Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát az alábbi betegségek kezelésére használják:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát az alábbi betegségek kezelésére használják:"

Átírás

1 OMEP HEXAL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Omep HEXAL 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula HATÓANYAG: Omeprazol 20 mg omeprazolt tartalmaz gyomornedv-ellenálló kemény kapszulánként. SEGÉDANYAG: Szemcsék: Talkum, trietil-citrát, poliszorbát 80, povidon K 25, mikrokristályos cellulóz, alacsony fokban szubsztituált hidroxipropilcellulóz, vízmentes laktóz, magnézium-sztearát, magnézium-oxid, metakrilsav-etil-akrilát-kopolimer (1:1) 30%-os diszperzió Kapszulahéj: Kapszulatetõ és kapszulatest 20 mg: titán-dioxid (E171), zselatin Jelölõfesték: fekete vas-oxid E 172, sellak, propilénglikol, ammónium-hidroxid, vagy fekete vas-oxid E 172, sellak, propilénglikol, kálium-hidroxid, tömény ammónia oldat JAVALLAT: Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula hatóanyaga az omeprazol. A protonpumpa-gátlóknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Hatását a gyomorban termelõdõ gyomorsav mennyiségének csökkentése révén fejti ki. Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát az alábbi betegségek kezelésére használják: Felnõttek: _ Gasztro-özofageális reflux betegség (GORD). Ekkor a gyomorból sav kerül vissza a nyelõcsõbe (a torkot a gyomorral összekötõ csõbe), ami fájdalmat, gyulladást és gyomorégést okoz. _ Fekélyek a vékonybél felsõ szakaszában (nyombélfekély) vagy a gyomorban (gyomorfekély). _ Helicobacter pylori nevû baktériumfertõzéssel kapcsolatos fekélyek. Ha ez a betegsége, kezelõorvosa antibiotikumokat is felírhat, hogy kezelje a fertõzést és lehetõvé tegye a fekély gyógyulását. _ NSAID-oknak (nem-szteroid gyulladáscsökkentõ gyógyszereknek) nevezett gyógyszerek okozta fekélyek. Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula fekélyek kialakulásának gátlására is adható, ha Ön NSAID-okat szed. _ A hasnyálmirigyben lévõ szövetszaporulat miatt túlságosan sok a sav a gyomorban (Zollinger-Ellison szindróma). Gyermekek: Egy éves kor feletti és 10 kg-nál nagyobb tömegû gyermekek _ `Gasztro-özofagealis reflux betegség' (GERD). Ekkor a gyomorból sav kerül vissza a nyelõcsõbe (a torkot a gyomorral összekötõ csõbe) és ez fájdalmat, gyulladást és gyomorégést okoz. Gyermekeknél a betegség tünete lehet a gyomortartalom szájüregben való megjelenése (regurgitáció), rosszullét 1.

2 (hányás) és elégtelen súlygyarapodás. 4 éves kor feletti gyermekek és serdülõk _ A Helicobacter pylori nevû baktériumfertõzéssel kapcsolatos fekélyek. Ha gyermekének ez a betegsége, kezelõorvosa antibiotikumokat is felírhat, hogy kezelje a fertõzést és lehetõvé tegye a fekély gyógyulását. ELLENJAVALLAT: Ne szedje az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát: _ Ha túlérzékeny (allergiás) az omeprazolra vagy az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula egyéb összetevõjére. _ Ha egyéb protonpumpa gátlókat tartalmazó szerekkel (például pantoprazollal, lanzoprazollal, rabeprazollal, ezomeprazollal) szemben túlérzékeny. _ Ha (HIV-fertõzésre adott) nelfinavirt tartalmazó gyógyszert szed. Amennyiben nem biztos ebben, az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula szedése elõtt beszéljen kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula fokozott elõvigyázatossággal alkalmazható Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula más betegségek tüneteit elfedheti. Ezért, amennyiben az alábbiak közül bármelyik fennáll Önnél, az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula szedésének elkezdése elõtt vagy szedése során, azonnal beszéljen kezelõorvosával: _ Ok nélkül sokat fogy, és nyelési nehézségei vannak. _ Hasfájása vagy gyomorrontása van. _ Ételt vagy vért kezd hányni. _ Fekete színû (véres színû) székletet ürít. _ Súlyos vagy folyamatos hasmenés jelentkezik, mivel az omeprazol adása miatt kismértékben nõ a fertõzéses eredetû hasmenés veszélye. _ Súlyos májbetegségben szenved. Ha hosszú ideig (egy évnél tovább) szedi az Omep HEXAL kapszulát, kezelõorvosa az Ön állapotát valószínûleg rendszeresen ellenõrzi. Amikor felkeresi az orvost, minden új vagy váratlan tünetrõl és körülményrõl számoljon be. MELLÉKHATÁS: Mint minden gyógyszer, így az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha az alábbi ritka, de súlyos mellékhatások bármelyikét veszi észre, hagyja abba az Omep HEXAL gyomornedvellenálló kemény kapszula szedését és haladéktalanul forduljon orvosához _ Hirtelen sípoló légzés, az ajak, a nyelv és a torok, vagy a test bedagadása, bõrkiütés, ájulás vagy nyelési 2.

3 nehézségek (súlyos túlérzékenységi reakció tünetei). _ A bõr vörösödése, ami hólyagokkal vagy hámlással jár. Súlyos hólyagok és vérzések léphetnek fel az ajkon, a szemen, a szájban, az orrban és a nemi szerveken. Ez Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízis tünetei lehetnek. _ A bõr sárgasága, sötét vizelet és fáradtság, ami májproblémák tünete lehet. A mellékhatások az alábbiak szerint meghatározott gyakoriságokkal fordulhatnak elõ: Nagyon gyakori: 10 felhasználóból több, mint 1-et érint Gyakori: 100 felhasználóból 1-10-et érint Nem gyakori: 1000 felhasználóból 1-10-et érint Ritka: felhasználóból 1-10-et érint Nagyon ritka: felhasználóból kevesebb, mint 1-et érint Nem ismert: A gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhetõ meg. Az alábbi mellékhatások fordulhatnak még elõ: Gyakori mellékhatások: _ fejfájás; _ gyomorra vagy bélre gyakorolt hatások: hasmenés, hasfájás, székrekedés, szelek (bélgázosság); _ émelygés vagy hányás. Nem gyakori mellékhatások: _ lábfej és boka bedagadása. _ alvászavar (álmatlanság). _ szédülés, bizsergõ érzés, például tûszúrás-érzet, álmosság. _ forgó érzés (vertigo). _ megváltozik a máj mûködését vizsgáló vérvizsgálatok eredménye; _ bõrkiütés, hólyagos bõrkiütés (csalánkiütés) és bõrviszketés. _ általános rossz közérzet és energiahiány. Ritka mellékhatások: _ vérproblémák, például a fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék alacsony száma. Ez gyengeséget, véraláfutásokra való hajlamot okozhat, vagy fokozhatja a fertõzések valószínûségét; _ túlérzékenységi reakciók, amelyek néha nagyon súlyosak: ide tartozik az ajak, a nyelv és a torok bedagadása, a láz és a sípoló légzés; _ alacsony nátriumszint a vérben. Ez gyengeséget, rosszullétet (hányást) és izomgörcsöket okozhat; _ izgatottság-, zavartság- vagy levertségérzés; _ ízérzés megváltozása; _ látásproblémák, például homályos látás; _ hirtelen zihálás vagy légszomj (hörgõgörcs); 3.

4 _ szájszárazság; _ a szájüreg gyulladása; _ bélrendszert érintõ gombás fertõzés (`penész'); _ májbetegségek, így sárgaság, ami a bõr sárgaságát, sötét vizeletet és fáradtságot okozhat; _ hajhullás (alopecia); _ napfény hatására kialakuló bõrkiütés; _ ízületi fájdalom (artralgia) vagy izomfájdalom (mialgia); _ súlyos vesebetegségek (intersticiális nefritisz); _ fokozott verejtékezés. Nagyon ritka mellékhatások: _ vérsejt-számokat érintõ változások, így agranulocitózis (fehérvérsejtek hiánya); _ agresszió; _ ott nem lévõ dolgok látása, érzése, vagy hallása (hallucinációk); _ súlyos májbetegségek, melyek májelégtelenséghez és az agy gyulladásához vezetnek; _ hirtelen súlyos bõrkiütés, vagy hólyagosodás vagy bõrleválás jelentkezik. Ez magas lázzal és ízületi fájdalmakkal járhat (eritéma multiforme, Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis); _ izomgyengeség; _ férfiaknál az emlõ megnagyobbodása; _ alacsony magnéziumszint a vérben. Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula nagyon ritka esetekben a fehérvérsejtekre is hat, ami immunhiányhoz vezet. Ha Önnél a fertõzést kísérõ láz mellett általános állapota nagymértékben romlik, vagy ha a lázat helyi fertõzésre utaló tünetek, például nyak-, torok- vagy szájfájdalom kísérik, vagy ha nehezen tud vizeletet üríteni, minél elõbb keressen fel orvost, mivel vérvizsgálattal ki lehet zárni a fehérvérsejtek hiányát (agranulocitózist). Fontos, hogy ekkor tájékoztassa az orvost errõl a gyógyszerérõl. Ne aggódjon a lehetséges mellékhatásokat felsoroló lista miatt. Lehet, hogy egyik sem jelentkezik Önnél. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. FIGYELMEZTETÉS: Fontos információk az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula egyes összetevõirõl: Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelõorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielõtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. KÖLCSÖNHATÁSOK: Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereirõl, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ennek oka, hogy az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény 4.

5 kapszula befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatását, illetve egyes gyógyszereknek hatása lehet az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula hatására. Ne szedje az Omep HEXAL kapszulát, ha nelfinavirt tartalmazó gyógyszert szed (amit HIV-fertõzés kezelésére használnak). Szóljon kezelõorvosának vagy gyógyszerésznek, ha az alábbi gyógyszerek közül bármelyiket szedi: _ ketokonazol, itrakonazol vagy vorikonazol (gomba okozta fertõzések kezelésére használják); _ digoxin (szívproblémák kezelésére használják); _ diazepam (szorongás kezelésére, izmok ellazítására vagy epilepsziában használják); _ fenitoin (epilepsziában használják). Ha fenitoint szed, kezelõorvosának ellenõriznie kell Önt, amikor elkezdi, vagy abbahagyja az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula szedését; _ a véralvadás gátlására adott gyógyszerek, például warfarin vagy egyéb, a K-vitamin hatását gátló szerek. Lehet, hogy kezelõorvosának ellenõriznie kell Önt az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula szedésének elkezdésekor vagy abbahagyásakor; _ rifampicin (tuberkulózis kezelésére használják); _ atazanavir (HIV-fertõzés kezelésére használják); _ takrolimusz (szervátültetés eseteiben); _ közönséges orbáncfû (Hypericum perforatum) (enyhe depresszió kezelésére használják); _ cilosztazol (idõszakos sántítás - klaudikáció intermittensz - kezelésére használják); _ szakinavir (HIV-fertõzés kezelésére használják); _ klopidogrel (vérrög- (trombus)-képzõdés megelõzésére használják). Ha az Omep HEXAL kapszula mellett amoxicillin és klaritromicin antibiotikumokat is felír a kezelõorvos a Helicobacter pylori fertõzés okozta fekélyek kezelésére, nagyon fontos, hogy tájékoztassa kezelõorvosát az Ön által szedett összes többi gyógyszerrõl is. Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula egyidejû alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal A gyomornedv-ellenálló kemény kapszulákat étellel vagy éhgyomorra is beveheti. TERHESSÉG / SZOPTATÁS: Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula szedése elõtt szóljon kezelõorvosának, ha terhes vagy terhességet tervez. Orvosa fogja eldönteni, hogy ezidõ alatt beveheti-e az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát. Orvosa fogja eldönteni, hogy szedheti-e az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát szoptatás mellett. 5.

6 GÉPJÁRMÛVEZETÉS: Nem valószínû, hogy Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula befolyásolná a gépjármûvezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Mellékhatások, például szédülés és látászavarok elõfordulhatnak (lásd 4. pont). Ha Önnél ez lépne fel, nem szabad gépjármûvet vezetnie vagy gépeket kezelni. ADAGOLÁS / ALKALMAZÁS: Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelõen szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetõen, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Kezelõorvosa el fogja mondani Önnek, hogy naponta mennyi gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát kell bevennie és milyen hosszú ideig kell ezeket szednie. Ez függeni fog a betegségétõl és attól, hogy milyen idõs Ön. A szokásos adagok az alábbiak. Felnõttek: A GERD tüneteinek, például a gyomorégés és savas visszaáramlás kezelésére: _ Ha orvosa úgy találta, hogy nyelõcsöve kismértékben károsodott, a szokásos adag naponta egyszer 20 mg 4-8 héten keresztül. Amennyiben ekkorra nem gyógyult meg a nyelõcsõ, lehet, hogy kezelõorvosa azt mondja Önnek, hogy további 8 héten keresztül szedjen naponta 40 mg-ot. _ Ha a nyelõcsõ meggyógyult, a szokásos adag naponta egyszer 10 mg. _ Ha a nyelõcsõ nem károsodott, a szokásos adag naponta egyszer 10 mg. A vékonybél felsõ részében lévõ fekélyek (nyombélfekélyek) kezelésére: _ A szokásos adag naponta egyszer 20 mg 2 héten keresztül. Ha a fekély nem gyógyult meg ekkorra, lehet, hogy kezelõorvosa azt mondja, hogy ugyanezt az adagot további két héten át szedje. _ Ha a fekély nem gyógyult meg teljesen, az adagot naponta egyszer 40 mg-ra lehet emelni 4 héten keresztül. Gyomorfekély kezelésére: _ A szokásos adag naponta egyszer 20 mg 4 hétig. Ha a fekély nem gyógyult meg ekkorra, lehet, hogy kezelõorvosa azt mondja, hogy ugyanezt az adagot további 4 héten át szedje. _ Ha a fekély nem gyógyult meg teljesen, az adagot naponta egyszer 40 mg-ra lehet emelni 8 héten keresztül. A nyombél- és gyomorfekély kiújulásának megelõzésére: _ A szokásos adag naponta egyszer 10 mg vagy 20 mg. Kezelõorvosa az adagot naponta egyszer 40 mg-ra emelheti. NSAID-ok (nem szteroid gyulladáscsökkentõ szerek) okozta gyomor- és nyombélfekély kezelésére: _ A szokásos adag naponta egyszer 20 mg 4-8 hétig. 6.

7 A nyombél- és gyomorfekély megelõzésére, ha NSAID-okat szed: _ A szokásos adag naponta egyszer 20 mg. A Helicobacter pylori fertõzés okozta fekélyek kezelésére és kiújulásuk megakadályozására: _ A szokásos adag naponta kétszer 20 mg Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszula, egy héten át. _ Kezelõorvosa azt is mondani fogja Önnek, hogy emellett az amoxicillin, a klaritromicin antibiotikumok és a metronidazol közül kétfélét még szednie kell. A hasnyálmirigyben lévõ szövetszaporulat miatt túlságosan sok gyomorsav (Zollinger-Ellison szindróma) kezelése: _ A szokásos adag naponta 60 mg. _ Kezelõorvosa az adagot az Ön igényeitõl függõen módosítani fogja, és õ dönti el, hogy milyen hosszú ideig kell szednie a gyógyszert. Gyermekek: A GERD tüneteinek, például a gyomorégés és a sav-visszaáramlás (regurgitáció) kezelésére: _ Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát egy éves kor feletti és 10 kg-nál nagyobb testtömegû gyermekek szedhetik. A gyermekek adagja a gyermek testtömegétõl függ, és a kezelõorvos fogja meghatározni a pontos adagot. A Helicobacter pylori fertõzés okozta fekélyek kezelése és kiújulásuk megakadályozása: _ Négy éves kor feletti gyermekek szedhetik az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát. A gyermekek adagja a gyermek testtömegétõl függ, és a kezelõorvos fogja meghatározni a pontos adagot. A kezelõorvos két antibiotikumot, amoxicillint és klaritromicint is fel fog írni a gyermeknek. A gyógyszer bevétele _ Javasolt, hogy a gyomornedv-ellenálló kemény kapszulákat reggel vegye be. _ A kapszulákat beveheti étkezéskor vagy éhgyomorra. _ A kapszulákat egészben, fél pohár vízzel vegye be. Ne törje össze, illetve ne rágja szét a gyomornedv-ellenálló kemény kapszulákat. Ennek oka, hogy a gyomornedv-ellenálló kemény kapszulákban lévõ szemcséket egy olyan bevonat fedi, ami megakadályozza, hogy a gyomorban a sav lebontsa a gyógyszert. Fontos, hogy a bevont szemcséket ne sértse fel. Mit kell tenni akkor, ha Ön vagy a gyermek nehezen tudja lenyelni a gyomornedv-ellenálló kemény kapszulákat _ Ha Ön vagy a gyermek nehezen tudja lenyelni a kapszulákat: - Nyissa ki a kapszulákat és tartalmukat közvetlenül egy fél pohár vízzel nyelje le, vagy tartalmukat tegye egy pohár (szénsavmentes) ásványvízbe, savas gyümölcslébe (pl. alma-, narancs,- vagy ananász lébe) vagy almaszószba. - Elfogyasztás elõtt mindig keverje össze a keveréket (a keverék nem lesz tiszta). Ezután azonnal, de legkésõbb 30 percen belül igya meg a keveréket. 7.

8 - Annak érdekében, hogy biztos legyen benne, hogy az összes gyógyszert megitta, a poharat alaposan öblítse át fél pohár vízzel és igya meg. A szilárd részecskék tartalmazzák a gyógyszert - ne rágja el vagy törje össze õket. Ha elfelejtette bevenni az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát: Ha elfelejtett bevenni egy adagot, amint eszébe jut, pótolja. Ha viszont már közel van a következõ esedékes adag idõpontja, hagyja ki az elfelejtett adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot az elfelejtett kapszula pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. TÚLADAGOLÁS: Ha az elõírtnál több Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát vett be: Ha véletlenül a kezelõorvos által felírtnál több Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát vett be, azonnal beszéljen kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. TÁROLÁS: A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó! A karton dobozon, a címkén vagy a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idõ után ne szedje az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát. A lejárati idõ a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A HDPE tartályos kiszerelés a felbontás után 3 hónapig használható. Legfeljebb 25 C-on tárolandó! Buborékcsomagolás: a fénytõl és nedvességtõl való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Tartály: A tartályt tartsa jól lezárva. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét. CSOMAGOLÁS: Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás Omep HEXAL 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Fehér vagy bézs színû bevont pelletek, felsõ és alsó részén fehér, mindkét részén OME 20 felirattal ellátott kapszulába töltve. Omep HEXAL 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula: Alumínium/alumínium buborékcsomagolás: 7, 14, 15, 28, 30, 56, 56x1 és 98 db és 168 db. Fehér HDPE tartály, csavaros PP tetõvel és deszikkánssal: dobozonként 1 tartály 7, 14, 15, 28, 30, 49, 50, 100 és 168 db kapszulával, vagy dobozonként 2 tartály, 28, 30, 49, 50 és 168 db kapszulával. 8.

9 OGYI-T-20135/05 (20 mg-os: 7 x buborékcsomagolásban) OGYI-T-20135/06 (20 mg-os: 14 x buborékcsomagolásban) OGYI-T-20135/07 (20 mg-os: 28 x buborékcsomagolásban) OGYI-T-20135/08 (20 mg-os: 30 x tartályban) Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba. A forgalomba hozatali engedély jogosultja: HEXAL AG, Industiestrasse 25., Holzkirchen, Németország Gyártó: Lek Pharmaceuticals d.d., Verovskova 57, Ljubljana, Szlovénia. Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, Barleben, Németország LEK S.A., ul. Domaniewska 50C, , Warszawa, Lengyelország Salutas Pharma GmbH, Dieselstrasse 5, Gerlingen, Németország A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: június Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: OGYI/21370/2011, OGYI/21371/201 9.

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

HATÓANYAG: Minden egyes kapszula 10 mg, 20 mg, vagy 40 mg omeprazolt (hatóanyag) tartalmaz.

HATÓANYAG: Minden egyes kapszula 10 mg, 20 mg, vagy 40 mg omeprazolt (hatóanyag) tartalmaz. HELICID 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Helicid 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Helicid 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Helicid 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula

Részletesebben

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv ellenálló tabletta Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv ellenálló tabletta ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoptol 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoptol 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanszoprazol HATÓANYAG: Lanszoprazol. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg ezomeprazol (ezomeprazol magnézium formájában).

HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg ezomeprazol (ezomeprazol magnézium formájában). EMOZUL 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Emozul 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Emozul 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg

Részletesebben

Betegtájékoztató LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Ludea 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula omeprazol

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA. AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA. AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDWELL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Az AcidWell

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként.

HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként. ULZOL KEMÉNY KAPSZULA Ulzol kemény kapszula omeprazol HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként. SEGÉDANYAG: Titán-dioxid, trietil-citrát, talkum, hipromellóz,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt tartalmaz Losec gyomornedv ellenálló kemény kapszulánként.

HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt tartalmaz Losec gyomornedv ellenálló kemény kapszulánként. LOSEC 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Losec 10 mg gyomornedv ellenálló kemény kapszula Losec 20 mg gyomornedv ellenálló kemény kapszula omeprazol HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sparsorium infantum

Részletesebben

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir HATÓANYAG: 125 mg ill. 250 mg famciklovir filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát, hidroxipropilcellulóz,

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Betegtájékoztató EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 30 mg lanzoprazol kapszulánként. SEGÉDANYAG: Nátrium-laurilszulfát, meglumin,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Betegtájékoztató LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 30 mg lanzoprazol kemény kapszulánként. SEGÉDANYAG: Cukor-gömböcskék (szacharóz

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol. HATÓANYAG: Lanzoprazol.

Betegtájékoztató LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol. HATÓANYAG: Lanzoprazol. LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: Lanzoprazol. SEGÉDANYAG: Hidroxi-propil-cellulóz, magnézium-karbonát-hidroxid, kukoricakeményítõ, részlegesen szubsztituált

Részletesebben

Betegtájékoztató PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Protonexa 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Protonexa 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 15 mg gyomornedv-ellenálló

Részletesebben

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ACIDA 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

Betegtájékoztató NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA. Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát

Betegtájékoztató NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA. Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát HATÓANYAG: Naftidrofuril-hidrogén-oxalát. Minden retard kemény kapszula 100 mg naftidrofuril-hidrogén-oxalátot

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lopedium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lopedium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lopedium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta ranitidin

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imorevin 2 mg/125 mg tabletta loperamid-hidroklorid, szimetikon Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Emillan

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). NOACID 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA NOACID 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ Cirkulin Valeriana komlóval 80 mg/20 mg mite bevont tabletta Cirkulin Valeriana komlóval 160 mg/40 mg forte bevont tabletta macskagyökér száraz kivonata és komlótoboz száraz kivonata Olvassa

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fexgen 180

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ludea 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Duphalac szirup Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. Egy gyomornedv-ellenálló tabletta 20 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. Egy gyomornedv-ellenálló tabletta 20 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). GERPRAZOL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Gerprazol 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. Egy gyomornedv-ellenálló tabletta 20 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula mebeverin-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Gelbra 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Gelbra 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium HATÓANYAG: Rabeprazol-nátrium. Tablettánként 10 mg rabeprazol-nátriumot

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Részletesebben

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA Exelon 1,5 mg kemény kapszula Exelon 3,0 mg kemény kapszula Exelon 4,5 mg kemény kapszula Exelon 6,0 mg kemény kapszula Rivasztigmin HATÓANYAG: Rivasztigmin-hidrogén-tartarát.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Bluefish 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz. Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz acetilcisztein Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansoprazol-Teva 15 mg szájban diszpergálódó tabletta Lansoprazol-Teva 30 mg szájban diszpergálódó tabletta lanzoprazol Mielott elkezdené szedni ezt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 33.515/75/2008 sz. határozat

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Coldastop orrcsepp PIL új BETEGTÁJÉKOZTATÓ Coldastop orrcsepp A-vitamin-palmitát

Részletesebben

HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató

HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató Mielőtt elkezdené alkalmazni a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne levő információkra

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Citrokalcium

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Ambrobene 30 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Supradyn F drazsé BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Supradyn

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Vitamin B6

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Venoruton kapszula BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Venoruton

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Candibene 100 mg hüvelytabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát formájában). NOLPAZA CONTROL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Hatóanyagok: Populus tremuloides (Populus) trit. D1, Sabal serrulatum (Serenoa repens) trit. D6, Conium maculatum

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

1. Milyen típusú gyógyszer a Bilutamid 150 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

1. Milyen típusú gyógyszer a Bilutamid 150 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható? BILUTAMID 150 MG FILMTABLETTA Bilutamid 150 mg filmtabletta bikalutamid 1. Milyen típusú gyógyszer a Bilutamid 150 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Bilutamid 150 mg filmtablettát

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Histisynt

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP Sine cukor és alkoholmentes, kakukkfű és orvosi ziliz tartalmú köhögés elleni belsőleges oldat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 24.991/75/2006 sz. határozat

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol-ratiopharm

Részletesebben