Háztartási praktikák

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Háztartási praktikák"

Átírás

1 Háztartási praktikák

2 Takarítás Vízkőoldók helyett használjunk ecetet, ez akár 10 perc alatt feloldja a vízkövet, fürdőszobában penész ellen is használható. A csaptelepek visszanyerik eredeti színüket, ha sózott aludttejjel, kefirrel vagy ecettel töröljük át őket. Az eldugult lefolyóba szórjunk 2 evőkanálnyi szódabikarbónát és öntsünk rá egy dl ecetet, majd engedjünk rá forró vizet.

3 Az ecet fertőtlenít, gyorsan oldja a zsíros foltokat és fényesíti az üveget is. Bútorfényezőt kapunk, ha egy kupaknyi ecetet és három kupak étolajat összekeverünk. A szódabikarbóna remek súrolószer. Odakozmált edényeinket megmenthetjük, ha egy éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatjuk. Fapadlók tisztításához egy vödör meleg vízben kell áztatni 2 tea filtert, majd ezzel kell felmosni.

4 Megfakult szőnyegünket felfrissíthetjük, ha szódabikarbónával vagy sóval átkeféljük, majd egy éjszakán át állni hagyjuk majd kiporszívózzuk. Szőnyeget és bútorkárpitot szagtalaníthatjuk, ha ecettel átdörzsöljük majd száradás után kiporszívózzuk. Portörlésnél az anyagra cseppentett ecet leköti a porszemeket. A zsírkréta nyomokat a falról fogkrém segítségével könnyen el lehet távolítani.

5 A sör hatékony folttisztító. Makacs foltoknál például kávé és tea kiválóan alkalmazható. Be kell dörzsölni vele a foltokat, ha nagyon makacs 2-3x meg kell ismételni és a folt eltűnik. A szénsavas üdítők kiválóan alkalmasak a lefolyók szagtalanítására. 1 liternyi üdítőt bele kell önteni a lefolyóba, majd várni 1 órát és meleg vízzel kell leöblíteni.

6 A lefolyóba rakódott szappant, tusfürdőt és mosogatószert forró vízzel tudjuk eltűntetni. A pezsgőtabletták segítenek a WC dugulásának elhárításában. 2-3 darabot bele kell dobni a lefolyóba, majd várni 20 percet és WC kefe segítségével elhárítható a dugulás.

7 Só A kellemetlen szagok elűzésére a lábbelibe tegyünk sót! Ezzel a nedvességet felitatjuk és a kellemetlen szagok is megszűnnek. Sáros szőnyeget sóval tudjuk a legkönnyebben kitakarítani. Be kell szórni sóval, majd fél óra múlva ki kell porszívózni. Súrolószernek is kiváló.

8 Mosás-Vasalás Remek fehérítőt kapunk, ha citromhéjat teszünk a ruhák közé. A makacs foltokat ecet-szódabikarbóna keverékével vehetjük ki a ruhákból, ezzel az izzadságszagot is elűzhetjük. Megelőzhetjük, hogy a ruhák szöszösödjenek a mosógépben, ha az öblítőtartályba fél csésze ecetet öntünk.

9 A mosószóda vízzel elkeverve ideális súroló és mosogatószer, mosógépben is használható, de vigyázni kell vele, mert megkeményíti a ruhákat ha önmagában használjuk. Megúszhatjuk a vasalást, ha nem teljes fordulatszámon centrizzük a ruhákat, ugyanis a centri összegyűri az anyagokat. Függöny vasalását elkerülhetjük, ha még nedvesen tesszük fel a karnisra.

10 Farmert, alsóneműt, zoknit nem érdemes vasalni! Körkörös mozdulatokkal nem szabad vasalni, mert ez megnyújtja az anyagot. Vasalt ruháknál várjuk meg míg kihűl és csak utána tegyük szekrénybe. Alkalmi ruhát és szövetkabátot függőlegesen, felakasztva gőzöljünk.

11 Vásárlás Mindenkinek saját döntése, hogy mit vesz meg, vagy mit nem, ezzel támogatjuk a vállalkozásokat, melyek környezet tudatosak vagy szennyezők is lehetnek. Csak annyit vásároljunk, amennyit el is fogyasztunk, ugyanis a pazarlás a legdrágább. Vásárlás előtt írjuk össze mit szeretnénk vásárolni, és ne térjünk el a listától. Lehetőleg ne éhesen induljunk neki a vásárlásnak.

12 Helyben vagy piacon próbáljunk meg vásárolni, így a helyi kis vállalkozásokat támogatjuk. Vigyünk magunkkal szatyrot, ne fogadjunk el mindenhol műanyag zacskót, ami néhol külön pénzbe is kerül. Kerüljük a nem természetes anyagokból előállított termékeket.

13 Olvassuk el a címkét. Válasszunk olyan kozmetikumokat, amelyeket állatkínzás nélkül állítottak elő. Minél tovább használunk valamit, annál jobban megéri az árát, kerülni kell az eldobható árukat. Érdemes mindig friss idényzöldséget és gyümölcsöt választani.

14 A lakóhely közelében készült termékeket érdemes keresni, hiszen ezeken nem olyan drága a szállítás költsége. Nézzük át a kosár tartalmát még egyszer fizetés előtt, hogy tényleg mindenre szükségünk van-e. A haszontalan termékeket tegyük vissza a polcokra.

15 A felesleges vásárlást nehéz elkerülni, így ha valamiből sokat vettünk fagyasszuk le. A megmaradt soknapos kenyeret ne dobjuk ki, inkább szárítsuk ki, így fel lehet használni zsemlemorzsa készítésére, vagy fasírthoz. Azokat az élelmiszereket amit már nem eszünk meg, ne dobjuk ki, az erre alkalmasakat adjuk oda állatainknak.

16 Apró praktikák A vöröshagyma segít a késekről eltávolítani a rozsdát, ha 2x-3x beleszúrjuk. Segít még a festékszagot megszüntetni, ha vízbe teszünk egy fél hagymát. Egy félbevágott krumplival ki lehet fényesíteni a cipőket! A méz molyfogóként is használható, egy befőttes üveg tetejébe kell egy néhány cseppet csöpögtetni és a kártevők nem tudnak ellenállni neki.

17 Legyeket könnyen távol lehet tartani szegfűszeggel a lakástól. Vagy szegfűszeg olajat kell párologtatni, vagy több citromot és narancsot meg kell tűzdelni vele és a lakás különböző pontjaira el kell helyezni. Ha a cipzár nehezen mozog be kell szappanozni és könnyen fog csúszni.

18 Főzés Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet! Ha túl sós lett a leves, pár szem krumplit bele kell főzni és ez elveszi a sós ízt. A maradékok sorsa ne az legyen, hogy kidobjuk, inkább kreatívan használjuk fel őket. Erre tippek: A száraz kenyeret ne dobjuk ki!

19 Szárítsuk ki teljesen és készítsünk belőle zsemlemorzsát, vagy fasírthoz is használhatjuk. Készülhet belőle bundás kenyér és mákos guba is, ha még nem annyira száraz. Maradék zsemléből készíthetünk zsemlegombócot.

20 Szikkadt, összetöppedt de még ehető sajtot áztassunk tejbe 1-2 órára, ettől nem lesz száraz, de tanácsos főve vagy sütve fogyasztani, mert az állaga nem lesz már tökéletes. Maradék főtt tojásból készíthetünk rakott krumplit, a tojás fehérjéből habcsókot, maradék sárgájából süteménybe krémet.

21 A maradék főtt húsokból lehet salátát csinálni, vagy tortilla közé rejteni zöldségekkel. Párizsi maradékból egy kevés tejföl, mustár és fűszerek hozzáadásával kiváló szendvicskrém lesz. Maradék tésztából tésztasalátát lehet készíteni, vagy valamilyen szósszal egybe lehet sütni rakott tésztának.

22 Maradék pörköltből húsos palacsinta készíthető. Maradék rizsből rakott zöldség vagy rizsgolyókat lehet csinálni: 1 tojás kell hozzá, zsemlemorzsa, fűszerek és ami van otthon (sajt, főtt tojás, sonka, párizsi stb.). Maradék krumplipüréből krumplis pogácsát lehet csinálva, vagy a sós péksütemény puhább lesz tőle.

Háztartási praktikák, receptek

Háztartási praktikák, receptek Háztartási praktikák, receptek 1. Fertőtlenítő felülettisztító spray 100 ml desztilláltvíz 100 ml alcohol vagy vodka 50 ml ecet 30 csepp illóolaj (levendula, citrom, narancs, oregano, fenyő, rozmaring)

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

HULLADÉKMEGELŐZÉS Hulladékcsökkentés. Hogyan vásároljunk környezettudatosan?

HULLADÉKMEGELŐZÉS Hulladékcsökkentés. Hogyan vásároljunk környezettudatosan? HULLADÉKMEGELŐZÉS Hulladékcsökkentés Hogyan vásároljunk környezettudatosan? A hulladékmegelőzés első lépése tudatos vásárlás A hulladékmegelőzés célja, hogy vásárláskor ne keletkezzen sok hulladék. Ha

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Hatékony Háztartás Termékkatalógus

Hatékony Háztartás Termékkatalógus Zafir3 in1 univerzális mosópor 1,5 kg-os: 470Ft 3 kg-os: 820Ft 10 kg-os: 2170 Ft AntiCalc mosógép védelem a rozsda és a vízkő ellen. Univerzális enzim tartalmú, csökkentett foszfáttartalmú mosópor minden

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

Vásárlás. Munkafüzet. Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége

Vásárlás. Munkafüzet.  Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Vásárlás Munkafüzet www.amieletunk.efoesz.hu Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ÉFOÉSZ 1093 Budapest, Lónyay u. 17. I/1. 11-es kapucsengő Levelezési cím: 1461 Budapest,

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R VSz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 26.hét Gyümölcs tea Poh. Tej Gyümölcs tea Gyümölcs joghurt Gyümölcs tea Gyümölcs tea Poh. Tej Körös pu.mell Főtt csécsi szalonna Tr.sajt Ráma

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Hulladék megelőzés, hasznosítás, szelektív gyűjtés könnyen érthetően. Gruiz Katalin Down Alapítvány

Hulladék megelőzés, hasznosítás, szelektív gyűjtés könnyen érthetően. Gruiz Katalin Down Alapítvány Hulladék megelőzés, hasznosítás, szelektív gyűjtés könnyen érthetően Gruiz Katalin Down Alapítvány Háztartási hulladék Európában 900 kg/fő 800 700 600 500 400 300 200 100 0 EU átlag Dánia Svájc Magyaro.

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba.

SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba. 3. Foglalkozás SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba. Élelmiszerek vásárlása Az élelmiszerek vásárlása alapvetően két szempont alapján történhet: a kiválasztást befolyásolják egyrészt

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R VSz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 25.hét Gyümölcs tea Gyümölcs tea Kefír poh. Tej Gyümölcs tea Gyümölcs tea Gyümölcs tea Z.paprikás Szicíliai sonka Baromfi májkrém Diab.jam Mortadella

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R VSz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 29.hét Poharas tej Gyümölcs tea Poharas tej Gyümölcs tea Gyümölcs tea Poharas tej Gyümölcs tea Szerecserúd Göcseji cs.mell Tepertőkrém Diákcsemege

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Tételes étlap

Tételes étlap Diéta Étlap tétel Energia (Kj) Tételes étlap 208..05. - 208... Energia (Kcal) Fehérje Zsír T.Zsírsav Szénhid rát Cukor T Tej 504,00 20,57 6,80 5,60 3,04 0,60 0,00 0,22 Házi zöldséges halkrém 325,88 77,96

Részletesebben

Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23

Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 www.yogitea.eu www.heliosbio.hu YOGI TEA

Részletesebben

XI.4. FŐZŐCSKE. A feladatsor jellemzői

XI.4. FŐZŐCSKE. A feladatsor jellemzői XI.4. FŐZŐCSKE Tárgy, téma Előzmények Cél Egyenes arányosság. Egyenes arányosság ismerete. A feladatsor jellemzői Problémamegoldás fejlesztése. A projektmunka gyakorlása. A feladatsor által fejleszthető

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Reggeli. Ebéd. Vacsora. Gyümölcs joghurt, Teljes

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Reggeli. Ebéd. Vacsora. Gyümölcs joghurt, Teljes Heti étlap 2016.08.29. - 2016.09.02. Tejeskávé, Kuglóf, Jégcsap retek, Teljes, Párizsi Gyümölcs joghurt, Teljes, Zsemle, Paradicsom, Rama Margarin Gyümölcs tea, Kőrözött túró, Jégcsap retek, Teljes, Tej

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg

Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 www.yogitea.eu www.heliosbio.hu YOGI TEA

Részletesebben

3 kg/kb. 40 adag. 1970 Ft. 370 Ft 500 ml. Árjegyzék és termékismertetők TERMÉKCIKK TERMÉK LEÍRÁSA NETTÓ ÁR KISZERELÉS

3 kg/kb. 40 adag. 1970 Ft. 370 Ft 500 ml. Árjegyzék és termékismertetők TERMÉKCIKK TERMÉK LEÍRÁSA NETTÓ ÁR KISZERELÉS Használható 30-40-60oC-os gépi mosáshoz, színes- és fehér ruhákhoz egyaránt. Alkalmazás: 5kg közepesen szennyezett ruhához 1 adagolópohár mosóport rakjon a gép adagolórekeszébe. Adagolópohár a dobozban.

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

Kakaó Sajtos pogácsa. Zöldbab főzelék Bundás mackó. Kenyér rozs Felvágott pizza sonka Vajkrém natúr Retek jégcsap

Kakaó Sajtos pogácsa. Zöldbab főzelék Bundás mackó. Kenyér rozs Felvágott pizza sonka Vajkrém natúr Retek jégcsap Heti étlap: 2016.11.01. - 2016.11.07. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év Szeghalom Város Önkormányzat Intézményműködtető Központja, 5520 Szeghalom, Tildy út 19-21. / II.sz. Konyha 2016.11.01. kedd 2016.11.02.

Részletesebben

ÉTLAP. Briós. Allergének: Zöldségleves eperlevéllel Sertés vagdalt. Félbarna kenyér Mikulás desszert Mandarin

ÉTLAP. Briós. Allergének: Zöldségleves eperlevéllel Sertés vagdalt. Félbarna kenyér Mikulás desszert Mandarin Budapest - Zugló Szociális 2018. December 03 09. Kakaós csiga föl Virsli Mustár glutén, mustár, tej Briós, tojás Mini méz Húspástétom, EN:350 EN: 402 EN: 380 EN: 354 EN: 329 EN: 420 EN: 312 ZS: 10,6 TZS:

Részletesebben

gondolkozz zölden! Háztartási termékkatalógus

gondolkozz zölden! Háztartási termékkatalógus 2017 Háztartási termékkatalógus ÁLTALÁNOS TISZTÍTÓSZER 33 felmosáshoz narancs olajjal Termékeink 2016-tól új hipoallergén illattal készülnek! www.cleaneco.hu facebook.com/cleanecohungary Általános tisztítószer

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Az aranyat érő tejsavó

Az aranyat érő tejsavó A tej legértékesebb része 1. oldal (összes: 5) 2. oldal (összes: 5) A sárgás színű, áttetsző folyadék, amit a sajt lecsöpögtetése során nyerünk, maga a tejsavó, és ezzel találkozunk akkor is, ha aludttejet

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Energiafelhasználás. Ház energiagazdálkodása

Energiafelhasználás. Ház energiagazdálkodása Mit tehetünk? Energiafelhasználás Ház energiagazdálkodása A mi éghajlati adottságaink mellett a háztartási energiafelhasználás döntő hányadát a téli fűtés teszi ki. Költségek befolyásoló tényezői: - Kinti

Részletesebben

ÉTLAP. Budapest - Zugló Szociális 2016.Augusztus Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Kefír Stangli

ÉTLAP. Budapest - Zugló Szociális 2016.Augusztus Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Kefír Stangli Budapest - Zugló Szociális 2016.Augusztus 1. - 7. Fahéjas csiga Sajtkrém Túrókrém Stangli Sajtos párizsi Mini dzsem Májkrém EN: 350 SZH: 27 EN: 246 SZH: 48 EN: 316 SZH: 78 EN: 366 SZH: 5 EN: 300 SZH: 49

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R VSz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 28.hét Bécsi felvágott Mozarella sajt Mecom toast sonka Sajtos párizsi Lángolt kolbász Gyümölcsös 1/2 tömlős sajt Reggeli Ráma marg. Ráma marg.

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

Étlap. 45.Hét Jó étvágyat kívánunk! Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16.

Étlap. 45.Hét Jó étvágyat kívánunk! Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. Gasztro-Gál Kft 45.Hét. 2017. 11.06. 2017. 11.12. Hétfő: Karfiol leves A: Rántott sertésszelet, párolt rizs kukoricával B: Kapros tejszínes pulykafalatok, szarvacska tészta Kedd: Sárgarépa krémleves A:

Részletesebben

ÉTLAP 19 69 év, 70 év feletti korosztály

ÉTLAP 19 69 év, 70 év feletti korosztály 2014. május 01 május 04. Májkrém Újhagyma 491 kcal, F:10, Zs:25, Ch:55, Cukor:9, Só:1,2 Diákcsemege 521 kcal, F:18, Zs:20, Ch:63, Só:1,6, Cukor:9 Zöldhagymás omlett 445 kcal, F:17, Zs:14, Ch:61, Só:1,2,

Részletesebben

Heti étlap: A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / év

Heti étlap: A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / év Heti étlap: 2019.01.01. - 2019.01.06. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2019.01.01. kedd 2019.01.02. szerda 2019.01.03. csütörtök 2019.01.04. péntek 2019.01.05. szombat 2019.01.06.

Részletesebben

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek.

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek. Derelyeformázó hu Használati útmutató és receptek www.tchibo.hu/utmutatok Fontos tudnivalók Tisztítsa meg a formákat az első használat előtt és minden használat után meleg vízzel és kevés mosogatószerrel.

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK A megterített asytal nyújtotta örömöt mindannyian élvezhetjük kortól és társadalmi helyzettől függetlenül, minden nap, a Föld bármelyik résyén az élet többi szépségével együtt. HIDEG ELÖÉTELEK 100 g Sajttál

Részletesebben

2014. Szeptember 29 - OKTÓBER 3. Tej Padlizsánkrém Félbarna kenyérrel. Allergének: glutén, mustár, tej, tojás, zeller

2014. Szeptember 29 - OKTÓBER 3. Tej Padlizsánkrém Félbarna kenyérrel. Allergének: glutén, mustár, tej, tojás, zeller 2014. Szeptember 29 - OKTÓBER 3. Iskola Pizzás csiga, tojás energia 180 kcal szénhidr.19 g Padlizsánkrém rel energia 230 kcal szénhidr.38 g Csirkemell sonka vel energia 269 kcal Kakaó Kakaós fonott kalács

Részletesebben

ÉTLAP ESETLEGES VÁLTOZÁSÁÉRT ELNÉZÉSÜKET KÉRJÜK!

ÉTLAP ESETLEGES VÁLTOZÁSÁÉRT ELNÉZÉSÜKET KÉRJÜK! ÉTLAP 9. hét 2016.03.01-2016.03.05 SZOMBAT I PÉTEK I CSÜTÖRTÖK I I KEDD HÉTFŐ i Tízórai: Tej, Kakaós csiga Ebéd: Tarhonyaleves, Rakott zöldbab, Teljes kiőrlésű Uzsonna: Kocka sajt, Rozsos zsemle, Póréhagyma

Részletesebben

gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata.

gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata. Konyha higiénia Az Evm Zrt által Az Evm Zrt által gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata. 1.Fázis: Zsírtalanítás és fertőtlenítés egy fázisú mosogató és fertőtlenítőszerrel.

Részletesebben

Hogyan csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást? Hasznos tippek a Tescótól, az élelmiszer-pazarlás elleni harc elkötelezett támogatójától.

Hogyan csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást? Hasznos tippek a Tescótól, az élelmiszer-pazarlás elleni harc elkötelezett támogatójától. Hogyan csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást? Hasznos tippek a Tescótól, az élelmiszer-pazarlás elleni harc elkötelezett támogatójától. 1 Egyetlen falat sem veszhet kárba. Különösen egy olyan világban,

Részletesebben

Étlap ( ) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.11.07. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Õszi zöldségleves Hentes tokány Párolt rizs Nutella Félbarna kenyér 2016.11.08. KEDD Kakaó Fahéjas

Részletesebben

Fahéjas csillag sütőkészlet

Fahéjas csillag sütőkészlet hu Termékismertető és recept Fahéjas csillag sütőkészlet Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú fahéjas csillagok sütése: A fahéjas csillag szilikon sütőlap nagyon rugalmas

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R VSz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 27.hét Gyümölcs tea Poharas tej Gyümölcs tea Gyümölcs tea Gyümölcs tea Poharas tej Gyümölcs tea Cs.mell sonka diab.mini méz Pásztos füst.sajt

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

II. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére II. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

ÉTLAP SZOMBATHELY október 29november04. Óvoda TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Tej Sárgabarack extra dzsem Margarin Félbarna kenyér

ÉTLAP SZOMBATHELY október 29november04. Óvoda TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Tej Sárgabarack extra dzsem Margarin Félbarna kenyér Sárgabarack extra dzsem bedara fahéjas szórat Tojáskarika, 292 247 252 5,5 1,8 11,8 3,9 2,1 11,0 7,8 2,3 12,8 50,0 10,9 1,2 41,3 13,5 0,3 30,4 0,0 1,0 Magyaros zöldborsóleves Bakonyi sertéstokány Kagylótészta

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

Készíthetek előre vajkrémet, vagy csak frissen jó?

Készíthetek előre vajkrémet, vagy csak frissen jó? A vajkrém az alapja a tortadíszítésnek. Megannyi felhasználási módja van, illetve jó pár alap recept amik könnyedén ízesíthetőek, variálhatóak. Kell hogy legyen a háztartásban egy kedvenc alap vajkrém

Részletesebben

A Konyhafőnök ajánlásával

A Konyhafőnök ajánlásával A Konyhafőnök ajánlásával 1. Jocó papa halászleve 0,6 liter, 20 dkg pontyszelettel 2000.- 0,3 liter, 10 dkg pontyszelettel 1400.- 2. Süllő egyben sütve, vajas, petrezselymes burgonyával 100.-Ft/dkg 3.

Részletesebben

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal MOZAIK ÉTREND A megadott étrendi minták közül válasszon kedve szerint az Ön számára javasolt energiatartalmat tartsa szem előtt! 1200 kcal/nap Reggelik: 200-240 kcal 1 Reggeli natúr joghurt 125 g friss

Részletesebben

Étlap. Szerda 2018/06/06. Friss saláta öntettel. A:Glutén, Tojás, Diófélék, Grillcsirkemell. Fott burgonya. Kenyér teljes kiorlésu

Étlap. Szerda 2018/06/06. Friss saláta öntettel. A:Glutén, Tojás, Diófélék, Grillcsirkemell. Fott burgonya. Kenyér teljes kiorlésu 2018.05.31 14:00 változtatás jogát fenntartjuk Menü: INTERNÁTUS/GIMNÁZIUM "EBÉD" Tárkonyos raguleves Brokkoli krémleves Friss saláta öntettel Paradicsom leves Lencse leves 215 kcal Diófélék, 900 kj 172

Részletesebben

Heti étlap: A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év

Heti étlap: A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év Heti étlap: 2019.01.01. - 2019.01.04. A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év 2019.01.01. kedd 2019.01.02. szerda 2019.01.03. csütörtök 2019.01.04. péntek 2019.01.05. szombat 2019.01.06.

Részletesebben

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről.

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Mostanra már jó pár ízesítőt kipróbáltam, van tapasztalat:-) Készítsünk főzött vajkrémet, olasz, svájci, francia. Nagyon jól ízesíthetőek, folyékony ízesítőkkel

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

ÉTLAP. Iskolai szociális. Lebbencsleves Köményes aprópecsenye Burgonyafőzelék Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: glutén, tojás, zeller, kén-dioxid

ÉTLAP. Iskolai szociális. Lebbencsleves Köményes aprópecsenye Burgonyafőzelék Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: glutén, tojás, zeller, kén-dioxid 2016. augusztus 01-07., Vegyes gyümölcsleves Bolognai spagetti Reszelt sajt Csontleves Főtt sertésszelet Kapormártás Főtt burgonya Palócleves Szilvás gombóc Fahéjas szórat,, Lebbencsleves Köményes aprópecsenye

Részletesebben

D1 Befőttesüveg-játék és az egészség fogalma

D1 Befőttesüveg-játék és az egészség fogalma diákmelléklet ÉN ÉS A VILÁG 5. évfolyam 5 D1 Befőttesüveg-játék és az egészség fogalma Egy filozófiaprofesszor azzal kezdte az egyetemi előadását, hogy fogott egy befőttesüveget, és megtöltötte 5-6 cm

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

ALAP STANDARD KIEMELT ITALAJÁNLAT BOURBON PARTY SERVICE ÉVI CSALÁDI NAPI MENÜSOROK

ALAP STANDARD KIEMELT ITALAJÁNLAT BOURBON PARTY SERVICE ÉVI CSALÁDI NAPI MENÜSOROK BOURBON PARTY SERVICE 2017. ÉVI CSALÁDI NAPI MENÜSOROK ALAP ÉTELSOROK REGGELIRE KÍNÁLJUK Reggeli péksütemények (1 db / fő) Sonkás és sajtos croissant Kakaós csiga, túrós táska, briós Kávé, tejeskávé, tea,

Részletesebben

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai 2017. szeptember 1. - 2018. augusztus 31. Napijegyek Családi belépők Legjobb ár, ha családdal jössz Ha csoporttal jössz egy napra Ha nálunk szállsz

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL szakácskönyv Tényleg ennyi pénzt szánunk a kukába? Az Európai Unióban évente 89 millió tonna étel és élelmiszer végzi a szemetesben. A naponta közel 10 000 kamionnyi mennyiség

Részletesebben

330.-/DB(KB. 20dkg.)

330.-/DB(KB. 20dkg.) A pirog vagy pirozsok egy orosz ételféleség, mely kelt tésztából készül különféle töltelékkel. Neve valószínűleg a pír, lakoma szóból ered. Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel. A

Részletesebben

fejlesztendő kompetenciák: szociális kompetencia (demokráciára nevelés, fenntarthatóságra nevelés), kooperáció, kreativitás

fejlesztendő kompetenciák: szociális kompetencia (demokráciára nevelés, fenntarthatóságra nevelés), kooperáció, kreativitás cím: ZÖLD ÉTKEZÉS 1. korosztály: 12+ tantárgy: osztályfőnöki időtartam: 45 perc kulcsszavak: fenntarthatóság, zöld étterem, tudatos fogyasztás ideális létszám: 5 30 fő fejlesztendő kompetenciák: szociális

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 % 56/2016.

Részletesebben

Tisztító készlet. Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához.

Tisztító készlet. Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához. Tisztító készlet Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához. TISZTÍTÓSZEREK ÉS TISZTÍTÓESZKÖZ SZIVACSOK ÉS TARTOZÉKOK Fuga-Wash Eco 4 Spatulya BEDOLGOZÁS Öko-kompatibilis tisztítószer

Részletesebben

Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. Étlap. 01.Hét

Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. Étlap. 01.Hét 01.Hét. 2018. 01.03. 2018. 01.05. Szerda: Lencse leves A: Brassói aprópecsenye,tepsis burgonya, savanyúság B: Bolognai spagetti, mandarin Csütörtök: Húsleves A: Főtt sertéshús, burgonyapüré, vegyes gyümölcs

Részletesebben

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 RECEPTEK Gofrik Svédországi inspirációkkal Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 Szerencsés véletlen, finom következmény Apró félreértéseknek köszönhetjük az élet legnagyobb örömeit! Vegyük például

Részletesebben

DIÉTA MAGASVÉRNYOMÁS BETEGSÉGBEN

DIÉTA MAGASVÉRNYOMÁS BETEGSÉGBEN DIÉTA MAGASVÉRNYOMÁS BETEGSÉGBEN A magasvérnyomás-betegség ( hipertonia ) kezelésében a diétának fontos, meghatározó szerepe van. A nem gyógyszeres kezelés a következ beavatkozásokból áll: Elhízás esetén

Részletesebben

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája

A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai szeptember augusztus 31. Katica Tanya Az élmények hazája A Katica Tanya - Élményközpont nyitva tartása és árai 2016. szeptember 1. - 2017. augusztus 31. a Napijegyek Családi belépők Legjobb ár, ha családdal jössz Ha csoporttal jössz egy napra Ha nálunk szállsz

Részletesebben

ÉTLAP. Tej Túrós táska. Allergének: diófélék, földimogyoró, glutén, szezámmag, szója, tej. Allergének: diófélék, glutén, szezámmag, szója, tej, tojás

ÉTLAP. Tej Túrós táska. Allergének: diófélék, földimogyoró, glutén, szezámmag, szója, tej. Allergének: diófélék, glutén, szezámmag, szója, tej, tojás 2016.Március 28. 2016.Április 3. Pizzás csiga Gabonapehely Túrós táska eskávé, tojás szezámmag, szója, tej diófélék,, szezámmag, 265 28 202 30 273 44 301 49 0,37 11 0,23 4 0,31 8 0,38 6 Májgaluska leves

Részletesebben

BALATONFÜRED Bölcsőde

BALATONFÜRED Bölcsőde BALATONFÜRED Bölcsőde 209. 09. 02. 209. 09. 08. Karamellás tej Fonott kalács Körözött Pritaminos vajkrém Extra dzsem Tojáskrém EN:256 EN: 220 EN: 92 EN: 233 EN: 226 EN: EN: ZS: 8,6 TZS: 3,4 FH: 8,4 ZS:

Részletesebben

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 2016. május 2-6. 18. hét lekváros sonkakrémes, Natúr joghurt, bundás ( ből) Limonádé, zsíros, Tejfölös Mustáros sertésszelet Mexikói rizs Csontleves Pulykapecsenye Paradicsomos káposztafőzelék kelbimbóleves

Részletesebben

TISZTÍTÓSZEREK HÁZTARTÁSI GÉPEIHEZ

TISZTÍTÓSZEREK HÁZTARTÁSI GÉPEIHEZ TISZTÍTÓSZEREK HÁZTARTÁSI GÉPEIHEZ ÚJ TISZTÍTÓSZER TERMÉKCSALÁDUNKKAL EGYSZERŰEN GONDOSKODHAT KÉSZÜLÉKEIRŐL, HOGY AZOK SOKÁIG HATÉKONYAN MŰKÖDJENEK Főzőlap és rozsdamentes acélfelület tisztítószerek 4

Részletesebben

2013.ÁPRILIS 1-5. fehérje 17 g cukor g

2013.ÁPRILIS 1-5. fehérje 17 g cukor g 2013.ÁPRILIS 1-5 Májkrém Tojáskarika Párizsi Kígyóuborka Allergének:glutén,, tej Allergének:glutén, tojás, tej, energia 483 kcal zsír 12 g szénhidr.72 g energia 570 kcal energia 527 kcal Vegyes zöldségleves

Részletesebben

ÉTLAP. 2015.11.02-11.06. 45. hét Étkezés Hétfő 2. Szerda 4. Péntek 6. Citromos tea Kenőmájas Zöldség, Kenyér

ÉTLAP. 2015.11.02-11.06. 45. hét Étkezés Hétfő 2. Szerda 4. Péntek 6. Citromos tea Kenőmájas Zöldség, Kenyér 2015.11.02-11.06. 45. hét 2. 3. 4. 5. 6. Kenőmájas, Kenyér Szója, tojás, Kakaós gabonagolyó Vaj, Kenyér tea Virsli Ketchup Karamell Lekvár Mini kuglóf Allergének glutén, tej, Szója, tojás, Kenyér Parajkrémleves

Részletesebben

Tej, tea Sajtos pogácsa Sajtkrém Zöldhagyma Felvágott füstölt sonka. Tea Bundás kenyér, trappista sajt. Tarhonya leves Tökfőzelék Fasírt

Tej, tea Sajtos pogácsa Sajtkrém Zöldhagyma Felvágott füstölt sonka. Tea Bundás kenyér, trappista sajt. Tarhonya leves Tökfőzelék Fasírt Heti étlap: 2017.05.01. - 2017.05.07. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.05.01. hétfő 2017.05.02. kedd 2017.05.03. szerda 2017.05.04. csütörtök 2017.05.05. péntek 2017.05.06.

Részletesebben

ÉTLAP. Általános Iskola alsó

ÉTLAP. Általános Iskola alsó Gabonagolyó Pritaminos sajtkrém Metélőhagymás tojáskrém szezámmag,, tej 316 428 glutén, mustár, tej, tojás 527 2019. Február 25. Március 03. Karamellás tej Fatörzs kifli Csirkemell sonka kéndioxid, mustár,

Részletesebben

Használja egészséggel!

Használja egészséggel! Mindent eperrel! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! FONTOS!!! A shake-et mindig mixerrel vagy konyhai robotgéppel készítsük! Naponta

Részletesebben

Szilikon zacskók. Termékismertető

Szilikon zacskók. Termékismertető Szilikon zacskók hu Termékismertető Kedves Vásárlónk! Új szilikon zacskói nemcsak élelmiszerek frissen tartására, lefagyasztására vagy pácolására alkalmasak, hanem akár melegítéshez és ételkészítéshez

Részletesebben

É T L A P. Uzsonna MOGYORÓKRÉM,, CSÁSZÁRZSEMLE

É T L A P. Uzsonna MOGYORÓKRÉM,, CSÁSZÁRZSEMLE XXII iskolák 2X 2012,09,03,-09,05, HÉTFŐ CTEA, ZALA FELVÁGOTT, DELMA, KORPÁS, TV PAPRIKA TEJFÖLÖS HÚSOS ZÖLDBABLEVES, KÁPOSZTÁS KOCKA, ALMAKORPÁS MOGYORÓKRÉM,, CSÁSZÁRZSEMLE KEDD TEJESKÁVÉ, S PÁRIZSI,

Részletesebben

A baba- és környezetbarát mosószer. A megoldás: MOSÓDIÓ! 1 / 6

A baba- és környezetbarát mosószer. A megoldás: MOSÓDIÓ! 1 / 6 Ugye Ön sem akarja tovább mérgezni a környezetét, és szeretné, ha gyermeke nem szenvedne ek A megoldás: MOSÓDIÓ! Napjainkban a tisztaságra való törekvés ördögi körré alakult. A mosás célja, hogy eltávolítsuk

Részletesebben

Kakaó Pogácsa sajtos. Palóc leves Kókusz kocka. Vajkrém natúr Kenyér rozs Retek jégcsap

Kakaó Pogácsa sajtos. Palóc leves Kókusz kocka. Vajkrém natúr Kenyér rozs Retek jégcsap Heti étlap: 2016.11.01. - 2016.11.06. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év 2016.11.01. kedd 2016.11.02. szerda 2016.11.03. csütörtök 2016.11.04. péntek 2016.11.05. szombat 2016.11.06.

Részletesebben

ÉTLAP. Budapest - Zugló Óvoda 2016.Május 2-8. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Karamellás tej Kalács

ÉTLAP. Budapest - Zugló Óvoda 2016.Május 2-8. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Karamellás tej Kalács Budapest - Zugló Óvoda 2016.Május 2-8. Lekváros táska Sajtkrém Kőrözött Karamellás tej Kalács Főtt,,, EN: 221 SZH: 37 EN: 216 SZH: 44 EN: 208 SZH: 40 EN: 238 SZH: 42 EN: 214 SZH: 44 EN: SZH: EN: SZH: SÓ:

Részletesebben

Sütési és főzési áttekintésben

Sütési és főzési áttekintésben Sütési és főzési áttekintésben EOC 69400 2 Electrolux Ez az áttekintés segít kiválasztani a megfelelő sütési és főzési kategóriát ételei elkészítéséhez az "Automata sütés" funkció használatával. Érzékelőgombokat

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2017.09.01. - 2017.09.03. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.09.01. péntek 2017.09.02. szombat 2017.09.03. vasárnap 2017.09.04. hétfő 2017.09.05. kedd 2017.09.06.

Részletesebben

Élelmiszerbiztonság és élemiszerosztás

Élelmiszerbiztonság és élemiszerosztás Élelmiszerbiztonság és élemiszerosztás Élelmiszerbiztonság/ Élelmiszerbank Az élelmiszerbiztonság különböző stratégiák és alkalmazott gyakorlatok összessége annak érdekében, hogy az élelmiszereket megfelelő

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben