HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg ezomeprazol (ezomeprazol magnézium formájában).

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg ezomeprazol (ezomeprazol magnézium formájában)."

Átírás

1 EMOZUL 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Emozul 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Emozul 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol. 20 mg vagy 40 mg ezomeprazol (ezomeprazol magnézium formájában). SEGÉDANYAG: Szacharóz, kukoricakeményítõ, povidon, nátrium-laurilszulfát, polivinil-alkohol, titán-dioxid (E171), makrogol 3000, makrogol 6000, talkum, magnézium-karbonát, metakrilsav-etil-akrilát kopolimer (1:1) és poliszorbát 80 a kapszulában lévõ pelletekben és zselatin, titán-dioxid (E171) és vörös vas-oxid (E172) a kapszulahéjban. JAVALLAT: Az Emozul ezomeprazol nevû gyógyszert tartalmaz. Ez az ún. "protonpumpa-gátló" gyógyszerek csoportjába tartozik, melyek a gyomorban termelõdõ sósav mennyiségének csökkentésével hatnak. Az Emozul a következõk kezelésére használatos: -"Gyomor-nyelõcsõ reflux betegség" (GERD). Ebben az állapotban a sav a gyomorból bejut a (garatot a gyomorral összekötõ) nyelõcsõbe, ezáltal fájdalmat, gyulladást és gyomorégést idéz elõ. Ezt a gyógyszert azért adják, hogy: -meggyógyítsa a károsodott vagy gyulladttá (lobossá) vált nyelõcsövet, -meggátolja ezen állapotok kiújulását, -enyhítse az ilyen állapotokban gyakran fellépõ, kellemetlen panaszokat. -A gyomorban, vagy a (vékony)bél felsõ szakaszán kialakult, Helicobacter pylori nevû baktériummal fertõzött fekélyek. Ha Ön ebben a betegségben szenved, orvosa bizonyos antibiotikumokkal együtt is rendelheti ezt a gyógyszert, hogy: -meggyógyítsa a H. pylori fertõzéshez társuló nyombélfekélyeket, -megelõzze az ezzel a baktériummal kapcsolatos fekélyek kiújulását. -Ún. nem-szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok) okozta gyomorfekély. Ezt a gyógyszert azért adják, hogy: -meggyógyítsa a NSAID-ok által az Ön gyomrában elõidézett fekélyeket, -meggátolja a gyomor- és a nyombélfekélyek kialakulását, ha Ön NSAID-okat szed. -Hosszan tartó kezelésre, a fekélyvérzés ismétlõdésének intravénásan adott ezomeprazollal végzett megelõzése után. -A hasnyálmirigy sejtburjánzása okozta kórosan sok gyomorsav-termeléssel járó betegségekben (Zollinger- Ellison-szindróma). ELLENJAVALLAT: Ne szedje az Emozult: 1.

2 -ha allergiás (túlérzékeny) az ezomeprazolra vagy az Emozul egyéb összetevõjére. -ha egyéb protonpumpa-gátló készítményre allergiás. -ha atazanavirt (a HIV kezelésére használt gyógyszer) szed. Ne szedje az Emozult, ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre. Ha valamiben nem biztos, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, mielõtt elkezdi szedni az Emozult. MELLÉKHATÁS: Mint minden gyógyszer, így az Emozul kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha a következõ súlyos mellékhatásokat észleli, hagyja abba az Emozul kapszula szedését, és azonnal forduljon orvosához: -Hirtelen légszomj, az ajkak, nyelv, torok, vagy egyéb testtáj duzzanata, kiütés, gyengeség vagy nyelési nehézség, (súlyos allergiás reakció). -Hólyagokkal, vagy hámlással járó bõrpirosodás. Elõfordulhatnak még súlyos hólyagok és vérzés az ajkakon, a szemben, az orrban, és a nemi szerveken. Ez lehet "Stevens-Johnson szindróma", vagy "toxikus epidermális nekrolízis". -Sárgaság, sötét vizelet és fáradtság, melyek májbetegség tünetei lehetnek. Ezek a tünetek ritkák, betegbõl kevesebb, mint 1 betegnél fordulnak elõ. Egyéb mellékhatások: Gyakoriság: nagyon gyakori 10 betegbõl legalább 1-nél elõfordul, gyakori 100 betegbõl 1-10-nél fordul elõ, nem gyakori 1000 betegbõl 1-10-nél fordul elõ, ritka betegbõl 1-10-nél fordul elõ, nagyon ritka betegbõl kevesebb, mint 1-nél fordul elõ, nem ismert a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg. Gyakori: -Fejfájás. -Hasi fájdalom, hasmenés, székrekedés, bélgázképzõdés, hányinger, hányás. Nem gyakori: -A lábak és a boka duzzanata. -Álmatlanság. -Szédülés, zsibbadásérzés, aluszékonyság. -Forgó jellegû szédülés (vertigo). -Szájszárazság. -A májenzim értékek megváltozása (növekedése). -Kiütések, csomós kiütések (csalánkiütés), bõrviszketés. Ritka: -Vérkép-rendellenesség, mint a fehérvérsejtek, vagy vérlemezkék számának csökkenése. Ez gyengeséget, véraláfutást okozhat, vagy növeli a fertõzések kockázatát. -A nátriumionok szintjének csökkenése a vérben. Ez gyengeséget, hányást, vagy görcsöt okozhat. -Nyugtalanságérzés, zavartság, vagy depresszió. -Ízérzés megváltozása. -Látászavarok, mint homályos látás. -Hirtelen légszomj, vagy rövidlégzés (hörgõgörcs). 2.

3 -Szájüreggyulladás. -Szájpenész, mely egy gombás fertõzés, ami érintheti a beleket is. -Májgyulladás sárgasággal vagy anélkül, melynek tünetei a sárga bõrszín, sötét vizelet, fáradtság. -Hajhullás (alopecia). -Bõrkiütés napfénynek kitett bõrfelületen. -Ízületi fájdalom (arthralgia), vagy izomfájdalmak (mialgia). -Általános rossz közérzet, és gyengeség. -Fokozott izzadás. Nagyon ritka: -A vérkép megváltozása, beleértve az agranulocitózist (fehérvérsejtek hiánya) és a pancitopéniát (a vörösvértestek, fehérvérsejtek és vérlemezkék hiánya). -Erõszakos viselkedés. -Olyan dolgok érzése, észlelése, amelyek a valóságban nincsenek jelen (hallucinálás). -Súlyos májproblémák, amelyek májkárosodáshoz, és agyi mûködészavarhoz vezethetnek. -Súlyos bõrkiütések, hólyagok, bõrhámlás hirtelen megjelenése, melyet magas láz és izomfájdalom kísérhet (eritéma multiforme, Stevens-Johnson szindróma, vagy toxikus epidermális nekrolízis). -Izomgyengeség. - Súlyos veseproblémák. -Emlõ növekedése férfiaknál. Az Emozul kapszula nagyon ritka esetekben olyan mértékben csökkentheti a fehérvérsejtek számát, ami immunhiányhoz vezethet. Amennyiben fertõzése van, melynek tünetei lehetnek: láz, súlyosan legyengült általános állapottal, továbbá láz helyi fertõzés tüneteivel, például nyaki-, torok-, szájüregi fájdalom, vagy vizeletürítési nehézségek, azonnal tájékoztassa orvosát, hogy a fehérvérsejtek hiányát (agranulocitózis) vérvizsgálattal ki lehessen zárni. Ne ijedjen meg a felsorolt mellékhatások láttán. Lehet, hogy Önnél egyik sem fog elõfordulni. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. FIGYELMEZTETÉS: Ez a gyógyszer szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelõorvosa már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielõtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez, mielõtt elkezdené szedni az Emozult, ha: -súlyos májbetegségben szenved. -súlyos vesebetegségben szenved. Az Emozul elfedheti más betegségek tüneteit. Ezért amennyiben az alábbi tünetek bármelyike elõfordult Önnél az Emozul szedése elõtt vagy a készítmény szedése alatt, azonnal forduljon orvosához: -jelentõs fogyás (melynek oka nem ismert) és nyelési nehézségei vannak. -gyomorfájdalmai vagy emésztési zavarai vannak. -ismétlõdõ hányás vagy véres hányás. -fekete színû széklet (vért tartalmazó széklet). Ha az Emozul-t "szükség szerinti" alkalmazásra rendelték Önnek, értesítse orvosát, ha a tünetei továbbra is 3.

4 fennállnak, vagy megváltozik a jellegük. KÖLCSÖNHATÁSOK: Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereirõl, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Az Emozul befolyásolhatja más gyógyszerek hatását és más gyógyszerek befolyásolhatják az Emozul hatását, ha azokat egy idõben veszi be. Ne alkalmazza az Emozult amennyiben az alábbi gyógyszereket szedi: Atazanavir (a HIV kezelésére használt gyógyszer). Tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi: -Ketokonazol, itrakonazol vagy vorikonazol (gombás fertõzések kezelésére használt gyógyszerek). -Citaloprám, imipramin vagy klomipramin (depresszió kezelésére használt gyógyszerek). -Diazepám (nyugtató, és izomlazító vagy epilepszia kezelésére használt gyógyszerek). -Fenitoin (az epilepszia kezelésére használt gyógyszer). Ha fenitoint szed, orvosa ellenõrizni fogja Önt az Emozul szedésének megkezdésekor és abbahagyásakor. -Véralvadásgátló gyógyszerek, mint pl. a warfarin. Lehet, hogy orvosa meg fogja vizsgálni Önt az Emozul szedésének megkezdésekor és abbahagyásakor. -Cizaprid (emésztési zavar és gyomorégés kezelésére használt gyógyszer). Különösen fontos, hogy szóljon az orvosának, bármilyen más jelenleg szedett gyógyszerérõl, ha orvosa a Helicobacter pylori baktérium-fertõzéssel társult fekélybetegség kezelésére antibiotikum kezelést (amoxicillin és klaritromicin) is elõírt. Az Emozul egyidejû bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal: A kapszulákat étellel, vagy éhgyomorra is beveheti. TERHESSÉG / SZOPTATÁS: Az Emozul kapszula alkalmazása elõtt jelezze orvosának, ha Ön terhes vagy szoptat. Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Orvosa fogja eldönteni, hogy szedheti-e az Emozult terhesség alatt. Nem ismert, hogy az Emozul átjut-e az anyatejbe, ezért ne szedje az Emozult a szoptatás ideje alatt. GÉPJÁRMÛVEZETÉS: Az Emozul kapszula várhatóan nem befolyásolja a gépjármûvezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. ADAGOLÁS / ALKALMAZÁS: Az Emozul kapszulát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelõen szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetõen, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Az Emozul 12 év alatti gyermekeknek nem javasolt. Ha tartósan szedi ezt a gyógyszert, orvosa bizonyos ellenõrzõ vizsgálatokat tarthat szükségesnek (különösen egy évnél hosszabb szedés esetén). Amennyiben orvosa azt javasolja, hogy akkor szedje a gyógyszert, amikor szükségesnek érzi: tájékoztassa orvosát, ha a tünetei megváltoznak. 4.

5 A gyógyszer szedése: -A kapszulák a nap bármely szakában bevehetõk. -A kapszulákat étkezés közben vagy éhgyomorra is beveheti. -A kapszulát egészben, egy pohár vízzel kell lenyelni. A kapszulát nem szabad szétrágni vagy szétmorzsolni. A kapszula bevonattal ellátott pelleteket tartalmaz. A bevonat megakadályozza, hogy a gyomor savtartalma elbontsa a gyógyszert. Ezért nagyon fontos, hogy a pelletek ne sérüljenek. Mi a teendõ, ha nehezére esik lenyelni a kapszulákat: Ha nehezére esik lenyelni a kapszulákat: -Nyissa ki a kapszulákat és a pelleteket ürítse fél pohárnyi szénsavmentes (nem jeges) vízbe. Más folyadék erre a célra nem használható. -Azonnal, de legfeljebb harminc percen belül fogyassza el. Fogyasztás elõtt mindig fel kell keverni. -Annak érdekében, hogy biztosan bevegye az összes orvosságot, még egyszer töltse meg a poharat félig, és ezt is igya meg. A szilárd szemcsék (pelletek) tartalmazzák az orvosságot. A pelleteket nem szabad szétrágni, vagy összetörni. Ha semmiképpen nem tudja lenyelni, a kapszula tartalma összekeverhetõ egy kevés vízzel és fecskendõbe tölthetõ. Így közvetlenül a gyomorba lehet juttatni (gyomorszondán keresztül). Adagolás: Az adagolást és a kezelés idõtartamát az Ön általános állapota, életkora és májmûködése alapján orvosa fogja meghatározni. A szokásos adagolást az alábbiak foglalják össze: A gyomor-nyelõcsõ reflux-betegsége által okozott gyomorégés kezelése (GERD): Felnõttek és 12 éves vagy idõsebb gyermekek: -Ha orvosa úgy ítéli meg, hogy a nyelõcsöve enyhén károsodott, a szokásos adag naponta egy Emozul 40 mg-os kapszula 4 hétig. Amennyiben a nyelõcsöve nem gyógyult meg teljesen orvosa a kezelést újabb 4 hétig meghosszabbíthatja. -A nyelõcsõ gyógyulása után a szokásos adag napi egy Emozul 20 mg-os kapszula. -Amennyiben a nyelõcsöve még nem károsodott a szokásos adag napi egy Emozul 20 mg-os kapszula. Amennyiben állapota stabilizálódott, orvosa javasolhatja, hogy csak szükség esetén vegyen be gyógyszert, maximum napi egy Emozul 20 mg-os kapszulát. -Ha súlyos májkárosodásban szenved, orvosa kisebb adagot írhat elõ. Helicobacter pylori baktérium-fertõzés okozta fekélybetegség kezelése és a betegség kiújulásának megelõzése: -18 éves kor feletti felnõttek: a szokásos adag naponta kétszer egy Emozul 20 mg kapszula egy hétig. -Orvosa amoxicillin és klaritromicin antibiotikumok szedését is elõ fogja írni. Nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID) okozta fekélyek kezelésére: 18 éves kor feletti felnõttek: a szokásos adag naponta egyszer egy Emozul 20 mg kapszula 4-8 hétig. Nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID) okozta fekélyek kialakulásának megakadályozása: 18 éves kor feletti felnõttek: a szokásos adag naponta egy Emozul 20 mg kapszula. Hosszan tartó kezelésre, a fekélyvérzés ismétlõdésének intravénásan adott ezomeprazollal végzett megelõzése után: Felnõttek (18 éves vagy idõsebb korúak): A szokásos adag naponta egyszer egy 40 mg-os Emozul kapszula, 4 héten keresztül. 5.

6 A hasnyálmirigy sejtburjánzása okozta kórosan sok gyomorsav-termelés (Zollinger-Ellison szindróma): -18 éves kor feletti felnõttek: a szokásos adag naponta kétszer egy Emozul 40 mg kapszula. -Orvosa az adagolást egyénileg fogja beállítani és meg fogja határozni, hogy mennyi ideig kell szednie a gyógyszert. A maximális adag naponta kétszer 80 mg. Ha elfelejtette bevenni az Emozult: Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja, amint az eszébe jut. Ha már túl közeli a következõ adag ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot (két adagot egyidõben) a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. TÚLADAGOLÁS: Ha az orvos által elõírtnál több Emozult vett be, haladéktalanul forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. TÁROLÁS: A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó! A csomagoláson feltüntetett lejárati idõ után ne szedje az Emozul kapszulát. A lejárati idõ a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Legfeljebb 30 C-on tárolandó A nedvességtõl való védelem érdekében az eredeti csomagolásában tárolandó. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét. CSOMAGOLÁS: A 20 mg-os gyomornedv-ellenálló kapszulatok (alsó és felsõ rész) halvány rózsaszínû. A kapszula fehér vagy csaknem fehér szemcséket (pelleteket) tartalmaz. A 40 mg-os gyomornedv-ellenálló kapszulatok (alsó és felsõ rész) piszkos-rózsaszínû. A kapszula fehér vagy csaknem fehér szemcséket (pelleteket) tartalmaz. Buborékcsomagolás (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia): 7 db, 14 db, 15 db, 28 db, 30 db, 50 db, 56 db, 60 db, 90 db, 98 db vagy 100 db gyomornedv-ellenálló kemény kapszula, dobozban. Buborékcsomagolás (OPA/Al/PVC/Al fólia): 7 db, 14 db, 15 db, 28 db, 30 db, 50 db, 56 db, 60 db, 90 db, 98 db vagy 100 db gyomornedv-ellenálló kemény kapszula, dobozban. 98 db gyomornedv-ellenálló kemény kapszula nedvességmegkötõt tartalmazó, csavaros kupakkal ellátott HDPE tartályban és dobozban. A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó: KRKA, d.d., Novo mesto?marje?ka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia Emozul 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula: 6.

7 OGYI-T-21181/01-7x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/02-14x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/03-15x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/04-28x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/05-30x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/06-50x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/07-56x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/08-60x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/09-90x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/10-98x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/11-98x (tartályban) OGYI-T-21181/12-100x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/25-28x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/26-30x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/27-56x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/28-60x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/29-90x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) Emozul 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula: OGYI-T-21181/13-7x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/14-14x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/15-15x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/16-28x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/17-30x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/18-50x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/19-56x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/20-60x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/21-90x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/22-98x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/23-98x (tartályban) OGYI-T-21181/24-100x (OPA/Al/PE + DES film/al+pe fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/30-28x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/31-30x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/32-56x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/33-60x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) OGYI-T-21181/34-90x (OPA/Al/PVC/Al fólia buborékcsomagolásban) A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: december OGYI/43911/2011, OGYI/43914/

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv ellenálló tabletta Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv ellenálló tabletta ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoptol 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoptol 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanszoprazol HATÓANYAG: Lanszoprazol. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként.

HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként. ULZOL KEMÉNY KAPSZULA Ulzol kemény kapszula omeprazol HATÓANYAG: Mikronizált omeprazol. Az Ulzol kapszula 20,0 mg omeprazolt tartalmaz kapszulánként. SEGÉDANYAG: Titán-dioxid, trietil-citrát, talkum, hipromellóz,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Betegtájékoztató EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol EMILLAN 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Emillan 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 30 mg lanzoprazol kapszulánként. SEGÉDANYAG: Nátrium-laurilszulfát, meglumin,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). NOACID 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA NOACID 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Gelbra 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Gelbra 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium HATÓANYAG: Rabeprazol-nátrium. Tablettánként 10 mg rabeprazol-nátriumot

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sparsorium infantum

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

Betegtájékoztató LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LUDEA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Ludea 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula omeprazol

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fexgen 180

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir HATÓANYAG: 125 mg ill. 250 mg famciklovir filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát, hidroxipropilcellulóz,

Részletesebben

Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát az alábbi betegségek kezelésére használják:

Az Omep HEXAL gyomornedv-ellenálló kemény kapszulát az alábbi betegségek kezelésére használják: OMEP HEXAL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Omep HEXAL 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula HATÓANYAG: Omeprazol 20 mg omeprazolt tartalmaz gyomornedv-ellenálló kemény kapszulánként. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

HATÓANYAG: Minden egyes kapszula 10 mg, 20 mg, vagy 40 mg omeprazolt (hatóanyag) tartalmaz.

HATÓANYAG: Minden egyes kapszula 10 mg, 20 mg, vagy 40 mg omeprazolt (hatóanyag) tartalmaz. HELICID 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Helicid 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Helicid 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Helicid 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula

Részletesebben

Betegtájékoztató PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA PROTONEXA 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Protonexa 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Protonexa 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 15 mg gyomornedv-ellenálló

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Duphalac szirup Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Emillan

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol. HATÓANYAG: Lanzoprazol.

Betegtájékoztató LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol. HATÓANYAG: Lanzoprazol. LANSONE 30 MG KEMÉNY KAPSZULA Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: Lanzoprazol. SEGÉDANYAG: Hidroxi-propil-cellulóz, magnézium-karbonát-hidroxid, kukoricakeményítõ, részlegesen szubsztituált

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ludea 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ Cirkulin Valeriana komlóval 80 mg/20 mg mite bevont tabletta Cirkulin Valeriana komlóval 160 mg/40 mg forte bevont tabletta macskagyökér száraz kivonata és komlótoboz száraz kivonata Olvassa

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula mebeverin-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 24.991/75/2006 sz. határozat

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol

Betegtájékoztató LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA. Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol LANSACID 30 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanzoprazol HATÓANYAG: 30 mg lanzoprazol kemény kapszulánként. SEGÉDANYAG: Cukor-gömböcskék (szacharóz

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 33.515/75/2008 sz. határozat

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lopedium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lopedium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lopedium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Hatóanyagok: Populus tremuloides (Populus) trit. D1, Sabal serrulatum (Serenoa repens) trit. D6, Conium maculatum

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt tartalmaz Losec gyomornedv ellenálló kemény kapszulánként.

HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt tartalmaz Losec gyomornedv ellenálló kemény kapszulánként. LOSEC 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Losec 10 mg gyomornedv ellenálló kemény kapszula Losec 20 mg gyomornedv ellenálló kemény kapszula omeprazol HATÓANYAG: Omeprazol. 10 mg vagy 20 mg omeprazolt

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

Betegtájékoztató ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA. AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA. AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol ACIDWELL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDWELL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Az AcidWell

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát formájában). NOLPAZA CONTROL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol nátrium szeszkvihidrát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Citrokalcium

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel 20 mg filmtabletta Quamatel 40 mg filmtabletta famotidin Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi alkalmazni

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Venoruton kapszula BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Venoruton

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA Exelon 1,5 mg kemény kapszula Exelon 3,0 mg kemény kapszula Exelon 4,5 mg kemény kapszula Exelon 6,0 mg kemény kapszula Rivasztigmin HATÓANYAG: Rivasztigmin-hidrogén-tartarát.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rennie cukormentes rágótabletta. kalcium-karbonát, magnézium-karbonát

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rennie cukormentes rágótabletta. kalcium-karbonát, magnézium-karbonát Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rennie cukormentes rágótabletta kalcium-karbonát, magnézium-karbonát Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imorevin 2 mg/125 mg tabletta loperamid-hidroklorid, szimetikon Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Supradyn F drazsé BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Supradyn

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz. Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz acetilcisztein Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

MIRZATEN 15/30/45 mg filmtabletta betegtájékoztató

MIRZATEN 15/30/45 mg filmtabletta betegtájékoztató MIRZATEN 15/30/45 mg filmtabletta betegtájékoztató Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő

Részletesebben

Betegtájékoztató NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA. Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát

Betegtájékoztató NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA. Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát HATÓANYAG: Naftidrofuril-hidrogén-oxalát. Minden retard kemény kapszula 100 mg naftidrofuril-hidrogén-oxalátot

Részletesebben

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ACIDA 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Coldastop orrcsepp PIL új BETEGTÁJÉKOZTATÓ Coldastop orrcsepp A-vitamin-palmitát

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol-ratiopharm

Részletesebben

IMODIUM 2 MG KEMÉNY KAPSZULA

IMODIUM 2 MG KEMÉNY KAPSZULA IMODIUM 2 MG KEMÉNY KAPSZULA Imodium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid HATÓANYAG: 2 mg loperamid-hidroklorid kapszulánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát, talkum, kukoricakeményítõ, laktóz-monohidrát

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Stadalax 5 mg bevont tabletta biszakodil

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Stadalax 5 mg bevont tabletta biszakodil Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Stadalax 5 mg bevont tabletta biszakodil Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! I BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Maalox rágótabletta

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imodium 2 mg kemény kapszula. loperamid-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imodium 2 mg kemény kapszula. loperamid-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imodium 2 mg kemény kapszula loperamid-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Ambrobene 30 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Histisynt

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta ranitidin

Részletesebben

- A Brufen 800 mg retard tabletta nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

- A Brufen 800 mg retard tabletta nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél. BRUFEN 800 MG RETARD TABLETTA Brufen 800 mg retard tabletta ibuprofen 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BRUFEN 800 MG RETARD TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Brufen 800 mg retard tabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Drill rózsaméz 3 mg/0,2

Részletesebben

HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató

HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató Mielőtt elkezdené alkalmazni a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne levő információkra

Részletesebben

HATÓANYAG: Montelukaszt. 10 mg montelukasztnak megfelelõ montelukaszt nátrium filmtablettánként.

HATÓANYAG: Montelukaszt. 10 mg montelukasztnak megfelelõ montelukaszt nátrium filmtablettánként. MONDEO 10 MG FILMTABLETTA Mondeo 10 mg filmtabletta Serdülõk és felnõttek számára 15 éves kortól montelukaszt HATÓANYAG: Montelukaszt. 10 mg montelukasztnak megfelelõ montelukaszt nátrium filmtablettánként.

Részletesebben