nagy feladatokra született:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "nagy feladatokra született:"

Átírás

1 Az új Crafter

2 nagy feladatokra született: AZ ÚJ Crafter Ön úgy ismeri a Craftert, mint az egyik legnagyobb és legsokoldalúbb haszonjármûvet. Fedezze most fel az egyik legtakarékosabb, legerôteljesebb és legmegbízhatóbb haszonjármûként is. Az új Common-Rail motorokkal mércét állít a teljesítményfogyasztás arány tekintetében is. A motorokat különleges igénybevételre fejlesztették ki. Még takarékosabb az extraként kapható BlueMotion technológiával mûködô új Crafter, amely akár további 0,8 literrel fogyaszt kevesebbet 100 km-en. Az új Crafter három súlykategóriában, különbözô teherbírású változatokban, három tengelytávval és ötféle kivitelben kapható: Dobozos, Kombi, Platós, Alváz és Busz-változatokban. *Az üzemanyag-fogyasztással és a CO 2-kibocsátással kapcsolatos információk az oldalon találhatók.

3 02 Az új Crafter 36 Külső felszereltség és kerekek 39 Belső felszereltség 41 Motorok, futómű és sebességváltó 42 BlueMotion technológia 43 Biztonság 45 Komfort 47 Klimatizálás 49 Multimédia 50 Volkswagen Eredeti Tartozékok 52 Crafter Kombi ülésváltozatok 54 Modellprogram 56 Műszaki adatok 65 Garancia 4 és Általános tudnivalók 66 Fényezések és üléshuzatok 68 CarePort

4 Magyarországon egyedülállóan teljeskörű garancia 4 évre vagy km-ig

5 A törvényben meghatározott garanciaidôn túl Ön teljeskörû térítésmentes garancia-meghosszabbítást kap a négy évre vagy kategóriájában kiemelkedô km korláttal. Éljen a lehetôséggel, amit a garancia négy évében a Volkswagen Haszonjárművek hozzáértő márkaszervize nyújt Önnek! Természetesen 12 év átrozsdásodás elleni garancia is jár Önnek a Crafterhez. Ezen kívül rendelkezésére áll a CarePort* szolgáltatások széles választéka is a finanszírozástól kezdve az egyedi mobilitás ajánlatokig. *A CarePort a Volkswagen Haszonjármûvek márkaszolgáltatásokkal bôvített operatív lízing ajánlata. A CarePort szolgáltatáscsomagban mindent egy kézbôl kap, legyen szó finanszírozásról, biztosításról és karbantartásról. További információk a Garancia 4 és a Care Port szolgáltatásokról a 65. és a oldalon állnak rendelkezésre.

6

7

8 Vezető pozícióban ott, ahol leginkább számít: fogyasztás, forgatónyomaték, variálhatóság Az új Crafter maximális teljesítményt produkál minden téren. Akár 400 Nm forgatónyomatékával (120 kw -os motornál*), ugyanakkor rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztásával mércét állít kategóriájában. Ezen kívül rövid és hosszú utakon egyaránt modern asszisztensrendszerek segítik Önt, mint például az opcionális sebességszabályozó berendezés (tempomat) és a szériafelszereltséghez tartozó sebesség fokozat-ajánló funkció. A Crafter nagyfokú variálhatósága jóvoltából az Ön lehetôségei szinte korlátlanok: a Dobozos Crafter 17 m 3 - es rakterétôl a Crafter Kombi kilenc személyes változatáig számos variáció áll rendelkezésre. A szériafelszereltség részét képező mellékhajtás-előkészítés optimális alapjármûvé teszi az új Craftert sokfajta felépítményhez. *Az üzemanyag-fogyasztással és a CO 2-kibocsátással kapcsolatos információk az oldalon találhatók.

9

10 Rendkívül hatékony, erősebb, mint valaha: az új common-rail TDI-motorok A korszerû motoroknak a legmagasabb igényeknek kell megfelelniük: erôteljesen, nagy vonóerôvel és minimális karbantartással kell évekig üzemelniük. Ezt a kihívást elfogadva három kivételesen korszerű 2,0 l TDI motort fejlesztettünk ki. Csekély lökettérfogatuk és hatékonyan mûködô Common-Rail technológiájuk révén különösen takarékosak. A BlueMotion technológiával mûködô 120 kw-os motor* például csak 7,2 litert fogyaszt 100 km-en, és mindössze 189 g/km CO 2 a károsanyagkibocsátási értéke. A Crafter megfelel a legszigorúbb EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) és Euro 5 károsanyagkibocsátási elôírásoknak. További plusz: mostantól minden motorváltozat szériaként mellékhajtás-elôkészítéssel rendelkezik, így könnyen felszerelhetô például hûtôkompresszorokkal és generátorokkal. *Az üzemanyag-fogyasztással és a CO 2-kibocsátással kapcsolatos információk az oldalon találhatók.

11 csökkentett fogyasztás. 100 km-en akár 2,6 literrel Hatékony, Common-Rail technológiával mûködô, 4 hengeres motorok és számos BlueMotion technológián alapuló megoldás alkalmazása eredményeként az üzemanyag-fogyasztást 1,7-2,6 literrel ( kw*) sikerült csökkenteni 100 km-en. CSÖKKENTETT LÖKETTÉRFOGAT cm 3 -rôl cm 3 -re Az új motorok kedvezôbb fogyasztásában döntô tényezô a csökkentett lökettérfogat - mert ahova kevesebb üzemanyag kerül, ott kevesebb is ég el, mindez pedig azonos teljesítmény mellett. A 2,0 literes TDI motor 80 kw*, 100 kw* vagy 120 kw* teljesítménnyel kapható. *Az üzemanyag-fogyasztással és a CO 2-kibocsátással kapcsolatos információk az oldalon találhatók. megnövelt forgatónyomaték 360 Nm-rôl 400 Nm-re A mindennapi vezetés során különösen fontos a magas forgatónyomaték, pl. az alacsonyabb fokozatokban is az erôteljes gyorsulás érdekében. A 120 kw*-s Crafter forgatónyomatékát ezért tovább növelték: 400 Nm-re. A BlueMotion technológiával elért 7,2 l/100 km üzemanyag-fogyasztás ebben a kategóriában optimális érték. MEGNÖVELT HASZNOS TEHER- BÍRÁS Modelltôl függôen akár 90 kg-mal Minél könnyebb a jármû, annál nagyobb a teherbírás: ez a megfontolás további ösztönzést adott ahhoz, hogy az új Common-Rail aggregátokat a még könnyebbé tegyék, hogy Ön még többet szállíthasson. CSÖKKENTETT ÜZEMANYAG- ÉS KARBANTARTÁSI KÖLTSÉGEK Évente akár 25%-kal Az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, a megbízható motorok és a most még alacsonyabb karbantartási és átvizsgálási igény révén a költségek kb. 25%-kal csökkennek.

12

13 További, akár 0,8 l megtakarítás 100 km-en: Az új Crafter BlueMotion technológiával További üzemanyag-fogasztás csökkentés és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás teljesítménynövelés mellett: ezt a célt sikerült elérni, a BlueMotion technológia alapján mûködô, 120 kw -os motorral szerelt Crafterrel. 400 Nm forgatónyomatékot képes elérni, és átlagban csak 7,2 litert fogyaszt 100 km-en, ez 0,5 literrel kevesebb a nem BlueMotion technológiával mûködô, azonos teljesítményû Crafterhez képest. A 80 kw*-os Crafter esetében a megtakarítás akár 0,8 liter is lehet 100 kmen. Ez egy sor különbözô ötletes, energiatakarékos megoldásnak köszönhetô. Ide tartozik a start-stop rendszer, az akkumulátort kímélô, intelligens energiamenedzsment, valamint az energia-visszatápláló rendszer, amely révén a fékezéskor felszabaduló energia hatékonyan hasznosítható. A gazdaságosabb vezetést segíti továbbá a sebességszabályozó berendezés (tempomat) a hosszú tengelyáttétel, valamint a sebesség fokozat-ajánló funkció. Az utóbbi ráadásul minden Crafterben az alapfelszereltség része. *Az üzemanyag-fogyasztással és a CO 2-kibocsátással kapcsolatos információk az oldalon találhatók.

14 A vezetőfülke méretét Ön azonnal értékelni fogja Kiváló minőség több év múltán is

15 Nagyvonalúan méretezett, igen strapabíró és még kényelmes is: a Crafter vezetôfülkéje megfelel minden igénynek, amit Ön egy kishaszonjárművel szemben támaszt, beleértve az ergonómiát is. Átdolgozták a két körmûszeres mûszerfalat, a kapcsolókat és kezelôszerveket, melyek egy Volkswagen vezetôfülkéhez méltóan egyaránt áttekinthetôk és komfortosak. Az új Volkswagen dizájnt követô váltókar kényelmesen elérhetô a kormánykerék mellett. Az ergonómiai szempontok figyelembevételével kialakított ülések, valamint a hatékony motorzaj- és külsô zaj-csillapítás jóvoltából, Ön kevésbé fáradtan érkezik meg úti céljához. A hosszú élettartam jegyében kizárólag igényesen kidolgozott és strapabíró, jó minôségû anyagokat alkalmaznak. Pontosan úgy, ahogy Ön azt egy Volkswagen haszonjármûtôl elvárja.

16 Páratlan variálhatóság és terhelhetőség akár 17 m 3 befogadóképességű raktér

17 Aki a Crafter mellett dönt, egyedülálló szállítási lehetôségekre számíthat. A Dobozos változat esetében például az akár 17 m 3 -es raktérbe gyorsan és egyszerûen berakodhat a nagyméretû szárnyas ajtók és a kategória legszélesebb tolóajtója révén, és a rakomány súlya a korábbiakhoz képest akár 83 kg-mal is nagyobb lehet. Az átgondolt rögzítôrendszerhez tartozik például számos széria és opcionális rögzítési lehetôség, melyek biztosítják, hogy minden a helyén maradjon. Ezen kívül több válaszfal, raktérburkolat és -padló, továbbá sok egyéb megoldás áll rendelkezésére, melyek pótolhatatlanná teszik az új Craftert.

18 RENDKÍVÜL KÉNYELMES: ülések a tágas belső térben

19 Elégedett lesz az utastérrel, ahol a legnagyobb kényelem várja, és amelyet kívánsága szerint rendezhet be. A Crafter Kombi üléssorai egyenként kivehetôk, így plusz raktér szabadul fel, például anyagok és szerszámok szállítására. A kényelmes kárpitozású üléseket új, klasszikus mintázatú, strapabíró anyagokkal vonták be szériaként a szennyezôdésre nem érzékeny Timo szövettel, kívánságra pedig Tasamo szövettel vagy könnyen tisztán tartható mûbôrrel. Nem csoda, ha itt mindig szívesen tartózkodik az ember: reggel munkába menet, ebédszünetben, és este munkából hazafelé.

20 Tökéletes minden felépítményhez: Az új Crafter, a korlátlan lehetőségek alapja Elektronikus kezelőfelület külsô használathoz. A kezelőfelület az egyes funkciók, például a mellékhajtás fordulatszámszabályozásának automatizálásról gondoskodik. A kívánságra kapható kezelőfelületet a felépítmény gyártója egyedileg a kiegészítô funkciók vezérléséhez igazítja. Mellékhajtásokhoz szériaként elôkészítve. Minden motort szériaként mellékhajtás-elôkészítéssel látnak el, így gond nélkül kombinálható hûtôfolyadék-kompresszorral, álló gépkocsinál üzemelô 230 V-os generátorral vagy mozgás közben használható 14 és 28 V-os generátorral. A sebességváltóhoz is rendelhetô extraként mellékhajtás-elôkészítés.

21 Csekély önsúly nehéz felépítményekhez. Nehéz felépítményekhez is ideális alap az új Crafter. A csekély önsúly jóvoltából nehéz felépítménnyel is elegendô a teherbírása, a megengedett össztömeg túllépése nélkül is. Speciális felépítmények a Kombi és a Dobozos változathoz. Mindegy, milyen raktérnagyság és súlykategória mellett dönt: a Crafter megfelelôen igazodik hozzá. A Kombiból például teljesen felszerelt tûzoltóautó lesz, a Dobozosból pedig mobil fûtésszerelô mûhely. Válogatott felépítménygyártók és jármûátalakítók. A mentôautótól a hûtôkocsiig, az emelôdarutól a vontatójármûig: régi professzionális partnereink sok testre szabott felépítményt és átalakítási megoldást kínálnak Önnek - természetesen TÜV által ellenôrzött, magas minôségi színvonalon. További előkészítések felépítménygyártóknak és jármûátalakítóknak. Kívánságra a Craftert már gyárilag számos elôkészítéssel felszerelik: emelôhátfalhoz, retarderhez 3 oldalra billenô rakfelülethez, polcozáshoz vagy oldalsó méretjelzô lámpákhoz. Raktérvilágítás, körben elhelyezett jelzôlámpák, süllyesztett plató, hátsó lámpák és további villogók is rendelhetôk. Sokoldalú felépítmények az Alvázhoz és a Platós változathoz. Ha koffer felépítményre vagy darus multifunkciós platóra van szüksége, jó választás a Crafter. A sík, nagy teherbírású alvázkonstrukció a felépítmények egyszerû rögzítését teszi lehetôvé.

22 AZ új Crafter. Rendkívül sok felépítménnyel és átalakítási lehetőséggel A Crafter számos felépítménnyel kompatibilis. Neves felépítménygyártókkal és jármûátalakítókkal fennálló szoros együttmûködésünk eredményeként, fontos elôkészítésekkel látjuk el. Így minden alváz szabvány rögzítôpontokkal van ellátva, melyekhez gyorsan és biztonságosan rögzíthetôk a felépítmények. Kívánságra kapocsléc biztosítja a rendszerkomponensek szükséges energiaellátását. Ezenkívül hozzáigazítjuk a futómûvet a mindenkori felépítményhez vagy átalakításhoz. A Crafterhez és a többi Volkswagen haszonjármûhöz csatlakoztatható felépítmények és átalakítási lehetôségrôl kérdezze haszonjármû értékesítôinket.

23

24 Az új Crafter DOBOZOS változatai

25 A haszonjármû, amely igazán nagy teljesítményre képes. Három súlykategóriája (5,0 t megengedett össztömegig), különbözô teherbíróképessége, három tengelytávja (4.325 mm-ig), valamint négy raktérhossza (4.700 mm-ig) jóvoltából Ön teljes mértékben egyéni igényeihez igazíthatja a Dobozos Craftert és akár öt euro-raklapnyi áruval is megterhelheti. A normál, magas és szupermagas tetômagasságtól függôen a raktér befogadóképessége akár 17 m 3 is lehet. Az extraként akár 270 fokos nyílásszögû hátsó szárnyasajtók, valamint az mm szélességû tolóajtó - közepes és hosszú tengelytáv esetén - megkönnyítik a be- és kirakodást. Az opcionális második tolóajtó még nagyobb kényelmet jelent. Miután felpakolta a csomagokat, a külön rendelhetô rakománybiztosító hálóval és feszítôhevederekkel szakszerûen hozzáerôsítheti azokat a rögzítôszemekhez vagy a kívánságra kapható rögzítôsínekhez. A raktér és a vezetôfülke közé szériaként - kívánságra ablakkal vagy tolóablakkal ellátott - robusztus válaszfal rendelhetô a vezetô és a kísérô biztonsága érdekében. Ugyancsak a fokozott biztonság céljából a futómûvet az egyedi használat szerint állítjuk be, hogy a jármû még kevésbé billegjen. A több személyt is foglalkoztató vállalkozások számára hasznos a duplafülkés Crafter. Akár hat személy szállítására is alkalmas, és még elegendô raktér is rendelkezésre áll.

26 Az új Crafter KOMBI

27 Használja ki saját céljainak megfelelôen a Kombi utasterének variálhatóságát, akár kényelmes személyszállításról van szó a szállodaiparban, akár a munkatársaknak az építkezéshez szállításáról, vagy egyszerû jármûszállításról. Az igényes kidolgozású belsô burkolatok gazdag választéka, az opcionális Privacy üvegezés és a modern üléshuzatok jóvoltából teljes mértékben saját elképzelései szerint alakíthatja a Kombi utasterét. Ezen kívül tizenegy különbözô szellôztetô, fûtô és hûtôrendszer garantálja ügyfeleink elégedettségét. A kellemes meleg hômérséklet biztosításának érdekében, a Kombit szériaként elektromos kiegészítô fûtéssel láttuk el. Annak érdekében, hogy télen a meleg, nyáron pedig a frissítô hûvös levegô mindenhol érezhetô legyen, az utastérben alul levegôfúvókákat építettünk be. Mind személyszállítás, mind pedig teherszállítás esetén a Crafter Kombi elsôsorban nagyvonalú térkínálatával tûnik ki. A magasabb utasok is kényelmesen utazhatnak: a magas tetejû és közepes tengelytávú Kombi beszállási magassága például 1,82 m, magában a belsô térben pedig 1,94 m magas személyek is kényelmesen felállhatnak. Ülés közben kényelmes lábtér és optimális biztonság várja az utasokat a hárompontos biztonsági övek és a négyféleképpen állítható fejtámlák jóvoltából. Nemcsak az Ön számára van bôséges hely a Kombiban, hanem táskái és csomagjai számára is. Vagy például: a munkaeszközök és a szükséges alapanyagok számára is. Amennyiben szállítmánya elhelyezéséhez különösen sok helyre van szüksége, egyszerûen és gyorsan kiveheti az üléseket.

28 Az új Crafter BUSZ Akár osztálykirándulásról, városnézésrôl vagy csoportos utazásról van szó: a Crafter Busszal kényelmesen szállíthat 13, 16 vagy 19 utast csomagjaikkal együtt. Vegye ki a hátsó üléssort, így még kényelmesebben elhelyezhetôk a táskák és csomagok. Már az automatikusan kihajló lépcsô segítségével történô könnyû beszállás is azt a kényelmet jelzi, amely a hosszú utakat is rendkívül kényelmessé teszi. Apróbb holmik számára praktikus hely az opcionális kalaptartó. A kellemes klímáról vizes kiegészítô fûtés és hôszigetelés gondoskodik. Extraként rendelhetô a panoráma üvegezés és a beszédkihangosító berendezés. Friss levegôrôl is gondoskodunk: a tetôn nyitható ablak található, amely vészkijáratként is funkcionál. Esetleges vészhelyzet esetére ablaktörô kalapács és tûzoltókészülék található a fedélzeten.

29

30 Az új Crafter PLATÓS változata

31 A szimpla- vagy duplafülkés új Platós Crafter a kényelmet funkcionalitással kombinálja. A duplakabinban hét személy számára is elegendô hely van, négynek közülük a hátsó üléssorban. A plusz hátsó ajtók különösen kényelmessé teszik a beszállást, kitámasztható ablakukon keresztül friss levegô áramlik a belsô térbe. A hátsó üléssor felhajtásával megfelelô rakodóhelyet kapunk a szerszámok, munkaruhák számára. Élelmiszerek és egyéb holmik pedig a vezetôfülke praktikus tárolórekeszeiben helyezhetôk el. További rakodórekesz áll rendelkezésére, ha kísérôoldali kettôs ülést választ, amely természetesen szimpla vezetôfülkéhez is kapható. Nemcsak a vezetôfülkében kínál bôséges helyet a Platós Crafter. Két euro-raklap és még néhány zsák vagy nagyobb munkagépek - minden elfér a robusztus platón, amire Önnek az építkezéshez szüksége van. A könnyebb motornak köszönhetô, hogy most már akár 90 kg-mal többet szállíthat, vagyis akár kg-ot. A szimplafülkés változatnál 2.850, 3.400, és mm platóhossz közül választhat, a duplafülkés változat esetében pedig 2.700, és mm-es platóhossz áll rendelkezésére. A platóra történô feljutást és a kirakodást a hátsó részen található lehajtható fellépô könnyíti meg.

32 Az új Crafter ALVÁZ Építse munkáját biztos alapra. E célból a legmegbízhatóbb a Crafter Alváz stabil keretszerkezete. A zárt szimpla- vagy duplafülkés változatot, és az integrált felépítmények kiindulási alapjául szolgáló alvázat magába foglaló, széles választék az Ön igényeinek is megfelel. Önnek lehetôsége van arra, hogy több különbözô befogadóképesség és felépítményhossz, valamint háromféle tengelytáv-változat közül kiválassza a felépítményének megfelelô kombinációt. Ezenkívül a 4,6 tonnás változathoz supersingle gumiabroncs rendelhetô. Kívánságra elektromos interfész építhetô be a jármûelektronikába. Ez intelligens összeköttetést biztosít a jármû és a felépítmény között, és további funkciók mûködtetéséhez illeszthetô. A szükséges energiát kívánságra mellékhajtások biztosítják. A motormellékhajtás-előkészítés minden teljesítményváltozathoz az alapfelszereltség része, a váltó-mellékhajtások extraként rendelhetôk. A motor-mellékhajtás max. 28 kw tartós teljesítményt ad percenkénti fordulatszámnál, és max. 140 Nm forgatónyomatékot percenkénti fordulatszámnál.

33

34

35

36 Külső felszereltség és kerekek A Crafter robusztus külseje funkcionális kialakítású, és a beszállás mellett a raktérbe vagy a platóra történô be- és kirakodást is megkönnyíti. A szakszerû felépítmények, és különféle vonóberendezések maximálisan megfelelnek a profi haszonjármûvekkel szemben támasztott követelményeknek. Az extraként kapható könnyûfém kerekek optikailag is igényes megjelenést kölcsönöznek a jármûnek. Létratartók. Nagyméretû szállítmány biztonságos szállításához elsô és hátsó létratartók rendelhetôk. Teherbíróképességük 100 kg. A hátsó tartó a plató aljára van rögzítve, és három fokozatban állítható. Vízhatlan ponyva és tartóváz. A platóhoz rögzíthetô ponyvatartó és minôségi ponyva különbözû méretben és tisztafehér, mélynarancs, ultramarinkék, opálzöld és fehéralumínium színekben rendelhetô. Egy beépített fénycsík megfelelôen megvilágítja a platót, így Ön jól tájékozódhat a jármûvön. Öntôl függ, hogy az alkatrészeket a jármûvel együtt különállóan vagy a jármûre felszerelve szállítják. Rendelhetô magasságok (a rakodófelülettôl számítva): mm, mm, mm, mm és mm. Hosszabb szállítási határidôt jelenthet. Szériafelszereltség Dobozos Busz Alváz Extrafelszereltség Kombi Platós 36 Külső felszereltség és kerekek Az új Crafter

37 Elektromos lépcsô. Tûzihorganyzott acéllemezbôl készült, a tolóajtô nyitásakor és a záródáskor automatikusan mûködik. Mérete: mm x 280 mm x 40 mm. Automatikusan kihajló fellépô elöl. A horganyzott acéllemezbôl készült, elektronikusan irányítható lépcsôfok a kísérôoldali ajtó alatt helyezkedik el, Méretei: 630 mm x 310 mm x 50 mm. Az ajtó nyitásakor a lépcsôfok automatikusan kihajlik, így megkönnyíti a beszállást. Hosszabb szállítási határidôt jelenthet. Hosszabb szállítási határidôt jelenthet. Lépcsôs fellépô hátul. A beszállást és rakodást megkönnyíti, az mm x 300 mm méretû galvanizált acél lépcsôfokot a külsô sarkain gumiprofilokkal látták el tolatásnál elôforduló esetleges sérülések elkerülésére. Lépcsôfok hátul. A stabil lépcsôfok biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a beszállást a nyitott hátsó szárnyasajtón keresztül. Hátsó lökhárítóba épített lépcsôfok. A be- és kirakodást megkönnyítô elem mérete azonos a teljes hátsófal szélességével. Akár 2,0 t teher vontatására alkalmas vonóhoroggal is kombinálható. Tolóajtó közbensô reteszeléssel. Ha nincs szükség a teljes nyílásszélességre, 780 mm-nél reteszelhetô a tolóajtó, ami megkönnyíti a be- és kirakodást. Sárfogók elöl és hátul. A sárvédô belsô oldalára rögzített sárfogók a felverôdô szennyezôdéstôl és kövektôl védik a saját és a követő jármûvet. Szerszámosláda. A jármû mindkét hosszanti oldalára egy-egy rakodórekesz szerelhetô. Minden tengelytávmérethez elérhető és külön zárható. Két méretben elérhetô: 90 l-es és 150 l-es változatban. Maximális tárolókapacitása: 40 kg. Az új Crafter Külső felszereltség és kerekek 37

38 Tolóablakok. Egyetlen kézmozdulattal, kényelmesen és gyorsan friss levegôt engedhet a jármûbe a jobb és bal oldali tolóablakok jóvoltából. Elektromosan kitámasztható ablakok. Az utastér hátsó oldalablakai elektromosan akár 40 mm-ig is kitámaszthatók. A nyitás és zárás a vezetôfülkében lévô kapcsolóval történik. Elôkészítés vonóberendezéshez. A Crafterhez különféle elôkészítések kaphatók 2,0 t - 3,5 t teher vontatására alkalmas vonóberendezésekhez. Így egyedi feladatok is egyszerûen teljesíthetôk. Gömbfejes vonóberendezés. További szállítási lehetôség: segítségével biztonságosan és megbízhatóan vontathatók akár kg tömegû utánfutók. Csapos vonóberendezés. Max kg vontatható tömeg vontatására alkalmas. Minden vonóhoroggal rendelt jármûhöz az ESP rendszert vontatmány stabilizáló funkcióval látják el. Acél keréktárcsák. Acél keréktárcsák 16 -os kerekekhez. Teljes dísztárcsák. Teljes dísztárcsák 16 -os acélkerekekhez. Altamont könnyûfém kerék. 6,5 J x 16 méretû, 235/65 R 16 C gumiabroncsokkal. Hedemora könnyûfém kerék. 6,5 J x 17 méretû, 235/60 R 17 C gumiabroncsokkal. Szériafelszereltség Extrafelszereltség 38 Külső felszereltség és kerekek Az új Crafter Dobozos Kombi Busz Alváz Platós

39 Belső felszereltség A Crafter belsô felszereltsége optimálisan igazodik az iparosok és szolgáltatók sokrétû igényeihez. Strapabíró üléseken és robusztus padlóburkolatokon kívül szériaként különbözô tároló lehetôségek állnak rendelkezésre, köztük egy DIN-A4 rekesz a középkonzolban, három pohártartó és egy palacktartó 1,5 literes palackok tárolására az ajtóburkolatokban. Ezek elegendô helyet kínálnak üzleti papírok vagy élelmiszerek elhelyezésére is. Válaszfal tolóablakkal. A DIN szabvány szerinti válaszfal kívánságra normál ablakkal vagy ablak nélküli, zárt kivitelben is rendelkezésre áll. Magastetô esetén a vezetôfülke felett kialakított tetôrekesz is rendelhetô. Kísérôoldali kettôsülés. A kényelmes, robusztus ülés háttámlájában lehajtható rakodófelület található integrált ceruzatartóval és két pohártartóval. Komfort oldalburkolat. Üléssoronként hamutartóval, nemes hatású betéttel, továbbá védőborítással ellátott ablakkerettel. Elsôsorban a Kombi utasterében kelt még igényesebb hatást. Válaszfal tolóajtóval. A raktérnek a vezetôfülkébôl történô gyorsabb megközelítése érdekében alumínium tolóajtóval ellátott válaszfal rendelhetô. A praktikus, dönthetô kísérôoldali ülés extraként kapható. Kartámaszok. Az ajtók belsô oldalán lévô kárpitozott rész második kartámaszként szolgál, így még kényelmesebbé teszi a Craftert. Ez komfortosabb vezetést tesz lehetôvé, és hozzájárul az utasok kényelmes testtartásához utazás közben. Válaszfal az utastér mögött. A C-oszlopok között elhelyezett stabil fal a raktér és az utastér elválasztására szolgál. Az eredmény olyan dobozos változat, amelyben Ön nagymennyiségû anyagon kívül akár hat személyt is szállíthat a dupla vezetôfülkében. Magyarországon ez esetben a jármûvet személyautóként kell forgalomba helyezni. Gépjármûveinket szériaként nyári gumikkal szereljük fel. Németországban törvény írja elô, hogy jeges, havas út esetén a gépjármûvet téli abroncsokkal vagy négyévszakos gumiabronccsal kell felszerelni. Az Ön Volkswagen haszonjármű-márkakereskedôje szívesen áll ezzel kapcsolatban is rendelkezésére. Az új Crafter Belső felszereltség 39

40 Oldalburkolat kemény farostlemezbôl (félmagas). Ez az oldalburkolat-változat mûanyag alapú, szürke fényezésû kemény farostlemezbôl készül. Jól védi a raktér oldalfalait a karcolásoktól és horpadásoktól, és könnyen tisztítható. Oldalburkolat mûanyagbevonatú kemény farostlemezbôl (félmagas). Az igényes kinézetû mûanyag felület különösen személyszállításhoz alkalmas. Oldalburkolat furnérlemezbôl. 5 mm vastag furnérlapokból áll, melyek pontosan igazodnak a jármûhöz. Ütésálló és strapabíró, megbízhatóan védi a belsô karosszériát. Oldalburkolat mûanyagból. A polipropilénbôl készült, tetômagasságig érô mûanyaglapok védik a raktér falait a horpadásoktól és egyéb sérülésektôl. A mûanyag élelmiszerbarát, mosható, kopásálló, nedvességre nem érzékeny. Üvegtetô. A tetôbe épített ablakok több fényt engednek a raktérbe. A be- és kirakodás így kényelmesebb és biztonságosabb. A természetes fényforrás jóvoltából a munkák is egyszerûbben végezhetôk a jármûben. Digitális tachográf. A menetíró digitálisan jelzi az út hosszát és a sebességadatokat két vezetôre vonatkozóan, és automatikusan figyelmeztet a vezetési idô túllépése elôtt. A tárolt adatok a beépített nyomtatóval kinyomtathatók, vagy a download interfész segítségével letölthetôk. Ipari használat esetén a 3820/85. EU-rendelkezés szerint 3,5 t megengedett szerelvényössztömeg felett tachográfot kell alkalmazni. Utólagos felszerelés minden jármûnél lehetséges. Fapadló. A 8 mm vastag fapadló a rakodótérben optimális felületet képez rakománya számára. Gumi padlóborítás. A raktérben, ill. az utastérben mosható gumi padlóburkolat, praktikus rakodóélvédô és lépcsô-megvilágítás helyezhetô el extraként. Szériafelszereltség Extrafelszereltség 40 Belső felszereltség Az új Crafter Dobozos Kombi Busz Alváz Platós

41 Motorok, futómű és sebességváltó Az új generációjú, innovatív és különösen megbízható common-rail motorok most még gazdaságosabban mûködnek, és kevésbé szennyezik a környezetet. A 120 kw-os változat* biturbó feltöltéssel van ellátva, így alacsonyabb fordulatszám-tartományban is erôteljes gyorsulást produkál. Ezenkívül különbözô igényeknek megfelelô futómûváltozatok állnak rendelkezésére, például rossz útviszonyokhoz vagy magasított súlypontú felépítményekhez. Elôkészítés mellékhajtásokhoz (ábra nélkül). A motorok minden teljesítményfokozatban már szériaként plusz mellékhajtások utólagos beszereléséhez szükséges elôkészítéssel rendelkeznek. Ezenkívül átalakító készlet kapható kompresszorokhoz és 14 V-os, 28 V-os és 230 V-os generátorokhoz. Tengelyáttételek (ábra nélkül). A hátsótengely-áttétel kiválasztásától függ, hogy a Crafter optimálisan igazodik-e alkalmazási területéhez. Aki gyakran vezet autópályán és gyorsforgalmi utakon, az más feltételekkel találkozik, mint az, aki hegyi terepen közlekedik. Ezért összesen öt hátsótengely-áttételt kínálunk a Crafterhez: 3,923:1-tôl 5,1:1-ig terjedô áttételaránnyal. Minél nagyobb a számszerû arány, annál jobb a vonóerô hegyi terepen és vonóüzemben. Minél kisebb a számszerû arány, annál kisebb az utazósebességhez tartozó motorfordulatszám, és annál kedvezôbbek a fogyasztási értékek. Az egyes motorokhoz rendelhetô hátsótengely-áttételeket a mûszaki adatok tartalmazzák. A széles választék révén Ön teljes mértékben személyes igényeihez igazíthatja a Craftert. Common-Rail TDI-motorok. A 80 kw/109 LE*-s (300 Nm) 2,0 literes és 100 kw/136 LE*-s (340 Nm) 2,0 literes TDI monoturbó-változatok, valamint a 120 kw/163le*-s (400 Nm) 2,0 literes biturbó-kivitel erôteljes, kellemesen nyugodt járású motorok, amelyek az üzemanyagot nagy nyomáson fecskendezik be és hatékonyan égetik el. Valamennyi jármû szériaként dízelrészecske-szûrôvel és 6-fokozatú kézi kapcsolású sebességváltóval rendelkezik. *Az üzemanyag-fogyasztással és a CO 2-kibocsátással kapcsolatos információk az oldalon találhatók Az új Crafter Motorok, futómű és sebességváltó 4 1

42 BlueMotion technológia BlueMotion technológiák alatt mindazokat a szériagyártásra kész és ahhoz közel álló technológiákat és termékeket foglaljuk össze, melyek hozzájárulnak az üzemanyag-takarékossághoz és a károsanyagok, mint pl. a CO 2 és a nitrogénoxidok csökkentéséhez. A legfontosabb fejlesztések közé tartozik például a start-stop rendszer. Ez a rendszer, melyet sok egyéb innováció, pl. az energiamenedzsment és a sebességszabályozó berendezés egészít ki, a BlueMotion technológiai megoldások alapját képezi. Autópálya csomag (ábra nélkül). Aki naponta vezet autópályán, vagy gyakran hosszú távolságokat tesz meg, az üzemanyagot takaríthat meg ezzel a csomaggal. Optimalizált gördülési ellenállású gumiabroncsokat, gumiabroncsnyomás-ellenôrzô lámpát, sebességszabályozó berendezést és hosszú tengelyáttételt tartalmaz. Start-stop rendszer. Amikor a vezetô a jármûvet teljesen lefékezte, üresbe tette, és felengedte a tengelykapcsolópedált, az aktivált rendszer automatikusan kikapcsolja a motort. A mûszerfalon ekkor kigyullad az MSSkijelzô. Ha a vezetô rálép a tengelykapcsoló-pedálra, a motor azonnal mûködni kezd. Az üzemanyag- és költségtakarékos start-stop rendszert további innovációkkal kombinálták. Az energiamenedzsment szükség esetén kikapcsolja a használaton kívüli fogyasztókat, hogy megakadályozza a jármû váratlan leállását. Az energiavisszatáplálás közvetlen üzemanyagmegtakarítást eredményez speciális akkumulátor-utántöltéssel és a fékezés közbeni energia-visszanyeréssel. E megoldások segítségével a fogyasztás összességében akár 0,3 literrel is csökkenthetô 100 km-en. A BlueMotion technológiával mûködô Crafter. A start-stop rendszer ez esetben kiegészül energiamenedzsmenttel, energia-visszatáplálással és további üzemanyagmegtakarítást szolgáló technológiákkal, mint a hosszú fôáttétel és a sebességszabályozó berendezés (tempomat). Ezek a fogyasztást a motortól függôen akár 0,8 l/100 km-rel is csökkenthetik. Így például a Crafter BMT-vel és 120 kw/163 LE-s motorral átlagosan csak 7,2 l dízelolajat fogyaszt 100 km-en, és jelentôsen kevesebb a CO 2 - kibocsátása (180 g/km). Szériafelszereltség Extrafelszereltség 42 BlueMotion Technológia Az új Crafter Dobozos KO Kombi BU Busz Alváz Platós

Opel Movano. Nem ismer lehetetlent.

Opel Movano. Nem ismer lehetetlent. OPEL MOVANO Opel Movano. Nem ismer lehetetlent. Minden szám ezt mutatja. Az üzleti életben nincs helye olyan számoknak, amelyek nem a megfelelő eredményt adják. Ez különösen igaz a szállítási és logisztikai

Részletesebben

A Sprinter gumiabroncsainak teljesítménye. Az új Sprinter. Zárt áruszállító. Külső gördülési. Külső gördülési zaj mért zaj kategória értéke, db

A Sprinter gumiabroncsainak teljesítménye. Az új Sprinter. Zárt áruszállító. Külső gördülési. Külső gördülési zaj mért zaj kategória értéke, db A Sprinter gumiabroncsainak teljesítménye. Gumiabroncsméret Teherbíró képesség Sebességindex Gumiabroncs osztály Üzemanyag takarékossági kategória Vanco2 195/75 16 107/105 71 Vancoco 195/75 16 107/105

Részletesebben

Opel Vivaro. Üdvözöljük saját első osztályú útján!

Opel Vivaro. Üdvözöljük saját első osztályú útján! Opel Vivaro Opel Vivaro. Üdvözöljük saját első osztályú útján! Opel Szerviz 4 Kisteherautó 6 Duplafülkés változat 8 Mindegy, hogy mit szállít, az első osztályra jellemző tágasságot, kényelmet és hangulatot

Részletesebben

Új Opel Movano. Nem ismer lehetetlent.

Új Opel Movano. Nem ismer lehetetlent. Opel Movano Új Opel Movano. Nem ismer lehetetlent. Minden szám ezt mutatja Az üzleti életben nincs helye olyan számoknak, amelyek nem a megfelelő eredményt adják. Ez különösen igaz a szállítási és logisztikai

Részletesebben

ÁTGONDOLT TÁROLÓ- RENDSZER. Akár 17 tárolóhely a belső térben. HOSSZÚ RAKTÉR. Az opcionális Cargo Válaszfalcsomaggal

ÁTGONDOLT TÁROLÓ- RENDSZER. Akár 17 tárolóhely a belső térben. HOSSZÚ RAKTÉR. Az opcionális Cargo Válaszfalcsomaggal Az új Caddy Minden téren profi. Az új Caddy és az új Caddy Maxi. A LEGALACSONYABB ÜZEMANYAG- FOGYASZTÁS a kategóriájában: átlagosan 3,8 l/100 km-től a Caddy BlueMotionnel. 1) ÚJ MOTOR- GENERÁCIÓ. Az EURO

Részletesebben

Az új Vito Tourer. Akarja, tudja, teszi.

Az új Vito Tourer. Akarja, tudja, teszi. Az új Vito Tourer. Az új Vito Tourer. Akarja, tudja, teszi. Ön mindig tettrekész. Célratörően végzi munkáját. Szereti az új kihívásokat. Akkor megérdemel egy olyan gépkocsit, amelyet Önnek terveztek: az

Részletesebben

NAGYSZERŰBB ÉLETRE TERVEZVE.

NAGYSZERŰBB ÉLETRE TERVEZVE. OPEL ZAFIRA TOURER NAGYSZERŰBB ÉLETRE TERVEZVE. Tartalomjegyzék A Zafira Tourerrel élménydúsabbá teheti a napját. A körülölelő szélvédőnek, a bumerángszerű fényszóróknak és a luxusszínvonalú, nappalit

Részletesebben

Tartós haszongépjármű a tartós üzleti sikerekhez

Tartós haszongépjármű a tartós üzleti sikerekhez ÚJ PEUGEOT boxer Tartós haszongépjármű a tartós üzleti sikerekhez Az új Peugeot Boxer-kínálat jóval több, mint egy egyszerű haszongépjárműcsalád. Az intenzív igénybevétel megkívánta kiemelkedő megbízhatóság

Részletesebben

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Transparent Fond only Fedezze fel az Opel Insigniát. Fedezze fel a dinamikus forma, a leleményes ergonómia és a vérpezsdítő vezetési élmény merész egységét.

Részletesebben

Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét. M-osztály. Von zerő. Az állandó magabiztosság azt jelenti, hogy a jelen kihívásainak éppúgy meg kell felelni, mint a jövőben várhatóknak. Az új M-osztállyal az SUV-k történetének új fejezetét írjuk. Egy

Részletesebben

TIZENEGYMILLIÓS RAJONGÓTÁBOR.

TIZENEGYMILLIÓS RAJONGÓTÁBOR. OPEL ASTRA TIZENEGYMILLIÓS RAJONGÓTÁBOR. TARTALOMJEGYZÉK Astrában gondolkodik? Akkor jó társaságban van. Több mint tizenegy millió vásárló választotta már ezt a modellt. Ez teszi olyan sikeressé, és vonzerejét

Részletesebben

Műszaki adatok. Az új Crafter

Műszaki adatok. Az új Crafter Műszaki adatok Az új Crafter Az üzemanyag-fogyasztással és a CO 2-kibocsátással kapcsolatos információkat a Műszaki Adatlap tartalmazza. Nem minden motor-, váltó- és karosszériaforma-kombináció lehetséges.

Részletesebben

AZ Ú NX 300h ISMER E MEG AZ Ú NX 300h MODELLT!

AZ Ú NX 300h ISMER E MEG AZ Ú NX 300h MODELLT! AZ Ú NX 300h 02 AZ Ú NX 300h TARTALOM AZ Ú NX 300h Bevezetés 04-07 Formaterv 08-1 1 Menetdinamika 1 2-1 3 Beépített luxus 1 4-1 7 Fejlett technológia 1 8-2 1 Full Hybrid 22-23 F SPORT 24-25 Innovatív biztonsági

Részletesebben

Új Prius Termékismertető

Új Prius Termékismertető Új Prius Termékismertető Íme, a világ első számú hibrid autója! Nézze meg közelebbről az új Priust, és fedezze fel számos ötletes formai megoldását! Ismerje meg az áttörést jelentő technológiát, amely

Részletesebben

19 55 A Toyota LC 20-30 sorozat Az ekkor már Land Cruiser néven futó 20-as sorozat megörökölte a BJ terepképességeit,

19 55 A Toyota LC 20-30 sorozat Az ekkor már Land Cruiser néven futó 20-as sorozat megörökölte a BJ terepképességeit, Land Cruiser V8 19 51 Toyota BJ A Land Cruiser legendájának kezdete; a BJ-t olyan erôs motor hajtotta, amelyet a nála négyszer nagyobb teherautókban használtak. Ez az új jármû olyan jól teljesített, hogy

Részletesebben

Az új Kia cee d: >>>

Az új Kia cee d: >>> www.kiamotors.hu 2 Hagyja maga mögött a hétköznapok gondjait, és adja át magát egy meglepetésekkel teli életnek! Válassza az új generációs Kia cee det! Oly sok minden vár felfedezésre: ne habozzon, tartson

Részletesebben

A LÉNYEGHEZ KAPCSOLÓDVA.

A LÉNYEGHEZ KAPCSOLÓDVA. ÚJ OPEL INSIGNIA A LÉNYEGHEZ KAPCSOLÓDVA. Az új Opel Insigniát vezetve megtudhatja, mi tesz egy autót kivételessé. A forradalmian megújult kezelőfelület átalakítja a vezető és az autó együttműködését.

Részletesebben

GO! SZERVIZMAGAZIN A szerviz- és tartozékajánlatok érvényessége: 2014. október 1. 2015. február 28.

GO! SZERVIZMAGAZIN A szerviz- és tartozékajánlatok érvényessége: 2014. október 1. 2015. február 28. GO! SZERVIZMAGAZIN A szerviz- és tartozékajánlatok érvényessége: 2014. október 1. 2015. február 28. Kerékcsere csomag tárolással és szezonális átvizsgálással részletek a 14. oldalon 16 000 Ft ŠKODA kötött

Részletesebben

Toyota Hilux. Kész bármire.

Toyota Hilux. Kész bármire. Toyota Hilux Toyota Hilux. Kész bármire. A Hiluxot világszerte erős és tartós autóként tartják számon. Keménység és teljesítmény ezek a modell legfontosabb jellemzői. 1968 óta több mint 13 millió Toyota

Részletesebben

Accord. Sedan és Tourer

Accord. Sedan és Tourer Accord Sedan és Tourer MINDEN TÉREN FEJLETT Fejlett Az új Accordban legfejlettebb technológiáink mûködnek: a tovább tökéletesített futómû és a sportos Type S változat erôteljes dízelmotorja, korszerû,

Részletesebben

az egyterű, melynek nem akad párja

az egyterű, melynek nem akad párja ÚJ PEUGEOT 5008 az egyterű, melynek nem akad párja Az 5008 olyan kivételes modularitással rendelkező kompakt egyterű, amely remekül ötvözi a sokoldalúságot a stílusossággal. Legújabb technológiájú, minden

Részletesebben

AZ Ú LS 600h. A művészi kifinomultság csúcsa

AZ Ú LS 600h. A művészi kifinomultság csúcsa AZ Ú LS 600h A művészi kifinomultság csúcsa AZ Ú LS 600h Új LS 600h zászlóshajónk rendkívül vonzó megjelenése érzékletesen tükrözi a Lexus folyamatos fejlődését. Az autót minden eddiginél intelligensebb

Részletesebben

AZ Ú IS FEDEZZE FEL AZ

AZ Ú IS FEDEZZE FEL AZ AZ Ú IS AZ Ú IS TARTALOM AZ Ú IS Bevezetés 04-07 Menetdinamika 08-09 L-Finesse 1 0-1 1 Luxuskivitelű Utastér 1 2-1 5 Modern megoldások 1 6-1 7 Full Hybrid 1 8-2 1 V6 kifinomultság 22-23 F SPORT 24-25

Részletesebben

HELYKIHASZNÁLÁS. PRAKTIKUM ÉS MAximális

HELYKIHASZNÁLÁS. PRAKTIKUM ÉS MAximális PARTNER TEPEE PRAKTIKUM ÉS MAximális HELYKIHASZNÁLÁS SZABADABBAN, MINT VALAHA! Az új Partner Tepee még erősebb személyiséggel rendelkező és kifinomultabb autó lett, átdolgozott megjelenése a Peugeot mai

Részletesebben

Bélyegző helye. Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-807 2010_01. www.peugeot.hu PEUGEOT 807

Bélyegző helye. Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-807 2010_01. www.peugeot.hu PEUGEOT 807 Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-807 2010_01 Bélyegző helye www.peugeot.hu PEUGEOT 807 A SZELLEM SZABADSÁGA A 807 teljessége a szellem szabadságát fejezi ki: harmonikus arányai, elegáns vonalai, dinamikus

Részletesebben

RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE

RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE ÚJ RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE INNOVÁCIÓ MINDEN NAP 1. 2. 3. 4. 5. DINAMIKUS, ROBUSZTUS, TELJESEN ÚJRAGONDOLT VONALAK, PÁRATLAN FELSZERELTSÉG ÉS MOTORVÁLASZTÉK: EZEK AZ ÚJ TRAFIC JELLEMZŐI. MÉG HATÉKONYABB

Részletesebben

Az új S-osztály Coupé.

Az új S-osztály Coupé. Pappas Auto Klasszisokkal vezet/www.pappas.hu A Pappas Auto Magazinja Kilencedik évfolyam 2/2014. október Gran Performer. Az új S-osztály Coupé. Vadonatúj 2015-ös Jeep Renegade Ingyenes téli átvizsgálás

Részletesebben

További információk: www.peugeot.hu NYOMDAI GONDOZÁS: ARSEN PIXELGRAF MARK/DPS-308 2007_01. Peugeot // 308 VEZETNI MINDIG ÉLVEZET

További információk: www.peugeot.hu NYOMDAI GONDOZÁS: ARSEN PIXELGRAF MARK/DPS-308 2007_01. Peugeot // 308 VEZETNI MINDIG ÉLVEZET További információk: www.peugeot.hu VEZETNI MINDIG ÉLVEZET NYOMDAI GONDOZÁS: ARSEN PIXELGRAF MARK/DPS-308 2007_01 Peugeot // 308 Felfedezés // 04 Vezetés // 16 Bizalom kérdése // 20 Üdvözöljük a Peugeot

Részletesebben

Az INFINITI ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ KAPCSOLÓVAL egyetlen mozdulattal az igényeihez, sőt, a pillanatnyi hangulatához hangolhatja autója viselkedését.

Az INFINITI ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ KAPCSOLÓVAL egyetlen mozdulattal az igényeihez, sőt, a pillanatnyi hangulatához hangolhatja autója viselkedését. 50 Hagyja, hogy a vágy vezesse útjain. Élvezze, adja át érzéseit a luxus érzéki örömeinek. Az új Infiniti Q50 éppen ezeket az örömöket nyújtja. Kiemelkedő dinamikával és a legkorszerűbb technológiával

Részletesebben

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh sorozat. volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh sorozat. volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh sorozat volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus A jövő teherautója most még futurisztikusabb. Azt mondják, a nyerő koncepción ne változtass. Mi mégis pontosan ezt

Részletesebben