGJAI (1998. október 29.) 1. Béres Ferenc Elhunyt 2. Fecske Jenő Elhunyt 3. Fekete Álmos Elhunyt 4. Fogarassy Pál 5. Fóti Mária 6. Hidasi György 7. Hirling

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről

BESZÁMOLÓ a évben végzett tevékenységről MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TÜZÉR SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2010. évben végzett tevékenységről 2010 B E S Z Á M O L Ó a 2010. évben végzett tevékenységről 1. Statisztikai adatok (a Szakosztály létszámadatai,

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A MAGYAR HONVÉDSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN TÉNYLEGESEN ELTÖLTÖTT SZOLGÁLATI IDEJE, VALAMINT EDDIG VÉGZETT EREDMÉNYES MUNKÁJA ELISMERÉSÉÜL ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2016. AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Részletesebben

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén L.T.SZ Közgyűlés Jegyzőkönyv Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén Helyszín: 2015. április 09. 2481 Velence, Kiss köz 6. Hotel Juventus konferenciahelyiségében.

Részletesebben

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ FELHÍVÁS A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁLON VALÓ RÉSZVÉTELRE CIVIL SZERVEZETEK számára és MŰVÉSZETI PRODUKCIÓKAT bemutató csoportok, zenekarok, együttesek, egyéni előadók számára SAVARIA

Részletesebben

IV. ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 2. forduló Berettyóújfalu

IV. ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 2. forduló Berettyóújfalu Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság H-4027 Debrecen, Böszörményi út 46-56. *: 4001 Debrecen, Pf.: 155 Tel: (52) 521-920; 521-912 Fax: (52) 521-945; 521923 e-mail: hajdu.titkarsag@katved.gov.hu

Részletesebben

A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga rendszert az alábbiak szerint valósítja meg:

A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga rendszert az alábbiak szerint valósítja meg: Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamot és vizsgát hirdet. A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése JEGYZŐKÖNYV A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése Dátum: 2014. május 31. 10 óra 30 perc Helyszín: Komáromi Városi Sportcsarnok (2900 Komárom, Czuczor Gergely utca 62.) Résztvevők:

Részletesebben

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 213 ÉVRŐL MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 213. ÉV Budapest, 214. március 22. 12/1. A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek

Részletesebben

Határozatok tára Elnökségi ülések. 8-3/2007 OEH.: Elnökség a MTSZ évi munkatervét, az OT elé terjeszti.

Határozatok tára Elnökségi ülések. 8-3/2007 OEH.: Elnökség a MTSZ évi munkatervét, az OT elé terjeszti. Elnökségi ülés: 2007. január 4. Határozatok tára 2007. Elnökségi ülések 8-1/2007 OEH.: Elnökség hozzájárul, hogy a MTSZ 2006. évben végzett munkájáról szóló beszámoló később kerüljön egyeztetésre. 8-2/2007

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, 2017. május 16-17. Fővédnökök: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés ERDÉLYI LAJOS dandártábornoknak, a Honvéd Vezérkar, volt Személyzeti csoportfőnökének

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 A szervezet neve: Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete Jegyzőkönyv Helye:

Részletesebben

ELNÖKSÉGI ÜLÉS 5/ május 9.

ELNÖKSÉGI ÜLÉS 5/ május 9. ELNÖKSÉGI ÜLÉS 5/2014 2014. május 9. MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI ÜLÉS Elnökségi ülés típusa: Tervezett (megismételt) Rendkívüli Időpont: 2014. május 9. 11h Helyszín: Magyar Sport Háza, 1146 Budapest,

Részletesebben

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen.

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen. Helyszín: Gastland M0 Étterem és Konferenciaközpont 2311 Szigetszentmiklós (M0 Autóút 19 km) Időpont: 2018. május 22. (kedd) 14:00 Jelenlévők: A csatolt jelenléti ív szerint Hermann Henrik levezető elnök

Részletesebben

AZ IPA TAPOLCAI SZERVEZETE 2013. szeptember 05-től szeptember 09-ig a Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca Köztársaság tér 10. szám alatt rendezi meg a 20 éves jubileumi ünnepségét, rendezvényét. A rendezvényre

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

Kerettéma: Modern technológiák a bányamérésben

Kerettéma: Modern technológiák a bányamérésben Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Bányamérő Szakcsoportja, a Magyar Bányamérő Alapítvány és a Bányászati Szakosztály Tatabányai Helyi Szervezete nevében tisztelettel meghívjuk Önt és

Részletesebben

Magyar Talajtani Társaság Közgyűlés december 5. Vezetőség

Magyar Talajtani Társaság Közgyűlés december 5. Vezetőség Magyar Talajtani Társaság Közgyűlés 2017. december 5. Vezetőség Miről lesz szó? A vezetőség ezévi tevékenysége Olmütz-i V4 Konferencia A 2018-ki Pécsi Vándorgyűlés előkészítése Tagdíjak, IUSS választás,

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2012. október

PROGRAMAJÁNLÓ 2012. október Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete Budapest, 1143 Stefánia út 34. : Bp. 1081 Kiss József u.5 III/37. : 303-8618, 06-20-218-5271 E-mail: eje1938@gmail.com OTP bankszámlaszámunk:

Részletesebben

Báránd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata augusztus 01-i ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Báránd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata augusztus 01-i ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Báránd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2013. augusztus 01-i ülésének J e g y z ő k ö n y v e 26/2013. (VIII.01. RNÖ határozat: a Képviselő-testület elfogadta a2013.viii.01- ülés napirendjét. 27/2013.(VIII.01.)

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. Tel./Fax: (1) , (1) / 190

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. Tel./Fax: (1) , (1) / 190 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzat 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. hok@lisztakademia.hu Tel./Fax: (1) 462 46 90, (1) 462 46 00 / 190 www.lfzehok.hu Jegyzőkönyv, amely készült

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Szám: Jóváhagyom: Bittmann Tibor tű. dandártábornok főtanácsos humán szolgálatvezető Budapest, 2015. január -n. VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2015. március 14.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

LURDY Ház. Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés tűzvédelmi kérdéseiről a gyakorlatban szeptember 18.

LURDY Ház. Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés tűzvédelmi kérdéseiről a gyakorlatban szeptember 18. TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a LEOFM Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének szakmai napja Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A LOSZ és a Housing Europe

MEGHÍVÓ. A LOSZ és a Housing Europe MEGHÍVÓ A LOSZ és a Housing Europe A lakásszövetkezeti, társasházi lakóépületek energiahatékonysági korszerűsítésének fejlesztéséről című nemzetközi konferenciára. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! A Lakásszövetkezetek

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség /MKSSZ/ Közgyűlése

Jegyzőkönyv. Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség /MKSSZ/ Közgyűlése Jegyzőkönyv Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség /MKSSZ/ Közgyűlése Az ülés helye: Budapest IV ker. Berlini u. 47-49. (volt gyógyszerkutató) Az ülés időpontja: 2014. március 1. 10 óra Ferinc Vince, az

Részletesebben

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából A tűzoltóság napja alkalmából belügyminiszteri és főigazgatói elismerésben részesültek kollégáink. Az elismerések átadása a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepélyes

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete május 3. napján tartott küldöttgyűlésén.

Jegyzőkönyv. Készült a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete május 3. napján tartott küldöttgyűlésén. Jegyzőkönyv Készült a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2018. május 3. napján tartott küldöttgyűlésén. Küldöttgyűlés helye: 4400 Nyíregyháza, István utca 3. Küldöttgyűlés ideje:

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2012. május-június A MEBSZ programjain szívesen látunk minden érdeklődőt!

PROGRAMAJÁNLÓ 2012. május-június A MEBSZ programjain szívesen látunk minden érdeklődőt! Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Budapesti Szervezete Budapest, 1143 Stefánia út 34. : Bp. 1081 Kiss József u.5 III/37. : 303-8618, 06-20-218-5271 E-mail: eje1938@gmail.com OTP bankszámlaszámunk:

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Elnöki évzárási és évkezdési üzenet

Elnöki évzárási és évkezdési üzenet Elnöki évzárási és évkezdési üzenet Tisztelt HSZOSZ Tag! Hölgyeim és Uraim! Újra eltelt egy év. A szövetségünk életében sikerült ismét egy sikeres évet zárnunk. Mit is értünk el az elmúlt évben? 1. Vezetőség

Részletesebben

KEDVES LEENDŐ ELSŐÉVES HALLGATÓ!

KEDVES LEENDŐ ELSŐÉVES HALLGATÓ! KEDVES LEENDŐ ELSŐÉVES HALLGATÓ! Elsősorban gratulálunk, hogy felvételt nyertél, és sok sikert kívánunk egyetemi pályafutásodhoz! Mi, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának felsőbb éves

Részletesebben

Egyesületünk évzárója Várkúton. Időpont: december 16. szombat 17. vasárnap Helyszín: Várkúti Turistaház

Egyesületünk évzárója Várkúton. Időpont: december 16. szombat 17. vasárnap Helyszín: Várkúti Turistaház Kaptárkő Egyesület havi hírlevele - december - Ismét magunk mögött tudhatunk egy mozgalmas évet, melyre a koronát a hagyományos decemberi Évzárónkkal tesszük fel, ahol fotók segítségével felidézzük az

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

IRATFORMÁZÁSI SZABÁLYZAT

IRATFORMÁZÁSI SZABÁLYZAT IRATFORMÁZÁSI SZABÁLYZAT Tartalomjegyzék Bevezetés.. 3 Nyílt irat 4 Kérelem, beadvány 5 Nyílt iratminta, melléklettel...6 Parancs, intézkedés 7 Sokszorosított parancs, intézkedés 8 Jegyzőkönyv..9 Elektronikus

Részletesebben

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter Ismertetem Magyarország köztársasági elnökének és honvédelmi miniszterének határozatait elismerésekről. A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

Részletesebben

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK kivonat az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlésének jegyzőkönyvéből Hely: 1087 Budapest Könyves Kálmán krt. 48-52. Időpont: 2014. december 18 11 10 óra Az Igazgatótanács

Részletesebben

Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamokat hirdet.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamokat hirdet. Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamokat hirdet. A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami rendszert az

Részletesebben

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14.

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14. 8.30-tól regisztráció 2015. május 12. (kedd, délelőtt) 9.30-10.00 A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai Előadó: Dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár, NFM 1. témakör:

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 14-334 13-863 Forgatókönyv az Országos Polgárr Napra Az Országos Polgárr Szövetség

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2016. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE a haza védelme és a nemzet biztonsága érdekében végzett kiemelkedően eredményes szakmai

Részletesebben

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard)

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2014. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja:

Részletesebben

MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17.

MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17. MIT2015 MAGYAR INFEKCIÓKONTROLL TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA SIÓFOK, HOTEL AZÚR 2015. ÁPRILIS 16-17. www.conf.hu/mit2015 KEDVES KOLLÉGÁK! A két évvel ezelőtti nagy sikerű balatonalmádi kongresszusunk után

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 3508/01149 Vérzivataros évtizedek 1914-1944 MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Az idén 2014. november 18-19-én, immár 41.alkalommal került sor a Hajdú-Bihar

Részletesebben