BeoVision 8. Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BeoVision 8. Útmutató"

Átírás

1 BeoVision 8 Útmutató

2 CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz házilag javítható alkatrészeket. A javításhoz hívjon képzett szakembert. FIGYELMEZTETÉS: Az elektromos áramütés és a tűz veszélyének csökkentése érdekében, ne tegye ki ezt a készüléket eső, vagy nedvesség hatásának. Óvja a berendezést a csöpögő vagy fröccsenő víztől, és ügyeljen arra, hogy folyadékot tartalmazó tárgyakat, például vázát, ne helyezzenek a berendezésre. Ha teljesen le akarja választani a készüléket a váltakozó áramú hálózatról, akkor húzza ki a hálózati csatlakozót a fali aljzatból. A leválasztott készüléknek használatra készen kell állnia. Az egyenlő oldalú háromszögben látható nyílheggyel ellátott villám célja az, hogy felhívja a felhasználó figyelmét a szigeteletlen "veszélyes feszültség"-nek a termék dobozán belüli jelenlétére, amely elég nagy lehet ahhoz, hogy emberre veszélyes elektromos áramütés kockázata jöhessen létre. Az egyenlő oldalú háromszögben látható felkiáltójel célja, hogy felhívja a felhasználó figyelmét a termékhez mellékelt dokumentumokban található fontos használati és karbantartási (szervizelési) utasítások meglétére.

3 Tartalom 3 Termékeinket feltehetően a Bang & Olufsen kereskedő szállítja ki, szereli össze és állítja be. Ettől függetlenül azonban az útmutatóban is megtalálhatók az összeszereléssel és beállítással kapcsolatos tudnivalók. Ez akkor lehet hasznos, ha áthelyezi a termékeket, vagy később bővíti a rendszerét. Mindennapi használat, 4 A televízió és a Beo4 bemutatása, 4 TV-nézés, 6 A hang és a képformátum beállítása, 8 Képújság, 10 A menü áttekintése, 12 Speciális műveletek, 13 Itt megtudhatja hogyan működtessen egy csatlakoztatott jelforrást, hogyan jeleníthet meg egy számítógépes képet a képernyőn, és hogyan használhatja televízióját Option 4-ben. Továbbá megismerheti egy hangrendszer működtetését, televíziója használatát egy BeoLink rendszerben, és a belső TV tuner kikapcsolásának módját. Hangolás és beállítások megadása, 25 Megismerheti a televízió első bekapcsolásakor elvégzendő beállítását, a ráhangolást a csatornákra és azok szerkesztését. Megtudhatja, hogyan regisztrálhat további jelforrásokat, és hogyan alakíthat ki egy surround-sound elrendezést. A fejezet ismerteti a kép és a hang beállítását is. Elhelyezés, aljzatok és csatlakoztatás, 45 A televízió kezelése és elhelyezése, valamint az aljzatok helye. Jelforrások csatlakoztatása. Karbantartás, 53 A televízió tisztítása és elemcsere a Beo4 távirányítóban. Tárgymutató, 54

4 4 A televízió és a Beo4 bemutatása A Beo4 távirányító segítségével minden funkciót elérhet. A funkciók használata közben információk jelennek meg a Beo4 kijelzőjén vagy a televízión. A csatlakoztatott eszközök kezeléséről a hozzájuk tartozó útmutató nyújt felvilágosítást. Ha tudni szeretné, hogyan bővítheti a Beo4 kijelzőjén megjelenő extra funkciókat, olvassa el a Beo4-hez mellékelt útmutatót. A televízió bekapcsolása TV TV A Beo4 kijelzőjén jelenik meg a kiválasztott forrás Kapcsolja be a televíziót és aktiválja jelforrásként* DTV TV LIGHT RADIO FORMAT vagy a LIST gomb megnyomásakor elérhető extra funkciók a DVB HD modult. A DVB HD jelforrás használatát DTV DVD CD egy külön útmutatóban ismertetjük V MEM RECORD A MEM MENU A főmenü megjelenítése Csatornák vagy képújság oldalak kiválasztása. 0 9 TEXT A képújság bekapcsolása Adatok beírása a képernyőn megjelenő menükbe Információk beírása a képernyőn A hangerő beállítása: középen megnyomva elnémítja a hangot megjelenő menükbe STOP Visszalépés az előző menükön keresztül Utasítások vagy beállítások elfogadása és tárolása. GO TEXT 0 MENU Nyomja meg és tartsa lenyomva, ha elő kíván hívni EXIT Megnyomásával kiléphet az összes egy TV csatornalistát képernyőmenüből Lépés előre vagy hátra a csatornák, illetve a GO A televízió készenléti állapotba állítása menütételek között További funkciók megjelenítése a Beo4 kijelzőjén, LIST például FORMAT LIST EXIT STOP *MEGJEGYZÉS: Az, hogy melyik gomb aktiválja a DVB HD modult, a TUNER SETUP menüben kialakított beállításaitól függ. Erről bővebben a 24. oldalon olvashat.

5 5 Megjelenített információk és menük A kiválasztott jelforrásra vonatkozó információ a kijelzőn látható. A képernyőmenükkel módosíthatja a beállításokat. A képernyőmenük használata Megnyomásával bekapcsolhatja TV a televíziót A menü megnevezése Menüopciók TV SETUP TUNING CONNECTIONS SOUND PICTURE MENU LANGUAGE Nyomja meg a TV SETUP menü MENU megjelenítéséhez Információk mező select GO Nyomja meg a menü opciók közötti átlépéshez Példa a képernyőn megjelenő menüre. Nyomja meg, ha különböző beállításokat kíván megjeleníteni TV Az Útmutató jelzéseinek magyarázata A Beo4 távirányító gombjai TV Megnyomásával előhívhat egy GO LIST menüt, vagy tárolhat egy elkészített beállítást Megnyomásával visszaléphet az STOP A Beo4 távirányító kijelzője FORMAT előző menükön keresztül A televízión megjelenő menü VOL 26 Megnyomásával kiléphet minden EXIT menüből

6 6 TV-nézés Ebben a fejezetben a televízió napi használatáról olvashat: ezek a televízió bekapcsolása, csatornaválasztás, a televízió kikapcsolása. A csatornalista áttekintést ad az összes elérhető TV csatornáról. TV-csatorna kiválasztása Amikor bekapcsolja a televíziót, a képernyőn az utoljára nézett csatorna jelenik meg. Megnyomásával bekapcsolhatja TV a televíziót A csatornaszám megnyomásával 0 9 közvetlenül a kívánt csatornára ugorhat Megnyomásával egyenként válthat a csatornák között Csatornalista előhívása Mindegyik fogható TV-csatorna megjelenik a listán, amelyek meg is jeleníthetők a képernyőn. A lista tartalmazza a csatornák számát és nevét is, és akár 99 csatorna is lehet a listában. Megnyomásával bekapcsolhatja TV a televíziót Ha lenyomja és nyomva tartja, GO megjelenik egy csatornalista a képernyőn Megnyomásával készenléti állapotba kapcsolhatja a televíziót A 0 megnyomásával válthat a jelenlegi és az előző TV-csatorna között. Nyomja meg a vagy a gombot, ha a csatornalista egyik oldaláról a másikra kíván átlapozni Ha ki akar választani egy csatornát, írja be a csatornaszámot, vagy 0 9 tartsa megnyomva a kívánt csatorna megjelenéséig Nyomja meg a kiválasztott csatorna bekapcsolásához, vagy GO megnyomásával kiléphet a menüből EXIT MEGJEGYZÉS! Ha a képernyő túlmelegszik, akkor fekete pontok jelenhetnek meg a képben. Ezek a pontok ismét eltűnnek, ha a televízió ismét normál hőmérsékletre hűl le.

7 7 1 SAT 1 2 INFOKANAL 3 RTL 4 MTV 5 DISCOVERY 6 EUROSPORT 7 ARD 8 TV4 9 DR ZDF 12 SVT TV3 15 TVDK1 16 TVDK2 17 CNN 18 BBCWORLD CHANNEL LIST more select GO A csatornalista áttekintést ad az összes rendelkezésre álló TV csatornáról.

8 8 A hang és a képformátum beállítása A televízión többféle hangbeállítási lehetőség áll rendelkezésre. A hangerő bármikor módosítható vagy teljesen elnémítható. Ha a csatorna műsorát másféle hangtípussal vagy nyelvekkel adják, akkor választhat a hangtípusok és a nyelvek közül. Ha hangszórók vannak csatlakoztatva a televízióhoz, akkor kiválaszthat egy hangszóró-kombinációt. A TV-kép nézése során kiválaszthatja a képformátumot. A hangerő állítása és elnémítása A hangerő bármikor állítható vagy elnémítható. A gomb végeinek megnyomásával növelheti vagy csökkentheti a hangerőt A gomb közepének megnyomásával elnémíthatja a hangot A hangot a gomb egyik végének megnyomásával állíthatja vissza A magas hangerőszinteken történő tartós használat halláskárosodáshoz vezethet! Hangtípus vagy nyelv TV-nézés közben válthat az elérhető hangtípusok között. Nyomja meg többször, amíg a Beo4-en meg nem jelenik a SOUND* felirat Megnyomásával a kijelzőn megjelenítheti az aktuális hangtípust A GO többszöri megnyomásával másik hangtípusra vagy nyelvre válthat többnyelvű csatorna esetén Megnyomásával kiléphet a SOUND funkcióból LIST GO GO EXIT SOUND A TV-csatornák hangolásakor tárolhatja kedvenc hangtípusát. Erről bővebben A beprogramozott csatornák szerkesztése című részben olvashat a 36. oldalon. *MEGJEGYZÉS! A SOUND felirat csak akkor jelenik meg a Beo4 kijelzőjén, ha hozzá van adva a Beo4 funkcióihoz. Tekintse meg a Beo4 készülékhez adott útmutatót.

9 9 Hangszóró-kombináció Ha hangszórókat csatlakoztat a televízióhoz, akkor bármikor módosíthatja a hangszórókombinációt. Nyomja meg többször, amíg LIST a Beo4-en meg nem jelenik SPEAKER a SPEAKER felirat Nyomja meg a hangszórókombináció kiválasztásához 1 5 Megnyomásával beállíthatja a relatív hangerőt az első és a hátsó hangszórók között Megnyomásával beállíthatja a relatív hangerőt a bal és a jobb oldali hangszórók között Megnyomásával eltávolíthatja a EXIT SPEAKER feliratot a Beo4 kijelzőjéről, és visszatérhet a korábban használt jelforráshoz Hangszóró-kombinációk SPEAKER 1 Hang csak a központi hangszóróból hallható. SPEAKER 2 Sztereó hang az elülső hangszórókból. A mélynyomók aktívak. SPEAKER 3 A központi hangszóró, az elülső hangszórók és a mélynyomók aktívak. SPEAKER 4 Az elülső hangszórók, surround hangszórók, és a mélynyomók aktívak. SPEAKER 5 Surround hang az összes hangszórókból és a mélynyomókból. Képformátum Válasszon ki egy képformátumot, amely optimális képet ad. Nyomja meg többször, amíg LIST a Beo4-en meg nem jelenik FORMAT a FORMAT felirat Nyomja meg, ha optimalizálni GO kívánja a képet, vagy nyomja meg a kívánt 1 4 képformátum számát Ha a Format 1 vagy Format 4 beállítást választotta Nyomja meg a vagy a gombot a formátum variációinak kiválasztásához Ha a Format 1* vagy Format 2 beállítást választotta Nyomja meg a vagy a gombot a kép feljebb vagy lejjebb mozgatásához Megnyomásával kiléphet a EXIT FORMAT funkcióból * A 4:3 formátumú képek nem léptethetők fel vagy le. Választható képformátumok FORMAT 1 A szokásos TV-képekhez. Három variáció érhető el: 4:3, 15:9 képarányú és Panoramic (a legnagyobb képhez). FORMAT 2 A keskenyebb (letter-box) képekhez. Ha szükséges, mozgassa a képet fel vagy le, hogy meggyőződjön arról, hogy a csatornák neve vagy a feliratok (ha a csatorna tartalmaz ilyet) láthatóak. Bizonyos esetekben a FORMAT 2 kiválasztása automatikus. FORMAT 3 Valódi 16:9 arányú szélesvásznú képhez. A FORMAT 3 formátum általában automatikusan választódik ki. Ha a készülék nem választja ki a módot, akkor válassza ki manuálisan. FORMAT 4 A Format 4 videojele 16:9 képarányt használ és eltávolít minden sávot a szélekről. Egy grafikus jel, egy PC-ről például, a Format 4-ben a kép közepén jelenik meg. Ha grafikus jelet jelenít meg Format 4-ben, akkor a és a jellel rendre a kép bal vagy jobb oldalát jelenítheti meg. A képnek a képernyőről történő átmeneti eltávolításához nyomja meg a LIST gombot többször, amíg meg nem jelenik a P.MUTE felirat a Beo4-en, majd nyomja meg a GO gombot. A kép visszaállításhoz nyomjon meg ismét egy jelforrás gombot, például a TV-t. A lehetséges hangszóró-kombinációk száma a csatlakoztatott hangszórók számától függően változik. MEGJEGYZÉS! A hangszóróknak a televízióhoz történő csatlakoztatásáról bővebben olvashat a 'Csatlakozópanelek' című részben az 51. oldalon.

10 10 Képújság Ha kiválaszt egy csatornát, amihez képújság tartozik, a televízió segítségével megnézheti a képújság oldalakat és az oldalakhoz kapcsolódó aloldalakat. A képújság megtekinthető kétképernyős, vagy normál megtekintési módban. Ez azt jelenti, hogy a képújság képe vagy betölti az egész televízió képernyőt, vagy csak a felét. A Beo4 nyílgomjai és a képernyő felső szélén található menüsor segít a kívánt oldal megkeresésében. Amikor elérte a kívánt oldalt, szüneteltetheti az aloldalak változását, hogy kényelmes ütemben olvashasson. A televízió képes emlékezni a gyakran látogatott oldalakra, illetve rejtett üzenetek megjelenítésére is. Ha azt szeretné, hogy kedvenc képújságoldalai jelenjenek meg először a képújság behívásakor, tárolhatja őket MEMO oldalként. Alapvető képújság funkciók A képújság oldal felső részén található menüsor segítségével navigálhat a képújság oldalak között. > A TEXT megnyomásával elérheti a képújságot, az EXIT lenyomásával pedig elhagyhatja a képújságot. Átlépés új oldalra > Írja be az olvasni kívánt oldal számát, vagy > a gomb megnyomásával vigye a kiemelt kurzort a PAGE-re. > Az oldalak közötti átváltáshoz nyomja meg a vagy a gombot, a gyorsabb lapozáshoz tartsa folyamatosan lenyomva. > A GO megnyomásával az index oldalakon (100, 200, 300 ) lépkedhet. A képújság oldal felnagyítása > A gomb megnyomásával vigye a kiemelt kurzort a LARGE-ra. > A GO megnyomásával kétszeres méretűre növelheti az oldal felső felét. A GO ismételt megnyomásával láthatóvá teheti az oldal alsó felét. > Nyomja meg a GO gombot a normál képújság méret visszaállításához. PAGE MEMO HALT LARGE REVEAL SETUP P100 BBC S100 Wed 13 Oct 12:39:34 PAGE MEMO HALT LARGE REVEAL SETUP P100 BBC S100 Wed 13 Oct 12:39:34 Az aloldalak váltásának leállítása > Az aloldalak váltásának leállításához nyomja meg a STOP gombot, vagy > helyezze a kurzort a HALT-ra, majd nyomja meg a GO gombot. A HALT helyére egy négyjegyű szám kerül. > A és a gomb felhasználásával léphet a kívánt aloldalra, vagy > adja meg a számértékeket a Beo4 számgombjaival. > Nyomja meg a GO gombot a lapozás újraindításához. A rejtett üzenetek és hasonlók megjelenítéséhez > A gomb megnyomásával vigye a kiemelt kurzort a REVEAL-ra. > A GO megnyomásával tegye láthatóvá az aktuális oldal rejtett szövegét. MEGJEGYZÉS! Ha televíziója egy másik televízióhoz van csatlakoztatva egy BeoLink kábellel, a tárolt MEMO oldalak nem kerülnek megosztásra a TV-k között. A MEMO oldalakat minden csatlakoztatott televízión külön, manuálisan kell tárolni.

11 11 Kedvenc képújság oldalak tárolása PAGE MEMO1 HALT LARGE REVEAL SETUP P100 BBC S100 Wed 13 Oct 12:39:34 PAGE MEMO2 HALT LARGE REVEAL SETUP P100 BBC S100 Wed 13 Oct 12:39:34 MEMO oldalak napi használata Előfordulhat, hogy gyorsan szüksége van egy MEMO képújság oldalra, amikor például munkába menet előtt ellenőrizni szeretné a közlekedési híreket. A képújság használata első alkalommal Minden televíziós csatorna képújságjához kilenc MEMO oldal használható. MEMO oldalak megtekintése > Nyomja meg a TEXT gombot a képújság előhívásához. > A MEMO oldalak közötti lépkedéshez nyomja meg a vagy a gombot. > Nyomja meg az EXIT gombot a képújságból való kilépéshez. PAGE MEMO1 HALT REC SETUP REVEAL P100 BBC S100 Wed 18 SEP 12:39:32 Egy MEMO oldal létrehozása > Hívjon elő egy gyakran látogatott oldalt. > A vagy a megnyomásával vigye a menüsávban a kurzort a SETUP-ra, majd nyomja meg a GO gombot. A 9 felhasználható MEMO a számaival azonosítható. Az első ki van emelve. > Nyomja meg a GO gombot az aktuális oldal tárolásához. A kurzor továbblép a következő rendelkezésre álló MEMO helyre. > A Beo4 számgombjaival válassza ki a következő tárolni kívánt képújság oldalt. > Ismételje meg az eljárást minden egyes tárolni kívánt oldal esetében. > Ha ki kíván lépni a MEMO beállításból, a vagy a gomb megnyomásával vigye a kurzort a BACK-re, majd nyomja meg a GO gombot. > Nyomja meg az EXIT gombot a képújságból való kilépéshez. Egy MEMO oldal törlése > A vagy a megnyomásával vigye a kurzort a SETUP-ra, majd nyomja meg a GO gombot. > Vigye a kurzort a törölni kívánt MEMO oldalra, majd nyomja meg a sárga gombot. > Nyugtázásként, nyomja meg ismét a sárga gombot. Egy műsor képújság feliratoldalainak megtekintése Ha azt szeretné, hogy egy bizonyos program képújságjának feliratoldalai automatikusan megjelenjenek, akkor tárolja a képújság feliratoldalait 9-es MEMO oldalként. PAGE MEMO1 HALT REC SETUP REVEAL P100 BBC S100 Wed 13 Oct 12:39:34 Amikor a képújságot a legelső alkalommal aktiválják, akkor kétképernyős módban jelenik meg. Ezután kiválasztható a teljes képernyő is. A képújság mód nem változik meg a képújság következő bekapcsolásakor. A megtekintés megváltoztatása > Nyomja meg a TEXT gombot a képújság előhívásához. > Nyomja meg ismét a TEXT gombot, a teljes képernyő és a kétképernyős mód közötti átváltáshoz. > Nyomja meg az EXIT gombot a képújságból való kilépéshez. A MEMO oldalak nem használhatók DVB képújságnál.

12 12 A menü áttekintése Az oldalon látható illusztráció a menürendszert mutatja be, ugyanakkor azt is jelzi, hogy a menüről hol található részletesebb információ a jelen útmutatóban. A televízió kibővített képernyőmenüjének rendszere. A szürke színben megjelenő menüelemek olyan extra opciókat jelölnek, amelyek csak akkor jelennek meg, ha az adott rendszer támogatja őket. A rendelkezére álló menükínálat a TV tuner beállításától, az Option beállítástól és a csatlakoztatott hangszóróktól is függ. Például, a hangolási menük nem használhatók, ha a televízió tuner ki van kapcsolva. A főmenü megjelenítéséhez nyomja meg a Beo4 MENU gombját. TV SETUP TUNING EDIT CHANNELS p. 36 ADD CHANNELS p. 40 AUTO TUNING p. 40 MANUAL TUNING p. 38 FREQUENCY CHANNEL NO. NAME FINE TUNE DECODER TV SYSTEM SOUND PLAY TIMER p. 20 CONNECTIONS p. 28 AV 1 SOURCE IR SOCKET STB SETUP STANDBY OPTIONS p. 29 HDMI S/P-DIF AV 2 SOURCE IR SOCKET STB SETUP STANDBY OPTIONS HDMI YPBPR S/P-DIF AV 3 SOURCE IR SOCKET STB SETUP STANDBY OPTIONS HDMI YPBPR VGA S/P-DIF AV4 SOURCE IR SOCKET STB SETUP STANDBY OPTIONS HDMI S/P-DIF LINK FREQUENCY p. 23 TV SYSTEM p. 23 MODULATOR p. 23 TUNER SETUP p. 24 TV TUNER DVB HD SOUND p. 43 ADJUSTMENT VOLUME BASS TREBLE LOUDNESS DEFAULT AUDIO p. 43 DEFAULT VIDEO p. 43 SPEAKER TYPE p. 30 FRONT REAR SUBWOOFER SPEAKER DISTANCE p. 31 CENTRE LEFT FRONT RIGHT FRONT RIGHT REAR LEFT REAR SUBWOOFER SPEAKER LEVEL p. 32 SEQUENCE LEFT FRONT RIGHT FRONT RIGHT REAR LEFT REAR SOUND SYSTEM p. 34 PICTURE p. 42 BRIGHTNESS CONTRAST COLOUR TINT HOR. SIZE HOR. POSITION VERT. POSITION MENU LANGUAGE p. 44 DANSK DEUTSCH ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA

13 Speciális funkciók 13 Ebből a fejezetből megtudhatja hogyan használhat egy csatlakoztatott jelforrást, hogyan használhatja a televíziót számítógép monitorként, és hogyan használhatja a televíziót együtt egy hangrendszerrrel és egy BeoLink rendszerrel. Ebből arról is értesülhet, hogy hogyan kapcsolhatja ki a belső TV tunert. Mindennapi használat, 4 Itt ismertetjük a Beo4 távirányító használatát, a menük megjelenítésének módját a képernyőn, a televízió mindennapi funkcióinak használatát, valamint a kép- és hangformátum beállítását. Továbbá, azt is megtudhatja, hogyan tekintheti át a képernyőn látható menürendszert. Speciális műveletek, 13 Csatlakoztatott videoberendezés használata a Beo4-el, 14 A televízió használata számítógép monitorként, 16 Két televízió egy szobában, 17 Egy hangrendszer csatlakoztatása és működtetése, 18 BeoVision egy csatlakoztatott szobában, 20 BeoLink A hang és a kép elosztása, 22 TV tuner, 24 Hangolás és beállítások megadása, 25 Megismerheti a televízió első bekapcsolásakor elvégzendő beállítását, a ráhangolást a csatornákra és azok szerkesztését. Megtudhatja, hogyan regisztrálhat további jelforrásokat, és hogyan alakíthat ki egy surround-sound elrendezést. A fejezet ismerteti a kép és a hang beállítását is. Elhelyezés, aljzatok és csatlakoztatás, 45 A televízió kezelése és elhelyezése, valamint az aljzatok helye. Jelforrások csatlakoztatása. Karbantartás, 53 A televízió tisztítása és elemcsere a Beo4 távirányítóban. Tárgymutató, 54

14 14 Csatlakoztatott videoberendezés használata a Beo4-el A beépített periféria egység vezérlő A Peripheral Unit Controller menüje egyfajta közvetítőként működik csatlakoztatott videoberendezés, például set-top box, videomagnó, vagy DVD lejátszó, és a Beo4 távirányító között. A Beo4 távirányító segítségével elérhetők készülékének csatornái és funkciói. A készülékéhez adott távirányító gombjai esetleg nem pontosan felelnek meg a Beo4-en lévőknek. Ha tudni szeretné, hogy a Beo4 mely gombjaival kezelhet bizonyos funkciókat és szolgáltatásokat, hívja elő a Peripheral Unit Controller menüjét a képernyőn. A csatlakoztatott berendezés bekapcsolásához nyomjon meg egy jelforrás gombot* TV DTV GUIDE MENU TEXT INFO WIDE 1 GUIDE 2 MENU 3 TEXT 4 INFO 5 WIDE Egyes funkciók a készülék Nyomja meg a Peripheral MENU Példa a Peripheral Unit Controller menüjére - a bekapcsolása után használhatók a Beo4-en keresztül. Más funkciók a Peripheral Unit Controller menüjén keresztül érhetők el, amelyet a képernyőn jeleníthet meg. Unit Controller menüjének előhívásához Nyomja meg azt a számgombot, amely aktiválja a kívánt funkciót, vagy 1 9 Beo4 gombok a menü bal oldalán láthatók, az általuk vezérelt funkciók pedig a jobb oldalon. A menü olyan gombokat is jelezhet a távirányítón, amelyek az ön csatlakoztatott berendezésén találhatók. A készüléke által kínált különböző funkciókkal kapcsolatos nyomja meg a funkciót aktiváló színes gombot útmutatásokról a termék használati útmutatójában olvashat bővebben. A támogatott berendezéssel Ha egy set-top box a kiválasztott forrás, a televízió főmenüjének megjelenítéséhez kétszer nyomja meg a MENU gombot. kapcsolatos bővebb tájékoztatásért forduljon a Bang & Olufsen viszonteladókhoz. MEGJEGYZÉS: Az, hogy melyik jelforrás gomb aktiválja a periféria egységet, függ a tuner beállításától, és a CONNNECTIONS menüben történt beállításoktól. Erről bővebben a 24. és a 28. oldalon olvashat.

15 15 Univerzális Beo4 kezelés Ha tudja, hogy a Beo4 melyik gombja aktiválja a kívánt funkciót, akkor a funkció előhívása előtt nem kell megjelenítenie a Peripheral Unit Controller menüjét. Bekapcsolt berendezés mellett Nyomja meg a GO gombot, majd a kívánt funkciót aktiváló számgombot Nyomja meg a funkciót aktiváló színes gombot Nyomja meg a GO, majd a vagy a gombot a csatornák közötti közvetlen előre- vagy hátralépéshez Nyomja meg és tartsa lenyomva a GO gombot a műsorfüzet vagy a Now/Next felirat megjelenítéséhez a jelforrás típusától függően Ha a 'MANUAL CONTROL' készenléti opciót választotta, lásd a 29. oldalt, és a set-top box támogatja azt, akkor bekapcsolhatja a set-top boxot a GO + 0 megnyomásával. GO 1 9 GO GO A berendezés menüinek használata Ha már egyszer aktiválta a csatlakoztatott berendezést, akkor annak menüit működtetheti a Beo4 segítségével. Miközben láthatók a berendezés menüi A kurzort fel vagy le mozgatja A kurzort balra vagy jobbra mozgatja Egy funkciót választ ki és aktivál Nyomja meg a GO gombot, majd a vagy a gombbal lépkedhet a menüoldalakon és a csatornalistákban Kilépés a menükből vagy visszalépés a korábbi menübe* Kilépés a menükből, valamint kilépés a különféle módokból vagy belépés azokba (ilyen mód például a rádió) A színes gombokat használja a csatlakoztatott berendezés menüiben jelzett módon GO GO GO STOP EXIT Berendezés használata egy csatlakoztatott szobában Ha a berendezés csatlakoztatva van a központi szobában lévő TV-hez, kezelheti azt a csatlakoztatott szobában lévő televízióról is. A Peripheral Unit Controller menüje ettől függetlenül azonban a csatlakoztatott szobákban lévő televízió képernyőjén nem jeleníthető meg. Nyomja meg a központi V MEM szobában lévő berendezés DVD bekapcsolásához DTV Nyomja meg a GO gombot, GO majd a kívánt funkciót aktiváló 1 9 számgombot Nyomja meg a funkciót aktiváló színes gombot *A jelforrás típusától függően lehet, hogy az előző menübe való visszatéréshez a STOP gomb helyett kétszer kell megnyomnia az EXIT gombot.

16 16 A televízió használata számítógép monitorként Ha a televíziót a 49. oldalon leírtak szerint csatlakoztatja egy számítógéphez, akkor használhatja azt monitorként. A számítógép képének megjelenítése a képernyőn Ahhoz, hogy a számítógép képe látható A televízió az alábbi képfelbontásokat támogatja: legyen a televízió képernyőjén, a Beo4-gyel 60 Hz; , , , kell azt előhívni FONTOS! Ha egy számítógépet kíván csatlakoztatni a televízióhoz és a televíziót monitorként szeretné használni, akkor gondoskodjék arról, hogy mielőtt csatlakoztatja egymáshoz a számítógépet és a televíziót, a televízió, a számítógép, és a számítógéphez csatlakoztatott minden más készülék le legyen választva a táphálózatról. A számítógép képének előhívása Nyomja meg többször egymás után, amíg meg nem jelenik a PC* felirat a Beo4 kijelzőjén Nyomja meg a kép előhívásához Ezután a szokásos módon használhatja a számítógépet. LIST GO PC Amikor használatban van, a számítógépet, telepítési útmutatójában foglaltaknak megfelelően, csak földelt fali csatlakozóaljzathoz szabad csatlakoztatni. *Annak érdekében, hogy a PC megjelenjen a Beo4 kijelzőjén, először hozzá kell adni a Beo4 funkcióihoz. Ha erről bővebben akar olvasni, tekintse meg a Beo4-hez adott útmutatót.

17 Két televízió egy szobában 17 Ha egy olyan szobában helyezi el a BeoVision 8 készüléket, amelyikben már van egy Bang & Olufsen televízió és mindkét televízió képes fogadni a Beo4 utasításait, akkor meg kell változtatnia a BeoVision 8 beállítás (Option) megadását. Ez megakadályozza a két televízió egyidejű bekapcsolását. Egy távirányító a két televízióhoz Ahhoz, hogy a televízió megfelelően működjön, alapvetően fontos, hogy a televízió a megfelelő beállítás (Option) szerint legyen beállítva: A televízió beállítása az Option 4-hez > Miközben nyomva tartja a gombot a Beo4-en, nyomja meg a LIST gombot. > Engedje el mindkét gombot. > Nyomja meg többször a LIST gombot az OPTION? felirat megjelenítéséhez a Beo4-en, majd nyomja meg a GO gombot. > Nyomja meg többször a LIST gombot, hogy a V.OPT felirat jelenjen meg a Beo4-en, majd nyomja meg a 4-es gombot. BeoVision 8 Option 4 LIST LINK TV TV A televízió használata az Option 4 -ben Általában egy jelforrás, például egy TV, egyszerűen a Beo4-en a megfelelő jelforrás gombjának megnyomásával bekapcsolható. Azonban, amikor az Option 4-et állítja be a televízión, a következőket kell elvégeznie: > Nyomja meg a LIST gombot többször egymás után, amíg meg nem jelenik a LINK* felirat a Beo4 kijelzőjén. > Nyomja meg a jelforrás gombját, például a TV-t. Annak érdekében, hogy az Option 4 beállítású televízión a képújságot is használhassa, a Beo4-et VIDEO 3 módra kell állítania. Azonban ez korlátozza a Beo4 más Option beállítású televíziókkal használható funkcióit. Ha erről bővebben akar olvasni, tekintse meg a Beo4-hez adott útmutatót. *A LINK felirat csak akkor jelenik meg a Beo4 kijelzőjén, ha hozzá van adva a Beo4 funkcióihoz. Ha erről bővebben akar olvasni, tekintse meg a Beo4-hez adott útmutatót.

18 18 Egy hangrendszer csatlakoztatása és működtetése Ha televíziója fel van szerelve egy külön kapható rendszermodullal és egy kompatibilis hangrendszert csatlakoztat, akkor egy integrált audió-videó rendszer előnyeit élvezheti. Segítségével CD-t játszhat le a hangrendszeren a televízió hangszóróin keresztül, vagy átválthat egy TV-programra, és a hangot a hangrendszer hangszóróira küldheti. Az AV rendszer elhelyezhető együtt egy szobában, vagy akár külön is úgy, hogy a televízió az egyik szobában van, a másikban pedig a hangrendszer foglal helyet a hangszórókkal. Egyes Bang & Olufsen audiorendszereket nem lehet integrálni a televízióval. Hangrendszer csatlakoztatása Egy Master Link kábelt felhasználva csatlakoztassa a televízión és a hangrendszerben elhelyezett MASTER LINK aljzatokat. Beállítás megadása Ha televíziójában AV rendszer van telepítve, szükség lehet a megfelelő beállítás megadására. A teljes rendszer készenléti állapotba állítása. Beállítás megadása a televízióhoz > Miközben nyomva tartja a gombot a Beo4-en, nyomja meg a LIST gombot. > Engedje el mindkét gombot. > Nyomja meg többször a LIST gombot az OPTION? felirat megjelenítéséhez a Beo4-en, majd nyomja meg a GO gombot. > Nyomja meg a LIST gombot többször, hogy a V.OPT jelenjen meg a Beo4-en, majd írja be a megfelelő számot (1 vagy 2). Beállítás megadása a hangrendszerhez > Ismételje meg a fenti eljárást. > Nyomja meg a LIST gombot többször, hogy az A.OPT jelenjen meg a Beo4-en, majd írja be a megfelelő számot (0, 1, 2, 5 vagy 6). Option 2 Option 0 Egy szobában mindegyik hangszórót csatlakoztatták a televízióhoz. Option 1 Option 1 A televízió és a hangrendszer ugyanabban a szobában van. Option 2 Option 2 A hangrendszer az egyik szobában, a televízió egy másikban.

19 19 Integrált hang- és videorendszer használata Ha együtt kívánja használni a hangrendszert és a televíziót, kiválaszthatja az aktuális video- vagy hangprogram lejátszásának megfelelő hangszóró kombinációt, és a videó hangját rögzítheti is a hangrendszeren. A videó hangjának szerkesztése Ha a televízió hangját a Bang & Olufsen hangrendszer hangszóróin hallgatja, és a hangrendszerben van magnó, rögzítheti a televízió hangját a kazettásmagnóra. További információt a hangrendszer dokumentációjában talál. LIST AV TV Ha a TV hangját a hangrendszer hangszóróin szeretné hallgatni a képernyő bekapcsolása nélkül, nyomja meg többször a LIST gombot, amíg a Beo4 kijelzőjén meg nem jelenik az AV* felirat, majd nyomjon meg egy forrásválasztó gombot (például TV). LIST AV CD Ha a televízió hangszóróin kívánja hallgatni a hangot, nyomja meg többször a LIST gombot, amíg meg nem jelenik az AV* felirat a Beo4 kijelzőjén, majd nyomjon meg egy hangforrásválasztó gombot (például CD). *MEGJEGYZÉS! Az AV felirat csak akkor jelenik meg a Beo4 kijelzőjén, ha hozzá van adva a Beo4 funkcióihoz. Ha erről bővebben akar olvasni, tekintse meg a Beo4-hez adott útmutatót.

20 20 BeoVision egy csatlakoztatott szobában Ha televíziója fel van szerelve a külön rendelhető rendszermodullal, és úgy dönt, hogy televízióját egy csatlakoztatott szobában használja, akkor minden csatlakoztatott rendszert működtetni tud a televízión keresztül. Hogy a teljes rendszer megfelelően működjön, fontos, hogy a csatlakoztatott szobában lévő televízió a megfelelő beállításra (Option) legyen állítva, mielőtt csatlakoztatná a központi szobában lévő rendszerhez. Ha televíziót csatlakoztat a csatlakoztatott szobában történő használatra, kövesse az alábbi eljárást: 1 Csatlakoztassa a hálózati aljzathoz a csatlakoztatott szobában lévő televíziót. 2 A Beo4 távirányítóval programozza a csatlakoztatott szobában elhelyezett televíziót az Option 6* beállításra. 3 Válassza le a hálózati aljzatról a csatlakoztatott szobában lévő televíziót. 4 Alakítsa ki a csatlakozást és csatlakoztassa az antennát is. 5 Csatlakoztassa ismét a hálózati aljzathoz a csatlakoztatott szobában lévő televíziót. Beállítás megadása A helyes Option beállítása a csatlakoztatott szobában lévő televízión... > A gomb nyomva tartása közben nyomja meg a LIST gombot. > Engedje el mindkét gombot. > Nyomja meg többször a LIST gombot az OPTION? felirat megjelenítéséhez a Beo4-en, majd nyomja meg a GO gombot. > Nyomja meg többször a LIST gombot, hogy a V.OPT felirat jelenjen meg a Beo4-en, majd nyomja meg a 6*-os gombot. Timer Play (időzített lejátszást) a csatlakoztatott szobában Ha televízióját a csatlakoztatott szobában helyezte el, akkor az része lehet a központi szobában működő rendszer egyik Timer Play programjának. Ha azt akarja, hogy televízióján működjön a Timer Play > A TV gomb megnyomásával kapcsolja be a televíziót. > Nyomja meg a MENU gombot a TV SETUP menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a PLAY TIMER kiemeléséhez. > Nyomja meg a GO gombot a PLAY TIMER menü megjelenítéséhez. A TIMER ON/OFF már ki van emelve. > A vagy a megnyomásával jelenítse meg az ON-t. > Nyomja meg a GO gombot a beállítás tárolásához. Központi szoba Csatlakoztatott szoba Option 6* *Ha a televíziót olyan csatlakoztatott szobában kívánja használni, ahol már csatlakoztatva vannak más csatlakoztatási rendszerek, a televíziót az Option 5 beállításra kell állítani. PLAY TIMER TIMER ON store GO MEGJEGYZÉS! Ha BeoVision 8 rendszere egy olyan video master-hez csatlakozik, amelyben programozható egy Timer Play (Időzített lejátszás), akkor a Timer Play végrehajtható a BeoVision 8-on.

21 21 A készülék használata a csatlakoztatott szobában Csak az egyik szobában meglévő források használata > Nyomja meg a használni kívánt jelforrásnak a gombját, majd használja a kiválasztott jelforrást a szokásos módon. Központi szobában lévő forrás használata, ha a jelforrás mindkét szobában jelen van > Nyomja meg a Beo4-en a LIST gombot többször egymás után, amíg meg nem jelenik a LINK* felirat a kijelzőn. > Nyomja meg a használni kívánt jelforrásnak a gombját, majd használja a jelforrást a szokásos módon. Csatlakoztatott szobában lévő jelforrás használata ha a jelforrás mindkét szobában jelen van > Nyomja meg a használni kívánt jelforrásnak a gombját, majd használja a jelforrást a szokásos módon. Sztereó hang hallgatása a csatlakoztatott szobában Általában a központi szoba videoforrásairól (például set-top box) a hang monoban érkezik a csatlakoztatott szobába. Lehetőség van azonban a sztereó hang beállítására: > A TV vagy DTV gomb megnyomásával kapcsolja be a televíziót. > Nyomja meg a LIST gombot többször egymás után, amíg meg nem jelenik az AV* felirat a Beo4 kijelzőjén. > Nyomja meg DTV gombot, ha be akar kapcsolni egy olyan jelforrást, amely a központi szoba rendszeréhez van csatlakoztatva (például egy set-top box). Ha ezt a funkciót használja, a központi szoba további forrásait más csatlakoztatott szobákba nem lehet továbbítani. Csak akkor hallgathat sztereó hangzást, ha televízióján az Option 6 van beállítva. Központi szoba Csatlakoztatott szoba *Ha azt akarja, hogy az AV és a LINK felirat megjelenjen a Beo4 kijelzőjén, akkor először adja ezeket hozzá a Beo4 funkcióihoz. Ha erről bővebben akar olvasni, tekintse meg a Beo4-hez adott útmutatót.

22 22 BeoLink A hang és a kép elosztása A BeoLink rendszer lehetővé teszi a kép és a hang továbbítását a ház más szobáiba. Link csatlakozások Ha üzembe van helyezve a BeoLink elosztórendszer,és televíziója fel van szerelve a külön rendelhető rendszermodullal, akkor használhatja a televíziót a központi szobában (például nappaliban) vagy a csatlakoztatott szobában, például a dolgozószobában vagy a hálószobában. AERIAL MASTER LINK RF OUT A csatlakoztatott szoba rendszerének MASTER LINK aljzatához Videojel elosztás a csatlakoztatott szobákhoz RF Link Amplifier A központi szobában lévő rendszert Master Link kábellel kell csatlakoztatni a csatlakoztatott szoba rendszeréhez. > A Master Link kábelt csatlakoztassa a televízión található MASTER LINK aljzathoz. > Ha videojeleket is kíván továbbítani, csatlakoztasson egy hagyományos antennakábelt a televízió 'RF OUT' feliratú aljzatához. Ez után vezesse az antennakábelt az RF Link erősítőhöz, a Master Link kábelt pedig a csatlakoztatott szobába, és kövesse a csatlakoztatott szobában elhelyezett készülékre vonatkozó utasításokat. Ha a MASTER LINK aljzathoz már van csatlakoztatva egy hangrendszer, és szeretne további berendezéseket csatlakoztatni, a Master Link kábelt ketté kell osztani, és speciális csatlakozódoboz felhasználásával össze kell kötni a csatlakoztatott szobában lévő kábellel. Ha segítségre van szüksége, forduljon Bang & Olufsen képviselőjéhez. Digitális jelek nem továbbíthatók egy központi szobából a csatlakoztatott szoba rendszerébe.

23 23 Rendszermodulátor Ha a csatlakoztatott szoba hangrendszerrel (például BeoLink Active/Passive) rendelkezik, és ugyan abban a szobában használni kíván egy, a rendszerhez nem csatlakoztatható TV-t is, a rendszermodulátort ON állásba kell kapcsolnia, az alábbiakban ismertetett módon. Gyárilag ez AUTO állapotra van állítva. Ezt kell használnia, ha csatlakoztatható Bang & Olufsen TV-t használ. A rendszermodulátor bekapcsolása > A TV gomb megnyomásával kapcsolja be a televíziót. > Nyomja meg a MENU gombot a TV SETUP menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a CONNECTIONS kiemeléséhez. > Nyomja meg a GO gombot a CONNECTIONS menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a LINK kiemeléséhez. > Nyomja meg a GO gombot a LINK menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a MODULATOR kiemeléséhez. > A vagy a megnyomásával jelenítse meg az ON-t. > A beállítások mentéséhez nyomja meg a GO gombot, vagy > az EXIT gomb megnyomásával kiléphet a menükből a módosítások tárolása nélkül. A LINK menü csak akkor használható, ha a helyi TV jelforrás van kiválasztva. Link frekvencia Ha lakóhelyén például egy TV-csatornát ugyanazon a frekvencián sugároznak, mint amit a BeoLink rendszer használ (599 MHz), a rendszermodulátort használaton kívüli frekvenciára kell állítani. Ha módosítja a frekvenciát a központi szobában lévő rendszeren, akkor ennek megfelelően esetleg a csatlakoztatott szoba rendszerében is ugyanarra az értékre kell állítani a frekvenciát. A frekvencia módosítása > A TV gomb megnyomásával kapcsolja be a televíziót. > Nyomja meg a MENU gombot a TV SETUP menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a CONNECTIONS kiemeléséhez. > Nyomja meg a GO gombot a CONNECTIONS menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a LINK kiemeléséhez. > Nyomja meg a GO gombot a LINK menü megjelenítéséhez, a FREQUENCY már ki van emelve. > A vagy a vagy a 0 9 megnyomásával keressen egy használaton kívüli frekvenciát. > A beállítások mentéséhez nyomja meg a GO gombot, vagy LINK FREQUENCY 599 TV SYSTEM MODULATOR > az EXIT gomb megnyomásával kiléphet a B/G AUTO store menükből a módosítások tárolása nélkül. GO Ajánlott beállítások Ha a televízió egy BeoLink elrendezés video master-e, akkor javasoljuk, hogy egy BeoCenter 2-t vagy egy DVD 2-t csatlakoztasson az AV1 aljzathoz, és egy HDR 2-t pedig csatlakoztatnia kell az AV4 aljzathoz. Egyidejű jelforrások: Miközben egy jelforrás képét nézi a központi szobában elhelyezett televízó képernyőjén, felvételt készíthet egy másik jelforrásról, vagy elküldheti a jelet a csatlakoztatott szobában lévő másik jelforrásra.

24 24 Tuner beállítás Dönthet úgy, hogy kiiktatja a TV tunert, ha televíziójának jelforrása a DVB HD vagy egy periféria egység, például egy set-top box. Ha kiiktatja a TV tunert, akkor a TV gombjával aktiválja a DVB HD-t. Periféria egységet a DTV gomb segítségével aktiválhat. Ha a DVB HD tunert is kiiktatja, akkor aktiváljon egy csatlakoztatott periféria egységet, amelyet tunerként működtethet a TV gombjával vagy a DTV gomjával. A belső tuner kiiktatása > A TV gomb megnyomásával kapcsolja be a televíziót. > Nyomja meg a MENU gombot a TV SETUP menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a TUNER SETUP kiemeléséhez. > A GO megnyomásával hívja elő a TUNER SETUP menüt, a TV TUNER már ki van emelve. > A vagy a megnyomásával átkapcsolhatja a beállítást ON (BE) vagy OFF (KI) állapotra. > A megnyomásával jelölje ki a DVB HD-t. > A vagy a megnyomásával átkapcsolhatja a beállítást ON (BE) vagy OFF (KI) állapotra. > A beállítások mentéséhez nyomja meg a GO gombot, vagy > az EXIT gomb megnyomásával kiléphet a menükből a módosítások tárolása nélkül. TUNER SETUP TV TUNER ON DVB HD ON store GO Fontos! Ha már csatlakoztatott egy Bang & Olufsen merevlemezes felvevőt a televízióhoz, javasoljuk, hogy ne iktassa ki a TV tunert.

25 Hangolás és beállítások megadása 25 Itt ismertetjük az első beállítás elvégzésének módját, és azt, hogyan hangolhat rá az összes rendelkezésre álló csatornára. Továbbá, olvashat arról, hogyan szerkeszthetők a tárolt csatornák, és hogyan módosíthatók a rendelkezésre álló további beállítások, például a kép és a hang. A televízió elhelyezésével és további videokészülékek csatlakoztatásával kapcsolatban az Elhelyezés, aljzatok és csatlakoztatás című részben olvashat a 45. oldalon. Mindennapi használat, 4 Itt ismertetjük a Beo4 távirányító használatát, a menük megjelenítésének módját a képernyőn, a televízió mindennapi funkcióinak használatát, valamint a kép- és hangformátum beállítását. Továbbá, azt is megtudhatja, hogyan tekintheti át a képernyőn látható menürendszert. Speciális műveletek, 13 Itt megtudhatja hogyan működtessen egy csatlakoztatott jelforrást, hogyan jeleníthet meg egy számítógépes képet a képernyőn, és hogyan használhatja televízióját Option 4-ben. Továbbá megismerheti egy hangrendszer működtetését, televíziója használatát egy BeoLink rendszerben, és a belső TV tuner kikapcsolásának módját. Hangolás és beállítások megadása, 25 A televízió első beállítása, 26 További videokészülékek regisztrálása, 28 A hangszóró beállítása surround hang, 30 A beprogramozott TV-csatornák szerkesztése, 36 Csatornák újbóli tárolása vagy új csatornák tárolása, 40 Kép- és hangbeállítások megadása, 42 A menü nyelvének kiválasztása, 44 Elhelyezés, aljzatok és csatlakoztatás, 45 A televízió kezelése és elhelyezése, valamint az aljzatok helye. Jelforrások csatlakoztatása. Karbantartás, 53 A televízió tisztítása és elemcsere a Beo4 távirányítóban. Tárgymutató, 54

26 26 A televízió első beállítása Az itt ismertetett beállítási eljárás akkor használható ha a televízió csatlakoztatva van a konnektorhoz és első alkalommal van bekapcsolva. A képernyőn automatikusan megjelenő menük sorozatán keresztül vezetjük, amelyben regisztrálnia kell a csatlakoztatott külső berendezéseket, és a hangszórókat. Ha később módosítja a beállítást, ugyanezekhez a menükhöz ismét hozzáférhet és frissítheti a beállításokat. A DVB HD beállításával és használatával kapcsolatban bővebben a külön útmutatóban olvashat. A televízió első beállításának négy fő lépése van: az összes csatlakoztatott berendezés regisztrálása, ráhangolás a csatornákra, hangszóró beállítás és hangzásbeállítás. Azonban, az, hogy melyik menü jelenik meg, attól függ, hogy a TV tuner működése engedélyezve van-e és vajon vannak-e csatlakoztatva kiegészítő hangszórók a televízióhoz. A CONNECTIONS menü is változik a televízió Option programozásának megfelelően, erről a 20 oldalon olvashat, és attól függően, hogy a televízió fel van-e szerelve a külön rendelhető rendszermodullal, vagy sem. MENU LANGUAGE TUNER CONNECTIONS AUTO TUNING TV SPEAKER TYPES SPEAKER DISTANCE SPEAKER LEVEL SOUND ADJUSTMENT

27 27 A menük sorrendje a legelső beállításkor: MENU LANGUAGE A képernyőn megjelenő menük nyelvének kiválasztása. A képernyőn a szöveg annak megfelelően változik, ahogyan egyik nyelvről a másikra vált át. Erről bővebben A menü nyelvének kiválasztása című részben olvashat a 44. oldalon. TUNER Ebben a menüben kiiktathatja a belső TV tunert és elsődleges televízió forrásáva teheti a DVB HD-t, valamint kiiktathatja a DVB HD modult, hogy egy periféria egységet (set-top box) tegyen a -DTV televízió jelforrásává. CONNECTIONS Az egyes aljzatokhoz csatlakoztatott berendezések, a felhasznált aljzatok, a termék nevének és a jelforrás nevének kiválasztása. A CONNECTIONS menüről bővebben olvashat a 'További videokészülékek regisztrálésa' című részben olvashat a 28. AUTO TUNING A csatlakoztatott berendezés regisztrálásának elvégzése után, a képernyőn megjelenik a csatornák automatikus hangolására vonatkozó menü. Nyomja meg a GO gombot az automatikus hangolás megkezdéséhez. A televízió ráhangol az összes rendelkezésre álló csatornára. A TV csatornákra hangolás folyamatáról további információk a 'Csatornák újbóli tárolása vagy új csatornák tárolása' című részben olvashatók az 40. oldalon. SPEAKER TYPES Ebben a menüben választhatja ki, hogy melyik Bang & Olufsen hangszórók vannak csatlakoztatva. A SPEAKER TYPES menüvel kapcsolatban 'A hangszóró beállítása surround hang' című részben olvashat bővebben a 30. oldalon. SPEAKER DISTANCE Írja be a hallgatási pozíció és az egyes hangszórók között légvonalban mért távolságot. A SPEAKER DISTANCE menüvel kapcsolatban 'A hangszóró beállítása surround hang' című részben olvashat bővebben a 31. oldalon. SPEAKER LEVEL Ebben a menüben kalibrálhatja a csatlakoztatott hangszórók hangerejét. Egy kalibráló hang hallható váltakozva az egyes hangszórókról. Úgy állítsa be az összes csatlakoztatott hangszóró hangerejét, hogy az megfeleljen a központi hangszóró hangerejének. Megadhatja, hogy a hangok automatikusan vagy kézzel indítva szólaljanak-e meg. A SPEAKER LEVEL menüvel kapcsolatban 'A hangszóró beállítása surround hang' című részben olvashat bővebben a 32. oldalon. SOUND ADJUSTMENT Beállíthatja a hang jellemzőit, a hangerőt, a mély és magas hangokat, és a hangosságot. Továbbá, beállíthat két alapértelmezett hangszóró kombinációt; az egyiket a televízióban lévő videoforrás használatához, a másikat pedig a televízióhoz csatlakoztatott hangforrás bekapcsolásakor történő használatra. Ha kívánja bármikor más hangszóró kombinációt is kiválaszthat. A SOUND ADJUSTMENT menüvel kapcsolatban a 'Kép- és hangbeállítások megadása című részben olvashat bővebben a 42. oldalon. Az extra készülék csatlakoztatásának helyéről és módjáról, lásd a További videokészülékek regisztrálása című részt a 28. oldalon, és a Csatlakozópanelek című részt a 50. oldalon.

28 28 További videokészülékek regisztrálása Ha további videoforrásokat vagy Mi van csatlakoztatva? készülékeket csatlakoztat a televízióhoz, akkor regisztrálnia kell azokat a CONNECTIONS menüben. Ha regisztrálja a televízióhoz csatlakoztatott készülékeket, akkor lehetővé teheti azok kezelését a Beo4 távirányítóval. SOURCE IR SOCKET AV2 V. MEM NONE A rendszer első beállításakor, az abban a pillanatban csatlakozó készüléket a televízió érzékeli, és a képernyőn automatikusan megjelenik a CONNECTIONS menü. Ha később más készülékeket kíván tartósan csatlakoztatni, akkor regisztrálnia kell azt a CONNECTIONS menüben. A külső készülék csatlakoztatásának helyéről és módjával kapcsolatban tekintse meg az előző oldalakat és a Csatlakozópanelek című részt a 50. oldalon. > A TV gomb megnyomásával kapcsolja be a televíziót. > Nyomja meg a MENU gombot a TV SETUP menü megjelenítéséhez. > A megnyomásával emelje ki a CONNECTIONS-t. > Nyomja meg a GO gombot a CONNECTIONS menü előhívásához. > Az aljzatcsoportok közötti lépkedéshez nyomja meg a vagy a gombot: AV1, AV2, AV3 és esetleg AV4. > A GO megnyomásával regisztrálhatja a csatlakoztatott terméket a kiemelt aljzatcsoportnál. > A csoporton belül az aljzatok közötti lépkedéshez nyomja meg a vagy a gombot. > A vagy a gomb megnyomásával regisztrálja a csatlakoztatott eszközt a kiemelt csatlakozóhoz. > Nyomja meg a GO gombot, egy másik aljzatcsoport kiválasztásához. > Nyomja meg a STOP gombot ha vissza akar lépni az összes menün keresztül, vagy az EXIT gomb megnyomásával lépjen ki közvetlenül minden menüből. HDMI NONE YPbPr NO S/P-DIF NONE store GO Ha regisztrál egy jelforrást egy aljzathoz, és nem rendel egy infravörös (IR) aljzatot ehhez a jelforráshoz, egy almenü nyílik meg, amelyben választania kell, például Bang & Olufsen és nem Bang & Olufsen termékek között.

29 29 Ha egy további videokészüléket csatlakoztatott a televízióhoz, akkor meg is kell "mondani" a rendszernek, hogy mi lett csatlakoztatva. Az AV1 AV4 menü tartalma SOURCE Válassza ki a csatlakoztatott jelforrást. A kiválasztott opció jelzi, melyik távirányító gomb kapcsolja be a jelforrást. Például, ha egy jelforrást V.MEM-ként regisztrál, akkor ez a V. MEM gomb megnyomására kapcsol be. V.MEM Ha egy Bang & Olufsen videomagnót, vagy bármilyen más videomagnót csatlakoztatott. DVD Ha egy DVD-lejátszót csatlakoztatott. DTV Ha egy DTV készülékként regisztrált settop boxot csatlakoztatott. V.AUX Ha V.AUX-ként regisztrálva csatlakoztatott egy set-top boxot vagy más készüléket. DECODER Ha egy dekódert csatlakoztatott. PC Egy csatlakoztatott PC-hez. NONE Ha nincs külső készülék csatlakoztatva. IR SOCKET Ha az ehhez az aljzathoz csatlakoztatott készülék infravörös (IR) irányítású, válassza ki, hogy melyik aljzathoz van csatlakoztatva az infravörös vezérlő; a PUC1-hez, a PUC2-höz, a PUC3-hoz, vagy a PUC4-hez. HDMI Jelzi, hogy egy berendezés csatlakoztatva van-e vagy sem a televízióhoz a HDMI aljzatok valamelyikén keresztül. Válassza ki a megfelelő aljzatot: A vagy B. S/P-DIF Jelzi, hogy egy berendezés csatlakoztatva van-e vagy sem a televízióhoz az SPDIF aljzatok valamelyikén keresztül. Válassza ki a megfelelő aljzatot: 1 vagy 2. (YPbPr) Jelzi, hogy egy berendezés csatlakoztatva van-e vagy sem a televízióhoz az YPbPr aljzatokon keresztül. A választási lehetőségek YES (Igen) és NO (Nem). Csak az AV2 és az AV3 menüben áll rendelkezésre, és egyidőben csak ezen menük egyikében lehet regisztrálva. (VGA) Jelzi, hogy egy berendezés csatlakoztatva van-e vagy sem a VGA aljzaton keresztül. A lehetséges választás YES (IGEN) vagy NO (NEM). Csak az AV3 menüben áll rendelkezésre. Habár a berendezést bármelyik rendelkezésre álló név alatt regisztrálhatja, a választott név hatással van a jelforrások használati módjára. Automatikus készenlét Egy set-top box CONNECTIONS menüben történő regisztrálásakor standby setting (készenléti állapot beállítás) is beállítható a készülékhez. Ezzel a megoldással megadható, hogy a set-top box automatikusan készenléti állapotba váltson. A választási lehetőségek az alábbiak: OFF AT SOURCE CHANGE Kiválasztásakor a set-top box bekapcsol, más jelforrás kiválasztásakor pedig kikapcsol. OFF AT TV STANDBY Kiválasztásakor a set-top box bekapcsol, és kikapcsol a televízió kikapcsolásakor. ALWAYS ON A set-top box mindig be van kapcsolva, és sosincs kikapcsolva. MANUAL CONTROL A set-top box be- és kikapcsolása nem automatikus. A manuális be-és kikapcsolás a Beo4 távirányító használatát jelenti. DTV SETUP SELECTOR NOKIA 9800S/025 NOKIA 9602S NOKIA 9820t NOKIA 9200 PACE DTR730-IM select A set-top box regisztrálása után a rendszer felkéri, hogy válassza ki a set-top box típusát a képernyőn megjelenő listából, amikor egy infravörös (IR) aljzatot választ ki a CONNECTIONS menüben. Ha egy jelforrás van a HDMI aljzathoz csatlakoztatva, akkor ez hatással lesz néhány videó funkcióra: Csak akkor tud továbbítani hangot vagy képet egy HD jelforrásról egy csatlakoztatott szobában elhelyezett másik készülékre, ha HD készüléke SD (Standard Definition) jelet is képes kiadni. Nem rögzíthetők a HD-jelforrásokról érkező jelek, hacsak a jelforrás nem küld hagyományos felbontású (Standard Definition, SD) jelet is. GO MEGJEGYZÉS! A CONNECTIONS menü tartalma attól függ, hogy a televízió fel van-e szerelve a külön kapható rendszermodullal, vagy sem.

30 30 A hangszóró beállítása surround hang Ha az elrendezést kiegészíti négy Power Link hangszóróval és egy BeoLab mélynyomóval, akkor egy surround hangrendszert kap. A surround hangrendszernek könnyedén helyet találhat a nappaliban. A kép határozza meg az ideális hallgatási és nézési pozíciót. A legjobb hangélményt a hangszórók által létrehozott területen kapja. Hangszórótípusok kiválasztása Csatlakoztassa a hangszórókat a televízión található Power Link aljzatokhoz. A hangszórókhoz mellékelt útmutatóban bővebben olvashat a hangszórók üzembe helyezéséről. A Power Link aljzatokkal kapcsolatban lásd az 51. oldalon a Csatlakozópanelek című részt. Ne feledje L vagy R (bal és jobb oldali hangcsatorna) állásra állítani az első és hátsó hangszórók hátulján található L - R - LINE kapcsolót, hogy a megfelelő csatornát szólaltassák meg. Állítsa be a bal oldali hangszórókon az L, a jobb oldali hangszórókon az R állást. SPEAKER TYPE FRONT BEOLAB 8000 REAR BEOLAB 4 SUBWOOFER YES store GO Mindig a legerősebb hangszórót válassza ki első hangszóróként. A hangszórótípusok regisztrálása > Nyomja meg a MENU gombot a TV SETUP menü megjelenítéséhez, majd nyomja meg a gombot a SOUND kiemeléséhez. > Nyomja meg a GO gombot a SOUND menü megjelenítéséhez, majd a megnyomásával jelölje ki a SPEAKER TYPE funkciót. > Nyomja meg a GO gombot a SPEAKER TYPE menü előhívásához. > Nyomja meg a vagy gombot a hangszórótípus megjelenítéséhez, majd a gombot a következő hangszóróra való váltáshoz. Ha nincs csatlakoztatva hangszóró, válassza a NONE lehetőséget. > Ha rendelkezik BeoLab mélynyomóval, a megnyomásával helyezze a kurzort a SUBWOOFER elemre, majd a megnyomásával váltson a YES beállításra. > A GO gomb megnyomásával tárolhatja a beállításokat, az EXIT gomb megnyomásával pedig kiléphet a menüből a beállítások mentése nélkül.

BeoVision 8. Új szoftver Kiegészítés

BeoVision 8. Új szoftver Kiegészítés BeoVision 8 Új szoftver Kiegészítés Képernyőn megjelenő menük Televízióját új szoftverrel, és valószínűleg új hardverrel látták el. Ez olyan új funkciókat és szolgáltatásokat eredményezett, amelyeket ebben

Részletesebben

BeoVision 8. Útmutató

BeoVision 8. Útmutató BeoVision 8 Útmutató Az Útmutató és a Referenciafüzet Ez az Útmutató a Bang & Olufsen termék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. A Referenciafüzet ismerteti a speciális műveletekre vonatkozó

Részletesebben

BeoVision 7. Kiegészítés

BeoVision 7. Kiegészítés BeoVision 7 Kiegészítés Képernyőn megjelenő menük Ez a kiegészítés az Útmutató és a Referenciafüzet módosításait tartalmazza. A főbb módosítások a képernyőn megjelenő menükre, a CONNECTIONS menüre és a

Részletesebben

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom A Beo4 távirányító használata, 3 A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 5 Extra gomb hozzáadása Az extra gombok

Részletesebben

BeoVision 6. Útmutató

BeoVision 6. Útmutató BeoVision 6 Útmutató Az Útmutató és a Referenciafüzet Ez az útmutató a Bang & Olufsen termék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. A referenciafüzet ismerteti a speciális műveletekre vonatkozó

Részletesebben

BeoVision Útmutató

BeoVision Útmutató BeoVision 8-40 Útmutató Tartalom A menü áttekintése, 3 A képernyőn megjelenő menük áttekintése. Navigálás a menükben, 4 Itt tekintheti meg, hogyan használhatja a különféle távirányítókat a menüműveletekhez.

Részletesebben

BeoVision 6. Referenciafüzet

BeoVision 6. Referenciafüzet BeoVision 6 Referenciafüzet 3 A Referenciafüzet tartalomjegyzéke A Referenciafüzet tartalmát részekre osztottuk fel. Minden egyes rész saját részletes, oldalszámokkal ellátott tartalomjegyzékkel kezdődik.

Részletesebben

A Beo4 gombokról bővebben, 6 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

A Beo4 gombokról bővebben, 6 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom 3 A Beo4 távirányító használata, 4 A Beo4 gombokról bővebben, 6 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 9 A Beo4 beállítása Extra gomb hozzáadása

Részletesebben

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 25 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén.

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 25 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén. BeoSystem 3 Tartalom A menü áttekintése, 3 A képernyőn megjelenő menük áttekintése. Navigálás a menükben, 4 Itt tekintheti meg, hogyan használhatja a különféle távirányítókat a menüműveletekhez. A legelső

Részletesebben

BeoVision 10. Útmutató

BeoVision 10. Útmutató BeoVision 10 Útmutató Vigyázat! Gondoskodjon arról, hogy a televízió a jelen útmutatóban foglalt utasításoknak megfelelően legyen beállítva és csatlakoztatva. Szilárd és stabil felületen helyezze el a

Részletesebben

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 27 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén.

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 27 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén. BeoVision 7 Tartalom A menü áttekintése, 3 A képernyőn megjelenő menük áttekintése. A Blu-ray menü áttekintése, 4 Tekintse meg a Blu-ray menü összefoglalóját. Navigálás a menükben, 5 Itt tekintheti meg,

Részletesebben

BeoSound 4. Kiegészítés

BeoSound 4. Kiegészítés BeoSound 4 Kiegészítés Menürendszer Ez a kiegészítés a BeoSound 4 úmutatóra vonatkozó módosításokat tartalmazza. Az új szoftvernek köszönhetően, a zenei rendszer új szolgáltatásokkal bővült. A menürendszer

Részletesebben

Mindennapi használat 3

Mindennapi használat 3 BeoLab 11 Útmutató FIGYELMEZTETÉS:Az elektromos áramütés és a tűz veszélyének csökkentése érdekében, ne tegye ki ezt a készüléket eső, vagy nedvesség hatásának. Óvja a berendezést a csöpögő vagy fröccsenő

Részletesebben

BeoVision 4. Referenciafüzet

BeoVision 4. Referenciafüzet BeoVision 4 Referenciafüzet A BeoVision 4 a fent látható termékeket tartalmazza. Az egyes összetevőket az útmutató és a referenciafüzet saját nevükön említi. A teljes kiépítést nevezzük BeoVision 4-nek.

Részletesebben

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma 1. fejezet: Bevezetés Ez az új Genius TVGo A31 eszköz ideális választás TV-hez, videókészülékhez vagy akár 1280 x 1024 képpont felbontású TFT / LCD / CRT monitorokhoz. Ez a TV/ Video eszköz lehetővé teszi,

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés Felhasználói Segédlet A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés v2 Set Top Box A Set Top Box az alábbi csatlakozókkal rendelkezik: USB LAN HDMI SPDIF AV (PAL) Tápegység Távirányító A

Részletesebben

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 A műszaki jellemzők, a funkciók és ezáltal a kezelés módosításának joga fenntartva. 1.0 változat 1201 Mindennapi használat 3 Miután beállította a következő oldalakon leírtak

Részletesebben

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Gyors üzembehelyezési útmutató ComboBox CE HD Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Fontos biztonsági előírások - - Kérjük, figyelmesen olvassa el az utasításokat. - - Kérjük, őrizze

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

BeoLab 8002. Útmutató

BeoLab 8002. Útmutató BeoLab 8002 Útmutató Mindennapi használat 3 Miután beállította a következő oldalakon leírtak szerint a hangszórókat, csatlakoztassa az egész rendszert a táphálózathoz. A jelzőfény pirosan kezd világítani,

Részletesebben

Ez az unverzális távirányító kompatibilis a legtöbb televízióval, videóval, Dvd-lejátszóval, műholdvevővel, valamint az infravörös vezérlésű(dvb-t) földi digitális vevőkkel. A távvezérlő úgy lett gyárilag

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz - 2 - A készülék felépítése RS232 soros csatlakozó Dugaszolóaljzat hálózati töltő részére Csatlakozóaljzat a készülékek csatlakoztatásához

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: WHOOPEE

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: WHOOPEE HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modell: WHOOPEE Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító: SPKR-BT-ECHO-WL Tulajdonságok:

Részletesebben

Beo4. Az extra gombok listája

Beo4. Az extra gombok listája Beo4 Az extra gombok listája Megjegyzés: A * jellel ellátott gombok csak a Beo4 távvezérlő korábbi verzióin szerepelnek. A A.AUX (külső hangforrás) A Bang & Olufsen hangrendszerhez csatlakoztatott külső

Részletesebben

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom A Beo4 távirányító használata, 3 A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 5 Extra gomb hozzáadása Az extra gombok

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF420 BDV-EF220 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF220 BDV-EF420 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-EF420 2 A tv-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

BeoVision 9. Útmutató

BeoVision 9. Útmutató BeoVision 9 Útmutató Vigyázat! Ügyeljen arra, hogy a készülék a jelen Útmutatóban foglalt utasításoknak megfelelően legyen elhelyezve és beállítva. Szilárd és stabil felületen helyezze el a készüléket.

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4 VDT25/D4 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1.. Monitor és funkciók...3 2.. Monitor felszerelése...3 3.. Főmenü...4

Részletesebben

Ha hozzá akar férni az engedélyezési címkékhez,emelje le a BeoLab 3 felső fedelét.

Ha hozzá akar férni az engedélyezési címkékhez,emelje le a BeoLab 3 felső fedelét. BeoLab 3 Útmutató CAUTION: Az elektromos áramütés veszélyének elkerülése érdekében, ne vegye le a fedelet (hátlapot). Házilag javítható alkatrészt nem tartalmaz. A javításhoz hívjon képzett szakembert.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató STRONG SRT 50. Megtalálja a választ minden kérdésre az STRONG SRT 50 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Tisztelt Vásárlónk! Az Útmutatókat megtalálja a honlapon.

Tisztelt Vásárlónk! Az Útmutatókat megtalálja a  honlapon. BeoVision 10 Tisztelt Vásárlónk! Ez a Kezdő lépések a Bang & Olufsen termék és a hozzá csatlakoztatott készülék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. Termékünket feltehetően a kereskedő

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

HD TV 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 (USALS) & & PVR, HDMI

HD TV 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 (USALS) & & PVR, HDMI Főbb jellemzők Egy tuneres HD TV műholdvevő készülék DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 (USALS) & Unicable kompatibilis Time Shift & PVR, HDMI kimenet (1080p) Kiterjesztett EPG és műsorprogramozási funkció Xbmc

Részletesebben

BeoVision 4. Útmutató

BeoVision 4. Útmutató BeoVision 4 Útmutató CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz házilag

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. GCR 300CX digitális vevőkészülékhez

Felhasználói kézikönyv. GCR 300CX digitális vevőkészülékhez Felhasználói kézikönyv GCR 300CX digitális vevőkészülékhez Mire szolgál a Set Top Box? A korszerű digitális jelfeldolgozási technológia eredményeit magában foglaló vevőkészülék lehetővé teszi, hogy jobb

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Használati útmutató Tulajdonságok: (1) Felhasználóbarát állomáskeresés TV Expert egyszerűen meghatározható TV lejátszóként, mindegy hogy digitális TV jelről vagy analog TV jelről van szó. A nem felhasználóbarát

Részletesebben

IPTV HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

IPTV HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IPTV HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék Távirányító... 3 Használati tippek, a legfontosabb tudnivalók... 4 Hogyan kezdjen hozzá?... 4 Általános érvényű gombok... 4 A főmenürendszer felépítése... 5 Navigálás

Részletesebben

BeoVision 7. Útmutató

BeoVision 7. Útmutató BeoVision 7 Útmutató Az Útmutató és a Referenciafüzet FONTOS! A DVD használatra történő minden utalás csak akkor érvényes, ha a televízió DVD lejátszóval van felszerelve. Ez az Útmutató a Bang & Olufsen

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató

Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató LCD PTV-711 Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót Tartalom Borító......1 Tartalom....2 Figyelmeztetés....3 Biztonsági

Részletesebben

KAON CO1600 SAT TV VEVŐEGYSÉG FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

KAON CO1600 SAT TV VEVŐEGYSÉG FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ KAON CO1600 SAT TV VEVŐEGYSÉG FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK BEÜZEMELÉS FIGYELMEZTETÉS Kérjük, minden esetben kövesse az útmutatóban szereplő utasításokat személyi sérülés, vagy a

Részletesebben

BeoCenter 2. Útmutató - Aljzatpanel

BeoCenter 2. Útmutató - Aljzatpanel BeoCenter 2 Útmutató - Aljzatpanel CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz

Részletesebben

Tartalomjegyzék. SzemerNet IPTV Albis STB útmutató. Bevezető. -Távvezérlő használata. -Kényelmi funkciók. -Szolgáltatás eszközei

Tartalomjegyzék. SzemerNet IPTV Albis STB útmutató. Bevezető. -Távvezérlő használata. -Kényelmi funkciók. -Szolgáltatás eszközei Tartalomjegyzék -Bevezető -Távvezérlő használata -Kényelmi funkciók -Szolgáltatás eszközei -Az otthoni hálózat rajza -Digitális elosztó telepítése -szükség esetén -Vevőegység telepítése Bevezető A következőkben

Részletesebben

Hálózati projektor használati útmutató

Hálózati projektor használati útmutató Hálózati projektor használati útmutató Tartalomjegyzék Előkészületek...3 Projektor csatlakoztatása a számítógéphez...3 Vezetékes kapcsolat... 3 A projektor távvezérlése LAN-on keresztül...5 Támogatott

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Használati útmutató Tartalomjegyzék 1.0 Biztonsági előírások 2.0 Bevezetés 3.0 Felállítás 4.0 Total Media szoftver 5.0 CE Nyilatkozat 1.0 Biztonsági előírások Állítsa

Részletesebben

N szériás. Digitális videó rögzítő. Rövidített telepítői kézikönyv

N szériás. Digitális videó rögzítő. Rövidített telepítői kézikönyv N szériás Digitális videó rögzítő Rövidített telepítői kézikönyv 1. Alapbeállítások 1.1 A készülék összeszerelése Ennek a leírásnak nem célja a különböző típus-variációk pontos összeszerelési lépéseinek

Részletesebben

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-NF7220 HU Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-NF7220 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-NF7220 2 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Hangerőcsökkentés. Hangerőnövelés/A menüben történt választás megerősítése. Megnyitja a menüt.

Hangerőcsökkentés. Hangerőnövelés/A menüben történt választás megerősítése. Megnyitja a menüt. Termékismertető Csatlakoztatás Csatlakozó VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Leírás A számítógép (VGA kártya) csatlakozója. A hangkártya

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-E6100 BDV-E4100 BDV-E3100 BDV-E2100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-E6100 BDV-E4100 BDV-E3100 BDV-E2100 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

VDT-24 Felhasználói kézikönyv

VDT-24 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-24 Felhasználói kézikönyv VDT-24 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Készülék felépítése és funkciói...3 2. Monitor falra szerelése...4 3. Főmenü...5 4. Alap

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

HD vadkamera p. A szállító elérhetősége: Használati útmutató

HD vadkamera p. A szállító elérhetősége: Használati útmutató HD vadkamera - 1080p Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás 1.1 A termék külsejének

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE52-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2014. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 10/2014 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás

Részletesebben

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

Használati Utasítás SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D20BB. Modellszám: Sorozatszám: MEGFElELŐSÉGI NYILATKOZAT

Használati Utasítás SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D20BB. Modellszám: Sorozatszám: MEGFElELŐSÉGI NYILATKOZAT A7340EP_HU.fm Page 1 Monday, May 21, 2007 2:39 PM SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D20BB Használati Utasítás Tartalomjegyzék MEGFElELŐSÉGI NYILATKOZAT...1 ELŐVIGYÁZATOSSÁGI RENDSZABÁLYOK...2 KEZELŐSZERVEK ÉS FUNKCIÓK...3

Részletesebben

Tisztelt Vásárlónk! Az útmutatókat megtalálja a honlapon.

Tisztelt Vásárlónk! Az útmutatókat megtalálja a  honlapon. BeoSystem 3 Tisztelt Vásárlónk! Ez a Kezdő lépések a Bang & Olufsen termék és a hozzá csatlakoztatott készülék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. Termékünket feltehetően a kereskedő

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

LED TV Használati utasítás ECG-TV 621-622

LED TV Használati utasítás ECG-TV 621-622 LED TV Használati utasítás ECG-TV 62-622 Tartalom TARTALOM BEVEZETŐ... LEÍRÁS...2 TELEPÍTÉS...3 Leírás TÁVIRÁNYÍTÓ...5 A távirányító gombjai...5 A TÉVÉKÉSZÜLÉK HASZNÁLATA...8 PROBLÉMAMEGOLDÁS...6 MŰSZAKI

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Magyar - 1 -

Tartalomjegyzék. Magyar - 1 - Tartalomjegyzék Jellemzõk... 2 Előkészítés... 2 Csatlakozás egy műsorszóró rendszerhez (kábeltelevízió stb.) a tunerrel:... 4 A csomag tartalma... 4 Szervízinformációk... 5 A távirányító nyomógombjai...

Részletesebben

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

DT-17 Felhasználói kézikönyv

DT-17 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT-17 Felhasználói kézikönyv DT-17 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Műszaki adatok...4 3. Monitor felszerelése...4 4. Főmenü...4

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben

Biztonsági előírások. Használatba vétel előtt ellenőrizze az alábbi tartozékok meglétét:

Biztonsági előírások. Használatba vétel előtt ellenőrizze az alábbi tartozékok meglétét: (A) Biztonsági előírások A működésképtelenné vált készüléket nem szabad háztartási hulladékként kezelni. Különítse el a többi hulladéktól és gondoskodjon a megfelelő elhelyezéséről, elősegítve az újrahasznosítását.

Részletesebben

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System)

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) QSG_hun 29/12/04 15:17 Page 67 Magyar Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) Olvassa el ezt az ismertetőt, mielőtt használatba veszi PSS-ét. Személyi hangrendszer (pss) eszközének használatához

Részletesebben

BEOPLAY V1. BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40

BEOPLAY V1. BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40 BEOPLAY V1 BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40 Tisztelt Vásárlónk! Ez a Kezdő lépések a B&O PLAY termék és a hozzá csatlakoztatott készülék beállításához és napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PHILIPS 42PFP5332 http://hu.yourpdfguides.com/dref/988962

Az Ön kézikönyve PHILIPS 42PFP5332 http://hu.yourpdfguides.com/dref/988962 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

BeoLab 3500. Útmutató

BeoLab 3500. Útmutató BeoLab 3500 Útmutató CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében ne távolítsa el a fedelet (vagy a hátlapot). Házilag javítható alkatrészt

Részletesebben