A GUNDEL elavult szocreál épületben XXI. századi technika és oktatás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A GUNDEL elavult szocreál épületben XXI. századi technika és oktatás"

Átírás

1 A GUNDEL elavult szocreál épületben XXI. századi technika és oktatás

2 Szakmai továbbtanulás a GUNDELBEN

3 A GUNDEL a magyar vendéglátós képzés zászlóshajója országos versenyek - sikerek modern gasztronómiai kultúra nemzetközi trendek korszerű konyhatechnikai eszközök külföldi gyakorlatok nemzetközi projektek Nemzetközi Gasztronómiai Verseny

4 szakács Vendéglátás szakirány cukrász Érettségi pincér vendéglátásszervezővendéglős Turizmus szakirány idegenvezető turisztikai szervező, értékesítő

5 Minden szakmában Nappali tagozaton az első szakmai ingyenes. Felvételi vizsga nincs, rangsor a tanulmányi eredmények alapján. Két éves képzések. Idegen nyelv az angol vagy a német. Kötelező nyári gyakorlat. Egészségügyi- és pályaalkalmasság. (kivéve turisztikai szervező, értékesítő)

6 Turisztikai szakmák Idegenvezető Turisztikai szervező, értékesítő

7 Az idegenvezető feladatai: a külföldi és magyar vendégeket megismerteti hazánk turisztikai-, kulturális-, történelmi-, művészeti értékeivel és nevezetességeivel magyar illetve idegen nyelven, gondoskodik a megrendelt szolgáltatások biztosításáról, magyar csoportok kiutazása során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol, az utazás során felmerülő problémákat megoldja, elvégzi a munkához kapcsolódó adminisztrációt.

8 Az idegenvezető feladatai még: ellát telepített idegenvezetői feladatokat, fakultatív programokat szervez, tolmácsol, vendéget kísér, érdekképviselet, konfliktushelyzeteket sikeresen megold, rendkívüli helyzeteket kezel, irodatechnikai és kommunikációs eszközöket kezel, ismeri az etikett és protokoll szabályokat, kapcsolatot tart a referenssel.

9 Idegenvezető - a képzés súlypontjai Turisztikai erőforrások ismerete (Turizmus, Kultúrés vallástörténet, Vendéglátás, Szálláshely ismeret) Tur. kommunikáció (Üzleti kommunikáció, Marketing, Szakmai idegen nyelv (An, Né, Fr) Idegenvezetés (Országismeret, Gyalogos és buszos városnézés, Módszertan) Ügyvitel, Informatika a turizmusban, Levelezés

10 A turisztikai szervező, értékesítő feladatai: A vállalkozás teljes tevékenységét végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi vezetői szinten (utazási irodában, idegenforgalmi hivatalokban, fizető-vendéglátás területén, szabadidőközpontokban). Üzleti-, gazdálkodási-, pénzügyi-, marketingterveket dolgoz ki. Komplex feladatokat önállóan végrehajt, irányít, ellenőriz. Összeállítja a vállalkozás árualap-kínálatát; reklámozza azt, kialakítja a cég arculatát. Megszervezi a turisztikai termékek értékesítését, figyelemmel kíséri a gazdasági szempontok érvényesülését.

11 A turisztikai szervező, értékesítő feladatai még: működteti a vállalkozás internetes oldalát, közreműködik a vállalkozás üzleti, stratégiájának, kialakításában, a cégarculat meghatározásában, összeállítja a vállalkozás árualap-kínálatát, megszervezi az értékesítés munkafolyamatait, üzleti kapcsolatot tart a piac szereplőivel, biztosítja a folyamatos munkamenetet a vállalkozás minden munkaterületén.

12 Turisztikai szervező a képzés súlypontjai Turisztikai erőforrások ismerete (Turizmus, Kultúrés vallástörténet, Vendéglátás, Szálláshely ismeret) Turisztikai kommunikáció (Üzleti kommunikáció, Marketing, Szakmai idegen nyelv (An, Né) Ügyvitel, Informatika a turizmusban, Levelezés Turisztikai termékkínálat értékesítése (Utazásszervezés) Turisztikai vállalkozások működtetése (Vállalkozási alapismeretek, Turisztikai üzletágak működtetése)

13 Közös jellemzők Az elméleti képzés aránya: 40 %. A gyakorlati képzés aránya: 60 %. Összefüggő nyári gyakorlat: 160 óra. A gyakorlati munkahelyekkel az iskola köt együttműködési szerződést. Szakirányú felsőfokú továbbtanulás esetén: + 24 pont! Külső programokon, rendezvényeken való részvétel. (Akár hétvégén is!) Vizsgára bocsátás feltétele: a tanév követelményeinek teljesítése, középfokú (B2) komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmivendéglátóipari középfokú szaknyelvi (B2) komplex vizsga.

14 Vendéglátós szakmák Cukrász Szakács Pincér Vendéglátó üzletvezető Vendéglátásszervező-vendéglős

15 A cukrász feladatai: Cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési tevékenységeket végzi, a technológiai-, higiéniai- és a munkavédelmi szabályokat betartja.

16 A cukrász képes: saját munkáját megszervezni, élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni, cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni, cukorkészítményeket előállítani, bevonó anyagokat készíteni, felhasználni, cukrászati félkész- és késztermékeket készíteni, uzsonnasüteményeket készíteni, kikészített süteményeket készíteni, fagylaltokat készíteni, bonbonokat készíteni, alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni.

17 A cukrász gyakorlat

18 A szakács feladatai: A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása. A vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

19 A szakács képes: étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani, az ételekhez a nyersanyagok fajtáját, mennyiségét meghatározni, felmérni a meglévő készletek mennyiségét, rendelést összeállítani, árut rendelni, átvenni, előkészíteni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, nyersanyagokat előkészíteni, különféle ételeket készíteni, az elkészített ételeket melegen tartani, tálalni, díszíteni, különleges ételkészítési technikákat alkalmazni, a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani, nagykonyhai berendezéseket üzemeltetni, technológiai műveletek idegen nyelvű leírásait megérteni, felhasználni.

20 A szakács gyakorlat

21 A pincér feladatai: Értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint.

22 A pincér képes: az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni, részt venni az áru szakszerű átvételében, megfelelő tárolásában és dokumentálásában, munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni, megszervezni a saját munkáját, a felszolgálandó étel és ital minőségét, mennyiségét és hőmérsékletét figyelemmel kísérni, számlákat készíteni, átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni.

23 A pincér gyakorlat

24 A cukrász, szakács, pincér képzés közös jellemzői Elmélet-gyakorlat aránya %. A - B hetes ciklusban elméleti-gyakorlati képzés. Gyakorlati munkahely Budapest és környéke neves szállodáiban, éttermeiben. Munkahelykereső BÖRZE: május óra Kötelező nyári gyakorlat. Tanulószerződés.

25 Vendéglátó üzletvezető Szakács, cukrász, pincér végzettséggel 1 év alatt megismerkedik vállalkozás alapításával, működtetésével, vendéglátó üzletekre vonatkozó jogszabályi előírásokkal, a vendéglátó üzlet napi munkájának szervezésével, megrendelések összeállításával, vevőpanaszok kezelésével, piackutatással, üzleti terv készítésével, rendezvények szervezésével, lebonyolításával, gazdasági számításokkal, elemzésekkel.

26 A vendéglátásszervező-vendéglős a képzés során megismerkedik vállalkozás alapításával, működtetésével, vendéglátó üzletekre vonatkozó jogszabályi előírásokkal a vendéglátó üzlet napi munkájának szervezésével, gazdasági számításokkal, elemzésekkel, étlap, itallap tervezésével, étrendjavaslat összeállításával, menükártya tervezéssel, ételkészítési műveletekkel és az ételek adagolásának, tálalásának és díszítésének szabályaival, díszterítés szabályaival, ételek, italok felszolgálásának szabályaival.

27 Munkahelyeken történő gyakorlati képzés az iskola honlapján Partnereink között szereplő gazdálkodó egységeknél! A munkahelyi börzén kiválasztott munkahelyeken, megkötött szándéknyilatkozat alapján. A tanuló ismeretségi köre alapján, de kizárólag akkor, ha előzetesen a munkáltató aláírta a Megállapodási szerződést az iskolával. Az iskola döntése alapján a partner cégeknél, ha a tanulónak nincs munkahelye.

28 Tanulószerződés munkahelyi gyakorlat végzéséhez Mi a tanulószerződés? A tanulószerződést a évi CLXXXVII. Törvényben szabályozzák. A tanulószerződésben résztvevő felek: szakiskolát végző tanuló, kiskorú esetén szülő vagy gyám gyakorlati képzést biztosító gazdálkodó szervezet területileg illetékes gazdasági kamara

29 A tanuló számára biztosítandó juttatások: Havi juttatás, melynek összege a mindenkori minimálbér minimum 18 %-a, melyet félévente, amennyiben a tanuló a tanulmányi kötelezettségének eredményesen eleget tett, kötelezően emelni kell. Kedvezményes étkeztetés, munkaruha, egyéni védőfelszerelés (védőruha), tisztálkodási eszköz, útiköltség-térítés. A törvényben előírt oktatási szünet, pihenőidő. A teljes képzési időre felelősségbiztosítás. Rendszeres orvosi vizsgálatok.

30 A tanuló kötelezettségei: a gazdálkodó szervezet képzési rendjét megtartja, a képzésre vonatkozó utasításait végrehajtja, a szakmai gyakorlati ismereteket a képességeinek megfelelően elsajátítja, a biztonsági, egészségügyi és munkavédelmi előírásokat megtartja, nem tanúsít olyan magatartást, amellyel a gazdálkodó szervezet jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné.

31 Jelentkezés Felvétel a tanulmányi eredmény alapján. Érettségi végzettség megszerzése előny! Turisztikai szakmánál a nyelvvizsga megszerzése előny! Határidő: március 27. Jelentkezési lap kitöltése + bizonyítványok fénymásolata + felbélyegzett válaszboríték A jelentkezők kiértesítése legkésőbb április 30-ig!

32 Köszönjük a figyelmet! Viszontlátásra az iskolában!

SZAKKÉPZÉS A GUNDELBEN

SZAKKÉPZÉS A GUNDELBEN SZAKKÉPZÉS A GUNDELBEN A következő képeken egy kis ízelítőt nyújtunk a Gundel iskola életéből a választható szakmákról a tanműhelyekről a szakmai programokról iskolánk által szervezett Nemzetközi Ifjúsági

Részletesebben

Iskola rövid bemutatása

Iskola rövid bemutatása Neve: Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Címe: 4900. Fehérgyarmat Iskola köz 2. Iskola rövid bemutatása Az iskola felépítése: Az elméleti oktatás 24 tanteremben folyik, ebből 4

Részletesebben

www.vikiskola.hu 2014/2015 Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa

www.vikiskola.hu 2014/2015 Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa TÁJÉKOZTATÓ FÜZET ÉRETTSÉGI UTÁNI NAPPALI ÉS ESTI TAGOZATOS TANDÍJMENTES* SZAKMAI KÉPZÉSEINKRŐL 2014/2015 OM azonosító: 035566 Cím: 1078 Budapest, Hernád

Részletesebben

18/1995 (VI. 6.) IKM rendelet. melléklete. Vendéglátó szakmenedzser

18/1995 (VI. 6.) IKM rendelet. melléklete. Vendéglátó szakmenedzser 18/1995 (VI. 6.) IKM rendelet melléklete Vendéglátó szakmenedzser OKJ adatok Szakképesítés megnevezése: Vendéglátó szakmenedzser Szakképesítés azonosító (OKJ) száma: 55782201 Hozzárendelt FEOR 1415, Vendéglátó

Részletesebben

A 219. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 219. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 219. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 812 03

Részletesebben

A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 04 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Az 1/13-2/14. ÉVFOLYAMON SZERVEZETT SZAKKÖZÉPISKOLAI SZAKKÉPZÉS HELYI TANTERV

Az 1/13-2/14. ÉVFOLYAMON SZERVEZETT SZAKKÖZÉPISKOLAI SZAKKÉPZÉS HELYI TANTERV Az 1/13-2/14. ÉVFOLYAMON SZERVEZETT SZAKKÖZÉPISKOLAI SZAKKÉPZÉS HELYI TANTERV 54 811 01 VENDÉGLÁTÁS-SZERVEZŐ -- VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ (ESTI TAGOZAT) 1. Általános adatok, információk 1.1. A szakképzés

Részletesebben

PINCÉR MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

PINCÉR MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI PINCÉR MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. A Pincér mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. A pincér mestervizsgához szükséges szakképesítési feltételek A pincér mestervizsgára jelentkezéshez az alábbi szakképesítések

Részletesebben

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Ügyviteli tevékenységek végzése Szóbeli 1428-06/1. Biztonságvédelmi és minőség-biztosítási feladatok végzése Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Gazdálkodási számítások,

Részletesebben

Tanulható nyelvek. Megjegyzések

Tanulható nyelvek. Megjegyzések Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai 5700 Gyula, Kossuth u. 26. Tel: (66)463-123, Fax: (66)463-540 E-mail: gondocsszki@gondocsszki.sulinet.hu Honlap: www.gondocsszki.sulinet.hu Igazgató:

Részletesebben

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola 6000 Kecskemét, Kvarc u. 2. Telefon: 76/482-511, www.lpki-kecskemet.hu e-mail: lestarp@hu.inter.net Pályaválasztási tájékoztató a 2014/2015. tanévre

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS a 34 811 03 PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ Kizárólag a 2012/2013. tanévben induló szakképzésekre vonatkozóan a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény (a továbbiakban Szt.)

Részletesebben

3. Szakképzési program

3. Szakképzési program 3. Szakképzési program 3.1. Bevezetés Az előírások szerint a szakmai program a pedagógiai program egyik fejezete. Létének szükségességére a Közoktatási Törvény hívja fel a figyelmet, tartalmára azonban

Részletesebben

www.bkf.hu BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola képzési tájékoztató BKF Továbbképzési és Szakképzési Intézet

www.bkf.hu BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola képzési tájékoztató BKF Továbbképzési és Szakképzési Intézet www.bkf.hu BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Cím: 1148. Budapest Nagy Lajos király u. 1-9. Őrs vezér tere mellett www.bkf.hu BKF Továbbképzési és Szakképzési Intézet Cím: 1148. Budapest Nagy Lajos

Részletesebben

HELYI TANTERV PINCÉR OKJ száma: 34 811 03

HELYI TANTERV PINCÉR OKJ száma: 34 811 03 Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium HELYI TANTERV a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0038 Leleményesen, élményekkel, Társakkal rendhagyót alkotni LÉTRA című pályázathoz kapcsolódó

Részletesebben

TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA. Békés Dévaványa Orosháza. 5900 Orosháza, Kossuth tér 1. - A z i n t é z m é n y s z a k m a i t e r v e

TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA. Békés Dévaványa Orosháza. 5900 Orosháza, Kossuth tér 1. - A z i n t é z m é n y s z a k m a i t e r v e TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA Békés Dévaványa Orosháza 5900 Orosháza, Kossuth tér 1. P e d a g ó g i a i p r o g r a m - A z i n t é z m é n y s z a k m a i t e r v e 1 TARTALOMJEGYZÉK III. AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola 6000 Kecskemét, Kvarc u. 2. Telefon: 76/482-511, www.lpki-kecskemet.hu e-mail: lestarp@hu.inter.net Pályaválasztási tájékoztató a 2015/2016. tanévre

Részletesebben

www.vikiskola.hu 2014/2015 Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa

www.vikiskola.hu 2014/2015 Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa HATÁRTALAN SZAKMAI TUDÁS TÁJÉKOZTATÓ FÜZET A 2015/2016-OS TANÉV SZAKISKOLAI KÉPZÉSEIRŐL 2014/2015 OM azonosító: 035566 Cím: 1078 Budapest, Hernád utca

Részletesebben

Képzések. 1. Szakközépiskola

Képzések. 1. Szakközépiskola Képzések A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium képzési struktúráját szakközépiskolai és szakiskolai alapképzés, szakképzés és iskolarendszeren kívüli szak- és felnőttképzés alkotja. Képzési formáink:

Részletesebben

PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPL ADATOK

PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPL ADATOK PINÉR SZKKÉPESÍTÉS SZKMI ÉS VIZSGKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPL DTOK 1. szakképesítés azonosító száma: 33 811 02 1000 00 00 2. szakképesítés megnevezése: Pincér 3. Szakképesítések

Részletesebben

PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS KÖZPONTI PROGRAMJA. I. A szakképesítés adatai, a képzés szervezésének feltételei és a szakképesítés óraterve

PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS KÖZPONTI PROGRAMJA. I. A szakképesítés adatai, a képzés szervezésének feltételei és a szakképesítés óraterve PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS KÖZPONTI PROGRAMJA I. A szakképesítés adatai, a képzés szervezésének feltételei és a szakképesítés óraterve 1. A szakképesítés adatai A szakképesítés azonosító száma: 33 811 02 1000

Részletesebben

LÓNYAY MENYHÉRT SZAKKÖZÉP ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4800 Vásárosnamény, Kossuth út 19.

LÓNYAY MENYHÉRT SZAKKÖZÉP ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4800 Vásárosnamény, Kossuth út 19. LÓNYAY MENYHÉRT SZAKKÖZÉP ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4800 Vásárosnamény, Kossuth út 19. 33 811 02 1000 00 00 PINCÉR Szakmai program 2012. I. A szakképesítés adatai, a képzés szervezésének feltételei A tanulók

Részletesebben

Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium SZAKKÉPZÉS SZAKMAI PROGRAMJAI

Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium SZAKKÉPZÉS SZAKMAI PROGRAMJAI Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégiu SZAKKÉPZÉS SZAKMAI PROGRAMJAI 1 Érvényes: 2012.09.01-től 2 1 Szakképzés jellezői intézényünkben 4 1.1 Képzések jellezői: 5 1.2 A képzés

Részletesebben

/Gyula Szent István út 38./ A 150-2012. (VII. 6.) kormányrendelet alapján az új OKJ szerinti képzések helyi tanterve

/Gyula Szent István út 38./ A 150-2012. (VII. 6.) kormányrendelet alapján az új OKJ szerinti képzések helyi tanterve Ikt.sz: 4/b. számú melléklet Békés Megyei Harruckern János Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium /Gyula Szent István

Részletesebben

KEMPELEN FARKAS GAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓ, IDEGENFORGALMI ALAPÍTVÁNYI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. ECDL Vizsgaközpont OM 031973

KEMPELEN FARKAS GAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓ, IDEGENFORGALMI ALAPÍTVÁNYI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. ECDL Vizsgaközpont OM 031973 KEMPELEN FARKAS GAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓ, IDEGENFORGALMI ALAPÍTVÁNYI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ECDL Vizsgaközpont OM 031973 2015/2016. tanév T A R T A L O M B E V E Z E T É S. 2 MIÉRT LEGYÉL

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 55 812 01 0000 00 00 2. A szakképesítés

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS az 54 812 01 IDEGENVEZETŐ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, valamint a VIII. TURISZTIKA ÁGAZATHOZ A szakképzési tantervi ajánlás kizárólag a 2012/2013. tanévben az érettségit követő szakképzési

Részletesebben

Az 1/12-2/14. ÉVFOLYAMON SZERVEZETT SZAKISKOLAI SZAKKÉPZÉS HELYI TANTERV 34 811 03 PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ (NAPPALI TAGOZAT)

Az 1/12-2/14. ÉVFOLYAMON SZERVEZETT SZAKISKOLAI SZAKKÉPZÉS HELYI TANTERV 34 811 03 PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ (NAPPALI TAGOZAT) Az 1/12-2/14. ÉVFOLYAMON SZERVEZETT SZAKISKOLAI SZAKKÉPZÉS HELYI TANTERV 34 811 03 PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ (NAPPALI TAGOZAT) 1. Általános adatok, információk 1.1. A szakképzés jogi háttere A szakképzési

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 55 812 01 0000 00 00 2. A szakképesítés

Részletesebben

PANZIÓS, FALUSI VENDÉGLÁTÓ

PANZIÓS, FALUSI VENDÉGLÁTÓ I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló, többször módosított 1993.

Részletesebben