VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG"

Átírás

1 VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: / 3 /2016. ált. Jóváhagyom: Veszprém, június 07. dr. Töreki Sándor r. dandártábornok sk. rendőrségi főtanácsos főkapitány A Veszprémi Rendőrkapitányság Vezetőjének 3 /2016. (VI. 07.) RK intézkedése a Veszprémi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2016. (III. 25.) MRFK intézkedés 50. pontjában foglaltak alapján, a Veszprémi Rendőrkapitányság feladatai ellátásának szervezetéről, irányítási és működési rendjéről kiadom az alábbi i n t é z k e d é s t : I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK 1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Veszprémi Rendőrkapitányság (a továbbiakban: rendőrkapitányság) hivatásos, kormánytisztviselői, közalkalmazotti állományára, valamint a munka törvénykönyvéről szóló törvény hatálya alá tartozó munkavállalókra. 2. A rendőrkapitányság szervezeti felépítését és a szervezeti elemek engedélyezett létszámát az intézkedés 1. melléklete, a szervezeti ábráját a 2. melléklete, a részletes szervezeti struktúrát és a rendszeresített beosztásokat az állománytáblázat tartalmazza.

2 2 II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG 3. A rendőrkapitányság a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (a továbbiakban: MRFK) közvetlen alárendeltségében működő, bűnmegelőzési, bűnüldözési, közigazgatási és rendészeti feladatokat ellátó helyi illetékességű szerv. 4. A rendőrkapitányságot a kapitányságvezető vezeti. III. FEJEZET A KAPITÁNYSÁGVEZETŐ FELADATAI 5. A kapitányságvezető a) évente beszámol a rendőrkapitányság illetékességi területén működő települési önkormányzat képviselő-testületének a település közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról; b) évenként értékeli a rendőrkapitányság tevékenységét, terveinek megvalósulását és annak megfelelően intézkedik az aktualizálásra; c) gondoskodik a rendőrkapitányságot érintő jogszabályokban és közjogi szervezetszabályozó eszközökben előírt jelentési, adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítéséről; d) szervezi és irányítja a felettes szervek által meghatározott feladatok határidőre történő végrehajtását; e) felelős a belső kontrollrendszer kiépítéséért; f) felelős a rendőrkapitányság sajtó- és tömegtájékoztatási, belső kommunikációs tevékenységéért; g) jóváhagyja: ga) a rendőrkapitányság éves feladattervét és ellenőrzési terveit, gb) a szervezeti elemek terveit, gc a megyei rendőrfőkapitány, a bűnügyi, rendészeti, gazdasági rendőrfőkapitányhelyettesek, a megyei rendőr-főkapitányság szolgálatvezetői, hivatalvezetője és osztályvezetői részére készített felterjesztéseket, átiratokat, gd) a hatáskörébe tartozó ügyekre vonatkozó előterjesztéseket és javaslatokat, ge a különleges jogrendi feladatokra való felkészülés és azok végrehajtási okmányait, gf) a rendőrkapitányság személyi állományának munkaköri leírásait; h) képviseli a rendőrkapitányságot; i) felhatalmazza a rendőrkapitányság állományából a szabálysértésekről szóló törvényben foglaltak végrehajtása érdekében a Közrendvédelmi Osztály osztályvezető-helyettesét, kiemelt főelőadóját, kiemelt főelőadóját (szabálysértési) és segédelőadóit, a Járőr- és Őrszolgálati Alosztály kiemelt főelőadóját, a Körzeti Megbízotti Alosztály alosztályvezetőjét és kiemelt főelőadóját, a Fogda- és Kísérőőri Alosztály alosztályvezetőjét, a Közlekedésrendészeti Osztály kiemelt főelőadóját és kiemelt fővizsgálóit (baleseti), a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnokát és alosztályvezetőjét (őrsparancsnok-helyettes), a Hivatal kiemelt főelőadóit (megelőzési), hogy a bíróság elé állítás, illetve a gyorsított bírósági eljárásban a rendőrségi képviseletet lássák el;

3 3 j) amennyiben jogszabály, vagy közjogi szabályozó eszköz másként nem rendelkezik, megköti a hatáskörébe tartozó, a rendőrkapitányság és más szervek közötti együttműködési megállapodásokat; k) kezdeményezi a rendőrkapitányság működését, feladatkörét érintő jogszabályok és közjogi szervezetszabályozó eszközök megalkotását, módosítását, hatályon kívül helyezését; l) javaslatot tesz a rendőrkapitányság ügyrendjének jóváhagyására; m) gondoskodik a hatáskörébe tartozó belső normák megalkotásáról, összhangjáról, érvényesítéséről, indokolt módosításáról és a szükséges dereguláció elvégzéséről; n) közigazgatási hatósági eljárásban elbírálja első fokon a rendőrkapitányság személyi állománya által foganatosított rendőri intézkedések elleni panaszokat; o) díjkitűzési jogot gyakorol; p) részt vesz a Veszprémi és Zirci Járási Védelmi Bizottság munkájában; q) ellátja a városi balesetmegelőzési bizottság elnöki feladatait; r) gyakorolja mindazon munkáltatói jogokat és teljesíti azokat a kötelezettségeket, amelyeket jogszabály az állományilletékes parancsnok részére meghatároz; s) megbízza a rendőrkapitányság belső adatvédelmi felelősét; t) kinevezi a rendőrkapitányság biztonsági vezetőjét, gondoskodik a rendőrkapitányság Biztonsági Szabályzatának kiadásáról; u) kijelöli az iratkezelés felügyeletét ellátó vezetőt, ellátja a közokiratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló évi LXVI. törvény 9. -ában foglalt feladatait; v) jogosult útzár alkalmazásának elrendelésére, illetve indokolt esetben fokozott ellenőrzést rendelhet el a rendőrkapitányság területén; w) csapaterő alkalmazását rendelheti el a Rendőrségről szóló évi XXXIV. törvény 58. (1) bekezdés b)-j) pontjaiban meghatározott esetekben; x) jogosult készenlét elrendelésére y) gondoskodik a kapitányságvezető, és a kapitányságvezető-helyettes, az osztályvezetők, valamint az őrsparancsnok közvetlen alárendeltségébe tartozó vezetői és beosztotti állomány egyéni teljesítményértékeléséről és minősítéséről. IV. FEJEZET A HELYETTESÍTÉS RENDJE 6. A kapitányságvezetőt távolléte, akadályoztatása esetén a kapitányságvezető-helyettes helyettesíti azzal, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlásával összefüggő ügyek aláírási jogát csak a kapitányságvezető tartós távolléte így különösen betegség, szabadság, külföldi kiutazás, illetve a szolgálati helyről legalább egy napot meghaladó kiküldetés esetén gyakorolhatja. 7. A helyettesítés további sorrendje: a) a kapitányságvezető-helyettes távolléte, akadályoztatása esetén a vizsgálati osztályvezető; b) az a) alpontban megjelölt vezetők egyidejű távolléte, akadályoztatása esetén a közrendvédelmi osztályvezető; c) a b) alpontban megjelölt vezetők egyidejű távolléte, akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik.

4 4 8. A helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles a kapitányságvezetőt a távolléte, illetve akadályozatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni. V. FEJEZET A KAPITÁNYSÁGVEZETŐ RÉSZÉRE JOGSZABÁLYBAN MEGÁLLAPÍTOTT JOGKÖRÖK ÁTRUHÁZÁSA 9. Az egyéni teljesítményértékelés során a vezetése alatt álló szervezeti elem hivatásos állományához tartozó személyek vonatkozásban a kapitányságvezető átruházott hatáskörében értékelő vezetőként a főtiszti, tiszti rendfokozat állománycsoportba tartozó értékelt személyt legalább osztályvezetői besorolású vezetője, míg a zászlósi és tiszthelyettesi rendfokozati állománycsoportba tartozó értékelt személyt a hivatásos állománynak E besorolásába tartozó, az értékelt személy munkáját közvetlenül irányító tagja jogosult eljárni. 10. Az MRFK Tevékenység-irányítási Központjának ügyeletvezetője hivatali munkaidőn túl a kapitányságvezető jogkörében eljárva jogosult: a) a nyomozás elrendelésére, b) a házkutatás elrendelésére, c) az azonnalos megkeresések elrendelésére, d) a bűnügyi és szabálysértési őrizetek elrendelésére, e) a védőkirendelések elrendelésére, f) az őrizetbevétel elleni panasz és az előzetes letartóztatás ügyészségre történő előterjesztésére. VI. FEJEZET A KAPITÁNYSÁGVEZETŐ RÉSZÉRE JOGSZABÁLYBAN MEGHATÁROZOTT FELADATOK ELLÁTÁSÁRA KINEVEZETT, KIJELÖLT VEZETŐK 11. A kapitányságvezető felhatalmazza: a) a kapitányságvezető-helyettest, b) a vizsgálati osztályvezetőt, c) a közrendvédelmi osztályvezetőt, d) a közlekedésrendészeti osztályvezetőt, e) az igazgatásrendészeti osztályvezetőt, f) a Zirci Rendőrőrs parancsnokát, valamint g) a hivatalvezetőt, hogy a vezetése alatt álló személyi állomány tekintetében a szabadidőben megváltható túlszolgálat, az alap- és pótszabadság engedélyezésének, valamint a szülési szabadság kiadásának jogkörét gyakorolja. VII. FEJEZET KIADMÁNYOZÁS 12. A kapitányságvezető kiadmányozza az ügyekben való érdemi döntést. Jóváhagyja jelen intézkedés III. fejezet 5. pontjának ga)-gf) alpontjaiban felsoroltakat.

5 5 13. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a munkaköri leírások kiadmányozására a vezetése alatt álló személyi állomány tekintetében: a) a kapitányságvezető-helyettes, b) a Vizsgálati Osztály, a Közrendvédelmi Osztály, a Közlekedésrendészeti Osztály, az Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetője, c) a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnoka, valamint d) a Hivatal vezetője jogosult. 14. A kapitányságvezető nevében és megbízásából az igazgatásrendészeti osztályvezető kiadmányozza a személy- és vagyonőri, fegyverengedélyezési, pirotechnikai engedélyezési, valamint a közigazgatási bírság ügyekben keletkezett döntéseket. 15. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a közlekedésrendészeti osztályvezető kiadmányozza a közúti közlekedésről szóló évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 44. (1) bekezdés c) pontja alapján indított közigazgatási eljárásokban keletkezett döntéseket. 16. A bűnügyi, a vizsgálati, a közrendvédelmi, a közlekedésrendészeti osztályvezető és a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnoka jogosultak: a) a szakterületéhez tartozó egyes bűncselekmények nyomozása során keletkező a nyomozóhatóság vezetőjének jogkörébe tartozó kiadmányokat kiadmányozni; b) ezen túlmenően a fenti osztályok, illetve őrs alosztályvezetői, szintén jogosultak a fenti jogkörbe tartozó kiadmányokat kiadmányozni, a büntetőeljárás során hozott határozatok, valamint a kényszerintézkedésekkel kapcsolatos előterjesztések kivételével. 17. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a Bűnügyi Osztály vezetője, távollétében a helyettese kiadmányozza a jogszabályok alapján hatáskörébe tartozó eltűnt személyek felkutatásával, a személykörözéssel, továbbá a család és ifjúságvédelmi áldozatsegítési tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási határozatokat és a személyi körözés elrendeléséről, visszavonásáról szóló végzéseket. Továbbá a kapitányságvezető nevében és megbízásából a Bűnügyi Osztály vezetője távollétében a helyettese - és a közlekedésrendészeti osztály vezetője - távollétében a helyettese - kiadmányozza a jogszabályok alapján hatáskörébe tartozó rendkívüli halálesetek kivizsgálásával kapcsolatos közigazgatási határozatokat és az alábbi végzéseket: a) az eljárás elrendeléséről, felfüggesztéséről, befejezéséről szóló végzés; b) temetési engedély kibocsátásáról szóló végzés; c) szakértő kirendelő végzés. 18. A kapitányságvezető nevében és megbízásából hivatali munkaidőn túl az ügyeletes parancsnok kiadmányozza a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezéséről szóló végzést. 19. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a Bűnügyi Osztály munkaköri leírásban kijelölt hivatásos állományú tagja kiadmányozza a jogszabályok alapján hatáskörébe tartozó eltűnt személyek felkutatásával, a személykörözésekkel kapcsolatos, valamint a Bűnügyi Osztály és a Közlekedésrendészeti Osztály munkaköri leírásában kijelölt hivatásos állományú tagja kiadmányozza a rendkívüli halálesetek kivizsgálásával kapcsolatos közigazgatási ügyek végzéseit a 17. pontban foglaltak kivételével.

6 6 20. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a Bűnügyi Osztály, a Vizsgálati Osztály, valamint a Hivatal munkaköri leírásban kijelölt hivatásos állományú tagja kiadmányozza a bűnmegelőzési, család és ifjúságvédelmi, áldozatsegítési tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási ügyek végzéseit a 17. pontban foglaltak kivételével. 21. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a szabálysértési előkészítő eljárások során a szabálysértési előkészítő csoport kiemelt főelőadója távollétében a közrendvédelmi osztályvezető, annak akadályoztatása esetén szervezetszerű helyettese - gyakorolja a kiadmányozást az elzárással is büntethető szabálysértések vonatkozásában a rendőrség hatáskörébe utalt bírósági eljárást előkészítő eljárások során hozott határozatok, átiratok tekintetében. 22. A szabálysértési hatóság részéről eljáró személy kiadmányozza a szabálysértési eljárás során az idézéseket, értesítéseket és az ügyben hozott határozatot figyelemmel a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló évi II. törvény (a továbbiakban: Szabs. tv.) 96. (1) bekezdés g) pontjára. 23. A bűnügyi, a vizsgálati, a közrendvédelmi, a közlekedésrendészeti osztályvezető és Zirci Rendőrőrs őrsparancsnoka nevében és megbízásából a büntetőeljárás során az eljáró rendőr, az ügyintéző kiadmányozza az idézéseket, értesítéseket, a bírósági előzmény iratkérőket. 24. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a hivatalvezető kiadmányozza a személyi állomány által foganatosított rendőri intézkedés elleni panasz elbírálására vonatkozó I. fokú eljárás során az ügydöntő határozat kivételével hozott végzéseket (idézéseket, értesítéseket). 25. A kapitányságvezető nevében és megbízásából a rendőrkapitányság kapitányságvezetőhelyettese, vizsgálati, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti osztályvezetője, a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnoka és a Rendészeti Alosztály alosztályvezetője (őrsparancsnokhelyettes), a Bűnügyi Osztály Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztály alosztályvezetője (osztályvezető-helyettes), a Bűnügyi Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály alosztályvezetője, a Vizsgálati Osztály Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztály alosztályvezetője (osztályvezető-helyettes), a Vizsgálati Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály alosztályvezetője, a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály szolgálatparancsnokai, a Közrendvédelmi Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály alosztályvezetője, a Hivatal kiemelt főelőadói (megelőzési) kiadmányozzák a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló évi LXXII. törvényben foglaltak szerint a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható ideiglenes megelőző távoltartásról szóló helyszínen hozott határozatokat. 26. A kiadmányozásra jogosult rendőr köteles: a) a tényállás tisztázása érdekében hivatalból vagy kérelemre a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény alapján bizonyítási eljárást lefolytatni, b) a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló évi LXXII. törvényben (a továbbiakban: Hketv.) meghatározott esetben a helyszínen meghozni a távoltartásról szóló határozatot,

7 7 c) eleget tenni a Hketv. 5. (6) bekezdése, illetve 11. -a szerinti felvilágosítási kötelezettségének tájékoztató átadásával és szóbeli figyelemfelhívással, d) részletes jelentést készíteni, amennyiben az ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére nem került sor. 27. A kapitányságvezető a Szabs. tv.-ben foglaltak végrehajtása érdekében jogkörében eljárva a rendőrkapitányág állományából felhatalmazza a Közrendvédelmi Osztály osztályvezetőhelyettesét, kiemelt főelőadóját, kiemelt főelőadóját (szabálysértési), segédelőadóját, a Járőr- és Őrszolgálati Alosztály kiemelt főelőadóját, a Körzeti Megbízott Alosztály alosztályvezetőjét és kiemelt főelőadóját, a Fogda- és Kísérőőri Alosztály alosztályvezetőjét, a Közlekedésrendészeti Osztály kiemelt fővizsgálóját (baleseti), a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnokát és alosztályvezetőjét, a Hivatal kiemelt főelőadóját (megelőzési), hogy a gyorsított bírósági eljárásban a rendőrségi képviseletet lássák el. Amennyiben a felsorolt státuszok valamelyikének terhén eltérő feladatra neveztek ki hivatásos állományú személyt, a gyorsított bírósági eljárásban a rendőri képviseletet a státusz terhén kinevezett személy látja el. 28. A kapitányságvezető nevében és megbízásából az ügyiratok irattárba helyezésének kiadmányozására - amennyiben a kapitányságvezető az irat szignálásakor a kiadmányozás jogát magának nem tartja fenn - a vezetése alatt álló személyi állomány tekintetében: a) a kapitányságvezető-helyettes, b) a Vizsgálati Osztály, a Közrendvédelmi Osztály, a Közlekedésrendészeti Osztály, az Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetője, c) a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnoka, valamint d) a Hivatal vezetője jogosult. VIII. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZERVEZETI ELEMEINEK FŐBB FELADATAI 1. Általános rendelkezések 29. A rendőrkapitányság valamennyi vezetője: a) személyes felelősséggel tartozik az általa vezetett szervezeti elem tevékenységéért, annak törvényes és szakszerű működéséért; b) részt vesz a rendszeres vezetői értekezleteken; c) ellátja a Robotzsaru-NEO rendszerben részére meghatározott feladatokat, ellenőrzi és szakirányítja az általa vezetett szervezeti elem ezirányú tevékenységét; d) felelős az általa vezetett szervezeti elem különleges jogrendi időszak feladatainak megszervezéséért és végrehajtásáért; e) felelős az általa vezetett szervezeti elem személyi állománya szolgálati fegyvereinek és lőszereinek előírásszerű tárolásáért, jogosult és köteles annak ellenőrzésére; f) gondoskodik a szervezeti elemre vonatkozó vezetői rendelkezések maradéktalan érvényesüléséről, a szakmai feladatok végrehajtásáról és ellenőrzéséről; g) teljesíti a jogszabályokban, a közjogi szervezetszabályozó eszközökben előírt kötelezettségeit, ennek érdekében gyakorolja a hatáskörbe utalt ügyekben és feladatkörökben a vezetői és szakmai irányítói jogköröket. E feladatok ellátása során

8 8 biztosítania kell, hogy a vezető által adott utasítások, továbbá azok címzettjei, a végrehajtás határidői és felelősei egyértelműen megállapíthatók legyenek; h) indokolt esetben kezdeményezi jogszabály és egyéb norma kiadását, módosítását vagy hatályon kívül helyezését; i) felkérésre részt vesz a jogszabályok és a közjogi szervezetszabályozó eszközök kidolgozásában, véleményezésében, képviselve az általa vezetett szervezeti elem sajátosságait; j) képviseli a vezetése alatt álló szervezeti elemet a tevékenységi körébe tartozó kérdésekben; k) felelős az állomány erkölcsi-fegyelmi helyzetéért, cselekvési egységéért, a szolgálati fegyelméért; l) figyelemmel kíséri az állomány egészségi, fizikai és pszichikai alkalmassági helyzetét, megteszi a szükséges intézkedéseket; m) intézkedik a szakterület állományának utánpótlásával és a nyugállományba helyezésével kapcsolatos feladatok ellátására; n) részt vesz az állomány képzésének és továbbképzésének megszervezésében; o) megteszi a szükséges intézkedéseket - a rendelkezésre álló keretek között - a működési feltételek biztosítása, az eszközök ésszerű, takarékos használata, továbbá az állomány szociális ellátása érdekében; p) tevékenysége során biztosítja: pa) az adatkezelés törvényességét, pb) az ügykezelési és a minősített adatvédelmi szabályok megtartását, pc) a munkahelyi balesetek megelőzését, munka- és tűzvédelmi előírások érvényesülését; q) felelős a különleges jogrend bevezetése esetén a feladatok szervezéséért és teljesítéséért; r) a külön jogszabályban meghatározottak szerint köteles eljárni, kivizsgálni a rendkívüli események, a fegyverhasználat és a kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit; s) végrehajtja az elöljáró külön utasításában meghatározott feladatokat; t) jóváhagyja a közvetlen alárendeltségébe tartozó személyek alábbi munkaokmányait: ta) a szabadságolási tervet, tb) a hatáskörbe tartozó ügyekre vonatkozó előterjesztéseket és javaslatokat; u) gondoskodik a teljesítmény követelmények meghatározásáról, a teljesítményértékelések elkészítéséről; v) szakterületét illetően figyelemmel kíséri a tudományos eredményeket, gondoskodik azok hasznosításáról; w) jóváhagyja az általa vezetett szervezeti elem személyi állománya szabadság kérelmét; x) felelős az általa vezetett szervezeti elem személyi állománya tekintetében, a betegség és szabadság, valamint túlszolgálat és pótlék nyilvántartások hatályos rendelkezések szerinti vezetéséért, az azzal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségek előírt határidőre történő teljesítéséért. 2. Bűnügyi Osztály 30. A kapitányságvezető-helyettes: a) a jogszabályok által meghatározott keretek között önállóan - a kapitányságvezető közvetlen alárendeltségében - vezeti a Bűnügyi Osztályt, szakmailag irányítja a rendőrkapitányságon folyó nyomozati, felderítő tevékenységet;

9 9 b) ellátja a Rendőrség szerveiről és a Rendőrség szerveinek feladat- és hatásköréről szóló 329/2007. (XII. 13.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 12. (1) bekezdés a)-d) pontjaiban, valamint a Korm. rendelet c), f) pontjaiban meghatározott feladatokat; c) ellátja a bűnügyi szakterületet érintő nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentési feladatokat; d) a bűnügyi szakterületet érintően elemző-értékelő tevékenységet folytat, terveket, koncepciókat dolgoz ki; e) javaslatot tesz a bűnüldöző tevékenység fő irányára, időszerű kérdéseire, intézkedést kezdeményez a hatékony bűnüldözés biztosítása érdekében; f) együttműködik a megyei bűnügyi szervekkel, illetve más rendőrkapitányságok bűnügyi szerveivel bűnüldözési és bűnmegelőzési feladatainak ellátása érdekében; g) felelős a titkos információgyűjtéssel kapcsolatos tevékenység hatékony és szakszerű végrehajtásáért, gondoskodik a rendőrkapitányság hatáskörébe utalt feladatok teljesítéséről, annak végrehajtását meghatározott időszakonként ellenőrzi; h) gondoskodik a közigazgatási eljárás keretében hatáskörébe utalt feladatok végrehajtásáról; i) gondoskodik a rendőrkapitányság vonatkozásában a személy- és tárgykörözésről szóló törvényben, valamint a kapcsolódó jogszabályokban és normákban meghatározott feladatok végrehajtásáról; j) jogosult a fogda, a fegyverszoba ellenőrzésére; k) szükség szerint szervezi, koordinálja, végrehajtja a bűnügyi szakterülethez kapcsolódó oktatási, képzési feladatokat 31. A bűnügyi osztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a Bűnügyi Osztály, Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztály vezetője (osztályvezető-helyettes) teljes jogkörben helyettesíti. A Bűnügyi Osztály, Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztály vezetője (osztályvezető-helyettes) távolléte, illetve akadályoztatása esetén a helyettesítést az Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztályvezető látja el, az ő akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik. A helyettesítést ellátó személy e minőségében a rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály teljes személyi állományának szolgálati elöljárója. 32. A 31. pontban meghatározott helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles a kapitányságvezető-helyettest a távolléte, illetve akadályozatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni. 3. Vizsgálati Osztály 33. A Vizsgálati Osztály osztályvezetője: a) a jogszabályok által meghatározott keretek között önállóan - a kapitányságvezető közvetlen alárendeltségében - vezeti a Vizsgálati Osztályt. Felelős az irányítása alá tartozó osztály hatáskörébe tartozó büntetőeljárások törvényes, hatékony és szakszerű lefolytatásáért; b) ellátja a Korm. rendelet 12. (1) bekezdés a), c), d) pontjaiban meghatározott feladatokat; c) ellátja a szakterületét érintő nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentési feladatokat; d) a bűnüldözési és bűnmegelőzési feladatainak ellátása érdekében együttműködik a megyei bűnügyi szervekkel, illetve más rendőrkapitányságok bűnügyi szerveivel; e) megszervezi és felügyeli a rendőrkapitányságon a panaszfelvétel rendjét;

10 10 f) szükség szerint szervezi, koordinálja, végrehajtja a bűnügyi szakterülethez kapcsolódó oktatási, képzési feladatokat. 34. A Vizsgálati Osztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a Vizsgálati Osztály Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztály alosztályvezetője (osztályvezető-helyettes) teljes jogkörben helyettesíti. A Vizsgálati Osztály Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztály alosztályvezetője (osztályvezető-helyettes) távolléte, illetve akadályoztatása esetén a helyettesítést az Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztályvezető látja el, az ő akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik. A helyettesítést ellátó személy e minőségében a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya teljes személyi állományának szolgálati elöljárója. 35. A 34. pontban meghatározott helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles a Vizsgálati Osztályvezetőt a távolléte, illetve akadályozatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni. 4. Közrendvédelmi Osztály 36. A Közrendvédelmi Osztály osztályvezetője: a) a jogszabályok által meghatározott keretek között önállóan - a kapitányságvezető közvetlen alárendeltségében - vezeti a Közrendvédelmi Osztályt. Felelős az irányítása alá tartozó osztály hatáskörébe tartozó büntetőeljárások, rendészeti feladatok törvényes, hatékony és szakszerű lefolytatásáért; b) ellátja a Korm. rendelet 12. (1) bekezdés a), c), d) pontjaiban, a Korm. rendelet 12. (2) bekezdés a)-g), i)-n) pontjaiban, valamint a Korm. Rendelet 12. (3) bekezdés b), c), h) pontjaiban meghatározott feladatokat; c) a rendészeti szakterületet érintően elemző-értékelő tevékenységet folytat; d) ellátja a rendészeti szakterületet érintő nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentési feladatokat; e) szükség szerint szervezi, koordinálja, végrehajtja a rendészeti szakterülethez kapcsolódó oktatási, képzési feladatokat; f) felelős a szolgálati állatok tartásával, igénybe vételével kapcsolatos feladatok végrehajtásáért; g) szakmai felügyeletet és irányítást gyakorol a körzeti megbízotti, járőr- és őrszolgálati, fogda- és kísérőőri tevékenység felett; h) jogosult a fogda és a fegyverszoba ellenőrzésére; i) közreműködik a mélységi ellenőrzésekben, valamint a nemzetközi akciókban; j) kivizsgálja, illetve kivizsgáltatja a rendkívüli események, fegyverhasználat és kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit; k) ellátja a sportrendezvényekkel kapcsolatban hatáskörébe utalt feladatokat, javaslatot tesz a sportrendezvények minősítésére; l) felelős a rendőrségi fogvatartás végrehajtásával összefüggő szakmai feladatok ellátásáért; m) szervezi, irányítja és ellenőrzi a rendezvények biztosítását; n) biztosítja a rendőrkapitányság működési területén, a közterületeken és nyilvános helyeken a folyamatos járőrszolgálatot, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint azok felderítése érdekében; o) a közrend- és közbiztonság fenntartása érdekében együttműködik a rendőrkapitányság illetékességi területén működő polgárőr szervezetekkel;

11 11 p) felelős a rendőrkapitányság fegyverszobájában tárolt szolgálati fegyverek és lőszerek biztonságos őrzéséért, a vonatkozó rendelkezésekben foglaltak betartásáért. Felelős továbbá a beosztott állománya szolgálati fegyvereinek és lőszereinek előírásszerű tárolásáért, jogosult és köteles annak ellenőrzésére; q) ellátja a rendőrkapitányságon a fogda üzemeltetését, gondoskodik az azzal kapcsolatos feladatok maradéktalan végrehajtásáról; r) a rendőrkapitányság vonatkozásában működteti az Országos Rendőr-főkapitányság saját szervezetében létrehozott fegyveres biztonsági őrség tevékenységét. 37. A Közrendvédelmi Osztályvezetőt távolléte, illetve tartós akadályoztatása esetén teljes jogkörben a Közrendvédelmi Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály alosztályvezetője helyettesíti. A Közrendvédelmi Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály vezetője távolléte, illetve akadályoztatása esetén a helyettesítést a Járőr- és Őrszolgálati Alosztály vezetője látja el. A helyettesítést ellátó személy e minőségében a rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya teljes személyi állományának szolgálati elöljárója. 38. A 37. pontban meghatározott helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles a közrendvédelmi osztályvezetőt a távolléte, illetve akadályoztatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni. 5. Közlekedésrendészeti Osztály 39. A Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezető: a) a jogszabályok által meghatározott keretek között önállóan - a kapitányságvezető közvetlen alárendeltségében - vezeti a Közlekedésrendészeti Osztályt, felelős a rendőrkapitányság illetékességi területe közlekedés biztonságának fenntartásáért, és az irányítása alá tartozó osztály hatáskörébe tartozó büntetőeljárások törvényes, hatékony és szakszerű lefolytatásáért; b) ellátja a Korm. rendelet 12. (1) bekezdés a), c), d) pontjaiban, a Korm. rendelet 12. (2) bekezdés e)-g) pontjaiban, valamint a Korm. Rendelet 12. (3) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatokat; c) felelős Kkt. 44. (1) bekezdés c) pontja alapján indított közigazgatási eljárások lefolytatásáért, ezen eljárások tekintetében a kapitányságvezető hatáskörében eljárva kiadmányozási jogot gyakorol; d) felelős a baleset-megelőzési, közlekedésbiztonsági tevékenységért, ellátja a városi baleset-megelőzési bizottság ügyvezető elnöki teendőit; e) gondoskodik a rendőrkapitányság illetékességi területén a közlekedési balesethelyszínelői szolgálat folyamatos működtetéséről, valamint külön normában hatáskörébe utalt esetekben a Várpalotai Rendőrkapitányság illetékességi területére balesethelyszínelőt irányít; f) gondoskodik a rendőrkapitányság illetékességi területén bekövetkezett és a hatáskörébe utalt, valamint a Várpalotai Rendőrkapitányság illetékességi területén bekövetkezett és külön norma szerint hatáskörébe tartozó közlekedési balesetek esetén a helyszíni szemlék törvényes és szakszerű lefolytatásáról, a szükséges intézkedések végrehajtásáról; g) közvetlenül irányítja és ellenőrzi a közlekedésrendészeti szerv által végzett balesethelyszínelő tevékenységet, illetve a Közlekedésrendészeti Osztály hatáskörébe utalt közlekedési bűncselekmények nyomozását. Felelős a rendőrkapitányság hatáskörébe utalt közlekedési bűncselekmények nyomozati tevékenységének

12 12 törvényességéért, szakszerűségéért; h) a közlekedésbiztonság erősítése érdekében együttműködik a rendőrkapitányság illetékességi területén működő polgárőr szervezetekkel; i) az AETR és ADR ellenőrzések kapcsán összesített adatszolgáltatást teljesít az MRFK felé. A tapasztalatokat éves szinten összesítő jelentésben értékeli; j) ellátja az EU közlekedéspolitikájában meghatározott célkitűzések megvalósítását célzó helyi feladatokat. Szükség esetén javaslatot teszt a kapitányságvezető részére intézkedési terv kiadására, fokozott ellenőrzés, akció elrendelésére a közlekedési balesetek visszaszorítása és a közlekedési morál javítása érdekében; k) figyelemmel kíséri a közúti közlekedési előéleti pontrendszer közlekedésbiztonságra gyakorolt hatását, a tapasztalatok alapján javaslatokat dolgoz ki. 40. A Közlekedésrendészeti Osztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén teljes jogkörben a Közlekedésrendészeti Osztály kijelölt kiemelt fővizsgálója helyettesíti, annak távollétében, illetve akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik. A helyettesítést ellátó személy e minőségében a rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya teljes személyi állományának szolgálati elöljárója. 41. A 40. pontban meghatározott helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles a Közlekedésrendészeti Osztályvezetőt a távolléte, illetve akadályozatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni. 6. Igazgatásrendészeti Osztály 42. Az Igazgatásrendészeti Osztály vezetője: a) a jogszabályok által meghatározott keretek között önállóan - a kapitányságvezető közvetlen alárendeltségében - vezeti az Igazgatásrendészeti Osztályt, felelős a rendőrkapitányság hatáskörébe tartozó szabálysértési eljárások lefolytatásának törvényességért és időszerűségéért; b) ellátja a Korm. rendelet 12. (2) bekezdés h) pontjában, valamint a Korm. Rendelet 12. (3) bekezdés b)-d) pontjaiban meghatározott feladatokat; c) ellátja az igazgatásrendészeti szakterületet érintő nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentési feladatokat; d) az igazgatásrendészeti szakterületet érintően elemző-értékelő tevékenységet folytat, terveket, koncepciókat dolgoz ki; e) felelős a mellékbüntetések nyilvántartásával, valamint a társas vadászatok ellenőrzésével kapcsolatos feladatok végrehajtásáért f) a kijelölt kiemelt főelőadó, valamint a segédelőadó útján ellátja a Szabs. tv. 99/A. alapján történő helyszíni bírság felülvizsgálatát. 43. Az Igazgatásrendészeti Osztályvezetőt tartós távolléte és akadályoztatása esetén teljes jogkörben az Igazgatásrendészeti Osztály kiemelt főelőadója helyettesíti, annak távollétében, illetve akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik. A helyettesítést ellátó személy e minőségében a rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya teljes személyi állományának szolgálati elöljárója. 44. A 43. pontban meghatározott helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles az Igazgatásrendészeti Osztályvezetőt a távolléte, illetve akadályozatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni.

13 13 7. Hivatal 45. A Hivatal vezetője: a) ellátja a Korm. rendelet 12. (1) bekezdés c) pontjában meghatározott feladatokat; b) közreműködik a rendőrkapitányság szervezeti elemei tevékenységének összehangolásában; c) ellátja a hivatali szakterületet érintő nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentési feladatokat; d) a hivatali szakterületet érintően elemző-értékelő tevékenységet folytat, terveket, koncepciókat dolgoz ki; e) ellátja az adatvédelemmel és a minősített adatvédelemmel, valamint ezek oktatásával összefüggő feladatokat; f) végzi az iratkezeléssel, valamint a közlevéltárakkal kapcsolatos feladatokat; g) szervezi a rendőrkapitányságon az iratkezelési, adatvédelmi és minősített adatvédelmi feladatok teljesítését; felügyeli, ellenőrzi e követelmények betartását; h) gondoskodik a belső normák koordinációjáról és kiadásáról; i) előkészíti a rendőrkapitányság ügyrendjét; j) előkészíti a rendőrkapitányság feladattervét; k) döntésre előkészíti a személyi állomány által foganatosított rendőri intézkedések ellen benyújtott panaszokat, továbbá a közérdekű bejelentéseket és panaszokat; l) döntésre előkészíti a személyzeti, munkaügyi, szervezési, fegyelmi, kitüntetési és elismerési, valamint a szolgálati panaszokkal kapcsolatos ügyeket, továbbá az ezekhez kapcsolódó nyilvántartási, statisztikai, adatfeldolgozási feladatokat lát el; m) szervezi, koordinálja és ellátja a személyi állomány képzését, továbbképzését. 46. A Hivatalvezetőt tartós távolléte és akadályoztatása esetén teljes jogkörben a Hivatal kiemelt főelőadója (fegyelmi) helyettesíti, annak távollétében, illetve akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik. A helyettesítést ellátó személy e minőségében a rendőrkapitányság Hivatala teljes személyi állományának szolgálati elöljárója. 47. A 46. pontban meghatározott helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles a Hivatalvezetőt a távolléte, illetve akadályoztatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni. 8. Rendőrőrs Zirc 48. Az őrsparancsnok: a) a jogszabályok által meghatározott keretek között önállóan vezeti a Zirci Rendőrőrsöt. A Zirci Rendőrőrs bűnügyi tevékenysége vonatkozásában, a rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályvezetőjének szakirányítása mellet végzi tevékenységét; b) ellátja a Korm. rendelet 12. (1) bekezdés a), c), d) pontjaiban, a Korm. rendelet 12. (2) bekezdés a)-g), i)-n) pontjaiban, valamint a Korm. Rendelet 12. (3) bekezdés b), c), h) pontjaiban meghatározott feladatokat; c) felelős a Zirci Rendőrőrs Rendészeti Alosztály állományán belül, állománytáblában rögzített szolgálatparancsnoki létszámmal, a Rendészeti Alosztály alosztályvezető (őrsparancsnok-helyettes) közvetlen irányítása alatt működő ideiglenes ügyeleti

14 14 szolgálat naponta óra közötti időszakban történő működtetéséért, mely meghatározott esetekben és hatáskörrel az őrsparancsnok átruházott jogkörében jár el; d) a rendészeti szakterületet érintően elemző-értékelő tevékenységet folytat; e) ellátja a rendészeti szakterületet érintő nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentési feladatokat; f) szakmai felügyeletet és irányítást gyakorol a Zirci Rendőrőrs Rendészeti Alosztály és Bűnügyi Csoport tevékenysége felett; g) kivizsgálja, illetve kivizsgáltatja a rendkívüli események, fegyverhasználat és kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit; h) ellátja a sportrendezvényekkel kapcsolatban hatáskörébe utalt feladatokat, javaslatot tesz a sportrendezvények minősítésére; i) szervezi, irányítja és ellenőrzi a rendezvények biztosítását; j) biztosítja a Zirci Rendőrőrs működési területén, a közterületeken és nyilvános helyeken a folyamatos járőrszolgálatot, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint azok felderítése érdekében; k) felelős a Zirci Rendőrőrs minősített időszaki feladatainak megszervezéséért és végrehajtásáért; l) a közrend- és közbiztonság fenntartása érdekében együttműködik a Zirci Rendőrőrs illetékességi területén működő polgárőr szervezetekkel; m) felelős a Zirci Rendőrőrs fegyverszobájában tárolt szolgálati fegyverek és lőszerek biztonságos őrzéséért, ellenőrzéséért, a vonatkozó rendelkezésekben foglaltak betartásáért; n) felelős a Zirci Rendőrőrs működési területe közrendjének, közbiztonságának fenntartásáért a lakosság biztonságérzetének növeléséért; o) biztosítja a Zirci Rendőrőrs működési területén, a közterületeken, nyilvános helyeken a folyamatos járőrszolgálatot a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint azok felderítése érdekében; p) felelős a Zirci Rendőrőrs állománya által végzett titkos információgyűjtő munka törvényességéért és szakszerűségéért; q) a közrend- közbiztonság fenntartása érdekében együttműködik a Zirci Rendőrőrs illetékességi területén található önkormányzatokkal, gazdasági és civil szervekkel. 49. Az őrsparancsnokot távolléte és akadályoztatása esetén a Rendészeti Alosztály alosztályvezetője (őrsparancsnok-helyettes) helyettesíti, a Rendészeti Alosztály alosztályvezető (őrsparancsnok-helyettes) távollétében, illetve akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik. A helyettesítést ellátó személy e minőségében a rendőrőrs teljes személyi állományának szolgálati elöljárója. 50. A 49. pontban meghatározott helyettesítést ellátó személy, a helyettesítési jogkörben tett intézkedéseiről köteles az őrsparancsnokot a távolléte, illetve akadályozatása megszűnését követően soron kívül tájékoztatni. IX. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYAI 9. Általános rendelkezések 51. A rendőrkapitányság szervezeti elemei és azok vezetői tevékenységük során együttműködnek a nemzetbiztonsági szolgálatokkal, a büntetés-végrehajtási intézetekkel, a

15 15 Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal, a bíróságokkal és ügyészségekkel, valamint az együttműködésre kötelezett egyéb állami szervekkel, önkormányzatokkal, polgárőrséggel, civil szervezetekkel. 52. A szervezeti elemek vezetői kötelesek egymást szükség szerint kölcsönösen tájékoztatni, és a másik szervtől érkezett megkeresésekre azonos vezetői szinten válaszolni. 10. Működési okmányok 53. A munkaköri leírásban személyre szólóan meg kell határozni a munkavállaló feladatait amennyiben a feladat ellátását jogszabály, közjogi szervezetszabályozó eszköz vagy egyéb belső norma határozza meg, akkor a pontos normahely megjelölésével, a kötelezettségek teljes körét, valamint a jogosultságokat, így különösen a kiadmányozási jogot, az eljárási és döntési jogosultságokat. 54. A munkaköri leírásnak alkalmasnak kell lennie a személyes felelősség megállapítására, valamint a munkáltató és a munkavállaló közötti vitás kérdések eldöntésére. 11. Az értekezletek rendje 55. A kapitányságvezető az alábbi értekezleteket tartja: a) Napi koordinációs értekezlet, amelynek állandó résztvevői: aa) a kapitányságvezető-helyettes, ab) a Vizsgálati Osztály vezetője, ac) a Közrendvédelmi Osztály vezetője, ad) a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, ae) az Igazgatásrendészeti Osztály vezetője, af) a Hivatalvezető, ag) a szolgálatirányító parancsnok, ah) a készenléti szolgálatot ellátó nyomozó, ai) konferencia beszélgetés keretében a Rendőrőrs parancsnoka. Napirend: a napi időszerű feladatok. b) Kapitányságvezetői értekezlet a kapitányságvezető által meghatározott időpontban,amelynek állandó résztvevői: ba) a kapitányságvezető-helyettes, bb) a Vizsgálati Osztály vezetője, bc) a Közrendvédelmi Osztály vezetője, bd) a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, be) az Igazgatásrendészeti Osztály vezetője, bf) a Hivatalvezető, bg) a Zirci Rendőrőrs parancsnoka, bh) a Bűnügyi Osztály, Vizsgálati Osztály, Közrendvédelmi Osztály alosztályvezetői, a Zirci Rendőrőrs alosztályvezetője. Napirend: a rendőrkapitányság feladattervében meghatározottak szerint, így különösen időszerű feladatok, jelentéstétel a vezető saját szakterületét érintő fontosabb kérdésekben, az előző értekezleten meghatározott feladatok, döntések végrehajtásának számonkérése. c) Állománygyűlés Résztvevői: berendeltek.

16 16 Napirend: külön rendelkezés szerint. d) Egyedi ügyben összehívott értekezlet Résztvevői: külön rendelkezés szerint. Napirend: külön rendelkezés szerint. 56. A napirendek előterjesztését, dokumentációját a kapitányságvezetői értekezletet megelőzően legalább 10 nappal meg kell küldeni a résztvevőknek. 57. A kapitányságvezetői értekezletekről jegyzőkönyvet vagy írásos emlékeztetőt kell készíteni. 12. A tervezési rend 58. A rendőrkapitányság szervezeti elemeinél az alábbi terveket kell készíteni: a) éves feladattervet, amely tartalmazza a stratégiai tervben, illetve a fejlesztési programban meghatározott, továbbá az előző időszak értékelésének alapján a szervezet és egységeinek legfontosabb időszerű feladatait, a végrehajtás határidőit és felelőseit, továbbá az értekezletek rendjét; b) ellenőrzési tervet, amely kiterjed mindazokra a szervekre és tárgykörökre, amelyeket kötelező időszakonként ellenőrizni, valamint azokat, amelyek esetében a rendőri szerv vezetője indokoltnak tartja; c) szakfeladati terveket, amelyek az egyes feladatok így különösen objektumvédelem, katasztrófa-elhárítás, tűz elleni védekezés, a személyi állomány értesítésére, magasabb készenlétbe helyezés és a különleges jogrendi időszak feladatainak ellátására való felkészüléshez szükséges tervek teljesítésének szabályait rögzítik; d) eseti terveket, amelyek készíthetők egyes feladatok, bonyolultabb folyamatok teljesítése érdekében; e) hatósági és szakfelügyeleti ellenőrzések terveit a hatósági-rendészeti jogkörökben végzett ellenőrzésekre, így különösen fegyveres biztonsági őrségre, a vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi tevékenységre, valamint a fegyverek tárolására nézve. X. FEJEZET A KÜLÖNLEGES JOGRENDI IDŐSZAKRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK 13. A különleges jogrendi időszak általános szabályai 59. Az intézkedés rendelkezéseit különleges jogrendi időszakban az e fejezetben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. 60. A rendőrkapitányság szervezeti elemei különleges jogrendi időszakban a kialakult helyzet függvényében kitelepülésre kerülhetnek. Ebben az esetben a folyamatos vezetést a tartalék vezetési pontokon működő irányító szervezeti egységek valósítják meg. 14. A kapitányságvezető általános, vezetéssel, irányítással, együttműködéssel összefüggő feladatai 61. A kapitányságvezető különleges jogrendi időszakban:

17 17 a) gondoskodik a védelmi felkészüléssel kapcsolatban szükségesnek ítélt feladatok ellátásáról; b) felelős a különleges jogrendi időszaki feladatok szervezéséért és teljesítéséért; c) irányítja, ellenőrzi a bevezetésre kerülő rendkívüli intézkedések végrehajtását; d) gondoskodik a különleges jogrendi időszak bevezetése miatt indokolt belső normák kiadásáról; e) dönt ideiglenes szervezeti elemek létrehozásáról, illetve megszüntetéséről, tervezi, szervezi, irányítja és ellenőrzi a rendőri szervek közötti átcsoportosítással kapcsolatos feladatokat; f) intézkedik a konfliktushelyzet és a tömeges méretű migráció kezelésével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtására; g) irányítja az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának megóvása érdekében a lakosság kitelepítésével, kimenekítésével kapcsolatos rendőrségi feladatokat; h) intézkedik a személyi állomány életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély esetén a veszélyeztetett objektum részleges vagy teljes kiürítésére; i) gondoskodik a személyzeti és szociális feladatok ellátásáról; j) intézkedik a nemzetközi segélyszállítmányok rendeltetési helyre történő eljuttatásával kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtására; k) meghatározza a hagyományos és tömegpusztító fegyverek hatása elleni védelem szervezésével, a végrehajtás irányításával kapcsolatos feladatokat; l) intézkedik a szövetségi kötelezettségből eredő Befogadó Nemzeti Támogatás rendőri feladatainak végrehajtására; m) intézkedik a kormányzati védett vezetési rendszerhez kapcsolódó értesítési, szállítási, személybiztosítási és őrzésvédelmi feladatok végrehajtására, a védett személyek védelmének biztosítására; n) intézkedik a védett kormányzati objektumok fokozott őrzés-védelmére; o) intézkedik az értesítési rendszer soron kívüli pontosítására; p) közreműködik egyes honvédelmi és ország-mozgósítási, katasztrófavédelmi feladatok ellátásában, rendkívüli intézkedések végrehajtásában; q) intézkedik a veszteségek pótlására; r) meghatározza a közigazgatás átszervezéséből, a rendeleti úton történő igazgatásra való áttérésből adódó rendőri feladatokat; s) kitelepülés elrendelése esetén intézkedik a rendőrkapitányság ügykezelési részlegei részére biztosított irattárak iratanyagának kijelölt tárolóhelyre történő elszállítására, a visszamaradt iratok őrzésére; t) tájékoztatja az megyei rendőrfőkapitányt az aktuális eseményekről, a megtett intézkedésekről és javaslatairól; u) intézkedik a rendőri szervek alkalmazására, készenlétének fokozására; v) intézkedik a belső átcsoportosításra vonatkozó tervek soron kívüli pontosítására, a végrehajtás koordinálására; w) ellenőrzi a vonatkozó intézkedési tervekben meghatározott feladatok végrehajtását; x) intézkedik a rendőrkapitányság védelmi igazgatási rendszerének aktivizálására, folyamatosan segíti a helyi védelmi bizottságok tevékenységét. 15. A kapitányságvezető szakmai feladatai 62. A kapitányságvezető különleges jogrendi időszakban: a) a miniszter az országos rendőrfőkapitány és a megyei rendőrfőkapitány döntésének megfelelően intézkedik a rendőrkapitányság szervezeti elemeinek, illetve az irányítása

18 18 alá tartozó helyi szerv magasabb készenlétbe helyezésére; b) irányítja, ellenőrzi a rendőrkapitányság Összesített Készenlétbe Helyezési Tervében meghatározott feladatok végrehajtását. 16. Általános vezetői feladatok 63. Különleges jogrendi időszakban a rendőrkapitányság valamennyi vezetője: a) közreműködik a bevezetésre kerülő rendkívüli intézkedések végrehajtásának irányításában, ellenőrzésében; b) jogosult kezdeményezni szakterületének megfelelően a bevezetett rendkívüli intézkedések alapján szükséges normatervezetek kidolgozását; c) gondoskodik az irányítása alá tartozó személyi állomány életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély esetén a veszélyeztetett objektum részleges vagy teljes kiürítéséről; d) végrehajtja a hagyományos és tömegpusztító fegyverek hatása elleni védelem szervezésével, a végrehajtás irányításával összefüggő rendőrségi feladatokat; e) közreműködik a közigazgatás átszervezéséből és helyreállításából, valamint a rendeleti úton történő igazgatásra történő áttérésből adódó feladatok megvalósításában; f) kitelepülés elrendelése esetén felelős az irányítása alá tartozó szervezeti elemek irattári iratanyagának elszállításáért, a visszamaradt iratok őrzéséért; g) szakterületét érintően jogosult javaslatot tenni a rendőri szerv készenlétének fokozására, a rendkívüli intézkedések bevezetésére; h) irányítja és ellenőrzi a bevezetett rendkívüli intézkedések végrehajtását; i) szakterületére vonatkozóan belső átcsoportosítást kezdeményezhet, annak végrehajtását irányítja és ellenőrzi; j) fokozottan ellenőrzi az irányítása alá tartozó szervezeti egységek értesítési rendszerének naprakészségét, valamint a Robotzsaru Neo harcérték program pontos vezetését. XI. FEJEZET ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 64. Az Ügyrend III. fejezet 5. pont i), VII. fejezet 27. pont, VIII. fejezet 30. pont j), a 36. pont, g), h) és q) alpontjai vonatkozásában, - amennyiben az Országos Rendőr-főkapitány Úr a május 12-én kiadott 29000/ /2015. ált. számú Intézkedési Tervben foglaltak alapján elrendeli a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Fogdájának ideiglenesen őrzött szállásként történő működtetését-, az idegenrendészeti eljárásban elrendelt őrizet végrehajtásának szabályairól szóló 27/2007. (V. 31.) IRM rendelet, a Rendőrség őrzött szállásainak szolgálati szabályzatáról és a menekültügyi őrzött befogadó központokban végrehajtandó rendőrségi feladatokról szóló 21/2014. (VII. 4.) ORFK utasítás, valamint az ezzel kapcsolatos MRFK norma szabályait kell alkalmazni, annak visszavonásáig. 65. Az intézkedés a megyei rendőrfőkapitány jóváhagyásával válik érvényessé és a jóváhagyást követő 3. napon lép hatályba. 66. Jelen intézkedés hatályba lépésének napjától számított 30 napon belül felül kell vizsgálni a munkaköri leírásokat és a szükséges módosításokat el kell végezni.

19 Hatályát veszti: a) a Veszprémi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről szóló 6/2014. (XII. 17.) RK intézkedés, b) a Veszprémi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről szóló 6/2014. (XII. 17.) RK intézkedés kiegészítéséről szóló 4/2015. (VI. 03.) RK intézkedés, c) a Veszprémi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről szóló 6/2014. (XII. 17.) RK intézkedés módosításáról szóló 8/2015. (IX. 21.) RK intézkedés. 68. Az Ügyrend 66. és 68. pontja az Ügyrend hatályba lépését követő 91. napon hatályát veszti. dr. Ipsits Csaba r. ezredes sk. kapitányságvezető Készült: 1 eredeti példányban (1 pld. 19 oldal) Kapják: RZS rendszeren elosztó szerint Készítette: Szűcs Erika c. r. alezredes (10-39)

VÁRPALOTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: 19050/119/3/2013. ált Ksz:1512/13/2013. Jóváhagyom: Veszprém, A Várpalotai Rendőrkapitány

VÁRPALOTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: 19050/119/3/2013. ált Ksz:1512/13/2013. Jóváhagyom: Veszprém, A Várpalotai Rendőrkapitány VÁRPALOTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 19050/119/3/2013. ált Ksz:1512/13/2013. Jóváhagyom: Veszprém, 2013. 11. 14. dr. Töreki Sándor r. dandártábornok sk. rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány A Várpalotai

Részletesebben

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 19080-119/ /2018. ált. Jóváhagyom: Veszprém, 2018.. dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Vezetőjének

Részletesebben

A LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 1/2018. (I. 25.) számú I N T É Z K E D É S E. a Lenti Rendőrkapitányság Ügyrendjéről

A LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 1/2018. (I. 25.) számú I N T É Z K E D É S E. a Lenti Rendőrkapitányság Ügyrendjéről LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPITÁNYSÁGVEZETŐ Szám: 20020/119-1/2018.ált. Jóváhagyom: Zalaegerszeg, 2018. január. Dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány A LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

Részletesebben

Szám: Jóváhagyom! A SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2018. (III. 26.) Rk. intézkedése

Szám: Jóváhagyom! A SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2018. (III. 26.) Rk. intézkedése SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: Jóváhagyom! Győr, 2018. március Csizmadia Gábor r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2018. (III. 26.)

Részletesebben

II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI

II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI 3. A rendőrkapitányság - a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben (továbbiakban: Rtv.) és a fegyveres szervek hivatásos állományú

Részletesebben

A CSORNAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J É N E K. 1/2015. (I.12.) RK intézkedése. A Csornai Rendőrkapitányság Ügyrendjéről. i n t é z k e d é s t :

A CSORNAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J É N E K. 1/2015. (I.12.) RK intézkedése. A Csornai Rendőrkapitányság Ügyrendjéről. i n t é z k e d é s t : CSORNAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Levélcím: 9300 Csorna, Eötvös József utca 3. Postacím: Pf:1. 9301 Telefon: 96/263-270 Telefax: 96/263-270/42-42 BM: 21/42-40 BM telefax: 21/42-42 e-mail: csornark@gyor.police.hu

Részletesebben

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjének. a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Ügyrendjének kiadásáról. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjének. a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Ügyrendjének kiadásáról. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 08040-119/1-1/2018.ált. Jóváhagyom: Győr, 2018. március hó 28. nap CSIZMADIA GÁBOR r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A Mosonmagyaróvári

Részletesebben

II. fejezet A RENDŐRKAPITÁNYSÁG

II. fejezet A RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDŐRKAPITÁNYSÁG V A S V Á R 9800 Vasvár, Járdányi prof. u. 10. Pf.:37 94/370-119 94/572-009 BM: 26/40-20 26/40-22 E-mail: Vasvarrk@vas.police.hu Szám: 18060/ /2014.ált J ó v á h a g y o m : Szombathely,

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E

MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E Szám: 08040-119/1/2015.ált. 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 8., Pf: 52 /Fax: 96/215-531 BM : 21/40-40 BM fax: 21/40-41 e-mail: mosonmagyarovarrk@gyor.police.hu

Részletesebben

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I.

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I. 20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról Szám: 20/2012. Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv

Részletesebben

SZOMBATHELYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: /1/2017. Jóváhagyom!

SZOMBATHELYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: /1/2017. Jóváhagyom! SZOMBATHELYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 18010-119/1/2017. Jóváhagyom! Szombathely, 2017. november Dr. Tiborcz János r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos főkapitány A Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetőjének

Részletesebben

BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYA Balatonfüred, Fürdő u. 15. : 87/ , BM: 22/44-22, fax: /44-26

BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYA Balatonfüred, Fürdő u. 15. : 87/ , BM: 22/44-22, fax: /44-26 BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYA 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 15. : 87/482-287, BM: 22/44-22, fax: 482-287/44-26 RegdonL@veszprem.police.hu Szám: 19070-119/4/2013. ált. Jóváhagyom: Veszprém, 2013. november

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 1 8000 Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 2. Telefon: 22/541-600, Fax: 22/541-600, BM telefon: 22/2111, BM fax: 22/2025. E-mail cím: fejermmrfk@fejer.police.hu Szám: 07000/

Részletesebben

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10.

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10. 1 Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője 4024 Debrecen, Budai É.u.4. 52/516-400 Fax.: 52/516-413 BM Tel.: 32/24-72 Fax.: 32/27-72 e-mail: dr. uzonyi.attila@hajdu.police.hu Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BUDAÖRS RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vezetőjének../2018. (...) Budaörs Rk.

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BUDAÖRS RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vezetőjének../2018. (...) Budaörs Rk. PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BUDAÖRS RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 13010-119/ /2018. ált. Jóváhagyom: Budapest, 2018..hó...nap Dr. Mihály István r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG MÓR. Szám: /2/2009.Ált. Székesfehérvár,

RENDŐRKAPITÁNYSÁG MÓR. Szám: /2/2009.Ált. Székesfehérvár, RENDŐRKAPITÁNYSÁG MÓR 8060 Mór, Szent István tér 8. szám IRM tel.: (22) 5410 IRM fax.: (22) 5440 Tel/fax.: (22) 407-063 Szám: 07040-119/2/2009.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár, 2009... /: Dr. Simon László

Részletesebben

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10.

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10. 1 Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője 4024 Debrecen, Budai É.u.4. 52/516-400 Fax.: 52/516-413 BM Tel.: 32/24-72 Fax.: 32/27-72 e-mail: dr. uzonyi.attila@hajdu.police.hu Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

III. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNY FELADATAI

III. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNY FELADATAI 2 3) Az RK a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: RFK) szervezeti egysége, mely az alaptevékenységét szabályozó jogszabályokban, közjogi szervezetszabályozó eszközökben, valamint az RFK alapító

Részletesebben

Szám: 07060/119/1/2014.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár, 2014. szeptember. A GÁRDONYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2014. (VII. 02.

Szám: 07060/119/1/2014.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár, 2014. szeptember. A GÁRDONYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2014. (VII. 02. RENDŐRKAPITÁNYSÁG GÁRDONY 2483 Gárdony, Szabadság u. 40. Tel./fax: 22/355-003, BM-tel.: 22/5611, BM fax: 22/5642 E-mail: gardonyrk@fejer.police.hu Szám: 07060/119/1/2014.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár,

Részletesebben

A TOLNA MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY 19/2013. (VI.26.)TMRFK. i n t é z k e d é s e

A TOLNA MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY 19/2013. (VI.26.)TMRFK. i n t é z k e d é s e 1 T o l n a M e g y e i R e n d ő r - f ő k a p i t á n y s á g Cím: 7100 Szekszárd, Mészáros L. u. 19-21. 7101 Szekszárd, Pf. 86. Telefon: 74/501-100, BM: 23/34-10 Fax: 23/31-35 E-mail: soczol@tolna.police.hu

Részletesebben

SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Szám: 14000/115/4/2013.ált. SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG K a p o s v á r 7400 Kaposvár, Szent Imre. u. 14/c. Pf.: 121. Tel.:82/502-700-2734, Fax:82/502-700-2491 E-mail:LakatosZ@somogy.police.hu Budapest,

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Jóváhagyom: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitány 12/2016. (V. 23.) B.-A.-Z.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Jóváhagyom: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitány 12/2016. (V. 23.) B.-A.-Z. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Szám: 05000/115-12/2016. ált. Jóváhagyom: Budapest, 2016. május 12. Papp Károly r. altábornagy rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány A Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG AZ OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018. (VIII. 3.) intézkedése az Orosházi Rendőrkapitányság ügyrendjéről

OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG AZ OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018. (VIII. 3.) intézkedése az Orosházi Rendőrkapitányság ügyrendjéről OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018. augusztus hó napján Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány AZ OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 3/2018.

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete 1 A Belügyminiszter./2011. (....) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó munkáltatói jogkörökről és azok gyakorlására feljogosított

Részletesebben

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

3. Az Ajkai Rendőrkapitányság Ügyrendje (a továbbiakban: ügyrend) alkalmazásában:

3. Az Ajkai Rendőrkapitányság Ügyrendje (a továbbiakban: ügyrend) alkalmazásában: 2 3. Az Ajkai Rendőrkapitányság Ügyrendje (a továbbiakban: ügyrend) alkalmazásában: a./ Rendőrkapitányság szervezeti elemei: a rendőrkapitányság osztályai (azok alosztályai), a Devecseri Rendőrőrs, a kapitányi

Részletesebben

Szeghalmi Rendőrkapitányság A SZEGHALMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 2/2018. (VIII.13.) intézkedése. a Szeghalmi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről

Szeghalmi Rendőrkapitányság A SZEGHALMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 2/2018. (VIII.13.) intézkedése. a Szeghalmi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről Szeghalmi Rendőrkapitányság Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018. Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A SZEGHALMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 2/2018. (VIII.13.) intézkedése

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG BARCS. Jóváhagyom: Kaposvár, 2013. BARCS RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2013. (VIII. 12.) SZÁMÚ INTÉZKEDÉSE

RENDŐRKAPITÁNYSÁG BARCS. Jóváhagyom: Kaposvár, 2013. BARCS RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2013. (VIII. 12.) SZÁMÚ INTÉZKEDÉSE RENDŐRKAPITÁNYSÁG BARCS 7570 Barcs, Köztársaság u. 4. Tel.: 82/463-002, 82/463-085 Fax: 82/463-085 BM: 23/5411 Fax: 23/5437 e-mail: barcsrk@somogy.police.hu Szám: 14020-119/2/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár,

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

7/2013. (II. 22.) ORFK utasítás. az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

7/2013. (II. 22.) ORFK utasítás. az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK 7/2013. (II. 22.) ORFK utasítás az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 Szám: 7/2013. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 6. (1) bekezdés d) pontja szerinti feladatkörömben

Részletesebben

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Jóváhagyom: A Szentendrei Rendőrkapitányság Vezetőjének

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Jóváhagyom: A Szentendrei Rendőrkapitányság Vezetőjének PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Jóváhagyom: Budapest, 2018.. Dr. Mihály István r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A Szentendrei Rendőrkapitányság

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE

SZÉKESFEHÉRVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE SZÉKESFEHÉRVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 3. Telefon: 22/541-600 BM telefon: 22/2331 Fax: 22/2333 szekesfehervarrk@fejer.police.hu Szám: 07010/119/3/ 2013. Ált. J

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD. Ügyszám: /1-1/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár, NAGYATÁD RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD. Ügyszám: /1-1/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár, NAGYATÁD RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD Cím: 7500 Nagyatád, Zrínyi u. 7. / Pf.:14. Tel: 82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050-119/1-1/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár, 2013.

Részletesebben

Dakos József r. dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány. 4 /2013. (VI. 26.) RK Intézkedése a Pécsi Rendőrkapitányság ügyrendjének kiadásáról

Dakos József r. dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány. 4 /2013. (VI. 26.) RK Intézkedése a Pécsi Rendőrkapitányság ügyrendjének kiadásáról RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÉCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 7622 PÉCS, VARGHA D. U. 3. 7601 PÉCS, PF: 249. TELEFON / FAX: 72/504-450; 72/504-400/13-98 BM: 23/10-55 Fax:23/13-98 E-MAIL: KorontosZ@baranya.police.hu Szám: 02010/119/4/

Részletesebben

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Szám: 09020-119/4/2013. A BERETTYÓÚJFALUI RENDŐRKAPITÁNY 4/2013. (XII. 10.) SZÁMÚ RK INTÉZKEDÉSE A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Ügyrendjéről a Hajdú-Bihar Megyei

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/3. szám Budapest, 2011. április 13. Szám: 11529/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 5/2011. (IV. 08.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság. Jóváhagyom: A GYULAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018.(VIII.7.) intézkedése. a Gyulai Rendőrkapitányság ügyrendjéről

Gyulai Rendőrkapitányság. Jóváhagyom: A GYULAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018.(VIII.7.) intézkedése. a Gyulai Rendőrkapitányság ügyrendjéről Gyulai Rendőrkapitányság Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018 hó napján Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A GYULAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 3/2018.(VIII.7.)

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2012/17. szám Budapest, 2012. október 03. Szám: 32541/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttműködési megállapodások: 1. Az Országos Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 16000/115/17/2013. Ált. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 5000 Szolnok, Baross út 39. Levélcím: 5002 Szolnok Pf.:97. Tel: 56/377-515 BM 32/10-01 fax:56/501-645 BM 32/11-84

Részletesebben

/2012. ( ) Korm. rendelet

/2012. ( ) Korm. rendelet 1 /2012. ( ) Korm. rendelet a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm. rendelet valamint a

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 1. oldal 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás a Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő

Részletesebben

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed.

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed. Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 1. oldal Készenléti Rendőrség alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.

Részletesebben

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete 1 TERVEZET! A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv gazdasági rendszerének átalakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Szécsényi Rendőrkapitányság Vezetőjének 1/2018. (I. 16.) Intézkedése. A Szécsényi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről

SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Szécsényi Rendőrkapitányság Vezetőjének 1/2018. (I. 16.) Intézkedése. A Szécsényi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről Ügyszám: 12050-119/1/2018. ált. SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Jóváhagyom: Salgótarján, Dr. Nagy László r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A Szécsényi Rendőrkapitányság Vezetőjének

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! PEST MEGYEI MUNKAÜGYI BÍRÓSÁG 1.M.407/2007/15 A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Pest Megyei Munkaügyi Bíróság által képviselt felperesnek által képviselt Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (1139 Budapest,

Részletesebben

Az Országgyűlés Elnökének 6/2017. házelnöki rendelkezése. az Országgyűlési Őrség Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Az Országgyűlés Elnökének 6/2017. házelnöki rendelkezése. az Országgyűlési Őrség Szervezeti és Működési Szabályzatáról Az Országgyűlés Elnökének 6/2017. házelnöki rendelkezése az Országgyűlési Őrség Szervezeti és Működési Szabályzatáról Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 2. (2) bekezdés q) pontja szerinti

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

III. FEJEZET A MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY FELADATAI

III. FEJEZET A MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY FELADATAI megyei illetékességű, önálló jogi személyiséggel rendelkező, önálló költségvetési szerve. Az VMRFK Alapító Okiratának számát, keltét, az alapítás időpontját, az alapító okirat szerinti szakfeladatokat,

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Debrecen

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Debrecen Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Debrecen Szám: 09000/115-21/2013. Ált. Jóváhagyom: Budapest, 2013. 08. hó 26. napján Papp Károly r. altábornagy s.k. rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály 10 425/1973. SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! 0 1 3 Sorszám : A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE ÁBTL - 4.2-10 - 425/1973 /I BELÜGYMINISZTÉRIUM

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS. ÖNKORMÁNYZATA HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁGA : 2401. Dunaújváros, Pf.:189. /Fax: (25) 410-819; 410-022 e-mail: tuodujv@vnet.

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS. ÖNKORMÁNYZATA HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁGA : 2401. Dunaújváros, Pf.:189. /Fax: (25) 410-819; 410-022 e-mail: tuodujv@vnet. DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁGA : 2401. Dunaújváros, Pf.:189. /Fax: (25) 410-819; 410-022 e-mail: tuodujv@vnet.hu DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

Az Országgyűlés Elnökének 6/2017. házelnöki rendelkezése. az Országgyűlési Őrség Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Az Országgyűlés Elnökének 6/2017. házelnöki rendelkezése. az Országgyűlési Őrség Szervezeti és Működési Szabályzatáról Az Országgyűlés Elnökének 6/2017. házelnöki rendelkezése az Országgyűlési Őrség Szervezeti és Működési Szabályzatáról Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 2. (2) bekezdés q) pontja szerinti

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben

Budapest, hó 18 nap. Papp Károly r. altábornagy s.k. rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány

Budapest, hó 18 nap. Papp Károly r. altábornagy s.k. rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Szám: 06000-115/24/2015. ált. Jóváhagyom: Budapest, 2015. 12 hó 18 nap Papp Károly r. altábornagy s.k. rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány A CSONGRÁD MEGYEI

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Jóváhagyom:

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Jóváhagyom: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Szám: 09000/115-21/2013. Ált. Jóváhagyom: Budapest, 2013. 08. hó 26. napján Papp Károly r. altábornagy s.k. rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány A Hajdú-Bihar

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők 1 ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése KATASZTRÓFAVÉDELEM IRÁNYÍTÁSA 2012.10.02. KATASZTRÓFAVÉDELEM MEGHATÁROZÁSA A katasztrófavédelem nemzeti ügy. A védekezés egységes irányítása állami feladat. Katasztrófavédelem:

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Védelmi Bizottság Titkársága. I. A szervezeti egység adatai

Védelmi Bizottság Titkársága. I. A szervezeti egység adatai 3. sz. melléklet Védelmi Bizottság Titkársága I. A szervezeti egység adatai 1. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága (jelen mellékletben a továbbiakban: Titkárság) alapadatai

Részletesebben

A REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG 21/2015. (XI 05.) RRI INTÉZKEDÉSE. a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Szervezeti és Működési Szabályzatáról

A REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG 21/2015. (XI 05.) RRI INTÉZKEDÉSE. a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Szervezeti és Működési Szabályzatáról REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG Szám: Jóváhagyom! Papp Károly r. altábornagy rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány A REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG 21/2015. (XI 05.) RRI INTÉZKEDÉSE a Repülőtéri

Részletesebben

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága és a Budapest XXI.Kerület Csepel Önkormányzata közötti együttműködési

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

Jóváhagyom: A BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY 10 /2013. (VII.03.) BKMRFK. intézkedése

Jóváhagyom: A BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY 10 /2013. (VII.03.) BKMRFK. intézkedése Szám:03000-115/10/2013.Ált BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 6000 Kecskemét, Batthyány u.14. Tel.: 76/513-361, Fax: 76/513 301 Belügyi tel.: 33-3004 Fax: 33-3065 e-mail: davidk@bacs.police.hu Jóváhagyom:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyes adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyes adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyes adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Balatonalmádi Rendőrkapitányság 2. Székhely: 8220 Balatonalmádi,

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 1996: XLIII. tv.

Részletesebben

INTÉZKEDÉSE. i n t é z k e d é s t. I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

INTÉZKEDÉSE. i n t é z k e d é s t. I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MOHÁCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 7700 Mohács, Deák tér 1. Pf: 128 TELEFON / FAX: 69/511-350; BM: 23/42-20; E-MAIL: GaramvariG@baranya.police.hu Ügyszám: 02030-119/2/2013. ált. Jóváhagyom! Pécs,

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY

KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY 1. Fejezet száma, megnevezése X. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2. Költségvetési szerv a., azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám, 721473 Közigazgatási és

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA I. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai Költségvetési szerv megnevezése: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

A szabályzat hatálya. A honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi tevékenység személyi feltételei és a megbízotti rendszer működése

A szabályzat hatálya. A honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi tevékenység személyi feltételei és a megbízotti rendszer működése O R S Z Á G O S B Í R Ó S Á G I H I V A T A L ELNÖKE Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 14/2012. (X. 18.) OBH utasítása a bíróságok és az Országos Bírósági Hivatal honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szarvasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom:

Szarvasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom: Szarvasi Rendőrkapitányság Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018...hó napján Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A SZARVASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 2/2018. (VII.26.)

Részletesebben

A belügyminiszter. /2014. ( ) BM rendelete. a pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról

A belügyminiszter. /2014. ( ) BM rendelete. a pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról A belügyminiszter /2014. ( ) BM rendelete a pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 75. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 75. szám MAGYAR KÖZLÖNY 75. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. május 30., szerda Tartalomjegyzék 10/2018. (V. 30.) BM rendelet Az Országgyűlési Őrség parancsnoki nyomozásának különös szabályairól 3938 11/2018.

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófav favédelmi Igazgatóság A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Előadó: Heinfarth György tű. alezredes A KÖZBIZTONSÁGI REFERENS

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére 1 SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013-02-27.. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének

Részletesebben

14. Ismertesse a védelmi igazgatás és a katasztrófavédelem kapcsolatát!

14. Ismertesse a védelmi igazgatás és a katasztrófavédelem kapcsolatát! 14. Ismertesse a védelmi igazgatás és a katasztrófavédelem kapcsolatát! 1. A védelmi igazgatás A védelmi igazgatás mint intézmény fogalma: a közigazgatás részét képező feladat- és szervezeti rendszer.

Részletesebben

A belügyminiszter./2011. ( ) BM. rendelete

A belügyminiszter./2011. ( ) BM. rendelete 1 A belügyminiszter./2011. ( ) M rendelete a elügyminisztérium és a belügyminiszter irányítása, illetve felügyelete alá tartozó szervek fontos és bizalmas munkaköreiről és a nemzetbiztonsági ellenőrzés

Részletesebben

Szám: 02050-119/2/2013. ált. Jóváhagyom: Dakos József rendőr dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány A SIKLÓSI KAPITÁNYSÁGVEZETŐ

Szám: 02050-119/2/2013. ált. Jóváhagyom: Dakos József rendőr dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány A SIKLÓSI KAPITÁNYSÁGVEZETŐ RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIKLÓS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 7800 SIKLÓS, BATTHYÁNY U. 7. 7800 SIKLÓS PF: 38. TELEFON / FAX: 72/579-770; BM: 23/44-11 FAX:23/44-41 E-MAIL: LubastyikZ@baranya.police.hu Szám: 02050-119/2/2013.

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2007 Preambulum * A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság Vezetőjének 1/2018. (II.08 ) I N T É Z K E D É S E

A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság Vezetőjének 1/2018. (II.08 ) I N T É Z K E D É S E Szám: 01200-119/1/2018. ált. BUDAPESTI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG XX. ÉS XXIII. KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Jóváhagyom: Budapest, 2018. hó nap Bucsek Gábor r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos Budapest

Részletesebben

Szám: / 4 /2017. ált Jóváhagyom: Pécs, év augusztus hó 16. nap A PÉCSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK

Szám: / 4 /2017. ált Jóváhagyom: Pécs, év augusztus hó 16. nap A PÉCSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÉCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ Szám: 02010-119/ 4 /2017. ált Jóváhagyom: Pécs, 2017. év augusztus hó 16. nap Dakos József r. dandártábornok sk. rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A

Részletesebben

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Az iratkezelés rendjének jogszabályi háttere 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről,

Részletesebben

A polgármester elsőfokú polgári védelmi hatósági jogköre és ahhoz kapcsolódó feladatok

A polgármester elsőfokú polgári védelmi hatósági jogköre és ahhoz kapcsolódó feladatok A polgármester elsőfokú polgári védelmi hatósági jogköre és ahhoz kapcsolódó feladatok Készítette: Pilisi Edit tű.szds. Készült: 2012. 01. 23. Közbiztonsági referensek felkészítésére Polgármester katasztrófavédelmi

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Alpolgármester A Képviselő-testület nyilvános ülésének anyaga (SZMSZ 17. (1) bek.). Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

NAV Bevetési Főigazgatósága

NAV Bevetési Főigazgatósága NAV Bevetési Főigazgatósága dr. Demeter Tamás pénzügyőr ezredes, főtanácsos Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési főigazgató Általános tájékoztató a Bevetési Főigazgatóság profiljáról, feladatrendszeréről,

Részletesebben

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 1. oldal Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben

A ZALA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDEMI IGAZGATÓ. 5/2016. számú INTÉZKEDÉSE

A ZALA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDEMI IGAZGATÓ. 5/2016. számú INTÉZKEDÉSE ZALA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG A ZALA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDEMI IGAZGATÓ 5/2016. számú INTÉZKEDÉSE A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzatának kiadásáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben